İÇİNDEKİLER A A1 A2 A3 A4 YÜNSA MARKASI YÜNSA MARKA KİŞİLİĞİ YÜNSA KURUMSAL MARKA DEĞERLERİ YÜNSA MARKA VAADİ YÜNSA VİZYON-MİSYON

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇİNDEKİLER A A1 A2 A3 A4 YÜNSA MARKASI YÜNSA MARKA KİŞİLİĞİ YÜNSA KURUMSAL MARKA DEĞERLERİ YÜNSA MARKA VAADİ YÜNSA VİZYON-MİSYON"

Transkript

1 KURUMSAL KİMLİK REHBERİ 2011

2 İÇİNDEKİLER A A1 A2 A3 A4 B B1 B2 C C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 C9 C10 C11 C12 C13 C14 C15 MARKASI MARKA KİŞİLİĞİ KURUMSAL MARKA DEĞERLERİ MARKA VAADİ VİZYON-MİSYON LOGOSUNUN TEMEL ÖĞELERİ ŞİRKET/KURUM LOGOSU (KURUMSAL LOGO) ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN ORANLARI LOGONUN GÜVENLİK ALANI VE ASGARİ KULLANIM BÜYÜKLÜĞÜ ANA YAZI KARAKTERİ YARDIMCI YAZI KARAKTERLERİ ANA VE YARDIMCI RENK STANDARTLARI LOGONUN RENKLERİ LOGONUN TEK RENK UYGULAMALARI RENKLİ FON ÜZERİNDE LOGO UYGULAMASI SİYAH - BEYAZ FON ÜZERİNDE LOGONUN MAVİ-SİYAH İKİ RENKLİ UYGULAMASI SİYAH - BEYAZ FON ÜZERİNDE LOGONUN TEK RENK MAVİ UYGULAMASI SİYAH BEYAZ FON ÜZERİNDE LOGONUN SİYAH-BEYAZ UYGULAMASI FOTOĞRAF ÜZERİ KULLANIM LOGONUN GOFRE UYGULAMASI LOGONUN DİJİTAL ORTAMDA UYGULANMASI YANLIŞ UYGULAMA ÖRNEKLERİ E F F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 F13 F14 F15 F16 F17 F18 G BAYİLER VE SATIŞ OFİSLERİ ÜRÜN/ MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGO KULLANIM YERİ SABANCI AİDİYET İMZASI KULLANIM YERİ SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ İMZA LOGOSUNUN BİLEŞENLERİ İMZA LOGOSUNUN KULLANIM ŞEKİLLERİ İMZA LOGOSUNUN ORANLARI İMZA LOGONUN GÜVENLİK ALANI VE ASGARİ KULLANIM BÜYÜKLÜĞÜ İMZA LOGO ANA YAZI KARAKTERİ İMZA LOGO ANA VE YARDIMCI RENK STANDARTLARI İMZA LOGONUN RENKLERİ İMZA LOGONUN TEK RENK UYGULAMALARI İMZA LOGONUN RENKLİ FON ÜZERİNDE UYGULAMALARI İMZA LOGONUN SİYAH FON ÜZERİNDE UYGULAMALARI İMZA LOGONUN SİYAH FON ÜZERİNDE GOLD RENK UYGULAMALARI İMZA LOGONUN FOTOĞRAF ÜZERİ KULLANIMI İMZA LOGONUN DİJİTAL ORTAMDA UYGULANMASI İMZA LOGONUN İLAN, TANITIM MALZEMELERİ VB ÜZERİ KULLANIMI YANLIŞ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ONAY VE YARDIM İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ D ŞİRKET KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D8 D9 D10 D11 D12 D13 D14 D15 D16 D17 D18 D19 D20 D21 D22 D23 D24 BASILI MALZEMELER ANTETLİ KAĞIT ANTETLİ KAĞIT (ÜNVANLI) ANTETLİ DEVAM KAĞIDI KARTVİZİT SAYGILARIMIZLA KARTI ZARF (DL) ZARF (C4) ZARF (C3) FAKS GÖNDERME FORMU FATURA İRSALİYE DOSYA CD KABI CD ETİKETİ MUHTELİF MALZEMELER POWERPOINT SUNUM KAPAĞI TABELA BAYRAK ARAÇ ÜZERİ UYGULAMA KİMLİK KARTLARI ELEMAN ARAMA İLANI ÖLÜM İLANI E-POSTA İMZASI

3 MARKASI A Markanın en temel ifadesi marka imzası, yani logodur. Ancak markanın başkaları tarafından nasıl algılandığına logonun yanı sıra, her ürün, her hizmet, her iletişim anı, davranış, markalanmış eşya ve fiziksel ortam katkıda bulunur. şirketinin ve ürün/markasının istenilen şekilde algılanabilmesi için her yerde tutarlı ve doğru bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Bu kitapta yer alan tarifler, Yünsa nın kurumsal/şirket duruşu, Yünsa nın ürün/marka duruşu ve Sabancı Aidiyet İmzası için geçerlidir. şirketi ve şirketine ait ürün markalarının marka kişiliği, marka değerleri, marka vaadi, konumlandırmaları ve vizyon-misyon ifadeleri bu kitapta belirtilmiş olup, markasının oluşturduğu üst kimlikle uyum içerisinde, gerek Türkiye sınırlarında, gerekse yurtdışındaki tüm ofisleri nde aynen uygulanmak ve kullanılmak durumundadır. nın yurtdışı ajansları ise, yaptıkları her türlü temsilde, kendi şirket kimliklerini kullanmak durumunda olup, şirketi ve markalarına dair yapacakları her türlü temsilde bu kitapta belirtilen ürün/marka logo kullanımlarını merkez yetkililerinin onayları ile kullanmak durumundadırlar.

4 MARKASI MARKA KİŞİLİĞİ A1 Marka kişiliği, bir markanın yaratmak istediği duygusal algıyı ifade eder: Marka bir insan olsaydı, nasıl algılanırdı? sorusunun yanıtıdır. Doğrudan doğruya Yünsa adını taşıyan alt ürün veya markaların (kumaş grupları, kategorileri, vb) ayrıca marka tanımları olabileceği gibi, Yünsa markasının aşağıda tarif edilen marka kişiliğinin unsurları kurumsal bir üst kimlik teşkil eder. Başka bir ifadeyle, Yünsa kurumsal (şirket) kimliği, ürün (marka) kimliği ve Sabancı Aidiyet İmzası, kamuoyu, tüketici ve diğer paydaşlar nezdinde kullanılması gereken üç önemli temel algı ayağıdır. Öncü Yünsa, faaliyet gösterdiği yünlü kumaş sektöründe Avrupa da ve Türkiye de liderdir, dünyada da ilk beşte yer alarak lider olmaya adaydır. Her zaman müşterilerine daha yüksek ürün ve hizmet kalitesi sunabilmek için çalışır. Faaliyet gösterdiği yünlü kumaş sektöründe teknolojik ve tasarımsal tüm yeniliklere öncülük ederek gerek sektörün gelişmesine gerekse müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarda bulunur. Çevre Dostu Yünsa, faaliyet gösterdiği yünlü kumaş sektöründe üretimin çevreye olan olumsuz etkilerini minimize edecek şekilde enerji ve doğal kaynakları verimli olarak kullanır. Karbon salınımını düşük oranda tutarak, çalışanlarını eğiterek, doğal kaynak kullanımını minimize etmek amacıyla 6 Sigma ve İyileştirme Çemberi proje çalışmaları yaparak çevre ve insan sağlığına zararsız faaliyetler göstermektedir. Güvenilir Yünsa, her işte, her ürün ve hizmetinde müşterileri, yatırımcıları, iş ortakları, çalışanları ve genel kamuoyu nezdindeki yüksek güvenilirliğini pekiştirir. Yenilikçi/Yaratıcı Yünsa, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda, bünyesinde bulundurduğu AR-GE birimi ile gerek sunduğu ürün ve hizmetler, gerekse çalışma uslubu, operasyonel yapısı ve teknolojileri ile yenilikçi ve yaratıcı olmayı amaçlar. Moda Üreticisi Yünsa, önde gelen bir tekstil üreticisi ve sanayi şirketi kimliğinin yanısıra, dünya moda sektörünün önde gelen tanınmış markalarıyla işbirliği içerisinde çalışan, İtalya daki tasarım ofisi ile ünlü dünya markalarının tasarım ofisleri ile işbirliği içerisinde, dünya moda sektörüne üretim yapan bir moda üreticisi olarak marka kişiliğini konumlamaktadır.

5 MARKASI KURUMSAL MARKA DEĞERLERİ A2 Yünsa yönetim anlayışının altında yatan ve Yünsa markasını oluşturan değerler aynı zamanda Yünsa kurum kültürünü ifade eder. Yünsa markasını temsil eden kurum ve bireylerin rekabet ortamındaki çalışma ve davranış prensiplerini oluşturur. Yünsa kurumsal markasının değerleri; Güvenilirlik ve dürüstlük Hız ve esneklik Ekip çalışması ve işbirliği Müşteri odaklılık Sürekli gelişim ve yaratıcılık İnovasyon ve yaratıcılıkla kalıcı üstünlükler yaratmak Liderlik/Öncülük etmek Cesaretli olmak İçimizdeki güce inanmak Atak ve esnek olmak Farklı fikirlere açık olmak Yüksek zeka ve beceriye sahip olmak Her zaman daha iyisini istemek Rekabete açık olmak Aktif katılım (Karar süreçlerinde katılımı ve ortak aklı teşvik etmek) Takımın gücünü harekete geçirebilmek Bireysel sorumluluk almak Görüş faklılıklarını desteklemek Hataları fırsata dönüştürmek Sosyal Sorumluluk ve Şeffaflık (Öz değerlerimizi gerçekleştirmek) İnsana saygılı olmak Tevazu göstermek Halka yakınlığı korumak Topluma karşı sorumlu hissetmek İyimser ve olumlu yaklaşıma sahip olmak Global standartlarda kurumsal yönetim ilkelerini benimsemek Stratejik Yaklaşım (Uzun dönemde kalıcı üstünlükler sağlamak) Bugün mükemmeliyeti başarmak Yarın mükemmeliyeti başarmak üzere kurgulamak Dünyaya açık olmak Birikimi değerlendirmek Esnek ve değişken olabilmek Fırsatları değerlendirmek ve yaratmak

6 MARKASI MARKA VAADİ A3 Marka vaadi, markanın başta müşterileri olmak üzere tüm paydaşlarına verdiği sözüdür: hangi temel beklentinin karşılanacağını ifade eder. Yünsa marka vaadi, müşterilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız, yatırımcılarımız ve Türk halkının Yünsa markasının yerine getirmesini arzu ettiği temel beklenti ve yerine getireceğimize söz verdiğimiz temel vaadimizdir. Marka/Ürün Sloganımız: Kumaş Sanatı / Art of Fabric Yünsa teknoloji ile tasarım sanatını buluşturduğu kumaşlarında teknolojinin tüm yeniliklerinden faydalanarak sanatsal bir yaklaşımla dokuma yapmaktadır. Yünsa tasarımlarının gücü, ve Yünsa tasarımcılarının sanatsal yaklaşımı, Yünsa nın en öncelik verdiği iş girdileri arasındadır. En son ve en modern çizgilerle müşterilerinin beklentilerini de aşacak kalitede ve desende kumaşları sunmada öncü bir rol üstlenerek Türkiye de ve tüm dünyada başarı grafiğini yükseltmekte, paydaşlarının da memnuniyetini artırmaktadır. Yünsa ürün/marka logo ve kimliğinin kullanıldığı her alanda Yünsa ürün/marka sloganı olarak Kumaş Sanatı / Art of Fabric ifadesi, bu kitabın ilgili bölümlerinde belirtildiği kurallar dahilinde kullanılabilmektedir.

7 MARKASI VİZYON-MİSYON A4 Vizyonumuz; Moda dünyasının vazgeçilmezi olan tekstil ürün ve hizmetlerinde farklılık yaratarak büyümek ve global bir güç olmak. Misyonumuz; Tekstilin farklı alanlarında, öncü ve rekabetçi yaklaşımlarla, moda dünyası tarafından tercih edilen ve değer yaratan lider bir moda üreticisi olmak.

8 LOGOSUNUN TEMEL ÖĞELERİ B kurumsal kimliğinin temelini oluşturan logosunun temel öğeleri bu bölümde yer almaktadır. Temel öğeler: biçimsel özellikleri, sürekli yinelenen kullanımları nedeniyle kurumsal bir görsel bütüne bağlayan görsel işaretlerdir. Belirlenen görsel işaretlerle kimlik oluşturucu bir bütünlüğün sağlanabilmesi için bu bölümde tanımlanan kurallar titizlikle uygulanmalıdır., Sabancı iştiraki bir şirkettir. Bu kurumsal kimlik kılavuzu, Sabancı iştiraklerinin kurumsal kimlik standartlarının tarifi için yaratılan modele uygun olarak hazırlanmıştır. Diğer Sabancı iştirakleri gibi, Yünsa nın şirket/kurum ve ürün/marka logo kullanımlarını ve kurumsal kimlik standartlarını düzenleyen yetkili merci Sabancı Marka Kurulu dur. iki farklı logo uygulamasına sahiptir. 1. Yünsa Şirket/Kurum Logosu (KURUMSAL LOGO) 2. Yünsa Ürün/Marka Logosu (İMZA LOGO)

9 LOGOSUNUN TEMEL ÖĞELERİ ŞİRKET/KURUM LOGOSU (KURUMSAL LOGO) B1 Yünsa şirketinin/kurumunun temsilini içeren her türlü alanda Yünsa kurumsal logosu (balonlu SA logo) kullanılmaktadır. Kurum adına yapılan her türlü; antetli kağıtlar, zarflar gibi kurumsal duruşum temsil edildiği her türlü resmi şirket malzemeleri ve yazışmalarında aşağıda görülen Yünsa şirket/kurum logosu kullanılmaktadır.

10 LOGOSUNUN TEMEL ÖĞELERİ ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) B2 Yünsa şirketinin, yine Yünsa markalı, ürünlerinin temsilini içeren, ürün/markaya dönük her türlü tanıtımsal alanda (imza logo) kullanılmaktadır. Kurumun ürün/markasının temsili, iletişimi ve tanıtımı adına yapılan her türlü; ilan, web sitesi, reklam ve tanıtım malzemeleri (basılı ve görsel), vb alanlarda ürün/marka logosu, yatay veya dikey, sloganlı veya slogansız olarak ve Sabancı aidiyet imzası eşliğinde kullanılmaktadır. Yünsa ürün/markasının kimliği için hazırlanacak her türlü ürün etiketinde ise ürün/marka logosu (İMZA LOGO) tek başına, yatay veya dikey, sloganlı veya slogansız olarak kullanılabilmektedir.

11 ŞİRKET/KURUM LOGOSU (Kurumsal Logo) C şirket/kurum logosu, kurumu tamamlayan en önemli görsel öğedir. Kurum görsel iletişim dünyasında kendisini resmi olarak, özgün ve belirgin bir şekilde şirket/kurum logosu ile ifade eder. Logonun teknik özellikleri, logoya yaklaşma sınırları ve minimum uygulama büyüklüğü ile ilgili bilgiler devam eden sayfalarda yer almaktadır. Logo özgün bir tasarımdır. Logonun bütünü veya parçaları tekrar baştan oluşturulamaz veya değiştirilemez. Logonun kullanım için çoğaltılması mutlaka dijital dokümanlardan yapılmalıdır. Sabancı Eurostile Bold Extended yazı karakteri ile tasarlanmış YÜN yazı bölümü Sabancı Eurostile Bold Extended yazı karakteri ile tasarlanmış, Sabancı iştiraklerinin kurumsal logolarını bir çatı altında tolayan SA işareti

12 ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN ORANLARI C1 Kurumsal Kimlik kılavuzunda gösterilen durumların dışındaki uygulamalarda, şirket/kurum logosuna yaklaşma sınırlarıyla gösterilen alanın içine başka bir grafik, tipografik veya görsel öğe girmemelidir (zemin ya da fotoğraf üstü kullanım kuralları ayrıca belirtilmiştir). Bu alan aynı zamanda kullanılan basılı malzemenin kenarına asgari yaklaşma sınırını gösterir. şirket/kurum logosu SA nın basılı ortamda yüksekliği 3 mm den, sanal ortamda 14 pixel den az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır. x 2x x 8x x 2x x x/5

13 ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN GÜVENLİK ALANI VE ASGARİ KULLANIM BÜYÜKLÜĞÜ C2 şirket/kurum logosunun tasarımı sırasında belirlenen değerler değişmezdir ve hiç bir şekilde müdahaleye uğramamalıdır. Logonun bütünü veya parçaları tekrar baştan oluşturulamaz veya değiştirilemez. Logonun kullanım için çoğaltılması mutlaka dijital dokümanlardan yapılmalıdır. şirket/kurum logosu sadece yatay olarak kullanılır. logosuna yaklaşma sınırı; Hiç bir grafik, tipografik veya görsel öğe bu sınırla gösterilen alanın içine girmemelidir. x x 3 mm (Basılı ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 14 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü)

14 ŞİRKET/KURUM LOGOSU ANA YAZI KARAKTERİ C3 Yünsa Kurumsal Kimlik bütünlüğünü sağlamak amacıyla kullanılan yazı karakteri ailesi Sabancı Eurostile dir. Sabancı Eurostile yazı karakteri ailesi, diğer yazı arşivlerinde bulunan Eurostile ailelerinden farklılıklar gösterir. Bu nedenle tüm şirket/kurumsal basılı malzemelerinde bu yazı karakteri ailesi kullanılmalıdır. Sabancı Eurostile Demi ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Sabancı Eurostile Regular ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Sabancı Eurostile Bold Extended ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Sabancı Eurostile Bold Condensed ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz

15 ŞİRKET/KURUM LOGOSU YARDIMCI YAZI KARAKTERLERİ C4 Yünsa için basılı ve görsel ortamda (faaliyet raporu, kurumsal broşür, vb) kullanılmak üzere seçilmiş yardımcı yazı karakteri ailesi Documenta dır. Documenta Serif Bold ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Documenta Serif Regular ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Documenta Serif Italic ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Documenta Small Caps Bold ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Documenta Small Caps Regular ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz

16 ŞİRKET/KURUM LOGOSU YARDIMCI YAZI KARAKTERLERİ C4 Yünsa için PC de; Word, Excel, Powepoint vb uygulamalarda; antetli kağıtlar, basın bültenleri vb kurumsal yazışma malzemelerinde tercih edilmesi gereken yazı karakteri ailesi Verdana dır. Verdana Bold ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Verdana Bold Italic ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Verdana Regular ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Verdana Italic ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz

17 ŞİRKET/KURUM LOGOSU ANA VE YARDIMCI RENK STANDARTLARI C5 şirket/kurum kimliğinin ana renkleriyle birlikte kullanım için tavsiye edilen yardımcı renkler bu bölümde verilmiştir. ANA RENKLER Pantone Reflex Blue C 100 R 23 M 73 G 23 Y 0 B 150 K 2 Pantone Black C 0 R 0 M 0 G 0 Y 0 B 0 K 100 YARDIMCI RENKLER White C 0 R 255 M 0 G 255 Y 0 B 255 K 0 Pantone 644 C 33 R 158 M 9 G 176 Y 0 B 201 K 11

18 ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN RENKLERİ C6 Ofset baskıda renk kullanımı Ekstra uygulamalar için belirlenmiş Pantone renkleri, Mavi için Pantone Reflex Blue Siyah için Pantone Black 4 renk uygulamalar için belirlenmiş (CMYK) renkleri, Reflex Blue için 100 Cyan (C) + 73 Magenta (M), + 2 Siyah (K) Siyah için 100 Siyah (K) Pantone Reflex Blue C 100 M 73 Y 0 K 2 R 23 G 23 B 150 Pantone Black C 0 M 0 Y 0 K 100 R 23 G 23 B 150 Açıkhava malzemelerinde renk kullanımı Dijital baskı için belirlenmiş RGB renkleri, Reflex Blue için 23 Red (R), 23 Green (G), 150 Blue (B) Siyah için 0 Red (R), 0 Green (G), 0 Blue (B) Metal uygulamalar için belirlenmiş RAL renkleri, Mavi için RAL 5005 Siyah için RAL 9017

19 ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN TEK RENK UYGULAMALARI C7 Logonun tek renk uygulanacağı durumlar için belirlenmiş renkler Pantone Reflex Blue (mavi), Pantone Black (siyah), Pantone 871 (altın yaldız) ve Pantone 877 (gümüş yaldız) dır. Yünsa logosu için tercih edilen kullanım mavi-siyah iki renkli kullanımdır. Logo tek renk uygulanacak ise öncelikle aşağıdaki Pantone Reflex Blue alternatifi tercih edilmelidir. Tek renk alternatiflerin ikisi aynı logoda bir arada kullanılamaz. Pantone Rexlex Blue (mavi) Pantone Black (siyah) Pantone 871 (altın yaldız) Pantone 877 (gümüş yaldız)

20 ŞİRKET/KURUM LOGOSU RENKLİ FON ÜZERİNDE LOGO UYGULAMASI C8 Yünsa logosu için tercih edilen kullanım mavi-siyah iki renkli kullanımdır. Ama zaman zaman logoyu değişik zeminlerde, fotoğraf, illüstrasyon üzerinde veya tek renk uygulamalarda kullanmak zorunlu olabilir. Önemli olan logonun görünürlüğünün kaybolmamasıdır. Logonun renkli kullanımı ana ve yardımcı renkler kullanılarak bu bölümde verilmiştir. Pantone 871 (altın yaldız) renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Rexlex Blue renkli zemin üzerinde kullanım Pantone 877 (gümüş yaldız) renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Black renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Rexlex Blue renkli zemin üzerinde altın yaldız uygulaması Pantone 644 renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Rexlex Blue renkli zemin üzerinde gümüş yaldız uygulaması Pantone Cool Gray 6 renkli zemin üzerinde kullanım Fotoğraf üzerinde altın yaldız uygulaması Pantone 485 in ana ve yardımcı renk standartlarında gösterildiği üzere kimi basılı ve görsel iletişim malzemelerinde kullanılması kurumsal kimlik standartlarına uygun olsa bile sadce bu renk zemin üzerinde logonun kullanımından kaçınılmalıdır. Fotoğraf üzerinde gümüş yaldız uygulaması

21 ŞİRKET/KURUM LOGOSU SİYAH - BEYAZ FON ÜZERİNDE LOGONUN MAVİ- SİYAH İKİ RENKLİ UYGULAMASI C9 Yünsa logosu için tercih edilen kullanım mavi-siyah iki renkli kullanımdır. Ama zaman zaman logoyu değişik zeminlerde, fotoğraf, illüstrasyon üzerinde veya tek renk uygulamalarda kullanmak zorunlu olabilir. Önemli olan logonun görünürlüğünün kaybolmamasıdır. Logonun renkli kullanımı (örnek olarak seçilmiş gri tonlu zeminlerde) bu bölümde verilmiştir. 10 K 60 K 20 K 70 K 30 K 80 K 40 K 90 K 50 K 100 K

22 ŞİRKET/KURUM LOGOSU SİYAH - BEYAZ FON ÜZERİNDE LOGONUN TEK RENK MAVİ UYGULAMASI C10 Yünsa logosu için tercih edilen kullanım mavi-siyah iki renkli kullanımdır. Ama zaman zaman logoyu değişik zeminlerde, fotoğraf, illüstrasyon üzerinde veya tek renk uygulamalarda kullanmak zorunlu olabilir. Önemli olan logonun görünürlüğünün kaybolmamasıdır. Logonun tek renk (Pantone Reflex Blue) kullanımı (örnek olarak seçilmiş gri tonlu zeminlerde) bu bölümde verilmiştir. 10 K 60 K 20 K 70 K 30 K 80 K 40 K 90 K 50 K 100 K

23 ŞİRKET/KURUM LOGOSU SİYAH - BEYAZ FON ÜZERİNDE LOGONUN SİYAH-BEYAZ UYGULAMASI C11 Yünsa logosu için tercih edilen kullanım mavi-siyah iki renkli kullanımdır. Ama zaman zaman logoyu değişik zeminlerde, fotoğraf, illüstrasyon üzerinde veya tek renk uygulamalarda kullanmak zorunlu olabilir. Önemli olan logonun görünürlüğünün kaybolmamasıdır. Logonun siyah-beyaz kullanımı bu bölümde verilmiştir. 10 K 60 K 20 K 70 K 30 K 80 K 40 K 90 K 50 K 100 K

24 ŞİRKET/KURUM LOGOSU FOTOĞRAF ÜZERİ KULLANIM C12 Yünsa logosunun fotoğraf/grafik üzerinde kullanımında görünürlüğünün sağlanmasına dikkat edilmedilidir.

25 ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN GOFRE UYGULAMASI C13 Yünsa logosunun gofre uygulaması için, siyah-beyaz kullanım standartları geçerlidir. Maksimum gofre derinliği yazıdaki harf kalınlığı kadar olabilir. Gofre kenarlarının malzemenin ve teknolojinin imkan verdiği ölçüde keskin olması gerekir. Metal uygulamalarda, pres yoluyla elde edilmiş gofre, kenar problemlerinden dolayı tavsiye edilmez. Pres uygulama sadece kağıt malzemeler için geçerlidir. Logonun tümü gofre olmalıdır. Sadece SA işareti gofre YÜN yazı bölümü düz olamaz. İçe gofre (ezme) kullanılamaz.

26 ŞİRKET/KURUM LOGOSU LOGONUN DİJİTAL ORTAMDA UYGULANMASI C14 Yünsa logosu, gijital ortamda SA nın yüksekliği 15 pixel den az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır. Dijital ortamda renk kullanımı RGB renkleri, Reflex Blue için 23 Red (R), 23 Green (G), 150 Blue (B) Siyah için 0 Red (R), 0 Green (G), 0 Blue (B) 14 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü)

27 ŞİRKET/KURUM LOGOSU YANLIŞ UYGULAMA ÖRNEKLERİ C15 Yünsa logosunun yanlış uygulamaları, olası durumlar göz önüne alınarak bu bölümde verilmiştir. Logonun kullanımıyla ilgili, rehberde gösterilen örnekler dışında, emin olunmayan durumlarda tasarımcıya danışılmalıdır. Yünsa logosunun parçalarının yerleri değiştirilemez Yünsa logosunun dikey kullanım amacıyla parçalarının yerleri değiştirilemez Yünsa logosunun parçaları baştan üretilemez veya değiştirilemez Yünsa logosunun oranları değiştirilemez Yünsa logosunun renkleri değiştirilemez Yünsa logosunun renkli uygulamalarında tek renk alternatiflerinin ikisi aynı logoda kullanılamaz. LOGOYA YAKLAŞMA SINIRI Kurumsal kimlik klavuzunda gösterilen durumlar dışındaki uygulamalarda logoya yaklaşma sınırlarıyla gösterilen alanın içine başka bir tipografik ya da görsel öğe girmemelidir. Yünsa logosuna yaklaşma sınırıyla gösterilen alanın içine başka bir grafik, tipografik veya görsel obje giremez. Yünsa logosunun siyah-beyaz uygulamalarında logonun renklerinin gri değerleri kullanılamaz. Logo tek renk siyah olarak kullanılır.

28 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI D Bu bölümde şirket/kurum tarafından kullanılan basılı ve muhtelif kurumsal malzemelerinin kimlik standartları tarif edilmektedir; basın/tv reklamları ve tanıtıcı malzemelerdeki görsel/sözsel içerik uygulamaları kapsam dışındadır. şirket/kurum duruşunun var olduğu kurumsal kişilik, kimlik ve imajına dönük her türlü tanıtım faaliyetinde (ürün ve markaya dönük bir çalışma olmadığı alanlarda) şirket/kurum logosu bu bölümde belirtilen kurallar dahilinde kullanılmak durumundadır. ürün/marka duruşunun var olduğu marka kişilik, kimlik ve imajına dönük her türlü tanıtım faaliyetlerinde (şirket/kurum duruşunun direk olmadığı, sadece ürün/marka için yapılan alanlarda) ürün/marka (İMZA logo) tek başına, yatay veya dikey, sloganlı veya slogansız olarak ve Sabancı aidiyet imzası eşliğinde bu kılavuzun F bölümünde anlatıldığı şekillerde kullanılmalıdır.

29 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER D1 şirket/kurumsal kimliğini tanımlayan ayrılmaz parçalardan birisi de basılı malzemelerin tasarımıdır. Yünsa şirketini dışa vuran tüm iletişim öğelerinin değişmez ve ortak tasarım ilkeleri içermesi, Yünsa şirketinin tüm farklı hizmet düzeylerinde tek bir örgütlenme olarak tanıtım kazanması için zorunludur. Basılı malzeme tasarımına ait saptanmış değerlerin bozulmaması veya değişmemesi için bu malzemelerin kullanım için çoğaltılması mutlaka dijital dökümanlardan yapılmalıdır.

30 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ANTETLİ KAĞIT D2 Boyut Kağıt Baskı : A4 / 210 x 297 mm : 90 gr. 1. Hamur : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212)

31 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ANTETLİ KAĞIT (ÖLÇÜLÜ) D YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: orta nokta

32 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ANTETLİ KAĞIT (ÜNVANLI) D3 Boyut Kağıt Baskı : A4 / 210 x 297 mm : 90 gr. 1. Hamur : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) CEM ÇELİKOĞLU GENEL MÜDÜR

33 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ANTETLİ KAĞIT (ÜNVANLI) (ÖLÇÜLÜ) D YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) CEM ÇELİKOĞLU GENEL MÜDÜR Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Ad soyad: 7.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: orta nokta

34 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ANTETLİ DEVAM KAĞIDI D4 Boyut Kağıt Baskı : A4 / 210 x 297 mm : 90 gr. 1. Hamur : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah

35 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ANTETLİ DEVAM KAĞIDI (ÖLÇÜLÜ) D

36 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER KARTVİZİT D5 Boyut Kağıt Baskı : 85 x 54 mm : 300 gr. mat kuşe : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah CEM ÇELİKOĞLU GENERAL MANAGER YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) ccelikoglu@yunsa.com CEM ÇELİKOĞLU GENERAL MANAGER YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) ccelikoglu@yunsa.com Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Ad soyad: 7.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: /1 ÖLÇEK

37 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER SAYGILARIMIZLA KARTI D6 Boyut Kağıt Baskı : 210 x 100 mm : 300 gr. mat kuşe : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) SAYGILARIMIZLA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Saygılarımızla: 15 punto, Harf arası: 300 Satır arası: 7.5 pt Harf arası: WITH COMPLIMENTS 24

38 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ZARF (DL) D7 Boyut Kağıt Baskı : 210 x 110 mm : 110 gr. 1. hamur, buklet, kendinden yapışkanlı : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası:

39 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ZARF (DL) PENCERELİ D7 Boyut Kağıt Baskı : 210 x 110 mm : 110 gr. 1. hamur, buklet, kendinden yapışkanlı : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası:

40 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ZARF (C4) DİKEY D8 Boyut Kağıt Baskı : 229 x 324 mm : 90 gr. 1. hamur, buklet, kendinden yapışkanlı : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası:

41 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ZARF (C4) YATAY D8 Boyut Kağıt Baskı : 229 x 324 mm : 90 gr. 1. hamur, buklet, kendinden yapışkanlı : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: 3 324

42 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ZARF (C3) DİKEY D9 Boyut Kağıt Baskı : 324 x 458 mm : 90 gr. 1. hamur, buklet, kendinden yapışkanlı : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 8 punto Satır arası: 10 pt Harf arası:

43 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER ZARF (C3) YATAY D9 Boyut Kağıt Baskı : 324 x 458 mm : 90 gr. 1. hamur, buklet, kendinden yapışkanlı : 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve Siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 65 SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 8 punto Satır arası: 10 pt Harf arası: 3 458

44 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER FAKS GÖNDERME FORMU D10 Boyut Kağıt Baskı : A4 / 210 X 297 mm : 90 gr. 1. hamur : Tek renk ekstra siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) KİME TO THE ATTENTION OF KURUM/KURULUŞ COMPANY/ORGANIZATION ALICI FAKS NO FAX NO RECEIVER KONU SUBJECT KİMDEM FROM GÖNDEREN FAKS NO FAX NO SENDER TEL PHONE TARİH DATE SAYFA SAYISI (KAPAK DAHİL) NUMBER OF PAGES (INCL. COVER PAGE)

45 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER FAKS GÖNDERME FORMU (ÖLÇÜLÜ) D YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MERKEZ: SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: KİME TO THE ATTENTION OF KURUM/KURULUŞ COMPANY/ORGANIZATION ALICI FAKS NO FAX NO RECEIVER KONU SUBJECT KİMDEM FROM GÖNDEREN FAKS NO FAX NO SENDER TEL PHONE TARİH DATE 297 SAYFA SAYISI (KAPAK DAHİL) NUMBER OF PAGES (INCL. COVER PAGE) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 7 punto Satır arası: 9 pt Harf arası: orta nokta

46 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER FATURA D11 Boyut Kağıt Baskı : A4 / 210 X 297 mm : 90 gr. 1. hamur : 3 renk ekstra, Pantone Refleks Blue, Pantone 644 ve siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SERİ SIRA SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) BÜYÜK MÜKELLEFLER VD TARİH REFERANS NO SİPARİŞ NO TESLİM ŞARTI ÖDEME ŞEKLİ BANKA DETAYI ÜRÜN / HİZMET CİNSİ BİRİM MİKTAR FİYAT TUTAR

47 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER İRSALİYE D12 Boyut Kağıt Baskı : A4 / 210 X 297 mm : 90 gr. 1. hamur : 3 renk ekstra, Pantone Refleks Blue, Cool Gray 6 ve siyah İRSALİYE YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SERİ SIRA SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) BÜYÜK MÜKELLEFLER VD TANZİM TARİHİ FİİLİ SEVK TARİHİ SİPARİŞ NO REF. NO VERGİ DAİRESİ / HESAP NO SIRA NO. NEVİ BİRİM MİKTAR SEVK NEDENİ TESLİM EDEN ADI SOYADI TESLİM ALAN (SEVK İRSALİYESİNİ İKİ NÜSHA OLARAK TESLİM ALDIM) ADI SOYADI İMZA ARAÇ NO İMZA

48 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER DOSYA D13 Boyut Kağıt Baskı : Açık hali 595 x 457 mm (kapalı 220 x 307 mm) : 400 gr. mat kuşe : Dış yüz 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve siyah İç yüz tek renk ekstra Pantone 644; Dış yüz mat selofan, iç yüz mat vernik; Dış yüzde logo ve yardımcı görsel öğe üzerinde kalıplı parlak lak

49 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER DOSYA D13 Boyut Kağıt Baskı : Açık hali 595 x 457 mm (kapalı 220 x 307 mm) : 400 gr. mat kuşe : Dış yüz 2 renk ekstra, Pantone Reflex Blue ve siyah İç yüz tek renk ekstra Pantone 644; Dış yüz mat selofan, iç yüz mat vernik; Dış yüzde logo ve yardımcı görsel öğe üzerinde kalıplı parlak lak

50 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER DOSYA D13

51 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER CD KABI (ÖN YÜZ, ÖLÇÜLÜ) D14 Boyut Kağıt Baskı : 125 x 125mm (kapalı hali) : 300 gr. mat kuşe : 3 renk ekstra, Pantone Reflex Blue, siyah mat selofan, logo üzerinde kalıplı parlak lak

52 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER CD KABI (ARKA YÜZ, ÖLÇÜLÜ) D14 Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: 3 YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212)

53 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI BASILI MALZEMELER CD ETİKETİ (ÖLÇÜLÜ) D15 Boyut Kağıt Baskı : 115 mm (çap) : 80 gr. 1. Hamur kendinden yapışkanlı kağıt : 3 renk ekstra, Pantone Reflex Blue, siyah YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T (0212) F (0 212) Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular Yazı büyüklüğü: 5.5 punto Satır arası: 7.5 pt Harf arası: 3

54 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER D16 Yünsa şirketine ait muhtelif iletişim malzemelerinde kurumsal kimlik bütünlüğü açısından uygulanması gereken kurallar bu bölümde yer almaktadır. Muhtelif iletişim malzemelerinin tasarımına ait kurallar da kesin ve değişmez biçimde uygulanmalıdır.

55 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER POWERPOINT SUNUM KAPAĞI D17 Yünsa şirketine ait Powerpoint sunumlarında kullanılacak kapak düzenlemesi bu bölümde verilmiştir.

56 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER TABELA D18 Yünsa şirketine ait tabelanın minimum en/boy oranları temel öğelerde gösterilen Logoya Yaklaşma Sınırı na uygun olarak belirlenmelidir. logosuna yaklaşma sınırı; minimum tabela ölçüleri için belirliyici unsurdur. x x

57 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER BAYRAK D19 Yünsa şirketine ait bayrak uygulamalarına örnek olacak düzenlemeler bu bölümde verilmiştir.

58 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER ARAÇ ÜZERİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ D20 Yünsa şirketine ait araç üzeri uygulamalarına örnek olacak düzenlemeler bu bölümde verilmiştir. Araç renkleri sadece beyaz, metalik gri veya lacivert olmalıdır. Beyaz renkli araçlarda logo mavi-siyah iki renk olarak uygulanır.

59 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER ARAÇ ÜZERİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ D20 Metalik gri renkli araçlarda logo mavi-siyah iki renk olarak uygulanır.

60 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER ARAÇ ÜZERİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ D20 Lacivert renkli araçlarda logo tek renk beyaz olarak uygulanır.

61 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER KİMLİK KARTLARI (FOTOĞRAFLI) D21 Yünsa şirketine ait kimlik kartı uygulamalarına fotoğraflı ve fotoğrafsız olmak üzere 2 ana tipten oluşur. Fotoğraflı Kimlik Kartı Personel (P), Geçici (G), Stajyer (S), Taşeron (T) Bu grubu temsilen Stajyer kimlik kartı örneği verilmiştir. Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Bold Extended Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular

62 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER KİMLİK KARTLARI (FOTOĞRAFSIZ) D21 Fotoğrafsız Kimlik Kartı Personel Ziyaretçi (P), Taşeron-Ziyaretçi (T), Ziyaretçi (Z) Bu grubu temsilen Taşeron Ziyaretçi (T) kimlik kartı örneği verilmiştir. Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Bold Extended Sabancı Eurostile Demi Sabancı Eurostile Regular

63 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER ELEMAN ARAMA İLANI D22 Yünsa şirketine basında temsil eden ve kurumsal kimliği yaygın bir kitleye duyuran öğeler arasında Eleman Arama ilanları önemli bir yer tutar. Burada, farklı büyüklüklere uyarlanabilecek bir ilan örneği verilmiştir. Yünsa şirketine ait ilanlarda Sabancı Aidiyet imzası kullanılır.

64 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER ELEMAN ARAMA İLANI (ÖLÇÜLÜ) D22 Yazı karakterleri: Sabancı Eurostile Regular Documenta Serif Bold Documenta Serif Regular Documenta Serif Italic

65 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER ÖLÜM İLANI D23 Ölüm ilanlarında şirket logosu kullanılmaz. ismi metnin altında Sabancı Eurostile Demi yazı karakteri ile büyük harflerle yazılır.

66 ŞİRKET/ KURUMSAL KİMLİK STANDARTLARI MUHTELİF MALZEMELER E-POSTA İMZASI D24 Font ve punto: İsim, Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve T-F, Verdana Bold, 7.5 pt. Ünvan ve adres bilgileri, Verdana Regular, 7.5 pt. Satır arası: Single Yünsa Logosu: Yükseklik, 5 mm NAZLI KALMUK MÜDÜR KURUMSAL İLETİŞİM YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SABANCI CENTER 4. LEVENT İSTANBUL T F nkalmuk@yunsa.com

67 BAYİLER VE SATIŞ OFİSLERİ E BAYİLER/AGENTS ürün/markalarının belirli bir anlaşma dahilinde Türkiye sınırları içinde veya dışında satış ve temsilini üstlenen kişi/kurum/kuruluşlar, şirket/kurum kimliğini taşıyan veya yansıtan basılı malzeme vb kullanamaz, kendi kurum/kuruluşlarını temsil eden kurumsal kimlik malzemelerini taşır ve kullanırlar. Bayiler, İMZA LOGO sunu, ancak ve ancak ürün/markalasına dönük olarak; İstanbul-Yünsa şirket merkez tarafından üretilen, Yünsa ya ait ürün/marka nın tanıtım, satış, reklam, sunum malzemelerini kullanabilirler. Bu malzemelerde kullanılan İMZA logo, Yünsa merkez tarafından aksi belirtilmedikçe, ANCAK VE SADECE, ürün/marka logosunun kullanıldığı malzemelerde kullanılabilen ürün/marka logosudur. SATIŞ OFİSLERİ Yünsa şirket/kurum logolarının yer aldığı tüm malzemelerde gerek Türkiye içi gerekse Türkiye dışındaki Yünsa satış ofisleri, Yünsa şirket kurumsal kimlik standartlarına bağlı kalırlar. Satış ofisleri, şirket ve ürün/marka logoları dışında farklı logo ve/veya kurumsal kimlik malzemesi kullanamazlar. Satış ofislerinin, her türlü basılı malzeme standartları bu kılavuzun C bölümünde belirtildiği gibi olup, sadece adres alanlarında, o satış ofisine ait adresin girilmesi dışında herhangi başka bir değişiklik yapılmamaktadır.

68 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) F Sabancı iştiraklarine ait kurumların kurumsal logolarının yanı sıra, iştiraklerin ürün/hizmet logoları bazı durumlarda iştirakin kurum logosundan farklılaşabilir. bünyesindeki ürün/marka, hedef kitle ve pazar dinamiklerine uygun bağımsız bir marka ve logoya da sahip olabilir. Kurum logosundan farklı olarak, ; ürün/marka kullanımı için özel olarak, sipariş üzerine tasarlanan bir ürün/marka logosu, İMZA LOGO, kullanmaktadır. Yünsa şirketine ait, Yünsa şirketinin ürettiği, yine markalı, ürünlerinin temsilini içeren, ürün/markaya dönük her türlü tanıtımsal alanda (imza logo) bu bölümde belirlenen kurallar dahilinde kullanılabilir. İMZA LOGO (yatay ve dikey olarak) aşağıdaki gibidir.

69 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) KULLANIM YERİ F1 Kurumun ürün/markasının temsili, iletişimi ve tanıtımı adına yapılan her türlü; ilan, web sitesi, reklam ve tanıtım malzemeleri (basılı ve görsel), vb alanlarda ürün/marka logosu, yatay veya dikey, sloganlı veya slogansız olarak ve Sabancı aidiyet imzası eşliğinde kullanılmaktadır. Yünsa ürün/markasının kimliği için hazırlanacak her türlü ürün etiketinde ise ürün/marka logosu (imza logo) tek başına, yatay veya dikey, sloganlı veya slogansız olarak kullanılabilmektedir. Yünsa İMZA logosu, ürün/marka iletişim, tanıtım, reklamının yapıldığı tüm imaj, reklam ve tanıtım malzemelerinde kullanılır. İlan, TV, Internet reklamları Broşür Afiş, Billboard, Internet Ana Sayfası, Ürün etiketi, ürün paketleri, Ürün tanıtım dosya ve promosyon malzemeleri, Dijital ve basılı ürün/marka imaj ve prestij çalışmaları, Ürün/marka tanıtımına dönük stand, fuar, etkinlik malzemeleri İMZA LOGO uygulama aşamasında dijital ortamdan temin edilmelidir.

70 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI KULLANIM YERİ F2 Sabancı Aidiyet İmzası SA dır. Aidiyet imzası, iştirakin ve ürün/markasının Sabancı Holding e ait bir kuruluş/marka olduğunu ifade etmek için kullanılır. Aidiyet imzası Sabancı iştiraklerinin logolarında bizzat kullanılır. Aidiyet imzası, Sabancı iştiraklerinin ayrı ürün/marka logoları da kullanıma sokmaları halinde ve sadece ürün/marka tanıtımlarının yapılıp, şirket/kurum logosunun kullanılmadığı yerlerde mutlaka ürün/marka logosunun bulunduğu her malzemede ayrıca tek başına (aşağıdaki gibi) eklenerek kullanılır. Sabancı Aidiyet İmzasının teknik özellikleri bölüm F3 de detaylı olarak belirtilmiştir. Sabancı aidiyet imzasının kullanılmadığı durumlar şirket/kurum logosu, (kurumsal logo) nun kullanıldığı her türlü kurumsal malzemelerde Sabancı Aidiyet imzası (bu kitapta belirtilen malzemeler dışında) kullanılmamaktadır. Yünsa kurumsal logosunun bulunduğu yerlerde Sabancı Aidiyet imzası kullanılmaz. Sabancı aidiyet imzasının kullanıldığı durumlar, ürün ve markasına dönük her türlü reklam ve tanıtım malzemelerinde ise (aksine karar alınmadığı durumlar haricinde) İMZA LOGOSU mutlaka Sabancı Aidiyet İmzası ile birlikte kullanmak zorundadır. Yünsa ürün/marka logosunun (İMZA LOGO) bulunduğu yerlerde Sabancı Aidiyet imzası mutlaka kullanılır. Aidiyet imzası, Yünsa İMZA logosunun yer aldığı tüm reklam ve tanıtım malzemelerinde kullanılır. İlan, Broşür, Afiş, Billboard, TV reklamı, Internet Ana Sayfası (Ürün etiketleri, ürüne dair promosyon malzemelerinde Sabancı Aidiyet imzası kullanılmadan da imza logosu kullanılabilmektedir)

71 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3 Sabancı Aidiyet imzasının kullanımı zorunlu olan ölçüleri aşağıda belirtilmiştir. Her ebatlı kullanım durumunda, ilanlar dışında, çok sayfalı broşürlerde arka kapakta, eğer arka kapakta kullanım imkanı yoksa arka kapak içinde kullanılır.

72 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3 Basılı malzemelerde Sabancı Aidiyet imzası; A4 den küçük boyutlarda SA işaretinin yüksekliği 4 mm olacak büyüklükte ve altta ortada kullanılır.

73 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3 Basılı malzemelerde Sabancı Aidiyet imzası; A4 den büyük boyutlarda SA işaretinin yüksekliği 6 mm olacak büyüklükte ve altta ortada kullanılır.

74 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3 Basılı malzemelerde Sabancı Aidiyet imzası; Çift sayfa ilanlarda sağ sayfada alt ortada kullanılır.

75 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3 Basılı malzemelerde Sabancı Aidiyet imzası; Afiş ve billboard larda, SA işaretinin yüksekliği, kısa kenarın kırkta biri olacak büyüklükte ve altta ortada kullanılır.

76 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) SABANCI AİDİYET İMZASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ F3 TV raklamlarında Sabancı Aidiyet imzası; Yünsa İMZA logosuyla hazırlanacak olan TV reklam filmlerinde çizgili Sabancı Aidiyet İmzası kullanılmalıdır. Filmin pack-shot karesi bir bütün olarak, altta ince, beyaz bir bant açığa çıkaracak şekilde yukarı kayar. Altta Sabancı Aidiyet İmzası vardır. İmzanın yanlarındaki çizgiler, sağa ve sola uzamakta, ekrandan dışarı çıkmaktadır. Zamanlama: Kayma, filmin son karesinden 32 kare önce başlar. Resim, 10 karede son alacağı pozisyondan biraz daha yukarı kayar (yumuşak başlangıç, sert bitiş), sanki ekranın kenarına çarpmış gibi 2 karede geri gelerek esas yerine oturur. Filmin son 20 karesinde resim ve alttan çıkan logo sabit kalır. Resmin içinde hareket olabilir. Alttan ve üstten siyah kaşla oynatılan filmlerde, sadece resim olan orta bölüm yukarı kayar. Dolayısıyla sonuçta alttan yukarı doğru şu katlar görülür: altta siyah kaş, imzayı taşıyan beyaz bant, pack-shot resmi. Uygulama aşamasında örnek DVD izlenmelidir. Sabancı Aidiyet imzası dijital ortamdan temin edilmelidir. Internet ana sayfada Sabancı Aidiyet imzası; Sabancı Aidiyet İmzasının Internet ana sayfasında kullanımında çizgili haliyle ana sayfada ve sayfanın aşağıya kaydırılmasına ihtiyaç kalmadan görünür olmasına dikkat edilmelidir. Aidiyet İmzasındaki SA işaretinin yüksekliği 14 pikselden az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır.

77 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN BİLEŞENLERİ F4 Yünsa ürün/marka logosu (İMZA logo) 3 bileşenden oluşmaktadır. Her kullanım alanında 3 bileşenli bir bütün olarak kullanılması önerilmektedir. 1 bileşenli kullanım (y işareti) 2 bileşenli kullanım (y işareti + blok yazı) 3 bileşenli kullanım (y işareti + blok yazı + slogan)

78 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN KULLANIM ŞEKİLLERİ F5 Logo sınırlarına izin veren geniş alanlarda kullanım: İMZA LOGONUN YATAY VE DİKEY KULLANIMLARI 3 bileşen bir arada BİR BÜTÜN OLARAK AYRILMAMAK KOŞULUYLA; Y işareti + yazısı birlikte (YATAY ve DİKEY KULANIM) (sloganlı veya slogansız olarak) HER DURUMDA KULLANILABİLİR. YATAY DİKEY

79 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN KULLANIM ŞEKİLLERİ F5 Logo sınırlarına izin vermeyen dar alanlarda kullanım: İMZA logonun, özellikle ürün/marka iletişim, tanıtım, reklam, sunum ve ürün etiketleri üzerinde kullanımında kolaylık sağlaması bakımından, birkaç farklı kullanım şekli belirlenmiştir. 1. Çok dar alanlarda sadece Y işareti tek başına kullanılabilir. 2. Y işaretsiz, sadece yazısı sloganlı veya slogansız olarak kullanılamaz.

80 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN ORANLARI YATAY (ÖLÇÜLÜ) F6 Yünsa İMZA logosunun tasarımı sırasında belirlenen değerler değişmezdir ve hiç bir şekilde müdaheleye uğramamalıdır. Logonun bütünü veya parçaları tekrar baştan oluşturulamaz veya değiştirilemez. Logonun kullanım için çoğaltılması mutlaka dijital dokümanlardan yapılmalıdır. İMZA Logosu HEM yatay HEM dikey olarak aşağıdaki oranlarla kullanılır. 3X x/6 x/6 x x x/6 x/6 x x/3

81 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN ORANLARI DİKEY (ÖLÇÜLÜ) F6 3X x/6 x/6 x x x/6 x/6 x x/3

82 x x x KURUMSAL KİMLİK REHBERİ ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN (YATAY) GÜVENLİK ALANI VE ASGARİ KULLANIM BÜYÜKLÜĞÜ F7 Kurumsal Kimlik kılavuzunda gösterilen durumların dışındaki uygulamalarda, Yünsa ürün/marka logosuna yaklaşma sınırlarıyla gösterilen alanın içine başka bir grafik, tipografik veya görsel öğe girmemelidir (zemin ya da fotoğraf üstü kullanım kuralları ayrıca belirtilmiştir). Bu alan aynı zamanda kullanılan basılı malzemenin kenarına asgari yaklaşma sınırını gösterir. Yünsa İMZA LOGO, Y işareti basılı ortamda yüksekliği 10 mm den, sanal ortamda 43 pixel den az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır. İMZA logosuna yaklaşma sınırı; Hiç bir grafik, tipografik veya görsel öğe bu sınırla gösterilen alanın içine girmemelidir. 10 mm (Basılı ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 10 mm (Basılı ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 43 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 43 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü)

83 x x x KURUMSAL KİMLİK REHBERİ ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) İMZA LOGONUN (DİKEY) GÜVENLİK ALANI VE ASGARİ KULLANIM BÜYÜKLÜĞÜ F7 Yünsa İMZA LOGO, Y işareti + yazı basılı ortamda yüksekliği 15 mm den, sanal ortamda 56 pixel den az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır. İMZA logosuna yaklaşma sınırı; Hiç bir grafik, tipografik veya görsel öğe bu sınırla gösterilen alanın içine girmemelidir. 15 mm (Basılı ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 15 mm (Basılı ortamda asgari kullanım büyüklüğü) Slogansız 56 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 56 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) Slogansız

84 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) ANA YAZI KARAKTERİ F8 Yünsa ürün/marka alanında kullanılan tüm tanıtım malzemelerinde, İMZA LOGO sunun kullanıldığı her alanda, Marka/Ürün Kurumsal Kimlik bütünlüğünü sağlamak amacıyla kullanılan yazı karakteri ailesi C3 bölümünde verilen Sabancı Eurostile yazı karakteri ailesidir. Sabancı Eurostile Demi ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Sabancı Eurostile Regular ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Sabancı Eurostile Bold Extended ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz Sabancı Eurostile Bold Condensed ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz

85 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) ANA VE YARDIMCI RENK STANDARTLARI F9 ürün/marka kimliğinin (İMZA LOGO) ana renkleriyle birlikte kullanım için tavsiye edilen yardımcı renkler bu bölümde verilmiştir. İMZA LOGOSU ANA RENKLERİ 1. Beyaz Zeminde Pantone Reflex Blue, Siyah, Gold 2. Siyah zeminde Beyaz ve Gold 3. Diğer renkli zeminlerde Beyaz olmak üzere 3 şekilde kullanılabilmektedir. ANA RENKLER (Siyah zemin haricindeki diğer zemin renklerinde GOLD logo rengi asla kullanılamaz) Pantone Reflex Blue C 100 R 23 M 73 G 23 Y 0 B 150 K 2 Pantone Black C 0 R 0 M 0 G 0 Y 0 B 0 K 100 YARDIMCI RENKLER White C 0 R 255 M 0 G 255 Y 0 B 255 K 0 Pantone 871 C 20 R 163 M 25 G 145 Y 60 B 97 K 25

86 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN RENKLERİ F10 Ofset baskıda renk kullanımı Ekstra uygulamalar için belirlenmiş Pantone renkleri, Mavi için Pantone Reflex Blue Siyah için Pantone Black Gold için Pantone 871 Pantone Reflex Blue C 100 M 73 Y 0 K 2 R 23 G 23 B 150 Pantone Black C 0 M 0 Y 0 K 100 R 23 G 23 B renk uygulamalar için belirlenmiş (CMYK) renkleri, Reflex Blue için 100 Cyan (C) + 73 Magenta (M), + 2 Siyah (K) Siyah için 100 Siyah (K) Gold için 20 Cyan (C) + 25 Magenta (M) + 60 Yellow (Y) + 2 Siyah (K) Açıkhava malzemelerinde renk kullanımı Dijital baskı için belirlenmiş RGB renkleri, Reflex Blue için 23 Red (R), 23 Green (G), 150 Blue (B) Siyah için 0 Red (R), 0 Green (G), 0 Blue (B) Metal uygulamalar için belirlenmiş RAL renkleri, Mavi için RAL 5005 Siyah için RAL 9017 Pantone 871 C 20 M 25 Y 60 K 25 R 163 G 145 B 97

87 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN TEK RENK UYGULAMALARI F11 Logonun tek renk uygulanacağı durumlar için belirlenmiş renkler Mavi için Pantone Reflex Blue Siyah için Pantone Black Gold için Pantone 871 Yünsa logosu için tercih edilen kullanım siyah tek renkli kullanımdır. Logo tek renk uygulanacak ise öncelikle aşağıdaki Pantone Black (siyah) alternatifi tercih edilmelidir. Tek renk alternatiflerin sadece ikisi (siyah + gold) aynı logoda bir arada kullanılabilir. Yünsa İMZA logosunun beyaz zemin üzerinde tercih edilen kullanımı siyah veya gold-siyah iki renkli kullanımdır.

88 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN RENKLİ FON ÜZERİNDE UYGULAMALARI F12 Zaman zaman logoyu değişik zeminlerde, fotoğraf, illüstrasyon üzerinde veya tek renk uygulamalarda kullanmak zorunlu olabilir. Önemli olan logonun görünürlüğünün kaybolmamasıdır. İmza Logonun renkli kullanımı ana ve yardımcı renkler kullanılarak bu bölümde verilmiştir. Pantone Rexlex Blue renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Warm Red renkli zemin üzerinde kullanım Pantone 871 renkli zemin üzerinde kullanım Pantone 392 renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Black renkli zemin üzerinde kullanım Pantone Black renkli zemin üzerinde gold kullanım Pantone 485 renkli zemin üzerinde kullanım Pantone 314 renkli zemin üzerinde kullanım Fotoğraflı zemin üzerinde kullanım Pantone Black (siyah) hariç hiçbir renkli fon üzerinde gold imza logo uygulaması yapılamaz.

89 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN SİYAH FON ÜZERİNDE UYGULAMALARI F13 Logonun beyaz kullanımı (örnek olarak seçilmiş gri tonlu zeminlerde) bu bölümde verilmiştir. 10 K 60 K 20 K 70 K 30 K 80 K 40 K 90 K 50 K 100 K

90 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN SİYAH FON ÜZERİNDE GOLD UYGULAMALARI F14 Logonun GOLD kullanımı (örnek olarak seçilmiş gri tonlu zeminlerde) bu bölümde verilmiştir. 10 K 60 K 20 K 70 K 30 K 80 K 40 K 90 K 50 K 100 K

91 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN FOTOĞRAF ÜZERİ KULLANIMI F15 Yünsa imza logosunun fotoğraf/grafik üzerinde kullanımında görünürlüğünün sağlanmasına dikkat edilmedilidir.

92 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN DİJİTAL ORTAMDA UYGULANMASI F16 Yünsa imza logosu (yatay), dijital ortamda Y işareti nın yüksekliği 43 pixel den az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır. Yünsa imza logosu (dikey), dijital ortamda yazısı nın yüksekliği 56 pixel den az olacak büyüklüklerde kullanılmamalıdır. Dijital ortamda renk kullanımı RGB renkleri, Reflex Blue için 23 Red (R), 23 Green (G), 150 Blue (B) Siyah için 0 Red (R), 0 Green (G), 0 Blue (B) 43 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 43 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 56 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) 56 pixel (Dijital ortamda asgari kullanım büyüklüğü) Slogansız

93 ÜRÜN/MARKA LOGOSU (İMZA LOGO) LOGONUN İLAN, TANITIM MALZEMELERİ VB ÜZERİ KULLANIMI F17 İMZA LOGO sunun kullanımına dair bazı örnekler bu bölümde verilmiştir. İlan/afiş örneği

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi içindekiler Giriş 3 1. YTONG Logosu 4 2. Logonun Kullanımı 5 3. Logoda Güvenlik Alanı 6 4. Logonun Minimum Kullanımı 7 5. Logonun Hatalı Kullanımları 8 5.1. Logonun Hatalı Kullanımları

Detaylı

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır.

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. T E M E L Ö Ğ E L E R Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. Temel öğeler; biçimsel özellikleri, sürekli ve yinelenen kullanımları nedeniyle Antalya

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM - LOGOTYPE YATAY KULLANIM Turyap amblemi kurum kimliğini oluşturan temel grafik öğelerin başında gelmektedir. Amblem ve logotype ın yatay temel oranları yanda belirtilmiştir.

Detaylı

Size de çok iyi gelecek. Kurumsal Kimlik Rehberi

Size de çok iyi gelecek. Kurumsal Kimlik Rehberi Size de çok iyi gelecek Kurumsal Kimlik Rehberi TEMEL İLKELER Bu kılavuz; kurumsal kimliğin temel öğelerini, logoyu, logonun biçimlerini içerir. Uygulayıcı kişiler ve kuruluşların Kadoil ile ilgili hazırladıkları

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1 Kurumsal Kimliğimiz Hakkında 1.2 Logomuz Hakkında 2. LOGO 2.1 Logo nun Dikey Renkli Kullanımı 2.2 Logo nun

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır.

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Güvenlik Alanı BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Dar alanlarda her iki yanda da güvenlik

Detaylı

K U R U M S A L. K i M L i K K I L A V U Z U

K U R U M S A L. K i M L i K K I L A V U Z U K U R U M S A L K İ M L İ K K I L A V U Z U K U R U M S A L K i M L i K K I L A V U Z U İçindekiler OSMANİYE BELEDİYESİ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 AMBLEM VE LOGOTYPE Tanım... 7 Amblem... 9 Amblem

Detaylı

Adım Adım. oluşumu. Görsel Kimlik Rehberi

Adım Adım. oluşumu. Görsel Kimlik Rehberi dım dım oluşumu Görsel Kimlik Rehberi a Temel Ögeler dım dım işareti, inisiyatifi tanımlayan en önemli görsel ögedir. dım dım görsel iletişim dünyasında kendisini, ürün ve hizmetlerini belirgin bir şekilde

Detaylı

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak A Temel İlkeler 1. Sembol 2. Yazı 3. Logotayp - Temel Kullanım 4. Logotayp - Dikey Kullanım 5. Logotayp - Kurumsal Renk Standartları 6. Logotayp - Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü 7. Logotayp

Detaylı

İçindekiler. 2. Bölüm: Kurumsal Malzemeler Kartvizit Antetli Kağıt Saygılarımızla Kartı

İçindekiler. 2. Bölüm: Kurumsal Malzemeler Kartvizit Antetli Kağıt Saygılarımızla Kartı GİRİŞ Bu kılavuz, Köfteci Hüsmen Aga Markasının kurumsal kimliğindeki görsel öğelerin kapsamını ve uygulama kurallarını açıklamaktadır. Bugüne kadar süregelen köklü, güçlü ve güvenilir kurum kimliğimizin

Detaylı

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara KURUMSAL KİMLİK LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara uyulması; tüm basılı evraklar, kurumsal iletişim

Detaylı

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU İçindekiler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 AMBLEM / LOGO ORANLARI BASILI MALZEMELER AÇIKHAVA UYGULAMALARI TABELA VE YÖNLENDiRMELER AMBALAJ UYGULAMALARI DiJiTAL UYGULAMALAR PERSONEL KARTLARI BAYRAKLAR PROMOSYONLAR KURUMSAL

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ AMERiKAN ESTETiK YAZISI Amerikan Estetik yazısı Amerikan ve Estetik olarak iki farklı font kullanılarak tasarlanmıştır. Amerikan yazısı Cabin fontu, Estetik yazısı ise Roboto fontu

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu. Kurumsal Kimlik Kılavuzu www.plh.com.tr Bölüm I Logo Renk Yazı karakteri 2017 Rev 3 Logo slogan PLH ismi, Profesyonel Lojistik Hizmetleri sloganının baş harflerinden oluşturulmuştur. Sloganın içeriği firmanın

Detaylı

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. KURUMSAL GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU 2014

BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. KURUMSAL GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU 2014 BOĞAZİÇİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2014 2 BU KILAVUZ NASIL KULLANILMALI? Sayın ilgili Kurumsal Görsel Kimlik Kılavuzu olası tüm görsel gereksinimlere cevap vermesi amacıyla tasarlanmıştır. Kimliğin temel unsuru

Detaylı

bölüm 01 Temel Bilgiler

bölüm 01 Temel Bilgiler iga havalimani işletmeleri a.ş. Kurumsal Kimlik Kılavuzu bölüm 01 Temel Bilgiler Çalışma dökümanı ve bilgi için kurumsal iletişim bölümü ile iletişime geçiniz. marcom@igairport.com 2-3 iga havalimani

Detaylı

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ

DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ DEMİRYOLU YAPIM VE İŞLETİM PERSONELİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ SUNUŞ Demiryolu Yapım Ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği nin değerli üyeleri, Dünyadaki değişim ve gelişimi yakından

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

TDBB KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

TDBB KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU Bilgi TDBB Kurum Kimli i K lavuzu nda bulunan standartlar n d ş nda yard m ve bilgi almak için, aşa da bulunan Tan t m ve Medya Başkanl n n iletişim numaralar n arayabilirsiniz. TDBB Tan t m ve Medya Başkanl

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Kurumsal Kimlik Kılavuzu Hakkında Kurumsal kimlik, işletme felsefesinin görsel iletişim sanatlarının gücünden yararlanarak tanımlanması ve bu görsel tanımlamanın bütünlük içerisinde

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET

LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET KURUMSAL KİMLİK 03 28 32 36 42 45 48 LOGO FONT UYGULAMA MATBU EVRAK TABELA ARAÇ GİYDİRME KIYAFET LOGO SİF logosu ölçülerle belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. ORANLAR GÜVENLİK

Detaylı

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. AKO nun görsel ve algısal iletişimine dair ortak bir dil oluşturmak üzere hazırlanan

Detaylı

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir.

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir. Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir. Burada yazan kurallara uyulma zorunluluğu vardır. Lütfen dikkatli okuyunuz. Sorularınız için Marmara Üniversitesi, Kurumsal

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI

KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI GENEL TEMA SPOT RENKLER PROCESS RENKLER PANTONE 99-8 C C 100 M 100 Y 0 K0 PANTONE Process Cyan C PANTONE P 102-16C PANTONE P 179-12C C 100 M 0 Y 0 K0 C 100 M 83 Y 1 K4 C 0 M 0

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü KILAVUZU 2 İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON 4 - LOGO STANDARTLARI 5 - LOGO (TÜRKÇE) 6 - LOGO (İNGİLİZCE) 7 - LOGO VE ZEMİN RENKLERİ 8 - LOGO GRİD ÇİZİMİ 9 - LOGO RENKLI ZEMİN KULLANIMI 10 - LOGO TEK RENK

Detaylı

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON 2 İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON KILAVUZU 4 - LOGO STANDARTLARI 5 - LOGO (TÜRKÇE) 6 - LOGO (İNGİLİZCE) 7 - LOGO VE ZEMİN RENKLERİ 8 - LOGO GRİD ÇİZİMİ 9 - LOGO RENKLI ZEMİN KULLANIMI 10 - LOGO TEK RENK

Detaylı

2LOGOTYPEGİRİŞ

2LOGOTYPEGİRİŞ 2LOGOTYPE GİRİŞ 2.1 Logotype ın Renkli Kullanımı / Türkçe 2.2 Logotype ın Renkli Kullanımı / İngilizce 2.3 Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı 2.4 Logotype ın Renkli Zeminde Dişi Kullanımı 2.5 Logotype ın

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Giriş 2012 yılında180 m2 alanda forklift parçaları, vagon ve treyler yedek parçaları imalatı yapmak üzere faaliyetlerine başlamıştır. Bugün işinde gösterdiği kalite anlayışı ve

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 İÇİNDEKİLER KURUMSALKİMLİK...3 AMBLEM & LOGO KURUMSAL RENK... 13 BASILIMALZEMELER... 14-23 BAYRAK & FLAMA... 5-12... 24-27 TABELA, TOTEM & ŞİRKET İÇİ YÖNLENDİRMELER... 28-29

Detaylı

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 Ocak 2018 5 LOGOTYPE 14 RENKLER 18 YAZI KARAKTERİ 22 KURUMSAL MATERYALLER 30 BAYRAKLAR 34 TANITIM MATERYALLERİ LOGOTYPE Logotype Oranlar İyi Gençlik Logotype

Detaylı

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ

HERKES İÇİN ACİL SAĞLIK DERNEĞİ KURUM TANITIM REHBERİ SUNUŞ Herkes İçin Acil Sağlık Derneği nin değerli üyeleri, Dünyadaki değişim ve gelişimi yakından izlemek ve "iletişim" etkenini yüklendiğimiz görevin parçası kabul ederek kendimizi tam bir bütünlük ve

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır.

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2015 T. C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanmıştır. İÇİNDEKİLER AMBLEM ve LOGO 1.0 Amblem / Type 1.1 Logotype 1.2 Logo nun Renkli Kullanımı 1.3 Logo nun SB Kullanımı

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk.

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk. Sunuş Çocuk ve Aile Fuar'ı, katılımcı firmaların hedef kitlesine ulaşmasında en etkin pazarlamaplatformu iddiası ile kurulmuştur. Goca Fuarcılık ve Messe Berlin işbilirliği ile gerçekleştirilen Çocuk ve

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU TURKISH STANDARDS INSTITUTION KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU tse.org.tr MİSYONUMUZ Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK KILAVUZU EK-7

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK KILAVUZU EK-7 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI KURUMSAL GÖRÜNÜRLÜK KILAVUZU EK-7 SUNUŞ olarak hedeflerimiz, daha yüksek becerili iş gücü, toplumun tamamını kapsayan

Detaylı

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik www.partibeta.com Titiz bir çalışma sonucunda oluşturulan elinizdeki kılavuz, tüm iletişim ortamlarında, Partibeta kurumsal

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Amblem ve Amblem Renk Değerleri (Pantone ve Trikromi baskı için) C:0 M:100 Y:100 K:10 R:215 G:25 B:32 Pantone 485 TEMEL UNSURLAR İngilizce Amblem ve Amblem Renk Değerleri (Pantone

Detaylı

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20 ASKAJANS ın logosu yatay bir formattadır. Logodaki ASK yazının sol tarafında üç (3) renkten oluşan soldan sağa kırk beş (45) derecelik açılara sahip yatay figürler bulunmaktadır. Logonun boyutları basılı

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Değerli Çalışma Arkadaşlarım; Bir kurum faaliyetlerini ne kadar iyi yürütürse yürütsün başarının süreklilik kazanması ancak kurumsal kültür ile mümkündür. Yenilikçi bir yaklaşımla,

Detaylı

İTK KURUMSAL KİMLİK

İTK KURUMSAL KİMLİK İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ İTK KURUMSAL KİMLİK 2014-2015 www.ozelturkkoleji.com İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2 GİRİŞ KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI Bir kurumun kendisini ifade etme biçimlerinin tümüne kurumsal kimlik

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

berqnet kurumsal görsel kimlik kitabı berqnet

berqnet kurumsal görsel kimlik kitabı berqnet .0 6.06.208 2 SUNUŞ HEP HAZIR TETİKTE DESTEKÇİ HIRSLI ÖZ GÜVENLİ UYUMLU KARARLI TARZ 203 YILINDA AR-GE ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞ VE YERELDEN GLOBALE DOĞRU SİBER GÜVENLİK ALANINDA LİDERLİK VİZYONUYLA ÇALIŞMALARINA

Detaylı

BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU VERSİYON 1.0 ŞUBAT 2018 BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU

BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU VERSİYON 1.0 ŞUBAT 2018 BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL KİMLİK KILAVUZU VERSİYON 1.0 ŞUBAT 2018 2018 BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ Tüm hakları saklıdır. İlk Yayın Tarihi 05.02.2018 Revizyon Tarihi 06.02.2018 2018v1.0 1 SUNUŞ... 3 MİSYONUMUZ,

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi INDUSTRY & BUSINESS ASSOCIATION Kurumsal Kimlik Rehberi Institutional Identification Guide İSTANBUL Balıkesir İçindekiler 1.1. Kurumsal Kimlik 1.2. Terminoloji 1.3a. Amblem (Çizim Kuralları) 1.3b.Amblem

Detaylı

ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AMBLEM & LOGOTYPE ALE Teknoloji kurum kimliğinin önemli bir görsel unsuru olan amblem & logotype, kullanımında bazı standart ve ölçülere dayanmaktadır. Ana renkleri

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2. TEMEL UNSURLAR Ω Oranlar Ω Renkler Ω Siyah-Beyaz Kullanımı Ω Renkli Zemin Kullanımı Ω Hatalı Kullanım Ω Yazı Karakteri Ω Farklı Logo İle Kullanımlar 3.

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013. www.isef.org.tr

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013. www.isef.org.tr Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013 Kurum Kimliği Kılavuzu 2013 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 0 0 3 LOGO KULLANIMI 1.1 Oranlar 07 1.2 Renkler 08 1.3 Renkli/Siyah-Beyaz/Tek Renk 09 1.4 Minimum Kullanım 10 1.5 Hatalı

Detaylı

KR TÜRKİYE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KR TÜRKİYE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU MARKA HAKLARININ KORUNMASININ ÖNEMİ KR Türkiye tescilli markasının haklarını koruma altına almak adına, belirlenen tüm standartlara uymak şarttır. Tescilli marka haklarını korumak önemlidir. Çünkü KR Türkiye

Detaylı

EĞİTİM DANIŞMANLIK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. www.zirve7.com

EĞİTİM DANIŞMANLIK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. www.zirve7.com REHBERİ İÇİNDEKİLER a. LOGOTYPE 01. ÖLÇÜ VE ORANLAR 02. RENKLİ KULLANIM 03. TEK RENKLİ KULLANIM 04. ZEMİNLİ VE NEGATİF KULLANIM 05. RENKLER 06. YANLIŞ KULLANIMLAR 07. YAZI KARAKTERİ b. TEMEL BASILI MALZEMELER

Detaylı

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit.

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit. Basılı Malzemeler ografi Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit Zarf (A4, Diplomat, A3) Dosya Kimlik Kartı logo 5X Versiyon 1.2 TAV Havalimanları Holding TAV Havalimanları Holding Havalimanı İşletmeciliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI REHBERİ

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI REHBERİ T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI GÖRÜNÜRLÜK USUL VE ESASLARI REHBERİ İÇİNDEKİLER I II III A A1 A2 A3 A4a A4b A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 IV V V1 V2 V3 V4 V5 V6 V7 V8 V9 GİRİŞ GENEL GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI İLETİŞİM

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İçindekiler Index 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 17 18 19 20 21 Logotype Siyah Beyaz Hali Renkli Hali Filigran Hali Renk Kodları Minimum Boyut Genel Kullanım Hatalı

Detaylı

OTOMOTİV. www.klasotomotiv.com. Kurumsal Kimlik. Klas Automotive Corporate Identity

OTOMOTİV. www.klasotomotiv.com. Kurumsal Kimlik. Klas Automotive Corporate Identity Klas Automotive Corporate Identity Kurumsal Kimlik Vizyon / Misyon Vizyon Sektörde uluslararası platformda entegrasyonu sağlayarak, rmamızın adına yakışan profesyonellikle çalışmak ana hede mizdir. Deneyimli,

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012 İçindekiler 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2.0 2.1 2.2 3.0 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8 3.8 3.10 3.11 3.12 3.13 3.14 3.15 AMBLEM VE LOGO Amblem... 3 Logotype... 4 Logo nun Dikey

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi. Materyal Kullanım Kılavuzu Hometech Elektronik A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

Kurumsal Kimlik Rehberi. Materyal Kullanım Kılavuzu Hometech Elektronik A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Kurumsal Kimlik Rehberi Materyal Kullanım Kılavuzu 2018 Hometech Elektronik A.Ş. Tüm hakları saklıdır. Önsöz Türkiye nin önde gelen yerli teknoloji markası Hometech, 2004 yılında, otuz yılı aşkın geçmişe

Detaylı

B2C & B2B PLATFORMS. www.chehobo.com MARKA DOSYASI

B2C & B2B PLATFORMS. www.chehobo.com MARKA DOSYASI B2C & B2B PLATFORMS MARKA DOSYASI sürdürülebilirlik politikası chehobo.com chehobo.com chehobo.com u global seyahat sektörünün en akılda kalıcı, en etkileyici ve en basit çözümü olması için ürettik TAMER

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 15 16 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 32 33 34 35 36 37 38 39 Sunum Temel İlkeler / Logotayp / Anlam Temel İlkeler / Logotayp

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure SAYFA NO/ Page Number 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürle ICCS logosu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım logosunun ICCS den hizmet alan müşteriler tarafından nasıl kullanılması gerektiğinin ifade

Detaylı

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir.

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2011 4 AMBLEM Amblem, kurumsal kimliğin temel taşıdır. Etkin bir kurumsal kimlik çalışması doğru çizgilere ve değerlere sahip çıkan bir amblem tasarımı ile başlar. Kurumsal kimlikte

Detaylı

High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi

High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi High-Tech Port by MÜSİAD Kurumsal Kimlik Rehberi High-Tech Port by MÜSİAD kurumsal kimliğini oluşturan değiştirilemez kuralların tanımlanması amacı ile hazırlanmıştır. Kurumsal kimlik rehberinden yola

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU V.01 istanbullines denizcilik yatırım a.ş. kurum kimliği kılavuzu aynasanat reklam tasarım tarafından hazırlanmıştır. İçindekiler 1 Giriş---------------------------------------

Detaylı

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Büyük Birlik Partisi seçim kampanyası sloganlarının yazı karakteri Akzidenz-Grotesk Next dir. Sloganın tipografik çözümünde bazı harfler kesilmiş,

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1. LOGO ODTÜ TEKNOKENT logosu yandaki gibidir. Kurumsal fontumuz Klavika dır. Logomuz tek renkli bold olarak kullanılır. x x x x x a. Kullanım Özellikleri Logoda Boşluklar: ODTÜ

Detaylı

TÜMSAD TÜMSAD TÜMSAD TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ

TÜMSAD TÜMSAD TÜMSAD TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI DERNEĞİ 1. LOGO VE LOGOTYPE BİRLİKTE KULLANIMI / RENKLİ 2. LOGO VE LOGOTYPE BİRLİKTE KULLANIMI / SİYAH 3. LOGO VE LOGOTYPE BİRLİKTE KULLANIMI / ZEMİN ÜZERİNDE RENKLİ BİRLİKTE BEKLENTİLERİNİZİN ÖTESİNE... 3. LOGO

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU TURKISH STANDARDS INSTITUTION KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU tse.org.tr MİSYONUMUZ Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 12 Mart 2014

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 12 Mart 2014 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Mart 0 .0 Sunuş Sunuş Kısaca Kılavuz ve Firstgate Firstgate The Event Company Firstgate, hazırladığı her projeyi özgün kılmayı ve çalıştığı kurumsal firmalara profesyonel anlamda

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Keller Williams Quick Referen 1.0 Kurumsal Kimlik Kılavuzunun Kullanımı Uygun tasarımın ne ölçülerde ve nasıl kullanılması gerektiğini belirten kurumsal kimlik kitapçığında logo

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU O1 ANA LOGO VE VERSİYONLARI RENKLİ VERSİYON UNIQ İstanbul, içinde birbirinden farklı birçok etkinliğin yapılabildiği, bünyesindeki markalar sayesinde konuklarına yeme-içme yanında;

Detaylı

Logo. Logotype 1962 ITALIA

Logo. Logotype 1962 ITALIA Logo Mitolojide Anka Kuºu, küllerinden doğmayı ve yeniden canlanmayı temsil eder. Logodaki Anka Kuºu da fiziksel ve ruhsal yenilenmeyle gelen yeni bir hayatın baºlangıcını ifade eder. Orta kısımda bulunan

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

UŞAK ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Uşak Üniversitesi / KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 01 KURUMSAL KİMLİK HAKKINDA Kurumsal kimlik olarak nitelendirilen kavram bir kurumun görünen yüzüne verilen isimdir. Kurumun kendini

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Giriş 1999 yılında Adana'da Yeni Metal Sanayi Bölgesi nde 25 m2 alanda 1 personel ve 1 universal torna tezgahı ile makina yedek parça imalatına başlayan ERGÜN MAKİNA, bugün 200

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1 KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1 İçindekiler TVF Fontlar 5-6 Logo - Amblem 7 Pantone Bilgisi 8 Farklı Zeminlerde Logo & Amblem 9-11 Logonun Yanlış Kullanım Şekilleri 12-13 Logoların Özel Renk ve Kullanımları 14-17

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 3 8. TABELA / YÖNLENDİRME 34 1. GÖRSEL KİMLİK SORUNU 4 8.1. Işıklı ve Işıksız Tabela 35 2. SUNUŞ 5 8.2. Yönlendirme Tabelası 36 3. SAKARYA TİCARET BORSASI LOGOSU

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU BAYİ CEPHE UYGULAMALARI Temel Unsurlar, Temel İlkeler TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ içindekiler 01.TEMEL ESASLAR 01.A. Logotype Ölçü ve Oranlar 01.B. Güvenlik Alanı 01.C. Minimum Boyut 01.D. Tek Renkli Kullanım 01.E. Zeminli ve Negatif Kullanım 01.F. Görsel Üzerinde

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu İyi yolculuklar Tanı; Yeni logomuz Tanı için başlayan yeni bir dönemi simgeliyor. Yeni vizyonumuz ve bu vizyonu bize hatırlatacak yeni logomuzla yolumuza artık daha geniş bir ufku

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu Temel Grafik Standartları DENİZLİ / 2013 DENİZLİ SANAYİ ODASI KURUMSAL KiMLiK KILAVUZU Bu Kurumsal Kimlik Kılavuzu, Denizli Sanayi Odası nın tüm iletişim uygulamalarında

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kurumsal Kimlik Kılavuzu Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi tarafından hazırlanmıştır.

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kurumsal Kimlik Kılavuzu Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi tarafından hazırlanmıştır. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2013 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kurumsal Kimlik Kılavuzu Tanıtım ve Dış İlişkiler Birimi tarafından hazırlanmıştır. İÇİNDEKİLER AMBLEM ve LOGO 1.0 Amblem / Logotype 1.1 Amblem

Detaylı

R. Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI

R. Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI R. Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI İÇİNDEKİLER KURUM KİMLİĞİ 5 01 LİDER FOTOĞRAFLARI 6 02 LOGONUN DİKEY RENKLİ KULLANIMI 7 03 LOGONUN YATAY RENKLİ KULLANIMI 8 04 KAMPANYA RENKLERİ 9 05 KURUM KİMLİĞİ YAZI

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İçindekiler Giriş Logo Logo kullanımı Konum (Köşe kullanımlar) Konum (Köşe dışı kullanımlar) Güvenlik alanı Minimum boyut Ana Renk Yerdımcı renkler (Pantone) Yardımcı renkler (Trikromi)

Detaylı

İNDEKS INDEX Logotayp 218 İngilizce Logotayp 219 Güvenlik Alanı 220 Renk 221 Kurumsal Yazı Karakteri 222 Kurumsal Materyaller 223

İNDEKS INDEX Logotayp 218 İngilizce Logotayp 219 Güvenlik Alanı 220 Renk 221 Kurumsal Yazı Karakteri 222 Kurumsal Materyaller 223 216 İNDEKS INDEX Logotayp Logotype İngilizce Logotayp English Logotype Güvenlik Alanı Safety Area Renk Color Kurumsal Yazı Karakteri Primary Typeface Kurumsal Materyaller Corporate Materials 218 219 220

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KULLANIM KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KULLANIM KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KULLANIM KLAVUZU Günümüzde firmalar, görsel ve basılı malzeme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla zaman zaman çeşitli çalışmalar yaptırmakta ve bu çalışmaların hazırlanması esnasında, çeşitli

Detaylı

Atatürk Üniversitesi ATA TEKNOKENT KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

Atatürk Üniversitesi ATA TEKNOKENT KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU ATA TEKNOKENT KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM ve LOGO 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Logotype Logo Logo nun Renkli Kullanımları Logo nun S/B Kullanımları Logo nun Yanlış Kullanımları LOGOTYPE Ata Teknokent logotype'ini

Detaylı

01. GÖRSEL İFADE STANDARTLARI

01. GÖRSEL İFADE STANDARTLARI Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kurumsal Kimlik Rehberi 2013 İçindekiler Sunuş 5 Önsöz 7 01. GÖRSEL İFADE STANDARTLARI 1. HSYK logosu 10 2. HSYK Logosu Çizim Standartları ve Ölçüleri 12 3. HSYK Logosu

Detaylı

TSPB KURUMSAL KİMLİK REHBERİ LOGOTYPE

TSPB KURUMSAL KİMLİK REHBERİ LOGOTYPE 1 20 2.0 LOGOTYPE 21 2.1.1 LOGOTYPE TÜRKÇE 22 2.1.2 LOGOTYPE İNGİLİZCE TCMA LOGOTYPE I TCMAnin yenilenen logotype ında TCMA logotype ı sadece master artwork 23 2.2.1 LOGOTYPE ORANLARI TÜRKÇE 59x 17x 11x

Detaylı

Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Logo Peran Yatırım logosu kurumsal kimliğin en önemli unsurudur. Logo bazı standart ve ölçülere dayanmaktadır. Ana renkleri kırmızı ve gridir (Renk kodları ilgili bölümde

Detaylı

T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı

T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı T.C. AVRUPA BĠRLĠĞĠ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı ĠLLERĠMĠZ AVRUPA BĠRLĠĞĠNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI TANITIM VE GÖRÜNÜRLÜK REHBERĠ Haziran 2011 1. Ġllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı Tanıtım

Detaylı

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER

A-TEMEL İLKELER YATIRIM FİNANSMAN KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU A TEMEL İLKELER A-TEMEL İLKELER A TEMEL İLKELER SEMBOL 1 YATIRIM FİNANSMAN ın sembolü aşağıda örneklenmiştir. YAZI 2 YATIRIM FİNANSMAN yazısı aşağıda örneklenmiştir. LOGO 3 YATIRIM FİNANSMAN ın sembol ve yazının birlikte

Detaylı

YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ

YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ YÜKSEK SEÇİM KURULU KURUMSAL KİMLİĞİ YÜKSEK SEÇİM KURULU Kurumsal Kimliği Seçimlerin yönetim ve denetimi, çeşitli aşamalardan geçerek bugünkü konumuna gelmiştir. İlk olarak 16 Şubat 1950 tarih ve 5545

Detaylı

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır.

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. Sembol Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. 1 Yazı Üniversitenin adı Lubalin fontu ile yazılmış ve Ç harfinin fonta özgü çengeli revize edilmiş, kare biçimine getirilmiştir.

Detaylı

Kurumsal Kimlik, halkla ilişkilerde kurumun görünen yüzüne verilen isimdir. Kurumun kendini temsil ve ifade etme şeklidir. Kurumu anımsatacak tasarımın ve renklerin hangi ölçülerde, nasıl kullanılması

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK MARKA STANDARTLARI KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK MARKA STANDARTLARI KULLANIM KILAVUZU MARKA STANDARTLARI KULLANIM KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, Akkim marka standartlarını ve kullanım kurallarını tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Akkim markası; logo, kurumsal renkler, görsel elemanlar, yazı

Detaylı

TSPB KURUMSAL KİMLİK REHBERİ LOGOTYPE

TSPB KURUMSAL KİMLİK REHBERİ LOGOTYPE 1 20 2.0 LOGOTYPE 21 2.1.1 LOGOTYPE TÜRKÇE 22 2.1.2 LOGOTYPE İNGİLİZCE TCMA LOGOTYPE I TCMAnin yenilenen logotype ında TCMA logotype ı sadece master artwork 23 2.1.3 LOGOTYPE ŞİRKAT ÜNVANI TSPB ŞİRKET

Detaylı

KAMPANYA TASARIM KILAVUZU

KAMPANYA TASARIM KILAVUZU KAMPANYA TASARIM KILAVUZU 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ www.bizimleyuruturkiye.com 2 KAMPANYA TASARIM KILAVUZU 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ 3 BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE www.bizimleyuruturkiye.com 4 İÇİNDEKİLER

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AMBLEM & LOGOTYPE Amblem & Logo Kullanımları 2 Logonun Grid Çizimi Bu sayfada verilen UlaşımPark logosu grid çiziminin ölçüleri standarttır. Kullanılacak alanların boyutlarına

Detaylı