Elektronik Basınç Kalibratörü LPC 300

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Elektronik Basınç Kalibratörü LPC 300"

Transkript

1 KULLANMA KILAVUZU Elektronik Basınç Kalibratörü LPC 300 LPC 300 Elektronik Basınç Kalibratörü LPC 300 Kullanma Kılavuzu İLK KULLANIMDAN ÖNCE PİLİ 8-12 SAAT ARJ EDİNİZ (2. Bölüm Sayfa 6 bakınız) DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH Bahnhofstr. 33 C D Kirchentellinsfurt Germany Tel.: C Fax: dt-info@leitenberger.de. Technische Änderungen vorbehalten. Freibleibend / Herhangi bir uyarı yapılmadan tüm teknik özellikleri değiştirme hakkı saklıdır

2 - 2 - KULLANMA KILAVUZU Elektronik Basınç Kalibratörü LPC 300 LPC 300 İçindekiler Genel Bakış Genel Notlar Genel güvenlik notları LPC 300 Pili hakkında GÜVENLİK notları LPC 300 Pilinin şarj edilmesi Bir Sistem referans sensörün (LPC-S)LPC300 e bağlanması Referans Sensörün LPC-S, Mekanik Bağlantısı Referans Sensörün LPC-S elektriksel bağlantısı Doğrudan bağlantı Uzatma kablosu bağlantısı LPC 300 de Elektriksel Portlar Basınç Switchinin elektriksel bağlantısı telli basınç transmitterinin elektriksel bağlantısı telli basınç transmitterinin elektriksel bağlantısı Kalibrasyon Ayarı Örnekler LPC 300 ile kalibrasyon kurulumu için standartlar Kullanıcı Arayüzü Genel kullanım notları Menü Yapısı (Çalışma Modları) Ekran Görünümleri Durum ekranı ( LPC 300 çalıştırıldıktan sonra) çalışma modu için ekranlar ÖLÇÜM çalışma modu KALİBRASYON çalışma modu SWITCH-TEST Çalışma modu SETUP -Menu (Ayarlar) Çalışma modları ÖLÇÜM çalışma modu-test altında bir ünite yok (UUT) ÖLÇÜM çalışma modu-test altında bir ünite var (UUT) KALİBRASYON çalışma modu SWITCH TEST Çalışma Modu Setup-Menüsü Menü Fonksiyonlar "Functions" Menü LPC-Bilgi "LPC-Info" Menü "Referans Sensor" Menü "Ref. Sensor-listesi" Menü "LPC-Konfigürasyonu" Menü Arayüz "Interface" EK: Teknik özellikler Opsiyonel aksesuarlar Windows-Yazılımı LPC-Cal (Opsiyonel)

3 - 3 - Short overview: LPC 300 ü ilk kez kullanmadan önce, kullanım kılavuzunun tamamını okuyunuz! LPC 300, sayısal tuşlarından, kursör tuşlarından, ve fonksiyon tuşlarından oluşan bir tuş takımına sahiptir. Temel Prensip: Sayısal değerleri sayısal tuşlarla giriniz ve ENTER tuşu ile onaylayınız. Maddeleri kursör tuşları ile seçiniz ve SELECT tuşu ile onaylayınız Örnek : Bir analog basınç ölçerin hassasiyetini kontrol etmek istiyorsunuz: 1-) LPC 300 ün SETUP menüsüne girmek içn tuşuna basınız. 2-) ÖLÇÜM / "MEASURING" girişini kursör tuşlarını kullanarak koyulaştırın tuşu ile.onaylayın 3-) Ölçüm MEASURING çalışma modunun ayarlar ekranı görülür. 4-) Her maddeye gitmek ve test altundaki üniteyi tanımlamak için için Kursörü kursör tuşları ile hareket ettirin Basınç aralığı başangıcı: değeri -tuşları ile girin ve.tuşu ile onaylayınız Basınç aralığı sonu : değeri - tuşları ile girin ve.tuşu ile onaylayın tuşları ile testaltındaki ünitenin hasasiyetinin referansını seçin ve tuşu ile onaylayın ("%FS"=Tam skalada; "%rd"=okunan değeri üzerinden) tuşları ile hassasiyet sınıfını girin ve tuşu ile onaylayın. tuşları ile basınç birimini seçin ve tuşu ile onaylayın ( tuşu ile alt menüye geri dönülür) tuşları ile ölçüm tipini seçin (Relatif / mutlak) ve tuşu ile onaylayın. tuşları ile basınç medyasını seçin ve tuşu ile onaylayın (Gas = gaz/hava; Oil = sıvı). tuşları ile güç kaynağını kapalı OFF olarak seçin ve tuşu ile onaylayın 5-) tuşuna 2. kez basın şimdi çalışan ekran MEASURING modu görülür. 6-) istenen test basıncını, bağlı basınç kaynağı ile oluşturun (örn. Kalibrasyon el pompası LPP30). Test basıncını ayarlamak için test altındaki üniteye bakın. 7-) tuşları ile test basıncını girinve tuşu ile onaylayın. imdi set değerini, doğru değeri test altındaki ünitenin sapmasını seçilen birimde ve yüzde olarak görüyorsunuz. (% FS ve ya %rd nasıl seçildi ise). Bu test altındaki ünitenin spesifikasyonları içinde olup olmadığını kolayca kontrol edilmesini sağlar.

4 Genel Notlar Bu kullanma kılavuzu Basınç kalibratörü LPC 300 hakkında ve uygun kullanımı için için detaylı bilgi içerir Iİlave bilgi gereksinimi ve ya oluşan problemlerle ilgili bu kullanım kılavuzunda kafi bilgi olmaması durumunda lütfen kontak kurunuz: DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH Bahnhofstr. 33 D Kirchtentellinsfurt GERMANY Tel Fax Elektronik basınç kalibratörü LPC 300 kalibrasyon sertifikası ile teslim edilir.lpc 300 yasalara uygunluk içinde kalibre edilmiş ve Uluslar arası standartlarda certifikalandırılmıştır. Garanti süresi teslim tarihinden itibaren 24 aydır. Uygun olmayan kullanımlarda, veya bu kullanım kılavuzuna uymayan, veya cihazı açma ve/veya teşebbüsünde bulunma hallerinde ciaz garanti kapsamı dışındadır. Garanti talepleri hiçbir şekilde dikkate alınmaz. Bu kullanım kılavuzunun içeriğini ; daha önceden söylenen veya var olan bir anlaşmanın veya yasal bağlılığın bir parçası vede modifiye edilmiş halinden ayrı tutuyoruz. DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH için tüm yükümlülükler ; mevcut satış kontratı ve DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH nin genel teslim ve ödeme şartları kapsamındadır. Bu kullanım kılavuzundaki ürün ve şirket isimleri bu üreticilerin ticari markaları olarak kaydedilmiştir. Teknik gelişme durumunda düzeltme/ değiştirme hakkımız saklıdır. 1.1 Genel Güvenlik notları Bu enstrüman, elektronik ölçüm cihazlarının güvenlik kurallarına uygun olarak imal edilip, kontrolleri yapılmıştır. Bu manuelde ulusal güvenlik, kazadan korunma kuralları ve güvenlik için öneriler mevcut ise Enstrümanın çalışması ve çalışma güvenliği ancak garanti edilir. LPC 300, bu kullanım kılavuzunu bilen ve ona göre çalıştıracak yetkili ve eğitimli kişiler tarafından kullanılmalıdır. LPC 300 kusursuz ve güvenli çalışması teknik özelliklerde belirtilen çevresel iklim altında sağlanır. Bölüm 11, Ek, sayfa 29 bakınız. Elektronik Basınç Kalibratörü LPC 300, Daima hassas elektronik ölçüm cihazının gerektirdiği dikkatle tutulmalıdır! Nemden, ok tan, Güçlü manyetik alandan, Statik elektrikten, ve yüksek sıcaklıklardan koruyunuz.! Enstrümanın açık kısımlarına ve ya içine nesneleri sokmayınız.! Enstrüman ve referans sensör LPC-S dikkatli tutulmalıdır, ( Atılmamalı, düşürülmemeli vb.) Fişler ve soketler kirden korunmalıdır.. LPC 300 soğuk bir çevreden, ılık bir çevreye taşındığında kondes su formasyunundan kaynaklanan bir arıza söz konusu olabilir. Böyle bir dumun olmaması için enstrümanın sıcaklığı oda sıcaklığına gelene dek kullanılmamalıdır.

5 - 5 - Eğer LPC 300 başka bir cihaza bağlanırsa (örn. Seri ara yüz ile ) ekipman bağlantı dizaynını kontrol edin. Harici cihaz içinde dahili bağlantı olması olasıdır. (Örn. asi ile toprak arası bağlantı) bu aşırı voltaj oluşumuna neden olabilir ve enstrümana veya diğer bağlı cihazlara zarar verebilir. Güç kaynağının besleme fişi / LPC 300 besleyen pil şarj ünitesi bir güç çıkışına bağlandığında zorluk olmadan mutlaka ulaşılabilir olmalı. Her hangi bir anda fişi besleme çıkışında kolaylıkla çekebilmelisiniz. Ancak Eğer mümkün ise pil şarj cihazı LPC 300 e bağlı olmadan çalıştırılmalıdır. Kayda değer elektromanyetik radyasyon, referans sensörün ölçüm sinyaline olumsuz etki yapar. (bu sebeble test altındaki cihazada etkir) veya sinyalin gösterimini dahi tamamen bozar. Gösterge camdan yapılmıştır. (Kırılabilir) çalışma esnasında bu camın kırılma olasılığı olmadıkça cihazın yakın çevresinde bulunan hiç kimsenin çalışma öncesinde veya esnasında göz koruyucu. Test ve kalibrasyon montajları daima basınçsız durumda (Atmosfere açık ) yapılmalı Eğer LPC 300 referans sensörü yağ akışkanlı uygulamalarda kullanılıcaksa takip eden kullanım, Patlamaya sebebiyet verebileceğinden ve insanlara ve makinelere zarar vreceğinden, yakıt veya gaz medyaları için yasaklanmıştır. Eğer ekipman zarar görmüşse ve daha fazla güvenli çalışma olasılığı yok ise kullanım dışı bırakılmalı ve güvenlikli bir şekilde işaretlenmelidir ki her hangi bir şekilde tekrar kullanılmasın. Operatör güvenliği risk altında olabilir EĞER ; Cihaz üzerinde görülür bir hasar var ise Cihaz tanımlandığı gibi çalışmıyorsa Cihaz uygun olmayan şartlar altında uzun bir süre saklanmışsa Eğer her hangi bir şüpheniz var ise, lütfen cihazı bakım veya tamir için DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH gönderiniz. Müşteri kendi kendine kesinlikle değiştirme veya cihazı tamir etmeye teşebbüs etmemelidir. Lütfen herhangi bir bakım veya tamirat için cihazı DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH gönderin. Aşağıdaki tanımlamalarda olmayan herhangi bir işleme veya teknik şartların dışındaki bir şeye kesinlikle teşebbüs edilmeyecektir. 1.2 LPC 300 arj edilebilir pili, hakkında güvenlik notları LPC 300 şarj edilebilir pili içindeki elektrolitler parlayıcıdır. Eğer görülebilir bir sızdırma var ise, Ekipman tutuşabileceği yerlerden uzak tutulmalıdır Soğurgan kumaşla sarılmalıdır. Eğer bu elektrolit ile herhangi temas olursa, temiz su ile durulayarak çıkarılmalıdır. Eğer gözlere gelirse ovmayınız. Eğer deriye temas ederse, sabunda kullanılmalıdır. Acilen tıbbi yardım çağrılmalıdır! Yangın durumunda, yakıp kül edici gazlar tahriş edici ve zehirleyicidir. Eğer bu olursa uygun hareket edilmesi ve acil yardım tıbbi yardım aranmasıdır.

6 LPC 300 pilinin şarj edilmesi LPC 300 besleyen pil şarj ünitesi fişi bir güç çıkışına (prize) takıldığı zaman, zorluk olmadan mutlaka ulaşılabilir olmalı. öyleki her hangi bir anda fişi besleme çıkışında kolaylıkla çekebilmelisiniz. Ancak Eğer mümkün ise pil şarj cihazı LPC 300 e bağlı olmadan çalıştırılmalıdır. Zarar görmüş güç kaynağı ünitesinin kullanımı (örn. Besleme voltajı 220 VAC ile çıkış voltajı arasında kısa devre varsa ) ekipmanda tamir edilemez zararlar verebilir! LPC 300, %25 %50 civarında şarj edilmiş piller ile teslim edilir ilk kullanımdan önce tam olarak şarj edilmelidir. Pil seviyesi durumu (şarj da iken %ile ) gösterilir. Çalıştırıldığında ve /veya SETUP menüden / LPC ayarları (Bakınız bölüm 10.5) çalışma esnasında. arj sırasında çevre sıcaklığı 10 C.45 C arasında olması gerekir. Nakliye ve ya depolama da pil seviyesi %30... %50 arasında olmalıdır. Sadece LPC 300 ile beraber verilen orijinal pil şarj cihazını kullanınız. Ana besleme çıkışınızın pil şarj cihazı üzerindeki etiket teki verileri karşıladığından emin olunuz. (Bölüm 4 sayfa 8-9 bakınız) Pil şarj cihazı kullanılmadığı zaman fişi pirizden çekilmelidir. arj cihazını şarj edilebilir pile 1 günden daha çok takılı bırakmayınız, fazla yükleme ekonomik ömrünü kısaltabilir. 24 saat sonra eğer şarj edilebilir pil tamamiyle dolmamışsa DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH ile temas kurmalısınız. Tamamıyla dolmuş bir pil kullanılmadığında zamanla boşalabilir. Yüksek sıcaklıklar pil şarjına olumsuz etkir. Sonuç olarak pilin ilk önce uygun bir şekilde soğutulması veya ilıtılması gerekir. Pil yaklaşık olarak boşalmışsa low BAT mesajı göstergenin altında görülür.%0 seviyesinde ekipman kendini otomatik olarak kapatır. LPC 300 şarj cihazı kullanılarak şarj edilmesi gerekir. Zarar görmüş veya yıpranmış pil şarj cihazı kullanmayınız. Ekipmanı 15 C.+35 C. Arasında tutunuz sıcak ve ya soğuk pil tam çalışmayabilir. Li-Ion şarj edilebilir pillere mahsus bir özellikte sıfır derecenin altındaki çalışmalarda başarısız olmalarıdır. Pil, kullanıcı tarafından değiştirilemeyebilir, LPC 300 dahili pilinin değitirilmesi gerektiğinde, cihazı aşağıdaki adrese gönderiniz. DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH Service-Department Bahnhofstr Kirchentellinsfurt / GERMANY

7 Bir sistem referans sensörün LPC-S, LPC 300 e bağlanması Sadece orijinal rferans sensörler ( DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH den alınan) LPC 300 e bağlanabilir. LPC 300 e başka sensör bağlamayınız bu sensöre ve /veya LPC 300 e zarar verebilir. Referans sensörü değiştirmeden önce LPC 300 ü kapatınız. Referans sensor LPC-S monte edilirken veya demonte edilirken, LPC 300 The LPC 300 kesinlikle kapatılmalıdır. LPC 300 ü çalıştırdığınız zaman, LPC-S referans sensörü daha sonra sistem ile kalibrasyon yapacağınız durumdaki pozisyonda olması gerekir. LPC 300 ü çalıştırdığınız zaman, LPC-S referans sensörü basınç altında olmayabilir (Sistem çevre basıncına açık) Gauge tipi basınç sensörlerinde LPC-S, sensörün tepesindeki plastik fitting altında basınç dengeleme menfezi vardır. Membran ile entegre bu menfez mutlaka temiz kalmalıdır! 3.1 Referans sensorün (LPC-S) mekanik bağlantısı Llpc 300 ü LPC-S sensöre bağlamak için, LPC 300 ün 6 kenarlı dönme engelleyicisinin sensör braketi içine oturması için, ilk önce LPC 300 ün hekzagonal sensör braketine vidalanır. Daha sonra sensör el ile sağlamlaştırılır Sensörün çabuk değişimi için El ile çabuk bağlantı Çabuk bağlantı mekanizması: (Sıkma =saat yönünde döndür ; Gevşet= saat yönünün tersine döndür) 6-kenarlı sided dönme engelleyici 3.2 Referans sensorün (LPC-S) elektriksel bağlantısı Doğrudan bağlantı Referans sensör için bağlantı kablosu

8 - 8 - Referans sensörün LPC-S, LPC 300 ile elektriksel bağlantısı M12X1.5 dairesel vida kilitli bağlantı ile yapılır. Referans sensörü LPC-S elektriksel olarak bağlamak için sensör üzerindeki bağlantı uygun şekilde takılmalı ve vidalı tasma ile sağlamlaştırılmalıdır (vidalı tasmayı saat yönünde fazla sıkmadan çevirin). Sökmek için vidalı tasma saat yönünün tersine çevrilmesi gerekirve sönsör bağlantı gövdesinden çekilir kablodan çekmeyiniz. not the cable uzatma kablosu ile bağlantı (Opsiyonel) (LPC-S Referans sensörün LPC-KABEL uzatma kablosu ile harici kullanımı) Sadece DRUCK & TEMPERATUR Leitenberger GmbH den satın alınan orijinal uzatma kablosu kullanılabilir (Sipariş kodu: LPC-KABEL). Yalnız bir adet uzatma kablosu (uzatma uzunluğu: 1.1 m) kullanılmasını tavsiye ederiz. Elektrik fişinin çıkarılması için bölüm açıklamaları takip ediniz Bölüm 5.1 e de bakınız (kalibrasyon ayarı, Örnekler sayfa 12) 4. LPC 300 de elektriksel portlar *Giriş voltajı ölçümü Test altındaki ünite için 24 Vdc* güç kaynağı *Giriş akımı ölçümü (menüden aktif edilir) ve switch test Pil şarj edici için soket (şarj cihazı bağlandığında şarj otomatik başlar RS232- ve USB arayüzü (menüden seçilebilir) Referans sensor LPC-S için bağlantı kablosu * Soketler: 4 mm dişi

9 - 9 - Sadece orijinal LPC300 aksesuar parçaları LPC 300 soketlerine bağlanabilir. Yalnızca LPC 300 pil şarj cihazını şarj soketine bağlayınız. Sadece LPC 300 ile beraber verilen orijinal ölçüm kablolarını 4mm ölçüm soketlerine takınız. Herhangi bir bağlantıyı takarken veya çıkarırken LPC 300 mutlaka KAPATILMALIDIR. Besleme voltajınızın LPC 300 pil şarj cihazınızın üzerindeki etiket değerlerini karşıladığına emin olunuz. Ölçüm girişleri yüksek elektrik yüklü olmayabilir (ekteki teknik veriye bakınız). Eğer test altındaki ünite LPC 300 ün 24 V çıkışından beslenmeyecek ise, çıkışı menüden kapatınız. LPC 300 ün 24 V çıkışı kısa devre yapılmamalıdır. Maksimum akım çıkışı (50 ma) aşılmamalıdır. Doğru ölçüm yapabilmek içinde 20 ma in altındada çalışmamalısınız. 4.1 Basınç switchinin elektriksel bağlantısı: (yüzer mesafe, test altındaki birim / UUT) pasif basınç switchi bağlayabilirsiniz LPC 300 e uzaklık (yüzer mesafe ) aşağıdaki çizime göre (Verilen ölçüm kablolarını kullanınz). Voltaj veya akım beslemesi yapmayınız bu LPC 300 ü bozar Basınç swtchi Değişken mesafe

10 Telli basınç transmitterinin elektriksel bağlantısı : (test altındaki birim olarak / UUT) Aşağıdaki açıklamada sizin test altındaki ünitenizin aşağıdaki gibi elektriksel bağlantısının yapıldığını farz ediyoruz. Eğer sizin test altındaki ünitenizin bağlatı şeması yukarıdakinden farklı ise aşağıdaki açıklamalara göre adapte edilmesi gerekir. NOTLAR: Eğer LPC 300 test edilen birimin değerlerini okumak için çalışıyorsa ör. 0-1 V, 0-2 V, 0-5 V, 0-10 V, fakat test edilecek birim bağlanmamışsa, göstergede rastgele değerler görülür. Bu hata değildir fakat LPC 300 ün ölçüm girişi dahili devresinden kaynaklanır. Eğer test altndaki birim LPC 300 tarafından beslenmiyorsa fakat harici bir güç kaynağından besleniyorsa, LPC 300 ölçüm girişlerinin aşağıdaki dahili dirençlere sahip olacağının dikkate alınması gerekir: Giriş "Voltaj": 24 KiloOhm Giriş "Akım": 200 Ohm Test altındaki birimin güç kaynağı bu ilave gerekli güç için uygun olması gerekmektedir. Test altındaki ünite = ma (2- Telli) sinyal çıkışlı basınç transmitteri Test altındaki birim LPC 300 ün 24 V çıkışı ile besleniyor. (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden aktif edilmesi gerekir) Test altındaki birim harici kaynakla besleniyorsa. (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden kapatılması gerekir.) Test altındaki birim = V (2-telli) sinyal çıkışlı basınç transmitteri Test altındaki birim LPC 300 ün 24 V çıkışı ile Test altındaki birim harici kaynakla besleniyorsa. besleniyor. (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden kapatılması (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden aktif gerekir.) edilmesi gerekir)

11 Telli basınç transmitterinin elektriksel bağlantısı: (test altındaki birim olarak / UUT) Aşağıdaki açıklamada sizin test altındaki ünitenizin aşağıdaki gibi elektriksel bağlantısının yapıldığını farz ediyoruz. Eğer sizin test altındaki ünitenizin bağlantı şeması yukarıdakinden farklı ise aşağıdaki açıklamalara göre adapte edilmesi gerekir. NOTLAR: Eğer LPC 300 test edilen birimin değerlerini okumak için çalışıyorsa ör. 0-1 V, 0-2 V, 0-5 V, 0-10 V, fakat test edilecek birim bağlanmamışsa, göstergede rastgele değerler görülür. Bu hata değildir fakat LPC 300 ün ölçüm girişi dahili devresinden kaynaklanır. Eğer test altndaki birim LPC 300 tarafından beslenmiyorsa fakat harici bir güç kaynağından besleniyorsa, LPC 300 ölçüm girişlerinin aşağıdaki dahili dirençlere sahip olacağının dikkate alınması gerekir: Giriş "Voltaj": 24 KiloOhm Giriş "Akım": 200 Ohm Test altındaki birimin harici güç kaynağı bu ilave gerekli güç için uygun olması gerekmektedir. Test altındaki ünite = ma (3- Telli) sinyal çıkışlı basınç transmitteri Test altındaki birim LPC 300 ün 24 V çıkışı ile besleniyor. Test altındaki birim harici kaynakla besleniyorsa. (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden aktif edilmesi (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden kapatılması gerekir) gerekir.) Test altındaki ünite = V (3- Telli) sinyal çıkışlı basınç transmitteri Test altındaki birim LPC 300 ün 24 V çıkışı ile besleniyor. (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden aktif edilmesi gerekir) Test altındaki birim harici kaynakla besleniyorsa. (24 V çıkışın mutlaka LPC300 menüsünden kapatılması gerekir.)

12 Kalibrasyon ayarları 5.1 Örnekler LPC-S referans sensörü LPC 300 birimine Standart bağlı olarak : Basınç kaynağı olarak kalibrasyon el pompası ile Kalibrasyon ayarı Basınç kaynağı olarak Basınç karşılaştırıcısı Kalibrasyon ayarı Uzatma kablosu (Sip. Kodu: LPC-KABEL uzunluk yak.1.1 m) ile LPC-S referans sensörü harici olarak kullanılabilir, örneğin doğrudan basınç kaynağına bağlanabilir, LPC 300 ayrıca tablodaki gibi yerleştirilebilir. Basınç kaynağı olarak Kalibrasyon el pompası ve harici bağlı referans sensör ile kalibrasyon ayarı

13 LPC 300 ile kalibrasyon kurulumu için standartlar LPC 300 ile çalışmaya başlamadan önce pil kapasitesini kontrol ediniz. Kapasite, LPC 300 açıldıktan sonra kısa bir süre için, durum Status- (info) ekranında görülür. (Bakınız Bölüm 8.1 sayfa 13). %100 kapasitede şarj olmadan yaklaşık 8 saat çalışabilirsiniz. İlk olarak bu kullanma kılavuzundaki ilgili bölümlere göre kalibrasyon kurulumunu yapın (mekanik ve elektriksel bağlantılar) LPC 300 ü çalıştırmadan önce kalibrasyon devresinin basınçlı olmadığından emin olun (kesinlikle atmosfere açık olmalı). Referans sensörü LPC-S, Daha sonra kalibrasyon esnasında hangi pozisyonda olacaksa, çalıştırıldığındada aynı pozisyonda olmalı. Özellikle düşük basınçlı çalışma aralıkları montaj pozisyonuna karşı daha duyarlıdır. Bunun anlamı montaj pozisyonu ölçüm sinyaline etkiyebilir. LPC-S Referans sensörün sıfır ayarı (Mutlak basınç tipleri için değil): Eğer kalibrasyon devresi atmosfere açılırsa ve LPC 300 ün göstergesi referans sensor için 0 sıfırı göstermiyorsa, 2 kez tuşuna basarak sıfır 0 ayarını yapabilirsiniz. Seviye farkının kompanzasyonu (niveau): Eğer LPC-S referans sensörü ile sizin test altındaki üniteniz arasında bir seviye farkı varsa, bu medya kolonu basınç okumasında sapma oluşturur. Bu seviye farkını kompanze etmek için, LPC300 setup tan (mm) olarak girebilirsiniz. (Bölüm 10.5: SETUP / "LPC-Configuration", sayfa 27 ve Bölüm 8.1: Durum ekranı, Sayfa 16) Test altındaki ünitenin kalibrasyon tarihi: LPC 300 de gerçek zamanlı saat mevcuttur. Test altındaki ünitenizin kalibrasyon tarhi kalibrasyon sertifikanızda olmalıdır, Lütfen LPC 300 kalibratörünüzün tarih ve zaman ayarlarının doğruluğunu kontrol ediniz. Not: Bu fonksiyonu sadece kalibrasyon modunda kullanabilirsiniz ve kalibrasyon verisini opsiyonel yazılım LPC- CAL ile bir PC ye yüklemek için, sayfa 28 e bakınız. Ayarlar için bakınız bölüm 10.5: SETUP / LPC-Configuration, Sayfa 27 ve de bölüm (Kalibrasyon modunda çalışma ekranları), Sayfa 18. Kalibrasyon esnasında çevre sıcaklığı: Eğer kalibrasyon sertifikası oluşturacaksanız, kalibrasyon prosedürü sırasındaki çevre sıcaklığını belirtmelisiniz. Daha sonra PC e yüklemek için, sıcaklığı LPC 300 e girebilirsiniz. Not: Bu fonksiyonu sadece kalibrasyon modunda kullanabilirsiniz ve kalibrasyon verisini opsiyonel yazılım LPC- CAL ile bir PC ye yüklemek için, sayfa 28 e bakınız. Ayarlar için bakınız bölüm 10.5: SETUP / LPC-Configuration, Sayfa 27 ve de bölüm (Kalibrasyon modunda çalışma ekranları), Sayfa 18. NOT: Teslim edildiğinde LPC 300 basınç birimini bar olarak gösterir. Diğer basınç birimlerini seçebilirsiniz, lütfen sayfa 29 daki notları okuyunuz.

14 Kullanıcı arayüzü Ayar Menüsü Numerik tuş takımı Seç ve seçimi onayla Nümerik girişi sil Bir basamak geri Numerik girişi onayla 6.1 Genel kullanım notları Listeden parametre seçimi Numerik değer girişi ve onay Alt menüden parametre seçimi Menü içinde kursörün hareket ettirilmesi

15 Menü yapısı (Çalışma modları) LPC 300, üç farklı çalışma moduna sahiptir: MEASURING (Ölçüm) CALIBRATION (Kalibrasyon) SWITCH-TEST Mod MEASURING (Ölçüm) bölüm sayfa 17 ve bölüm Sayfalar CALIBRATION (Kalibrasyon) Bölüm sayfa 18 Ve Bölüm 9.3 sayfa 22 Uygulama (Örnekler) LPC 300 basit bir basınç göstergesi olarak (test altında bir ünite olmadan) Dokümantasyon olmadan, basıncı ölç kalibre et (doküman hazırlama el ile) öyleki PC ile kalibrasyon sertifikası oluşturmadanve önceden belirli bir kalibrasyon prosedürü olmadan test altındaki ünitenin kontrolü. Eğer ilk olarak LPC 300 de test altındaki birimi belirlerseniz, test altındaki ünitenin okunan hatası hesaplanır ve LPC 300 ekranında gösterilir. Önceden tanımlanmış kalibrasyon prosedürleri ve onlarla çalışma. Opsiyonel yazılım LPC-Cal ile kalibrasyon verisinin PC ye yüklenme olanağı SWITCH-TEST Bölüm sayfa 18 Ve Bölüm 9.4 sayfa 24 Basınç switchlerinin switch noktasının kontrol ve ayarı Hysteresis hesaplanır ve LPC 300 ekranında gösterilir Setup ÖLÇÜM Select KALİBRASYON Select SWITCH -TEST Select Konfigürasyon Select Select Select Çalışma (Kalibrasyon) Test altındaki ünitenin okunan değerleri Basınç tan elektriksel sinyale tuşları ile anahtarlanabilir.

16 Ekran görünümleri 8.1 Durum ekranı (INFO Ekranı, LPC 300 çalıştırıldıktan sonra) LPC 300 ünitesi hemen çalıştırıldıktan sonra Durum (Info) ekranı kısa bir süre görülür. Görülen ekran satırlarının anlamları: 1-) Eğer istenen çalışma modunu konfigüre ederseniz,test altındaki üniteyi beslemek için 24V çıkışı seçilebilir.burada 24 V çıkışın açık veya kapalı olduğuda görülebilir. Eğer test altındaki üniteyi 24 V ile beslemeniz gerekmiyorsa, lütfen pil gücücnü korumak için OFF (kapalı) seçiniz. 2-) Niveau [mm]: Burada LPC 300 ün son kullanımında girilen değeri görebilirsiniz. Niveau değeri referans sensörü LPC-S ile test altındaki ünite arasındaki yükseklik farkıdır.böyle yükseklik farklılıkları ilave medya kolonundan (Hava/Su/Yağ kolonları)dolayı ilave basınç farklılkları meydana gelir.bu değer doğru girilmelidir aksi taktirde yanlış sonuçlar alırsınız. üpheli durumda sıfır (0) giriniz. Niveau değerinin girilmesi : Bakınız Bölüm 10.5, Sayfa )Sıcaklık [ C/ F]: Burada SETUP\LPC Configuration menüsünden, kalibrasyon esnasındaki çevre sıcaklığı olarak girilen sıcaklık değerini görürsünüz. CALIBRATION çalışma modunda iken ve opsiyonel PC yazılımı kullanıldığında (Bak. Bilgi için sayfa 28) bu değer PC ye LPC Cal yazılımı ile yüklenir. LPC Cal tarafından oluşturulan kalibrasyon sertifikasına basılabilir. Sıcaklık kesinlikle hassas bir termometre ile ölçülmeli ve bölüm 10.5 (SETUP \ LPC-Configuration) sayfa ) LPC 300 pilinin anlık kapasitesi (Yüzde olarak). %100 kapasite ile yaklaşık 8 saat prize takmadan çalışabilirsiniz. Lütfen pili önceden yeterince şarj ediniz. 5-) Act-Dat: LPC 300 ün gerçek zamanlı saatinin ayarına göre anlık tarih Cal-Dat:LPC 300 ün elektriksel ölçüm girişlerinin kalibrasyon tarihi. Kısa bir süre sonra durum ekranı (Status screen) kaybolur ve enson işleyen ekranın çalışma ekranı görülür. Bir sonraki bölüme bakınız bölüm 8.2, sayfa 17.

17 Üç çalışma modu için ekranlar ÖLÇÜM (MEASURING) modu ekranı Ekran : ÖLÇÜM (MEASURING) test altında ünite olmadan, basınç göstergesi olarak LPC 300 : Referans sensör LPC-S bağlı yeni bir LPC 300 ilk kez çalıştığında, ÖLÇÜM (MEASURING) modu ekranı görülür.(durum (status) ekranının kısa gösteriminden sonra bakınız bölüm 8.1 sayfa 16 ) R = LPC 300 e bağlı sistem sensörün çalışma aralığı Mevcut referans sensorün LPC-S anlık okuması (Test altında bir ünite olmadığı durumda, ölçüm (MEASURING) modunun tanımı: Bakınız Bölüm 9.1 Sayfa 20)Ölçüm modunda bağlı test altındaki ünitenin basınç değeri de göülebilir. Screen: MEASURING with unit under test: P = Test altındaki ünitenin basınç aralığı Tets altındaki üniteni anlık okunan değeri (çıkış sinyali olmayan test altındaki ünitelerde bu değer numeric tuştakımı + ENTER ile girilmesi gerekir. Sapma / referans sensor ile test altındaki ünite arasındaki Fark seçilmiş basınç birimlerinde ve Spanın bir yüzdesinde (%F.S) karşılığı, okunan değer Yüzde olarak (%rd Pressure (unit under test) ile anahtarlanabilir P = test altındaki ünitenin çıkış sinyali (eğer test altındaki ünite bir sinyal çıkışına sahipse ve LPC 300 ün ölçüm giriş jacklarına bağlı ise) Test altındaki ünitenin anlık sinyal çıkışı (eğer test altındaki ünite bir sinyal çıkışına sahipse ve LPC 300 ün ölçüm giriş jacklarına bağlı ise) Elektriksel sinyal (test altındaki ünite)* *): NOT:Eğer V veya ma soketlerine bağlı bir şey yok ise okunan rast gele değerler olur fakat sıfır değildir. (Test altında bağlı ünite olması halinde, ÖLÇÜM (MEASURING) çalışma modununun tanımı, Bak. Bölüm 9.2 sayfa 21)

18 KALİBRASYON (CALIBRATION) çalışma modu KALİBRASYON çalışma modunda hızlı değişken satır üstündeki data Ölçüm modundaki ile aynıdır Bak bölüm 8.2 sayfa 17 LPC-S referans sensör değerleri Test altındaki ünitenin değerleri Referans ve ast altındaki ünite arasındaki fark Kalibrasyon set değeri Kalibrasyonun doğru değeri P-01= test altındaki ünite No.1 Tag no.: test altındaki ünitenin etiket numarası Basınç değeri (Test altındaki ünite) P ile anahtarlanabilir I/U Test altındaki ünitenin orijinal çıkış sinyali *): NOT:Eğer V veya ma soketlerine bağlı bir şey yok ise rast gele değerler okunur, fakat sıfır değildir. (Kalibrasyon çalışma modunun açıklaması için Bak. Bölüm 9.3 sayfa 22) SWITCH-TEST çalışma modu SWITCH TEST çalışma modunda referans sensörün değerleri (MEASURING çalışma moduna bakın) ile birlikte test altına alınmış basınç switchinin set noktaları ve o anki durumu görülür. LPC-S referans sensör değerleri Basınç switchinin Anlık switch durumu (Açık /Kapalı) Switch açık olduğu zaman basınç değeri Switch kapalı olduğu zaman basınç değeri Basınç switchinin hysteresisi (SWITCH TEST çalışma modunun tanımı : Bak. bölüm 9.4, Sayfa 24)

19 SETUP-Menu (Ayarlar) YENİ: Son menü menü maddesi CLEAR CalProg: Bu menü maddenin seçilmesi durumunda LPC 300 e kaydedilen tüm kalibrasyon verileri silinecektir. 1-) ÖLÇÜM (MEASURING) : Ölçüm (MEASURING) çalışma modu (Bak. Bölüm 9.1) Bir proses basıncını ölçmek için Analog ve elektronik basınç ölçerleri kalibre etmek için (Kalibrasyon verisi kaydedilmeden) (transmitterler LPC 300 ile beslenebilir, Çıkış sinyali gösterilebilir). 2-) (KALİBRASYON) CALIBRATION : Kalibrasyon (CALIBRATION) çalışma modu (Bak. Bölüm 9.3) Analog ve elektronik basın ölçerleri kalibre etmek için kalibrasyon prosedürleri önceden tanımlanabilir. Önceden belirlenen kalibrasyon prosedürleri uygulanabilir (örn. Sahada). LPC 300 hafızasına veri, zaman ve tarih dahil olmak üzere kaydedilir. Sonuçlar, opsiyonel LPC-Cal yazılımı ile PC ye yüklenebilir (Bilgi için bak. Sayfa 28) 3-) SWITCH-TEST: SWITCH-TEST Çalışma modu (Bak.Bölüm 9.4) Pasif basınç switchlerin set noktalarını (hareketli mesafe) otomatik hysteresis hesabı ile kontrol ve ayarını yapmak için. 4-) Fonksiyonlar (Functions) : Burada bir çok LPC 300 ün bir çok fonksiyonunu ayarlayabilirsiniz. (Bak. Bölüm 10.1) Tara = LPC-S referans sensörün OFFSET değeri Min/Max = Hafızaya alınan Minium-/Maksimum değer Alarm = High-/Low-Alarm (görsel ve akustik) 6-) Referans Sensör (Reference Sensor) :Bağlanan LPC-S sensörün verileri (Bak Bölüm 10.3) Basınç aralığı, Hassasiyet sınıfı, Basınç tipi, fazla yükleme, Kalibrasyon tarihi 7-) Ref. Sensör listesi (Ref. Sensor-list) : LPC-S Referans sensörlerin listesi (Bak. Bölüm 10.4) LPC-S Referans sensörlerin listesi ve bunların verileri LPC 300 ün hafızasına kaydedilir. 8-) LPC-Konfigürasyonu (LPC-Configuration) : SeLPC 300 ünüzün ayarları (Bak Bölüm 10.5) LPC 300 ün pil kapasitesi [%] Lisan menüsü ayarı, tarih, zaman, gösterge parlaklığı güç tasarrufu fonksiyonu) Çevre sıcaklığı ve niveau girme olanağı (niveau referans sensör ile test altındaki ünite arasındaki fark. (Bak. 5.2) 9-) Arayüz (Interface): USB- ve RS232 ayarları (Bak Bölüm 10.6) USB veya RS232 seçiniz RS232 için baud rate seçiniz (Fonksiyon açıklamaları, Bakınız Bölüm 10 sayfa 25)

20 Çalışma modları Bölüm 7 (Sayfa 15) menü yapısını ve ayrıca LPC 300 ün üç çalışma modundan birine nasıl girileceğini öğrendiniz. Summary: Setup menüye ile onaylayın. tuşuna basarak girin, Kursörü ile istenen çalışma moduna hareket ettirin ve imdi seçilen çalışma modunun konfigürasyon ekranı görülür. Veri girin / aşağıdaki açıklamaya göre seçimleri yapın ve tekrar basın imdi seçilen çalışma modunun çalışan ekranı gösteriliyor. Değerlerin seçimi ve veri girmek için temel açıklamalar:. Veri seçeceğiniz alanları öncesindeki ve sonrasındaki üçgen sembolleri ile tespit edersiniz.: ve sembollerinin anlamı: - tuşları ile seçim yapıp ile onaylarsınız. ve anlamı: -tuşlarına bastıktan sonra bir alt menü görülür. Alt menüden geri dönüş -tuşu ile olur. Veri girdiğiniz alanları üçgen sembollerin kaybolması ile tespit edersiniz. Değerleri numerik tuş takımı ile girin (CLEAR ile silin) ve ile onaylayın Kursörü - tuşu ile hareket ettirin ve ile onaylayın. 9.1 ÖLÇÜM (MEASURING) çalışma modu Test altında ünite yok (LPC 300 basınç göstergesi olarak kullanılır) Ölçüm (MEASURING) çalışma modunun kofigürasyon ekranı: Bölüm 8.2.1, sayfa 17 de bakınız. Test item 4 çizgi seçiniz ---- "R-Start:" (Buraya bir şey girmeyin) "Range-End:" (Buraya bir şey girmeyin) "Class :" (Buraya bir şey girmeyin) Unit istenen basınç birimi ve gösterge çözünürlüğü seçin*) "Pressuretype:" (Buraya bir şey girmeyin) "Medium :" (Buraya bir şey girmeyin) Power supply: OFF kapalı seçin Sonra -tuşuna tekrar basın şimdi çalışma ekranı görülür *) Alt menü"unit" (basınç birimi): burada istenen basınç birimi ve LPC 300 göstergesi çözünürlüğü seçilir.: ile seç ve onayla Kullanıcı = kullanıcı tanımlı birim, bar ile ilgili LPC 300 ekranlarının açıklamaları için Bölüm 8.2.1, sayfa 17 yede bakınız. ile gösterge çözünürlüğünü ayarlayın ile onarlayın, sayfa 29 daki NOTU okuyunuz!

21 ÖLÇÜM (MEASURING) çalışma modu test altında ünite mevcut (Dokümantasyon olmadan ) Ölçüm (MEASURING) modunun konfigürasyon ekranı: "Testitem:" Çıkış sinyali verecek test altındaki numune nin tipini seçin "mechan" = analog (örneğin manometre ) "0-20mA" = Basınç transmiteri çıkışı ma "4-20mA" = Basınç transmiteri çıkışı ma "0-1 V" = Basınç transmiteri çıkışı V "0-5 V" = Basınç transmiteri çıkışı V 0-10V" = Basınç transmiteri çıkışı V "R-Start:" Basınç aralığı başlangıç (start) "Range-End:" Basınç aralığı sonu (end) "Class:" %FS = Spanı temel alan hassasiyet (Tam Skala) / (full scale) %rd = Okunan değer üzerinden hassasiyet % olarak hassasiyet değerini giriniz "Unit": istenilen basınç birimini ve gösterge çözünürlüğünü seçiniz. *) "Pressure type:" Ölçüm metodu : gauge (relatif) (rel) veya absolute (abs) (mutlak) gauge = çevre basıncından farkı ölçer absolute = Mutlak sıfırdan farkı ölçer "Medium:" Gaz(Gas) = gaz medya (hava, nitrojen,..vb.) Oil = sıvı medya (Yağ, Su, Vb..) "Power Supply:" OFF = test altındaki ünite için güç kaynağı 24 V kapalı 24V = test altındaki ünite için 24 V açık Daha sonra - tuşuna tekrar basın şimdi çalışan ekran görülür: Anahtarlanabilir P I / U Basınç değeri (test altındaki ünite) Elektriksel sinyal (test altındaki ünite) *): NOT:Eğer V veya ma soketlerine hiçbir şey bağlı değilse rast gele değerler okunur, fakat sıfır değildir. LPC 300 ekranlarının açıklamaları için bölüm sayfa 17 yede bakın NOT: Eğe test altındaki ünite analog ise, enstrüman analog sinyale çıkışına sahip değilse, mutlaka test altındaki üniteden okunan değerleri numerik tuştakımını kullanarak girmelisiniz. ile onaylayınız *) Alt menü"unit" (basınç birimi): burada istenen basınç birimi ve LPC 300 göstergesi çözünürlüğü seçilir.: ile seç ve onayla Kullanıcı = kullanıcı tanımlı birim, bar ile ilgili ile gösterge çözünürlüğünü ayarlayın ile onarlayın, sayfa 29 daki NOTU okuyunuz!

22 KALİBRASYON (CALIBRATION) çalışma modu Kalibrasyon çalışma modunu başlatmadan önce, kalibrasyon prosedürünü/lerini tanımlamalısınız. LPC 300 ün hafızasında, her biri maks. 32 basınç basamağından oluşan 16 prosedür hazırlayabilirsiniz. Kalibrasyon prosedürünü/lerini Önceden tanımlayın Kalibrasyon Prosedürünü/lerini uygulayın Opsiyonel LPC-Cal yazılımı ile kalibrasyon verisini PC ye yükleyin ve MS-Excel ile certifikayı basın KALİBRASYON çalışma modunun konfigürasyon ekranı : "Calibration:" "Testitem:" "ID no:" "Tag no:" "R-Start:" Range-End:" "Class :" kalibrasyon prosedürü (program) sayısı ( mümkündür). Çıkış sinyalini veren test altındaki numune tipini seçin: "mechan" = analog(örn. Manometre) "0-20 ma" = Basınç transmitteri çıkış ma "4-20 ma" = Basınç transmitteri çıkış ma "0-1 V" = Basınç transmitteri çıkış V "0-5 V" = Basınç transmitteri çıkış V "0-10 V" = Basınç transmitteri çıkış V Test altındaki numunenin, tanımlama sayısı (seri no.) test alındaki numunenin etiket numarası Basınç aralığı (Başlangıç) / (start) Basınç aralığı (Son) / (end) %FS = Spanı temel alan hasasiyet (Tam skala) /(full scale) %rd = okunan değer üzerinden hassasiyet Hassasiyet sınıfını giriniz (% olarak) "Unit": istenilen basınç birimini ve gösterge çözünürlüğünü seçiniz. *) "Pressure type:" Ölçüm metodu : gauge (relatif) (rel) veya absolute (abs) (mutlak) gauge = çevre basıncından farkı ölçer absolute = Mutlak sıfırdan farkı ölçer "Medium:" Gaz(Gas) = gaz medya (hava, nitrojen,..vb.) Oil = sıvı medya (Yağ, Su, Vb..) "Power Supply:" OFF = test altındaki ünite için güç kaynağı 24 V kapalı 24V = test altındaki ünite için 24 V açık "Test Point:" "Set:" True:" Ardışık sayılı test noktası ( ye kadar mümkündür) birinci test noktası = "1", ikinci test noktası = "2", vb.. Üzerinde durma zamanı The dwell time girmek(saniye olarak) için giriş alanı (3 dijit) *The dwell time (0 ile 999 saniye arasında) kalibrasyona DKD yönergesine göre kalibrasyonu mümkün kılar. Bir değer > 0 in anlamı, girilen dwell time sonunda okunan değer geçlir. Bu bir yana lütfen basınç set noktasını giriniz (seçilen basınç biriminde. İlk set noktası daima 0 (Sıfır) olmalı. (konfigürasyon esnasında buraya bir değer girmeyebilirsiniz) *) Eğer DKD yönergesine göre kalibrasyon yapmak için her set noktası arası için bir dwell time girmelisinizt. Basınç transmitterleri için dwell time 2 dakika (120 Sn.) Analog basınç ölçerler için 5 dakika (300 sn.).olarak tavsiye edilir. 1. Test noktasının değerini girdiğiniz zaman kursörü bir satır yukarı hareket ettirin Test Point ve 2.test noktasına kursör tuşları ile geçin, eğer gerekli ise dwell time giriniz. Bu 2. test noktasının basınç değerini girin ve böyle devam edin. Eğer set kısmına hiçbir şey girmezseniz (Alanın boş bırakılması), LPC 300 e bu kalibrasyon prosedüründe istenen başka test noktası olmadığını anlatır. Nezaman isterseniz tanımlı test noktalarına -tuşları ile göz atabilirsiniz.

23 Tanımlı kalibrasyon prosedürü/leri ile hazırsanız tekrar - tuşuna basın. imdi kalibrasyon modunun çalışma ekranı, son tanımladığınız prosedürü ile görülür, Örnek: 5 adet kalibrasyon prosedürü yaptınız ve şimdi 2. yi icra etmek istiyorsunuz. KALİBRASYON Modunun konfigürasyon ekranına gidin ve ikinci prosedürü seçin, tuşuna basın, şimdi bu prosedürü uygulayabilirsiniz. KALİBRASYON işleme modunun çalışma ekranı CALIBRATION: Kesik çizgili satırın üst kısmı ÖLÇME işleme modundaki ile aynıdır. (test altında ünite mevcut) Kesik çizgili satırın altı ise : "Set:" Test noktası basınç değeri Eğer set noktası 0 (sıfır) ise Kalibrasyon sistemi atmosferik basınca kesinlikle açılmalıdır. Eğer test altındaki üniteniz bir dijital enstrüman ise onu (0) sıfıra set edin. Eğer LPC 300 sıfırı göstermiyor ise, sıfıra set etmek için tuşuna basın. "True:" Eğer sinyal çıkışı olmayan bir enstrümanı kalibre edecekseniz: test edeceğiniz cihaza göre test basıncını tam olarak ayarlayın ve tuşuna Basınç değeri (Test altındaki ünite) basın. P Eğer elektriksel olarak LPC 300 e bağlı bir basınç transmitteri kalibre edeceksiniz, - tuşuna basarak çıkışı onaylayın "P-0x:" kalibrasyon prosedür numarası ("P-01" = prosedür no-1, vb..) Anahtarlanabilir Bununla birlikte adışık test numarası görülür (örn. 01 anlamı Test noktası No.1") I/U "ID no" test altındaki ünitenin Kimlik-numarası (seri no.) tuşu ile doğru değeri onayladıktan sonra, kalibrasyon prosedürünün bir sonraki test noktası görülür. - tuşu ile bir basamak geri gidebilirsiniz. *): NOT:Eğer V veya ma soketlerine hiçbir şey bağlı değilse rast gele değerler okunur, fakat sıfır değildir. Elektriksel sinyal (test altındaki ünite) LPC 300 ekranlarının açıklaması: Bölüm 8.2.2, sayfa 18. de bakınız. Kalibrasyon basınç kaynağı ile test Noktalarının oluşturulması Test altındaki ünite=basınç göstergesi (Analog veya digital) Test altındaki ünite= Basınç transmitteri Test altındaki ünitede görülen değeri Elde edin LPC 300 de görülen değeri elde edin

24 SWITCH-TEST çalışma modu SWITCH-TEST çalışma modunun konfigürasyon ekranı: "Power Supply:" Eğer test altındaki ünite (basınç switchi) LPC 300 tarafından beslenecekse 24 V set edin. Aksi taktirde pil gücü tasarrufu için OFF olarak set edin. "Unit": istenilen basınç birimini ve gösterge çözünürlüğünü seçiniz. *) Daha sonra - tuşuna tekrar basınız, şimdi çalışma ekranı görülüyor. Switch testinden önce Switch testinden sonra LPC 300 ekranlarının açıklaması: Bölüm 8.2.3, sayfa 18. e de bakınız. *) Alt menü"unit" (basınç birimi): burada istenen basınç birimi ve LPC 300 göstergesi çözünürlüğü seçilir.: ile seç ve onayla Kullanıcı = kullanıcı tanımlı birim, bar ile ilgili ile gösterge çözünürlüğünü ayarlayın ile onarlayın, sayfa 29 daki NOTU okuyunuz!

25 SETUP-Menü Data girmek veya değer seçmek için temel açıklamalar:. Veri seçeceğiniz alanları öncesindeki ve sonrasındaki üçgen sembolleri ile tespit edersiniz.: ve sembollerinin anlamı: - tuşları ile seçim yapıp ile onaylarsınız. ve anlamı: -tuşlarına bastıktan sonra bir alt menü görülür. Alt menüden geri dönüş -tuşu ile olur. Veri girdiğiniz alanları üçgen sembollerin kaybolması ile tespit edersiniz. Değerleri numerik tuş takımı ile girin (CLEAR ile silin) ve ile onaylayın Kursörü - tuşu ile hareket ettirin ve ile onaylayın Menü Fonksiyonlar "Functions" 1-)Ref. Bağlı referans sensörün LPC-S okuduğu anlık basınç. 2-)Tara: Referans sensörün okunan değerini kullanmak için OFFSET değeri. Girilen değer referans sensörün okunan değerine eklenecektir. (Örnek : Okunan değer = 10,000 ve Tara = 5,000; ise 15,000 değeri referans değeri olarak görülür.) 3-)Min: / Max: Hafızaya alınan Minimum değer ve maks. değer. Bu hafızayı silebilirsiniz tuşları ile min. ve maks. Değerlerinin üzerine gelin ve -tuşuna basın. 4-)Alarm: Burada LPC 300 ün görsel ve akustik alarmı açılabilir veya kapatılabilir. Yüksek alarm değerini ">=" sonra girin. Düşük alarm değerini "<=" sonra girin. LPC-S sistem sensörün okunan anlık basınç değeri alarm dğerlerinin üstüne çıktığında veya altına düştüğünde akustik bir alarm tonu duyacaksınız ve durum satırı ( ekranın son satırı) yanıp sönmeye başlar. Alarm fonksiyonunu aktif etmek için Alarm = ON seçin; Alarm fonksiyonunu kapamak için Alarm = OFF seçin.

26 Menü "LPC-Info" Burada LPC 300 üzünüz hakkında bilgi alabilirsiniz.: 1-)Cal-Dat.: LPC 300 ünüzün elektriksel ölçüm girişlerinin kalibrasyon tarihi. 2-)Firmware: LPC 300 ünüzün işletim sisteminin versyon numarası. 3-)Serial No: LPC 300 ünüzün seri numarası (LPC-S in seri numarası ile karıştırmayınız) 10.3 Menü "Referans Sensör" Eğer mutlak basınç aralıklı bir LPC-S basınç sensörü kullanılıyorsa, Ölçülen mutlak basıncın bir offset doğrultması burada mümkündür. Eğer çevresel basınç olarak göülebilecek bir basınç değeri girerseniz. 1-) Sensor no: O an bağlı olan referans sensörün (LPC-S) sensör numarası (4 alfanumerik dijit; LPC-S in seri numarası ile karıştırmayınız, etiket üzerinde ve kalibrasyon sertifikasında bulabilirsiniz). Sensör numarası LPC-S in hekzagon bağlantısı üzerine işaretlenmiştir. 2-)R.-Start: / Range-End: o an bağlı olan referans sensörün Basınç aralığı başlangıcı & sonu. 3-)Unit: O an bağlı olan referans sensörün temel basınç birimi 4-)Class: LPC 300 ve bağlı referans sensörü LPC-S den oluşan kalibrasyon sisteminin hassasiyet sınıfı (toplam belirsizlik) 5-)Pressure type: O an bağlı olan referans sensörün LPC-S ölçüm tipi : Gauge (Rel.) veya Mutlak (Abs.). 6-)Overload: Periyot (Sn.) O an bağlı olan referans sensöre basınç aşımı uygulandığı yerde. Eğer bu değer <> 0, ise tekrar kalibrasyon gerektirir. 7-)Ref-Value: Bağlı referans sensörün (LPC-S) anlık okuması. 8-)Calibrated: O an bağlı olan referans sensörün LPC-S son kalibrasyon tarihi.

27 Menü "Ref. Sensör-listesi" Tuşlarını kulanarak listelenen sensörlerden. birtane seçin. (kalibrasyon tarihi ve hassasiyet sınıfı hakkında bilgi almak için 3-) bakınız) 1-) Sensör numarası, Basınç aralığı başlangıcı & sonu ve o an bağlı referans sensörün LPC-S basınç birimi 2-) Referans sensörlerin listesi LPC 300 tarafından sağlanır, Eğer LPC 300 ile birlikte sadece bir adet referans sensor satın aldıysanız, bu listede sadece bir adet sensor olacaktır. LPC 300 ün hafızası 5 adete kadar LPC-S. referans sensörün kalibrasyon verilerini alabilir. 3-)LPC-S referans sensör le ilgili önemli kısım, Kalibrasyon tarihi ve hassasiyet sınıfı dır Menü LPC-Konfigürasyonu menü maddesini seçiniz bu tuşla seçiniz girişi bu tuşla seçiniz seçimi bu tuşla onaylayın değeri bu tuşla giriniz girilen değeri bu tuşla onaylayınız Giriş alanını bu tuşla siliniz 1-)Temperature: Kalibrasyon çalışmanız sırasında buraya çevre sıcaklığını girebilirsiniz. Bu değere sadece KALİBRASYON Modunda opsiyonel LPC-Cal yazılımı ile birlikte gerek vardır. (Çevre sıcaklığı kalibrasyon sertifikasına basılmak üzere PC ye yüklenir) *) 2-)Niveau: Buraya otomatik olarak bir medya kolonunu*) düzeltmesi için, bir niveau farkı, test altındaki ünite ile referans sensör LPC-S arasındaki farkı girebilirsiniz. 3-)Language: istenen LPC 300 menü lisanını seçin. Lisan değiştikten sonra 3 saniye bekleyiniz. 4-)Date: LPC 300 ünüzün gerçek zamanlı saatine*) entegre tarihi burada set edebilir ve ya doğrulayabilirsiniz. 5-)Time: LPC 300 ünüzün gerçek zamanlı saatine*) entegre zamanı burada set edebilir ve ya doğrulayabilirsiniz 6-)Brightness: Gösterge parlaklığı (Tavsiyemiz 75% ile 100% arasında olabilecek bir değerdir). 7-)Contrast: Göstergenin kontrastı (maks. +2% ile -2% arasında değiştirilebilir). 8-)Powersave: Buraya bir süre girebilirsinzi (dakika cinsinden). Bu süre sonunda gösterge arka ışığı ve 24 V çıkışı otomatik olarak kapanacaktır. (Açmak için herhangi bir tuşa tekrar basın). 9-)Accucapacity: [%] olarak pil kapasitesinin gösterimi.pilin kapasitesinin sonunda tekrar şarj edilmesini öneririz (eğer <%30 un altına düşmüsse). *) Bölüm 5.2 de bakınız : Kalibrasyon sistemleri için standartlar sayfa 13.

28 Menü Arayüz, "Interface" Burada opsiyonel PC haberleşmesi için bir arayüzü burada seçebilirsiniz.(opsiyonel yazılım LPC-Cal ile ). Hali hazırda seçilen giriş bir ok ile işaretlenir. İstenen arayüz olarak RS232 seçtiyseniz, baud rate seçebilirsiniz. Diğer RS232 parametreleri daima 8 data bit tir. Parite yok ve 1 stop bit. Sadece eğer KALİBRASYON modunda kalibrasyon verilerini bir PC ye yüklmek ve MS-EXCEL ile kalibrasyon sertifikası basmak için opsiyonel LPC-Cal yazılımı ile çalışıyorsanız bu seçim gereklidir. Ürün bilgisi : Microsoft Windows için LPC-Cal Sistem gereklilikleri: İşletim sistemi 98 SE, 2000, XP Home, XP Professional CD-ROM sürücü, renkli gösterge, fare,klavye Arayüz I RS232 veya USB olabilir Yüklenmiş Microsoft EXCEL Versiyon 97, 2000, XP or 2003 İlave olarak aşağıdaki LPC 300 aksesuarları gereklidir Sipariş kodu LPC300-SW-RS232: Yazılım LPC-Cal ile RS232- arayüz kablosu LPC 300 için veya Sipariş kodu LPC300-SW-USB: Yazılım LPC-Cal ile USB-arayüz kablosu (sürücüsü ile) LPC 300 için veya Sipariş kodu LPC300-SW-RS-USB: Yazılım LPC-Cal ile yukarıda ifade edilen her iki kablo. LPC-Cal yazılımı için sayfa 31 deki açıklamalara bakınız

29 EK- Teknik Bilgi Hassasiyet (toplam belirsizlik) LPC 300 ile referans sensör LPC-S: ±0.025% tam sklada *) Basınç aşımı uyarısı: audiovisal Kompanze edilmiş sıcaklık aralığı : C (aktif kompanzasyon) LPC-S referans sensörün ıslak kısımları:paslanmaz çelik, komple kaynaklı Gösterge çözünürlüğü:ayarlanabilir, maks. 6 dijit + kılavuz işaret + ondalık nokta Voltaj ölçümü: 0-10 V, 0-5 V, 0-1 V. Çözünürlük: gösterge x 0,1 mv, Hassasiyet ±0,5 mv Akım ölçümü: 0-20 ma, 4-20 ma. Çözünürlük: gösterge x 1 µa, Hassasiyet ±1,6 µa Güç kaynağı (test altındaki ünite için): 24 VDC min. 20 ma, maks. 50 ma, tolerans ±1V Çalışma şartları : 0 C...50 C, maks. 80% bağıl nem, yoğuşmasız, ( arj sırasında : C) Depolama şartları: -20 C C, maks. 80% bağıl nem, yoğuşmasız Grafik gösterge : 128 x 128 piksel, 44.7 x 44.7 mm Hafıza kapasitesi: Her biri 32 test noktalı 16 kalibrasyon prosedürü RS232-parametreleri: 4800, 9600 veya Baud, ayarlanabilir. (8 data bits, 1 stop bit, no parity) Pil : Lithium-Ion, Akıllı elektronik şarj cihazı ile tekrar şarj edilebilir Pil şarj cihazı : 230 VAC 50/60 Hz. (diğerleri istek üzerine) Elektriksel soketler: arj soketi 9V, 450 ma, ±50 ma, metal koruma şapkalı Haberleşme : USB ve RS232, metal koruma şapkalı 4 mm socketler akım ölçümü için ma 4 mm socketler Voltaj ölçümü için 0...1/5/10 V 4 mm socketler basınç switch test için 4 mm socketler test altındaki ünitenin güç kaynağı için 24V / 50 ma Boyutlar yak x 21 x 8 cm (genişlik xyükseklik x derinlik), Ağırlık: yak. 1.1 kg LPC-S referans sensorlerin basınç bağlantı portu: 1/2" BSP erkek,en 837 ye göre LPC 300 referans sensörleri için mevcut standart basınç aralıkları: Çalışma aralığı (Bar) Yükaşımı koruması (Bar) Hasar görme basıncı (Bar) Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut Mutlak basınç olarakta mevcut NOT: Diğer basınç birimlerine dönüşüm: Eğer bir başka basınç birimi seçmek isterseniz, LPC 300 istenen basınç biriminde tam skalanın <= olup olmadığını kontrol eder, eğer evet ise istenen basınç birimi seçileblir. Eğer hayır ise istenen basınç birimi seçilemez. Kullanılan dönüşüm faktörleri: E+00 bar E-03 mbar E-03 hpa E-02 psi E-02 inhg (at 0 C) E-02 cmhg (at 0 C) E+01 MPa E-02 kpa E-05 Pa E-02 mh2o (at 4 C) E-04 cmh2o (at 4 C) E-05 mmh2o (at 4 C) E-01 kg/cm² = kp/cm² E-03 inh2o (at 60 F) E-03 mmhg (at 0 C) *) 23 o C kalibre edilmiştir, Lineerlik, kararlılık ve Hysteresis dahil.

Basınç Kalibratörleri Basınç Pompaları & Referanslar

Basınç Kalibratörleri Basınç Pompaları & Referanslar founded Basınç Kalibratörleri Basınç Pompaları & Referanslar Basınç Pompaları + Referanslar = Basınç Kalibratörü Kompakt - Hassas - Özgür! PM ve PC serisinden havalı ve hidrolik basınç kalibratörleri test

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

Seviye Transmitteri. Seviye Gösterici Transmitter --------------------------------------- Model LIT25. Temassız Ultrasonik Sensörlü

Seviye Transmitteri. Seviye Gösterici Transmitter --------------------------------------- Model LIT25. Temassız Ultrasonik Sensörlü Seviye Transmitteri Temassız Ultrasonik Sensörlü Tank Envanteri, Seviye Gözlemleme ve Kontrolü için Seviye Gösterici Transmitter --------------------------------------- Model LIT25 Kimyasal Depolama Tankları,

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-CT 65

Kullanım Kılavuzu PCE-CT 65 PCE-CT 65 Versiyon 1.0 21.03.2017 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 2.1 Teknik Özellikler... 3 2.2 Teslimat İçeriği... 4 3 Sistem yönergeleri... 5 3.1 Cihaz... 5 3.2 Ekran... 6 3.3

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri... 3 3 Teknik Özellikler... 3 3.1 Teslimat İçeriği... 4 4 Sistem Açıklaması... 4 5 Ölçüm... 5 6 Otomatik Kapanma... 5 7

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

ORION ECHO ECH0201 Kullanıcı Kitapçığı Ver. 1.03

ORION ECHO ECH0201 Kullanıcı Kitapçığı Ver. 1.03 ORION ECHO ECH0201 Kullanıcı Kitapçığı Ver. 1.03 İÇİNDEKİLER 1.0. Orion ECH 0201 Ultrasonic Seviye Transmitteri 3 1.1. Ech_0201 Dc Hata Kontrolü Özellikleri 3 1.2. Uygulamalar 3 1.3. Teknik Özellikler

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

4-20mA Döngü Kalibratörü

4-20mA Döngü Kalibratörü 4-20mA Döngü Kalibratörü Model 100 PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI... 6 1. ma ÇIKTISI... 6 1a. GENEL KULLANIM 4-20mA... 6 1b. 0-20mA veya 0-24mA

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

Fark basınç ölçüm. We measure it. testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur. www.testo.com.tr

Fark basınç ölçüm. We measure it. testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur. www.testo.com.tr Fark basınç ölçüm cihazı testo 526 Tüm basınç aralıkları için uygundur Sıcaklık kompanzasyonlu fark basınç sensörü, 0... 2000, cihaza entegre Sıcaklık ve basıncı ölçmek üzere kullanılan farklı probların

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05

KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 KULLANIM KILAVUZU Basınç Ölçer PCE-P-01-05 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 5 4.1 TUŞLAR... 5 4.2 Ekran...

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 Dijital manifold serisi: Soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümler için ideal! testo 550, 557 ve 570 testo 550, testo 557, testo 570 testo 550 testo 557 testo 570 Dijital manifold testo 550 - Soğutma

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

B2 SERİSİ TARTI GÖSTERGESİ KULLANMA KILAVUZU. Tuşlar ve işlevleri. İşaretler ve anlamları

B2 SERİSİ TARTI GÖSTERGESİ KULLANMA KILAVUZU. Tuşlar ve işlevleri. İşaretler ve anlamları 888888 Tuşlar ve işlevleri Sıfırlama tuşu: Terazinin/Baskülün kefesi boş olduğu halde göstergede tam sıfır değeri görülmüyor ise bu tuşa basarak sıfırlanır. Gösterge değeri çekerin ±2%'si dışında ise sıfırlama

Detaylı

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. Nem / Sıcaklık Ölçer TES-1364 KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER U.S. Pat. No. Des. 446,135 EKRAN : LCD çiftli ekran ve Analog ölçek ekran Ölçüm Sınırı : Nem 10% 95% RH Sıcaklık -20 +60 / - 4 +140 Çözünürlük

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570

Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:45 PM Page 1 Gelecek için hazırız Tüm soğutma sistemleri ve ısı pompalarındaki ölçümleriniz için ideal! Dijital manifold serisi: testo 550, 557 ve 570 01_08 5/31/11 2:46 PM Page 2 Dijital

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

Sıcaklık Kalibratörü Model 125

Sıcaklık Kalibratörü Model 125 - Sıcaklık Kalibratörü Model 125 - C F PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALIMATLARI... 6 1. SICAKLIK DEĞERI... 6 2. DAHILI VEYA HARICI SICAKLIK ÖLÇÜMÜ SEÇIMI...

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

IBR IMBus Modüller. IMBus evrensel bir Ölçüm kutusudur.

IBR IMBus Modüller. IMBus evrensel bir Ölçüm kutusudur. IMBus evrensel bir Ölçüm kutusudur. Ölçüm Kutusu [IMBus] metroloji ve arayüz alanında bir teknoloji adımıdır. Tüm sensor ve ölçü aletleri için güçlü bağlantı modülleri ile bilgisayar arayüzlerinde maksimum

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Elektronik Kontrol Paneli

Elektronik Kontrol Paneli Elektronik Kontrol Paneli L-ION-EF21 Mikrokontrolör esaslı dijital teknoloji Gelişmiş kullanıcı arabirimi 2x16 Dijital LCD gösterge Kullanışlı Türkçe menü yapısı Parametre ayarları ile çok çeşitli sistemlere

Detaylı

ULTRASONİK KALINLIK ÖLÇER TT100

ULTRASONİK KALINLIK ÖLÇER TT100 ULTRASONİK KALINLIK ÖLÇER TT100 KULLANMA KILAVUZU Sayfa 1 / 10 İÇİNDEKİLER 1. Önsöz. 3 2. Teknik Bilgi..... 5 3. Teknik Özellikler....5 4. Çalışma Prensibi... 5 5. Ölçüm Hızı..........7 6. Kalınlık Değerleri.....8

Detaylı

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MESAFE / POZİSYON ÖLÇME VE KONTROL CİHAZI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen

Detaylı

B603 - B603B SERİSİ FREKANS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLANMA KILAVUZU

B603 - B603B SERİSİ FREKANS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLANMA KILAVUZU B603 - B603B SERİSİ FREKNS KONTROLLÜ SÜRÜCÜLER KULLNM KILUZU İÇERİK Sayfa BĞLNTI E KULLNIM BİLGİLERİ... 1 1.0 Elektriksel bağlantılar... 1 1.1 na terminal... 1 1.2 Kontrol devresi bağlantıları... 1 2.0

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm SAS Analog Çıkışlı SAS-S (ŞAFTLI) SAS- B (YARI HOLLOW ŞAFTLI) SAS-K (KOLLU) GENEL ÖZELLİKLER SAS serisi enkoderler absolute olarak çalışırlar.

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Online teknik sayfa TBS-1DSGT2506NE TBS SICAKLIK SENSÖRLERI

Online teknik sayfa TBS-1DSGT2506NE TBS SICAKLIK SENSÖRLERI Online teknik sayfa TBS-1DSGT2506NE TBS A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sipariş bilgileri Tip Stok no. TBS-1DSGT2506NE 6048684 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N

Kullanım Kılavuzu Talaş Nem Ölçüm Cihazı PCE-WT1N PCE Teknik Cihazları Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Küçükçekmece / İstanbul Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 29/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler... 3 3.2 Teslimat İçeriği:... 4 4

Detaylı

JUMO dtrans p20. Proses basıncı transmitteri. Kısa açıklama. Ana özellikler. Blok diyagramı. Onaylar/uyumluluk işaretleri (Bakınız, Teknik Bilgi)

JUMO dtrans p20. Proses basıncı transmitteri. Kısa açıklama. Ana özellikler. Blok diyagramı. Onaylar/uyumluluk işaretleri (Bakınız, Teknik Bilgi) Veri Sayfası 403025 Sayfa 1/10 JUMO dtrans p20 Proses basıncı transmitteri Kısa açıklama HART arayüzü ile JUMO dtrans p20 basınç transmitteri maksimum doğruluk ile basit çalışma şeklini birleştirir. Gaz,

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon Açıklama Açıklama Genel Motor devri ve yağ basıncı için C49 soketine ekran göstergeleri bağlamak mümkündür. Bu bölüm bu bağlantıların nasıl yapılacağını anlatır. Pim 7 bir takometre bağlamak ve pim 8-12

Detaylı

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü GTEC Elektronik LTT500A Serisi Sızdırmazlık Test Cihazı Otomatik Regülatörlü Aşağıda cihazın açılış ekranı ve fonksiyonları gösterilmiştir. Cihaz açıldığında bu ekran 3 Sn görülür.bu arada cihaz dahili

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU EPA100 cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayarak çeşitli ayarlar yapabilir, okunan değerlerin grafiğini çıkartabilir, cihaz üzerinde yaptığınız bütün fonksiyonlara

Detaylı

Online teknik sayfa SIDOR E SIDOR EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa SIDOR E SIDOR EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa SIDOR E 1217524 SIDOR A B C D E F 15267 14181 certified certified Ayrıntılı teknik bilgiler SIDOR E 1217524 Açıklama Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Ölçülen

Detaylı

Üniversal Giriþli Proses indikatörü

Üniversal Giriþli Proses indikatörü Üniversal Giriþli Proses Ýndikatörü UPI4-2100 UPI4-2100 L1 L2 L3 Out1 Out2 Universal Process Indicator Üniversal Giriþli Proses indikatörü mv, V, ma, termocuple ve RTD giriþi seçilebilir ( 16 bit çözünürlük

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-318

Kullanım Kılavuzu PCE-318 PCE-318 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 Güvenlik bilgisi... 3 2 Genel açıklama / Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 EKRAN... 6 5 PİL... 6 6 KALİBRASYON İŞLEMİ... 7 7 Ölçüm...

Detaylı

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI

TECO N3 SERİSİ HIZ KONTROL CİHAZLARI 1/55 TECO N3 SERİSİ HIZ 230V 1FAZ 230V 3FAZ 460V 3FAZ 0.4 2.2 KW 0.4 30 KW 0.75 55 KW 2/55 PARÇA NUMARASI TANIMLAMALARI 3/55 TEMEL ÖZELLİKLER 1 FAZ 200-240V MODEL N3-2xx-SC/SCF P5 01 03 Güç (HP) 0.5 1

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ.

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. HAZIRLAYAN ISO 9001 KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. OTOMATİK KONTROLDA GÜVENİLİR İSİM... 1 KALİTE SİSTEMLERİ Günümüzde tüm işletme ve firmalarda belli bir kalite anlayışı ile buna bağlı

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu

Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu Teknotes Ltd. Şti. Ürün Kodu: 95014 Kuru N 2 Gazı Doldurma ve Kanat Test Kiti Kullanım Kılavuzu 1/12 1. GENEL ÜRÜN TANITIMI 1.1 Ünite Tanımı: Bu ünite uçak helikopter kanatlarının sızdırmazlık ve çatlak

Detaylı

Ürün no.: MSI Güvenlik kontrolü İçerik

Ürün no.: MSI Güvenlik kontrolü İçerik Ürün no.: 50132984 MSI 410-01 Güvenlik kontrolü Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Aksesuarlar Uyarılar 1 / 6 Teknik veriler Temel

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P15 / 30 / 50

Kullanım Kılavuzu Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P15 / 30 / 50 Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P15 / 30 / 50 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: +90 224 443 56 06 FAX: +90 224 443 56 07 bemak@bemakotomasyon.com - www.bemakotomasyon.com - www.bemakelektromarket.com

Detaylı

JUMO dtrans p20 DELTA

JUMO dtrans p20 DELTA Telefon: JUMO GmbH & Co. +49 KG661 6003-0 Telefon: 0216 455 Tel.: 86 52 +49 661 6003-0 Veri Sayfası 403022 Sayfa 1/8 JUMO dtrans p20 DELTA Fark basıncı transmitteri Kısa açıklama HART arayüzü ile JUMO

Detaylı

Basınç ölçüm cihazları

Basınç ölçüm cihazları Basınç ölçüm cihazları Gaz ve su tesisatları için testo 312-2 testo 312-3 testo 312-4 HPA BAR C www.testo.com.tr testo 312-2 / testo 312-3 Gaz ve su tesisatları için basınç ölçüm cihazları testo 312-2

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

Saha Montajlı Sıcaklık Transmitter TTF300

Saha Montajlı Sıcaklık Transmitter TTF300 İçindekiler Saha Montajlı Sıcaklık Transmitter TTF300 Devreye Alma Talimatları - TR 05.2007 REV A Üretici: ABB Automation Products GmbH Borsigstraße 2 63755 Alzenau Germany Tel.: +49 551 905-534 Fax: +49

Detaylı

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL TANIMLARI. 3 4. CİHAZIN PROGRAMLANMASI. 4 4.1. Skala Değerinin Girilmesi (S_Lo /

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: +90 224 443 56 06 FAX: +90 224 443 56 07 bemak@bemakotomasyon.com - www.bemakotomasyon.com - www.bemakelektromarket.com

Detaylı

TES Ses Seviyesi Ölçer

TES Ses Seviyesi Ölçer TES Ses Seviyesi Ölçer TES 1357 Kullanma Klavuzu TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. 1.GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz. Aleti

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34

Kullanım Kılavuzu Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34 Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Genel Açıklama... 3 2 Teknik Özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Ölçüm... 5 5 Ölçüm Koşulları... 5 6 Dahili Sıfırlama... 6 7 Pil

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation Analysis & Reports Coldstore east 14.09.2014 to 16.09.2014 Graphical presentation 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabular presentation Alarms Tüm

Detaylı

SD-AY mA SEVİYE PROBU

SD-AY mA SEVİYE PROBU SD-AY420 4-20mA SEVİYE PROBU Vira Isı Endüstriyel Ürünler A.Ş. Metal İş Sanayi Sitesi 11. Blok No:37-39 İkitelli/İstanbul Tel: 0.212.549.57.70 Fax: 0.212.549.58.48 info@viravalf.com www.viravalf.com SD-AY420

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

KONTROL INVIKTA Double

KONTROL INVIKTA Double KONTROL INVIKTA Double PAKET ĠÇERĠĞĠ A) "Temel POOL Double" ph ve REDOKS kontrol cihazı B) Emme cihazlı (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Polietilen dağıtım hortumu (3 m) D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Zemin filtresi

Detaylı