İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ"

Transkript

1 Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi ve kamu yönetiminin farklı konularında, insan kaynakları, iletişim, halkla ilişkiler gibi yeni yönetim anlayışları ve uygulamaları hakkında; siyaset bilimi, siyasi düşünceler tarihi, Türk siyasal hayatı, uluslararası ilişkiler ve dış politika gibi alanlarda; kamu hukuku (anayasa, idare, ceza hukuku vb.) ve özel hukukun (medeni, borçlar, ticaret vb.) birçok alanında; kentleşme, çevre sorunları, yerel yönetimler, çevre mevzuatı ve uluslararası çevre politikaları alanlarında donanım sahibi olma Sorunlara ve olgulara çeşitli açılardan bakabilme, çözüm önerileri üretebilme, program ve karar taslaklarını hazırlama yeteneğine sahip olma, akademik ve mesleki konularda araştırma yapabilme ve araştırma süreçlerine hâkim olma Kaymakamlık, idari yargı hâkimliği, müfettişlik, denetmenlik, kontrolörlük ve uzman yardımcılığı gibi kamu yönetiminin kariyer alanlarında kendini geliştirme potansiyeline ve becerisine sahip olma Kamu hukuku ve özel hukuk mevzuatına hâkim, mevzuat değişikliklerini takip etme, mevzuatı yorumlayabilme ve uygulamaya aktarabilme, siyasi ve ekonomik kurumların tarihsel süreçlerini, yapılarını ve işlevlerini anlama ve güncel siyasal, ekonomik, yönetsel gelişmeleri analiz edebilme Kamu kurum ve kuruluşları, siyasi kurumlar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları, halkla ilişkiler, mali yönetim ve denetim gibi alanların çeşitli düzeylerinde görev alabilecek niteliklere sahip olma Ulusal ve uluslararası düzeyde yönetim, hukuk, siyaset, kentleşme ve çevre sorunları alanlarında ortaya çıkan teorik ve pratik yenilikleri takip edebilme Bilişim teknolojileri, temel bilgisayar programları ve yönetim alanıyla ilgili bilgi sistemleri ile bu alandaki yenilikleri takip etme ve bunları etkili bir şekilde kullanabilme Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme Türkçe yi, yazılı ve sözlü iletişimi iyi kullanabilme, kendini doğru şekilde ifade edebilme, empati yeteneğine sahip olma 10 Mesleki yabancı dil bilgisine sahip olma

2 11 Mesleki ve bilimsel etik davranış ilkelerinin bilincinde olma Eğitim Öğretim Yöntemleri: Öğretme öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir. Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programında kullanılan eğitim-öğretim yöntemleri aşağıdaki listede verilmiştir*: Eğitim - Öğretim Yöntemleri* Ders Tartışmalı Ders Özel Destek / Yapısal Örnekler Role Yapma / Drama Problem Çözme Vaka Çalışması Beyin Fırtınası Küçük Grup Tartışması Gösterim Benzetim Seminer Başlıca öğrenme faaliyetleri Dinleme ve anlamlandırma gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Önceden planlanmış özel beceriler Önceden planlanmış özel beceriler Önceden planlanmış özel beceriler Önceden planlanmış özel beceriler gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme gözlem/durumları işleme gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri okuma, Bilişim, yönetsel beceriler Kullanılan Araçlar bilgisayar, tepegöz bilgisayar, tepegöz teknolojileri, özel donanım bilgisayar, tepegöz bilgisayar, tepegöz Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

3 Grup Çalışması Saha / Arazi Çalışması Laboratuar Ödev Sözlü İnceleme / Anket Çalışması Panel Konuk Konuşmacı Öğrenci middleluluğu Faaliyetleri / Projeleri okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Gözlem/durumları işleme, Araştırma yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması okuma, Bilişim Araştırma yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum okuma gözlem/durumları işleme gözlem/durumları işleme Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler bilgisayar, tepegöz, özel donanım İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet, Web tabanlı tartışma forumları Özel donanım İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta bilgisayar, tepegöz, özel donanım bilgisayar, tepegöz, özel donanım (*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir. Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders Planı - AKTS Kredileri:

4 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/KÇS.502 Kent Yönetimi ve Bilişim Sistemleri Zorunlu AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kent Yönetimi ve Bilişim K/KÇS Zorunlu Sistemleri Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Yüksek Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Yrd. Doç. Dr. Metin KIRIMHAN Elemanları Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Kent yönetimi ve kentsel planlama sürecinde bilişim sistemlerinin anlam ve önemi analiz edilerek, uygulama örnekleri gözden geçirilecektir. Dersin Öğrenme Çıktıları 1. Kent, Kentleşme, Kentlileşme ve Kent Yönetimi ile ilgili temel kavramların açıklanması 2. Kent Yönetimlerinin Sorumluluk Alanları, Kent Hukuku ve Kentli Hakları; 3. Stratejik Yönetim ve Planlama konularının analizi 4. Yerel Yönetim ve Yönetişim, AB ve Yerelleşme 5. Bilişim Sistemleri Kavramı, Tanımı ve Önemi, Küreselleşme Olgusu ve Bilişim Teknolojisi. Dersin İçeriği Kent Yönetimi ve Bilişim Sistemleri hakkında genel bilgiler verilerek, Kent Yönetimi ve Bilişim Sistemleri arasındaki bağlantılar ele alınacaktır. Haft a 1 Konular Kent, Kentleşme ve Kentlileşme DERS AKIŞI Ön Hazırlık / Kaynaklar Ruşen Keleş, Kentleşme Politikası, İmge Yayınevi, 2010, Ankara. Metin Kırımhan, Kent Planlaması ve Coğrafyası Ders Notları, 2009, Malatya. Alpaslan Aliağaoğlu Abdullah Uğur, Şehir Coğrafyası, Nobel Yayınları, 2010, Ankara.

5 Kentsel İşlevler ve Kentsel Kullanım Alanları Kent Yönetimi ve Kentleşme Politikası Kent Ekonomisi ve Çevre Politikaları Yerleşme Alanları ve Nüfus Yoğunlaşmasının Dağılımı Kentleşme Olgusu ve Yerel Yönetimler Ruşen Keleş, Kentleşme Politikası, İmge Yayınevi, 2010, Ankara. Metin Kırımhan, Kent Planlaması ve Coğrafyası Ders Notları, 2009, Malatya. Alpaslan Aliağaoğlu Abdullah Uğur, Şehir Coğrafyası, Nobel Yayınları, 2010, Ankara. Ruşen Keleş, Kentleşme Politikası, İmge Yayınevi, 2010, Ankara. Yusuf Şahin, Kentleşme Politikası, MuratHan Yayınevi, 2010, Trabzon. Erol Kaya, Hulusi Şentürk, Osman Danış, Sami Şimşek, Modern Kent Yönetimi I. Okutan Yayıncılık, 2008, İstanbul. Ruşen Keleş, Kentleşme Politikası, İmge Yayınevi, 2010, Ankara. Hasan Ertürk- Neslihan Sam, Kent Ekonomisi, Ekin Basım Yayın Dağıtım, 2009, Bursa. Ali Rıza Karacan, Çevre Ekonomisi ve Politikası, Ege Üniversitesi Yayınları, 2007, İzmir. David OLdroyd, İnsan Düşüncesinde Yerküre, TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları, 2004, Ankara. James C. Davis, Taş Devrinden Bugüne Tarihimiz - İnsanın Hikâyesi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2007, İstanbul. John Bellamy Foster, Savunmasız Gezegen-Çevrenin Kısa Ekonomik Tarihi, Epos Yayınları, 2008, Ankara. Ahmet Ulusoy - Tekin Akdemir, Mahalli İdareler Teori Uygulama Maliye, Seçkin Yayınları, 2010, Ankara. Ruşen Keleş, Yerinden Yönetim ve Siyaset, Cem Yayınevi, 2006, İstanbul. Erol Kaya, Hulusi Şentürk, Osman Danış, Sami Şimşek, Modern Kent Yönetimi I. Okutan Yayıncılık, 2008, İstanbul.

