Reza Zarrab : "Zafer Çağlayan'a 50 milyon euro rüşvet verdim"

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Reza Zarrab : "Zafer Çağlayan'a 50 milyon euro rüşvet verdim""

Transkript

1 Reza Zarrab : "Zafer Çağlayan'a 50 milyon euro rüşvet verdim" ABD'de devam eden davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab, jüriye eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a İran altın anlaşmasını ayarlaması için rüşvet verdiğini söyledi. Zarrab, "Toplamda ona milyon euro kadar rüşvet ödemişimdir" dedi. Reza Zarrab ifadesinde dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan la nasıl tanıştığını ve Halkbank la olan ilişkisini de anlattı. Halkbank la çalışmak için 2012 yılında; bankanın o zamanki genel müdürü Süleyman Aslan dan randevu almaya çalıştığını ancak bunu Aslan ın reddettiğini anlatan Zarrab, daha sonra Zafer Çağlayan ile irtibata geçtiğini ve Aslan dan randeu alabildiğini anlattı. Zarrab, Zafer Çağlayan ın kendisine Yüzde elli yüzde elli kârla çalışmayı teklif ettiğini ve bunu kabul ettiğini anlattı. Reza Zarrab toplamda Çağlayan a milyon Euro para rüşvet verdiğini açıkladı. Savcılık sorgusunda Zarrab a rüşvetin belgesi de gösterildi. İşte, hakim, savcı ve tanık Reza Zarrab arasında geçen konuşmalar; Savcı: Zafer Çağlayan ile nasıl tanıştınız? Zarrab: Bir balıkçıda karşılaştık. Savcı: Karşılaşınca ne yaptınız? Zarrab: Kendimi tanıttım. Halkbank ta çok göz önünde birisi olduğum için geri çevrilrdiğimi anlattım ve görüşmek istedim. Savcı: Zafer Çağlayan ne yaptı? Zarrab: Bunu yüzyüze görüşmemizi istedi ve bana randevu verdi. Savcı: Peki bu görüşmeyi nerede yaptınız? Zarrab: Çağlayan ın makamında yaptık. Savcı: Çağlayan ne dedi? Zarrab: Hesap açabileceğini söyledi. Savcı: Çağlayan Halkbank ile ne yapmak istediğinizi biliyor muydu? Zarrab: Evet. Savcı: Yapacaklarınızın İran la ilgili olduğunun farkında mıydı? Zarrab: Elbette. Savcı: Çağlayan la balıkçıda görüştükten sonra onu tekrar aradınız mı? Zarrab: Evet.

2 Savcı: Yaklaşık olarak ne zaman görüştünüz? Zarrab: O görüşmeden kısa süre sonra beni arayarak davet etti. Savcı: Orada ne görüştünüz? Zarrab: Yüz yüze toplantı yaptık. Savcı: Neler konuştunuz? Zarrab: Yapacağım ticaret hakkında daha detaylı bilgi verdim. Bana kâr marjını sordu onu anlattım. Bana ortak bir şekilde hareket ederek yüzde olarak aracılık edebileceğini söyledi. Savcı: Kabul ettiniz mi? Zarrab: Evet. HAKİM: Tüm bunlar tam olarak ne zaman oldu? Zarrab: 2012 yılı başlarında. Savcı: (3730 numaralı kanıt olarak gösterilen bir kağıdı çıkardı. Muhasebe dökümü olduğu anlaşılan kağıdı Zarrab a gösterdi) Bu nedir? Zarrab: Bir e-posta Savcı: Bunu size kim gönderdi? Zarrab: Bana bunu Abdullah Happani gönderdi. Savcı: Kimdir Happani? Zarrab: Benim sahip olduğum şirketin benden sonraki ikinci yetkili kişisi. Savcı: size mi gönderildi? Zarrab: Evet efendim Savcı: (Belgeyi gösterdi) Burada neye bakıyoruz? Zarrab: Yapılan ticarette sayın Zafer Çağlayan a rüşvet olarak ödenen paralardan bahsediyoruz. Savcı: Bu belgeyi kim hazırladı? Zarrab: Bizim iç muhasebe bölümümüz efendim. Savcı: (Belgeye göz atıp buradaki bölümlerin teker teker ne anlama geldiğini sordu) Bunu neden hazırladınız? Zarrab: Gelen işlemin, yapılan işlemin kârının yüzde 50 lerinin dökümünü yaptık. Bu Çağlayan a ödenen paranın kayıtları. Savcı: Belgedeki ilk bölüm nedir? Zarrab: Tarihler Savcı: İkinci bölüm nedir? Zarrab: Açıklama kısmıdır. Savcı: O açıklama kısmında Cash to Çağlayan yazıyor. Bu nedir? Zarrab: Çağlayan a gönderilen meblağ. Savcı: Burada FCY yazıyor. Bu ne anlama geliyor? Zarrab: Ödenen para birimi. Savcı: DDİ yazıyor. Bu nedir? Zarrab: Ödenen paranın miktarı. Savcı: ilk satırdaki bölümü okur musunuz? Zarrab: Bir milyon 750 bin euro.

3 Savcı: (3733 numaralı belgeyi gösterdi) Peki bu nedir? Zarrab: Bu da Zafer Çağlayan beye ödenen paranın kayıtları. Savcı: Bunu kim hazırladı? Zarrab: Benim muhasebe. Savcı: Neden hazırladı? Zarrab: Zafer Çağlayan beye sunum için. Aldığı ödemelerle aldığı miktarın arasında bir yanlış anlama olduğunu söylediği için sunum istedi. HAKİM: Bunun hangi zaman diliminde olduğunu açıklar mısın? Zarrab: 19 Mart 2012 den başlıyor 27 Mart 2012 ye kadar gidiyor. HAKİM: Bu kişiye yapılan tüm ödemeler bu kadar mı? Zarrab: Hayır efendim daha fazla ödeme var. Listede olmayan HAKİM: Toplam rakam var mı? Zarrab: Euro olarak var. 31 milyon 789 bin 500 euro. Bu sadece euro olarak. Farklı para birimleri da var. 4 milyon 696 bin 911 dolar. 2 milyon 465 bin lira. Kayıtlarda olmayan ödemeler de var. Savcı: Yani Halkbank taki işlemler için Çağlayan a ne kadar verdiniz. Zarrab: milyon euro civarı bir şey. Savcı: Başka para birimlerinde de var mı? Zarrab: TL ve dolar olarak var. Savcı: Yaklaşık ne kadar dolar ödediniz? Zarrab: 7 milyon dolar filan ödemişimdir. Savcı: Halkbank için Türk lirası olarak ne kadar ödediniz? Zarrab: 2 milyon 465 bin Türk Lirası. Savcı: (Yeniden toplantı açıklamasını hatırlattı) Zafer Çağlayan la bu toplantınızdan sonra Süleyman Aslan la görüştünüz mü? Zarrab: Evet Savcı: Süleyman Aslan la ne görüştünüz? Zarrab: Sayın Çağlayan la görüşmemizin özetini anlattım kendisine. Hesap açabileceğıimi söylediği aktardım. Altın ticaretine aracılık edebileceğini söyledim. Savcı: Aslan bunu kabul etti mi? Zarrab: Evet etti. Kaynak Yeniçağ: Reza Zarrab: "Zafer Çağlayan'a 50 milyon euro rüşvet verdim"

