GÜZ DÖNEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜZ DÖNEMİ"

Transkript

1 20

2 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ KILAVUZU* *Bu kılavuz T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık İç Mimarlık Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri Bitirme Projesi Dersinin Uygulama Esasları Yönergesi gereğince hazırlanmıştır. 1.KONU: KULUÇKA MERKEZİ YARATICI OFİS Tanımı: kuluçka Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlük karşılığı: isim 2. Bilim ve teknolojide araştırma, geliştirme ve uygulama için hazırlık dönemi. Kapsam: Konu kapsamında herhangi bir iç mimari program verilmemekle birlikte beklenilen, üniversite kampüsü içinde bulunan yapının firmaların ar-ge bölümlerinde ve akademik alanda çalışan beyin takımlarına hizmet verecek, yaratıcı düşünme ve fikir üretimine yönelik yenilikçi bir mekân kurgusu ile özgün bir programının yaratılmasıdır. Yaratılan iç mimari programa göre zemin kat, 1. kat ve bodrum kattan oluşan yapının, zemin-giriş katı ve tesisat katı olarak bodrum katı tasarlanarak projelendirilecek, 1. Kat için ise proje geliştirilmeden işlevsel öneri getirilecektir. 2. YER: Bitirme Projesi olarak verilen mimari proje, Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Binası olarak tasarlanmış Balcalı Kampüsü içindeki mevcut yapıya aittir. 3. SINAVLAR VE BAŞARI NOTU ETKİ AĞIRLIKLARI Bitirme Projesi Başarı Notu; Ön Proje Jürisi, 1. Ara Jüri ve 2. Ara Jüri olmak üzere 3 adet Ara jürinin, Final Jürisinin ve Eskiz Sınavının notları ile belirlenir. Başarı notunun hesaplanmasında sınav değerlendirme notlarının oranları aşağıdaki tabloda verilmiştir: NOT TÜRÜ ARA DÖNEM NOTU NOT DAĞILIMI VE YÜZDELERİ Ön Proje Jüri Sınav Notu % 20 1.Ara Jüri Sınav Notu %40 2.Ara Jüri Sınav Notu %40 BAŞARI NOTUNA ETKİ YÜZDELERİ % 50 FİNAL SINAV NOTU) Yarıyıl Sonu Final Jürisi Sınav Notu %70 Yarıyıl Sonu Eskiz Sınavı Notu %30 % 50

3 4. BİTİRME PROJESİ TAKVİMİ Bitirme projesinin konusu- kapsamı-yeri ile ilgili olarak son soru sorma tarihi 11.Ekim /Perşembe saat dur. Sorular Bitirme Projesi Raportörlüğüne yazılı olarak e-posta ile iletilir. İletilen soruların tamamı 12.Ekim/Cuma günü jüri üyelerinin ortak cevapları ile birlikte yayınlanır. Bitirme projesi sınavları ile ilgili teslim ve jüri değerlendirme ve eskiz sınav tarihleri aşağıdaki tabloda verilmiştir: SINAV TÜRÜ SINAV DEĞERLENDİRME TARİH / SAAT ARA JÜRİLER ÖN PROJE TESLİMİ ÖN PROJE JÜRİSİ 1.ARAJÜRİ TESLİMİ 1.ARA JÜRİ 2.ARA JÜRİ TESLİM 2.ARAJÜRİ 23 EKİM SALI EKİM SALI KASIM SALI KASIM SALI ARALIK SALI ARALIK SALI FİNAL TESLİMİ 08 OCAK SALI DÖNEM SONU FİNAL JÜRİSİ FİNAL JÜRİSİ 08 OCAK SALI OCAK ÇARŞAMBA DÖNEM SONU ESKİZ SINAVI ESKİZ SINAVI 11 OCAK CUMA Doğal afet, elverişsiz hava şartları veya öngörülemeyen olumsuz koşullar nedeniyle oluşan gerekli hallerde Bölüm Başkanlığı bitime projesi takviminde değişiklik yapabilir. Takvimde zorunlu hallerde yapılan bu değişiklikler dekanlığa bildirilir ve öğrencilere bitirme projesi raportörlüğü tarafından duyurulur. Yarım gün olarak takvimde belirlenen Jüri günleri, kritiklerin tamamlanmaması hallerinde ertesi güne sarkıtılarak devam ettirilebilir. Bu durum jüri sırasında karar verilerek öğrencilere duyurulur.

