Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 68, Nisan 2018, s

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 68, Nisan 2018, s"

Transkript

1 Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 68, Nisan 2018, s Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date Ufuk ÇETİN Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi ufukcetin@yahoo.com MEINDERT HOBBEMA'NIN ESERLERİ ÜZERİNDEN 17. YÜZYIL HOLLANDA RESİM SANATI Öz "Resim", 17. yüzyıl Hollandası nın en önemli sanatsal etkinliği olarak addedilir. Bu dönemde Hollanda resim sanatında Klasisizmin etkisi izlense de; mimarlıkta olduğu gibi resim sanatında da yalnızca klasik ölçülere bağımlı kalınmamıştır. Hollanda'daki müzeleri ziyaret edenler, 17.yüzyıl ressamlarının tablolarındaki manzaralarla karşılaştıklarında,21.yüzyıldaki Hollanda manzaralarının benzerliğine şaşırmaktadırlar. Yaklaşık üç yüzyıl öncesine ait Johannes Vermeer in ( ) "Gezicht op Delft" (Delft Manzarası, ) isimli tablosundaki benzerlik insanları oldukça etkilemektedir. Tıpkı Meindert Hobbema nın ( ) çalışmalarında olduğu gibi. Bu çalışmada Meindert Hobema'nın sanat anlayışı ve 17. yüzyılın Hollanda resim sanatında "altınçağ" olarak kabul edilmesinin sebepleri; "gerçeklik" olgusu bağlamında irdelenmeye çalışılacaktır. Hollanda "altınçağı"nın kültürel başarıları, standartları itibariyle olağanüstüdür;fakat içerikleri bu başarıları özellikle ilginç yapmaktadır.nitekim farklı pek çok manzara ressamı oldukça gerçekçi çalışmalar yapmıştır. 17. yüzyıl Hollandası nda ressamlar tarafından pek çoğu eşi benzeri olmayan teknik olarak yenilikçi ve başarılı olarak yorumlanabilecek, tam olarak sayısı bilinmeyen azımsanmayacak sayıda eser ortaya konmuştur. Anahtar kelimeler: Hollanda, 17. yüzyıl, Manzara Resim Sanatı,Meindert Hobbema.

2 17 TH CENTURY DUTCH PAINTING THROUGH MEINDERT HOBBEMA S WORKS Abstract Painting, is accepted as the most artistic activity in the 17 th century. Although classical impact is seen at Dutch painting art at this period as in architecture as well as painting art were not stick to classical rules.people visiting museums in the Netherlands when they meet 17 th century painters,they are surprised at similarities of Dutch views in their paintings with 21 st century.similarities, nearly belonged to three hundred years ago, Johannes Vermeer s ( ) "Gezicht op Delft"(Delft View, )named painting affect people deeply. As it happened in Meindert Hobbema s ( ) works. This study will try to analyze artistic style of Meindert Hobbema and reasons of 17 th century why it was accepted as golden age in the reality concept. Cultural successes at the golden era of The Netherlands by way of their standards were extraordinary but contexts and these successes of them were interesting. On the other hand, many landscape painters made realist paintings in the 17 th century and in the Netherlands a lot of unique, technically new and successful not known certain numbers of them and not despised works emerged. Keywords: The Netherlands, 17 th century,landscape Painting Art, Meindert Hobbema. 559 GİRİŞ 19. yüzyılın ilk yarısında sanat, birbirini takibeden üslup değişmeleri ile dikkat çeker. Klasikçiliği Romantizm, onu da Gerçekçilik izler. Çağın resim sanatında ne ışığın ne de gölgelerin doğru kullanılmadığını sezen bütün büyük ressamlar Gerçekçilik ile bu yeni, devrimci görüş ve resim yapma biçimi arasındaki kesişmede buluşur (Düz,2017:201). Resim,17 yüzyıl Hollandası nın en önemli sanatsal etkinliği olmuştur. Bu dönemde Hollanda resim sanatında Klasikçilik in etkisi izlenmekte birlikte mimarlıkta olduğu gibi resim sanatında da yalnızca klasik ölçülere bağımlı kalınmamıştır. Yüzyılın başlangıcında Hollanda resminde Flaman etkilerinin güçlü olduğu görülür. Yerel geleneklerin direnmesine karşın Haarlem, Amsterdam, Leiden, Utrecht ve Delft gibi merkezlerde resim sanatı çağın ilginç üslubunun ilginç örneklerini vererek öne çıkmıştır. Zarif, ince ve uzatılmış biçimlerin yeğlendiği geç Maniyerist üslup Hendrik Goltzius , Cornelis Cornelisz in , resim desen ve oymabaskılarıyla Haarlem de Abraham Bloemart resimleriyle Utrecht de gelişmiştir.

3 560 Johannes Vermeer "Gezicht op Delft"(Delft View, 1660)

4 561 Meindeert Hobbema The Avenue at Middelharnis sonrasında bu Maniyerist eğilimlerin öncelikle mitolojik ve tarihsel kompozisyonda tarihsel konular uygulanmadığı ve geç Maniyerizm in yerini yeni bir klasikçiliğin aldığı izlenmektedir. 17. yüzyılda Flaman sanatçılar dinsel konulara ağırlık verirken,hollandalı resssamlar din dışı konulara yoğunlaşmışlardır.hollandalı ressamlar çalışmalarının büyük bölümünü zengin ailelerin evlerine asmaları için üretmişlerdir.ayrıca,hollandalı ressamların eserlerindeki konularının da zengin ya da burjuva olarak isimlendirilen kesim için çeşitli alanlardan seçtikleri görülmektedir. Bu nedenle resimler aynı zamanda çağın, günlük yaşamının da tanığı durumundadır.rembrandt,vermeeer,ruisdael gibi büyük ustaların yaşadığı 17.yy da dinsel konuların yanı sıra, loncaların siparişleri olan ve lonca üyelerini topluca gösteren grup portreleri ayrıca tek portreler, manzara resimleri, tür resimleri, iç mekan görünümleri, kırsal kesimden yaşantı sahneleri ve ölüdoğa en yaygın konular olmuştur.

5 562 Meindeert Hobbema The Avenue at Middelharnis 1689 The Haarlem Lock, Amsterdam 1663 Haarlem de de 17. yüzyılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen grup portreleri ve manzaralar, doğrudan günlük yaşamın ve doğanın gözlemine dayanarak üretilmiş yapıtlardır. Rembrandt 17. yüzyıl Hollanda resim sanatının olduğu kadar Barok dönemin ışık gölge kullanımının da en büyük ustasıdır.manzara ustası Philips de Koninck Rembrandt ın öğrencilerinden olmuştur.

6 563 Meindeert Hobbema The Watermills at Singraven near Denekamp yüzyılda Hollanda yağlıboya manzara resim sanatında uzmanlaşmış çok sayıda ressam bulunuyordu.yüzyılın başında Hercules Seghers Salomon van Ruysdael ve Van Goyen önde gelen doğa ressamlarıdır.tablolarında geniş ufukların, uzaklara giden sakin ırmakların, aralarında güneş hüzmeleri süzülen bulutların, ağaçların, kiliselerin ve yeldeğirmenlerinin silüetlerinin oluşturduğu görünümler yaygındır. Çağın en ünlü manzara ustalarından Salomon van Ruysdael in yeğeni Jacop van Ruisdael, bu sahnelere romantik kent görünümlerini de etkilemiştir. Canlı yeşil yapraklı büyük ağaçların ressamı Hobbema ve gün batımlarını yansıtan yumuşak ışıklı İtalyan manzaralarına öykünen Cornelis van Poelenburg dönemin en beğenilen sanatçılarıdır.

7 564 Meindeert Hobbema, A Woody Landscape yüzyılın Hollandalı ressamları desen ve oymabaskı dallarında çok verimli olmuşlar ve olgun örnekler vermişlerdir.17.yüzyılın sonunda Fransız ve İngiliz etkileri Hollanda da izlenen bu resimsel canlılığın giderek yitirilmesine yol açmıştır. 1 Holllanda resim sanatında Meindert Hobbema Meindert Hobbema 1638 yılında Amsterdam da doğmuştur ve 1709 da ölmüştür. Hollanda da yaşamış en önemli Barok dönem manzara ressamlarından biri olan Hobbema, Ruisdael in öğrencisi olmuştur; ve iki sanatçı kimi resimlerini birlikte aynı mekanda yapmışlardır. Ruisdael in Amsterdam Devlet Müzesinde bulunan Su Değirmeni (1670 ) yapıtı ile Hobbema nın Washington Ulusal Sanat Galerisinde bulunan aynı isimli çalışması bu tür çalışmalarının tipik bir örneğidir. Ancak Ruisdael in çok farklı konuları görkemli bir biçimde ele almasına karşın Hobbema,konularını sınırlı tutmuş ve yalnızca su değirmenlerini, ağaçlıkları, köy evlerini ve kırları dingin bir ortam içinde betimlemeyi yeğlemiştir. Bazı uzmanların tüm yaşamını Amsterdam da geçiren Hobbema nın 1668 de belediyede çalışmaya başladıktan sonra resme olan ilgisinin azaldığı konusundaki görüşleri, Middleharnis te Cadde 1689, Ulusal Galleri Londra ve Brederode Şatosu Kalıntıları 1671, Ulusal Galeri Londra gibi başyapıtlarının temizlenmesinden sonra tarihlerinin ortaya çıkmasıyla geçerliliğini yitirmiş, hatta olgunluk dönemine bu göreve başladıktan sonra 1670 lerde ulaştığı anlaşılmıştır. 1 Anonim,Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi, 17.yy,Cilt-II,s ,İstanbul,1997.

8 Sonuç Hobbema önceleri kendisi gibi ressam olan Jacob van Ruisdael in öğrencisi olmuş sonrasında Ruisdael le arkadaş olmuş ve Ruisdael n çalışmalarından etkilenmiştir.erken dönem resimlerinde Ruisdael etkisi sıklıkla görülmektedir.olgunluk döneminde ise Ruisdael in etkisinin tam aksi yönde gelişme göstermiş, gerçekçiliğe yönelerek çalışmalarını dürdürmüştür. Hobbema nın Hollanda gerçekçiliği olarak isimlendirilen tarzındaki biçimler en ince detaylarıyla çalışmalarında karşımıza çıkmaktadır.hobbema,romantizm öncesi dönemden etkilenmemiş ve en güçlü eserlerini 1699 yılından sonra oluşturmuştur.hobbema nın resimleri özellikle İngiliz koleksiyonlarında, hem Avrupa da hem de Amerika da yer almaktadır. 17. yüzyıl Hollanda resssamlarının en iyilerinden biri olarak ünlenmiştir.popüler kültürün tür resimciliğiyle ilgilenmekten memnun olmayan Protestan Hollandadaki pek çok eski ustalardan biri olarak görülmüştür.manzara ressamlığını, tür resssamlığına tercih etmiştir. Manzaralarında koru ve çit yapımında, değirmen ve su birikintilerinde uzmanlaşmış çoğunlukla açık havada resim yaparak tekniğini uzun süreler çalışarak geliştirmiştir.kendi ülkesinde çok az çalışma bırakmasına rağmen, Meindert Hobbema Hollandalı ressamların en önemlilerinden biri olarak kabul edilmiştir.hollanda Barok sanatına 1600 ile 1700 yılları arasında büyük katkılarda bulunmuştur.çalışmaları hem erken dönem İngiliz manzara resim sanatında, hem de Barbizon manzara resim okulu üzerinde çok önemli etkiler bırakmıştır. 565 Kendisinden sonra gelecek olan pek çok manzara ressamını etkilemiştir.hobbema yaşadığı dönemde çok başarılı bir sanatçı olarak görülmemesine karşın, yapıtları özellikle 18. ve 19. yüzyılda büyük övgüler toplamıştır. Tek noktalı ısrarcı bir gösterimle kumlu yol, uzaktaki Middelharnis köyüne yol alarak tüm detaylarıyla boydan boya etki altında kalmaktadır.huzurlu manzaraları Ruisdael in dramatik özelliklerinden yoksundur. Kiremitli bir çatı kırmızısı ile gri yeşil bitki yaprakları renk kontrastı açısından çok tipiktir.aynı konunun varyasyonlarına sahiptir.değirmen buna güzel bir örnektir. Hobbema nın kompozisyonu izleyiciyi resmin içine çekip tek düzeliği ortadan kaldırır yılında Hobbema evlendiğinde aynı yıl belediyede, ithal şarapların ağırlıklarını tartıp ölçme işiyle ilgili olan mesleğine başladı.eşi ve işi ile ilgilenmekten resim yapma işi ciddi bir şekilde kesintiye uğramıştı.fakat en meşhur çalışması olan The Avenue at Middelharnis i 1689 yılında, mesleğini bıraktıktan tam 20 yıl sonra yapmıştır. Hobbema nın son yılları zorlaşmıştı.eşi ve iki çoçuğunu 1704 yılında kaybetmiş, beş yıl sonra kendisi de ölüp yoksullar mezarlığına gömülmüştü. KAYNAKLAR Anonim.Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi, 17.yy,Cilt-II,s ,İstanbul,1997. Alpers, Svetlana. The Art of Describing: Dutch Art in the Seventeenth Century. Chicago, University of Chicago Press, Angel, Philips. Praise of Painting. Translated by Michael Hoyle. Simiolus: Netherlands Quarterly for the History of Art 24, no. 2/3 (January 1, 1996):

9 Brusati, Celeste. Artifice and Illusion: The Art and Writing of Samuel Van Hoogstraten. Chicago and London: University of Chicago, Cook, Harold John. Matters of Exchange: Commerce, Medicine, and Science in the Dutch Golden Age. New Haven: Yale University Press, D Alleva, Anne. Methods & Theories of Art History. London: Laurence King, Dixon, Laurinda S. Perilous Chastity: Women and Illness in Pre-Enlightenment Art and Medicine. Ithaca: Cornell University Press, Degroot,Dagomar. The Frigid Golden Age: Climate Change, the Little Ice Age, and the Dutch Republic Sheridan Books,USA,2018. Duparc,FrederikJ,Diercks,Femke,Baarsen Reinier,Aalst van Loek, Essex Museum, Mauritshuis (Hague, Netherlands) Yale University Press,2011. Düz,N.(2017).Claude Monet in İzlenim: Gün Doğumu Adlı Yapıtının A. J. Greımas a Göre Göstergebilimsel Açıdan Çözümlenmesi. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 45, Mayıs 2017, s Fernie, Eric. Art History and Its Methods: A Critical Anthology. London: Phaidon Press Ltd., Fock, C. Willemijn. Semblance or Reality? The Domestic Interior in Seventeenth-Century Dutch Genre Painting. In Art & Home: Dutch Interiors in the Age of Rembrandt, edited by Marie t Westermann. (Denver, Colo.): (Newark, N.J.): Zwolle, Netherlands: Denver Art Museum; Newark Museum; Waanders Publishers, Franits, Wayne. The Ashgate Research Companion to Dutch Art of the Seventeenth Century New York,Routledge,2016. Hatt, Michael, and Charlotte Klonk. Art History: A Critical Introduction to Its Methods. Manchester; New York: Manchester University Press, Hollanda, Francisco de. Four Dialogues on Painting,. Translated by Aubrey F. G Bell. London: Oxford University Press, H. Milford, De Jongh, Eddy. To Instruct and Delight. In Questions of Meaning: Theme and Motif in Dutch Seventeenth-Century Painting, translated by M Hoyle, Leiden: Primavera, Kahr Madlyn,Millner. Dutch Painting In The Seventeenth Century,New York,Routledge,2018. Kettering, Alison. Gerard Ter Borch s Military Men: Masculinity Transformed. In The Public and Private in Dutch Culture of the Golden Age, edited by Arthur K. Wheelock and Adele F. Seeff, Newark: London: University of Delaware Press; Associated University Presses, Lynn F. Jacobs. Thresholds and Boundaries: Liminality in Netherlandish Art ( ),New York,Routledge,2018. Mochizuki.Mia M. The Netherlandish Image after Iconoclasm, New York Routledge,2016.

10 Smith, Pamela H. Science and Taste: Painting, Passions, and the New Philosophy in Seventeenth-Century Leiden. Isis 90, no. 3 (1999): Stangos, Nikos. Art and Artists, Singapore,1994. Stokstad,Marilyn. Art History. Pearson Prentice Hall,New Jersey,2005. De Vries, Lyckle. The Changing Face of Realism. In Art in History/History in Art: Studies in Seventeenth-Century Dutch Culture, edited by David Freedberg and Jan De Vries, Issues & Debates. Santa Monica, CA: [Chicago, Ill.]: Getty Center for the History of Art and the Humanities; Distributed by the University of Chicago Press, Westermann, Mariet. Jan Miense Molenaer in the Comic Mode. In Jan Miense Molenaer: Painter of the Dutch Golden Age, edited by Dennis P. Westermann Weller, Raleigh, N.C.: North Carolina Museum of Art,

Adı: REMBRANDT HARMENSZOON VAN RİNJN Doğum: 15 Temmuz 1606 Leiden Hollanda Milliyeti: Hollandalı Sanat Akımı: Lüministik sanat Alanı: Resim Baskı

Adı: REMBRANDT HARMENSZOON VAN RİNJN Doğum: 15 Temmuz 1606 Leiden Hollanda Milliyeti: Hollandalı Sanat Akımı: Lüministik sanat Alanı: Resim Baskı REMBRANDT Adı: REMBRANDT HARMENSZOON VAN RİNJN Doğum: 15 Temmuz 1606 Leiden Hollanda Milliyeti: Hollandalı Sanat Akımı: Lüministik sanat Alanı: Resim Baskı Ölümü: 4 Ekim 1669 Ünlü Yapıtları: Dr.Nicolaes

Detaylı

Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Elif Dastarlı

Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Elif Dastarlı SANAT TARİHİ II Görsel İletişim Tasarımı Öğr.Gör. Elif Dastarlı Felemenk ülkesi Kuzey Avrupa da, aralarında Hollanda da bulunan Yedi Eyalet 1648 yılında resmen bağımsızlığını kazanır. 17. yüzyıl Kuzey

Detaylı

NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI Semih KAPLAN SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009

NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI Semih KAPLAN SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009 NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Eskişehir RESİMSEL

Detaylı

MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI. Emin GÜLÖREN YÜKSEK LİSANS TEZİ. Resim Anasanat Dalı

MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI. Emin GÜLÖREN YÜKSEK LİSANS TEZİ. Resim Anasanat Dalı MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Anasanat Dalı Danışman: Doç. Rıdvan COŞKUN Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Haziran

Detaylı

1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi.

1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi. Çağdaş Dünya Sanatı 1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi. Bu genç ressamlar, şekilciliği reddedip doğadan

Detaylı

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Doğan Küsmüş Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO Information Services e-posta: dkusmus@ebsco.com cep no: +90 530 351 4222 1 www.ebsco.com

Detaylı

Rönesans Heykel Sanatı

Rönesans Heykel Sanatı Rönesans Heykel Sanatı Ortaçağda heykel mimariye bağımlıdır. Fakat Rönesans döneminde, heykel mimariden bağımsız eserler olarak karşımıza çıkar. Heykeller meydanlarda, saraylarda ve köşklerde sergilenmeye

Detaylı

17. YÜZYIL HOLLANDA RESMİNDE SEMBOL KULLANIMI

17. YÜZYIL HOLLANDA RESMİNDE SEMBOL KULLANIMI T.C. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği Bilim Dalı 17. YÜZYIL HOLLANDA RESMİNDE SEMBOL KULLANIMI Yüksek Lisans Tezi Melissa Melek

Detaylı

İRONİ KAVRAMININ POSTMODERN DÖNÜŞÜMÜ VE POSTMODERN SERAMİK ESERLERDE İRONİ

İRONİ KAVRAMININ POSTMODERN DÖNÜŞÜMÜ VE POSTMODERN SERAMİK ESERLERDE İRONİ İRONİ KAVRAMININ POSTMODERN DÖNÜŞÜMÜ VE POSTMODERN SERAMİK ESERLERDE İRONİ Gamze BOZ YÜKSEK LİSANS TEZİ Seramik Anasanat Dalı Danışman: Yrd. Doç. Cemalettin SEVİM Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR ANABİLİM DALI ADI SOYADI DANIŞMANI TARİHİ :TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI : Yasemin YABUZ : Yrd. Doç. Dr. Abdullah ŞENGÜL : 16.06.2003 (1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR Kökeni Antik Yunan

Detaylı

Çağdaş Sanatımızda Son Osmanlı OSMAN HAMDİ KAYA ÖZSEZGİN

Çağdaş Sanatımızda Son Osmanlı OSMAN HAMDİ KAYA ÖZSEZGİN Çağdaş Sanatımızda Son Osmanlı OSMAN HAMDİ KAYA ÖZSEZGİN İÇİNDEKİLER İlk Söz /9 Hayatı ve Sanatı /17 Paris'te Resim Dersleri /19 İstanbul'a Dönüş /20 "Doğululuk" Eğilimi /23 Kadın Figürleri /25 Bilimsel

Detaylı

:meltemgiray@beykent.edu.tr :meltemgiray@gmail.com. (T.C. Beykent Üniversitesi, Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü)

:meltemgiray@beykent.edu.tr :meltemgiray@gmail.com. (T.C. Beykent Üniversitesi, Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Güniz Meltem Giray İletişim Bilgileri Mail :meltemgiray@beykent.edu.tr :meltemgiray@gmail.com Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. (T.C. Beykent Üniversitesi, Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi,

Detaylı

Rembrandt Harmensz van Rijn! Paletime ışık koyar, fırçamı karanlığa batırırım.

Rembrandt Harmensz van Rijn! Paletime ışık koyar, fırçamı karanlığa batırırım. Benim resimlerimde ışık ve karanlık birbirinden ayrılamayan iki sevgili gibidir. Yan yana durdukları için, tablolarım güzelleşir. Işığın resmini yapabilir misin? Peki, ya karanlığın? Benim adım, Rembrandt

Detaylı

GROVE ART ONLINE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GROVE ART ONLINE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ GROVE ART ONLINE 1 KAPSAM Bu veri tabanı ile aşağıdaki kaynaklara erişilebilmektedir: Grove Art Online The Oxford Companion to Western Art Encyclopedia of Aesthetics The Concise Oxford Dictionary of Art

Detaylı

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI 1.YIL 1.YY DERS KODU in ön koşulu var mı? in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDA101 Temel Yabancı Dil (Almanca) (German) YDF101 Temel Yabancı Dil (Fransızca) (French) Yok Yok

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ Malzeme Çalışması : Çanak Çömlek Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Murat Türkteki Ders Planı ve Okuma Listesi I.Ders Bu dersin amacı arkeolojide prehistorik dönemler süresince karşılaştırmalı tarihlemenin oluşturulmasında

Detaylı

AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI 1 SINIF / 1 YARIYIL DERS KODU 1 YDA101 Temel Yabancı Dil (Almanca) (German) YDF101 Temel Yabancı Dil (Fransızca) (French) 4-4 4 1 2 ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (History of the Republic

Detaylı

Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS RI-701 Dış Politika ve Karar Alma Süreçleri

Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS RI-701 Dış Politika ve Karar Alma Süreçleri İçerik Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS RI-701 Dış Politika ve Karar Alma Süreçleri 1 3 0 0 3 8 Ön Koşul Derse Kabul Koşulları Dersin Dili Türü Dersin Düzeyi Dersin Amacı İçerik

Detaylı

Freedom of Thought, Conscience & Religion Case study

Freedom of Thought, Conscience & Religion Case study This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Benim için İnsan Hakları Human Rights for Me Freedom of Thought, Conscience & Religion Case study Ton VEEN This project is co-financed

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç.

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN Yüksek Lisans Tezi Eskişehir 2010 MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN YÜKSEK LİSANS TEZİ

Detaylı

Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları

Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Sanat Akımları GTM 056 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Fotoğrafta kompozisyon fotoğraf çerçevesinin içine yerleştireceğimiz nesneleri düzenleme anlamına gelir.

Fotoğrafta kompozisyon fotoğraf çerçevesinin içine yerleştireceğimiz nesneleri düzenleme anlamına gelir. KOMPOZİSYON Kelime anlamı: Ayrı ayrı parçaları bir araya getirerek bir bütün oluşturma biçimi ve işi. Öğrencilere duygu ve düşüncelerini etkili ve düzgün bir biçimde anlatmaları için yaptırılan yazılı

Detaylı

Sevgi Zengini Olabilmek Önemli Prof. Dr. Aysel Gürsoy. Hayattan Kopuk Sanatçı olmaz Prof. Dr. Meriç Hızal

Sevgi Zengini Olabilmek Önemli Prof. Dr. Aysel Gürsoy. Hayattan Kopuk Sanatçı olmaz Prof. Dr. Meriç Hızal Selçuk Ecza ve As Ecza Depolarının ücretsiz kurumsal yayınıdır. Yıl:11, Sayı:44/2015-4 Mehmet Çevik, Hükümet Binası / Tekirdağ Sevgi Zengini Olabilmek Önemli Prof. Dr. Aysel Gürsoy Hayattan Kopuk Sanatçı

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0435 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Lucca LUCCA'DA SATILIK VİLLA İtalya'nın Toskana Bölgesi'nin mükemmel

Detaylı

Kadınlar ve Manzaralar Leonardo da Vinci

Kadınlar ve Manzaralar Leonardo da Vinci Kadınlar ve Manzaralar Leonardo da Vinci Etkinlik kitapçığı Sergi 08.12.2011 22.01.2012 La Galerie Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Cumhuriyet Caddesi 127 Harbiye 34373 İstanbul Tel : (0212) 219 16 97

Detaylı

Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları

Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Teknik Resim ve Perspektif GRT113 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

ABİDİN DİNO 1913-1993

ABİDİN DİNO 1913-1993 ABİDİN DİNO 1913-1993 Abidin Dino 23 Mart 1913,İstanbul`da doğdu. Ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni. Çok yönlü bir kültür adamı olan Abidin Dino, çağdaş Türk resminin öncülerindendir. 1933 yılında

Detaylı

18. Yüzyıl İngiliz Romanı (ELIT 301) Ders Detayları

18. Yüzyıl İngiliz Romanı (ELIT 301) Ders Detayları 18. Yüzyıl İngiliz Romanı (ELIT 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS 18. Yüzyıl İngiliz Romanı ELIT 301 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

BALANS - İLKE KUTLAY

BALANS - İLKE KUTLAY BALANS - İLKE KUTLAY BALANS - İLKE KUTLAY 17 Eylül - 5 Ekim 2012 Balans ironik yönü kuvvetli sirk temalı resimlerden oluşuyor. Çalışmalarda hayvanları da ortak eden figürlerin oluşturduğu yapay bir gösteri

Detaylı

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Institute of Education UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Neden UCL Institute of Education? UCL Institute of Education (IOE) eğitim alanında dünyada ilk sırada yer alır (2015 QS Konu Bazlı Dünya

Detaylı

emre.tandirlil@isikun.edu.tr http://www.turkerart.com Some of his works (www.turkerart.com)

emre.tandirlil@isikun.edu.tr http://www.turkerart.com Some of his works (www.turkerart.com) Assist. Prof. Dr. Emre Tandırlı Işık University Faculty of Fine Arts / Visual Arts Dept. emre.tandirlil@isikun.edu.tr http://www.turkerart.com Emre Tandırlı was born in Istanbul in 1977. He is graduated

Detaylı

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI DEKO HOME Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr www.architecta-interiors.com DOROTHEE JUNKIN HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI Taşıdığı geleneksel ögeler ve karakteri korunurken, çağdaş

Detaylı

AMERİKA KEREM GÖRSEV İLE NEW YORK TA JAZZ

AMERİKA KEREM GÖRSEV İLE NEW YORK TA JAZZ AMERİKA KEREM GÖRSEV İLE NEW YORK TA JAZZ 19-24 NİSAN 2017 PROGRAM 19 Nisan // İstanbul dan hareket Atatürk Havalimanı, Yurdışı gidiş terminali, Türk Havayolları kontuarında buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerimizin

Detaylı

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016 Mimari olmadan akustik, akustik olmadan da mimarlık olmaz! Mimari ve akustik el ele gider ve ben genellikle iyi akustik görülmek için orada değildir, mimarinin bir parçası olmalı derim. x: akustik There

Detaylı

Kent Mobilyaları Tasarımı (ICM 352) Ders Detayları

Kent Mobilyaları Tasarımı (ICM 352) Ders Detayları Kent Mobilyaları Tasarımı (ICM 352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kent Mobilyaları Tasarımı ICM 352 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013

Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 1 2 Devrim Erbil 1937 de Uşak ta doğdu. 1955 de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü ne girdi. Galeride

Detaylı

XVII. YÜZYIL HOLLANDA RESİM SANATINDA İLK TEKNİK UYGULAMALARI VE OPTİK ETKİLERİ

XVII. YÜZYIL HOLLANDA RESİM SANATINDA İLK TEKNİK UYGULAMALARI VE OPTİK ETKİLERİ DOI: 10.7816/idil-04-15-02 idil, 2015, Cilt 4, Sayı 15, Volume 4, Issue 15 XVII. YÜZYIL HOLLANDA RESİM SANATINDA İLK TEKNİK UYGULAMALARI VE OPTİK ETKİLERİ Nedret YAŞAR 1 ÖZET Resim sanatı tarihi boyunca

Detaylı

AKADEMİK YILI GLOBAL EXCHANGE KALAN KOTALARA GÖRE YERLEŞTİRME SEÇİM SONUÇLARI

AKADEMİK YILI GLOBAL EXCHANGE KALAN KOTALARA GÖRE YERLEŞTİRME SEÇİM SONUÇLARI 20.02.2017 2017-2018 Akademik Yılı için açılmış Global Exchange başvuruları sonucunda yapılan öğrenci yerleştirmelerinin detay bilgisi ekteki tabloda belirtilmiştir. Belirtilen tabloda, seçim komitesi

Detaylı

SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ II. Yrd.Doç.Dr. SERAP YÜZGÜLLER

SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ II. Yrd.Doç.Dr. SERAP YÜZGÜLLER SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ II Yrd.Doç.Dr. SERAP YÜZGÜLLER Batı Sanatında Resim Teknikleri MOZAİK (mosaic) Küçük boyutlu renkli parçacıkların bir düzlem üzerinde birbirlerine bitişik olarak yerleştirilmesiyle

Detaylı

AMERİKAN DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

AMERİKAN DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I. SINIF / I. YARIYIL 1 YDA101 YDF101 Temel Yabancı Dil (Almanca) (German) Temel Yabancı Dil (Fransızca) (French) in ön koşulu var mı? Yok in önceki eğitim programında

Detaylı

İSTANBUL DA, XIX. YÜZYIL OSMANLI MİMARLIĞINDA GÖRÜLEN AMPİR ÜSLUPTAKİ MADENİ ŞEBEKELER

İSTANBUL DA, XIX. YÜZYIL OSMANLI MİMARLIĞINDA GÖRÜLEN AMPİR ÜSLUPTAKİ MADENİ ŞEBEKELER Sanat Tarihi Dergisi Sayı/Number:XIII/1 Nisan/April2004, 169-180 İSTANBUL DA, XIX. YÜZYIL OSMANLI MİMARLIĞINDA GÖRÜLEN AMPİR ÜSLUPTAKİ MADENİ ŞEBEKELER Kadriye Figen VARDAR Osmanlı Devleti XVIII. yüzyıldan

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Sakıp Sabancı Müzesi Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan 34467 İstanbul

Sakıp Sabancı Müzesi Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan 34467 İstanbul SAKIP SABANCI MÜZESİ TEKNİK GEZİ RAPORU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Lisans Programı, MİM 103 Mimarlıkta Araştırma Yöntemleri dersi kapsamında, Sakıp Sabancı Müzesi teknik gezisi 20 Aralık 2012 tarihinde,

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ.Sınıf/.Yarıyıl YDİ0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (Basic Foreign Language (English)) - 2 YDF0 Temel Yabancı Dil (Fransızca) (Basic Foreign Language (French)) - YDA0

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI

ÖZGEÇMİŞ Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI ÖZGEÇMİŞ Işık Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : Emre TANDIRLI 2. Doğum Tarihi : 03 11 1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora

Detaylı

FIRÇANIN UCUNDAKİ CERRAHLAR 17. VE 18. YÜZYIL HOLLANDASINDA CERRAHLAR LONCASI RESİMLERİ

FIRÇANIN UCUNDAKİ CERRAHLAR 17. VE 18. YÜZYIL HOLLANDASINDA CERRAHLAR LONCASI RESİMLERİ T.C. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi FIRÇANIN UCUNDAKİ CERRAHLAR 17. VE 18. YÜZYIL HOLLANDASINDA CERRAHLAR LONCASI RESİMLERİ Fikriye Tülay

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Dünya Tarihi II (IR102) Ders Detayları

Dünya Tarihi II (IR102) Ders Detayları Dünya Tarihi II (IR102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dünya Tarihi II IR102 Bahar 3 0 0 3 7,5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. : 532 7124949 :meltemgiray@beykent.edu.tr meltemgiray@gmail.com

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. : 532 7124949 :meltemgiray@beykent.edu.tr meltemgiray@gmail.com 1. Adı Soyadı : Güniz Meltem Giray EK - 4A ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri Adres : Uphill Court Sitesi Ak Zambak Sokak B4 No:54 Batı Ataşehir İstanbul Telefon Mail : 532 7124949 :meltemgiray@beykent.edu.tr

Detaylı

Neşe AYBEY. kalmıştır. Bu durum,

Neşe AYBEY. kalmıştır. Bu durum, m m Pembe, Memiş e Kaçtı Pembe has run off with Memiş Neşe AYBEY I XIX. yüzyıl ortalarında Türk resminin Batıya dönüşü ile Türk Minyatür Sanatı ihmale uğramış, XX. yüzyıl ortalarına kadar da eski Türk

Detaylı

20 28 Subat New York Washington Gezi + Seminer Programi

20 28 Subat New York Washington Gezi + Seminer Programi 20 28 Subat New York Washington Gezi + Seminer Programi 5:45 pm: New York a inis Gun 1 7:00 pm: Otele varis 8:00 pm: Sehir gezintisi ve aksam yemegi 9:30 pm: Konaklama * 10:30 am: Battery Park Gun 2 Ozgurluk

Detaylı

Bahçe sanatındaki akım dönemleri Rönesans İtalyası ndan 17. yüzyılda Fransız Büyük Stil e, 18. yüzyılda ise Natüralizm ekolü ile İngiltere ye

Bahçe sanatındaki akım dönemleri Rönesans İtalyası ndan 17. yüzyılda Fransız Büyük Stil e, 18. yüzyılda ise Natüralizm ekolü ile İngiltere ye İngiliz Bahçeleri Bahçe sanatındaki akım dönemleri Rönesans İtalyası ndan 17. yüzyılda Fransız Büyük Stil e, 18. yüzyılda ise Natüralizm ekolü ile İngiltere ye geçmiştir. Natüralizm, doğa anlayışının ilke

Detaylı

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat

PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu. Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat Diploma Programı Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama Laboratuar PEYZAJ SANATI TARİHİ Ders İzlence Formu Kodu: PEM 112 Dersin Adı: PEYZAJ SANATI TARİHİ Toplam Saat AKTS Dersin Anlatıldığı Dil

Detaylı

Southern Studies. ÇEMBERLİTAŞ HAMAMı 14 21 eylül, 2011 ziyaret saatleri: 06:00 00:00. BAŞ KÜRATÖR/senıor CURATOR lanfranco aceti. Jonathan Mackenzie.

Southern Studies. ÇEMBERLİTAŞ HAMAMı 14 21 eylül, 2011 ziyaret saatleri: 06:00 00:00. BAŞ KÜRATÖR/senıor CURATOR lanfranco aceti. Jonathan Mackenzie. llness brokensti wllness bro n brokenstillness brokenstillness brokenstillness brokenstillness brokensti ISEA2011 UNCONTAINABLE Southern Ocean Studies ÇEMBERLİTAŞ HAMAMı 14 21 eylül, 2011 ziyaret saatleri:

Detaylı

BAKIŞ PORTRE FOTOĞRAFININ DEĞİŞEN YÜZÜ BANK OF AMERICA KOLEKSİYONUNDAN 3 EKİM 2012-20 OCAK 2013 SORULAR:

BAKIŞ PORTRE FOTOĞRAFININ DEĞİŞEN YÜZÜ BANK OF AMERICA KOLEKSİYONUNDAN 3 EKİM 2012-20 OCAK 2013 SORULAR: PORTRE FOTOĞRAFININ DEĞİŞEN YÜZÜ 3 EKİM 2012-20 OCAK 2013 6 5 9 4 2 7 3 1 8 SORULAR: 1- Fotoğrafta kaç çocuk var? 2- Çocuklardan kaç tanesi sana doğru bakıyor? 3- Kız çocuğu elinde ne tutuyor? 4- Fotoğrafçı

Detaylı

BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK MODA: TÜRKİYE'DE TOPLUMSAL DEĞİŞME AÇISINDAN ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ (TESETTÜR MODASI)

BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK MODA: TÜRKİYE'DE TOPLUMSAL DEĞİŞME AÇISINDAN ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ (TESETTÜR MODASI) T. C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER ve TANITIM ANABİLİM DALI BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK MODA: TÜRKİYE'DE TOPLUMSAL DEĞİŞME AÇISINDAN ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ (TESETTÜR MODASI)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir

Detaylı

IŞIKSIZ FENER: 17. YÜZYIL HOLLANDA RESMİNDE FAHİŞE BETİMLERİ

IŞIKSIZ FENER: 17. YÜZYIL HOLLANDA RESMİNDE FAHİŞE BETİMLERİ IŞIKSIZ FENER: 17. YÜZYIL HOLLANDA RESMİNDE FAHİŞE BETİMLERİ A Lantern Without Light: The Depiction Of Prostitutes In 17 th Century Dutch Paintings Tülay KAZANCI * W ith the changing political, religious,

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 15.10.2018 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 22.10.2018 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 05.11.2018 Yaprak çizimleri,

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2 1.SINIF GÜZ DERS KODU FEL131 Felsefeye Giriş Philosophy ZORUNLU SEÇMELİ TEORİ/UYG./LAB (SAAT) 3 İNG103 Temel İngilizce I Basic English I 2 2 PSİ123 Genel Psikoloji General Pshicology 3 SBKY101 Siyaset

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İç mekanda Mimari Sitiller Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 12 Ekim 2015 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 19 Ekim 2015 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 26 Ekim 2015 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 10.10.2016 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 17.10.2016 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 24.10.2016 Yaprak çizimleri,

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 09.10.2017 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 16.10.2017 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 23.10.2017 Yaprak çizimleri,

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori Uygulama Laboratuar Yerel AKTS (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Sanat Tarihi EÜT Güz 2 0-2 2 141 Önkoşul(lar)-var ise - Dersin

Detaylı

Benim en büyük şansım Adnan Turani gibi hem iyi bir sanatçı hem de iyi bir eğitimci atölye hocamın olmasıydı.

Benim en büyük şansım Adnan Turani gibi hem iyi bir sanatçı hem de iyi bir eğitimci atölye hocamın olmasıydı. Mehmet Güler Türkiye de yetişen resim sanatının önemli isimlerinden Mehmet Güler ile Malatya dan Almanya ya uzanan yolculuğunu, resim kariyerinde rol oynayan isimleri, Almanya yı tercih etmesinde etkili

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN

OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN OSMAN HAMDİ BEY 1842 yılında İstanbul'da doğdu. 1860'da hukuk öğrenimi için Paris'e gitti. Hukuk öğreniminin yanı sıra o dönemim ünlü ressamlarının

Detaylı

ÖZET ve niteliktedir. rme. saatlerinin ilk saatlerinde, üretim hatt. 1, Mehmet Dokur 2, Nurhan Bayraktar 1,

ÖZET ve niteliktedir. rme. saatlerinin ilk saatlerinde, üretim hatt. 1, Mehmet Dokur 2, Nurhan Bayraktar 1, 1, Mehmet Dokur 2, Nurhan Bayraktar 1, 1, Ebru Öztürk Çopur 3, 4 1 2 3 4 ÖZET 01.01-31.12.2013 ve 01.01- niteliktedir. - rme saatlerinin ilk saatlerinde, üretim hatt indeyiz. Anahtar Kelimeler: AN EVALUATION

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI KURULUŞLAR PSIR 331 5 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI KURULUŞLAR PSIR 331 5 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI KURULUŞLAR PSIR 331 5 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sir John Soanne Müzesi; Mimarisi ve Müze Mimarisinde Doğal Aydınlatma Uygulamaları.

ÖZGEÇMİŞ. Sir John Soanne Müzesi; Mimarisi ve Müze Mimarisinde Doğal Aydınlatma Uygulamaları. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Unvanı : Güniz Meltem Giray : Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bilkent Üniversitesi 2002 Yüksek Lisans Sanat Tarihi

Detaylı

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 49, Temmuz 2017, s

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 49, Temmuz 2017, s Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 49, Temmuz 2017, s. 17-29 Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date 25.05.2017 15.07.2017 Doç. Dr. Nur ARAL

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF (A) GÜZ DÖNEMİ 13 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 20 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Hatai çizimleri,

Detaylı

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER İKRAMETTİN KARAMAN Erzurum doğumlu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim iş Bölümü mezunu. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Lisans tamamladı. 1985-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli

Detaylı

Students can get almost everything they need near the university campus. Student: Öğrenci Can: -ebilmek get: almak, sahip olmak, erişmek

Students can get almost everything they need near the university campus. Student: Öğrenci Can: -ebilmek get: almak, sahip olmak, erişmek MESLEKİ İNGİLİZCE I DERSİ - 1. HAFTA ÇEVİRİ METİNLERİ 1. NEW YORK UNIVERSITY New York University is in Greenwich Village. in: içinde, -de/da Village: köy, kasaba New York Üniversitesi Greenwich kasabasındadır.

Detaylı

Parça İle İlgili Kelimeler

Parça İle İlgili Kelimeler History of Venice History of Venice Venice is one of the most beautiful cities of the world.it lies on over a hundred islands in a lagoon in the northern part of the Adriatic Sea.Venice is a cultural and

Detaylı

2. Yıl / III. Dönem (Second Year Third Semester)

2. Yıl / III. Dönem (Second Year Third Semester) 1. Yıl / I. Dönem (First Year First Semester) TDE101 Osmanlı Türkçesi I (Ottoman Turkish I) 4 1 7 Tr AZ TDE103 Türkiye Türkçesi I: Ses Bilgisi (Turkish Language: Phonology) 3 0 5 Tr AZ TDE157 Türk Edebiyatı:

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyaset Bilimine Giriş PSIR 101 3 3 + 0 3 5. Temel siyasal deyimleri ayırt eder 1,2,3 A,C

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyaset Bilimine Giriş PSIR 101 3 3 + 0 3 5. Temel siyasal deyimleri ayırt eder 1,2,3 A,C DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Siyaset Bilimine Giriş PSIR 101 3 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ.Sınıf/.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** YDİ Temel Yabancı Dil (İngilizce) (Basic Foreign Language (English))

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

PRELIMINARY REPORT. 19/09/2012 KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK EARTHQUAKE (SOUTHEAST TURKEY) Ml=5.1.

PRELIMINARY REPORT. 19/09/2012 KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK EARTHQUAKE (SOUTHEAST TURKEY) Ml=5.1. PRELIMINARY REPORT 19/09/2012 KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK EARTHQUAKE (SOUTHEAST TURKEY) Ml=5.1 www.deprem.gov.tr www.afad.gov.tr REPUBLIC OF TUKEY MANAGEMENT PRESIDENCY An earthquake with magnitude Ml=5.1 occurred

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi Seçmeli Dersin Seviyesi Doktora ( İktisat ) Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar

Detaylı

MİNİMALİZM Öğr.Gör. Elif Dastarlı

MİNİMALİZM Öğr.Gör. Elif Dastarlı 1960 Sonrası Sanat Hareketleri MİNİMALİZM Öğr.Gör. Elif Dastarlı Frank Stella, Zambezi, 1959, tuval üzeri enamel, 230,5 x 200 cm, San Francisco Museum of Modern Art. Frank Stella, Jill (siyah seri), 1959,

Detaylı

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82114 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS

Detaylı

Bedri Baykam. Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: *

Bedri Baykam. Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: * 08~29 Ocak/Jan. 2016 Kültür Sanat Merkezi Kordon'da Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: +90 232 4649935 * 4649835 Http://www.kedikultursanat.org*info@kedikultursanat.org Kültür Sanat

Detaylı

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM ESTETİK ve SANAT 1.1 Düşünürlerin Estetik Kuramına İlişkin Genel Görüşleri... 3 1.1.a. Estetik Düşüncesine Genel Bakış... 5 1.1.b. Gerçekliğin Estetiksel Olarak Algılanması... 6

Detaylı

Yönetim için Sayısal Yöntemler (AVM306) Ders Detayları

Yönetim için Sayısal Yöntemler (AVM306) Ders Detayları Yönetim için Sayısal Yöntemler (AVM306) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Yönetim için Sayısal Yöntemler AVM306 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Medya ve Kültür (PR 334) Ders Detayları

Medya ve Kültür (PR 334) Ders Detayları Medya ve Kültür (PR 334) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya ve Kültür PR 334 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Doç.Dr. Musa Kazım Arıcan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Türk İslam Düşüncesi Tarihi Anabilimdalı, Öğretim Üyesi

Doç.Dr. Musa Kazım Arıcan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Türk İslam Düşüncesi Tarihi Anabilimdalı, Öğretim Üyesi Doç.Dr. Musa Kazım Arıcan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Türk İslam Düşüncesi Tarihi Anabilimdalı, Öğretim Üyesi Adı Soyadı (Unvanı) Musa Kazım Arıcan (Doç. Dr.) Doktora: Ankara Üniversitesi,

Detaylı

Ders Kodu Teorik Uygulama Lab.

Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Mesleki Oryantasyon ve Çeviriye Giriş 222000000001197 2 0 0 2 4 Ön Koşullar : c) Yok: Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen Dersler : -- Dersin Türü

Detaylı

3. SINIF GÜZ DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı

3. SINIF GÜZ DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı KODU RES301a1 RES301a2 RES301a3 RES301a4 RES301a5 ÖN KOŞULU 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS Seçmeli Ders Elective Studio 14 Zorunlu ders kredi toplamı

Detaylı

DERS KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Dersin ön koşulu var mı? *****

DERS KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Dersin ön koşulu var mı? ***** ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2018-2019 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : DTCF 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ A Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM

Detaylı

85 IVAN KONSTANTINOVIC AYVAZOVSKI ( ) Kalyonlar, tual üzeri yağlıboya, 1869 imzalı. 90x138 cm.

85 IVAN KONSTANTINOVIC AYVAZOVSKI ( ) Kalyonlar, tual üzeri yağlıboya, 1869 imzalı. 90x138 cm. I 85 IVAN KONSTANTINOVIC AYVAZOVSKI (1817-1900) Kalyonlar, tual üzeri yağlıboya, 1869 imzalı. 90x138 cm. Osmanlı uyruklu bir Ermeni ailesinin oğlu olan Ayvazovski 1817 yılında Kırım ın Feodosiya kentinde

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : Felsefe İngilizce Lisans Programı...SINIF /...YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDF 0 YDA 0 Foreign Language

Detaylı

Rüya ile Gerçek Arasında: San Gimigniano, Yapı Dergisi, Mayıs 2002,

Rüya ile Gerçek Arasında: San Gimigniano, Yapı Dergisi, Mayıs 2002, Yrd. Doç. Dr. Gevher Gökçe 21 Kasım 1963 te İstanbul da doğdu. 1984 te İstanbul Alman Lisesi ni, 1988 de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü nü bitirdi. Aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi

Detaylı

Kentsel Tasarıma Giriş (GTM 016) Ders Detayları

Kentsel Tasarıma Giriş (GTM 016) Ders Detayları Kentsel Tasarıma Giriş (GTM 016) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kentsel Tasarıma Giriş GTM 016 Seçmeli 1 2 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 86, Aralık 2018, s

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 86, Aralık 2018, s Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 86, Aralık 2018, s. 164-171 Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date 17.12.2018 31.12.2018 Dr. Öğr. Üyesi Mehmet

Detaylı

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANA BİLİM DALI İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER BİR ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ: SHERATON ANKARA HOTEL & TOWERS

Detaylı

KALEIDOSCOPES N.1. Solo Piano. Mehmet Okonşar

KALEIDOSCOPES N.1. Solo Piano. Mehmet Okonşar KALEIDOSCOPES N.1 Solo Piano Mehmet Okonşar Kaleidoscopes, bir temel ses dizisi üzerine kurulmuş ve bunların dönüşümlerini işleyen bir dizi yapıttan oluşmaktadır. Kullanılan bu temel ses dizisi, Alban

Detaylı

Öğrenim Süresi. Program Adı Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları. Limits of the Scores

Öğrenim Süresi. Program Adı Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları. Limits of the Scores Program Adı Öğrenim Süresi 2018-Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanları Limits of the Scores 1 st step: Applicants who are in the list of first seventy applicants depending upon their exam scores (out of

Detaylı