Anketimize Hoş Geldiniz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anketimize Hoş Geldiniz"

Transkript

1 Anketimize Hoş Geldiniz Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğinde OKA tarafından verilen mali desteklerin etki analizi çalışması yapılmaktadır. Etki analizinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için sağlıklı verilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla size bazı sorular soracağız. Cevaplayabilirseniz memnun oluruz. Sorularımıza vereceğiniz cevaplar tümüyle gizli kalacak, OKA da dahil olmak üzere üçüncü şahıslarla hiçbir şart ve koşul altında paylaşılmayacaktır. Sorularımızı cevaplamanız yaklaşık 30 dakikanızı alacaktır. Soruların tamamını tek seferde cevaplamanız gerekmemektedir. Arzu ettiğiniz noktada cevap formunu kaydedebilir ve daha sonra kaldığınız yerden devam ederek tamamlayabilirsiniz. Soruların firmadaki en üst düzey yetkili tarafından veya en üst düzey yetkili nezaretinde cevaplanması, sağlıklı sonuçlar elde edebilmemiz için son derece önemlidir. Sorularınızı veya adresine iletebilirsiniz. Sorulara sağlıklı cevap vermek için ihtiyacınız olan bilgileri, formu doldurmaya başlamadan önce derlemeniz size zaman kazandıracaktır. Bu bilgilerin neler olduğunu görmek için cevaplamanızı istediğimiz soruların tümünü içeren PDF dosyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

2 FİRMA BİLGİLERİ * 1. Firmanızın adı nedir? * 2. Firmanızın faaliyet gösterdiği il/ilçe nedir? * 3. Ankete cevap veren kişinin firma içerisindeki görevi nedir ve söz konusu kişi bu firmada kaç yıldır çalışıyor? Görev Çalışma süresi * 4. Firma hangi yıldan itibaren faaliyet göstermektedir?

3 FİRMA BİLGİLERİ yılı için net satışınız ne kadardır?(tl olarak belirtiniz) 6. Firmanızın çalışan sayısı nedir? Belirtiniz. * 7. Firmanızdaki en üst düzey yöneticinin yaşını belirtiniz. * 8. Firmanızdaki en üst düzey yöneticinin toplam kaç yıllık iş tecrübesi bulunmaktadır? * 9. Firmanızdaki en üst düzey yöneticinin cinsiyetini belirtiniz.

4 * 10. Firmanızdaki en üst düzey yöneticinin eğitim durumu nedir? İlkokul İlköğretim Lise Önlisans Lisans Yüksek lisans/doktora Meslek lisesi * 11. Eğitim durumlarına göre çalışan sayısını belirtiniz. (Çalışanınızın olmadığı eğitim durumları için 0 yazınız.) İlköğretim ve altı Lise - Meslek lisesi Önlisans, Lisans ve üstü * 12. Yabancı dil bilen çalışan sayısını belirtiniz. İngilizce Almanca Arapça Rusça Fransızca Hiçbir yabancı dil bilmeyen Diğer (dili belirtiniz) Diğer (çalışan sayısını belirtiniz) * 13. İşyerinizin haftalık çalışma süresi nedir? (Saat olarak belirtiniz) * 14. İşletmenizin hukuki statüsü nedir? Şahıs şirketi Sermaye şirketi Kooperatif

5 FİZİKİ VE İLETİŞİM ALTYAPISI * 15. Şu anda bu firmada aşağıda yer alan iletişim kanallarından hangileri kullanılıyor? (Uygun olanları işaretleyiniz) İnternet erişimi E-posta kullanımı Firmaya ait internet sitesi Sosyal medya hesabı Depo ve stok takip programı Diğer (lütfen belirtiniz) * 16. Firmanızda şu anda yenilenebilir enerji kaynakları kullanılıyor mu?

6 İŞ YERİ VE FAALİYET DURUMU * 17. Ana faaliyet sektörünüzün NACE kodunu (2 basamaklı) ve tanımını belirtiniz. * 18. Toplam satışların yüzde kaçı ana faaliyet ya da üründen gelmektedir? (Oran belirtiniz, % işareti kullanmayınız) 19. Ana faaliyet ürünü ya da hizmetine ilişkin bir telif hakkı/patent/tescil var mı?

7 * 20. Telif hakkı/patent/tescil ne zaman alındı? (Yıl belirtiniz) * 21. Yıllık satışlar içinde en yüksek orana sahip sektörün NACE kodu ( 2 basamaklı) ve tanımı nedir? döneminde rakiplerinize kıyasla piyasaya yeni ya da önemli ölçüde geliştirilmiş ürün ve hizmet sunuldu mu?

8 * 23. Hangi yıllarda rakiplerinize kıyasla piyasaya yeni ya da önemli ölçüde geliştirilmiş ürün ve hizmet sunuldu? Yıl belirtiniz Yıl belirtiniz Yıl belirtiniz döneminde rakiplerinize kıyasla üretime ilişkin önemli ölçüde gelişmiş bir üretim yöntemi uygulandı mı?

