FAALİYET RAPORU (2011)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FAALİYET RAPORU (2011)"

Transkript

1 AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA KOORDĠNATÖRLÜĞÜ (ABKO) FAALİYET RAPORU (2011) Hazırlayanlar Prof. Dr. Burhan ÖZKAN Koordinatör Emel KAHRAMAN Uzman Deniz ÖZTÜRK Bilgisayar ĠĢletmeni

2 ĠÇERĠK TARĠHÇE FAALĠYETLERĠMĠZ BASINDA BOLOGNA KOORDĠNATÖRLÜĞÜ ETKĠNLĠKLERDEN GÖRÜNTÜLER

3 TARĠHÇE Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 20 Kasım 2008 tarihli Genel Kurul toplantısıyla Bologna Sürecinin Türkiye de uygulanmasının yaygınlaştırılması amacıyla Yükseköğretim Kurumlarında yürütülen Bologna Süreci çalışmalarını koordine etmek üzere Bologna EĢgüdüm Komisyonu (BEK) oluşturulmasını kararlaştırmıştır. Söz konusu karar doğrultusunda 26 Aralık 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) kurulmuştur. BEK Başkanlığını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem CERTEL yürütmektedir.

4 TARĠHÇE 8 Aralık 2010 tarihinde Üniversitemizde Bologna Süreci çalışmalarını koordine etmek üzere Prof. Dr. Burhan ÖZKAN Bologna Süreci Kurum Koordinatörü olarak görevlendirilmiştir. 24 Aralık 2010 tarihinde Yrd. Doç. Dr. Sibel AYKIN Koordinatör Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. 3 Ocak 2011 tarihinde Uzm. Emel KAHRAMAN Koordinatörlük sekretaryasını yürütmek üzere görevlendirilmiştir.

5 TARĠHÇE Koordinatörlerin atanmasını takiben 24 Aralık 2010 tarihinde Bologna Süreci çalışmalarının üniversitemizin tüm Birimlerinde etkin ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla Akdeniz Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü (ABKO) oluşturulmuştur.

6 BOLOGNA KOORDĠNATÖRLÜĞÜ(ABKO) ORGANĠZASYON ġemasi Koordinatör Prof. Dr. Burhan ÖZKAN Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sibel AYKIN Sekretarya Uzm. Emel KAHRAMAN Tuba AKSAKAL Bologna Ofisi Deniz ÖZTÜRK Özlem PİSTİL

7 TARĠHÇE 24 Aralık 2010 tarihinde yapılan Bologna Eşgüdüm Komisyonu toplantısında: Bologna Eşgüdüm Komisyonu üyeleri yenilenmiş Üniversitemizdeki BS süreci uyum çalışmalarını yönlendirmek ve koordine etmek üzere Bologna Süreci Koordinasyon Kurulu üyeleri belirlenmiş Bologna Sürecinin temel alanlarını oluşturan Yeterlilikler Çerçevesi, Diploma ve Derecelerin Tanınması, Kalite Güvencesi ve Öğrenci Katılımı ve Sosyal Boyut konularında Alt Kurullar oluşturulmuştur. Üniversitemizdeki BS süreci uyum çalışmalarını yürütmek üzere Birim Koordinatörleri, Alt Kurul Üyeleri Üyeleri belirlenmiştir.

8 ABKO Bologna Süreci hedefleri doğrultusunda; Eğitim-öğretim sistemlerinin farklılıklarını ve özgünlüklerini koruyarak, toplumun ihtiyaçlarını karşılayan, ulusal ve uluslararası normlara uygun, kolay anlaşılabilir ve karşılaştırılabilir bir öğretim sistemi oluşturmak, Üniversitemiz bünyesinde verilen eğitimin niteliğini arttırmak; kalite güvence sistemlerini oluşturmak, Diğer ulusal ve uluslararası yükseköğretim kurumları ile işbirliğini ve hareketliliği geliştirmek, Mezunların istihdam edilebilirliğini arttırmak üzere bir hareket başlatmıştır.

9 Bu hedefler doğrultusunda, 24 Aralık 2010 tarihli Bologna Eşgüdüm Komisyonu Toplantısında ABKO tarafından önerilen Bologna Süreci çerçevesinde izlenecek strateji ve eylem planı ile bu eylemleri gerçekleģtirecek organizasyon yapısı kararlaştırılmıştır.

10 BOLOGNA SÜRECĠ KURUMSAL YAPILANMASI REKTÖR İki ayda bir toplantı BEK Üyeleri (32 kiģi) ADEK Başkanı AKTS/DE Koordinatörü Erasmus Koordinatörü Öğrenci İşleri Daire Başkanı Öğrenci Konseyi Başkanı Birim Temsilcileri BEK BAġKANI (Rektör Yardımcısı) Bologna Süreci Koordinatörlüğü (ABKO) Bologna Kurum Koordinatörü Koordinatör Yardımcısı Uzman (2 adet) Sekreter BS- Koordinasyon Kurulu (BS-KK) (9-11 kiģi) BEK Başkanı BS-Birim Koordinatörleri BS- Alt Kurul Başkanları BEK Başkanın uygun gördüğü diğer üyeler BS Alt Kurullar (BS-AK) (5-7 kiģi) Yeterlilikler Çerçevesi AK Diploma ve Derecelerin tanınması AK(AKTS/DE) Kalite Güvencesi AK Öğrenci Katılımı ve Sosyal Boyut AK Haftalık toplantı Ayda bir toplantı BS- Birim Koordinatörleri (1-2 kiģi) Fakülte/Enstitü/YO/MYO/Kons. BS- Birim Sorumluları (1 kiģi) Bölüm/ABD/Program BS Birim ÇalıĢma Grupları (3-5 kiģi) Bölüm/ABD/Program

11 27 Aralık 2010 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü (ABKO) web sayfası kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. ( 7 Ocak 2011 tarihinde 1. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılmış ve toplantıda Bologna Süreci Kurulları Görev Tanımları belirlenmiştir.

12 Akdeniz Üniversitesi Bologna Süreci eylem planının ilk adımını oluşturan Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-I Bologna Süreci Koordinatörlüğü tarafından 13 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya yaklaşık 500 öğretim elemanı katılmıştır. 14 Ocak 2011 tarihinde 2. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantıda Güz dönemi ve Bahar dönemleri için AKTS anketlerinin uygulanma tarihleri belirlenmiştir. 21 Ocak 2011 tarihinde 3. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenmiştir.

13 24-27 Ocak 2011 tarihleri arasında Güz Dönemi AKTS Anketleri ABKO web sayfasında yayınlanmıştır. 28 Ocak 2011 tarihinde 4. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenmiştir. 4 ġubat 2011 tarihinde AKTS Anketleri ve Uygulayıcı Kılavuzu oluşturulmuştur. 4 ġubat 2011 tarihinde Müfredat Revizyonu Eylem Planı ile İş Paketlerinin hazırlanmasına başlanmıştır.

14 B 4 ġubat 2011 tarihinde Birim Koordinatörlerine yönelik olarak 1. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıda Müfredat Revizyonu eylem planı ile iş paketleri hakkında bilgi verilmiş ve BS Birim Koordinatörlerinin Görev Tanımları belirlenmiştir. 4 ġubat 2011 tarihinde 5. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenmiştir.

15 B ġubat 2011 tarihleri arasında Paydaş Görüşü Kılavuzu ile Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketi ve Uygulayıcı Kılavuzları oluşturulmuştur. 10 ġubat 2011 tarihinde 2. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı Ziraat Fakültesinde düzenlenmiştir ġubat 2011 tarihleri arasında Tıp Fakültesi ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda AKTS Anketi Pilot uygulamaları yapılmıştır.

16 11 ġubat 2011 tarihinde yapılan 6. Bologna Süreci Koordinasyon Kurulu Toplantısında Bologna Süreci çalışmalarının zamanında ve sağlıklı yürütülmesi amacıyla Bologna Koordinatörlüğü tarafından önerilen; Bologna Süreci Birim Sorumlusu, Birim Çalışma Grubu Üyesi Öğretim Elemanlarının görev tanımları kabul edilmiştir.

17 11 ve 14 ġubat 2011 tarihlerinde Öğrenen Kampus anlayışından hareketle Bologna Süreci ve AKTS anketleri konularında üniversitemiz öğrencilerine yönelik olarak Bologna Süreci Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı-I ve II yapılmıştır. 11 ġubat 2011 tarihinde Hukuk ve Su Ürünleri Fakültelerine yönelik olarak 3. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir.

18 B 14 ġubat 2011 tarihinde Güz dönemi AKTS Anketlerinin yapılmasına başlanmıştır. 16 ġubat 2011 tarihinde Edebiyat ve Eğitim Fakültelerine yönelik olarak 4. BS Bilgi Paylaşımı toplantısı düzenlenmiştir. 18 ġubat 2011 tarihinde düzenlenen 7. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısında Ders İzlence Şablonu belirlenmiş ve otomasyon sistemi eğitiminin 02 Nisan 2011 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir.

19 B 18 ġubat 2011 tarihinde Rektörlük Brifingi-I Rektörlük Makamına sunulmuştur. 21 ġubat 2011 tarihinde Güz Dönemi AKTS Anketi uygulaması tamamlanmıştır.

20 B 21 ġubat 2011 tarihinde Atatürk Konferans Salonunda Üniversitemizin Bologna Süreci eylem planı çerçevesinde Bologna Süreci Kurumsal Eğitim Çalıştayı II: Uygulamalı Program Çıktıları ve Öğrenme Çıktıları Hazırlama Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya yaklaşık 300 öğretim elemanı katılmıştır.

21 B 21 ġubat 2011 tarihinde ders izlencesi şablonları oluşturulmuş ve TİOY ve Gıda Mühendisliği Bölümlerinde pilot uygulamasına başlanmıştır. 21 ġubat 2011 tarihinde paydaş görüşlerinin alınmasına başlanmıştır. 23 ġubat 2011 tarihinde Mühendislik Fakültesine yönelik olarak 5. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir.

22 25 B ġubat 2011 tarihinde 8. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 28 ġubat 2011 tarihinde TİOY ve Gıda Mühendisliği bölümü tarafından şablonların oluşturulması ve pilot uygulaması tamamlanmıştır. 28 ġubat 2011 tarihi itibariyle paydaş görüşleri ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

23 1 B Mart 2011 tarihi itibariyle şablonlar oluşturulmuş ve tüm birimlerde yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatılmıştır. 2 Mart 2011 tarihinde 6. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı Meslek Yüksekokullarına yönelik olarak MEYOK ile koordineli olarak düzenlenmiştir.

24 B 4 Mart 2011 tarihinde 9. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 4 Mart 2011 tarihinde Öğrenci Konseyi Başkanı nın Bologna Süreci çalışmaları kapsamındaki görev tanımı karara bağlanmıştır.

25 B 4 Mart 2011 tarihli BS Koordinasyon Kurulu Toplantısında Bologna Sürecine uyum çalışmaları kapsamında Birimlerin hazırlamakla yükümlü olduğu "program yeterlilikleri ve ders öğrenme kazanımlarının" sunuluş biçiminin tüm Birimlerde ortak olmasını sağlamak üzere, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Müfredat Revizyonu Bilgi Paketi Şablonları karara bağlanarak, aynı gün Bologna Süreci Koordinatörlüğü web sayfasında yayınlanmıştır.

26 B 9 Mart 2011 tarihinde Enstitü Müdürlerine yönelik olarak 7. BS Bilgi Paylaşımı toplantısı düzenlenmiştir. 10 Mart 2011 tarihinde Bologna Süreci Kurumsal Eğitim Çalıştayı III: Program Yeterlilikleri ve Öğrenme Kazanımları Hazırlama Eğitimi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya yaklaşık 340 öğretim elemanı katılmıştır.

27 11 Mart 2011 tarihinde 10. BS Koordinasyon Kurulu B Toplantısı düzenlenmiştir. Söz konusu toplantıda Meslek Yüksekokulları Koordinatörü atanmıştır. 11 Mart 2011 tarihi itibariyle Üniversitemizin Bologna Sürecine uyum çalışmaları kapsamında planlanan iş takvimi çerçevesinde Birimlerce her bir eğitim derecesi (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri için ayrı olarak) için "Program Yeterlilikleri" hazırlanması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

28 16 B Mart 2011 tarihinde Bölüm Başkanlıkları ve Yabancı Diller Yüksekokuluna yönelik olarak 8. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir. 18 Mart 2011 tarihinde 11. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 18 Mart 2011 tarihinde BS Program Geliştirme ve Ölçme-Değerlendirme (PGÖD) Komisyonu kurulmasına karar verilmiştir.

29 18 B Mart 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formu Kılavuzu hazırlanarak ABKO web sayfasında kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. 18 Mart 2011 tarihinde Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) toplantı tarihi ve gündemi belirlenmiştir. 18 Mart 2011 tarihinde Rektörlük Brifingi-II Rektörlük Makamına sunulmuştur.

30 B 18 Mart 2011 tarihinde Diploma Eki (DE) Etiketi Başvurusu Rehberi ve Eylem Planı hazırlıklarına başlanmıştır. 23 Mart 2011 tarihinde 2. Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) toplantısı düzenlenmiştir. 25 Mart 2011 tarihinde 12. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenmiştir.

31 B 25 Mart 2011 tarihinde Diploma Eki Etiketi Başvurusu Rehberi ve Eylem Planı Koordinasyon Kuruluna sunulmuş ve kabul edilmiştir. 1 Nisan 2011 tarihinde 13. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 7 Nisan 2011 tarihinde 14. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapılmıştır.

32 B 11 Nisan 2011 tarihinde Bahar Dönemi AKTS Anketlerinin yapılmasına başlanmıştır. 15 Nisan 2011 tarihinde ders tanımlama tamamlanmıştır. 15 Nisan 2011 tarihinde birim yöneticilerinin katılımıyla 15. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir.

33 15 Nisan 2011 tarihinde Program Yeterlilikleri-Ders B Öğrenme Kazanımları İlişkilendirme ve Revizyon çalışmalarına başlanmıştır. 18 Nisan 2011 tarihinde Bahar Dönemi AKTS Anketleri tamamlanmıştır. 18 Nisan 2011 tarihinde Birimler bazında Diploma Eki Çalışmaları başlatılmıştır. 18 Nisan 2011 tarihinde Rektörlük Brifingi-III Rektörlük Makamına sunulmuştur.

34 B 22 Nisan 2011 tarihinde 16. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 27 Nisan 2011 tarihinde Eğitim Fakültesinde 9. DE Bilgi Paylaşımı toplantısı düzenlenmiştir. 27 Nisan 2011 tarihinde Öğretim Elemanı Ders Değerlendirme Anketleri web sayfasına konulmak üzere Bilgi İşlem Daire Başkanlığına gönderilmiştir.

35 B 27 Nisan 2011 tarihinde Öğrenci Memnuniyet Anketleri web sayfasına konulmak üzere Bilgi İşlem Daire Başkanlığına gönderilmiştir. 29 Nisan 2011 tarihinde Antalya Sağlık Yüksekokulunda 10. DE Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir. 29 Nisan 2011 tarihinde Program Yeterlilikleri-Ders Öğrenme Kazanımları İlişkilendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

36 B 29 Nisan 2011 tarihinde birimler bazında DE çalışmaları tamamlanmış ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına sistem üzerinden gönderilmiştir. 29 Nisan 2011 tarihinde 17. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 2 Mayıs 2011 tarihinde DE Etiketi Başvuru Dosyasına son şeklinin verilmesi çalışmalarına başlanmıştır.

37 B 4 Mayıs 2011 tarihinde Fen Bilimleri Enstitüsünde 11. DE Bilgi paylaşımı toplantısı düzenlenmiştir. 5 Mayıs 2011 tarihinde Ziraat Fakültesinde 12. DE Bilgi Paylaşımı toplantısı düzenlenmiştir. 6 Mayıs 2011 tarihinde 18. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 9 Mayıs 2011 tarihinde Sosyal Bilimler Enstitüsünde 13. DE Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir.

38 B 10 Mayıs 2011 tarihinde DE Etiketi Başvurusu için gerekli bilgiler BSK web sayfasının ( Türkçe sürümünde yayınlanmıştır. 11 Mayıs 2011 tarihinde DE Etiketi başvurusu için gerekli bilgilerin BSK web sayfasının İngilizce sürümünde yayınlanmıştır.

39 12 Mayıs 2011 tarihinde DE Etiketi başvuru dosyası B ile ilgili ön çalışmalar tamamlanmıştır. 12 Mayıs 2011 tarihinde DE Etiketi başvuru dosyası Ulusal Ajansa gönderilmiştir. 12 Mayıs 2011 tarihinde MEYOK ile koordineli olarak Bologna Süreci ve İKMEP uyumu konusunda 14. BS Bilgi Paylaşımı toplantısı düzenlenmiştir. 13 Mayıs 2011 tarihinde Birimler tarafından Müfredat Revizyonu çalışmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilmiştir.

40 13 Mayıs 2011 tarihinde 19. BS Koordinasyon Kurulu B toplantısı düzenlenmiştir. 16 Mayıs 2011 tarihinde Diploma Eklerinin revize edilmesi tamamlanmıştır Mayıs 2011 tarihleri arasında Ders Tanıtım Formunun (F Tablosu) İngilizce versiyonu hazırlanmıştır. 18 Mayıs 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formunun (F Tablosu) İngilizce versiyonu ABKO web sayfasında yayınlanmıştır.

41 20 Mayıs 2011 tarihinde Ankara da düzenlenen B Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) başkanlarıyla değerlendirme toplantısına katılım sağlanmıştır Mayıs 2011 tarihleri arasında Bilgi Paketi şablonlarının İngilizce versiyonları hazırlanmıştır. 24 Mayıs 2011 tarihinde 20. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 27 Mayıs 2011 tarihinde Dersler Kataloğu Senatoda görüşülmek üzere Rektörlüğe gönderilmiştir.

42 27-29 Mayıs 2011 tarihleri arasında İstanbul da B düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi: Yeni Yönelişler ve Sorunlar Konulu Kongreye katılım sağlanmıştır. 30 Mayıs 2011 tarihinde, revize edilen diploma ekleri akademik yılı mezunlarına verilmek üzere hazır hale getirilmiştir. 31 Mayıs 2011 tarihinde Sağlık Bilimleri Enstitüsünde 15. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir.

43 31 Mayıs 2011 tarihinde Öğretim Elemanı B Değerlendirme Anketleri tamamlanmıştır. 31 Mayıs 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formları tamamlanmamıģ derslerin Rektörlüğe bildirilmesi konusunda üst yazı yazılmıştır. 1 Haziran 2011 tarihinde Bilgi Paketi Şablonlarının İngilizce versiyonları ABKO web sayfasında ( yayınlanmıştır.

44 B 3 Haziran 2011 tarihinde 21. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 6 Haziran 2011 tarihinde DE Etiketi başvurumuzun Teknik ve Ġçerik Değerlendirme aģamasında baģarılı olduğu Ulusal Ajans tarafından açıklanmıştır.

45 7 Haziran 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formu (F B Tablosu) tamamlanmamış lisans ve lisansüstü ders isimleri Bölüm Başkanlıkları/Anabilim Dalı Başkanlıkları/Program Koordinatörleri tarafından Dekanlıklara ve Müdürlüklere bildirilmiştir. 9 Haziran 2011 tarihinde 16. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı (Akdeniz Üniversitesi Erasmus Akademi Programı: Bologna Süreci ve Erasmus konulu sunum, Adrasan) düzenlenmiştir.

46 10 Haziran 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formu (F B Tablosu) tamamlanmamış ön lisans, lisans ve lisansüstü ders listeleri Dekanlıklar ve Müdürlükler tarafından Rektörlüğe (BEK Başkanlığı) bildirilmiştir. 10 Haziran 2011 tarihinde Birimler tarafından her bir eğitim düzeyi için (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) hazırlanmış İngilizce Program Yeterlilikleri ABKO Web sayfasında yayınlanmak üzere bologna@akdeniz.edu.tr adresine gönderilmiştir.

47 B 10 Haziran 2011 tarihinde 22. BS Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenmiştir. 15 Haziran 2011 tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 17. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir. 18 Haziran 2011 tarihinde Rektörlük Brifingi-IV Rektörlük Makamına sunulmuştur.

48 22 Haziran 2011 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor B Yüksekokulunda 18. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir. 24 Haziran 2011 tarihinde 23. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 24 Haziran-8 Temmuz 2011 tarihleri arasında Hazırlanmamış Ders Tanıtım Formları (F Tablosu) Birimler düzeyinde belirlenmiştir.

49 8 Temmuz 2011 tarihinde 24. BS Koordinasyon B Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir Temmuz 2011 tarihleri arasında Bologna Süreci Değerlendirme Toplantısı-I hazırlıkları yapılmıştır. 15 Temmuz 2011 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan Bologna Faaliyet Raporu linkinde yayınlanmıştır.

50 15 Temmuz 2011 tarihinde 25. BS Koordinasyon B Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir Temmuz 2011 tarihleri arasında BS Uyum Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı hazırlıkları yapılmıştır. 28 Temmuz 2011 tarihinde 26. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 15 Ağustos 2011 tarihinde BS Uyum Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı-I düzenlenmiştir.

51 B 17 Ağustos 2011 tarihinde 27. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 23 Ağustos 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formunun (F Tablosu) Sistemde girişi yapılabilen bilgilerin Türkçe ve İngilizce versiyonlarının eakdeniz Öğrenci Otomasyon Sistemine yüklenmesi işlemleri başlamıştır.

52 1 Eylül 2011 tarihinde Türkçe olarak hazırlanmış B olan Bilgi Paketlerinin (C, D, E, F ve G Tabloları) İngilizce olarak hazırlanması işlemleri tüm birimlerde ve her bir öğretim düzeyinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) tamamlanmıştır. 23 Eylül 2011 tarihinde Ders Tanıtım Formunun (F Tablosu) Sistemde girişi yapılabilen bilgilerin Türkçe ve İngilizce versiyonlarının eakdeniz Öğrenci Otomasyon Sistemine yüklenmesi işlemleri tamamlanmıştır.

53 B 30 Eylül 2011 tarihinde 28. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 7 Ekim 2011 tarihinde Akdeniz Üniversitesine Diploma Eki (DE) Etiketi Ödülü verildiği Avrupa Komisyonu tarafından açıklanmıştır. 7 Ekim 2011 tarihinde 29. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir.

54 07-14 Ekim 2011 tarihleri arasında YÖK Ulusal Öğrenci B Konseyi Genel Kurul Toplantısı (Akd. Ünv. /Antalya/14-16 Ekim 2011)hazırlık çalışmaları yapılmıştır. 14 Ekim 2011 tarihinde 30. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 14 Ekim 2011 tarihinde YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurul Toplantısına (Akd. Ünv. /Antalya/14-16 Ekim 2011) Bologna Koordinatörlüğü ve Öğrenci Katılımı ve Sosyal Boyut Alt Kurulu üyeleri katılmıştır.

55 B 18 Ekim 2011 tarihinde Rektörlük Brifingi-V Rektörlük Makamına sunulmuştur. 1 Kasım 2011 tarihinde Bologna Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Bologna Süreci Öğrenci Broşürü çalışmalarına başlanmıştır.

56 B 11 Kasım 2011 tarihinde 31. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir. 12 Kasım 2011 tarihinde BS Koordinasyon Kurulu toplantısında önerilen ve Kalite Yönetim Birimi toplantısında karar bağlanan Akdeniz Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme Süreci Takvimi ne yönelik çalışmalara başlanmıştır.

57 14 B Ekim Kasım 2011 tarihleri arasında Bologna Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve PGÖD Komisyonu üyeleri tarafından verilecek olan Eğitim-Öğretimde Ölçme-Değerlendirme konulu seminerlerin hazırlık çalışmaları yapılmıştır. 3 Kasım 2011 tarihinde Finike Meslek Yüksekokulunda 19. BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı düzenlenmiştir.

58 B 16 Kasım 2011 tarihinde BS PGÖD Komisyonu tarafından Eğitim-Öğretim Etkinliklerinde Ölçme ve Değerlendirme konusunda BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı-20 düzenlenmiştir. 23 Kasım 2011 tarihinde Bologna Süreci Öğrenci Broşürü taslak çalışmaları tamamlanmıştır.

59 23 Kasım 2011 tarihinde BS PGÖD Komisyonu tarafından B FAALĠYETLERĠMĠZ Eğitim-Öğretim Etkinliklerinde Ölçme ve Değerlendirme konusunda BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı-21 düzenlenmiştir. 30 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen 32. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısında Bologna Süreci Öğrenci Broşürü taslak çalışması BS Koordinasyon Kuruluna sunulmuştur. 30 Kasım 2011 tarihinde BS PGÖD Komisyonu tarafından Eğitim-Öğretim Etkinliklerinde Ölçme ve Değerlendirme konusunda BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı-22 düzenlenmiştir.

60 1 Aralık 2011 tarihinde Eğitim-Öğretim B Etkinliklerinde Ölçme-Değerlendirme Seminer lerine katılan tüm öğretim elemanlarına Katılım Belgesi verilmesi iş ve işlemlerine başlanmıştır. 7 Aralık 2011 tarihinde BS PGÖD Komisyonu tarafından Eğitim-Öğretim Etkinliklerinde Ölçme ve Değerlendirme konusunda BS Bilgi Paylaşımı Toplantısı-23 düzenlenmiştir. 15 Aralık 2011 tarihinde 33. BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir.

61 16 B Aralık 2011 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE ve Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Burhan ÖZKAN İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen DE Etiketi Teşekkür Belgesi Töreni ne katılmışlardır. 19 Aralık 2011 ABKO web ana sayfasında Diğer Faaliyetler başlığı altında YÖKSİS Duyuruları ve IAESTE Öğrenci Kulübü linkleri kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.

62 20 Aralık 2011 tarihinde Eğitim-Öğretim Döneminde B BS Uyum Çalışmaları kapsamında gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı BS Koordinasyon Kurulu ve BS Alt Kurulları Üyelerimize ve Birim Koordinatörlerimize Teşekkür Belgesi verilmesi iş ve işlemlerine başlanmıştır. 21 Aralık 2011 tarihinde Engelli Öğrenci Eğitim- Öğretim Yönergesi nin ABKO web sayfasının Öğrenci Köşesi Dokümanlar ve Öğrenci Katılımı ve Sosyal Boyut Alt Kurul Çalışmaları linklerinde yayınlanmıştır.

63 Bologna Koordinatörlüğü tarafından 2011 yılı B içerisinde; FAALĠYETLERĠMĠZ 34 BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı, 24 Bilgi Paylaşımı Toplantısı, 2 Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı, 3 Çalıştay (Bologna Uzmanları katılımı ile), 2 Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) Toplantısı 1 BS Uyum Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı (Rektörlük Üst Yönetimi ve tüm Akademik Birim Yöneticileri katılımı ile) düzenlenmiş, Bologna Süreci (BS) faaliyetleri ile ilgili olarak Rektörlük Makamına 5 adet Rektörlük Brifingi sunulmuştur.

64 BASINDA BOLOGNA B KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

65 B Bologna EĢgüdüm Komisyonu Toplantısı (24 Aralık 2010)

66 B BS Koordinasyon Kurulu Toplantısı (7 Ocak 2011)

67 B BS Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-I (13 Ocak 2011)

68 B BS Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı-II (14 ġubat 2011)

69 B BS Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-II (21 ġubat 2011)

70 B BS Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-III (10 Mart 2011)

71 B BS Uyum ÇalıĢmaları Değerlendirme Toplantısı-I (15 Ağustos 2011)

72 B BS Uyum ÇalıĢmaları Değerlendirme Toplantısı-I (15 Ağustos 2011)

73 B BS Uyum ÇalıĢmaları Değerlendirme Toplantısı-I (15 Ağustos 2011)

74 B YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurul Toplantısı (12 Ekim 2011)

75 B Avrupa Komisyonu'ndan Üniversitemize DE Etiketi Ödülü (7 Ekim 2011)

76 B Avrupa Komisyonu'ndan Üniversitemize DE Etiketi Ödülü (7 Ekim 2011)

77 B BS Bilgi PaylaĢım Toplantısı (Finike MYO / 03 Kasım 2011)

78 B BS Bilgi PaylaĢımı Toplantısı (Ölçme-Değerlendirme/16 Kasım-7 Aralık 2011)

79 B Akdeniz Üniversitesi DE Etiketi Ödülü TeĢekkür Belgesi Töreni (16 Aralık 2011)

80 B Akdeniz Üniversitesi DE Etiketi Ödülü TeĢekkür Belgesi Töreni (16 Aralık 2011)

81 B ETKĠNLĠKLERDEN GÖRÜNTÜLER

82 B BS Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-I (13 Ocak 2011)

83 B BS Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı-I (11 ġubat 2011)

84 B BS Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı-II (14 ġubat 2011)

85 B BS Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-II (21 ġubat 2011)

86 B BS Kurumsal Eğitim ÇalıĢtayı-III (10 Mart 2011)

87 B BS Uyum ÇalıĢmaları Değerlendirme Toplantısı-I (15 Ağustos 2011)

88 B BS Bilgi PaylaĢımı Toplantısı (Ölçme-Değerlendirme ) (16 Kasım 2011)

89 B BS Bilgi PaylaĢımı Toplantısı (Ölçme-Değerlendirme ) (23 Kasım 2011)

90 B BS Bilgi PaylaĢımı Toplantısı (Ölçme-Değerlendirme ) (30 Kasım 2011)

91 B BS Bilgi PaylaĢımı Toplantısı (Ölçme-Değerlendirme ) (07 Aralık 2011)

92 B BS Koordinasyon Kurulu Toplantıları (Toplam 34 Toplantı)

93 B BS Bilgi PaylaĢımı Toplantıları (Toplam 24 Toplantı)

94 ĠLETĠġĠM AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA KOORDĠNATÖRLÜĞÜ (ABKO) Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Dumlupınar Bulvarı Kampüs /Antalya Tel: +90 (0242) Faks: +90 (0242)

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bologna

Detaylı

BOLOGNA SÜRECS. Prof. Dr. Burhan ÖZKAN. Bologna Koordinatörl 24 Aralık k 2010

BOLOGNA SÜRECS. Prof. Dr. Burhan ÖZKAN. Bologna Koordinatörl 24 Aralık k 2010 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECS RECİ ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Burhan ÖZKAN Yrd. Doç.. Dr. Sibel Mehter AYKIN Bologna Koordinatörl rlüğü 24 Aralık k 2010 Rekabetçi dünya bize sadece iki alternatif sunuyor;

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEK TOPLANTISI

BOLOGNA SÜRECİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEK TOPLANTISI BOLOGNA SÜRECİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEK TOPLANTISI Fahri YAVUZ 4 Mart 2010 Çarşamba, Dış İlişkiler Ofisi Gündem Tanışma Bologna Süreci ve Atatürk Üniversitesi BEK ve Görevleri Önümüzdeki çalışma planının

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı Türk Hava Kurumu Üniversitesinde oluşturulacak olan Bologna Eşgüdüm Komisyonu nun yapılanma

Detaylı

Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ

Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ Prof.Dr.Bülent EKER BEK Koordinatörü 03.01.2010 TEKİRDAĞ GİRİŞ BOLOGNA SÜRECİ ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILANLAR PAYDAŞLARIN KATILIMI NASIL OLACAK ÖNERİ VE DİLEKLER 2012 YıLıNA KADAR AVRUPA YÜKSEKÖĞRETIM

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Kalite Güvence Kurulu Genel Bilgi Formu 1. Amaç ve Faaliyet Kapsamı Amaç: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma ve yönetim hizmetlerinin değerlendirilmesi,

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Tunceli Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi 25 Temmuz 2018 KAPSAM Ankara Üniversitesi nin Kalite Güvencesi Süreçlerine İlişkin 1.

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ VE BOLOGNA SÜRECİ PROF.DR.SERMİN ÖRNEKTEKİN

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ VE BOLOGNA SÜRECİ PROF.DR.SERMİN ÖRNEKTEKİN İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ VE BOLOGNA SÜRECİ PROF.DR.SERMİN ÖRNEKTEKİN 2 DÜNYADA EĞİTİM VE ÖĞRETİM 2013 3 İŞ HAYATINDAKİ DEĞİŞİM DAHA HIZLI ÇALIŞMA DAHA UCUZA ÇALIŞMA BAŞKA YERDE ÇALIŞMA 4 İŞ VE YERLEŞİM

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI BOLOGNA SÜRECİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI BOLOGNA SÜRECİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI BOLOGNA SÜRECİ Fahri YAVUZ 1 Nisan 2010 Perşembe, Kültür Merkezi Mavi Salon Erzurum Gündem İlk Oturum Kısaca Bologna Süreci Atatürk Üniversitesi nde Bologna Süreci Yapılanlar

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER Komisyonlar ve ler Komisyon Tanımları ve Görevleri Akademik Yükseltilme ve Atama Ön Değerlendirme (Yedek ) Fakültemiz ile ilgili kadrolara başvuran adayların

Detaylı

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi ANA SĠTE Yatay Eksen Ana BaĢlıkları Ana Sayfa Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci ġü de YaĢam ĠletiĢim Yatay Eksen Alt BaĢlıkları Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci Rektör Fakülteler Genel

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Kalite Koordinatörlüğü Oluşumu Yükseköğretim kurumlarımızda eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon

Detaylı

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) KİḊR; kurumun bes yıl ic inde en az bir defa gerc ekles tirilecek

Detaylı

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) + ORION Otomasyon Birim Bşk. Alper OZAN (Kalite Koordinatör Yrd.

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) + ORION Otomasyon Birim Bşk. Alper OZAN (Kalite Koordinatör Yrd. T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI Toplantı No: 2018/0801 Toplantı tarihi: 02 Ağustos 2018 Toplantı Yeri: İKÜ Senato Odası Toplantıya katılanlar: Rektör Prof.Dr. Erhan GÜZEL (Başkan)

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI (

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI ( CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI (01.09.2016 01.09.2017) Genel Esaslar: 1. Bölüm Komisyonları; bölüm idari işlerini

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Teknik Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, üniversite genelinde Meslek Yüksekokullarının, işgücü piyasası

Detaylı

DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEÜ KALİTE ÇALIŞMALARI BİRİM KALİTE KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DEÜ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. İlgi KARAPINAR Aynur KABASAKAL Nedim ÖNBAŞ Murat Emre ARDIÇ Toplantının Amacı Tanışma Üniversitedeki

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Ordu Üniversitesi'nin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerinin

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) EFQMI Committed to excellence Sayı Konu :98653401-3- - fc>03# :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde Ziyaret

Detaylı

Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında eğitim veriyor muydu? 1.Evet 2.Hayır (Anket bitmiştir)

Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında eğitim veriyor muydu? 1.Evet 2.Hayır (Anket bitmiştir) AP.1. Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında eğitim veriyor muydu? 2.Hayır (Anket bitmiştir) AP.2. Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında mezun verdi mi? 2.Hayır (E1 e geçiniz) C.1.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ İŞ PLANI TAKVİMİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU 2011-12-23 İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ İŞ PLANI TAKVİMİ Faaliyet Öngörülen Tarih Hazırlık Aşaması

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönerge'nin amacı; Siirt Üniversitesinde Yükseköğretim

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) - TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr.

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) - TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr. T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI Toplantı No: 2018/1001 Toplantı tarihi: 04 Ekim 2018 Toplantı Yeri: İKÜ Senato Odası Toplantıya katılanlar: Rektör Prof. Dr. Erhan GÜZEL (Başkan)

Detaylı

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ

TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ -Güncel Çalışmalar- Osman Seçkin AKBIYIK Uzman Yardımcısı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı 8 Mart 2013, Ankara 2 Sunum Planı Yeterlilik Kavramı Ulusal Yeterlilik

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi Kalite Komisyonunun amaçlarına, faaliyet alanlarına,

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato Kabul Tarihi ve Sayısı: 25.01.2012 tarih ve T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDİNATÖRLÜK (MEYOK), DANIŞMA KURULU ve DANIŞMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ 2012-12 Sayılı Karar BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Nisan 2019 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30738 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları 2008 yılı Çıktıları Ön Raporu Namık Kemal Üniversitesi (2009) Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun eğitimöğretim

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BANDIRMA-2016 A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER İletişim Bilgileri İsim Görevi Adres Telefon E-posta adresi Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR Rektör Yeni

Detaylı

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE

3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018 İTİBARİYLE AĞUSTOS-2018 İTİBARİYLE NİSAN-2018 İTİBARİYLE MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STRATEJİK AMAÇ STRATEJİK HEDEF EYLEM PLANI PERFORMANS GÖSTERGELERİ GERÇEKLEŞTİRİLME ÖLÇÜTÜ 3 AYLIK ARA DEĞERLENDİRME STRATEJİK ALAN: KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KASIM-2018

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezinin amaçlarına,

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Dokuz Eylül Üniversitesinde

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Gülay UYAR Şube Müdürü Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili görevini

Detaylı

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan,

Detaylı

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU *BE6E3E981* Toplantı Tarihi :24/10/2018 Konu :2018/6 No'lu Toplantı KOMİSYON KARARLARI Komisyonumuz; bir önceki toplantıda alınan kararların

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

T.C. GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ DANIġMA KURULU VE PROGRAM KOMĠTELERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ DANIġMA KURULU VE PROGRAM KOMĠTELERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ DANIġMA KURULU VE PROGRAM KOMĠTELERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI Genel Esaslar 1. Bölüm Komisyonları; bölüm idari işlerini yürütmede, denetlemede ve organize

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları Bilgilendirme Notu No. 2 Öğr. Gör. Özcan Konur Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Mayıs Đçindekiler listesi Özet... 3

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.07.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29429 MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANLARININ DAĞILIMI VE DEĞİŞİMİ

ÖĞRETİM ELEMANLARININ DAĞILIMI VE DEĞİŞİMİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ DAĞILIMI VE DEĞİŞİMİ 2013 2014 DEVLET KONSERVATUARI 39 41 PROFESÖR 3 4 DOÇ. 1 1 YRD. DOÇ. DR. 2 3 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 7 6 SANATÇI UZMAN 23 24 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 3 3 2013 2014 DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU (BEK) UYGULAMALARI

İstanbul Ticaret Üniversitesi BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU (BEK) UYGULAMALARI BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU (BEK) UYGULAMALARI Üniversitemiz Bologna Süreci ve TYYÇ İş Planı aşağıdaki Tabloda sunulduğu şekilde planlanmış, tanıtılmış ve uygulanmıştır. Bu bağlamda tüm personele Üsküdar

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyonu DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Kalite Komisyonu DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 23/10/2017-E.150208 *BE6P5TA6N* Sayı : 72796105-109.04- Konu : Kalite Güvencesi ACİL DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemiz 2019-2023 Stratejik Planı'nda yer almak üzere

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Stratejik Planı. 15 Haziran 2010

Anadolu Üniversitesi Stratejik Planı. 15 Haziran 2010 2009 2013 Dönemi Anadolu Üniversitesi Stratejik Planı 15 Haziran 2010 Bu Sunuda 1. Neden stratejik planlama 2. Stratejik planlamanın amacı 3. Bugüne kadar yapılanlar 4. Stratejik planın nasıl uygulandığı

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

Prof. Dr. Ali SINAĞ Kalite, Akademik Değerlendirme ve Akreditasyon Koordinatörü

Prof. Dr. Ali SINAĞ Kalite, Akademik Değerlendirme ve Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Ali SINAĞ Kalite, Akademik Değerlendirme ve Akreditasyon Koordinatörü Nisan 2016 Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Yükseköğretim Kalite Kurulu: Resmi Gazetede

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu usul ve esasların amacı, Kafkas Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI...

İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI... İçindekiler DURUM ANALİZİ... 2 TARİHÇE... 2 KURULUŞ ÖNCESİ DURUM... 2 MEVCUT DURUM... 2 TEŞKİLAT ŞEMASI... 3 İNSAN KAYNAKLARI... 4 ÖĞRENCİ YAPISI... 6 FİZİKİ YAPI... 9 MALİ YAPI... 9 PERFORMANS BİLGİLERİ...

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE-1 Bu Esasların amacı, İstanbul Gedik Üniversitesine bağlı fakülte

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. Dağıtım Evrak Tarih ve Sayısı: 23/03/2015-3344 T.C. Sayı : 13960294-612.02- Konu : İç Kontrol Sisteminin Revize Edilerek Yeniden Değerlendirilmesi Dağıtım İlgi : 03/03/2015 tarihli ve 2623 sayılı yazı. Bilindiği

Detaylı

1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ

1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 1.1 STRATEJİK PLANLAMA YAKLAŞIMI MSGSÜ Stratejik Planlama çalışmaları 10.12.2003 tarih ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 9. maddesine dayanarak 26.05.2006

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 380 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOMİSYONLARI VE GÖREV TANIMLAMALARI Genel Esaslar 1. Bölüm Komisyonları; bölüm idari işlerini yürütmede, denetlemede ve organize

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu usul ve esaslar ın amacı; Bingöl Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

Genişletilmiş BEK Toplantısı

Genişletilmiş BEK Toplantısı Genişletilmiş BEK Toplantısı İlk Toplantı 16 Ocak 2015, Senato Salonu Prof. Dr. Fahri YAVUZ Bologna Uzmanı, AKTS / DE ve Erasmus Kurum Koordinatörü Gündem Girizgah Ders Bilgi Paketi Yol Haritası Ders Bilgi

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMALARI PROF. DR. İPEK KARAASLAN

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMALARI PROF. DR. İPEK KARAASLAN YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMALARI PROF. DR. İPEK KARAASLAN ORGANİZASYON ŞEMASI Mütevelli Heyet Başkanı Rektör Rektör Yardımcıları Kalite Güvence Sistemi (Kalite ) Eğitim Öğretim Araştırma ve Geliştirme

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2015-2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU ERZİNCAN 2018 ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2015-2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

Koordinasyon Komisyonu

Koordinasyon Komisyonu Koordinasyon Komisyonu Tüm koordinasyon işleri Prof. Dr. Mehmet Emin DURU Yrd. Doç. Dr. Oğuz AKPOLAT (Komisyon İletişim Sorumlusu) Uzm. Feride GİRENİZ İdari Per. Kadir ALTAŞ Eşgüdüm Komisyonu Bölüm başkanı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU

EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU KOMİSYONLAR 24.1.1 Eğitim Öğretim Komisyonu EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU ÜYELERİ * Bölüm Başkanı(Başkan) *Bölüm Öğretim Elemanları Eğitim-Öğretim Komisyonunun görevi genel olarak;

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı 25.12.2013 04 04: 12 Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik le yapılan değişikliklerin ve Hacettepe Üniversitesi Özel ve Misafir

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ ve DERSLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YÖNERGE. Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ ve DERSLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YÖNERGE. Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ ve DERSLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YÖNERGE Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi İzmir, Aralık 2012 İÇİNDEKİLER 1. Uzaktan Eğitim Programlarının

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GELİŞTİRME VE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI

EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI EK-7 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2017 2022 STRATEJİK PLANI Amaç 1. Çağdaş Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi Hedef 1.1. Küresel Sanat, Bilim ve Dünyasında Yeni Yüzyılın Gereksinmelerini Karşılamaya

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Üniversite

Detaylı

PROGRAM TASARIM SÜRECİ ÖRNEĞİ

PROGRAM TASARIM SÜRECİ ÖRNEĞİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PROGRAM TASARIM SÜRECİ ÖRNEĞİ TARİH BÖLÜMÜ A. PROGRAMIN KURULMASI Programın kuruluş kararı için bkz. Ek-1 B. PROGRAMIN TASARIMI VE ONAYI Programımız;

Detaylı