EKİM 1. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI. Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EKİM 1. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI. Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder."

Transkript

1 EKİM 1. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. Oyun Zamanı Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar. Kahvaltı, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Etkinlik Zamanı Pasta Yapıyoruz isimli Türkçe- fen -sanat -okuma yazmaya hazırlık bütünleştirilmiş büyük grup etkinliği Okul eşyalarım isimli Okuma yazmaya hazırlık-matematik (Bütünleştirilmiş Büyük ve Küçük Grup Etkinliği)

2 Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Etkinlik Zamanı Hayvan resimlerinden kolaj ( sanat-küçük grup etkinliği) Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Günü Değerlendirme Zamanı Gün içerisinde çocukların planladıklarını yapıp yapamadıkları konusunda, kendilerini değerlen-dirmelerine rehberlik edilir. Yapılan etkinlikleri hatırlamaları istenir. Ertesi gün yapmak istedikleri etkinlikler hakkında fikirleri alınır. Çocuklara eve götürecekleri ve varsa diğer eğitim-öğretim günü için evden getirecekleri hatırlatılır. Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme: Çocuk açısından:

3 Öğretmen açısından: Plan açısından:

4 Etkinlik Adı: Pasta Yapıyoruz, Etkinlik Türü: Türkçe- Fen-Okuma Yazmaya Hazırlık Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim: Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.)kazanım 14. Nesnelerle örüntü oluşturur. (Göstergeleri: Modele bakarak nesnelerle örüntü oluşturur. En çok üç öğeden oluşan örüntüdeki kuralı söyler. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeyi söyler, tamamlar. Nesnelerle özgün bir örüntü oluşturur.) Dil Gelişimi: Kazanım 6. Sözcük dağarcığını geliştirir. (Göstergeleri: Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Zıt anlamlı sözcükleri kullanır Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Öz bakım Becerileri: Kazanım 3. Yaşam alanlarında gerekli düzenlemeler yapar. (Göstergeleri: Ev ve okuldaki eşyaları temiz ve özenle kullanır Ev ve okuldaki eşyaları toplar Kazanım 7. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur. (Göstergeleri: Tehlikeli olan durumları söyler. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korumak için yapılması gerekenleri söyler. Öğrenme Süreci: Çocuklar yarım ay şeklinde otururlar. Öğretmen her çocuğa söz hakkı vererek ailemize mutfakta nasıl yardımlar yapıyoruz, herkesin bir görevi var mı gibi açık uçlu sorular da sorularak sohbet edilir. Öğretmen masaya biri açık diğeri kapalı bir kutu koyar ve kutulardan hangisinin açık hangisinin kapalı olduğunu sorar. Tüm çocuklarla açık ve kapalı kavramı pekiştirildikten sonra öğretmen kapalı kutunun içinde ne olabileceği ile ilgili tahminlerini öğrenir. Öğretmen kutuyu açar önceden hazırladığı pasta resimlerini (pastane kataloglarından)çıkarır ve çocuklara göstererek pastalar hakkında, pasta ve tatlı sevip sevmedikleri konusunda sohbet eder. Evde aileleri ile birlikte pasta yapan çocukları konuşturarak pasta tarifleri alınır. Sonra öğretmen, haydi mutfakta birlikte pasta yapalım der ve çocuklardan masaları-sandalyeleri düzenlemelerini ister.

5 Çocuklar mutfak önlüklerini takarlar, pasta yapmaya geçmeden önce elleri yıkamak için sıraya girilir. Niçin ellerimizi yıkıyoruz? diye soru yöneltip temizlikle ilgili konuşulur. Pasta için gerekli malzemeleri anne tek tek sıralayarak masaya koyar. Çocukların mutfak eldivenlerini giymelerine yardımcı olunur. Önce bisküviler çocuklar tarafından küçük küçük kırılır, süt ve kakao anne tarafından karıştırılıp pişirilir, (eldiven takan çocuklar tarafından karıştırılır) tepsiye yayılır. Bisküvilerin üstüne dökülüp, biraz soğuması için beklenirken, pasta yaparken tehlikeli olabilecek durumlar, pasta malzemeleri, yapılış sırası çocuklar tarafından sırayla söylenir. Süsleme işi yapılıp buzdolabında dinlenmesi için kaldırılır. Öğretmen pasta yapılırken mutfaktan aldığı kepçe ve spatulayı masaya koyar. Bu malzemelerle öğretmen örüntü oluşturur. Örüntüyü bir öğesi eksik olarak tekrar oluşturduktan sonra bir çocuk seçilir ve örüntüyü tamamlaması istenir Değişik malzemelerle de örüntü örnekleri yapılır. Her çocuk sırayla yeni oluşturulan örüntüyü sürdürmesi istenir. Ardından öğretmen çocukları etkinlik masasına alır. Onlara plastik veya kağıt tabak, yapıştırıcı, parmak boyası, pul boncuk sim gibi atık malzemeler dağıtılır. Onlara bu malzemelerle bir pasta yapacakları söylenir. Önce plastik tabaklar ters çevrilir. Çocuklar istedikleri renk parmak boyası ile tabakların arkalarını boyarlar ve kurumaya bırakırlar. Kağıt tabak tercih edersek daha çabuk kurur. Daha sonra atık malzemelerle, pullarla simlerle pastalarını süslerler. Çalışmalar uygun bir zeminde sergilenir. Materyaller: Pasta resimlerini (pastane kataloglarından), mutfak önlükleri, süt, bisküvi, kakao, ocak, tepsi, mutfak eldiveni, kâse, kepçe, spatula. Yapıştırıcı, kağıt tabak, pul, sim, boncuk, parmak boyası Sözcükler spatula kavramlar: Örüntü, açık-kapalı Değerlendirme: Niçin ellerimizi yıkıyoruz? Pasta yaparken tehlikeli olabilecek durumlar nelerdir? Ailemize mutfakta nasıl yardımlar yapıyoruz? Herkesin bir görevi var mı? Yardımlaşma işlerin çabuk bitmesine sebep olur mu? Kağıttan pasta yapmak mı daha keyifli yoksa gerçek pasta yapmak mı? Aile Katılımı: Uyarlama:

6 Etkinlik Adı :Okul eşyalarım Etkinlik Türü: Okuma yazmaya hazırlık-matematik (Bütünleştirilmiş Büyük ve Küçük Grup Etkinliği) Yaş Grubu : KAZANIM VE GÖSTERGELER Motor Gelişimi: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar.(göstergeleri: Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır, değişik şekillerde katlar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesneleri kopartır/yırtar. Malzemelere elleriyle şekil verir.) Dil Gelişimi: Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar.(göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinlediklerini/ izlediklerini resim, müzik, drama, şiir, öykü gibi çeşitli yollarla sergiler.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur.(göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 10. Sorumluluklarını yerine getirir.(göstergeleri: Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Sorumluluklar yerine getirilmediğinde olası sonuçları söyler.) Öğrenme Süreci Çocuklar etkinlik masalarına alınırlar ve çizgi çalışması içeren çalışma kağıtları dağıtılır. Öğretmen etkinlik boyunca çocuklara rehberlik eder. Daha sonra matematik merkezinden bir terazi alınıp çocukların görebilecekleri bir yere konulur. Sınıf içerisinden çeşitli nesneler seçilir ve hangilerinin ağır hangilerinin hafif olacağına dair tahminler alınır. Çocuklar önce sadece nesnelere bakarak, ardından da tek tek ellerine alarak nesnelerin ağırlıklarını kıyaslamada tahminde bulunurlar. Sonrasında nesneler tartılır ve tahminlerin doğru olup olmadığı değerlendirilir. Sonra kavanoz, kase kutu gibi, tartıya da sığabilecek içi boş nesneler tartılır. İçerisine nesne konulduğu zaman ağırlıklarında değişiklik olup olmadığı gözlemlenir. Dolu ile boş nesneler görsel ve ağırlıkları bakımımdan karşılaştırılır.

7 Ardından dolu-boş, ağır hafif ve gruplama çalışmaları içeren çalışma sayfaları dağıtılarak tamamlamaları istenir. Ardından Okul eşyaları ve okul kuralları üzerine sohbet edilir. Çizgi çalışması yaptırılır. 1.kitap sayfa yaptırılır Materyaller: Çalışma sayfaları, kalem, terazi, çeşitli nesneler Sözcükler: Kavramlar: Ağır hafif, dolu-boş, sayma Değerlendirme: - Nesnelerin ağırlıklarını tahmin etmek senin için zor muydu? - Boş bir kutunun içine bir eşya koyarsak, ağırlığı nasıl değişir? - Nesnelerin ağırlıklarını ölçmek neden önemlidir? - Sen kaç kilo olduğunu biliyor musun? Uyarlama: Etkinlik Adı : Hayvan resimlerinden kolaj Etkinlik Türü: Müzik-Sanat-Türkçe (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu : KAZANIM VE GÖSTERGELER Bilişsel Gelişim: Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır Kazanım 4. Nesneleri sayar. (Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Kazanım 6. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. (Göstergeleri: Nesne/varlıkları birebir eşleştirir. Motor gelişimi Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar.(göstergeleri: Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Nesneleri değişik malzemelerle bağlar Değişik malzemeler kullanarak resim yapar.) Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Göstergeleri: Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar.) Dil Gelişimi: Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Sosyal-Duygusal Gelişim:

8 Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Öğrenme süreci: Öğretmen öğrencileri etkinlik masalarına alır. Ardından masalara çeşitli dergi ve gazeteler ve resim kağıtları, makas ve stick yapıştırıcı koyar. Çocuklardan gazete ve dergilerden hayvan resimleri bulup kesmeleri ve istedikleri şekilde kağıtlara yapıştırarak bir kompozisyon oluşturmaları istenir. Pastel boyalar da dağıtılarak çocuklara,istedikleri şekilde resimlerini tamamlamaları söylenir. Çalışmalar panoda sergilenir. Materyaller: Pastel boya, resim kağıtları, makas, stick yapıştırıcı, gazete ve dergiler. Sözcükler: kompozisyon Kavramlar: Aile katılımı: çocuklardan evlerindeki hayvan resimlerinden aileleri ile birlikte bir kolaj oluşturmaları istenir. Değerlendirme: Etkinliği beğendiniz mi? Bu etkinliği nasıl daha farklı uygulayabilirdik? Uyarlama:

9 EKİM 2. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar. Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Etkinlik Zamanı Sevimli Maskeler İsimli Sanat-Müzik-Türkçe Büyük Grup Etkinliği Hayvanlar dostumuzdur İsimli Türkçe-Oyun-okum yazmaya hazırlık Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Etkinlik Zamanı Sevimli hayvanlar zamanı isimli sanat küçük Grup Etkinliği

10 Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Günü Değerlendirme Zaman Gün içerisinde çocukların planladıklarını yapıp yapamadıkları konusunda, kendilerini değerlen-dirmelerine rehberlik edilir. Yapılan etkinlikleri hatırlamaları istenir. Ertesi gün yapmak istedikleri etkinlikler hakkında fikirleri alınır. Çocuklara eve götürecekleri ve varsa diğer eğitim-öğretim günü için evden getirecekleri hatırlatılır Eve gidiş: İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır Genel Değerlendirme: Çocuk açısından: Öğretmen açısından: Plan açısından:

11 Etkinlik Adı : Sevimli Maskeler Etkinlik Türü: Müzik-Sanat-Türkçe (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) Yaş Grubu : KAZANIM VE GÖSTERGELER Bilişsel Gelişim: Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır Kazanım 4. Nesneleri sayar. (Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Kazanım 6. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. (Göstergeleri: Nesne/varlıkları birebir eşleştirir. Motor gelişimi Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar.(göstergeleri: Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Nesneleri değişik malzemelerle bağlar Değişik malzemeler kullanarak resim yapar.) Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Göstergeleri: Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar.) Dil Gelişimi: Kazanım 1. Sesleri ayırt eder. (Göstergeleri: Sesin kaynağının ne olduğunu söyler. Verilen sese benzer sesler çıkarır. Kazanım 2. Sesini uygun kullanır.(göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu, hızını ve şiddetini ayarlar.) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Öğrenme Süreci: Öğretmen önceden hazırladığı CD den hayvan seslerini çocuklara dinletir. Hangi hayvanın sesi olduğu tahmin edilir. Aynı sesi çıkarma ve taklit yürüyüşü yapılır. Öğretmen masalara cd den dinlenilen hayvanlara ait maske kalıpları, lastik, makas, pastel boya ve artık malzemeler koyar. Öğretmen çocuklardan maskeleri boyayıp kesmelerini, daha sonra masalarda bulunan(tüy, ip, elişi kâğıdı vb.)artık malzemeler ile maskelerini süslemelerini söyleyerek çocukların maskelerini tamamlamalarına rehberlik eder. Öğretmen çocuklara Maskelerimizi takalım ve müzik eşliğinde uygun dans edelim der ve bir süre çocuklarla birlikte dans edilir. daha sonra öğretmen CD den Ali Babanın Çiftliği şarkısını dinletir. Çiftlikte geçen hayvanlara uygun maske takan çocukların o hayvanın sesini çıkarıp hareketlerini yapmalarına rehberlik edilir. Öğretmen çocuklardan tek tek maskeleri alıp yarım ay şeklinde minderlere oturmalarını sağlar. Öğretmen çocuklardan sırayla maskelerindeki hayvana göre ses tonunu ayarlayarak o hayvanı konuşturmalarını ister. Önce öğretmen bir maske alıp konuşturur. O hayvanın insanlara faydalarının olduğunu, (tavuk ve yumurta, inek ve süt kutusu, koyun ve ip, arı ve bal gibi) onun insanlardan beklediğinin ise sadece ona iyi davranıp onu sevmeleri olduğunu söyler. Hayvan sevgisi ile ilgili çocukların görüşleri alınır. Çocuklarında tek tek maskeleri konuşturmaları istendikten sonra Bu maskelerle sayma, aynı olan maskeleri birebir eşleştirme çalışmaları yapılır. Materyaller: makas, yapıştırıcı, farklı renklerde ip, tüy, elişi kâğıdı, pastel boya, lastik Sözcük:

12 Maske, çiftlik, hayvan Değerlendirme: -Hangi hayvanı taklit etmekte zorlandın? -Bugün öğrendiğimiz hayvanları daha önce nerde gördün? Maskeleri başka hangi malzemelerden yapabilirdik? Senin bir çiftliğin olsaydı hangi hayvanlar olurdu? -Hayvanları Korumak ne demek? Bu gün hayvanlar için neler yapabilirdik? Uyarlama

13 Etkinlik Adı : Hayvanlar dostumuzdur Etkinlik Türü: Türkçe-Oyun-okuma yazmaya hazırlık Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim: Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.) Kazanım 10. Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. (Göstergeleri: Nesnenin mekândaki konumunu söyler. Dil Gelişimi: Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar) Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini öykü yoluyla sergiler.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur.) Öğrenme Süreci: Öğretmen sınıfın çeşitli yerlerine kuş yemi resmi, kemik resmi, kedi yuvası kuş yuvası resmi gibi hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri şeylerin resimlerini saklamıştır. Öğretmen hangi hayvanların maskelerini yapıldığı sorulur. Ardından geçici öğrenme merkezine çeşitli hayvan resimleri asılır. Ancak bu hayvanlar yardıma muhtaç hayvanlardır. Aç kalmış bir sokak kedisi, yaralı bir kuş, hasta bir köpek vs. ardından bu hayvanlara nasıl yardım edilebileceği konusunda sohbet edilir. Sonra öğretmen, daha önce sınıfa sakladığı resimlerden bahseder. bu hayvanlara gerekli olan şeylerin resimleri sınıfımızda acaba onları

14 bulup doğru hayvanın resmi ile eşleştirebilecek misiniz? der ve hayvanlarla ilgili bir müzik açar. Müzik bitimine kadar öğretmenin yönlendirmesi ile resimlerin bulunması ve ihtiyaç sahibi hayvan ile eşleştirmeleri beklenir. Öğretmen evet çocuklar, bu hayvan dostlarımız bize ihtiyacı var. Tıpkı bizim onlara olduğumuz gibi. Ve yardım sever kişiler olarak ihtiyaç duyan herkese ve her canlıya yardımcı olmalıyız der. Materyaller: Hayvan resimleri Sözcükler Yardım, ihtiyaç Değerlendirme: -Hayvanların insanlara olan faydaları nelerdir? -Hayvanlara neden zarar vermemeliyiz? -Sevilen hayvan nasıl tepki verir? Canı acıtılan hayvan nasıl tepki verir? Uyarlama: Etkinlik Adı : Sevimli hayvanlar zamanı Etkinlik Türü: Sanat küçük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi: Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini drama, yoluyla sergiler.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur.) Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Nesneleri değişik malzemelerle bağlar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır, değişik şekillerde katlar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 9. Farklı kültürel özellikleri açıklar. (Göstergeleri: Kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri söyler) Kazanım 12. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. (Göstergeleri: Değişik ortamlardaki kuralların belirlenmesinde düşüncesini söyler. Nezaket kurallarına uyar.)

15 Öğrenme süreci: öğretmen çocukları etkinlik masasına alır. Onlara stick yapıştırıcı ve grapon kağıtları dağıtır. Ardından bunlarla neler yapılabileceği sorulur? Gelen tüm cevaplar tek tek tartışıldıktan sonra sevimli hayvanlar yapacaklarını söyler. Ardından hayvan temalı boyama sayfaları dağıtılır ve grapon kağıdı ile buruşturma yapıştırma tekniği çocuklara anlatılır. Sonrasında her çocuktan grapon kağıtları ile buruşturma yapıştırma tekniği ile hayvanları kaplamaları istenir. Materyaller: Grapon kağıdı, hayvanlı boyama sayfası, stick yapıştırıcı Sözcükler: Grapon kağıdı Kavramlar: Değerlendirme: Buruşturarak yapıştırmak zor muydu? Bu kağıttan başka neler yapılabilir? Bu hayvanlar farklı hangi tekniklerle kaplanabilirdi? Aile Katılımı: Uyarlama:

16

17 EKİM 3. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar. Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Etkinlik Zamanı Hayvanları koruyalım İsimli (Türkçe Sanat Drama-okuma yazmaya hazırlık. Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) oyun. Mektup kimde? İsimli Oyun Büyük Grup Etkinliği Günü Değerlendirme Zaman Gün içerisinde çocukların planladıklarını yapıp yapamadıkları konusunda, kendilerini değerlen-dirmelerine rehberlik edilir. Yapılan etkinlikleri hatırlamaları istenir. Ertesi gün yapmak istedikleri etkinlikler hakkında fikirleri alınır. Çocuklara eve götürecekleri ve varsa diğer eğitim-öğretim günü için evden getirecekleri hatırlatılır Eve gidiş: İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme: Çocuk açısından:

18 Öğretmen açısından: Plan açısından:

19 Etkinlik Adı : Hayvanları koruyalım Etkinlik Türü: Türkçe Sanat Drama-okuma yazmaya hazırlık. Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIM VE GÖSTERGELER Dil Gelişimi:Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.) Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.) Kazanım 12.Yazı farkındalığı gösterir. (Göstergeleri: Duygu ve düşüncelerini yetişkine yazdırır.) Motor gelişimikazanım 4. Küçük kas kanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır, değişik şekillerde katlar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesneleri kopartır/yırtar.) Sosyal-Duygusal Gelişim:Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.)kazanım 9. Farklı kültürel özellikleri açıklar. (Göstergeleri: Kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri söyler.)kazanım 16. Toplumsal yaşamda bireylerin farklı rol ve görevleri olduğunu açıklar. (Göstergeleri: Toplumda farklı rol ve görevlere sahip kişiler olduğunu söyler. Aynı kişinin farklı rol ve görevleri olduğunu söyler.) Öğrenme Süreci Öğretmen hepimiz şimdi kuş olalım, sınıfın içinde uçalım. Birbirimize zarar vermeden, neşe ile uçuşalım diyerek sınıfta uçma hareketi yaptırır ardından çocukları minderlere alır ve sevimli kuş adlı şiiri çocuklara okur. Sevimli kuş Minicik bedenimle Uçuyorum göklerde Bulutları aşar Neşe ile uçarım gökyüzünde Kanat çırptıkça mutluyum İnan seninle ben dostum Sen de beni seviyorsan Yanağına öpücük kondururum Öğretmen şiir hakkında çocuklarla sohbet eder. Kuşların nerelerde nasıl yaşadıkları konuşulur. Havalar soğuduğunda kuşları ne gibi zorlukların beklediği tartışılır. Öğretmen ardından kuş resmi olan boyama sayfaları dağıtır ve işte çocuklar şiirimizdeki kuş bu. Onun renklere ihtiyacı var. Haydi onu boyayalım diyerek malzemeleri dağıtır. Resimler panoya asılarak sergilenir Daha sonra öğretmen artık sonbaharın yavaş yavaş geldiğini, göç edemeyen kuşlar için hayatın zorlaştığından bahseder. Özellikle yiyecek bulma sıkıntılarından konuşulur. Daha sonra süper kahraman olmak ister misiniz? diye sorulur. süper kahraman olmak çok kolaydır. Başka birisine yardım eden herkes bir süper

20 kahramandır. Biz de soğuk havalarda aç kalan kuşlara yardım edeceğiz der ve çocuklara tuvalet kağıdı ruloları dağıtır. Bunların kışlara nasıl bir fayda sağlayacağı konusunda beyin fırtınası yapılır. Daha sonra rulolara çocukların fırça ile bal veya reçel sürmeleri, ardından da kuş yemi serpmeleri söylenir. Öğretmen gerekli malzemeleri dağıtarak rehberlik eder. Hazırlanan kuş yemlikleri okul bahçemizdeki ağaçların dallarına asılır. Öğretmen ardından çocukları etkinlik masasına alır. Hayvanlar hakkında sohbet ettikten sonra * * * Hayvanları Koruma Günü ile ilgili çalışma kağıtları ve düz çizgi çalışması içeren kağıtlar dağıtır. Etkinlik boyunca çocuklara rehberlik edilir. Materyaller: Kuş resmi içeren boyama sayfası, tuvalet kağıdı rulosu, bal veya reçel, fırça, kuş yemi, çalışma sayfası kalem Sözcükler: Kuş yemi, gökyüzü Kavramlar: Önce-şimdi-sonra Değerlendirme: Kuşların en çok neye ihtiyacı olur?-onları nasıl koruyabiliriz?-birisine yardım etmek nasıl bir duyguydu? Aile Katılımı: Ailelerden çocukları ile birlikte boş kutu ve straforlardan, sokak kedileri için ev yapmaları istenir. Uyarlama:

21 Etkinlik Adı :Mektup Kimde? Etkinlik Türü: Oyun Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Motor Gelişimi: Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. (Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda koşar Dil Gelişim: Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu, hızını ve şiddetini ayarlar.) Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir.) Öğrenme Süreci: Öğretmen el ele tutuşalım halkaya karışalım şarkısını söyleyerek çocukların halka oluşturmalarını sağlar Mektup Kimde? Oyunu için öğretmen Tipi tipi tet tet, yaptım sazdan bir sepet. İçinde bir mektup vardı. Mektup düşürdüm, Kimde? Kimde o? Acep kimde? Düşürdüm. Tekerlemesi ile bir öğrenciyi mektup dağıtıcısı olarak ayırır, diğerleri halka olarak el ele tutuşturulur. Ellerini bırakır ve arkadan kenetleyip dururlar. Mektup dağıtıcı, sağ eline bir mektup zarfı alır. Şarkısını söyleye söyleye dairenin etrafında sağdan sola doğru yürümeye başlar. Öğrenciler de bu şarkıya ayak uydurarak dairelerini bozmadan, soldan sağa yavaş yavaş dönerek yürürler. Dağıtıcı: Mektubu düşürdüm, kimde? derken; elindeki zarfı sezdirmeden oyunculardan birinin eline sıkıştırır. Kimde acep, o kimde? diye söyleyerek dairenin etrafında koşmaya başlar. Elinde zarf sıkıştırılan çocuk yerinden fırlar, dağıtıcıyı kovalamaya başlar. Dağıtıcı, yakalanmadan zarf koyduğu çocuğun yerini kaparsa, kovalayan çocuk dağıtıcı olur. Boş yere girmeden yakalarsa, yine dağıtıcı olur. Oyun çocukların isteğine göre devam eder. Materyaller: Zarf Sözcükler: Mektup, zarf Kavramlar: Değerlendirme: -Oyun hoşunuza gitti mi? -Zarf başka ne için kullanılır? -Mektupları kim dağıtır? -Postacı size mektup getirdi mi? Aile Katılımı: Çocukluğunuzla onunla ilgili yaşadığınız bir bayram anısını paylaşın.

22 Uyarlama:

23 EKİM 4. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar. Kahvaltı, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Etkinlik Zamanı Hoşgeldin 1 İsimli Türkçe-oyun-matematik- okuma yazmaya hazırlık- Sanat Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği 1 panosu Matematik-sanat Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Günü Değerlendirme Zaman Gün içerisinde çocukların planladıklarını yapıp yapamadıkları konusunda, kendilerini değerlen-dirmelerine rehberlik edilir. Yapılan etkinlikleri hatırlamaları istenir. Ertesi gün yapmak istedikleri etkinlikler hakkında fikirleri alınır. Çocuklara eve götürecekleri ve varsa diğer eğitim-öğretim günü için evden getirecekleri hatırlatılır. Eve gidiş:

24 İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme: Çocuk açısından: Öğretmen açısından: Plan açısından

25 Etkinlik Adı : Hoşgeldin 1 Etkinlik Türü: Türkçe- Sanat-oyun-matematik-okuma yazmaya hazırlık Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi: Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini drama, yoluyla sergiler.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur.) Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Nesneleri değişik malzemelerle bağlar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır, değişik şekillerde katlar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 12. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. (Göstergeleri: Değişik ortamlardaki kuralların belirlenmesinde düşüncesini söyler. Nezaket kurallarına uyar.) Öğrenme Süreci: Öğretmen çocuklar henüz gelmeden sınıfın çeşitli yerlerine rakamlar saklar. Daha sonra çocukları minderlere alır ve onlara yeni bir misafirlerinin geldiğini, ama kendisinin şaka amaçlı saklandığını söyler. Çocuklardan ise müzik eşliğinde o misafirimizi bulmaları istenir. Ancak misafirin ne olduğu nasıl bir şey olacağı çocuklara sorulur. Ardından öğretmen bir ip uçlarının olduğunu söyler ve benim adım 1 adlı şiiri okur. Benim adım 1 Ben bir rakamım Sayıların en başındayım Up uzundur boyum Sanki bir bastonum İkiden önce gelirim Bilin bakalım ben kimim? Evet doğru tahmin ettiniz Ben 1im Öğretmen çocuklara evet aradığımız bir rakam ve ismi 1 diyerek elindeki flaş karttan 1 i gösterir. Ardından müziği açar ve müzik bitimine kadar sınıfta saklı olan bütün 1leri bulmalarını ister. Bulunan 1 rakamları sınıfın çeşitli yerlerine asılır. Çocuklara sınıfta nelerin 1 adet olduğu sorulur ve çeşitli örnekler verilir. Ardından 1 çizili boyama sayfaları, pastel boyalar ve atık malzemeler verilerek 1 in içlerinin tamamlanması istenir. Öğretmen yoğurma maddeleri dağıtarak öğrencilerden 1 yapmaları istenir Çocuklara 1 rakamının nokta kılavuz çizgilerle çizilmiş çalışma sayfaları dağıtılarak, çocuklardan rakamı tamamlamaları istenir. Materyaller: 1 rakamının olduğu boyama sayfaları, pastel boyalar, atık malzemeler, yapıştırıcı, makas, 1 yazılı olan kağıtlar. Yoğurma maddeleri

26 Sözcükler: Misafir, ipucu Kavramlar: 1 rakamı Değerlendirme: Sınıfımızda hangi nesnelerden 1 tane var? 1 in şekli neye benziyor? Aile Katılımı: Evde hangi nesnelerden birer adet olduğu çocukla beraber araştırılır ve çocuğun verdiği cevaplar ebeveyn tarafından not edilip okula gönderilir. Uyarlama:

27 Etkinlik Adı : 1 panosu Etkinlik Türü: matematik-sanat Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi: Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini drama, yoluyla sergiler.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur.) Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Nesneleri değişik malzemelerle bağlar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır, değişik şekillerde katlar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 12. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. (Göstergeleri: Değişik ortamlardaki kuralların belirlenmesinde düşüncesini söyler. Nezaket kurallarına uyar.) Öğrenme Süreci: öğretmen çocukları etkinlik masalarına alır. Herkesin önünde üzerinde 1 yazılı büyük afiş olacak kağıtlar konulur. Ardından çocuklardan sınıfta hangi nesnelerden 1 adet olduğu sorulur. Gelen cevaplar değerlendirildikten sonra sınıfta sadece 1 adet olan nesnelerin resimlerinin çizilmesi istenir. 1afişleri sınıfın çeşitli yerlerine asılarak 1panosu oluşturulur. Materyaller: Sözcükler: Kavramlar: 1 Değerlendirme: Aile Katılımı: Uyarlama:

28

29 EKİM 5.GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Kahvaltı, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Etkinlik Zamanı 1 benim adım İsimli Sanat-Müzik- Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yardımlaşma İsimli Türkçe-sanat-Okuma Yazmaya Hazırlık Birleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Etkinlik Zamanı Yardım makinası yapıyorum isimli sanat büyük grup etkinliği Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde serbest oyun Günü Değerlendirme Zamanı Gün içerisinde çocukların planladıklarını yapıp yapamadıkları konusunda, kendilerini değerlen-dirmelerine rehberlik edilir. Yapılan etkinlikleri hatırlamaları istenir. Ertesi gün yapmak istedikleri etkinlikler hakkında fikirleri alınır. Çocuklara eve götürecekleri ve varsa diğer eğitim-öğretim günü için evden getirecekleri hatırlatılır.

30 Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme: Çocuk açısından: Öğretmen açısından: Plan açısından

31 Etkinlik Adı : 1 benim adım Etkinlik Türü: Sanat-Müzik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil Gelişimi: Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu, hızını ve şiddetini ayarlar.) Kazanım7.Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 10. Görsel materyalleri okur.(göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.) Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. ( Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser, yapıştırır.) Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Göstergeleri: Basit dans adımlarını yapar. Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.) Kazanım 8. Farklılıklara saygı gösterir. (Göstergeleri: Kendisinin farklı özellikleri olduğunu söyler. İnsanların farklı özellikleri olduğunu söyler. Etkinliklerde farklı özellikteki çocuklarla birlikte yer alır.) Kazanım 9. Farklı kültürel özellikleri açıklar. (Göstergeleri: Kendi ülkesinin kültürüne ait özellikleri söyler. Kendi ülkesinin kültürü ile diğer kültürlerin benzer ve farklı özelliklerini söyler. Farklı ülkelerin kendine özgü kültürel özellikleri olduğunu söyler.) Öğrenme Süreci: Masaya, fon kartonu, elişi, grapon kâğıtları, pullar, yapma çiçek ve yapraklar vb. artık malzemeler ile yapıştırıcı ve makas konulur. Öğretmen Çocuklara istedikleri malzemeleri kullanarak 1 yapabileceklerini söyleyerek onlara rehberlik eder. Daha sonra çalışmalar panoya asılır. Ardından çocuklara çeşitli ritim aletleri dağıtılır ve şimdi size bir şarkı söyleyeceğim. Şarkının içinde 1 kelimesini duyduğunuzda 1 kere ritim aletini çalacaksınız der ve şarkıya başlar

32 1 in şarkısı Pek çok rakam var Say say bitmez Ama ilk sayılan rakam benim 1 dir benim adım En küçük sayıyım 1 icik olduğum için şanslıyım 1.sayıyım 1.sıradayım 2den önce varım 1 benim adım Şarkı çocukların ilgisine göre tekrarlanır. Materyaller: Fon kartonu, elişi, grafon kâğıtları, pullar, vb. artık malzemeler, yapıştırıcı ve makas, ritim aletleri Sözcükler: Dünya, dans, yöresel, güneş Kavramlar: Değerlendirme: -Bugün hangi rakamın şarkısın öğrendik? - bu etkinliği nasıl daha farklı yapabilirdik? Uyarlama: Etkinlik Adı : Yardımlaşma Etkinlik Türü: Türkçe-Sanat okuma yazmaya hazırlık.birleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Dil gelişimi: Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır, Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.) Kazanım 6. Sözcük dağarcığını geliştirir. (Göstergeleri: Yeni öğrendiği sözcükleri anlamlarına uygun olarak kullanır. Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini resim yoluyla sergiler.) Sosyal Duygusal Alan

33 Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.) Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesneleri kopartır/yırtar) Öğrenme Süreci Öğretmen çocuklara Arda yardım ediyor adlı hikayeyi okur. ARDA YARDIM EDİYOR: Arda henüz beş yaşında bir çocuktu. Pek çok çocuk gibi o da okula gidiyordu. Gerçi ilk günlerde biraz zorlanmıştı ama zaman geçtikçe okulun onun için ne kadar da keyifli bir yer olduğunu anladı. Arda okulda mutluydu. Ama mutsuz olan birisi vardı: arkadaşı Zeynep. Zeynep Arda gibi mutlu değildi. Sürekli ağlıyor her gün camdan dışarıya bakarak annesini bekliyordu. Öğretmeni ne dediyse Zeynep i ikna edememişti. Zeynep in tek korkusu vardı o da ya annesi okul çıkışında onu almaya gelmezse ne yapardı? Zeynep bütün bu korkunun içine hapsolmuştu ve okuldaki etkinlikleri bile fark edemiyordu. Ne oyun oynuyor, ne resim yapıyor ne de müzik merkezinde vakit geçiriyordu. Sadece camın önüne oturup yaşlı gözlerle annesini izliyordu. Öğretmeninin onunla ilgilenmesi de fayda göstermemişti. Artık öğretmeni de onu daha fazla üzmemek için pencerenin yanında oturmasına izin veriyordu. Arda günlerdir bir yandan Zeynep i gözlemliyordu. Ona yardım etmek istiyordu ama nasıl? Derken aklına bir fikir geldi. Evcilik merkezinden bir bebek aldı. Zeynep in yanına gitti. Merhaba benim adım Arda. Senin ismin ne? Zeynep na baktı ama hiç cevap vermedi. Arda devam etti sen ok sakin ve akıllı bir çocuğa benziyorsun. Oyunum için çok iyi bir öğretmen olursun dedi. Zeynep sinirle ben oyun da istemiyorum öğretmen de olmayacağım. Annemi istiyorum dedi. Ama arda kararlıydı. peki. Sen bilirsin. Ama rica etsem şu bebeği birazcık tutabilir misin? Ben babası oluyorum da Zeynep biraz şaşırdı. erkekler bebek oynamaz iyi ama babam da erkek ama küçük kardeşimle oynuyor. Zeynep biraz tebessüm etti ve bebeği aldı. peki Arda, ne yapacağım bu bebeği ben? Arda: ben öğretmenimden izin isteyip tuvalete gideceğim. Onu oraya götüremem. Rica etsem ben gelene kadar ona göz kulak olur musun? Onu bırakıp gittiğimi düşünebilir. Onu terk ettiğimi düşünebilir. Eğer ağlar ve beni isterse, onu çok sevdiğimi ve işim bitince mutlaka almaya geleceğimi söyle der. Zeynep şaşkınlıkla bebeğe bakar. Ona sıkıca sarıldı. merak etme baban birazdan gelecek dedi. Sonra hafifçe gülümsedi ve Arda yı bekledi. Bir müddet sonra Arda yanına geldi. Arda ben öğretmencilik oynarsam sen de öğrencim olur musun? dedi ve ikisi beraber gülerek evcilik merkezine gittiler. Arda Zeynep2in okula alışmasında yardımcı olmuştu. Hem Zeynep mutlu olduğu için Arda da mutlu olmuştu hem de yardım ederek ne kadar önemli bir insan olduğunun farkına varmıştı. Hikaye hakkında sohbet edilir. Hikaye hakkında sorular sorulur. Çocuklara yardımlaşma temalı bir boyama sayfası ve suluboyalar dağıtılır. Suluboyaların nasıl kullanılacağı anlatılıp rehber olunur. Yapılan çalışmalar etkinlik panosunda sergilenir.

34 Materyaller: Boyama sayfaları, suluboya, fırça Sözcükler: sevgi Kavramlar Değerlendirme: Yardımlaşmak neden önemlidir? Sen bugün hiç birisine yardımcı oldun mu? Aile katılımı: Uyarlama: EKİM 6. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar Kahvaltı, Temizlik Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar.

35 Etkinlik Zamanı Daire zamanı İsimli Sanat-Türkçe-Okuma Yazma Bütünleştirilmiş Grup Etkinliği Dans Ediyoruz, Şarkı Söylüyoruz İsimli Müzik-Oyun-Drama Bütünleştirilmiş Grup Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Günü Değerlendirme Zamanı Gün içerisinde çocukların planladıklarını yapıp yapamadıkları konusunda, kendilerini değerlen-dirmelerine rehberlik edilir. Yapılan etkinlikleri hatırlamaları istenir. Ertesi gün yapmak istedikleri etkinlikler hakkında fikirleri alınır. Çocuklara eve götürecekleri ve varsa diğer eğitim-öğretim günü için evden getirecekleri hatırlatılır.

36 Eve Gidiş İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme: Çocuk açısından: Öğretmen açısından: Plan açısından: Etkinlik Adı : Daire zamanı Etkinlik Türü: Sanat-oyun- Matematik-okuma yazmaya hazırlık Bütünleştirilmiş Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Bilişsel Gelişim: Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.) Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır.)

37 Kazanım 17. Neden-sonuç ilişkisi kurar. (Göstergeleri: Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler.) Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Malzemeleri keser. Kalemi doğru tutar, kalem kontrolünü sağlar, çizgileri istenilen nitelikte çizer.) Dil Gelişimi: Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar.) Kazanım 4. Konuşurken dilbilgisi yapılarını kullanır. (Göstergeleri: Cümle kurarken isim kullanır. Cümle kurarken fiil kullanır. Cümle kurarken sıfat kullanır. Cümle kurarken bağlaç kullanır. Cümle kurarken çoğul ifadeler kullanır. Cümle kurarken zarf kullanır. Cümle kurarken zamir kullanır. Cümle kurarken edat kullanır. Cümle kurarken isim durumlarını kullanır. Cümle kurarken olumsuzluk yapılarını kullanır.) Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. ) Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini resim yoluyla sergiler. Dinlediklerini/izlediklerini öykü yoluyla sergiler.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 4. Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. (Göstergeleri: Başkalarının duygularını söyler. Başkalarının duygularının nedenlerini söyler. Başkalarının duygularının sonuçlarını söyler.) Öğrenme Süreci: Öğretmen çocuklara daire çilmiş birer adet fon kartonu dağıtır. Bunlardan neler yapılabileceği sorulur. Ardından makas yapıştırıcı,a4 kağıdı ve pastal boyalar dağıtılır. Fon kartonundan daire şeklinde kesilmesi konusunda yardımcı olunur. Daireler iki katlanıp yarım dire şekline gelince, çocuklardan yuvarlak kısmı alta gelecek şekilde boş A4 lere yapıştırmaları istenir. Ardından bunu bir kuş olduğu ama pek çok organının eksik olduğu söylenir. Çocuklardan gelen kanat, baş, gaga, ayak vs. cevaplarından sonra pastel boyalar ile tamamlamaları istenir. Çalışmalar panoya asılıp sergilenir. Daha sonra çocuklara nokta nokta kılavuz çizgilerle daireler çizilmiş çalışma kağıdı dağıtır. Dikkatlice noktaları takip edip daireleri çizmeleri beklenir. Ardından ne kadar çok daire çizdiniz. Peki müzik bitene kadar da bana daire bulup getirebilecek misiniz? diyerek müzik açar çocuklardan sınıfta bulunan daire

38 resimlerinden, daire şeklindeki oyuncak ve nesnelerden getirmeleri istenir. Müzik bitene kadar en çok daire bulan oyunu kazanacaktır. Ardından 1. Kitap sayfa yaptırılır Materyaller: Daire çizilmiş fon kartonları A4ler, yapıştırıcı, pastel boya, daire çizimine ilişkin çalışma sayfası. Daire şeklinde çeşitli nesneler. Sözcükler: Kavramlar: Daire Değerlendirme: bu etkinliği tekrar yapmak istek neleri değiştirmek isterdin? Aile katılımı: Doğru yanlış kavramı ve eşleştirme kavramına ilişkin çalışma sayfaları gönderilecek. Uyarlama:

39 Etkinlik Adı : Dans Ediyoruz, Şarkı Söylüyoruz. Etkinlik Türü: Müzik-Oyun Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Yaş Grubu : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Motor Gelişim: Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. (Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar.) Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Göstergeleri:Basit dans adımlarını yapar.) Dil Gelişimi: Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar ayarlar.) Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 7. Bir işi ya da görevi başarmak için kendini güdüler. (Göstergeleri: Yetişkin yönlendirmesi olmadan bir işe başlar. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir.) Öğrenme Süreci: Öğretmen Dans Edelim adlı şarkılı oyunun sözlerini söyler çocuklarla birlikte sözler ve hareketleri tekrarlar. DANS EDELİM Elleriyle şap şap, ayağıyla rap rap. Otur desem otur, kalk desem kalkar. Açıl desem açılır, saçıl desem saçılır. Büzülünce büzülür, süzülünce süzülür. Darılınca darılır, sarılınca sarılır.

40 Bir şöyle, bir böyle, dans edelim biz böyle. (Hareketler sözlere göre ayarlanır.) Çocukların bu şarkılı oyunu çeşitli duygu ifadeleri ile söylemelerine de rehberlik edilir. Şaşkın söyleme, kızgın söyleme gibi. Oyun birkaç kez oynandıktan sonra oyunu çocukların yönetmesine fırsat verilir. Oyun çocukların isteğine göre devam eder Materyaller: Sözcükler: Büzülme, süzülme Kavramlar: Mutlu, mutsuz, üzgün, kızgın, şaşkın, Değerlendirme: -Hem şarkı söylemek hem de hareketlerini yapmakta zorlandınız mı? -Oyun hoşunuza gitti mi? -Dans edelim oyununun sözlerini hangi duyguyla söylemek ten hoşlandın? -Bu oyunu başka nasıl oynaya biliriz? -Oyunda büzülmek deyince ne yapıyordunuz? Uyarlama:

41 EKİM 7. GÜN TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun. Çocuklar kendi seçtikleri öğrenme merkezlerinde serbest oynarlar. Kahvaltı, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Etkinlik Zamanı Daire İsimli Sanat- Türkçe -Okuma Yazmaya Hazırlık Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Seslerle Oyun ve 1 İsimli Oyun- Hareket- Müzik-okuma yazmaya hazırlık Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği Öğle Yemeği, Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar Dinlenme Kahvaltı Temizlik Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar. Oyun Zamanı

EKİM 1. GÜN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI. Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder.

EKİM 1. GÜN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI. Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. EKİM 1. GÜN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih:.../.../20... Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı Öğretmen güler yüzle çocukları karşılar. Onlarla kısa bir sohbet eder. Oyun Zamanı

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KASIM KAZANIM VE

Detaylı

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Zıt: Aynı Benzer-Farklı, Canlı- Cansız, Hareketli-Hareketsiz, Dağınık-Düzenli, Çalışkan Tembel, Önde-Arkada, İçinde-Dışında, Hızlı-Yavaş,Sıcak- Soğuk, Eskiyeni,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR ARALIK KAZANIM

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ EYLÜL Okul Adı Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu : 60 72 Ay : Tuğba Pektezel Bilişsel Gelişim: Kazanım

Detaylı

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Sayı Sayma Sayılar (0-10 rakamı) Büyük-Küçük Dağınık- Düzenli Uzun-kısa Sesli-Sessiz, Geometrik şekiller (Üçgen, kare, dikdörtgen, daire) Yavaş-Hızlı Mor, Sarı, Turuncu,

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR EKİM KAZANIM VE

Detaylı

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler.

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler. BİLİŞSEL GELİŞİM K1 K2 K3 K4 K5 0 1 2 K6 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul : Öğretmen : Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya

Detaylı

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ E Y L Ü L MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : ralık Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı Mİİ EĞİTİM BNĞ OU ÖNCESİ EĞİTİM POGM Y EĞİTİM PN ZNM VE GÖSTEGEEİ BİİŞSE GEİŞİM azanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA . SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA TEMA : SORUMLULUK YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. tahmini ile gerçek

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI Okul dı :...... Tarih :... /... /... Yaş Grubu (y) : 48-66 Öğretmen dı :... YLR MLLÎ EĞTM BKLIĞI OKUL ÖCE EĞTM PROGRMI YI EĞTM PLI BLŞEL GELŞM Kazanım 1: esne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI YARIM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Tarih: 14 Kasım 2016 Güne Başlama Zamanı Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Yaş Grubu (Ay): 48-66 Ay Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik edilir.

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul dı : Tarih : K Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı YLK EĞİTİ PLN KZNLR VE GÖTERGELERİ K BİLİŞEL GELİŞİ Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM. eğiten kitap 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM. eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM eğiten kitap 11 Eylül 2013 YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 4 Kasım 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL. eğiten kitap. 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL. eğiten kitap. 11 Eylül 2013 eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL i TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 16 Eylül 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Topu

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-66 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : M aş Grubu (y) : Öğretmen dı MİLLİ EĞİTİM BKNLĞ OKUL ÖNCEİ EĞİTİM PROGRM LK EĞİTİM PLN KZNMLR VE GÖTERGELERİ M BİLİŞEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri:

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU:48-66 ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar sıcak bir şekilde karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Kahvaltı - Temizlik "Mesleklerimiz" isimli bütünleştirilmiş Türkçe, sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul: Öğretmen: Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ KATEGORİLER KAVRAMLAR Kırmızı Kırmızı Kırmızı Kırmızı Yeşil Kahverengi

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri:

Detaylı

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 16 Eylül 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

AYLAR ŞUBAT. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler.

AYLAR ŞUBAT. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler. AYLAR ŞUBAT MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

EYLÜL 1. GÜN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

EYLÜL 1. GÜN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih:.../.../20... Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: EYLÜL 1. GÜN YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Öğretmen öğrencileri tek tek karşılar. Öğretmen önceden sınıf ortamını daha da eğlenceli

Detaylı

AYLAR ŞUBAT. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler.

AYLAR ŞUBAT. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler. AYLAR ŞUBAT MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Telefon Yapıyoruz" isimli bütünleştirilmiş sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ ŞUBAT BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERĠ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERĠ BTIENT ĠLYERLEġĠM NULU 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI PPTY GRUBU (4/) YI YLI EĞĠTĠM PLNI kul dı : Batıkent ĠlkyerleĢim naokulu Tarih : 2016 YaĢ Grubu (y) : Papatya Grubu (4/) (48/60 y) Öğretmen dı : Çiğdem

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "İlk Yardım Çantamız" isimli bütünleştirilmiş Türkçe

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Telefon Yapıyoruz" isimli bütünleştirilmiş sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "Zıplayan Para" isimli bütünleştirilmiş fen ve sanat

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ ŞUBAT BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun OCAK. eğiten kitap 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun OCAK. eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun OCAK eğiten kitap 11 Eylül 2013 YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 2 Ocak 2014 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-66 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI

GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI Okul Adı: AY: EYLÜL Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı : AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1. Yer değiştirme

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EKİM AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EKİM AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EKİM AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EKİM AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU:48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU:48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU:48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

VIZ VIZ ARI HAFTA :...

VIZ VIZ ARI HAFTA :... EMPATİ MAYIS 2017 1. VIZ VIZ ARI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ KASIM BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015

AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TAKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KASIM - 2014 P.tesi Salı

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 48-66 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR ŞUBAT KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS eğiten kitap 11 Eylül 2013 280 YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 2 Mayıs 2014 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI İÇİN ETKİNLİKLER

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI İÇİN ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI İÇİN ETKİNLİKLER Aşağıda yer alan her etkinlik okuma yazmaya hazırlık çalışmaları olarak nitelendirilebilir. Uygulama yapılacak sayfa, çocuklar tarafından incelendikten

Detaylı

SABIRLI KELEBEKLER HAFTA

SABIRLI KELEBEKLER HAFTA SABIR ŞUBAT 2017 1. SABIRLI KELEBEKLER YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar.

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI ÖĞRETİM YILI

AYLIK EĞİTİM PLANI ÖĞRETİM YILI ATEŞ BÖCEKLERİ EĞİTİM SETİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI AYLIK EĞİTİM PLANI 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TAKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KASIM - 2014 P.tesi Salı

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap. 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap. 11 Eylül 2013 eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS 394 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 2 Mayıs 2014 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MART AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: MART YAŞ GRUBU: 48-66 Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MART AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: MART YAŞ GRUBU: 48-66 Ay ÖĞRETMEN ADI: MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MART AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: MART YAŞ GRUBU: 48-66 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MART KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: NİSAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: NİSAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: NİSAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ NİSAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı