KABLOLU AĞLAR Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;"

Transkript

1 KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; Switch# configure terminal Switch(config)# aaa new-model Switch(config)# aaa authentication dot1x default group radius 1.3. Kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirecek RADIUS sunucunun tanımı yapılır ve iki sistemin ortak gireceği bir parola atanır. Switch(config)# radius-server host auth-port 1812 key yerine RADIUS sunucunun IP adresi, yerine 2 sistem arasında güvenli iletişimi sağlayacak parolayı giriniz. Dokümandaki parola değeri örnektir, lütfen başka bir değer atayınız 1.4. Hangi portlarda 802.1x devreye alınmak istiyorsa o portlarda aşağıdaki yapılandırma gerçekleştirilir; Switch(config)# interface fastethernet0/10 hangi interface isteniyorsa Switch(config-if)# switchport mode access Switch(config-if)# switchport access vlan 2 hangi vlan auth edilmiş vlan ise Switch(config-if)# dot1x port-control auto Switch(config-if)# end 1.5. Yukarıdaki adımı her port için ayrı ayrı yapmak yerine, istenen port aralığı için aşağıdaki şekilde range girilir ve yine aynı adımlar tekrarlanır; Switch(config)# interface range fa0/20 30 örneğin 20 ile 30 arasındaki portların 802.1x kontrolü gerçekleştirilmek isteniyor. Switch(config-if-range)# switchport mode access Switch(config-if-range)# switchport access vlan 2 Switch(config-if-range)# dot1x port-control auto 1.6. DHCP, DC, DNS, RADIUS, Anti-virus, WSUS vb sunucular, yazıcı vb cihazlar ile kimlik doğrulama yapılamayacak diğer sistemlerin bağlı olduğu portlar 802.1x kapsamına alınmamalıdır x kapsamına alınmayan fakat dışarıdan erişilebilen portlar için (yazıcının bağlı olduğu port gibi) mümkünse en azından MAC adresine göre koruma yapılmalıdır. switch# configure terminal switch(config)# interface ethernet 1/5 ilgili cihaz hangi porta bağlı ise switch(config-if)# switchport port-security mac-address A A yerine ilgili cihazın MAC adresi yazılır 1.8. Tüm konfigürasyon yapılıp, sistemin sağlıklı çalıştığı görüldükten sonra çalışan konfigürasyon, başlangıç konfigürasyonu olarak kaydedilmelidir. Switch# copy running-config startup-config

2 Önemli Not : Acil durumda istendiği an belli bir port ya da yukarıda tanımlanan interface range e girilerek no dot1x port-control auto diyerek ilgili portun 802.1x kontrolü yapması iptal edilebilir. İstenirse ilgili portlar için reauthentication devreye alınarak belli aralıklara istemcinin tekrar kimlik doğrulaması yapması sağlanabilir. Böylece ilgili bilgisayar kısa süre önce yetkili (domain kullanıcısı) tarafından açılmış olmasına rağmen bir süre sonra yabancı birisi oturum açtıysa ağa dahil olması engellenmiş olur. SUNUCU AYARLARI Bu dokümanda yazılan sunucu yapılandırması DNS, DC, CA ve NPS (RADIUS)u üzerinde bulunduran bir sunucu ile, DHCP hizmeti veren sunucu olmak üzere toplam 2 sunucu üzerinde gerçekleştirilmiştir. Dağıtık yapı ve farklı mimarilerde benzer yapılandırmalar kullanılabilir. RADIUS (NPS - NETWORK POLICY SERVER) 1.9. NPS kurulumu için Server Manager üzerinde Add Role denerek Network Policy and Access Services seçilir.

3 1.10. Sonraki adımda Network Policy Server seçilerek ilerlenir ve daha sonraki adımda install denerek ilk kurulumu yapılır Network Policy Server ın ilk kurulumu tamamlandıktan sonra, Administrative Tools Network Policy Server açılır. Burada NPS (local) kısmı seçiliyken (1) sağ tarafta bulunan Standart Configuration kısmında RADIUS server for 802.1x Wireless or Wired Connections seçilir (2) ve altında çıkan Configure 802.1x sekmesi (3) tıklanır.

4 1.12. Öncelikle yapılandırmamızı kablolu ağlar için yapacağımızdan, Secure Wired (Ethernet) Connections seçilir ve istenen bir isim atanır Sonraki adımda, Add diyerek (1) RADIUS a sorgu yapacak client ı giriyoruz. Bu client son kullanıcı bilgisayarı değil, onun yerine kimlik doğrulama bilgilerini iletecek olan switchtir (Kablosuz ağlar için AP). İstediğimiz isim ve switch IP sini girdikten sonra daha önce switch yapılandırmasında atadığımız parolayı giriyoruz (2).

5 1.14. Bu bilgileri girdikten sonra, hangi EAP tipini kulanacaksak onu seçiyoruz. Burada Microsoft: Protected EAP seçtik (1). Sonra PEAP için Configure diyoruz (2) ve client ın da sunucuyu doğrulayabilmesi için hangi sertifikayı kullanacaksak onu seçiyoruz (3) PEAP seçeneğinden sonra bu politikanın hangi Active Directory gruplarına atanacağını seçiyoruz. Tüm kullanıcılar için boş bırakabiliriz ya da herkesin olduğu grubu seçebiliriz.

6 1.16. Sonraki adımlarda VLAN ile ilgili istenirse tanımlama yapılabilir. Temel konfigürasyon ile devam ederek Finish deyip bitiriyoruz Bundan sonraki adım politika belirleme aşaması. Burada en temel politikayla, yani domain kullanıcısı ya da bilgisayarı olup olmadığını belirleyeceğiz. İstenirse daha sonra NAP ile Firewall, AV, işletim sistemi vs de kontrol edilebilir Politika oluşturmak için Network Policies sekesine sağ tıklayarak New diyoruz. Gelen pencerede İstediğimiz bir politika ismi giriyoruz ve devam ediyoruz Sonrasında ağımıza alacağımız sistemde hangi özelliği arıyorsak onu tanımlıyoruz. Conditions penceresindeyken Add diyoruz (1), açılan pencerede arayacağımız kriteri belirtiyoruz. Burada kullanıcı grubuna göre kontrol yapmak istediğimizden User Groups seçeneğine basıp (2), en son açılan pencerede Add Groups diyerek (3) istediğimiz Active Directory grubunu giriyoruz.

7 1.20. Bu adımı tamamladıktan sonra diğer adımları varsayılan değerlerle bırakıp, ilerleyip politikamızı oluşturuyoruz Kendi politikamızı oluşturduktan sonra mevcut varsayılan politikaları devre dışı bırakmak için Network Policies altında diğer politikalara sağ tıklayıp, Disable diyoruz. İSTEMCİ AYARLARI Sunucu tarafında yapılan ayarlardan sonra client tarafında da 802.1x için gerekli yapılandırmanın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Herhangi bir ayar yapılmamışsa, ethernet kartının properties kısmına tıklandığında (1), Authentication sekmesi görünmez (2). Bunun için öncelikle servislerden Wired Autoconfig servisi başlatılır ve otomatik moda çekilir (3) Yukarıdaki şekilde servisi başlattıktan sonra; Ethernet kartının özellikler kısmında Authentication sekmesi tıklanır Burada authentication method olarak Microsoft Protected EAP (PEAP) seçilir (1) Settings kısmı tıklanarak (2), clientın da sunucuyu tanıması için Validate server certificate seçeneği işaretlenir (3) İstenirse son kullanıcıya mesaj çıkarmamak için Do no prompt... seçeneği de işaretlenebilir (4). Bir kez yapılacağından işaretlemiyoruz. Authentication method olarak Secured password (EAP-MSCHAP v2) seçilir ve Configure e tıklanır (5) Çıkan penceredeki seçenek işaretlenir (6), böylece kullanıcının, bilgisayarı açarken girdiği kimlik bilgileri ile kimlik doğrulaması yapılması sağlanır.

8 1.24. PEAP ayarları yukarıdaki gibi yapıldıktan sonra, Additional Settings sekmesi tıklanır (1). Gelen ekranda Specify authentication mode seçeneği işaretlenir ve menüden user authentication seçilir (2) Bu yapılan işlemlerin sıfır bilgisayarda yapılması için bir kez yapılıp imajı alınabilir. Mevcut bilgisayarlarda yapılabilmesi için group policy kullanılabilir. Bunun için aşağıdaki bağlantı kullanılabilir.

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 1. GİRİŞ 1.1 Network Access Control (NAC) Metodları MAC Doğrulaması: 802.1x ve Web Kimlik doğrulaması desteklemeyen

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

FortiGate (Terminal Server) Terminal Sunucu Üzerinden Gelen Kullanıcılar

FortiGate (Terminal Server) Terminal Sunucu Üzerinden Gelen Kullanıcılar 2011 FortiGate (Terminal Server) [Bu dökümanda Terminal Server üzerinden internete çıkan kullanıcılara, kullanıcı bazında kural ve UTM işlemlerinin nasıl uygulandığı anlatılmıştır.] v400-build0328-rev.01

Detaylı

Cyberoam Single Sing On İle

Cyberoam Single Sing On İle Cyberoam Single Sing On İle Active Directory Konfigürasyonu Cyberoam üzerinde bu konfigurasyonunun yapılmasının amacı DC üzerinde bulunan son kullanıcı ve grupların hepsini Cyberoam üzerine alıp yönetebilmektir.

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Windows XP KABLOSUZ AĞ BAĞLANTISI KILAVUZU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 14.04.2005

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Windows XP KABLOSUZ AĞ BAĞLANTISI KILAVUZU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 14.04.2005 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Windows XP KABLOSUZ AĞ BAĞLANTISI KILAVUZU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 14.04.2005 NOT: Bu kılavuz Windows XP İşletim Sistemi-Service Pack 2 kurulu versiyonuna göre hazırlanmıştır.

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI

E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI E-POSTALARA OUTLOOK İLE ERİŞİM AYARLARI Yardım Formundaki işlem aşamaları kurulum esnasında karşınıza gelecek ekran sıralamasına göre oluşturulmuştur. Ayarları yaparken bilgisayarınızın internete bağlı

Detaylı

Layer 2 Güvenlik Yöntemleri(Bölüm1) SAFA Kısıkçılar / İTÜ BİDB 2010

Layer 2 Güvenlik Yöntemleri(Bölüm1) SAFA Kısıkçılar / İTÜ BİDB 2010 Layer 2 Güvenlik Yöntemleri(Bölüm1) SAFA Kısıkçılar / İTÜ BİDB 2010 Pekçok güvenlik ve network yöneticisi sistemlerinin güvenliğini sağlayabilmek için gelebilecek tehditleri üst katmanlara kadar taşımaktansa,

Detaylı

Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu

Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu Sophos SSL VPN Ayarları ve SSL VPN Clinet Programı Kurulumu SSL VPN yapılandırmasında ilk önce Sophos Firewall ayarlamalarını yapacağız. Sophos Firewall cihazımıza bağlanıyoruz. 1. Kullanıcı Hesabı Tanımlama

Detaylı

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Kurum Personeli için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 7 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Üniversitemiz personellerinin taşınabilir

Detaylı

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz.

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz. KoruMail, kullanıcı doğrulama işlemi için herhangi bir dizin sunucu (MS Active Directory, Novell edirectory, Sun Directory Server, OpenLDAP) olmadığı durumlarda kullanıcıları dizin sunucu yerine, MySQL

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

DHCP kurulumu için Client/Server mimarisine sahip bir ağ ortamı olmalıdır ki bu da ortamda bir Domain Controller olmasını zorunlu kılar.

DHCP kurulumu için Client/Server mimarisine sahip bir ağ ortamı olmalıdır ki bu da ortamda bir Domain Controller olmasını zorunlu kılar. Lab3-DHCP Server DHCP Nedir? Dynamic Host Configuration Protocol, Dinamik İstemci Ayarlama Protokolü. Sisteminizde 500 adet bilgisayar olduğunu ve bunlara tek tek ayrı ayrı IP adresi verilmesi gerektiğini

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client

Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü. Checkpoint Endpoint VPN Client Checkpoint SSL-VPN Kurulum Prosedürü Checkpoint Endpoint VPN Client SSL-VPN Kurulum Dökümanı 2 İçerik 1 Giriş... 3 1.1 Dökümanın amacı... 3 1.2 Platform Destek... 3 2 Kurulum aşamasında yapılması gerekenler...

Detaylı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı

AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı AHTAPOT Güvenlik Duvarı Yönetim Sistemi Kullanımı Bu dökümanda, Ahtapot Güvenlik Duvarı Yönetim Sisteminde güvenlik duvarı kurulum ve yönetimi anlatılıyor. Gereken : 1. GYDS Entegrasyonu yapılmış Ansible,

Detaylı

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden "İnternet Özellikleri" (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden İnternet Özellikleri (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1 A.K.Ü VERİTABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM AYARLARI Araştırmacılar, kampüs dışından erişim için kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile Üniversitemiz sistemi üzerinden Kütüphane veri tabanlarını kullanabilmektedir.

Detaylı

Exchange Server 2013 Kurulum Sonrası Yapılandırmalar

Exchange Server 2013 Kurulum Sonrası Yapılandırmalar Exchange Server 2013 Kurulum Sonrası Yapılandırmalar Exchange server 2013 CAS kurulumunu da tamamladıktan sonra Client Access Server üzerindeki Exchange Admin Center a bağlanmak için tarayıcıya https://izmir-cas/ecp

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Module 2 Managing User And Computer accounts

Module 2 Managing User And Computer accounts 16 Creating Users Accounts With Command ( Komutla Kullanıcı Hesabı Oluşturma ) Organization Unit i komutla oluşturmak istersek aşağıda bulunan şekildeki yönergeleri takip ediyoruz. Module 2 Managing User

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK KAYITLARI GÜVENLİĞİNDE IEEE 802.1x STANDARDININ KULLANILMASI

ELEKTRONİK SAĞLIK KAYITLARI GÜVENLİĞİNDE IEEE 802.1x STANDARDININ KULLANILMASI ELEKTRONİK SAĞLIK KAYITLARI GÜVENLİĞİNDE IEEE 802.1x STANDARDININ KULLANILMASI *Meriç ÇETİN **Murat AYDOS *Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü **TÜBİTAK Ulusal E-imza Sempozyumu 7-8 Aralık

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) Kablosuz Ağ için 802.1X Yükleme ve Yapılandırma Talimatları (Windows XP) Kablosuz

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

PocketRest Kullanımı

PocketRest Kullanımı PocketRest Kullanımı El Terminalinden ayarlanan parametreler sayesinde Adisyon basılabilir, İade alınabilir, Masa değiştirilebilir, Hesap alınabilir Ödeme alınabilir gibi birçok işlem yapılabilmesi mümkündür.

Detaylı

Doğru Adaptor soket kutuplaması.

Doğru Adaptor soket kutuplaması. 1. Tanıtım Next YE-11G WiFi Bridge satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu portatif cihaz ile, IP Kamera ve internet teknolojilerini kullanan Ethernet RJ45 portlu cihazların kablosuz ağlara kolayca erişimi

Detaylı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

SAÜ.NET. Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 1/ 22. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 1/ 22 SAÜ.NET Kampüs İçi Kablosuz Ağ ve Merkezi Kimlik Doğrulama İşlemleri 2/ 22 SAÜ.NET 1. SAÜ Ağ Alt Yapısı 2. Ortaya Çıkan Yeni İhtiyaçlar 3. LightWeight Sistem 4. Yeni Oluşturulan Kablosuz Ağ Bileşenleri

Detaylı

Bitatek IT-8000 El Terminali

Bitatek IT-8000 El Terminali Bitatek IT-8000 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Bitatek IT-8000 el terminalinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. Kablosuz

Detaylı

Outlook Express ayarları.

Outlook Express ayarları. Outlook kullanımı için gerekli ayarlar: POP3 sunucusu: k12pop3.meb.k12.tr MEB KURUMLARI E-POSTA AYARLARI SMTP sunucusu: k12smtp.meb.k12.tr Web tabanlı mail hizmeti : http://posta.meb.k12.tr Posta adreslerinin

Detaylı

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma DHCP, TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, DNS, Wins vb. ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Bu özellik ADSL modemlerin içerisinde de

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Cisco PT Kullanımı. Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları. GYTE - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Cisco PT Kullanımı. Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları. GYTE - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Cisco PT Kullanımı Arzu Kakışım BİL 372 Bilgisayar Ağları Cisco Packet Tracer Cisco Packet Tracer programı, hiç bir fiziki makine veya araç kullanmadan cisco işlemlerinin

Detaylı

FortiGate Active Directory Uygulaması. v4.00-build0328-2011/08

FortiGate Active Directory Uygulaması. v4.00-build0328-2011/08 FortiGate Active Directory Uygulaması v4.00-build0328-2011/08 0 FortiGate (Active Directory) Datasheet FortiGate (Active Directory) Client - A internet Client - B fortigate AD Server 192.168.56.45 switch

Detaylı

SQL Server 2014 Kurulum Adımları

SQL Server 2014 Kurulum Adımları SQL Server 2014 Kurulum Adımları Kurulum medyasını veya disk üzerindeki kurulum kaynağını kullanarak SQL Server Setup (setup.exe) programını başlatın. New SQL Server stand-alone installation or add features

Detaylı

AĞ KULLANIM KILAVUZU. Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme. Sürüm 0 TUR

AĞ KULLANIM KILAVUZU. Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme. Sürüm 0 TUR AĞ KULLANIM KILAVUZU Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme Sürüm 0 TUR Notlara ilişkin açıklama Bu Kullanım Kılavuzu boyunca aşağıda belirtilen simgeler kullanılmıştır: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ Batman Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu süreli yayınların elektronik versiyonlarına ve lisanslı veritabanlarına erişim firmalar ile yapılan

Detaylı

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1 http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Genel Bakış Labris ürünlerinin Aktif Dizin ile entegrasyonu yapılarak Güvenlik Duvarı,

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI

LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Bölüm LOGO TIGER WINGS KURULUMU VE AYARLARI Tiger Wings rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikler ile birlikte appin-app teknolojisini, estetik yepyeni bir tasarım

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

Siemens SINEMA RC Sertifika Geçerlilik, Otomatik Güncelleme ve NTP zaman senkronizasyonu

Siemens SINEMA RC Sertifika Geçerlilik, Otomatik Güncelleme ve NTP zaman senkronizasyonu 2018 Siemens SINEMA RC Sertifika Geçerlilik, Otomatik Güncelleme ve NTP zaman senkronizasyonu Eren, Ilker (RC-TR PD PA CI) Unrestricted Ilke.eren@siemens.com wwww.siemens.com/.tyr.simatic.net[type text]

Detaylı

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

NP301. K&K NP301 Sanal COM portu tanımlama adımları ADIM-1

NP301. K&K NP301 Sanal COM portu tanımlama adımları ADIM-1 NP301 ADIM-1 NP301 ilk konfigürasyonu için; öncelikle bilgisayarınızın ethernet portu ile NP301 cihazın ethernet portunu düz ağ kablosu ile birbirine bağlayın. Bilgisayarınızın ağ ayarlarını otomatik şekle

Detaylı

OUTLOOK 2010 İMZALI POSTA AYARLARI

OUTLOOK 2010 İMZALI POSTA AYARLARI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-005 01 27.11.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 10.11.2012 01 Şablon değiştirildi. 27.11.2012 TALM-001-005 27.11.2012

Detaylı

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN:

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN: AĞ KURULUMU NetProxy programı ile bilgisayarlarınızı birbirine bağlamak için, bağlantı yapacağınız bilgisayarlar arasynda bir ağ kurmanız gerekir. Ağ kurma işlemini burada adım adım anlatmaya çalışacağım.

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU DN-13014-3 DN-13003-1 Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13014-3 & DN-13003-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 işletim sistemine

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

LIBPXY SERVİSİNİN KULLANIMI

LIBPXY SERVİSİNİN KULLANIMI LIBPXY SERVİSİNİN KULLANIMI Giriş LIBPXY servisi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın WEB üzerinden kampüslerimiz içerisinde kullanılması amacı ile üye olduğu elektronik kaynaklara, akademik

Detaylı

Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz.

Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz. FORTIGATE 5.4 VERSION SSLVPN KONFIGURASYONU Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz. User & Device a gelip User Definition dan Create New diyerek

Detaylı

Paloalto LDAP Yapılandırılması LDAP: Lightweight Directory Access Protocol DAP (Directory Access Protocol) API (Application Programming Interface)

Paloalto LDAP Yapılandırılması LDAP: Lightweight Directory Access Protocol DAP (Directory Access Protocol) API (Application Programming Interface) Paloalto Yapılandırılması LDAP LDAP: Açılımı Lightweight Directory Access Protocol olan LDAP, X.500 standardı ile tanımlanan dizin erişim protokolünün hafifletilmiş sürümüdür. İletişim protokolü TCP/IP

Detaylı

Ağ Sızma Testleri ve 2. Katman Saldırıları Türk Standardları Enstitüsü Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

Ağ Sızma Testleri ve 2. Katman Saldırıları Türk Standardları Enstitüsü Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Ağ Sızma Testleri ve 2. Katman Saldırıları Türk Standardları Enstitüsü Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Tarih 1 İçerik TCP/IP Temelleri Ağı Dinleme MAC Adres Tablosu Doldurma ARP Zehirlemesi

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Useroam Cloud Kurulum Rehberi for Gereksinimler 1- Statik IP adresi Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik DNS vb. servisler ile çalışmamaktadır. Kurulum 1 Öncelikle

Detaylı

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu 5014 PW WIRELESS ADSL MODEM ROUTER Hızlı Kurulum Kılavuzu adsl.teknotel.net Donanım Kurulumu LED Göstergeleri LED ADI READY ADSL LAN 1-4 Durumu Yanıyor: ADSL modem hazır Yanmıyor: ADSL modem hazır değil

Detaylı

Google Chrome Proxy Sunucusu Ayarları

Google Chrome Proxy Sunucusu Ayarları ELEKTRONİK YAYINLARA KAMPÜS DIŞI ERİŞİM -PROXY AYARLARI LIBPXY servisi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın elektronik kaynaklara (edergi, e-kitap ve veri tabanları) akademik ve idari personelimiz

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır.

Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı. 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. Microsoft SQL Server 2005 Express Edition Hızlı Kurulum Dokümanı 1. Administrator veya denki bir kullanıcı ile logon olunmalıdır. 2. Kurulum yapacağınız makinede önceden kurulmuş olan SQL Server var ise

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP 1 - WDS ÖN HAZIRLIK İŞLEMLERİ Windows Deployment Services ( WDS ) daha önceden oluşturduğumuz ya da varolan bir DVD içerisinden alabileceğimiz BOOT ve INSTALL dizinlerini sunucu üzerinden dağıtan ve bu

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SIHHİYE YERLEŞKESİ WiMAX KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SIHHİYE YERLEŞKESİ WiMAX KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SIHHİYE YERLEŞKESİ WiMAX KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ Bu doküman Sıhhiye Yerleşkemize kurulan WiMAX sistemi ile ilgili bilgi ve kullanma talimatlarını ayrıntılı bir biçimde anlatmaktadır.

Detaylı

NP311. Genel. Uygulanışı. Datasheet NP311 device (terminal) server uygulaması

NP311. Genel. Uygulanışı. Datasheet NP311 device (terminal) server uygulaması NP311 Genel Bu kılavuzda NP311 kodlu device (terminal) server (communication server) olarak kullanılan ürünümüzün tanıtımı ve uygulama alanlarından biri detaylı olarak anlatılmaktadır. Özellikle ISP (Internet

Detaylı

Unitech PA-690 El Terminali

Unitech PA-690 El Terminali Unitech PA-690 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Unitech el terminallerinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. El terminalinin

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

FortiGate & FortiAP WiFi Controller

FortiGate & FortiAP WiFi Controller 2011 FortiGate & FortiAP [Bu dökümanda Fortigate üzerinden FortiAP cihazlarının nasıl kontrol edildiği ve nasıl ayarlandığı anlatılmıştır.] v400-build0496-rev.01 RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme (Windows Server 2012) Özet: Windows Server 2012 üzerinde Uzak Masaüstü Lisans Server ı konfigure etmek, Windows Server 2008 R2 den çok farklıdır. Workgroup içerisinde

Detaylı

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 Tescil Bilgisi 2009 NicProxy. Tüm Hakları Saklıdır. Bu belge, NicProxy mülkiyetinde ve NicProxy e ait özel bilgiler içermektedir. NicProxy yetkili temsilcisinin

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi

Hızlı Kurulum Rehberi 109 Hızlı Kurulum Rehberi 110 Bu Kurulum Rehberi, GW-7200U Wireless USB 2.0 Adaptörün ve yazılımının kurulumunda size rehberlik edecektir. Kablosuz ağ bağlantısının kurulması için, aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

1 WINDOWS SERVER 2012 GENEL BAKIŞ 1 Giriş 1 Bu Kitapta 5 Çıkış Hikâyesi 6 Sürümler 7

1 WINDOWS SERVER 2012 GENEL BAKIŞ 1 Giriş 1 Bu Kitapta 5 Çıkış Hikâyesi 6 Sürümler 7 İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 WINDOWS SERVER 2012 GENEL BAKIŞ 1 Giriş 1 Bu Kitapta 5 Çıkış Hikâyesi 6 Sürümler 7 2 ACTIVE DIRECTORY YENİLİKLERİ 11 DCPROMO suz Bir Hayat 11 Offline Domain Join 21 PowerShell

Detaylı