BODRUM PARK RESORT & LATANYA PARK RESORT 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BODRUM PARK RESORT & LATANYA PARK RESORT 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI"

Transkript

1 BODRUM PARK RESORT & LATANYA PARK RESORT 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI YÖNETİCİ ÇEVRE EĞİTİMİ AKDENİZ ÇAM KABUK BÖCEĞİ MÜCADELESİ GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ İLERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ GREEN DAY ÇEVRE ETKİNLİĞİ ÇEVRE

2 EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRILMİŞ ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Eğitim etkinliğinin adı Gerçekleştirilen tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 Zeniya Grup Otel yöneticileri çevre yönetimi geliştirme eğitimi ve toplantısı 22 Mart 2017 Tüm otel genel müdür, teknik müdür ve çevre mühendisleri ile otellerimizdeki çevresel etkinlik ve çevre koruma çalışmalarına yönelik toplantı ve eğitim gerçekleştirilmiştir. 2 Akdeniz Çam Kabuk Böceği ile mücadele için Orman Bölge Müdürlüğü ve Latanya-Bodrum Park Resort Otel mücadele ekibi oluşturulması 29 Mart 2017 Bodrum bölgesini tehdit eden ve kızıl çam ağaçlarının kaybına neden olan zararlı ile mücadele için orman bölge müdürlüğü ile beraber ekip oluşturulmuş, biyolojik ve mekanik mücadele için gerekli ekipman, feremon ve iş gücü sağlanarak bölgemizde etkin bir mücadele başlatılmıştır. Mücadele ile ilgili misafirlerimize gerekli bilgiler verilmiştir. 3 Öğrencilere Çevre Eğitimi ve Okul ağaç dikme etkinliği 24 Mayıs 2017 Özel eğitim gereken öğrencilere yönelik çevre kirliliği ve deniz kirliliği konularında eğitimler verilmiş, ayrıca okul içine ağaç dikme etkinliği gerçekleştirilmiştir. 4 Misafir çocuklarına Geri dönüşüm ile ilgili eğitim verilmesi. 25 Mayıs 2017 Otellerimiz bünyesinde bulunan mini club alanlarında misafir çocuklarına geri dönüşüm nedir?, geri dönüşümü sağlanan atıklar ve atıkların ayrılması konusunda eğitim düzenlenmiştir. 5 Misafir çocuklarına Geri dönüşüm ve Çevre temalı resim yarışması düzenlenmesi 06 Haziran 2017 Otellerimiz bünyesinde bulunan mini club alanlarında misafir çocuklarına tek kullanımlık kağıt bardak, A4 kağıdı ve boya kullanarak resim yarışması yapılmış, ileri dönüşüm anlatılmıştır. 6 Green Day çevre temizlik etkinliği 04 Ağustos 2017 Yalı çiftlik otelleri personellerinin katkısıyla orman içi ve yol kenarı çevre temizliği etkinliği gerçekleştirilmiştir. 7 Otel Çalışanlarına Çevre Eğitimi ve Çevre Temizliği 28 Eylül 2017 Dünya ve ülkemiz gündeminde yoğun olarak yer alan, küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, doğanın kirlenmesi gibi çevre sorunları ile atıkların geri kazandırılması, su ve enerji tasarrufu gibi konularda, otel çalışanlarına eğitim düzenlendi. Eğitim sonunda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: YALIÇİFTLİK ( REGION OF SCOPE ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : LATANYA & BODRUM PARK RESORT ( ACTIVITIES ORGANIZED BY ) 5 ten fazla yapılmış olan eğitim etkinlikleri için lütfen sayfayı çoğaltarak ekleyiniz. Lütfen bu tabloyu yapılan etkinliklerin belgeleri ile birlikte ayrı bir dosya olarak gönderiniz. Lütfen bu tabloyu elektronik ortamda da Vakfımıza gönderiniz. Bu sayfayı word dokümanı olarak den indirebilirsiniz.

3 1- ZENİYA GRUP OTEL YÖNETİCİLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ VE TOPLANTISI Zeniya grup bünyesinde bulunan otel müdür ve yöneticileri katılımıyla çevre mühendisleri eşliğinde çevre konusunda yaşanan sıkıntıların önlenmesi, atıkların miktarlarının azaltılması, geri dönüşüm etkinliğinin arttırılması, enrji tasarrufu konusunda alınabilecek önlemler ve arıtma sistemlerinin iyileştirilmesi adına eğitim ve toplantı gerçekleştirilmiştir.

4 2- AKDENİZ ÇAM KABUK BÖCEĞİ İLE MÜCADELE İÇİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE LATANYA-BODRUM PARK RESORT OTEL MÜCADELE EKİBİ OLUŞTURULMASI Bodrum bölgesini tehdit eden ve kızıl çam ağaçlarının kaybına neden olan zararlı ile mücadele için orman bölge müdürlüğü ile beraber ekip oluşturulmuş, biyolojik ve mekanik mücadele için gerekli ekipman, feremon ve iş gücü sağlanarak bölgemizde etkin bir mücadele başlatılmıştır.başlatılan bu mücadele sonucunda ağaç kaybı ciddi miktarda önlenmiştir. Mücadele ile ilgili misafirlerimize gerekli bilgiler verilmiştir.

5 3- ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ VE OKUL AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ Yahşi Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi nde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılara çevre eğitimi ve ağaç dikme etkinliği gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte öğrencilere palyaço sihirbaz gösterileri, dans gösterileri ve yiyecek içecek desteği sağlanmış, aktivite sonunda okul bahçesinde ağaç dikme etkinliği düzenlenmiştir.

6 4- MİSAFİR ÇOCUKLARINA GERİ DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ EĞİTİM VERİLMESİ. Otellerimiz bünyesinde bulunan mini club alanlarında misafir çocuklarına geri dönüşüm nedir, geri dönüşümü sağlanan atıklar ve atıkların ayrılması konusunda eğitim düzenlenmiştir. Eğitim sonunda çocuklarımıza mini club alanı içerisinde bulunan bölgede atıkları ayırmaları için ambalaj atıklarından oluşturulmuş karışık atıkların içinden bu atıkları ayırmaları sağlanmış ve eğitim tamamlanmıştır.

7 5- MİSAFİR ÇOCUKLARINA GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE TEMALI RESİM YARIŞMASI DÜZENLENMESİ Otellerimiz bünyesinde bulunan mini club alanlarında misafir çocuklarına tek kullanımlık kağıt bardak, A4 kağıdı ve boya kullanarak resim yarışması yapılmış, ileri dönüşüm kavramı örnekler verilerek anlatılmıştır.

8 6- GREEN DAY ÇEVRE TEMİZLİK ETKİNLİĞİ Yalı çiftlik otelleri personellerinin katkısıyla orman içi ve yol kenarı çevre temizliği etkinliği gerçekleştirilmiştir.

9 7- OTEL ÇALIŞANLARINA ÇEVRE EĞİTİMİ VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ Dünya ve ülkemiz gündeminde yoğun olarak yer alan, küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, doğanın kirlenmesi gibi çevre sorunları ile atıkların geri kazandırılması, su ve enerji tasarrufu gibi konularda, otel çalışanlarına eğitim düzenlendi. Eğitim sonunda çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

10 EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Aktivite Adı Ve Kategorisi Hedef Grup Ve Yeri Aktivitenin Amacı Ve İçeriği Planlanan Tarih Name And Category Of The Activity Target Group And Place Aim And Content Of The Activity Date Of Activity 1 Deniz dibi kıyı temizliği müşteriler Çevrenin Önemi ve Hayatımızdaki Yerinin Anlatılması Mayıs Coastal cleanup Local residents and beach users The importace of marine conservation 10 may Çevre konulu Resim yarışması. Bodrum Park mini clup üyeleri Öğrencilerde Çevre Temizliği Bilincinin Oluşmasına Katkı Sağlamak Haziran Enerji verimliliği semineri Tesisi yöneticileri ve tesis çalışanları Enerjiyi korumanın öneminin anlatılması Temmuz Energy efficiency seminar Facility managers anf facility staff Explaining theimportanceof energy consevation 21 july Geri Dönüşümün Önemi Otel Çalışanları Geri Dönüşümün Çevreye katkıları ve Öneminin Anlatılması Ağustos Recycling education staff To draw atention to recycling 15 Augst Orman içi temizlik çalışması Otel misafirleri ve otel personeli Çevre temizliği önemi ve do ğa sevgisiaşılama Eylül ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: YALIÇİFTLİK ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : LATANYA & BODRUM PARK RESORT ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI EK-1 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme

Detaylı

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI GENEL BİLGİ Bodrum'un Yalıçiftlik mevkii, Bodrum dan dolmuşla 20 dakika, havalimanına 50 dakika uzaklıktadır. Yalıçiftlik e çam

Detaylı

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI EK-1 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Etkinliğin adı Tarih Değerlendirme 1 Tesise giriş yapan ilk misafir

Detaylı

Akçakoca Belediyesi 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

Akçakoca Belediyesi 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI Akçakoca Belediyesi 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI GENEL BİLGİ Belediye nüfusu: 24.161 kişi Toplam turistik otel, pansiyon vb. konaklama tesisi sayısı: 38 Turistik

Detaylı

ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYALARININ HAZIRLANMASI

ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYALARININ HAZIRLANMASI ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYALARININ HAZIRLANMASI GÜRCAN KAYA MAVİ BAYRAK MUĞLA KOORDİNATÖRÜ 6.YEREL MAVİ BAYRAK SORUMLULARI EĞİTİMİ ÇEŞME-İZMİR. MAVĠ BAYRAK KRĠTERLERĠNE GÖRE; Plajlarda

Detaylı

ÇEVRESEL, SOSYAL ve KÜLTÜREL HEDEFLERİMİZ

ÇEVRESEL, SOSYAL ve KÜLTÜREL HEDEFLERİMİZ ÇEVRESEL, SOSYAL ve KÜLTÜREL HEDEFLERİMİZ 2017 yılında aşağıdaki tablolarda belirtildiği üzere, 5 adet çevre temalı etkinlik ve 5 adet kültürel ve sosyal etkinlik planlanmış ve başarıyla uygulanmıştır.

Detaylı

EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ THE ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL ACTIVITIES IN 2019

EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ THE ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL ACTIVITIES IN 2019 EK-2 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL ACTIVITIES IN NO Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the

Detaylı

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Sunumun İçeriği Yeşil Anahtar Ödülü nedir? Yeşil Anahtarlı Tesisler Yeşil Anahtar Ödülü nün Kriterleri

Detaylı

ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ Ataşehir Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü; 14.04.2009 tarihinde kurulmuş olup, 2872 sayılı ÇEVRE KANUNU

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE. FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran

AKADEMİ ÇEVRE. FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran 13 YILLIK TECRÜBE REW- 14. ULUSLARARASI GERİ DÖNÜŞÜM FUARI 15-17 Şubat 2018 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle 14. Uluslararası geri dönüşüm, çevre teknolojileri

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ Arazi Kullanımı ve Ormancılık 3. ORMAN, MERA, TARIM VE YERLEŞİM GİBİ ARAZİ KULLANIMLARI VE DEĞİŞİMLERİNİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMESİNİ SINIRLANDIRMAK 5. 2012 yılında yerleşim alanlarında

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

Proje Destekçileri Destekçileri

Proje Destekçileri Destekçileri EKİM 2015 1 Proje Ortakları Proje Proje Destekçileri Destekçileri Proje Özeti Projenin Süresi 24 ay Projenin Amacı 5.000 kadına yönelik yapılacak eğitim çalışmalarının, çeşitli aktivitelerle desteklenerek,

Detaylı

2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2015 ÇEE Raporu 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2015 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Etkinliğinin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI T.C TURGUTLU ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SIFIR ATIK PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ 1-İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması 2- Temiz

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne kadar

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Kocaeli ili Çayırova ilçesi Öğretmen Şevket Özay İlkokulunda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda

Detaylı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL KURUL TOPLANTISI Tarih: 10/08/2011 1- Türkiye KHH (Kronik Hava Yolu Hastalıkları) Eylem Planı Đl Kurul üyelerinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İlköğretim Genel Müdürlüğü MAVİ GÖK, YEŞİL YAPRAK Projesi Uygulama Klavuzu 2009 Ç NDEK LER çindekiler Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi Takvimi 1 Mavi Gök, Yeşil Yaprak Projesi

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

REHBERLİK DERSLERİ. 1. Sınıflarda, sınıf arkadaşlarını, sınıf öğretmenlerini, yönetici ve diğer çalışanları tanımaları

REHBERLİK DERSLERİ. 1. Sınıflarda, sınıf arkadaşlarını, sınıf öğretmenlerini, yönetici ve diğer çalışanları tanımaları REHBERLİK DERSLERİ EKİM AYI 1. Sınıflarda, sınıf arkadaşlarını, sınıf öğretmenlerini, yönetici ve diğer çalışanları tanımaları amacıyla İsim Çemberi etkinliği uygulandı. Ayrıca çocuğun aileyi nasıl algıladığını

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ THE ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL ACTIVITIES IN 2018

EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ THE ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL ACTIVITIES IN 2018 EK-2 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL ACTIVITIES IN Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category

Detaylı

Türkiye de Döngüsel Ekonomi Kapsamında AMBALAJ ATIKLARININ YÖNETİMİ

Türkiye de Döngüsel Ekonomi Kapsamında AMBALAJ ATIKLARININ YÖNETİMİ AMBALAJ ATIKLARININ YÖNETİMİ Aylin ÇİÇEK Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü 19--20 Ekim 2016 - ANKARA 1 Doğal Kaynak Al-Kullan-At Atık LİNEER EKONOMİ SÜRECİ Üretim Geri Dönüşüm Tüketim Atık Yönetimi

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ BELEDİYEMİZ HAKINDA GENEL BİLGİLER Belediye Nüfusu : 465.927 Toplam Turistik otel, pansiyon vb. Sayısı : 265 Turistik

Detaylı

SOSYAL AKTİVİTELER RAPORU / SOCIAL ACTIVITY REPORT

SOSYAL AKTİVİTELER RAPORU / SOCIAL ACTIVITY REPORT AQUA FANTASY YEREL TOPLULUK İLE İLİŞKİLER İLERLEME RAPORU 24.11.2015 1. UYGULAMA: Yerel toplum ile saygılı ve karşılıklı desteğe dayalı ilişkiler kurarak, sürdürülebilir kalkınmayı faaliyetlerin her aşamasında

Detaylı

Bilgilendirme Toplantısı

Bilgilendirme Toplantısı ZaferİN Operasyonu KOBİ Danışmanlık Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı 27 Nisan 2017 Afyonkarahisar TSO ZAFER-İN OPERASYONU BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK ARTTIRMA TOPLANTISI GÜNDEMİ 1. Mevcut Durum Değerlendirmesi

Detaylı

Avrupa Birliği Taşkın Direktifi ve Ülkemizde Taşkın Direktifi Hususunda Yapılan Çalışmalar

Avrupa Birliği Taşkın Direktifi ve Ülkemizde Taşkın Direktifi Hususunda Yapılan Çalışmalar ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetim Planlaması Dairesi Başkanlığı Avrupa Birliği Taşkın Direktifi ve Ülkemizde Taşkın Direktifi Hususunda Yapılan Çalışmalar

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ SIRA AD-SOYADI OKULDAKİ GÖREVİ EKİPTEKİ GÖREVİ NO 1 FUNDA ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ EKİP BAŞKANI 2 FATMA YAVUZ OKUL MÜDÜR YARDIMCISI EKİP

Detaylı

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6.1 MİEM (MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ) KAPSAMINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARI MİEM in kurulduğu 6 Temmuz 1998 tarihinden bugüne verilen eğitimin kalitesinin arttırılması

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017 1 Hillside Beach Club Vaadi Bir hayali yakalayabilmek olan misafir beklentisini sezinleyebilme ve aşabilme azmi Doğaya ve çevreye saygılı, çam ağaçları ile çevrili, kendine

Detaylı

KUŞADASI-2016 LOKMAN ATASOY TÜRÇEV ANTALYA KOORD. ÇEVRE YÜK. MÜHENDİSİ

KUŞADASI-2016 LOKMAN ATASOY TÜRÇEV ANTALYA KOORD. ÇEVRE YÜK. MÜHENDİSİ Mavi Bayrak Çevre Yönetimi Uygulamaları KUŞADASI-2016 LOKMAN ATASOY TÜRÇEV ANTALYA KOORD. ÇEVRE YÜK. MÜHENDİSİ MAVİ BAYRAK KRİTERLER ANA BAŞLIKLARI 1) Çevre Eğitimi ve Bilgilendirme 2) Çevre Yönetimi 3)

Detaylı

Eylül 2016 BU SAYIDA İŞLEVSEL BAĞLANTILAR ODAK GRUP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ EKONOMİK YAPI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ 8. PETROL FORUMU BELGRAD DA DÜZENLENDİ

Eylül 2016 BU SAYIDA İŞLEVSEL BAĞLANTILAR ODAK GRUP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ EKONOMİK YAPI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ 8. PETROL FORUMU BELGRAD DA DÜZENLENDİ Eylül 206 PETDER Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde başlattığı Bir Varil Bir Ağaç projesi kapsamında, toplanan her bir varil atık motor yağı

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 29.06.2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR

BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR ADAY BAŞVURU KILAVUZU BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER BÖLÜM 2: YARIŞMA KATEGORİLERİ ve AÇIKLAMALARI BÖLÜM 3: BAŞVURU BİLGİLERİ BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2018

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2018 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2018 1 Hillside Beach Club Vaadi Bir hayali yakalayabilmek olan misafir beklentisini sezinleyebilme ve aşabilme azmi Doğaya ve çevreye saygılı, çam ağaçları ile çevrili, kendine

Detaylı

KONYA VALĠLĠĞĠ ĠL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KONYA DA SANAYİ ENVANTERİ ÇALIŞMALARI

KONYA VALĠLĠĞĠ ĠL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KONYA DA SANAYİ ENVANTERİ ÇALIŞMALARI KONYA DA SANAYİ ENVANTERİ ÇALIŞMALARI Mümin SEMERCİ Kimya Yüksek Mühendisi Hollanda Hükümeti ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında yürürlüğe konan Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi

Detaylı

Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu

Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu AMAÇ: Aydın ili, Koçarlı İlçesi Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok programlı Lisesi olarak, Beslenme Dostu Okul Programının,Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat

Detaylı

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Giriş Tarihçe Çevre Politikası Çevresel Etkiler Atık Yönetimi Veriler Eğitimler ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Ulus Metal çevre ile ilgili faaliyetlerini web sayfası aracılığıyla,

Detaylı

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Hakkımızda: İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi alanında sosyo-ekonomik faktörleri de ele alarak;

Detaylı

TEMSA FABRİKALARINDA İŞ ETÜDÜ UYGULAMASI: MONTAJ AKIŞ KARTI (AOS)

TEMSA FABRİKALARINDA İŞ ETÜDÜ UYGULAMASI: MONTAJ AKIŞ KARTI (AOS) TEMSA FABRİKALARINDA İŞ ETÜDÜ UYGULAMASI: MONTAJ AKIŞ KARTI (AOS) İsmail DÜNDAR TEMSA A.Ş. Ersin GÖKÇEN TEMSA A.Ş. Özet Otobüs/Midibüs/Kamyonet üretimi yapılan TEMSA üretim tesislerinde, üretim sürecinin

Detaylı

GIDA SEKTÖRÜNDE SUYUN ÖNEMİ, KONTROLÜ VE SU VERİMLİLİĞİ

GIDA SEKTÖRÜNDE SUYUN ÖNEMİ, KONTROLÜ VE SU VERİMLİLİĞİ GIDA SEKTÖRÜNDE SUYUN ÖNEMİ, KONTROLÜ VE SU VERİMLİLİĞİ PINAR SÜT AÇILIYOR Pınar Süt İzmir Fabrikası Temel Atma Töreni - 1973 Pınar Süt İzmir Fabrikası açılıyor - 1975 1973 TEN 2015 E İZMİR ESKİŞEHİR ŞANLIURFA

Detaylı

1. Ünite. Çevresel Stratejilerin Gelişimi:

1. Ünite. Çevresel Stratejilerin Gelişimi: 1. Ünite Çevresel Stratejilerin Gelişimi: Son yillarda, hükümetlerin ve sanayinin çevre sorunlarina yaklasiminda önemli degisiklikler kaydedilmistir. Çevre sorunlarina yaklasim üç temel strateji ile özetlenebilir

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI 1- Beslenme dostu okul politikası ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

KENTLERDE HAVA KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ KENTAİR & ERZURUM TEMİZ HAVA EYLEM PLANI. İ. Yusuf GÖDEKMERDAN 2014

KENTLERDE HAVA KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ KENTAİR & ERZURUM TEMİZ HAVA EYLEM PLANI. İ. Yusuf GÖDEKMERDAN 2014 KENTLERDE HAVA KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ KENTAİR & ERZURUM TEMİZ HAVA EYLEM PLANI İ. Yusuf GÖDEKMERDAN 2014 KENTAİR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hollanda Hükümeti ile çevre alanında

Detaylı

I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra

I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel ve ekonomik ömrünü tamamlar ve artık kullanılamaz

Detaylı

MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI

MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI FEE nin 2011 yılında Mavi Bayraklı plaj ve marina yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen anket sonuçları açıklandı. Toplamda 33 ülkeden 1151 plaj ve marina yöneticisinin

Detaylı

BODRUM YALIÇİFTLİK TE EŞSİZ BİR KOYA SAHİP ÖZEL HAVUZLARI VE OTEL KONFORUYLA TAMAMEN TEFRİŞLİ VE MEFRUŞATLI FULL MOBİLYA VE ANKASTRE DONANIMI İLE

BODRUM YALIÇİFTLİK TE EŞSİZ BİR KOYA SAHİP ÖZEL HAVUZLARI VE OTEL KONFORUYLA TAMAMEN TEFRİŞLİ VE MEFRUŞATLI FULL MOBİLYA VE ANKASTRE DONANIMI İLE BODRUM YALIÇİFTLİK TE EŞSİZ BİR KOYA SAHİP ÖZEL HAVUZLARI VE OTEL KONFORUYLA TAMAMEN TEFRİŞLİ VE MEFRUŞATLI FULL MOBİLYA VE ANKASTRE DONANIMI İLE 365 GÜN KULLANIMA HAZIR KEMPINSKI HİZMETLERİNİN TAMAMINDAN

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE KULÜBÜ YEŞİL SEKTÖR TANITIM DOSYASI HAKKIMIZDA Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü (YTÜÇEV); sürdürülebilir gelişim sürecinde sanayi, sosyal yaşam ve çevre boyutlarının

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

BÖLÜM 5: ETKİNLİĞİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR

BÖLÜM 5: ETKİNLİĞİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR ADAY BAŞVURU KILAVUZU BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER BÖLÜM 2: YARIŞMA KATEGORİLERİ ve AÇIKLAMALARI BÖLÜM 3: BAŞVURU BİLGİLERİ BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: ETKİNLİĞİN

Detaylı

OTEL İŞLETMELERİNDE DESTEK HİZMETLERİ TRZ203U

OTEL İŞLETMELERİNDE DESTEK HİZMETLERİ TRZ203U OTEL İŞLETMELERİNDE DESTEK HİZMETLERİ TRZ203U KISA ÖZET DİKKAT Burada ilk 4 sahife gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 1 ÜNİTE 1: DESTEK HİZMETLER KAVRAMI OTEL İŞLETMELERİNDE

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı. Gaziantep 2014

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı. Gaziantep 2014 Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Gaziantep 2014 It is a general warming effect felt on Earth s surface, produced by greenhouse gases. Küresel ısınma nedir? Atmosfere verilen gazların sera etkisi

Detaylı

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU TKBB 2017 2018 EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU 15 Haziran 2018 Giriş Bu rapor, Birliğimiz Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından Ekim 2017-Haziran 2018 döneminde düzenlenen eğitimlere ilişkin

Detaylı

OYAK RENAULT ERGONOMİ UYGULAMALARI. DRH / 1740 Département Conditions et Santé de Travail 1

OYAK RENAULT ERGONOMİ UYGULAMALARI. DRH / 1740 Département Conditions et Santé de Travail 1 OYAK RENAULT ERGONOMİ UYGULAMALARI 1 ERGONOMİ ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR 2 İÇERİK 01 02 03 04 ERGONOMİ GENEL KAVRAMLAR OYAK RENAULT DA ERGONOMİ ORGANİZASYONU VE KULLANILAN ÖLÇÜM

Detaylı

YEŞİL SEKTÖR 14-15 MART 2016

YEŞİL SEKTÖR 14-15 MART 2016 YEŞİL SEKTÖR 14-15 MART 2016 TANITIM DOSYASI A) 1. YEŞİL SEKTÖR - 2012 Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü olarak 28-29 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yeşil Sektör, çevre ve enerji konusunda

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef GİRESUN BELEDİYESİ TEMIZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜGÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ TEŞKİLAT MADDE 5-Temizlik İşleri Müdürlüğü aşağıda yazıldığı şekilde teşkilatlanmıştır.müdürlük;belediye Başkan Yardımcısı

Detaylı

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ Hayır, hiç katılmıyorum Katılmıyorum Çok az Katılıyorum Tamamen ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ I. Aşağıda verilen ifadelerden hangisine ne derece katılıyorsanız onunla ilgili kutucukta yer alan kısma işaret

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Cam Atıkların Toplanması Bitkisel Atık Yağların Toplanması Madensel Atık Yağların Toplanması Atık

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TKBB EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU TKBB 2016 2017 EĞİTİM DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU 15 Haziran 2017 Giriş Bu rapor, Birliğimiz Eğitim ve İdari İşler Birimi tarafından Ekim 2016- Haziran 2017 döneminde düzenlenen eğitimlere ilişkin verilerin

Detaylı

TEK ÖDEME 4-6 TAK + 8-12 TAK + SEZON 110,00 TL 88,00 TL 88,00 TL 93,50 TL 232,50 TL 186,00 TL 186,00 TL 8-12 TAK + SEZON 4-6 TAK + TEK ÖDEME

TEK ÖDEME 4-6 TAK + 8-12 TAK + SEZON 110,00 TL 88,00 TL 88,00 TL 93,50 TL 232,50 TL 186,00 TL 186,00 TL 8-12 TAK + SEZON 4-6 TAK + TEK ÖDEME 1 İLGİLİ İNDİRİM FIRSATLARI 08.06.2009 AKŞAMINA KADAR YAPILAN REZERVASYONLARINDA GEÇERLİDİR. NAKİT/CASH LERDE İRİM VARDIR. WORLD ile 500 TL ve üzeri tüm taksitli işlemlerde 1 ay ekstre erteleme (04.06

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KASTAMONU FEN LİSESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI S.N STRATEJİLER FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER

Detaylı

Temiz Teknoloji. Giriş

Temiz Teknoloji. Giriş Temiz Teknoloji Giriş Nisan 2009 Wim van Doorn Royal Haskoning Hollanda Temiz Teknoloji Sunuşu içeriği Giriş Kavramlar * Sürdürülebilirlik * Ekolojik mühendislik * Temiz Teknoloji IPPC - Best Available

Detaylı

KEFALUKA RESORT OTEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017

KEFALUKA RESORT OTEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017 KEFALUKA RESORT OTEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017 KONUM Kefaluka Resort Turistik tesisleri dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'a 25 km, Turgutreis Marina ya 10 km, Milas Havaalanına

Detaylı

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM

2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM 2011 YILI ULUSLARARASI EĞİTİM Konu: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ile işbirliği içerisinde

Detaylı

Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı

Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI EKONOMİ TURİZM KÜLTÜR VE SPOR BAKANLIĞI Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI 2018 YILI HİZMET İÇİ HİZMET İÇİ EĞİTİM Tarihi Süresi Konusu Alt Konuları/İçeriği cisi Yeri Materyalleri Değerlendirme Verilecek Adı Soyadı Görev/Ünvan 01.01.2018 31.12.2018 1 Hafta Uyum leri 1-Genel Uyum

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ A) GENEL BİLGİLER Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkartılan yönetmelikler çerçevesinde

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

Ekolojik Mesleki Yetkinlik Transfer Sistemi

Ekolojik Mesleki Yetkinlik Transfer Sistemi Leonardo da Vinci Transfer of Innovation Project Sonuç 4: Modelinin Denenmesi, Kontrolü ve Sertifikaları Final Rapor Özeti Ekim 2013 projesinin açıklamasına göre, dört nolu iş paketinin amacı Eco-Matrix

Detaylı

MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ MAVİ BAYRAK BAŞVURU PROSEDÜRÜ VE DOSYALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ GÜLŞEN NARİN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı 5.Plaj Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi 06-07 Nisan 2017 -ANTALYA 1 KAPSAM 1. Adayların

Detaylı

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR HOŞ GELDİNİZ ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI SALGIN HASTALIKLAR, ENERJİ KAYNAKLARININ TÜKENMESİ, TURİZM VE TİCARETİN AZALMASI, TARIM ÜRÜNLERİNİN AZALMASI, ÜRÜNLERİN PAHALANMASI,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROJESİ 1. DÖNEM RAPORU Kumluca,2015 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAVİKENT ÇANAKÇI 75. YIL İLKOKULU EKO-TİM LİSTESİ 1-BEDİRHAN

Detaylı

NDS ÇEVRE ANKETİ SONUÇLARI, NİSAN 2013

NDS ÇEVRE ANKETİ SONUÇLARI, NİSAN 2013 NDS ÇEVRE ANKETİ SONUÇLARI, NİSAN 13 Not aldığım kağıdı yeniden kullanırım. 25 SIK SIK 47 BAZEN 24 NADİR 3 92 7 1 9 8 7 5 3 1 Not aldığım kağıdı yeniden kullanırım. Kopya ya da çıktı alındığında kağıdın

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Mavi Kart Dünyada Bir İlk Olan Mavi Kart ile Denizlerimiz Daha Temiz... Mavi Kart Nedir? Mavi Kart, motorlu deniz taşıtı atıklarının dijital olarak

Detaylı

ÇEVRE ALANINDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ÇEVRESEL YATIRIMLARIN FİNANSMANI SEMİNERİ

ÇEVRE ALANINDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ÇEVRESEL YATIRIMLARIN FİNANSMANI SEMİNERİ ÇEVRE ALANINDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ÇEVRESEL YATIRIMLARIN FİNANSMANI SEMİNERİ BELEDİYE ATIK YÖNETİMİ HİZMETLERİNDE TÜRKİYE 81 il 2950 belediye 74.724.269 kişi 31.092.768 ton evsel nitelikli katı

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

ENERJİNİ TOPRAĞA VER

ENERJİNİ TOPRAĞA VER 2010-2011EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 MAYIS İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROJESİ YILLIK EYLEM PLANI ENERJİNİ TOPRAĞA VER KASIM : PROJENİN TANITILMASI Okullarda Orman projesini hakkında

Detaylı