Program Türü. Eğitim Süresi. Yüksek Lisans. I. Öğretim Öğrenci Sayısı. II. Öğretim Öğrenci Sayısı KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Program Türü. Eğitim Süresi. Yüksek Lisans. I. Öğretim Öğrenci Sayısı. II. Öğretim Öğrenci Sayısı KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ"

Transkript

1 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Günümüzde e-uygulamalardan (e-devlet, e-iş, e-ticaret ) savunma sanayisine, haberleşme ve elektronik teknolojisinden eğitim ve sağlık sektörüne kadar her konuda Bilgisayar Mühendisliği'nin önemi ve etkisi artmaktadır. Sonuç olarak hayatımızın can damarı durumuna gelmiş olan bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişiminde Bilgisayar Mühendisliği önemli rol oynamaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, öğrenciye modern bilişim teknolojilerinin temel kuramsal kavramlarını ve ilkelerini teorik eğitimin yanında yoğun pratik uygulamalarla destekli bir şekilde vermektedir. Bölümün başlıca amaçları, Bilgisayar Mühendisliği alanındaki bilimsel, endüstriyel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek öğrencilerini ileri araştırmalara yöneltmek ve bu gelişmelere katkıda bulunarak daha ileri noktalara gitmesini sağlamaktır. Bölüm öğrencileri Mühendislik Fakültesi içindeki Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ile Çift Anadal programlarına (ÇAP), yurt içi ve yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerle öğrenci değişim programlarına (FARABİ, ERASMUS) katılabilmektedir. Üniversitemize ait Teknopark ta ağırlıklı olarak bulunan bilişim firmalarında staj yapma ve yarı zamanlı çalışma imkanlarına sahip olabilmektedirler. Mezunlarımız bilişim sektörünün önde gelen firmalarında önemli konumlarda bulunmaktadır. Bölümümüzdeki öğrencilerin büyük bir kısmı yarı zamanlı olarak birçok bilişim firmasında çalışmaktadır. Böylece mezun olmadan kendilerini geliştirebilecekleri alanları belirleyebilmektedirler. Program Türü MF-4 Eğitim Dili Türkçe Eğitim Süresi 4 Yıl Yüksek Lisans Var Doktora Var ÇAP Var I. Öğretim Öğrenci Sayısı 606 II. Öğretim Öğrenci Sayısı 524

2 Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, 2001 güz döneminde Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur Eğitim Öğretim dönemi itibari ile bölümümüzde bulunan yüksek lisans öğrenci sayısı 67 dir. Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı, 2012 güz döneminde Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılmış olup, 2013 bahar döneminde öğrenci alımına başlanmıştır Eğitim Öğretim Bahar dönemi itibari ile bölümümüzde bulunan doktora öğrenci sayısı 33 dür. Temel Bilgisayar, Elektronik, Görüntü İşleme, Gömülü Sistemler ve Bilgisayar Ağları laboratuvarlarına sahip olan Bilgisayar Mühendisliği bölümünde veritabanı sistemleri, web programlama, sistem yönetimi, bilgisayar ağları, gömülü sistemler, dağıtık sistemler, bilgisayar güvenliği, insan-bilgisayar etkileşimi ve görüntü işleme konularında gelişmeler izlenmekte ve proje bazlı konularda çalışmalar yürütülmektedir. 3 profesör, 2 doçent, 7 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 9 araştırma görevlisi ve 1 uzmandan oluşmaktadır. Bölümümüz öğretim üyeleri veritabanı sistemleri, bilgisayar ve ağ güvenliği, web programlama, sistem yönetimi, bilgisayar ağları, gömülü sistemler, dağıtık sistemler, insanbilgisayar etkileşimi ve görüntü işleme konularında gelişmeleri izlemekte ve proje bazlı konularda çalışmalar yürütülmektedir. Bölümümüz öğretim üyeleri araştırma alanları ile ilgili çeşitli uluslararası dergilerde çalışmalarını yayınlamakta ve yine çeşitli ulusal ve uluslararası kongrelerde çalışmalarını bildiri olarak sunmaktadırlar. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi B Blok Umuttepe Yerleşkesi Tel: E-posta: bilgisayar@kocaeli.edu.tr

3 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları, Bilgisayar Mühendisliği temel alanı yanında; Bilgi sistemleri, bilişim teknolojileri, bilgisayar bilimleri alanlarında; Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili eğitim ve öğretim kuruluşlarında akademik eleman olarak, Planlama ve Analiz: iş analisti, sistem analisti Tasarım: yazılım tasarım uzmanı, yazılım modelleme uzmanı Geliştirme: yazılım mimarı, proje yöneticisi Test-Kalite Güvence: yazılım kalite uzmanı- test mühendisi, test yöneticisi Veri ve Veritabanı yönetimi: veri yöneticisi, veri analisti, veri modelleme uzmanı, veri madencisi, veritabanı yöneticisi, veritabanı mimarı Bilişim Güvenliği: bilişim güvenliği uzmanı, ağ ve internet güvenlik uzmanı, güvenlik danışmanı, bilgi güvenliği analisti, adli bilişim uzmanı, sızma test uzmanı Ağ yönetimi: ağ analisti ve tasarımcısı, ağ yöneticisi, ağ mühendisi, ağ destek uzmanı Web-İnternet: içerik yöneticisi, web tasarımcısı, web geliştiricisi, Çoklu Ortam: 2D/3D grafik uzmanı, multimedya tasarımcısı, eğitim tasarımcısı Bilgisayar Mühendisliği ve bir çok disiplinler arası Ar-Ge projelerinde araştırmacı Bilgisayar Mühendisliği konularında serbest olarak (freeancer) da çalışabilirler. Bunlara ek olarak bölümümüzdeki öğrencilerin büyük bir kısmı yarı zamanlı olarak birçok bilişim firmasında çalışmaktadır. Böylece mezun olmadan kendilerini geliştirebilecekleri alanları belirleyebilmektedirler. Bölümümüzde, firmalar tarafından düzenlenen seminerler sayesinde öğrencilerimiz iş hayatı hakkında bilgilendirilmektedir.

4 Bölümümüz Tarafından Yürütülen/Yürütülmüş Projeler Proje Adı Müzeler İçin Akıllı Takip Sistemi Kampüs İntranet Sistemi için Kablosuz Yerel Alan Ağı Tabanlı Güvenlik Ortam Erişim Kontrolü Uygulaması Ürünlerin Zayıf Özelliklerinin Türkçe Kullanıcı Yorumlarından Özellik Tabanlı Sentiment ile Keşfedilmesi Üçüncü Nesil (3G) Gezgin Haberleşme Sistemleri için Smart Anten Sistemi Algoritması Geliştirilmesi ve Prototip Üzerinde Uygulanması Çoklu Alıcı Çoklu Verici Anten Sistemli Rf- Alıcı-Verici Ünitesinin Geliştirilmesi Kablosuz Algılayıcı Ağlarda Akıllı Anten Kullanan Sektörel Tarama Tabanlı Konum Tahmini: OPNET ile Simülasyon Çalışması Çoklu-Giriş Çoklu-Çıkış (MIMO) Sistemlerde Kanal Tahmini ve Performans İyileştirmesi Etkin Üretim Miktarı ve Emniyet Stoğu Seviyesinin Belirlenmesinde Kullanılacak Yeni Bir Yöntem Eş Zamanlı El Yazısı ve Kullanıcı Tanıma Uydu Mozaik Görüntülerinden Adaların Tespiti ve Yüksek Başarımlı Zaman-Mekânsal Analizler için Vektörel Modellenmesi Yerel Bulut Sunucu Tabanlı Etkin Bir Veri Saklama ve İçerik Dağıtımı Yönetimi Sistemi Türü KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin 2003 yılından itibaren KOUBK isimli öğrenci kulübü aktif olarak faaliyet göstermektedir. Internet adresi olan kulübün amacı; üyelerinin sosyal, kültürel, mesleki ve sportif faaliyetlerine yardımcı olmak, onlara rehberlik etmek, üyelerin koordineli bir şekilde çalışmalarını sağlamaktır. Kulüp tarafından gerçekleştirilen etkinlikler arasında eğitim seminerleri, fuar ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalara eğitim gezileri, sosyal geziler, bilişim yarışmaları, eğitim ile ilgili bilgi paylaşımları için forumlar yer almaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Öğrenci Klubü son olarak ülke çapındaki tüm Bilgisayar Mühendisleri öğrencilerini bir araya getiren 9. BİLMÖK 13 'ün ev sahipliğini de yapmıştır.

5 Akademik Kadro Prof. Dr. Adnan Kavak Prof. Dr. Yaşar Becerikli Haberleşme, Kablosuz Haberleşme (3G, 4G, LTE, 4G+, Algılayıcı Ağlar, Adhoc Ağlar, RFID Sistemler), Akıllı Anten ve MIMO sistemler, Bulut Bilişim (Sinyalleşme, Senkronizasyon), E-sağlık sistemler, Mobil Uygulama, Veri Madenciliği Uygulamaları, Karar Destek Sistemleri Oda: 3015 Tel: Akıllı Sistemler, İşaret ve Görüntü İşleme, Biyomedikal İşaret/Görüntü İşleme, Bulanık Sistemler, Sinir Ağları, Dalgacık Teorisi, Benzetim (Simülasyon), Modelleme ve Tanıma, Optimal Kontrol, Optimizasyon Teorisi, İHA Oda: 3008 Tel: Prof. Dr. Nevcihan Duru Doç. Dr. Ahmet Sayar Veri Madenciliği, Bulanık Mantık, Veritabanları Oda: 3012 Tel: Dağıtık Sistemler, Uzaktan Algılama, Web tabanlı Cografi Bilgi Sistemleri, Uzamsal veri analizleri Oda: 3014 Tel: Doç. Dr. Kerem Küçük Yrd. Doç. Dr. A. Burak İnner Kablosuz Haberleşme Sistemleri (3G, 4G ve LTE), Gömülü Sistemler (DSP ve FPGA), Bilişim Sistemleri, Konum Belirleme Sistemleri, UWB Sistemleri Oda: 3013 Tel: Paralel Robotların Modellenmesi, Kinematik Tasarım ve Optimizasyon, Veriyapıları ve Algoritmalar, Hiyerarşik Ağaç Veri Yapıları, E-Öğrenme, Yazılım Tanımlı Ağ, Web Tasarım ve Programlama Oda: 3022 Tel:

6 Akademik Kadro Yrd. Doç. Dr. Alev Mutlu Yrd. Doç. Dr. Davut İncebacak Çok-İlişkisel Veri Madenciliği, Tümevaran Mantık Programlama, Kavram Keşfi, Biyoenformatik Oda: 3017 Tel: Bulut Bilişim, Hücresel Ağlar, Kablosuz Algılayıcı Ağlar, Matematiksel Programlama, Bilgi ve Ağ Güvenliği, Bilgisayar ve İletişim Ağları, Uzaktan Eğitim Oda: 3010 Tel: Yrd. Doç. Dr. Orhan Akbulut Yrd. Doç. Dr. Pınar Onay Durdu İmgeç İşleme, Video Kodlama, Hedef Tespiti ve Hedef Takibi, Bilgisayar Görü Oda: 3005 Tel: Yazılım Mühendisliği, Yazılım Kalitesi, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Uzaktan Eğitim, E-öğrenme Oda: 3022 Tel: Yrd. Doç. Dr. Sevinç İlhan Omurca Yrd. Doç. Dr. Suhap Şahin Makine Öğrenmesi, Veri Madenciliği, İnternet Madenciliği, Veri Tabanı Sistemleri, İşletim Sistemleri Oda: 3009 Tel: Sayısal Mantık Devreleri Tasarımı, Bilgisayar Mimarisi, FPGA Oda: 3007 Tel:

7 Akademik Kadro Öğr. Gör. Dr. Onur Gök Arş. Gör. Burcu Kır Bilgisayar Ağları, Nesneye Yönelik Programlama, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Bilgisayar Mimarisi Oda: 3021 Tel: İşaret İşleme, İmge İşleme Bilgisayarda Görü Gömülü Sistemler Oda: 3020 Tel: Arş. Gör. Ekin Ekinci Arş. Gör. Meltem Kurt Yazar Analizi, Metin Madenciliği, Veri Madenciliği, Adli Bilişim Oda: 3006 Tel: Şifreleme Yöntemleri, Kriptoloji, Steganografi, Veri Gizleme, Veri Madenciliği, İmge İşleme Oda: 3020 Tel: Arş. Gör. Fidan Kaya Arş. Gör. Mehmet Ali Altuncu Veri Madenciliği, Filtreleme Yöntemleri, İşbirlikçi Filtreleme Yöntemi Oda: 3006 Tel: Görüntü İşleme, Sinyal İşleme, FPGA Oda: 3023 Tel:

8 Akademik Kadro Arş. Gör. Süleyman Eken Arş. Gör. Ali Uçar Uzaktan Algılama, Görüntü İşleme, Mekansal Veritabanları ve CBS, Veri Senkronizasyonu Oda: 3013 Tel: Görüntü İşleme, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Veri Madenciliği, Web Teknolojileri Oda: 3023 Tel: Arş. Gör. Hikmetcan Özcan Uzman Ömür CAN Indoor Location, Arduino Kit,.Net Teknolojileri, MS SQL, ASP.NET Oda: 3013 Tel: Web Sorumlusu, Ağ Yöneticisi, Fakülte Web Koordinatörü Oda: 3011 Tel:

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1982 yılında kurulan bölümümüz 1986 yılında ilk mezunlarını vermiştir 1300 1300 Lisans, 190 25 190 Yüksek Lisans, 25 Doktora 93 Bölüm kontenjanımız

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2016 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERS PROGRAMI (Lisanstan gelenler için)

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERS PROGRAMI (Lisanstan gelenler için) BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERS PROGRAMI (Lisanstan gelenler için) HAZIRLIK PROGRAMI COME 27 İleri Nesneye Yönelik Programlama 5 COME 21 Veri Yapıları ve Algoritmalar COME 22 COME 1 COME 1 COME 411

Detaylı

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. YIL 1. DÖNEM 0370060001 Algoritma ve

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ENFORMASYON BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI (Tezli Program)

BİLGİSAYAR VE ENFORMASYON BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI (Tezli Program) BİLGİSAYAR VE ENFORMASYON BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI (Tezli Program) HAZIRLIK PROGRAMI COME 27 İleri Nesneye Yönelik Programlama 2+2 3 5 COME 218 Veri Yapıları ve Algoritmalar 2+2 3 6 COME 226

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2015 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 4 YILLIK EĞİTİM PLANI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİDİR)

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 4 YILLIK EĞİTİM PLANI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİDİR) 1. Yıl 1. Dönem 2. Dönem MATH111 Analiz I 3 2-4 6 MATH 112 Analiz II 3 2-4 6 CENG 101 Bilgisayar Mühendisliğine Giriş 3 0-3 5 EENG 112 Fizik II 3 2-4 6 CENG 141 Programlama ve Problem Çözme I 3 2-4 6 CENG

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2017 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. http://ehm.kocaeli.edu.tr

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. http://ehm.kocaeli.edu.tr KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://ehm.kocaeli.edu.tr Bölüm hakkında Bu bölümde yetişen mühendis adayları, elektronik devre ve sistem tasarımı, kontrol ve otomasyon

Detaylı

DERS SEÇİM KILAVUZU. Sınıf Dönemi Kodu Adı Sınıf Dönemi Kodu Adı. Nesne Yönelimli Programlama. Yazılım Tasarımı ve Mimarisi

DERS SEÇİM KILAVUZU. Sınıf Dönemi Kodu Adı Sınıf Dönemi Kodu Adı. Nesne Yönelimli Programlama. Yazılım Tasarımı ve Mimarisi DERS SEÇİM KILAVUZU 1. Ön Koşul Talep Edilen Dersler Hakkında i. Bölümümüze Yüksek Öğrenim Kurumları yerleştirme sınavı ile gelen Öğrenciler için Tablo 1 de verilmiş olan ve bölümümüz ders planında yer

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Misyon & Vizyon Misyon Havacılık ve uzay sektörü ile işbirliği içinde dünya standartlarında eğitim ve araştırma yapmak ve değişen dünyaya adapte olabilen, öncü ve aranan Bilgisayar

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://muhendislik.sdu.edu.tr/endustri Ekim, 2012 Isparta SDÜ MF Endüstri Mühendisliği Bölümü 2012 2 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL INT-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 INT-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL INT-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 INT-5602 TEZ HAZIRLIK

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Yeni Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine Uygun Olarak Düzenlenen ve 2016-2017 Güz Döneminde Öğretime Başlayan Öğrencilerimiz İçin Uygulanacak Olan Bilgisayar

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği için. ÖSS tercih rehberi. 1. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi kimdir?

Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği için. ÖSS tercih rehberi. 1. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi kimdir? Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği için ÖSS tercih rehberi İlgili web siteleri Bölümümüz resmi web sitesi: http://mf.kou.edu.tr/elohab Bölümümüz forumu: http://www.kouelohab.com

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (2018-2019 Öğretim Yılı Güz döneminden itibaren tüm sınıflara uygulanacaktır) Dikkat! 2018-2019 Dönemi itibariyele Bilgisayar Mühendisiği

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Yeni Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine Uygun Olarak Düzenlenen ve 2016-2017 Güz Döneminde Öğretime Başlayan Öğrencilerimiz İçin Uygulanacak Olan Bilgisayar

Detaylı

Giriş BLM 105 Programlama I Toplam 30 Toplam MUH 204 Elektronik ve Uygulamaları

Giriş BLM 105 Programlama I Toplam 30 Toplam MUH 204 Elektronik ve Uygulamaları Kocaeli Ünirsitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı Ders Planı (I. II. Öğretim) DERS T L AKTS DERS T L AKTS Atatürk İlkeleri İnkılap Atatürk İlkeleri İnkılap

Detaylı

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMİ

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMİ Bu ders 1. Sınıf güz döneminden 2. Sınıf güz dönemine alınmıştır. gerektiği halde alamayan öğrenciler 2010-2011 öğretim yılı

Detaylı

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Doç. Dr. İlhan TARIMER/Bölüm Başkanı

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Doç. Dr. İlhan TARIMER/Bölüm Başkanı Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. İlhan TARIMER/Bölüm Başkanı İÇERİK Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Bilişim Sektörü hakkında bilgi, Mezunların çalışma

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TARĠHÇESĠ Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1994 yılında kurulmuş ve 1995 yılından

Detaylı

Ders Kodu Dersin Adı Dersin Ġntibak Durumu

Ders Kodu Dersin Adı Dersin Ġntibak Durumu ENDÜSTRĠ SĠSTEMLERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ ĠNTĠBAK ÇĠZELGESĠ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMĠ IUE100 Akademik ve Sosyal Oryantasyon CS 115 Programlamaya Giriş I Bu ders 1. Sınıf güz döneminden 2. Sınıf güz

Detaylı

28 Aralık 2013. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

28 Aralık 2013. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 28 Aralık 13 Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 12-13 Eğitim Yılında (Ocak-Kasım 13 tarihleri arasında) doldurulmuş olan Bölümü Değerlendirme Anket Formları Raporu Öğrencilerin staj

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 1 MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017/2018 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Not 1 : Fransızca Hazırlık sınıfından gelen ve Fransızca seviye tespit sınavında başarısız olan

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. SINIF EĞİTİM - ÖĞRETİM PROGRAMI

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. SINIF EĞİTİM - ÖĞRETİM PROGRAMI TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. SINIF EĞİTİM - ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YIL 1. DÖNEM BİL 103 Bilgisayar Bilimlerine Giriş 2 0 2 3 Z BİL 113 Bilgisayar

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. http://fbe.ieu.edu.tr

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. http://fbe.ieu.edu.tr Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı http://fbe.ieu.edu.tr Vizyonumuz; Yürütülmekte olan lisansüstü eğitim programları, bilimsel araştırma ve etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2016 Müfredatı 1 BLG109 Üniversite'de Yaşam Kültürü ve Bilgisayar Mühendisliğine İntibak 1

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 1 MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Not 1 : Fransızca Hazırlık sınıfından gelen ve Fransızca seviye tespit sınavında başarısız olan

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tarihçe Bölüm 1992 yılında kurulmuştur. 1994 yılında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. 1999 yılından bu güne Lisans eğitimi gerçekleşmektedir. Bölümümüzün MÜDEK ve EUR-ACE

Detaylı

BİTİRME PROJELERİ SERGİ VE DEĞERLENDİRME PROGRAMI (16 Haziran 2014) Salon Yeri Jüri Sunu aralığı Bitirme Projesi Adı 13:10-13:20

BİTİRME PROJELERİ SERGİ VE DEĞERLENDİRME PROGRAMI (16 Haziran 2014) Salon Yeri Jüri Sunu aralığı Bitirme Projesi Adı 13:10-13:20 BİTİRME PROJELERİ SERGİ VE DEĞERLENDİRME PROGRAMI (16 Haziran 2014) 08:30-10:30 Posterlerin öğrenciler tarafından asılması 10:45-12:00 Açılış Kokteyli ve Posterlerin İncelenmesi 13:00-17:30 Bitirme lerinin

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 217 23.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Bilgisayar Mühendisliği Lisans programında 2017-2018 eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Sayı : /050/ 02/09/2014 Konu : Akademik Bölüm Kurul Kararı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. Sayı : /050/ 02/09/2014 Konu : Akademik Bölüm Kurul Kararı T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığı - Of Teknoloji Fakültesi Yazı İşleri Birimi 02/09/2014 14:23

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011)

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011) 08.401.001 08.401.002 08.401.003 Dikkat Seviyesindeki Değişimlerin Elektrofizyolojik Ölçümler İle İzlenmesi PFO(Patent Foramen Ovale) Teşhisinin Bilgisayar Yardımı İle Otomatik Olarak Gerçeklenmesi ve

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR PROJESİ KONU ÖNERME FORMU No: Proje Konusu: Öğrenci Sayısı: Proje Süresi: Proje Özeti: 3G modem ile uzaktan ısı, aydınlatma, hareket, görüntü 1 3G ile Akıllı Ev Uygulaması 1 2 Dönem kontrolü. Gerekli donanımlar Mobil Kablosuz Ağlar

Detaylı

Akademik Kurul Toplantısı

Akademik Kurul Toplantısı SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 215-216 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 16 /12/215 Akademik Kurul Toplantısı TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Teknoloji Fakültesi. ülkemizdeki Mesleki ve Teknik Eğitimin güçlendirilmesi

Detaylı

BŞEÜ, MF, BĐLGĐSAYAR MÜHENDĐSLĐĞĐ, 2012-2013 BAHAR YARI YILI BM400 BĐTĐRME ÇALIŞMASI KONULARI

BŞEÜ, MF, BĐLGĐSAYAR MÜHENDĐSLĐĞĐ, 2012-2013 BAHAR YARI YILI BM400 BĐTĐRME ÇALIŞMASI KONULARI BŞEÜ, MF, BĐLGĐSAYAR MÜHENDĐSLĐĞĐ, 2012-2013 BAHAR YARI YILI BM400 BĐTĐRME ÇALIŞMASI KONULARI Bitirme Çalışması Yöneticisi: Uğur YÜZGEÇ Çalışma Konusu : Online sınav sistemi Öğrenci sayısı: 2 Proje 2'den

Detaylı

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ Bilişim sistemleri bilginin toplanması, kullanımı, depolanması, dağıtımı, işletilmesi ve yönetilmesi süreçlerini ve bu alanda kullanılan güncel teknolojileri

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Programının Tanıtımı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Programının Tanıtımı Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Lisans Programının Tanıtımı İsmail H. Altaş Karadeniz Teknik Üniversitesi elektrik-elektronik@ktu.edu.tr Özet Bu bildiride, Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin

Detaylı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl. 2.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl. 2. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl MAT 105 Matematik I Z 4 1 4,5 6 FIZ 103 Fizik I Z 3 2 4 6 EEM 105 Elektrik

Detaylı

BIṘIṀ ARAS TIRMA FAALIẎETLERIṄI DEG ERLENDIṘME RAPORU. Mühendislik Fakültesi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

BIṘIṀ ARAS TIRMA FAALIẎETLERIṄI DEG ERLENDIṘME RAPORU. Mühendislik Fakültesi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BIṘIṀ ARAS TIRMA FAALIẎETLERIṄI DEG ERLENDIṘME RAPORU Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 25/01/2017 Giriş Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2002 kurulmuş olup kısa

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2017 2 0 2 2 Z ENM 101 MATEMATİK-I 2017 4 0 6 6 Z ENM 103 FİZİK-I

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1- Bölümün Tarihçesi: Bölümün kuruluşu ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü nün kuruluşu Mühendislik Fakültesi nin kuruluşu ile özdeştir. Ancak ilk kez Fen ve

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011)

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011) 08.401.001 08.401.002 08.401.003 Dikkat Seviyesindeki Değişimlerin Elektrofizyolojik Ölçümler İle İzlenmesi PFO(Patent Foramen Ovale) Teşhisinin Bilgisayar Yardımı İle Otomatik Olarak Gerçeklenmesi ve

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. 13 Kasım 2010

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. 13 Kasım 2010 Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 13 Kasım 2010 2010-2011 Eğitim Yılı (Haziran-Kasım 2010 tarihleri arasında) Bölümü Değerlendirme Anket Formu Raporu Öğrencilerimizin staj yaptıkları

Detaylı

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans programının eğitim dili İngilizce olup, tezli ve tezsiz iki programdan oluşmaktadır. Tezli programda öğrencilerin; -

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI 1. YARIYIL FİNAL SINAVI PROGRAMI 1. SINIF

MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI 1. YARIYIL FİNAL SINAVI PROGRAMI 1. SINIF BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF 2 Ocak Pazartesi 3 Ocak Salı 4 Ocak Çarşamba 5 Ocak Perşembe 6 Ocak Cuma Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Fransızca I Sınıf: 118-222 Kimya I Sınıf: 118-231-314 BİLGİSAYAR

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU Öğretim Elemanın Adı Soyadı: Prof. Dr. Ali KOKANGÜL BİTİRME ÖDEVİ 1 Yalın üretim a, b, c, d 2 Malzeme stok optimizasyonu a, b, c, 3 Yaratıcı düşünce ve fikir üretme a, b, c, d 4 Matematiksel modelleme

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI MİMARLIK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI MİMARLIK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI MİMARLIK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 582054305214114 YAPI SİSTEMLERİNDE MALZEME SEÇİMİ PROF. DR. NİHAL ARIOĞLU 303

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Özet Bilgiler

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Özet Bilgiler Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü 2018 Özet Bilgiler Bölümümüz, bilgisayar biliminin hem teorik hem de pratik belirli çalışma alanlarına yönelik eğitim vermek hedefiyle

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENSTİTÜSÜ / YÜKSEKOKULU BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ /ABD LİSANS PROGRAMI - 1 ( yılı ve sonrasında birinci

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENSTİTÜSÜ / YÜKSEKOKULU BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ /ABD LİSANS PROGRAMI - 1 ( yılı ve sonrasında birinci MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENSTİTÜSÜ / YÜKSEKOKULU BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ /ABD LİSANS PROGRAMI - 1 (2016-17 yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Dönem

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS III.YARI II.YARI I.YARI 1. SINIF GÜZ YARII ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 MUF16101

Detaylı

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız?

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Lisansüstü Eğitiminizi Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1990 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1994

Detaylı

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi Proje Yöneticisi: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımının basit

Detaylı

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ 2014 ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ Kontenjan 60 Puan Türü MF-1 Eğitim Dili Türkçe Eğitim Süresi 4 yıl Yer ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR

Detaylı

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II 1. Yarıyıl Adı Kre di AK TS EHB-105 Algoritma ve Programlama 2+2 5 BIL-107 Bilgisayar Mühendisliği in Adı Algoritma ve Programlama 3+1 7 Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I 1+1 2 FIZ-145 Fizik I 3+0

Detaylı

2012-2013 AKADEMİK YILI. Ders Öğretim Elemanı ve Ders Yardımcısı

2012-2013 AKADEMİK YILI. Ders Öğretim Elemanı ve Ders Yardımcısı 2012-2013 AKADEMİK YILI 1. SINIF 1.DÖNEM (Güz) A BÖTE 101 Eğitimde Bilişim Teknolojileri I 3 2 4 8 Öğr. Gör. Mefule Gökçe Enformatik Bölüm Başkanlığı A BÖTE 103 Matematik I 2 2 3 6 Yrd. Doç. Dr. Fatih

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ 1 Bilgisayar Mühendisliği Nedir? Bilgisayar mühendisliği; bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve bu sistemlerin kullanımlarını içeren bir mühendislik

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Makine Mühendisliği Bölümü Tanıtım Bülent Ecevit Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü lisans programı, 1 yıl isteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitiminden

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARLARI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 06.07.2017 062 01-01 Fakülte Kurulumuz Dekan V. Prof. Dr. Reşat SELBAŞ başkanlığında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmıştır. KARARLAR: 01-

Detaylı

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59 Mekatronik Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : 2015 Mezun Sayımız : 59 Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 50+50 (2017-2018) : Taban Puan 183,455

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

Bilişim Sistemleri Mühendisliği II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Bilişim Sistemleri Mühendisliği II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Bilişim Sistemleri Mühendisliği (Information Systems ngineering) bir organizasyonun amaç ve hizmetlerini

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İnşaat mühendisliği barınma, ulaşım ve insanoğlunun yaşamı ile ilgili yerleşim ve ona bağlı her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan uygulamalı

Detaylı

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 11.05.017 tarih ve 7 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ** * *

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü http://bilgisayar.beun.edu.tr İçerik Zonguldak Tanıtımı Üniversite Tanıtımı Mühendis Kimdir? Mühendisin Sorusu Bilgisayar

Detaylı

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.)

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) (20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1. YIL - 1. DÖNEM ADI TEORİK UYGULAMA AKTS MAT175 Matematik I ** 4 0 5 FIZ 115 Genel Fizik I 3 1 5 KIM 115 Genel Kimya 3 1 5 ING 185 İngilizce I 2 0 2 TDI 195 Türk Dili I 2 0 2 EEM 101 Elek.-Elektronik

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı nın bir iştirakidir.

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı nın bir iştirakidir. HAVELSAN FAALİYET ALANLARI Eğitim, Simülasyon, Test ve Değerlendirme Bilişim ve Güvenlik Sistemleri Komuta Kontrol Mühendislik Çözümleri TESİD YENİLİKÇİLİK YARATICILIK ÖDÜLLERİ 2012/ GVDS İLE YENİLİKÇİLİĞİN

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ BİYOİSTATİSTİK VE TIBBİ BİLİŞİM ANABİLİM DALI BÖLÜM TANITIMI. Web:

EGE ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ BİYOİSTATİSTİK VE TIBBİ BİLİŞİM ANABİLİM DALI BÖLÜM TANITIMI. Web: EGE ÜNİVERSİTESİ, TIP FAKÜLTESİ BİYOİSTATİSTİK VE TIBBİ BİLİŞİM ANABİLİM DALI BÖLÜM TANITIMI Web: www.biyoistatistik.med.ege.edu.tr 2005 yılında Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü bünyesinde Biyoistatistik

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 TARİHÇE Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 25.12.2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Stratejik Plan ile Uyumlu Anahtar Performans Göstergeleri

Dokuz Eylül Üniversitesi Stratejik Plan ile Uyumlu Anahtar Performans Göstergeleri Akredite Merkezi Laboratuvar sayısı (İlave edilmesi hedeflenen) Laboratuvar Sayısı Akreditasyon Çalışması Yapılan Laboratuvar Adı Akreditasyon Çalışması Yapılan Yetkili Kurum ve Belge Adı Akreditasyon

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014-2015 YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014-2015 YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014-2015 YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI TARİH SAAT I. SINIF II. SINIF III. SINIF IV. SINIF 08 00 W.T.U.P-M.S.P.P-G.S.T

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI MİMARLIK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI MİMARLIK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI MİMARLIK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 582054305214114 YAPI SİSTEMLERİNDE MALZEME SEÇİMİ PROF. DR. NİHAL ARIOĞLU 303

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Misyonumuz Öğrencilerine mühendislik için gerekli bilgi ve beceriyi yüksek kalitede sağlayarak

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

Yetenekler Ve Mühendislik/Danışmanlık Hizmetleri. Ağustos 2014

Yetenekler Ve Mühendislik/Danışmanlık Hizmetleri. Ağustos 2014 Yetenekler Ve Mühendislik/Danışmanlık Hizmetleri Ağustos 2014 TESİSLER Ar-Ge Laboratuarları ve Üretim Tesisleri Elektromekanik Atölyeler RF ve Elektronik Labarutarları Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM DOKÜMANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM DOKÜMANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM DOKÜMANI Bilgisayar Bilgisayar, herhangi bir bilgiyi alabilen, depolayabilen ve işleyebilen bir cihazdır. Hızlıdır: İnsandan

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tüm Ders Kodları Havuzu

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tüm Ders Kodları Havuzu POLİMER MÜHENDİSLİĞİ EABD LİSANSÜSTÜ DERSLERİ PLM501 Polimer Mühendisliği (3+0) 3 6 Zorunlu PLM502 Polimerlerin Şekillendirilmesi (3+0) 3 6 Zorunlu PLM503 Polimerizasyon Yöntemleri PLM504 İletken Polimerler

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS 1. SINIF GÜZ YARII I.YARI ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 UNV13107 TEMEL BİLGİ

Detaylı

gazi üniversitesi mühendislik fakültesi

gazi üniversitesi mühendislik fakültesi gazi üniversitesi mühendislik fakültesi bilgisayar mühendisliği bölümü Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Maltepe 06570 Ankara, Türkiye Tel: +90 312 582 3130, Faks:

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Ç.A.P. PROGRAMI

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Ç.A.P. PROGRAMI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Ç.A.P. PROGRAMI Sınıf Dönem 1 Sonbahar Ders Kodu Adı T U L Kr. AKTS Ortak/Muaf(*)/Alınacak AT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü Akış Planı Endüstri Mühendisliği nedir? Endüstri Sistemleri Mühendisliği ile farkları IEU

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://muhendislik.sdu.edu.tr/endustri Ocak, 2014 Isparta SDÜ MF Endüstri Mühendisliği Bölümü 2006-2014 2 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL ENM 101 Matematik I 4 0 4 6 ENM 102 Matematik II 4 0 4 6 ENM 103 Fizik

Detaylı

BİLGİSAYAR BİLİŞİM FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR BİLİŞİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİŞİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM FAKÜLTESİ Geleceği şekillendirmek bir çipten

Detaylı