Görevde Yükselme Yönetmeliği Uygulaması İle İlgili Soru ve Cevaplar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Görevde Yükselme Yönetmeliği Uygulaması İle İlgili Soru ve Cevaplar"

Transkript

1 Görevde Yükselme Yönetmeliği Uygulaması İle İlgili Soru ve Cevaplar Görevde Yükselme Yönetmeliği Uygulaması İle İlgili Soru ve Cevaplar MİARGED Mevzuat Araştırma Kurulu SORU: 657 sayılı Kanunda ve Görevde Yükselme Genel Yönetmeliğinde müdür olabilmek için 8 hizmet yılı yeterlidir. Mahalli idarelerde ise 10 yıl şartı getirilmekte olduğundan müdür kadrolarına yapılacak başvurular için hizmet yılı şartının 8 yıl mı 10 yıl mı olduğu konusunda bilgi verir misiniz? CEVAP: Sorunuzda belirttiğiniz 10 yıllık süre, Genel Yönetmelikte mevcut değildir. Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik in 6. maddesinde hizmet süresi ile ilgili olarak yer alan hüküm şu şekildedir: Devlet memurlarının görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi için kurumların çıkaracakları görevde yükselme yönetmeliğinde belirtilen süre kadar bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olması şarttır. Kurumlar atanılacak görevin niteliği itibariyle aranacak hizmet sürelerini, Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendi hükümlerine göre değerlendirerek kendi kurumlarında ve diğer kurumlarda geçen süreleri dikkate alarak belirler. Bu sürelerin en az iki yılının atamanın yapılacağı kurumda geçmiş olması şartı aranır. Bu duruma göre, Mahalli idarelerle ilgili görevde yükselme yönetmeliği ile alt görevlerde bekleme süresi veya memuriyet süresi öngörülebilir. Bu açıdan bakıldığında, söz konusu 10 yıllık sürenin uygulanması zorunludur. Zaten, bir Yönetmelik hükmü, iptal edilinceye kadar geçerli addedilmek zorundadır. Ancak, şahsi kanaatimize göre Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik in 7. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi kendi

2 içerisinde çelişmektedir. (a) bendinin 1 numaralı alt bendinde 657 sayılı Kanunun 68/B maddesindeki şartlar yeterli görülürken, 4 numaralı alt bendinde bununla çelişen bir şekilde 10 yıllık hizmet süresi öngörülmüştür. Bu durum 3. ve 4. dereceli Müdürlük kadroları için 657 sayılı Kanunun aradığı şartları aşan, hatta 68/B maddesinde 3 ve 4. dereceler için öngörülen hizmet süresinin üstünde bir süre öngören bir düzenlemedir. SORU: Yıllardır mahalli idarelerde görevde yükselme sınavı açılmamıştır. Yeni yönetmelikte de teknik kapsamlı müdürlükler dışında kalan müdürlükler için 3 yıl uzman, kontrol memuru, şef, muhasebeci unvanlarında olunması gerektiği belirtilmektedir. Bu anlamda 9 yıllık VHKİ veya bilgisayar işletmeni veyahut memur, müdürlük için başvuruda bulunabilecek midir? CEVAP: Müdürlük için Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik in 7. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde yer alan şartları taşımayanlar başvuru da bulunamayacaktır. Müdürlüğe başvurabilmek için ise, uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci olanlara imkan tanınmış olup sorunuzda belirttiğiniz VHKİ, bilgisayar işletmeni, memur ve benzeri unvanlar, Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılmıştır. Yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendinde ise şef kadroları için başvurabilmenin şartı olarak Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az üç yıl süreyle çalışmak, öngörülmüştür. Dolayısıyla süresi ne olursa olsun VHKİ, bilgisayar işletmeni, memur ve benzeri unvanlarda çalışanlar müdürlük için başvuramayacak sadece şef unvanlı kadrolar için görevde yükselme eğitimine başvurabileceklerdir. SORU: Uzman kadrosu önceden mahalli idarelerde yok idi. Kurumlarda norm kadro ile boş olarak ihdas edilmiştir. Kontrol memurları birçok mahalli idarede ya hiç yoktur yada 1 veya 2 adettir. Muhasebeci de aynı şekilde ya hiç yoktur ya da 1 tanedir. Müdürlük başvuruları için bu kadrolarda geçmiş 3 yıl şartı arandığına göre birçok müdürlük kadrosuna başvuruların hangi kriterlere göre nasıl değerlendirileceği? CEVAP: Daha önce bu kadroların olup olmaması önemli değildir. Önemli olan Yönetmelikte öngörülen alt görevlerde bekleme sürelerinin doldurulmuş olmasıdır.

3 SORU: Kurumlar, görevde yükselme için, norm kadroyla ihdas edilen ve boş olan tüm kadroları ilan etmek zorunda mıdır? CEVAP: Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik in Görevde yükselme eğitiminin ilanı ve başvuru başlığını taşıyan 10. maddesindeki Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, hangi birimde bulunduğu, aranacak şartlar ve son başvuru tarihi ile eğitimin yeri ve zamanı görevde yükselme eğitim programının başlamasından en az bir ay önce bütün teşkilat birimlerine duyurulur. Hüküm dikkate alındığında, bir kadronun boş olmasının yanında kurumun buraya atama yapmayı düşünmesi gerekir. Yani,boş olan görevde yükselmeye tabi kadroların duyurulup duyurulmaması, kurumların insiyatifindedir. SORU: Görevde yükselme eğitimine katılmak isteyen personel hangi kadroya atanmak istediğini dilekçesinde belirtmek zorunda mıdır? CEVAP: Memurlar, hangi kadro için görevde yükselme eğitimine ve sınavına girmek istiyorlarsa, onu başvurularında belirtmek zorundadırlar. Zira, her bir kadronun şartları farklılık arz etmekte olduğundan değerlendirme talipli olunan kadro için aranan şartlara göre yapılacaktır. SORU: Yönetmelikte ve tarihli yazınızda kurumların görevde yükselmeye tabi tutmak istedikleri personelden bahsedilmektedir. Görevde yükselmede kriterler boş bulunan kadrolara göre mi yapılacaktır? Personele göre mi yapılacaktır? CEVAP: Sorudaki hususun hangi maddede veya bölümde geçtiği anlaşılamamakla beraber, başvurularda değerlendirmeler, öncelikle kadrolar esas alınarak o kadroya başvuranlar açısından değerlendirilecektir. Şöyle ki; müdürlük için başvuran bir kişinin değerlendirmesi yapılırken öncelikle müdürlük için başvuru şartları dikkate alınacak ve başvuran memurun şartları değerlendirilerek uygun olup olmadığına bakılacaktır. SORU: Yönetmelikte yeterli müracaat olmadığı takdirde personelden durumu uygun olanların görevde yükselmeye alınacağı belirtilmektedir. Durumu uygun olan personel zaten başvuruda bulunabileceğine göre "durumu uygun olan personel" den anlaşılması gereken nedir? CEVAP: Yönetmeliğin 10/4 maddesine göre Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması halinde durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır.

4 Buradaki hükümden şu anlaşılmalıdır: Bir kadro için kurum içinden yeterli sayıda başvuru olmaması halinde, şartları uygun olmasına rağmen görevde yükselme için başvuruda bulunmayanlar, kurum tarafından eğitime tabi tutulurlar. Yani istekli olmasalar bile, noksan başvuru halinde başvurusu olmayanlar da görevde yükselme eğitimine alınırlar. SORU: 30 boş müdürlüğün 25'i boş 10 tanesine vekaleten bakıldığı durumda görevde yükselme için ilan edilecek müdürlük sayısı nedir? Kontrol memuru, şef, uzman vb. kadrolarda bulunan 4 kişi olduğunda müdürlük için ilan edilecek sayı nedir? CEVAP: Bu sorunun cevabı yukarıdaki Kurumlar, görevde yükselme için, norm kadroyla ihdas edilen ve boş olan tüm kadroları ilan etmek zorunda mıdır? şeklindeki soruyla aynıdır. Ekleyeceğimiz husus, kurumlar isterlerse vekaleten bakılan ve esasında boş olan kadrolar içinde duyuru yapabilirler. Tabiî ki şu asla gözden uzak tutulmamalıdır. Boş kadrolar duyurulurken, kurum personelinin sayısı ve hizmet ve öğrenim durumu da dikkate alınır. Hangi kadroların ilan edileceği, birazda kurumun personel ve iş planlaması ve hedefler ile ilgilidir. Personel ihtiyacının nasıl öngörüldüğü ile ilgilidir. SORU: Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için 3 şart vardır. Birincisi fakülte mezunu olmak, ikincisi MEB onaylı programcılık sertifikası, üçüncüsü iki işletim sistemini bildiğini belgelemek. İşletim sisteminin bilindiğini gösteren özel bir belgenin bulunmayışı nedeniyle bu belgeden anlaşılması gereken nedir? CEVAP: Bu belgeyi, bu konuda eğitim veren her hangi bir kurstan alınan belge ile belgelemek mümkündür. Kanaatimizce bu kursların, Milli Eğitimin bünyesindeki veya denetimindeki kurslardan olması gerekmektedir. SORU: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik in 7/a md. 4. bendinde; Teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak şartı mevcuttur yılından beri Başkatip Kadrosunda iken, Norm Kadro Yönetmeliğinden sonra tarihinde Şef Kadrosuna atanan personelin geriye dönük 3 yıllık şartı taşıyıp taşımadığı konusundaki görüşünüzü merak ediyoruz. (Başkatip ve Şef unvanları eski yönetmelikte aynı grup içinde olduğundan asaleten atama yapıldı. Personel 4 yıllık işletme fakültesi mezunu ve 17 yıl hizmeti var.) CEVAP: Sorunuzda da belirttiğiniz gibi, Norm kadro uygulamaları nedeniyle kaldırılan Başkatip kadroları doğal olarak Yönetmeliğin 7 nci maddesinin a/4 bendinde sayılan kadrolar arasında yeralmamıştır.

5 Ancak, sorunuzda da belirttiğiniz üzere yürürlükten kaldırılan Yönetmelikte Başkatip ile Şef aynı hizmet grubunda yer almış ve görevde yükselme açısından eşdeğer unvan kabul edilmiştir. Yeni düzenlemeler, özel hüküm getirmeseler bile kazanılmış hakta kayba neden olacak şekilde uygulanamazlar. Bu nedenle, Başkatipliği Şef eşdeğeri sayıp uygulamak, hakkaniyet kurallarına uygun ve kazanılmış hak kavramının gereğinin yapılması anlamını taşıyacaktır. Bu nedenle, Başkatiplikte geçen sürelerin de önceki uygulamada aynı alt grupta ve eşdeğer olarak görülen şeflik veya diğer eşdeğer kadrolarda geçmiş gibi değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Aksi uygulama, hukukun kazanılmış hakları korumaması sonucunu doğurur ki,bu durum evrensel bir kural olan kazanılmış hakların korunması kuralını yok eder. SORU: Yönetmeliğin geçici 1. md; Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde 7 nci madde uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilir, denilmekte olup, tarihinde 2 yıllık Sosyal Bilimler Bölümü mezunu (önlisans) muhasebeci kadrosundaki personelin diğer tüm şartları taşıyor ise ilgili yönetmelik eğitimine ve sınavına katılıp katılamayacağı hususlarında görüşlerinizi arz ederim. CEVAP: Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinden yararlanabilmek için; 18/4/1999 tarihinde hem görevde bulunmak ve hem de aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak şarttır. Bu itibarla, 18/4/1999 tarihinden sonra iki yıllık yükseköğrenim bitirenlerin bu haktan yararlanmaları mümkün değildir. SORU: Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için 3 şart var. Birincisi fakülte mezunu olmak, İkincisi MEB onaylı programcılık sertifikası, Üçüncüsü iki işletim sistemini bildiğini belgelemek. Kurslar işletim sistemi bildiğini belgeleyen bir belge vermiyor. Ya bilgisayar işletmeni sertifikası veriyor ya da programcı. Bu belgeden anlaşılması gereken nedir?

6 CEVAP: Verilen bu belgelerde, söz konusu kursta hangi işletim sistemlerinin öğretildiği ve bunların hangilerinde başarılı olduğuna dair ibarelerin olmasının sağlanması gerekir. Bu yapılamadığı takdirde, ilgili kurs müdürlüklerinden, verilen belgenin bunları kapsayıp kapsamadığı, kursta işletim sistemlerinin öğretilip öğretilmediği (ki bu tür kurslarda zaten işletim sistemleri öğretilir) ve hangilerinden başarılı olunduğuna dair yazı istenebilir. SORU: Kurumda 1 şef ve 1 ayniyat saymanı var diyelim. Sadece bu 2 kişi mi Müdürlüğe müracaat edebilecek? Gerideki varsayalım 6 VHKİ, 5 memur, 2 bilgisayar işletmeni Müdürlük için müracaatta bulanamaz mı? CEVAP: Yönetmelikte öngörülen şartları taşımadığı için belirttiğiniz diğer unvandakiler Müdürlük için değil, ancak şeflik için başvurabilirler. Bununla ilgili detaylı cevap yukarıda verilmiştir. SORU: Görevde yükselme yönetmeliğinde geçen "uzman" ne iş yapar? Maaşı nedir? CEVAP: Söz konusu uzmanlarla ilgili olarak herhangi bir görev tanımı ne Norm Kadro yönetmeliğinde ne de görevde yükselme yönetmeliklerinde yapılmamıştır. Sürekli söylediğimiz, gerek norm kadro ve gerekse görevde yükselmenin görev tanımları ve iş analizlerine dayalı olarak yapılması gerekmektedir. Bu açıdan sorduğunuz soru yerinde bir soru olmasına rağmen, tarafımızdan cevabı yoktur. Maaşına gelince, bunu Yan Ödeme kararnamelerinden ve diğer maaş unsurları ile ilgili hükümlerden çıkarmanız gerekmektedir. SORU: 4 Temmuz 2009 da Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik gereği Temmuz ayı sonuna kadar görevde yükselmeye katılacak personelin isimlerini Kaymakamlık kanalı ile mi göndereceğiz? Birde kontrol memurluğuna eşdeğer kadro nedir? VHKİ kontrol memurluğu yerine geçer mi? CEVAP: Yönetmeliğin 11. maddesine göre; Bu Yönetmelik kapsamında bulunan memurların, görevde yükselme suretiyle atamalarının yapılması amacıyla, ilgili mahalli idareler görevde yükselme eğitimine tabi tutmak istedikleri personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildirir. Bu hükme göre, 5393 sayılı Kanunun doğrudan yazışma ile ilgili düzenlemesi de dikkate alınarak yazışma kurallarına uyarak bilgileri doğrudan Valiliğe iletmeniz gerekmektedir.

7 Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasında d) İdari hizmetler grubu ile ilgili düzenleme şu şekildedir: 1) Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen, 2) Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, veznedar, ambar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, koruma ve güvenlik görevlisi, Bu düzenlemeye göre, kontrol memurluğu VHKİ unvanının üzerinde bir unvan ve kadrodur. SORU: Saygıdeğer Üstadım; Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin "Görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar" başlıklı 7. maddesinde unvanlar itibari ile özel şartlar belirlenmiş bulunmaktadır. Maddede; " şartıyla görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına tabi olmaksızın atama yapılabilir." Hükmü mevcuttur. Buradan yola çıkarak; özel şartların a/4 diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti olmak. denilmiştir. Bunu nasıl anlamamız lazım? Müdürlük sınavlarına girebilmek için bu sayılan unvanlarda üç yıl çalışmak şarttır? Diğer unvanlarda olanlar giremez mi?örneğin memur kadrosunda olup genel şartları taşıyan biri görevde yükselme eğitimine katılamaz mı? Yoksa genel şartları taşıyan herkes eğitim ve sınava katılabilir ancak genel şartlarla birlikte özel şartları taşıyanlar madde sonundaki paragrafa binaen sınavlara tabi olmaksızın atanabilir mi? Yukarıda belirtilen 7. maddenin son satır hükmü ve diğer konularda bilgilendirme yapmanızı isteriz. CEVAP: Yönetmeliğin 6. maddesinde genel şartlar, yani bu yönetmelikten yararlanmak isteyen tüm memurlarda aranacak şartlar sayılmıştır. 7. maddede ise, her bir unvan bazında gerekli şartlar sıralanmıştır. Yönetmeliğin Görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak özel

8 şartlar başlıklı 7. maddesi dikkatlice incelendiğinde, maddenin iki fıkradan oluştuğu görülecektir. Birinci fıkrasında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında sayılan unvanlara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranacak özel şartların düzenlendiği; İkinci fıkrasında ise; sağlık hizmetleri sınıfında bulunan kadrolardan; Baştabiplik, Baştabip yardımcılığı ve Başhemşirelik kadrolarına yapılacak atamaların düzenlendiği açıktır. Sorunuzda belirttiğiniz hususta, ikinci fıkrada yer alan sağlık hizmetleri sınıfında bulunan kadrolarla ilgilidir. Zira, birinci fıkranın başlangıcında, fıkrada sayılanların görevde yükselme suretiyle yapılacak atamaları halinde aranacak şartlar düzenlenmiştir. Bunun yanında; 7. maddenin 1. fıkrasının (a) bendinin (4) numaralı alt bendinde yer alan Teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak, hükmünü, teknik öğrenim gerektiren müdürlükler dışındaki müdürlüklere atanacakların kesinlikle bu görevlerde belirtilen sürelerde görev yapmak zorunluluğunun aranması gerektiği şeklinde anlamak gerekmektedir. Tabiî ki, (a) bendinin diğer alt bentlerindeki şartlarının da bulunması zorunludur. SORU: 4 yıllık Üniversite mezunu 16 yıllık memurum. Kadrom itfaiye eri kadrosundayım. Yönetmelikte itfaiye ve zabıta kendi mevzuatına göre yükselmeye girer deniliyor. Fakat itfaiye yönetmeliğinde görevde yükselme şartında itfaiye müdürlüğü ve daire başkanlığı hariç denmiştir. Bizim belediyemizde norm kadroya göre Müdürlük verilmiştir. Ben bu görevde yükselme imtihanına girebilir miyim? CEVAP: Zabıta ve itfaiye personeli kendi özel yönetmelikleri çerçevesinde görevde yükselmeye girebilirler. Ancak, itfaiye eri kadrosunda olan bir kişinin doğrudan müdürlük için eğitime katılması ve sınava girmesi mümkün değildir. Sorudaki Ben bu görevde yükselme imtihanına girebilir miyim? ifadesinden ne kastedildiği anlaşılamamıştır. SORU: gün ve Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik in Geçici 1 nci maddesinin, 1 nci fıkrasında 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde 7 nci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilir. denilmektedir. Bu hüküm teknik müdürlüklere başvuracak personel içinde

9 geçerli midir? Mesela tarihinden önce görevde olup, inşaat bölümünde 2 yıllık yüksek öğrenim (inşaat teknikerliği) bitiren bir personel diğer şartları taşıması şartıyla 4 yıllık inşaat bölümünü bitirmiş gibi sayılıp, örneğin Fen İşleri Müdürü yada İmar ve Şehircilik Müdürü kadrosuna görevde yükselme için başvurabilir mi? CEVAP: Soruda belirtilen geçici madde tüm kadrolar, unvanlar ve tüm memurlar için geçerlidir. Okulun tarihinden önce bitirilmiş olması halinde, tüm müdürlükler için bu iki yıllık öğrenim 7. maddenin uygulanmasında 4 yıllık öğrenim olarak kabul edilecektir. SORU: Diğer tüm şartları taşımak şartıyla avukat kadrosunda olan bir avukat personel Hukuk İşleri Müdürü kadrosu için direkt olarak görevde yükselme sınavına başvurabilir mi? Yoksa Şef lik unvanın da bulunma zorunluluğu Hukuk İşleri Müdürü kadrosu içinde geçerli midir? CEVAP: Bu soruda belirtilen husus şahsi kanaatimce, Yönetmelik hazırlanırken hazırlayanların hiç öngörmediği bir husustur. Zira, Yönetmelikte Hukuk Müşavirliği için bazı şartlar öngörülmüş, Hukuk Müşaviri olabilmek için Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve Avukatlık stajını yapmış olmak şartları aranmıştır. Buna karşılık Hukuk İşleri Müdürlüğü kadrosu için bir düzenleme yapılmamış genel olarak Müdürlük ve Teknik Müdürlükler için düzenlemeler yapılmıştır. Burada, Hukuk Müşaviri olabilmek için sadece Hukuk Fakültesi Mezunu olmak ve Avukatlık stajını yapmış olmak yeterli sayılırken, acaba Hukuk İşleri Müdürünü, Yönetmeliğin 7. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre değerlendirip, bu bendin alt bentlerinde yer alan düzenlemelere göre mi değerlendireceğiz. Buna göre değerlendirecek olur isek, teknik olmasa bile mesleki kariyerle ilgili bir müdürlük olan Hukuk İşleri Müdürlüğünü, (a) bendinin (3) numaralı veya (4) numaralı alt bentlerden hangisine göre değerlendireceğiz. Burada kıyas yoluna gitmenin ne derece doğru olacağında tereddütlerimiz olsa da, Hukuk Müşavirliği için alt görevlerde bekleme öngörülmediğine göre Hukuk İşleri Müdürlüğü içinde aynı şartların olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, bununda maddenin birinci fıkrasının (a) bendi karşısında doğru olmayacak gibi durduğunu ifade edebiliriz.

10 Bu konuda, Yönetmeliği yürürlüğe koyan irade olan İçişleri Bakanlığından görüş alınmasının doğru olacağını düşünmekteyiz. SORU: Diğer tüm şartları taşımak şartıyla müfettiş kadrosunda olan bir personel Teftiş Kurulu Müdürü kadrosu için direkt olarak görevde yükselme sınavına başvurabilir mi? Yoksa Şef lik unvanın da bulunma zorunluluğu Teftiş Kurulu Müdürü kadrosu içinde geçerli midir? CEVAP: Sorunuzda belirttiğiniz hususta da, yine İçişleri Bakanlığının görüşüne ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Zira, Teftiş Kurulu Müdürlüğüne atama yapabilmek için 7. maddenin lafzından anlaşılan görevde yükselmeye tabi tutulmaktır. Ancak, müfettişlerin durumunun ne olacağı konusunda Yönetmelikte hiçbir hüküm yoktur. SORU: Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosu ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü kadrosu teknik öğrenim gerektiren müdürlükler midir? Yoksa bu kadrolara diğer şartları taşımak şartıyla İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi vb. bölümlerden mezun olan kişilerde görevde yükselme için başvurabilir mi? CEVAP: Yönetmeliğin 7. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) ve (4) numaralı alt bentlerinde Müdürlük ve Teknik Müdürlük ayırımı yapılmasına rağmen, Yönetmelikte hangi Müdürlüklerin Teknik Müdürlük olup olmadığı konusunda hiçbir düzenlemeye yer verilmemiştir. Daha öncede belirttiğimiz üzere, gerek norm kadro ve gerekse görevde yükselme düzenlemelerinin en büyük noksanının görev tanımlamalarının yapılmamış olmasıdır. Bazı müdürlüklerin Teknik olduğu konusu kesin olabilir. Bunlara en iyi örnek Fen İşleri Müdürlüğüdür. Ancak bazı Müdürlükler konusunda bu kadar net sonuca varmak mümkün değildir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bir yönüyle teknik, diğer bir yönüyle hukuki bir nitelik taşır. İmar Hukuku ile İmar düzenlemesini bir birinden ayırmanız çokta mümkün olmayabilir. Yine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü gibi müdürlükleri teknik veya hukuki olarak net bir şekilde ayırmakta mümkün değildir. Çevre konusu hukuki bir konu olduğu kadar teknik bir konudur da. Yönetmelikte, norm kadroda yer alan Müdürlüklerden hangilerinin teknik olup olmadığı ortaya konulmalıydı. Bu konuda da net bilginin İçişleri Bakanlığından alınabileceğini düşünmekteyiz. SORU: Yönetmeliğin, 7 nci maddesi, c fıkrasında, Şef kadrosuna atanabilmek için ; 4) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az üç yıl süreyle çalışmak, (d) bendinin (1) numaralı alt

11 bendi ile ikinci fıkranın (a), (b) ve (c) bentlerinde sayılan unvanlardan birini ihraz etmiş olmak, denilmektedir. Yönetmeliğin, 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan unvanlar: Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, veznedar, ambar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, koruma ve güvenlik görevlisi, dir. Bu hüküm gereği şef kadrosuna, bir üst paragrafta sayılan unvanlara sahip tüm memurlar, diğer şartları ve bu kadrolarda 3 yıl çalışmış olma şartını taşıması şartıyla başvurabilir mi? Yoksa bir üst paragrafta sayılan kadrolarda 3 yıl çalışmış olup, Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendi ile ikinci fıkranın (a), (b) ve (c) bentlerinde sayılan unvanlardan birine sahip olanlar mı? Şef lik kadrosu için görevde yükselmeye başvurabilecektir. (Bu kadro unvanları aşağıda belirtilmiştir.) Yönetmeliğin, 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendinde sayılan unvanlar : Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen. Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkranın (a), (b) ve (c) bentlerinde sayılan unvanlar: a) Sanat tarihçisi, arkeolog, dekoratör, desinatör, ekonomist, ev ekonomisti, fizikçi, grafiker, heykeltıraş, hidrobiyolog, hidrolog, istatistikçi, jeofizikçi, jeolog, jeomorfolog, kaptan, kimyager, laborant, matematikçi, mimar, mühendis, paleentolog, pilot, ressam, restoratör, şehir plancısı, teknik ressam, tekniker, teknisyen, topograf, peyzaj mimarı, ölçü ve ayar memuru, b) Antropolog, bakteriolog, biolog, çocuk gelişimcisi, diş protez teknisyeni, diyetisyen, ebe, fizikoterapist, fizyoterapist, hemşire, odyolog, pedagog, psikolog, radyoterapist, sağlık fizikçisi, sağlık memuru, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tıbbi teknolog, veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri, veteriner sağlık teknisyeni, c) Sosyolog, programcı, kütüphaneci, mütercim, tercüman, avukat, imam, kameraman, çocuk eğitimcisi, çocuk eğiticisi, antrenör, fotoğrafçı, dalgıç, balık adam, bandocu, çocuk rehberi ve gözetimcisi.

12 CEVAP: Şef olabilmek için Yönetmeliğin 7. maddesinin 1 numaralı fıkrasının (c) beninde yer alan diğer şartları taşımanın yanında; - Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, veznedar, ambar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, koruma ve güvenlik görevlisi görevlerinde en az üç yıl süreyle çalışmak, - Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen unvanları ile - Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde sayılan a) Sanat tarihçisi, arkeolog, dekoratör, desinatör, ekonomist, ev ekonomisti, fizikçi, grafiker, heykeltıraş, hidrobiyolog, hidrolog, istatistikçi, jeofizikçi, jeolog, jeomorfolog, kaptan, kimyager, laborant, matematikçi, mimar, mühendis, paleentolog, pilot, ressam, restoratör, şehir plancısı, teknik ressam, tekniker, teknisyen, topograf, peyzaj mimarı, ölçü ve ayar memuru, b) Antropolog, bakteriolog, biolog, çocuk gelişimcisi, diş protez teknisyeni, diyetisyen, ebe, fizikoterapist, fizyoterapist, hemşire, odyolog, pedagog, psikolog, radyoterapist, sağlık fizikçisi, sağlık memuru, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tıbbi teknolog, veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri, veteriner sağlık teknisyeni, c) Sosyolog, programcı, kütüphaneci, mütercim, tercüman, avukat, imam, kameraman, çocuk eğitimcisi, çocuk eğiticisi, antrenör, fotoğrafçı, dalgıç, balık adam, bandocu, çocuk rehberi ve gözetimcisi. unvanlardan birini kazanmış olmak gerekmektedir. Buna göre; Şef olabilmek amacıyla görevde yükselmeye başvurabilmek için Yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendinin ilk üç (1-2-3) alt bendinde yer alan şartları taşımak kaydıyla; 1- Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, veznedar, ambar memuru,

13 ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarında bulunanlar bu görevlerde en az üç yıl süreyle çalışmak şartıyla; 2- Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen unvanlarını işgal edenle ile Sanat tarihçisi, arkeolog, dekoratör, desinatör, ekonomist, ev ekonomisti, fizikçi, grafiker, heykeltıraş, hidrobiyolog, hidrolog, istatistikçi, jeofizikçi, jeolog, jeomorfolog, kaptan, kimyager, laborant, matematikçi, mimar, mühendis, paleentolog, pilot, ressam, restoratör, şehir plancısı, teknik ressam, tekniker, teknisyen, topograf, peyzaj mimarı, ölçü ve ayar memuru, antropolog, bakteriolog, biolog, çocuk gelişimcisi, diş protez teknisyeni, diyetisyen, ebe, fizikoterapist, fizyoterapist, hemşire, odyolog, pedagog, psikolog, radyoterapist, sağlık fizikçisi, sağlık memuru, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, tıbbi teknolog, veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri, veteriner sağlık teknisyeni, sosyolog, programcı, kütüphaneci, mütercim, tercüman, avukat, imam, kameraman, çocuk eğitimcisi, çocuk eğiticisi, antrenör, fotoğrafçı, dalgıç, balık adam, bandocu, çocuk rehberi ve gözetimcisi unvanlarından birini kazanmış olanlar herhangi bir çalışma süresi şartı aranmaksızın; Şeflik için görevde yükselme eğitimine başvurabilirler. SORU: Yeni yayımlanan görevde yükselme yönetmeliğine göre teknik unvan gerektirmeyen müdürlüklere atanmada mali hizmetler uzmanı üst görev sayılır mı? Yani sınavsız müdürlük kadrosuna atanabilir mi? Kurumumuzda mali hizmetler uzmanı kadrosunda görev yapan personelimizin 04/07/2009 tarihinde yayımlanan görevde yükselme yönetmeliğinin 20. maddesinin (c) bendi kapsamında (yani mali hizmetler uzmanlığı üst görev sayılır mı? Kariyer meslek olduğu için ayrıca anılan yönetmelikte sayılmadığı için)şube müdürlüğüne atanması mümkün müdür? CEVAP: Bu konuda yukarıda müfettişler için belirttiğimiz hususlar geçerlidir. Bir nevi kariyer meslek olan Mali Hizmetler Uzmanının görevde yükselme açısından yerinin neresi olacağı konusunda İçişleri Bakanlığından görüş sorulması gerekmektedir. SORU: tarihinde yürürlüğe giren Görevde Yükselme Yönetmeliği sonrasında birçok kamu görevlisi tereddütte kalmıştır. Tarafınızdan detaylı açıklamaların yapılacağı belirtilmişse de tarihine kadar Valiliklere müracaat şartı vardır. Bu nedenle, siteniz vasıtasıyla görüşlerinize ihtiyaç hasıl olmuştur. VHKİ kadrosunda görevli personel, Müdür Kadrosuna ait görevde yükselme şartlarından,

14 unvanı hariç diğer tüm şartları taşıdığı halde VHKİ unvanında olması nedeniyle gerekli eğitim ve sınava katılamama durumu söz konusudur. Kaldı ki bu personel halen Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna 657 sayılı Kanunun 86. maddesi uyarınca vekaleten bakmaktadır. Bunun gibi bir çok örnek verebiliriz. Bu doğrultuda yukarıda açıklanan VHKİ unvanlı personelin Görevde Yükselme Eğitimine katılıp katılamayacağı hususunda görüşlerinizi arz ederim. CEVAP: VHKİ unvanı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılmıştır. Yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendinin (4) numaralı alt bendine göre Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az üç yıl süreyle çalışmak, şeflik için görevde yükselme eğitimine girme için yeterli şarttır. Dolayısıyla, soruda belirtilen personel VHKİ kadrosunda 3 yıldan fazla süreyle çalışmış ise ancak Şeflik için görevde yükselme eğitimine girebilir. SORU: Sayın Hocam İyi Günler yılında memur olarak göreve başladım. 10 yıldır Belediyede Tahsildar olarak görev yapmaktayım yılında 2 yıllık önlisans yüksek okul mezunuyum. Belediyede 2 yıldır şeflik görevine vekaleten bakmaktayım. Müdürlük kadrosuna atanabilmem için görevde yükselme sınavına katılabilir miyim? Saygılarımla. CEVAP: Müdürlük için görevde yükselme eğitimine katılabilmek için Yönetmeliğin 6. maddesindeki şartların yanında 7. maddenin 1. fıkrasının (a) numaralı bendine Müdürlük için öngörülen şartları taşıması gerekir. Buna göre; a) Müdür kadrosuna atanabilmek için; 1) 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen atanma şartlarını taşımak, 2) Fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak,

15 3) Teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere atanabilmek için; yükseköğretim kurumlarının, kadronun görev alanı ile ilgili eğitim ve öğretimde bulunan en az dört yıllık bölümlerinden veya bu bölümlere denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak, 4) Teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak. Burada sayılan alt unvanların içinde tahsildarlık sayılmamaktadır. Bu nedenle, müdürlük için sınava giremezsiniz. Tahsildar unvanı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılmıştır. Yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendinin (4) numaralı alt bendine göre Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde en az üç yıl süreyle çalışmak, şeflik için görevde yükselme eğitimine girme için yeterli şarttır. Dolayısıyla, soruda belirtilen personel Tahsildar kadrosundaki personel bu kadroda 3 yıldan fazla süreyle çalışmış olması nedeniyle ancak Şeflik için görevde yükselme eğitimine girebilir. SORU: ve tarihleri arasında Lise mezunu bir arkadaş 6 gün yazı işleri müdürlüğüne asaleten atandı ve aynı kişi müdürlük maaşı almadan kendi isteğiyle Müdürlük görevinden ayrıldı yılında yüksek okul bitiren bu kişi bu şartlarda şu andan itibaren asaleten Yazı İşleri Müdürlüğüne atanabilir mi? CEVAP: Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik in Kazanılmış haklar başlıklı 22. maddesine göre; Bu Yönetmelik kapsamında bulunan unvanları, daha önce ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kazananların ve bu kadrolara atananların hakları saklıdır. Bu hüküm çerçevesinde konu değerlendirilirse; norm kadroya uygun olarak alınan Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna bahsettiğiniz memurunuz derecesi uygun olmak kaydıyla atanabilir. 657 sayılı Kanunun 76. maddesi ve 45. madde ile Kanunun diğer hükümleri

16 değerlendirildiğinde, lise mezunu bir memur 3 ve 4. dereceli kadrolara ancak kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecesinin eşit olması halinde atanabilir. Bu hususa uygun olmak şartıyla, atamayı yapabilirsiniz. Telefon: +90 (312) E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA

MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Karar Tarihi 04.07.2009 Yönetmelik No: 657 YT MHİ 002 Yürürlük Tarihi 04.07.2009 Yayın Tarihi 04.07.2009 RG

Detaylı

www.e-dewlet.com BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

www.e-dewlet.com BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç www.e-dewlet.com Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 04/07/2009 Resmi Gazete Sayısı: 27278 Yeni Hali Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Uzun zamandan beri beklenen Yönetmelik değişikliği, 7 Mayıs 2014 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir

Uzun zamandan beri beklenen Yönetmelik değişikliği, 7 Mayıs 2014 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir www.mevzuattakip.com.tr Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik (Son Değişiklikler İşlenmiş) Uzun zamandan beri beklenen Yönetmelik değişikliği, 7

Detaylı

MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MAHALLİ İDARELER PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, liyakat ve kariyer

Detaylı

İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan:

İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: BELEDİYE VE BAĞLI KURULUŞLARI İLE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİKTE

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 09.07.2013 * 6339 GENELGE (Sıra No: 7) 1-24/7/2008

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2) Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (Sıra No: 2) 1/6/2012 tarihli ve 28310 sayılı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE Sayı : 79847095.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4) T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 79847095-010.06.02-[115708-184]-247 08 /01 /2015 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 07.01.2014 * 133 GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013 tarihli

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 11.01.2012* 350 GENELGE 1) 5793 sayılı Bazı Kanun

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 63107535-010.06.02-[115708-184]-376 10/01/2018 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları GENELGE SIRA NO: 4 25/8/2017 tarihli

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü (I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Hizmet Birimleri 1) Mekânsal

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı TÜM BİRİMLERE

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı TÜM BİRİMLERE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/04/2018-E.8962 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire *BEKA1A5V* Sayı : 60077523-774.05-E. Konu : Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı TÜM BİRİMLERE 12/04/2014

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 63107535-010.06.02-[115708-184]-5374 6 / 7 / 2018 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları GENELGE Sıra No:10 25/8/2017

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 79847095-010.06.02-[115708-184]-325 05/01/2017 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları GENELGE 23/8/2015 tarihli ve 29454

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 23952

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 23952 Resmi Gazete Tarihi: 02.02.2000 Resmi Gazete Sayısı: 23952 İL ÖZEL İDARELERİ, BELEDİYELER VE İL ÖZEL İDARELERİ VE BELEDİYELERİN KURDUKLARI BİRLİK, MÜESSESE VE İŞLETMELER İLE BUNLARA BAĞLI DÖNER SERMAYELİ

Detaylı

KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 31 Aralık 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29579 YÖNETMELİK Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından: KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME

Detaylı

YÖNETMELİK. İşgünü: Ulusal bayram ile genel ve hafta sonu tatil günleri hariç, diğer günleri.

YÖNETMELİK. İşgünü: Ulusal bayram ile genel ve hafta sonu tatil günleri hariç, diğer günleri. YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 28.06.2012* 7270 GENELGE (Sıra No:5) 1/6/2012 tarihli

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Belediyelerde Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları 12.01.2010 *284 GENELGE 1) 5793 sayılı Bazı Kanun

Detaylı

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Karar Tarihi 10.04.2012 Yönetmelik No: 5302 YT 006 Yürürlük Tarihi 10.04.2012 Yayın Tarihi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 12 Nisan 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28970 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilen 14/7/1965 tarihli ve 657

Detaylı

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 21.02.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29274 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 21.01.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28180 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Nurgül KAYA İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Uzman Atama Birimi Aday Memur Eğitimleri-2012 Kapsam Bu

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

YÖNETMELİK. (3) Avukat kadrosundan hukuk müşaviri kadrosuna yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.

YÖNETMELİK. (3) Avukat kadrosundan hukuk müşaviri kadrosuna yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz. 5 Şubat 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29258 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan: YÖNETMELİK TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.04.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28970 YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/04/20120403-7.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/04/20120403-7.htm Page 1 of 6 3 Nisan 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28253 Orman ve Su İşleri Bakanlığından: YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 21.01.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28180

Resmi Gazete Tarihi: 21.01.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28180 Resmi Gazete Tarihi: 21.01.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28180 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, liyakat ve kariyer

Detaylı

Yönetmelik. Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

Yönetmelik. Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: Yönetmelik Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR KADROLARININ TAHSİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilen 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan Devlet memuru personele

Detaylı

YÖNETMELİK. 13 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30300

YÖNETMELİK. 13 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30300 13 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30300 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 8 Mayıs 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29349 YÖNETMELİK Kalkınma Bakanlığı (Türkiye İstatistik Kurumu) ndan: TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

Memur Ek Ödeme Oranları

Memur Ek Ödeme Oranları www.mevzuattakip.com.tr Memur Ek Ödeme Oranları Devlet memurları ek ödeme oranları. MEMUR EK ÖDEME ORANLARI KADRO VE GÖREV UNVANI Ek Ödeme Oranı A- Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Göre

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 : Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 17.04.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28975 SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amac Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR

BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR SINIF ÜNVANI DER. KADRONUN BULUNDUĞU BİRİM ADET GİH ŞEF 3 MEMUR

Detaylı

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU MECLİS BAŞKANLIĞINA RAPOR NO : 25 KONU : Kredi Kullanılması havale edilen Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ibareli 15.04.2019 tarihli 15163508-251.06- E.826 sayılı yazı okundu. Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaatı için

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,

YÖNETMELİK. a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri, 29 Kasım 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29190 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan: YÖNETMELİK YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

YÖNETMELİK. (2) Avukat kadrolarından hukuk müşaviri kadrolarına yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.

YÖNETMELİK. (2) Avukat kadrolarından hukuk müşaviri kadrolarına yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz. 28 Aralık 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29219 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ 18 Ağustos 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29449 YÖNETMELİK Sayıştay Başkanlığından: SAYIŞTAY YÖNETİM MENSUPLARININ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI (2014/KİYU-GYUDS)

YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI (2014/KİYU-GYUDS) T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI (204/KİYU-GYUDS) 2/04/204 tarihli ve 28970 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yükseköğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,

a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri, MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, liyakat ve kariyer

Detaylı

YÖNETMELİK MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 11 Haziran 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29383 Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Kurum: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kabul Tarihi: 12.11.2005 R.G. Tarihi: 12.11.2005

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.11.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25991 YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÖNETMELİK ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 23 Mart 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30016 Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünden: YÖNETMELİK ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 25 Mart 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27885 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: Sayfa : 68 RESMÎ GAZETE 12 Nisan 2014 Sayı : 28970 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yaptırılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına ilişkin Merkezi

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAKANLIĞA VEKÂLET ETME İŞLEMİ

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAKANLIĞA VEKÂLET ETME İŞLEMİ T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 7 Mayıs 2014 ÇARŞAMBA YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ BAKANLIĞA VEKÂLET ETME İŞLEMİ T.C. BAŞBAKANLIK 5 Mayıs 2014 69471265-305-3426

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNE TMEL İĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNE TMEL İĞİ Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNE TMEL İĞİ Resmi Gazete:25.3.2011-27885 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 06.01.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27807

Resmi Gazete Tarihi: 06.01.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27807 Resmi Gazete Tarihi: 06.01.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27807 DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME İLANI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME İLANI BOZOK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME İLANI Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca Üniversitemizce görevde

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN Resmi Gazete Tarihi: 11.06.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27961 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2018)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2018) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2018) 12/04/2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanmıştır. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde,

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU VE BÜNYESİNDEKİ KURUM PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU VE BÜNYESİNDEKİ KURUM PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 30 Ocak 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı: 29252 ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU VE BÜNYESİNDEKİ KURUM PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) ndan: METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE

Orman ve Su İşleri Bakanlığı (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) ndan: METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE Orman ve Su İşleri Bakanlığı (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) ndan: METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ (27/07/2012 tarih ve 28366 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından: 632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası

Detaylı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği 31/12/2005 Tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2019)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2019) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU (2019) 12/04/2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir. İlan edilen kadrolar

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. Sayı :53108037/902.03/ 04/05/2015 Konu :Görevde Yükselme Sınavı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. Sayı :53108037/902.03/ 04/05/2015 Konu :Görevde Yükselme Sınavı T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı Sayı :53108037/902.03/ 04/05/2015 Konu :Görevde Yükselme Sınavı KURUM İÇİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLANI Yükseköğretim Üst Kuruluşları

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2014 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İLAN TARİHİ : 12.06.14 SON BAŞVURU TARİHİ : 27.06.14 SINAV TARİHİ : Unvan Değişikliği sınavının tarih, yer ve saati biriminize

Detaylı

Resmi gazete tarihi : 2/9/2005 Resmi gazete sayısı : 25924

Resmi gazete tarihi : 2/9/2005 Resmi gazete sayısı : 25924 Resmi gazete tarihi : 2/9/2005 Resmi gazete sayısı : 25924 Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,

YÖNETMELİK. a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri, 30 Ocak 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28898 Sosyal Güvenlik Kurumundan: YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü Sayfa 1 / 6 4 Mart 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28931 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi 2015 Kocaeli Üniversitesi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu Kocaeli Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü personel@kocaeli.edu.tr personel@kocaeli.edu.tr

Detaylı

tarih ve sayılı Resmi gazetede yayımlanan Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır.

tarih ve sayılı Resmi gazetede yayımlanan Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır. 25.3.2011 tarih ve 27885 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılmıştır. Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ Resmi

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Görev grupları: Aynı düzeydeki unvanların gruplandırılmasını,

YÖNETMELİK. e) Görev grupları: Aynı düzeydeki unvanların gruplandırılmasını, 4 Mart 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28931 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK 8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK Savunma Sanayii Müsteşarlığından: SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU

T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU T.C. ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP KURUMU 2012 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU 14.01.2006 tarihli ve 26049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Adli Tıp Kurumu Personeli

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2017 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2017 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ 2017 UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI İLANA BAŞVURU TARİHİ : 10.10.2017 SON BAŞVURU TARİHİ : 20.10.2017 SINAV TARİHİ : 30.12.2017 Tarihinde saat:10:00'da Beyazıt bölgesinde

Detaylı

YÖNETMELİK TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 26 Eylül 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 30192 Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

YÖNETMELİK TÜTÜN VE ALKOL PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK TÜTÜN VE ALKOL PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 28 Nisan 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27918 Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK TÜTÜN VE ALKOL PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası Biz BİRLİKTE Güçlüyüz MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

YÖNETMELİK. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatından:

YÖNETMELİK. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatından: 9 Nisan 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28967 YÖNETMELİK Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatından: GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ TEŞKİLATI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı: 29371 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

YÖNETMELİK DEVLET MALZEME OFİSİ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK DEVLET MALZEME OFİSİ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 12 Ağustos 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29443 Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK DEVLET MALZEME OFİSİ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 8 Ağustos 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28019 YÖNETMELİK Başbakanlık (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tan: İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Detaylı

Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları

Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları www.mevzuattakip.com.tr Belediyelerde Özel Kalem Müdürü Atamaları Bu makale, belediyelerdeki özel kalem müdürü kadrolarının hukuki durumu, bu kadrolara atama yapılması ve diğer hususları içermektedir.

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28962 SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA İLİŞKİN ESASLAR

İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA İLİŞKİN ESASLAR İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA İLİŞKİN ESASLAR Amaç MADDE 1 - (1) Bu Esasların amacı; kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, yerel hizmetlerin dengeli dağılımının temin

Detaylı

Resm Gazete Tar h : Resm Gazete Sayısı: 28970

Resm Gazete Tar h : Resm Gazete Sayısı: 28970 Resm Gazete Tar h : 12.04.2014 Resm Gazete Sayısı: 28970 YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Dairesi Başkanlığı PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Dairesi Başkanlığı PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı : 07/07/2015-E.18991 T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Dairesi Başkanlığı *BENF6N3Y* Sayı : 74315950-902.03- Konu : Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI Sınavın Adı : Kastamonu Üniversitesi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı SINAV TAKVİMİ: Müracaat Tarihleri : 22/06/2017

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,

YÖNETMELİK. a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri, 7 Haziran 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29379 İçişleri Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

9 Şubat 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ

9 Şubat 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : TEBLİĞ 9 Şubat 2019 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30681 TEBLİĞ Danıştay Başkanlığından: DANIŞTAY PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 8 Eylül 2011 PER EMBE Resmî Gazete Sayı : 28048 YÖNETMELİK Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26548 İL ÖZEL İDARELERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,

a) Alt görev: 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, Sosyal Güvenlik Kurumu merkez ve taşra

Detaylı

YÖNETMELİK. İçişleri Bakanlığından:

YÖNETMELİK. İçişleri Bakanlığından: 30 Eylül 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30196 İçişleri Bakanlığından: YÖNETMELİK EMNİYET TEŞKİLATINDA EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI DIŞINDAKİ GÖREVLİ PERSONELİN GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA

Detaylı