KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU"

Transkript

1 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere üç ayrı yabancı dilde verilen derslerle faaliyet göstermeye başlamıştır yılında Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bağlı Kocaeli Mühendislik Fakültesi adını almış ve Yabancı Diller Koordinatörlüğü oluşturulmuştur yılında Kocaeli Üniversitesi nin kurulmasıyla öğretim faaliyetlerine devam eden Yabancı Diller Bölümü, öğretim yılından itibaren birçok fakülte ve Meslek Yüksekokullarının muhtelif bölümleri için İngilizce ve Almanca Hazırlık öğretimine başlamıştır yılında Yabancı Diller Bölümü, Yabancı Diller Yüksekokulu olmuştur. Yüksekokul Müdürlüğü nü halen Prof. Dr. Metin TOPRAK yürütmektedir eğitim-öğretim yılından itibaren, kayıt yaptıran öğrenci olduğu taktirde, özel eğitim almış öğretim elemanları tarafından Yüksekokul bünyesinde Görme Engelliler için Hazırlık eğitimi verilmektedir.

2 Yabancı Diller Yüksekokulu binası Umuttepe Kampüsü nde yer almaktadır. Yüksekokul binası bünyesinde 72 sınıf, 2 adet açık ofis, idari ofisler, bir kantin, bir yemekhane ve bir kütüphane yer almaktadır.

3

4 TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ Temel İngilizce Bölümü Hazırlık programının amacı öğrencilerin kayıt oldukları eğitim öğretim programlarının öngördüğü yabancı dilde okuduğunu ve duyduğunu anlayabilme, duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme, mesleki ve sosyal hayatta gerekli olan yabancı dil İletişimini etkili bir şekilde gerçekleştirebilme yeterliğini kazandırmaktır. Hazırlık programında ilgili öğrencilere zorunlu ve isteğe bağlı olmak üzere 2 dönem yabancı dil eğitimi verilmektedir. Eğitim dili kısmen (%30) yabancı dilde olan aşağıdaki fakülte ve yüksekokulların ilgili bölümlerinde Hazırlık eğitimi zorunludur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. (I. & II. Öğretim) İktisat (I. & II. Öğretim) İşletme (I. & II. Öğretim) Fen - Edebiyat Fakültesi Kimya ( I. & II. Öğretim) Matematik ( I. & II. Öğretim) Fizik ( I. Öğretim) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (I. & II. Öğretim) Uluslararası İlişkiler (I. & II. Öğretim) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği ( I. & II. Öğretim) Elektronik Haberleşme Mühendisliği ( I. & II. Öğretim) İnşaat Mühendisliği ( I. & II. Öğretim) Kimya Mühendisliği ( I. Öğretim) Makine Mühendisliği ( I. & II. Öğretim) Mekatronik Mühendisliği ( I. & II. Öğretim)

5 Aşağıda belirtilen, eğitim dili Türkçe olan bölümlerde isteğe bağlı Hazırlık eğitimi verilir. Bu fakültelerin ilgili bölümlerini kazanıp hazırlık eğitimi programına katılmak isteyen öğrenciler isteklerini kayıt sırasında bir dilekçe ile bildirirler. İletişim Fakültesi Gazetecilik (I. & II. Öğretim) Halkla İlişkiler & Tanıtım (I. & II. Öğretim) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji (I.Öğretim) Biyoloji (I. & II.Öğretim) Radyo Televizyon Sinema (I. & II. Öğretim) Reklamcılık (I. Öğretim) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (I. & II. Öğretim) Elektrik Mühendisliği (I. & II. Öğretim) Mimarlık & Tasarım Fakültesi Mimarlık (I.Öğretim) Endüstri Mühendisliği (I. & II Öğretim) Harita Mühendisliği (I. Öğretim) Jeofizik Mühendisliği (I. & II. Öğretim) Jeoloji Mühendisliği ( I. & II. Öğretim) Barbaros Denizcilik Yüksekokulu Karamürsel Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Yüksekokulu Metalürji ve Malzeme Mühendisliği (I. & II. Öğretim) İsteğe bağlı Hazırlık programına kaydedilen öğrencilerin belirlenen kontenjanı aşması halinde, istekliler ÖSYM puan sıralaması esas alınarak kontenjan sınırları içerisinde Hazırlık sınıfına kaydedilir. İsteğe bağlı Hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler kayıt hakkı kazandıkları ilgili fakülte/yüksekokul akademik takvimindeki ders ekleme-çıkarma haftası içerisinde isteğe bağlı Hazırlık eğitimi hakkından vazgeçip hak kazandıkları ilgili birime geçebilirler. Yukarıda belirtilen fakültelerden herhangi birisine kayıt yaptıran ama hazırlık eğitimi almak istemeyen öğrenciler ise bölümlerinde en az 2 en fazla 4 yarıyıl olmak üzere haftada 4 saat olarak verilen Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) eğitimine tabi tutulurlar. Belli bir düzeyde İngilizce bilgisine sahip olduğunu düşünen ve dolayısıyla bu derslere katılmak istemeyen öğrenciler zorunlu yabancı dil dersi Muafiyet sınavına girip 65 ve üstü not almak zorundadırlar. Hazırlık sınıfları dersleri Umuttepe Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu binasında verilmektedir.

6 Bologna Sistemine geçişle birlikte başlayan yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde Yabancı dil seviye bilgisini ifade ederken standart bir kullanım olmadığı ve Avrupa Konseyi nin belirlediği küresel ölçekte yer alan öğrenme çıktıları ve ortak referans seviyelerinin temel alınması ve kullanılması karalaştırılmıştır. Bu seviyeler şunlardır: A1 A2 B1 B2 C1 C2 Temel Dil Kullanımı Bağımsız Dil Kullanımı Yetkin Dil Kullanımı Hazırlık sınıflarımızda hem birinci hem de ikinci öğretim öğrencilerimizin ortalama yüzde 50si dil eğitimlerine A1 diğer kısmı da A1-A2 seviyesinde kitaplarla başlamakta ve her iki grupta dil eğitimlerini B1 seviyesindeki kitaplarla tamamlamaktadırlar. Muafiyet Sınavı, geçme-kalma koşulları ve diğer konularla ilgili bilgiye web sitemizden ( ulaşabilirsiniz.

7 MODERN DİLLER BÖLÜMÜ Modern Diller Bölümü 10 fakülte, 1 devlet konservatuarı, 4 yüksekokul ve 20 meslek yüksekokulunda yabancı dil dersi vermektedir ve bu okullardaki dersler 34 öğretim elamanı (29 İngilizce, 2 Fransızca, 2 Almanca, 1 Rusça ) tarafından yürütülmektedir sayılı kanunun 5/1 maddesi çerçevesinde verilen Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) eğitimi fakülte/konservatuar ve 4 yıl süreli eğitim-öğretim yapılan yüksekokullarda en az 2 yarıyıl, en fazla 4 yarıyıl olmak üzere haftada 4 saatten (toplam 8 veya 16 kredi), 2 yıl süreli meslek yüksekokullarında 2 yarıyıl haftada 2 saatten (toplam 4 kredi) den az olamaz. Yabancı dil öğretimi İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça dillerinde yapılır. Öğrenciler Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinden herhangi birini İngilizce nin yanında üniversite seçmeli dersi (ÜSD) olarak alabilirler. Seçtikleri dilin ortaöğretimde aldıkları dil olması zorunlu değildir. Fransızca, Almanca ve Rusça dil eğitimi bazı fakültelerde, yüksekokullarda ve meslek yüksekokullarında verilmektedir. Burada eğitim görecek olan öğrenciler bu derslerden herhangi birini seçme hakkına sahiptir. ÜSD ler Çarşamba ve Cuma günleri örgün öğretimde öğleden sonraları son 4 saat, ikinci öğretimde ise son 3 saatte yapılmaktadır. MUAFİYET SINAVI Muafiyet sınavı önlisans ve lisans eğitimine yeni başlayan öğrenciler için eğitim-öğretim yılının ilk iki haftası içerisinde Modern Diller Bölüm Başkanlığı tarafından belirlenen tarih ve saatte yapılır. Muafiyet sınavına dair bilgilendirme kayıt esnasında ilgili birimler, fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarınca yapılır. Muafiyet sınavından 65 ve üstü alan öğrenciler zorunlu yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar. Muafiyet sınav sonucu iptal edilemez. Muafiyet sınavının bir örneği Yabancı Diller Yüksekokulu sitesinde bulunmaktadır. MODERN DİLLER BÖLÜMÜ TARAFINDAN VERİLEN DERSLER 2 fakültede, 1 yüksekokulda ve konservatuarda 4 dönem, 8 fakülte, 1 yüksekokul ve 19 meslek yüksekokulunda 2 dönem İngilizce dersi verilmektedir. 4 dönem İngilizce dersi verilen fakültelerde, konservatuar ve yüksekokulda haftada 4 saat birinci sınıfta elementary ( temel ), ikinci sınıfta pre-intermediate ( orta seviye öncesi) seviyede bir ders kitabı okutulmaktadır. 2 dönem İngilizce dersi verilen fakülte ve yüksekokullarda ise haftada 4 saat elementary seviyede, meslek yüksekokullarında ise 2 dönem boyunca haftada 2 saat beginner (başlangıç ) seviyede bir ders kitabı okutulmaktadır.

8 Bu okullar dışında Tıp Fakültesi, Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Derbent Meslek Yüksekokulu nda mesleki İngilizce dersleri bölümümüzde görev yapan İngilizce okutmanları tarafından verilmektedir. Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu nda öğrencilerin dinleme - konuşma ve okuma - yazma becerilerini geliştirmeye yönelik dersler de mevcuttur eğitim ve öğretim yılı itibarı ile Modern Diller bölümü bünyesinde çeşitli İngilizce üniversite seçmeli dersleri açılması planlanmış ve gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Açılacak olan ÜSD dersleri Umuttepe Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yapılacaktır. İngilizce dersi dışında bazı okullarda temel seviyede Almanca, Fransızca ve Rusça dersleri de verilmektedir. ÖLÇME DEĞERLENDİRME Modern Diller Bölümünde sınavlar soru hazırlama birimi tarafından hazırlanmaktadır. Bu birimde iki öğretim elemanı fakülte ve yüksekokul, iki öğretim elemanı da meslek yüksekokulu sorularını hazırlamaktadırlar. Dönem içinde bir vize dönem sonunda ise bir final ve bütünleme sınavı yapılmaktadır. Vize notu içerisinde dönem boyunca öğrencilerin sınıf içerisindeki konuşma performanslarının değerlendirildiği % 10 luk diğer notu bulunmaktadır. Modern Diller Bölümü bünyesinde bulunan materyal hazırlama birimi öğrencilerin daha fazla pratik yapabilmeleri için soru hazırlama birimi ile iş birliği içinde çalışmaktadır.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

İÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK ANADAL

İÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK ANADAL İÜ 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU İÜ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMI HUKUK FAKÜLTESİ KONTENJA N ÖNERİSİ AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

Puan Türü DİL- 1. Almanca Öğretmenliği. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Biyoloji Öğretmenliği. Fen Bilgisi Öğretmenliği

Puan Türü DİL- 1. Almanca Öğretmenliği. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Biyoloji Öğretmenliği. Fen Bilgisi Öğretmenliği 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Ali Fuad Başgil Hukuk Diş Hekimliği Almanca Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Biyoloji Fen Bilgisi Fransızca İlköğretim Matematik İngilizce

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre Üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 4 TM , , Dİş Hekimliği 5 MF , ,

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 4 TM , , Dİş Hekimliği 5 MF , , DENİZLİK FAKÜLTESİ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 4 TM-1 45 46 299,95587 338,58828 167.603 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Dİş Hekimliği 5 MF-3 80 80 450,33239 456,27782 18.953 EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 016-017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Başvuru Tarihi Değerlendirme Tarihi Başlangıç Bitiş Başlangıç Bitiş Sonuç İlan Tarihi.01.017

Detaylı

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Su Ürünleri Mühendisliği 1 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Su Ürünleri Mühendisliği 1 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü İÜ 08/09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK ANADAL İÜ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMI KONTENJAN ÖNERİSİ ÖZEL KOŞULLAR

