ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK FEN FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK FEN FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI"

Transkript

1 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK FEN FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI

2 ÜNİVERSİTENİN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü başkanı) Fakülte(ler) (Dekan) Merkezler (müdür) Yüksek okulları (müdür) Bölüm (ler) Bölüm başkanı Anabilim dalı (dalları) Anabilim dalı başkanı

3 Üniversitemiz ile İlgili Genel Bilgiler Kuruluş Tarihi: 1978 Rektörümüz:Prof. Dr. Muhammed GÜVEN Dekanımız: Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK Erciyes Üniv. Web adresi: Fen Fakültesi Web adresi:

4 İhtiyaç duyulan bilgiler ilk nerden öğrenilir

5 İhtiyaç duyulan bilgiler ilk nerden öğrenilir

6 İhtiyaç duyulan bilgiler ilk nerden öğrenilir

7 İÇERİK 1- Yönetmelik nedir? 2- Erciyes Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinden Bazı Maddeler 3- Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinden Bazı Maddeler

8 YÖNETMELİK NEDİR?... Başbakanlık, bakanlıklar ve kamu tüzel kişilerinin kendi görev alanlarını ilgilendiren kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla çıkardıkları yazılı hukuk kurallarıdır.

9 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS EĞİTİM- ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDEN BAZI MADDELER Madde 5 Öğrenim Süresi (1) Bir eğitim öğretim yılı en az iki dönemden oluşur. Bir dönem, dönem sonu sınavlarını da kapsamak üzere 17 haftadan oluşur. (2) Bu Yönetmelik kapsamında bulunan fakültelerde eğitim-öğretim süresi, 8 yarıyıl (4 yıl) dır. (3) Öğrenimini bu sürede tamamlayamayan öğrenciler için; İlgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek şartı ile 6 yarıyıl (3 yıl) ek süre verilir. Öğrenciler kendilerine tanınan bütün haklardan yararlanabilirler. Öğrenimini 14 yarıyılda (7 yıl) tamamlayamayan öğrenciler ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek şartı ile ders ve sınavlara katılabilirler. ANCAK, kendilerine tanınan diğer haklardan yararlanamazlar!!!

10 Madde 6 Üniversiteye Kayıt (1) Üniversiteye kayıt işlemi belirlenen tarihler arasında adayın bizzat kendisi tarafından yaptırılır. Eksik belge veya posta yolu ile kesin kayıt yaptırılamaz. (2) Kesin kayıt yaptıran öğrencilere öğrenci kimlik kartı verilir. Madde 7 Kayıt Yenileme (1) Kayıt yenileme ve ders alma işlemleri, eğitim-öğretim yılı veya dönemi başında belirli tarihler arasında yapılır. (11-19 Eylül 2017 OBİSİS ten ders kaydı) (2) Haklı ve geçerli nedenlerle belirtilen süreler içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler mazeret haftasında kayıt yaptırabilirler. (3) Belirlenen süreler içinde kaydını yeniletmeyen öğrenciler, o dönemde derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

11 Madde 8 Yandal Programı Başvuru Şartları: 1) Başvurulan yarıyıla kadar olan lisans programındaki tüm dersleri almış ve başarmış olmak, 2) En erken üçüncü yarıyılın başında (2. sınıfın), en geç altıncı yarıyılın (3. sınıfın) başında başvurmak, 3) Genel not ortalaması 2.50 den az olmamak. 4) Disiplin cezası almamış olmak. 5) Başka bir Yandal Programına kayıtlı olmamak. Yandal Programının Yürütülmesi: Yandal programına başvuran bir öğrenci, kendi ana dalındaki mezuniyet kredisine ek olarak, anadal

12 Madde 9 Çiftanadal Programı Başvuru Şartları: 1) Anadal diploma programına kayıt yaptırdığı yıl ÖSYM tarafından yapılan sınavdan Çiftanadal yapacağı programın o yılki taban puanına eşit veya daha yüksek puan almalı ve aynı türden puan alınmış olmalı, 2) En erken üçüncü yarıyılın başında (2. sınıfın), en geç beşinci yarıyılın başında başvurmak, 3) Genel not ortalaması 3.00 ten az olmamak ve Anadal programının ilgili sınıfında başarı sırası itibariyle ilk %20 içinde bulunmak, 4) Başvurulan yarıyıla kadar olan lisans programındaki tüm dersleri almış ve başarmış olmak, 5) Disiplin cezası almamış olmak, 6) Başka bir Çiftanadal Programına kayıtlı olmamak. Çiftanadal Programının Yürütülmesi: Çiftanadal programına başvuran bir öğrenci, kendi ana dalındaki mezuniyet kredisine ek olarak, anadal ve çiftanadalın ortak dersleri dışında kalmak kaydıyla en az 36 kredilik ders almak ve başarmak zorundadır.

13 Madde 11 Dersler DERSLER 1) Zorunlu Dersler: Öğrencinin almak ve başarılı olmak zorunda olduğu derslerdir. 2) Seçmeli Dersler: Öğrencinin belirli ders grupları içinden seçerek almak zorunda olduğu derslerdir. Madde 12 Akademik danışmanlık Öğrencilerin eğitim-öğretim (kayıt yenileme, ders seçme, mezuniyet gibi), kişisel ve yönetimle ilgili sorunların çözümüne yardımcı olmak ve öğrencileri yönlendirmek üzere akademik danışmanlar görevlendirilir. Bu danışmanlar öğrencilere haftada 2 saat zaman ayırırlar. EK-1

14 Madde 13 Yabancı dil muafiyet sınavı Yabancı dil dersinden muaf olmak isteyen öğrenciler için yabancı dil muafiyet sınavı açılır. Madde 14 Ders alma Öğrenciler kayıt yenileme süresi içinde OBİSİS aracılığı ile alacakları dersleri belirlerler ve danışmanlarının onayına gönderirler. Danışman onayıyla kayıt yenileme işlemi tamamlanır. (1) 1. sınıf öğrencileri açılan tüm dersleri almak zorundadırlar. Diğer öğrenciler ise öncelikle başarısız oldukları veya daha önce almaları gerekip de alamadıkları dersleri almak zorundadırlar. (2) Fen Fakültesinde bir öğrencinin haftalık azami ders yükü 36 Saattir. (3) Birinci sınıf öğrencileri ve genel not ortalaması 2.00 ın altında olan öğrenciler üst yarıyıllardan ders alamazlar.

15 Genel not ortalaması (GNO) 2.00 nin üstünde olan ve alttan dersi olmayan öğrencilerle alttan dersi olsa bile genel not ortalaması 2.50 nin üstünde olan öğrenciler en fazla iki üst dönem olmak kaydıyla HER DÖNEMDE AZAMİ DERS YÜKÜNÜ DOLDURACAK ÖLÇÜDE DERS ALABİLİRLER. GNO su arasında olan öğrenciler azami ders yükünün en fazla %75 i kadar ders alabilirler. GNO su 1.00 in altında olan öğrenciler azami ders yükünün en fazla %50 si kadar ders alabilirler. Madde 15 Derse devam ve yoklamalar Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğunun sınırı, teorik derslerde % 70, uygulamalı derslerde ise % 80 dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler yılsonu sınavlarına giremezler. Öğrencilerin devam durumları ders sorumlularınca izlenir!

16 Madde 16 Sınavlar (1) Öğrenciler, sınav programlarında belirtilen gün, saat ve yerde sınava girmek zorundadır. Öğrencinin girmeyi hak etmediği bir sınava girmesi halinde aldığı not iptal edilir. Öğrenciler, sınavlarda kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. (2) Dini ve milli bayramlar dışında Cumartesi ve Pazar günlerinde sınav yapılabilir. (3) Haklı ve geçerli sebeplerle ara sınavına giremeyen öğrencilere ilgili birim yönetim kurulunca girme hakkı tanınan sınavlara mazeret sınavı (dilekçe) denir. Mazeret sınavından yararlanmak isteyen öğrenciler mazeretin sona ermesinden itibaren en geç 7 gün içinde ilgili birime (Fen Fakültesi Dekanlığına) başvurmaları gerekir. Ara sınavların dışındaki sınavlar için mazeret sınavı hakkı kullanılamaz. (4) Azami ders yükü sınırları içinde kalmak şartıyla öğrenciler, (a) Notlarını yükseltmek üzere her dönem başında başarılı oldukları derslere yeniden kaydolarak o dersin sınavlarına girebilirler. (b) Yarıyıl sonu sınavı sonucunda başarılı olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla bütünleme sınavına girebilirler.

17 Madde 17 Sınav sonuçlarının ilanı Sınavdan sorumlu öğretim üyesi sınav sonuçlarını sınav tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde öğrenci bilgi sisteminde ilan eder. Sınav evrakı, sınav tarihinden itibaren en az iki yıl süreyle saklanır. Madde 18 Kayıt dondurma Öğrencilerin kayıtları, belgeleyecekleri önemli ve haklı sebeplerinin bulunması hâlinde, ilgili yönetim kurulu kararı ile azami bir yıla kadar dondurulabilir ve bu süre azami öğrenim süresine eklenir. Kayıt dondurma başvurularının, dönemin başlangıcından itibaren bir ay içinde yapılması gerekir.

18 Madde 19 Başarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi EK-2 (1) Sınavlar 100 puan üzerinden ölçülür. Bir dersin ara sınav ve yarıyıl sonu sınav sonuçları sayısal puan ile gösterilir. Öğrencinin girmediği sınavların puanı sıfırdır. (2) Ham Başarı Puanı = [(Vize)x(%40)] + [(Final)x(%60)] (3) Başarı notları; ham başarı puanları kullanılarak, esasları Senato tarafından belirlenen bağıl değerlendirme yöntemiyle ve aşağıdaki şekilde tespit edilir: Madde 20 Sınav sonucuna itiraz Öğrenciler, başarı notlarına itiraz edemezler, ancak ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınav sonuçları ile ham başarı puanlarına itiraz edebilirler. Öğrenciler, itirazlarını ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde yazılı olarak Dekanlığa yapabilirler.

19 Madde 21 Genel not ortalamasının belirlenmesi GNO = Alınan Bütün Derslerin Ağırlıklı Puan Toplamı ( ) Derslerin Yerel Kredileri Toplamı ( ) Bir öğrencinin bir dersten aldığı ağırlıklı puanı, o dersin yerel kredisi ile o dersin başarı notu katsayısının çarpımıdır. (!) Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri GNO ya katılmaz.

20 Madde 22 Başarı sıralaması Başarı sıralaması genel not ortalamasına göre yapılır. Kayıt yaptırdığı tüm dersleri geçmiş olmak şartıyla, GNO su 2.00 olan öğrenciler BAŞARILI GNO su olan öğrenciler DÖNEM ONUR ÖĞRENCİSİ GNO su olan öğrenciler ÜSTÜN ONUR ÖĞRENCİSİ Bu öğrencilerin listesi dönem sonunda ilan edilir.

21 Madde 30 Mezuniyet Derecesi Mezuniyet derecesi; derslerin kredi değerleri ile bu derslerin başarı notlarının karşılığı olan katsayıların çarpımlarının cebirsel toplamının toplam krediye bölünmesiyle belirlenir. Mezuniyet derecesi = Derslerin kredi değerleri x Başarı katsayısı ( ) ( ) Toplam Kredi ( ) (!) Bir öğrencinin mezun olabilmesi için kayıtlı olduğu programın bütün derslerini başarması ve mezuniyet derecesinin en az 2.00 olması gerekir.

22 Madde 32 Diplomalar Sekiz dönemlik (dört yıllık) eğitim-öğretim programlarını başarı ile tamamlayanlara lisans diploması ve eki verilir. Diploma bir defa verilir. Kaybedilmesi hâlinde diploma ikinci nüsha olarak yeniden düzenlenir. Diplomalar, fakültelerde Dekan ve Rektör, tarafından imzalanır.

23

24

25 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK DANIŞMANLAR EK-1 SINIFI ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ BÖLÜMÜ Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK Yrd. Doç. Dr. İnci AKKAYA ORALHAN - I. ÖĞRETİM BİYOLOJİ BÖLÜMÜ SINIFI I. ÖĞRETİM II. ÖĞRETİM 1 Arş. Gör. Bayram ATASAGUN 2 Arş. Gör. Ali Tuğrul AKIN Arş. Gör. Mithat GÜLLÜ 3 Arş. Gör. Fatih Doğan KOCA 4 Prof. Dr. İbrahim KÜÇÜK 4 Arş. Gör. Mithat GÜLLÜ FİZİK BÖLÜMÜ KİMYA BÖLÜMÜ SINIFI I. ÖĞRETİM SINIFI I. ÖĞRETİM 1 Arş. Gör. Murat BALCI 1 Arş. Gör. Burcu SOMTÜRK 2 Arş. Gör. Murat BALCI 2 Arş. Gör. Sevtap ÇAĞLAR 3 Uzman Osman KAHVECİ 3 Arş. Gör. Burçin TÜRKMENOĞLU 4 Uzman Osman KAHVECİ 4 Arş. Gör. Serkan DAYAN

26 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK DANIŞMANLAR SINIFI 1 MATEMATİK BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM Arş. Gör. Bağdagül KARTAL 2 Arş. Gör. Demet Çiğdem DOĞAN 3 Arş. Gör. Ercan BALCI 4 Arş. Gör. Ebutalib ÇELİK

27 Üniversitede kullanılan 4 lük sistem başarı notları ve katsayıları: Başarı Notu Katsayı Başarı Derecesi AA 4.00 MÜKEMMEL BA 3.50 PEKİYİ BB 3.00 İYİ CB 2.50 ORTA CC 2.00 YETERLİ DC 1.50 KALIR DD 1.00 KALIR FD 0.50 KALIR FF 0.00 KALIR EK-2 Bir dersten başarılı olmak için başarı notunun en az CC veya daha yukarı olması gerekir.

28 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDEN BAZI MADDELER EK-3 Madde 3 Disiplin suçları 6 (altı) çeşit disiplin suçu vardır. Bunlar: FAKÜLTEDEN ATMA İKİ YARIYIL UZAKLAŞTIRMA MADDE 11. Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir eylemin tekrarlanmasında bir derece ağır ceza uygulanır. BİR YARIYIL UZAKLAŞTIRMA BİR HAFTADAN BİR AYA KADAR UZAKLAŞTIRMA KINAMA UYARMA

29 Madde 4 Uyarma cezasını gerektiren disiplin suçları Uyarma Cezası: Öğrencinin, öğrencilikle ilgili davranışlarında daha dikkatli olması gerektiği hususunda yazılı olarak ikaz edilmesi. (a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince sorulan hususları haklı bir sebep olmadan zamanında cevaplandırmamak, (b) Yükseköğretim kurumu yetkililerince tespit edilen yerler dışında ilan asmak, (c) Yükseköğretim kurumunun izniyle asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek.

30 Madde 5 Kınama cezasını gerektiren disiplin suçları Kınama Cezası: Öğrenciye öğrencilikle ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınandığının yazılı olarak bildirilmesi. (a) Ders, seminer, uygulama, laboratuvar, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozmak, (b) Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz olarak bildiri dağıtmak, afiş ve pankart asmak, (c) Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek.

31 Madde 6 BİR HAFTADAN BİR AYA KADAR uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları (a) Öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici eylemlerde bulunmak, (b) Yükseköğretim kurumundan aldığı kendine hak sağlayan bir belgeyi başkasına vererek kullandırmak veya başkasına ait bir belgeyi kullanmak, (c) Yükseköğretim kurumu personelinin, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, (d) Yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmek, (e) Yükseköğretim kurumuna ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek.

32 Madde 7 Yükseköğretim kurumundan BİR YARIYIL için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları (a) Yükseköğretim kurumu personeli ve öğrencilerini tehdit etmek, (b) Kurum personeli ve öğrencilerine fiili saldırıda bulunmak, (c) Yükseköğretim kurumlarında hırsızlık yapmak, (d) Yükseköğretim kurumu bünyesinde mevcut bina, demirbaş eşya ve benzeri malzemeyi tahrip etmek veya bilişim sistemine zarar vermek, (e) Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek,

33 Madde 8 Yükseköğretim kurumundan İKİ YARIYIL uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları (a) Yükseköğretim kurumu görevlilerine karşı cebir ve şiddet kullanarak görevin yapılmasına engel olmak, (b) Öğrencilere karşı cebir ve şiddet kullanarak yükseköğretim hizmetlerinden yararlanmalarına engel olmak, (c) Yükseköğretim kurumları içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, taşımak, bulundurmak, (d) Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek, (e) Yükseköğretim kurumunda cinsel tacizde bulunmak,

34 Madde 9 Yükseköğretim kurumundan ÇIKARMA cezasını gerektiren disiplin suçları (a) Mahkeme kararıyla kesinleşmiş suç işlemek,, (b) Yükseköğretim kurumlarında uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri satmak, satın almak, başkalarına vermek ve ticaretini yapmak. (c) 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun"a aykırı olarak, ateşli silahlarla, mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri kullanmak,

35 Madde 12 Soruşturma açmaya yetkili amirler Fakülte öğrencilerinin işlemiş oldukları disiplin suçlarından dolayı DEKAN yetkilidir. Dekan soruşturmayı bizzat yapabileceği gibi soruşturmacı veya soruşturmacılar tayin edebilir. Madde 13 Soruşturmanın süresi Disiplin soruşturmasına olayın öğrenilmesini müteakip derhal başlanır. Soruşturma, onay tarihinden itibaren on beş gün içinde sonuçlandırılır.

36 EK-3

37

38 KATILIMINIZ için Teşekkürler... SORULAR... DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS 30.11.2016 Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KADRO BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes Üniversitesi

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 Amaç ve Kapsam KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNERGESİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNERGESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu eğitim-öğretimi, kayıt, sınav

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi Beden

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı ve kapsamı, Havacılık

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ GENEL HÜKÜMLER Madde 1: Bu yönerge, 15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Erciyes

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 08.09.2017 tarih ve 2017.023.170 sayısı ile karara bağlanan) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ NİN MİSYONU Düzce Üniversitesi; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; milli, manevi ve toplumsal etik değerleri özümsemiş;

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar.

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes Üniversitesi

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM, SINAV ve STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM, SINAV ve STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (Ek-3) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM, SINAV ve STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı,

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Yrd. Doç. Dr. Bülent ÖZ OKÜ İİBF İşletme Bölümü BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ BÜNYAN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ BÜNYAN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ BÜNYAN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 29.09.2011 tarihli Senato toplantısından alınan 2011/240 sayılı kararın ekidir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI Tanımlar ve Kısaltmalar a) Öğrenci: Yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlilik

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 (1) Bu yönerge, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Erciyes Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

T.C. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Lisans Eğitim - Öğretim Yönergesi

T.C. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Lisans Eğitim - Öğretim Yönergesi T.C. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Lisans Eğitim - Öğretim Yönergesi Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, T.C. Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin lisans eğitimöğretimi ile

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türk-Alman

Detaylı

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İÇİNDEKİLER; - Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar - Disiplin Cezaları, Disiplin Cezalarını Gerektiren Disiplin Suçları ve Cezayı Verme Yetkisi Tablosu ÖZET; Yükseköğretim kurumları öğrencilerine

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 Amaç ve Kapsam T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönerge, 15/06/2012 tarihinde yayınlanan Erciyes Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sınavlarda Gerçekleşmesi Muhtemel Durumlar ile İlgili Sınav ve Disiplin Yönetmeliği Maddeleri Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi:18.08.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28388 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimöğretimine

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı; Kayseri

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı ve kapsamı; T.C. Erciyes Üniversitesi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde uygulanacak

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama yönergesinin amacı;

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 5 Kasım 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30586 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ PINARBAŞI SUNA YALÇIN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ PINARBAŞI SUNA YALÇIN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ PINARBAŞI SUNA YALÇIN MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 4 5 2 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; b) AKTS: Avrupa Kredi

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ Yasal Dayanak Madde 1 - Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile bu Kanunu değiştiren Kanunların ilgili maddeleri ve Erciyes

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı;

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıt, eğitim-öğretim,

Detaylı

15 Haziran 2012 Cuma Resmi Gazete Sayı:28324 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

15 Haziran 2012 Cuma Resmi Gazete Sayı:28324 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 15 Haziran 2012 Cuma Resmi Gazete Sayı:28324 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Ek-1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Yeni Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıda verilmiştir. Buradaki bilgiler özet çıkarımlardır; ayrıntı için Yönetmeliğimize başvurmakta yarar vardır.

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir. 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29464

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29464 Resmi Gazete Tarihi: 03.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29464 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Eskişehir Osmangazi Üniversitesine

Detaylı

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Balıkesir Üniversitesi tarafından yürütülen Pedagojik Formasyon

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının

Detaylı

Çift Anadal Programları

Çift Anadal Programları Yasal Dayanak Madde 1 Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile bu Kanunu değiştiren Kanunların ilgili maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Amaç ve Kapsam Madde 2 (Değişik:RG-11/06/2006-26195)

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11)

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11) BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 28.11.2017 Toplantı Sayısı: 2017/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29930 İstanbul Aydın Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar ve

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar ve KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ İŞLERİ YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Sınavlar ve Değerlendirme Esasları Sınavlar MADDE 12 (1) Öğrenciler her

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, İzmir

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Erzincan Binali

Detaylı

HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ KTÜ ve Öğrencilikle ilgili Genel Bilgiler_Ders#1 Yrd.Doç.Dr. H.Ebru ÇOLAK KTÜ. Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr.Ebru ÇOLAK, Harita Mühendisliğine

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YÖNERGE ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAFİYE ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı;

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 14 Şubat 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28559 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK.

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) AKTS kredisi:

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bozok Üniversitesinin fakülte, yüksekokul

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 03.11.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28104 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLETĐŞĐM FAKÜLTESĐ EĞĐTĐM ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ

ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLETĐŞĐM FAKÜLTESĐ EĞĐTĐM ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLETĐŞĐM FAKÜLTESĐ EĞĐTĐM ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ Yasal Dayanak Madde 1- Bu yönerge 9 Temmuz 2002 gün ve 24810 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Erciyes Üniversitesi Önlisans ve

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp doktorluğu ile temel

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ ÖN LĠSANS VE LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ ÖN LĠSANS VE LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 15 Haziran 2012 Cuma Resmi Gazete Sayı:28324 ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ ÖN LĠSANS VE LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ ÖN LĠSANS VE LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ ÖN LĠSANS VE LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 15 Haziran 2012 Cuma Resmi Gazete Sayı:28324 ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ ÖN LĠSANS VE LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETMELİK. Anadolu Üniversitesinden:

YÖNETMELİK. Anadolu Üniversitesinden: 3 Eylül 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29464 Anadolu Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; Anadolu Üniversitesi Merkezî

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30094 İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı