BRONKAR-A ŞURUP. Klorfeniramin maleat, H1 reseptörlerini bloke ederek histaminin fizyolojik etkilerini antagonize eder.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BRONKAR-A ŞURUP. Klorfeniramin maleat, H1 reseptörlerini bloke ederek histaminin fizyolojik etkilerini antagonize eder."

Transkript

1 BRONKAR-A ŞURUP FORMÜLÜ Her 5 ml şurup; etken madde olarak 2 mg Klorfeniramin Maleat, 10 mg Dekstrometorfan HBr ve 30 mg Psödoefedrin HCl, koruyucu olarak sodyum benzoat, tatlandırıcı olarak ise sodyum siklamat, sodyum sakkarin ve kayısı aroması içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Klorfeniramin maleat, H1 reseptörlerini bloke ederek histaminin fizyolojik etkilerini antagonize eder. Psödoefedrin, oral yolla etkili sempatomimetik bir amindir. Nazal mukoza üzerinde vazokonstriksiyon yoluyla dekonjestan bir etki gösterir. Sonuçta doku hiperemisi, ödem ve nazal konjesyon azalır, nazal havayolu açıklığı artar. Psödoefedrinin vazokonstriktif etkisi ephedrine'ye benzer. Alışılagelmiş dozlarda minimal vazopressör etkileri vardır. Dekstrometorfan HBr, öksürük merkezi üzerindeki santral etkisiyle öksürüğü baskılayan antitusif bir ajandır. ENDİKASYONLARI Bronkar-A Şurup, üst solunum yolu konjesyonunun eşlik ettiği kuru öksürüklerde; üst solunum yolu enfeksiyonları (nezle), sinüzit veya allerjik rinite bağlı burun akıntısı, hapşırma ve nazal konjesyon gibi şikayetlerin geçici olarak giderilmesi için kullanılır. Bronkar-A Şurup, solunum yolları mukozasının dekonjesyonunu sağlar. KONTRENDİKASYONLARI Bronkar-A Şurup, dekstrometorfana, antihistaminik veya sempatomimetik ajanlara karşı duyarlılığı olan hastalar ile ciddi hipertansiyon, ciddi koroner arter hastalığı, epilepsi olanlarda ve MAO inhibitörü ilaç tedavisi gören hastalarda kullanılmamalıdır.

2 - 2 - Bronkar-A Şurup, astmayla ilişkili veya aşırı salgının eşlik ettiği öksürüklerde, ayrıca solunum yetmezliği veya bunu geliştirme riski olan kişilerde kullanılmamalıdır. UYARILAR / ÖNLEMLER Klorfeniramin maleat, dar açılı glokom, stenozlu peptik ülser, piloroduodenal obstrüksiyon, semptomatik prostat hipertrofisi, mesane boynu obstrüksiyonu olan hastalarda çok dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Hafif atropin benzeri etkisinden dolayı, bronşial astma, amfizem, kronik akciğer hastalığı olanlarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Özellikle çocuklarda eksitabiliteye yol açabilir. Sempatomimetik aminler, hipertansiyon, iskemik kalp hastalığı, diabetes mellitus, artmış intraoküler basınç, hipertiroidizm ve prostat hipertrofisi olan hastalarda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Sempatomimetikler, hipotansiyonun eşlik ettiği kardiyovasküler kollaps veya konvülsiyonlu santral sinir sistemi stimülasyonu oluşturabilir. Daha yüksek dozlarda sinirlilik, baş dönmesi veya uykusuzluk görülebilir. Antihistaminikler araç sürme, makine kullanma gibi potansiyel olarak tehlikeli işlerin performansı için gerekli zihinsel ve fiziksel yetenekleri etkileyebilir. Alkol ve diğer santral sinir sistemi depresanları (Hipnotikler, sedatifler, trankilizanlar) ile muhtemel additif etkiler hakkında da hastalar uyarılmalıdır. Dekstrometorfanın MAO inhibitörü ilaç kullanan hastalara verilmesi ciddi reaksiyonlara yol açabilir; hiperpireksi ve ölümler bildirilmiştir. 2 yaşın altındaki çocuklarda mutlaka doktor tavsiyesine göre kullanılmalıdır. GEBELERDE ve EMZİREN ANNELERDE KULLANIMI İlacın üreme yeteneğini etkileyip etkilemeyeceği veya gebe bir bayana verildiğinde fetusa zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Bu nedenle Bronkar-A Şurup hamilelerde çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Dekstrometorfanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak, gerek klorfeniramin ve gerekse psödoefedrin anne sütüne geçebildiğinden ve bu ilaçların bebeklere olan muhtemel riski nedeniyle risk/yarar oranı dikkate alınarak emzirmenin mi yoksa ilacın mı kesilmesi gerektiği konusunda karar verilmelidir.

3 -3- YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER Klorfeniramin Maleat Hafif-orta dereceli uyuşukluk oluşabilir. En sık görülen yan etkidir. Genel olarak antihistaminiklerin diğer mümkün yan etkileri şunlardır : Genel : Ürtiker, ilaç döküntüsü, anafilaktik şok, fotosensitivite, aşırı terleme, üşüme, ağız, burun ve boğaz kuruluğu. Kardiyovasküler : Hipotansiyon, baş ağrısı, çarpıntı, taşikardi, ekstrasistoller. Hematolojik : Hemolitik anemi, trombositopeni, agranülositoz. Santral Sinir Sistemi : Sedasyon, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yorgunluk, konfüzyon, eksitasyon, sinirlilik, titreme, çift görme, irritabilite, uykusuzluk, öfori, parestezi, bulanık görme, vertigo, kulakta çınlama, histeri, nörit, konvülsiyon. Gastrointestinal : Epigastrik rahatsızlık, anoreksi, bulantı, kusma, diyare, konstipasyon. Genitoüriner : Sık idrara çıkma, idrar yapmada zorluk, üriner retansiyon, erken menstürasyon. Solunum : Bronşial sekresyonların yoğunlaşması, göğüste sıkışıklık. Psödoefedrin HCl Psödoefedrin özellikle sempatomimetik ilaçlara karşı aşırı duyarlığı olan hastalarda hafif santral sinir sistemi stimülasyonu yapabilir. Sinirlilik, eksitabilite, yorgunluk, baş dönmesi, uykusuzluk, halsizlik ouşabilir. Baş ağrısı ve uyuşukluk da bildirilmiştir. Yüksek dozlar bulantı, kusma, sersemlik oluşturabilir. Sempatomimetik ilaçların aynı zamanda korku, anksiyete, yorgunluk, tremor, gerginlik, halsizlik, solunum güçlüğü, dizüri, uykusuzluk, halüsinasyon, konvülsiyon, santral sinir sistemi depresyonu, aritmi ve hipotansiyonla birlikte kardiyovasküler kollaps gibi istenmeyen bazı reaksiyonlarla da ilişkili olduğu görülmüştür.

4 - 4 - Dekstrometorfan HBr Dekstrometorfan ile görülen yan etkiler nadirdir ve baş dönmesi, bulantı, kusma, gastrointestinal bozukluklar gibi yan etkileri içerebilir. Aşırı dozaj sonrasında ise eksitasyon, konfüzyon ve respiratuar depresyon oluşabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İLAÇ ETKİLEŞMELERİ Psödoefedrin içeren ilaçlar, monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri ile tedavi edilen hastalara verilmemelidir. Çünkü, hipertansif kriz gelişimi sözkonusu olabilir. MAO inhibitörleri aynı zamanda antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini uzatabilir ve artırabilir. Sempatomimetikler metildopa, rezerpin, veratrum alkaloidleri ve mekamilaminin antihipertansif etkilerini azaltabilir. Alkol ve diğer sedatif ilaçlar klorfeniraminin sedatif etkilerini artırabilir. Kardiyovasküler sistem üzerinde kombine etkileri hastaya zararlı olabileceğinden, Bronkar-A ile diğer sempatomimetikler birlikte verildiğinde dikkatli olunmalıdır. KULLANIM ŞEKLİ ve DOZU Bronkar-A Şurup, oral yolla uygulanır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmedikçe; 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde günde 3-4 kez 1-2 ölçek (5-10 ml), 6-12 yaş arası çocuklarda günde 3-4 kez 1/2-1 ölçek (2,5-5 ml), 24 saat içinde en fazla 4 ölçek uygulanabilir. 2-6 yaş arası çocuklarda günde 3-4 kez 1/2 ölçek (2,5 ml), 24 saat içinde en fazla 2 ölçek uygulanabilir. 2 yaşın altındaki çocuklarda hekim önerisi olmadan kullanılmamalıdır. 1-2 yaş arası çocuklarda günde 3 kez 1/2 ölçek, 6-12 aylık bebeklerde günde 4 kez 1/4 ölçek, 3-6 aylık bebeklerde günde 3 kez 1/4 ölçek olmak üzere kullanılır.

5 -5- Aşırı Dozaj Akut doz aşımı, santral sinir sistemi stimülasyonu ve değişken kardiyovasküler etkilerin klinik bulgularını oluşturabilir. Pressör aminler, psödoefedrin varlığında çok dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Stimülasyon bulguları olan hastalar konservatif olarak tedavi edilmelidir. SAKLAMA KOŞULLARI C de ışıktan uzakta, çocukların erişemeyecekleri yerlerde ve ambalajında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ ve AMBALAJ MUHTEVASI Bronkar-A Şurup; 100 ml lik şurup bal renkli cam şişelerde, 5 ml'lik ölçek ile birlikte. Ruhsat Sahibinin İsim ve Adresi : NOBEL İLAÇ SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Barbaros Bulvarı Beşiktaş / İSTANBUL Ruhsat Tarih ve No'su :11/7/ /3 Üretim Yeri İsim ve Adresi : NOBELFARMA İLAÇ SANAYİİ ve TİCARET A.Ş. Sancaklar DÜZCE Tel: (0380) Fax:(0380) Reçete ile satılır. Doktora danışmadan kullanmayınız.

TRİATÜS ŞURUP. Dekstrometorfan HBr mg Psödoefedrin HCL mg Klorfeniramin maleat... 2 mg

TRİATÜS ŞURUP. Dekstrometorfan HBr mg Psödoefedrin HCL mg Klorfeniramin maleat... 2 mg TRİATÜS ŞURUP FORMÜLÜ : Beher ölçek (5 ml); Dekstrometorfan HBr... 10 mg Psödoefedrin HCL... 20 mg Klorfeniramin maleat... 2 mg içerir. Ayrıca tatlandırıcı olarak sukroz, koruyucu olarak metilparaben,

Detaylı

Disophrol Repetabs Uzun Etkili Draje

Disophrol Repetabs Uzun Etkili Draje FORMÜLÜ Çekirdek: Psödoefedrin sülfat Deksbromfeniramin maleat Kaplama: Psödoefedrin sülfat Deksbromfeniramin maleat 60 mg 3 mg 60 mg 3 mg Boyar madde: Titanyum dioksit Tatlandırıcı: Şeker FARMAKOLOJİK

Detaylı

Yardımcı maddeler : Koruyucu olarak Sitrik asit; boyar madde olarak kinolin sarısı; tatlandırıcı olarak limon aroması, sakarin ve şeker içerir.

Yardımcı maddeler : Koruyucu olarak Sitrik asit; boyar madde olarak kinolin sarısı; tatlandırıcı olarak limon aroması, sakarin ve şeker içerir. OLEDRO HOT Tek Dozluk Efervesan Granül İçeren Poşet FORMÜLÜ Her bir 10 g' lık poşet : Parasetamol 500 mg Fenilefrin hidroklorür 10 mg Oksolamin sitrat 100 mg Klorfeniramin maleat 2 mg içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. THERAFLU PEDİATRİK şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. THERAFLU PEDİATRİK şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI THERAFLU PEDİATRİK şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir 5 ml şurup 15 mg psödoefedrin hidroklorür, 1 mg klorfeniramin maleat, 7.5 mg dekstrometorfan hidrobromür, 160 mg parasetamol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVİL ampul IM/IV 45.5 mg/2 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVİL ampul IM/IV 45.5 mg/2 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVİL ampul IM/IV 45.5 mg/2 ml KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Feniramin hidrojen maleat 45.50 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

GRİBEX HOT PEDİATRİK

GRİBEX HOT PEDİATRİK GRİBEX HOT PEDİATRİK Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet FORMÜL: Her 10 g Gribex Hot Pediatrik Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet; Parasetamol... 250 mg Klorfeniramin maleat... 2 mg Psödoefedrin HCI... 30 mg

Detaylı

TYLOL COLD ŞURUP 2-11 Yaş arası çocuklar için

TYLOL COLD ŞURUP 2-11 Yaş arası çocuklar için TYLOL COLD ŞURUP 2-11 Yaş arası çocuklar için FORMÜL: Tylol Cold şurup, bir ölçekte (5 ml'de) etken madde olarak; - Parasetamol 160 mg - Klorfeniramin Maleat 1 mg - Dekstrometorfan HBr 5 mg - Psödoefedrin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI AVİL şurup 15 mg/5 ml Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her ölçek (5 ml) 15 mg feniramin hidrojen maleat içerir. Yardımcı maddeler: Şeker, metil paraben, propil paraben, pharmaroma,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablet 650 mg parasetamol, 10 mg fenilefrin hidroklorür ve 4 mg klorfeniramin maleat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablet 650 mg parasetamol, 10 mg fenilefrin hidroklorür ve 4 mg klorfeniramin maleat içerir. KULLANMA TALİMATI THERAFLU FORTE film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 650 mg parasetamol, 10 mg fenilefrin hidroklorür ve 4 mg klorfeniramin maleat içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ACTIDEM Öksürük Şurubu Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Bir ölçek (5 ml de) 1.25 mg triprolidin HCl, 30 mg psödoefedrin HCl ve 10 mg dekstrometorfan HBr içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol

Detaylı

Farmakokinetik özellikler Trimetobenzamid hidroklorürün etkinliği oral yoldan alındıktan 10-40 dakika sonra başlar ve yaklaşık 3-4 saat devam eder.

Farmakokinetik özellikler Trimetobenzamid hidroklorürün etkinliği oral yoldan alındıktan 10-40 dakika sonra başlar ve yaklaşık 3-4 saat devam eder. Emedur Draje FORMÜLÜ Bir drajede: Trimetobenzamid HCl 200 mg (Şeker, kinolin sarısı, indigo karmin ve titan dioksit içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler Trimetobenzamid hidroklorür,

Detaylı

Etkin madde: Her bir ampul 45.5 mg feniramin hidrojen maleat içerir. Yardımcı madde(ler): Enjeksiyonluk su

Etkin madde: Her bir ampul 45.5 mg feniramin hidrojen maleat içerir. Yardımcı madde(ler): Enjeksiyonluk su AVİL ampul IM/IV 45.5 mg/2 ml Kas içine / damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul 45.5 mg feniramin hidrojen maleat içerir. Yardımcı madde(ler): Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAVEGYL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti, 100 ml Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her bir kaşık (5 ml) çözelti, 2 mg klorfeniramin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) (E420),

Detaylı

KULLANMA TALİMATI DRİSTAN. film tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI DRİSTAN. film tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI DRİSTAN film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin maddeler: Her bir tablet, 5 mg fenilefrin hidroklorür, 2 mg klorfeniramin maleat, 325 mg parasetamol içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin

Detaylı

Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid

Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid Xylo-COMOD Nazal Sprey Ksilometazolin Hidroklorid FARMASÖTĐK ŞEKLĐ: Burun içi sprey için, 15 ml lik solüsyon FORMÜL: Xylo-COMOD Nazal Sprey nazal solüsyonun 1 ml sinin içeriği; Ksilometazolin Hidroklorid

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablet 22.7 mg feniramin hidrojen maleat (25 mg feniramin p- aminosalisilat a eşdeğer) içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablet 22.7 mg feniramin hidrojen maleat (25 mg feniramin p- aminosalisilat a eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI AVİL 22.7 mg tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her tablet 22.7 mg feniramin hidrojen maleat (25 mg feniramin p- aminosalisilat a eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LAVENİL 30 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml de 30 mg levodropropizin bulunur. Yardımcı maddeler: Sukroz, gliserin, metil paraben (E218), propil paraben (E216), kahve aroması,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PRAKTEN şurup

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PRAKTEN şurup 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PRAKTEN şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml şurup 2 mg siproheptadin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Etil alkol (%96) 440 mg Sukroz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

GRİPİN HOT. Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet. FORMÜL: Her 10 g Gripin Hot Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet, etkin madde olarak;

GRİPİN HOT. Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet. FORMÜL: Her 10 g Gripin Hot Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet, etkin madde olarak; GRİPİN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet FORMÜL: Her 10 g Gripin Hot Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet, etkin madde olarak; Parasetamol 500 mg, Klorfeniramin maleat 4 mg, Psödoefedrin HCI 60 mg, boyar

Detaylı

Bu Kullanım Talimatında:

Bu Kullanım Talimatında: KULLANMA TALİMATI HYDRYLLİN compound şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml sinde 14 mg difenhidramin içerir. Yardımcı maddeler: Mentol, Sodyum sitrat, Şeker, Glasiyel asetik asit, Gliserin, Etil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. KULLANMA TALİMATI LOPERAN 2 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz, talk, jelatin, Mg stearat,

Detaylı

CLARINASE REPETABS Denetimli SalımTablet

CLARINASE REPETABS Denetimli SalımTablet CLARINASE REPETABS Denetimli SalımTablet FORMÜLÜ Her tablette, Loratadin.. 5 mg Pseudoefedrin sülfat. 120 mg Boyar madde: Titanyum dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Loratadin, periferik H 1 reseptörlerine

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Yardımcı madde(ler): Sodyum klorür, sodyum hipofosfit, sodyum sitrat ve distile su.

KULLANMA TALĐMATI. Yardımcı madde(ler): Sodyum klorür, sodyum hipofosfit, sodyum sitrat ve distile su. NOSTĐL burun spreyi Burun yolu ile uygulama içindir. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her bir 15 ml spreyde: Fenilefrin hidroklorür Klorfeniramin maleat Susuz klorbutanol 0.035 g 0.060 g 0.075 g Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti Ağız yolu ile kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti Ağız yolu ile kullanılır. KULLANMA TALİMATI ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her bir kaşık (5 ml) çözelti, 2 mg klorfeniramin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) (E420), sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KREVAL FORTE 15 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. KREVAL FORTE 15 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI KREVAL FORTE 15 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 15 mg butamirat sitrat (3 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin, benzoik asit, karboksimetilselüloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZİNCOPLEX 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Gliserin, sorbitol, esans olarak raspberry

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her ölçek (5 ml) 30 mg psödoefedrin hidroklorür ve 1.25 mg triprolidin hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her ölçek (5 ml) 30 mg psödoefedrin hidroklorür ve 1.25 mg triprolidin hidroklorür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTIFED şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ölçek (5 ml) 30 mg psödoefedrin hidroklorür ve 1.25 mg triprolidin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

I.B. KÜB. Feniramin hidrojen maleat

I.B. KÜB. Feniramin hidrojen maleat 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI Avil Ampul IM/IV 45.5mg/2ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ 1 ampul (2ml) içeriği: Feniramin hidrojen maleat Enjeksiyonluk su 45,50 mg 1959,50 mg 3. FARMASÖTİK FORMU Steril

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİPİN kapsül Ağızdan alınır. Etkin maddeler: Her bir kapsül; etkin madde olarak 250 mg Parasetamol ve 15 mg Kafein içermektedir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, Magnezyum Stearat,

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI Vicks MediNait şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI Vicks MediNait şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI Vicks MediNait şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her ölçekte (30 ml de), 12.5 mg Doksilamin süksinat, 60 mg Psödoefedrin HCl, 30 mg Dekstrometorfan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LORDES 2.5mg/ 5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 1 ml de 0,5 mg desloratadin. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, anhidr sitrik asit, trisodyum sitrat dihidrat, sodyum benzoat,

Detaylı

Desyrel Tablet 100 mg

Desyrel Tablet 100 mg FORMÜLÜ Bir tablet, 100 mg trazodon HCl içerir. Desyrel Tablet 100 mg FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Trazodon, anksiyete ve uyku bozukluklarının eşlik ettiği depresyon gibi depresif

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVÎL şurup 15 mg/5 mi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVÎL şurup 15 mg/5 mi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVÎL şurup 15 mg/5 mi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ölçek (5 mi) 15 mg feniramin hidrojen maleat içerir. Yardımcı maddeler: Şeker... 595

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selülöz, laktoz monohidrat, kolloidal anhidrus

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. NOTUSS 7.5 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. NOTUSS 7.5 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI NOTUSS 7.5 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat dihidrat, sorbitol %70 nonkristalin,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI NORMATİN %0,5 Göz Damlası. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de;

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI NORMATİN %0,5 Göz Damlası. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI NORMATİN %0,5 Göz Damlası 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; Timolol 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Yüksek göz içi basıncı (oküler hipertansiyon) Glokom (kronik açık açılı glokomu)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI ROTASTİN 24 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler : Mannitol E421, mikrokristalin

Detaylı

ACTIDEM TM ŞURUP Öksürük Şurubu

ACTIDEM TM ŞURUP Öksürük Şurubu Öksürük Şurubu Formülü Bir ölçek (5 ml) 1.25 mg triprolidin HCl, 30 mg psödoefedrin HCl ve 10 mg dekstrometorfan HBr içerir. ACTIDEM berrak, kırmızı, böğürtlen tadındadır. Yardımcı maddeler: Sorbitol çözeltisi,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI LEVOPRONT öksürük şurubu Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg Levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, propil paraben, sakkaroz, kiraz aroması, monohidrat sitrik

Detaylı

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması KULLANMA TALİMATI DROSER burun damlası Yalnızca burun içine uygulanır. Etkin madde : Sodyum klorür Yardımcı maddeler : Deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

Detaylı

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : Contramal Retard 100 mg Tablet; 100 mg tramadol hidroklorür ve boyar madde olarak titanyum dioksit (E 171) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Contramal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Bir tablet 60 mg psödoefedrin hidroklorür ve 2.5 mg triprolidin hidroklorür içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Bir tablet 60 mg psödoefedrin hidroklorür ve 2.5 mg triprolidin hidroklorür içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTIFED tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir tablet 60 mg psödoefedrin hidroklorür ve 2.5 mg triprolidin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TAVEGYL şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. TAVEGYL şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI TAVEGYL şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 0,5 mg klemastin (hidrojen fumarat halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Propil p-hidroksi benzoat (E216), metil p-hidroksi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her draje, etkin madde olarak 0.50 mg pizotifene eşdeğer bazda 0.73 mg pizotifen hidrojen maleat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her draje, etkin madde olarak 0.50 mg pizotifene eşdeğer bazda 0.73 mg pizotifen hidrojen maleat içerir. KULLANMA TALİMATI SANDOMİGRAN draje Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her draje, etkin madde olarak 0.50 mg pizotifene eşdeğer bazda 0.73 mg pizotifen hidrojen maleat içerir. Yardımcı maddeler: Magnezyum

Detaylı

Bu Kullanma Talimatında:

Bu Kullanma Talimatında: HYDRYLLİN compound şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 mi sinde 14 mg difenhidramin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Amonyum klorür, Mentol, Sodyum sitrat, Şeker, Glasiyel asetik asit, Gliserin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. STABLON 12.5 mg kaplı tablet. Ağız yoluyla alınır. Etkin Madde:12.5 mg Tianeptine sodyum tuzu.

KULLANMA TALİMATI. STABLON 12.5 mg kaplı tablet. Ağız yoluyla alınır. Etkin Madde:12.5 mg Tianeptine sodyum tuzu. KULLANMA TALİMATI STABLON 12.5 mg kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin Madde:12.5 mg Tianeptine sodyum tuzu. Yardımcı Maddeler: Mısır nişastası, Mannitol, Magnezyum stearat, Talk, Sodyum bikarbonat,

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti, 100 ml. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml çözelti;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti, 100 ml. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml çözelti; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALERFİN 2 mg/5 ml oral çözelti, 100 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 5 ml çözelti; Etkin maddeler: Klorfeniramin maleat içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAVODROP 30 mg/5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin 30 mg/5 ml Yardımcı maddeler: Her 5 ml de; Sukroz 2.5 g Gliserin 0.5

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Cabral Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (3 ml), 800 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum hidroksit, deiyonize su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL FORT 22.5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL FORT 22.5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI BUTİROL FORT 22.5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde : Her 5 ml şurup 22.5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler : Sorbitol (% 70 lik kristalize olmayan), sodyum benzoat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYDRYLLİN compound şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYDRYLLİN compound şurup. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Yardımcı maddeler: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HYDRYLLİN compound şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Difenhidramin 14 mg/5 ml Yardımcı maddeler: Sodyum sitrat 57mg/5ml Şeker 3581mg/5ml

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LORDES 5 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Desloratadin 5 mg Yardımcı maddeler: Dibazik kalsiyum fosfat dihidrat DC, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası, talk, film

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. OTRIVINE %0.1 Nemlendirici doz ayarlı burun spreyi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. OTRIVINE %0.1 Nemlendirici doz ayarlı burun spreyi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OTRIVINE %0.1 Nemlendirici doz ayarlı burun spreyi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml çözelti 1 mg ksilometazolin hidroklorür içerir.

Detaylı

1. VASTAREL 2. VASTAREL 3. VASTAREL VASTAREL

1. VASTAREL 2. VASTAREL 3. VASTAREL VASTAREL KULLANMA TALİMATI VASTAREL MR 35 mg Film Kaplı Modifiye SalımTablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 35 mg Trimetazidin dihidroklorid. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit (E 171), Kırmızı demir oksid

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol sıvı kristalize olmayan (%70), gliserol,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. XYLO-COMOD nazal sprey 2-KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Ksilometazolin hidroklorür..

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. XYLO-COMOD nazal sprey 2-KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Ksilometazolin hidroklorür.. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1-BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XYLO-COMOD nazal sprey 2-KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Ksilometazolin hidroklorür..1mg/ml Yardımcı madde(ler): Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine veya kas içine uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine veya kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Damar içine veya kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (2 ml) 4 mg Ondansetron a eşdeğer Ondansetron hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVOSOL 30 mg/5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Sakkaroz, metil parahidroksi benzoat, propil parahidroksi benzoat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. BĐOZĐNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. BĐOZĐNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI BĐOZĐNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MOPEM 1 g IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MOPEM 1 g IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MOPEM 1 g IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Meropenem trihidrat (1 g anhidr meropenem e eşdeğer) 1.14 g/flakon Yardımcı madde: Anhidr sodyum karbonat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUĞUMENTOL buğu. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUĞUMENTOL buğu. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUĞUMENTOL buğu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Mentol 1 g Ökaliptol 2 g Nane esansı 2 g Rektifiye terementi esansı 2 g Yardımcı madde: Alkol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Meropenem trihidrat (1 g anhidr meropenem e eşdeğer) 1.14 g/flakon Yardımcı madde: Anhidr sodyum karbonat Bu

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Nipagin M, sodyum sakarin, portakal aroması, gliserin, sorbitol.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CUTMİRAT 7,5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. CUTMİRAT 7,5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI CUTMİRAT 7,5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 7,5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol %70, glukoz, gliserol, sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN 1 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Magnezyum stearat, mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

DESLORAN, HDPE kapaklı 150 ml lik şişelerde ambalajlanmıştır.

DESLORAN, HDPE kapaklı 150 ml lik şişelerde ambalajlanmıştır. KULLANMA TALİMATI DESLORAN 2,5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek ) şurup etkin madde olarak 2.5 mg desloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol, sitrik asit monohidrat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. PRESLON 1000 mg/4 ml İ.M./İ.V. Ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampul 1000 mg sitikoline eşdeğer 1045.05 mg sitikolin sodyum içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COMBANTRIN 250 mg/5 ml oral süspansiyon Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 100 ml oral solüsyon 14,400 mg pirantel pomoat (5 mg pirantel baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Antifoam

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 ml oral çözeltide 0.5 mg levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 ml oral çözeltide 0.5 mg levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 0.5 mg/ml oral çözelti Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml oral çözeltide 0.5 mg levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Maltitol, gliserol, metil parahidroksibenzoat, propil

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI KEMOSET 4 mg / 2 ml im/iv enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde (2 ml); 4 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI PULMOREST 30mg/5ml şurup 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 1 ml şurup için: Levodropropizin 6,0 mg Yardımcı maddeler: Sakkaroz Metil paraben (E218)

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GAYABEN şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. GAYABEN şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI GAYABEN şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 8,3 mg karbetapentan sitrat, 10 mg difenhidramin hidroklorür, 133,3 mg potasyum sülfogayakolat ve 100 mg guaifenesin içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ACTIFED tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. ACTIFED tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI ACTIFED tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 60 mg psödoefedrin HCl ve 2.5 mg triprolidin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, nişasta, povidon, magnezyum stearat, saf su. Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ĐLĐADĐN MERCK %0,05 dozajlı sprey Burun içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: 10 ml içinde 5 mg oksimetazolin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür (%50), titripleks III

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. MUSKAZON 20 TABLET Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. MUSKAZON 20 TABLET Ağızdan alınır. MUSKAZON 20 TABLET Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her bir tablet, 300 mg Parasetamol, 250 mg Klorzoksazon içerir. Yardımcı maddeler: PVP, Nişasta, Talk, Magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 ml oral damlada 5 mg levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 ml oral damlada 5 mg levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 5 mg/ml oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml oral damlada 5 mg levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Propilen glikol, gliserol, metil parahidroksibenzoat, propil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette, 10 mg rupatadine eşdeğer mg rupatadin fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette, 10 mg rupatadine eşdeğer mg rupatadin fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI RUPATEK 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette, 10 mg rupatadine eşdeğer 12.79 mg rupatadin fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI XYLO-COMOD nazal sprey Buruna uygulanır. Etkin madde : 1 ml için 1 mg Ksilometazolin hidroklorür Yardımcı madde(ler): Disodyum edetat, sodyum dihidrojen fosfat dihidrat, disodyum fosfat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül. Ağızdan alınır. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir yumuşak kapsülde 200 mg progesteron Yardımcı maddeler: Araşit yağı, lesitin (soya), jelatin, gliserin, titanyum dioksit

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pomad. Homojen kıvamlı, cilde sürüldüğünde pütürsüz, sarı renkli, karakteristik kokulu pomad.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pomad. Homojen kıvamlı, cilde sürüldüğünde pütürsüz, sarı renkli, karakteristik kokulu pomad. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SULFARHİN burun pomadı KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: 1 tüp (yada 12 g pomad) Efedrin HCl 100 mg Nafazolin HCl 3 mg Antazolin HCl 30 mg

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde (4ml); 8 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür KULLANMA TALİMATI MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, Mikrokristalin selüloz, Sodyum kroskarmeloz, Kolloidal silisyumdioksit,

Detaylı