BÖLÜM: 1. Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÖLÜM: 1. Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı"

Transkript

1 BÖLÜM: 1 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı

2 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Dijital promosyon materyalleri nedir? Neden ihtiyaç vardır?

3 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Dijital promosyon materyalleri nedir? Neden ihtiyaç vardır? - Dijital promosyon materyalleri şirketlerin kurumsal kimlik anlayışını yansıtan araçlardır. Kurumsal davranışların ve kalite anlayışının sergilenmesini sağlarlar. - Kuruma ilişkin anlayış, hedef, kültür gibi değerler dijital promosyon materyallerine yansır. - Kuruma ait çalışmalar doğru tasarım ile birleştirilerek dijital promosyon materyallerinde veri olarak kullanıldığında geleceğe yatırım yapılabilir. - Bu promosyon ürünlerinin dijital ortamda hangi araçlarla ve nasıl oluşturduğuna dair örnekleri görelim.

4 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Neler promosyon materyalidir? - İlaç firmaları, sendikalar, yayınevleri gibi kurum ve kuruluşların tanıtım amacıyla çeşitli kitlelere ücretsiz olarak sundukları not kağıtlarını, takvimleri ve anahtarlıkları promosyon ürünleri olarak görmeye alışığız.

5 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı - En çok kullanılan dijital promosyon materyallerinden bazıları poster, el ilanı, broşür, kartvizit ve takvimdir.

6 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı - Bu materyaller bazı noktalarda birbirlerinden farklılık gösterir.

7 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı - Posterler diğer materyallere göre daha büyüktür.

8 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı - El ilanı ve broşürler boyut olarak birbirine benzemektedir. - Ancak el ilanları tek sayfadan oluşurken broşürler genellikle çok sayfalıdır.

9 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı - Kartvizit diğer materyallere göre en küçük boyutlarda üretilir. Genellikle cebe sığar. Adından da anlaşılacağı gibi kartvizitin boyutları kredi kartı gibi kartların boyutlarındadır.

10 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı - Takvimler boyut olarak daha çok seçenek ile karşımıza çıkar. Çünkü takvimler duvarda, masada, hatta buzdolabı süsü olarak da kullanılabilecek bir materyaldir.

11 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Promosyon Materyali Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Kağıt Boyutunun Seçilmesi - Hazırlanan materyalin rahat okunabilir ve anlaşılır olabilmesi için kağıt boyutunun doğru belirlenmesi önemlidir. Hazırlanan materyalin uzaktan dikkat çekmesi için yazılan yazıların ve kullanılan resimlerin uzaktan rahat okunabilmesi ve görülmesi gerekmektedir.

12 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Renk Modunun Seçilmesi - Renkler genellikle iki türde tanımlanır. - RGB: Kırmızı, yeşil, mavi ve bunların karışımlarından oluşur. - CMYK: Cam göbeği, magenta, sarı, siyahımsı renkler ve bunların karışımlarından oluşur. - Dijital ortamda kullanılan RGB, renklere derinliği verse de baskı malzemelerinde CMYK renkleri kullanılır. - Çözünürlük göz önünde bulundurulduğunda, 300 dpi kaliteli bir baskı için standarttır.

13 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Kenar Boşluklarının Belirlenmesi - Baskı alınırken kağıdın kenarlarından kesilme ihtimaline karşı dijital malzemede standart kenar boşluklarının (3,5 4 cm) bırakılması gerekir. Aksi halde önemli bir ayrıntı kesilir ve görünmeyebilir. Bu da oluşturulan materyalin anlaşılamaz bir hale gelmesine neden olur.

14 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Fotoğraf ve Resim Kalitesinin Belirlenmesi - Eklenen fotoğraf ve resimlerde çözünürlük önemlidir. Bu yüzden fotoğrafların profesyonel bir görünüm için iyi bir makine ile çekilmesi yada resim düzenleme programları ile düzenlenmesi gerekmektedir.

15 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Doğru Renklerin Kullanımı - Güzel bir görünüm için arka plan ile yazı ve resim renklerinin birbiri içinde kaybolmaması gerekmektedir. Kullanılan renk sayısına dikkat etmemiz gerekir. Fazla renk kullanmak materyali güzelleştirmez. Renklerin anlaşılır olması daha önemlidir.

16 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Logo Oluşturulması - Materyal oluşturmaya başlamadan önce bir işletme logosuna sahip olmak faydalı olacaktır. - Logo kurumsal kimliğin en önemli ve kaybedilmemesi gereken bir parçadır. - Müşterilerin aklında bir iz bırakmak logo ile mümkündür. - Hazırlanan poster, el ilanı ve broşürlerde logo kullanılarak hedef kitlede güven oluşturulması sağlanmaktadır.

17 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Font Tipi ve Büyüklüğünün Seçilmesi - Materyalde kullanılan font tipi ve büyüklüğü materyalin görünümüne ve verilen bilgilere göre değişebilir. - Poster ve el ilanı hazırlarken mesaj büyük harflerle, tarih adres telefon ve benzeri bilgiler küçük harflerle yazılabilir. - Broşürde ise daha fazla yazı ve resim bulunabilir. Özellikle iç sayfalardaki yazı ve resimler diğer sayfalardan daha küçük olmakla birlikte font tipine dikkat edilmesi gerekmektedir.

18 BÖLÜM: 2 Dijital Promosyon Materyali Hazırlama Programı ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması

19 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması - Bu bölümde ürün ve hizmetlerinizin tanıtımı için kullanabileceğiniz poster, el ilanı ve broşür materyallerini nasıl hazırlayabileceğimizi, bu materyalleri hazırlarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğreneceğiz.

20 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması Poster Hazırlama - Poster ve afişler duvara asılmak üzere kullanılan büyük boy resimlerdir. Kullanım amaçları farklı olabilir. - Sinema filmleri, kalabalık sokaklar, duraklar posterleri sıklıkla görebileceğimiz yerlerdir. Posterler genelde duyuru amacıyla kullanılırlar.

21 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması - Duyurulacak olan olayı temsil eden resim, yazı gibi ögelerle dikkat çekme amaçlanır. Renklerin uyumu ve canlılığı sayesinde dikkat çekmeleri beklenir. Kampanyalar ve fırsatlar poster yolu ile duyurulabilir. - Ürünlerin görünmesini basitçe sağlar. Mağaza girişlerinde ve içinde kullanımı müşterilerin sorularına yanıt bulmasını sağlayabilir.

22 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması - Karmaşıklığı ortadan kaldırır, kolay kullanılır ve ekonomiktir. - Baskı kalitesi iyi olmazsa dayanıklı olmayabilir. - Farklı zamanlarda kullanılmak üzere saklanan posterlerin depolanması için alana ihtiyaç vardır.

23 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması - Dijital Promosyon Materyallerinde Uluslararası kabul görmüş A Serisi kağıt boyutları kullanılır A 0 dan A10 kadar olan bu poster boyutlarından birini seçebilirsiniz. ofis ev ve okullarda sıklıkla kullanılan format a4 formatıdır okunurluğu yüksek bir poster için A4 ün iki katı büyüklüğünde olan A3 ideal bir boyuttur örneğin otobüs duraklarında sokaklarda gördüğümüz bilbordlardaki bir poster boyutu hemen hemen açılmış bir gazete sayfası haline dek gelmektedir.

24 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması - Poster hazırlama aşamasında örnek bir poster üzerinde kısa bir inceleme yapalım. - Poster tasarımında amaca uygun bir görsel ya da resim seçimi önemlidir. - Aynı şekilde başlık ve bilgilendirme de amaca uygun, kısa, net ve etkili olmalıdır. - Duruma göre bir slogan da yazılabilir. - Arka plan da karmaşadan uzak ve sade olmalıdır.

25 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması

26 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması El İlanı Hazırlama - El ilanı; sokak, alışveriş merkezleri gibi kalabalık mekanlarda insanlara dağıtılan tek sayfalı baskılı malzemedir. - Restoran ya da kafeler için en çok kullanılan reklam malzemesidir.

27 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması El İlanı Hazırlama - Reklam ya da duyuruları ulaştırmanın en ekonomik yollarından biridir. - Hedef kitleye ilk elden bilgi vermeyi sağlar. - En çok A6 ve A5 boyutları tercih edilir. - Etkili bir el ilanı hazırlayabilmek için bu üründe ya da markada ne tanıtılmak istendiğinin açıkça belirlenmesi gerekir. - Mesaj kısa, net ve etkileyici olmalıdır.

28 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması El İlanı Hazırlama - Hedef kitlenin, kuruma ya da firmaya ulaşabilmesi için gerekli tüm bilgiler yer almalıdır. - Metin anlaşılır bir dille ve yazım kurallarına uyularak yazılmalıdır. - Kullanılan resimlerin sayfanın içinde anlaşılabilecek büyüklükte olması gerekir. - Ayrıca resim ve fotoğrafların çözünürlüğü iyi olmalıdır.

29 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması Broşür Hazırlama - Broşür, birkaç sayfadan oluşan, kaliteli ve parlak bir kağıda basılmış bir reklam malzemesidir. - Bazıları el ilanı ve broşürü aynı anlamda kullanmasına rağmen aralarında basit bir fark vardır.

30 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması Broşür Hazırlama - Broşür, el ilanının aksine birkaç sayfadan oluşan bir kitapçıktır. - Ürün sayısı çok olduğunda en iyi reklam malzemesi broşür olabilir. - Broşürler birkaç sayfadan oluşacağı için içerisinde ürünün görselinin yanı sıra ürüne ait açıklamalar bulunabilir.

31 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması Broşür Hazırlama - Fiyat bilgisi verilebilir ancak ürünlerin farklı ve öne çıkan özellikleri çarpıcı bir sunumla yer alırsa broşür daha etkili olacaktır. - Broşürlerde A4 boyut yani 21x29,7 cm Avrupa kağıt standardıdır. - Letter yani 21,6x27,9 cm ise ABD standardıdır.

32 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması Broşür Hazırlama - Bu boyutlar kağıt kaybının minimum olması ve maliyet uygunluğu açısından idealdir. - Yeni çıkan bir ürünün tanıtımı için broşür kullanılacaksa sayfa sayısı daha fazla olabilir. - Ancak bilinen ürünler için sayfa sayısının minimum olmasında maliyet açısından fayda vardır.

33 ile Poster, El İlanı ve Broşür Hazırlanması Broşür Hazırlama - Aksi halde müşteri ilk sayfayı inceleyip diğer sayfalara bakmadan broşürü atabilir. - Broşürde ön-arka kapak şeklinde bölümlere yer verilirse müşteri özetle ne için broşüre sahip olduğunu anlayabilir ve mesajın iletimi kolaylaşabilir.

34 BÖLÜM: 3 Dijital Promosyon Materyali Hazırlama Programı İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması

35 Kartvizit Hazırlama İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması - Kartvizit, kişisel ya da kurumsal kimliğin ve iletişim yollarının görünür olması istendiğinde kullanılan, boyutları cebe sığabilecek kadar küçük reklam malzemesidir.

36 İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması Kartvizit Hazırlama - Kartvizit bir firmanın ya da kurumun imzası gibidir. - Genellikle 5x8cm boyutlarında basılırlar. - Kurumsal bir izlenim oluşmasına katkı sağlayan en önemli reklam aracıdır.

37 Kartvizit Hazırlama İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması - Fuar gibi etkinliklerde kişiler arasında bağlantı kurmanın en iyi yolu kartvizitlerdir. - Zıt renkler kullanmak hem yazıları okunabilir kılar hem de kartvizitleri daha dikkat çekici hale getirir. - Zeminin beyaz olması her zaman daha etkilidir.

38 Kartvizit Hazırlama İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması - Kurumun/firmanın logosu varsa kartvizitteki renkler buna uygun seçilmelidir. - Yazıların okunabilir boyutlarda olmasına dikkat edilmelidir. - Kartvizitte varsa logo, isim ve unvan, çalışılan kurumun adı, iletişim bilgileri yer almalıdır.

39 Takvim Hazırlama İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması - Takvim, çok sayıda yapraktan oluşan, masa ya da duvara asılan, çeşitli boyutlarda hazırlanabilen baskı malzemesidir. - Kişilerin takvime baktıklarında görmeleri istenen başka reklam unsurları, bu baskı malzemesine işlenerek hedef kitleye ulaşmayı sağlayan bir nesne haline getirilirler. - Yayınevleri, özel okullar ve benzerleri kurum ve kuruluşlar daha çok masa takvimi ile bu amaçlarını gerçekleştirmektedir.

40 Takvim Hazırlama İle Kartvizit, Takvim Hazırlanması - Takvimi hazırlarken kurum/firmaya ait logolar ve firmanın ürettiği hizmetler kullanılmalıdır. - Takvimde kurumu yansıtan bilgiler ve iletişim yollarına yer verilmelidir. - Ayrıca kullanılan renkler kuruma ve kurum logosuna uygun olmalıdır. - Yazılar okunabilir ve anlaşılabilir büyüklükte olmalıdır.

41 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ diprom.wordpress.com

T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı

T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı ĠLLERĠMĠZ AVRUPA BĠRLĠĞĠNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI TANITIM VE GÖRÜNÜRLÜK REHBERĠ Haziran 2011 1. Ġllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı Tanıtım

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM

BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM KURUMSAL YAPI Genel Tekrar MÜY (Masaüstü Yayıncılık) Yazılımları Kelime İşlem Yazılımları Sayfa Düzenleme Yazılımları Görüntü İşleme Yazılımları Çizim (Vektörel) Yazılımlar

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Yrd. Doç. Dr. Levent DURDU Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

KARTVİZİT TEK YÖN ÇIFT YÖN SELEFON LAK 1. YÖN RENKLI 2.YÖN RENKLI 35TL 50TL 90TL 200TL

KARTVİZİT TEK YÖN ÇIFT YÖN SELEFON LAK 1. YÖN RENKLI 2.YÖN RENKLI 35TL 50TL 90TL 200TL ADET S/B 2 0 0 2000 00 23TL 12TL 1 1 KARTVİZİT TEK YÖN ÇIFT YÖN SELEFON LAK RENKLI 1. YÖN RENKLI 2.YÖN S/B 1. YÖN RENKLI 2.YÖN RENKLI TEK YÖN ÇIFT YÖN TEK YÖN ÇIFT YÖN Not: Fiyatlarımız 3gsm Parlak veya

Detaylı

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. PowerPoint 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. PowerPoint 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101 BİL 101 - Bilişim Teknolojileri PowerPoint 2007 http://bil.etu.edu.tr/bil101 Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri 2 Etkili Sunum Hazırlama Dinleyici kitlenizi belirleyin. Dinleyiciler uzman kişiler mi? Sıradan

Detaylı

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi

2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ. İzleme ve Değerlendirme Birimi 2014 GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI GÖRÜNÜRLÜK EĞİTİMİ İzleme ve Değerlendirme Birimi Görünürlük Rehberi Görünürlük Rehberi Rehberde belirlenen tedbirleri almakla yükümlü olanlar Desteklenen projelerde,

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1 Kurumsal Kimliğimiz Hakkında 1.2 Logomuz Hakkında 2. LOGO 2.1 Logo nun Dikey Renkli Kullanımı 2.2 Logo nun

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM - LOGOTYPE YATAY KULLANIM Turyap amblemi kurum kimliğini oluşturan temel grafik öğelerin başında gelmektedir. Amblem ve logotype ın yatay temel oranları yanda belirtilmiştir.

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Keller Williams Quick Referen 1.0 Kurumsal Kimlik Kılavuzunun Kullanımı Uygun tasarımın ne ölçülerde ve nasıl kullanılması gerektiğini belirten kurumsal kimlik kitapçığında logo

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013. www.isef.org.tr

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013. www.isef.org.tr Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013 Kurum Kimliği Kılavuzu 2013 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 0 0 3 LOGO KULLANIMI 1.1 Oranlar 07 1.2 Renkler 08 1.3 Renkli/Siyah-Beyaz/Tek Renk 09 1.4 Minimum Kullanım 10 1.5 Hatalı

Detaylı

KAMPANYA TASARIM KILAVUZU

KAMPANYA TASARIM KILAVUZU KAMPANYA TASARIM KILAVUZU 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ www.bizimleyuruturkiye.com 2 KAMPANYA TASARIM KILAVUZU 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 3 BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE www.bizimleyuruturkiye.com 4 İÇİNDEKİLER

Detaylı

S pons or l uk Al ternatifle r i

S pons or l uk Al ternatifle r i MARBLE BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR... 23-26 MART 2016 Re k l a m v e S pons or l uk Al ternatifle r i m a r b l e. i z f a s. c o m. t r Dış Mekan Reklam Alternatifleri Ana Giriş Kübik Karkas ÖZELİKLER: Ölçü:

Detaylı

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. AKO nun görsel ve algısal iletişimine dair ortak bir dil oluşturmak üzere hazırlanan

Detaylı

O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır.

O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır. Görsel Tasarım 34 1 O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır. O O İyi tasarlanmış öğretim araç-gereçleri öğretim sürecini zenginleştirir, öğrenmeyi artırır.

Detaylı

Reklam ve Sponsorluk Alternatifleri

Reklam ve Sponsorluk Alternatifleri Reklam ve Sponsorluk Alternatifleri Dış Mekan Reklam Alternatifleri Ana Giriş Krom Pano ÖZELLİKLER: Ölçü: 590x295cm Baskı, Uygulama ve Söküm: Firma tarafından yaptırılacaktır. Malzeme: Blackback branda

Detaylı

Kurumsal kimlik çalışmalarındaki zincirin ilk halkasını logo tasarımı oluşturur. Bu nedenle logo (amblem, logo veya logotype) tasarlanırken uygulama

Kurumsal kimlik çalışmalarındaki zincirin ilk halkasını logo tasarımı oluşturur. Bu nedenle logo (amblem, logo veya logotype) tasarlanırken uygulama Kurumsal kimlik çalışmalarındaki zincirin ilk halkasını logo tasarımı oluşturur. Bu nedenle logo (amblem, logo veya logotype) tasarlanırken uygulama alanları çok ayrıntılı düşünülmeli, teknik olanaklar

Detaylı

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr LOGO KULLANIM KILAVUZU www.opalon.com.tr www.opalon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.opalon.com.tr 01 MODON 02 LOGO TANIMI 03 LOGO ÖLÇÜLERİ 04 DIŞ ALAN KULLANIMI

Detaylı

Kurumsal Kimlik. Web Sitesi Tasarımı & Kodlaması. Reklam Tanıtım Ürünleri. Dijital Medya. Stand Tanıtım Ürünleri. Prodüksiyon.

Kurumsal Kimlik. Web Sitesi Tasarımı & Kodlaması. Reklam Tanıtım Ürünleri. Dijital Medya. Stand Tanıtım Ürünleri. Prodüksiyon. Biz küçücük ama sıcacık bir ekibiz. İşimizi Tutkuyla yapar ve en iyi sonucu almak için çabalarız. Müşterilerimize verdiğimiz değer başta olmak üzere, birbirimize ve işimize aşkla bağlı oluşumuz, bizi yukarıya

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik www.partibeta.com Titiz bir çalışma sonucunda oluşturulan elinizdeki kılavuz, tüm iletişim ortamlarında, Partibeta kurumsal

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İçindekiler Giriş Logo Logo kullanımı Konum (Köşe kullanımlar) Konum (Köşe dışı kullanımlar) Güvenlik alanı Minimum boyut Ana Renk Yerdımcı renkler (Pantone) Yardımcı renkler (Trikromi)

Detaylı

İÇİNDEKİLER SPONSORLUK OLANAKLARI...3 REKLAM OLANAKLARI...6

İÇİNDEKİLER SPONSORLUK OLANAKLARI...3 REKLAM OLANAKLARI...6 İÇİNDEKİLER SPONSORLUK OLANAKLARI...3 REKLAM OLANAKLARI...6 SPONSORLUK OLANAKLARI SPONSORLARA SAĞLANACAK ORTAK HİZMETLER Yaka Kartı Sponsoru veya Kayıt Alanı Sponsoru olarak HPKON 2017 Fuarı na katılan

Detaylı

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20 ASKAJANS ın logosu yatay bir formattadır. Logodaki ASK yazının sol tarafında üç (3) renkten oluşan soldan sağa kırk beş (45) derecelik açılara sahip yatay figürler bulunmaktadır. Logonun boyutları basılı

Detaylı

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 Ocak 2018 5 LOGOTYPE 14 RENKLER 18 YAZI KARAKTERİ 22 KURUMSAL MATERYALLER 30 BAYRAKLAR 34 TANITIM MATERYALLERİ LOGOTYPE Logotype Oranlar İyi Gençlik Logotype

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ

MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ Bu rehber, Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu EK II de yer alan Sözleşmelerin Genel Koşulları nın Görünürlük Kuralları başlıklı 6 ncı maddesine dayanılarak

Detaylı

Ürün teknik özellikleri

Ürün teknik özellikleri Ürün teknik özellikleri 1 July 2016 İçindekiler ROLL-UP AFİŞLER Roll-up Afiş Basic 3 Roll-up Afiş Excellent 5 Roll-up Afiş XXL 7 Roll-up Afiş A3 9 Roll-up afişler. Tüm şirket promosyonları için ideal.

Detaylı

16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL

16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL GLOBAL MEETING 2017 16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL SPONSORLUK DOSYASI World Tourism Forum Dünya Turizm Örgütü Üyesidir. WORLD TOURISM FORUM /// 16-18 ŞUBAT 2017 16-18 Şubat 2017 WORLD TOURISM FORUM GLOBAL MEETING

Detaylı

Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve dü şünce geleneğinin tesis edilemediğine, bu konuda bir buhran

Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve dü şünce geleneğinin tesis edilemediğine, bu konuda bir buhran Uzunca bir süreden beri Türkiye de sahih bir ilim ve dü şünce geleneğinin tesis edilemediğine, bu konuda bir buhran yaşandığına şahit olmaktayız. Buna paralel olarak nitelikli ve özgün ilmi eserlerin istihsalinde

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1. LOGO ODTÜ TEKNOKENT logosu yandaki gibidir. Kurumsal fontumuz Klavika dır. Logomuz tek renkli bold olarak kullanılır. x x x x x a. Kullanım Özellikleri Logoda Boşluklar: ODTÜ

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır.

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Güvenlik Alanı BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Dar alanlarda her iki yanda da güvenlik

Detaylı

Açıkhava Tasarım Kılavuzu

Açıkhava Tasarım Kılavuzu Açıkhava Tasarım Kılavuzu Açıkhava reklamcılığında tasarım Açıkhava reklamcılığında tasarım, reklamın etkisini doğrudan en çok etkileyen unsurdur. Bu yüzden tasarım aşamasında bazı temel kurallara dikkat

Detaylı

. TÜBITAK. Bilim fuarları katalogu ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE FAALİYETLERİ TANITIM, ARAŞTIRMA, YAYGINLAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

. TÜBITAK. Bilim fuarları katalogu ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE FAALİYETLERİ TANITIM, ARAŞTIRMA, YAYGINLAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI PROJE FAALİYETLERİ TANITIM, ARAŞTIRMA, YAYGINLAŞTIRMA VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 4006. TÜBITAK Bilim fuarları katalogu e-posta :avendproje@gmail.com Telefon :05426481279 www.avendproje.com

Detaylı

IFWEDDING FASHION İZMİR

IFWEDDING FASHION İZMİR www.fuarizmir.com.tr IFWEDDING FASHION İZMİR TANITIM ALTERNATiFLERi DIŞ MEKAN REKLAM ALTERNATiFLERi A Fotoselli Kapı Giydirme Alınlık Ölçüsü: 380x48 cm Alınlık Yan Ölçüleri: 120x46cm Kapı Ölçüsü: 80x227cm

Detaylı

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk.

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk. Sunuş Çocuk ve Aile Fuar'ı, katılımcı firmaların hedef kitlesine ulaşmasında en etkin pazarlamaplatformu iddiası ile kurulmuştur. Goca Fuarcılık ve Messe Berlin işbilirliği ile gerçekleştirilen Çocuk ve

Detaylı

PROMOSYON DEFTERİ PROMOTION NOTEBOOK

PROMOSYON DEFTERİ PROMOTION NOTEBOOK PROMOSYON DEFTERİ PROMOTION NOTEBOOK PROMOSYON DEFTERİ PROMOTION NOTEBOOK 5 EKONOMİK KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ PROMOSYON DEFTER Promosyon defterini farklı kılan özelliği, amacını tüketiciye KALICI ve DİREKT

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için Artegra yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

+ MENU WALL. Restorant/Fast Food Menü Ekranları

+ MENU WALL. Restorant/Fast Food Menü Ekranları Digital Tabela İşletmenize özel Digital Tabela (Signage) ihtiyaçlarınız için dilediğiniz yerden içeriğini güncelleyebileceğiniz merkezi yönetim destekli, video wall, digital menu ekranları, birleşik led

Detaylı

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi & Çalışma Şartları

Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi & Çalışma Şartları Freelance Grafik Tasarım Fiyat Listesi & Çalışma Şartları 2016-2017 KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI Logo Tasarımı Kurumsal Kimlik Tasarımları (8 Parçaya kadar.) 500 TL - 2000 TL 1000 TL - 2000 TL Kartvizit

Detaylı

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr LOGO KULLANIM KILAVUZU www.opalon.com.tr www.opalon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.opalon.com.tr 01 GSM SHELTERS 02 LOGO TANIMI 03 LOGO ÖLÇÜLERİ 04 DIŞ ALAN

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2 Yüzyüze İlişkiler Yüzyüze ilişkilerde, kararların verilmesinde halktan gelen geri bildirimlerin önemli bir işlevi vardır. Bu tür ilişkilerde

Detaylı

Söz konusu tasarım olduğu zaman kesin kuralların olmadığını, daha çok genel kabul gören uygulamaların olduğunu belirtmek gerekir.

Söz konusu tasarım olduğu zaman kesin kuralların olmadığını, daha çok genel kabul gören uygulamaların olduğunu belirtmek gerekir. DERGİ TASARIMI Dergi Siyaset, edebiyat, teknik, kültür, magazin, ekonomi vb. konuları inceleyen ve belirli aralıklarla çıkan süreli yayındır. Dergiye mecmua da denir. Bir derginin içeriği derginin amacına

Detaylı

Firma Adı - Ürün Adı. 300 dpi. 21 cm. 300 dpi. 14 cm. 300 dpi. 7 cm. (jpg, tiff veya eps)

Firma Adı - Ürün Adı. 300 dpi. 21 cm. 300 dpi. 14 cm. 300 dpi. 7 cm. (jpg, tiff veya eps) max. 13 mm max. alan:800 mm 2 max.70 mm (jpg, tiff veya eps) Görsel Malzemeler Yayınlamak istenen ürünün fotoğrafları minimum 300dpi (dot per inch) çözünürlükte ve eni minimum 140 mm olacak şekilde dijital

Detaylı

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Büyük Birlik Partisi seçim kampanyası sloganlarının yazı karakteri Akzidenz-Grotesk Next dir. Sloganın tipografik çözümünde bazı harfler kesilmiş,

Detaylı

Reklam ve Sponsorluk. Alternatifleri. ifwedding.izfas.com.tr

Reklam ve Sponsorluk. Alternatifleri. ifwedding.izfas.com.tr Reklam ve Sponsorluk Alternatifleri ifwedding.izfas.com.tr Dış Mekan Reklam Alternatifleri Açık Sergi Alanı Pano Reklam Alanı ÖZELİKLER: Ölçü: 600x500cm Baskı & Uygulama: İzfaş tarafından yaptırılacaktır.

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KULLANIM KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KULLANIM KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KULLANIM KLAVUZU Günümüzde firmalar, görsel ve basılı malzeme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla zaman zaman çeşitli çalışmalar yaptırmakta ve bu çalışmaların hazırlanması esnasında, çeşitli

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU O1 ANA LOGO VE VERSİYONLARI RENKLİ VERSİYON UNIQ İstanbul, içinde birbirinden farklı birçok etkinliğin yapılabildiği, bünyesindeki markalar sayesinde konuklarına yeme-içme yanında;

Detaylı

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr LOGO KULLANIM KILAVUZU www.opalon.com.tr www.opalon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.opalon.com.tr R GON 01 RIGON 02 LOGO TANIMI 03 LOGO ÖLÇÜLERİ 04 DIŞ ALAN

Detaylı

İÇİNDEKİLER SLOGANIN KULLANIM ŞEKLİ...5 BASILI MALZEMELER... 13 OUTDOOR/DIŞ MEKAN BASKILARI... 29. BASIN ve YAYIN İŞLERİ... 71

İÇİNDEKİLER SLOGANIN KULLANIM ŞEKLİ...5 BASILI MALZEMELER... 13 OUTDOOR/DIŞ MEKAN BASKILARI... 29. BASIN ve YAYIN İŞLERİ... 71 İÇİNDEKİLER SLOGANIN KULLANIM ŞEKLİ...5 BASILI MALZEMELER... 13 OUTDOOR/DIŞ MEKAN BASKILARI... 29 BASIN ve YAYIN İŞLERİ... 71 ADAYIN YEREL SLOGANINI KULLANABİLECEĞİ TASARIM ÖRNEKLERİ... 79 SLOGANIN KULLANIM

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

SPONSORLUK FIRSATLARI

SPONSORLUK FIRSATLARI SPONSORLUK FIRSATLARI Geniş bir yelpazeden oluşan sponsorluk fırsatlarıyla Avrasya Ambalaj Fuarı nda üst düzey ziyaretçi profiline markanızın bilinirliğini artırma fırsatı yakalayın. 5 farklı paketimizden

Detaylı

Reklam. Alternatifleri. shoexpo. izfas.com.tr

Reklam. Alternatifleri. shoexpo. izfas.com.tr Reklam Alternatifleri shoexpo. izfas.com.tr İç Mekan Reklam Alternatifleri Kırlangıç Flama Fuaye ÖZELİKLER: Ölçü: 150x400cm Baskı, Uygulama, Demontaj: Firma tarafından yaptırılacaktır. Malzeme: Blackback

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI

DİCLE KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI DİCLE KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI KASIM 2011 İÇİNDEKİLER 1. DİCLE KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI... 3 2. PROJELERDE UYGULANACAK GENEL GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI...

Detaylı

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET KURUMSAL KİMLİK 03 28 32 36 42 45 48 LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET LOGO SİF logosu ölçülerle belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. ORANLAR GÜVENLİK

Detaylı

Reklam ve Sponsorluk. Alternatifleri. minex.izfas.com.tr

Reklam ve Sponsorluk. Alternatifleri. minex.izfas.com.tr 2017 Reklam ve Sponsorluk Alternatifleri minex.izfas.com.tr İç Mekan Reklam Alternatifleri Kırlangıç Flama Fuaye ÖZELİKLER: Ölçü: 150x400cm Baskı, Uygulama ve Demontaj: Firma tarafından yaptırılacaktır.

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi içindekiler Giriş 3 1. YTONG Logosu 4 2. Logonun Kullanımı 5 3. Logoda Güvenlik Alanı 6 4. Logonun Minimum Kullanımı 7 5. Logonun Hatalı Kullanımları 8 5.1. Logonun Hatalı Kullanımları

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

A dan Z ye ihtiyacınız olan herşey bu katalog ta! Hizmet ve Ürün Kataloğu. # İşler Fon unda! www.fondijital.com

A dan Z ye ihtiyacınız olan herşey bu katalog ta! Hizmet ve Ürün Kataloğu. # İşler Fon unda! www.fondijital.com A dan Z ye ihtiyacınız olan herşey bu katalog ta! # İşler Fon unda! Hizmet ve Ürün Kataloğu www.fondijital.com 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Fon Dijital, müşteri memnuniyeti odaklı, kaliteden taviz

Detaylı

4 SPONSORLUK DOSYASI

4 SPONSORLUK DOSYASI 4 SPONSORLUK DOSYASI 4-6 Şubat 2016 İstanbul Neden Partner Olmalısınız? Yeni müşteriler kazanma ve yeni iş fırsatları yaratma Sektörde öncü olan konuşmacılara erişme Sektör öncüleri ile fikirlerinizi paylaşma

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure SAYFA NO/ Page Number 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürle ICCS logosu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım logosunun ICCS den hizmet alan müşteriler tarafından nasıl kullanılması gerektiğinin ifade

Detaylı

Bro ür Tasarımı Nasıl Yapılır? Bro ürün Yapısı lk Dura ımız: Ka

Bro ür Tasarımı Nasıl Yapılır? Bro ürün Yapısı lk Dura ımız: Ka Broşür Tasarımı Nasıl Yapılır? Broşür tasarımı göründüğü kadar kolay değildir. Ancak bazı incelikleri bilirsek çok basit ve keyiflidir. Broşür: 1. 'brochure', tasarımıyla dikkat çekmeyi amaçlayan, marka

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU SAMSUN - 2013. özenilen üniversite

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU SAMSUN - 2013. özenilen üniversite KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU SAMSUN - 2013 özenilen üniversite Temel Öğeler Logo 1.1 Renkler 1.2 Tipografi 1.3 Fotoğraf Kullanımı 1.4 OMÜ Kurumsal Kimlik Kılavuzu, artan ve çeşitlenen gereksinimlere çözüm oluşturmak

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu. Kurumsal Kimlik Kılavuzu www.plh.com.tr Bölüm I Logo Renk Yazı karakteri 2017 Rev 3 Logo slogan PLH ismi, Profesyonel Lojistik Hizmetleri sloganının baş harflerinden oluşturulmuştur. Sloganın içeriği firmanın

Detaylı

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ SUNUŞ Herkes İçin Acil Sağlık Derneği nin değerli üyeleri, Dünyadaki değişim ve gelişimi yakından izlemek ve "iletişim" etkenini yüklendiğimiz görevin parçası kabul ederek kendimizi tam bir bütünlük ve

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr ECOFR AME

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr ECOFR AME LOGO KULLANIM KILAVUZU www.opalon.com.tr ECOFR AME www.opalon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.opalon.com.tr ECOFR AME 01 RIGON 02 LOGO TANIMI 03 LOGO ÖLÇÜLERİ

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Kurumsal Kimlik Kılavuzu Hakkında Kurumsal kimlik, işletme felsefesinin görsel iletişim sanatlarının gücünden yararlanarak tanımlanması ve bu görsel tanımlamanın bütünlük içerisinde

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU BASILI MATERYAL ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Madde 1-GENEL ŞARTLAR 1.1-Kapsam ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, İhtiyaçlarına yönelik kullanılması için aşağıda açıklanan teknik özellikler

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

Beykoz Belediyesi Yarışması

Beykoz Belediyesi Yarışması Logo Yarışması Logo Yarışması Beykoz Belediyesi Logo Yarışması BEYKOZ BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI Ahmet Mithat Efendi der ki Dünya nın en güzel şehri İstanbul, İstanbul un en güzel yeri Beykoz dur. Boğaziçinin

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN TANITIM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, piyasada bulunan kozmetik ürünlerin tanıtım faaliyetlerinde dikkat edilmesi

Detaylı

R. Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI

R. Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI R. Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI İÇİNDEKİLER KURUM KİMLİĞİ 5 01 LİDER FOTOĞRAFLARI 6 02 LOGONUN DİKEY RENKLİ KULLANIMI 7 03 LOGONUN YATAY RENKLİ KULLANIMI 8 04 KAMPANYA RENKLERİ 9 05 KURUM KİMLİĞİ YAZI

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU BAYİ CEPHE UYGULAMALARI Temel Unsurlar, Temel İlkeler TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak

Detaylı

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak A Temel İlkeler 1. Sembol 2. Yazı 3. Logotayp - Temel Kullanım 4. Logotayp - Dikey Kullanım 5. Logotayp - Kurumsal Renk Standartları 6. Logotayp - Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü 7. Logotayp

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK KILAVUZU EK-7

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK KILAVUZU EK-7 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK KILAVUZU EK-7 SUNUŞ olarak hedeflerimiz, daha yüksek becerili iş gücü, toplumun tamamını kapsayan

Detaylı

LOGO KULLANIM KILAVUZU. TRON

LOGO KULLANIM KILAVUZU.  TRON LOGO KULLANIM KILAVUZU www.opalon.com.tr TRON www.opalon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.opalon.com.tr TRON 01 RIGON 02 LOGO TANIMI 03 LOGO ÖLÇÜLERİ 04 DIŞ

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır.

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2015 T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır. İÇİNDEKİLER AMBLEM ve LOGO 1.0 Amblem / Type 1.1 Logotype 1.2 Logo nun Renkli Kullanımı 1.3 Logo nun SB Kullanımı

Detaylı

kurumsal kimlik dosyası yeni:layout 1 copy 1 4/12/16 12:19 AM Page 1

kurumsal kimlik dosyası yeni:layout 1 copy 1 4/12/16 12:19 AM Page 1 kurumsal kimlik dosyası yeni:layout 1 copy 1 4/12/16 12:19 AM Page 1 2016 kurumsal kimlik dosyası yeni:layout 1 copy 1 4/12/16 12:19 AM Page 2 Rahmet Eli Yetimler Derneği Kurumsal Kimlik Klavuzu RAHMETELİ

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

B2C & B2B PLATFORMS. www.chehobo.com MARKA DOSYASI

B2C & B2B PLATFORMS. www.chehobo.com MARKA DOSYASI B2C & B2B PLATFORMS MARKA DOSYASI sürdürülebilirlik politikası chehobo.com chehobo.com chehobo.com u global seyahat sektörünün en akılda kalıcı, en etkileyici ve en basit çözümü olması için ürettik TAMER

Detaylı

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1 2 Van Büyükşehir Belediyesi nin amblem ve logosunda kentin en önemli üç öğesi olan ; Van, Göl ve Güneş temel öğeler olarak kullanılmıştır. Büyükşehir logosu, en sade ve anlaşılabilinir

Detaylı

2LOGOTYPEGİRİŞ

2LOGOTYPEGİRİŞ 2LOGOTYPE GİRİŞ 2.1 Logotype ın Renkli Kullanımı / Türkçe 2.2 Logotype ın Renkli Kullanımı / İngilizce 2.3 Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı 2.4 Logotype ın Renkli Zeminde Dişi Kullanımı 2.5 Logotype ın

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI

İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI İZMİR KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI AĞUSTOS 2011 İÇİNDEKİLER 1. İZMİR KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI... 3 2. PROJELERDE UYGULANACAK GENEL GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI...

Detaylı

Sponsorluk katılımcılara ne sağlayacak?

Sponsorluk katılımcılara ne sağlayacak? Sizleri, PERYÖN Trakya Şubesi tarafından 17 Kasım 2018 tarihlerinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu nda düzenlenecek olan Dün Bugün Gelecek temalı İnsan Yönetimine ve iş hayatına dair

Detaylı

ISAF EXCLUSIVE CONFEX HAKKINDA

ISAF EXCLUSIVE CONFEX HAKKINDA ISAF EXCLUSIVE CONFEX HAKKINDA Dünyanın dikkatini üzerine çeken, pek çok sahada önemli ve yükselen trendi ile Bölge nin ilklerine imza atmakta olan ülkemiz, yeni ve akıllı yapılanma çizgisini yukarı doğru

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

Detaylar ilerleyen sayfalarda!

Detaylar ilerleyen sayfalarda! Detaylar ilerleyen sayfalarda! Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Profesyonel veya Premium üyeliklerle site içerisinde kurumunuzu en iyi şekilde tanıtarak hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.

Detaylı

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU İçindekiler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 AMBLEM / LOGO ORANLARI BASILI MALZEMELER AÇIKHAVA UYGULAMALARI TABELA VE YÖNLENDiRMELER AMBALAJ UYGULAMALARI DiJiTAL UYGULAMALAR PERSONEL KARTLARI BAYRAKLAR PROMOSYONLAR KURUMSAL

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Logo Kullanım Kılavuzu

TMMOB Şehir Plancıları Odası Logo Kullanım Kılavuzu TMMOB Şehir Plancıları Odası Logo Kullanım Kılavuzu Ocak 2015 TMMOB Şehir Plancıları Odası logo kullanım kılavuzu, odamız kurumsal kimliği kapsamında, tüm görsel malzemelerde, logonun kullanım düzeni ve

Detaylı

Kreşistan.com da Öne Çıkın!

Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Öne Çıkın! Kreşistan.com da Standart veya Profesyonel üyeliklerle site içerisinde kurumunuzu en iyi şekilde tanıtarak hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz. Profesyonel üyelikle birlikte

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI SUNUMU

T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI SUNUMU T.C GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USÜL VE ESASLARI SUNUMU KONULAR 1- T.C. GMKA Görünürlük Usul ve Esasları 2- Projelerde Uygulanacak Genel Görünürlük Kuralları 3- Örnek Görünürlük Araçları 4-

Detaylı

10. İSTANBUL MODA KONFERANSI EKİM 2017 SPONSORLUK KATEGORİLERİ VE HAKLARI

10. İSTANBUL MODA KONFERANSI EKİM 2017 SPONSORLUK KATEGORİLERİ VE HAKLARI 11-12 EKİM 2017 SPONSORLUK KATEGORİLERİ VE HAKLARI İsim Sponsoru: 90bin 1- Şirketin logosu aşağıda geçen tüm basılı ve dijital görsellede 1. sırada ve tek başına yer alacaktır. Sahnede 2. Günün B2B Alanında

Detaylı

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 150nk 14 punto, Koyu ve Büyük Harf Sayfa ortalanacak BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR 125nk 16 punto, Koyu, En fazla 3 Satır,

Detaylı

Çalışmalar Mp3 veya Wav formatında kabul edilecektir. Çalışmaların süresi en az 10 dakika, en fazla 20 dakika olmalıdır.

Çalışmalar Mp3 veya Wav formatında kabul edilecektir. Çalışmaların süresi en az 10 dakika, en fazla 20 dakika olmalıdır. 1) En İyi Radyo Spikeri Başvuru Şartları Ses Tonu Ses Tınısı Konuşmada Akıcılık Programı Yürütmedeki Becerisi Çalışmalar Mp3 veya Wav formatında kabul edilecektir. Çalışmaların süresi en az 10 dakika,

Detaylı