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu Tarihi 07.08.07 Fakülte Kurulu Sayısı 5 07-08 Eğitim-Öğretim Yılı Çift Anadal Açacak Bölüm.SINIF 3.SINIF Çift Anadal Programına Öğrenci Kabul Edilecek Bölümler Fen Bilgisi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 07/07/2014 Toplantı Sayısı : 392 Karar Sayısı : 3309 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3309- Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki lar Arasında Geçiş, Çift Anadal,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI FAKÜLTE PROGRAM Y.İÇİ Y.DIŞI Y.İÇİ Y.DIŞI Y.İÇİ Y.DIŞI Y.İÇİ Y.DIŞI AKŞEHİR İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME PR. 3-3 - AKŞEHİR İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME PR. (İÖ) 3-3 - AKŞEHİR

Detaylı

Puan Türü. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Fen Bilgisi Öğretmenliği. İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Puan Türü. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Fen Bilgisi Öğretmenliği. İlköğretim Matematik Öğretmenliği 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Diş Hekimliği Fen Fen Bilgisayar ve Öğretim leri Fen Bilgisi İlköğretim Matematik Okul Öncesi Sınıf Bilgiler Türkçe Puan Türü Genel Kont.

Detaylı

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ YAN DAL PROGRAMI

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ YAN DAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı 18 5 Ankara üniversitesi tüm fakülte ve bölümleri (Muafiyet sınavından En az 70 puan almak) Amerikan

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJANLARI 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJANLARI Açılacak Olan Çift Anadal Programı Kontenjan Önerisi Açılacak Olan Çift Anadal Programlarına Başvuru Yapabilecek Anadal Programı/Programları ÖZEL KOŞULLAR

Detaylı

Yabancı Diller Bölümü

Yabancı Diller Bölümü İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğrenci El Kitabı 2015-2016 yabancidiller.istanbul.edu.tr Değerli öğrencimiz,, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı Diller

Detaylı

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2017-2018 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Anadolu Üniversitesi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YANDAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YANDAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu Tarihi 07.08.07 Fakülte Kurulu Sayısı 5 07-08 Eğitim-Öğretim Yılı Yandal Programı Açacak Bölüm.SINIF 3.SINIF Yandal Programına Öğrenci Kabul Edilecek Bölümler Fen Bilgisi

Detaylı

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atatürk Üniversitesi

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi Çift Ana Dal, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Çift Ana Dal ve Yan Dal eğitim-öğretimine

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan

Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan Fakülte / Yüksekokul Program Adı Ek Kontenjan Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi (Tam Burslu) Hukuk Fakültesi (%50 Burslu) Taban Puan 4 323,52252 1 417,16064 Hukuk Fakültesi İngiliz Dili ve

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01 Taraf Kurum Koordinatörü DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ D-35 FARABİ 01 Prof. Dr. Banu DURUKAN E-posta: banu.durukan@deu.edu.tr Tel: 0 232 412 10 29 Fax: 0 232 412 10 56 res: Dokuz Eylül Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci El Kitabı 2016-2017 yabancidiller.istanbul.edu.tr , Değerli öğrencimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı

Detaylı

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı 40 5 Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ( Hazırlık

Detaylı

45 2 Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (Felsefe)

45 2 Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (Felsefe) DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı* 0 5 Eğitim Bilimleri Fakültesi ( Bilgisayar

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu

Detaylı

Önlisans Programları Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Önlisans Programları Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM EK-YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Ek Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 1438 1026 71 Lisans Programları Tablo Örgün

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin

Detaylı

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü İÜ 08/09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN TEKLİF FORMU İÜ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ AÇILACAK OLAN ÇİFT ANADAL PROGRAMI Ulaştırma ve Lojistik KONTENJAN ÖNERİSİ AÇILACAK

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

* Yükseköğretim programının en küçük puanına karşılık gelen 0,15 AOBP'li (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Sırası Puanı) yaklaşık başarı sırasıdır.

* Yükseköğretim programının en küçük puanına karşılık gelen 0,15 AOBP'li (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Sırası Puanı) yaklaşık başarı sırasıdır. GENEL OKUL BİRİNCİSİ ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN EN EN ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi 31 31 MF-3 500.259

Detaylı

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci El Kitabı 2017-2018 yabancidiller.istanbul.edu.tr , Değerli öğrencimiz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç,

Detaylı

Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf 4 Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf

Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf 4 Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 1 0 1 0 0 0 DEVLET KONSERVATUVARI Genel Müzikoloji 0 0 0 0 0 0 Türk Halk Müziği 0 0 0 0 0 0 Klarinet 0 0 0 0 0 0 Trombon 0 0 0 0 0 0 Gitar 0 0 0 0 0

Detaylı

Başvuru Tarihi 20 Ağustos 03 Eylül Online başvuru yapılacaktır. Başvuru Yeri.

Başvuru Tarihi 20 Ağustos 03 Eylül Online başvuru yapılacaktır. Başvuru Yeri. T.C AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 20 Ağustos 03 Eylül 2018 Başvuru

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI A- KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ (BAŞARI ŞARTINA GÖRE) Açıklamalar: 1- Kurumlar arası yatay geçiş yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Amerikan Kültürü ve Edebiyatı* 48 5 İngiliz Dili ve Edebiyatı Felsefe 53 3 Ankara Üniversitesi'nin Tüm Fakülte ve Bölümleri

Detaylı

Ücret Ödeyecek Sıra. Taban Toplam Ücret Ödemeyecek Fakülte / Yüksekokul

Ücret Ödeyecek Sıra. Taban Toplam Ücret Ödemeyecek Fakülte / Yüksekokul Ücret Ödeyecek Sıra Taban Toplam Ücret Ödemeyecek Fakülte / Yüksekokul Program Olanların No Puan Kontenjan Olanların Kontenjanı Kontenjanı 1 ANAMUR MESLEK YÜKSEKOKULU BAHÇE TARIMI 50,00 10 3 7 2 ANAMUR

Detaylı

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Taban Puanları

Dokuz Eylül Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Eylül Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Eylül Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI BİRİM ADI T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARASI MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI 35774133 ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 59394181 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 23352954 GENEL SEKRETERLİK 53322795 ÖĞRENCİ DEKANLIĞI 26256122

Detaylı

ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI)

ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) Veri BOLUMAD En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN2 ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 75,28 80,52 ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 84,781 84,781 AKTÜERYA

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI BOZOK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜLERİN - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 19.06.-14.07. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuruları (Lisans ve Önlisans) 10.07.-21.07.

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MESLEK LARINA KONTENJANLARI AYRILDIĞI LİSANS Adalet Meslek (*) 5 Hukuk Fakültesi Bilgisayar Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Matematik

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI, GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI, GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI, GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları

Detaylı

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 5638 5638 100 Lisans Programları Tablo 4 Örgün Öğretim

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Yükseköğretim Kurulunun

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış

Detaylı

Puan Türü. İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) DİL- 1. İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (İÖ) DİL- 1. Rus Dili ve Edebiyatı (Rusça) DİL- TM-

Puan Türü. İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) DİL- 1. İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) (İÖ) DİL- 1. Rus Dili ve Edebiyatı (Rusça) DİL- TM- Program Adı Fakülte Bölüm Diş Hekimliği Eczacılık İngiliz Dili ve ı (İngilizce) İngiliz Dili ve ı (İngilizce) (İÖ) Rus Dili ve ı (Rusça) Sosyoloji Puan Türü Gene l Kont. MF- MF- DİL- DİL- DİL- Tarih TS-

Detaylı

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ Yabancı Diller Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt ve Sınav Takvimi KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz.

Detaylı

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci El Kitabı 2018-2019 yabancidiller.istanbul.edu.tr , Değerli öğrencimiz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2012 2013 AKADEMİK TAKVİMİ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Üniversitemizin Çiftanadal Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Üniversitemizin Çiftanadal Başvuru ve Değerlendirme Takvimi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Üniversitemizin Çiftanadal Başvuru ve Değerlendirme Takvimi Başvurular Fakültelerde Dekanlıklara,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları'nda Müdürlüklere Yapılacaktır. Başvuru

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

Puan Türü YGS -5. Spor Yöneticiliği MF- 4. Kimya Mühendisliği MF- 4. Makine Mühendisliği MF- MF- MF- DİL- Almanca Öğretmenliği

Puan Türü YGS -5. Spor Yöneticiliği MF- 4. Kimya Mühendisliği MF- 4. Makine Mühendisliği MF- MF- MF- DİL- Almanca Öğretmenliği Program Adı Fakülte Bölüm Beden i ve Spor Yüksekokul u Ceyhan Ceyhan Ceyhan Veteriner Diş Hekimliği Eczacılık Spor Yöneticiliği Kimya Makine Almanca Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Felsefe Grubu Fen

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

TRABZON ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN TRABZON ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli belgeler,

Detaylı

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler On5yirmi5.com Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler 2014 2015 2014 2015 yılındayeni Açılan Üniversiteler ve Bölümler Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2015 Cuma (oluşturma : 1/4/2017) 2014 senesinde üniversitelerde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 016-017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTERSİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 1- Ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU / 10.0 alet Bafra Meslek okulu / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı 04. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI MESLEK YÜKSEKOKULU / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı

Detaylı

İÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN VE KOŞULLARI

İÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN VE KOŞULLARI İÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN VE KOŞULLARI İÜ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL AÇILACAK OLAN ÇİFT ANADAL PROGRAMI HUKUK FAKÜLTESİ Hukuk ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ KONTENJAN ÖNERİSİ AÇILACAK

Detaylı

KAYIT YAPTIRAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI KABUL EDİLECEK PROGRAMLAR

KAYIT YAPTIRAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI KABUL EDİLECEK PROGRAMLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 20-204 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL LİSANS DİPLOMA PROGRAMI KONTENJANLARI VE BAŞVURU SAYILARI BAHAR 4.YY KONTENJAN KAYIT YAPTIRAN KABUL EDİLECEK

Detaylı

Sayfa1. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Sayfa1. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Okul Numarası 346 Üniversite Adı BOĞAZİÇİ Program Adı (İngilizce) 367 BOĞAZİÇİ İktisat (İngilizce) 309 BOĞAZİÇİ Tarih (İngilizce) 465 BOĞAZİÇİ Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 494 BOĞAZİÇİ Matematik (İngilizce)

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI İÇİN ÇİFT ANADAL YAPILACAK BÖLÜMLER / PROGRAMLAR VE KONTENJANLARI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI İÇİN ÇİFT ANADAL YAPILACAK BÖLÜMLER / PROGRAMLAR VE KONTENJANLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ I ÇİFT ANADAL VE YANDAL KONTENJANLARI,BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Başvurular Fakültelerde Dekanlıklara,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulların'da Müdürlüklere Yapılacaktır

Detaylı

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz. ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI KAYITLARI Zorunlu Hazırlık Sınıfında okuyacak

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban ve tavan puanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Kont. Yer. Türü

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Kont. Yer. Türü Programın Kodu 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük ları Listesi (Tablo 4) Genel Genel Okul Kontenjan Kontenjan Birincisi Programın Adı Kont. Yer. Türü En Küçük En Büyük En Küçük

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar,

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ Amaç Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL KONTENJANLARI,BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL KONTENJANLARI,BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇİFT ANADAL VE YANDAL KONTENJANLARI,BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Başvurular Fakültelerde Dekanlıklara,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulların'da Müdürlüklere

Detaylı

KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI

KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI KAYIT TARİHLERİ, ADRESLERİ VE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL TELEFON NUMARALARI Öğrenci İşleri Sekreterlik Faks Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Kayıt Yeri 0212 440 00 00 Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

Puan Türü. Çin Dili ve Edebiyatı DİL- 3. Ermeni Dili ve Edebiyatı DİL- 3 DİL- 3. İbrani Dili ve Edebiyatı. İngiliz Dili ve Edebiyatı DİL- 1

Puan Türü. Çin Dili ve Edebiyatı DİL- 3. Ermeni Dili ve Edebiyatı DİL- 3 DİL- 3. İbrani Dili ve Edebiyatı. İngiliz Dili ve Edebiyatı DİL- 1 2 ve 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Diş Hekimliği Diş Hekimliği (KKTC Uyruklu) Eczacılık Çin Dili ve ı Ermeni Dili ve ı Puan Türü Genel Kont. Genel Yer. En Küçük Puan En

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİV(BOLU) Eğitim Fak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS 1 8 1, 74 293,36628

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİV(BOLU) Eğitim Fak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS 1 8 1, 74 293,36628 no PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUA N TÜR Ü GENEL KONT. (5) ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR (6) 2014 ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (7) 100110018 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİV(BOLU)

Detaylı