El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ"

Transkript

1 El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım. ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ Sizlerin de bildiği gibi oyunumuzda en hızlı ve sistemli seviye arttırma yöntemi zindan partileridir. Bunun bazı temel sebepleri var bazıları şöyle: 1) Zindan partisinde farklı ırk ve sınıflardan karakterler olduğundan parti sistematik ilerliyor. Şöyle ki her grup üyesinin grubun seriliği ve ilerlemesi açısından farklı görevleri bulunuyor. Bunlar en az bir buffer-healer (rahip: bilge ya da şifacı), tank/çiper (katil, gladyatör, şampiyon, doğanın ruhu ya da kutsal şövalye olabilir, kutsal en yüksek defans ile daha avantajlıdır), dps(atacker, hemen her sınıf olabilir). Bir çok sınıfın partide işine yarayan ancak kendisine cok da yaramayan buffları vardır ve parti kurduğunuzda birbirinizi destekleyerek bundan faydalanırsınız. Tank canavarı çipleyip üzerine alırken dps ler seri bir şekilde kesmeye, healer da onları heal ile desteklemeye devam eder. Böylece parti düzenli bir şekilde ilerler. 2) Zindan içerisinde parti yaparken kazanacağınız tecrübe puanı zindan dışında farm atmaktan daha yüksek olacaktır. 3) Zindanda düşen itemler bonus a sahip olup (%99) süreklilikli (oyun içi yeni item dediğimiz) itemlerdir. Böylece karakterinizin üzerindeki itemleri istediğiniz bonus ile süslemek ve karakteri daha güçlü yapmak için zindandan düşen itemleri kullanabilirsiniz. Bu bonuslar şu anda 3 kademede sıralanır: korkusuz, şeytani ve cadının itemleri. Korkusuz itemler en az bonusa sahip itemlerdir. İşte bu avantajlardan dolayı seviye ve item kazanmak için zindan partisi kurmak oyunda en yaygın yöntemdir. Bununla beraber yeni güncellemeyle beraber isteyen oyuncular eğer karakterlerine yeterli geliştirmeleri yaparlarsa tek başlarına da zindanda kendilerini geliştirebilirler. **

2 ZİNDAN KUŞATMASI Bir zindana sahip olmak isteyen klanın zindana hafta içinde zamana karşı (time-atack) dediğimiz saldırıyı yapması gerekiyor. Birden fazla klan saldırmak isterse en hızlı saldırıyı gerçekleştiren klan kuşatma hakkına sahip oluyor. Her zindanın kendi kuşatma saatinde (El Kassia Zindanı Pazar 21:00-23:00) kuşatma hakkına sahip olan klan saldırı ve savunma grupları (8 er kişi) ile kuşatmaya katılıyorlar. Eğer o zindanın sahibi olan bir klan varsa o klan da iki grup ile zindanı savunuyor. Kuşatma galibi klan zindanın sahibi olarak en fazla 10% olan vergiyi belirleme hakkına sahip oluyor ve böylece zindan içinde toplanan laklar ve rupilerden yüzde olarak vergi almış oluyorlar. Time-atak yapabilmek için bazı şartlar bulunuyor, bunlardan en önemlisi klan efendisinin seviyesinin zindan seviyesinden en fazla 20 seviye düşük olması.** EL KASSİA ZİNDANI El Kassia zindanı; Rondo, Laksi ve Harabe şehir arasında bulunur. En yakın yerler; Harabe şehir, Deniz Kızları Adası ve Kara Ormandır. Zindan bunların arasında olan Marduka Krallığında yer almaktadır. Marduka Krallığındaki yeri aşağıdaki resimde gösterilmiştir. Buraya ulaşımı birkaç farklı yolla gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle Harabe Şehir den Marduka Şelalesi ne ışınlanmanız en yakın yoldur. Onun dışında sırasıyla; Laksi, Laksi civarı ve Deniz Kızları Adası na ışınlanarak da gidebilirsiniz.

3 ZİNDANA GENEL BİR BAKIŞ Aşağıdaki resimde zindan içine genel bir bakışı görebilirsiniz. I, II ve III numaraları ile işaretli olan yerler maceracıların kasabileceği uygun slotlardır. Bu slotlara dair açıklamaları aşağıda vereceğim. Haritada görüldüğü gibi sağ ve sol taraflarda ufak ufak 6 tane oda bulunmaktadır. Burada kimi grup halinde kimi yalnız olan canavarlar vardır. Odaların ufak olması görüş açısının zor olması ve içinde fazla sayıda canavar olduğundan bu kısımlarda parti oluşturup kasmak oldukça güçtür. Saklı zindana girebilmek için kesmeniz gereken Saklı Zindan Muhafızı genellikle bu bölmelerde bulunur. Onun dışında pek kullanışlı odalar değildir. Zindanın içine girdiğinizde diğer zindanlardan farklı olarak çıkış kapısı girilen yerde değil, zindanın sonunda Altın Hükümdar, Ra nın bulunduğu kısımdadır.

4 Zindanı kullanabilecek maceracıların level aralığı arasıdır. Patinizi oluşturacağınız level aralığına göre farklı slotları seçebilirsiniz. Zindanda sık kullanılan 3 slot vardır. Bunlar; birincisi, merdiven altı dediğimiz zindandaki en düşük level canavarların bulunduğu slottur. Burada level arasındaki mecaracılarımız parti oluşturup kasabilirler. Canavarların levelleri arasıdır. İkincisi, ilk slotlardan biraz daha ilerlediğimizde Edebiyat Kristalleri nin üst kısmında bulunan yerdir. Burada zindan için orta seviye diyebileceğimiz canavarlar vardır arası maceracıların kullanabileceği bir yerdir ve level arası canavarlar bulunur. Son slot ise; zindan bossunun bulunduğu, zindandan çıkış kapısına yakın olan sağlı sollu bulunan slotlardır. Burada level arası maceracılar rahatça kasabilir. Sağlı sollu slotlarda dörder tane canavar bulunur ve levelleri sabit 141 dir. Belirttiğim üç slotta sağ ve sol taraf olarak 2 bölümden oluşur. Eğer sol tarafta sizin haricinizde parti varsa sağ tarafta kasabilirsiniz. Ufak bir ayrıntı veriyim; I. VE II. Slotta maceracılar özellikle sol tarafı seçmektedir. Bunun belirli bir sebebi yoktur fakat belirttiğim tarafta canavarlar daha düzenlidir ve daha az uzaktan sihir atak yapan canavarlar bulunur. Bu slotlara ait resimleri aşağı görebilirsiniz. 1. Slot

5 2. Slot 3. Slot:

6 NOT: Bu zindanda belirttiğim slotlarda kasacak maceracıların dikkat etmesi gereken bazı ayrıntılar vardır. İlk slotta kesilen canavarlar arasında cin vardır ve bu cin uzaktan vurur eğer dikkat edilmese hangi canavarın ne taraftan vurduğu belli olmaz ve tehlikeli olabilir. Birinci ve ikinci slotların civarında bulunan Edebiyat Kristalleri vardır. Bunlar siz atak yapmadan size hiçbir atakta bulunmaz. Fakat onlara atak yaptığınız takdirde partinin seriliğini ve atak gücünü etkileyecek debufflar atarlar. Bundan kurtulmak için ya saldıran karakterin relog dediğimiz oyunu kapatıp tekrar açması gerekir ya da onu her çıktığında kesmeniz gerekir. Genel olarak birinci tercihin uygulanmasını öneririm. Son slotta dikkat edilmesi gerekenler ise; ilk olarak I. slotta bahsettiğim cin gibi burada da tafarinin bulunmasıdır. Bu tafari de uzaktan atak yapar ve sizin fark edememenize sebep olur. Ayrıca bahsettiğim Edebiyat Kristalleri gibi burada da sabit duran çiçekler vardır bunlarda kristallerin özelliklerine sahibtir ve uzak durulmalıdır. Son olarak III. Slot zindan bossunun buluduğu kısım olduğundan ona dikkat edilmeli ve eğer kesildiyse her an çıkabileceğini düşünüp dikkatli davranılmalıdır. Bu çiçeklerden zindanın direk sonunda giden, her iki tarafta da bulunan yolların üzerinde birden fazla rastlanılacaktır. Bu çiçeklere dair bir görüntü:

7 EL KASSİA ZİNDAN BOSS U El Kassia zindanının içinde bulunan tek boss Altın Hükümdar, Ra boss udur. Bu boss un bulunduğu yeri yukarıda anlattık. Her bossun olduğu gibi bu bossun da kendine göre farklı bir şekli ve atak özelliği vardır. Ra temel olarak fiziksel atak yapar ve bunu sadece agroyu elinde tutan maceracıya vurur. Ayrıca bu bossun 2 tane farklı alan skilli bulunmaktadır. Birincisi hızlı bir şekilde seri vuruşlar yapar fakat fazla damage e sahip değildir. İkinci alan skili ise maceracıların ışın olarak adlandırdığı skilldir ve bu oldukça yüksek bir sihir atağa sahiptir. Zindan bosslarının atakları belirli olmadığından bu skilin ne kadar damage verdiği sabit değildir. En güçlü maceracılara bile tek atabilcek bir atak gerçekleştirir. Bu alan vuruşlarından sadece bossun önündeki maceracılar etkilenir. Bu yüzden boss kesimi sırasında Tanker hariç diğer ırktan ve sınıftan maceracılar bossun arkasından atak yaparak alan vuruşundan kaçabilir. Bu bossun kesimi gerek görev gerek drop için gerçekleştirilebilir. Ayrıca tamamen şansa göre düşen ve yeni epicle birlikte oyunumuza eklenen kemer için boss kartı düşürmek için de kesilmektedir. Diğer bosslara nazaran en çok tercih edilen kartlardan biridir Altın Hükümdar, Ra boss kartı. Ayrıca çoğu bossun olduğu gibi bununda kesildikten sora çıkması için belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Altın Hükümdar, Ra bossunun da tekrar çıkma süresi 1 saattir.

8 SAKLI ZİNDAN Epic7 ile birlikte oyunuma eklenen yeniliklerden biri de Saklı Zindan Sistemi olmuştur. Bu zindana geçiş, zindan içerisinde bulunan Saklı Zindan Muhafızının kesilmesi ile orada açılan kapıdan geçerek gerçekleştirilir. Bu muhafız zindan içinde farklı bölümlerde bulunabilir, fakat dediğim gibi genellikle sağ ve sol taraflarda bulunan küçük odalarda bulunur. Muhafız kesilip kapı açıldıktan sora 10 dk içinde içeri girebilirsiniz. 10 dk. Sora açtığınız kapı kapanır ve muhafız yine zindanın farklı bir yerinde belirir. İçeri girdiğinizde yine normal zindanın görünümünde aynı zindanla karşılaşırsınız. Aşağıda muhafıza, saklı zindan kapısının açık haline ve saklı zindan içine ait resimleri görebilirsiniz.

9 Saklı zindanın normal zindanlara göre bazı farklılıkları vardır, bunlar; 1) Canavar ların ve boss un size vereceği hasar iki katına çıkar. 2) Her bir canavardan gelen tecrübe puanı iki katına çıkar. 3) İtem droplarında korkusuz yerine daha çok şeytani, ve az da olsa cadı itemi düşürme şansınız olur. 4) Normal zindanda kesilen canavar hemen kendi slotunda doğmasına rağmen saklı zindanda 10 dakika sonra çıkacağından bir slotu kestiğinizde bir sonrakine ilerlemeniz gerekir. 5) Mobblar ikili üçlü ya da dörtlü halde dolaşır ve bu gruptaki bir canavar atak yaptığınızda hepsini üzerinize çekmiş olursunuz. Bu açıdan partide katil olması durumunda gölge pelerini özelliğinden faydalanarak mobların tek tek kesilerek daha az hasar alınması da mümkündür. 6) Saklı zindanda karakter seçim ekranına dönerseniz ya da bağlantınız kesilirse yeniden muhafızı bulup keserek giriş yapmanız gerekir. 7) Saklı zindanda istek çağrı birlik tüyleri ile karakteri içeriye çağıramazsınız.** Bu özelliklere bakarak eğer kedinize güveniyorsanız ve yeterli partiyi oluşturduysanız saklı zindanları kullanabilirsiniz. Fakat içeri bulunan tehlikelere hazırlıklı olmalısınız.

10 GÖREVLER Bu zindanda maceracıların yapabileceği bazı görevler vardır. Bunlardan ilki zindanın girişinde bulunan zindan muhafızın verdiği iki görevdir. Birincisi Saklı Zindan Muhafızının bulunup kesilmesi(başlangıç Sev. : 110 / Max Sev. : 145); ikincisi; Zindan Temizleme: El Kassia adı altında zindan bossunun üç kere kesilmesidir. (Başlangıç Sev. : 105 / Max Sev. : 130). Ayrıca 120 levele ulaşan maceracıların yapmaya başladığı seri görevlerden bir kaçı da bu zindandan geçmektedir. İlk olarak zindanın I. Slotundaki canavarlardan bazıları kesilir, ikinici olarak zindan çıkış kapısının yakınında bulunan ceset ziyaret edilir. Son olarak da II. Ve III. Slotların arasında bulunan bölümden kutular toplanır.

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz mmorpg oyunumuzun en yüksek seviyeli canavarlara ve boss una sahip olan

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi 1 İçindekiler Kara Pençe Mağarası Zindanına Nasıl Gidilir?... 1 Kara Pençe Mağarası Nasıl Bir Yer?... 2 Kara Pençe Mağarasına Kimler Gitmeli?... 3 Kara Pençe Mağarasının Boss u Hangisi?... 4 Kara Pençe

Detaylı

Kristal Vadi Zindan Rehberi

Kristal Vadi Zindan Rehberi İçindekiler Zindan Nedir?... 2 Kristal Vadi Zindanlarına Nasıl Gidilir?... 3 Kristal Vadi Zindanlarına Kimler Gitmeli?... 3 Kristal Vadi Zindanlarında Hangi Boss lar Vardır?... 4 Kristal Vadi Zindanlarına

Detaylı

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Mehtap Tapınağı Zindan Rehberi Giriş: İyi oyunlar Rappelz oyuncuları. Karşınıza Mehtap Tapınağı ile ilgili birçok yararlı bilginin yer aldığı zindan rehberiyle bulunmaktayım. Eksikleri olabilir fakat birçok

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat RAPPELZ EL KASSIA 120. SEVİYE GÖREVLERİ Chygrynyskyy - Fenix 1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat Görevi veren NPC: Tüccar Ake [Rondo] Görev Hedefi: Paketi Kara Orman Muhafız Noktasında bulunan Muhafız

Detaylı

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Merhabalar ZİNDAN NEDİR? Zindanlarda daha hızlı lvl ve parti sistemi sayasinde daha hızlı arkadaş edinebilirsiniz ayrıca zindan mobları exp cp oranları yüksektir örnek vermek gerekirse zindan içerisinde

Detaylı

Palmir Tapınakları Zindan Rehberi

Palmir Tapınakları Zindan Rehberi İçindekiler İçindekiler 1 Palmir Tapınağı na Kısa Bir Bakış 2 Palmir Tapınağı Zindanlarına Nasıl Ulaşılır? 3 Kimler Palmir Tapınağı Zindanlarına Gitmeli? 4 Palmir Tapınağı Boss ları 4 Palmir Tapınağı Zindanlarında

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven ÖNEMLİ Kırmızı çiftlik görevlerini (1'den 11'e kadar) yapabilmeniz için 50 lvl veya üzeri bir karakter, cadı fanatikleri ve diğer cadı görevlerini (11'den 29'a kadar) yapabilmeniz için 70 lvl veya üzeri

Detaylı

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız.

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız. Sizlere oyunun ilk seri görevleri olan Kırmızı Çiftlik ve Muhteşem Cadı görevlerini anlatacağım. Umarım bu rehber size görevleri daha kolay yapmanızda yardımcı olur. Başlarken: Kesmemiz gereken yaratıklar,

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir?

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? İÇİNDEKİLER Giriş MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? Rappelz deki Coğrafik Bölgeler Irklar ve Sınıflar Seviye Alma Petler ve Genel Özellikleri Evcilleştirme

Detaylı

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 YETİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin

Detaylı

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Sürüm Notları I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Pers ırkının bonusları: - +%10 Daha fazla Demir üretimi - %10 Daha ucuz Okçu eğitimi - %10 Daha hızlı Kuşatma Makinesi üretimi - %20 Daha fazla Sefer

Detaylı

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması İçindekiler İçindekiler...1 Önsöz....2 Petin Ana Özellikleri.....2 Pete takılabilecek silahlar ve zırhlar, silah ve zırha eklenebilecek ruh taşlar...3

Detaylı

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 ŞAHİN ADAM REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ 2011 HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX İçindekiler İçindekiler 1 Giriş..2 Görevin alt yapısını hazırlayan hikaye nedir? Görev dizisi bize oyunda hangi gerçekleri

Detaylı

Mağaza Kullanım Rehberi

Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi İçindekiler Mağaza nedir? Mağazaya nasıl ulaşılır? Mağaza genel açıklaması. Mağaza eşyaları nelerdir? Gp alımında yaşanan sıkıntılar da ne yapılmalıdır?

Detaylı

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix)

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix) İçindekiler İçindekiler...1 Giriş...3 Oyunda Fare Kontrolü...4 Oyunda Klavye Kontrolü...4 Irklar ve Sınıflar, Sınıf Seviyesi (SSev) ve CP...5 Zırhlar ve Diğer Eşyalar...15 Silahlar...15 Silah ve Zırhların

Detaylı

KIRMIZI PERİ REHBERİ

KIRMIZI PERİ REHBERİ 1 KIRMIZI PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları Seçeneklerin Yenilenmesi Bütün menüler ve Seçenekler menüsünün bütün özellikleri açılabilir bir pencereye yeni bir görsel ve açıklama ile taşındı. Savaş Simülatörü

Detaylı

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011 2011 Efsanevi Petler Hıdır 24.06.2011 Sayfa 2 Efsanevi PETLER Adları neden efsanevidir tahmin etmek zor değil. Onlar Rappelzin En eski serverlarında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan ulaşılmazlar

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ 1 KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ

BEYAZ UNİCORN REHBERİ 1 BEYAZ UNİCORN REHBERİ Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin Kendine Özgü Birlik

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

Rappelz: Eğitmen/Ruhların Efendisi Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory [Fenix]

Rappelz: Eğitmen/Ruhların Efendisi Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory [Fenix] İçindekiler Giriş... 2 Genel bilgiler... 2 Oyun tarzı... 3 Silahlar & Zırh... 3 Diğer eşyalar... 4 Ruh taşları... 5 Yüzükler, küpeler & kolyeler... 6 Evcil hayvanlar... 6 Yetenekler... 9 Çift çağrı...

Detaylı

İÇERİK. Rappelz: Cadı Görev Dizi Rehberi. Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son

İÇERİK. Rappelz: Cadı Görev Dizi Rehberi. Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son İÇERİK Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son Başlıklar gözünüze az olarak gözükmüş olabilir fakat bunlar sadece ana başlıklar. Sizi rehberin tamamını

Detaylı

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi http://rappelzonline.net/ Katkılarıyla Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi ĐÇĐNDEKĐLER: Giriş Kırmızı Peri nin Ana Özellikleri Kırmızı Peri nin Takabileceği Silahlar ve Zırhlar Kırmızı Peri nin Silah

Detaylı

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu MetaTrader4 Kullanım Rehberi GENEL GÖRÜNÜM Metatrader temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Piyasa Gözlem Ekranı, Grafik Ekranı ve Terminal Ekranıdır.

Detaylı

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 EIMUS REHBERI E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 ÖNSÖZ MERHABALAR ARKADAġLAR; Eimus rehberini bu peti uzun süredir kullanmamdan dolayı yazıyorum.umarım birçok kutsal Ģövalyenin rüyalarını süsleyen bu peti

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Nadir Petler. HıDıR

Nadir Petler. HıDıR 2011 Nadir Petler HıDıR 23.06.2011 Sayfa 2 Olağan Petler Elinizde bulunan bu doküman yeni gelen pet birleştirme sistemide dahil edilerek hazırlanmıştır. Eski rehberdeki hatalarda düzeltilmiştir. Hata olan

Detaylı

RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle.

RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle. RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle. Bölüm-1 İÇİNDEKİLER Bölüm-2 Rappelz nedir? Nasıl kayıt

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları HARPİ REHBERİ Harpi hakkında merak edilen tüm sorulara cevap bulabilceginiz bir rehber hazırladım.umarım beğenirsiniz... Evo1 Evo2 Evo3 Harpi (Evo1) Level 1 Statları Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik

Detaylı

İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI

İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI İTHALATÇI SİCİL KARTLARININ SORGULANMASI Yayın tarihi : 7.Haziran.2011 Yayın no : 1.0-1 - 1. ANA PENCERE... 3 2. KRİTERLER... 4 2.1 TcKimlik/Vergi No:... 4 2.2 Ünvan:... 4 3.0 İTHALATÇI SİCİL KART(LAR)I...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 8. Ticaret.31 Mısır Çarşısı..31 Açık Arttırma 34 Pazar Kurmak 36

İÇİNDEKİLER. 8. Ticaret.31 Mısır Çarşısı..31 Açık Arttırma 34 Pazar Kurmak 36 İÇİNDEKİLER 1. Önsöz..3 2. Hafif Bir Başlangıç 4 3. Oyuna Giriş ve Karakter Açma..5 4. Arabirim.10 5. Ne Nereden Alınır?...11 6. Sınıf Seçimi 15 7. Şehirler...17 Laksi.17 Katan.20 Ufuk..23 Rondo 26 8.

Detaylı

Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum.

Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Önsöz: Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Kırmızı ile gösterilmiş yazılar konu başlığı, Mavi ile gösterilmiş yazılar

Detaylı

Eşsiz Petler. Hıdır

Eşsiz Petler. Hıdır 2011 Eşsiz Petler Hıdır 27.06.2011 Sayfa 2 Eşsiz PETLER Evet, geldik Oyunumuzun en üst seviye petlerine bunlardan ötesi yok oyunun son seviyesi hayalin gerçeğe dönüştüğü ulaşılması en zor olan EN BABA

Detaylı

BITSTRIPS. Bitstrips nedir?

BITSTRIPS. Bitstrips nedir? BITSTRIPS Bitstrips nedir? Bitstrips, kendinizi ve arkadaşlarınızı karikatürize ederek, düz ve sade bir yolla mesajlaşmak yerine karikatürlerin üzerine ekleyeceğiniz mesajlar sayesinde çok daha eğlenceli

Detaylı

w w w. e - t o p l u s m s. c o m

w w w. e - t o p l u s m s. c o m TANITIM KİTİ w w w. e - t o p l u s m s. c o m İÇİNDEKİLER Sayfa Başlığı Sayfa Numarası Ana Sayfa 2 Ana Sayfa» Numara Sepeti 3 Rehber» Kayıtlı Gruplar 4 Rehber» Kayıtlı Gruplar 5 Rehber» Excel İle Numara

Detaylı

13. Dominant 7 li akoru

13. Dominant 7 li akoru 13. Dominant 7 li akoru 7 li akorlar 5 li akorların iki tane 3 lü aralığın üst üste konulması ile elde edildiğini biliyoruz. Bu yolla elde edebileceğimiz dört çeşit akor vardı. 1 Eğer bu akorları, akorun

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz Oyuncu oyuna Oyuna Başla butonu ile başlayacaktır. Ekranda, yukarıda çıkan resimler ile birlikte üzerinde ingilizce

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Sitesini açıp sağ köşede bulunan Giriş kısmını kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Sitesini açıp sağ köşede bulunan Giriş kısmını kullanarak giriş yapabilirsiniz. 1 Sisteme Giriş Yapmak Yeni sisteme giriş için; http://www.iletisimmakinesi.com Sitesini açıp sağ köşede bulunan Giriş kısmını kullanarak giriş yapabilirsiniz. Boş alanları doldurarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLA İLGİLİ UYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI Kategori: Matematik 4 Soru Kitapçık

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

Kanguru Matematik 2016 Kategori 1-2

Kanguru Matematik 2016 Kategori 1-2 Kanguru Matematik 2016 Kategori 1-2 3 Puanlık sorular 1- Tahtada yazılı harflerden hangisi KOALA kelimesinde yoktur? A) R B) L C) K D) N E) O 2- Şekilde kaç ip vardır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 3- Murat

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Adı Soyadı - No: Sefa KOÇAK Emre ÇÖÇEN Durmuş POYRAZ

Adı Soyadı - No: Sefa KOÇAK Emre ÇÖÇEN Durmuş POYRAZ Adı Soyadı - No: Sefa KOÇAK 120805020 Emre ÇÖÇEN 120805036 Durmuş POYRAZ-120805008 OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacını da belirtiniz Tasarlamış olduğumuz oyun 3

Detaylı

Afadist Kullanım Kılavuzu

Afadist Kullanım Kılavuzu Afadist Splash Ekranı Afadist Kullanım Kılavuzu Uygulama açılırken ekrana gelen, uygulamanın sahiplerini belirten ekrandır. Bu ekranda herhangi bir işlem yapılamaz. Bir kaç saniye içinde yerini login ekranına

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017

AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 AREL KOLEJİ Spor Salonu 7-8 Ekim 2017 ARELMEDSpor Festivali 2017 ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı

Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı Proje Adı: Connect with ICT Proje kısa ismi: Co-ICT Proje numarası: 2011-1-TR1-LEO04-24538 El kitapçığı Amalgama Bilgi Yönetimi Ltd tarafından hazırlandı

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Güvenli Müşteri Alanı

Güvenli Müşteri Alanı Güvenli Müşteri Alanı Giriş Kılavuzu Genel Bilgi Size daha iyi hizmet sunabilmek için müşteri panelimiz yenilenmiştir. Daha fazla güvenlik sağlayan, birden fazla hesabı bulunan yatırımcılarımızın hesaplarını

Detaylı

Final Sınavı. Güz 2005

Final Sınavı. Güz 2005 Econ 159a/MGT 522a Ben Polak Güz 2005 Bu defter kitap kapalı bir sınavdır. Sınav süresi 120 dakikadır (artı 60 dakika okuma süresi) Toplamda 120 puan vardır (artı 5 ekstra kredi). Sınavda 4 soru ve 6 sayfa

Detaylı

Hiyerarşik Onaylama Sistemi. Evraklarda Hiyerarşik Onaylama Sistemi

Hiyerarşik Onaylama Sistemi. Evraklarda Hiyerarşik Onaylama Sistemi Evraklarda Hiyerarşik Onaylama Sistemi 1 Uygulama Ayarları Sistem / Uygulama Ayarları Uygulama ayarlarında, onay işlemlerini hangi programda yapacağımızı ve ilgili işlemin kaç farklı onaydan geçmesi gerektiği

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2643 1.2666 1.2689 1.2628 1.2704 1.2605 1.2727 ALTIN 1228.97 1231.10 1233.23 1227.65 1234.55 1225.52 1236.68 USDTRY 2.2289 2.2341 2.2393 2.2257 2.2425 2.2205 2.2477 USDJPY

Detaylı

Arama motoru: kuş gribinin etkileri

Arama motoru: kuş gribinin etkileri Arama motoru: Bünyesinde milyonlarca internet sayfasına ve adresine (URL) dair ipuçları ve bu sayfaların barındırdığı anahtar kelimelere sahip olan, aradığımız konuda kolayca bilgi sahibi olmak için kullandığımız

Detaylı

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu

Eğitsel Oyun Projesi Raporu. ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 2016-2017 Güz Dönemi - Bilişim Teknolojileri ve Öğretmen Yeterlikleri Dersi Eğitsel Oyun Projesi Raporu ÖĞRENEREK EĞLENİYORUM Berkay Bekaroğlu 150805040

Detaylı

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ :

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : 1. Oturma düzenin belirlemek için oyuncular kendi aralarında karar veremez ise; zar atmak suretiyle oturma düzeni belirlenir. Büyük zar atan

Detaylı

Muhammed ERKUŞ. Sefer Ekrem ÇELİKBİLEK

Muhammed ERKUŞ. Sefer Ekrem ÇELİKBİLEK Hazırlayan: Sunan: Muhammed ERKUŞ Sefer Ekrem ÇELİKBİLEK 20047095 20043193 FİBONACCİ SAYILARI ve ALTIN ORAN Fibonacci Kimdir? Leonardo Fibonacci (1175-1250) Pisalı Leonardo Fibonacci Rönesans öncesi Avrupa'nın

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Bu oyunu oynayan öğrenci ilk sahnede deniz kenarında havada süzülen balonları farenin kontrolündeki iğne ile patlatarak

Detaylı

Kara El. Hiç kimse bu loncaya nasıl üye olunacağını ve nasıl yeni üye seçtiklerini bilmez.

Kara El. Hiç kimse bu loncaya nasıl üye olunacağını ve nasıl yeni üye seçtiklerini bilmez. Amon Amon Diğer bir ismi büyücü katilleri olan bu lonca temel olarak güçlerini Talons gezegeninden alırlar. Efsayene göre çok uzun yıllar önce Talons gezegeninden dünyamıza bir parça düşmüş. Bunu merak

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

AOS TESTİ UYGULAMA PROSEDÜRÜ

AOS TESTİ UYGULAMA PROSEDÜRÜ AOS TESTİ UYGULAMA PROSEDÜRÜ AOS saha içi değerlendirme prosedüründe, kursiyerlerin tenis oynama becerilerine bakılarak, aşağıdaki konu başlıklarıyla ilgili olarak değerlendirmeleri yapılacaktır. 1. Yer

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

AKINSOFT Ticaret Odası. Yardım Dosyası

AKINSOFT Ticaret Odası. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 13.06.2014 1 İçindekiler: 1. KAYITLAR...... 3 1.1. Rehber Kayıt... 3 1.2. Firma Kayıt... 5 1.3. Rehber/Firma Listesi... 6 2. TİCARET ODASI...

Detaylı

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU OYAK ERYAMAN KONUT PROJES 2.ETAP 344 KONUT Ç N TERC H S STEM KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfasında ONLINE ONLINE ÜYE H

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

Trafik Dedektifleri. Site Kullanım Kılavuzu

Trafik Dedektifleri. Site Kullanım Kılavuzu Trafik Dedektifleri Site Kullanım Kılavuzu Trafik Dedektifleri sayfama nasıl girerim? Menülerimizin olduğu kısmın üstünde GİRİŞ YAP butonuna tıklıyoruz. Buradan KULLANICI ADI ve ŞİFRE yazan kısımlara bize

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI İZMİT RAHMİ SEYMEN YERLEŞKESİ 2016-17 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YGS-LYS SINAV SİSTEMİ VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz; Çocuklarımızın yaşamında büyük yer kaplayan bir olgudur, sınav.

Detaylı

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz.

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz. E- BELEDIYE NEDIR? Yüreğir Belediyesi "İnternet Belediyeciliği" uygulaması ile Tahakkuk, Tahsilat ve Borç bilgilerinizi öğrenebilir, kredi kartınız ile 256 bit güvenlik sistemi ile borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI UYGULAMALAR KILAVUZU-I 2011 İçindekiler 1.e-Yönet Portalı na Giriş... 3 2. e-yönet Portalı Fonksiyonlarını Kullanım... 4 2.1 Benim Sayfam... 4 2.2

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ WEB TABANLI KÜTÜPHANE OTOMASYONU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ WEB TABANLI KÜTÜPHANE OTOMASYONU FIRAT ÜNİVERSİTESİ WEB TABANLI KÜTÜPHANE OTOMASYONU Erhan Akbal Gürkan Karabatak Aytuğ Boyacı Mustafa Ulaş Ayhan Akbal Hasan H. Balık Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi Fırat Üniversitesi

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

ÖĞRENCİ DERS SEÇİM EKRANLARI

ÖĞRENCİ DERS SEÇİM EKRANLARI ÖĞRENCİ DERS SEÇİM EKRANLARI Ders Seçimi giriş ekranı aşağıda gösterilen şekilde olucaktır. Eğer Ekdal yapıyorsanız ilk önce Anadal ders seçimini yapınız. Daha sonra Ekdal ders seçimi seçip Ekdal ders

Detaylı

TAM SAYILARLA TOPLAMA ÇIKARMA

TAM SAYILARLA TOPLAMA ÇIKARMA 7. Kazanım Tam sayılarla toplama çıkarma işlemlerini yapar. SINIF MATEMATİK tam SAYILAR TAM SAYILARLA TOPLAMA ÇIKARMA ( + 6) + ( + ) ( + 8) ( ) + ( ) ( 9) 8 Aynı işaretli sayılarda toplama yapılırken,

Detaylı

Üye Kimlik Kartı 1 / 8

Üye Kimlik Kartı 1 / 8 1 / 8 Üye kimlik kartı formu ile kütüphanenizde kayıtlı üyelere kütüphane üye kimlik kartı basabilirsiniz. 7 Farklı renk şablonu desteği ile sınıf düzeylerine göre farklı renklerde veya yıllara göre farklı

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT ProKuaför. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 29.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve kurumsallaşmak isteyen tüm kuaförlere hitap eden programı

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı