TURQALITY YÖNETİMİ VE MAKİNE İMALAT SEKTÖRÜNE KAZANIMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURQALITY YÖNETİMİ VE MAKİNE İMALAT SEKTÖRÜNE KAZANIMLARI"

Transkript

1 TURQALITY YÖNETİMİ VE MAKİNE İMALAT SEKTÖRÜNE KAZANIMLARI Endüstri Gelişimi ve Yönetim İlişkisi TURQUALITY 4.0 Yönetim Teknolojisi ve Öğrenen İşletme TURQUM ve TURQUALITY Makine Sektörü olarak TURQUALITY TEŞVİK Yeni İş Modeli VE DESTEKLER TURQUALITY Yönetime ve Makine Sektörüne Kazanımları Dr. Salim Çam Progroup Uluslararası Danışmanlıklık CEO Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi

2

3 ENDÜSTRİ VE YÖNETİM ANLAYIŞI TARİHSEL İLİŞKİSİ Endüstri Yönetim Anlayışı Su ve buhar enerjili mekanik üretim tesislerinin devreye girişi. İlk endüstriyel dokuma tezgahı (1784) İş bölümüne dayalı elektrik enerjili kitlesel üretimin devreye girişi. İlk üretim hattı, Cincinnati Mezbahaları (1870) KlasikYönetim Yaklaşımı (Bilimsel, Yönetim Süreci ve Bürokrasi) İmalatın otomasyonunu ileri safhalara taşımayı başaran elektronik ve bilgi teknolojilerinin devreye girişi. İlk programlanabilir denetleyici (PLC), Modicon 084 (1969) Neoklasik, Modern Yaklaşım ve Post Modern (Davranışsal Yaklaşım, Sistem Yaklaşımı, İstisnalar ve Amaçlara Göre Yönetim, Stratejik Yönetim, Toplam Kalite Yönetimi, Yalın Yönetim, Değişim Yönetimi) Siber-fiziksel sistemlere dayalı üretimin devreye girişi. Akıllı sistemler (2016) Turquality Yönetimi (Marka Yönetim Anlayışı, Değer Zinciri Modeli, Dijital Sinir Sistemleri Sürekli Gelişim, Yalın Yönetim)

4 SANAYİ HAYAT EĞRİSİ: ÜLKELERİN KONUMLARI

5 Yeni Sektörler Yeni Sektörler 2023 ihracat öngörüsü, 2023 te dünya ticaretinde öngörülen yaklaşık 1,5 Trilyon $ hacminden % 1 pay alınabileceği tahminine baz edilmiştir. Yeni sektörlerden beklenen ihracat geliri: 15 Milyar $ Yeni Sektörler / Ürün Grupları AYLIK İŞÇİLİK ÜCRETİ $ BİLGİ YOĞUN SANAYİLER TEKNOLOJİ YOĞUN SANAYİLER SERMAYE YOĞUN SANAYİLER EMEK YOĞUN SANAYİLER HAZIR GİYİM DERİ AYAKKABI TEKSTİL GIDA KAĞIT BASIM YAYIM AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ ANA METAL KAUÇUK PLASTİK METALİK OLMAYAN MİNERAL GEMİ İNŞA METAL EŞYA PETROL ÜRÜNLERİ KİMYASAL ÜRÜNLER MAKİNE VE TEÇHİZAT DEMİRYOLU TAŞITLARI ELEKTRİKLİ MAKİNE VE EŞYA İLAÇ RADYO TV ALICILARI VE İLETİŞİM MOTORLU KARA TAŞITLARI HAVACILIK UZAY SAVUNMA TIBBİ HASSAS OPTİK ALETLER BÜRO MUHASEBE BİLGİ İŞLEM MAKİNELERİ KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR $ Uzay Havacılık Savunma Sanayi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Tıbbii hassas optik aletler Hastane ekipmanları ve sarf malzemeleri Yenilenebilir Enerji (güneş, rüzgar, hidrojen, pil, elektrikli otomobil, vb.) Çevre Teknolojileri Malzeme Teknolojileri (nanoteknoloji, atık, madencilik, daha az enerji tüketimi, daha uzun ömürlü ve dayanıklı malzemeler)

6 TURQUALITY 4.0 Yönetim Teknolojisi ve Öğrenen İşletme Bu yönetim teknolojisi içinde barındırdığı süreçleri birbiriyle eklemleyerek yeni metodolojilerin gelişmesine, potansiyel oluşturmaya, dijital sinir sistemleri de diyebileceğimiz büyük bir ağ imkânı oluşturmaktadır. Toplanan tüm verileri bu ağ üzerinde işleyerek, sistematikleştirilmekte büyük veri ve analitikler yaklaşımla geliştirilmektedir. Böylece öğrenen organizasyon ve akıllı işletme modelini karşımıza çıkmaktadır.

7 TURQUALITY 4.0 Standardizasyon ve Sözün Yerine Getirilmesi Turquality 4.0 Yönetiminde bahsedilen markalaşma vaad ile güven arasındaki tüm proseslerin mükemmel hale getirilmesidir. Müşteriye istediği zamanda, istediği kalitede ve istediği fiyatta ürün ve hizmetlerin sunulması sözkonusu olacaktır. Bir gün başka bir gün başka servisler sunulmayacaktır.

8 TURQUALITY 4.0 İŞ MODELİ Turquality 4.0 da bir diğer yönetim anlayışı, değer zinciri iş modelidir. Değer zincirini teknoloji ile entegre edilmektedir. Peki değer zinciri nelerden oluşmaktadır. Turquality 4.0 da Değer Zinciri 4 aşamadan oluşmaktadır. 1. Esas FaaliyetYetkinliği 2. Destek Faaliyet Yetkinliği 3. Dijital Sinir Sistemleri 4. Performans

9 PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ 2011/1 Pazar Araştırması TURQUALITY ve Pazara 4.0 Giriş Desteği DİJİTAL SİNİR SİSTEMLERİ ESAS FAALİYET YETKİNLİĞİ Satınalma Üretim Satış SSH Müşteri DESTEK FAALİYET ALANLARI Genel Yönetim Muhasebe Mali İşler Stratejik Planlar İnsan Kaynakları Ar-Ge Sçerç Yönetimi Pazarlama MARKA OP. PERFORMANS YÖNETİMİ FİN. ÖĞR.

10 TURQUALITY 4.0 Modeli Esas faaliyet yetkinliği, daha çok tedarik zinciri kısmını oluşturmaktadır. Yani satınalma, tedarikci ilişkileri, malzeme kabul, ambarlama, üretim operasyonları, bitmiş ürün ve ambarlama, satış ve satış sonrası hizmetler, müşteri memnuniyeti bu kapsama girmektedir. Destek faaliyet yetkinliği, genel yönetim, muhasebe, mali işler, stratejik planlar, insan kaynakları kapsamında işe alım, eğitim, geliştirme, yetkinlik yönetimi, Ar-Ge, süreç iyileştirme, pazarlama, pazar araştırma Dijital sinir sistemleri entegrasyonu yani teknoloji ve değer zinciri organizasyonları kavramının kolektif bir bütün oluşturulmasıdır. Zaten Endüstri 4.0 ın yapısı da teknoloji ve değer zinciri entegrasyonuna dayalıdır. Hizmetlerin interneti ile hem iç hem de çapraz örgütsel hizmetler sunularak ve değer zincirinin kullanıcıları tarafından değerlendirilir. Performans ise, marka performans, finansal performans, operasyonel performans ve öğrenme performanslarını kapsamaktadır. Yani yapılan çalışmaların yine teknolojik yardımla anlık performansları izlenmekte ve geri bildirimler alınmaktadır.

11 TURQUALITY 4.0 Sistemler Entegrasyonu Burada nesnelerin ve hizmetin teknoloji, yazılım ve interneti ile siber-fiziksel sistemler birbirleriyle ve insanlarla gerçek zamanlı olarak iletişime geçip işbirliği içinde çalışabilmesidir. Esas faaliyetler, destek faaliyetler, performans yönetimi ile teknolojilerin organizasyonları kolektif bir şekilde hareket etmektedir. Akıllı yapay zekalı yazılımlar, akıllı makineler, akıllı cep telefonları, robotlar ve internet bu kapsama girmektedir.

12 TURQUALITY 4.0 Sayesinde.. Markalaşmanın hızlanması Müşteriye daha hızlı cevap verme Sistemin izlenmesi Sistemlerin ve bileşenlerinin öz farkındalık kazanması Sistemin çevre dostu ve kaynak tasarrufu davranışlarıyla sürdürülebilir olması Daha yüksek verimliliğin sağlanması Üretimde esnekliğin arttırılması Maliyetin azaltılması Yeni hizmet ve iş modellerinin geliştirilmesi

13 Endüstri 4.0 bütün çevresel sistemi değiştiriyor Neler oluyor Bu değişim ekonomik, politik, sosyolojik, psikolojik birçok çevreyi etkiliyor. Bu duruma hazır olmazsak yada sanayi devrimlerini ülkemizden çıkarmazsak, yada çıkardığımızı modelleri pazarlayamazsak diğer ülkelerin çıkardığı devrimlere ayak uydurmak zorunda kalırız. Turquality ile bu sanayi devrimini bizim ülkemiz Türkiye miz başlatmıştı zaten. Sadece bunu modelleyecek ve pazarlayacak akademisyenlere ve iş insanlarımıza ihtiyacımız var. Almanya bunu başarabildiğine göre biz de başarabiliriz. Dikiz aynasına bakarak devamlı yol alamayız. Dikiz aynasına bakmadan devam etmemiz ve içimizdeki güce artık inanmamız lazım. Sanayi devriminin İngiltere de başlaması, şimdi Endüstri 4.0 ın Almanya dan çıkmasını Türkiye miz insanlarının oturup düşünmesi gereken konular arasında olduğunu düşünüyorum. Biz bu sanayi devrimlerini yapıp, başına geçebilecek gücümüze inanmamız lazım.

14 Sizin şirketiniz Turquality ve Endüstri 4.0 a hazır mı? Sanayi devriminin İngiltere de başlaması sonucu birçok bilim, sanat ve fikir adamının bu ülkeye yerleşmesinde ve mesleğini özgürce gerçekleştirmesinde etkili olmuştur. Bizler de bu gibi çalışmalarla tersine beyin göçünü sağlayabiliriz. Diğer ülkeler karşısında markalar oluşturabiliriz. Dördüncü sanayii devriminde üretim ve üretkenlik kas gücü ile değil hayata geçen fikirle, şirketlerin inovasyon kapasitesi ile doğru orantılı olacak. İnsanlar kas gücü yerine entellektüel birikimleri ile alın teri döküyor olacaklar. Bu nedenle Endüstri 4.0 ın en büyük zorluğu öncelikle insan kaynağıdır.

15 Turquality Nedir? TURQUALITY ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşmış veya marka potansiyeli olan firmaların Üretimlerinden veya satıştan pazarlamalarına Satışlarından satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde;

16 TURQUALITY Nedir? (2/2) Yönetsel Bilgi Birikimi Kurumsallaşma Gelişimlerini sağlamak suretiyle uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri amacıyla oluşturulmuş destek platformudur.

17 TURQUM nedir? Bir Ürün Uygunluk Markası olan TURQUM, ürünün önceden belirlenmiş olan ürün standartlarına ve teknik şartlara uygunluğunun belgelendirme süreci sonunda onaylanması ile ürüne iliştirilen bir logodur. TURQUM Markası, kalitesi ile olumlu yönde farklılık yaratarak yurt içi ve yurt dışı pazarlarda müşteri tarafından kolaylıkla tanınan, tercih edilen, kalitesi ve adresi belli, güvenilir ürün imajıyla ortak bir marka (logo) niteliği taşıyacaktır.

18 TURQUM Üreticiye Faydaları Rekabet Avantajı Güçlü Tanıtım Sağlam Kalite Altyapısı Garanti, Yedek Parça, Servis, Yüksek Kalite ve Güvenilirlikte ürünlerle müşteri ve tedarikçi memnuniyet

19 TURQUM Markası, Türk makine sektörü için neyi ifade eder? Firma ve üretim sistemi yeterliliğini Kalite Yönetim Sistemine uygun üretim yapıldığını Ürün Güvenliğini Ürün kalitesini Servis ve satış sonrası hizmetlerini Sürekli gözetimi kapsayan bir ürün belgelendirmesidir. TURQUM, yalnızca bir kalite markası değil, uluslararası standartlar rehberliğinde oluşturulan bir belgelendirme süreci olup, üretimden itibaren satış sonrası hizmetleri de kapsayan, geniş bir yelpazede tüketiciye ürün güvencesi taahhüt etmektedir.

20 TURQUM a Uygun musunuz? Genel Şartlar Ulusal ve veya uluslar arası standartlara göre mi üretim yapıyor sunuz? Kalite yönetim sisteminiz var mı? CE gereklerini yerine getiriyor musunuz? Çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekleri yerine getiriyor musunuz? Üretim Tüm üretim süreçlerinizde yeterli hassasiyette işlem yapabilecek altyapınız var mı? Kalite kontrol ve test süreçleriniz mevcut mu? Performans testleri yapıyor musunuz? Personel Yeterli sayıda ve yetkinlikde personel alt yapınız var mı? Özel süreçlerde(kaynak,ndt vb.) çalışan personeliz sertifikalı mı? Ar-Ge çalışmaları yapıyor musunuz?

21 TURQUM a Uygun musunuz? Kalite Kontrol Tüm süreçlerde kalite kontrol ve izleme yöntemleri kullanıyor musunuz? Kalibrasyon yapıyor musunuz? Veri analizi yapıyor musunuz? Tedarikçilerle işbirliği içinde misiniz? Satış Sonrası Hizmetler Garanti belgeniz var mı? Yabancı dilde de mevcut mu? Kullanım kılavuzunuz var mı? Yabancı dilde de mevcut mu? 10 yıl boyunca yedek parça sağlayabiliyor musunuz? Servis hizmetiniz var mı?

22 Başvuru Şartları Nelerdir? Ürün Uygunluk Markasını ilk kez almak üzere OAİB ye başvuran üretici en az 3 yıldır söz konusu imalat alanında çalışıyor olmalıdır. Ürün Uygunluk Markası almak isteyen üreticilerden ilk olarak; Başvuru Formu, İmza Sirküleri fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi örneği, Üreticinin başvuru yaptığı ürün ile ilgili bilgiler (tip, model, tanıtım broşürleri, kataloglar ve teknik dokümanlar), Başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren banka ve/veya ödeme dekontu talep edilir. (Başvuran üretici OAİB üyesi ise İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi talep edilmez.)

23 Başvuru Şartları Nelerdir? Ürün Uygunluk Belgelendirmesi için başvuru belgeleri eksiksiz olan üreticilerden aşağıda yer alan idari dokümanlar talep edilir; Başvuruda bulunulan ürünle ilgili sahip olunan TS ve diğer uluslararası standart belgeleri, Başvuruda bulunulan ürünle ilgili sahip olunan CE İşareti Uygunluk Beyanı, Başvuruda bulunulan ürünün üretildiği tesisleri kapsayan kalite yönetim sistemi uygulandığının beyanı veya sahip olunan belge (ISO 9001:2000 vb.) ile diğer kalite belgeleri, Üretici Kalite El Kitabı, Başvuruda bulunulan ürün grubundan bir ürün modelinin kullanım kılavuzu, Başvuruda bulunulan ürün grubundan bir ürün modelinin garanti belgesi, Üreticinin yedek parça tedarik sisteminin anlatıldığı dokümanlar (Stok yapısı, yedek parça izlenebilirlik sistemi vs.), Üreticinin yurtiçi-yurtdışı satış sonrası hizmetler ile ilgili bilgi veren dokümanlar (Tüm servis hizmeti veren birimlerinin adresleri, servis elemanlarının ismi, mesleki nitelikleri ve aldıkları eğitimler, sahip olunan alet, test ve ölçüm cihazları)

24 Destek Programı Nasıl İşliyor? 1. AMAÇ Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen TURQUM (Turkish Quality of Machinery) Ürün Uygunluk Markası kapsamında TURQUM markası almaya hak kazanan firmalara yurtdışı tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere sağlanacak desteklere ilişkin hususları belirlemektedir. 3. DESTEK KAPSAM VE MİKTARI Yurtdışında periyodik olarak yayınlanan sektörel dergilere ilan verilmesi karşılığında ilan bedeli/bedellerinin %80 i oranında $ a kadarı (yıllık) Makine Tanıtım Grubu (MTG) tarafından desteklenmektedir.

25 Başvuru Nasıl Yapılıyor? Destek talebinin FR35-TURQUM Maddi Destek Basvuru formu, ilanın örneği, ilan verilecek derginin son iki sayısı, detaylı açıklamalar ve fiyat teklifi ile birlikte OAİB-Makine Şubesi ne bildirilmesi gerekmektedir. Yazılı olarak OAİB ye iletilen talep, Makine Tanıtım Grubu toplantısında gündeme alınarak karara bağlanır. Makine Tanıtım Grubunun kararı, talepte bulunan taraflara OAİB tarafından yazılı olarak bildirilir. Kararın olumlu olması halinde ilan verildikten sonra orijinal faturanın OAİB ye ulaştırılmasını takiben ödeme MTG bütçesinden yapılır. Destekten yararlanacak firmalar, yayın çıktıktan sonra ilanın yayınlandığı derginin orjinal bir nüshasını OAİB kanalıyla MTG na iletmesi zorunludur. Firma tarafından yanlış bilgi ve belge beyan edilmesi halinde, firma MTG tarafından yapılan ödemeyi geri iade edeceğini taahhüt eder.

26 Belgelendirme Yapılabilen Sektörler Nelerdir? TURQUM tüm makine sektörünü hedeflemekle birlikte Pompa Kompresör Vana İş Makineleri Takım Tezgahları Tekstil Makineleri Vinç İstif Makineleri Mobil Vinç Plastik ve Kauçuk İşleme Makineleri Beton Santralleri Asfalt Plentleri Değirmen Makineleri İklimlendirme Sogutma Klima Cihazları Basınçlı Kaplar- Brulörler Hidrolik Motor-Pompalar Hidrolik ve Pnömatik Silindirler Traktörler Asansör Yürüyen Merdiven ve Yol

27 Programın Misyonu ve Vizyonu Vizyonumuz TURQUALITY 10 yılda 10 dünya markası yaratmak vizyonuyla; sadece parasal bir destek olmaktan öte, global marka olma potansiyeline sahip Türk markalarını her aşamada geliştirmek ve desteklemek. Misyonumuz Güçlü global markaları geliştirerek ülkemizin ihracatını arttırmak. Geliştirilen Türk markaları eliyle Türk Malı imajını ve Türkiye nin itibarını güçlendirmek.

28 Pazarlama, Müşteri İnsan Kaynakları Kurumsal Yönetişim Ürün Tasarım Bilgi Sistemleri Tedarik Zinciri Mevcut Performans Finansal Performans Marka Performansı Kurumsal Yetkinlik Marka Yönetimi Stratejik Planlama

29 Yönetim Fonksiyonları Girdiler Varlıklar Çıktılar Misyon Yapılacak görev İşletmenin kuruluş nedeni İ F S A Y Kontrol Etkinlik Planlama Yönetim Yürütme Organize Etme Verimlilik Amaçlar Sağlanmak istenen sonuçlar Görevin yapılması için gerekli girdiler Genel Çevre İş Çevresi Görevin tamamlanması sonucunda üretilen çıktı İnsan Kaynakları Finansman Sermaye Altyapı Yetenekler

30 İşletme; İç ve Dış Çevresi ( Yakın Plan) Maddi Varlıklar Planlama Maddi Olmayan Varlıklar Kontrol Stratejik Yönetim Organize Etme Yetenekler Yürütme İşletme ve iç çevresi İş / Yakın çevre Genel / Uzak çevre

31 Stratejik Yönetim ve Planlama Mevcut Durum Analizi Stratejik Yönün Belirlenmesi Strateji Uygulama Planının Oluşturulması Müşteri Görüşleri Çalışan Görüşleri Sektörel Trendler Rekabet Analizi Firmanın Analizleri Vizyon Misyon Hedefler Objektifler Temel Değerler Kritik Başarı Faktörleri Bariyerler Stratejiler Önceliklendirilmiş Stratejiler Hedef Hedef Hedef Stratejik seçeneklerin değerlendirilmesi için iç ve dış faktörler göz önünde bulundurularak mevcut durumun anlaşılması ve ortak bilgi setinin oluşturulması Uygulanabilir stratejinin oluşturulması vizyonun, stratejik objektiflerin ve seçimlerin belirlenmesi hedeflerin oluşturulması Stratejileri hayata geçirecek inisiyatiflerin belirlenmesi ve önceliklendirilmesi Stratejik Planın yazılması ve mevcut finansal planın güncellenmesi

32 Marka İş Modeli

33 Ürün / konsept Geliştirme Pazarlama Aktiviteleri Pazarlama Fonksiyonları Pazarlama İş Modeli Hedef Pazarlar Kitle Pazarlar Marka İmajı Pazar Araştırması Değer Önerisi Müşteri Araştırması Fiyatlandırma Bütçeleme Marka İletişimi Faydalı Model Faydalı Model İş Geliştirme Marka İletişimi İş Geliştirme Ürün Yönetimi Konsept Geliştirme Şikayet Yönetimi Sevkiyat Takibi Sipariş Takibi Pazar Trendleri

34 Mali İşler ve Finansal Yönetim Finans İş Modeli Karar Destek İş Stratejisi & Stratejik Planlama Bütçeleme Yönetim Raporlaması İş Analizi Performans Yönetimi Mali İşler & Finans Organizasyonu Uyum & Kontrol Vizyon Sistem Yönetimi Veri Yönetimi İnsan Yönetimi Verimlilik Hazine: Risk Yönetimi Hazine: Banka ve Nakit Yönetimi İç Denetim Kontroller Vergi Yönetimi Kurumsal Raporlama Borç Yönetimi Alacak Yönetimi Genel Muhasebe

35 İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynakları İş Modeli İK Stratejileri & Genel Dokümantasyon İK Metrikleri ve Raporlamalar Organizasyon Yapısı İK Teknolojileri Kullanımı İş Tanımları Olgunluk seviyesi yüksek ya da yükseğe yakın uygulama Yetenek Yönetimi Yetkinlikler Belirli gelişim alanları olan, fakat acil öncelik gerektirmeyen uygulama Çok sayıda / majör gelişim alanları olan ve iyileştirilme yapılması gereken uygulama Kariyer Yönetimi & Yedekleme İş Gücü Planlama Olgunluk seviyesi düşük ya da düşüğe çok yakın uygulama Eğitim ve Gelişim İşe Alım Süreci ve İşveren Markası Ücret Yönetimi Performans Yönetimi

36 Kurumsal Yönetim Kurumsal Yönetim İş Modeli Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Tam Zamanlı Üyeleri Sermayedar İcra Kurulu Başkanı veya Genel Müdür Bağımsız üye (Kısa vadede 1, uzun vadede 2) Yönetim Kurulu şirketin en üst seviyede stratejik karar alma, yürütme (yönetim) ve temsil organıdır. Yönetim kurulu, şirketin misyonunu/vizyonunu belirler ve kamuya açıklar. Yönetim Kurulu yöneticiler tarafından oluşturulan stratejik hedefleri onaylar. Yönetim Kurulu nun en az üç ayda bir toplanması önerilmektedir. İcra Kurulu Tam Zamanlı Üyeleri İcra Kurulu Genel Müdür Pazarlama Satış Fabrika Müdürü Planlama Mali İşler Bilgi Teknolojileri İnsan Kaynakları Yapılan araştırmalara göre, İcra Kurulu üye sayısı arttıkça, iletişim kurabilme, inisiyatif kullanabilme gibi önemli konularda güçlük yaşanabilmektedir. İcra kurulu toplantılarına ihtiyaç duyulduğu zaman üyelerin arzusu ve Başkan ın yetkisi ile diğer yöneticilerden katılım istenebilir. İcra Kurulu nun en az ayda bir toplanması önerilmektedir. Kurumsal yönetim yapısının güçlendirilmesi adına yönetim kurulunda bağımsız üyelerin olması önerilmektedir.

37 Strateji Hizmet veya Ürün Geliştirme Ar Ge İş Modeli Üst Düzey Süreç Sahibi Proje Yönetimi Takvimi A tipi B tipi C tipi Fikir Üretme Kavram Geliştirme Tasarım ve Geliştirme Pazar Testi Piyasa ya Sürm e Ür eti m An ali zi Projenin Tamamlanması 0Geçit 0Geçit 0Geçit 0Geçit 0Geçit 0Geçit

38 Tedarik Zinciri Tedarik Zinciri İş Modeli

39 Programın Amacı (1/2) Amaç Ne? Nasıl? Firmanın markalaşmasını hızlandırmak Şirketlere finansal kaynak sağlayarak Firmanın gelişimine destek olmak Danışmanlık desteği vererek Toplam insan kaynaklarını güçlendirmek Türk firmalarının marka potansiyelini ve bilincini artırmak Eğitim desteği vererek Türk malı imajının oluşturulması ve tutundurulmasını sağlamak

40 Amaç Ne? Nasıl? İletişim ve tanıtım faaliyetlerine destek vererek Türk firmalarının pazar bilgisini artırmak ve aksiyon almalarını sağlamak İstihbarat ve araştırma desteği sağlayarak Firmanın Dünya standart seviyesine ulaşabilecek yönetim modelleri sunarak; Uluslararası rekabet edebilmek ve firmanın kurumsallaşmasını sağlamak Hız olma modeli Farklı olma modeli Verimli çalışma modeli Ölçme ve Raporlama modeli

41 Turquality Şartları Nelerdir? Marka Tescil Belgesi Yurtiçi tescil belgesi sahibi olmak Yurtdışı ülkelerinden en az birinde tescil sahibi olmak

42 TURQUALITY Şartları (2/2) İhracat Zorunluluğu İhracat hacmine sahip olmak Mükemmel Yönetim Modeli TURQUALITY olgunluk seviyesinde 4.seviye (mükemmel yönetim seviyesi) olmak

43 TURQUALITY Seviyeleri 1 Firmanın belirlenen performans unsurunda, yeterli yetkinliği sahip olmadığını veya zayıf olduğunu göstermektedir. 2 Firmanın belirlenen performans unsurunda yetkinliklerinin oluşmaya başladığını, ancak eksik yönlerinin ağır bastığını göstermektedir. 3 Firmanın belirlenen performans unsurunda iyi düzeyde olduğunu, ancak en iyi uygulamalar ile kıyaslandığında geliştirilmesi gereken önemli noktaların olduğunu göstermektedir. 4 Firmanın belirlenen performans unsurunda yetkinliğinin oldukça iyi bir düzeyde olduğunu ve spesifik iyileştirmeler ile çok önemli rekabet avantajı elde edeceğini göstermektedir.

44 Proje Planı Proje Planı 1. Aşama (2-4 Hafta) TURQUALITY veya Marka olgunluk seviyesinin analizi ve iş planı ve çalışma takviminin hazırlanması 2. Aşama ( ) İş planı ve çalışma takvimi çerçevesinde olgunluk seviyelerinin TURQUALITY seviyesine çıkarılması 3. Aşama (2 Hafta) Denetim öncesi son kontrollerin yapılması, süreçlerle ilgili personelin hazırlanması 4. Aşama ( ) Turquality/Marka Sonrası İş Planının hazırlanması ve masraf takibi

45 İş Planı ve Çalışma Takviminin Hazırlanması TURQUALITY OLGUNLUK SEVİYESİNİN ARTTIRILMASI İŞ PLANI PROGROUP PROJE SORUMLUSU: PLANLANAN FAALİYET ŞİRKET PROJE SORUMLUSU: 1. AY 2. AY 3. AY 4. AY Yıl Haftası Proje Haftası OLGUNLUK SEVİYESİNİN ARTTIRILMASI PROGROUP ŞİRKET Stratejik Planlama ve Kurumsal Performans PROGROUP Üst Yönetim Finansal Yönetim Marka Yönetimi Yeni Ürün Geliştirme Pazarlama Müşteri ve Ticaret Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi İnan Kaynakları Yönetimi PROGROUP PROGROUP PROGROUP PROGROUP PROGROUP PROGROUP Finans Yöneticileri Marka Yöneticileri Ar/Ür-Ge Yöneticileri Pazarlama ve Satış Yöneticileri Tedarik Zinciri Yöneticileri İnsan Kaynakları Yöneticileri Kurumsal Yönetim PROGROUP Üst Yönetim Bilgi Sistemleri PROGROUP Bilgi Sistemleri Yöneticileri

46 Destekleri

47 Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün zorunlu giderleri Marka/markaların korunmasına ilişkin tüm harcamaları (telefon, faks, avukatlık ücretleri, vb.) Patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline ilişkin olarak yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilen tüm harcamaları (telefon, faks, avukatlık ücretleri)

48 Kalite Belgeleri Destekleri Kalite, çevre belgeleri ile insan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretlere ilişkin harcamaları Test Müracaat ve doküman inceleme Belgelendirme tetkik Yıllık belge kullanım, yenileme ücretleri Danışmanlık giderleri

49 Moda Endüstriyel Ürün Tasarımcı Destekleri Turquality destekleri çerçevesinde en fazla 10 adet; Moda Endüstriyel Ürün Tasarımcısı Aşçı Brüt ücretleri %50 oranında desteklenir. Şef

50 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (1/8) TV Reklamlar Reklam yayın telif hakkı Reklam videolarının ülke bazında adaptasyonu Programlara sponsorluk

51 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (2/8) Radyo Reklamlar Programlara Sponsorluk Reklam Yayın Telefi

52 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (3/8) İnternet e-ticaret sitelerine üyelik İnternet ortamında verilen reklamlar Online satış sitesi tasarım Bakım Güncelleme Sosyal medyaya verilen reklamlar Web sitesi tasarımı Akıllı cihazlara yönelik uygulama giderleri

53 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (4/8) Basılı Tanıtım Afiş Broşür El ilanı Gazete Periyodik mağaza dergilerinde ve kataloglarında yer alma ve reklam verme Katalog ve kartela giderleri Dergi reklamları

54 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (5/8) Açık Hava Açık hava elektronik ekran Billboard Pano Tabela Bina Cephe Duvar Çatı reklamı Durak Taşıtlarda yer alan reklam ve giydirme Totem reklamı

55 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (6/8) Fuar Fuar katılım bedeli Stant kirası Stant tasarımı ve dekorasyonu Organizatör tarafından gerçekleştirilen fuar tanıtım faaliyetleri Fuar kataloğu Nakliye Fuar katılımına ilişkin ısıtma Elektrik ve su İnternet Temizlik Güvenlik ve sigorta giderleri

56 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (7/8) Özel Tanıtım Defile Show Özel sergi Lansman Basın tanıtım Kokteyl Seminer Konferans faaliyetleri Marka promosyon İletişim Basın ve halkla ilişkiler ajansı ücretleri ve komisyonları Tadım aktiviteleri Ürünlerin satışa sunulduğu standlar Soğutucular Zincir marketlerin raflarına ve cafe, bar, restoranların satış listesine girmek için yapılan ödemeler Satışa konu olmayan ve üzerinde markanın yer aldığı eşantiyon malzemeleri

57 Tanıtım, Reklam ve Pazarlama Destekleri (Ek: 1) (8/8) Diğer Tanıtım filmi yapımı Sinema reklamı Sponsorluk Toplu e-posta SMS ve MMS gönderimi

58 Yurt Dışı Birimlere İlişkin Giderlerin Desteklenmesi (1/6) Ofis, depo, showroom, satış sonrası servis vb. yurtdışı birimlerine ilişkin brüt kira Pazar araştırması çalışması ve raporlama ilişkin giderler Mağazalara ilişkin uygun mahal araştırmasına yönelik danışmanlık Konsept oluşturma Teknik detay uygulama planları

59 Yurt Dışı Birimlere İlişkin Giderlerin Desteklenmesi (2/6) Proje uygulama dahil mimari çalışmaları, dekorasyon Demirbaş giderleri Brüt kira ile buna ilişkin vergi/resim/harç harcamaları Mağazanın kiralanmasıyla ilgili hukuki danışmanlık ve belediye giderleri Kiralara ilişkin vergi/resim/harç, dekorasyon, demirbaş, komisyon giderleri

60 Yurt Dışı Birimlere İlişkin Giderlerin Desteklenmesi (3/6) Farklı markaların satıldığı showroom/büyük mağaza, zincir mağaza giderleri Franchising sistemi ile yurt dışında açılacak ve faaliyete geçirilecek mağazalara ilişkin dekorasyon ve kira giderleri Özellikle ihtisas mağazaları, hipermarketlerde kiraladıkları reyon showroom gondol satış alanları (floor display) ilişkin brüt kiralar Buna ilişkin vergi resim harç, dekorasyon, hizmet ve komisyon harcamaları

61 Yurt Dışı Birimlere İlişkin Giderlerin Desteklenmesi (4/6) Destek süresi boyunca; Turquality destekleri çerçevesinde 50 adet kendi mağazası Turquality destekleri çerçevesinde 100 adet franchising sistemi ile açacağı mağaza desteklenebilir.

62 Yurt Dışı Birimlere İlişkin Giderlerin Desteklenmesi (5/6) Açılacak mağaza başına; Konsept yatırımı, teknik detay uygulama planları Mimari çalışmalar ve dekorasyon giderleri Demirbaş giderleri ile açacağı mağaza desteklenebilir.

63 Yurt Dışı Birimlere İlişkin Giderlerin Desteklenmesi (6/6) Franchise sistemi ile açacakları mağaza başına; Kurulum ve dekorasyon giderleri Kira gideri ile açacağı mağaza desteklenebilir.

64 Danışmanlık Desteği (Ek: 2) (1/3) Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Bilgi Sistemleri Danışmanlığı Bütçe ve Planlama Değer Zinciri Yönetimi Değişiklik Yönetimi Süreci Depo Analiz Fiyatlandırma ve Karlılık Yönetimi Gastronomi İnsan Kaynakları İş Akış Yönetimi İş Ailesi ve Ücret Yönetimi İş Geliştirme İş Sürekliliği Yönetimi İşletme Sermayesı Yönetimi Kalite Kontrol Sistemlerinin Oluşturulması Karbon Ayak İzi Çalışmaları

65 Danışmanlık Desteği (Ek: 2) (2/3) Kurumsal Sorumluluk Çalışmaları Kriz Yönetimi Kurumsal Kimlik Oluşturulması Kurumsal Yönetişim Mağaza Açılması ve İşletilmesi Mağaza Yönetimi Marka Kimliği Marka Stratejisi Marka Yönetimi Operasyonel Strateji Organizasyon ve Yeniden Yapılandırma Pazara Giriş Pazar Konumlandırma Perakende Yönetimi Proje Yönetimi Risk Yönetimi

66 Danışmanlık Desteği (Ek: 2) (3/3) Satış ve Pazarlama Yönetimi Sosyal Medya Yönetimi Stratejik Pazarlama Stratejik Planlama Stratejik Şirket Yapılandırılması Süreç Yönetimi Şirket Kuruluşu Şirket Satın Alınması Tedarik Zinciri Yönetimi Üretim Performansının İyileştirilmesi Üretim Yönetimi Moda Tasarımı Endüstriyel Ürün Tasarımı Ambalaj Tasarımı Uluslararası Hukuk Danışmanlığı Gelişim Yol Haritası

67 Bilişim Desteği (Ek: 2) (1/4) Bilgi yönetimi kapsamında satın alınacak veya kiralanacak yazılım ürünlerinin lisansları ve bunların yıllık bakım-güncelleme bedelleri ile yazılımların devreye alınması, iyileştirilmesi ve idamesi için yapacakları danışmanlık, eğitim ve dış kaynak kullanımı harcamaları destek kapsamında değerlendirilir.

68 Bilişim Desteği (Ek: 2) (2/4) Araç Planlama Sistemleri Bilgisayarlı Tasarım (CAD) Doküman Yönetim Sistemleri (DMS) Felaket Yönetimi E-İş Yönetim Sistemi İş Akış-Süreç Yönetim Sistemleri İş Zekası Yönetim Sistemleri

69 Bilişim Desteği (Ek: 2) (3/4) Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) Kurumsal Sistem Entegrasyonu Hizmetleri Lojistik Yönetim ve Optimizasyonu Sistemleri Mobil Satış Ekibi Yönetim Sistemleri Mobil Satış ve Takip Sistemleri Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Müşteri Şikayet veya Çağrı Merkezi Yönetim Sistemleri

70 Bilişim Desteği (Ek: 2) (4/4) Perakende Yönetimi Promosyon Yönetim Sistemleri (TPM) Talep Planlama Sistemleri (DMS) Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) Üretim Optimizasyon Sistemleri Yönetim Raporlama Sistemleri Yönetişim, Risk ve Uyum Sistemleri (GRC)

71 Başvuru Nasıl Yapılıyor? Şirket Olgunluk Seviyesinin Oluşturulması Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü veya Serbest Bölge Genel Müdürlüğüne Başvuru TİM Evrak Kontrolü Şirketin Olgunluk Seviyesi Ön İnceleme Çalışması TURQUALITY Giriş

72 Proje Planı Proje Planı 1. Aşama (2-4 Hafta) TURQUALITY veya Marka olgunluk seviyesinin analizi ve iş planı ve çalışma takviminin hazırlanması 2. Aşama ( ) İş planı ve çalışma takvimi çerçevesinde olgunluk seviyelerinin TURQUALITY seviyesine çıkarılması 3. Aşama (2 Hafta) Denetim öncesi son kontrollerin yapılması, süreçlerle ilgili personelin hazırlanması 4. Aşama ( ) Turquality/Marka Sonrası İş Planının hazırlanması ve masraf takibi

73 İş Planı ve Çalışma Takviminin Hazırlanması TURQUALITY OLGUNLUK SEVİYESİNİN ARTTIRILMASI İŞ PLANI PROGROUP PROJE SORUMLUSU: PLANLANAN FAALİYET ŞİRKET PROJE SORUMLUSU: 1. AY 2. AY 3. AY 4. AY Yıl Haftası Proje Haftası OLGUNLUK SEVİYESİNİN ARTTIRILMASI PROGROUP ŞİRKET Stratejik Planlama ve Kurumsal Performans PROGROUP Üst Yönetim Finansal Yönetim Marka Yönetimi Yeni Ürün Geliştirme Pazarlama Müşteri ve Ticaret Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi İnan Kaynakları Yönetimi PROGROUP PROGROUP PROGROUP PROGROUP PROGROUP PROGROUP Finans Yöneticileri Marka Yöneticileri Ar/Ür-Ge Yöneticileri Pazarlama ve Satış Yöneticileri Tedarik Zinciri Yöneticileri İnsan Kaynakları Yöneticileri Kurumsal Yönetim PROGROUP Üst Yönetim Bilgi Sistemleri PROGROUP Bilgi Sistemleri Yöneticileri

74 TURQUALITY nin Kazanımları Prestij Kurumsallık Profesyonellik Para

75 Dünya markalarının arasında yer almak istiyorsak TURQUALITY bir yaşam tarzı haline dönüştürülmelidir. TURQUALITY sadece destek programı değil, bir vizyondur

76

77 TURQUALITY Aldırdığımız Markalarımız

78 TURQUALITY Aldırdığımız Markalarımız

79 TURQUALITY Aldırdığımız Markalarımız

80 TURQUALITY Aldırdığımız Markalarımız

81 TURQUALITY Devam eden Markalarımız

82 Sizin şirketiniz buna hazır mı?

83 Teşekkürler

84 Salim ÇAM MBA, MSc Cep Tel.: Balmumcu Mahahallesi Barbaros Bulvarı No. 76/12 Beşiktaş İstanbul t. 0 (212) f. 0 (212) e. info@progroup.com.tr Proaktif Uluslararası Danışmanlık, Eğitim, Bilişim, Araştırma ve Ticaret A.Ş.

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

TURQUALITY Yönetimi. PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır

TURQUALITY Yönetimi. PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır TURQUALITY Yönetimi PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır TURQUALITY Nedir? (1/2) TURQUALITY ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşmış veya marka potansiyeli

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır:

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: Ek 1 2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: TV TV reklamları TV reklam yayın telifi TV reklam videolarının ülke bazlı adaptasyonu TV

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4)

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURT DIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (2006/4) Özet Bilgilendirme Marka Destek Programı Kapsamına Alınan Şirketlerin

Detaylı

Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2006/4)

Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2006/4) Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2006/4) Bilgilendirme Sunumu TURQUALITY Nedir? TURQUALITY, ülkemizin rekabet

Detaylı

TURQUALITY Yönetimi. PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır

TURQUALITY Yönetimi. PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır TURQUALITY Yönetimi PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır TURQUALITY Nedir? (1/2) TURQUALITY ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşmış marka potansiyeli

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ Direktif Proje Yönetim Ofisi / Haziran.2016 TURQUALITY Destekleri Nedir? Firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine

Detaylı

MARKA SAHİBİ RESTORAN, LOKANTA, KAFE, PASTANELERİN TURQUALİTY VE MARKALAŞMA DESTEĞİNDEN YARARLANMASI

MARKA SAHİBİ RESTORAN, LOKANTA, KAFE, PASTANELERİN TURQUALİTY VE MARKALAŞMA DESTEĞİNDEN YARARLANMASI MARKA SAHİBİ RESTORAN, LOKANTA, KAFE, PASTANELERİN TURQUALİTY VE MARKALAŞMA DESTEĞİNDEN YARARLANMASI Kira, Reklam tanıtım, vb.ayrıca Marka ve logoyu gösterir tabela, Kepenk sistemi, Kamera güvenlik sistemi,

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/2)

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/2) ara-kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ. [Metni yazın] Sayfa 0

EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ. [Metni yazın] Sayfa 0 EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ [Metni yazın] Sayfa 0 Yurt Dışı Fuar Katılım Desteği Firmalarımızın yurt dışı fuarlara iştiraki ve sektörel nitelikteki uluslararası

Detaylı

VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/30 TARĐH: 16.05.2011

VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/30 TARĐH: 16.05.2011 VERGĐ SĐRKÜLERĐ NO: 2011/30 TARĐH: 16.05.2011 KONU 2006/4 Sayılı Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı Đmajının Yerleştirilmesi ve Turqualıty nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ de Değişiklik

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/58

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/58 05.06.2015 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/58 KONU : Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Destekleri Hakkında Karar Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma

Detaylı

Turquality ve Marka Destek Programı. 23 Kasım 2004

Turquality ve Marka Destek Programı. 23 Kasım 2004 Turquality ve Marka Destek Programı 23 Kasım 2004 Turquality Programı TURQUALITY ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmalarımızın, üretimlerinden

Detaylı

MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen; MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen;

MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen; MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen; 2006/4 SAYILI TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ MADDE MADDE 2 (1) Bu Tebliğ

Detaylı

PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ

PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ YURT DIŞI SEYAHAT DESTEĞİ %70 5.000 $ E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK BİREYSEL %70 İŞ BİRLİĞİ KURULUŞ %80 2.000 $ RAPOR VE YURT DIŞI ŞİRKET ALIM DESTEĞİ ŞİRKETLER

Detaylı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

İhracata Yönelik Devlet Yardımları. İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı

İhracata Yönelik Devlet Yardımları. İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı İhracata Yönelik Devlet Yardımları İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı MEVCUT DESTEKLER İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İhracata Hazırlık Destekleri UR-GE

Detaylı

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov. 2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.tr İhracatı artırmak lazım Markalaşma Pazar Çeşitlemesi İnovasyon/AR-GE

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER 1- DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA PARA-KREDİ VE KOORDİANASYON KURULU NUN 2015/

Detaylı

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2)

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "İhracata Yönelik Devlet

Detaylı

mali açıklamalar 2008/ Konu: Tasarımcılara Devlet Desteği!

mali açıklamalar 2008/ Konu: Tasarımcılara Devlet Desteği! 2008/060 18.04.2008 Konu: Tasarımcılara Devlet Desteği! Tasarımcı şirketlerin, tasarım ofisleri ile Birliklerin, tasarım dernekleri-birliklerinin gerçekleştireceği tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam,

Detaylı

İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ

İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama Destekleri Yüksek Katma Değere Yönelik Destekler

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerin ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği

Detaylı

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı"na dayanılarak

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ MAYIS 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ MAYIS 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 23-24 MAYIS 2017 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama Destekleri Yüksek Katma Değere Yönelik Destekler

Detaylı

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov. 2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.tr DESTEKLEME FİYAT VE İSTİKRAR FONU DFİF Kapsamında Yapılan

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ BİLGİ NOTU Ekonomi Bakanlığı Destekleri Uluslararası Nitelikteki Yurt İçi İhtisas Fuarlarının Desteklenmesi Destek Üst Limiti: 60.000 USD Destek

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerin ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği

Detaylı

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ KALİTE MARKASI www.turqum.com Türk Makine Sektörü Kalite Markası TURQUM Markası Nedir Bir Ürün Uygunluk Markası olan TURQUM, ürünün önceden belirlenmiş olan ürün standartlarına ve

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinde yer alan Kuruluş tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinde yer alan Kuruluş tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 27 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29101 Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü. Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü. Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi GÜNDEM TURQUALITY /Marka Desteği (2006/4 sayılı Tebliğ) Tasarım Desteği (2008/2 sayılı Tebliğ) Ofis Mağaza Desteği

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR (2015/9 sayılı KARAR)

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR (2015/9 sayılı KARAR) DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR (2015/9 sayılı KARAR) SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Sektörüne Yönelik Destek Programları

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI BİLGİ NOTU İÇİNDEKİLER Genel Bilgi...2 1) Uluslararası Nitelikteki Yurt İçi İhtisas Fuarlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ...3 2) Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi

Detaylı

MALİ DESTEKLER VE TEŞVİKLER DANIŞMANLIĞI TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ

MALİ DESTEKLER VE TEŞVİKLER DANIŞMANLIĞI TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ MALİ DESTEKLER VE TEŞVİKLER DANIŞMANLIĞI TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ AKDAN DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ DESTEKLEYİCİ KURUMLAR DESTEKLENEN KONULAR AR-GE KURUMSALLAŞMA YATIRIM ULUSLARARASI TİCARET

Detaylı

Bu Sirkülerimizin konusunu bahsi geçen Tebliğle yapılan değişiklikler hakkındaki açıklamalar oluşturmaktadır.

Bu Sirkülerimizin konusunu bahsi geçen Tebliğle yapılan değişiklikler hakkındaki açıklamalar oluşturmaktadır. 02.09..2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/110 KONU: Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi Ve Turqualıty Nin Desteklenmesi

Detaylı

Turquality ve Marka Destek Programı

Turquality ve Marka Destek Programı Turquality ve Marka Destek Programı 23 Kasım 2004 Namık Kemal SEZEN kemalsezen@outlook.com 0533 654 65 60 Turquality Programı TURQUALITY ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ 1. Uluslararası Nitelikteki Yurt İçi İhtisas Fuarlarının Desteklenmesi Amaç: Uluslararası nitelikteki yurtiçi

Detaylı

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler %70 oranında ve yurt dışı pazar araştırması gezisi başına en fazla 7.500

Detaylı

Marka potansiyeli olan firmalara global bir marka olma yolunda finansal kaynak sağlamak.

Marka potansiyeli olan firmalara global bir marka olma yolunda finansal kaynak sağlamak. TURQUALITY nedir? TURQUALITY, ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmalarımızın, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ Bilgi Notu 2017 Programın Amacı: a. Tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması b. Tasarım şirket/ofislerinin tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam,

Detaylı

ĐHRACATA YÖNELĐK DEVLET YARDIMLARI

ĐHRACATA YÖNELĐK DEVLET YARDIMLARI BĐLGĐ NOTU 1) ÇEVRE MALĐYETLERĐNĐN DESTEKLENMESĐ HAKKINDA TEBLĐĞ (97/5 sayılı Tebliğ) : Đhracatçı Birlikleri Oranı : %50 tutarı : 25.000 ABD Doları/Belge Başına Desteğin Kapsamı: ISO 9001, 14001, 22000,

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ. 15 Kasım 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ. 15 Kasım 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 15 Kasım 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Türkiyenin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin arttırılması ve film sektörünün uluslararası rekabet gücünü geliştirilmesi için, Türkiyede yerleşik, film sektöründe faaliyet gösteren şirketler (film yapımcısı

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 2 GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 3 MAL İHRACATINA YÖNELİK DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 2 GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 3 MAL İHRACATINA YÖNELİK DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerin ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI MARKALAŞMA VE TURQUALITY DESTEĞİ

İSTANBUL TİCARET ODASI MARKALAŞMA VE TURQUALITY DESTEĞİ İSTANBUL TİCARET ODASI MARKALAŞMA VE TURQUALITY DESTEĞİ Rekabeti Geliştirme Koordinatörlüğü Aralık 2014 TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI İŞ PLANI

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI İŞ PLANI . İŞLETİCİ KURULUŞLARA AİT BİLGİLER.. Yurtiçi İşletici Kuruluşa Ait Bilgiler Adı Unvanı Planlanan Ortakları ve Payları.. Yurtdışı İşletici Kuruluşa Ait Bilgiler Adı Unvanı Planlanan Ortakları ve Payları..

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü MAL MAL İHRACATINA YÖNELİK YÖNELİK DESTEKLER DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal Kapasite Oluşturma Destekleri Pazarlama/Tutundurma

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

TURQUALITY /Marka Desteği (2006/4)

TURQUALITY /Marka Desteği (2006/4) GÜNDEM Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Daire Başkanlığı Tarafından Uygulanan Destekler TURQUALITY /Marka Desteği (2006/4) Tasarım Desteği (2008/2) Ofis Mağaza Desteği (2010/6) TURQUALITY TURQUALITY GELİŞİM

Detaylı

İÇİNDEKİLER OTOPRATİK NEDİR? NEDEN OTOPRATİK? OTOPRATİK DÜNYASI. Ürünler ve Hizmetler. Sistemsel Altyapı. Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi

İÇİNDEKİLER OTOPRATİK NEDİR? NEDEN OTOPRATİK? OTOPRATİK DÜNYASI. Ürünler ve Hizmetler. Sistemsel Altyapı. Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi HER BAKIMDAN GÜVENİLİR HİZMET HER BAKIMDAN GÜVENİLİR HİZMET İÇİNDEKİLER OTOPRATİK NEDİR? NEDEN OTOPRATİK? OTOPRATİK DÜNYASI Ürünler ve Hizmetler Sistemsel Altyapı Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Erkan SALUR 19 Mart 2014 İZMİR Vizyonumuz Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete

Detaylı

Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi. Mayıs 2018

Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi. Mayıs 2018 Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi Mayıs 2018 Uygulama Endüstri Devrimleri Teknoloji Bilgi Endüstri Devrimleri ve İşletmelerin Dönüşümü Endüstri 4.0 Bileşenleri Otomasyon - Optimizasyon Makinelerle

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı Hatice ġafak ERGÜN Uzman ULUSLARARASI REKABETÇĠLĠĞE GĠDEN YOLDA KÜMELENME SAMSUN KONFERANSI 7 Aralık 2012 / Samsun Devam ediyoruz...

Detaylı

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Ajanda Perakende Sektöründe Planlama IBM Planlama Çözümleri Merchandise Planlama Çeşitlilik Planlama Kurumsal Karneleme Mağaza Bazında Planlama

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İHRACATA YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur?

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? BAŞVURU ÖNCESİ Ön Koşul: Müracaat eden markanın Türkiye de tescilinin yapılmış olması, yurtdışında da ibraz edeceği İş Planında belirtilecek hedef pazarlarının en

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4 1 )

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4 1 ) Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4 1 ) Bu Tebliğ, 27/12/1994

Detaylı

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler

Şirket Tanıtım Sunumu. FOG Kurumsal Hizmetler Şirket Tanıtım Sunumu İÇERİK 1. Hakkımızda 2. Vizyon, Misyon ve Değerlerimiz 3. Müşteri Değer Önerimiz 4. Hizmetlerimiz 5. Çalışan Deneyimi 6. Ekibimiz 1. Hakkımızda A.Ş. olarak, gelişimi önemseyen kurumlara,

Detaylı

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ.

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. 2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Destek Kapsamı Firmalar İşbirliği Kuruluşu Ekonomi Bakanlığı İşbirliği Kuruluşları İhracatçı Birlikleri Sanayi / Ticaret Odaları TOBB,

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Bakanlar Kurulu nun 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Kararı nın 4 üncü maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak AB ve GATT normlarına uygun olarak hazırlanan başvuru merciinin İhracatçı Birliklerinin

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü DEVLET DESTEKLERİNİN SİSTEMATİĞİ UR-GE Düzensiz İhracat Ana pazarı hariç pazarda yerel varlık göstermemekte Ana pazardan hizmet

Detaylı

Satınalmada Dijital Dönüşüm Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.

Satınalmada Dijital Dönüşüm Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. Satınalmada Dijital Dönüşüm Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. Zer Satınalma dış kaynak hizmetleri / Kaynak yönetim ortağınız 1.500+ Onaylı Tedarikçi 20.000+ Toplam Tedarikçi Havuzu 200+ çalışan 2003

Detaylı

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları,

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları, 21 Aralık 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29212 Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/4)

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

İKLİMLENDİRME KAPSAMI ISITMA, SOĞUTMA, HAVALANDIRMA, KLİMA, DERİN DONDURUCULAR, SOĞUTUCULAR, TESİSAT SİSTEMLERİ VE YALITIM

İKLİMLENDİRME KAPSAMI ISITMA, SOĞUTMA, HAVALANDIRMA, KLİMA, DERİN DONDURUCULAR, SOĞUTUCULAR, TESİSAT SİSTEMLERİ VE YALITIM İKLİMLENDİRME KAPSAMI ISITMA, SOĞUTMA, HAVALANDIRMA, KLİMA, DERİN DONDURUCULAR, SOĞUTUCULAR, TESİSAT SİSTEMLERİ VE YALITIM İKLİMLENDİRME SANAYİİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (TURKISH HVAC-R EXPORTER S UNION)

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 2 GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 3 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal Kapasite

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOBİ ve KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ DESTEK ÇEŞİTLERİ ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİK DESTEĞİ ÇEVRE DESTEĞİ

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü DEVLET DESTEKLERİNİN SİSTEMATİĞİ UR-GE Düzensiz İhracat Ana pazarı hariç pazarda yerel varlık göstermemekte Ana pazardan hizmet

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİ DESTEK PROGRAMI

EKONOMİ BAKANLIĞI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİ DESTEK PROGRAMI EKONOMİ BAKANLIĞI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİ DESTEK PROGRAMI www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ 1) Bilgisayar

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜN TANITIM VE PAZARLAMA DESTEK PROGRAMI

TEKNOLOJİK ÜRÜN TANITIM VE PAZARLAMA DESTEK PROGRAMI TEKNOLOJİK ÜRÜN TANITIM VE PAZARLAMA DESTEK PROGRAMI Programın Amacı Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünlerin veya prototiplerin tanıtımı ve pazarlanması için ülkemizde yerleşik

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/57

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/57 04.06.2015 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/57 KONU : Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında

Detaylı

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracata Yönelik Devlet Yardımları İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7 2 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Bünyesinde Yürütülmekte Olan Destekler:

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR 2006/4 SAYILI TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ,

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V.

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. 2010/8 SAYILI TEBLİĞ - ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2011/1

Detaylı

İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI

İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI 1. Yurtdışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi 2. Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi 3. Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015 TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli Mayıs 2015 Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

m) Üretici Derneği: Aynı imalat dalında faaliyette bulunan üretici şirketlerin kurduğu dernekleri,

m) Üretici Derneği: Aynı imalat dalında faaliyette bulunan üretici şirketlerin kurduğu dernekleri, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

Kalite Sistem Dokümantasyonu ve Örnek Uygulamalar

Kalite Sistem Dokümantasyonu ve Örnek Uygulamalar Kalite Sistem Dokümantasyonu ve Örnek Uygulamalar - 1 Standardizasyon; Standart Nedir? Belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik yarar sağlamak üzere bütün ilgili tarafların yardım ve işbirliği ile

Detaylı

DESTEK ÜST LİMİTİ 20.000 TL

DESTEK ÜST LİMİTİ 20.000 TL GENEL DESTEK PROGRAMI Başvuru Merci Başvurabilecekler Program Süresi KOSGEB Hizmet Merkezleri KOBİ ler 3 Yıl Program Destekleri (Tümü Geri Ödemesizdir) DESTEK ÜST LİMİTİ DESTEK ORANI 1. ve 2. 3, 4, 5 ve

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DIŞ TİCARET DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DIŞ TİCARET DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DIŞ TİCARET DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME (AR-GE) YARDIMLARI II. ULUSLARARASI NİTELİKTEKİ YURT İÇİ FUARLARIN DESTEKLENMESİ

Detaylı

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir Belgelendirme Zorunluluğu İlişkili şirketler arasında gerçekleştirilen işlemlerde uygulanan fiyatların emsallere uygunluk ilkesi

Detaylı

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni NAKSAN HOLDİNG A.Ş. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Temelleri 1940 yılında atılan üretici firma sıfatı, güçlü ekonomik yapısı ile ulusal ve uluslararası alanda

Detaylı

İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti.

İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı Eylül 2017 KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı KOBİGEL Destek Programı kapsamında ekonomimiz açısından kritik öneme

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ www.ekonomi.gov.tr İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ Hazırlık Aşaması Pazarlama Aşaması Markalaşma Aşaması Eğitim UR-GE Belgelendirme Pazar Araştırması

Detaylı