9 * 25. Hangi yıllarda rakiplerinize kıyasla üretime ilişkin önemli ölçüde gelişmiş bir üretim yöntemi uygulandı? Yıl belirtiniz Yıl belirtiniz Yıl belirtiniz * 26. Firmanızın büyümesinin önündeki engelleri mali destek başvurusu öncesi ve sonrası olarak değerlendiriniz. Mali destek başvurusu öncesi Mali desteğin kullanılması ile birlikte Mali desteğin etkisi oldu mu? Finansmana erişim sorunu Sayı açısından personel yetersizliği Mesleki bilgi ve tecrübe açısından personel yetersizliği Rakip firmalarla rekabet edememe sorunu Müşteri yetersizliği ve onlara ulaşamama durumu Hammadde ve ara malına erişime ilişkin sorunlar Teknolojik kapasite yetersizliği Diğer (Aşağıda belirtiniz) Diğer (lütfen belirtiniz)

10 AR-GE VE İNOVASYON FAALİYETLERİ * 27. Aşağıdaki soruları mali destek programı öncesi ve sonrası için cevaplayınız. Mali destek başvurusu öncesi Mali desteğin kullanılması ile birlikte Mali desteğin etkisi oldu mu? Ar-Ge faaliyetlerinde çalışan sayısı (kişi sayısı) * 28. Yıllık cironuzdan Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ayrılan payı mali destek programı öncesi ve sonrası için giriniz. Mali destek başvurusu öncesi Mali desteğin kullanılması ile birlikte * 29. Yıllık cironuzdan Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ayrılan payda mali destek programının bir etkisi oldu mu? * 30. Aşağıdaki soruları mali destek programı öncesi ve sonrası için cevaplayınız. Mali destek başvurusu öncesi Mali desteğin kullanılması ile birlikte Mali desteğin etkisi oldu mu? Ayrı bir Ar-Ge birimi Ar-Ge alanında üniversite ya da araştırma merkezi ile işbirliği * 31. Mali destekten sonra Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleriniz ne yönde etkilendi? Destek öncesinde yapılmıyordu. Destek sonrasında faaliyetler gerçekleştirilmeye başlandı. Destek öncesinde yapılıyordu. Destekle birlikte faaliyetlerde artış gerçekleşti. Destek öncesinde de yapılıyordu. Desteğin bir etkisi olmadı. Destekten önce ve sonra faaliyetler gerçekleştirilemedi. * 32. Destek öncesi ve sonrası Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri gerçekleştirilmediyse bunun nedenleri neler olabilir? (Uygun olanları işaretleyiniz) Finansman yetersizliği Mesleki bilgi ve deneyim açısından yetersizlik Gerekli ekipmanın bulunmaması Bu zamana kadar ihtiyaç duyulmaması Diğer (lütfen belirtiniz)

11 MALİ İŞLER * 33. Aşağıdaki soruları mali destek programı öncesi ve sonrası için cevaplayınız. Mali destek başvurusu öncesi Mali desteğin kullanılması ile birlikte Mali desteğin etkisi oldu mu? Yeni ya da kullanılmış makine, taşıt, ekipman, bina gibi taşınmaz varlıklar alımı Firmaya ait mevduat ya da tasarruf hesabı Firmaya ait vergi veya SGK borcu Ödenmemiş borç (arkadaş/akraba/yakınlardan alınan) Ödenmemiş kredi (bankalardan alınan) * 34. Aşağıdaki soruları mali destek programı sonrasındaki değişimlere göre değerlendiriniz. Yeni ya da kullanılmış makine, taşıt, ekipman, bina gibi taşınmaz varlıklar alımı Firmaya ait mevduat ya da tasarruf hesabı Firmaya ait vergi veya SGK borcu Ödenmemiş borç (arkadaş/akraba/yakınlardan alınan) Ödenmemiş kredi (bankalardan alınan ) Arttı Aynı kaldı Azaldı

12 MALİ DESTEK PROGRAMI * 35. Destek programından nasıl haberdar oldunuz? (Uygun olanları işaretleyiniz) Ajansın tanıtım toplantısı Ajanstan gelen e-posta Ajansın afiş, broşür ve diğer basılı dokümanları Ajansın web sitesi Danışmanlar/firma çalışanları Medya yoluyla Diğer KOBİ lerden Üniversitelerden Kamu kurumlarından Diğer (lütfen belirtiniz) * 36. Mali destek programının dış ticarete etkisini değerlendiriniz. Mali destek başvurusu öncesi Mali desteğin kullanılması ile birlikte Mali desteğin etkisi oldu mu? İhracat İthal hammadde veya aramalı kullanımı 37. Bir önceki soruda mali desteğin kullanılması ile birlikte ihracat yapılmıyorsa bunun nedenini belirtiniz. (Uygun olanları işaretleyiniz) Ürettiğimiz ürünlerin dış ticareti mümkün değil İnsan kaynağımız yetersiz Yabancı dil becerilerimiz yetersiz Üretim teknolojimiz (ürün kalitesi, ambalajlama, vs.) yetersiz Fiyatlarımız yeterince rekabetçi değil Dış piyasayla ilgili bilgimiz yok Bürokratik işlemlerden kaynaklanan zorluklar nedeniyle Diğer (lütfen belirtiniz)

