Grafik Tasarım. Güzel Görseller Tasarlamak. Bilal ATASOY

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Grafik Tasarım. Güzel Görseller Tasarlamak. Bilal ATASOY"

Transkript

1 Grafik Tasarım Güzel Görseller Tasarlamak Bilal ATASOY

2 Dersin içeriği Grafik tasarımın temelleri Grafik tasarım araçları CorelDraw Photoshop Publisher, Tasarım uygulamaları

3 Dersin işleniş yöntemi Dersler spiral yöntemle işlenecek. ( teorik ->uygulama -> teorik )

4 Grafik tasarımın temelleri Tasarım kelimesi yaklaşılamaz ve gizemli geldiği için pek çok insan tasarım yapamayacağını düşünür. Gerçekte herkes gündelik hayatında tasarımla iç içedir. Bir şey seçtiğin zaman aslında bir tasarım kararı almışsın demektir. Örneğin ayakkabınızın elbisenize uygun olup olmadığı kararı bir tasarım kararıdır.

5 Grafik tasarımın temelleri İyi görünümler tasarlamak bu kararlara benzer kararlar almak gerektirir. Parçalar neler olacak Nereden görülecek Kim görecek Sonuçlar neyi gösterecek Doğru etki için hangi yazı ve görsel kullanılacak

6 Grafik tasarımın temelleri Tasarım sihir değildir, doğru tasarımı bulana kadar pek çok görünüm denenir ve iptal edilir.

7 Grafik tasarımın temelleri Neler öğreneceğiz/yapacağız? Öğrendiklerimizi gündelik hayatta tasarım oluştururken uygulamayı İyi bir tasarımın nasıl olacağını ve bu tasarımı gerçekleştirmek için tasarım elementlerini ve prensiplerini nasıl kullanacağımızı Farklı tür projelerin tasarlanması ile ilgili temelleri öğrenecek, pek çok tüyo ile bu temel elementleri tasarımlarımıza uygulayacağız.

8 Grafik Tasarım Bölüm 1 iyi bir tasarım dır/dir/dur/dür Bilal ATASOY

9 iyi bir tasarım dır/dir/dur/dür İyi bir tasarım yazıların ve grafiklerin (çizim, fotoğraf vb.) düzenlenmesidir [kağıt, bilgisayar ortamı]. İyi tasarım nedir?, tasarımının güzel olup olduğunu neye dayanarak söylersin soruları için doğru bir cevap yoktur fakat bazı kriterler vardır.

10 iyi bir tasarım dır/dir/dur/dür İyi bir tasarım için üç temel kriterden bahsedilebilir. İşe yarar, organize olmuştur, izleyiciyi çeker Bu üç temel kriterin de tasarımda bulunmalıdır

11 iyi bir tasarım dır/dir/dur/dür Mesajın hemen algılanması için; tasarımın işe yarar olması gerekir. İzleyicinin parçaları akıcı bir şekilde takip edebilmesi için; tasarımın organize olması gerekir. Rakiplerinin yanından ön plana çıkabilmesi için; çekici olması gerekir.

12 iyi bir tasarım dır/dir/dur/dür Bu üç temel kriteri bir araya getirerek daima güzel tasarımlar yapabiliriz. Bu bölümde İyi tasarım örnekleri göreceğiz. Özellikler çekici, iyi organize edilmiş ve işe yarayan.

13 İşe yarar! İşe yarayan bir tasarım yapmak için kendinize sormanız gereken sorular Yapılan tasarımın amacı nedir? (okuyucu ne gibi bir sonuç çıkaracak) Tasarımın hedeflediği kitlesi kim? (nereden görünecek, nasıl dağıtılacak)

14 İşe yarar! Bu soruların cevaplarını bilmek tasarımın nasıl olacağı ile ilgili karar verme sürecinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin bir poster üzerinde çalışıyorsan sade bir tasarım düşün, az nesne ve büyük yazı kullan, böylece poster uzaktan okunabilsin.

15 Oklar görsel ipuçları sunar, okuyucunun ilgisini üç alt başlığa ve telefon numarasına çekiyor. Ekranın üstünde yer alan siyah bar ve ana başlığın font büyüklüğü ve okunaklılığı okuyucunun ilgisini çekiyor. Kısa açıklamalar ve okunaklı metin okuyucunun ilgisini sürdürüyor ve onu telefon numarasına yönlendiriyor.

16 Küçük mavi kutucuklar sadece dekorasyon amaçlı değil: Yazanın nerede yazmaya başlayacağını, adres kısmının nerede olduğunu belirtiyor. Diğer renkli kutucuklar ile sadece yazanın işini kolaylaştırmıyor, aynı zamanda hastaneden gönderilecek yazılara profesyonellik kazandırıyor.

17 İşe yarar! / Öneriler Vereceğin mesaja karar ver ve tasarımı bu kapsamda planla ( Mesajı destekleyene bir fotoğraf seç) Parçayı kullanım amacına göre boyutlandır. (Eğer bu bir broşürse taşınması ve tutulması anlamında uygun boyutları kullan) Tasarımın nerede sergileneceğini aklından çıkarma. (bir derginin başlığı eğer herhangi bir yapının içindeyse kolayca görülebilir)

18 İşe yarar! / Öneriler Yazı ve fotoğraf boyutlarını seçerken hedef kitleyi göz önüne almayı unutma. (Eğer hedef kitle yaşlıysa tasarımdaki tüm nesneleri [yazıları, resimleri] daha büyük yapmalısın) Nesnelerin boyutlarını kontrol et. (Eğer bir kartpostal tasarlıyorsan, posta ile göndermek için uygun boyutun ne olduğunu araştır) (Banner ise sergileneceği boyutu, çözünürlüğü) Eğer çalışma fotokopi çekilecekse açık renkli kağıt ve koyu renkler kullan. Logonun açık ve anlaşılır bir şekilde sunulmasına dikkat et.

19 İyi organize olmuş! Tasarımınızı anlamaları için okurlarınıza yardımcı olmalısınız. Eğer okurken/incelerken zorlanacaklarsa, okumaktan vazgeçecek ve umursamayacaklardır.

20 İyi organize olmuş! Güzel ve etkili bir tasarım oluşturabilmek için yapmanız gerekenler; Vermek istediğiniz mesajı olabildiğince net/temiz bir şekilde sunabilmek için gereken düzenlemeleri ve vurgulamaları gerçekleştirin. ( Bu bir yabancıya yol tarif etmek için çizdiğimiz haritaya benzer) Okuyucunun ilk okuması/görmesi gereken şeyi belirle (nerede olmalı, diğer şeylerin öncesinde olduğunu nasıl belirtirsin)

21 İyi organize olmuş! İkinci olarak neyin geleceğine karar ver. Ne tür resim yada bilgi mesajınızın sunumunu destekler Başlangıç nerede ve nasıl izlenecek/follow Ana mesajı diğerlerinden ne ayıracak Her şey anlaşılır hale gelene kadar vurgulama ve düzenlemelere devam et. Tasarımınızı ne kadar iyi organize ederseniz okuyucunuz vermek istediğiniz mesajı o kadar hızlı algılayacaktır.

22 Çalışmada pek çok resim ve yazı var fakat yinede okunması ve anlaşılması kolay. Resimler konunun ne olduğuna dair ipuçları veriyor. Büyük resim ana temanın ne olduğunu vurguluyor. Bu resmin üzerindeki notlar resmin ardından dikkat edilecek ikinci kısmı işaret ediyor. Çalışmanın sağdaki kısmı ise detay bilgilerini içeriyor. Bu bilgiler de önem sırasına göre farklı boyuttaki yazılar ve ilgili resimlerle destekleniyor.

23 İki çalışmada da büyük fontlu yazı ilk beni oku masajı veriyor. Ortadaki resimler başlığı destekleyerek okurun ilgisini reklama çekmeye devam ediyor. Logo ve firma adına vurgu gayet açık. Artık kullanıcı detaylar için okunaklı yazıya geçeceğini fark ediyor.

24 İyi organize olmuş! / Öneriler Farklı büyüklükte yazılar kullan (Başlıklar alt başlıklardan büyük) Bilginin önemli olduğu alanları renklendir Bilgiyi gruplamak için kuralları kullan Yazıların genişliğini değiştir (önemlileri daha koyu) Bilginin çevresinde beyaz alan bırak

25 İyi organize olmuş! / Öneriler En iyi konumu belirle (Sol üst en çok dikkat çeken alandır) Benzer nesneleri hizala. Önemli parçanın yanına resimleri yerleştir (Resimler gözü etkiler ve mesajın anlaşılırlığını güçlendirilir) Yazıları bir kutuya yada enteresan bir şeklin içine yerleştir. İlişkili bilgileri madde imleri ile sun. Farklı renkte yada zıtlıkta (siyah-beyaz) renkler kullanarak farklılık ve vurgu oluştur.

26 Çekici Bir şey fark edilmeden iletişime geçilemez. Fark edilmek için etraftaki diğer şeylerden farklı olmak gerekir. Korkutucu, sevimli, şaşırtıcı, eğlenceli, sıra dışı olarak farklılık sağlanabilir. Hangisini seçeceğimizi nereden bileceğiz? Yaklaşımınızı belirleyecek olan hedef kitleniz ve onun çevresidir. Takım elbise giyen biri sahil eğlencesinden çok kravat reklamına dikkat edebilir.

27 Çekici Yazılı materyaller için de benzeri durumlar geçerlidir. Gazeteler gri görünür çünkü pek çok yazıdan oluşurlar. Bunun yanı sıra bir reklam için durum farklıdır, dikkat çekmek için daha çok beyaz yada siyah alan kullanılır. Farz edelim bir alanda broşür tasarlıyorsunuz ve bu alanda tasarlanan tüm broşürler mavi, farklı bir renk (Örneğin sarı) seçerek broşürün fark edilmesini sağlayabilirsiniz.

28 Bu sıra dışı kupon oldukça ilgi çekici. Devasa yazı bir yandan okuyucunun dikkatini çekerken diğer yandan mizahi bir oyun izlenimi uyandırıyor. Bu video satış/kiralama firmasının reklamı okuyucunun tasarımı keserek harekete geçirmesini amaçlamakta.

29 Alışılmışın dışındaki çizim çabucak kullanıcının dikkatini çekiyor. Bu mağazanın tipik bir gelinlik dükkanı olmadığı mesajını veriyor. Ambalaj kağıdını andıran çalışma okuyucuya enteresan geliyor. Siyahbeyaz tasarım klasik gelinlik ve resmi giyimi çağrıştırmakta. Ayrıca bu renkler etkileyici bir zıtlığı sunmakta.

30 Çekici / Öneriler Küçük bir nesnenin resmini (arı) büyütün, çalışmadaki alanı kaplayacaktır. Belirli bir açıya resmi yada bloğu eğin Küçük bir resim veya az bir yazıyı etrafında büyük bir boşlukla çevreleyin Parçanın gri ağırlıklı ortamlarda sergileneceği durumlarda parlak renkleri tercih edin. (örneğin yazı ağırlıklı dergilerde parlak renkli nesne yada başlıklar gibi) Gazete reklamları için koyu siyah yada geniş beyaz alanlar kullanın

31 Çekici / Öneriler Bir resmi sıra dışı bir şekilde kırpın. (tüm yüz yerine sadece gözleri gösterin) Nüktedan yada mizahi başlıklar için büyük fontları seçin Önemli noktayı çevresindeki benzer nesnelere göre farklı boyutta yada farklı şekilde oluştur. Kağıdı ilginç yada fark edilebilecek renk veya dokuda seçin

32 Sonuç İyi bir tasarım nedir? İyi bir tasarım işe yarar, organize olmuştur ve çekicidir. Bu özelliklerin tümünü içerir, bir yada ikisini değil!

33 Sonuç İyi bir tasarım işe yarar: Çalışmanın amacının ne olduğunu, kimin için olduğunu, nerede gösterileceği ve nasıl dağıtılacağını bilmek zorundasınız. İyi bir tasarım organize edilmiştir: Okuyucusunun izleyeceği yolları haritalaştırarak ona neyin ilk, ikinci yada üçüncü sırada olduğunu gösterin. İyi bir tasarım çekicidir: Okuyucunuzun ilgisini çekin ve vermek istediğiniz parçanın üzerinde kalmasını sağlayın. Unutmayın önemli parçayı etrafındaki kalabalıktan farklılaştırmalısınız.

34 Sonuç İyi tasarımların temel özelliklerini ve örneklerini gördük. Artık kendi tasarımlarınızı yapmaya hazırsınız. Unutmayın iyi tasarımlar sihirle olmaz, deneysel bir süreç gerektirir. Bu süreci yap-boz yapmaya benzetebiliriz. Anlamlı bir bütün oluşturana kadar farklı parçaları bir araya getirerek yapbozunuzu oluşturun.

35 Sonuç İyi bir tasarım için tek doğru yol yoktur. Yap-boz örneğindeki gibi farklı yerlerden başlamak mümkündür. Her zaman şu üç soruyu kendinize sormayı unutmayın İşe yarar mı? Organize edilmiş mi? Çekici mi?

36 Grafik Tasarım Bölüm 1 iyi bir tasarım dır/dir/dur/dür Bilal ATASOY Teşekkürler

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR!

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! 1 SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! Tabi şu da bir gerçek ki, sizin siteniz 350 milyon ve hala artmakta olan siteden bir tanesidir. Sitenizin diğerlerinden ayrılması ve ayakta kalması için ne yapabilirsiniz?

Detaylı

BÖLÜM: 1. Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı

BÖLÜM: 1. Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı BÖLÜM: 1 Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Dijital promosyon materyalleri nedir? Neden ihtiyaç vardır? Dijital Promosyon Materyallerinin Tanıtımı Dijital

Detaylı

Açıkhava Tasarım Kılavuzu

Açıkhava Tasarım Kılavuzu Açıkhava Tasarım Kılavuzu Açıkhava reklamcılığında tasarım Açıkhava reklamcılığında tasarım, reklamın etkisini doğrudan en çok etkileyen unsurdur. Bu yüzden tasarım aşamasında bazı temel kurallara dikkat

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU. 15 Kız Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU. 15 Kız Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS SINIF ÜNİTE KONU ÖĞRENCİ TANIMLAMASI SINIF SAYISI CİNSİYET AİLE DURUMU AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ ÖĞRETME-ÖĞRENME - YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Öğretim Materyalleri Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Yazılı materyaller (Kitaplar) Ders Kitapları Öğretmen Kitapları Alıştırma Kitapları Kaynak Kitaplar (?????) Hikaye, masal ve romanlar Yazılı Materyaller

Detaylı

Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır?

Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır? Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır? Genel Format Posterin büyüklüğü belirlenmelidir Poster kabaca bir kağıda çizilir! Sıralı sütunlar ve içerikleri planlanır Poster elementlerin yerleştirilir Başlık en üst

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için Artegra yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

12 Photocopiable for classroom use only. 2005 Computer Science Unplugged (www.csunplugged.org)

12 Photocopiable for classroom use only. 2005 Computer Science Unplugged (www.csunplugged.org) Aktivite 2 Rakamlarla Renk Resim Temsil Etmek Özet Bilgisayarlar çizimleri, fotoğrafları ve diğer resimleri yalnızca rakamlar kullanarak kaydeder. Bu aktivitede bilgisayarların bunu nasıl yaptığını göreceğiz.

Detaylı

O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır.

O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır. Görsel Tasarım 34 1 O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır. O O İyi tasarlanmış öğretim araç-gereçleri öğretim sürecini zenginleştirir, öğrenmeyi artırır.

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri. Nuri KUTLU

Etkili Sunum Teknikleri. Nuri KUTLU Etkili Sunum Teknikleri 1 Nuri KUTLU Etkili Sunuş Teknikleri Giriş Sunum kaygısını anlama ve denetleme Sunuma hazırlık Sunumun hazırlanması Görsel ve işitsel araçların seçimi ve kullanımı Uygulama önerileri

Detaylı

Kreatif yaklașımımız, profesyonel bakıș açımız, dinamik fikirlerimiz ile emek ve zamanımızı da harmanlayarak sizlere hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Kreatif yaklașımımız, profesyonel bakıș açımız, dinamik fikirlerimiz ile emek ve zamanımızı da harmanlayarak sizlere hizmet vermeyi hedefliyoruz. Tanıtım Kataloğu Kreatif yaklașımımız, profesyonel bakıș açımız, dinamik fikirlerimiz ile emek ve zamanımızı da harmanlayarak sizlere hizmet vermeyi hedefliyoruz. www.janrmedya.com 05 07 09 11 13 15 17

Detaylı

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ TANITIM VE PAZARLAMA Yapılacak Çalışmalar Proje Çalışması Tamamlandıktan Sonra Marka Amblem ve Logo Ambalaj Slogan ve Reklam Çalışmaları yapılacaktır. MARKA, AMBLEM ve LOGO Marka

Detaylı

Hayatımızda Minimalizm. Müzik Tasarımında Minimalizm Tıpta Minimalizm Mimari Tasarımda Minimalizm Web Tasarımında Minimalizm

Hayatımızda Minimalizm. Müzik Tasarımında Minimalizm Tıpta Minimalizm Mimari Tasarımda Minimalizm Web Tasarımında Minimalizm Minimalizm Nedir? 1960 ların başında modern sanat ve müzikle başlamış, sadeliği ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akımdır. Tasarımda, eklemeyi düşündüğünüz şeyi eklemediğinzde işin işlevselliğinde azalma

Detaylı

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ TASARIMIN TEMEL İLKELERİ Web Tasarımı ve Programlama İçerik Hedef Kitle Beklentileri Tasarım Renk Dengesi İşlevsellik Okunabilirlik Kullanılabilirlik Hizalama Uyumluluk Ses ve Görüntü Dosyaları 2 İçerik

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Yrd. Doç. Dr. Levent DURDU Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Detaylı

Sosyal Medya Reklamlarının. 5 Altın Kuralı

Sosyal Medya Reklamlarının. 5 Altın Kuralı Sosyal Medya Reklamlarının 5 Altın Kuralı Giris Google gibi reklam alanlarında reklam verdikten sonra aklınıza çok doğal olarak sosyal medya reklam alanlarında da yer almak gelecektir. Sosyal medya reklamlarına

Detaylı

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. PowerPoint 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. PowerPoint 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101 BİL 101 - Bilişim Teknolojileri PowerPoint 2007 http://bil.etu.edu.tr/bil101 Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri 2 Etkili Sunum Hazırlama Dinleyici kitlenizi belirleyin. Dinleyiciler uzman kişiler mi? Sıradan

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM

BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM KURUMSAL YAPI Genel Tekrar MÜY (Masaüstü Yayıncılık) Yazılımları Kelime İşlem Yazılımları Sayfa Düzenleme Yazılımları Görüntü İşleme Yazılımları Çizim (Vektörel) Yazılımlar

Detaylı

Sistemin kullanılabilmesi için eğitime katılacak personelin önceden kayıt olması gerekmektedir.

Sistemin kullanılabilmesi için eğitime katılacak personelin önceden kayıt olması gerekmektedir. Temel Bilgi Teknolojileri Seviye Tespit Sınav Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu sistem; Bilgisayar Biilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUYAMER) ve Enformatik Bölümü tarafından düzenlenentemel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

Sponsorluk Dosyası Rehberi

Sponsorluk Dosyası Rehberi Sponsorluk Dosyası Rehberi Bu dosya, örnek teşkil etmesi adına 2018 yılında Anasponsor ekibi tarafından rehber niteliğinde hazırlanmıştır. Dosyayı Niye Hazırlıyoruz? Projemize ait sponsorluk dosyasını

Detaylı

Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması

Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması 1 Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması Problem Bireylerin yaşadığı çevreye uyum sağlaması durumunda ortaya çıkan olumsuzluklar ve çatışmalar problem olarak değerlendirilir. Bu durumdaki

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Game Satış Logosu. Koyu Renkli Dikey Logo. Beyaz Renkli Yatay Logo. Açık Renkli Dikey Logo. Tek Renk Açık Yatay Logo. Tek Renk Koyu Yatay Logo

Game Satış Logosu. Koyu Renkli Dikey Logo. Beyaz Renkli Yatay Logo. Açık Renkli Dikey Logo. Tek Renk Açık Yatay Logo. Tek Renk Koyu Yatay Logo Game Satış Logosu Beyaz Renkli Yatay Logo Açık Renkli Yatay Logo Koyu Renkli Yatay Logo Tek Renk Açık Yatay Logo Tek Renk Koyu Yatay Logo Açık Renkli Dikey Logo Koyu Renkli Dikey Logo Tek Renk Açık Dikey

Detaylı

Çocuk Dergiciliği Alanında Türkiye den İki Örnek Bilim Çocuk ve Meraklı Minik

Çocuk Dergiciliği Alanında Türkiye den İki Örnek Bilim Çocuk ve Meraklı Minik Çocuk Dergiciliği Alanında Türkiye den İki Örnek Bilim Çocuk ve Meraklı Minik Zuhal Özer 18 Nisan 2013, İzmir Çocuk Dergileri - Amaçlar Çocuklara küçük yaşlardan itibaren bilimi sevdirmek, Bilimin yaşamın

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Söz konusu tasarım olduğu zaman kesin kuralların olmadığını, daha çok genel kabul gören uygulamaların olduğunu belirtmek gerekir.

Söz konusu tasarım olduğu zaman kesin kuralların olmadığını, daha çok genel kabul gören uygulamaların olduğunu belirtmek gerekir. DERGİ TASARIMI Dergi Siyaset, edebiyat, teknik, kültür, magazin, ekonomi vb. konuları inceleyen ve belirli aralıklarla çıkan süreli yayındır. Dergiye mecmua da denir. Bir derginin içeriği derginin amacına

Detaylı

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur.

hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. KULLANIM KILAVUZU hangiokuldaokumaliyim.com tamamen responsive olarak tasarlanmış bir site olup, masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil tüm cihazlarda kullanıma uygundur. İÇERİK 1. Hikayemiz 2. Hangi okulda

Detaylı

TASARIM ODAKLI DÜŞÜN KAHVALTILIKLAR

TASARIM ODAKLI DÜŞÜN KAHVALTILIKLAR TASARIM ODAKLI DÜŞÜN KAHVALTILIKLAR DOĞADAN İLHAM ALARAK TASARLIYORUZ! Ufuk Ceylan ve Dilek Yördem Ceylan Anne babalara... Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan tasarım kavramı aslında çok eskilere dayanır.

Detaylı

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ İÇİN SAHTECİLİĞE KARŞI GELİŞTİRİLEN SON YÖNTEM

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ İÇİN SAHTECİLİĞE KARŞI GELİŞTİRİLEN SON YÖNTEM MINELAB GPX ÜRÜNLERİ İÇİN SAHTECİLİĞE KARŞI GELİŞTİRİLEN SON YÖNTEM Gerçek Minelab ürünleriyle gerçek performans kampanyasının bir parçası olarak, GPX serisi dedektörlere yönelik SMS ile cihazın orijinalliğini

Detaylı

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 [E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 Neden Ayser Bilgisayar? Bundan 10 yıl önce insanlar bir ürün almak için mağaza mağaza dolaşırlar ve farklı fiyatları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1... Teknik veriler 2... Dergi profili 3... ½ milyon okuyucu 4... Erişim alanı : Ülke geneli

İÇİNDEKİLER. 1... Teknik veriler 2... Dergi profili 3... ½ milyon okuyucu 4... Erişim alanı : Ülke geneli MEDYA VERİLERİ 2015 İÇİNDEKİLER 1... Teknik veriler 2... Dergi profili 3... ½ milyon okuyucu 4... Erişim alanı : Ülke geneli 5... Hedef kitle : Türk okuyucu 6... Almanya da yaşayan Türk nüfusu 7... Sayıca

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 3. SINIF 3. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını sorgulama;

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure SAYFA NO/ Page Number 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürle ICCS logosu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım logosunun ICCS den hizmet alan müşteriler tarafından nasıl kullanılması gerektiğinin ifade

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz?

TEST: Nasıl Daha Verimli Öğrendiğinizi Biliyor musunuz? Nasıl öğrendiğinizi biliyor musunuz? Ve ne kadar verimli öğrendiğinizi İşte bu test ile ne kadar verimli bir öğrenmeye sahip olduğunuzu anlayacaksınız, eksikliklerinizi tespit edeceksiniz. Haydi iş başına.

Detaylı

Pazarlama İletişimi-3

Pazarlama İletişimi-3 Pazarlama İletişimi-3 Reklamın Makro Ekonomik Rolü Ad=Market Power Ad=Information Sentezci görüş Reklam Türleri Doğrudan harekete geçirici Dolaylı olarak etkili Birincil talep yaratan reklamlar Seçici

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

Görsel Tasarım İlkeleri ve İnfografik Hazırlama.

Görsel Tasarım İlkeleri ve İnfografik Hazırlama. Görsel Tasarım İlkeleri ve İnfografik Hazırlama www.herkesicinkutuphane.org Plan Görsel Tasarım İlkeleri İnfografik Nedir? İnfografik Tasarım İlkeleri Piktochart kullanımı Nasıl öğreniriz? Görsel Ögeler

Detaylı

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bir öğretim materyali seçerken hangi unsurlara dikkat edilmesi

Detaylı

27. Ulusal Kimya Kongresi

27. Ulusal Kimya Kongresi CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITESI 1 9 9 2 TÜRKİYE KİMYA DERNEĞİ 27. Ulusal Kimya Kongresi 23-28 Ağustos 2015 ÇANAKKALE DESTEK DOSYASI KİMYA 2015 100. Y I L www.kimya2015.org DİZİN Genel Bilgiler 2 Destek

Detaylı

Etkileyici Sunum Yapma Kuralları

Etkileyici Sunum Yapma Kuralları Etkileyici Sunum Yapma Kuralları TEMEL KURALLAR 20 Slayt: Ne daha çok, ne daha az! 5 Dakika: Her slayt 15 saniyede bir otomatik geçecek. Böylece 15 saniye x 20 slayt= 5 Dakika Slaytlarınız İçin Bazı İpuçları

Detaylı

Öğretim Materyali Tasarımı

Öğretim Materyali Tasarımı Öğretim Materyali Tasarımı Öğrenci gereksinimlerini tam olarak karşılayacak hazır materyallerin seçilmesi ve kullanılması gerekir. Bu sağlanamıyorsa, var olan materyalin uygun hale getirilmesi gerekir.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 6+1 Analitik Yazma Modeli ile Düşlerimin Peşinde Selda AKTAŞ Nergiz İLİMEN ÇALIŞMANIN AMACI Öğrencilerin sıkıcı, kendini tekrarlayan, monoton yazılar yazmak yerine özgün, akıcı,

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem Gerçek Minelab ürünleriyle gerçek performans kampanyasının bir parçası olarak, GPX serisi dedektörlere yönelik SMS ile cihazın orijinalliğini

Detaylı

Facebook Reklam. Kılavuzu-2

Facebook Reklam. Kılavuzu-2 Facebook Reklam Kılavuzu-2 Temelin Ötesine Geçmek Şimdiye kadar Facebook reklam hesabınızı oluşturdunuz, bazı kampanyalar düzenlediniz ve ara yüzle nasıl uğraşacağınızı öğrendiniz. Bundan sonra ise kitleler,

Detaylı

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir.

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir. 12 DÜZEN TABLOLARI Microsoft Office FrontPage 2003 programında düzen tabloları ve hücrelerini kullanarak, profesyonel görünümlü Web sayfası düzenleri oluşturabilirsiniz. Düzen tablosu, sayfa düzeni için

Detaylı

DERGİ SAYFASI HAZIRLAMA DERGİ TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ. Orta düzey

DERGİ SAYFASI HAZIRLAMA DERGİ TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS YAYIN GRAFİĞİ SINIF 12 - D ÜNİTE DERGİ SAYFASI HAZIRLAMA KONU DERGİ TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel olarak

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Amacımız. Gönüllülük konusunda farkındalık yaratmak ve insanları gönüllü olma konusunda teşvik etmek, cesaretlendirmek.

Amacımız. Gönüllülük konusunda farkındalık yaratmak ve insanları gönüllü olma konusunda teşvik etmek, cesaretlendirmek. Sorunumuz Ne? Türkiye de gönüllü sayısı çok düşük ve gönüllülük konusunda genel bir bilinç yok. İnsanlar Nasıl gönüllü olunur?, Gönüllüler neler yapar? gibi sorulara cevap bulamıyorlar. Amacımız Gönüllülük

Detaylı

Performans Görevi. Talha, Furkan, Gizem, Zeynep Merhaba Çocuklar

Performans Görevi. Talha, Furkan, Gizem, Zeynep Merhaba Çocuklar Performans Görevi İçerik Düzeyi SOSYAL BİLGİLER Öğrenme Alanı: Kültür Miras Kazanımlar: Kanıt kullanarak Atatürk İnkılaplarının öncesi sonrasındaki günlük yaşamı karşılaştırır. Atatürk inkılâplarıyla ilkelerini

Detaylı

SUNUM TEKNİKLERİ. Burcu Örentürk Aybat

SUNUM TEKNİKLERİ. Burcu Örentürk Aybat SUNUM TEKNİKLERİ Burcu Örentürk Aybat Isınalım! Çoklu ortam araçlarında sunum hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir fikir/kural/ipucu düşünün. Power Point programını kullanın. Bu fikiri/kuralı/ipucunu

Detaylı

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368

A/B TESTING. Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 A/B TESTING Mert Hakan ÖZLÜ N14111368 İÇERİK A/B Testi Nedir? A/B Testinin Amacı Nedir? A/B Testi Nasıl Uygulanır? A/B Testi Nerelerde Kullanılır? A/B Testi ile Nasıl Değişiklikler Yapılabilir? A/B Testi

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU İçindekiler BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR...

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU 1 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN... 4 UYGULAMA SIRASINDA OKUNACAK YÖNERGE... 9 UYGULAMADA

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - WEB SİTE EKSİKLERİ (02/07/2013) İLETİŞİM SAYFASI: 1- İLETİŞİM sayfasında şirket adresi Google map ile gösterilmemiş. 2- Mesaj formunun üstüne Bize Yazın şeklinde başlık eklensin - - - - - - - - - - - -

Detaylı

Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları

Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları GRU-11-P-LP-105-DJ-IT Dislektik çocukların ebeveynlerine ipuçları ÇALIŞTAY DÜZENLEME REHBERİ Bu kitapçık Hayatboyu Öğrenme Programı-Gruntvig Öğrenme Ortaklıkları Programı kapsamında finanse edilmiştir

Detaylı

www.temelteknoloji.com.tr ERP Projenizin Adımları ile İhtiyaç ve Fark Analizi Atölye Çalışmasının İlişkisi www.temelteknoloji.com.

www.temelteknoloji.com.tr ERP Projenizin Adımları ile İhtiyaç ve Fark Analizi Atölye Çalışmasının İlişkisi www.temelteknoloji.com. ERP Projenizin Adımları ile Atölye Çalışmasının İlişkisi 1. Mevcut sisteminizi baştan sona sorgulayın. 2. Yazılım seçim sürecinizin hedefini belirleyin. Bir ERP Projesi gerçekleştirmek şirketiniz için

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

M. Tevfik GÖKSU Esenler Belediye Başkanı

M. Tevfik GÖKSU Esenler Belediye Başkanı Değerli çalışma arkadaşlarım, Esenler Belediyesi, Esenler in, medeniyetlerin buluşma noktası ve kültür başkenti İstanbul ile bütünleşmiş, belediyecilik alanında tüm ihtiyaçları karşılanmış, insan-mekan

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir.

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir. Hazırlayan ve sunan: Süleyman Nihat ŞAD 2 Kontrast/ Zıtlık ÇİZGİ ALAN-BOŞLUK DOKU Çizgi; gözü, belirli bir alanda ya da bir alan etrafında hareket ettirerek dikkatleri çeken tek boyutlu bir araçtır. ŞEKİL-FORM

Detaylı

Bu bölümü bitirdiğinizde

Bu bölümü bitirdiğinizde GÖRSEL TASARIM 1 Bu bölümü bitirdiğinizde Görsel tasarım öğelerinden çizgi, şekil, alan, boyut, doku, renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak, Görsel tasarım ilkelerinden bütünlük, denge, vurgu, hizalama,

Detaylı

PHOTO STORY ÖĞRENİYORUM. Emine DEĞİRMENCİ Hilal KAYA Sevim DEMİR

PHOTO STORY ÖĞRENİYORUM. Emine DEĞİRMENCİ Hilal KAYA Sevim DEMİR PHOTO STORY ÖĞRENİYORUM Emine DEĞİRMENCİ Hilal KAYA Sevim DEMİR MODÜLÜN ADI: Photo Story Öğreniyorum MODÜLÜN TANIMI: Bu modül Photo Story programı ile fotoğraflara farklı efektler uygulayarak ve müzik

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak.

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak. İÇİNDEKİLER Festival Hakkında... 3 Festival Programı... 4 Line Up (1.Gün)... 5 Line Up (2. Gün)... 6 Festival'in Tanıtımı... 7 Rakamlarla MagicalFest... 8 Festival Alanı... 9 Festivalin Mobil Uygulaması...

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA

PROJEYİ OLUŞTURAN ÖĞELER PROJE RAPORU YAZMA PROJE NEDİR? Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak, istedikleri bir alanda/konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda

Detaylı

Gerçekçi (Realistic) görseller, üzerinde durulan gerçek nesneyi gösterir. Örneğin bir arabanın resmi gerçekçi bir görsel öğe olarak kullanılabilir.

Gerçekçi (Realistic) görseller, üzerinde durulan gerçek nesneyi gösterir. Örneğin bir arabanın resmi gerçekçi bir görsel öğe olarak kullanılabilir. GÖRSEL TASARIM UNSURLARI Görsel Unsurlar Sözel Unsurlar Çekicilik Katan Unsurlar Gerçekçi Yazı Tipi Dikkat Çekici Şematik Stil Sayısı Dokunulabilir Benzeşik Büyük Harf Etkileşimli Dr. Sakıp KAHRAMAN Bayburt

Detaylı

Büyük Olsun. Etkin PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Etkili PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Büyük Olsun (Metin) Bu Arial 44. Bu Arial 44

Büyük Olsun. Etkin PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Etkili PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Büyük Olsun (Metin) Bu Arial 44. Bu Arial 44 Etkin PowerPoint Sunusu Hazırlama Etkili PowerPoint Sunusu Hazırlama Mustafa SÖZBİLİR KKEF Büyük Tutarlı Ardışık Sade (basit) En iyi görünüm için PowerPoint 2001 veya sonrası tercih edilmeli Devam etmek

Detaylı

Microsoft Office Publisher 2016

Microsoft Office Publisher 2016 Microsoft Office Publisher 2016 Publisher 2016 Publisher görsel açıdan zengin, profesyonel görünümlü yayınlar oluşturmanıza yardımcı olan bir masaüstü yayımcılık uygulamasıdır. Bilgisayarınızda Publisher'la

Detaylı

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz.

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. YARATICI OKUMA DOSYASI En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. MAVİŞ Mavişe göre Dünya nın ¾ nün suyla kaplı olmasının nedeni nedir?...... Maviş in gözünün maviden başka renk görmemesinin

Detaylı

Fotoğrafta kompozisyon fotoğraf çerçevesinin içine yerleştireceğimiz nesneleri düzenleme anlamına gelir.

Fotoğrafta kompozisyon fotoğraf çerçevesinin içine yerleştireceğimiz nesneleri düzenleme anlamına gelir. KOMPOZİSYON Kelime anlamı: Ayrı ayrı parçaları bir araya getirerek bir bütün oluşturma biçimi ve işi. Öğrencilere duygu ve düşüncelerini etkili ve düzgün bir biçimde anlatmaları için yaptırılan yazılı

Detaylı

Out of Home. Afiş tasarımı. Önemli tasarım unsurları

Out of Home. Afiş tasarımı. Önemli tasarım unsurları Out of Home Afiş tasarımı Önemli tasarım unsurları Başarıya giden yol; hızlı seçilebilirlik Afişler, özellikle hızlı bir şekilde etki yaratması gereken reklam taşıyıcılarıdır hem hızlı algılanabilmeli

Detaylı

REKLAM ORTAMLARI. Öğr. Gör. Şadiye Nur GÜLEÇ

REKLAM ORTAMLARI. Öğr. Gör. Şadiye Nur GÜLEÇ Ünite 7 REKLAM ORTAMLARI Öğr. Gör. Şadiye Nur GÜLEÇ Bu ünitede, reklam ortamları konusu işlenecektir. REKLAM ORTAMLARI Ürün ya da hizmet sunumu için planlanan reklam ya da reklam kampanyasının en önemli

Detaylı

Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu

Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu 15.04.2014 1 Dinleyici kitlenizi belirleyin. Sunumun ana mesajını belirleyin. Sunumun 1. ve 2. slaytında olması gerekenler.

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003)

Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Sunu Hazırlama Paket Programı (Microsoft Office PowerPoint 2003) Herhangi bir konu için sunum hazırlamamız gerektiğinde kullanılacak olan bir program. Sunu hazırlama programı sayesinde, yansıda dinleyicilerin

Detaylı

Hayal Gücümüzü Kullanın.

Hayal Gücümüzü Kullanın. Hayal Gücümüzü Kullanın. Faaliyet Alanlarımız Grafik Tasarım Kurumsal Kimlik Broşür & El İlanı İnsert Tasarımı Afiş Katalog Dergi Tasarımı Gazete Reklamları Ambalaj Tasarım 3D Modelleme Açık Hava Reklamcılığı

Detaylı

VETERİNER HEKİMLER ODASI KLİNKLERE ÖZEL WEB PAKETLERİ

VETERİNER HEKİMLER ODASI KLİNKLERE ÖZEL WEB PAKETLERİ Her Kliniğin Web Sitesi Olsun! VETERİNER HEKİMLER ODASI KLİNKLERE ÖZEL WEB PAKETLERİ Günümüzde web sitesi tüm kurum ve kuruluşlar için ihtiyaç haline gelmiş durumdadır. Ayrıca yeni yürürlüğe giren Türk

Detaylı

GİRDİALIMI. Sistemin işleyişinde gereksinim duyulan verilerin sisteme girişinin yapılabilmesi için öncelikle toplanmaları gerekmektedir.

GİRDİALIMI. Sistemin işleyişinde gereksinim duyulan verilerin sisteme girişinin yapılabilmesi için öncelikle toplanmaları gerekmektedir. GİRDİ TASARIMI GİRDİ TASARIMI Geliştirilenyazılımın güvenilir ve geçerli bir yazılım olabilmesi iyi bir girdi tasarımı ile olanaklıdır. Diğer taraftan geliştirilen yazılımlar için kullanışlılık sahip olunması

Detaylı

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Y.Doç.Dr. Mustafa Sert msert@baskent.edu.tr Bilgisayar Mühendisliğ i Bölümü Baş kent Universitesi Ankara 06810 TÜRKİ YE İçerik 2 Giriş Sunum Kaygısı Sunum Aşamaları Sunum öncesinde

Detaylı

ilk izlenim her şey.

ilk izlenim her şey. ilk izlenim her şey. ilk IV izlenim her şey. V Chıp Kıdd ISBN 978-605-322-289-7 2015, Chip Kidd Orijinal adı ve yayıncısı: Judge This, TED Books Türkçe yayın hakları Akcalı Telif Hakları tarafından sağlanmıştır.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER. Danışman Öğretmen Aslı Çakır

HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER. Danışman Öğretmen Aslı Çakır HAZIRLAYANLAR 4D SINIFINDAN DENİZ ARIKAN SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA SU TOPRAK ASU LAL ÖCALAN ŞİMAL ÖZER Danışman Öğretmen Aslı Çakır 2010 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 1 2. Front Page İle Web Tasarımı... 1 3.

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 TASARIM 1 Tasarım Nedir? 1 Gerçek Hayatımızdaki Tasarım Ürünleri 2 Teknoloji Ortamındaki Tasarım Ürünleri 3 Tasarım Yeteneğinin Keşfedilmesi 4 Tasarım Ürününün Meydana Gelmesi

Detaylı

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ ÇOCUK KATILIMI YÖNERGESİ GEREKÇE Medya, iletişim ortamı, yazılı, sesli ve görüntülü iletişim araçları ve kitle iletişim araçlarının tümünü kapsayan bir kelimedir. Yönerge

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri. Öğr. Gör. Murat YAZICI

Etkili Sunum Teknikleri. Öğr. Gör. Murat YAZICI Etkili Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Murat YAZICI ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Nedir? Bir konuyu, mesajı iletmek amacıyla gerçekleştirilen sözlü ve/veya görsel iletişimdir. Amaç? İletilmek istenilen mesajların

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Portfolyo kavramı genel anlamıyla ele alınırsa kişinin katılım sağlayacağı sektöre dair uzmanlık alanı/alanlarıyla ilgili ölçme ve değerlendirmeyi

Portfolyo kavramı genel anlamıyla ele alınırsa kişinin katılım sağlayacağı sektöre dair uzmanlık alanı/alanlarıyla ilgili ölçme ve değerlendirmeyi Portfolyo kavramı genel anlamıyla ele alınırsa kişinin katılım sağlayacağı sektöre dair uzmanlık alanı/alanlarıyla ilgili ölçme ve değerlendirmeyi sağlayan görsel bir araçtır. Portfolyo vasıtasıyla kişinin

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

32-İnovasyon sürecinde çalışma prensibini uygulayacak yeni bir yol veya ürün aramak için sorgulamalar

32-İnovasyon sürecinde çalışma prensibini uygulayacak yeni bir yol veya ürün aramak için sorgulamalar ADI; 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH ORTAOKULU TEKNOLOJİ VE DERSİ 1.DÖNEM 1. GENEL DEĞERLENDİRME SINAVIDIR. SOYADI SINIF NO PUANI SOLDAN SAĞA 2-Akıllı tahtanın işletim sistemidir. 4-Döngüsel tasarım

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı