EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ"

Transkript

1 Aylar SÜRE Hafta 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONULAR DİLBİLGİSİ KAZANIMLAR EYLÜL -. kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.) EKİM -5 (A) Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama. kazanım (Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.). kazanım (Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır.) I. DÖNEM BİRİNCİ SINAV. kazanım (Cümlede, fiilimsiye bağlı kelime veya kelime gruplarını bulur.) KASIM. kazanım (Cümlenin temel ögelerini ve özelliklerini kavrar.). kazanım (Cümlenin yardımcı ögelerini ve özelliklerini kavrar.) - BİRİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV ARALIK -. kazanım (Cümlede vurgulanmak istenen ifadeyi belirler.) -5. kazanım (Cümledeki fiillerin çatı özelliklerini kavrar.). kazanım (Cümledeki fiillerin çatı özelliklerini kavrar.) OCAK - (B) Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. kazanım (İsim ve fiil cümlelerini, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.) I. DÖNEM ÜÇÜNCÜ SINAV OCAK 6. kazanım (Kurallı ve devrik cümleleri, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.) ŞUBAT - 7. kazanım (Cümlelerin yapı özelliklerini kavrar.)

2 Türkçe Dersi Yıllık Planı ile İlgili Açıklama Türkçe Dersi Öğretim Programı (6-8. sınıflar) Okuma, Dinleme/İzleme, Konuşma, Yazma Öğrenme Alanları ile Dil Bilgisi ne yönelik kazanımlardan oluşmaktadır. Çoktan seçmeli testlerde bu öğrenme alanlarından okuma ve dil bilgisi ile yazma alanının yazım ve noktalama kurallarını uygulama amacına yönelik değerlendirme yapılabilmektedir. Türkçe Dersi Öğretim Programı (6-8. sınıflar) nda okuma öğrenme alanına yönelik kazanımlar tüm sınıf seviyelerinde (6, 7 ve 8. sınıflar) aynı olup metinlerin içeriğine göre kazanımların dağılımı da değişmektedir. Bu nedenle standart bir yıllık plan uygulanması mümkün değildir. Ancak Türkçe dersi öğretmenleri okutacakları metinlere göre yıllık plan yaparlar. Dil bilgisine yönelik kazanımlar ise sınıf seviyesine göre değişmekte olup bu kazanımların programda belirtilen sıraya göre verilmesi esastır. Bu çerçevede dil bilgisi kazanımlarının yıllık bir plan dâhilinde verilmesi mümkündür. Yazma öğrenme alanının Yazım ve noktalama kurallarını uygulama amacına yönelik kazanımlar sınıf seviyesine bağlı olarak değişmekte olup bu kazanımlar okuma, yazma ve dil bilgisine yönelik çalışmalar sırasında ilişkili olduğu konularla birlikte verilebileceği gibi bağımsız etkinlikler aracılığıyla da verilebilmektedir. Bu nedenle bu amaca yönelik kazanımların işleniş sırası programda belirtilen açıklama çerçevesinde değişiklik göstermektedir. 8.sınıfta noktalama işaretlerinden virgül, noktalı virgül ve kısa çizginin belirli işlevlerine yönelik kazanımlar yer almakta olup bu kazanımlar ilgili olduğu dil bilgisi kazanımlarıyla (Cümle ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama amacının cümlenin yardımcı ögelerini ve özelliklerini kavrar. ile Cümlelerin yapı özelliklerini kavrar. kazanımları) birlikte ele alınabilir. 8. sınıf aynı zamanda noktalama işaretleri ile yazım kurallarının daha önceki sınıflarda ele alınan işlevlerinin hatırlatıldığı ve pekiştirildiği sınıf seviyesi olduğundan bu kazanımların (Yazım kurallarını kavrayarak uygular./noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır.) 6 ve 7. sınıflardaki işlevlerine yönelik sorulara da yer verilebilir.

3 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR Geometri Örüntü ve Süslemeler. Doğru, çokgen ve çember modellerinden örüntüler inşa eder, çizer ve bu örüntülerden fraktal olanları belirler. EYLÜL Geometri Dönüşüm Geometrisi. Koordinat düzleminde bir çokgenin eksenlerden birine göre yansıma, herhangi bir doğru boyunca öteleme ve orijin etrafındaki dönme altında görüntülerini belirleyerek çizer. Geometri Dönüşüm Geometrisi. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. Olasılık ve İstatistik Tablo ve Grafikler. Histogram oluşturur ve yorumlar. Olasılık ve İstatistik Tablo ve Grafikler Sayılar Üslü Sayılar. Histogram oluşturur ve yorumlar.. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder. Sayılar Üslü Sayılar. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak yazar ve değerini belirler.. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. EKİM Sayılar Üslü Sayılar. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar.. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. I. DÖNEM BİRİNCİ SINAV 5 Sayılar Köklü Sayılar.Tam kare doğal sayılarla bu sayıların karekökleri arasındaki ilişkiyi modelleriyle açıklar ve kareköklerini belirler.. Tam kare olmayan sayıların kareköklerini strateji kullanarak tahmin eder.

4 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Sayılar Köklü Sayılar. Kareköklü bir sayıyı a b şeklinde yazar ve a b şeklindeki ifadede katsayıyı kök içine alır.. Kareköklü sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. Sayılar Köklü Sayılar. Kareköklü sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 5. Kareköklü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. KASIM Sayılar Köklü Sayılar 5. Kareköklü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 6. Ondalık kesirlerin kareköklerini belirler. BİRİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV Olasılık ve İstatistik Olasılık Çeşitleri. Deneysel, teorik ve öznel olasılığı açıklar. Olasılık ve İstatistik Olay çeşitleri. Bağımlı ve bağımsız olayları açıklar. Olasılık ve İstatistik Olay çeşitleri. Bağımlı ve bağımsız olayların olma olasılıklarını hesaplar. ARALIK Sayılar Gerçek sayılar Olasılık ve İstatistik Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri. Rasyonel sayılar ile irrasyonel sayılar arasındaki farkı açıklar.. Gerçek sayılar kümesini oluşturan sayı kümelerini belirtir..standart sapmayı hesaplar..uygun istatistiksel temsil biçimlerini, merkezî eğilim ölçülerini ve standart sapmayı kullanarak gerçek yaşam durumları için görüş oluşturur. Geometri Üçgenler. Atatürk ün matematik alanında yaptığı çalışmaların önemini açıklar.. Üçgenin iki kenar uzunluğunun toplamı veya farkı ile üçüncü kenarının uzunluğu arasındaki ilişkiyi belirler.

5 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 5 Geometri Üçgenler. Üçgenin kenar uzunlukları ile bu kenarların karşısındaki açıların ölçüleri arasındaki ilişkiyi belirler.. Yeterli sayıda elemanının ölçüleri verilen bir üçgeni çizer. I. DÖNEM ÜÇÜNCÜ SINAV OCAK Geometri Üçgenler Geometri Üçgenler 5. Üçgende kenarortay, kenar orta dikme, açıortay ve yüksekliği inşa eder. 6. Üçgenlerde eşlik şartlarını açıklar. 7. Üçgenlerde benzerlik şartlarını açıklar. 8. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını oluşturur. Geometri Üçgenler 9. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını belirler. Geometri Üçgenlerde Ölçme. Üçgenlerde benzerlik şartlarını problemlerde uygular.. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını problemlerde uygular. ŞUBAT Geometri Cebir Üçgenlerde Ölçme Örüntüler ve İlişkiler. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını problemlerde uygular.. Özel sayı örüntülerinde sayılar arasındaki ilişkileri açıklar. Cebir Cebirsel İfadeler. Özdeşlik ile denklem arasındaki farkı açıklar.. Özdeşlikleri modellerle açıklar.

6 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ÜNİTE KAZANIMLAR CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM. Mitoz ile ilgili olarak öğrenciler;.. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar... Mitozu, çekirdek bölünmesi ile başlayan ve birbirini takip eden evreler olarak tarif eder... Mitozda kromozomların önemini fark ederek farklı canlı türlerinde kromozom sayılarının değişebileceğini belirtir. EYLÜL CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM.. Mitozun canlılar için önemini belirterek büyüme ve üreme ile ilişkilendirir.. Kalıtım ile ilgili olarak öğrenciler;.. Gözlemleri sonucunda kendisi ile anne-babası arasındaki benzerlik ve farklılıkları karşılaştırır (BSB-,, 5, 6, 8)... Yavruların anne-babaya benzediği, ama aynısı olmadığı çıkarımını yapar (BSB-,, 5, 6, 8)... Mendel in çalışmalarının kalıtım acısından önemini irdeler (FTTC-,6). CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM.. Gen kavramı hakkında bilgi toplayarak baskın ve çekinik genleri fark eder (BSB-5)..5. Fenotip ve genotip arasındaki ilişkiyi kavrar..6. Tek karakterin kalıtımı ile ilgili problemler çözer..7. İnsanlarda yaygın olarak görülen bazı kalıtsal hastalıklara örnekler verir..8. Akraba evliliğinin olumsuz sonuçlarını araştırır ve tartışır (BSB-5, 7, )..9. Genetik hastalıkların teşhis ve tedavisinde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin etkisine örnekler verir(bsb- 5, 7, ) (FTTC-5, 7, 0, ). EKİM CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM. Mayoz ile ilgili olarak öğrenciler;.. Üreme hücrelerinin mayoz ile oluştuğu çıkarımını yapar... Mayozun canlılar için önemini fark eder... Mayozu, mitozdan ayıran özellikleri listeler. CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM. DNA ve genetik bilgi ile ilgili olarak öğrenciler;.. Kalıtsal bilginin genler tarafından taşındığını fark eder... DNA nın yapısını şema üzerinde göstererek basit bir DNA modeli yapar (BSB-8, 0, ; FTTC-)... DNA nın kendini nasıl eslediğini basit bir model yaparak gösterir (BSB-8, 0, ; FTTC-)... Nukleotit, gen, DNA, kromozom kavramları arasında ilişki kurar.

7 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 5 CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM.5. Mutasyon ve modifikasyonu tanımlayarak aralarındaki farkı örneklerle açıklar (BSB-5)..6. Genetik mühendisliğinin günümüzdeki uygulamaları ile ilgili bilgileri özetler ve tartışır (BSB- 5, 7, ; FTTC-6, 7, 0,,)..7. Genetik mühendisliğindeki gelişmelerin insanlık için doğurabileceği sonuçları tahmin eder (FTTC-5, 8, 9, 0,,, 6)..8. Genetik mühendisliğindeki gelişmelerin olumlu sonuçlarını takdir eder (TD-)..9. Biyoteknolojik çalışmaların hayatımızdaki önemi ile ilgili bilgi toplayarak çalışma alanlarına örnekler verir (FTTC-6, 7). CANLILAR VE HAYAT. ÜNİTE: HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM I. DÖNEM BİRİNCİ SINAV 5. Canlıların çevreye adaptasyonu ve evrim ile ilgili olarak öğrenciler; 5.. Canlıların yasadıkları çevreye adaptasyonunu örneklerle açıklar. 5.. Aynı yasam ortamında bulunan farklı organizmaların, neden benzer adaptasyonlar geliştirdiğini belirtir. 5.. Canlıların çevresel değişimlere adaptasyonlarının biyolojik çeşitliliğe ve evrime katkıda bulunabileceğine örnekler verir. 5.. Evrim ile ilgili farklı görüşlere örnekler verir. KASIM FİZİKSEL OLAYLAR. ÜNİTE: KUVVET VE HAREKET. Sıvıların ve gazların kaldırma kuvveti ile ilgili olarak öğrenciler;.. Bir cismin havadaki ve sıvı içindeki ağırlığını dinamometre ile ölçer ve ölçümlerini kaydeder (BSB-,,, 6, 7)... Cismin havadaki ve sıvı içindeki ağırlıklarını karşılaştırır (BSB-6)... Cismin sıvı içindeki ağırlığının daha az göründüğü sonucunu çıkarır (BSB-0)... Sıvı içindeki cisme, sıvı tarafından yukarı yönde bir kuvvet uygulandığını fark eder ve bu kuvveti kaldırma kuvveti olarak tanımlar (BSB-,)..5. Kaldırma kuvvetinin, cisme aşağı yönde etki eden kuvvetin etkisini azalttığı sonucuna varır (BSB-0,)..6. Bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin büyüklüğünün, cismin batan kısmının hacmi ile ilişkisini araştırır.

8 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ FİZİKSEL OLAYLAR. ÜNİTE: KUVVET VE HAREKET.7. Cisimlerin kütlesini ve hacmini ölçerek yoğunluklarını hesaplar..8. Bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin büyüklüğünün, cismin daldırıldığı sıvının yoğunluğu ile ilişkisini araştırır..9. Farklı yoğunluğa sahip sıvıların cisimlere uyguladığı kaldırma kuvvetini karşılaştırır ve sonuçları yorumlar (BSB-0)..0.Bir cismin yoğunluğu ile daldırıldığı sıvının yoğunluğunu karşılaştırarak yüzme ve batma olayları için bir genelleme yapar... Denge durumunda, yüzen bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin cismin ağırlığına eşit olduğunu fark eder (BSB-6). FİZİKSEL OLAYLAR. ÜNİTE: KUVVET VE HAREKET.. Batan bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin, cismin ağırlığından daha küçük olduğunu fark eder (BSB-)... Bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin, cismin yer değiştirdiği sıvının ağırlığına eşit büyüklükte ve yukarı yönde olduğunu keşfeder (BSB-, 6,,,, )...Gazların da cisimlere bir kaldırma kuvveti uyguladığını keşfeder..5 Sıvıların ve gazların kaldırma kuvvetinin teknolojideki kullanımına örnekler verir ve bunların günlük hayattaki önemini belirtir (FTTC-5, 6, 7, 9, 0,7, 8, 9,0,,,, 6; TD-). BİRİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV ARALIK FİZİKSEL OLAYLAR FİZİKSEL OLAYLAR. ÜNİTE: KUVVET VE HAREKET. ÜNİTE: KUVVET VE HAREKET. Basınç ile ilgili olarak öğrenciler;..birim yüzeye etki eden dik kuvveti, basınç olarak ifade eder...basınç, kuvvet ve yüzey alanı arasındaki ilişkiyi örneklerle açıklar...sıvıların ve gazların basıncının bağlı olduğu faktörleri ifade eder...basınca sebep olan kuvvetin çeşitli etkenlerden kaynaklanabileceğini fark eder..5.sıvıların ve gazların, basıncı, her yönde aynı büyüklükte ilettiğini keşfeder (BSB-, 6,,, )..6.Sıvıların ve gazların, basıncı iletme özelliklerinin teknolojideki kullanım alanlarını araştırır..7.basıncın, günlük hayattaki önemini açıklar ve teknolojideki uygulamalarına örnekler verir (BSB-; TD-).

9 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE OZELLİKLERİ. Periyodik sistem ile ilgili olarak öğrenciler;.. Elementleri benzer özelliklerine göre sınıflandırmanın önemini kavrar... Periyodik sistemde grupları ve periyotları gösterir; aynı gruplardaki elementlerin özelliklerini karşılaştırır... Metal, ametal ve yarı metal özelliklerini karşılaştırır. (BSB-5, 6, 7)... Periyodik tablonun sol tarafında daha çok metallerin, sağ tarafında ise daha çok ametallerin bulunduğunu fark eder..5. Metallerin, ametallerin ve yarı metallerin günlük yasamdaki kullanım alanlarına örnekler verir (FTTC- 9, ). MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE OZELLİKLERİ. Kimyasal bağlarla ilgili olarak öğrenciler;.. Metallerin elektron vermeye, ametallerin elektron almaya yatkın olduğunu fark eder... Anyonların ve katyonların periyodik sistemdeki grup numaraları ile yükleri arasında ilişki kurar... Metal atomları ile ametal atomları arasında iyonik bağ oluşacağını tahmin eder... Ametal atomları arasında kovalent bağ oluştuğunu belirtir..5. Verilen basit yapılarda hangi tur bağların (iyonik bağ veya kovalent bağ)bulunduğunu tahmin eder (BSB-8, 9). 5 MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE OZELLİKLERİ. Kimyasal tepkimelerle ilgili olarak öğrenciler;.. Yükü bilinen iyonların oluşturduğu bileşiklerin formüllerini yazar... Çok atomlu yaygın iyonların oluşturduğu bileşiklerin (Mg(NO), NaPO gibi) formüllerinde element atomlarının sayısını hesaplar... Kimyasal bir tepkimenin gerçekleştiğini deneyle gösterir (BSB-5, 6, 7, 8; TD-, ). MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ.. Kimyasal değişimi atomlar arası bağların kopması ve yeni bağların oluşması temelinde açıklar..5. Kimyasal değişimlerde atomların yok olmadığını ve yeni atomların oluşmadığını, kütlenin korunduğunu belirtir. OCAK I. DÖNEM ÜÇÜNCÜ SINAV MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ.6. Basit kimyasal tepkime denklemlerini sayma yöntemi ile denkleştirir (BSB-0)..7. Yanma tepkimelerini tanımlayarak basit yanma tepkimelerinin denklemlerini yazar (BSB-0, ). MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ. Asit-baz tepkimeleri ile ilgili olarak öğrenciler;.. Asitleri ve bazları; dokunma, tatma ve görme duyuları ile ilgili özellikleriyle tanır... Asitler ile H+ iyonu; bazlar ile OH iyonu arasında ilişki kurar (BSB-5).

10 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ.. ph ın, bir çözeltinin ne kadar asidik veya ne kadar bazik olduğunun bir ölçüsü olduğunu anlar ve asitlik bazlık ile ph skalası arasında ilişki kurar (BSB-8, 0,; TD-)... Sanayide kullanılan başlıca asitleri ve bazları; piyasadaki adları, sistematik adları ve formülleri ile tanır (BSB-0, )..5. Gıdalarda ve temizlik malzemelerinde yer alan en yaygın asit ve bazları isimleriyle tanır (BSB-, ; TD- 5)..6. Günlük yaşamında sık karşılaştığı bazı ürünlerin ph larını yaklaşık olarak bilir. ŞUBAT MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ.7. Asitler ile bazların etkileşimini deney ile gösterir, bu etkileşimi nötralleşme tepkimesi olarak adlandırır, nötralleşme sonucu neler oluştuğunu belirtir (BSB-5, 6, 7, 8)..8. Asit-baz çözeltilerini kullanırken neden dikkatli olması gerektiğini açıklar; kimyasal maddeler için tehlike işaretlerinin anlamlarını belirtir (FTTC-7)..9. Asitlerin ve bazların günlük kullanımdaki eşya ve malzemeler üzerine olumsuz etkisinden kaçınmak için neler yapılabileceğini açıklar (BSB-9; FTTC-8; TD- 5)..0. Endüstride atık madde olarak havaya bırakılan SO ve NO gazlarının asit yağmurları oluşturduğunu ve bunların çevreye zarar verdiğini fark eder (FTTC- 8)... Suları, havayı ve toprağı kirleten kimyasallara karşı duyarlılık edinir. MADDE VE DEĞİŞİM. ÜNİTE: MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ 5. Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler; 5.. Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu açıklar (BSB- 8, 9, 0, ; FTTC-8, 0). 5.. Sularda sertliğin nasıl giderileceğini araştırır. 5.. Suların arıtımında klorun mikrop öldürücülük etkisinden yararlanıldığını araştırarak fark eder. (BSB- 8, 9, ; FTTC- 5; TD,5). 5

11 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE.ÜNİTE: BİR KAHRAMAN DOĞUYOR Ay Hafta D.Saati KONULAR Batıya Erken Açılan Kent: Selanik Mustafa Kemal Okulda KAZANIMLAR. Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder.. Atatürk ün öğrenim hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar. EYLÜL Cepheden Cepheye Mustafa kemal Dört Şehir ve Mustafa Kemal Mustafa Kemal Liderlik Yolunda Ünite Değerlendirmesi. Atatürk ün askerlik hayatı ile ilgili olay ve olguları kavrar.. Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla askerî yeteneklerini ilişkilendirir. 5. Atatürk ün fikir hayatının oluşumuna ve gelişimine etki eden Selanik, Manastır, Sofya ve İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder. 6. Atatürk ün 99 a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri, üstlendiği Millî Mücadele liderliği açısından yorumlar. EKİM KASIM.ÜNİTE: MİLLÎ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER Osmanlı Devleti Hangi. I. Dünya Savaşı nda Osmanlı Devleti nin durumunu, Cephede? topraklarının paylaşılması ve işgali açısından değerlendirir.. Mondros Ateşkes Anlaşması nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin, Mustafa Geldikleri Gibi Giderler Kemal in ve halkın tutumunu değerlendirir.. Kuvâ-yı Millîye ruhunun oluşumunu, millî cemiyetleri ve millî varlığa düşman cemiyetlerin faaliyetlerini analiz eder.. Mustafa Kemal in Millî Mücadelenin hazırlık döneminde Ve Millî Mücadele başlıyor yaptığı çalışmaları millî bilincin uyandırılması, millî birlik ve beraberliğin sağlanması açısından değerlendirir. 5. Misak-ı Milli nin kabulünü ve Büyük Millet Meclisi nin açılışını ulusal egemenlik, tam bağımsızlık ilkeleri ve vatanın bütünlüğü esası ile ilişkilendirir. Egemenlik Milletindir 8. Mustafa Kemal in Millî Mücadeleyi örgütlerken karşılaştığı 5 sorunlara bulduğu çözüm yollarını, onun liderlik yeteneği ile ilişkilendirir. Büyük Millet Meclisi 6. Hıyanet-i Vataniye Kanunu nun çıkarılma gerekçelerini ve İsyanlara Karşı uygulama sürecini değerlendirir. Barış Antlaşması mı, Ölüm 7. İstanbul yönetimince imzalanan Sevr Antlaşması na karşı Fermanı mı? Mustafa Kemal in ve Türk milletinin tutumunu değerlendirir. Ünite Değerlendirmesi. ÜNİTE: YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! İlk Zaferimiz Destanlaşan Direniş. Kurtuluş Savaşı nda Doğu ve Güney cephelerinde yapılan mücadeleleri, sebep ve sonuçları açısından değerlendirir.

12 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ İstiklal Milletimindir. Batı cephesinde Kuvâ-yı Millîye birliklerinin faaliyetlerini ve düzenli ordunun kurulmasını değerlendirir. 6. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecinde elde ettiği askerî başarılarının ulusal ve uluslararası etkilerini değerlendirir. BİRİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV ARALIK Savaşa Rağmen Eğitim Kongresi Anadolu İnsanının Büyük Fedakârlığı. Kurtuluş Savaşı nın yaşandığı ortamda Atatürk ün Maarif Kongresi yaparak Türkiye nin millî ve çağdaş eğitimine verdiği önemi kavrar.. Türk milletinin millî birlik, beraberlik ve dayanışmasının ifadesi olarak Tekâlif-i Millîye Kararları nın uygulamalarını inceler. Dirilişin Destanı: Sakarya Hayat Veren Zafer 5. Sakarya Meydan Savaşı nın ve Büyük Taarruz un kazanılmasında Atatürk ün rolünü fark eder. 6. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecinde elde ettiği askerî başarılarının ulusal ve uluslararası etkilerini değerlendirir. Savaşa Son Veren Belge Sanat ve Edebiyat Eserlerimizde Kurtuluş Savaşımız Ünite Değerlendirmesi 6. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecinde elde ettiği askerî başarılarının ulusal ve uluslararası etkilerini değerlendirir. 7. Örnek eser incelemeleri yaparak dönemin toplumsal olaylarının sanat ve edebiyat üzerine yansımalarını fark eder.. ÜNİTE: ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR OCAK ŞUBAT. Millî egemenlik anlayışının güçlendirilmesi sürecinde Saltanattan Milli Egemenliğe saltanatın kaldırılmasını değerlendirir. Zaferin ve Bağımsızlığın. Sevr ve Lozan Antlaşmalarını karşılaştırarak Lozan Tescili Antlaşması nın sağladığı kazanımları analiz eder. Millî Sınırlardan Millî. İzmir İktisat Kongresi nde alınan kararları, millî iktisat Ekonomiye anlayışı ve tasarruf bilinci açılarından inceler. Başkent Ankara. Ankara nın başkent oluşunun gerekçelerini açıklar Cumhuriyetin ilân edilmesini, Türkiye de demokrasi Yaşasın Cumhuriyet rejiminin gerekleri ile bağdaştırarak değerlendirir. 6. Mart 9 te kabul edilen kanunların gerekçelerini ve Çağdaş Devlete Doğru toplum hayatında meydana getirdiği değişimleri fark eder. Çok Partili Demokratik 7. Atatürk ün çok partili siyasî hayata verdiği önemi kavrar. Yaşam I. DÖNEM İKİNCİ SINAV Çağdaş Uygarlığa Doğru Adımlar Hukuk ve Aile Rejim Karşıtı Bir İsyan 8. Şapka ve Kıyafet İnkılâbını, tekke ve zaviyelerin kapatılmasını, miladî takvim ve uluslararası saat uygulamasının kabulünü millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma çerçevesinde değerlendirir. 7. Ölçü ve tartıların değişmesini çağdaşlaşma çerçevesinde değerlendirir. 9. Hukuk alanındaki gelişmeleri, Medeni Kanun un Türk aile yapısında ve kadının toplumdaki yerinde meydana getirdiği değişiklikleri analiz eder. 0. Şeyh Sait İsyanını çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti ne karşı tepkiler ve uluslararası ilişkiler açısından değerlendirir.

13 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Kabotaj Bayramı Mustafa Kemal e Suikast Girişimi Bir Devrin Analizi: Nutuk Harf İnkılabından Millet Mekteplerine. Kabotaj Kanunu nu millî egemenlik hakları ve Türk denizciliğinde meydana getirdiği gelişmeler bakımından değerlendirir.. Mustafa Kemal e suikast girişimini cumhuriyete yönelik tehditler çerçevesinde yorumlar.. Büyük Nutuk un söyleniş amaçlarını, içeriğini ve tarihsel niteliğini kavrar.. Harf İnkılâbını ve Millet Mekteplerini, eğitimin yaygınlaştırılması ve çağdaş Türk toplumunun oluşturulması açılarından değerlendirir.

14 0-05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF İNGİLİZCE DERS KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ UNIT FRIENDSHIP Month Week Hour FUNCTIONS SKILLS SEPTEMBER rd & th 8 Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material. Locating specific information in lists and isolating the information Instructing or directing others required. to do something. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to Advising others to do derive the probable meaning of unknown words from the context. something. Writing Inquiring and expressing how Writing a series of simple phrases and sentences linked with simple certain/uncertain one is of connectors like and, but and because. something. Picking out and reproducing key words and phrases or short Expressing opinions and sentences from a short text within the learner s limited competence making choices. and experience. Inquiring about and Listening expressing expectations. Catching the main point in short, clear and simple messages. Describing personal qualities Finding specific information in simple recorded texts. Asking for and giving Speaking information about habits and Making him/herself understood in short contributions, even though pastimes. pauses, false starts and reformulation are very evident. Constructing phrases on familiar topics with sufficient ease to handle short exchanges, despite very noticeable hesitation and false starts. Interacting with reasonable ease in structured situations and short conversations, provided the other person helps if necessary. Asking and answering questions and exchange ideas and information on familiar topics in predictable everyday situations. UNIT ROAD TO SUCCESS OCTOBER st && rd 8 Imparting and seeking factual information: identifying, asking, describing Following and giving simple instructions Describing simple processes Drawing simple conclusions Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material such as travel guides, brochures, etc. Locating specific information in lists and isolating the information required. Understanding concepts and their relationships and grouping them. Locating the topic sentence and supporting details and examples. Writing Making notes Taking notes Underlining, highlighting, circling key concepts. Summarizing in the form of lists and charts. Transferring information Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Speaking Delivering very short rehearsed announcements of predictable, learnt content which are intelligible to listeners who are prepared to concentrate. Giving a short, rehearsed presentation on a topic pertinent to his/her everyday life, briefly give reasons and explanations for opinions, plans and actions. Coping with a limited number of straightforward follow up questions. I. DÖNEM BİRİNCİ SINAV

15 OCTOBER NOVEMBER th &5 th st 8 Seeking and giving information Seeking and giving advice Suggesting a course of action, Responding to offers and suggestions Warning others to take care or to refrain from doing something, instructing or directing others to do something Drawing simple conclusions and making recommendations Describing people (personal appearance, qualities) UNIT IMPROVING ONE S LOOKS Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material. Locating specific information in lists and isolating the information required. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances on everyday topics of a concrete type to derive the probable meaning of unknown words from the context. Writing Writing short, simple notes and messages relating to matters in areas of immediate need. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances on everyday topics of a concrete type to derive the probable meaning of unknown words from the context. Speaking Describing everyday aspects of his/her environment Using simple descriptive language to make brief statements. Finding out and passing on straightforward factual information. Discussing practical issues in a simple way when addressed clearly, slowly and directly. Explaining what s/he likes or dislikes about something. Using an inadequate word from his/her repertoire and using gesture to clarify what he/she wants to say. Communicating in simple and routine tasks requiring a simple and direct exchange of information on familiar and routine matters. Participating in short conversations in routine contexts on topics of interest. Asking and answering questions about habits and routines. NOVEMBER nd & rd & th UNIT DREAMS Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material Locating specific information in lists and isolating the information required Locating the topic sentence and supporting details and Imparting and seeking factual examples. information Writing Expressing surprise Writing a series of simple phrases and sentences linked with Talking about past events and simple connectors like and, but and because. states in the past Writing very short, basic descriptions of events and past Understanding and producing activities. simple narratives Picking out and reproducing key words and phrases or short Expressing (in)ability in the past sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Speaking Interacting with reasonable ease in structured situations and short conversations.

16 Understanding enough to manage simple, routine exchanges without undue effort. Dealing with practical everyday demands: finding out and passing on straightforward factual information. Asking and answering questions about past events and activities. Using simple techniques to start; maintaining, or ending a short conversation. Initiating, maintaining and closing simple, face-to-face conversation. Asking for attention. Indicating when he/she is following. Asking very simply for repetition when he/she does not understand. Asking for clarification about key words or phrases not understood using stock phrases. Saying he/she didn t follow. BİRİNCİ DÖNEM MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV UNIT 5 ATATÜRK: THE FOUNDER OF TURKISH REPUBLIC DECEMBER st & nd 8 Imparting and seeking factual information Talking about past events and states in the past Understanding and producing simple narratives Expressing (in)ability in the past Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material. Locating specific information in lists and isolating the information required. Locating the topic sentence and supporting details and examples. Writing Writing a series of simple phrases and sentences linked with simple connectors like and, but and because. Writing very short, basic descriptions of events and past activities. Picking out and reproducing key words and phrases or short sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Speaking Interacting with reasonable ease in structured situations and short conversations. Understanding enough to manage simple, routine exchanges without undue effort. Dealing with practical everyday demands: finding out and passing on straightforward factual information. Asking and answering questions about past events and activities. Using simple techniques to start; maintaining, or ending a short conversation. Initiating, maintaining and closing simple, face-to-face conversation Asking for attention. Indicating when he/she is following. Asking very simply for repetition when he/she does not understand. Asking for clarification about key words or phrases not understood using stock phrases. Saying he/she didn t follow.

17 UNIT 6 DETECTIVE STORIES DECEMBER rd & th 8 Imparting and seeking factual information. Talking about past events and states in the past. Understanding and producing simple narratives. Expressing (in)ability in the past. Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material Locating specific information in lists and isolating the information required Locating the topic sentence and supporting details and examples. Writing Writing a series of simple phrases and sentences linked with simple connectors like and, but and because. Writing very short, basic descriptions of events and past activities Picking out and reproducing key words and phrases or short sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Identifying the main point of reports of events where the visual supports the commentary. Speaking Dealing with practical everyday demands: finding out and passing on straightforward factual information. Asking and answering questions about past events and activities. Giving a simple description or presentation of people and places. Telling a story or describing something in a simple list of points Giving short basic descriptions of events and activities. UNIT 7 PERSONAL EXPERIENCES DECEMBER JANUARY 5 th st Imparting and seeking factual information Talking about personal experiences Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday material. Locating specific information in lists and isolating the information required. Locating the topic sentence and supporting details and examples. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to derive the probable meaning of unknown words from the context. Writing Writing a series of simple phrases and sentences linked with simple connectors like and, but and because. Writing very short, basic descriptions of events and personal experiences. Picking out and reproducing key words and phrases or short sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to derive the probable meaning of unknown words from the context. Speaking Dealing with practical everyday demands: finding out and passing on straightforward factual information. Asking and answering questions about personal experiences. Giving a simple description or presentation of people and places. Handling very short social exchanges about personal experiences. Making him/herself understood in an interview and communicating ideas and information on familiar topics.

18 JANUARY nd & rd 8 Requesting others to do something Instructing or directing others to do something Requesting assistance Refusing Apologizing Talking about recent activities and completed actions Expressing gratitude UNIT 8 COOPERATION IN THE FAMILY Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday Material. Locating specific information in lists and isolating the information required. Locating the topic sentence and supporting details and examples. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to derive the probable meaning of unknown words from the context. Writing Writing a series of simple phrases and sentences linked with simple connectors like and, but and because. Writing very short, basic descriptions of events and personal Experiences. Picking out and reproducing key words and phrases or short sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to derive the probable meaning of unknown words from the context. Speaking Dealing with practical everyday demands: finding out and passing on straightforward factual information. Checking whether someone has done something or not. Handling very short social exchanges about personal experiences Using an inadequate word from his/her repertoire and using gesture to clarify what he/she wants to say. Giving thanks. Understanding enough to manage simple, routine exchanges without undue effort. Accepting or refusing a request. FEBRUARY nd & rd 8 I. DÖNEM ÜÇÜNCÜ SINAV YARI YIL TATİLİ UNIT 9 SUCCESS STORIES Reading Understanding short, simple texts on familiar matters. Finding specific, predictable information in simple everyday Imparting and seeking factual material. Information. Locating specific information in lists and isolating the information Describing education, required. qualifications and skills. Locating the topic sentence and supporting details and examples. Talking about Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to accomplishments derive the probable meaning of unknown words from the context. Writing Writing a series of simple phrases and sentences linked with simple connectors like and, but and because. Writing a series of simple phrases and sentences about people, their educational background and accomplishments. Picking out and reproducing key words and phrases or short sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Listening Catching the main point in short, clear and simple messages. Finding specific information in simple recorded texts. 5

19 Using an idea of the overall meaning of short texts and utterances to derive the probable meaning of unknown words from the context. Speaking Giving a simple description or presentation of people. Using an inadequate word from his/her repertoire and using gesture to clarify what he/she wants to say. Understanding enough to manage simple, routine exchanges without undue effort. Communicating in simple and routine tasks requiring a simple and direct exchange of information on familiar and routine matters. Talking about people, their educational background and accomplishments. UNIT 0 READING FOR ENTERTAINMENT FEBRUARY MARCH th st & nd 8 Understanding and producing simple narratives. Expressing accomplishments Expressing recent activities and completed actions. Expressing personal experiences Reading Understanding a short story. Using an idea of the overall meaning of a text and utterances to derive the probable meaning of unknown words from the context. Understanding the relation between people and events. Making a story flowchart. Writing Picking out and reproducing key words and phrases or short sentences from a short text within the learner s limited competence and experience. Summarizing gist. Listening Predicting the mood of a story by the help of the melody. Speaking Giving a simple description or presentation of people and events. Discussing events in a story or the plot in a simple way. Saying what he/she thinks about things in a story. Asking for clarification about key words or phrases not understood using stock phrases.

20 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Öğrenme Alanı: İNANÇ. ÜNİTE: KAZA VE KADER Ay Hafta D.Saati EYLÜL KONULAR Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi. Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır. KAZANIMLAR Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek konular ve ders işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olur.. Kaza ve kader kavramlarını açıklar.. Allah ın her şeyi bir ölçüye göre yarattığına örnekler verir.. Kader ve Evrendeki Yasalar. Evrendeki fiziksel, biyolojik ve toplumsal yasaları fark eder. EKİM. Kader ve Evrendeki Yasalar. İnsan İradesi ve Kader.. İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu.. İnsanın Çabası: Emek ve Rızık. Evrendeki fiziksel, biyolojik ve toplumsal yasaları fark eder.. İnsanın akıl ve irade sahibi olması ile özgür ve sorumlu bir varlık olması arasındaki ilişkiyi açıklar. 5. İnsanın çalışmasının karşılığını alacağı bilinciyle hareket eder. 5.. Dünya Hayatının Sonu: Ecel ve Ömür. Allah a Güvenmek (Tevekkül) 6. Her canlının bir sonu olduğunun farkına varır. 7. Allah a güvenmenin (tevekkül) pasif bir bekleyiş olmadığının farkında olur. 8. Kaza ve kaderle ilgili toplumda yaygın olan yanlış anlayışların sebeplerini irdeler. 5. Ayete l-kürsi ve Anlamı 9. Ayete l-kürsi yi ezbere okur ve anlamını söyler. KASIM 5. Ayete l-kürsi ve Anlamı Ünite Değerlendirmesi 9. Ayete l-kürsi yi ezbere okur ve anlamını söyler. 0. Bu ünitede neler öğrendiğini hatırlar.

21 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Öğrenme Alanı: İBADET. ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ Ay Hafta D.Saati KASIM KONULAR. İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı. İslam ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem KAZANIMLAR. Paylaşma ve yardımlaşmanın birey ve toplum için önemini yorumlar.. İslam ın paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi yorumlar. BİRİNCİ DÖNEM MERKEZÎ SİSTEM ORTAK SINAV. Paylaşma ve Yardımlaşma İbadeti Olarak Zekât. Paylaşma ve yardımlaşma ibadeti olarak zekât ve sadakanın kimler tarafından, kimlere, nelerden, nasıl verileceğini açıklar.. Toplumsal Dayanışma İbadeti Olarak Sadaka. Zekât ve sadakanın birey ve topluma katkılarını araştırır. 5. Başkalarına yardım ettiğinde yaşadığı duyguları arkadaşları ile paylaşır. ARALIK 5. Yardımlaşma Kurumlarımız 6. Hac Nedir ve Niçin Yapılır? 7. Hac ve Umre ile İlgili Kavramlar 6. Ülkemizdeki sosyal yardımlaşma kurumlarını tanır. 7. Hac ibadetinin nasıl ve niçin yapıldığını açıklar. 8. Hac ve umre ile ilgili mekân ve kavramların anlamlarını kavrar. OCAK 5 7. Hac ve Umre ile İlgili Kavramlar 8. Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi 9.Kurban Nedir ve Niçin Kesilir? Okuma Metni: Kurban Tığlama (Kesme ) Duası Ünite Değerlendirmesi 8. Hac ve umre ile ilgili mekân ve kavramların anlamlarını kavrar. 9. Haccın birey ve toplum üzerindeki etkilerini açıklar. 0. Hac ve umrenin Müslümanlar arası iletişim ve etkileşime nasıl katkı sağladığının farkında olur.. Kurban ibadetinin anlamını, sosyal dayanışma ve yardımlaşma açısından önemini açıklar.. Bu ünitede neler öğrendiğini hatırlar. I. DÖNEM İKİNCİ SINAV

22 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Öğrenme Alanı: HZ. MUHAMMED (S.A.V). ÜNİTE: HZ. MUHAMMED İN HAYATINDAN ÖRNEK DAVRANIŞLAR Ay Hafta D.Saati KONULAR. Hz. Muhammed İnsanlara Değer Verirdi. Hz. Muhammed Güvenilir Bir İnsandı KAZANIMLAR. Güzel davranışlara Hz. Muhammed in hayatından örnekler verir. OCAK. Hz. Muhammed Bilgiye Önem Verirdi. Hz. Muhammed Danışarak İş Yapardı. Hz. Muhammed in örnek davranışlarının toplumsal hayattaki önemini kavrar. ŞUBAT 5. Hz. Muhammed Merhametli, Hoşgörülü ve Affediciydi 6. Hz. Muhammed Çalışmayı Sever ve Zamanı İyi Değerlendirirdi 7. Hz. Muhammed Sabırlı ve Cesaretliydi 8. Hz. Muhammed Hakkı Gözetirdi. Hz. Muhammed in olaylar karşısındaki tutumlarından hareketle örnek davranışlarına yönelik çıkarımlarda bulunur.. Hz. Muhammed in hikmetli sözleriyle insanları iyiye ve güzele yönlendirdiğine örnekler verir. 9. Hz. Muhammed Doğayı ve Hayvanları Severdi Ünite Değerlendirmesi 5. Hz. Muhammed in doğa ve hayvan sevgisiyle ilgili davranışlarına örnekler vererek doğayı ve hayvanları koruma konusunda duyarlı olur. 6.Bu ünitede neler öğrendiğini hatırlar.

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

8.SINIFLAR HAFTA SONU KURS PLANI PAT (PERFORMANS ARTTIRMA TESTİ)

8.SINIFLAR HAFTA SONU KURS PLANI PAT (PERFORMANS ARTTIRMA TESTİ) 18 EKİM CUMARTESİ TÜRKÇE Toplum Hayatı Fiilimsiler MATEMATİK Dönüşüm Geometrisi Tablo ve Grafikler Bir Karaman Doğuyor Fraktallar Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Oluşturalım Kalıtım ve Mayoz İNGİLİZCE

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 2013-201 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE KONULAR 3 Fiilimsi EYLÜL Fiilimsi 1 Fiilimsi 2 Fiilimsi 3 KURBAN BAYRAMI EKİM Fiilimsi Fiilimsi 1

Detaylı

D.4.2 Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1

D.4.2 Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1 . Deneme 3 Kasım D.4. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. D.4. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Bir Kahraman Doğuyor

Detaylı

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. DİL BİLGİSİ Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 1. Yazma Kurallarını Uygulama

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Allah Her Şeyi Bir Ölçüye

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek

Detaylı

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

S İ S 6 MAYIS sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. S İ S 6 MAYIS 2013 SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf Türkçe Sözcükte Anlam Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 8. sınıf Türkçe Cümlede Anlam Cümlede eksik

Detaylı

SINAVA HAZIRLIK BECERİLERİ GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI Veli Bileşeni

SINAVA HAZIRLIK BECERİLERİ GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI Veli Bileşeni SINAVA HAZIRLIK BECERİLERİ GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI Veli Bileşeni-2013-2014 Nihat İNAN Uzm.Psikolojik Danışman afyonram.meb.k12.tr TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Eğitimin Dinamik Bir Süreçtir.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI VE KAZANIM TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI VE KAZANIM TESTLERİ 07-08 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI. Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin ana fikrini/ana

Detaylı

8. SINIF 4. TEOG SINAVI (MART AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 4. TEOG SINAVI (MART AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TLOSU ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM Metinle ilgili görsel ögeleri yorumlar. 1 9 TÜRKÇE DİL İLGİSİ Cümledeki fi illerin çatı özelliklerini kavrar. 2 10 TÜRKÇE OKUM Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ORTAOKULU 2013-2014 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ORTAOKULU 2013-2014 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ORTAOKULU 2013-2014 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER - MODELİN AMAÇLARI - MODELİN UYGULANMASI - SİSTEMİN UYGULANMASI - ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRMEDE ESAS ALINACAK PUANIN

Detaylı

8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada

8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 5 Türkçe Cümlede Anlam 2 6 Türkçe Parçada Anlam 3 7 Türkçe Parçada Anlam 4 8 Türkçe Parçada Anlam

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ. ÜNİTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek konular ve ders işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi

Detaylı

T.C. MILLI EGITIM BAKANLlGI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MILLI EGITIM BAKANLlGI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C..,......... MILLI EGITIM BAKANLlGI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı : 6880/80660 Konu: Merkezi Sistem Ortak Sınav Çalısma Takvimleri... VALİLİGİNE (Milli Eğitim Müdürlüğü) /09/0 Ortaokulların

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR 2. DÖNEM TEOG MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVI TÜM DERSLERİN KONULARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR 2. DÖNEM TEOG MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVI TÜM DERSLERİN KONULARI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIFLAR 2. DÖNEM TEOG MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVI TÜM DERSLERİN KONULARI İNGİLİZCE DERSİ 2. DÖNEM TEOG MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV KONULARI UNIT 1 FRIENDSHIP UNIT 2 ROAD

Detaylı

1.1 Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar.

1.1 Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar. ADAPTASYON VE EVRİM DNA VE GENETİK KOD 1.ÜNİTE MAYOZ KALITIM MİTOZ KAZANIMLAR 1.1 Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar. 1.2 Mitozu, çekirdek bölünmesi ile başlayan

Detaylı

HOCAİLYAS ORTAOKULU. ÜNİTE 1: Bir Kahraman Doğuyor T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK-8

HOCAİLYAS ORTAOKULU. ÜNİTE 1: Bir Kahraman Doğuyor T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK-8 1/11 ÜNİTE 1: Bir Kahraman Doğuyor 1. Batıya Erken Açılan Kent Selanik 1.Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel yapısını analiz eder. 2. Mustafa Kemal Okulda

Detaylı

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU DERS SINIF ÖĞRENME ALANI KAZANIM SORU NO. A B TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA Metnin

Detaylı

COŞKU 7.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları

COŞKU 7.Sınıf Din Kültürü Konu Başlıkları COŞKU 7.Sınıf Din Kültürü Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır ÜNİTE 1 Kader ve Evrendeki Yasalar İnsan İradesi ve Kader Allah a Güvenmek (Tevekkül) Ayete l Kürsi ve Anlamı İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

TÜRKÇE KONU DAĞILIMI: 1 Fiilimsi İsim Fiil Zarf Fiil Sıfat Fiil. 2 Cümlenin Öğeleri Özne Yüklem Tümleçler Özne-Yüklem Uyumu

TÜRKÇE KONU DAĞILIMI: 1 Fiilimsi İsim Fiil Zarf Fiil Sıfat Fiil. 2 Cümlenin Öğeleri Özne Yüklem Tümleçler Özne-Yüklem Uyumu TÜRKÇE KONU DAĞILIMI: 1 Fiilimsi İsim Fiil Zarf Fiil Sıfat Fiil 2 Cümlenin Öğeleri Özne Yüklem Tümleçler Özne-Yüklem Uyumu 3 Cümle Türleri Yapısına göre cümleler Anlamına göre cümleler Yüklemin yerine

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ AY EKİM KASIM HAFTA ARALIK DERS KONU ADI SAATİ Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır Kader ve Evrendeki Yasalar İnsan İradesi ve Kader

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL YENİŞEHİR/ İLK EİM ETÜT 1 3 Sıra Ö.No İsim Snf ler D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N Sn Okul çe Genel Genel Ortalama,,,,,,33,

Detaylı

8. SINIF YARIYIL TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI

8. SINIF YARIYIL TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI OKUMA KÜLTÜRÜ / Okuma Kitaplarım / Metnin Bağlamına Göre Kelimeler DOĞA VE EVREN / Sevgili Bahar Ağacı / Deyim OKUMA KÜLTÜRÜ / Kitap Hastanesi / Nokta OKUMA KÜLTÜRÜ / Okuma Kitaplarım / Metnin Bağlamına

Detaylı

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

8. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 1. Yazma Kurallarını Uygulama 6. Yazım ve ktalama

Detaylı

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T.8.2.5. 2 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. T.8.3.21. 3 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda

Detaylı

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE Ünite Ünite 01 Kelime Gruplarında Anlam - I 29 Cümlenin Öğeleri - I (Cümlenin Temel Ögeleri) 02 Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

8. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Keşfetme Alanı (Föy No) Ünite Değerlendirme Fiilimsi Türleri Fiilimsi Türleri - 1 2

8. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Keşfetme Alanı (Föy No) Ünite Değerlendirme Fiilimsi Türleri Fiilimsi Türleri - 1 2 Kelime ve Kelime Guruplarında Anlam 2 Fiilimsiler Cümle Bilgisi Cümlede Anlam Metin Yorumu Fiil Çatısı Cümle Çeşitleri 8 Cümlede Anlam 9 Metinde Yorum 0 Yazım Kuralları 2 ktalama İşaretleri Anlatım Bozuklukları

Detaylı

DÖNEM TEOG MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV MATEMATİK DERSİ KONULARI 1. ÜNİTE

DÖNEM TEOG MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV MATEMATİK DERSİ KONULARI 1. ÜNİTE MATEMATİK DERSİ KONULARI 1. ÜNİTE 1. BÖLÜM: ÜSLÜ SAYILAR Bir Tam Sayının Negatif Kuvvetleri Rasyonel Sayıların Kendisi ile Tekrarlı Çarpımı Ondalık Kesirlerin Kendisi ile Tekrarlı Çarpımı Üslü Sayılarda

Detaylı

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Grupları ve Deyim Anlamı İkilemeler ve Yansıma Kelimeler Ad Aktarması, Dolaylama

Detaylı

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam 2 Sözcükte nlam Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının

Detaylı

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 8. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI)

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 8. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) Türkçe 23 Türkçe 23 Matematik 20 Matematik 20 Fen ve Teknoloji 20 Fen ve Teknoloji 20 Sosyal Bilgiler 20 İnkılap Tarihi 20 Yabancı Dil 17 İngilizce

Detaylı

Deneme Analizi (Sözel Bölüm)

Deneme Analizi (Sözel Bölüm) Deneme Analizi (Sözel Bölüm) Deneme -1 1 Paragrafta Anlam B 2 Paragrafta Anlam C Yazım Kuralları A 4 Cümlenin Ögeleri D 5 Paragrafta Anlam D 6 Paragrafta Anlam A Sözcükte Anlam D 8 Paragrafta Anlam A 9

Detaylı

2010 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ FEN VE TEKNOLOJ İNKILAP TARİHİ

2010 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ FEN VE TEKNOLOJ İNKILAP TARİHİ TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJ İNKILAP TARİHİ İNGİLİZCE 55 90 80 50 50 Ağustos 2010 1 Pazar 2 Pazartesi 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 7 Cumartesi 8 Pazar 9 Pazartesi 10 Salı RAMAZAN 11 Çarşamba

Detaylı

9. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı

9. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı 9. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Türkçe Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam:. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

Detaylı

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE Ünite Ünite 01 Anlam - I 26 Cümlenin Ögeleri - I (Cümlenin Temel Ögeleri) 02 03 04 Anlam - II Anlam - III Anlam - IV Anlam Bilgisi - I (Kelimede Anlam) 27 Cümlenin Ögeleri - II (Cümlenin Yardımcı

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ALMANCA DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ALMANCA DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ALMANCA DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Aylar Haftalar ÖNERİLEN TEMALAR KONU Eylül - Freundschaft /In der Klasse / Gesprӓch auf dem Schulhof

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-C 2-B 3-D 4-C 5-A 6-D 7-B 8-D 9-D 10-B 11-D Test 2 1-B 2-D 3-B 4-A 5-C 6-B 7-A 8-D 9-A 10-C 11-B 12-C 13-D 14-A 15-A 16-D Test 3 1-D 2-C 3-D 4-A 5-A 6-B 7-B 8-B 9-A

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak Testler 2- Kitaplar Ödev Kitapçıkları Soru Bankaları Etkinliklerle Konu Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol

Detaylı

8. SINIF KURUMSAL DENEME SINAVI KONU DAĞILIMLARI

8. SINIF KURUMSAL DENEME SINAVI KONU DAĞILIMLARI 8. SINIF KURUMSAL DENEME SINAVI KONU DAĞILIMLARI 8. SINIF 8. SINIF TÜRKÇE DAĞILIMLAR Sözcükte anlam Cümlede anlam Sözcükte çok anlamlılık / Sözcükler arası anlam ilişkisi / Sözcük grupları, deyim atasözleri

Detaylı

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE BRANŞ SORU NO TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE 16 TÜRKÇE 17 TÜRKÇE 18 TÜRKÇE 19 TÜRKÇE

Detaylı

8. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

8. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 8. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Türkçe (7. Sınıf) Matematik (7. Sınıf) Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme:. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar.

1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar. 1.1. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar. 1.2. Mitozu, çekirdek bölünmesi ile başlayan ve birbirini takip eden evreler olarak tarif eder. 1.3. Mitozda kromozomların

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi,

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

8. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

8. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 8. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Gerçek Anlam, Mecaz Anlam, Yan Anlam ve Terim Anlam Eş Anlamlılık, Yakın Anlamlılık ve Eş Seslilik Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler

Detaylı

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder.

TÜRKÇE 3. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. TÜRKÇE KZNIM 1 Parçada nlam Metinle ilgili soruları cevaplar. 2 Deyimler Deyim, atasözü ve özdeyişlerin metne katkısını belirler. 3 Parçada nlam Metinler arasında karşılaştırma yapar. 4 Parçada nlam Okudukları

Detaylı

8. SINIF EV ÇALIŞMALARI LİSTESİ / TÜRKÇE

8. SINIF EV ÇALIŞMALARI LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - I 02 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Cümlenin Anlam Özellikleri - I 05 Cümlenin Anlam

Detaylı

8. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

8. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 8. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam:. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE. D.Saati ÖĞRENME ALANI

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE. D.Saati ÖĞRENME ALANI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay EYLÜL EKİM Hafta D.Saati ÖĞRENME ALANI 5 ÜNİTE KAZANIMLAR. Mitoz ile ilgili olarak

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ 1 I. DÖNEM BİRİNCİ SINAV

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ 1 I. DÖNEM BİRİNCİ SINAV Aylar SÜRE Hafta 05 06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONULAR DİLBİLGİSİ KAZANIMLAR EYLÜL 5. kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu

Detaylı

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi nde de

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ÜNİTE KAZANIMLAR EYLÜL 5. ÜNİTE:. Mitoz ile ilgili olarak öğrenciler;.. Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini açıklar... Mitozu, çekirdek

Detaylı

I 8. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 8. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır.

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ Aylar SÜRE Hafta 04 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONULAR DİLBİLGİSİ KAZANIMLAR EYLÜL 3-4. kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu

Detaylı

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 1998-2014/ SON 16 YIL OKS, SBS VE TEOG ÜNİTE BAZINDA SINIFLANDIRILMIŞ ÇIKMIŞ SORULAR FASİKÜLÜ

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 1998-2014/ SON 16 YIL OKS, SBS VE TEOG ÜNİTE BAZINDA SINIFLANDIRILMIŞ ÇIKMIŞ SORULAR FASİKÜLÜ 998-008 OKS 03... TEOG 009-04 SBS T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 998-04/ SON 6 YIL OKS, SBS VE TEOG ÜNİTE BAZINDA SINIFLANDIRILMIŞ ÇIKMIŞ SORULAR FASİKÜLÜ Metin ÖZDAMARLAR Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Detaylı

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50).

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50). LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI 1 / A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI Türkçe (1-20), İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (21-30), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (31-40), Yabancı Dil (41-50). 1

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

8. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Canlılarda büyüme ve üremenin hücre bölünmesi ile meydana geldiğini Mitozu, çekirdek bölünmesi ile başlayan ve birbirini takip eden evreler

Detaylı

8. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı

8. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı 8. Sınıf Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kapsadığı Üniteler Soru Sayısı Türkçe (7. Sınıf) Matematik (7. Sınıf) Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme:. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Eş Sesli Sözcükler Şiir Yorumlama Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Zıt Anlamlı Sözcükler 5N 1K Hikâyenin

Detaylı

8. SINIF TATİL PROGRAMI

8. SINIF TATİL PROGRAMI 25 Ocak 2016 - Pazartesi OKUMA KÜLTÜRÜ / Okuma Kitaplarım / Metnin Bağlamına Göre Kelimeler DOĞA VE EVREN / Sevgili Bahar Ağacı / Deyim OKUMA KÜLTÜRÜ / Kitap Hastanesi / Nokta SAYILAR / Üslü Sayılar /

Detaylı

2014 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ İNKILAP TARİHİ İNGİLİZCE

2014 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ İNKILAP TARİHİ İNGİLİZCE Ağustos 2014 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ İNKILAP TARİHİ İNGİLİZCE 1 Cuma 330 60 90 80 40 60 2 Cumartesi 3 Pazar 4 Pazartesi 5 Salı 6 Çarşamba 7 Perşembe 8 Cuma 9 Cumartesi 10 Pazar 11 Pazartesi 12 Salı

Detaylı

Türkçe Dersi Yıllık Planı ile İlgili Açıklama

Türkçe Dersi Yıllık Planı ile İlgili Açıklama Türkçe Dersi Yıllık Planı ile İlgili Açıklama Türkçe Dersi Öğretim Programı (6-8. sınıflar) Okuma, Dinleme/İzleme, Konuşma, Yazma Öğrenme Alanları ile Dil Bilgisi ne yönelik kazanımlardan oluşmaktadır.

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ALMANCA DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ. Haftalar ÖNERİLEN TEMALAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ALMANCA DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ. Haftalar ÖNERİLEN TEMALAR 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF ALMANCA DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Aylar Haftalar ÖNERİLEN TEMALAR KONU Eylül - Freundschaft /In der Klasse / Gesprӓch auf dem Schulhof

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

8. SINIF TATİL PROGRAMI

8. SINIF TATİL PROGRAMI 23 Ocak 2017 - Pazartesi OKUMA KÜLTÜRÜ / Okuma Kitaplarım / Metnin Bağlamına Göre Kelimeler DOĞA VE EVREN / Sevgili Bahar Ağacı / Deyim OKUMA KÜLTÜRÜ / Kitap Hastanesi / Nokta 1. ÜNİTE / Çarpanlar ve Katlar

Detaylı

ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI

ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI ANALİZ YAYINLARI 8. SINIF LGS KONU BAŞLIKLARI (20 ADET TÜRKÇE LGS, 20 ADET MATEMATİK LGS, 20 ADET FEN BİLİMLERİ LGS, 20 ADET T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK LGS) TÜRKÇE 1. DENEME 2 Cümlede Anlam (Cümle

Detaylı

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 1998-2013/ SON 16 YIL OKS, SBS VE TEOG ÜNİTE BAZINDA SINIFLANDIRILMIŞ ÇIKMIŞ SORULAR FASİKÜLÜ

T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 1998-2013/ SON 16 YIL OKS, SBS VE TEOG ÜNİTE BAZINDA SINIFLANDIRILMIŞ ÇIKMIŞ SORULAR FASİKÜLÜ 998-008 OKS 03... TEOG 009-03 SBS T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 998-03/ SON 6 YIL OKS, SBS VE TEOG ÜNİTE BAZINDA SINIFLANDIRILMIŞ ÇIKMIŞ SORULAR FASİKÜLÜ Metin ÖZDAMARLAR Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2014-2015 8. SINIF Yayın Planı 2014-2015 İÇİNDEKİLER 1- Bilgi Yolu Ders Anlatım Föyleri 2- Bilgi Yolu Soru Bankaları 3- Sınavlar BGS Düzey Belirleme Sınavları (DBS) BGS Düzey Kontrol Sınavları (DKS) BGS

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Ay 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE Hafta ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR EYLÜL 3 4 Sayılar ve İşlemler Çarpanlar

Detaylı

ÖZEL MERSİN GELECEK ORTAOKULU TEOG ÖĞRENCİ KONU KILAVUZU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI. http://www.meb.gov.tr

ÖZEL MERSİN GELECEK ORTAOKULU TEOG ÖĞRENCİ KONU KILAVUZU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI. http://www.meb.gov.tr ÖZEL MERSİN GELECEK ORTAOKULU TEOG ÖĞRENCİ KONU KILAVUZU 04-05 ÖĞRETİM YILI http://www.meb.gov.tr OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER a. Okulda kayıtlı 8 inci sınıf öğrencilerine ait bilgileri, e-okul

Detaylı

Boş. Yanlış. Doğru. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd.

Boş. Yanlış. Doğru. Sınav Sonuç Belgesi Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B. Başarım % TEOG Puan pdfcrowd. Sınav Sonuç Belgesi 2.3.217 - Değerlendirme Sınavı 4 - KİTAPÇIK: B Okul : Murat Germen Ortaokulu Ad Soyad : Melissa Doğancı Şube : 8B Üye No : 4511916 Şifre :4511916 TEOG Puan 318.8889 58 62 %48.33 %48.33

Detaylı

8 KAZANIM DEĞERLENDİRME 5 SONUÇ KARNESİ. Başarı. Öğrencinin Yanlış Çözdüğü Soruların Detaylı Kazanım Analizi. Soru

8 KAZANIM DEĞERLENDİRME 5 SONUÇ KARNESİ. Başarı. Öğrencinin Yanlış Çözdüğü Soruların Detaylı Kazanım Analizi. Soru AHMET KURT 8A SINIFI 2 2 2 1. 84.17 78.8 54.38 61.39 1 1 1 1. 8.19 81.7 48.13 57.46 1 9 1 8.67 86.67 89.63 83.75 66.47 71.89 1 1 1 1. 84.26 85.33 54.44 59.26 2 18 2 17.33 86.67 53.6 47.25 2.68 29.22 2

Detaylı

8.SINIF HEDEF VE KAZANIMLAR

8.SINIF HEDEF VE KAZANIMLAR 8.SINIF HEDEF VE KAZANIMLAR 8.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTELERİ : ÜNİTE 1 : Hücre Bölünmesi ve Kalıtım ÜNİTE 2 : Kuvvet ve Hareket ÜNİTE 3 : Maddenin Yapısı ve Özellikleri ÜNİTE 4 : Ses ÜNİTE 5 : Maddenin

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI 8. SINIF DĠN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BĠLGĠSĠ DERSĠ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIġMA TAKVĠMĠNE GÖRE DAĞILIM ÇĠZELGESĠ KASIM EKĠM EYLÜL Öğrenme Alanı: ĠNANÇ. ÜNĠTE: KAZA VE KADER Öğrencilerle TanıĢma, Dersin Amacı ve ĠĢleniĢ ġekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste iģlenecek konular ve ders iģleme teknikleri hakkında

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

84 ŞUBE KARNESİ İL İLÇE OKUL SINAV ADI

84 ŞUBE KARNESİ İL İLÇE OKUL SINAV ADI 84 ŞUBE KARNESİ Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. İnk.Tar. İngilizce Toplam D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N D Y N Puan,,,,,,,,, 6, 12, 6, 4, 14, 4, 4, 14, 4, 14, 4, 14, 77,778 KATILIM RAPORU Sınava

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

Detaylı

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 27.10.2015 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2015/2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ Paragrafta

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ DİLBİLGİSİ Aylar SÜRE Hafta 0 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONULAR DİLBİLGİSİ KAZANIMLAR EYLÜL -. kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler

Detaylı

LGS de hangi dersler önemli?

LGS de hangi dersler önemli? LGS de hangi dersler önemli? TEOG yerine gelen LGS sınav sisteminde 60 olan soru sayısı 90 a çıkarıldı ve 135 dakika içerisinde cevaplanacak bu sorular için sadece 8. sınıf müfredatından soru sorulmasına

Detaylı

8. SINIF FEN BİLİMLERİ PLANI

8. SINIF FEN BİLİMLERİ PLANI 1 F.8.1. Mevsimler ve İklim 2 F.8.1.1. Mevsimlerin Oluşumu 8 3 F.8.1.1.1. Mevsimlerin oluşumuna yönelik tahminlerde bulunur. 4 F.8.1.2. İklim ve Hava Hareketleri 6 5 F.8.1.2.1. İklim ve hava olayları arasındaki

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI 08.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) SINIF DERS KONU Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle Bilgisi Parçada Anlam Doğal Sayılar Ölçü Doğal Sayılarla Toplama

Detaylı