13 * 38. Desteğe başvurmanızdaki nedenleri işaretleyiniz. (Uygun olanları işaretleyiniz) Firmanın bölge içerisindeki rekabet gücünü artırmak Firmanın ulusal rekabet gücünü artırmak Firmanın uluslararası rekabet gücünü artırmak Firmanın verimliliğini artırmak Firmadaki ürün kalitesini artırmak Firmadaki yeni ya da önemli ölçüde geliştirilmiş ürün ve hizmet sunumunu artırmak Firmadaki ihracata yönelik teknolojiyi artırmak Firmada kayıtlı çalışan sayısını artırmak Firmadaki çalışanların ortalama ücretlerini artırmak Firmada çalışan kadın sayısını artırmak Firmanın kurumsal yönetimini(meslek içi eğitim, organizasyonel yönetim, proje yönetimi, ) artırmak Firma içerisinde proje kültürü oluşturmak Firmanın tanınırlık ve itibarını artırmak Firmanın diğer kuruluşlarla bağlantı ve işbirliği gücünü artırmak Satış tutarlarını artırmak İhraç edilen ülke sayısını artırmak İhraç edilen ürün sayısını artırmak İhracat kapasitesini artırmak İhracat gelirini artırmak Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılımı artırmak Telif hakkı/patent/tescil sayısını artırmak Diğer (lütfen belirtiniz)

14 * 39. Destek sonrasında aşağıda belirtilen konulardaki değişikliklerin mali destek programının bir sonucu olarak gerçekleştiğine katılıyor musunuz? Hiç katılmıyorum Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle katılıyorum Firmanın bölgesel rekabet gücü arttı Firmanın ulusal rekabet gücü arttı Firmanın uluslararası rekabet gücü arttı Firmanın verimliliği arttı Firmadaki ürün kalitesi arttı Firma piyasaya yeni ya da önemli ölçüde geliştirilmiş ürün ve hizmet sunumu arttı İhracata yönelik teknoloji gelişti Firmada kayıtlı çalışan sayısı arttı Firmadaki çalışanların ortalama ücretler arttı Firmada çalışan kadın sayısı arttı Firma içerisinde proje kültürü arttı Firmanın kurumsal yönetimi (meslek içi eğitim, organizasyonel yönetim, proje yönetimi,...) gelişti Firmanın tanınırlığı ve itibarı Firmanın diğer kuruluşlarla olan bağlantılar ve işbirliği gücü arttı Satış tutarları arttı İhraç edilen ülke sayısı arttı İhraç edilen ürün sayısı arttı İhracat kapasitesi arttı İhracat geliri arttı Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım arttı Telif hakkı/patent/tescil sayısı arttı Diğer (Aşağıda belirtiniz) Diğer (lütfen belirtiniz)

15 * 40. Mali destek programının kalite belgesi sahipliği üzerinde etkisi oldu mu? Evet Hayır Kararsızım 41. Destek programının etkisiyle almış olduğunuz kalite belgelerini yazınız * 42. Aşağıdaki konuların, mali destek programını cazip kıldığına katılıyor musunuz? Hiç katılmıyorum Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Kesinlikle katılıyorum Destek miktarı Desteğin proje bazlı verilmesi Desteğin uygunluk kriterleri Proje başvurularının değerlendirme süreci İstenen teminat Eş finansman miktarı Ön ödeme yüzdesi Ara ödemelerin harcamalarla uyumu * 43. Ajans destek programı firmanızın koşul ve ihtiyaçlarına uygun mudur? 44. Destek programı öncesinde bilgilendirme semineri düzenlendi mi?

16 45. Düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldınız mı?

17 * 46. Bilgilendirme semineri faydalı oldu mu?

18 * 47. Bilgilendirme semineri düzenlenmesini ister miydiniz? 48. Sözleşme sonrası destek programı uygulama döneminde eğitim düzenlendi mi?

19 49. Sözleşme sonrası destek programı uygulama döneminde düzenlenen eğitime katıldınız mı?

20 * 50. Uygulama döneminde düzenlenen eğitim faydalı oldu mu?

21 * 51. Uygulama döneminde eğitim düzenlenmesini ister miydiniz? * 52. Proje başvuru sürecinde herhangi bir kişi ya da firmadan danışmanlık desteği aldınız mı? * 53. Ajanstan aldığınız destek projenin gerçekleşen bütçesinin yüzde kaçını oluşturmaktadır? (Oran belirtiniz, % işareti kullanmayınız) * 54. Başvuru sürecinde ajans çalışanlarıyla iletişim düzeyinizi değerlendiriniz. Çok kötü Kötü Orta İyi Çok iyi * 55. Proje uygulama sürecinde ajans çalışanlarıyla iletişim düzeyinizi değerlendiriniz. Çok kötü Kötü Orta İyi Çok iyi * 56. Ajans desteği ve yatırımınız arasındaki ilişki hakkında ne düşünüyorsunuz? Ajans desteği olmasaydı bu yatırımı gerçekleştiremezdim Ajans desteği olmasaydı da bu yatırımı kendi kaynaklarımla uzun vadede gerçekleştirebilirdim Ajans desteği olmasaydı da bu yatırımı kendi kaynaklarımla kısa vadede gerçekleştirebilirdim Ajans desteği olmasaydı başka finansman kaynaklarını kullanarak yatırımı gerçekleştirirdim * 57. Mali destek programı kapsamındaki yatırımı gerçekleştirebilmek için aşağıda yer alan diğer finansman kaynaklarına ilişkin tabloyu doldurunuz. Kullanıldı Kullanılmadı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Ekonomi Bakanlığı TÜBİTAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İŞKUR TKDK Diğer (Aşağıda belirtiniz) Diğer (lütfen belirtiniz)

22 58. Bir önceki soruda anılan finansman kaynakları kullanılmadıysa kullanılmama nedenlerini belirtiniz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Ekonomi Bakanlığı TÜBİTAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İŞKUR TKDK Diğer (Belirtiniz) * 59. Destekten yararlanma neticesinde harcama yapılan konular aşağıdakilerden hangisidir? (Uygun olanları işaretleyiniz) Makine-ekipman alımı İnsan kaynakları ve kurumsal yönetim Ar-Ge ve inovasyon Diğer (lütfen belirtiniz) 60. Ajans desteğine tekrar başvurmayı düşünür müsünüz? Evet Hayır Kararsızım

23 61. Neden bir daha başvurmayı düşünürsünüz? Planlanan yatırımlarımızı etkin bir şekilde gerçekleştirmemizi sağladı Planlanan yatırımlarımızın uygulanması aşamasında önemli bir destek olmasa da başka faydaları oldu Firmamızda proje kültürünün geliştirilmesini sağladı Diğer (lütfen belirtiniz)

24 62. Neden bir daha başvurmayı düşünmezsiniz? Planlanan yatırımlarımız üzerinde bir etkisi olmadı Planlanan yatırımlarımız üzerinde bir etkisi oldu ama bürokratik zorluklar yaşadık. Diğer (lütfen belirtiniz)

25 * 63. Mali destek sayesinde yapmış olduğunuz yatırımlardan gelir elde etmeye başladınız mı? Evet, proje tamamlandıktan sonra bir yıldan kısa sürede gelir elde ettik Evet, proje tamamlandıktan birkaç yıl sonra gelir elde ettik Evet, proje tamamlanmadan önce gelir elde ettik Hayır, gelir elde edemedik * 64. Mali destek sayesinde yapmış olduğunuz yatırımın uzun vadede etkisi olduğunu düşünüyor musunuz? 65. Destek kapsamındaki yatırımınızın proje başvurusunda belirtmediğiniz başka bir etkisi oldu mu? 66. Aşağıdaki konular için önerileriniz varsa belirtiniz. Destek miktarı Desteğin proje bazlı verilmesi Desteğin uygunluk kriterleri Proje başvurularının değerlendirilmesi süreci İstenen teminat Eş finansman miktarı Ön ödeme yüzdesi Ara ödemelerin harcamalarla uyumu 67. Ek olarak belirtmek istediğiniz bir konu var mı?

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI Bölgesel Yenilik Stratejisi Çalışmaları; Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi İstanbul Bölgesel Yenilik Stratejisi Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi Önemli Not: Bu anketten elde

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI YARARLANICI MEMNUNİYET ANKETİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI YARARLANICI MEMNUNİYET ANKETİ T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI YARARLANICI MEMNUNİYET ANKETİ Amaç: KUZKA 2011 Yılı KOBİ Mali Destek Programı ndan yararlanan proje sahiplerinin proje süreci

Detaylı

İŞLETME STATÜSÜ: Anonim Limited Kollektif Şahıs İşletmesi Diğer

İŞLETME STATÜSÜ: Anonim Limited Kollektif Şahıs İşletmesi Diğer 1 İŞLETME ADI: HİBE DANIŞMANLIĞI HİZMET TALEP FORMU İŞLETMENİN ANA FAALİYET KODU (NACE) (Vergi levhasında yer alır.) İŞLETMENİN VERGİ NUMARASI: İŞLETME YETKİLİSİNİN ADI SOYADI: E-POSTA ADRESİ: SABİT TELEFON

Detaylı

İhtiyaç Analiz Anketi

İhtiyaç Analiz Anketi İhtiyaç Analiz Anketi ERZURUM DA KOBİ LERİN E-TİCARET KONUSUNDA STRATEJİ ve HEDEFLERİ KONULU BAŞVURU FORMU 1. Firma Bilgileri Firma Adı : Telefon : Faks : e-posta : Faaliyet Gösterdiği : Ana Sektör Ürünler

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU YATIRIM PROJESİ ADI İŞLETME UNVANI BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU

Detaylı

Sanayi Ürünlerinde Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulaması Hk.

Sanayi Ürünlerinde Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulaması Hk. Sanayi Ürünlerinde Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulaması Hk. T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Sanayi 1. Daire Başkanlığı'ndan: Ulkemiz ile AB arasında ihdas olunan 1/95 sayılı Ortaklık

Detaylı

KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE

KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB Endüstriyel Uygulama Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum projemin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, bu Program kapsamında daha önce desteklenmiş

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ Direktif Proje Yönetim Ofisi / Haziran.2016 TURQUALITY Destekleri Nedir? Firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş. İşletmenize ait sayfaya giriş için Kayıtlı Üye Girişini tıklayınız.

Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş. İşletmenize ait sayfaya giriş için Kayıtlı Üye Girişini tıklayınız. Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş İşletmenize ait sayfaya giriş için Kayıtlı Üye Girişini tıklayınız. Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş Ar-Ge İnovasyon Programı Başvurusu' nu tıklayınız. Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş

Detaylı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı DESTEK MODELLERİ Hamza Alper DOĞRU KOSGEB Burdur Müdürü «KOSGEB Destekleri» Burdur TSO 10 Mart 2016 BURDUR KOSGEB Kimdir?

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

KOBİ TEKNOYATIRIM DESTEK PROGRAMI. Şubat 2019

KOBİ TEKNOYATIRIM DESTEK PROGRAMI. Şubat 2019 Şubat 2019 Amacı ve Kapsamı İşletmelerin Ar-Ge veya yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini amaçlayan yatırımları desteklemek suretiyle ihracatı artırmak

Detaylı

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı gelecek dönemdeki çalışmalarına yol vermesi amacıyla 128 paydaşın katılımı ile TR83 Bölgesi nde

Detaylı

KOSGEB. MÜDÜRLÜĞÜ NE

KOSGEB. MÜDÜRLÜĞÜ NE Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI KOSGEB. MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır AR- GE DESTEKLERİ Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır 1 2 3 1 Merkez İstanbul 2 Şube Gebze GOSB Teknokent

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MEZOPOTAMYA KALKINMA VE PROJE DANIŞMANLIK

MEZOPOTAMYA KALKINMA VE PROJE DANIŞMANLIK MEZOPOTAMYA KALKINMA VE PROJE DANIŞMANLIK BİZ KİMİZ? VİZYON-MİSYON FİKİRLER HİZMETLERİMİZ 1 (MKA) Mezopotamya Kalkınma ve Proje Danışmanlık, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 19 OCAK 2018 Sunuş Planı Desteklere Genel Bakış Genel Destek Programı

Detaylı

KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (KOBİ TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI. KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanlığı 2017

KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (KOBİ TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI. KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanlığı 2017 KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (KOBİ TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanlığı 2017 1 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Teknolojik

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Değerli Katılımcı, Bu anket, Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı İnsan Kaynakları

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (KOBİ TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017

KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (KOBİ TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM (KOBİ TEKNOYATIRIM) DESTEK PROGRAMI Kasım 2017 1 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Yönetmeliği, 29/4/2014

Detaylı

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB Endüstriyel Uygulama Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum projemin başka bir KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek reddedilmediğini,

Detaylı

Denizli Sanayi Odası. Denizli 04 Mart 2009

Denizli Sanayi Odası. Denizli 04 Mart 2009 Genel Görünüm G m Anketi 2009 Denizli Genel Bilgiler Üyelere Gönderilen Anket Sayısı 1.205 Yanıtlanan Anket Sayısı 214 Yanıtlanan Anketlerin Oranı % 17,76 2/43 Genel Bilgiler Meslek Grubu Ankete DSO Üyesi

Detaylı

KOSGEB. Direktif Proje Yönetim Ofisi / Nisan 2018

KOSGEB. Direktif Proje Yönetim Ofisi / Nisan 2018 KOSGEB KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI 2018-1 Çağrısı İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Direktif Proje Yönetim Ofisi

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş. İşletmenize ait sayfaya giriş için Kayıtlı Üye Girişini tıklayınız.

Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş. İşletmenize ait sayfaya giriş için Kayıtlı Üye Girişini tıklayınız. Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş İşletmenize ait sayfaya giriş için Kayıtlı Üye Girişini tıklayınız. Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş Ar-Ge İnovasyon Programı Başvurusu' nu tıklayınız. Ar-Ge İnovasyon Programı\Giriş

Detaylı

ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012

ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012 ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012 FİRMA İLE İLGİLİ BİLGİLER Firma : Genel Müdür : İhracat ve Yurt Dışı Pazarlarından Sorumlu Müdür: Telefon : Faks : Gsm : E-Posta :

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 1 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI Mart 2011 - Antalya 2 KOSGEB ORGANİZASYONEL YAPISI KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili

Detaylı

KOBİ LERE YÖNELİK KOSGEB DESTEKLERİ

KOBİ LERE YÖNELİK KOSGEB DESTEKLERİ KOBİ LERE YÖNELİK KOSGEB DESTEKLERİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Minimal Yardımlar Bölgesel Geliştirme Yardımları İşletme Giderlerine Yardım

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından

Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Değerli Üyemiz; 6012 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanununa göre, bütün şirketlerin bir web sitesi olmalıdır ve mali belgelerini bu web sitesinde paylaşmaları gerekmektedir. Dolayısıyla, şeffaflık ilkelerine

Detaylı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Kasım 2017 1 SUNUM PLANI Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR)

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İhracat Planı Hazırlanması Süreci Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr İhracat Planı Hazırlanması Süreci 2013 İHRACAT PLANI HAZIRLANMASI SÜRECİ İhracat Planı Neden Hazırlanır? İhracattan ne beklendiğinin belirlenmesi, İhracat amaçlarına

Detaylı

Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm Anketi 2014. Nisan 2014 DSO

Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm Anketi 2014. Nisan 2014 DSO Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm Anketi 2014 Nisan 2014 DSO Genel Bilgiler Üyelere Gönderilen Anket Sayısı 1.300 Yanıtlanan Anket Sayısı 210 Yanıtlanan Anketlerin Oranı % 16,15 2 Genel Bilgiler İşkolu

Detaylı

AKTEK İŞ ORTAKLIĞI DÖKÜMANI. Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi San. Ve Tic.A.Ş.

AKTEK İŞ ORTAKLIĞI DÖKÜMANI. Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi San. Ve Tic.A.Ş. AKTEK İŞ ORTAKLIĞI DÖKÜMANI Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi San. Ve Tic.A.Ş. İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. İş Planı... 3 2. Şirket Bilgileri... 4 3. Şirket Ortakları ve Yönetimi...

Detaylı

Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm Anketi Nisan 2013 DSO

Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm Anketi Nisan 2013 DSO Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm Anketi 2013 Nisan 2013 DSO Genel Bilgiler Üyelere Gönderilen Anket Sayısı 1.319 Yanıtlanan Anket Sayısı 220 Yanıtlanan Anketlerin Oranı % 16,68 2 Genel Bilgiler İşkolu

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

AB ÜLKELERİNDE ve ÜLKEMİZDE KOBİ LERE YÖNELİK DANIŞMANLIK DESTEKLERİ

AB ÜLKELERİNDE ve ÜLKEMİZDE KOBİ LERE YÖNELİK DANIŞMANLIK DESTEKLERİ AB ÜLKELERİNDE ve ÜLKEMİZDE KOBİ LERE YÖNELİK DANIŞMANLIK DESTEKLERİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Minimal Yardımlar Bölgesel Geliştirme Yardımları

Detaylı

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU Dosya No 1) :MYK-SHK-... 05/10/2007 tarih ve 26664 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğin 7/2 Maddesine

Detaylı

ACT SME Soru Formu. Bölüm I: Firma Bilgileri Profili

ACT SME Soru Formu. Bölüm I: Firma Bilgileri Profili ACT SME Soru Formu Anket iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım işletmenizin/örgütünüzün profilini ortaya koymayı amaçlayan soruları içermektedir. İkinci kısım KOBİ lerin uluslararası ticari faaliyetlerinde

Detaylı

Lütfen hakkınızdaki gerekli bilgileri yazınız ve hiç birisini cevapsız bırakmayınız.

Lütfen hakkınızdaki gerekli bilgileri yazınız ve hiç birisini cevapsız bırakmayınız. Appendix 3 KOBİ Yöneticileri için Anket Formu Araştırmacı Türkiye de e-ticaret: Türk KOBİ lerinin e-ticaret durumu üzerine bir çalışma yürütmektedir. Araştırmacının gerekli sonuç ve tavsiyelere varabilmesi

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3

İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-3 2013 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI İŞ PLANI EK - E Referans No: TRA2-13-İGMD03/TRA2-13-İGMD03G I MEVCUT DURUM ANALİZİ 1. İŞLETMENİN TARİHÇESİ

Detaylı

İhtiyaç Analizi Uygulama Süreci ve Yöntemi

İhtiyaç Analizi Uygulama Süreci ve Yöntemi İhtiyaç Analizi Uygulama Süreci ve Yöntemi Tülay Akarsoy Altay, TTGV Baş Uzman 22 Eylül 2011, Başkent OSB İhtiyaç Analizi Uygulama Yöntemi Firmanın teknolojik yeteneklerinin, yenileşim süreç ve bileşenlerinin

Detaylı

ETKİNLİK DUYURU VE KATILIMCI BİLGİLENDİRME FORMU (BMM-EOG-F-01/Rev.00/ )

ETKİNLİK DUYURU VE KATILIMCI BİLGİLENDİRME FORMU (BMM-EOG-F-01/Rev.00/ ) Sayın Yetkili, BUTEKOM tarafından düzenlenen İnovasyon Yönetimi Eğitimi ne davetlisiniz. Katılımlarınız için http://www.butekom.org/_ziyaretci/sayfa.aspx?id=6546 adresinden, sayfanın üst kısmındaki "Online

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI SAĞLIK TURİZMİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2017 ANTALYA Sunuş Planı Desteklere Genel Bakış Genel Destek Programı

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI Kasım 2017 / KONYA İÇERİK KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Uluslararası Hızlandırıcı Programı Organizasyonel

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı UR GE Tebliğinin

Detaylı

Denizli Sanayi Odası. DSO Nisan 2010

Denizli Sanayi Odası. DSO Nisan 2010 Denizli Sanayi Odası Genel Görünüm G m Anketi 2010 1 Genel Bilgiler Üyelere Gönderilen Anket Sayısı 1.237 Yanıtlanan Anket Sayısı 201 Yanıtlanan Anketlerin Oranı % 16.25 2 Genel Bilgiler İşkolu Oranı Tekstil

Detaylı

2016 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU. Burcu GENÇ İstatistik ve Proje Sorumlusu

2016 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU. Burcu GENÇ İstatistik ve Proje Sorumlusu 2016 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU Burcu GENÇ İstatistik ve Proje Sorumlusu Ocak 2017 ÜYELERİMİZ İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE; Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinden 126 firma sahibi ile anketler gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı. Stratejik Ürün Destek Programı. Aralık

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı. Stratejik Ürün Destek Programı. Aralık KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı Stratejik Ürün Destek Programı Aralık 2017 1 KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı 2 KOBİ TEKNOYATIRIM DESTEK PROGRAMI

Detaylı

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU

TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) BAŞVURU FORMU YATIRIM PROJESİ ADI İŞLETME UNVANI BAŞVURU TARİHİ BAŞVURU

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOSGEB DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOSGEB DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOSGEB DESTEKLERİ Mehmet CANDAN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TEMATİK PROJE II. İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ III. ARAŞTIRMA GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI

Detaylı

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler,

İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi. Sevgili Öğrenciler, İhtiyaç ve Tutum Analizi Anketi Sevgili Öğrenciler, Bu anket MLARG: risk grubundaki gençler için cep telefonu üzerinden İngilizce öğrenme (Proje Numarası: 2009-TR1-LEO05-08674) adında bir Avrupa Birliği

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 14 Nisan 2014 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum projemin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, daha önce KOSGEB e bu program kapsamında

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI ve

KALKINMA AJANSLARI ve KALKINMA AJANSLARI ve 13 MART 2012 ANKARA Mustafa Zati Uzman Sunum Planı Neden Kalkınma Ajansları Dünya da Kalkınma Ajansları Türkiye de Kalkınma Ajansları Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Ajansları Destekleri

Detaylı

ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ. Rekabet Edilebilirlik Açısından Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanterinin Belirlenmesi

ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ. Rekabet Edilebilirlik Açısından Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanterinin Belirlenmesi ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ Rekabet Edilebilirlik Açısından Adana Sanayisinin Teknolojik Yetenek Envanterinin Belirlenmesi Proje Ortakları Proje Başlama-Bitiş Tarihi: 07. 07. 2009 07.

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI Çok İyi İyi Normal Kötü Çok Kötü Çok İyi İyi Normal Kötü Çok Kötü KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI AMACIMIZ : KMTSO da işlem yaptıran üye firmalarımızın Kurumumuz hakkındaki görüş ve düşüncelerini

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. Dış Ticaret Beklenti Anketi

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. Dış Ticaret Beklenti Anketi T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Dış Ticaret Beklenti Anketi 216 2. Çeyrek Dönemi Beklentilerine İlişkin Genel Değerlendirmeler 11 Nisan 216 Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü DIŞ TİCARET BEKLENTİ

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

Detaylı

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 FKA 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI GÜÇLÜ ALTYAPI GÜÇLÜ EKONOMİ 8.500.000 TL ÜRETİMDE ODAK ALANLAR 5.000.000 TL TOPLAM HİBE TUTARI : 13.500.000 TL ÖNGÖRÜLEN PROJE HACMİ: 25.000.000 TL 2 FKA 2014 MALİ DESTEK

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞVURULARININ ANALİZİ Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı Ocak, 2014 Diyarbakır İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI... 4 2.1. Diyarbakır/Şanlıurfa Dağılımı...

Detaylı

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU

KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE BAŞVURU FORMU KOSGEB HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB KOBİ Proje Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğum bu projemin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, hâlihazırda ikiden fazla KOSGEB Destek

Detaylı

KOBİ Proje Destek Programı

KOBİ Proje Destek Programı DESTEKLERİ KOBİ Proje Destek Programı PROGRAMIN AMACI VE GEREKÇESİ İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU

İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU İHRACAT KREDİ SİGORTALARI BAŞVURU FORMU ÖNEMLİ UYARI : İhracat alacak sigortalarında ağırlıklı olarak hangi para birimi ile satış yapıyorsanız formdaki tüm bilgileri o para birimi cinsinden ve tüm sorulara

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi 2 2 EYLÜL 2011, BAŞKENT OSB

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi 2 2 EYLÜL 2011, BAŞKENT OSB Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi DENIZ BAYHAN 2 2 EYLÜL 2011, BAŞKENT OSB Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2015 1. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2015 1. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2015 1. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 12 Ocak 2015 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "İhracat ve İthalatta Firma Algısı" Dış

Detaylı

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRK EXİMBANK (TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş.) DÜNYA BANKASI AVRUPA YATIRIM BANKASI İSLAM KALKINMA BANKASI Ortaklık Yapısı İlk özel

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 18 Nisan 2011 DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

İŞ BAŞV U R U FORMU. (* Doldurulması zorunlu alanlar) Bilgiler. *T.C.Kimlik No: *Adınız: *Soyadınız: *Doğum Yeriniz: *Doğum Tarihiniz: *Uyruğunuz:

İŞ BAŞV U R U FORMU. (* Doldurulması zorunlu alanlar) Bilgiler. *T.C.Kimlik No: *Adınız: *Soyadınız: *Doğum Yeriniz: *Doğum Tarihiniz: *Uyruğunuz: İŞ BAŞV U R U FORMU (* Doldurulması zorunlu alanlar) Bilgiler *T.C.Kimlik No: *Adınız: *Soyadınız: *Doğum Yeriniz: *Doğum Tarihiniz: *Uyruğunuz: *Cinsiyetiniz: *Askerlik Durumunuz: *Medeni Durumunuz: *Sürücü

Detaylı

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 ÖNEMLİ UYARI İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunacak

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 3. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 3. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 3. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 14 Temmuz 2014 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "İhracat ve İthalatta Firma Algısı"

Detaylı

KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI

KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü 1 2012 YILI FAALİYETLERİ 15 Adet tanıtım toplantısı düzenlenmiştir. 5 adet Ar- Ge

Detaylı

TİM Bilgilendirme Toplantısı

TİM Bilgilendirme Toplantısı TİM Bilgilendirme Toplantısı 21 Mayıs 2018 1 HİZMET SEKTÖRÜNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ ve HUSUSİ DAMGALI PASAPORT UYGULAMALARI 2 Sunuş Planı Sunuş Planı Desteklere Genel Bakış Genel Destek Programı (2015/8

Detaylı

STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI. Aralık 2017

STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI. Aralık 2017 Aralık 2017 1 Bilim, Sanayi ve Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü İTHAL ARA MALLARIN YERLİ ÜRETİMİ Türkiye Sanayi Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018 Sanayide Teknolojik Dönüşüm Politikası çerçevesinde

Detaylı

PAZAR NERESİDİR? Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi. Pazar Araştırması

PAZAR NERESİDİR? Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi. Pazar Araştırması Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Pazar Araştırması PAZAR NERESİDİR? Pazar mal ve hizmetlerin satışa sunuldukları ve alıcılar ile satıcıların bir araya geldikleri her yerdir. Mağaza, hal, manav, restoran,

Detaylı

ODA/BORSA KIYASLAMA FORMU FORMU DOLDURAN YETKİLİLERİN; ADI,SOYADI,GÖREVİ,ODA/BORSASI :

ODA/BORSA KIYASLAMA FORMU FORMU DOLDURAN YETKİLİLERİN; ADI,SOYADI,GÖREVİ,ODA/BORSASI : FORMU DOLDURAN YETKİLİLERİN; 2 1.1.YÖNETİM VE ODA/BORSA MEVZUATI BAFRA TSO 1 Akreditasyon Dönemi 5 2 Yönetim Kurulu Üye Sayısı 7 3 Meclis Üye Sayısı 25 4 Meslek Komitesi Üye Sayısı 62 5 Yönetim Kurulu

Detaylı

/ Tarih Sayı Konu SÜRELİ VE ÖNEMLİDİR. İlgi: Ekonomi Bakanlığı, İthalat Genel Müdürlüğü'nün tarihli yazısı.

/ Tarih Sayı Konu SÜRELİ VE ÖNEMLİDİR. İlgi: Ekonomi Bakanlığı, İthalat Genel Müdürlüğü'nün tarihli yazısı. BALI:KESIR TICARET ODASI GENEL SE!CRETERİ İNE BASIN SOK.N0.10/2-3 BALI:KESİR L _J Tarih Sayı Konu TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİGİ 31.03.2017 5 0412 / 40 Sanayi Ürün. Gümrük Vergi.Askıya Alınması Uygulaması

Detaylı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçqwe rtyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçqwertyui opgüasdfghjklsizxcvbnmöçqwertyuiopg Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu üasdfghjklsizxcvbnmöçqwertyuiopgüasd

Detaylı

ŞANLIURFA İLİ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM KÜMELENMESİ İHTİYAÇ ANALİZİ RAPORU

ŞANLIURFA İLİ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM KÜMELENMESİ İHTİYAÇ ANALİZİ RAPORU ŞANLIURFA İLİ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM KÜMELENMESİ İHTİYAÇ ANALİZİ RAPORU İÇERİK YÖNETİCİ ÖZETİ 4. YÖNETİCİ ÖZETİ 1. BÖLÜM 8. PROJEYE GENEL BAKIŞ 2. BÖLÜM 12. SEKTÖREL MAKRO ANALİZ 3. BÖLÜM 26. ULUSAL ÖLÇEKTE

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 1 Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, KALKINMA AJANSLARI Düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, Uygulamacı değil destekleyici, koordinatör

Detaylı

Bridge building and integration in diverse societies

Bridge building and integration in diverse societies Değerli Katılımcı, Araştırmamızı desteklediğiniz ve devlet ile etnik çeşitlilik gösteren gruplar ya da diğer azınlık toplulukları (dil, din, kültür, vs. dahil!) arasındaki işbirliği hakkında pozitif örnekler

Detaylı