Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi"

Transkript

1 Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi

2 İZMİR KALKINMA AJANSI İzmir Kalınma Ajansı 5449 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişiliği haiz bir kuruluş. Yenilik Bölge Planı Kümelenme Yatırım EXPO 2020 Girişimcilik Tanıtım İzmir in kalkınmasına katkıda bulunmayı ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefliyoruz.

3 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Toplam 361 Proje 93 Milyon TL

4 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI Kar Amacı Güdenler 15 Milyon TL 25 Milyon TL Kar Amacı Gütmeyenler 10 Milyon TL

5 BEN BU PROGRAMA BAŞVURABİLİR MİYİM? FİKRİM PROGRAM İÇİN UYGUN BİR KONU MU? YAPACAĞIM HARCAMALARIN HEPSİ ÖDENİR Mİ?

6 Uygun Başvuru Sahipleri Kar Amacı Güden Başvuru Sahipleri Kar Amacı Gütmeyen Başvuru Sahipleri

7 Kar Amacı Güden Başvuru Sahipleri KOBİ ler Kooperatifler Birlikler Çalışan sayısı 250 den az olan Yıllık net satış hasılatı ya da bilançosu 40 milyon TL yi aşmayan KOBİ yönetmeliğindeki diğer koşulları taşıyan İlan tarihinden en az 3 ay önce kurulmuş

8 Kar amacı güden başvuru sahipleri arasından daha önce İZKA dan destek almamış olanlar, Değerlendirme Tablosu 3.3 bölümünden 5 tam puan alacaktır. Daha önce İZKA dan destek almış olanlar ise ilgili bölümden 1 puan alacaktır.

9 Belediyeler Kar Amacı Gütmeyen Başvuru Sahipleri İl Özel İdaresi Mahalli İdare Birlikleri Üniversite Rektörlükleri Organize Sanayi Bölgeleri

10 Kanunen zorunlu olan Ajans bütçe paylarını kısmen ya da tamamen ödememiş olan il özel idaresi ve belediyeler, (yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere) birikmiş bütün borçlarını ve bunlarla ilişkili varsa diğer bütün mali yükümlülüklerini tamamen yerine getirmedikçe, Ajansla sözleşme imzalayamaz.

11 Uygun Ortaklar Uygun İştirakçiler İzmir il sınırları içerisinde (TR31 Düzey 2 Bölgesi) kayıtlı olmaları veya merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu bölgede bulunması dışında, başvuru sahipleri ile aynı uygunluk kriterlerini karşılamalıdırlar. Başvuranların ve ortakların uygunluk kriterlerini karşılamayan kuruluşlar iştirakçi olabilirler. İştirakçi kuruluşlar, projede sponsorluk, teknik destek sağlama gibi roller üstlenecektir. Proje kapsamında yaptıkları harcamalar uygun maliyet değildir.

12 Kar amacı gütmeyen başvuru sahiplerinin ortakları bulunması ve ortaklarının projeye katılım ve katkı düzeyinin yeterli bulunması durumunda ilgili proje Değerlendirme Tablosu 3.3 bölümünden 5 tam puan alacaktır. Aksi durumda ilgili proje söz konusu bölümden 1 puan alacaktır.

13 İkinci öncelik kapsamında tarihli ve sayılı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik te Madde 5 te belirtilen tüketim birleştirme yöntemiyle yenilenebilir enerjiye dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi kurmayı planlayan başvuru sahiplerinin, tüketimini birleştirdiği diğer kurum ve kuruluşlarla proje ortağı olması gerekmektedir.

14 Uygun Projeler Projelerin uygun kabul edilebilmesi için program amacına katkıda bulunması ve öncelik kapsamına girmesi gerekmektedir. Proje Süresi: En az 6, en çok 12 ay. Proje Yeri: İzmir

15 Programın Amacı İzmir (TR31) bölgesinde Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri nde Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin geliştirilmesi, bu teknolojilerin üretilmesi, kullanımının yaygınlaştırılması ile verimlilik, rekabet gücü ve çevresel performansın artırılması

16 Yenilenebilir enerji sistemlerinin ve çevre teknolojilerinin tasarımına ve üretimine yönelik Ar-Ge veya ürün/süreç yeniliği ve ticarileştirme çalışmaları Yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimine yönelik olarak 50 kwe veya üzerinde kapasiteye sahip yatırımlar yapılması Yenilenebilir enerji kaynaklarının ısıtma, kurutma, soğutma ve ulaştırma amaçlı kullanımının sağlanması

17 Öncelik 1 İçin Örnek Proje Konuları Rüzgâr türbin kanatları için dayanıklı kompozit malzeme geliştirme çalışmaları Jeotermal enerjide düşük sıcaklıklarda kullanılacak ısı pompalarının imalatı Rüzgâr santral yönetimi ve şebeke yönetimi konusundaki yazılım çalışmaları Biyo-yakıt proses atıklarının değerlendirilme teknolojilerinin geliştirilmesi ve üretilmesi

18 Özellikle 1. öncelik kapsamında sunulacak projelerdeki Ar-Ge faaliyetleri, uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme aşamalarını mutlaka içermelidir.

19 Öncelik 2 İçin Örnek Proje Konuları İşletimi kolay, kırsalda kullanılabilecek biyo-enerji paket tesislerinin kurulması Güneş enerjisi, biyogaz, jeotermal, rüzgâr, biyo-kütle vb. yenilenebilir enerji kaynaklarından lisanssız elektrik üretimine yönelik 50 kwh veya üzerinde kapasiteye sahip yatırım projeleri

20 Öncelik 3 İçin Örnek Proje Konuları Jeotermal ve güneş enerjisinin sebze-meyve kurutma, sera ısıtma amaçlı kullanılması Güneş termal enerjisini büyük ölçekli binalarda veya endüstriyel sistemlerde ısıtma, soğutma ve kurutma amaçlı kullanmak üzere çalışmalar

21 Uygun Olmayan Proje Konuları Yalnızca tanıtım ve organizasyonel faaliyetleri içeren projeler, Yalnızca araç veya yalnızca elektrikli araç alımına yönelik projeler, Yalnızca etüt ve projelendirme faaliyetlerinden oluşan projeler, Yalnızca servis ve bakım amaçlı yapılacak yatırımları içeren, üretim içermeyen projeler.

22 Uygun Maliyetler Proje uygulamalarında ortaya çıkan bütün maliyetler destek kapsamına girmemektedir. Uygun ve uygun olmayan maliyetler için lütfen başvuru rehberlerini inceleyiniz.

23 Kamu kurum veya kuruluşları dışındaki yararlanıcılar için Katma Değer Vergisi (KDV) uygun maliyet değildir. Bütçeye maliyetler yansıtılırken KDV nin dâhil edilmediğinden emin olunmalıdır.

24 Uygun Olmayan Maliyetler Başvuru sahibinin mevcut personeline yapılacak maaş ödemeleri Finansal kiralama (leasing) ve amortisman giderleri Arazi ya da bina alımları İkinci el ekipman alımları Üretime yönelik canlı materyal (damızlık hayvan, tohum, fide, fidan vb.) ve girdi (gübre, ilaç vb.) maliyetleri

25 Uygun Olmayan Maliyetler Projenin uygulanmasına katılan kamu görevlilerinin maaşları Ofis kirası, elektrik, su, ısınma, haberleşme vb. giderler Araç maliyetleri (Akaryakıt, bakım, vb.), Patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarımlar ile diğer kanunlarla koruma altına alınmış olan sınaî mülkiyet haklarına ilişkin maliyetler.

26 Küçük ölçekli yapım işleri Ajans desteğinin %30 unu, Görünürlük maliyetleri Ajans desteğinin %3 ünü, Satış ve pazarlama maliyetleri proje bütçesinin %15 ini, AŞAMAZ!

27 Program Bütçesi /Destek Limitleri-Oranları Azami Destek Tutarı Asgari Destek Tutarı TL TL Kar Amacı Güden %50 Maksimum Destek Oranı Kar Amacı Gütmeyen %75

28 Destek miktarı TL nin üzerinde olan bütün projelerden denetim raporu talep edilmektedir. Bu denetim Sermaye Piyasası Kurulunca onaylanmış Bağımsız Denetim Şirketi, Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Mali Müşavirler tarafından yapılmalıdır. Denetim maliyetleri bütçeye yansıtılabilir.

29 GENEL ŞARTLAR Bir başvuru sahibi en fazla iki başvuru yapabilir ve en fazla bir projesi için destek alabilir. Bir başvuru sahibinin ikiden fazla proje sunması durumunda başvuru sırasına göre üçüncü ve daha sonra sunduğu projeler değerlendirmeye alınmaksızın iade edilecektir.

30 GENEL ŞARTLAR İZKA tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde ilan edilen Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik ile Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programları ya da 12 Eylül 2011 tarihinde ilan edilen Teknolojik Üretim ve Yenilik Mali Destek Programı kapsamında destek almış olan işletmeler, proje uygulama süresince ve sözleşmede belirtilen proje bitiş tarihinden itibaren 1 yıl boyunca İZKA ya başvuramazlar.

31 Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar a göre aynı yatırım harcaması için birden fazla devlet desteğinden yararlanılamaz. Başvuru sahiplerinin Başvuru Rehberi Ek H yi sunarak bu konuda beyanda bulunmaları gerekmektedir.

32 BEN BU PROGRAMA BAŞVURABİLİR MİYİM? FİKRİM PROGRAM İÇİN UYGUN BİR KONU MU? YAPACAĞIM HARCAMALARIN HEPSİ ÖDENİR Mİ?

33 ŞİMDİ NE YAPMALIYIM?

34 NASIL BAŞVURULMALI? Başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi Proje ve Faaliyet Destek Modülü (KAYS) üzerinden gerçekleştirilmeli. izka.org.tr den KAYS a giriş yapılarak kullanıcı adı ve şifre alınmalı ve başvuru sahibi sisteme kaydedilmeli. İzmir-Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri programı seçilerek başvuru oluşturulmalı.

35 KAYS üzerinden başvuru yapılırken başvuru sahibi kurum kar amacı güden kategorisinde ise TR31/12/YE01 ; kar amacı gütmeyen kategorisinde ise TR31/12/YE02 referans kodu seçilmelidir.

36 NASIL BAŞVURULMALI? Sistem üzerinden başvuru formu, bütçe, mantıksal çerçeve ve özgeçmişler doldurulmalı. Tüm destekleyici belgeler sisteme yüklenmeli. Başvuru dosyasının çıktısı alınarak tüm sayfalar paraflanmalı ve gerekli yerler imzalanmalı. Matbu başvuru dosyası elden ya da posta yolu ile İZKA ya teslim edilmeli.

37 KAYS üzerinden doldurulmayan ve son başvuru tarihine kadar çıktısı İZKA ya iletilmeyen başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Matbu başvuru ile KAYS üzerinden yapılan başvuru arasında fark olması durumunda KAYS üzerinden yapılan başvuru esas alınacak ve değerlendirme onun üzerinden yapılacaktır.

38 DESTEKLEYİCİ BELGELER İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ÇED kararı Projeye ilişkin ÇED olumlu kararı veya ÇED gerekli değildir kararı veya ÇED Yönetmeliğinin kapsamı dışında olduklarına dair karar veya ilgili kuruma yapılan ÇED başvurusu sunulmalıdır. 1. öncelik için iş planı (EK F)

39 DESTEKLEYİCİ BELGELER Kar amacı güdenler için KOBİ bilgi beyannamesi (EK G) Üniversite ile yapılacak danışmanlık ya da teknoloji transferi belgesi (EK I) Üniversiteler ile yapılacak sözleşme, Başvuru Rehberi EK I ya uygun olarak hazırlanmalı ve proje kapsamında alınacak danışmanlık desteğini/teknoloji transferini detaylı bir şekilde tanımlamalıdır.

40 Değerlendirme Tablosu 1.1 bölümünde üniversite sözleşmesine sahip olan projelere 5 tam puan, olmayanlara 1 puan verilecektir. Yeterli detayda içeriğe sahip olmadığı değerlendirilen ve üniversitenin yetkili makamı tarafından imzalanmamış sözleşmeler uygun destekleyici belge olarak kabul edilmeyecektir.

41 DESTEKLEYİCİ BELGELER 2. ve 3. öncelik için fizibilite raporu (EK J) 2. öncelik için başvuru sahibinin elektrik aboneliğini ve elektrik tüketim miktarını gösterir belge 2. öncelik için bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde belirlenen koşullara uygun olarak dağıtım şirketinden alınmış olmalıdır.

42 Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu alınmasından sonra, Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşması yapılması gerekmektedir. Proje başarılı bulunur ve sözleşme imzalanır ise, ön ödemenin yapılabilmesi için bu belge sunulmalıdır. Bu nedenle, gerekli süreçlerin en kısa sürede başlatılması gerekmektedir. Nihai ödemelerin yapılabilmesi için ise geçici kabul işlemlerinin tamamlanmış olmalıdır. Bu işlemler hakkında bilgi almak için epdk.gov.tr adresini inceleyebilirsiniz.

43 DESTEKLEYİCİ BELGELER 2. öncelik için sistemin kurulacağı yerin mülkiyetini gösterir belge Üretim tesisinin kamu veya hazine arazisi veya orman sayılan alanlar üzerine kurulmak istenmesi halinde bu arazinin ilgili mevzuatına göre kullanım hakkının edinildiğine dair belgenin sunulması gerekir. 2. ve 3. öncelik için jeotermal enerji kaynağına dayalı olarak kurulacak tesisler için işletme veya arama ruhsatı

44 Projenin uygulanması için mutlak suretle gerekli olmasına rağmen, destekleyici belgelerden bir ya da bir kaçının başvuru sırasında sunulmamış olması başvurunuzun reddedilmesine yol açabilecektir.

45 BAŞVURU TESLİMİ İzmir Kalkınma Ajansı Şehit Fethi Bey Caddesi No:49/1 Birlik Plaza Kat: Gümrük, İZMİR Başvuru sistem üzerinden gönderildikten sonra alınan çıktılar, imzaların tamamlanmasının ve tüm destekleyici belgelerin eklenmesinin ardından, 3 nüsha halinde kapalı zarf içerisinde İzmir Kalkınma Ajansı na elden veya posta yoluyla teslim edilir.

46 BAŞVURU TESLİMİ Asıl dosya kırmızı renkli telli dosya olmalıdır ve ıslak imzalı olan başvuru dosyasıyla (başvuru formu, bütçe, mantıksal çerçeve, öz geçmişler) orijinal olan destekleyici belgeler bu dosyada yer almalıdır. Kopya dosyalar (2 adet) mavi renkli telli dosya olmalıdır ve fotokopi olan başvuru dosyasıyla (başvuru formu, bütçe, mantıksal çerçeve, öz geçmişler) destekleyici belgeler bu dosyalarda yer almalıdır.

47 Son Başvuru Tarihi 1 Mart 2013 Saat Son başvuru tarih ve saatinden sonra Ajansımıza ulaşan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

48 BU SÜREÇTE SİZLERE NASIL DESTEK OLACAĞIZ? Bilgilendirme Toplantıları Eğitimler Teknik Yardım Masası Sıkça Sorulan Sorular (SSS) İnteraktif Eğitimler izka.org.tr

49 EĞİTİM TAKVİMİ

50 İNCELEME VE DEĞERLENDİRME DÖNEMİ ÖN İNCELEME TEKNİK VE MALİ DEĞERLENDİRME ÖN İZLEME ZİYARETİ DEĞERLENDİRME KONTROLÜ YÖNETİM KURULU ONAYI YAKLAŞIK 3 AY

51 Ajans hem kaynakların etkili ve verimli kullanılmasının sağlanması hem de finansal olarak desteklenen proje uygulamalarının başarılarının artırılması amacıyla hibe almaya hak kazanmış projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri gerçekleştirecektir. Başlangıç Toplantısı Uygulama Eğitimleri İzleme Ziyaretleri Ödemeler Raporlar İZLEME ve DEĞERLENDİRME

52 Katılımınız için teşekkürler izka.org.tr

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015 Yerel Birimler: Kalkınma Ajansları 26 Kalkınma Ajansı Temel Görevler Bölgesel Kalkınma Planları hazırlamak Finansal

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

İzmir Kalkınma Ajansı ve Yenilenebilir Enerji. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı

İzmir Kalkınma Ajansı ve Yenilenebilir Enerji. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı İzmir Kalkınma Ajansı ve Yenilenebilir Enerji H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı İzmir Enerji Forumu 1. İZKA 2. İZKA ve Yenilenebilir Enerji 3. İZKA Destekleri 4. Soru ve Cevap İçerik 1.

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI SON BAŞVURU TARİHİ: 01.03.2013

İZMİR KALKINMA AJANSI SON BAŞVURU TARİHİ: 01.03.2013 İZMİR KALKINMA AJANSI Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı BAŞVURU REHBERİ SON BAŞVURU TARİHİ: 01.03.2013 Saat:17:00 İZMİR KALKINMA AJANSI YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI

YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI İZMİR KALKINMA AJANSI YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Başvuru Rehberi Referans No (Kar Amacı Güden) :TR31/12/YE01 Referans No (Kar Amacı

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ EKONOMİ 8.500.000 TL ÜRETİMDE ODAK ALANLAR 5.000.000 TL TOPLAM HİBE TUTARI : 13.500.000 TL ÖNGÖRÜLEN PROJE HACMİ: 25.000.000 TL 2 FKA 2014 MALİ DESTEK

Detaylı

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SANAYİ BÖLGELERİNİ GELİŞTİRME MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi Başvuru sahipleri ve ortakların uygunluğu Faaliyetlerin uygunluğu

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI

MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde kabul edilmiş ve 08.02.2006

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir.

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı,

Detaylı

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı: 10.000.000 TL 2011

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

Öncelik 1: Güneş enerjisi ve hidrolik enerji kaynakları ile elektrik üretimi sağlayan yatırım projeleri Öncelikler Öncelik 2: Diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından (biyogaz, jeotermal, rüzgar, biyokütle,

Detaylı

BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI

BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM MALİ DESTEK PROGRAMI Mevlana Kalkınma Ajansı,TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı'nın amaçları doğrultusunda Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Bilgi

Detaylı

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24 TOPLANTI GÜNDEMİ 09:45 10:00 Kayıt 10:00 10:30 2013 Teknik Destek Programı 10:30 11.00 2013 Doğrudan Faaliyet Destek Programı 11:00 11:15 Çay/kahve arası 11:15 12:15 DFD KAYS Başvuru Eğitimi 12:15 12:30

Detaylı

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır.

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır. EK-A: BAŞVURU FORMU Başvuru formu ve ekleri KAYS üzerinden doldurulmalıdır. Başvuru formunun tüm bölümleri eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Proje teklifi Türkçe olarak doldurulmalıdır. Başvuru formu

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi PROGRAMIN DAYANAĞI Bu mali destek programı, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Çalışma Programı ile Ajans uzmanlarının il ve ilçe merkezlerinde yapmış

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI 1 2 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI Yenilenebilir Enerji Nedir? Doğal süreç içerisinde kendini yenileyebilen enerji kaynaklarına, yenilenebilir

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANSSIZ ÜRETİM BAŞVURULARINDA SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER LİSTESİ

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANSSIZ ÜRETİM BAŞVURULARINDA SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER LİSTESİ GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI 2. Tüzel kişiyi temsil ve ilzama yetkili şahıs/şahısların Yetki Belgeleri, (Üretim tesisinin kamu veya hazine arazisi veya orman sayılan alanlar üzerine kurulmak istenmesi halinde,

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Tedbiri TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR 101 SEKTÖRÜ Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Et Üreten Tarımsal

Detaylı

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar Lisanssız Elektrik i İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar NOT: Yönetmelik ve Tebliğ hükümlerine göre tam ve eksiksiz başvurular işleme alınır,

Detaylı

2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 09 OCAK 2018 ISPARTA

2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 09 OCAK 2018 ISPARTA 2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 09 OCAK 2018 ISPARTA Geçmiş Destek Programları 2016 2015 2014 2012 2011 2010 12 Milyon 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 10 Milyon 56 proje

Detaylı

ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI

ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI YENİLENEBİLİR ENERJİ ve ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ İnternet Son Başvuru Tarihi: 26 Şubat 2016 // 17:00 Proje Son Teslim Tarihi: 04 Mart 2016 // 17:00 www.izka.org.tr Başvuru Rehberi İZMİR KALKINMA AJANSI YENİLENEBİLİR

Detaylı

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Odakule-İstanbul,

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN)

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) 2011 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI JEOTERMAL VE MADENCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ Referans No: TR72-11-İKP-02 İÇİNDEKİLER. Sayfa 1. JEOTERMAL ve MADENCİLİK

Detaylı

2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Açılış Törenine Hoşgeldiniz

2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Açılış Törenine Hoşgeldiniz 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Açılış Törenine Hoşgeldiniz 30.01.2015 1 Rekabet Gücünün Artırılması ve Yenilikçilik Mali Destek Programı Program bütçesi: 15.000.000 TL Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 ÖNEMLİ UYARI İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunacak

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü 28 Aralık 2009 DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KÜRESEL REKABETİN YOLU AR-GE Bilgi toplumunun yolu özel sektörün

Detaylı

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU YOL HARİTASI RED Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğinin 7. Maddesinde

Detaylı

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI TANIMLAR PROGRAMIN KÜNYESİ 1. KOOPERATİF VE BİRLİKLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş 1.2. Programın Amacı Ve Öncelikleri 1.3. T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı

Detaylı

İSTANBUL KALKINMA AJANSI

İSTANBUL KALKINMA AJANSI İSTANBUL KALKINMA AJANSI 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI ORTAK HUSUSLAR ve DEĞERLENDİRME SÜRECİ 6 Ocak 2015 Sunum Planı Uygunluk Kriterleri Başvuru Süreci Değerlendirme Süreci Önemli Hatırlatmalar Uygunluk

Detaylı

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü Ar-Ge Destekleri Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SAN-TEZ PROGRAMI DESTEK ORANI : Bakanlık tarafından

Detaylı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı

1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek. Programı 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı 1 Ülke İhtiyaçları Analizi Devlet Kuruluşları İlgili Fakülteler Kurumlar İlgili Bakanlık TÜBİTAK STK lar Özel Sektör 2 Ülke İhtiyaçları Analizi 3 Öncelikli

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ve MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI

OKUL ÖNCESİ ve MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI OKUL ÖNCESİ ve MESLEKİ EĞİTİM MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde kabul edilmiş

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında 6 farklı mali destek Programı 11 Kasım 2013 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Toplam 25.100.000

Detaylı

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı 9.000.000 TL Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı 5.000.000 TL Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı

Detaylı

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. Dernek ve Vakıflar için son başvuru tarihinden 3 ay önce kurulmuş olma

Detaylı

T. C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ İLANI

T. C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ İLANI T. C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ İLANI Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2014 yılı için Öncelikli Sektörler ve Sosyal Kalkınma Mali Destek

Detaylı

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

TÜBİTAK / TEYDEB 1512-BİREYSEL GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK PROGRAMI

TÜBİTAK / TEYDEB 1512-BİREYSEL GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK PROGRAMI TÜBİTAK / TEYDEB www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul Programın Amacı: Nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet

Detaylı

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil 1. EK A Başvuru Formu nin 2. EK B-1 Faaliyet Bütçesi 3. 4. Bu belgelerin herhangi bir EK B-2 Beklenen Finansman tanesinin eksik Kaynakları olması ya da asıllarının EK B-3 Maliyetlerin bulunmaması Gerekçelendirilmesi

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi Başvuru sahipleri ve ortakların uygunluğu Faaliyetlerin uygunluğu

Detaylı

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA İÇERİK 1 2 3 4 TEMEL BİLGİLER GENEL KURALLAR REHBER DOKÜMANLAR ÇAĞRI BAŞLIKLARI 5 BAŞVURU SÜRECİ 6 DEĞERLENDİRME

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE ORTAK ÜRETİM ALTYAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE ORTAK ÜRETİM ALTYAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE ORTAK ÜRETİM ALTYAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI KAYS Üzerinden Son Başvuru: 26.03.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 02.04.2018 Saat:17:00 ORGANİZE SANAYİ

Detaylı

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI MALİ PROGRAMLARI İLERİ TEKNOLOJİLİ ÜRÜN MDP YEREL ÜRÜN MDP www.ankaraka.org.tr Ajans Etkisi YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK, DÜNYA İLE REKABET EDEN, DÜŞÜNCE ve YENİLİĞİN BAŞKENTİ ANKARA

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

MALi DESTEK. 23 Mart YILI. Taahhütname SON TESLiM TARiHi ALTYAPILARININ PROGRAMI ALTYAPI PROGRAMI PROGRAMI PROGRAMI

MALi DESTEK. 23 Mart YILI. Taahhütname SON TESLiM TARiHi ALTYAPILARININ PROGRAMI ALTYAPI PROGRAMI PROGRAMI PROGRAMI 2018 YILI MALi DESTEK PROGRAMLARI ALTYAPILARININ ALTYAPI PROGRAMI PROGRAMI PROGRAMI PROGRAMI 23 Mart 2018 1 Taahhütname SON TESLiM TARiHi 30 Mart 2018 www.marka.org.tr 2 PROGRAMI PROGRAMI NEREYE VE NASIL

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI ve

KALKINMA AJANSLARI ve KALKINMA AJANSLARI ve 13 MART 2012 ANKARA Mustafa Zati Uzman Sunum Planı Neden Kalkınma Ajansları Dünya da Kalkınma Ajansları Türkiye de Kalkınma Ajansları Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Ajansları Destekleri

Detaylı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞVURULARININ ANALİZİ Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı Ocak, 2014 Diyarbakır İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI... 4 2.1. Diyarbakır/Şanlıurfa Dağılımı...

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından

Detaylı

KOSGEB AR-GE VE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI

KOSGEB AR-GE VE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI KOSGEB AR-GE VE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI / Mart.2016 KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Destek Programı Başvuru Şartları Proje programına, KOBİ ölçeğindeki işletmeler ile GİRİŞİMCİ statüsünde olan gerçek kişiler

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI

İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI Sunum Planı İstanbul Kalkınma Ajansı ve Bölge Planı 2016 Yılı Mali Destek Programları Girişimcilik Mali Destek Programı Uygunluk

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIMI DESTEKLERİ Seyitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN YATIRIMINA İLİŞKİN DESTEKLER II. BAŞVURU SÜRESİ VE ŞARTLARI III.

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

%25 - %90 6-12 19/02/2014 gen@istka.org.tr. %25 - %90 6-12 18/02/2014 evk@istka.org.tr 200.000 1.500.000 200.000-10.000.000 25.000.

%25 - %90 6-12 19/02/2014 gen@istka.org.tr. %25 - %90 6-12 18/02/2014 evk@istka.org.tr 200.000 1.500.000 200.000-10.000.000 25.000. Program Adı / Kodu Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı ISTKA/2014/AFK Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı (İşletmeler) ISTKA/2014/EVI Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı ISTKA/2014/EVK

Detaylı

Bağımsız Değerlendirici İlanı

Bağımsız Değerlendirici İlanı Bağımsız Değerlendirici İlanı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR61 (Isparta, Antalya, Burdur) Düzey 2 Bölgesinde 2011 yılı ve takip eden yıllarda yürütülecek mali destek programlarına başvuruda

Detaylı

26.11.2013 ANKARA KALKINMA AJANSI

26.11.2013 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Amaçlar Programların amaçları nelerdir? Programların öncelikleri nelerdir? Uygunluk Kriterleri Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler-faaliyetler uygun kabul edilir? Başvuru Süreci Değerlendirme

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. İlköğretim okulları, liseler ve halk eğitim merkezleri Turizm ve

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2014 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

KONYA KOBİ BİLGİ PAZARI DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME PROGRAMI KASIM 2017 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

KONYA KOBİ BİLGİ PAZARI DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME PROGRAMI KASIM 2017 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ KONYA KOBİ BİLGİ PAZARI DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME PROGRAMI 24-25 KASIM 2017 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ SUNUM PLANI 2014-2023 MEVKA BÖLGE PLANI, KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ, DESTEK SÜREÇLERİ, SONUÇ. 2014-2023

Detaylı

KOBİ LERE YÖNELİK YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR MALİ DESTEK PROGRAMI TR83/14/KOBİ SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

KOBİ LERE YÖNELİK YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR MALİ DESTEK PROGRAMI TR83/14/KOBİ SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- KOBİ LERE YÖNELİK YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR MALİ DESTEK PROGRAMI TR83/14/KOBİ SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- Soru 1: Teklif çağrısı kapsamında bölgede yatırım yapmayı düşünen bölge dışında kurulu bir firma,

Detaylı

SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU

SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU SözleĢmeye Davet Edilen BaĢvuru Sahiplerinin Dikkatine! 23 Ağustos 2010 1 SÖZLEġMEYE DAVET EDĠLEN BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN DĠKKATĠNE! Sözleşmeler, Başvuru Sahiplerine yapılacak

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

İLÇELER ARASI GELİŞMİŞLİK FARKININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI

İLÇELER ARASI GELİŞMİŞLİK FARKININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI İLÇELER ARASI GELİŞMİŞLİK FARKININ AZALTILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI Türkiye de Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajanslarının kuruluşu koordinasyonu ve görevleri hakkındaki 5449 sayılı Kanun 25.01.2006 tarihinde

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Tarık BÖREKÇİ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. EKONOMİK YATIRIMLAR DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI III. MAKİNE

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 1 Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, KALKINMA AJANSLARI Düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, Uygulamacı değil destekleyici, koordinatör

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Sinan MESUTER Şubat 2015 SUNUM PLANI I. PROJE TEKLİF ÇAĞRISI YÖNTEMİYLE SAĞLANAN DOĞRUDAN FİNANSMAN DESTEĞİ II. DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

Detaylı

KOSGEB. Direktif Proje Yönetim Ofisi / Nisan 2018

KOSGEB. Direktif Proje Yönetim Ofisi / Nisan 2018 KOSGEB KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI 2018-1 Çağrısı İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Direktif Proje Yönetim Ofisi

Detaylı

0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr (ÖDÜL Konu başlığı ile)

0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr (ÖDÜL Konu başlığı ile) ÖDÜL BAŞVURUSU İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN VE BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI SIRASINDA İSO ÇEVRE ŞUBESİ'NDEN YOL GÖSTERİLMEK ÜZERE DESTEK ALINABİLİR. 0212 252 29 00 / 151 &152 ebuyukbay@iso.org.tr

Detaylı

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Toplam proje bütçesinin sınırları ile en düşük ve en yüksek bütçe miktarları nelerdir? Başvuru Rehberinin 1.3. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali Kaynak bölümünde

Detaylı

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR 1 Enerji de Politika ve Hedefler Vizyon 2023 Hedefleri 10. Kalkınma Planı (2014-2018) TR32 Düzey 2 Bölgesi (Aydın, Denizli,

Detaylı