6 7 8 Stratejik Yönetim ve Planlama, Sürdürülebilir Kalkınma, Sürdürülebilir Kalkınma Politikalarının Önemi ve Uygulamalar Bilişim Sistemleri ve Temel Kavramlar Erol Kaya, Hulusi Şentürk, Osman Danış, Sami Şimşek, Modern Kent Yönetimi I. Okutan Yayıncılık, 2008, İstanbul. Ali Rıza Karacan, Çevre Ekonomisi ve Politikası, Ege Üniversitesi Yayınları, 2007, İzmir. Erıc A. Davidson, Gayrisafi Milli Hâsılayı Yiyemezsiniz-Çevrenin Önemli Olduğunu Varsayan Ekonomi, Türkiye Çevre Vakfı Yayınları, 2004, Ankara. Tahsin Yomralıoğlu, Coğrafi Bilgi Sistemleri / Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Güven Kitap Yayın Dağıtım, 2005, İstanbul Uzaktan Algılama Sistemi ve Kullanım Alanları Coğrafi Bilgi Sistemi ve Kent Bilgi Sistemi Kent Yönetimi ve Kent Bilgi Sistemi Devlet Planlama Teşkilatı, Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı, Harita, Tapu Kadastro, Coğrafi Bilgi ve Uzaktan Algılama Sistemleri Arazi ve Arsa Politikaları, Arazi Toplulaştırması, Arazi Kullanımı Özel İhtisas Komisyonu Raporu, 2001, ANKARA. Devrim ALKAYA ve Kazım ALKAYA, Sağlıklı Kentleşme ve Geoteknik Kent Bilgi Sistemi, Akademik Bilişim Konferansları 06, Pamukkale Üniversitesi, 9-11 Şubat 2006, Denizli. Ethem Kadri Pektaş, Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi Uygulamaları ve Afyonkarahisar İli Örneği, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İ.İ.B.F. Dergisi, 2009, Afyon. Erol Kaya, Hulusi Şentürk, Osman Danış, Sami Şimşek, Modern Kent Yönetimi I. Okutan Yayıncılık, 2008, İstanbul. Devrim ALKAYA ve Kazım ALKAYA, Sağlıklı Kentleşme ve Geoteknik Kent Bilgi Sistemi, Akademik Bilişim Konferansları 06, Pamukkale Üniversitesi, 9-11 Şubat 2006, Denizli.

7 12 Kent Yönetimi, Kent Planlama ve Kentsel Hizmet Alanları Erol Kaya, Hulusi Şentürk, Osman Danış, Sami Şimşek, Modern Kent Yönetimi I. Okutan Yayıncılık, 2008, İstanbul. Tahsin Yomralıoğlu, Coğrafi Bilgi Sistemleri / Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Güven Kitap Yayın Dağıtım, 2005, İstanbul. 13 Kent Bilişim Sistemi ve e-belediye Mustafa Çoruh, Bilişim Teknolojisi, Ekonomisi ve Toplumu. Evde, Okulda, İşyerinde ve Kentte Yaşantımız Nasıl Değişiyor?, Kitapyurdu,2011, Kitapyurdu Yayıncılık ve İletişim Limited Şirketi, İstanbul 14 Sonuç ve Genel Değerlendirme Yazılı ve Görsel İlgili Yayınlar Ders Notu Diğer Kaynaklar KAYNAKLAR Yukarıda belirtilen kitapların ilgili bölümleri Yukarıda belirtilen kitaplar ve ilgili makaleler MATERYAL PAYLAŞIMI Dökümanlar - Ödevler - Sınavlar - DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SAYISI KATKI YÜZDESİ Ara Sınav 1 40 Kısa Sınav - - Ödev - - Toplam 40 Yıl içinin Başarıya Oranı 40 Finalin Başarıya Oranı 60 Toplam 100 THE RELATION OF THE LEARNING OUTCOMES OF THE COURSES WITH THE PROGRAM QUALIFICATIONS No Program Qualifications Contribution Level

8 To be knowledgeable about administrative science, Turkish oublic administration and new administration approaches and applications in different subjects of public administration such as human resources and communication; political science, history of political thought, Turkish politics, international relations and foreign policy; various fields on public law (the constitution, public, criminal law etc.) and private law (civil law, obligations, commercial etc.); the fields of urbanization, environmental problems, local administrations, environmental legislations and international environmental policies To be able to approach to the problems and facts in variant manners, produce the solution proposal, have the capacity of setting up the Programmes and decision drafts, research on the occupational areas and be master of the research process To have the ability and the potential of the self-development in the public administration careers in such field as district governor, judicature of administrative jurisdiction, inspector, supervisor, supervision, expert assistantship To master of the public law and private law legislations, to follow the changes in the legislation, to interpret the legislation and trans to applications, to understand the historical processes, structures and functions of the political and economical institutions and to analyze the current political, economical and administrative developments To be able to have the sufficient capacity to work in variant levels in such areas as public institutions and organizations, political institutions, private sector and human resources of nongovernmental organization, public relations and fiscal administrations and fiscal audit To follow up the theoretical and practical innovations appearing in the field of administration in national and international level, law, politics, urbanization and environmental problems To follow up the innovations in the fields of information technology, basic computer programs and information system of administration areas and use them in an effective manner

9 8 To be able to think as compatible with the team works, proactive, open-minded and analytical 9 To be able to use the Turkish, written and verbal interaction well, to able to have a good self-expression, to have the ability to empathize 10 To know the occupational foreign language 11 To be conscious of professional and scientific ethical behavior policies ECTS / WORKLOAD Event Number Time (Hour) Time of the Course (Including Exam week: 16 x total time of course) Time of Non-course Studying (preliminary study, strengthening) Assignments Presentation / preparation of Seminars Mid-terms Final exam Total Work Load 240 Total Work Load / 30 (h) 8 ECTS Credit of the Course 8 Total Workload (Hour)

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kent Ekonomisi ve. K/KÇS Zorunlu Belediyeler Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kent Ekonomisi ve. K/KÇS Zorunlu Belediyeler Ön Koşul Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/KÇS.610 Kent Ekonomisi ve Belediyeler Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevrenin Ekonomik Tarihi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr.

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevrenin Ekonomik Tarihi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr. Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/KÇS.503 Çevrenin Ekonomik Tarihi Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevre ve Ekonomi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr.

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevre ve Ekonomi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr. Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/KÇS.603 Çevre ve Ekonomi Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme

Takım çalışmasına uyumlu, inisiyatif sahibi, yenilikçi fikirlere açık ve analitik düşünebilme Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Küreselleşme ve Yerelleşme KY/SB.607 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Küreselleşme ve Yerelleşme KY/SB.607 Bahar Seçmeli Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.607 Küreselleşme ve Yerelleşme Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U

Detaylı

2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KP.211 Kentleşme Politikaları Zorunlu AKTS Kredisi Toplam 8

2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KP.211 Kentleşme Politikaları Zorunlu AKTS Kredisi Toplam 8 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KP.211 Kentleşme Politikaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB. 504 KAMU YÖNETİMİNİN YENİDEN YAPILANMASI DERSİNİN TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türk Düşünce Hayatı KY/SB.609 Bahar Seçmeli Eğitim Öğretim Metotları: Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB.610 Siyzsetin Güncel Sorunları Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Seminer 2. Z Ön Koşul -

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Seminer 2. Z Ön Koşul - Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS SKY/KÇS.582. Tez Çalışması Zorunlu 0+1 0 24 AKTS Kredisi Toplam 24 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/YB 605. Kamuda Proje Yönetimi S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/YB 605. Kamuda Proje Yönetimi S 3 3 8 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/YB 605 Kamuda Proje Yönetimi S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü Kamuda Performans Yönetimi DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü Kamuda Performans Yönetimi DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü Kamuda Performans Yönetimi DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 Ders Planı AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kamu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Karşılaştırmalı Kamu. KY-YB 603 Güz Zorunlu Politikaları Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Karşılaştırmalı Kamu. KY-YB 603 Güz Zorunlu Politikaları Ön Koşul Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 603 Karşılaştırmalı Kamu Politikaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türkiye nin Doğal Kaynak Politikaları KY-YB 606

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Türkiye nin Doğal Kaynak Politikaları KY-YB 606 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 606 Türkiye nin Doğal Kaynak Politikaları Seçmeli 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri

Detaylı

Dersi Veren Öğretim Doç.Dr. Mihriban ŞENGÜL

Dersi Veren Öğretim Doç.Dr. Mihriban ŞENGÜL Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS.605 Uluslararası Çevre Politikaları Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K / KÇS.604 Kent Kuramları Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K / KÇS.604 Kent Kuramları Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K / KÇS.604 Kent Kuramları Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 502 Türkiye de Bölgesel ve Yerel Gelişme Politikaları

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 502 Türkiye de Bölgesel ve Yerel Gelişme Politikaları Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY-YB 502 Türkiye de Bölgesel ve Yerel Gelişme Politikaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604. Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler

Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604. Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler Ders Planı - AKTS Kredileri:. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/SB 604 Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat

Detaylı

2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS ÇSP.110 Çevre Sorunları ve Politikaları Zorunlu AKTS Kredisi Toplam 8

2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS ÇSP.110 Çevre Sorunları ve Politikaları Zorunlu AKTS Kredisi Toplam 8 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS ÇSP.110 Çevre Sorunları ve Politikaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kentleşmenin Ekonomi Politiği. Bu ders için ön koşul gerekmemektedir.

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kentleşmenin Ekonomi Politiği. Bu ders için ön koşul gerekmemektedir. Ders Planı AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS,505 Kentleşmenin Ekonomi Politiği Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS SKY/KÇS.607 Çevre Hukuku Seçimlik AKTS Kredisi Toplam 6

Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS SKY/KÇS.607 Çevre Hukuku Seçimlik AKTS Kredisi Toplam 6 Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS SKY/KÇS.607 Çevre Hukuku Seçimlik 3+0 3 6 AKTS Kredisi Toplam 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Uygulamalı Kent ve Çevre Araştırmaları

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Uygulamalı Kent ve Çevre Araştırmaları Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS SKY/KÇS.504 Uygulamalı Kent ve Çevre Araştırmaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Bir elektronik hesaplama tablosu yazılımını profesyonel olarak kullanabilecekler

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Bir elektronik hesaplama tablosu yazılımını profesyonel olarak kullanabilecekler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Bilgisayar destekli eğitimde, hesap tablolarının ileri düzeyde kullanımı, ileri düzey sunu hazırlama teknikleri, web sayfası hazırlama ve hazırlanan içeriğin web ortamında sunulması

Detaylı

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır.

Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bu derste öğrencilerin ekonometrik analizlerde kullanılan paket programların tanıtımı amaçlanmaktadır. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal,

Detaylı

Amaç: C programlama dilini tanıtma, C programlama dilinde program yazma

Amaç: C programlama dilini tanıtma, C programlama dilinde program yazma BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: C programlama dilini tanıtma, C programlama dilinde program yazma Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde ihtiyaçlar

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları:

Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Matrisler, determinantlar, lineer denklem sistemleri ve çözümleri hakkında gerekli bilgileri vererek ekonometrideki bazı konulara temel teşkil etmektir Hedef: Dünya çapında bilgi

Detaylı

Ekonometri. yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. bazı yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler.

Ekonometri. yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. bazı yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler. Ekonometri Amaç: Öğrencilere gerçek yaşam problemlerini modelleme ve rasyonel ve optimal çözüm metotları sunmaktır. Dersin sonunda öğrenciler problemleri anlama, modelleme, temel algoritmalarla çözme ve

Detaylı

1. Matematik analiz ve diferansiyel denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenecektir.

1. Matematik analiz ve diferansiyel denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenecektir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Türev ve integralin uygulamaları ile diferansiyel denklemlerin çözüm tekniklerini öğretmek bu dersin başlıca amacıdır. Çok sayıda örnek problem çözümleriyle bu teknikler öğrenciye

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar DERS DİNLEME TAHTA

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar DERS DİNLEME TAHTA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS.601 Yeni Dünya Düzeni ve Kentsel Politikalar

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS.601 Yeni Dünya Düzeni ve Kentsel Politikalar Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS.601 Yeni Dünya Düzeni ve Kentsel Politikalar Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu

Detaylı

Amaç: Ekonometrinin tanımını, temel kavramlarını ve diğer alanlarla ilişkisini öğretmektir

Amaç: Ekonometrinin tanımını, temel kavramlarını ve diğer alanlarla ilişkisini öğretmektir BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Ekonometrinin tanımını, temel kavramlarını ve diğer alanlarla ilişkisini öğretmektir Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal

Detaylı

BÖLÜM. 5. mali konular ile siyasal yaklaşımlar arasındaki ilişkiyi özetleyebilecek.

BÖLÜM. 5. mali konular ile siyasal yaklaşımlar arasındaki ilişkiyi özetleyebilecek. BÖLÜM Amaç: Bu dersin amacı, kamu hizmetleri ve özellikle vergiler başta olmak üzere devletin finansman teknikleri gibi kamu maliyesine ilişkin temel bilgileri öğretmektir. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek,

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Ekonometri. ticari işletme ile ilgili temel kavram ve kurumları açıklayabilirler

Ekonometri. ticari işletme ile ilgili temel kavram ve kurumları açıklayabilirler Ekonometri Amaç: Türk Ticaret Hukukunun ilkeleri Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak çözümler üretmek,

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

İG-107 İKTİSADA GİRİŞ Z AKTS Kredisi Toplam 5. Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders Dinleme Tahta

İG-107 İKTİSADA GİRİŞ Z AKTS Kredisi Toplam 5. Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders Dinleme Tahta İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevresel Güvenlik KY/KÇS.602 Bahar Zorunlu Bu ders için ön koşul gerekmemektedir.

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevresel Güvenlik KY/KÇS.602 Bahar Zorunlu Bu ders için ön koşul gerekmemektedir. Ders Planı AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS.602 Çevresel Güvenlik Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U

Detaylı

Amaç: İstatistiksel analizlerde kullanılan paket programları tanıtmak.

Amaç: İstatistiksel analizlerde kullanılan paket programları tanıtmak. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: İstatistiksel analizlerde kullanılan paket programları tanıtmak. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde ihtiyaçlar

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders, Tartişmalı Ders, Gösterim, Öğrenci Faaliyetleri, Konuk Konuşmacı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders, Tartişmalı Ders, Gösterim, Öğrenci Faaliyetleri, Konuk Konuşmacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki analitik teknikler ile birlikte Regresyon Analizini öğrenmek.

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki analitik teknikler ile birlikte Regresyon Analizini öğrenmek. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki analitik teknikler ile birlikte Regresyon Analizini öğrenmek. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel

Detaylı

Amaç:İşletmelerde dönemsonunda yapılacak envanter işlemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması

Amaç:İşletmelerde dönemsonunda yapılacak envanter işlemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:İşletmelerde dönemsonunda yapılacak envanter işlemlerinin ayrıntılı olarak açıklanması Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal

Detaylı

Ekonometri. Matematiksel araçları ve iktisadi modelleri tanımlayabilecekler. İktisadi ilişkilerin matematiksel modellerle ifadesini anlayabilecekler

Ekonometri. Matematiksel araçları ve iktisadi modelleri tanımlayabilecekler. İktisadi ilişkilerin matematiksel modellerle ifadesini anlayabilecekler Ekonometri Amaç: matematiksel yöntemler ve bunların iktisada uygulamaları ile ilgilidir. İktisadi kuramların uygulamaları ve ekonometrik modellerin alt yapısının oluşturulmasında da önemli rol oynamaktadır.

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1. Bilgi Teknolojilerine ait temel kavramları detaylı şekilde tanıyacaklar

Program Öğrenme Çıktıları: 1. Bilgi Teknolojilerine ait temel kavramları detaylı şekilde tanıyacaklar BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bilgi Teknolojileri kullanımının yaygınlaştırılması, Bilgisayar okur-yazarlığının artırılması, İşletim Sistemi, Kelime İşlem, Elektronik Hesaplama Tablosu, Sunu hazırlama ve Internet

Detaylı

2.Okuma parçalarını anlayabilecekler ve metin sorularını cevaplandırabilir.

2.Okuma parçalarını anlayabilecekler ve metin sorularını cevaplandırabilir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Öğrencilere temel dilbilgisi kurallarını öğreterek, öğrencilerin anlamlı ve doğru İngilizce cümleler kurabilmelerini ve yazılı-sözlü olarak kendilerini ifade edebilmelerini sağlamaktır

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu 3+0 3 4 AKTS Kredisi Toplam 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro

Detaylı

Ekonometri. Üretim planlama ve kontrol (ÜPK) sistemlerini tanımlayabilirler.

Ekonometri. Üretim planlama ve kontrol (ÜPK) sistemlerini tanımlayabilirler. Ekonometri Amaç: Üretim sistemlerinin düşük maliyet ve yüksek verimliliğe ulaşmaları için kaynakların planlanmasına, stokların yönetimine ve kaliteye odaklanılmasını amaçlamaktadır. Hedef: Dünya çapında

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders Dinleme tahta

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders Dinleme tahta İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Amaç: Genel muhasebenin temel kavramlarını ve görevlerini ayrıntılı olarak tanıtmak

Amaç: Genel muhasebenin temel kavramlarını ve görevlerini ayrıntılı olarak tanıtmak BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Genel muhasebenin temel kavramlarını ve görevlerini ayrıntılı olarak tanıtmak Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde

Detaylı

Amaç: Bazı temel istatistiki kavramları tanımlayabilmelerini sağlamak konuları anlayabilme becerisini geliştirmek.

Amaç: Bazı temel istatistiki kavramları tanımlayabilmelerini sağlamak konuları anlayabilme becerisini geliştirmek. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Bazı temel istatistiki kavramları tanımlayabilmelerini sağlamak konuları anlayabilme becerisini geliştirmek. Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Uygulamalı Kent ve Çevre Araştırmaları

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Uygulamalı Kent ve Çevre Araştırmaları Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS SKY/KÇS.504 Uygulamalı Kent ve Çevre Araştırmaları Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü KAMU YÖNETİMİ REFORMU DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders

Detaylı

DERS AKIŞI Ön Hazırlık / Kaynaklar

DERS AKIŞI Ön Hazırlık / Kaynaklar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

EKONOMETRİ. Yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. Yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler.

EKONOMETRİ. Yöneylem araştırması ile ilgili temel kavramları öğrenebilecekler. Yöneylem araştırması tekniklerini uygulamayı öğrenebilecekler. EKONOMETRİ Amaç: Yöneylem Araştırması-I dersine ilaveten bu ders şebeke modelleri, ulaştırma modelleri ve proje planlama konularını ele almaktadır. Ders öğrencilere optimalın yanı sıra heuristic çözüm

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders anlatımı, kurs Derse katılma ve dinleme Ders tahtası ve Projektör

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders anlatımı, kurs Derse katılma ve dinleme Ders tahtası ve Projektör İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Ekonometri. istatistiksel yöntemleri iktisadi sorunlar üzerine uygulayabilecekler

Ekonometri. istatistiksel yöntemleri iktisadi sorunlar üzerine uygulayabilecekler Ekonometri Amaç: Bir ekonometrik model kurulduğunda ortaya çıkabilen spesifikasyon hatalarının test edilmesini ve düzeltilmesini öğretmek ve özel ekonometrik modeller kullanarak iktisadi değişkenler arasındaki

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders anlatımı/kurs Derse katılma, Dinleme Sınıf tahtası, Projektör

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders anlatımı/kurs Derse katılma, Dinleme Sınıf tahtası, Projektör İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI K/YB. 608 TÜRKİYE NİN SOSYAL DEVLET POLİTİKASI DERSİNİN TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

3. Kazanılan matematik becerilerini mesleki problemlere uygulayabileceklerdir.

3. Kazanılan matematik becerilerini mesleki problemlere uygulayabileceklerdir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Dersin amacı temel matematik teknikleri öğretmek, problemlerin analizi için kullanılan matematiksel becerileri geliştirmek, matematiğin diğer alanlarda kullanımına vurgu yapmak,

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Tmel iktisadi kavram ve ilkeleri öğrenebilirler. 2.İktisadi konular üzerine yapılan tartışmalara katılabilirler

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Tmel iktisadi kavram ve ilkeleri öğrenebilirler. 2.İktisadi konular üzerine yapılan tartışmalara katılabilirler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Öğrencilere giriş düzeyinde mikro ve piyasa ekonomisi bilgilerini vermek ve çeşitli ekonomik yaklaşımları analiz edebilecek yeteneklerini geliştirmektir. Hedef: Dünya çapında bilgi

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Siyaset Bilimine Giriş I SBG Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Siyaset Bilimine Giriş I SBG Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Giriş I SBG103 1 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli Dersin

Detaylı

4.Güncel iktisadi olayları ve makro ekonomik politikaları analiz edebilirler.

4.Güncel iktisadi olayları ve makro ekonomik politikaları analiz edebilirler. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Öğrencilerin lisans düzeyindeki makroekonomik konuları anlayabilme becerisini geliştirmek Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS 00 Diplomatik İngilizce V Seçmeli AKTS Kredisi Toplam 5

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS 00 Diplomatik İngilizce V Seçmeli AKTS Kredisi Toplam 5 Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS 00 Diplomatik İngilizce V Seçmeli 3+0 3 5 AKTS Kredisi Toplam 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders anlatımı/kurs Derse katılma,dinleme Ders tahtası ve Projektör

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders anlatımı/kurs Derse katılma,dinleme Ders tahtası ve Projektör İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1. İstatistiksel uygulama ve araştırmaların temelini oluşturan olasılık ve istatistiğin temel ilkelerini bilebilecek

Program Öğrenme Çıktıları: 1. İstatistiksel uygulama ve araştırmaların temelini oluşturan olasılık ve istatistiğin temel ilkelerini bilebilecek BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Dersin amacı, istatistiğin matematiksel gelişimi ve olasılık kavramları ile ekonometri ve diğer disiplinlerdeki lisans öğrencilerine bilgi vermeye başlamak, master ve doktora düzeyinde,

Detaylı

EKONOMETRİ. yatırım projesi hazırlama aşamalarını sıralayabilirler. yatırım projesi hazırlama aşamalarını açıklayabilirler

EKONOMETRİ. yatırım projesi hazırlama aşamalarını sıralayabilirler. yatırım projesi hazırlama aşamalarını açıklayabilirler EKONOMETRİ Amaç: öğrencilere proje değerlendirmede dikkat etmeleri gereken yol, yöntem ve teknikleri öğretmektir. Bundan dolayı ders sabit varlıklara yatırım için karar verebilmede yardımcı olacak konu

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

2.Ekonometri, İstatistik ve Yöneylem uygulamalarına ilişkin bilgilere sahip olma ve bu konularda analiz yapabilme

2.Ekonometri, İstatistik ve Yöneylem uygulamalarına ilişkin bilgilere sahip olma ve bu konularda analiz yapabilme BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: İstatistiğin temel teorisini anlama Hedef: İstatistiğin temel teorisini öğretmek ve dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak. Lokal, bölgesel ve ulusal düzeyde

Detaylı

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki mikro ekonomik konularını anlayabilme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmek

Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki mikro ekonomik konularını anlayabilme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmek BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç: Öğrencilerin lisans düzeyindeki mikro ekonomik konularını anlayabilme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmek Hedef: Dünya çapında bilgi üreterek, bilim dünyasına katkıda bulunmak.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

SOSYAL POLİTİKA SP

SOSYAL POLİTİKA SP Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS SOSYAL POLİTİKA SP.310 6 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Türü Türkçe Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS GB. 00 309 Genel

Detaylı

Tekdüzen muhasebe hesap planındaki hesapları kullanabilmek Dersin Öğrenme Çıktıları Dersi başarabilen öğrencilerin muhasebe kaydını

Tekdüzen muhasebe hesap planındaki hesapları kullanabilmek Dersin Öğrenme Çıktıları Dersi başarabilen öğrencilerin muhasebe kaydını İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

Ekonometri. ekonomik istikrar tedbirleri ve para politikaları uygulayan kurumlar tarafından ulaşılan tecrübeleri elde edebileceklerdir.

Ekonometri. ekonomik istikrar tedbirleri ve para politikaları uygulayan kurumlar tarafından ulaşılan tecrübeleri elde edebileceklerdir. Ekonometri Amaç: Para teorisi ve politikası konusunda öğrencilere lisans düzeyinde bilgi vermektir. Özellikle finansal kurumlar, merkez bankacılığı, para arzı artış mekanizması, para talebi teorileri,

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar

Eğitim ve Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri Kullanılan Araçlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İDARİ YARGI Ders No : 0020060028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme

Detaylı

4. Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi,

4. Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi, TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Program Programın Amacı Programın

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ŞEBİNKARAHİSAR MYO RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi Öğrenme Çıktıları RADYO TV TEKNOLOJİSİ Öğr.

Detaylı