4 ZARRAB TAN ŞOK İTİRAFLAR Reza Zarrab'ın tanık olarak katıldığı davada mahkeme salonunun ortasına kurulan "duruşma tahtasına" Zafer Çağlayan ile Egemen Bağış'ın isimleri eklendi. İşte Zarrab davasından önemli notlar... ABD de görülen ve tüm dünyanın dikkatle takip ettiği eski adıyla Reza Zarrab yeni adıyla Hakan Atilla davasının ikinci duruşması Türkiye saati ile 17:30 da başladı. Duruşmanın bugünkü bölümünde soruşturmanın baş aktörü Reza Zarrab tanık sıfatıyla ifade vermeye başladı. Zarrab, eski AB Bakanı Egemen Bağış la olan ilişkisinden, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan a verdiğini iddia ettiği rüşvete kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Ayakları kelepçeli ve hapishane kıyafetiyle salona getirilen Zarrab ifadesini Türkçe olarak verdi. Juri üyeleri mahkeme salonunun çok soğuk olması nedeniyle şikâyetini bildirdi. Yargıç Berman, "Bir jüri üyesinin eldiven. şapka ve atkı giydiğini görüyorum" dedi. Mahkeme salonunda savcının üzerinde çalıştığı bir duruşma tahtası bulunuyor. Davadaki ifadelerde adı geçen şahısların isimleri de şemaya kaydediliyor. Tahtada en tepede İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve İran ın ruhani lideri Ali Hamaney in ismi yer alıyor. Onların altında da İran Merkez Bankası Başkanı, İran Petrol Bakanı gibi dönemin İranlı yetkililerinin isimleri bulunuyor. Daha altta, savcının bazı kutuları soru işaretiyle boş bıraktığı kısımda ise Hakan Atilla, Süleyman Aslan, Zafer Çağlayan yazıyor. Savcının boş kutular hazırlaması da dikkat çekti.

5 CEZAEVİNDEN ÇIKMAM İÇİN EN HIZLI YOLDU Reza Zarrab sözlerinin başında neden itirafçı olduğunu ABD ile işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu sözleriyle açıkladı. İRAN KONUSUNDA TOPU ATİLLA YA ATTI Zarrab, 2016 yılında tutuklanmasıyla sonuçlanan Miami ziyaretine ilişkin ise Neyle karşılacağımı bilmiyordum. Uzun bir seyahatin ardından şoke olmuştum. Doğru yanıtları veremedim. Endişeliydim dedi. Reza Zarrab, İran ın gaz ve petrol satışlarından elde ettiği geliri kullanamadığını savundu ve Yaptırım kuralları konusunda en iyi bilgiye sahip kişinin Hakan Atilla olması nedeniyle onu aradığını söyledi. Zarrab ayrıca 2010 ve 2011 yıllarında Irak Merkez Bankası nın eski lideri Mahmud Bahmani ile iki kez doğrudan toplantı yaptığını da söyledi.

6 İRAN MERKEZ BANKASI İLE ANLAŞMA YAPTIK Reza Zarrab, İran merkez bankasına doğrudan nakit teslimatı yapmak için anlaşma yaptığını da açıkladı. GARDİYANLARA RÜŞVET VERDİĞİNİ İTİRAF ETTİ Reza Zarrab dünkü duruşmada Hakan Atilla'nın avukatlarının cezaevinde infaz koruma memuruna rüşvet vererek alkol ve cep telefonu temin ettiği iddialarını da doğruladı. Zarrab rüşvet karşılığı infaz koruma memurunun cep telefonunu kullandığını söyledi. EŞİ EBRU GÜNDEŞ İLE İLGİLİ DE KONUŞTU Zarrab, eşi Ebru Gündeş ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Duruşmanın başında Reza Zarrab ismiyle yemin eden Zarrab, Evliyim, çocuğum var dedi. Eşi Ebru Gündeş in ismini telaffuz etmeyen Zarrab Eşim Türkiye de ünlü bir sanatçı. Her zaman kamuoyu önünde olan bir insandım. dedi. Zarrab, hakimin Reza Zarrab tan başta isminiz var mı? sorusuna ise Türkiye de kullandığım Rıza Sarraf var diye yanıt verdi. "FBI KORUMASINDAYIM" Zarrab ayrıca otel odasında olduğu iddialarını reddederken, FBI gözetiminde olduğunu açıkladı. EGEMEN BAĞIŞ IN FOTOĞRAFI GÖSTERİLDİ Mahkeme salonunda savcı, Zarrab a eski AB bakanı Egemen Bağış ın fotoğrafını gösterdi. Zarrab da Aktif Bank ta hesap açmak için ilk girişiminin başarısız olmasının ardından Egemen Bağış ın aracı olarak Aktif Bank CEO su ile Zarrab arasında görüşme ayarladığını bildirdi. SAVCININ ARDINDAN ATİLLA NIN AVUKATLARI SORGULAYACAK New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşması Türkiye saati ile 17:15 de başladı. Zarrab, 3 gün boyunca tanık sandalyesinde oturacak. Hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla işbirliği yapmayı kabul eden Zarrab önce savcılar sonra da eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanacak. Zarrab ın cezasını mahkeme hakimi belirleyecek. Davanın dünkü ilk duruşmasında ilk sözü, açılış konuşmalarını yapan savcılık ve savunma almıştı. Savcılık ve savunmanın yaptığı açılış konuşmalarında şok suçlamalar gündeme gelmişti. Kaynak Yeniçağ: Reza Zarrab davasında savcının şeması ortaya çıktı

7 ZARRAB TÜRK EKONOMİSİNE NASIL ZARAR VERDİ? Zarrab davası Amerika da sürerken Türk halkının aklında şöyle bir soru var ; Adam deldiyse ABD nin İran a yaptırımını deldi, Türkiye nin bundan zararı ne? Hatta komisyon bile almışlar Ne zararımız var burada? Diyenler çok Adam Türkiye de 8,5 milyar dolar rüşvet dağıtmış. Yani Türkiye ye para getirmiş, ne demeye bu adam ABD tarafından yargılanıyor? Bize ne ABD nın ambargosundan? İşte zurnanın zırt dediği yer tam burası. Türkiye Zarrab ın bu usulsüz işlemlerinden dolayı milyarlarca dolar para kaybetti. Olayın maddi boyutuna bakınca Zarrab ın sahtekarlığı Türkiye ye onlarca milyar dolara mal oldu. Adama bir de ödüller verdik, tarihimizde ilk defa ABD ye NOTA çektik.. Bu da nereden çıktı diyeceksiniz. Zarrab ın üçkağıt çarkını ve Türkiye ye verdiği zararını tane tane anlayalım ; Nedir bu ABD nin ve BM nin İran Ambargosu?

8 Eeeey Dünya ülkeleri, İran dan aldığınız doğalgaz veya petrolün parasını İran a gönderemezsiniz! Zira iran bu para ile kitlesel imha silahları yapıyor (Atom / Kimyasal silahlar) İran dan aldığınız petrolün bedelini kendi ülkenizdeki bir bankada İran Devleti adına açılmış bir hesaba yatıracaksınız. Bu paraları İran a transfer edemezsiniz. Çünkü İran parayı nükleer projelerde kullanıyor. İran ın sizden satın aldığı yiyecek, ilaç, tıbbı malzeme ve zirai ürünler gibi temel ihtiyaçların bedelini İran ın sizin ülkenizdeki hesabından tahsil edebilirsiniz. Yani kısaca İran a bana ait Dolar ile ödeme yapamazsınız. Ödemenizi kendi mallarınız ile takas yapın. İran dan petrol ve doğalgaz alan başka ülkeler ne yaptı? İran dan petrol ve doğalgaz alan diğer ülkeler bu denileni yaptı. Mesela Yunanistan İran dan aldığı petrol bedeli 11 Milyar Dolar ı İran a dolar olarak ödemedi, 11 milyarlık mal yolladı. İran ile petrol ticareti yapan ülkeler, İran ın o bankalarda biriken parasından, kendi ülkelerinin ürünlerini, imalatlarını ve bilumum temel ihtiyaç maddelerini İran a sattılar. Üstelik pazarlık etmeden ve yüksek kârlarla. Ekonomilerini canlandırdılar, nükleer/kimyasal silah yerine İran halkının ihtiyacı olan temel maddeler İran a gitti. İran Halkı bu malların markalarını tanıdı, pazar oluştu, ambargo kalkınca da devam edecek ticaret oluştu. Peki Türkiye Ne Yaptı? Zarrab ve onun rüşvet verdiği Türk işbirlikçileri sayesinde Türkiye İran a Türk mallarını satıp ihracat yapmak yerine dolambaçlı yollardan milyarlarca dolar (kısmi altın olarak) yolladı. Oysa Türkiye bu ambargodan en çok faydalanan ülke olabilirdi. Zira İran a komşuydu, taze sebze-meyveler, temel ihtiyaç malzemeleri ve ilaçları Türkiye çok hızlı bir şekilde İran a ihraç edip, İran la gerçek bir ihracat köprüsü kurabilirdi. Ama Türkiye üç-beş rüşvetçi hırsızın hırsı uğruna, bir kol saati, bir ayakkabı kutusu dolar uğruna bunu yapamadı.

9 Türkiye, kendi ülkesinde, kendi üreticisinin ürettiği gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemeleri İran a satıp, takas yapma yerine İran a dışarıdan ithal ettiği altını sattı senesinde 14 milyar dolarlık altın ithal/ihraç ettik. Bunun %46 sını Zarrab yaptı, bir de adama en büyük altın ihracatçısı diye ödül verdik. Altın ithalatı ve ihracatında hiçbir kârımız da olmadı, zira altında KDV % 0. Eğer petrol karşılığı İran a Türkiye de ürettiğimiz malları ihraç edebilseydik, mesela gıdada yüzde 50 kâr edebilecek ve üstüne bir de yüzde 18 vergi alınacak gıda, ilaç gibi malları satabilecek, istihdamı arttıracak, bir nebze olsun işsizliğe merhem olacaktık. Bu işte kazanan kim? 1.) İran, silahlanmak için, bölgedeki nüfusunu arttırmak ve terör örgütlerini desteklemek için eline milyarlarca dolar para geçti. İran Suriye/Irak politikasını bu dolarlar ile destekledi ve sonuçta Irak ve Suriye de belirleyici güç oldu. 2.) ABD, dünyaya gücünü ispatlıyor, nerede olursan ol, yakalarım cezalandırırım, bu dünyanın jandarması benim diyor. 4.) Yine ABD Zarrab ın tüm saklı gizli milyarlarca dolarına el koydu. Türkiye ye ve İran a karşı (Bilhassa siyasilere) kullanabileceği çok önemli kozlar elde etti. ABD Mahkemesinin keseceği milyarlarca dolarlık gelir elde edecek. 5.) Türkiye üzerinden aktarılan bu milyarca dolar karşılığında teknolojisi gelişmiş ülkeler AB, Rusya, Kore, Japonya hatta ABD İran a gizli kapaklı mal sattılar. Kaybeden Kim? TÜRKİYE 1.) Bu sahtekarlığa devlet olanakları ile aracı olan Türkiye ABD de sanık sandalyesinde. ABD bu dava sonucunda Türk Bankalarına korkunç bir ceza kesecek ve biz Türk halkı bu cezayı ödeyeceğiz. 2.) Türkiye İran a sağladığı bu olanak ile Suriye ve Irak ta İran a karşı kaybetti, kuruluş aşamasındaki YPG/PKK devletini başına bela etti. 3.) Türkiye artık uluslar arası arenada Güvenilmez, sahtekarları koruyan ve Rüşvetçi bir

10 devlet olarak damgalanacak, yabancı yatırımcıları kaçırtan bir sebep. 4.) Bu dava çerçevesinde TL, dolar ve Euro karşısında devalüasyona uğrayarak inanılmaz değer kaybetti, dış borçlarımız katlandı. 5.) Türkiye uluslar arası piyasa kredibilite güvencesini kaybetti. 215 Milyar dolar kamu dış borçlanması, 400 Milyar dolara yakın dış banka ve özel sektör borçlanması faiz maliyeti kat kat artacak, dış borç faizleri Türkiye ekonomisine ağır darbe vuracak. Bu nedenle Zarrab çarkının Türkiye ye verdiği zarar ölçülemez. ABD nın Zerrab ı Türk vatandaşı olarak yargılaması kanıma dokunuyor, ve kesinlıkle bu yargılamaya bazı vatan hainleri gibi sevinemiyorum. Ömrüm Türkiye mal üretip AB ülkelerine ihrac etmekle,türkiye ye döviz kazandırmakla geçti.. Böyle milyarlarca dolarlık bir fırsattan yararlanmak yerine, 3-5 rüşvetci yüzünden, KENDİMİ, ABD de boktan bir mahkemede yargılanan bir ülkenin vatandaşı olarak hissetmeyi hiç istemezdim. Dr. Ahmet Güler En düşük IQ için Zarrap olayının iç yüzü

11 Bahsi geçen bu milyarlı milyonlu euro lar ABD nin ya da İran ın değil, zaten bizim paralarımız. Birleşmiş milletler İran a ambargo koyuyor. Ambargonun sebebi İran ın nükleer silah geliştirmesini engellemek. Ambargoya göre İran a mal satmak veya İran dan mal almak yasak değil. İran a para aktarmak yasak. Çünkü İran Nükleer tehdit. Bu teknolojiyi geliştirmesini engellemek amaç. İran sana doğalgaz veya petrol satınca bunun parası Halkbank a yatıyor. İran bu parayı doğrudan çekemiyor. Senin ihracatçın İran a mal satıyor, parasını Halkbank da ki bu hesaptan çekiyor. İran ın parasını harcayabilmesinin tek yolu bu. Karşılıklı alışveriş yapmak. Zarrab, Halkbank ve bu olaya karışanlar ne yaptı? Halkbank daki bu parayı İran a ihracat yapmış gibi göstererek üçkağıtçılıkla çekip, Altın, euro, dolar vs. aldılar. Bu parayı yasadışı yollardan İran a transfer ettiler. İran a yapılan amgargoyu delmiş oldular. Bu hırsızlık yapılmasaydı İran bizden milyarlarca dolar değerinde mal almak zorunda kalacaktı. Türkiye de işler artacak, çarklar dönecekti. %4 rüşvet karşılığı İran ın bloke parasını yasadışı yollarla iran a gönderdin.sadece bir Siyasetçinin cebine milyon euro girdi. (şimdilik görünen rakam) bir o kadar Zarrab sebeplendi (%50-%50). ayrıca Zarrab bir miktar daha kendine yonttu. Yapılan hainlik nedeniyle Türkiye 4-5 milyar dolarlık üretim ve ticaret yapamadı. Siyasetçi 1.5 birim aldı, Zarrab 2.5 birim aldı. toplam %4 etti. siyasetçi olarak cebine girecek 1.5 birim para için, Türkiye nin 100 birim ticareti engellendi. Şimdi Anladın mı yandaş kardeşim?

12 Daha bitmedi, Amerikan Mahkemesi Türk bankalarına yaklaşık 100 birim ceza kesecek. onları da Türk halkı ödeyecek. Ödemeyiz dersek, Türk bankacılık sistemine uygulanacak ambargo ve ekonominin bozulması ile en az 500 birim para bu milletin cebinden çıkacak. Yani anlayacağın bu vatanın her bir ferdine her bir karış toprağına ihanet ettiler. Bu olay Amerika nın ülkemize oynadığı bir oyun değil. Çünkü bu ambargo delme mevzusunu görüp defalarca uyarmışlar. Bunlar yöntem / şirket / banka değiştirip devam etmişler. Neden böyle bir riske girmişler? Çünkü havadan inanılmaz paralar geliyor. Düşünsenize 50 milyon euro luk banknotu kağıt olarak hurdacıya satsan köşeyi dönersin. Öyle bir para geliyor havadan. Normalde böyle bir para kazanması mümkün değil birinin. Rusya bile bu üç kağıdı görüp raporlamış. İran da salak değil, parasının tırtıklandığını görüp Reza nın ortağı Babek Zeycani yi idama mahkum etti. Özetle daha hala bu olayı savunan ya ülkesine düşmandır, ya aklı yoktur. [status draft] [nogallery] [geotag on] [publicize off twitter facebook] [category istihbarat] [tags YOLSUZLUK DOSYASI, REZA ZARRAB, KARA PARA, TÜRKİYE]

Sarraf konuşuyor : Çağlayan a en az 40 ila 50 milyon avro rüşvet verdim

Sarraf konuşuyor : Çağlayan a en az 40 ila 50 milyon avro rüşvet verdim Sarraf konuşuyor : Çağlayan a en az 40 ila 50 milyon avro rüşvet verdim Onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıyayken savcıyla anlaşarak sanık ken tanık konumuna geçen Rıza Sarraf, Atilla ya karşı ABD

Detaylı

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ'nün kripto haberleşme uygulaması ByLock'a dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Deşifre edilen binlerce kullanıcı arasında teröristbaşı Gülen'in

Detaylı

İzmirli girişimcinin hazin öyküsü!

İzmirli girişimcinin hazin öyküsü! İzmirli girişimcinin hazin öyküsü! İBRAHİM Erkarakaş isimli İzmir li bir genç 8 ay önce nitelikli kahveyi sokağa taşıma hayali ile yola çıkmış ve yenilikçi fikrini seyyar kahve aracıyla hayata geçirmek

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri

Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Mete Yarar'dan 15 Temmuz kitabı : Darbenin Kayıp Saatleri Araştırmacı, yazar Mete Yarar 15 Temmuz kanlı darbe girişimini farklı açıdan okurlara sunuyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı ndan 2004 yılında kendi

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor?

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? HABER MERKEZİ- Mersin in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili gizem her geçen gün

Detaylı

Güney Sibirya halklarından olan Şor Türkleri kömür madenciliğinin tehdidi altında yaşıyor SİBİRYA DA YAVAŞ ÖLÜM RAPORU KORKUNÇ GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU

Güney Sibirya halklarından olan Şor Türkleri kömür madenciliğinin tehdidi altında yaşıyor SİBİRYA DA YAVAŞ ÖLÜM RAPORU KORKUNÇ GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU Şor Türkleri yavaş yavaş ölüyor Rusya topraklarındaki Sibirya nın Kuzbass bölgesinde yaşayan Şor Türkleri yavaş yavaş ölüyor. Yapılan araştırmalara göre bölgedeki Şor Türkleri nin nüfusu son 7 yılda yaklaşık

Detaylı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? -PARİS- İki devlet düşünün. Biri, güçlü ve etkili bazı devletler tarafından kuşatılmak istenirken, diğeri ise

Detaylı

BELGELERİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN.

BELGELERİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN. BELGELERİ İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN. VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK: SAYIN TAYYİP ERDOĞAN, ABD NİN ZARRAB TEHTİDİ KARŞISINDA YAHUDİ LOBİSİNE DEĞİL TÜRKİYE YE GÜVENMELİ!!! Vatan Partisi Genel

Detaylı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı

Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Nedim Şener'den belgelerle Fetullah Gülen kitabı Şener in yeni baskısı yapılan kitabı bu alana ilgi duyan okurlar için iyi bir seçim. Posta Gazetesi yazarı Gazeteci Nedim Şener in Ergenekon Belgelerinde

Detaylı

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış

FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış FSB yöneticisi Mikhailov, devlet sırlarını ABD'ye sızdırmış Obama yönetimi geçtiğimiz yıl Demokrat Parti sunucularına yapılan siber saldırıdan sorumlu tuttuğu Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı

Detaylı

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu 2016 yılında 126 ülkenin ordusu değerlendirilmiş ve dünyanın en güçlü orduları sıralaması yapılmıştır. Ülkenin sahip olduğu silahlı gücün yanında nüfusu, savaşabilecek ve askerlik çağına gelen insan sayısı,

Detaylı

Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da...

Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da... Ömür Çelikdönmez : İran ve İsrail istihbaratı birlikte çalışıyor, MOSSAD casusları İran'da... Hikâye bu ya; "Suriye cumhurbaşkanı Hafız El Esad bir gün İsrail başbakanı Simon Peres ile karşılaşmış. Peres,

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı Zarrab Davası ve Türkiye Mayıs - Ekim 2016 Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı

Detaylı

Doğu Akdeniz de Enerji Savaşları

Doğu Akdeniz de Enerji Savaşları Doğu Akdeniz de Enerji Savaşları Kıbrıs açıklarında keşfedilen doğal gaz rezervleri, adada yıllardır süregelen çatışmaya barışçıl bir çözüm getirmesi umut edilirken, tam tersi gerilimi tırmandırmıştır.

Detaylı

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor

Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika Sınırında Yakalanan Göçmenlerin Başına Bu Geliyor Amerika-Meksika sınırını geçmeye çalışırken yakalanan Honduraslı Jose, önce Texas, sonra da New Jersey eyaletlerinde toplam 17 ay gözaltında

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!..

Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Yunan, İzmir'e üç buçuk mil yaklaştı!.. Yunanistan, Ege'de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal etti. Baktı, Türkiye'den ses seda çıkaran yok!.. Bu adaların hepsini ağır bir şekilde

Detaylı

Samsun daki Pontusçu Faaliyetler

Samsun daki Pontusçu Faaliyetler Samsun daki Pontusçu Faaliyetler Yunan İstihbaratına çalışan ve kendisini Pontusçu olarak niteleyen Theodoros Pavlidis in Samsun bağlantıları akıllarda şüphe uyandırırken Samsun da Pontusçu faaliyetleri

Detaylı

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 1 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi Kamuoyuna Galatasaray'la yaptığı ortaklıkla gelen American Finans kuruluşu AIG'nin Türkiye Genel Müdürü Paolo Zapparoli,

Detaylı

DOLAR YÜZDE 30 İÇ PİYASA YÜZDE 100 ARTTI

DOLAR YÜZDE 30 İÇ PİYASA YÜZDE 100 ARTTI DOLAR YÜZDE 30 İÇ PİYASA YÜZDE 100 ARTTI Dünyada ve Türkiye de kur manipülasyonuyla sarsılan ekonomik dengeler sanayici, yatırımcı ve girişimcilerin gözünü yurt içi piyasalara çevirmesine vesile oldu.

Detaylı

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz?

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. Peki İlluminati ya da ona benzer örgütlerin tarihçesini

Detaylı

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım, Bu iktidar önce Ege de, Yunanistan a geçen 17 adanın hesabını versin dedi. Cumhurbaşkanı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,6% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,7% -0,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İran ın nükleer programı üzerine dünya güçleri diye

Detaylı

ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi

ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi ABD ile vize krizine neden olan Metin Topuz kimdir? İşte gündeme getirilmeyen gizemli geçmişi ABD ile vize krizine, ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un FETÖ üyeleri ile irtibatı ve yurtdışına çıkışları

Detaylı

Bu sefer ki setimizde TERÖR, ERGENEKON ve DERİN DEVLET konusuna değindik. Oldukça kapsamlı bir çalışma oldu desek abartmış olmayız.

Bu sefer ki setimizde TERÖR, ERGENEKON ve DERİN DEVLET konusuna değindik. Oldukça kapsamlı bir çalışma oldu desek abartmış olmayız. Bu sefer ki setimizde TERÖR, ERGENEKON ve DERİN DEVLET konusuna değindik. Oldukça kapsamlı bir çalışma oldu desek abartmış olmayız. Değişen dünya dengeleri ve uluslararası ilişkilerdeki farklılaşmalar

Detaylı

ABD Merkezli Küresel Halk Bankası ( 17 Aralık ) Operasyonunun Farklı Boyutları-3

ABD Merkezli Küresel Halk Bankası ( 17 Aralık ) Operasyonunun Farklı Boyutları-3 On5yirmi5.com ABD Merkezli Küresel Halk Bankası ( 17 Aralık ) Operasyonunun Farklı Boyutları-3 KÜRESEL PARA SİSTEMİ VE HALK BANKASI ÜZERİNDEN ULUSLARARASI TİCARET Yayın Tarihi : 30 Eylül 2017 Cumartesi

Detaylı

Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan!

Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan! Cihatçıların silahları : Alıcı Suudiler, aracı Ürdün ve Türkiye, yüklenici Bulgaristan! Suriye'deki cihatçı gruplara Bulgaristan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye üzerinden silahların nasıl gönderildiğine

Detaylı

MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi

MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi MİT'ten kuruluş yıl dönümüne özel sergi Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) 90'ıncı kuruluş yıl dönümüne özel oluşturulan ve Türk istihbarat tarihinin değişik dönemlerine ait bazı doküman ve istihbari

Detaylı

Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri

Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri Çanakkale Savaşı'ndaki Osmanlı Yahudileri Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı Yahudileri sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) açıldı. 500. Yıl Vakfı, Kadıköy Belediyesi ve Haydarpaşa-Kadıköy

Detaylı

İşte ihanet yıllığı HIZLA YÜKSELDİLER

İşte ihanet yıllığı HIZLA YÜKSELDİLER İşte ihanet yıllığı Hava Harp Okulu nun 2006 yıllığı 15 Temmuz gecesi bomba yağdıran pilotlarla dolu. 16 hain yüzbaşı eğitimlerini Akın Öztürk ün komutan olduğu Çiğli 2. Ana Jet Üssü nde tamamladı. SABAH,

Detaylı

Liderler arasındaki telefon konuşmaları nasıl ayarlanıyor?

Liderler arasındaki telefon konuşmaları nasıl ayarlanıyor? Liderler arasındaki telefon konuşmaları nasıl ayarlanıyor? Sputnik, devlet başkanları ve başbakanlar arasındaki telefon görüşmelerinin nasıl gerçekleştiğini ve görüşmelerin nasıl korunduğunu anlatan bir

Detaylı

Bir skandal daha, Muammer Güler soruşturmaya engel oluyor. SAVCILARIN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN HÜKÜMET BASKI MI YAPIYOR

Bir skandal daha, Muammer Güler soruşturmaya engel oluyor. SAVCILARIN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN HÜKÜMET BASKI MI YAPIYOR Bir skandal daha, Muammer Güler soruşturmaya engel oluyor. SAVCILARIN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN HÜKÜMET BASKI MI YAPIYOR 17 Aralık 2013 22:32 Bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili kulislerde

Detaylı

Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri

Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri Nagehan Çavuş Simpsonlar'ın gelecekten bazı ufak mesajlar taşıdıklarına dair uzun yıllardır pek çok tartışma yapılıyor. Dönem dönem bazıları yalanlansa

Detaylı

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı!

İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! İçinde Neler Olup Bittiği Bilinmeyen Dünyadaki 10 Gizli Yapı! Çevremiz binalarla çevrili, ancak içinde neler olup bittiğini bilmiyoruz. Sıradan yapılar bir yana, içinde bilmediğimiz bazı gizli ve gizemli

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

ÖZEL BÜRO NOTU : BU KONUDA EN BAŞINDAN BERİDİR ŞUNU SÖYLÜYORUZ. ÜLKENİN MİLLİ MENFAATLERİ İÇİN KİM NE YAPIYORSA ARKASINDAYIZ. HATTA MENFAATİMİZ İRAN

ÖZEL BÜRO NOTU : BU KONUDA EN BAŞINDAN BERİDİR ŞUNU SÖYLÜYORUZ. ÜLKENİN MİLLİ MENFAATLERİ İÇİN KİM NE YAPIYORSA ARKASINDAYIZ. HATTA MENFAATİMİZ İRAN ÖZEL BÜRO NOTU : BU KONUDA EN BAŞINDAN BERİDİR ŞUNU SÖYLÜYORUZ. ÜLKENİN MİLLİ MENFAATLERİ İÇİN KİM NE YAPIYORSA ARKASINDAYIZ. HATTA MENFAATİMİZ İRAN İLE YADA BAŞKA BİR ÜLKE İLE TİCARETİ GEREKTİRİYORSA

Detaylı

Sektör Haberleri 06 NİSAN 2018

Sektör Haberleri 06 NİSAN 2018 Sektör Haberleri 06 NİSAN 2018 İçindekiler ABD Ticaret Bakanlığı, Büyük Çaplı Boruya Yönelik Telafi Edici Vergi Kararını 3 Erteledi. Bakan Zeybekçi den ABD ye Mektup! 3-4 Çin ABD nin Ek Gümrük Vergisi

Detaylı

Hangi su içilebilir marka marka raporu yayımlandı

Hangi su içilebilir marka marka raporu yayımlandı Hangi su içilebilir marka marka raporu yayımlandı Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi nin beş yıl önce hazırladığı bir benzeri daha olmayan su raporu 14 ncü kez güncellendi. Su Raporu, su markası, şehir,

Detaylı

Hikayeye başlıyoruz...

Hikayeye başlıyoruz... Gouzenko olayı Ottowa büyükelçiliğinde çalışan bir şifre uzmanı düşünün, Sovyetler Birliği nin gizli bilgilerini batıya kaçırarak, Soğuk Savaş'ın resmen başlamasına neden olmuş biri; Igor Sergeyevich Gouzenko

Detaylı

Enerjide yüksek ithalat ekonomiye büyük risk

Enerjide yüksek ithalat ekonomiye büyük risk Tarih: 13.01.2013 Sayı: 2013/01 (RAPOR 13 OCAK PAZAR GÜNÜNE AMBARGOLUDUR) Türkiye Enerji İstatistikleri ve Vizyon Raporu na göre; Enerjide yüksek ithalat ekonomiye büyük risk İstanbul Serbest Muhasebeci

Detaylı

Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı?

Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı? Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Amerika Başkanı Donald Trump ilk kez Beyaz Saray'da biraraya geldi. 22.05.2017 / 10:49 Washington Türk-Amerikan

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI

49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI 49 yıl önce Ay a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu /// ABD RUSYA SAVAŞI Armstrong'un 49 yıl önce Ay'a ayak basmasıyla başlayan devletler arası uzay rekabeti, özel sektöre de yayılıyor. Amerikalı astronot

Detaylı

Görmeyenler için : G.FULLER kimdir?

Görmeyenler için : G.FULLER kimdir? Görmeyenler için : - Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz Büyükada daki Splendid Palas Hotel de gerçekleşen ve 13 CIA ajanının katıldığı gizemli toplantının peşini bırakmamış. - Deligöz, CIA nın ünlü Türkiye

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 24 Ağustos 2009 04:42 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 19:20

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 24 Ağustos 2009 04:42 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 19:20 Düğünlerde Takılan Sahte Paralar Yüksek eğitimini tamamlamış, babası ticaretle uğraşan, annesi ise bir bankada görevli bulunan bir ailenin tek kızıydı. Okul arkadaşı ile evlenmeye karar vermişlerdi. Damat

Detaylı

Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer!

Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer! Dünya Üzerinde Asla Giremeyeceğiniz 12 Yer! İnsanların, Dünya üzerinde her yere girme imkanları bulunmuyor çünkü bazı yasaklar ve gizlilikler var. Bu 12 yere de girilmesi kesinlikle yasak. Dünyanın, tamamıyla

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi?

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? Suriye ekonomisi, ülkedeki çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık yüzde 60 oranında küçüldü. 24.02.2016 / 15:25 Mark Lobel / BBC Orta Doğu Ekonomi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya Perakende Satış (Yıllık) (Kas) AZ 4,6% 5,8% 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Ara) AZ 104,2 104,6 11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni

Detaylı

Tanrı Zar Atmaz Ya FED?

Tanrı Zar Atmaz Ya FED? Tanrı Zar Atmaz Ya FED? Yaklaşık 10 yıllık küresel finans krizinin başladığı yer olan Amerika, krizi dünyaya ithal etmekle kalmadı, bunu kendi bünyesinde de çok ağır yaşadı aslında Özelikle 2008-2009 sürecinde

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

ABD de tutuklu bulunan Sarraf ın dosyasına 17 Aralık iddianamesinin de eklenmesiyle gözler Türkiye deki rüşvet ağına çevrildi. Muhalefet, Türkiye de

ABD de tutuklu bulunan Sarraf ın dosyasına 17 Aralık iddianamesinin de eklenmesiyle gözler Türkiye deki rüşvet ağına çevrildi. Muhalefet, Türkiye de ABD de tutuklu bulunan Sarraf ın dosyasına 17 Aralık iddianamesinin de eklenmesiyle gözler Türkiye deki rüşvet ağına çevrildi. Muhalefet, Türkiye de kapatılan dosyanın yeniden açılması için harekete geçti

Detaylı

Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti

Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti Yüzyılın casusu İlyas Bazna'nın filmi bitti Mehmet Çalışkan'ın haberine göre yüzyılın casusu İlyas Bazna hakkında bugüne kadar 3 film çekildi. Bazna'yı önce Vedad Karaokçu, daha sonra James Mason canlandırdı.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Nis) ORTA 1,30% 1,02% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Nis) ORTA 11,29% 10:00

Detaylı

İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü?

İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü? İsrailli casus Eli Cohen'in saati, Suriye'de idam edilmesinden yarım asır sonra ülkesine nasıl geri döndü? İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 1965'te Suriye'de idam edilen ünlü casus Eli Cohen'in kol

Detaylı

FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler

FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler FETÖ malikanesi üzerinde ilginç görüntüler ABD de Türk toplumu, Pensilvanya eyaletinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kampının önünde gösteri düzenledi. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC)

Detaylı

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemi hakkında bilinmesi gereken her şey

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemi hakkında bilinmesi gereken her şey Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemi hakkında bilinmesi gereken her şey Türkiye, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması için Rusya ile anlaşma imzaladığını

Detaylı

Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri

Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri www.pwc.com.tr Ticari Anlaşmazlık Çözümleri ve Suistimal İncelemeleri Sorunlarınıza güvenilir ve uzman yaklaşım Eğer......yatırım veya satın alma yapıyorsanız Ticari anlaşmazlık çözümleri ve suistimal

Detaylı

AKP ye Soruyoruz CHP EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI

AKP ye Soruyoruz CHP EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI AKP ye Soruyoruz CHP EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI AKP, Kendinden Önceki 42 Hükümetin, 56 Yılda Kullandığı Paranın 2 Katından Fazla Parayı 10,5 Yılda Kullandı Türkiye de, çok partili

Detaylı

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi

5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi 5 bin PKK lı ve peşmergeye terör eğitimi ABD, 50 yıldır Irak ı parçalayıp kukla bir Kürt devleti kurmanın altyapısını yapıyor. Son olarak 1996 da 5 bin peşmerge ve PKK lı, Guam Adası nda gayrinizami savaş,

Detaylı

Biri bizi sahiden gözetliyor

Biri bizi sahiden gözetliyor Biri bizi sahiden gözetliyor Wikileaks'in sızdırdığı belgeler, internet korsanlarının yanı sıra istihbarat servislerinin de akıllı cihazlarımız vasıtasıyla bizleri izlediğini kanıtladı. Peki evlerimizin

Detaylı

KADEM METE: MUĞLA DA 12 AY TURİZM HAYAL DEĞİL

KADEM METE: MUĞLA DA 12 AY TURİZM HAYAL DEĞİL KADEM METE: MUĞLA DA 12 AY TURİZM HAYAL DEĞİL AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Bodrum da basınla bir araya geldi. 12 Ay Turizm konusu üzerine yoğunlaşan basın toplantısında Mete, yaklaşık 6 milyon

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Şubat 2014, No: 87

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Şubat 2014, No: 87 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Şubat 2014, No: 87 i Bu sayıda; 2013 Şubat İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları; 2013 Şubat Reel Kesim Güven Endeksi Verileri, Hazine İhalelerindeki gelişmeler

Detaylı

Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var

Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var Mossad Başkanı'nın oynadığı bu ayının Kürdistan'la ne ilgisi var Rafael Sadi Tel Aviv'den yazdı... İsrail ile Kürtler arasındaki ilişkiler yeni değil. Ortadoğu nun bugünkü durumuyla da ilintili değildir.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi Temmuz Ayı Tekstil Gündemi 05.08.2016 Temmuz Ayı Tekstil Gündemi «Bangladeş de 5 yeni denim firması kuruluyor» «Etiyopya devasa endüstriyel tekstil parkı açacak» «Hindistan, İran tekstil pazarını keşfediyor»

Detaylı

1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır.

1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır. 1- MI6 (UK) - İNGİLTERE Gizli İstihbarat Teşkilatı Birleşik Krallık da MI6 olarak bilinen uzun bir geçmişi 1909 kalma vardır. Ajansın ana ofisi Londra'da olan ve İngiltere'de siyasi ve ekonomik çıkarlarını

Detaylı

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!..

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Ege de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal eden, Lozan ı kevgire çevirerek gayriaskeri statüde olan adaları silah ve cephane

Detaylı

Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz

Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz Menbiç'teki ABD'li komutan Funk'tan Türkiye sorusuna yanıt : Bizi vurursanız agresif karşılık veririz IŞİD'le mücadele koalisyonunun en üst düzey ABD'li komutanı Korgeneral Paul E. Funk, ABD birliklerinin

Detaylı

MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon

MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon MİT'ten yurt dışındaki FETÖ'cülere 3 aşamalı operasyon 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da Fetullahçı Terör Örgütü ile çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. 16 ülkede

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları 2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları EĞİLİM ARAŞTIRMASI SONUÇLARI 2 İller İZMIR 8% İSTANBUL 50% BURSA 8% ANKARA 7% KOCAELI 3% KONYA 2% KAYSERI 2% MANISA

Detaylı

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları'

Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Sahtekarlıkta tüm sınırlar aşıldı : Beyaz Miğferler'in Suriye'deki 'icraatları' Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı mizanseni sahneleyerek ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümetine

Detaylı

Sesli notları bir iphone dan Windows 10 PC ye aktarmanın üç kolay yolu aşağıda açıklanmıştır.

Sesli notları bir iphone dan Windows 10 PC ye aktarmanın üç kolay yolu aşağıda açıklanmıştır. Sesli Notlar, dahili mikrofonu kullanarak yüksek kaliteli ses kaydetmek için iphone a dahili kullanışlı uygulamalardan biridir. Sesli Notlar uygulaması, diğer uygulamaları kullanırken arka planda çalışabilir,

Detaylı

BLOG ADRESİ :

BLOG ADRESİ : BLOG ADRESİ : http://ozel-buro.tumblr.com ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBUNA AİT TUMBLR BLOGUNDA HALEN İŞLENEN VE İLERİDE İŞLENECEK OLAN KONULAR AŞAĞIDA GAYET AÇIK VE BİR ŞEKİLDE YER ALMAKTADIR. MAKALE VE ARAŞTIRMA

Detaylı

Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi

Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi Oktay Ekşi Çetin Emeç'i anlattı : Suikast listesindeydi koruma istemedi Oktay Ekşi, katledilişinin 28. yılında Çetin Emeç'i Aydınlık'a anlattı: Çetin Emeç, Erol Simavi ve ben suikast listesindeydik. Çetin,

Detaylı

DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TEMMUZ 2015. Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer. Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü

DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TEMMUZ 2015. Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer. Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU TEMMUZ 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DÜZENLİ EKONOMİ NOTU Temmuz ayı içerisinde Dünya Bankası Türkiye

Detaylı

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi TCG Anadolu ilk kez görüntülendi Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi "TCG Anadolu" ilk kez görüntülendi İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "(TCG Anadolu) Şu an sahada

Detaylı

AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR!...

AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR!... AKP idaresi Askeri Liseleri kapattı. Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz ın himayelerinde inşa edilen Yunan liselerinden birisi bu yıl Aydın Hurşit Adası nda açıldı. ANA AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ

Detaylı

Orangutan insansı bir türdür

Orangutan insansı bir türdür Kendi adıma tatlı hele de çikolata sevmeyen biri olarak Nutella ve benzeri ürünlere karşı duyulan tutkuyu anlayabilmem mümkün değil. Ancak eğer seviyor bile olsaydım ve Nutella dünyanın en lezzetli çikolatası

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları 2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları Çin ve ABD Ziyaretleri 2 Tüm Dünyaya İhracat 3 2017 İhracat 30,00% 2017 İhracat Rakamları (TİM Verileri) 20,00%

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

DEAŞ ın en küçük esirleri

DEAŞ ın en küçük esirleri DEAŞ ın en küçük esirleri Suriye deki iç savaşla birlikte Türkiye den de çok sayıda kişi yanlarına küçük çocuklarını alarak DEAŞ terör örgütüne katıldı. Çocukları kendilerinden koparılan anne-babalar şimdi

Detaylı

11-16 ŞUBAT DEMİR CEVHERİ PİYASA FİYATLARI

11-16 ŞUBAT DEMİR CEVHERİ PİYASA FİYATLARI 11-16 ŞUBAT DEMİR CEVHERİ PİYASA FİYATLARI MADEN DERECE MENŞEİ CFR(USD/MT) DEMİR %65 TÜRKİYE 152-154 DEMİR %60/59 TÜRKİYE 131-133 DEMİR %55/54 TÜRKİYE 112-114 11-16 ŞUBAT CEVHERİ PİYASA FİYATLARI MADEN

Detaylı

NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ. Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr

NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ. Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr NİTELİKLİ EĞİTİMİN TOPLUMUN REFAH SEVİYESİNE ETKİSİ Prof.Dr. Muammer Kaya, ESOGÜ Rektör Adayı, mkaya@ogu.edu.tr Öncelikle nüfusa ve bu nüfusun ne kadarının genç olduğunu anlatan rakamlara bakalım 2013

Detaylı

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik.

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Sizi tanıyabilirmiyiz? 1953 Söke doğumluyum. Evli, 2

Detaylı

'Büyük Ödül' Assan'ın oldu

'Büyük Ödül' Assan'ın oldu 'Büyük Ödül' Assan'ın oldu "İhracatın Yıldızları-Türkiye nin Gizli Şampiyonları" ödüllerini dün akşam düzenlenen törenle aldı. 'Yılın İhracatçısı Ödülü'ne Assan Alüminyum layık görüldü. Türkiye İhracatçılar

Detaylı

Yüzyılın en büyük MİT ajanı : Cicero

Yüzyılın en büyük MİT ajanı : Cicero Yüzyılın en büyük MİT ajanı : Cicero II. Dünya Savaşı'nın en kritik ve savaşın seyrini değiştiren en önemli isimlerden olan İlyas Bazna namıdiğer "Cicero" Uluslararası diplomasinin kodunu çözmüş, Türkiye'yi

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 74

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 74 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 74 i Bu sayıda; Ağustos Ayı Dış Ticaret Verileri, 2013 2. Çeyrek dış borç verileri değerlendirilmiştir. i 1 İhracatta Olağanüstü Yavaşlama

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz

İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz İstihbarattan devlet başkanlığına uzanan yol Putin hakkında bilmedikleriniz Rusya da bu ay gerçekleşecek seçimlere Putin de giriyor. Kazanması durumunda ülkeyi 4. kez yönetme hakkına sahip olacak. Bu da

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY ABD verileri hayal kırıklığı yarattı ABD de bugün açıklanan üretici fiyat endeksi

Detaylı

Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, "Hermana" isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı...

Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, Hermana isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı... Ankara Yahudilerinin anlatılmamış hikayesi ortaya çıktı Yapımcı Enver Arçak Ankaralı Yahudilerin belgeselini çekti ve paylaştı. Arçak, "Hermana" isimli belgeselinin hikayesini de Odatv'ye anlattı... Yapımcı

Detaylı

TÜRKİYE GPS JAMMER İLE YUNAN ARAŞTIRMA GEMİLERİNİ ENGELLİYOR MU?

TÜRKİYE GPS JAMMER İLE YUNAN ARAŞTIRMA GEMİLERİNİ ENGELLİYOR MU? TÜRKİYE GPS JAMMER İLE YUNAN ARAŞTIRMA GEMİLERİNİ ENGELLİYOR MU? 17 Mayıs 2018 de Güney Kıbrıs ın Limassol limanında demirde bulunan bir Açık Deniz Yardım gemisi uzun bir süre boyunca GPS sinyalini kaybetti.

Detaylı

109 MİLYAR DOLARLIK YABANCI PORTFÖYÜ VAR

109 MİLYAR DOLARLIK YABANCI PORTFÖYÜ VAR -1- 109 MİLYAR DOLARLIK YABANCI PORTFÖYÜ VAR Yabancıların, 8 Haziran itibariyle Türkiye de 53 milyar 130 milyon dolarlık hisse senedi, 38 milyar 398 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi (DİBS) ve 407

Detaylı

Kasadaki mevcut para ,- Depodaki giyim eşyası ,- B Bankası ndaki ticari mevduat ,- K Bankası ndan alınan kredi 25.

Kasadaki mevcut para ,- Depodaki giyim eşyası ,- B Bankası ndaki ticari mevduat ,- K Bankası ndan alınan kredi 25. VAKA A Ceylan ÇALIŞKAN (tek şahıs) giyim eşyası alım-satımı ile uğraşmak üzere 01.12.2016 tarihinde bir işletme kurarak aşağıdaki varlık ve borçlarla işe başlamıştır. Kasadaki mevcut para 105.000,- Depodaki

Detaylı