İçindekiler. Yağ Katkıları. Yakıt Katkıları. Radyatör Ürünleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçindekiler. Yağ Katkıları. Yakıt Katkıları. Radyatör Ürünleri"

Transkript

1

2 İçindekiler Yağ Katkıları Charge Yağ Katkısı (24x400 ml) Duman Kesici (12x325 ml) Karter Yıkayıcı (24x425 ml) Altın Formül Yağ Katkısı (12x500 ml) Yağlama Sistemi Temizleyici (24x325ml) Şanzıman ve Dişli Kutusu Katkısı (24x125ml) Otomatik Transmisyon Katığı (24x325ml) Hidrolik Supap Temizleyici (24x325ml) Motor Yağ Sızıntı Önleyici (24x325ml) Hidrolik Direksiyon Sızıntı Önleyici (24x125ml) Yakıt Katkıları 3 Etkili Benzin Katkısı (12x325 ml) 3 Etkili Dizel Katksı (12x325 ml) Enjektör Temizleyici (12x325 ml) Dizel Enjektör Temizleyici (12x325 ml) Su Emici (12x325ml) Dizel Yakıt Sistemi Temizleyici (24x325ml) Enjeksiyonlu Yakıt Sistem Temizleyici (24x325ml) Enjeksiyon Güç 3 (12x500ml) Dizel Güç 3 (12x500ml) Dizel Antifriz (24x125ml) Radyatör Ürünleri Radyatör İç Temizleyici (12x325ml) Radyatör Çatlak Tıkayıcı (12x325ml)

3 Soğutma Sistemi Ürünleri Soğutma Sistemi Sızıntı Önleyici (24x325ml) Soğutma Sistemi İç Temizleyici (24x325ml) Motor Blok Tıkayıcı (24x325ml) Servis Ürünleri Çok Amaçlı Yağlayıcı (24x200ml) Karbüratör Temizleyici (12x500ml) Silikon Yağlayıcı (12x500ml) Süper Pas Sökücü (12x500ml) Fren ve Debriyaj Temizleyici (12x500ml) Zincir Yağlayıcı (12x500ml) Yüksek Viskoziteli Sentetik Yağlayıcı (12x500ml) Ekipmanlar Motor İç Temizleme Makinesi (Carbon Clean) Enjeksiyon Yakıt Sistemi İç Temizleyici (12x1lt) Dizel Yakıt Sistemi İç Temizleyici (12x1lt) Klima Temizleme Makinesi Klima Temizleme Sıvısı (12x100ml) Klima Temizleyici (12x250ml)

4

5 CHARGE YAĞ KATKISI TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAĞ KATIĞI GRUBU Aşırı yağ tüketimi durdurmak için üretilmiş bir üründür. Motor yağının viskozite indeksini artırır. Kompresyonu ve yağ basıncını ayarlar. Yağ yanmasından oluşan aşırı yakıt tüketimini, egzoz dumanı çıkışını ve motor gürültüsünü azaltır. Yüksek sıcaklıklarda ve aşırı yük altında yağ filmini güçlendirir. Mekanik arızaları gidermez. Sentetik, mineral bazlı tüm yağlar ile karışabilir. Katalitik konvertöre zarar vermez. Özellikle aşırı yük altında, yüksek sıcaklıkta ve çok gürültülü çalışan motorlarda etkilidir. Yüksek yağ tüketiminin, düşük yağ basıncının ve düşük motor kompresyonunun oluştuğu durumlarda kullanılır. Tercihen yeni yağ değişimi ile birlikte ve motor sıcakken kullanılmalıdır. Ürün motor yağına ilave edildikten sonra araç 10 dakika kadar boşta çalıştırılmalıdır. Tercihen 6 Lt. lik motor yağına 400 Ml. lik Yağ Katkısı ilave edilir. Çok ağır durumlarda 2 teneke kutu kullanılabilir. : Açık sarı sıvı Yoğunluk ( 15 C de ) : 0,868 kg/dm Viskozite ( 100 C de ) : 525 mm 2 /s Alevlenme Noktası : > 190 C 1 kolide 400 Ml. lik teneke ambalajlı 24 adet ürün mevcuttur.

6 DUMAN KESİCİ TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAĞ KATIĞI GRUBU Yağ yanmasından dolayı oluşan egzoz dumanını azaltmak için üretilmiş bir üründür. Motor yağının yanmasından kaynaklanan egzoz dumanını azaltır. Yüksek motor yağı sıcaklığında viskozite özelliklerini düzenler, koruyucu tabaka oluşturur. Aşınmış motor parçalarındaki çizikleri kapatır. Kompresyonu düzenler. Motorun verimini arttırır. Motor gürültüsünü azaltır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Mekanik arızaları gidermez. Bütün mineral, sentetik, katıklı, katıksız yağlara uyumludur. LPG, benzinli ve dizel motorlarda yağ değişimlerinde ve yağ değiştirme aralarında kullanılabilir. Özellikle eski motorlarda etkilidir. Ağır yük altında ve yüksek sıcaklıkta çalışan motorlarda koruyucu olarak kullanılır. 325 Ml. lik Duman Kesici 5 Lt. lik motor yağına motor sıcakken tamamen ilave edilir. İyi sonuç almak için motor 5 dk. çalıştırılır. : Akıcı sarı sıvı Yoğunluk ( 15 o C de ) : kg/dm Viskozite ( 100 C de ) : 1000 mm 2 /s Alevlenme Noktası : 220 C 1 kolide 325 Ml. lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

7 KARTER YIKAYICI TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAĞ KATIĞI GRUBU Yağ değişimi öncesi motorun, hidrolik sisteminin, dişli kutusunun ve diferansiyellerin içinin temizlenmesi için üretilmiştir. Çabuk ve etkili olarak vernik, çamur, tortu ve diğer kalıntıların hayati önem taşıyan motor parçalarından ayrışmasını sağlar. Yeni konulan motor yağının çabuk kirlenmesini önler. Asidi etkisiz kılar ve oluşumunu engeller. Yapışan piston halkalarını çözer. Ekstra koruma sağlar. Katalitik konvertöre zarar vermez. Motor gürültüsünü azaltır. Bütün dizel motorlarda, mineral, sentetik, katıklı ve katıksız yağlara uyumludur. 1 teneke kutu (425ml.) 3 ila 6 Lt. motor yağında kullanılır. Ürün kullanılmış yağa eklenir, motor rölantide 10 dakika çalıştırılır.(uygulama 10 dakikayı geçmemelidir.) Motor durdurulduktan sonra yağ ve yağ filtresi değiştirilir. : Açık sarı sıvı Yoğunluk ( 15 0 C de ) : kg/dm Alevlenme Noktası : 80 C 1 kolide 425 Ml. lik teneke ambalajlı 24 adet ürün mevcuttur.

8 ALTIN FORMÜL YAĞ KATKISI TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAĞ KATIĞI GRUBU Motorun çalıştırılması anında ilk saniyelerde yağlama meydana gelmez. Motordaki aşınmanın % 80 i bu zaman diliminde oluşur. Wynn s Altın Formül motorun ilk çalışmasında, kısa ve şehir içi kullanımlarda ya da yüksek süratli uzun yol kullanımlarında motor yağının ömrünü uzatır. TÜV sertifikalıdır. Yağ filtresinin tıkanmasını önler. Yakıt tüketiminde tasarruf sağlar. Motor kompresyonunu ve yağ basıncını ayarlar. Yağ yanmasından dolayı artan egzoz dumanını azaltır. Motor gürültüsünü, aşınma ve sürtünmeyi azaltır. Motorun bakım ve çalışma maliyetini düşürür. Bütün sentetik ve mineral bazlı yağlar ile uyumludur. Tüm motorlarda kullanımı tavsiye edilir. Tercihen motor yağı değişimi ile birlikte ve motor sıcakken kullanılmalıdır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Ürün, motor yağına eklenir. Eğer bir gelişme meydana gelmezse mekanik bir arıza muhtemeldir. Her 12 ayda veya km. de bir şişe Altın Formül (350 Ml.) 2.5 ila 5 Lt. motor yağına boşaltılır. Yoğunluk ( 15 0 C de ) Alevlenme Noktası : Berrak sarı, kahverengi sıvı : kg/dm : 194 C 1 kolide 350 Ml. lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

9 YAĞLAMA SİSTEMİ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN YAĞ KATIĞI GRUBU Yağlama sistemini temizler ve korur. Böylece geri kalan tortunun doğrudan doğruya yeni yağa bulaşmasını önler. Yağlama sistemindeki tüm tortu, kir ve kalıntıları çözer. Motor, hidrolik sistem, vites kutusu ve diferansiyeli içten temizler. Çözdüğü kalıntıların yeniden oluşumunu engeller. Piston halkalarını ve hidrolik supap kapaklarını serbest bırakır. Yeni yağın, eski kalıntılar tarafından kirlenmesini engeller. Yaptığı temizlik sayesinde yeni yağın koruyucu ve kayganlaştırıcı özelliklerinin ömrünü uzatır. İşlem sırasında sistemde aşınmaya yol açmamak için aşırı basınç (EP) katıkları içerir. Katalitik konvertöre zarar vermez. Turboşarjlı ve turboşarjsız bütün benzinli ve dizel motorlarda kullanılır. 325 Ml. lik ambalaj 3 ila 6 Lt motor yağına ilave edilir. Manuel vites kutuları, diferansiyeller, redüksiyon dişlileri ve hidrolik sistemlerde, yağa % 5 oranında katılır. : Berrak sarı sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,8444 kg/dm Viskozite (40 C de) : 3,4 mm 2 /s Alevlenme Noktası : 80 C 1 kolide 325 Ml lik teneke ambalajda 24 adet ürün mevcuttur.

10 ŞANZIMAN VE DİŞLİ KUTUSU YAĞ KATKISI PROFESYONEL ÜRÜN YAĞ KATIĞI GRUBU Sürtünme ve aşınma önleyici özellikleri düzenleyen dişli kutusu katığıdır. Yağın köpürmesini azaltır. Metal-metal temasından kaynaklanan aşınmayı azaltır. Daha kalın ve kalıcı yağ tabaka oluşumunu sağlar. Pas ve oksidasyona karşı koruma özelliklerini artırır. Kolay vites değiştirme sağlar. Vites ve rulmanların titreşiminden kaynaklanan sesi önler. Viteslerde, dişli kutularında ve diferansiyellerde tavsiye edilen API GL 4 ve GL 5 dişli kutusu yağına % 5 ila % 7 oranında karıştırılır. Otomatik transmisyonlarda kullanılamaz, manuel dişli kutularında kullanılan otomatik transmisyon sıvılarına ilave edilebilir. Hidrolik sıvısı ve mineral bazlı yağlarla uyumludur. : Sarı akışkan sıvı Yoğunluk ( 15 C de ) : 0,895 kg/dm Viskozite (100 C de) : 85 mm 2 /s Alevlenme Noktası : > 150 C 1 kolide 125 Ml. lik plastik ambalajlı 24 adet ürün mevcuttur.

11 OTOMATİK TRANSMİSYON KATIĞI PROFESYONEL ÜRÜN YAĞ KATIĞI GRUBU Çatlak ve sızıntı oluşumunu durdurup önleyen, vites değiştirmeyi kolaylaştıran bir üründür. Lastik contaları ve o-halkaları canlandırır. İçeriğindeki temizleyici ve koruyucu katkılarla sistemin ömrünü uzatır. Vitesin kolayca değişmesini sağlar. Otomatik transmisyon sıvısının ömrünü uzatır, oksidasyona karşı korur. Dexron II, Dexron III, FORD ve muadil spesifikasyonları karşılayan tüm otomatik transmisyon sıvılarına ve bu sıvıları içeren hidrolik direksiyon sistemlerine ilave edilebilir. 325 Ml. lik ambalaj 6,5 Lt. lik otomatik transmisyon sıvısına ilave edilir. : Kahverengi sıvı Yoğunluk ( 15 C de ) : 0,882 kg/dm Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,477 Viskozite (40 C de) : 60 mm 2 /s 1 kolide 325 Ml. lik teneke ambalajlı 24 adet ürün mevcuttur.

12 HİDROLİK SUPAP TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN YAĞ KATIĞI GRUBU Yapışmış supap gövdelerinin, hidrolik supap iticisinin temizlenmesini ve daha kolay hareket etmesini sağlar. Supap sürtünme sesini azaltır. Yağ kanallarındaki kir, sakız ve vernik kalıntılarının çözülmesini sağlar. Ekstra koruma için içeriğinde yüksek basınç katıkları vardır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Katıklı, katıksız bütün madeni yağlara uyumludur. Turboşarjlı ve turboşarjsız bütün dizel ve benzinli motorlarda kullanılır. 325 Ml. lik ambalaj 3 ila 6 Lt. motor yağına ilave edilir. : Kahverengi sıvı Yoğunluk (15 C de) : kg/dm 3 Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,490 Viskozite (40 C de) : 20 mm 2 /s 1 kolide 325 Ml lik teneke ambalajda 24 adet mevcuttur.

13 MOTOR YAĞ SIZINTI ÖNLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN YAĞ KATIĞI GRUBU Motoru sökmeden yağ sızıntılarını durduran ve önleyen, çözünür bir katkıdır. Motoru sökmeden yağ sızıntılarını durdurur ve önler. Krank mili, eksantrik mili ve supap milinin lastik ve neopren contalarını güçlendirir. Tüm mineral, sentetik, multi ve monograde yağlarla uyumludur. Yağ kalitesini veya viskozitesini etkilemez. Turboşarjlı olsun olmasın tüm dizel ve benzinli yağ eksilten motorlarda kullanılır. Mekanik arızaları gidermez. Katalitik konvertöre zarar vermez. 1 kutu (325 Ml.) 3 ila 6 Lt. motor yağına ilave edilir. Motor yağı değiştirme periyodunu etkilemez. : Sarımsı kahverengi sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0.88 kg/dm 3 Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,48 Viskozite (40 C de) : 200 mm 2 /s 1 kolide 325 Ml lik teneke ambalajda 24 adet mevcuttur.

14 HİDROLİK DİREKSİYON SIZINTI ÖNLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN YAĞ KATIĞI GRUBU Hidrolik direksiyon sistemindeki sızıntıları durdurur ve engeller. Yağ sızıntılarını sökmeye gerek kalmadan durdurur ve önler Lastikleri, neopren contaları ve O halkalarını canlandırır. İçindeki deterjanlar sayesinde sistemi temizler ve korur Rahat direksiyon hareketi sağlar Hidrolik direksiyon yağının okside olmasını engeller Dexron II ve III, Ford, LHM ya da eşdeğer özellikleri karşılayan tüm geleneksel hidrolik direksiyon yağlarına eklenebilir 125 Ml. lik ambalaj 2 Lt hidrolik direksiyon yağına ilave edilir.. : Kahverengi sıvı Yoğunluk (15 C de) : kg/dm 3 Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,477 Viskozite (40 C de) : 60 mm 2 /s 1 kolide 125 Ml lik teneke ambalajda 24 adet mevcuttur.

15

16 3 ETKİLİ BENZİN KATKISI TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAKIT KATIĞI GRUBU Motor performansını arttırır. Yakıt tüketimini azaltır. Zehirli egzoz gazı çıkışını azaltır. Oktan sayısını arttırır. Yakıt tüketiminde tasarruf sağlar. Yanmayı düzenler, motorun verimini yükseltir. Enjektör, karbüratör ve supapları temizler. Yanma odasındaki karbon birikintilerini azaltır. Karbonmonoksit ve hidrokarbon emisyonunu azaltır. Pas ve aşınmayı azaltarak yakıt sistemini erken yıpranma ve hasara karşı korur, bakım masraflarını azaltır. Motorun tekleme riskini minimize eder. Katalitik konvertöre zarar vermez. Benzin karbüratörlü ve enjeksiyonlu her türlü araçta kullanılır. Her km. de 50 Lt. benzin için 325 Ml. lik bir kutu iyi karışım elde etmek için yakıt deposu doldurulmadan önce ilave edilir. Yoğunluk ( 15 C de ) Alevlenme Noktası : Açık sarı sıvı : 0,832 kg/dm : 40 C 1 kolide 325 Ml. lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

17 3 ETKİLİ DİZEL KATKISI TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAKIT KATIĞI GRUBU Motor gücünü artırır. Yakıt tüketimi azaltır. Zehirli egzoz gazı çıkışını azaltır. Yanmayı düzenler, motorun verimini yükseltir. Yakıt tüketiminde tasarruf sağlar. Bütün yakıt sistemini temizler. Yanma odasındaki karbon birikintilerini azaltır. Yoğun egzoz dumanı çıkışını azaltır. Dizel motor gürültüsünü azaltır. Pas ve aşınmayı azaltarak yakıt sistemini erken yıpranma ve hasara karşı korur, bakım masraflarını azaltır. Dizel motorlu tüm araçlarda tavsiye edilir. Oksijen katalizörlerine ve filtrelere zarar vermez. Her 5000 km. de 50 Lt. benzin için 325 Ml. lik 3 Etkili Dizel Katkısı iyi karışım elde etmek için yakıt deposu doldurulmadan önce ilave edilir. Yoğunluk (15 C de) Alevlenme Noktası : Açık kahverengi sıvı : 0,8190 kg/dm : 40 C 1 kolide 325 Ml lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

18 ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİ TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAKIT KATIĞI GRUBU Benzinli ve dizel motorlarda enjektörleri temiz tutup yapışmayı önleyen, yakıtta bulunan suyun negatif etkilerini nötralize eden bir yakıt katığıdır. Yanma işleminde verimlilik sağlamak için yakıt sistemindeki ve deposundaki yoğunlaşan suyu emer ve etkisiz bırakır. Tüm yakıt sisteminde pas ve korozyon oluşumunu engeller. Karbüratör ve yakıt filtresinde buzlanmayı önler. Hızlanma sırasında motorun düzensiz çalışmasını engeller. Enjektörleri temizler, daha iyi bir yanma için homojen püskürtme sağlar. Karbüratörün ve yakıt filtresinin buzlanmasını önler. Bütün benzinli ve dizel enjektörlü araçlarda tavsiye edilir. Katalitik konvertöre zarar vermez. Her km. de 325 Ml. lik plastik şişe yakıt deposu doldurulmadan önce ilave edilir. 325 Ml. lik bir şişe enjektör temizleyici maksimum 70 Lt benzine eklenir. Yoğunluk (15 C) Alevlenme Noktası : Renksiz sıvı : 0,815 kg/dm : 20 C 1 Kolide 325 Ml lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

19 DİZEL ENJEKTÖR TEMİZLEYİCİ TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAKIT KATIĞI GRUBU Motor performansını artıran ve siyah dumanı kesen bir katıktır. Enjektörü temizler ve daha homojen püskürtme sağlar. Dizel yakıtın ateşleme kalitesini ve yanmasını artırır. İlk çalışmayı kolaylaştırır, dizel vuruntu sesini, is ve kurum oluşumunu keser. Siyah egzoz dumanını keser, genleşme suyunu yok eder. Tüm yakıt sistemini temizler, pas ve aşınmaya karşı korur. Enjektör ve pompaları yağlar, düşük sülfürlü dizel yakıtın azalmış kayganlaştırıcılığını telafi eder. Yakıt filtresinin kirlenmesini engeller. Turbo şarjlı olsun olmasın tüm dizel motorlarda, dizel vuruntularında, çalışma zorluklarında, çok fazla siyah dumanda, enjektör ve pompaların zayıf çalışmalarında ve yüksek yakıt tüketiminde kullanılır. Tercihen depoyu doldurmadan önce dizel depoya boşaltılır km de 325 Ml. (1 şişe) yeterlidir. Kirli enjektör veya çok fazla siyah egzoz dumanı görülmesi halinde ilk 3 depo dolumuna 1 şişe ilave edilir, daha sonra normal dozda devam edilir. Yoğunluk ( 15 C de ) Alevlenme Noktası : Sarı kahverengi sıvı : 0,810 kg/dm : < 20 C 1 kolide 325 Ml. lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

20 SU EMİCİ TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAKIT KATIĞI GRUBU Yakıt deposunda oluşan buharın çökmesi sonucu depo dibinde biriken suyu absorbe ederek sistemi temizleyen yakıt katığıdır. Yakıt sistemindeki suyu emer. (TÜV sertifikalıdır.) Enjektörleri temizler. Pas ve aşınmaya karşı korur. Yakıt filtresinde ve karbüratördeki buzlanmayı önler. Motorun soğuk havada daha kolay çalışmasını sağlar. Yakıt tasarrufu sağlar. Güç kaybını önler. Su Emici kurşunlu ve kurşunsuz benzinli ve dizel araçlara uygundur. 325 Ml.lik bir plastik şişe dolu yakıt deposuna ilave edilir. En iyi sonuç için her 6 ayda bir kullanılmalıdır. : Açık mavi sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,800 kg/dm Kırılma İndeksi (20 C) : 1,39 Alevlenme Noktası : 20 C 1 kolide 325 Ml lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

21 DİZEL YAKIT SİSTEMİ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN YAKIT KATIĞI GRUBU Dizel yakıt sistemlerindeki pompa ve enjektörleri temizleme ve yağlama için geliştirilen, dizel yakıt katığıdır. Pompa ve enjektörleri temizler. Homojen püskürtme sağlayarak yanmayı iyileştirir. Enjeksiyon sistemini temizleyerek siyah egzoz dumanını keser. Düşük sülfürlü yakıtın kayganlaştırıcılığını artırır. Yakıt filtresinin kirlenmesini önler. Paslanma ve çürümeye karşı korur. Dizel vuruntu sesini azaltır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Turboşarjlı olsun olmasın tüm dizel motorlarda kullanılır. Binek araçlarda her km. de 325 Ml. (1 şişe) dizel yakıt deposuna ilave edilir. : Sarımsı kahverengi sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0.81 kg/dm 3 Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,437 Alevlenme Noktası kapalı kapta : < 20 C 1 kolide 325 Ml. lik teneke ambalajda 24 adet mevcuttur.

22 ENJEKSİYONLU YAKIT SİSTEMİ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN YAKIT KATIĞI GRUBU Benzinli araçların enjeksiyon sistemlerini temizlemek ve yüksek oktan gereksinimini azaltmak için geliştirilmiş bir üründür. Enjeksiyon sisteminin temizliğini sağlar. Yüksek oktan gereksinimini azaltır. Enjektör ve supaplarda tortu oluşumunu önler. Enjektörleri, giriş supaplarını, yakıt sistemini ve üst silindir bölgesini yağlar. Paslanmaya ve çürümeye karşı korur. Çalışmayı kolaylaştırır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Her km. de 1 şişe kullanılır. Aşırı kirli supap ve enjektörlü araçlarda, ağır yük ve şehir trafiğinde her depo dolduruşta yakıt tankına 1 şişe ilave edilir. Enjeksiyon sistemli veya karbüratörlü tüm benzinli araçlarda kullanılır. : Sarı Yoğunluk (15 C de) : 0.82 kg/dm Kırılma İndeksi (20 C de) : 1.44 Alevlenme Noktası kapalı kapta : 20 C 1 kolide 325 Ml lik sprey ambalajda 24 adet ürün mevcuttur.

23 ENJEKSİYON GÜÇ - 3 PROFESYONEL ÜRÜN YAKIT KATIĞI GRUBU 1. Yakıt sistemini temizler ve korur. 2. Yanmayı iyileştirir. 3. Egzoz gazı çıkışını azaltır. Yakıt sistemini, enjektörleri, karbüratör ve supapları temizler ve korur. Kalıntı ve pas oluşumunu önler. Enjektör ve karbüratörde birikinti oluşumunu engelleyerek yanmayı düzenler, motor verimini artırır. Oktan sayısını artırır, yakıt tüketiminde tasarruf sağlar. Karbonmonoksit (CO) ve Hidrokarbon (HC) çıkışını azaltır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Yeni ve kullanılmış enjeksiyon sistemli ve karbüratörlü tüm motorlarda tavsiye edilir. 50 Lt. benzin için 500 Ml. Enjeksiyon Güç 3 katığı yakıt deposuna ilave edilir. Tam dolu olmayan depoya ilave edildiğinde en kısa zamanda depo doldurulur. Her km. de bir kullanılması iyi sonuç verir. : Berrak yeşil sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,837 kg/dm Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,445 Alevlenme Noktası : 14 C 1 kolide 500 Ml lik plastik ambalajda 12 adet mevcuttur.

24 DİZEL GÜÇ - 3 PROFESYONEL ÜRÜN YAKIT KATIĞI GRUBU 1. Yakıt sistemini temizler ve korur. 2. Yanmayı iyileştirir. 3. Egzoz gazı çıkışını azaltır. Yakıt sistemini ve enjektörleri temizler, korur. Yanma odasında kalıntı birikimini azaltır. Motorun performansını artırır, yanmayı düzenler. Hava kirliliğine sebep olan zehirli gaz çıkışını yakıt tüketimini ve dizel motor gürültüsünü azaltır. Enjektörlerde kalıntı ve toz oluşumunu önler. Yakıt tankında biriken yoğunlaşmış suyun atılımını sağlar. Turboşarjlı veya turboşarjsız, direkt veya endirekt enjeksiyonlu tüm dizel motorlarda tavsiye edilir. 50 Lt. dizel yakıt için 500 Ml. Dizel Güç 3 katığı yakıt deposuna ilave edilir. Tam dolu olmayan depoya ilave edildiğinde en kısa zamanda depo doldurulur. Her km de kullanılması iyi sonuç verir. : Kahverengi sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,820 kg/dm Kırılma İndeksi ( 20 C de ) : 1,443 Alevlenme Noktası : 14 C 1 kolide 500 Ml lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

25 DİZEL ANTİFRİZ TÜKETİCİ ÜRÜNÜ YAKIT KATIĞI GRUBU Düşük sıcaklıklarda dizel yakıtın donma noktasını düşürerek ve akışkanlığını düzenleyerek yakıt filtresinin tıkanmasını önleyen yakıt katığıdır. Buz kristallerinin oluşumunu engeller. Aşırı soğuklarda dahi sıvı kalır. Pas ve aşınmaya karşı yakıt sistemini korur. Soğuk havada ilk çalışmayı kolaylaştırır. Dizel yakıt depo veya tankına ilave edilir. Sonbaharda ya da kışın sıcaklık 5 C nin altına düşmeden tatbik edilmesi tavsiye edilir. % 0.2 ila % 0.5 oranında eklenir. % 0.5 oranı kesinlikle aşılmamalıdır. Dolu yakıt Deposuna -15 C e kadar Ml. -15 C nin altında...2 x 125 Ml. : Açık mavi Yoğunluk (15 C de) : 0,82 kg/dm Kırılma İndeksi (20 C) : 1,45 Alevlenme Noktası : 43 C 1 kolide 125 Ml lik plastik ambalajda 24 adet ürün mevcuttur.

26

27 RADYATÖR İÇ TEMİZLEYİCİ PROFOSYENEL ÜRÜN RADYATÖR ÜRÜNLERİ GRUBU Otomobil soğutma sistemlerini temizleyen konsantre bir üründür. Radyatörün içinde bulunan kir, pas ve yağların temizlenmesini sağlar. Yağın, yağlı kalıntıların ve kirin çözülmesini sağlar. Radyatörün içinde ısı iletimine olumsuz etkide bulunup motorun aşırı ısınmasına ve aşınmasına sebep olan tortu tabakasını yok eder. Soğutma sisteminde bulunan her türlü metal, lastik hortum ve contalara zarar vermez. Isıtıcı sıcak konumuna getirilip sistemdeki su tamamen boşaltılır. Bileşim iyice çalkalandıktan sonra radyatöre dökülüp üzeri suyla doldurulur. Motor Dk. rölantide çalıştırılır. ( Isıtıcı sıcak konumdayken ) Motor durdurulup soğuması beklenir ve radyatör boşaltılır. Sistem açıkken temizleninceye kadar su ilave edilip kapatılır. Soğutma sıvısı ile doldurulur. Bir kutu bileşim 5 ila 10 Lt. lik bir soğutma sistemi için yeterlidir. Her türlü dizel ve benzinli araçta kullanılması tavsiye edilir. Filtreli soğutma sistemlerinde, temizleme esnasında filtre çıkartılmalıdır. : Beyaz sıvı Yoğunluk (15 C de) : 1.12 kg/dm Donma Noktası : 0 C ph : 11,5 1 kolide 325 Ml lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

28 RADYATÖR ÇATLAK TIKAYICI PROFOSYENEL ÜRÜN RADYATÖR ÜRÜNLERİ GRUBU Radyatör ve soğutma sistemindeki çatlakların oluşumunu önleyen ve oluşan çatlakları kapatan anti - korozyon etkili bir üründür. Soğutma sıvısı sızıntılarını durdur ve önler. Pas, korozyon ve kirece karşı korur Hortum ve kauçuğa zarar vermez. Her türlü glikol bazlı antifrizle uyumludur. Ürün kullanımında soğutma sistemi hortum ve tüplerini tıkamaz. Radyatör Çatlak Tıkayıcı önleyici olarak da kullanılabilir. Motor ısıtılır. Isıtıcı sıcak konuma getirilir. Ürün iyice çalkalanıp, radyatör filtresi kapağından, eğer yoksa genişleme tankından 325 Ml. lik bir plastik şişe soğutma sistemine ilave edilir. Soğutma sıvısı filtreleri olan sistemlerde kullanmayınız. Benzin, motorin, LPG ile çalışan motorların sulu soğutma sistemleri için önerilir. : Mavi yeşil süspansiyon Yoğunluk : kg/dm Donma Noktası : 0 C ph : 8,8 1 kolide 325 Ml lik plastik ambalajlı 12 adet ürün mevcuttur.

29

30 SOĞUTMA SİSTEMİ SIZINTI ÖNLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN SOĞUTMA SİSTEMLERİ GRUBU Radyatör, soğutma ve ısıtma sistemlerindeki ufak sızıntıları durduran bir üründür. Pas ve korozyonu önler. Soğutma sistemindeki metal, kauçuk conta ve hortumlara zarar vermez. Glikol esaslı bütün antifriz ve soğutma sıvıları ile uyumludur. Su soğutmalı tüm benzin, dizel ve LPG motorlarda kullanılabilir. Soğutma sistemi çok kirli ise öncelikle Wynn s Radyatör İç Temizleyici ile temizlenmesi tavsiye edilir. Motor çalıştırılır ve normal ısısına gelmesi beklenir. Isıtma sistemi sıcak konuma getirilir. Şişe iyice çalkalanıp tamamen kapalı radyatöre, radyatör dolum kapağından veya genleşme tankından boşaltılır. Sistem kapatılıp sızıntılar kesilinceye kadar motor 5 ila 10 dakika kadar çalıştırılır. Gerekirse soğutma sıvısı ile tamamlanır. Kapasitesi 5-12 litre olan soğutma sistemlerine 325 Ml. ilave edilir. : Yeşil süspansiyon Yoğunluk (15 C de) : 1,010 kg/dm 3 Donma Noktası : 0 C ph : 8,8 1 kolide 325 Ml lik 24 adet teneke ambalaj mevcuttur.

31 SOĞUTMA SİSTEMİ İÇ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN SOĞUTMA SİSTEMLERİ GRUBU Tüm otomotiv ürünlerinin soğutma sistemlerini en iyi biçimde temizlemek üzere tasarlanmış konsantre bir üründür. Pas ve kiri temizler, yağ ve gres kalıntılarını çözer. Soğutma sistemindeki lastik boru, conta ve tüm metal parçalarda kullanımı güvenlidir. Kapalı devre soğutma sistemlerinde çok etkilidir. Soğutma sistemi elemanlarının en uyumlu şekilde çalışmasını sağlar. Tüm su soğutmalı benzinli veya dizel motorların soğutma sistemleri için kullanılabilir. Soğutma sıvısı değiştirildiğinde kullanılması tavsiye edilir. Isıtıcı sıcak konumuna getirilir, soğutma sıvısı boşaltılır. Şişe iyice çalkalanıp tamamen kapalı radyatöre, radyatör dolum kapağından veya genleşme tankından boşaltılır. Normal seviyeye kadar su ile tamamlanır. Isıtıcı sıcak konumundayken araç dakika çalıştırılır. Motor soğumaya bırakılır ve temizleme sıvısı boşaltılır. Soğutma sistemi su berraklaşana kadar yıkanır, su berraklaştıktan sonra tank doldurulur. Kapasitesi 5-12 litre olan soğutma sistemlerine 325 Ml. ilave edilir. İleride oluşabilecek çatlakları önlemek için Soğutma Sistemi Sızıntı Önleyici kullanılması önerilir. Ayrıca en iyi sonucu alabilmeniz için Wynn s Soğutma Sistemi Temizleme Makinasını kullanmanız tavsiye edilir. : Beyaz sıvı Yoğunluk (15 C de) : 1.13 kg/dm Donma Noktası : 0 C ph ( saf ) : kolide 325 Ml lik 24 adet teneke ambalaj mevcuttur.

32 MOTOR BLOK TIKAYICI PROFESYONEL ÜRÜN SOĞUTMA SİSTEMLERİ GRUBU Silindir bloklarındaki çatlakları sökmeden onaran bir üründür. Motor kapağını açmadan silindir bloğunda demir, çelik ve alüminyum parçalar üzerindeki çatlakları 30 dakika gibi kısa bir sürede onarır. Hava ile temas ettiğinde sert, cama benzeyen bir tabaka oluşturur. Yüksek ısıya, su basıncına ve titreşimlere dayanıklıdır. Hortumları tıkamaz, soğutma sıvıları ile uyumlu değildir, sadece suya ilave edilir. Doğrudan motor yağına ve silindirlere dökülmemelidir. Soğutma sıvısını su ile değiştirin.radyatör iç temizleyici ürününü suya ilave edin. Motoru 15dk çalıştırın. Karışımı sistemden boşaltıp, su ile tamamen temizleyin. Dış çatlaklar için: Sistemi su ile yeniden doldurun. Üst radyatör hortumunu ve termostatı kaldırıp, ürünü kaldırmış olduğunuz termostat girişinden içeri dökün. Hortumu yerine koyun. Radyatörü su ile doldurun. Motoru ısıtın. Motoru ısıttıktan sonra 15-20dk çalıştırın. İşlem boyunca su sıcaklığını kontrol edin. Motoru durdurun. Motor soğuduğunda karışımı boşaltın ve tamamen temizleyin. Soğutma sıvısını doldurun ve termostatı takın. Silindir duvarındaki çatlaklar: aynı yöntemi kullanın ancak benzinli araçlarda bujiyi ya da dizel araçlarda enjektörleri zarar görmüş silindirden çıkartın. Birden fazla silindir zara görmüş ise bujileri (enjektörleri) aynı anda olmamak üzere sırayla her birini 5 dk çıkararak uygulayın. Geniş çatlaklar : Aynı yöntemi kullanın ama ürünü 3-4 gün soğutma sisteminde bırakın 1 kolide 325 Ml lik plastik ambalajda 24 adet ürün mevcuttur.

33

34 ÇOK AMAÇLI YAĞLAYICI TÜKETİCİ ÜRÜNÜ SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Çok amaçlı kullanılan, güçlü nüfuz edici özelliğe sahip bir yağdır. Kitlenmiş, paslanmış, aşınmış parçaları çözer. Hassas bölgeleri temizler ve yağlar. Ateşlemedeki kilitlerin nemini emer. Paslanmayı, aşınmayı, çürümeyi önler, yağ ve gresi temizler. Gıcırtı ve diğer sesleri keser. Güçlü bir yalıtkandır. Yağlanacak yerlere uygulanır. Parçaları çözmek için kullandıktan sonra birkaç dakika beklenilir, inatçı parçalarda dakikada bir işlemi tekrarlanır. Nem kaynaklı ateşleme sorunlarında iç distribütöre sıkılır. : Açık kahverengi berrak sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,82 kg/dm Kırılma İndeksi (20 C de) : 1,440 Alevlenme Noktası : 48 C 1 Kolide 200 Ml lik sprey ambalajlı 24 adet ürün mevcuttur.

35 KARBÜRATÖR TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Karbüratörün sökülmesine gerek kalmadan içerdiği kuvvetli solvent ile kir ve birikintilerin ayrışmasını sağlar. Karbüratör ve hava emme sistemindeki yapışkan, reçine, vernik ve diğer kalıntıları sprey özelliği ile sistem dışına atar. Yakıt sistemindeki nemi alır. Tortu bırakmaz. Katalitik konvertöre zarar vermez. Görünebilir karbüratör parçalarında havalandırma supaplarında, hava pasajlarında, ayarlama vidalarında, hava emme sistemlerinde kullanılır. Hava filtresini çıkarın. Motoru çalıştırıp ısınmasına izin verin. Jigleyi açık pozisyona getirin. Motor ısındığında ürünü hava emme manifolduna püskürtün. Aralıklarla püskürtmeye devam edin. Araca devir vererek motorun istop etmesini engelleyin. Bütün parçalar temizlenene kadar devam edin. Boyalı yüzeye uygulamayınız. Teması halinde derhal su ile temizleyiniz. Yoğunluk (15 C de) Alevlenme Noktası İtici gaz : Berrak transparan sıvı : kg/dm : 21 C : Propan 1 kolide 500 Ml lik sprey ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

36 SİLİKON YAĞLAYICI PROFESYONEL ÜRÜN SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Kuru yağlama sağlar, statik elektriği önler. Materyallerin yapışmasını engeller. Pas ve aşınmaya karşı koruma sağlar. Su ve nem geçirmez. Suda çözülmez. Kapıların, pencerelerin, kayar kapıların sıkışmasını ve donmasını önler. Metal ve tahta üzerindeki plastik, metal üzerindeki metal, plastik profil kesitlerde ve araçların ateşleme mekanizmalarındaki elektrik sistemlerinde kullanılır. Sprey ve fırça ile tatbik edilebilir. Daha sonra boyama işlemi yapılacak materyallerde kullanmayınız. : Renksiz berrak sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,738 kg/dm 3 Alevlenme Noktası : 20 C Kırılma İndeksi (20 C de) : 1,400 1 kolide 500 Ml lik sprey ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

37 SÜPER PAS SÖKÜCÜ PROFESYONEL ÜRÜN SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Yapışmış, paslanmış ve çürümüş civataları, somunları, kilit ve menteşeleri hemen çözer. Hassas parça ve cihazları temizler ve yağlar. Su ve nemi geçirmez. Paslanma, aşınma ve donmaya karşı korur. Gıcırtı seslerini durdurur. Yağ, gres ve katran lekelerini çıkarır. Hassas aksamın, silah ve kabloların temizlenmesi ve yağlanmasında, buji ve dağıtım kanallarındaki nemin yok edilmesinde kullanılır. Sprey, fırça ya da daldırma yöntemi vasıtasıyla uygulanır. Uygulandıktan sonra birkaç dakika işlemesi beklenir. Ağır durumlarda 10 ila 15 dakika aralıkla tekrar uygulanır. Motorun çalışması zor oluyorsa distribütörün içine sıkılır ve tekrar çalıştırılır. : Açık kahverengi berrak sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,80 0,81 kg/dm 3 Alevlenme Noktası : 48 C 1 kolide 500 Ml lik sprey ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

38 FREN VE DEBRİYAJ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Fren, debriyaj ve diğer mekanik ve elektronik parçaların temizlenmesi, gresten arındırılması için üretilmiş güçlü bir spreydir. Metal parçalardaki yağ, gres, fren yağı ve diğer kirleri temizler. Fren ve debriyajda toz oluşumunu engeller. Fren ve debriyajı sürtünmeye karşı korur. Asbest tozuna engel olur. Tortu bırakmaz. Bir bez veya fırça ile kirler temizlenir. Gerekli yerlere sıkılır, kire işlemesi beklenir. Silerek temizlenir, kurumaya bırakılır veya hava tutulur. Eğer kir aşırı fazlaysa işlem tekrarlanır. Fren bölümünde; kampana v disk frenleri balata, yay ve silindirlerde Debriyaj bölümünde; debriyaj balatası basınç levhası ve diğer debriyaj bölümlerinde kullanılır. Her türlü araç ve makinede kullanımı uygundur. Plastik ve boyalı yüzeyler uygulamaktan kaçınınız. : Renksiz berrak sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,738 kg/dm 3 Alevlenme Noktası : 0 C 1 Kolide 500 Ml lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

39 ZİNCİR YAĞLAYICI PROFESYONEL ÜRÜN SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Su geçirmez, pas ve aşınmaya karşı koruyan bir üründür. Yağlayıcı, yapışkan, işleyici gücü vardır. Yıpranmayı geciktirir. Kir ve kalıntı birikimini önler. Çamur, soğuk, sıcak ve tuzlu suya karşı direnç sağlar. Mekanizmanın yağsızlıktan yıpranmasını önler. Elektriği iletmez. Gıcırtı seslerini önler. Motosiklet, bisiklet, zincir ve dişlerinde kaldıraç, kilit, menteşe, kapı ve pencere çerçevelerinde, kablo, vida ve bağlantı yerlerinde kullanılır. Uygulanacak yüzey kir ve kalıntılardan temizlenir. (Wynn s Fren ve Debriyaj Temizleyici tavsiye edilir.) Yüzeye püskürtülüp solventin uçması beklenir. Motor yağına eklenmemelidir. : Mavi yeşil sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,898 kg/dm 3 Viskozite (40 C de) : 180 mm 2 /s Alevlenme Noktası : 210 C 1 kolide 500 Ml lik sprey ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

40 YÜKSEK VİSKOZİTELİ SENTETİK YAĞLAYICI PROFESYONEL ÜRÜN SERVİS ÜRÜNLERİ GRUBU Solvent, asit, nem ve buhara karşı direnç sağlayan, aşınma ve paslanmayı önleyen sentetik bir yağlayıcıdır. Yüzeye yapışır, suya karşı dirençlidir, su geçirmez. Yağlanması zor parçaları korur. Mekanizma sesini azaltır. Çok geniş sıcaklık yelpazesinde viskozite özelliklerinin bozulmasını engeller. Araba, kamyon, traktör, iş makinaları, maden, tarım, deniz, kağıt, metalurji ve cam sanayiinde kablo, mekanik aksam ve yaylılarda kullanılır. Uygulanacak yüzey temizlenip kurutulur. (Wynn s Fren ve Debriyaj Temizleyici tavsiye edilir.) Spreyle uygulanır. Sadece yağlama veya koruma ihtiyacı olan maddelere sprey kullanılır. Daha fazla tatbik edilmeden önce solventin yeteri kadar buharlaşması beklenir. : Sarı akışkan Yoğunluk (15 C de) : 0,943 kg/dm 3 Viskozite (100 C de) : mm 2 /s Alevlenme Noktası : 195 C Çalışma Sıcaklık Aralığı : - 20 ile C 1 kolide 500 Ml lik sprey ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

41

42 MOTOR İÇ TEMİZLEME MAKİNESİ PROFESYONEL ÜRÜN EKİPMAN GRUBU Benzinli ve dizel enjektör sistemlerini sökmeden, motor çalışırken temizlemeye yarayan ve 12 volt elektrikle bağımsız olarak çalışan bir makinadır. CE onaylıdır. Yakıt sistem elemanlarını sökmeye gerek kalmadan araca kolayca takılıp çalıştırılır. Sıvı dolaşımı kirlenme derecesine göre ayarlanabilir. Taşıtın aküsüyle çalışır ( 12 V ). İşlem sona erdiğinde makine otomatik olarak durur ve alarm çalışır. İşlem sırasında istenildiği zaman makine kapatılabilir. Kıvılcım üretmeden uzaktan kumandayla elektronik olarak açılıp kapanabilir. Aşırı akım, aşırı voltaj ve ters kutup bağlantısına karşı korumalıdır. Tamamen kapalı deposuyla buharlaşan temizleme sıvısı kaçaklarını önler. Deponun üzerinde aşırı ve düşük basınca karşı güvenlik kapağı bulunur. CE onaylıdır. Adaptör seti mevcuttur. Amerikan arabaları için karbüratör adaptörleri mevcuttur. Tüm parçalar aşırı güçlü Wynn s temizlik ürünlerine uyumludur.(kimyasal sıvı pompası, teflon hortumlar, regülatörde özel contalar, v.s.). Tüm benzinli, dizel motorlarda, araba, kamyon, deniz motorları ve sabit motorlarda kullanabilir. Makinayla verilen kullanım kılavuzuna bakınız. TEKNİK BİLGİ Maksimum Basınç Pompası Maksimum Tedarik Oranı Ağırlık Motor : 18 bar : 2-3 litre/dak. : 31 kg (aksesuarlı) : 12 V D.C. / 6000 rpm

43 ENJEKSİYON YAKIT SİSTEMİ İÇ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN EKİPMAN GRUBU Enjektör, emme supapları, supap boruları, gaz kanalları ve yanma odasındaki birikintileri ortadan kaldırır. (TÜV sertifikalıdır.) Enjektör spreyini onarır. Silindir kompresyon ayar oranını ayarlar. Yapışmış egzoz supaplarını temizler ve daha kolay hareket etmesini sağlar. Enjeksiyon süresini azaltır. Karbonmonoksit ve hidrokarbon değerlerinin istenilen ölçülerde kalmasını sağlar. Katalitik konvertöre zarar vermez. Bütün enjeksiyonlu benzin motorlarında, ila km. arasında zayıf motor gücü, sert rölanti çalışması ve aşırı egzoz emisyonlarıyla karşılaşıldığında kullanılmalıdır. Profesyonel bir üründür. Sadece Wynn s Motor İç Temizlime Makinesi ile kullanılabilir. En iyi uygulama süresi dakika arasıdır. : Açık sarı dumanlı sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,735 kg/dm 3 Alevlenme Noktası : 20 C 1 kolide 1 Lt lik teneke ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

44 DİZEL YAKIT SİSTEMİ İÇ TEMİZLEYİCİ PROFESYONEL ÜRÜN EKİPMAN GRUBU Dizel yakıt sistemini sökülmeden temizler. (TÜV sertifikalıdır.) Enjektör sistemini onarır, yanmayı düzenler. Egzoz gazı ve kurum çıkışını azaltır. Dizel motor vuruntu sesini azaltır. Dizel enjeksiyon sistemli, turboşarjlı veya turboşarjsız bütün kamyon ve arabalarda kullanılır. Katalitik konvertöre zarar vermez. Her km. de yavaş hızlanma, sert rölanti, ağır siyah duman ve tıkalı enjeksiyon problemleriyle karşılaşıldığında kullanılması tavsiye edilir. Profesyonel bir üründür. Sadece Wynn s Motor İç Temizleme Makinesi ile kullanılabilir. Yakıt tankına eklenmez. En iyi uygulama süresi dakika arasıdır. Normal şartlarda gereken ürün miktarı; Araba / Kamyonetler : 1 Litre Kamyonlar : 2 ila 2.5 Litre : Açık sarı berrak sıvı Yoğunluk (15 C de) : 0,825 kg/dm 3 Alevlenme Noktası : 40 C 1 kolide 1 Lt lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

45 KLİMA TEMİZLEME MAKİNASI PROFESYONEL ÜRÜN EKİPMAN GRUBU Araçlardaki klima sistemlerini temizleyip kötü kokulardan arındıran Klima Temizleme Sıvısını kullanmaya yarayan bir makinadır. CE onaylıdır. Kullanımı kolaydır ve çalışırken yanında bulunulması gerekmez.. Klima Temizleme Sıvısını 5 mikrondan küçük parçalara ayırır. Bu sayede polen filtresini sökmeye gerek kalmaz. Düşük voltajı sayesinde kullanımı güvenlidir. Kısa devre anında makine otomatik olarak durur. İşleme başlamadan önce, makinada temizleme sıvısı varsa boşaltılmalıdır. En iyi sonucu alabilmek için 1 şişe ( 100 Ml. ) Wynn s Airco Clean Klima Temizleme Sıvısı gereklidir. Makinanın yatay olarak yerleştirildiğinden emin olunmalıdır, makina açı ile durmamalıdır. Makina ile güç kaynağının bağlantısının düzgün bir şekilde yapıldığından emin olunmalıdır. İşleme başlanmadan önce, havalandırma açık konuma, sıcaklık 22 C'ye getirilmelidir. 20 dakika sonra işlem durdurulmalıdır. Arta kalan sıvı sistemden boşaltılmalıdır. İşlem bittikten sonra, makina kesinlikle herhangi bir sıvı ile temizlenmemelidir, sıvının boşaltılması yeterlidir. Güç kaynağı 36V AC Ekipman boyutu : Gövdesi mavi, beyaz polietilendir. : Otomatik sigorta 2A : 25 x 21,5 x 10 cm

46 KLİMA TEMİZLEME SIVISI PROFESYONEL ÜRÜN EKİPMAN GRUBU Klima evaporatörlerinde oluşan mikro-organizmaları ve klimalardan çıkan kötü kokuları yok eder. Araçlar için hızlı, etkili, ultrasonik klima temizleyicidir. Evaporatördeki kir, toz ve yağları yok eder. Araç içindeki kötü koku ve nikotini yok eder. Arabaya hoş ve taze bir koku yayar. Bakteri oluşumunu engelleyen bir tabaka oluşturur. Mantar, bakteri gibi mikrobik oluşumları ve buna bağlı meydana gelen alerjik reaksiyonları, göz ve boğaz hastalıklarının oluşumunu engeller. Evaporatörü çürümeye karşı koruyarak ömrünü uzatır. Toksik ve tahriş edici değildir, çevre dostudur. Yılda 1 veya 2 defa kullanılması tavsiye edilir. Klima Temizleme Makinası ( Wynn s Aircomatic ) ile kullanılır. Kullanma kılavuzuna bakınız. Donmamasına dikkat edilir. Uygulamadan önce evaporatörün kuru olmasına dikkat edilir. : Berrak açık yeşil sıvı Yoğunluk (15 C de) : kg/dm 3 ph : kolide 100 Ml lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

47 KLİMA TEMİZLEYİCİ TÜKETİCİ ÜRÜNÜ TEMİZLEME VE BAKIM ÜRÜNLERİ GRUBU Klima sistemlerindeki koku ve bakterileri etkili biçimde yok eden su bazlı bir üründür. Klimayı temizler, dezenfekte eder. Mikrop, mantar ve bakterileri yok eder. Göz yanması, nezle, hapşırma, öksürme ve boğaz yanmasını keser. Kötü koku oluşumunu önler, alerjik değildir. 1. Method : Motor kısmından, Polen filtresi çıkartılır, klimanın hava çekişi dışarıdan hava almaya ayarlanıp, hava çıkışı ön orta fana yönlendirilir. Havalandırma fanı soğuğa ve hızı maksimuma ayarlanır. (Klima kapatılır.) Şişe çalkalanıp, temiz hava girişinden 3 dakika boyunca yaklaşık 3 saniye ara verilerek sıkılır. 2. Method : Ön yolcu ayak boşluğundan, Hava çıkışı ön orta fanlara ve dahili sirkülasyona ayarlanır. Fanlar soğuğa ve hızı maksimuma ayarlanır. (Klima kapatılır.) Sıvı 1 dakika boyunca ön yolcu ayak boşluğundaki hava girişine sıkılır. 10 dakika boyunca klima kullanılmaz. Not: Polen filtresine doğru sıkılmaz, polen filtresi çoğu otomotiv sistemlerinde motor bölümünde yer almaktadır. : Açık yeşil sıvı Yoğunluk (15 C de) : 1,0004 kg/dm ph Derecesi : 7 1 kolide 250 Ml lik plastik ambalajda 12 adet ürün mevcuttur.

Kullanımı: Motor sıcakken 6 Lt motor yağına 500 ml Ekonomizer eklenmesi önerilir.

Kullanımı: Motor sıcakken 6 Lt motor yağına 500 ml Ekonomizer eklenmesi önerilir. Özellikle eski araçlarda, motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan fazla yağ tüketiminin önüne geçer, böylece yakıt ekonomisi sağlar. Yağın viskozite indeksini düzenler. Egzoz dumanını azaltır. Kullanımı:

Detaylı

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan, fazla

Detaylı

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi

Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Oto Bakım Ürünleri Aracına Değer Verenlerin Tercihi Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların

Detaylı

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır.

PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR. WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. PERFORMANS İYİLEŞTİRİCİ KATKILAR WÜRTH ün yüksek kaliteli katkı ürünleri aracınızı korur, bakımını sağlar ve performansını arttırır. 1 KORUMA, BAKIM VE YÜKSEK PERFORMANS İÇİN WÜRTH SİZE EN İYİSİNİ SUNAR!

Detaylı

Yeni motor yağının eskimesini geciktirir ve uzun süre temiz kalmasını sağlar.

Yeni motor yağının eskimesini geciktirir ve uzun süre temiz kalmasını sağlar. CARBON CLEAN ECONO SERİSİ ENGINE OIL CLEANER (MOTOR YAĞ ÇAMURU TEMİZLEME KİMYASALI) ÜRÜN KODU: ECO-M001 Gramaj: 250 Mililitre Konsantredir. 400 ML lik ürünlerle aynı temizleme gücüne sahiptir. Açıklama:

Detaylı

Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KONTAK 1 EVRENSEL YAĞ ÇÖZÜCÜ 2 PAS ÖNLEYİCİ 3 HIZLI 4 DONDURUCU 5 SİLAH YAĞI 6 SİLİKON KAYGANLAŞTIRICI 7 ETİKET ÇIKARICI 8 YAPIŞTIRICI

Detaylı

Motosiklet Bakım Ürünleri

Motosiklet Bakım Ürünleri Motosiklet Bakımı *Problemler *Nedenler *Çözüm Yolları BG Products Motosiklet Bakım Ürünleri Motosiklet Bakımı Tüm içten yanmalı motorlarda ve şanzımanlarda olduğu gibi, motosiklet motorlarında ve şanzımanlarında

Detaylı

Türk Henkel A.Ş. ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda sizlere Henkel markalı sarf kimyasal ürünleri tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.

Türk Henkel A.Ş. ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda sizlere Henkel markalı sarf kimyasal ürünleri tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Değerli Bayimiz, Türk Henkel A.Ş. ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda sizlere Henkel markalı sarf kimyasal ürünleri tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ürünler için sizlere özel avantajlı başlangıç

Detaylı

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman Soru 1) Pistonun silindir içersinde yön değiştirmek üzere bir an durakladığı yere ne ad verilir? a) Silindir başı b) Silindir eteği c) Ölü nokta d) Piston durağı Soru 4) Silindir hacmi aşağıdakilerden

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 5. Soğutma Şekline Göre Hava soğutmalı motortar: Bu motorlarda, silindir yüzeylerindeki ince metal kanatçıklar vasıtasıyla ısı transferi yüzey alanı artırılır. Motor krank milinden hareket alan bir fan

Detaylı

GÜNÜMÜZÜN, YENİ NESİL MOTORLARI, MODERN ZAMANLARIN PERFORMANS VE TASARIM HARİKALARIDIR.

GÜNÜMÜZÜN, YENİ NESİL MOTORLARI, MODERN ZAMANLARIN PERFORMANS VE TASARIM HARİKALARIDIR. GÜNÜMÜZÜN, YENİ NESİL MOTORLARI, MODERN ZAMANLARIN PERFORMANS VE TASARIM HARİKALARIDIR. PERFORMANS HARİKALARI Saniyede 41,66 devir. Her buji saniyede 20,8 kez ateşleme. Her sübap saniyede 20,8 kez açılıp

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

ARC - RELAXTIVE OIL. Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ

ARC - RELAXTIVE OIL. Gelismis, Güvenilir, Kimyasallar YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ ARC - RELAXTIVE OIL YAĞLAYICI VE GEVŞETİCİ RELAXTIVE OIL HANGİ AMAÇLA GELİŞTİRİLDİ? RELAXTIVE OIL sıkışmış, paslanmış cıvataları, somunları, bağlantı elemanlarını, uzun süre kullanılmadığı için paslanarak

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

Profesyonel Bakım Ürünleri. Aracınıza Her Koşulda Tam Koruma

Profesyonel Bakım Ürünleri. Aracınıza Her Koşulda Tam Koruma Profesyonel Bakım Ürünleri Aracınıza Her Koşulda Tam Koruma 2 Wynn s, 75 yılı așkın tecrübe. Wynn s sizlere, araçlarda en uygun çalıșmayı sağlamak amacıyla profesyonel kullanıma uygun kimyasal bakım ürünleri

Detaylı

Profesyonel Bakım Ürünleri. Aracınıza Her Koşulda Tam Koruma

Profesyonel Bakım Ürünleri. Aracınıza Her Koşulda Tam Koruma Profesyonel Bakım Ürünleri Aracınıza Her Koşulda Tam Koruma 2 Wynn s, 75 yılı așkın tecrübe. Wynn s sizlere, araçlarda en uygun çalıșmayı sağlamak amacıyla profesyonel kullanıma uygun kimyasal bakım ürünleri

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer 1 Hangisi aydınlatma sistemi ile ilgili değildir? ) Sigorta B ) Zenon C ) Röle D ) Halojen E ) lternatör 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? ) Pitman kolu B ) Rot C ) Çatalı D ) Kampana E

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan alınır ve

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Genel Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan

Detaylı

Otomobillerde Servis, Bakım ve Onarımın Enerji Verimliliğine Katkıları

Otomobillerde Servis, Bakım ve Onarımın Enerji Verimliliğine Katkıları Otomobillerde Servis, Bakım ve Onarımın Enerji Verimliliğine Katkıları İŞ DÜNYASI VE SÜRDÜREBİLİRLİK KALKINMA DERNEĞİ 07/05/2014 1 20 Novembre, 2010 Genel KONUŞMACI H.Kubilay Dinçer TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL

Detaylı

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI...

TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI... TÜRKİYE NİN İLK VE TEK KAMYON MOTORUNA, ONAYLI TEK MOTOR YAĞI... FORD OTOSAN IN FORD ARAÇLARI için TAVSiYE ETTiĞi ONAYLI ÜRÜNLER NEDEN FMY? Orijinal yedek parça kullanımı aracınızda performansı yükseltirken

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

LIQUI MOLY ÜRÜNLER VE ÇÖZÜMLER SERVİS ÜRÜNLERİ

LIQUI MOLY ÜRÜNLER VE ÇÖZÜMLER SERVİS ÜRÜNLERİ LIQUI MOLY VE ÇÖZÜMLER SERVİS İ Özellikle emme manifolt sistemleri ve boğaz kelebeklerindeki sertleşmiş kalıntılar ile balçığın temizliğinde kullanılan özel temizleme sıvısıdır Hızlı ve etkili temizlik

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR Motor, Güç aktarma organları, Fren sistemi, Direksiyon sitemi, Süspansiyon sistemi, Elektrik sistemi, Kaporta ( Karoser ), Şase motorlu aracı oluşturan ana kısımlardır.

Detaylı

Spreyler. www.interendustri.com

Spreyler. www.interendustri.com Vulkanize fiber, Bez ve Kağıt mesnetler üzerine elektroliz yöntemiyle kaplanan zımparalarımız, en yüksek kalite ve performansta aşındırma kabiliyetine sahip, OSA, EN, ANSI sertifikalarına uygun ve uzun

Detaylı

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır)

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır) MOTOR BĐLGĐLERĐ *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır) *Đtici (süpap itici), horoz veya manivela, yarım ay şeklindeki parçalar *Eksantrik kayışı (Triger kayışı) *Üst

Detaylı

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu 1inci 500-750 kmler / 30 45 gün, 2nci 5000km sonra Rölanti Hızı / CO% Vana Manivela Boşluğu Motor Yağı (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Yağ Filtresi (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Motor Yağı Filtresi (Bajaj DTS-i 10000

Detaylı

Setral çeşitli uygulamalar için 700'den fazla yüksek kaliteli Yağlayıcı ve Bakım ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel uygun çözümler sunar.

Setral çeşitli uygulamalar için 700'den fazla yüksek kaliteli Yağlayıcı ve Bakım ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel uygun çözümler sunar. Setral çeşitli uygulamalar için 700'den fazla yüksek kaliteli Yağlayıcı ve Bakım ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel uygun çözümler sunar. Konveyörler Rulmanlar Nem ve toz rulmanlara nüfuz eder ve erken

Detaylı

TOFAŞ AKADEMİ SATIŞ SONRASI ZİRVESİ SUNUMU

TOFAŞ AKADEMİ SATIŞ SONRASI ZİRVESİ SUNUMU TOFAŞ AKADEMİ SATIŞ SONRASI ZİRVESİ SUNUMU 29 OCAK 5 ŞUBAT 2015 / BURSA HOŞGELDİNİZ KARBON TEKNİK İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ OTOMOTİV SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. 17 Temmuz 2007, BURSA 2 TOFAŞ FIAT İLE İŞBİRLİĞİMİZ

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

Henkel Çözüm Sağlayıcınız

Henkel Çözüm Sağlayıcınız Henkel Çözüm Sağlayıcınız Henkel Otomotiv sanayinin ortağı Henkel, yenilikçi kimya çözümlerine ve üretim yöntemleri ile ilgili teknik bilgisine dayanarak, üreticilerin sorunsuz ve verimli bir üretim sürecinde

Detaylı

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem.

DENİZ MOTORLARI. e. Egzoz Sistemi Motor içinde yanma sonrası oluşan kirli gazların dışarı atılmasını sağlayan sistem. Motorların Sınıflandırılması A. Kullandıkları Yakıta Göre; a. Benzinli b. Dizel (Mazotlu) c. Elektrikli (Akülü) B. Çalışma Prensibine Göre; a. İki Zamanlı b. Dört Zamanlı C. Soğutma Sistemine Göre; a.

Detaylı

misyonumuz vizyonumuz &

misyonumuz vizyonumuz & AKSAN HAKKIMIZDA 1991 yılında Aksan Ticaret adıyla otomotiv yedek parça toptancılığı ile faaliyetine başlayan firmamız, 1993 yılında Aksan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti ünvanı ile İstanbul da alçak

Detaylı

Günümüzde pek çok modern araca dizel motorlu bir partikül filtresi monte edilmektedir. Zamanla çeşitli nedenlerle motorda kurum parçacıkları birikmekte, nihayetinde filtre yavaş yavaş tıkanmakta ve rejenerasyon

Detaylı

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR?

PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? PETEK TEMİZLİĞİ VE KOMBİ BAKIMI NEDİR? Kombi Bakımı Kombiler her yıl kış aylarına girmeden bakımlarının yapılması gereken sistemlerdir. Kombiler de yapılan bakım sayesinde gaz tüketiminiz düşer ve petekleriniz

Detaylı

Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En

Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En Sadece çok titiz oto sahiplerinin kurtulabildiği ve otomobilinizin yavaş yavaş, hissedilmeden ölmesine neden olan, aşındırıcı maddeler içeren bu En Acımasız 10 oto katili nden sakının. BG Productds, servisleriyle,

Detaylı

Klima Sistemleri ve Problemler

Klima Sistemleri ve Problemler Klima Sistemleri ve Problemler Durum Havalandırma sisteminden kötü kokular gelmesi Klima soğutma kapasitesinin azalması Klima evaparatörünün kaçak yapması ve arızalanması Sebep Klima sistemlerinde biriken

Detaylı

1 2 3 4 5 6 0W50 En yüksek yakıt tasarrufunu sağlamak için tasarlanan ENEOS 0W20, JX Nippon Oil & Energy nin patentli yağlama teknolojisini kullanarak aracınızı aşırı soğuk çalıştırmalardan, motorunuzun

Detaylı

Yağ Duman Kesici Katkı Giriş STP Duman Kesici Katkının Kullanımı Özellikleri & Faydaları Faydaları STP Duman Kesici Katkı Nasıl İşe Yarar

Yağ Duman Kesici Katkı Giriş STP Duman Kesici Katkının Kullanımı Özellikleri & Faydaları Faydaları STP Duman Kesici Katkı Nasıl İşe Yarar Yağ Duman Kesici Katkı Giriş Özel bir katkı maddesi olan STP Duman Kesici Katkı ekstra yağ tamponlaması sağlar ve yüksek sıcaklıklarda motor yağı viskozitesini geliştirerek yağ tüketimini, yanmayı, sızıntıyı

Detaylı

REHBER BROŞÜRÜNÜZ KLİMA VE KABİN FİLTRESİ

REHBER BROŞÜRÜNÜZ KLİMA VE KABİN FİLTRESİ REHBER BROŞÜRÜNÜZ KLİMA VE KABİN İYİ DURUMDA BULUNAN BİR KLİMA KONFORUNUZDAN DAHA FAZLASINI KAZANMANIZA YARDIM EDER Klima sisteminiz tersinirdir. Sıcak veya soğuk, kabin içindeki sıcaklığı ayarlar ve camlı

Detaylı

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli

Bor Strong. Nano Teknoloji Ürünü. Dizel LPG. Benzinli Bor Strong Nano Teknoloji Ürünü Dizel LPG Benzinli 1 2 Bor Strong Bor Nano Teknoloji Strong Ürünü Nano Teknoloji Ürünü 3 4 ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO/IEC 17025 kalite standartlarında ar-ge,

Detaylı

Toyota Araç Bakım Ürünleri

Toyota Araç Bakım Ürünleri TOYOTA PAZARLAMA VE SATIŞ A.Ş. Cumhuriyet Mah. E-5 Yan Yol No: 11 Yakacık 34876 Kartal - İSTANBUL Toyota İletişim Merkezi (0212) 354 0 354 www.toyota.com.tr Toyota Araç Bakım Ürünleri Aracınıza bakım yapmak

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

GÜVERTE ve GÖVDE TEMİZLİĞİ

GÜVERTE ve GÖVDE TEMİZLİĞİ S O F E TA M A R İ N E GÜVERTE ve GÖVDE TEMİZLİĞİ Tekne Güverte Ve Gövde Temizlik Maddesi Cleaner teknelerdeki kaymaz yüzeylerde oluşan ağır kirleri ve siyah lekeleri etkili bir şekilde ve kolaylıkla

Detaylı

Hidroliğin Tanımı. Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır.

Hidroliğin Tanımı. Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır. HİDROLİK SİSTEMLER Hidroliğin Tanımı Hidrolik, akışkanlar aracılığıyla kuvvet ve hareketlerin iletimi ve kumandası anlamında kullanılmaktadır. Enerji Türleri ve Karşılaştırılmaları Temel Fizik Kanunları

Detaylı

Benzinli Araç Bakımı Pazar Trendleri Teknik Trendler Problem Çözüm

Benzinli Araç Bakımı Pazar Trendleri Teknik Trendler Problem Çözüm Benzinli Araç Bakımı Pazar Trendleri Teknik Trendler Problem Çözüm Önleyici Bakım Paranızı & Zamanınızı Korur! Benzin : Pazar Trendleri 1981 den buyana, araçların teknik ortalamaları aşağıdaki şekilde

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

Mutfak Hijyeni Ürünleri

Mutfak Hijyeni Ürünleri Mutfak Hijyeni Ürünleri M301 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Bol köpüklü elde bulaşık yıkama deterjanıdır. M301 konsantre bir üründür, çok az miktarı bile bulaşıkların

Detaylı

Bakım ve Onarım BAKIM VE ONARIM. Geniş ürün seçeneği. Eşsiz dayanıklı tasarımlar. Hızlı ve güvenilir performans. Model No. Sayfa.

Bakım ve Onarım BAKIM VE ONARIM. Geniş ürün seçeneği. Eşsiz dayanıklı tasarımlar. Hızlı ve güvenilir performans. Model No. Sayfa. Bakım ve Onarım Geniş ürün seçeneği. Eşsiz dayanıklı tasarımlar. Hızlı ve güvenilir performans. Tip No Sayfa Test Pompaları 2 9.2 Boru Dondurucular 2 9.3 Kireç Çözücü Pompalar 2 9.5 9.1 Test Pompaları

Detaylı

CİHAZ KALİFİYE ELEMANLARCA KULLANILMALIDIR. KULLANICI, ARAÇ MOTORU ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIDIR.

CİHAZ KALİFİYE ELEMANLARCA KULLANILMALIDIR. KULLANICI, ARAÇ MOTORU ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIDIR. 1 CİHAZ KALİFİYE ELEMANLARCA KULLANILMALIDIR. KULLANICI, ARAÇ MOTORU ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIDIR. 2 ÖZELLİKLER Hızlı tank ısıtma Dijital zaman ve sıcaklık ayarı Elektronik

Detaylı

Temizlik ve Bakým Cozumleri

Temizlik ve Bakým Cozumleri Temizlik ve Bakým Cozumleri KÜF TEMÝZLEYÝCÝ HÝJYENÝK EV KULLANIMI anýnda etki beyazlatýr aktif klor etkisi KÜF TEMÝZLEYÝCÝ Güçlü ve kalýcý bir þekilde her çeþit küfün giderilmesinde kullanýlýr. Kalýcý

Detaylı

Çevreci motorlar için 10 adım

Çevreci motorlar için 10 adım Otomobilleri Yeşil Yapın kampanyasının amacı, araçların çevreye verdiği zararları azaltmak ve sürücülerin çevreye daha duyarlı bir biçimde araç kullanmalarını teşvik etmektir. Çevreci motorlar için 10

Detaylı

LİMİT İÇ ve DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

LİMİT İÇ ve DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. STAC PLASTIC (SP) İtalyan malı bakım & onarım ürünleri markasıdır. Firmamız yaklaşık olarak 20 yılı aşkın bir süredir SP markasının İç Anadolu bölge bayiliğini bir fiil yapmaktadır. Ürün kalitesi ve fiyat

Detaylı

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir.

SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. SU SERVİSİ Su Sisteminin Parçaları Su sistemleri aşağıdaki parçalardan meydana gelmiştir. Su tankı Basınçlandırma elemanları Dağıtım sistemi Miktar göstergeleri Su boşaltım elemanları Lavabolar Su servis

Detaylı

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01 NO: 01 Kutu Açıcı 1. Donmuş kaba yağları akıtmak için önce sıcak suyun altına tutun ve fırçalayın. 2. Evyeyi ılık su ve önerilen miktarda ki MSS- Kreon Blitz ile doldurun. 3. Islanması için birkaç dakika

Detaylı

DAHA İYİ ZİNCİR YAĞLANMASI ZİNCİR YAĞLANMASI

DAHA İYİ ZİNCİR YAĞLANMASI ZİNCİR YAĞLANMASI DAHA İYİ Sanayi zincirlerinin çoğu gereksiz yere kısa ömürlü oluyor. Bunun sonucu olarak bir çok firma zincirlerden vazgeçerek kayış kullanıyor. Çoğu durumda sorun zincirin kendisinden değil, aslında yetersiz

Detaylı

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU

OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ KILAVUZU www.fogmaker.com Art. No. 8012-011 Edition 2.1 1 Genel açıklama Bu otobüs, motor bölmesi ve olası ayrı ısıtma alanları için tam otomatik bir yangın söndürme sistemi ile donatılmıştır.

Detaylı

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU

4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU 4204G / 4304G / 4404G Serisi Motorlar TURBO AFTERCOOLER DİZEL MOTOR BAKIM KILAVUZU MOTOR YAĞ SEVİYESİ KONTROLÜ Motor yağ seviyesi Motorun herhangi bir yerinde yağ veya su kaçağı olup olmadığını kontrol

Detaylı

SER VİS SÖZLEŞMELERİ

SER VİS SÖZLEŞMELERİ SERVİS SÖZLEŞMELERİ REFERENCE Bakım Sözleşmesi Renault Trucks Reference Servis Sözleşmesi aracın bakım işlemlerini içerir. (Motor, şanzıman ve diferansiyel yağ değişimleri, filtre değişimleri ve kontroller)

Detaylı

TURBO GENEL TALIMATLAR

TURBO GENEL TALIMATLAR ADIM 1: TURBOYU DEĞIŞTIRMEDEN ÖNCE Arızanın gerçekten turboşarjdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için motor sisteminde ayrıntılı bir arıza teşhis kontrolü yapmak önemlidir. Güç yetersizliği,

Detaylı

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI

CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI www.mahle-aftermarket.com MAHLE AFTERMARKET PRODUCT LAUNCH MAHLE AFTERMARKET TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ: CONTALAR VE HAVA KOMPRESÖRÜ TAMİR TAKIMLARI Tahrik sistemi, Güvenlik ve Konfor için Yenilikçi Ürünler Serbest

Detaylı

Ürün Tanımı. Mobil SHC Gear Serisi Mobil Industrial, Turkey. Dişli Yağları

Ürün Tanımı. Mobil SHC Gear Serisi Mobil Industrial, Turkey. Dişli Yağları Mobil SHC Gear Serisi Mobil Industrial, Turkey Dişli Yağları Ürün Tanımı Mobil SHC Gear serisi mükemmel performanslı sentetik endüstriyel dişli yağları mükemmel dişli ve yatak koruması, en zorlu çalışma

Detaylı

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY 2. BÖLÜM AKSESUARLAR Aksesuar kelimesi, hidrolik devreyi tamamlayıcı elemanları içerir. 2.1 BORULAR VE HORTUMLAR Borular, hidrolik akışkanı taşıyan araçlardır. Dikişsiz çekme borular, pastan korunmak için

Detaylı

kullanımı DOĞA ya faydalıdır. Dönüştüğü olağanüstü faydalıdır.

kullanımı DOĞA ya faydalıdır. Dönüştüğü olağanüstü faydalıdır. Dönüştüğü EPC ler ile olağanüstü faydalıdır. kullanımı DOĞA ya faydalıdır. www.cay-e.com CAY-E bilinen en düşük sürtünme katsayısına ( 300 C de, 0,01 ) ulaşarak bir dünya rekoruna imza atmıştır. Metal

Detaylı

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici)

CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) CleanEvap (Evaporatör Temizleyici) Gerekli Malzemeler: 236ml AirSept CleanEvap Ulti-Flex Püskürtme Tabancası Basınçlı Hava Bağlantısı Püskürtme Tabancası : Püskürtme tabancasına basınçlı hava bağlantısını

Detaylı

C - 941CX. Yeni Nesil, Yüksek Performanslı Motorlu Testereler

C - 941CX. Yeni Nesil, Yüksek Performanslı Motorlu Testereler Yeni Nesil, Yüksek Performanslı Motorlu Testereler Güç, Performans ve Konforun Eşsiz Birlikteliği ÜST DÜZEY PERFORMANS Kendi sınıfı ürünler arasında yüksek verimi ve sanat niteliğindeki eşsiz tasarım çözümleri

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

Temel Motor Teknolojisi

Temel Motor Teknolojisi Temel Motor Teknolojisi İçerik Otomotiv Tarihçesi Otto Motorlarda 4 Zaman Krank Mili Kam Mili Lambda Vuruntu Motor Yerleşim Tipleri Güç ve Tork 2 Otomotiv Tarihçesi İlk Buharlı otomobil 1769.(Fransız Joseph

Detaylı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı TRİGER KAYIŞI NEDİR? OTOGAZ KULLANICILARININ BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ARACINIZ ÇOK YAKIYORSA * İlk olarak 1 lt. su şişesine benzin koyarak aracın benzinde tüketimi kontrol edilir. Benzinde çok yakıyorsa,

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji Kaynakları MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 3 Enerji kaynakları Yakıtlar Doğa kuvvetleri Özel doğa kuvvetleri Yrd. Doç. Dr. Yüksel HACIOĞLU Katı Sıvı Gaz Odun Petrol Doğal Gaz Hidrolik Güneş Rüzgar

Detaylı

MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3

MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3 MOTORLAR VE TRAKTÖRLER Dersi 3 Termik Motorlarda Yardımcı Donanımlar Yakıt donanımları Elektrik donanımı Prof. Dr. Ayten ONURBAŞ AVCIOĞLU e-mail: onurbas@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN. www.ayteksogutma.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ PLASTİK YARDIMCI EKİPMANLAR LOAD DRY CRUSH CLEAN www.ayteksogutma.com LOAD Rahat kullanım ve güvenlik için hammadde yükleyicisi ana kontrol ünitesinden ayrıdır. İzole edilmiş filtresi

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri Kalekim Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri 109 Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri SERACARE Çimento Sökücü SERACARE Leke Çıkartıcı SERACARE Derz Temizleyici SERACARE Yüzey Koruyucu 110 Kalekim Yüzey Temizlik

Detaylı

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ!

Bir düz şanzımanın sökülmesi. Genel. Emniyet. GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. ÖNEMLİ! Genel Genel GR801, GR900, GRS890, GRS900 ve GRS920 şanzımanlar için geçerlidir. Emniyet ÖNEMLİ! Sadece bir krikoyla desteklenen bir aracın altında asla çalışmayın. Destekler kullanın. Varsa, körükteki

Detaylı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KÜRESEL ÇÖZÜM ORTAĞI

OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KÜRESEL ÇÖZÜM ORTAĞI OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KÜRESEL ÇÖZÜM ORTAĞI www.protec-tr.com PROTEC Servis Bakım Ürünleri Tic.Ltd.Şti. Atatürk mh. Ekincioğlu sk. No: 39 Ataşehir / İstanbul Tel : 0216 577 75 96 posta@protec-tr.com OTOMOTİV

Detaylı

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Sayfa 1/5 ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Inside, iç yüzeylerde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş,kolay uygulanabilir hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. NOVOBRAN Inside kaplama, özellikle yüksek bir

Detaylı

İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI

İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI İÇTEN YANMALI MOTORLARIN ÇALIŞMA PRENSİPLERİ DİZEL MOTORLARI DİZEL MOTORLARI (Tarihçesi) İLK DİZEL MOTORU DİZEL MOTORLARI DÖRT ZAMANLI ÇEVRİM Çalışma prensibi Dizel motor, benzinli motorlardan farklı olarak

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FORMU. PERMATEX The Right Stuff Gri AÇIKLAMA

TEKNİK BİLGİ FORMU. PERMATEX The Right Stuff Gri AÇIKLAMA TEKNİK BİLGİ FORMU ÜRÜN ADI: PERMATEX The Right Stuff Gri AÇIKLAMA PERMATEX The Right Stuff Gri mekanik montajlarda güvenilir yerinde oluşan contalar oluşturmak için formüle edilmiş tek bileşenli, oda

Detaylı

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR ÜZERİNDE BUZ OLUŞUMUNU VE KARIN ZEMİN YÜZEYİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYEN KİMYASAL BİR SIVIDIR. Perpa

Detaylı

DPF Temizliğinde hızlı ve uygun çözümler!

DPF Temizliğinde hızlı ve uygun çözümler! PROTEC Servis Bakım Ürünleri Tic.Ltd.Şti. Atatürk mh. Ekincioğlu sk. No: 39 Ataşehir / İstanbul OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN KÜRESEL ÇÖZÜM ORTAĞI Tel : 0216 577 75 96 Fax : 0216 456 01 05 posta@protec-tr.com www.protec-tr.com

Detaylı

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine

FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE. Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin ürünlerinde emisyon, motor temizliği ve araç performansı üzerine FARKLILAŞTIRILMIŞ MOTORİN ÜRÜNLERİ: ECOFORCE Farklılaştırılmış motorin

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Otomotivde Isıtma, Havalandırma ve Amaç; - Tüm yolcular için gerekli konforun sağlanması,

Detaylı

MTD OHV Series FORM NO. 769-08890B. jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó

MTD OHV Series FORM NO. 769-08890B. jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó MTD OHV Series J15 FORM NO. 769-08890B jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó 4 11 19 27 35 43 51 58 65 72 79 87 96 104 112 119 126 134 141 148 155 162 171 179 188 197 206 213 221

Detaylı

Silifoz Filtre Sistemi

Silifoz Filtre Sistemi Silifoz Filtre Sistemi RMF BSFT ATK 11 SA - Enerji ve bakım masraflarında tasarruf sağlar. - Su sistemlerinizin ömrünü uzatır. RMF BSFT ATK 11 SA Silifoz - Oteller, kamu binaları, konutlar gibi ortak yaşam

Detaylı

SCANIA YEDEK PARÇALARI YEDEK PARÇA BİLGİLENDİRME DOSYASI

SCANIA YEDEK PARÇALARI YEDEK PARÇA BİLGİLENDİRME DOSYASI SCANIA YEDEK PARÇALARI YEDEK PARÇA BİLGİLENDİRME DOSYASI SİLİNDİR KAPAĞI EN ZORLU ÇALIŞMA KOŞULLARINA DAYANIKLI Scania silindir kapakları, hizmet ömrü boyunca motor performansını en üst seviyeye çıkaracak

Detaylı

Kittiwake. Yağ Test Çözümleri. VibraTek Ltd Şti

Kittiwake. Yağ Test Çözümleri. VibraTek Ltd Şti Kittiwake Yağ Test Çözümleri Kittiwake yağ test kitleri ile yerinde bakımda hızlı kararlar alın. Ekonomik olarak güvenilir yağ durumu sonuçlarını dakikalar içerisinde sağlar. Kittiwake yağ test kiti, rutin

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ. Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ. Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE LABORATUVAR DERSİ Yakıt Püskürtme Sistemleri Deneyi Laboratuvar Tarihi: Laboratuvarı Yöneten: Laboratuvar Yeri: Laboratuvar Adı: Öğrencinin Adı-Soyadı

Detaylı

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ

HİDROLİK KURTARMA SETLERİ HİDROLİK KURTARMA SETLERİ Kesici ve ayırıcılar; tüm dünya ülkelerinde kurtarma operasyonları, trafik kazaları ve afet yönetimlerinde kullanılmak üzere çeşitli güçlerde ve ebatlarda tasarlanmıştır. İstanbul

Detaylı

1. Kanalizasyondan gelen kötü kokuların çözümü (boruların iç çeperlerin temizliği)

1. Kanalizasyondan gelen kötü kokuların çözümü (boruların iç çeperlerin temizliği) miler Benz İstasy in a onl rı uran a t s r tla Re Ca nkala Ba ullar M'l AV er denc esi e R Ok KÖTÜ KOKULARA SON! ast anel er H r Evler Doğanın Çözümü! Referans edinmiş olduğumuz ilke doğanın kendini temizlemesi

Detaylı

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. 1 2 3 4 1 Ana filtre 3 Makine üzerinde kablo muhafaza 2 Geniş, değiştirilmeyen ana filtre sayesinde makinenin

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Bu hafta Buji Ateşlemeli -- Dizel (Sıkıştırma Ateşlemeli) Motorlar - Temel Motor parçaları

Detaylı

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19 010 SİSTEMİ 1 VOLUMETRİK DAĞITICILAR US ve USM Serisi volumetrik yağlama blokları endirek yağlama için tasarlanmıştır. Pompa basıncının düşmesinden sonra yağlama bloklarına gönderilen yağ yaylar vasıtasıyla

Detaylı

FEA (Avrupa Aerosol Federasyonu) ve CSPA (Tüketici Özel Ürünler Derneği) tarafından desteklenmektedir.

FEA (Avrupa Aerosol Federasyonu) ve CSPA (Tüketici Özel Ürünler Derneği) tarafından desteklenmektedir. Tüm Perfect ürünleri Volcke Aerosol firması tarafından Belçika da üretilmektedir. Volcke Aerosol firmasının kullandığı hammaddeler, üretim aşamaları ve teslimat öncesi son kontroller denetimden geçirilmiş

Detaylı

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA PNÖMATİK SİSTEMLERİN KULLANIM ALANLARI Pnömatik sistemler, Hızlı fakat küçük kuvvetlerin uygulanması istenen yerlerde; temizlik ve emniyet istenen tasarımlarda da kullanılır. Pnömatik sistemler aşağıda

Detaylı

Mobilgear 600 XP Serisi

Mobilgear 600 XP Serisi Serisi Mobil Industrial, Turkey Dişli Yağı Ürün Tanımı Serisi, sirkülasyon ya da sıçramalı yağlama sistemleri içeren her tipten kapalı dişli takımlarında kullanılmak üzere tasarlanmış üstün aşırı basınç

Detaylı

MAKİNE MONTAJ NOTLARI...

MAKİNE MONTAJ NOTLARI... asdf İÇİNDEKİLER KAPAK... 1 İÇİNDEKİLER... 2 ÜRÜN ÖZELLİKLERİ... 3 ÇALIŞMA PRENSİBİ... 3 MAKİNE BAKIMI... 4 MAKİNE MONTAJ NOTLARI... 4 MAKİNENİN ARIZA VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ... 4 ELEKTRİK DİYAGRAMI... 6 GDZ-30

Detaylı