Uluslararası Taşımacılıkta KDV İadesi. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir. Bağımsız Denetçi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Uluslararası Taşımacılıkta KDV İadesi. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir. Bağımsız Denetçi."

Transkript

1 Uluslararası Taşımacılıkta KDV İadesi Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi I-Uluslararası Taşımacılığa İlişkin KDV İstisnası: 3065 sayılı KDVK nın 14. Maddesinde transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasında yapılan taşımacılık işlerinde, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek taşıma işleri *vergiden müstesna olduğu belirtilmiştir. Kanuna göre bu istisna, ikametgâhı, kanunî merkezi ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayan mükelleflere, ilgili ülkeler itibariyle karşılıklı olmak şartıyla tanınmaktadır. Kanun hükmünde yer alan başka bir fıkraya göre 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ile 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Cumhurbaşkanınca belirlenen sınır kapılarında 4458 sayılı Gümrük Kanununun ihracat rejimi kapsamında yurt dışına çıkarılacak eşyayı taşıyan kamyon, çekici ve soğutucu ünitesine sahip yarı römorkların depolarına (araçların ve soğutucu ünitelerin standart yakıt deposu miktarlarını aşmamak kaydıyla) yalnızca yurt dışına çıkışlarında yapılacak motorin teslimi KDV den istisnadır. Maliye Bakanlığı ise, bu istisna uygulamasına ilişkin usûl ve esasları belirlemeye yetkilidir. Bakanlık bu yetkisini 1 seri no lu KDV Uygulama Genel Tebliğinde kullanmıştır. Yetki kapsamında belirlenen ilkelere göre 3065 sayılı Kanunun (14/1) inci maddesinde Bakanlar Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak yayımlanan 84/8889 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasında deniz, hava, karayolu ve demiryolu ile yapılan yük ve yolcu taşıma işlemleri KDV den istisna edilmiştir.

2 İstisna kapsamına; - Yabancı bir ülkede başlayıp Türkiye'den geçerek yabancı bir ülkede sona eren, - Yabancı bir ülkede başlayıp Türkiye'de sona eren, - Türkiye'de başlayıp yabancı bir ülkede sona eren, taşıma işleri girmektedir. İstisna kapsamına giren taşıma faaliyetlerinin tamamının veya bir kısmının başka taşımacılara yaptırılması halinde, gerek taşıma işini yaptıran firmaya karşı muhatap olarak işi yüklenen organizatör firmanın, gerekse ikinci derece yüklenici olarak fiili nakliyeyi gerçekleştiren firmanın bu faaliyetleri istisna kapsamına girdiğinden, her iki faaliyet için de vergi hesaplanmaz. Ancak ikinci derece yüklenicinin taşıma faaliyetinin Türkiye içinde başlayıp bitmesi halinde, bu işler KDV ye tabidir. Ayrıca, taşıma işinde kullanılan aracın taşıma hizmetini gerçekleştiren mükellefe ait olması veya kiralanmış olması, KDV istisnasına uygulamasına engel değildir. Uluslararası taşımacılık işinin Ro-Ro gemileri vasıtasıyla ve dorse (römork) kullanılarak yurtiçi ve yurtdışında farklı çekicilerle gerçekleştirilmesi de mümkündür. i) Serbest Bölgeler: Serbest bölgeden yurtdışına veya yurtdışından serbest bölgeye yapılan taşımalar 3065 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi gereğince KDV den istisna olarak işlem görmektedir.

3 Ancak, serbest bölgeden ülke içindeki herhangi bir noktaya veya ülke içinden serbest bölgeye yapılan taşımacılık söz konusu istisna kapsamına girmemektedir. Yurtiçindeki noktanın; diğer bir serbest bölge, gümrüklü saha, gümrük antreposu, gümrüksüz satış mağazaları gibi yerler olması taşıma işinin vergiye tabi olmasını engellememektedir. ii) Uluslararası Taşımacılık Faaliyetlerinde Bilet Satışı Yapan Acentalar: KDV den istisna edilen uluslararası taşıma işlerine ait bilet satışı yapan mükelleflerin, bu işlemlere ilişkin olarak hesapladıkları komisyonlar da taşımacılık işi içinde mütalaa edilir ve istisnadan yararlanmaktadır. Bilet satış komisyonunun, acente tarafından taşıma firmasına fatura düzenlemek suretiyle taşıma firmasından tahsil edildiği durumlarda, komisyon faturasında Uluslararası Taşımaya Ait Bilet Satışına İlişkin Komisyon Olduğundan 3065 Sayılı KDV Kanununun 14 Üncü Maddesi Gereğince KDV Hesaplanmamıştır. açıklamasına yer verilir ve faturadaki bedel üzerinden KDV hesaplanmaz. Buna karşın, vergiye tabi olan reklam vb hizmetlerin, taşıma şirketine sunulan uluslararası taşımacılığa ilişkin komisyon veya türevleri gibi bir hizmet olarak gösterilmeye çalışılması durumunda, hizmetten ülkemizde faydalanıldığı durumlarda vergi zıyaı yaratan durumların ortaya çıkabileceği gerçeğini unutmamak gerekmektedir. Komisyonun, acenteler tarafından bilet veya fatura üzerinde ayrıca gösterilerek doğrudan yolcudan tahsil edildiği durumda ise bilet, fiş veya fatura üzerinde ayrıca gösterilen komisyon tutarı üzerinden KDV hesaplanmaz.

4 II-Uluslararası Taşımacılığa İlişkin KDV İadesinde Özel Durumlar: Uluslararası (ve transit) taşımacılıkta istisnanın ne zaman beyan edileceği hususunda TC Hazine ve Maliye Bakanlığının çelişkili açıklamaları bulunduğu gözlemlenmektedir. Buna karşın, son dönemlerde "en erken" gümrük bölgesinden çıkıldığı ve tersi durumda "en erken" gümrük bölgesine girildiği dönemde istisna tutarın beyan edileceği verilen görüşlerde ifade edilmektedir. Uluslararası taşımacılığa ilişkin faturanın hizmetin ifasından önce düzenlenmesi ise doğrudan kurum kazancın beyanını gerektirmemektedir. Kazancın beyanı için de gümrük hattının geçilmesi beklenecektir. Bu durumda, bu tutarın özellikle Aralık ayında pasifte gelir hesabında bekletilmesi ve gümrük hattından geçildiği vergilendirme döneminde bu kazancın kavranması ve matraha dahil olması gerekmektedir. Buna karşın, KDV iadesi alan mükelleflerin malın yurtiçindeki alıcıya tevdi edildiği yere kadar olan masrafların da iadesini alabilmesi açısından fiili olarak Türkiye'de malın teslim edildiği dönemde istisna tutarını KDV beyannamelerinde beyan etmeleri daha doğru sonuçlar yaratabilecektir. Aksi takdirde, faaliyetin devamı olan bu hizmetlere ilişki giderlerin KDV iadesinde sorunlar çıkabilecektir. Ayrıca, TC Hazine ve Maliye Bakanlığı malın geç boşaltılması için alınan Demuraj ve geç yüklenmesi için ödenen Sürastarya gibi gelirleri de taşıma işinin/istisnasının bir parçası görmekte olduğunu ifade etmek gerekmektedir. Uluslararası taşıma işi ile ilgili düzenlenen "ordino", "konşimento" "ATR" ve benzeri belgeler için alınan bedeller varsa bunlar da hasılatın bir parçası olup, istisna kapsamında değerlendirilmektedir. Bu belgelerin alınması için verilen hizmetler de KDV'den istisnadır.

5 Uluslararası taşımanın erken bitirilmesi için alınan "primler" de istisna kapsamındadır. Mala gösterilen özenin bir sonucu olan "primaj" faturaları da istisnaya tabi bir hasılat gibi değerlendirilmektedir. Yalnız, taşıma ile ilgili olmayan, zorunlu olmayan hizmetler istisna kapsamında değerlendirilemez. Bazı sözleşme türlerinde bu sözleşmenin bir kiralama sözleşmesi mi, yoksa taşıma sözleşmesi mi olduğu konusunda da çeşitli tereddütler oluşmaktadır. Burada aracı kiraya veren ile kiracının arasındaki sözleşme koşullarına bakmak, yoksa işin riski, organizasyonunu ve sorumluluğunu kimin üstlendiğine bakmak gerekmektedir. Eğer, aracı, kiracı olarak kullanan taraf şöför, yakıt, tamir-bakım sigorta, benzeri belgelerin alınması sorumluluk ve görevlerine haiz ise bu iş taşıma işidir ve istisnadır. Aksi durum, böyle bir risk, organizasyon üstlenilmemiş ise kiralama sözleşmesi olup KDV hesaplanması gerekecektir. C2 belgelerinde taşıtlar özmal veya kiralama olarak ifade edilmektedir. Karayolları Taşıma Yönetmeliğine göre Sözleşmeli Taşıt, yetki belgesi sahibinin noterden yapılmış sözleşme ile taşıma geliri paylaşım sözleşmesi veya kira sözleşmesine istinaden kendi unvan nam ve sorumluluğu altında çalıştırdığı taşıtı ifade etmektedir. Organizatör şirketler de kendi nam ve sorumlulukları altında taşıma işini üstlenebilirler. Bu tür durumlarda aracını kiraya veren kiralama hizmeti verdiğinden KDV istisnası olmayacaktır. Kira bedelinin malın ağırlığı, gün sayısı vb ilkelere göre belirlenmesi işin mahiyetini değiştirmez. C2 yetki belgesi olmaksızın gerçekleşen işlemlerde başkasının yetki belgesi kullanılarak onun unvanı altında gerçekleştirilen işlemlerde her iki şirketin de

6 iade talebinde bulunulmaması için Maliye Bakanlığı yetki belgesi sahibi şirketin iade almayacağına dair taahhüt vermesini talep etmektedir. Aksi takdirde, yapılan tüm işlem KDV ye tabi tutulmakta ve belge sahibi olmayan şirketlerde istisnadan yararlanamamaktadır. Yukarı da ifade edildiği üzere iki serbest bölge arasında veya gümrüklü saha, antrepo, vergisiz satış mağazaları (buralar TR siyasi sınırları içinde değerlendirilmektedir) arasında gerçekleşen taşıma işlemleri başlangıç ve/veya bitiş noktasından herhangi birinin Türkiye dışında olmamasından dolayı uluslararası taşıma kabul edilmemektedir. Serbest bölgeden yurtdışına, yurtdışından serbest bölgeye veya serbest bölgenin kendi içindeki taşımalar (bu durum özel bir istisna hükmü ile KDV den istisnadır) ise istisnadır. Bu istisna kapsamındaki taşımacılık işleri, hizmetin tamamlandığı döneme (yurt dışına yapılan veya transit taşımalarda en erken gümrük bölgesinden çıkıldığı döneme) ait KDV beyannamesinde yer alan "İstisnalar-Diğer İade Hakkı Doğuran İşlemler" kulakçığının, "Tam İstisna Kapsamına Giren İşlemler" tablosunda 311 kod numaralı Uluslararası Taşımacılık satırı aracılığıyla beyan edilir. Bu satırın "Teslim ve Hizmet Tutarı" sütununa istisnaya konu hizmet bedeli, "Yüklenilen KDV" sütununa bu hizmet dolayısıyla yüklenilen KDV tutarı yazılır. İade talep etmek istemeyen mükellefler, Yüklenilen KDV sütununa 0 yazmalıdır.

7 1 Makale konularını yazıldığı dönem dikkate alınarak güncel mevzuat açısından değerlendirmenizi rica ederiz. Gerekli olması halinde konunun spesifik boyutları da dikkate alınarak bir uzmana danışmakta yarar olduğu düşünülmektedir. 1 Soru, görüş, öneri ve değerlendirmelerinizi aşağıdaki iletişim adreslerine iletmenizi rica ederiz: Adres: İstanbul Merkez Ofis 1 (YMM Hizmetleri): Basın Ekspres Yolu Mahmutbey Mah. Taş Ocağı Cad. Ağaoğlu My Office 212 Kat:20 Daire: 336 Bağcılar-İSTANBUL Tel :(0212) GSM(İş):(0505) Faks :(0212) Mail :cakmakciali@taxauditingymm.com :info@taxauditingymm.com :taxauditingymm@gmail.com :guven@malimusavirlik.com.tr

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞIMACILIK İSTİSNASI VE UYGULAMASI

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞIMACILIK İSTİSNASI VE UYGULAMASI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN TAŞIMACILIK İSTİSNASI VE UYGULAMASI Ertunç AKSÜMER* 25 ÖZ Taşımacılık İstisnası 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu nun 14. Maddesinde düzenlenmiştir. İlgili yasal

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 09.03.2012 Sayı: 2012/55 Ref: 4/55

SİRKÜLER İstanbul, 09.03.2012 Sayı: 2012/55 Ref: 4/55 SİRKÜLER İstanbul, 09.03.2012 Sayı: 2012/55 Ref: 4/55 Konu: ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İSTİSNASININ KAPSAMI İLE İSTİSNANIN TEVSİKİ VE İADE İÇİN İBRAZI GEREKEN BELGELER HAKKINDA K.D.V SİRKÜLERİ YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

- Ön ödemeli elektronik haberleşme hizmetlerinde özel matrah şekli uygulaması,

- Ön ödemeli elektronik haberleşme hizmetlerinde özel matrah şekli uygulaması, Sayı: 2018/5 Konu: Fatih Projesi Kapsamında MEB e Yapılan Teslim/İfalarda KDV İstisnası- Mobil İletişim Ön Ödemeli Elektronik Haberleşmede Özel Matrah-2018 Yılı İndirimli KDV İadesinde İade Edilmeyecek

Detaylı

İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ve Taşınmaz Satışlarında. Özel KDV Matrahı. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, E.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ve Taşınmaz Satışlarında. Özel KDV Matrahı. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, E. İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ve Taşınmaz Satışlarında Özel KDV Matrahı Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, E. Hesap Uzmanı I-Kanun Düzenlemesi: Email: alicakmakci99@gmail.com 7104 sayılı

Detaylı

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İSTİSNASININ KAPSAMI İLE İSTİSNANIN TEVSİKİ VE İADE İÇİN İBRAZI GEREKEN BELGELER HAKKINDA 61 NO LU KDV SİRKÜLERİ YAYINLANDI

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İSTİSNASININ KAPSAMI İLE İSTİSNANIN TEVSİKİ VE İADE İÇİN İBRAZI GEREKEN BELGELER HAKKINDA 61 NO LU KDV SİRKÜLERİ YAYINLANDI Sirküler Rapor 07.03.2012/65-1 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İSTİSNASININ KAPSAMI İLE İSTİSNANIN TEVSİKİ VE İADE İÇİN İBRAZI GEREKEN BELGELER HAKKINDA 61 NO LU KDV SİRKÜLERİ YAYINLANDI ÖZET : Bu Sirküler ile

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/32

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/32 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun

Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun YURTDIŞINDA BULUNAN VARLIKLARIN TÜRKİYE YE GETİRİLMESİ -VARLIK BARIŞI- Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Tel:0212 777 66 30 Email: cakmakciali@taxauditingymm.com Gündemimizi meşgul eden 7143 sayılı Vergi

Detaylı

BAZI KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMALARINDA TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEMELER

BAZI KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMALARINDA TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEMELER 14.09.2006 / 164 BAZI KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMALARINDA TEBLİĞ İLE YAPILAN DÜZENLEMELER 14 Eylül 2006 tarih ve 26289 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 100 seri No lu Katma Değer Vergisi Genel

Detaylı

Konu: 2017 Yılı İndirimli Oran KDV İadelerinin Son Talep Hakkı 2018/Kasım KDV Beyannamesidir.

Konu: 2017 Yılı İndirimli Oran KDV İadelerinin Son Talep Hakkı 2018/Kasım KDV Beyannamesidir. Sayı: 2018/94 Konu: 2017 Yılı İndirimli Oran KDV İadelerinin Son Talep Hakkı 2018/Kasım KDV Beyannamesidir. Mevzuat: 3065 Sayılı KDVK Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

HARCIRAH DÜZENLEMESİ. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 24 üncü maddesinin 2 numaralı bendinde,

HARCIRAH DÜZENLEMESİ. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 24 üncü maddesinin 2 numaralı bendinde, HARCIRAH DÜZENLEMESİ 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 24 üncü maddesinin 2 numaralı bendinde, "Harcırah Kanunu kapsamı dışında kalan müesseseler tarafından idare meclisi başkanı ve üyeleri ile denetçilerine,

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ KDV İadesine İlişkin Yasal Altyapı: Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com

Detaylı

Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 16) tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 16) tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. No: 2018/12 Tarih: 01.01.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

İNTERNET ORTAMINDA REKLAM HİZMETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİ. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi, E. Hesap Uzmanı

İNTERNET ORTAMINDA REKLAM HİZMETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİ. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi, E. Hesap Uzmanı İNTERNET ORTAMINDA REKLAM HİZMETLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİ Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi, E. Hesap Uzmanı I-Vergilendirme Yetkisi: E Mail:alicakmakci99@gmail.com 476 sıra numaralı Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: /34) De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: /51) 6 Ekim 2018 tarih ve sayılı Resmi

İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: /34) De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: /51) 6 Ekim 2018 tarih ve sayılı Resmi I-GİRİŞ: SÖZLEŞMELERİN TL ÜZERİNDEN YENİDEN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN KURALLAR Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi İletişim: Tel: 0212 554 24 37, E mail: cakmakciali@taxauditingymm.com Hatırlanacağı

Detaylı

Geçici Md 38. GEÇİCİ MADDE 38 (7061 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle eklenen geçici madde. Yürürlük: )

Geçici Md 38. GEÇİCİ MADDE 38 (7061 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle eklenen geçici madde. Yürürlük: ) GEÇİCİ MADDE 38 MADDE METNİ : GEÇİCİ MADDE 38 (7061 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle eklenen geçici madde. Yürürlük: 05.12.2017 ) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren düzenlenen sözleşmelere

Detaylı

19 SERİ NO LU NO LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

19 SERİ NO LU NO LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 09.07.2010 / 89-1 19 SERİ NO LU NO LU ÖTV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 19 seri No lu ÖTV Genel Tebliği nde - Serbest bölgeye ve Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara yapılan teslimlerde

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 SİRKÜLER İstanbul, 03.01.2018 Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 Konu: KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE 2018 YILI İÇİN İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE KONUSU YAPILMAYACAK ALT SINIR 11.400

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40)

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 40) SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 22.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26384 (SIRA NO: 40) A) İHRAÇ MALI TAŞIYAN

Detaylı

YURTDIŞI NAKİT TAHSİLATLARIN ÖZEL USULSÜZLÜK CEZALARI KARŞISINDAKİ DURUMU. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir. Bağımsız Denetçi

YURTDIŞI NAKİT TAHSİLATLARIN ÖZEL USULSÜZLÜK CEZALARI KARŞISINDAKİ DURUMU. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir. Bağımsız Denetçi I-Giriş: YURTDIŞI NAKİT TAHSİLATLARIN ÖZEL USULSÜZLÜK CEZALARI KARŞISINDAKİ DURUMU Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi E-mail: cakmakciali@taxauditingymm.com Son dönemlerde vergi inceleme

Detaylı

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli

SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli 40 Nolu, SM, Serbest Muhasebecilik, SMMM, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM, Yeminli Mali Müşavirlik

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/37 TARİH:

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/37 TARİH: VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/37 TARİH: 12.07.2010 KONU 19 No lu ÖTV Genel Tebliği Yayımlandı. 9 Temmuz 2010 tarih ve 27636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 19 sıra numaralı Özel Tüketim Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI 03.01.2018/15-1 ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI ÖZET : Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliğinde değişiklik yapılmıştır. Mobil elektronik haberleşme

Detaylı

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında SİRKÜLER Sayı : 2017/21 Tarih : 16.05.2017 Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında 26.4.2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

GELİR VE GİDER TAHAKKUKUN VERGİSEL İLKELERİ. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi.

GELİR VE GİDER TAHAKKUKUN VERGİSEL İLKELERİ. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi. GELİR VE GİDER TAHAKKUKUN VERGİSEL İLKELERİ Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Email:cakmakciali@taxauditingymm.com Özet: Tahakkuk ilkesi, ticari ve kurum kazancının tespitinde dikkate

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 58 İST, Seri No lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı.

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 58 İST, Seri No lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 58 İST, 12.07.2010 ÖZET: 19 Seri No lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği yayımlandı. 19 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 9 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 020 Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. KAPSAM : 12 Seri No lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

-6802 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin uygulanmasına ilişkin açıklamalar ile, Ön Ödemeli Hatlara Yüklemeler İçin Yapılan Satışlarda ÖİV Matrahı

-6802 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin uygulanmasına ilişkin açıklamalar ile, Ön Ödemeli Hatlara Yüklemeler İçin Yapılan Satışlarda ÖİV Matrahı Sayı: 2018/6 Konu: Ön Ödemeli Hat Satışlarında ÖİV Matrahı, Fatih Projesi ÖİV İstisnası (16 Seri Nolu ) ÖİV Genel Tebliği Mevzuat: ÖİVK Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlar, kendisine istisna kapsamında teslim veya hizmet yapılan alıcıdan aranacak satıcı sorumlu olmayacaktır.

vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlar, kendisine istisna kapsamında teslim veya hizmet yapılan alıcıdan aranacak satıcı sorumlu olmayacaktır. DENİZ, HAVA VE DEMİRYOLU TAŞIMA ARAÇLARININ İMALATI İLE TAMİR BAKIM HİZMETİ VERİLMESİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI VE KATMA DEĞER VERGİSİ İADESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Faaliyetleri Deniz Taşıma Araçları

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/83 İstanbul, 07 Eylül 2006 KONU : İhracat Rejimi Kapsamında

Detaylı

İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir. Tel:

İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir. Tel: İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Tel:0212 777 66 30 Email: cakmakciali@taxauditingymm.com Giriş: 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

MUHASEBE BÖLÜMÜ. Đstanbul, 25.04.2012. Sirküler No: 2012 / 35 Konu: 61 No.lu Katma Değer Vergisi Sirküleri

MUHASEBE BÖLÜMÜ. Đstanbul, 25.04.2012. Sirküler No: 2012 / 35 Konu: 61 No.lu Katma Değer Vergisi Sirküleri MUHASEBE BÖLÜMÜ Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye cad. No:17 D 12/13/15 Đkbal Ticaret Merkezi TR 34365 Teşvikiye-Đstanbul Telefon + 90 (212) 310 14 00 Telefax + 90 (212) 327 32

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA SİRKÜLER Sayı:2017/20 Tarih:25.02.2017 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte

Detaylı

İHRAÇ MALI TAŞIYAN ARAÇLARA YAPILAN MOTORİN TESLİMLERİNDE ÖTV İSTİSNASI UYGULAMASI TASDİK KAPSAMINA ALINMIŞTIR

İHRAÇ MALI TAŞIYAN ARAÇLARA YAPILAN MOTORİN TESLİMLERİNDE ÖTV İSTİSNASI UYGULAMASI TASDİK KAPSAMINA ALINMIŞTIR Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

Bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla, A R K A N & E R G İ N ULUSLARARASI DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ

Bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla, A R K A N & E R G İ N ULUSLARARASI DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ İhracat Rejimi Kapsamında Yurt Dışına Çıkacak Eşyaları Taşıyan Araçlara Yurt Dışına Çıkışlarında Teslim İstanbul, 08.09.2006 1 ÖTVK nun 7/A maddesi hükmü uyarınca, ihraç konusu malları yurt dışına taşıyan

Detaylı

12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Tarih : 08.05.2017 Sayı : 2017-34 Konu : 12 Seri Nolu KDV Genel Tebliği İle Getirilen Düzenlemeler 12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 05.05.2017 tarihli ve

Detaylı

Damga Vergisi sayılı Damga Vergisi Sirkülerinde; 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına

Damga Vergisi sayılı Damga Vergisi Sirkülerinde; 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına Sayı: 2018/90 Konu: TL Ye Çevrilen Dövizli Sözleşmelerde Damga Vergisi İstisnasına Yönelik Açıklamalar Yapılmaktadır (22 Seri No lu DVK Sirkülerleri) Mevzuat: Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

1-Kurumlar Vergisinden Muaf Kooperatifler Ortak İçi Ve Ortak Dışı İşlemlerin Kazancını Ayrı Ayrı Kayıtlarda İzleyeceklerdir:

1-Kurumlar Vergisinden Muaf Kooperatifler Ortak İçi Ve Ortak Dışı İşlemlerin Kazancını Ayrı Ayrı Kayıtlarda İzleyeceklerdir: Sayı: 2019/12 Konu: 1 Seri No lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde Değişiklikler Yapılmış ve İnternet Ortamında Reklam Yapan Veya Aracılık Yapanlara Yapılacak Kesintiye İlişkin Düzenleme Yapılmıştır. (KDV

Detaylı

ARAÇ SATIŞ BEDELLERİNİN KASKO DEĞERİNİN AŞAĞISINDA OLMASI TARHİYAT SONUCUNU DOĞURUR MU? Ali ÇAKMAKCI YMM.

ARAÇ SATIŞ BEDELLERİNİN KASKO DEĞERİNİN AŞAĞISINDA OLMASI TARHİYAT SONUCUNU DOĞURUR MU? Ali ÇAKMAKCI YMM. ARAÇ SATIŞ BEDELLERİNİN KASKO DEĞERİNİN AŞAĞISINDA OLMASI Giriş: TARHİYAT SONUCUNU DOĞURUR MU? Ali ÇAKMAKCI YMM E-mail: cakmakciali@taxauditingymm.com Kamuoyunda da yanlış yorumlamalara neden olduğundan,

Detaylı

Konu: Gümrüksüz Satış Mağaza-Depolarına ÖTV ye Tabi (IV) Sayılı Listedeki Malların ÖTV siz Teslimi Ve ÖTV İadesi

Konu: Gümrüksüz Satış Mağaza-Depolarına ÖTV ye Tabi (IV) Sayılı Listedeki Malların ÖTV siz Teslimi Ve ÖTV İadesi Sayı: 2018/70 Konu: Gümrüksüz Satış Mağaza-Depolarına ÖTV ye Tabi (IV) Sayılı Listedeki Malların ÖTV siz Teslimi Ve ÖTV İadesi Mevzuat: ÖTVK Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ

İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ 05.12.2017/137-1 İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ ÖZET : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği nde aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. - Türkiye içinde taşıma hakkı

Detaylı

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32 Özel fatura (bavul ticareti) 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun "İstisnalar" başlığını taşıyan ikinci kısmındaki 11 inci maddede; ihracat istisnası kapsamında " Türkiye'de ikamet etmeyen yolcuların

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) MADDE 1-26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

-Yurt Dışından Alınan Roaming Hizmetleri İle Bu Hizmetlerin Türkiye deki Müşterilere Yansıtılmasındaki KDV İstisnası Uygulaması İle,

-Yurt Dışından Alınan Roaming Hizmetleri İle Bu Hizmetlerin Türkiye deki Müşterilere Yansıtılmasındaki KDV İstisnası Uygulaması İle, Sayı: 2018/20 Konu: Elektronik Hizmet Sunucularına Özel KDV Mükellefiyeti, YTB Kapsamındaki İnşaat İşleri KDV İadesi, Roaming Hizmeti KDV İadesi, Finansal Kurumları Taşınmaz ve İştirak Hissesi Devirleri-Özel

Detaylı

SİRKÜLER. 11/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 91 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde;

SİRKÜLER. 11/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 91 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde; SİRKÜLER Sayı: 2017/14 Konu: Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşları Tarafından Sağlanan Hizmetler Karşılığında Lehe Alınan Paralar BSMV Kapsamına Alınmıştır (91 Seri Nolu Gider Vergileri Genel Tebliği) Mevzuat:

Detaylı

FİİLİ İHRACI/TESLİMİ ERTESİ DÖNEME/YILA SARKAN YURT İÇİ VE DIŞI SATIŞLARDA MALİYETİN VE HASILATIN AİT OLDUĞU DÖNEM

FİİLİ İHRACI/TESLİMİ ERTESİ DÖNEME/YILA SARKAN YURT İÇİ VE DIŞI SATIŞLARDA MALİYETİN VE HASILATIN AİT OLDUĞU DÖNEM FİİLİ İHRACI/TESLİMİ ERTESİ DÖNEME/YILA SARKAN YURT İÇİ VE DIŞI SATIŞLARDA MALİYETİN VE HASILATIN AİT OLDUĞU DÖNEM Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE Vergi Bölümü, Müdür Yardımcısı www.muhasebenet.net sitesinde

Detaylı

Bu makale Nisan 2005 tarihinde Vergici ve Muhasebeci İle Diyalog 204 numaralı sayısında yayımlanmıştır.

Bu makale Nisan 2005 tarihinde Vergici ve Muhasebeci İle Diyalog 204 numaralı sayısında yayımlanmıştır. Bu makale Nisan 2005 tarihinde Vergici ve Muhasebeci İle Diyalog 204 numaralı sayısında yayımlanmıştır. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BEDELSİZ TESLİM EDİLECEK BİLGİSAYARLARDA KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI M.

Detaylı

kara taşıtı ticareti ile iştigal edenler tarafından alım satıma konu edilen binek

kara taşıtı ticareti ile iştigal edenler tarafından alım satıma konu edilen binek Sayı: 2019/32 Konu: İkinci El Binek Otomobil Ticareti İle Uğraşanların KDV İndirimi Uygun Görülmektedir (26 Seri No lu KDV GT) Mevzuat: Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI

86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 86 SERİ NO'LU GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI 4/6/2008 tarihli ve 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun[1] 25 inci maddesi

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni-

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni- Sayı: 2018/102 Konu: 2019 Yılı Asgari Ücret Tutarı Belirlenmiş, SGK Prim Kazancı Alt Ve Üst Sınırları Değişmiştir. Mevzuat: Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde;

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde; ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

9 NO LU ÖTV SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

9 NO LU ÖTV SİRKÜLERİ YAYIMLANDI 13.10.2009/149 9 NO LU ÖTV SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖTV mükellefleri tarafından gümrüksüz satış mağazalarına yapılan teslimlerde ÖTV uygulanacaktır. ÖZET : Bu mağazalar tarafından ÖTV'nin konusuna giren malların

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014

SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014 SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014 Konu: Bazı KDV den İstisna Teslimler için KDV İade Talebi Olmasa Dahi, Vergi Dairesine İstisnayı Tevsik Edici Belgelerin Sunulmasının Zorunlu Hale Getirilmesi Hakkında

Detaylı

Audit-Consulting Denetim-Vergi Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni

Audit-Consulting Denetim-Vergi Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni Sayı: 2018/88 Konu: Dövizli Sözleşmelerin TL Cinsinden Düzenlenmesinde Tebliğ Değişikliği Yapılmıştır. Mevzuat: 32 Sayılı Karar, 85 Nolu CBK Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 13.10.2009 Sayı: 2009/147 Ref: 4/147

SĐRKÜLER Đstanbul, 13.10.2009 Sayı: 2009/147 Ref: 4/147 SĐRKÜLER Đstanbul, 13.10.2009 Sayı: 2009/147 Ref: 4/147 Konu: GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZALARINA YURT ĐÇĐNDEN YAPILAN TESLĐMLER, BU MAĞAZALAR TARAFINDAN YAPILAN ĐTHALAT VE TESLĐMLER HAKKINDA KDV VE ÖTV SĐRKÜLERLERĐ

Detaylı

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 11

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 11 7 Eylül 2006 tarih ve 26282 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Maliye Bakanlığından: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 11 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa (1) 27/4/2006 tarihli ve

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ. ( Seri No : 86 ) Sirküler Tarihi: 01.08.2008 Sirküler No: 2008/87

SİRKÜLER RAPOR GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ. ( Seri No : 86 ) Sirküler Tarihi: 01.08.2008 Sirküler No: 2008/87 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 01.08.2008 Sirküler No: 2008/87 GİDER VERGİLERİ GENEL TEBLİĞİ ( Seri No : 86 ) 26.07.2008 tarih ve 26948 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 86 seri No.lu Gider Vergileri

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşımacılık İstisnası

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşımacılık İstisnası ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşımacılık İstisnası MADDE 14 : TRANSİT TAŞIMACILIK MADDE METNİ : "Transit Taşımacılık : Madde 14-1. Transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasında yapılan taşımacılık işlerinde, Bakanlar

Detaylı

Konu: KDV İadesi Ön Kontrol Raporuna Dayanılarak Yapılabilecektir (24 Seri Nolu KDV Genel Tebliği)

Konu: KDV İadesi Ön Kontrol Raporuna Dayanılarak Yapılabilecektir (24 Seri Nolu KDV Genel Tebliği) Sayı: 2019/14 Konu: KDV İadesi Ön Kontrol Raporuna Dayanılarak Yapılabilecektir (24 Seri Nolu KDV Genel Tebliği) Mevzuat: 3065 KDVK Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 23 NO.LU TEBLİĞ KONU ve KAPSAM 15.02.2019 Tarihli ve 30687 Sayılı Resmi Gazete'de KDV indirim ve iade uygulamasına ilişkin önemli

Detaylı

Sayı: 2018/8. Mevzuat: 7338 Sayılı Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu. Web:

Sayı: 2018/8. Mevzuat: 7338 Sayılı Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu. Web: Sayı: 2018/8 Konu: 7338 Sayılı Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu İstisna Tutarları İle Vergi Tarifesi Matrah Dilim Tutarlarının Tespiti (49 Seri Nolu VİV Genel Tebliği) Mevzuat: 7338 Sayılı Veraset Ve

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/83 Ref: 4/83

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/83 Ref: 4/83 SİRKÜLER İstanbul, 10.04.2012 Sayı: 2012/83 Ref: 4/83 Konu: YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER İLE SAĞLIK HİZMETLERİ TEMEL KANUNUNUN EK 7 İNCİ MADDESİNE GÖRE YÜKSEK PLANLAMA

Detaylı

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir. Geçici Md.29 GEÇİCİ MADDE 29 MADDE METNİ : 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna göre yap-işlet-devret modeli çerçevesinde

Detaylı

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa, 5493 sayılı Yasanın 1 nci maddesiyle eklenen 7/A maddesinde aşağıdaki düzenleme yer almaktadır.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa, 5493 sayılı Yasanın 1 nci maddesiyle eklenen 7/A maddesinde aşağıdaki düzenleme yer almaktadır. 08.09.2006 / 163 ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNUNUN 7/A MADDESİNDEKİ İSTİSNANIN UYGULANMASI 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa, 5493 sayılı Yasanın 1 nci maddesiyle eklenen 7/A maddesinde aşağıdaki

Detaylı

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır.

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır. SİRKÜLER 2017/34: Yabancılara Konut Ve İşyeri Satışında Katma Değer Vergisi İstisnasının Uygulanmasına İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı KDV Genel Tebliği Yayımlandı 6824 sayılı Kanunla Katma Değer Vergisi

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24 KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24 Konusu : Aralık/2004 Vergilendirme Döneminden İtibaren Kullanılacak Olan 1 No.lu (Gerçek Usulde Vergilendirilen Mükellefler İçin) Katma Değer Vergisi Beyannamesinin Düzenlenmesi

Detaylı

-basit usule tabi mükelleflerde toplu belge düzenleme uygulaması ile,

-basit usule tabi mükelleflerde toplu belge düzenleme uygulaması ile, Sayı: 2018/12 Konu: Gelir Vergisi Kanununa İlişkin Çeşitli Had Ve Tutarlar İle İndirim Oranı (302 Seri Nolu GVK Genel Tebliği) Mevzuat: 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü Sayı : 62030549-125[6-2016/423]-91026 03.04.2017 Konu : Serbest bölgede üretilen yazılım

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 30.06.2015 Sayı: 2015/121 Ref: 4/121

SİRKÜLER İstanbul, 30.06.2015 Sayı: 2015/121 Ref: 4/121 SİRKÜLER İstanbul, 30.06.2015 Sayı: 2015/121 Ref: 4/121 Konu: TRANSİT PETROL BORU HATLARININ İNŞA VE MODERNİZASYONUNU GERÇEKLEŞTİRENLERE, İNŞA VE MODERNİZASYONA İLİŞKİN YAPILAN TESLİM VE HİZMETLERİN KDV

Detaylı

KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ

KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ Sirküler Tarihi : 19.03.2009 Sirküler No : 759 KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ ÜCRETLERİNDE GELİR VERGİSİ İSTİSNASI 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun geçici 3 üncü maddesinin

Detaylı

06.06.2002 TARİHİNDE KABUL EDİLEN 4760 SAYILI ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU NUN KONU, MÜKELLEF, MUAFİYET VE İSTİSNALARA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ

06.06.2002 TARİHİNDE KABUL EDİLEN 4760 SAYILI ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU NUN KONU, MÜKELLEF, MUAFİYET VE İSTİSNALARA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ Kaynak: http://www.kazanci.com Güncelleme Tarihi: 27.09.2011 06.06.2002 TARİHİNDE KABUL EDİLEN 4760 SAYILI ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU NUN KONU, MÜKELLEF, MUAFİYET VE İSTİSNALARA İLİŞKİN HÜKÜMLERİ BİRİNCİ

Detaylı

Yap-İşlet-Devret ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu uyarınca Kiralama Karşılığı Yaptırılan Projelerde KDV İstisnası (Sirküler XXXXIII)

Yap-İşlet-Devret ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu uyarınca Kiralama Karşılığı Yaptırılan Projelerde KDV İstisnası (Sirküler XXXXIII) 1 SİRKÜLER - XXXXIII Sirküler Tarihi: 17.05.2012 Sirküler No : 43 Focus Denetim ve Y.M.M. Ltd. Şti Maltepe Mah. Edirne Çırpıcı yolu No:5-4 Vatan Residans A Blok Kat:5 Daire:10 Topkapı/İstanbul Tel: 0-212-510

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

No: 2018/69 Tarih:

No: 2018/69 Tarih: No: 2018/69 Tarih: 05.07.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

Konu: Elektronik Belge Yerine Kağıt Fatura Düzenlenmesinin Mümkün Olduğu Haller/Durumlar Belirlenmiştir (494 VUK Genel Tebliği)

Konu: Elektronik Belge Yerine Kağıt Fatura Düzenlenmesinin Mümkün Olduğu Haller/Durumlar Belirlenmiştir (494 VUK Genel Tebliği) Sayı: 2018/47 Konu: Elektronik Belge Yerine Kağıt Fatura Düzenlenmesinin Mümkün Olduğu Haller/Durumlar Belirlenmiştir (494 VUK Genel Tebliği) Mevzuat: 213 sayılı VUK Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete No 29147 Resmi Gazete Tarihi 16/10/2014 Kapsam KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Sayı 2018/21 ÖZET 3 No lu KDV Beyannamesi uygulaması, tevkifat uygulamasının genişletilmesi,

Detaylı

Sayı: 2018/38. Mevzuat: ÖTVK, KDV, Harçlar Kanunu, GVK. Web:

Sayı: 2018/38. Mevzuat: ÖTVK, KDV, Harçlar Kanunu, GVK. Web: Sayı: 2018/38 Konu: Sanayi Sicil Belgeli Mükelleflerin Makine ve Teçhizat Alımına, Konut ve İşyeri Tapu Harcı, Konut Tesliminde KDV Oranı, Kreş Yardımı ve ÖTV Oranlarına İlişkin BKK Yayımlanmıştır. Mevzuat:

Detaylı

SİRKÜLER (2019/34) 2. İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Malın İhracatının Gerçekleşmemesi Halinde Vergi İndirimi

SİRKÜLER (2019/34) 2. İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Malın İhracatının Gerçekleşmemesi Halinde Vergi İndirimi İstanbul, 18.02.2019 SİRKÜLER (2019/34) Konu: KDV Uygulama Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:23) 15.02.2019

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:120)

SİRKÜLER RAPOR KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:120) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 22.08.2012 Sirküler No : 2012 / 61 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No:120) 18.08.2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 120 Seri No.lu Katma Değer

Detaylı

YABANCILARA VE TÜRKİYE DE YERLEŞİK OLMAYANLARA KONUT VE İŞYERİ TESLİMLERİNDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

YABANCILARA VE TÜRKİYE DE YERLEŞİK OLMAYANLARA KONUT VE İŞYERİ TESLİMLERİNDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI 05.05.2017/60-1 YABANCILARA VE TÜRKİYE DE YERLEŞİK OLMAYANLARA KONUT VE İŞYERİ TESLİMLERİNDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI ÖZET : 6824 sayılı Kanunla yapılan düzenleme ile 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren konut

Detaylı

miktarlarında 1 Yeni Türk Lirasının altındaki tutarlar dikkate alınmaz. Hükmüne

miktarlarında 1 Yeni Türk Lirasının altındaki tutarlar dikkate alınmaz. Hükmüne Sayı: 2018/7 Konu: 2018 Yılı Motorlu Taşıt Vergileri (49 Seri Nolu MTVK Genel Tebliği) Mevzuat: Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com; info@taxauditingymm.com

Detaylı

Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018/1) yayımlanmıştır.

Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1) de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018/1) yayımlanmıştır. Sayı: 2018/63 Konu: Yeminli Mali Müşavir Raporu Veren YTB li Yatırımcılardan Bazı Belgelerin Aranmayacağına Dair Tebliğ Düzenlemesi Mevzuat: Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararı Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 18.02.2019 Sayı: 2019/045 Ref:4/045 Konu: İNTERNET ORTAMINDA REKLAM HİZMETİ VERENLERE VEYA İNTERNET ORTAMINDA REKLAM HİZMETİ VERİLMESİNE ARACILIK EDENLERE YAPILACAK ÖDEMELERDE VERGİ

Detaylı

Mevzuat: 21/2/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu

Mevzuat: 21/2/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu Sayı: 2018/3 Konu: Değerli Kağıt 2018 Yılı Satış Bedelleri Hk Mevzuat: 21/2/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

Serbest Bölgelerin Katma Değer Vergisi Kanunu Karşısındaki Durumu

Serbest Bölgelerin Katma Değer Vergisi Kanunu Karşısındaki Durumu Serbest Bölgelerin Kanunu Karşısındaki Durumu İSMAİL BARINIR Eski Hesap Uzmanı Özet Serbest bölgeler, Türkiye Gümrük Bölgesinin parçaları olmakla beraber; serbest dolaşımda olmayan eşyanın herhangi bir

Detaylı

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ Tarih : 10.07.2018 Sayı : 2018-68 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ 7103 ve 7104 sayılı Bazı Vergi Kanunlarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun la 3065

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/ 10 İstanbul, 17 Ocak 2005 KONU : Aralık/04 Vergilendirme

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ NDE YAPILAN DEĞİŞİKLER

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ NDE YAPILAN DEĞİŞİKLER KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ NDE YAPILAN DEĞİŞİKLER 6728, 7103 ve 7104 Sayılı Kanunlar ile yapılan düzenlemelere ilişkin "KDV Genel Uygulama Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

SON DÜZENLEMELER ÇERÇEVESİNDE SİGORTA VE KAMBİYO İŞLEMLERİNDE BSMV UYGULAMASI

SON DÜZENLEMELER ÇERÇEVESİNDE SİGORTA VE KAMBİYO İŞLEMLERİNDE BSMV UYGULAMASI I. Giriş SON DÜZENLEMELER ÇERÇEVESİNDE SİGORTA VE KAMBİYO İŞLEMLERİNDE BSMV UYGULAMASI 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun

Detaylı

No: 2012/54 Tarih:

No: 2012/54 Tarih: No: 2012/54 Tarih: 05.04.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

DÖVİZLİ SÖZLEŞMELERİN TL SINA ÇEVRİLME ZORUNLULUĞUNUN DETAYLARI. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi

DÖVİZLİ SÖZLEŞMELERİN TL SINA ÇEVRİLME ZORUNLULUĞUNUN DETAYLARI. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi II-Giriş: DÖVİZLİ SÖZLEŞMELERİN TL SINA ÇEVRİLME ZORUNLULUĞUNUN DETAYLARI Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir-Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com 13 Eylül 2018 Tarih ve 30534 Sayılı Resmî

Detaylı

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Konu: Maliye Bakanlığı, Katma Değer Vergisi Kanunu nda 5904 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar yaptı. Özet: 5 Aralık 2009 tarihli Resmi

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 23)

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 23) Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 23) Duyuru No: 2019/28 İstanbul 15.02.2019 Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 15.02.2019

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014

SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014 SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014 Konu: İade Hakkını İndirim Yoluyla Kullanan Mükellefler ile Ödenecek KDV Pozisyonundaki Mükelleflerin Tevsik, Beyan veya Bildirim Yükümlülükleri Sayın Mükellefimiz,

Detaylı

SİGORTA İŞLEMLERİ İLE KAMBİYO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GİDER VERGİLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI

SİGORTA İŞLEMLERİ İLE KAMBİYO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GİDER VERGİLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI 30.07.2008/120 SİGORTA İŞLEMLERİ İLE KAMBİYO İŞLEMLERİNE İLİŞKİN GİDER VERGİLERİ TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 86 seri No lu Gider Vergileri Genel Tebliğinde, 5766 sayılı Yasa ile 6802 sayılı Gider Vergileri

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşımacılık İstisnası

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşımacılık İstisnası ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Taşımacılık İstisnası MADDE 14 : TRANSİT TAŞIMACILIK MADDE METNİ : "Transit Taşımacılık : Madde 14-1. Transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasında yapılan taşımacılık işlerinde, Bakanlar

Detaylı

GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZALARINA YURTİÇİNDEN YAPILAN MAL TESLİMLERİ İLE BU MAĞAZALAR TARAFINDAN YAPILAN İŞLEMLERİN KDV VE ÖTV KARŞISINDAKİ DURUMU

GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZALARINA YURTİÇİNDEN YAPILAN MAL TESLİMLERİ İLE BU MAĞAZALAR TARAFINDAN YAPILAN İŞLEMLERİN KDV VE ÖTV KARŞISINDAKİ DURUMU GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZALARINA YURTİÇİNDEN YAPILAN MAL TESLİMLERİ İLE BU MAĞAZALAR TARAFINDAN YAPILAN İŞLEMLERİN KDV VE ÖTV KARŞISINDAKİ DURUMU Mustafa İnanç * 1.Kapsam Gümrüksüz Satış Mağazaları,Türkiye

Detaylı