SERBEST TÜKETİCİLERİN KAYIT SÜRECİNE İLİŞKİN PROSEDÜR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SERBEST TÜKETİCİLERİN KAYIT SÜRECİNE İLİŞKİN PROSEDÜR"

Transkript

1 SERBEST TÜKETİCİLERİN KAYIT SÜRECİNE İLİŞKİN PROSEDÜR 6 Kasım 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" hükümleri uyarınca

2 Serbest Tüketici İşlemleri (1/2) Serbest Tüketiciler Talepleri ve Kayıt Süreci 1 Portföye Yeni ST Ekleme 2 Portföy Değişikliği 3 Talebi Talebi Portföyden Çıkarma Talebi Serbest tüketici hakkını ilk kez kullanacak bir tüketiciye tedarik yapmak isteyen bir piyasa katılımcısı ve/veya bölgesinde bulunan serbest tüketiciye perakende satış anlaşması kapsamında kurulca onaylanmış perakende satış tarifeleri dışında, ikili anlaşma ile enerji satmak isteyen perakende satış lisansı sahibi dağıtım şirketinin Serbest Tüketici kayıt başvuru süreci Daha önce serbest tüketici hakkını kullanarak bir tedarikçiden enerji temin etmiş olan bir serbest tüketicinin tedarikçi değiştirmesi durumunda kayıt süreci Bir piyasa katılımcısının, bir serbest tüketiciye ait çekiş birimini portföyünden çıkartmasını talep etmesi durumunda uygulanan süreç Not: Bu bilgi notu kapsamında piyasa işletmecisi tarafından kullanılacak olan onay ekranlarına yer verilmemektedir.

3 Serbest Tüketici İşlemleri (2/2) Serbest Tüketicilere (ST) ilişkin portföy değişikliği, portföyden çıkarma ve portföye ekleme talepleri her ayın 6 ncı gününden önceki son işgünü saat 17:00 ye kadar ST nin yeni tedarikçisi olan Piyasa Katılımcısı tarafından Kayıt İşlemleri alanında yer alan Serbest Tüketici İşlemleri alanından gerçekleştirilir.

4 Portföye Yeni Serbest Tüketici Ekleme Talepleri 6. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü Yeni Tedarikçi: Serbest tüketicilere satışlar için IA.02 - Enerji Alım-Satım Bildirim Formunu PMUM a teslim eder. Uzlaştırmaya esas verişçekiş birimi ve sayaçlara ilişkin bilgi girişlerini PYS üzerinden yapar. Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişi veya TEİAŞ: Sayaç bilgilerini ve mevzuata uygunluklarını PYS aracılığıyla onaylar veya gerekçeleri ile reddeder. Perakende Lisansı Sahibi Tüzel Kişi: Söz konusu tüketicinin, serbest tüketici niteliği taşıdığı ve mevcut tedarikçisine karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini PYS aracılığıyla onaylar veya gerekçeleri ile reddeder. Piyasa İşletmecisi, Yeni kaydedilen sayaçlar listesini PYS aracılığıyla ilgili dağıtım şirketi, TEİAŞ ve ilgili piyasa katılımcısına duyurur. Piyasa katılımcısı ve TEİAŞ ve/veya dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi İlk endeks tespit protokollerini düzenler. İçinde bulunulan ayın son günü saat 24:00 e ilişkin yapılan sayaç okumaları yeni tedarikçi için ilk okuma olarak kabul edilir.

5 Portföye Yeni Serbest Tüketici Ekleme Talepleri Yeni tedarikçi tarafından gerçekleştirilecek işlemler 6. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü Yeni Tedarikçi: Serbest tüketicilere satışlar için IA.02 - Enerji Alım-Satım Bildirim Formunu PMUM a teslim eder. Uzlaştırmaya esas verişçekiş birimi ve sayaçlara ilişkin bilgi girişlerini PYS üzerinden yapar. Başvuru yapan tedarikçi Serbest tüketici talep listeleme ekranından taleplerinin başvuru durumunu takip edebilecektir.

6 Yeni Tedarikçi Daha önce yapılan talepler; Talep Durumu ve Talep ID sine göre sorgulanabilmektedir. Yeni Talep düğmesine tıklanarak, yeni UECVB ve sayaç talebine ilişkin bilgi girişleri gerçekleştirilir Serbest Tüketicinin yeni tedarikçisi niteliğindeki Piyasa Katılımcısı yeni UEVCB ve Sayaç bilgi girişlerini Serbest Tüketici Talep Listeleme ekranından gerçekleştirir.

7 Yeni Tedarikçi UEVCB kaydının geçerli olacağı dönemi göstermektedir. Yeni UEVCB kaydı yapmak için herhangi bir UEVCB ETSO Kodu belirtilmeden Sorgula/Yeni Kayıt düğmesine tıklanır.

8 Yeni Tedarikçi Sorgula/Yeni Kayıt düğmesine tıklayınca açılan alanlar doldurularak Serbest Tüketiciye ilişkin yeni UEVCB kaydı talebi oluşturulur. İlgili alanlar doldurulduktan sonra Serbest Tüketici Talebi Oluştur düğmesine tıklanır.

9 Yeni Tedarikçi Serbest Tüketici Talebi Oluştur düğmesine tıklanınca açılan alanlara kaydedilecek olan yeni sayaca ilişkin olarak; sayaç şehri ve seri no/abone no bilgileri girilerek Sorgula/Yeni Kayıt düğmesine tıklanır.

10 Yeni Tedarikçi Sayacın daha önceden kaydı yapılmış ya da başka bir katılımcı tarafından talep edilmiş olması durumunda; buna ilişkin uyarı mesajı gelir. Sayacın yeni bir sayaç olması durumunda, sayaç kaydına ilişkin bilgi girilmesi gereken yeni alanlar açılır. Bu alanlar doldurulduktan sonra yeni sayaç kaydı yapmak için Listeye Ekle düğmesine tıklanır.

11 Yeni Tedarikçi Sayaç bilgilerini ekleme işlemi gerçekleştirildikten sonra; sayaç şehir ve sayaç seri no bilgileri eklenerek ve sorgula düğmesine basılarak ilgili UEVCB nin altına birden fazla sayaç eklenebilir (Sadece Talep Birleştirme için kullanınız!). Yeni sayaç kaydı talebi, çıkar a tıklayarak silinebilir. Tüm sayaç bilgileri eklendikten sonra Kaydet düğmesine tıklanarak yeni UEVCB ve sayaç bilgi girişleri gerçekleştirilmiş olur.

12 Yeni Tedarikçi Talebin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olduğuna dair gelen mesaj Aşağıda; yeni UEVCB (deneme adlı talep birleştirme UEVCB si) ve yeni sayaç kaydı yapılan (ADANA, ESKİŞEHİR VE SAKARYA şekirlerinde yer alan sayaçlar) bir katılımcının talepleri listelenmektedir. Güncelle düğmesine tıklayarak, kaydedilen bir UEVCB nin altına yeni sayaç bilgileri eklenebilir Yeni UEVCB talebinde bulunmak için Yeni Talep düğmesine tıklanır. Yeni sayaç veya UEVCB kaydı talebi, Sil/Çıkar a tıklayarak silinebilir.

13 Portföye Yeni Serbest Tüketici Ekleme Talepleri Perakende Satış Lisansı Sahibi tarafından gerçekleştirilecek işlemler 6. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü Perakende Lisansı Sahibi Tüzel Kişi: Söz konusu tüketicinin, serbest tüketici niteliği taşıdığı ve mevcut tedarikçisine karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini PYS aracılığıyla onaylar veya gerekçeleri ile reddeder. Mevcut tedarikçinin (perakende satış şirketi), bahsi geçen bilgileri belirlenen süre zarfında PYS üzerinden onaylanmaması ya da geçerli sebeplerle reddetmemesi durumunda, serbest tüketiciye ilişkin girişi yapılan bilgiler onaylanmış kabul edilir.

14 Perakende Satış Şirketi UEVCB nin kayıtlı olduğu ilde faaliyet gösteren Perakende Satış Lisansı sahibi tüzel kişi her ayın 23. gününden önceki son ye kadar Kayıt İşlemleri alanının altında yer alan Serbest Tüketici Talep Onay ekranından; Serbest Tüketicinin Serbest Tüketici niteliğinde olduğunu ve yükümlülüklerini yerine getirdiği bilgilerini onaylar veya Red Neden Alanını geçerli bir sebeple doldurmak suretiyle, Talebi Reddet alanını tıklayarak reddeder ve Kaydet düğmesine tıklar.

15 Perakende Satış Şirketi Bu ekranda UEVCB onayı perakende satış şirketi tarafından tamamlandığı için talep durum Onaylı olarak görülmektedir. Diğer yandan, ilgili dağıtım şirketi sayaçları henüz onaylamamış olduğu için sayaç onay durum onay bekleyendedir.

16 Portföye Yeni Serbest Tüketici Ekleme Talepleri Dağıtım Lisansı Sahibi veya TEİAŞ tarafından gerçekleştirilecek işlemler 6. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişi veya TEİAŞ: Sayacın iletimden bağlı olması durumunda TEİAŞ, dağıtımdan bağlı olması durumunda ilgili dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, sayaç bilgilerini ve mevzuata uygunluklarını PYS aracılığıyla onaylar veya gerekçeleri ile reddeder. İlgili dağıtım şirketinin veya TEİAŞ ın, bahsi geçen bilgileri belirlenen süre zarfında PYS üzerinden onaylanmaması ya da geçerli sebeplerle reddetmemesi durumunda, serbest tüketiciye ilişkin girişi yapılan bilgiler onaylanmış kabul edilir.

17 Dağıtım Şirketi İlgili parametreler eklenerek sorugulama yapılabilir. Sayacı okuyacak olan ilgili Dağıtım Şirketi, ilgili ay için başvurusu yapılan sayaç bilgilerini her ayın 23. gününden önceki son ye kadar Kayıt İşlemleri altında yer alan Serbest Tüketici Sayaç Onay Ekranından yer alan Sayaç Onayla/Reddet düğmesini kullanarak gerçekleştirir. Bu düğmeye tıklandığında ; sayaca ilişkin bilgiler açılır.

18 Dağıtım Şirketi Dağıtım şirketi, sayaç bilgi girişlerini kontrol ettikten ve gerekli bilgi girişlerini/güncellemeleri kendisi yaptıktan sonra, Onayla veya Reddet e basarak kaydı onaylar veya reddeder. Sayaç kaydının reddedilmesi durumunda geçerli red nedeninin ilgili dağıtım şirketi tarafından belirtilmesi gerekmektedir. Kaydın onaylanması veya reddedilmesi durumunda kaydın tamamlandığına dair uyarı mesajı gelir.

19 TEİAŞ İlgili parametreler eklenerek sorugulama yapılabilir. Sayacın iletimden bağlı olması durumunda TEİAŞ, ilgili ay için başvurusu yapılan sayaç bilgilerini her ayın 23. gününden önceki son ye kadar Kayıt İşlemleri altında yer alan Serbest Tüketici Sayaç Onay Ekranından yer alan Sayaç Onayla/Reddet düğmesini kullanarak gerçekleştirir. Bu düğmeye tıklandığında ; sayaca ilişkin bilgiler açılır.

20 TEİAŞ TEİAŞ, sayaç bilgi girişlerini kontrol ettikten ve gerekli bilgi girişlerini/güncellemeleri kendisi yaptıktan sonra, Onayla veya Reddet e basarak kaydı onaylar veya reddeder. Sayaç kaydının reddedilmesi durumunda geçerli red nedeninin TEİAŞ tarafından belirtilmesi gerekmektedir. Kaydın onaylanması veya reddedilmesi durumunda kaydın tamamlandığına dair uyarı mesajı gelir.

21 Portföy Değişikliği Talebi 6. günden önceki son 10. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü Yeni Tedarikçi: Portföy değişikliği ile ilgili talebini, PYS üzerinden yapar. Serbest tüketicilere satışlar için IA.02 - Enerji Alım-satım Bildirim Formunu Piyasa İşletmecisine teslim eder. Piyasa İşletmecisi: Portföy değişikliği ile ilgili olarak PYS üzerinden gerçekleştirilecek işlemleri yapar. MevcutTedarikçi Söz konusu serbest tüketicinin, kendisine karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini PYS aracılığıyla onaylar veya yine PYS üzerinden gerekçelerini bildirerek reddeder. Piyasa İşletmecisi, Portföyü değiştirilen sayaçlar listesini PYS aracılığıyla ilgili dağıtım şirketi, TEİAŞ ve ilgili piyasa katılımcısına duyurur. Piyasa katılımcısı ve TEİAŞ ve/veya dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi İlk endeks tespit protokollerini düzenler. İçinde bulunulan ayın son günü saat 24:00 e ilişkin yapılan sayaç okumaları mevcut tedarikçi için son okuma, yeni tedarikçi için ilk okuma olarak kabul edilir. Serbest tüketicilere ilişkin PYS üzerinden yapılacak portföy değişikliği talepleri, UEVÇB bazında gerçekleştirilebilmektedir. Başka bir talep birleştirme UEVÇB sinin altında sayaçlardan birinin veya bir kısmının, yeni bir UEVÇB nin altına transfer edilmesine ilişkin talepler için Piyasa İşletmecisi ne resmi yazı ile başvuruda bulunulur.

22 Portföy Değişikliği Talebi Yeni tedarikçi tarafından gerçekleştirilecek işlemler 6. günden önceki son 10. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü Yeni Tedarikçi: Portföy değişikliği ile ilgili talebini, PYS üzerinden yapar. Serbest tüketicilere satışlar için IA.02 - Enerji Alım-satım Bildirim Formunu Piyasa İşletmecisine teslim eder. Başvuru yapan tedarikçi Serbest tüketici talep listeleme ekranından taleplerinin başvuru durumunu takip edebilecektir.

23 Yeni Tedarikçi Yeni Talep düğmesine tıklanarak, açılan yeni ekrandan portföy değişikliği talebi yapılır. Başka bir tedarikçiden enerji alan bir serbest tüketiciye ilişkin portföy değişikliği talebi Serbest Tüketici nin yeni tedarikçisi tarafından Serbest Tüketici Talep Listeleme ekranından gerçekleştirir.

24 Yeni Tedarikçi Transferi yapılacak olan Serbest Tüketicinin UEVCB sine ait ETSO kodu boş alana yazılıp Sorgula / Yeni Kayıt düğmesine tıklanarak ilgili UEVCB nin bilgileri ekrana getirilir. Sorgulanan UEVCB nin serbest tüketici tipinde olmaması durumunda buna ilişkin uyarı gelir ve portföy değişikliği talebi gerçekleştirilemez.

25 Yeni Tedarikçi UEVCB ye ilişkin gelen bilgiler kontrol edildikten sonra Sebest Tüketici Talep Oluştur düğmesine tıklanır ve UEVCB transferinin gerçekleşmesine ilişkin talep gerçekleştirilmiş olur ve kaydın başarı ile tamamlandığına dair bir mesaj gelir.

26 Yeni Tedarikçi Yeni tedarikçinin portföy değişikliği talebi, yeni tedarikçi tarafından serbest tüketici talep listeleme ekranından görüntülenebilir. Aşağıdaki örnekte, piyasa katılımcısının 2 tane portföy değişikliği talebi (AAA ve BBB UEVCB leri için) ve altında 2 yeni sayacı olan (adana ve bolu sayaç) yeni bir UEVCB (Adana UEVCB) talebi bulunmaktadır. AAA San ve Tic. A.Ş. BBB San ve Tic. A.Ş. ADANA UEVCB Yeni UEVCB kaydı talebi, Sil e tıklayarak silinebilir. ADANA-SAYAC BOLU-SAYAC

27 Portföy Değişikliği Talebi Mevcut tedarikçi tarafından gerçekleştirilecek işlemler 6. günden önceki son 10. günden önceki son 23. günden önceki son 27. günden önceki son Ayın son günü MevcutTedarikçi Söz konusu serbest tüketicinin, kendisine karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini PYS aracılığıyla onaylar veya yine PYS üzerinden gerekçeleri bildirilerek reddeder. Mevcut tedarikçinin, bahsi geçen bilgileri belirlenen süre zarfında PYS üzerinden onaylanmaması ya da geçerli sebeplerle reddetmemesi durumunda, serbest tüketiciye ilişkin girişi yapılan bilgiler onaylanmış kabul edilir.

28 Mevcut Tedarikçi Serbest Tüketicinin mevcut tedarikçisi Serbest Tüketici Talep Onay ekranından ilgili serbest tüketicinin, yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve serbest tüketici niteliğinde olduğunu onaylar veya gerekçelerini bildirerek Kaydet butonu vasıtasıyla reddeder. İlgili UEVCB altında bulunan sayaçların bilgileri ve listesi

29 Mevcut Tedarikçi Talep kaydedildikten sonra kaydın başarı ile gerçekleştiğine dair mesaj alınır ve UEVCB ye ilişkin talep durumu, talebin reddedilmesi durumunda reddedilmiş olarak, onaylanması durumunda onaylanmış olarak güncellenir. 15/06/2010 tarihli, 111sayılı faturanın ödemesi yapılmamıştır. İlgili UEVCB altında bulunan sayaçların bilgileri ve listesi

30 Portföyden Çıkarma İşlemleri 6. günden önceki son işgünü saat 17: günden önceki son işgünü saat 17:00 Ayın son günü Mevcut Tedarikçi: Portföyden çıkarma talebine ilişkin PMUM a yazılı başvuruda bulunur. Portföyden çıkarma talebini PYS üzerinden gerçekleştirir. Piyasa İşletmecisi, İçinde bulunulan portföyden çıkarılan sayaçlar listesini PYS aracılığıyla ilgili dağıtım şirketi, TEİAŞ ve ilgili piyasa katılımcısına duyurur. Piyasa katılımcısı ve TEİAŞ ve/veya dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi İlk endeks tespit protokollerini düzenler. İçinde bulunulan ayın son günü saat 24:00 e ilişkin yapılan sayaç okumaları mevcut tedarikçi için son okuma, yeni tedarikçi için ilk okuma olarak kabul edilir. 30

31 Portföyden Çıkarma İşlemleri Mevcut tedarikçi tarafından gerçekleştirilecek işlemler 6. günden önceki son işgünü saat 17: günden önceki son işgünü saat 17:00 Ayın son günü Mevcut Tedarikçi: Portföyden çıkarma talebine ilişkin PMUM a yazılı başvuruda bulunur. Portföyden çıkarma talebini PYS üzerinden gerçekleştirir. 31 Başvuru yapan tedarikçi Serbest tüketici talep listeleme ekranından taleplerinin başvuru durumunu takip edebilecektir.

32 Mevcut Tedarikçi Yeni düğmesine tıklanarak, açılan ekrandan portföyden ilgili UEVCB yi çıkarma talebi yapılır Bir Serbest Tüketiciyi portföyden çıkarmaya ilişkin talep Serbest Tüketicinin mevcut tedarikçisi tarafından Serbest Tüketici Talep Listeleme ekranından gerçekleştirir.

33 Mevcut Tedarikçi Serbest Tüketicinin UEVCB sine ait ETSO kodu girilip Sorgula / Yeni Kayıt düğmesine tıklanarak ilgili UEVCB nin bilgileri ekrana getirilir. Sorgulanan UEVCB nin serbest tüketici tipinde olmaması durumunda buna ilişkin uyarı gelir ve portföyden çıkarma talebi gerçekleştirilemez.

34 Mevcut Tedarikçi Serbest Tüketicinin UEVCB sine ait ETSO kodu girilip Sorgula / Yeni Kayıt düğmesine tıklandıktan sonra UEVCB Portföyden Çıkar düğmesine basılarak UEVCB nin portföyden çıkarma işlemine ilişkin talep gerçekleştirilir ve kayıt işleminin başarıyla tamamlandığına dair bir uyarı mesajı gelir.

35 Mevcut Tedarikçi Serbest Tüketici talep listeleme ekranından portföyden çıkarma talebine ilişkin durum izlenebilir. Talep durum onaylı/gerçekleşmiş olarak gözüktüğünde portföyden çıkarma talebi gerçekleşmiş olur. Portföyden UEVCB çıkarma talebi, Sil e tıklayarak iptal edilebilir İlgili UEVCB bilgileri İlgili UEVCB altında bulunan sayaçların bilgileri ve listesi Yeni çıkarma talebinde bulunmak için Yeni Talep düğmesine tıklanır.

36 Diğer Ekranlar (1/2) Her ayın 27. gününden önceki son iş günü saat 17:00 e kadar onay veya red işlemleri tamamlanmış olur. Kayıt İşlemleri altında yer alan Serbest Tüketici Talep Sonuç Listeleme ekranından PMUM tarafından işlemleri tamamlanan sayaçların listesi ve bilgileri görüntülenebilmektedir. İlgili UEVCB altında bulunan sayaçların bilgileri ve listesi

37 Diğer Ekranlar (2/2) Her ayın 27. gününden önceki son iş günü saat 17:00 e kadar onay veya red işlemleri tamamlanmış olur. Kayıt İşlemleri altında yer alan Serbest Tüketici Yeni Tenzil Sayaçları Listeleme ekranından tenzil sayaçlarının listesi ve bilgileri görüntülenebilmektedir.

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. Ekran Adı.

EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. Ekran Adı. EPİAŞ ABONE BİLGİLERİ KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.2 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Yasal Dayanak Portföyde yer alan ölçüm noktasındaki tüketici (sözleşme tarafı gerçek/tüzel kişi) bilgilerinin kaydedilmesi,

Detaylı

TEMİNAT USUL VE ESASLARI DEĞİŞİKLİK TASLAĞI

TEMİNAT USUL VE ESASLARI DEĞİŞİKLİK TASLAĞI Kapsam MADDE 2 (1) Bu Usul ve Esaslar; gün öncesi piyasasına, gün içi piyasasına, dengeleme güç piyasasına ve mali uzlaştırma işlemlerine ilişkin, piyasa katılımcılarının sunmaları gereken teminatlara

Detaylı

YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRİK PİYASASI DENGELEME VE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRİK PİYASASI DENGELEME VE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 3 Kasım 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28104 YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRİK PİYASASI DENGELEME VE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1

Detaylı

Dağıtım tesislerine iletilen elektrik,orta ve alçak gerilim seviyelerinde taşınarak tüketici tesislerine dağıtılır.

Dağıtım tesislerine iletilen elektrik,orta ve alçak gerilim seviyelerinde taşınarak tüketici tesislerine dağıtılır. Kömür, petrol, doğal gaz ve nükleer yakıtlardan oluşan geleneksel enerji kaynakları ile su, rüzgar, güneş vb yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak elde edilen elektrik, yüksek gerilim ve/veya orta

Detaylı

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü KAPSAM 1 Serbest Tüketici Kavramı EPİAŞ Tarafından Yönetilen Süreçler Serbest Tüketici Veri Tabanı

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 30/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

YÖNETMELİK. MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 30/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 18 Eylül 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28415 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI DENGELEME VE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 14/4/2009

Detaylı

YEKDEME KATILAN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

YEKDEME KATILAN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI YEKDEME KATILAN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2016 yılı için EDPK ya başvuru yapıp başvurusu olumlu sonuçlanan tüm katılımcıların ilgili santrallerinin 01.01.2015 teslim tarihi itibariyle

Detaylı

EPİAŞ SERBEST TÜKETİCİ TALEP KILAVUZ DÖKÜMANI V.1. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği madde 30/A

EPİAŞ SERBEST TÜKETİCİ TALEP KILAVUZ DÖKÜMANI V.1. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği madde 30/A EPİAŞ SERBEST TÜKETİCİ TALEP KILAVUZ DÖKÜMANI V.1 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Tedarikçilerin dönemlik serbest tüketici taleplerine ilişkin portföye ekleme, portföyden çıkarma, çoklu talep kontrolü, ön

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

ELEKTRİK SİSTEMLERİ MODÜLÜ

ELEKTRİK SİSTEMLERİ MODÜLÜ ELEKTRİK SİSTEMLERİ MODÜLÜ Serbest Tüketiciye yönelik Toptan Enerji Satışı yapan firmaların faaliyetlerini yürütmeleri amacı ile kullanılan bir modüldür ve Bu sayede; Tüketici ile yapılan sözleşmelerin

Detaylı

FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ

FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ Firma TMGD Anlaşma İşlemleri (Firma Girişi) Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Sertifikası sahibi kişi ile Firmanın Anlaşma İşleminin, Firma Tarafından Girişi Nasıl

Detaylı

YEKDEME KATILAN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

YEKDEME KATILAN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI YEKDEME KATILAN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2016 yılı için EDPK ya başvuru yapıp başvurusu olumlu sonuçlanan tüm katılımcıların ilgili santrallerinin 01.01.2016 teslim tarihi itibariyle

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ (4 Eylül 2002 tarihli ve 24866 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve

Detaylı

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 ARALIK 2012 TARİHLİ (2. MÜKERRER), 28513 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik MADDE

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

TEMİNAT HESAPLAMA PROSEDÜRÜ

TEMİNAT HESAPLAMA PROSEDÜRÜ TEMİNAT HESAPLAMA PROSEDÜRÜ Amaç MADDE 1 (1) Bu Prosedürün amacı piyasa katılımcılarının piyasaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirememesi veya faaliyetlerini gerçekleştirememesi durumunda, katılımcılar

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ - Yasal Metroloji İthal İzni (Ölçü Aletleri) Belgesi YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon

Detaylı

Kaynaklarından. Desteklenmesi. Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı

Kaynaklarından. Desteklenmesi. Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretiminin i i Desteklenmesi Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı Cemal Çelik Giriş Yenilenebilir enerji kaynakları (YEK): Hidrolik, rüzgâr, güneş, jeotermal,

Detaylı

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin serbest

Detaylı

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 16.01.2012 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 16.01.2012 1 Dilek Güzel

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM ADSM ASM ENTEGRE İLÇE HASTANE ANASAYFA....3 3. EVDE SAĞLIK HİZMETİ İLK İZLEM EKLEME...

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM ADSM ASM VE İLÇE ENTEGRE HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM ADSM ASM ENTEGRE İLÇE HASTANE ANASAYFA....3 3. EVDE SAĞLIK HİZMETİ İLK İZLEM EKLEME...

Detaylı

TEMİNAT USUL VE ESASLARI DEĞİŞİKLİK TASLAĞI

TEMİNAT USUL VE ESASLARI DEĞİŞİKLİK TASLAĞI Kapsam MADDE 2 (1) Bu Usul ve Esaslar; gün öncesi piyasasına, gün içi piyasasına, dengeleme güç piyasasına ve bunların mali uzlaştırma işlemlerine ilişkin, piyasa katılımcılarının sunmaları gereken teminatlara

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 1 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ (YKTS) Yükümlü Kayıt ve Takip

Detaylı

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar ve Yenilenebilir Kaynaktan Elektrik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından

Detaylı

E-Fatura Entegratör Paketi V.1.0.00 Kullanım Kılavuzu

E-Fatura Entegratör Paketi V.1.0.00 Kullanım Kılavuzu E-Fatura Entegratör Paketi V.1.0.00 Kullanım Kılavuzu Zirve e-fatura entegratör paketi Zirve paketlerinde işlem gören ve e-fatura kapsamında olan faturaların gönderilip alınması işlemlerini entegratör

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ

TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ TÜRK EDEBİYATI İSİMLER SÖZLÜĞÜ SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ 1. Yeni madde talebinde nasıl bulunulur? 2. Talep edilmiş maddeler nasıl listelenir/düzenlenir/silinir? 3. Editörün atamış olduğu madde nasıl kabul/ret

Detaylı

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır.

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş ana ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir Yeni Şirket Başvuru İşlemleri : Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM HASTANE ANASAYFA....5 3. İLK İZLEM EKLEME... 6 4. İZLEM EKLEME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 20 6. RAPORLAR... 21 2

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Sistemi Uygulaması (Mersis) üzerinden Sistem kullanıcıları; Değişiklik Başvurusu üzerinden

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

10/4/2011 tarihli ve 27901 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

10/4/2011 tarihli ve 27901 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 10/4/2011 tarihli ve 27901 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. OTOMATİK SAYAÇ OKUMA SİSTEMLERİNİN KAPSAMINA VE SAYAÇ DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği Madde 32

EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği Madde 32 EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Sayaç okuyan Kurumlar tarafından portföydeki serbest tüketiciler için yüklenen endeks ve ek tüketim bilgilerinin listelenmesi

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

Yeni Serbest Tüketici ve Ölçüm Noktası Süreci

Yeni Serbest Tüketici ve Ölçüm Noktası Süreci Yeni Serbest Tüketici ve Ölçüm Noktası Süreci Bu doküman, en son yayınlanan DUY kapsamında 1 Temmuz 2015 'te yürürlüğe girecek olan yeni serbest tüketici süreçlerini tanımlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

EPİAŞ ÖLÇÜM NOKTASI KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.4. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi.

EPİAŞ ÖLÇÜM NOKTASI KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.4. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak. Veri Kayıt Sorumlusu. Veri kayıt süresi. EPİAŞ ÖLÇÜM NOKTASI KAYDI KILAVUZ DOKÜMANI V.4 Kullanıcı Kapsam Dağıtım Şirketleri ve Dağıtım Lisansı Sahibi Organize Sanayi Bölgesi Tüzel Kişileri Okuma yükümlülüğündeki tüketici ölçüm noktalarının kaydedilmesi,

Detaylı

BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ

BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ MERKEZĐ KAYDĐ SĐSTEM KULLANICI KILAVUZU BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ ĐÇERĐK I. BRÜT NET TEMETTÜ FARKI TALEP ĐŞLEMLERĐ... 1 1. Brüt Net Temettü Farkı Talep Edilmesi Genel Đlkeleri... 1 2. Brüt

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ 1.Giriş: İstanbul Üniversitesi AKSİS (Akademik Kayıt Sistemi ) ne http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapılır.

Detaylı

YÖNETMELİK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ BELGELENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÖNETMELİK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ BELGELENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 1 Ekim 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28782 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:: YÖNETMELİK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ BELGELENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı

ÖN İNCELEME İŞLEMLERİ

ÖN İNCELEME İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ ÖN İNCELEME İŞLEMLERİ TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Yazılım ve Veri Mühendisliği Bölümü (G222) TÜBİTAK-BİLGEM-UEKAE / Yazılım ve Veri Mühendisliği Bölümü (G222) 0 Ağustos

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Elektronik Eksiltme Kayıt ve Tebligat İşlemleri Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.11.2018 444 0 545 2014

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler. TM

1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler. TM E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU 1 I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 3 2. GİRİŞ EKRANI... 3 3. KAYIT VE

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

Sayfa 1/10

Sayfa 1/10 Kurumsal Müşteri İlişkileri İK Bize Ulaşın Beni Hatırla Şifremi Unuttum Deneme Kullanımı Yayınlarımız Eğitimlerimiz Abone Olun Çeşitli Bilgiler > MEVZUATTAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER > 2016 Mevzuattaki Son Değişiklikler

Detaylı

OTOMATĠK SAYAÇ OKUMA SĠSTEMLERĠNĠN KAPSAMINA VE SAYAÇ DEĞERLERĠNĠN BELĠRLENMESĠNE

OTOMATĠK SAYAÇ OKUMA SĠSTEMLERĠNĠN KAPSAMINA VE SAYAÇ DEĞERLERĠNĠN BELĠRLENMESĠNE OTOMATĠK SAYAÇ OKUMA SĠSTEMLERĠNĠN KAPSAMINA VE SAYAÇ DEĞERLERĠNĠN BELĠRLENMESĠNE ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLAR BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu düzenlemenin

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EUP

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU EUP GİRİŞ Bu kılavuz; 18/12/1953 tarihli ve 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanuna göre hazırlanan Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinden eczane açmak için başvuruda bulunan eczacıların İl

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu. Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI Tedarikçi Teklif Oluşturma Kılavuzu Sisteme Giriş Teklif Oluşturma Teklif Düzenleme Versiyon: 2 Tarih: 24.07.2017 İÇİNDEKİLER ASELSAN Tedarikçi Portalı na Giriş... 2 Teklif Oluşturulması...

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 8 Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Ön Yeterlik Doküman Satış İşlemleri......3 2. Ön Yeterlik Doküman Alanların Listelenmesi. 6 3. İhale Komisyonu İşlemleri...8

Detaylı

Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği Nihai Dönem Düzenlemeleri. Kullanıcı Prosedürleri

Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği Nihai Dönem Düzenlemeleri. Kullanıcı Prosedürleri Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği Nihai Dönem Düzenlemeleri Kullanıcı Prosedürleri Gündem Nihai Dönem Düzenlemeleri İle Gelen Temel Değişiklikler Gün Öncesi Planlama İşlemleri Dengeleme Güç Piyasası

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK İŞLEM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Ürünler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ BELGELENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ BELGELENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ BELGELENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar ve Yenilenebilir Enerji Kaynak Belgesine İlişkin Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Kapasite Raporu) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Kapasite Raporu) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu e- Kapasite Raporu sisteminde, sisteme kayıt ve sistemin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Kapasite Raporu

Detaylı

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (ÇAĞRI MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. ÇAĞRI MERKEZİ ANASAYFA....3 3. BAŞVURU KAYIT... 5 4. BAŞVURULAR... 9 Sayfa 2 1. GİRİŞ Evde Sağlık Yönetim Sistemi projesi

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

10/4/2011 tarihli ve 27901 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

10/4/2011 tarihli ve 27901 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 10/4/2011 tarihli ve 27901 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. OTOMATĐK SAYAÇ OKUMA SĐSTEMLERĐNĐN KAPSAMINA VE SAYAÇ DEĞERLERĐNĐN BELĐRLENMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki

Detaylı

STEM KULLANICI KILAVUZU

STEM KULLANICI KILAVUZU MERKEZĐ KAYDĐ SĐSTEM KULLANICI KILAVUZU HAK KULLANIM BĐLGĐLERĐ ĐLETĐM ĐŞLEMLERĐ ĐÇERĐK I. HAK KULLANIM BĐLGĐLERĐ ĐLETĐM ĐŞLEMLERĐ... 1 1. Hak Kullanım Bilgileri Đletim Genel Đlkeleri... 1 2. Hak Kullanım

Detaylı