4 5. JÜRİ TESLİMLERİNDE İSTENENLER VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ: Bitirme projesi ilgili yönerge tanımı gereği öğrencinin tasarım sürecini tek başına yürüttüğü bir proje çalışması olduğu için jüri dışında öğrenciler jüri üyelerinden tasarım süreçleri içinde kritik alamaz, projeleri ile ilgili görüş talep edemezler. Kritikler ve görüşler jüriler sırasında verilir. Jüriye katılmak için teslimlerinde istenilenlerin tamamının standartlara uygun formatlarda yerine getirilmiş olması gerekir. Eksik, standarda uymayan ve teslim tarihi/saati içinde yapılmayan teslimler kabul edilmez, değerlendirmeye alınmaz. A) ÖN PROJE TESLİMİNDE İSTENİLENLER VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ: ÖN PROJE TESLİMİNDE İSTENENLER: 1. Araştırma Dosyası ve içeriği: Araştırma Dosyası verilen formata uygun hazırlanmış rapordur. İçeriğinde konuyla ilgili, iç mimari ilgilendiren zorunlu olarak uyulması gereken tüm yönetmelik, tüzük vb. Önerilen Kuluçka Merkezi İç Mimari Programının yazılı dokümantasyonu İşleyiş Şeması, 2. Kuluçka Merkezi ile ilgili Kurumsal Kimlik Çalışmalarını Anlatan Sunum Paftaları ve içeriği: Yaratılan iç mimari program ve kurumsal kimliğin ana hatları ile görsel, yazılı anlatıldığı grafik tasarım, Önerilen iç mimari programın işlev şeması ve leke çalışması, 1/100 ölçek ön proje çalışmaları: Plan, kesit, görünüş, perspektif. 3. Çalışma Maketi ve içeriği: Çalışma maketi teslimi zorunlu değildir. Öğrencinin isteğine bırakılmıştır. Ancak teslim edilen çalışma maketlerinin aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir. Projenin fikrini 3.boyutlu daha ifadeli hale getirip güçlendiren, projenin kitlesel tasarımını gösteren, dolu- boş ilişkisi kuran ve hacim algısını veren modellemedir. 1/100-1/50 ölçeklerden birinde projenin tamamını veya belirli bir bölümünü anlatmak üzere kapsamı serbest bırakılmıştır. Beyaz ve/veya siyah ve/veya gri renk tek tip bir malzeme ile serbest teknikte yapılmalıdır. 4.Araştırma Dosyası Hariç Tüm Teslim Pafta ve Materyallerinin JPG ve/veya PDF Formatında Dijitalleri: Teslim edilen pafta, maket ve diğer tüm materyallerin fotoğrafları JPG ve / veya PDF formatında Ad Soyadı ve sayı sırası ile Ali Kemal 1 şeklinde adlandırılarak belgelendirilmelidir. Tüm JPG ve / veya PDF teslim dijitalleri Bitirme Projesi Jüri Raportörlüğü tarafından verilen internet sayfasına teslim gün ve saatleri içinde yüklenir veya e-posta adresine gönderilir.

5 Tüm fotoğrafların açık, anlaşır olması ve pafta ya da materyalin bütününü gösterir olması gerekir. ÖN PROJE DEĞERLENDİRME İLKELERİ: Ön proje değerlendirme ilkeleri kapsamında jüri üyeleri yapılan çalışmalarda iç mimar adayının, proje başlangıcında yapılması geren hazırlık çalışmalarını, tasarım ve fikir aşamalarını gerçekleştirebilecek yeterlilikte olduğunu sınar. Buna ek olarak aşağıda sıralanan maddeleri sorgular ve değerlendirir: 1. Proje konu kapsamında işlevsel bir iç mimari program oluşturulmuş mudur? 2. Oluşturulan İç mimari program özgün yaratıcı olarak değerlendirilebilir mi? 3. Kurumsal kimlik düşünülmüş, tasarlanmış ve ifade edilmiş mi? 4. Projeye başlamak için yeterli araştırma yapılmış mi? 5. İç Mimari programa yönelik ön-proje önerisi geliştirilmiş mi? 6. Tüm teslim materyalleri ve sözlü ifadelerde mesleki yetkinliğe ve duruşa sahip ön proje sunumu yapıldı mı? 7. Sunum etkileyici, yaratıcı, ilgi çekici vb. ifadelerle değerlendirilebilir mi? B) 1. ARA JÜRİ TESLİMİNDE İSTENENLER VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ: 1. ARA JÜRİ TESLİMİNDE İSTENENLER: 1. Araştırma Dosyası ve içeriği: Ön Proje tesliminde hazırlanan Araştırma Dosyasının yapılan değişiklikler ve ilavelerle daha kapsamlı hale getirilmiş olması gereklidir. 1. Teslim Paftaları ve İçeriği: 1/100 ölçek Vaziyet Planı (Proje yakın çevre ve dış mekân kullanımına ilişkin öneriler geliştirilmiş olmalıdır.) 1/50 ölçek Kat Planları 1/50 ölçek Kesitler (Tüm Proje hakkında bilgi veren farklı yönlerde en az dört kesit çizilmiş olmalıdır.) 1/50 ölçek Cepheler ( Ana-Giriş Cephesi olmak üzere en az bir adet cephe çalışması yapılmış olmalıdır.) 1/50 ve/veya 1/20 Kurallı Perspektiflerle iç mekân ve donatılara ait çizim etütler, İç mekânlara ait serbest el perspektifler (Sayısı isteğe bırakılmıştır.) 2. Çalışma Maketi ve içeriği: Çalışma maketi teslimi zorunlu değildir. Öğrencinin isteğine bırakılmıştır. Ancak teslim edilen çalışma maketlerinim aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir. Projenin fikrini 3.boyutlu daha ifadeli hale getirip güçlendiren, projenin kitlesel tasarımını gösteren, dolu- boş ilişkisi kuran ve hacim algısını veren modellemedir. 1/100-1/50 ölçeklerden birinde projenin tamamını veya belirli bir bölümünü anlatmak üzere kapsamı serbest bırakılmıştır. Beyaz ve/veya siyah ve/veya gri renk tek tip bir malzeme ile serbest teknikte yapılmalıdır.

6 3. Araştırma Dosyası Hariç Tüm Teslim Pafta ve Materyallerinin JPG ve/veya PDF Formatında Dijitalleri: Teslim edilen pafta, maket ve diğer tüm materyallerin fotoğrafları JPG ve / veya PDF formatında Ad Soyadı ve sayı sırası ile Ali Kemal 1 şeklinde adlandırılarak belgelendirilmelidir. Tüm JPG ve / veya PDF teslim dijitalleri Bitirme Projesi Jüri Raportörlüğü tarafından verilen internet sayfasına teslim gün ve saatleri içinde yüklenir veya e-posta adresine gönderilir. Tüm fotoğrafların açık, anlaşır olması ve pafta ya da materyalin bütününü gösterir olması gerekir 1.ARA JÜRİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ: 1.Ara Jüri değerlendirme ilkeleri kapsamında jüri üyeleri yapılan çalışmalarda iç mimar adayının, hazırlanmış bir iç mekân programını hayata geçiren mekânsal düzenlemeleri, 1/50 ölçeğe ait özgün bir mekânsal kurguyu geliştirebilecek yeterlilikte olduğunu sınar. Buna ek olarak aşağıda sıralanan maddeleri sorgular ve değerlendirir: 1. İç Mimari program kapsamında işlevsel bir mekân kurgusu oluşturulmuş mudur? 2. Dış ve iç mekânlar birlikte ele alınmış ve tasarım fikri proje bütününde eşit ağırlıkta hissedilmekte midir? 3. Projenin hacim ve donatıdaki yapısal zorunlulukları, sıhhi tesisat, ısıtma-havalandırmaiklimlendirme sistemleri, aydınlatma akustik konfor şartları hakkında görüş geliştirilmiş midir? 4. Araştırma dosyası kapsamı genişletilmiş mi? Uyulması gereken standartlar ve koşullar yerine getirilmiş midir? 5. Engelsiz mekân tanınırlığı oluşturulmuş mudur? 6. Tüm teslim materyalleri ve sözlü ifadelerde mesleki yetkinliğe ve duruşa sahip proje sunumu yapıldı mı? 7. Sunum etkileyici, yaratıcı, ilgi çekici vb. ifadelerle değerlendirilebilir mi? C) 2.ARA JÜRİ TESLİMİNDE İSTENENLER VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ: 2.ARA JÜRİ TESLİMİNDE İSTENENLER 1. Araştırma Dosyası ve içeriği: Araştırma Dosyasının yapılan değişiklikler ve ilavelerle daha kapsamlı hale getirilmiş olması gereklidir. 2. Teslim Paftaları ve İçeriği: 1/100 ölçek Vaziyet Planı (Proje yakın çevre ve dış mekân kullanımına ilişkin öneriler geliştirilmiş olmalıdır.) 1/50 ölçek Kat Planları, Kesitler, Görünüşler ve Cephe Çalışması Giriş-Karşılama Mekânı, Ana Mekân ( Projenin kapsamına göre belirlenmiş) ve ıslak hacimler (tuvaletler) zorunlu olmak üzere istenilen sayıda mekâna ait 1/20 ölçekte Plan- Kesit-Görünüş çalışmaları. (Tüm 1/20 ölçek çizim paftaları çizim tekniğine uygun olarak doku-renk-malzeme karalarını, gerekli detay ve anlatımı ifade ediyor olmalıdır.) 1/20 Kurallı Perspektiflerle iç mekân ve donatılara ait çizim etütler, İç mekânlara ait serbest el perspektifler (Sayısı isteğe bırakılmıştır.) 3. İç Mekân Tasarımı Fikir Paftası ve İçeriği: 1/20 Etüt edilen mekânlara ait iç mekân ruhunu yansıtan form-doku-renk malzeme ürün görsellerini, numunelerini içeren mekânsal öğelere ait etüt paftası.

7 4. Çalışma Maketi ve içeriği: Çalışma maketi teslimi zorunlu değildir. Öğrencinin isteğine bırakılmıştır. Ancak teslim edilen çalışma maketlerinim aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir. 1/50-1/20 ölçeklerden birinde projenin tamamını veya belirli bir bölümünü anlatmak üzere kapsamı, malzeme ve sunum tekniği serbest bırakılmıştır. 5. Araştırma Dosyası Hariç Tüm Teslim Pafta ve Materyallerinin JPG ve/veya PDF Formatında Dijitalleri: Teslim edilen pafta, maket ve diğer tüm materyallerin fotoğrafları JPG ve / veya PDF formatında Ad Soyadı ve sayı sırası ile Ali Kemal 1 şeklinde adlandırılarak belgelendirilmelidir. Tüm JPG ve / veya PDF teslim dijitalleri Bitirme Projesi Jüri Raportörlüğü tarafından verilen internet sayfasına teslim gün ve saatleri içinde yüklenir veya e-posta adresine gönderilir. Tüm fotoğrafların açık, anlaşır olması ve pafta ya da materyalin bütününü gösterir olması gerekir 2. ARA JÜRİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ: 2.Ara Jüri değerlendirme ilkeleri kapsamında jüri üyeleri yapılan çalışmalarda iç mimar adayının, kurumsal kimliğe uygun olarak iç mekân öğelerini 1/20 ve daha büyük ölçeklerde tasarlama ve tanımlama yetkinliğini sınar. Buna ek olarak aşağıda sıralanan maddeleri sorgular ve değerlendirir: 1. Dış ve iç tüm mekânlarda tasarımda dil bütünlüğü sağlanmış ve kurumsal kimlik, tasarım fikri proje bütününde eşit ağırlıkta hissedilmekte midir? 2. Oluşturulmak istenilen kurumsal kimliğine uygun 1/20 ölçek mekân ve donatı tasarımları gerçekleştirilmiş midir? 3. Projenin hacim ve donatıdaki yapısal zorunlulukları, sıhhi tesisat, ısıtma-havalandırmaiklimlendirme sistemleri, aydınlatma akustik konfor şartları hakkında çözüm getirilmiş midir? 4. Mekân ruhunu yansıtacak form doku-renk kompozisyonları yaratılarak malzeme-ürün araştırmaları yapılmış midir? 5. Tüm teslim materyalleri ve sözlü ifadelerde mesleki yetkinliğe ve duruşa sahip ön proje sunumu yapıldı mı? 6. Sunum etkileyici, yaratıcı, ilgi çekici vb. ifadelerle değerlendirilebilir mi? D) DÖNEM SONU FİNAL SINAV JÜRİ TESLİMİNDE İSTENENLER VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ: DÖNEM SONU FİNAL JÜRİSİ TESLİMİNDE İSTENENLER 1.Araştırma Dosyası ve içeriği: Araştırma Dosyasının yapılan değişiklikler ve ilavelerle daha kapsamlı hale getirilmiş olması gereklidir. 2. Teslim Paftaları ve İçeriği: 1/100 ölçek Vaziyet Planı (Proje yakın çevre ve dış mekân kullanımına ilişkin öneriler geliştirilmiş olmalıdır.) 1/50 ölçek Kat Planları, Kesitler, Görünüşler ve Cephe Çalışması Giriş-Karşılama Mekânı, Ana Mekân ( Projenin kapsamına göre belirlenmiş) ve ıslak hacimler (tuvaletler) zorunlu olmak üzere istenilen sayıda mekâna ve donatılarına ait 1/20 ölçekte Plan- Kesit-Görünüş çalışmaları. (Tüm 1/20 ölçek çizim paftaları çizim tekniğine uygun olarak dokurenk-malzeme karalarını, gerekli detay ve anlatımı ifade ediyor olmalıdır.)

8 1/50 ve/veya 1/20 Kurallı Perspektiflerle iç mekân ve donatılara ait çizim etütler, İç mekânlara ait serbest el perspektifler (Sayısı ve âdeti isteğe bırakılmıştır.) 3. İç Mekân Tasarımı Fikir Paftası ve İçeriği: 1/20 Etüt edilen mekânlara ait iç mekân ruhunu yansıtan form-doku-renk malzeme ürün görsellerini, numunelerini içeren mekânsal öğelere ait etüt paftası. 4. Teslim Maketi ve içeriği: Teslim maketi teslimi zorunlu değildir. Öğrencinin isteğine bırakılmıştır. Ancak teslim edilen çalışma maketlerinim aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir. 1/50-1/20 ölçeklerden birinde projenin tamamını veya belirli bir bölümünü anlatmak üzere kapsamı, malzeme ve sunum tekniği serbest bırakılmıştır. 5. Araştırma Dosyası Hariç Tüm Teslim Pafta ve Materyallerinin JPG ve/veya PDF Formatında Dijitalleri: Teslim edilen pafta, maket ve diğer tüm materyallerin fotoğrafları JPG ve / veya PDF formatında Ad Soyadı ve sayı sırası ile Ali Kemal 1 şeklinde adlandırılarak belgelendirilmelidir. Tüm JPG ve / veya PDF teslim dijitalleri Bitirme Projesi Jüri Raportörlüğü tarafından verilen internet sayfasına teslim gün ve saatleri içinde yüklenir veya e-posta adresine gönderilir. Tüm fotoğrafların açık, anlaşır olması ve pafta ya da materyalin bütününü gösterir olması gerekir DÖNEM SONU FİNAL JÜRİSİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ Yarıyıl sonu final jüri değerlendirme ilkeleri kapsamında jüri üyeleri yapılan çalışmalarda iç mimar adayının, verilen bir konu hakkında kapsamlı araştırma ve analiz yaparak iç mimari bir programı geliştirebilecek analitik; kurumsal bir kimlik ile mekân kurgusunu iç mimarinin tüm ölçeklerinde gerçekleştirebilecek yaratıcı ve uygulamacı mesleki yeterliliğini sınar. Böylece tüm ara jürilerde değerlendirme ilkeleri altında ek olarak sıralanan tüm maddeleri sorgular ve değerlendirir: 1. İç mimari program yeterince araştırılmış, işlevsel, yaratıcı ve özgün müdür? 2. Kurumsal kimlik oluşturulmuş ve geliştirilen tasarım fikri proje bütününde hissedilebilmekte midir? 3. Oluşturulan mekân kurgusu ile iç mimari program işler hale getirilmiş midir? 4. Hacim ve donatıdaki yapısal zorunluluk yerine getirilmiş ve sıhhi tesisat, ısıtmahavalandırma-iklimlendirme sistemleri, aydınlatma akustik konfor şartları sağlanmakta mıdır? 5. Araştırılan tüm hususlar analiz edilerek mevcut mevzuatlara uyulmuş mudur? 6. Engelsiz mekân tanımlanmakta mıdır? 7. Mekân ruhunu yansıtacak malzeme-ürünler form doku-renk kompozisyonları ile hazırlanan sunum materyalleri yeterli midir? 8. Tüm teslim materyalleri ve sözlü ifadelerde mesleki yetkinliğe ve duruşa sahip proje sunumu yapıldı mı? 9. Sunum etkileyici, yaratıcı, ilgi çekici vb. ifadelerle değerlendirilebilir mi?

9 6. TESLİM STANDARTLARI VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR: 1. Tüm teslimlerde pafta boyutu 70cmX100cm tek tiptir. 2. Paftalar sert karton ve/veya foto blok baskı olmalıdır. Ozalit çıktı kabul edilmez. 4. Pafta yönleri tüm paftalarda aynı olmalıdır. 5. Paftalara üzerinde Teslim Paftası, Konsept Paftası, Malzeme Paftası gibi başlıklar atılmaz. 6. Pafta etiketlerinde proje konusu: kültür merkezi ya da kültür merkezi projesi gibi başlıklar kullanılmaz. Kurum kimliği ve iç mimarı programına göre merkezin ismi başlık olarak alınır. 7. Tüm paftalarda paftanın sayısını ve pafta dizilişini belirten grafik şema olmalıdır. 8. Bitirme Projesi Jüri isimleri pafta etiketlerinde yer almaz. Öğrenci numarası ve ad-soyadı mutlaka olmalıdır. 9. Teslim pafta sayısı istenilenleri karşılayacak yeterlilikte olmak üzere serbest bırakılmıştır. Ancak tüm paftaların dolu tutularak az sayıda pafta kullanılması gerekir. Çok sayıda pafta teslim etmek değerlendirme ölçütü değildir. Bununla birlikte, az sayıda pafta ile tüm istenenleri karşılamak sunumun değerlendirmesinde etkilidir. 10. Projede kullanılan yapı ürünleri, iç mekân donatı ve malzemeleri numuneleri, görselleri tasarlanacak bir kutu içinde renk-doku kompozisyonları oluşturularak sunulabilir. 11. Çalışma maketlerinde çim, taş duvar görseli, kiremit kaplama görseli gibi profesyonel hazır maket malzemeleri kullanılmaz. 12. Maketler sade olmalı, gereksiz ve gerçeği yansıtmayan ayrıntılardan kaçınılmalıdır. 13. Sunumların sunuş teknikleri, tüm jürilerin ortak değerlendirme ilkeleri içinde olduğu göz önünde bulundurularak serbest bırakılmıştır. Yaratıcı- ilgi çekici sunuş ve anlatım tekniği kullanılması değerlendirmede istenilen ilkeler içinde aranılan bir özelliktir. 7. DEĞERLENDİRME VE NOT HESAPLAMA ŞEKLİ: Bitirme Projesi Jüri Üyeleri jüri değerlendirmesi öncesinde Bölüm Başkanlığı tarafından kendilerine verilen öğrenci listesi ve yukarıda belirtilen değerlendirme ilkeleri bulunan jüri tutanağına 100 üzerinden sayı notu vererek değerlendirme yapar. Jüri üyesi not takdirini ilgili değerlendirme ilkesi karşılığına yazarak kullanır. Değerlendirme ilkeleri karşısındaki not takdirlerinin toplamı esas alınır. Bu toplam 100 u geçemez. Her bir öğrenci için, tüm jüri üyelerinin jüri tutanaklarındaki toplam notlarının aritmetik ortalaması son notu belirler. Başarı notunun harf notu karşılığı, İstanbul Arel Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin ilgili maddesinde yer alan tablo kullanılarak belirlenir. 8. SAKLAMA KOŞULLARI Bitirme projesi ön ve ara jüride yapılan teslimler jüri değerlendirmesi sonrasında jüri tarafından belirlenen ve duyurulan gün ve saatte geri verilir. Teslim tarihinde gönderilen JPG formatlı teslim paftaları dijitalleri sınav evrakları olarak arşivlenir. Yarıyıl sonu final jüri değerlendirme sonrasında jüri tarafından belirlenen çalışmalar bölümün tanıtım amaçlı öğrenci sergilerinde sergilenmek üzere Bölüm Başkanlığı tarafından saklanır. Başarılı görülen projeler jüri tarafından İç Mimarlık Bölümleri tarafından açılan İç Mimarlık Bitirme Projesi Yarışmalarına katılmak üzere istenilen formata göre yeniden düzenlenmek üzere geri verilebilir. Öğrenci çalışmaları sergisinde yer almak ve öğrenci yarışmalarına katılmak üzere Jüri tarafından seçilmemiş olan final bitirme projesi teslim paftaları ve maketleri jüri tarafından belirlenen ve duyurulan gün ve saatte geri verilir.

10 Duyurulan gün ve saatte geri alınmayan teslim paftaları ve maketleri Bölüm tarafından saklanmaz, belirtilen süre içinde geri alınmayan teslim paftalarının ve maketlerinin sonradan iade edilmesi için talepte bulunulamaz. 9.BİTİRME PROJESİ JÜRİSİ: Jüri Başkanı: Doç.Dr.Didem BAŞ YANARATEŞ, Jüri Üyesi: Jüri Üyesi: Jüri Üyesi: Dr.Öğr.Gör. Hayal MERİÇ, Dr.Öğr.Gör. F. Ceyda Güney, Öğr.Gör. Didem DÖNMEZ 10.BİTİRME PROJESİ RAPORTÖRLERİ: Arş.Gör. Melda ÖZDEMİR, Arş.Gör. Seda DÖNER MERAL 11. İLETİŞİM e-posta:

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

T. Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

T. Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ T. Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç: Madde 1- Bu Yönergenin amacı T.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü nde yürütülmekte olan Mimari

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: Bu yönergenin amacı İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KONU YER PROGRAM KAPASİTE : ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU KOMPLEKSİ : Rumelihisarı mahallesi, 2012 ada,

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PROJE DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Mimarlık Fakültesi Proje Dersleri Uygulama ve

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

5.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri

5.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri 5.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri -2016- TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) 1. DÜZENLEYEN Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ TASARIMI

ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ TASARIMI GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MIM495-MİMARİ TASARIM VIII 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ istanbul sabiha gökçen havalimanı ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI Amaç MADDE 1-(1) Bu esasların amacı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] BİTİRME PROJESİ JÜRİ ÜYELERİ A Jürisi Prof. Dr. Gülay Usta Dr. Öğr. Üyesi Arzu Erçetin [Genel koordinatör]

Detaylı

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım III MMR 301 Güz 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i MMR 202 Mimari

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK (MMM 4709) ve BİTİRME PROJESİ (MMM 4098) DERSLERİ YÜRÜTME YÖNERGESİ 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bu yönerge (MMM4709) Bitirme Projesi Hazırlık ve (MMM 4098) Bitirme Projesi derslerinin

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

5.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri

5.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri 5.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri -2016- TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) 1. DÜZENLEYEN Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri

Detaylı

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları

Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Maket Yapımı (ICM 494) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Maket Yapımı ICM 494 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP JÜRİ ÜYELERİ A Jürisi Prof. Dr. Gülay Usta Dr. Öğr. Üyesi Arzu Erçetin [Genel

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı ICM 304 Bahar 2 2 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV KONU: Verilen plan sınırları içinde Trabzon ili kent merkezinde eski adıyla Karagöz Meydanı olarak anılan (şu anda

Detaylı

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri 2015 TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) 1. DÜZENLEYEN Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri

Detaylı

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım VI MMR 402 Bahar 4 6 0 7 18 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü BİTİRME PROJESİ YÜRÜTME YÖNERGESİ 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde öğrencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmaşık bir sistemi, sistem bileşenini veya

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Proje Konusu: Edirne Karma Fonksiyonlu Yaşam Alanı Tasarımı Ofis Çarşı Konut

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010 Şartname Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen INTERA İç Mekan Ödülleri nin amacı,türkiye nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimar, iç mimar

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ ın

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III KONU: EK-1 de verilen uydu fotoğrafından da anlaşılacağı üzere, plan sınırları içinde deniz kenarındaki bir parselde

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V KONU: Trabzon ili Araklı ilçesinde konumlanan ve deniz kenarındaki bir parselde yer alan "Arakale Restorant ve Çevresinin"

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması YARIŞMANIN AMACI Mimarlar Odası Kayseri Şubesi nin ve Melikgazi Belediyesi nin ortaklaşa açtığı yarışmanın amacı ; geleceğin profesyonelleri

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ)

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) KONU: Trabzon ili Ortahisar ilçesi Üniversite mahallesinde bulunan yaklaşık 65.875 m 2 alanda konumlu olan, Karadeniz

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ. B İ L İ M v e T E K N O L O J İ M E R K E Z İ

GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ. B İ L İ M v e T E K N O L O J İ M E R K E Z İ GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (DİPLOMA PROJESİ) B İ L İ M v e T E K N O L O J İ M E R K E Z İ KONU : Proje arazisi

Detaylı

Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları

Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları Sahne Tasarımı (ICM 354) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sahne Tasarımı ICM 354 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 YARIŞMANIN AMACI Geleceğin endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimar ve mimarlarına KOÇTAŞ ve Koçtaş ürünlerinin tanıtılması, KOÇTAŞ ürünleri

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI İ ç M i m a r l ı k E ğ i t i m i 3. U l u s a l K o n g r e s i / A t ö l y e İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI KAVRAMLAR Araş. Gör. Merve Buldaç, Araş. Gör. Tuğba Levent Anadolu Üniversitesi,

Detaylı

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME Yarışmanın Amacı Seramik sektörü alanında tasarımın önemini vurgulamak Genç tasarımcıları desteklemek ve seramik sektörüne teşvik edip, başarılı tasarımları ödüllendirmektir.

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016 2017 GÜZ YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI KONU : OYUNCULUK AKADEMİSİ İÇ MEKAN DÜZENLEMESİ ÇALIŞMA ALANI : ANGELİQUE CAFE BİNASI

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

Serbest El Çizim Teknikleri (EÜT 142) Ders Detayları

Serbest El Çizim Teknikleri (EÜT 142) Ders Detayları Serbest El Çizim Teknikleri (EÜT 142) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Serbest El Çizim Teknikleri EÜT 142 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME Yarışma nın Amacı Aurum İç Mimarlık Öğrenci Fikir Yarışmalarının

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Tasarımda İnsan-Mekan İlişkisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Modelaj-Maket GTM 024 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ;

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ; 30 Mart 2012, İstanbul PROSteel 2012 Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 30 Mart 2012 Cuma günü saat 09:30 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Yük. Mim. İpek Akpınar;

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI TOPLAM ( Eski Kod) Dersini Başarmış Olmak 1. YARIYIL T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 3501151 Stüdyo I (A+B+C) [G1, G2] 4+2+0 5 _ 8 3501152 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) 2+2+0 3 4 3501153 Temel

Detaylı

PM-401 PROJE I DERS PROGRAMI PROJE KONUSU: GAR BİNASI VE ÇEVRESİ PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMASI

PM-401 PROJE I DERS PROGRAMI PROJE KONUSU: GAR BİNASI VE ÇEVRESİ PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMASI PM-401 PROJE I DERS PROGRAMI PROJE KONUSU: GAR BİNASI VE ÇEVRESİ PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMASI PROJEDE İSTENİLENLER Sörvey Leke Diyagramı 1/500 Ölçekli Avan Proje 1/200 Ölçekli Kesin Proje 1/200 Ölçekli Plantasyon

Detaylı

Telefon: 0212 465 69 17 / 18

Telefon: 0212 465 69 17 / 18 7. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ENGELLİLER/ÖZÜRLÜLER İÇİN EV MOBİLYASI KATEGORİSİ Yarışmanın Amacı: ŞARTNAME Engellilere / Özürlülere yönelik ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine

Detaylı

2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI

2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI 2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI 1. YÜRÜTÜCÜLER DANIŞMAN JÜRİ ÜYELERİ: Prof. Dr. Ömür BARKUL Prof. Dr. N. Oğuz ÖZER Doç. Dr. Oya AKIN Mimar Cem SORGUÇ Mimar Abdurrahman

Detaylı

ARCHISECTIONS YEŞİL & MAVİ ULUSLARARASI PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ARCHISECTIONS YEŞİL & MAVİ ULUSLARARASI PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ARCHISECTIONS YEŞİL & MAVİ ULUSLARARASI PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. Yarışmanın Amacı ve Temaları Archisections YEŞİL & MAVİ Uluslararası Proje Yarışması nın amacı; tasarım mükemmeliyetini sürdürülebilirlik

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ T U R İ Z M O D A Ğ I. T u r i z m v e R e k r e a s y o n M e r k e z i

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ T U R İ Z M O D A Ğ I. T u r i z m v e R e k r e a s y o n M e r k e z i İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) II.JÜRİ GRUBU T U R İ Z M O D A Ğ I T u r i z m v e

Detaylı

TOPLUM SAĞLIĞI ve YAŞAM MERKEZİ

TOPLUM SAĞLIĞI ve YAŞAM MERKEZİ İKÜ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2014-15 Bahar Dönemi İÇM0812 BİTİRME PROJESİ TOPLUM SAĞLIĞI ve YAŞAM MERKEZİ JÜRİ ÜYELERİ Prof. Dr. Gülay Usta Doç. Dr. Banu Manav Doç.

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı No: 2018/03 Toplantı tarihi: 24.10.2018 Toplantı Yeri: İKÜ Toplantıya katılanlar: Prof.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI Mimar MiMAR, mesleğini uygularken, çalışmalarında tasarımını çizili belgeler ile bu belgeleri

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER GENEL ESASLAR MADDE 1 : Amaç MADDE 2 : Kapsam 2.1. Staj Yapılabilecek Alanlar 2.2. Staj Süresi ve İçeriği

Detaylı

Yarışma, mimarlık alanında açık ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş, ulusal bir mimarlık öğrencileri proje yarışmasıdır.

Yarışma, mimarlık alanında açık ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş, ulusal bir mimarlık öğrencileri proje yarışmasıdır. MimED2012 MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ PROJE ÖDÜLLERİ ŞARTNAME 1. YARIŞMAYI AÇAN KURULUŞ Yarışma Mimarlık Eğitimi Derneği [MimED] tarafından her sene periyodik olarak açılmaktadır. Bu sene onbirincisi gerçekleştirilecek

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EÜT 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı IV EÜT 302 Bahar 4 6 0 7 15 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

BitirmeProjesiÖdülleri

BitirmeProjesiÖdülleri 6.PeyzajMimarlığıBölümüÖğrencileri BitirmeProjesiÖdülleri ŞARTNAME -2017- TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) 1. GENEL BİLGİLER Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016 2017 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ PROGRAMI KONU: TRABZON HAVAALANI TERMİNALİ CIP SALONU TASARIMI GİRİŞ Havaalanlarında bulunan

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI 1 Yarışmanın Konusu ve Amacı: Anadolu Antik Tiyatro yapı geleneğinin en gelişmiş örnekleri

Detaylı

Mühendislik Araştırmaları Dersi Duyurusu

Mühendislik Araştırmaları Dersi Duyurusu Mühendislik Araştırmaları Dersi Duyurusu 2014-2015 Bahar Yarıyılı Mühendislik Araştırmaları derslerinin sınav yerleri ve jürileri aşağıdaki gibi belirlenmiştir. Bu dersle ilgili olarak; 1) Yarıyıl sonu

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 015016 EĞİTİMÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL 3501151 Stüdyo-I (A+B+C) [G1, G] 4+4+0 6 _ 8 350115 Mimari Anlatım Teknikleri (A+B+C) ++0 3 4 3501153 Temel Tasar

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

T A S A R I M S T Ü D Y O S U II

T A S A R I M S T Ü D Y O S U II T A S A R I M S T Ü D Y O S U II 2 0 1 4-2 0 1 5 B A H A R Y A R I Y I L I Y E R V E M E K A N GENEL AÇIKLAMA TASARIM STÜDYOSU II dersinin hedefi; bir yapı içinde yer alan, hacimle tanımlı tek işlevli

Detaylı

Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları

Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ambalaj Tasarımı GTM 042 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

MAK4099/MAK4098 ARAŞTIRMA/BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

MAK4099/MAK4098 ARAŞTIRMA/BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI MAK4099/MAK4098 ARAŞTIRMA/BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI (A) Araştırma/Bitirme Projesinin Amacı Belirli gereksinimleri karşılayacak bir sistemin, sürecin, makinanın, cihazın, tesisatın veya ürünün tasarlanması;

Detaylı

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği Tasarımı SGT 324 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri ICM 463 Güz 1 2 0 2 4

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI UYGULAMA YÖNERGESİ OCAK 2018, SAKARYA 2 İÇİNDEKİLER I. GİRİŞ... 3 II. BİTİRME ÇALIŞMASI YÖNERGESİ... 4 III. TASARIM VE

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİ FORMU Öğrencinin Adı Soyadı Numarası: Danışmanın Adı Soyadı Proje Süresi (Başl. ve Bit. Dönemi) Proje başlığı: T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ)

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI (PROJESİ) KONU : Trabzon ili Ortahisar ilçesi Kireçhane mahallesinde bulunan yaklaşık 11.000 m2 alanda konumlu olan,

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I. Ö ğ r e n c i K ü l t ü r v e S a n a t M e r k e z i

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I. Ö ğ r e n c i K ü l t ü r v e S a n a t M e r k e z i İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) I.JÜRİ GRUBU Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I Ö ğ r e n c i

Detaylı

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Salon Yapıları MMR 315 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I EÜT 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bölümlerine

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Süleyman Şah Üniversitesine bağlı birimlerde

Detaylı

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EUT302) Ders Detayları

Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EUT302) Ders Detayları Endüstri Ürünleri Tasarımı IV (EUT302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Ürünleri Tasarımı IV EUT302 Her İkisi 4 6 0 7 13 Ön Koşul

Detaylı

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim I ICM 111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları

Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları Ambalaj Grafiği Tasarımı (SGT 322) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ambalaj Grafiği Tasarımı SGT 322 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları

Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Serbest El Çizim İÇM 114 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: /BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2017-2018/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2017-2018/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı