ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ KAYNAKÇA/ ATAÜRK FARM FOREST SOURCE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ KAYNAKÇA/ ATAÜRK FARM FOREST SOURCE"

Transkript

1 ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ KAYNAKÇA/ ATAÜRK FARM FOREST SOURCE TEZLER/ THESISES Açıksöz, Sebahat (2001) Ankara da Kentsel Tarım Kapsamında Atatürk Orman Çiftliği nin Günümüz Koşullarında Yeniden Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma, AÜ FBE Peyzaj Mimarlığı ABD Yayımlanmamış Doktora Tezi, Ankara. Alpagut, Leyla (2005) Erken Cumhuriyet Dönemi nde Ankara daki Eğitim Yapıları, Yayımlanmamış Doktora Tezi (Danışman M.S. Akpolat), Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı, Ankara. Altıntuğ, Asen (2000) Atatürk Orman Çiftliği (Kuruluşundan Günümüze), İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, İstanbul. Anıl, S.Z. (1996) Gelecekteki Ankara Kent Formu için Atatürk Orman Çiftliği Benzeri İşlev Yüklenebilecek Alanların Saptanması Üzerine Bir Araştırma, AÜ Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara. Ateş, Turgay (1985) Ankara Kenti Yeşil Alan Sisteminin Planlanmasında Mogan Gölü Akköprü arasındaki Göl-akarsu Sistemi Çevresine ilişkin Potansiyel Ağırlığın Saptanması Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma, AÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı ABD, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Ankara. Aydoğan, Önder (2012) Atatürk Orman Çiftliği Arazilerinin Değişen Kullanımları, AÜ SBE Sosyal Çevre Bilimleri ABD Yüksek Lisans Tezi, Ankara. Barış, M.E. (1995) Ankara Kentinde Hava Kirliliği Sorununun Çözümünde Peyzaj Mimarlığı Açısından Alınması Gerekli Önlemler, AÜ FBE Peyzaj Mimarlığı ABD Doktora Tezi, Ankara. Bilgili, B. Cemil (2009) Ankara Kenti Yeşil Alanlarının Kent Ekosistemine Etkilerinin Bazı Ekolojik Göstergeler Çerçevesinde Değerlendirilmesi Üzerine bir Araştırma, AÜ FBE Peyzaj Mimarlığı ABD Doktora Tezi, Ankara. Burat, Sinan (2008) The Changing Morphology of Urban Greenways: Ankara [Kentsel Yeşil Alanların Değişen Morfolojisi: Ankara, ] ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yayımlanmamış Şehir ve Bölge Planlama Doktora Tezi, Ankara. Kaçar, Duygu (2010) A Unique Spatial Practice for Transformation of the Social and Cultural Patterns: Atatürk Forest Farm in Ankara [Toplumsal ve Kültürel Kalıpların Değiştirilmesi için Özgün bir Mekansal Pratik: Ankara da Atatürk Orman Çiftliği ], ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yayımlanmamış Şehir ve Bölge Planlama Doktora Tezi, Ankara.

2 Mumcu, Tahsin (2008) Atatürk Orman Çiftliği, AÜ SBE Kent ve Çevre Bilimleri ABD Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Ankara. Yıldırım, Derya (2004) Design Problems of AOÇ as a Public Property [Kamu Mülkü olarak Atatürk Orman Çiftliği nin Tasarım Problemleri], ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yayımlanmamış Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Tezi, Ankara. KİTAPLAR/ BOOKS Ankara Büyükşehir Belediyesi (1993) Atatürk Orman Çiftliği nin Ankara Metropolitan Gelişimindeki Yerinin Yeniden Değerlendirilmesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı Yayını, Ankara. Anon. (1930) Gazi Orman Çiftliği 5 Mayıs Mayıs 1930, Hakimiyeti Milliye Matbaası, Ankara. Anon. (1933) Ankara da Gazi Orman Çiftliği (Mayıs 1925-Mayıs 1933), Orman Çiftliği Umumi İdaresi, Ankara. Anon. (1938) Türk Ziraat Tarihine Bir Bakış, Birinci Köy ve ziraat Kalkınma Kongresi Yayını, Devlet Basımevi, İstanbul. Anon. (1939) Atatürk Çiftlikleri, Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumu Neşriyatından, Alaeddin Kıral Klişe Fabrikası ve Basımevi, Ankara. Anon. (2007) Atatürk Orman Çiftliği, Bir Çağdaşlaşma Öyküsü, Koleksiyoncular Derneği Yayını, Ankara. Araz, Nezihe (1994; 1998) Mustafa Kemal in Ankara sı, Dünya Yayıncılık, Ankara. Ardıç, Kamuran (1987) Atatürk ün Tarım ve Orman Sevgisi ve Tarım Alanındaki Gelişmeler, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara. Atay, Falih Rıfkı (1964) Çankaya, Bateş Yayınları, İstanbul. Atay, Falih Rıfkı (1998) Eski Saat, TC Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (1953) Atatürk Orman Çiftliği, İstanbul Matbaası, İstanbul. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (2005) Atanın Emaneti Çiftlik, Özel sayı, 5 Mayıs Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (tarihsiz) Atatürk Orman Çiftliği Ürün Kataloğu. Birand, Hikmet (1999) Anadolu Manzaraları, TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları, Ankara.

3 Bozdoğan, Sibel (2002) Modernizm ve Ulusun İnşası, çev. T. Birkan, Metis Yayınları, İstanbul. Cangır, Atilla, ed. (2007) Cumhuriyet in Başkenti, Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Yayınları, Ankara. Cengizkan, Ali (2004) Ankara nın İlk Planı: Lörcher Planı, Arkadaş Yayıncılık ve Ankara Enstitüsü Vakfı, Ankara. Cengizkan, A., der. (2009) Fabrika da Barınmak, Erken Cumhuriyet Dönemi nde Türkiye de İşçi Konutları: Yaşam, Mekan ve Kent, ODTÜ Mimarlık Fakültesi ve Arkadaş Yayınevi, Ankara. Çoğurcu, Cemalettin (2005) Likom Gusto Programı Kullanımı ile İlgili Temel Bilgiler, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Yayını, Ankara. Dewey, Jane (1939) Biography of John Dewey, The Philosophy of John Dewey, ed. P. A. Schilpp, Tudor Publishing Company, New York; Duru, K. N. (1947) Atatürk ve Kültürümüz, Babıali Matbaası, İstanbul. Egli, Ernst Arnold (1942) Türkische Baukunst in Geschichte und Gegenwart, Yayınlanmamış Ders Notları ve Manuskript, Zürich (Wissenschaftshistorische Sammlungen ETH Zürich Hs ). Egli, Ernst Arnold (1969) Im Dienst Zwischen Heimat und Fremde, Einst und Dereinst, Erinnerungen, Yayımlanmamış Kitap, Meilen (Wissenschaftshistorische Sammlungen ETH Zürich Hs ). Ellison, Grace (1923; 1999) Ankara da Bir İngiliz Kadını [An Englishwoman in Ankara], Türkçesi Osman Olcay, Bilgi Yayınevi, Ankara. Erdoğan, Abdülkerim, Ali Kılıcı ve Gökçe Günel (2007) Osmanlı da Ankara, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Ankara. Galanti, Avram (2005) Ankara Tarihi I-II, 2.Basım, Çağlar Yayınları, Ankara. Ghirardo, D. (1989) Building New Communities: New Deal America and Fascist Italy, Princeton University Press, Princeton. Giray, Kıymet (2014) Ziraat Bankası Koleksiyonu, 4 cilt; Cilt 1, TC Ziraat Bankası Yayını, Ankara. Güvenç, Bozkurt (2003) Türk Kimliği: Kültür Tarihinin Kaynakları, Remzi Kitabevi, İstanbul. Kalıpçı, İlknur (2010) Doğa ve Çevre Anlayısıyla Atatürk, Epsilon Yayıncılık, İstanbul.

4 Karaömeroğlu, A. (2006) Orada Bir Köy Var Uzakta: Erken Cumhuriyet Döneminde Köycü Söylem, İletişim Yayınları, İstanbul. Karaveli, Orhan (1999) Bir Ankara Ailesinin Öyküsü (Yaşantı/Belgesel), Pergamon Yayınları, İstanbul. Kemal (Kurşunluoğlu), Mehmet (1983) Türkiye nin Kalbi Ankara, Çağdaş Yayınları, İstanbul. Ministre de L Interieur (İçişleri Bakanlığı) (1936) La Ferme Modele D Orman (Örnek Orman Çiftliği), L Imprimerie D Etat (Devlet Basımevi), Ankara. Orman Çiftliği Umumi İdaresi (1933) Ankara da Gazi Orman Çiftliği (Mayıs Mayıs 1933), Orman Çiftliği Umumi İdaresi, Ankara. Öztoprak, İzzet (2006) Atatürk Orman Çiftliği nin Tarihi, Atatürk Araştırma Merkezi, Ankara. Sarıoğlu, Mehmet (2001) Ankara : Bir Modernleşme Öyküsü ( ), TC Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara. Soyak, Hasan Rıza (2004) Atatürk ten Hatıralar, Yapı Kredi Bankası Yayınları, İstanbul. Tankut, Gönül (1993) Bir Başkentin İmarı, Anahtar Kitaplar Yayınevi, İstanbul. TMMOB Ankara İl Koordinasyonu Kurulu (2005) Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı? (panel, Temmuz 2004), TMMOB Şehir Plancıları Odası Yayını, Ankara. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (1993) Dünü-Bugünü ve Geleceği ile Atatürk Orman Çiftliği (Sempozyum, 8 Haziran 1993) TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (2003) Geçmişten Geleceğe Atatürk Orman Çiftliği (Sempozyum, 10 Haziran 2003) TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi (2012) Atatürk Orman Çiftliği ve Ankara nın Geleceği (Sempozyum, 8 Kasım 2012) TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara. Türkyılmaz, Mehtap, Alev Ayaokur ve A. Beril Kırcı, haz. (2013) Kur(t)uluş 1923, VEKAM Yayını, Ankara. Tüzdil, Nevzad (1940) Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumu, Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yayını, n: 1, Ankara Basımevi, Ankara.

5 MAKALELER, BİLDİRİLER, YAZILAR / ARTICLES, ESSAYS Acar, Özgen (1998) Atanın Mirası Tehlikede, Hükumet Atatürk Orman Çiftliği Taşınmazlarını Yağmaya Açtı, Cumhuriyet, 2 Ağustos Akdoğan, F. (1975) Atatürk Orman Çiftliği nin Bugünkü Kullanılış Biçiminin Değerlendirilmesi ve Yeni Kullanılış Biçimi Önerileri, Ankara da Yeşil Alan Sorunu ve Atatürk Orman Çiftliği Sempozyumu, Haziran 1975, İmar ve İskan Bakanlığı, Ankara Metropoliten Alan Nazım Plan Bürosu, Ankara. Aktan, Aytekin (1993) Atatürk Orman Çiftliği nin İşlevi ve Yönetimi, Dünü, Bugünü ve Geleceği ile AOÇ Sempozyumu, 8 Haziran 1993, Ziraat Mühendisleri Odası Yayını, Ankara ; Alatan, Haluk (1993) Ankara Kenti Planlaması ve Atatürk Orman Çiftliği, Dünü, Bugünü ve Geleceği ile AOÇ Sempozyumu, 8 Haziran 1993, Ziraat Mühendisleri Odası Yayını, Ankara; Alpagut, Leyla (2010a) Atatürk Orman Çiftliği nde Geleneksel Bir Yapı: Bira Fabrikası Hamamı, Folklor Edebiyat, s: 63; Alpagut, Leyla (2010b) Atatürk Orman Çiftliği nde Ernst Egli nin İzleri: Planlama, Bira Fabrikası, Konutlar ve Geleneksel Bir Hamam, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dergisi (27-2) Alpagut, Leyla (2011) Marmara Köşkü: Atatürk için Modern Çiftlik Evi, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dergisi (29-1) Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu (2007) Atatürk Orman Çiftliği nin Geleceğini Tartışıyoruz, Ankara Barosu Yayınları, Ankara. Armangil, O.G. (1975) Atatürk Orman Çiftliği Arazisinin Gelecekteki Kent Makroformu İçindeki Yeri ve Kullanımı, Ankara da Yeşil Alan Sorunu ve Atatürk Orman Çiftliği Sempozyumu, Haziran 1975, İmar ve İskan Bakanlığı, Ankara Metropoliten Alan Nazım Plan Bürosu, Ankara. Aslanoğlu, İnci (1984) Ernst Egli, Mimar, Eğitimci ve Kent Plancısı, Mimarlık (11-12) Aslanoğlu, İnci (1984) Döneminde Ankara da Yapılan Resmi Yapıların Mimarisinin Değerlendirilmesi, Tarih İçinde Ankara Eylül 1981 Seminer Bildirileri, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını, Ankara. Aslanoğlu, İnci (1992) Yılları Arasında Çalışan Yabancı Mimarlar, Ankara Konuşmaları, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara. Ata, B. John Dewey ve Türkiye de İlköğretimde Tarih Öğretimi ( ), ( ).

6 Atak, Eser (2004) Atatürk Orman Çiftliği nin 79 Yılı, Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı?, TMMOB Şehir Plancıları Odası, Ankara; Atak, Eser ve Zafer Şahin (2004) Atatürk Orman Çiftliği nin 79 Yılı ve Çiftliğin Korunmasına Yönelik Politika Arayışları, Planlama, 2004/3; Atak, Eser (2008) Kayıp Mekân Atatürk Orman Çiftliği, Mülkiye Dergisi, Cilt XXXII, 2008; Atay, İbrahim (1981) Atatürk ün Doğumunun 100. yılında Atatürk Ormanları, Doğumunun 100. Yılında Atatürk e Armağan, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayını, İstanbul. Bildirici, Faruk (1997) Bir Çiftliğin Ölümü, Hürriyet, 4 Mayıs 1997, Ankara. Cankaya.Gov.Tr (2010) ( ). Coşkun, Bekir (2003) Yağma Durmuyor, Hürriyet, 23 Kasım Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu (1998) Atatürk Orman Çiftliği Yağmalandı, Cumhuriyet, 25 Temmuz Çavdar, Selin (2014) Atatürk Orman Çiftliği nin Dönüşüm Süreci ve Nedenleri, Mimarlık, Ankara. Dalay, Fazıl (1988) Atatürk, Ankara Orman Çiftliği ni Nasıl ve Niçin Kurdu?, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, c: 4, s:11. Demirci, Ali, Fatih Kara ve Sinan Kocaman (2008) Şehir Coğrafyası Açısından Bir Araştırma: İstanbul un Açık Rekreasyon Alanlarının Değerlendirilmesi, Marmara Coğrafya Dergisi, İstanbul, s: 18; Dinçer, Güven (2002a) Atatürk Orman Çiftliği için Yeni bir Yasa Önerisi, GazeteAnkara (73), ; 6. Dinçer, Güven (2002b) Atatürk Orman Çiftliği İstasyonu, GazeteAnkara (44), ; 8. Dinçer, Güven (2002c) Atatürk Orman Çiftliği nin Hukuki Yapısı ve Yeni Sorunlar, GazeteAnkara (66), ; (67) ; 6. Dinçer, Güven (2002d) Atatürk Orman Çiftliği nin Temel Sorunları, GazeteAnkara (70), ; 6. Dinçer, Güven (2003) Hukuksal Boyut ve AOÇ, Geçmişten Geleceğe Atatürk Orman Çiftliği Sempozyumu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara; Dura, Cihan (2003) Atatürk Orman Çiftliği: İhanetin Belgesi, Anadolu ve Müdafaa-i Hukuk Dergisi; 60.

7 Egli, Ernst Arnold (1930) Mimari Muhit, Türk Yurdu, c: 30, s: 224; Eke, Feral (1996) Atatürk Orman Çiftliği nin Ankara Kenti için Önemi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Belediyeler Dergisi, Ankara. Ergin, Gürol (2003) Siyaset ve AOÇ, Geçmişten Geleceğe Atatürk Orman Çiftliği Sempozyumu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara; Erk, Hüseyin, Celalettin Akkaya ve Hadi Olcay (1967) Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi nde Bir Zürefanın Güç Doğum Olayı, Veterinerlik Fakültesi Mecmuası, c: 14, s: 4; Erkun, Vecdet (1998) Atatürk Döneminde Tarım Politikası, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, c:14, s:42; Eryılmaz, Muzaffer ve Korkut Erkan, (2008) Cephelerden Atatürk Orman Çiftliği ne, Bir Çağdaşlaşma Öyküsü: Atatürk Orman Çiftliği, Koleksiyoncular Derneği Yayını, Ankara; Göktürk, Atilla (1997) Atatürk Orman Çiftliği, Çağdaş Yerel Yönetimler, c:6, s: 3, 1997; Güldaş, H. Muhammed (2003) Değişim Sürecinde AOÇ Yönetimi, Geçmişten Geleceğe Atatürk Orman Çiftliği Sempozyumu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara; Güldaş, Hasan (2004) Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı?, Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı? TMMOB Şehir Plancıları Odası, Ankara; Kaçar, Duygu (2011) A Unique Special Practice for Transformation of the Social and Cultural Patterns: Atatürk Forest Farm in Ankara, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dergisi, (28-1) Kalaycıoğlu, Leyla ve Hilal Ergun (1980) Atatürk Orman Çiftliği Süt İneklerinde Subklinidi Mastitiste Biyokimyasal Yönden Araştırmalar, AÜ Veterinerlik Fakültesi Dergisi, c: 27, s: 1/2; Keleş, Ruşen (1975) Ankara nın Kentsel Gelişimi, Ankara da Yeşil Alan Sorunu ve AOÇ Semineri, Ankara. Keleş, Ruşen (1983) Atatürk, Çağdaş Ankara ve Kentbilim, İnsan Hakları Yıllığı, 3-4, TODAİE, Ankara; Keleş, Ruşen (1990) Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Dergisi, c:1, s: 1; Keleş, Ruşen (1991) Atatürk Orman Çiftliği, İdarecinin Sesi Dergisi, c:5, s: 1;

8 Keskinok, Çağatay (2000) Atatürk Orman Çiftliği: Kuruluşu, Sorunları ve Gelişme Seçenekleri için Öneriler, Mimarlık, Ankara; Keskinok, Çağatay (2008) Bir Özgürleştirme Tasarısı Olarak Atatürk Orman Çiftliği, Bir Çağdaşlasma Öyküsü: Atatürk Orman Çiftliği, Koleksiyoncular Derneği Yayını, Ankara; Kılıç, Ensar ve Gökşin Seylam (2000) Atatürk Orman Çiftliği, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Ankara. Kılıç, İrfan Can (2013) Bir Ankara Masalı: Atatürk Orman Çiftliği, Türkyılmaz, Mehtap, vd. (2013) Kur(t)uluş 1923, VEKAM Yayını, Ankara; Köroğlu, Veli (2009) Çevreci Atatürk, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, n: 6 (2), Mersin; Kuruyazıcı, Hasan (2008) Osmanlı dan Cumhuriyet e Bir Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul. Memlük, Yalçın (2008) Atatürk Orman Çiftliği, Bir Çağdaşlaşma Öyküsü: Atatürk Orman Çiftliği, Ankara, Koleksiyoncular Derneği Yayını, Ankara; Memlük, Yalçın (2013 Mustafa Kemal in Şehircilik Devrimi, Türkyılmaz, Mehtap, vd. (2013) Kur(t)uluş 1923, VEKAM Yayını, Ankara; Nuhoğlu, Aygül (1987) Atatürk Orman Çiftliği nden Elde Edilen Hayvansal Ürünler, DTCF Beşeri-Ekonomik Coğrafya, s: 21. Oruçkaptan, Aysegül (2004) Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı?, Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı?, TMMOB Şehir Plancıları Odası, Ankara; Özdönmez, Metin, vd. (1981) Atatürk Türkiyesi nde Ormancılık Politikasının Kaydettiği Gelişme, Doğumunun 100. Yılında Atatürk e Armağan, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayını, İstanbul. Öztan, Yüksel (1975) Ankara Kenti Yeşil Alanlarının Bugünkü Kullanılış Biçimlerinin Eleştirisi ve Öneriler, Ankara da Yeşil Alan Sorunu ve AOÇ Semineri, Ankara. Öztan, Yüksel (1993) Atatürk Orman Çiftliği nin Ankara Kenti ve Yeşil Alan Sistemi İçin İşlevi, Dünü, Bugünü ve Geleceği ile Atatürk Orman Çiftliği, Ankara, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara; Sargın, Güven Arif. (2005) Ötekinin Gözüyle Ankara yı Kurmak: Sovyet Propaganda Filmlerinde Devrimci Bellek Kaybı ve Anımsama, Cumhuriyet in Ankarası, ed. T. Şenyapılı, ODTÜ Yayıncılık, Ankara; Semiz, Yaşar, Atatürk Çiftlikleri ve Bunların Hazineye Devri, Türkiyat Araştırmaları Dergisi;

9 Suiçmez, Baki Remzi (2003) Tarım Politikalarında Değişim ve AOÇ, Geçmişten Geleceğe Atatürk Orman Çiftliği Sempozyumu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara; Suiçmez, Baki Remzi (2004) Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı?, Atatürk Orman Çiftliği Nasıl Korunmalı?, TMMOB Şehir Plancıları Odası, Ankara; Tekel, Ayşe, Çiğdem Varol, Özge Yalçıner Ercoşkun, Nilüfer Gürer (2005) Bir Yaz Okulu nun Ardından: Atatürk Orman Çiftliği, Planlama, 2005/4; Tekeli, İlhan (1975) Ankara Nazım Plan Çalışmaları Üzerine, Ankara da Yeşil Alan Sorunu ve AOÇ Semineri, Ankara. Tekeli, İlhan (2007) Türkiye nin Yaşadığı Hızlı Kentleşmenin Öyküsünü Modernist Meşruiyet Kavramını Merkeze Alarak Kurma Yolunda Bir Deneme, 80. Yılda Cumhuriyet in Türkiye Kültürü, TMMOB Mimarlar Odası ve SANART Yayını, Ankara. Tosun, Levent (2013) Ankara, Ankara, Güzel Ankara: Su Gibi Aziz Ol, Sağlıklı Yaşa, Türkyılmaz, Mehtap, vd. (2013) Kur(t)uluş 1923, VEKAM Yayını, Ankara; Uzunhasanoğlu, Hasan (1978) Atatürk Orman Çiftliği Süt Fabrikası Platformunda 15 Yıl devam eden Muayenelerden Elde Edilen Sonuçlar, XVII. Girne Türk Mikrobiyoloji Kongresi (5-8 Ekim 1976) Ülkenli, Zeki (1993) Atatürk Orman çiftliği nin İşlevi ve Yönetimi, Dünü, Bugünü ve Geleceği ile Atatürk Orman Çiftliği, Ankara, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara. RAPORLAR / REPORTS TC Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (2002) Atatürk Orman Çiftliği 2001 Yılı Raporu, Ankara. TC Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (2005) Atatürk Orman Çiftliği 2004 Yılı Raporu, Ankara. TC Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (2006) Atatürk Orman Çiftliği 2005 Yılı Raporu, Ankara. TC Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (2010) Atatürk Orman Çiftliği 2009 Yılı Raporu, Ankara. TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (2003) Atatürk Orman Çiftliği Taşınmazlarının Yönetilip İşletilmesine İlişkin Araştırma Raporu, Ankara. TC Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, AOÇ Müdürlüğü (2004) Atatürk Orman Çiftliği 2003 Mali Yılı Faaliyet Raporu, Ankara.

10 TC Sayıştay Başkanlığı (2011) Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Denetleme Raporu TC Sayıştay Başkanlığı (2013) Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Denetleme Raporu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü (tarihsiz) Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk Orman Çiftliği Raporu. TMMOB Mimarlar Odası (2006) Orman Çiftliği (AOÇ) 5524 Sayılı Yasa ve Koruma Amaçlı İmar Planı Değerlendirme, TMMOB Mimarlar Odası, Ankara. TMMOB Mimarlar Odası (2013) Kent İzleme Merkezi Atatürk Orman Çiftliği Raporu TMMOB Mimarlar Odası, Ankara. TMMOB Mimarlar Odası (2013) Kent İzleme Merkezi Yeşil İçindeki Yollar Ulaşım Değil Yapılaşma İçin, TMMOB Mimarlar Odası, Ankara. TMMOB Mimarlar Odası (2013), Atatürk Orman Çiftliği Bira Fabrikası Kompleksi Tescil Raporu, TMMOB Mimarlar Odası, Ankara. TMMOB Mimarlar Odası (2014), Atatürk Orman Çiftliği nde Hukuksuzluğu Meşrulaştırma (Don t Legitimate Lawlessness in Atatütk Farm Forest), TMMOB Mimarlar Odası, Ankara. FAYDALI LİNKLER/ USEFUL LİNKS

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ JANDARMA KARAKOLU TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ Nisan 2013 GİRİŞ Atatürk Orman Çiftliği, kuzey-güney ve doğu-batı doğrultusunda genişleyen/gelişen bir yerleşke olarak tasarlanmıştır.

Detaylı

FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU Doğum Tarihi: 24.01.1974 Öğrenim Durumu: Doktora Ünvanı: Doç. Dr. Adres: Akdeniz Üniversitesi İktisadi

Detaylı

TÜRKİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM KONFERANSI-I

TÜRKİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM KONFERANSI-I TÜRKİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM KONFERANSI-I 24-27 ARALIK 1997 Ankara III. GÜN (26 ARALIK 1997) Sayfa No AÇILIŞ KONUŞMALARI 1-4 - Haşan GEMİCİ (Devlet Bakanı) - Hikmet ULUĞBAY (Milli Eğitim Bakanı) VII. OTURUM

Detaylı

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1 YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET NEREDEN VEYA KİMDEN GELDİĞİ KÜTÜPHA NEDEKİ YERİ VE KONUSU Mimarlara Mektuplar Mimarlara Mektuplar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Araş. Gör. MÜNEVVER ÖZGE BALTA. Aksaray Üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitüsü. Harita Mühendisliği Anabilimdalı. 68100 Aksaray/Türkiye

ÖZGEÇMİŞ. Araş. Gör. MÜNEVVER ÖZGE BALTA. Aksaray Üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitüsü. Harita Mühendisliği Anabilimdalı. 68100 Aksaray/Türkiye ÖZGEÇMİŞ Araş. Gör. MÜNEVVER ÖZGE BALTA Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Harita Mühendisliği Anabilimdalı 68100 Aksaray/Türkiye E-mail: ozgebalta@aksaray.edu.tr, ozgearas@gmail.com Eğitim Durumu

Detaylı

37. DÖNEM TMMOB KURULLARI

37. DÖNEM TMMOB KURULLARI 37. DÖNEM TMMOB KURULLARI TMMOB 37. Olağan Genel Kurulu 31 Mayıs 1-2 Haziran 2002 tarihlerinde Ankara da gerçekleştirildi. Genel Kurul sonunda TMMOB Kurulları aşağıdaki şekilde oluştu. TMMOB YÖNETĐM KURULU

Detaylı

UPL 527 LEGAL AND ADMINISTRATIVE ANALYSIS OF URBANIZATION FALL Prof. Dr. Ruşen Keleş COURSE OUTLINE

UPL 527 LEGAL AND ADMINISTRATIVE ANALYSIS OF URBANIZATION FALL Prof. Dr. Ruşen Keleş COURSE OUTLINE UPL 527 LEGAL AND ADMINISTRATIVE ANALYSIS OF URBANIZATION FALL 2015-2016 Prof. Dr. Ruşen Keleş COURSE OUTLINE 1. Urban Governments and the Planning Function 2. Administrative Mechanisms a. Central b. Intermediate

Detaylı

Mimar Clemens Holzmeister ve III. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası, Danışman: Doç.Dr. Mustafa Servet AKPOLAT.

Mimar Clemens Holzmeister ve III. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası, Danışman: Doç.Dr. Mustafa Servet AKPOLAT. 1 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Leyla ALPAGUT Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Hacettepe Üniversitesi 199 Y. Lisans Sanat Tarihi Hacettepe Universitesi 1999 Doktora Sanat

Detaylı

KÜTÜPHANE DEFTERİ YAYIN VE BASIM KÜTÜPHA YERİ VE KONUSU KİMDEN GELDİĞİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET

KÜTÜPHANE DEFTERİ YAYIN VE BASIM KÜTÜPHA YERİ VE KONUSU KİMDEN GELDİĞİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ KÜTÜPHA NEREDEN VEYA NEDEKİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET KİMDEN GELDİĞİ YERİ VE KONUSU Kent Kültür ve 1 Kent Kültür ve Demokrasi

Detaylı

ADRES: Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kampüs/Antalya

ADRES: Akdeniz Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü, Kampüs/Antalya Doç. Dr. Faruk Ataay, siyaset bilimci, yazar. Ataay 1971 de Karabük te doğdu. İzmir Fen Lisesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ), Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF), Kamu Yönetimi Bölümü nü bitirdikten sonra bir

Detaylı

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi ( Yusuf Kenan KUL 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (01.03.1927-15.12.2015) Münir Zekai TANYELOĞLU 2. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi 12 ve 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı (23.03.1923-08.12.2015) Galip

Detaylı

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst.

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst. İBRAHİM ARAP e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620 KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Tarihi : 01.02.1972 Doğum Yeri : Mersin Medeni Durumu : Evli ÖĞRENİM 2004-2009 : Dokuz

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER

ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Soyadı, Adı: Önge, Mustafa Akademik Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Uyruğu: Türk (TC) Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1976 Medeni durumu: Evli E-posta adresi: onge@cankaya.edu.tr EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

KOMİSYON SORUMLULUK ALANI ALT KURUL KOMİSYONU Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN BAŞKAN Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR

KOMİSYON SORUMLULUK ALANI ALT KURUL KOMİSYONU Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN BAŞKAN Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR KOMİSYON SORUMLULUK ALANI ALT KURUL KOMİSYONU Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN BAŞKAN Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÖZDEMİR Prof. Dr. Galip SAİD Prof. Dr. Mahmut KARTAL Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR SEKRETERYA MÜHENDİSLİK

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI ATILIM ÜNİVERİSTESİ l GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Sevgi Lökçe, Ercan Çoban, Nami Hatırlı, Aytek İtez, Hasan Özbay, Aytaç Özen, Mehmet Soylu KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK:

Detaylı

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tarih bölümünden mezun oldu.(1992) Kırıkkale

Detaylı

ATATÜRK VE KİTAP; OKUDUKLARI-KİTAPLIĞI; OKUMA TUTKUSU KAYNAKÇASI. Bülent Ağaoğlu

ATATÜRK VE KİTAP; OKUDUKLARI-KİTAPLIĞI; OKUMA TUTKUSU KAYNAKÇASI. Bülent Ağaoğlu ATATÜRK VE KİTAP; OKUDUKLARI-KİTAPLIĞI; OKUMA TUTKUSU KAYNAKÇASI Bülent Ağaoğlu İstanbul, Ocak 2007 İÇİNDEKİLER Kitap... 3 Okudukları... 3 Okuma sevgisi... 5 2 Kitap 1. [Atatürk çalışma masasında kitap

Detaylı

8.3. Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi

8.3. Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi 8.3. Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi Meslektaşlarımıza, mesleki formasyonlarını sürekli geliştirme ortamlarını, olanaklarını ve fırsatlarını sunmak; mevcut deneyimleriyle birlikte bilgilerini güncelleştirmek,

Detaylı

SOMA MADEN KAZASINDA YİTİRDİKLERİMİZ

SOMA MADEN KAZASINDA YİTİRDİKLERİMİZ Işığım söndü, işte gidiyorum.., Ah, en çok da şimdi, bir bilseniz Nasıl da bulutları, ağaçları, gökyüzünü özlüyorum. Işığım söndü.. Hoşçakalın, arkadaşlarım çoktan gitti, Artık ben de gidiyorum... Şerif

Detaylı

Doktora Eğitimi (2013 -) - Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi

Doktora Eğitimi (2013 -) - Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi GİZEM KUÇAK TOPRAK Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Kızılcaşar Mahallesi, 06836 İncek Gölbaşı - Ankara Türkiye Tel: 0 312 586 88 77 E-Mail: gizem.toprak@atilim.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı :ALİ KEMAL ŞEREMET. 2. Doğum Tarihi :10.01.1985. 3. Unvanı :MİMAR. 4. Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı :ALİ KEMAL ŞEREMET. 2. Doğum Tarihi :10.01.1985. 3. Unvanı :MİMAR. 4. Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :ALİ KEMAL ŞEREMET 2. Doğum Tarihi :10.01.1985 3. Unvanı :MİMAR 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Karadeniz Teknik Üniv. 2004 Yüksek Lisans Mimarlık-Bina

Detaylı

DOÇ.DR. ULUÇ ÇAĞATAY

DOÇ.DR. ULUÇ ÇAĞATAY DOÇ.DR. ULUÇ ÇAĞATAY Doğum Yeri ve Yılı : İzmir-1973 Ünvanı : Doç. Dr. Yabancı Dili : İngilizce Çalışma Alanı : Yerel Yönetimler, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Avrupa Birliği Mail Adresi : uluc.cagatay@cbu.edu.tr

Detaylı

TÜRKİYE DE KENT ÇALIŞMALARI GÜZ / 2017 [3 kredi] Ders Programı

TÜRKİYE DE KENT ÇALIŞMALARI GÜZ / 2017 [3 kredi] Ders Programı TÜRKİYE DE KENT ÇALIŞMALARI GÜZ / 2017 [3 kredi] Ders Programı Gün/Saat: Çarşamba / 11.30-13.30 Sınıf: Seyyid Hasan Paşa Medresesi Öğretim üyesi: Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk Oda numarası: A Blok Kat II

Detaylı

TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ

TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ Mesleklerin doğuşu, toplumsal uzmanlaşmanın sonucudur. gelişmeye dayalı, işbölümü Şehir planlama, sanayi devrimi sonrası, Batı Avrupa da kentlerin büyümesi sonucunda

Detaylı

5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU

5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY ŞUBESİ 5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU 5. KENTSEL ALTYAPI ULUSAL SEMPOZYUMU BİLDİRİLER VE PANEL KİTABI 1-2 Kasım, K 2007 1-2 KASIM 2007,, Antakya Kapak: İsmail

Detaylı

Yapım Yönetimi (İÇM 421) Ders Detayları

Yapım Yönetimi (İÇM 421) Ders Detayları Yapım Yönetimi (İÇM 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapım Yönetimi İÇM 421 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

YABANCI BASINDA ATATÜRK DOKÜMANLARI KAYNAKÇASI Bülent Ağaoğlu İstanbul, 4 Ocak 2005. 1. AKYÜZ, YAHYA: TÜRK KURTULUŞ SAVAŞI VE FRANSIZ KAMUOYU 1919-1922 1922. ANKARA: 1988... (TÜRK TARİH KURUMU...) 2. ATATÜRK

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI PEYZAJ MİMARLIĞI ANA Doç. Dr. Selma ÇELİKYAY ( Bilim Başkanı ) İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Ens./Anabilim / Bilim Mimar Sinan Şehir ve Bölge Planlama Kentsel

Detaylı

ÖĞRETĠM ELEMANLARININ ÖZGEÇMĠġLERĠ

ÖĞRETĠM ELEMANLARININ ÖZGEÇMĠġLERĠ ÖĞRETĠM ELEMANLARININ ÖZGEÇMĠġLERĠ 1. Adı Soyadı: Güler YALÇIN 2. Doğum Tarihi: 21/10/1975 3. Ünvanı: Yrd. Doc. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Jeodezi ve Fotogrametri Müh. A.B.D

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yerel Yönetimler YYÖ322 6 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yerel Yönetimler YYÖ322 6 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yerel Yönetimler YYÖ322 6 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

ŞEHİR (KENT) PLANCISI

ŞEHİR (KENT) PLANCISI ŞEHİR (KENT) PLANCISI TANIM Şehirlerin, planlı ve düzenli bir biçimde gelişmesi için, değişimde etkili olabilecek sosyal, mekansal, teknik, ekolojik, estetik, kültürel vb. etmenleri birlikte değerlendirerek

Detaylı

ZİRAAT FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ SIRA NO ADI SOYADI BİRİMİ ÜNVANI. 1 TOLGA ERDEM ZİRAAT FAKÜLTESİ Profesör. 2 YEŞİM AHI ZİRAAT FAKÜLTESİ Profesör

ZİRAAT FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ SIRA NO ADI SOYADI BİRİMİ ÜNVANI. 1 TOLGA ERDEM ZİRAAT FAKÜLTESİ Profesör. 2 YEŞİM AHI ZİRAAT FAKÜLTESİ Profesör ZİRAAT 1 TOLGA ERDEM ZİRAAT 2 YEŞİM AHI ZİRAAT 3 HASAN ERSİN ŞAMLI ZİRAAT 4 FULYA ÖZDİL ZİRAAT 5 SÜREYYA ALTINTAŞ ZİRAAT 6 İLKNUR KORKUTAL ZİRAAT 7 ORHAN YÜKSEL ZİRAAT 8 ERHAN GEZER ZİRAAT 9 ALPAY BALKAN

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

YENİ (6360) BÜYÜKŞEHİR YASASI VE ARAZİ YÖNETİMİ

YENİ (6360) BÜYÜKŞEHİR YASASI VE ARAZİ YÖNETİMİ BİLDİRİLER KİTABI YENİ (6360) BÜYÜKŞEHİR YASASI VE ARAZİ YÖNETİMİ IV.ARAZİ YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI BİLDİRİLERİ EDİTÖRLER Prof. Dr. Tahsin YOMRALIOĞLU Prof. Dr. Nihat Enver ÜLGER 12-13 MAYIS 2014 KTÜ, Trabzon

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ B ildiriler Kitabı katkıtarıyla TMMOB Inşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 5-6 Ekim 2007 Ankara İş Sağlığı

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ, YUKARIÇOBANİSAMAHALLESİ, 3582 ADA, 3 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü GELECEĞİN KENTLERİNİ BİZ TASARLIYORUZ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampüs Yukarıyurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. (Eskişehir Yolu 29. km) No:4 06790 Etimesgut / ANKARA Tel: 0312 233 10 00 Balgat Kampüsü Çukurambar

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi) Ankara Üniversitesi 2000

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi) Ankara Üniversitesi 2000 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Sezai BALCI Doğum Tarihi : 15 Temmuz 1976 Öğrenim Durumu : Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi)

Detaylı

Kuzguncuk. Madam Agavni Muratyan Yalısı, 1993 Madam Agavni Muratyan Yalısı, 2007. Madam Agavni Muratyan Yalısı, 1974. Çiğdem PAKER, Mimarlık Fakültesi

Kuzguncuk. Madam Agavni Muratyan Yalısı, 1993 Madam Agavni Muratyan Yalısı, 2007. Madam Agavni Muratyan Yalısı, 1974. Çiğdem PAKER, Mimarlık Fakültesi Kuzguncuk Madam Agavni Muratyan Yalısı, 1993 Madam Agavni Muratyan Yalısı, 2007 Madam Agavni Muratyan Yalısı, 1974 1 Kuzguncuk Madam Agavni Muratyan Yalısı, Plan ve kesit Madam Agavni Muratyan Yalısı,

Detaylı

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi

VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Gazi Üniversitesi Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 12-15 Nisan 2012, Kemer, Antalya BİLDİRİ KİTABI Editörler Nazmi KOZAK Mehmet YEŞİLTAŞ Ankara,

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri 2015 Sonbahar III. 21. Yüzyılda Toprak, Tarım ve Gıda. 1/3 Yücel ÇAĞLAR İletişim:

21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri 2015 Sonbahar III. 21. Yüzyılda Toprak, Tarım ve Gıda. 1/3 Yücel ÇAĞLAR İletişim: 21. Yüzyıl İçin Planlama Seminerleri 2015 Sonbahar III 21. Yüzyılda Toprak, Tarım ve Gıda 1/3 Yücel ÇAĞLAR İletişim: oduncugil@yahoo.com DÜŞÜNSEL BAĞIMLILIK: BAKIŞ AÇILARI - KAVRAMLAR - TERİMLER Çevre

Detaylı

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 NO ADI SOYADI GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 3 SELMAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ Merkez Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ Merkez Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü 2009-2010 AÖL - 12. Sınıf / A Şubesi FEN BİLİMLERİ ALANI DAL YOK 20101110 ZAFER BAYRAM 20101127 ERDİ ÖZTÜRK 20101161 METEHAN KAYA 20101173 SIRAT ÖZENER 20101189 ALİM ŞEKER 20101206 MUSTAFA ENES KARAMAN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cihan ERDÖNMEZ Doğum Tarihi: 20 Mart 1970 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Orman Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1990

Detaylı

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş...

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş... İçindekiler 1-Sunuş... 1 2-Jeoloji ve Jeoloji Mühendisliğine Genel Bir Bakış... 15 2.1-Jeoloji... 15 2.1.1-Jeolojinin Diyalektiği... 16 2.2-Jeoloji Mühendisliği... 26 3-TMMOB-Jeoloji Mühendisleri Odası

Detaylı

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 )

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) 2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) KURUM ADI Kontenjan sayısı 1. Grup (A) 1. Grup (B) 2. Grup 3. Grup 4. Grup 5. Grup TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN. Doğum Tarihi: 8.Ağustos.98. Unvanı: Yrd. Doç. Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Selçuk Üniversitesi 98 Y. Lisans Mimarlık Gazi Üniversitesi

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Mustafa Kemâl ERVAN 2. Doğum Tarihi: 18.Ağustos.1958 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Selçuk Üniversitesi 1985 Y. Lisans Mimarlık

Detaylı

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 618 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

KÖYÜMÜZ AİLE LİSTESİ AKGÜL A Y K A N A T KAMİL AYKANAT A S M A G Ü L A Y C I L KENAN ATLAS CEMAL ATLAS ALİ AKTEN MEHMET AKTEN

KÖYÜMÜZ AİLE LİSTESİ AKGÜL A Y K A N A T KAMİL AYKANAT A S M A G Ü L A Y C I L KENAN ATLAS CEMAL ATLAS ALİ AKTEN MEHMET AKTEN KÖYÜMÜZ AİLE LİSTESİ AKGERMAN HAKKI AKGERMAN MEHMET AKGERMAN ALTAN AKGERMAN ERDAL AKGERMAN YASİN AKGERMAN MURAT AKGERMAN HALİL AKGERMAN AKGÜL İBRAHİM AKGÜL MEHMET AKGÜL CELAL AKGÜL SEZGİN AKGÜL A K T E

Detaylı

TMMOB JEOTERMAL KONGRE PROGRAMI

TMMOB JEOTERMAL KONGRE PROGRAMI TMMOB JEOTERMAL KONGRE PROGRAMI 21 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 09:00-10:00 KAYIT 10:00-10:45 AÇILIŞ 10:45-11:00 ARA I.OTURUM 11:00-11:20 Yenilenebilir Enerji ve Jeotermal Kaynaklarımız Hayrullah Dağıstan-Enerji

Detaylı

Açıkgöz Ün, K. (1992a). İşbirlikli Öğrenme Kuram Araştırma Uygulama. Malatya: Uğurel Matbaası.

Açıkgöz Ün, K. (1992a). İşbirlikli Öğrenme Kuram Araştırma Uygulama. Malatya: Uğurel Matbaası. KAYNAKÇA* Açıkgöz Ün, K. (1992a). İşbirlikli Öğrenme Kuram Araştırma Uygulama. Malatya: Uğurel Matbaası. Açıkgöz Ün, K. (1992b) Çağdaş Öğretim. Malatya. (İnönü Üniversitesinde hazırlandığı tahmin edilen

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

TTK ISCI ALIMI MULAKAT PUAN DÖKÜMÜ LISTESI (ÖNCELİKLİLER)

TTK ISCI ALIMI MULAKAT PUAN DÖKÜMÜ LISTESI (ÖNCELİKLİLER) MUESSESE === AMASRA IL === BELDE === 0 RAMAZAN ÖZKARA MUSTAFA YERİ 0/0/0 Kontennjan : MUESSESE === ARMUTÇUK IL === BELDE === 0 0 0 00 0 0 00 00 0 0 00 00 0 0 0 00 BURHAN TEKİN EMRAH TAYFUN ERSAN ENGİN

Detaylı

KÜÇÜKYALI KARAYOLLARI ARAZİSİ

KÜÇÜKYALI KARAYOLLARI ARAZİSİ KÜÇÜKYALI KARAYOLLARI ARAZİSİ Hazırlayan:ESİN KÖYMEN TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ ANADOLU 2. BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI 13 HAZİRAN 2016 MALTEPE KÜLTÜR MERKEZİ-KÜÇÜKYALI

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl 1. Adı Soyadı : Masoumeh KHANZADEH 2. Doğum Tarihi : 1974 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu :Sanatta Yeterlik 5. Çalıştığı Kurum :Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER

ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLER ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Gülnaz GÜZELOĞLU YILDIRIM DoğumYeri Tarihi : Nevşehir / 06.04.1978 Ünvanı : Yüksek mimar Medeni Durumu : Evli Lisan : İngilizce İlk Öğretim : Konya 19 Mayıs İlkokulu Orta Öğretim

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV SONUÇLARI ŞEF SINAVA GİRDİĞİ KADRO UNVANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV SONUÇLARI ŞEF SINAVA GİRDİĞİ KADRO UNVANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV SONUÇLARI ŞEF 1 LEVENT ARSLAN ŞEF 93,88 2 ADEM ÇEKER ŞEF 89,80 3 KENAN YAŞAR ŞEF 89,80 4 NUMAN ÇAKIR ŞEF 89,80 5 ÖMER KOÇ ŞEF 89,80

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Halil Sencer ERKMAN Doğum Tarihi: 30 Mart 1964 İletişim: Adres : Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 38039 Kayseri Türkiye Tel. : 90 352 437 49 01 35300

Detaylı

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye)

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye) Avrasya Terim Dergisi ISSN: 2147-7507 İmtiyaz Sahibi Eurasscience Journals Dergi Grubu Yayın Kurulu Başkanı Orhan Sevgi (İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü, Toprak İlmi ve

Detaylı

KÜLTÜREL BELLEK KASIM 2016 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE YERLEŞKESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TUĞRUL İNAL SALONU 1 KASIM 2016 SALI

KÜLTÜREL BELLEK KASIM 2016 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE YERLEŞKESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TUĞRUL İNAL SALONU 1 KASIM 2016 SALI KÜLTÜREL BELLEK 1-2-3 KASIM 2016 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE YERLEŞKESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TUĞRUL İNAL SALONU 1 KASIM 2016 SALI 10.00 AÇILIŞ Doç.Dr. Pelin Şahin Tekinalp HÜTKAM Müdürü Prof. Dr. Sema

Detaylı

2014 ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK)

2014 ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK) 1 3 Dilara Dilek CENGİZ LYS 4 Ayrancı 8 9 Zeynep Fatıma Betül RAYLAZ 2 Gazi And. si 5 İrem ALPUT Canan AĞCİL Rahime Helin YÜNGÜL 6 Ayrancı 7 Büşra ATAMAN Hira Oğuzhan AYDIN Ceren ÇALIKOĞLU Ezgi KUYRUKÇU

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL D. KODU DERSİN ADI T+U+L KREDİ ÖNŞART AKTS 3503151 Planlama Stüdyosu 1

Detaylı

Katılımcı Olduğu Diğer Programlar

Katılımcı Olduğu Diğer Programlar Katılımcı Olduğu Diğer Programlar 27-31.01.2011: 25 th Winter Universiade 2011 21.12.2010: Hizmet Envanteri Veri Tabanı, Devlet Teşkilatı Veri Tabanı ve Kamu Veri Envanteri Semineri, Başbakanlık İdareyi

Detaylı

ANKARA PLAN ve HARİTA ARŞİVİ

ANKARA PLAN ve HARİTA ARŞİVİ ANKARA PLAN ve HARİTA ARŞİVİ Arşiv Çalışma Prensipleri Şehircilik ve mimarlık alanlarında araştırma yapan herkes arşivdeki mevcut kaynaklardan bireysel olarak arşiv mekanına gelmeleri halinde yararlanabilir.

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi ISSN 1302 6658

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi ISSN 1302 6658 Kocaeli Üniversitesi ISSN 1302 6658 Yusuf Bayraktutan, Yüksel Bayraktar Yakınlaşma Kriterleri Bağlamında AB Genişlemesi ve Türkiye Tahir Büyükakın, Cemil Erarslan Enflasyon Hedeflemesi ve Türkiye de Uygulanabilirliğinin

Detaylı

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye)

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye) Avrasya Terim Dergisi ISSN: 2147-7507 İmtiyaz Sahibi Eurasscience Journals Dergi Grubu Yayın Kurulu Başkanı (İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim

Detaylı

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik 4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNU KAPSAMINA GİREN KURUM VE KURULUŞLARIN GİRDİKLERİ HİZMET KOLLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Kapsamına Giren

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ, ESERLER VE FAALİYETLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: NURİ ERDEM Doğum Tarihi: 10.03.1971 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Harita Müh. Yıldız Teknik Üniversitesi 1995

Detaylı

Kentleşme ve Konut Politikası

Kentleşme ve Konut Politikası Kentleşme ve Konut Politikası Syllabus Adnan Menderes Üniversitesi, Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü, Lisans Programı A.Arda YÜCEYILMAZ (Ph.D) Email: yuceyilmaz@adu.edu.tr Ders Tanım: İnsanın

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans 1. Adı ve Soyadı : AYLA ERSOY ÖZGEÇMİŞ 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Edebiyat.Fakültesi.Sanat Tarihi Bölümü İstanbul Üniversitesi 1971 Yüksek Lisans Doktora Türk

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye)

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye) Avrasya Terim Dergisi ISSN: 2147-7507 İmtiyaz Sahibi Eurasscience Journals Dergi Grubu Yayın Kurulu Başkanı Orhan Sevgi (İstanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü, Toprak İlmi ve

Detaylı

PROJE MÜELLİF YENİ KAYIT İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR

PROJE MÜELLİF YENİ KAYIT İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR PROJE MÜELLİF YENİ KAYIT İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR 1- Dilekçe 2-1 adet fotoğraf 3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 4- İmza Sirküleri ( Noter Tasdikli Asıl ) 5- Diploma Fotokopisi ( Noter Tasdikli Asıl ) 6- Vergi

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL D. KODU DERSİN ADI T+U+L KREDİ ÖNŞART AKTS 3503151 Planlama Stüdyosu 1

Detaylı

ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUĞU DERSLER

ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUĞU DERSLER ATL - 10. Sınıf / A Şubesi (UÇAK BAKIM ALANI) 1 201 HARUN ÇALIK ATL - 10. Sınıf / B Şubesi (BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI) 1 108 FURKAN DİLLİ 2 120 ABDURRAHİM ACAR 9 YABANCI DİL 3 138 HÜSEYİN ÇETİN 4 142

Detaylı

Bölükbaşı Ertürk, Esra (2010), Safranbolu da Su Mimarisi: Havuzlu Oda/Sofa Havuzlu Selamlık Köşkü, Erdem, s.56, sf.27-58.

Bölükbaşı Ertürk, Esra (2010), Safranbolu da Su Mimarisi: Havuzlu Oda/Sofa Havuzlu Selamlık Köşkü, Erdem, s.56, sf.27-58. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: A. Esra Bölükbaşı Ertürk 2. Doğum Tarihi: 27.03 3. Unvanı: Yrd.Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arkeoloji-Sanat Tarihi Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

TC. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞE BAŞVURAN ÖĞRENCİLER

TC. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞE BAŞVURAN ÖĞRENCİLER Sıra No Adı Soyadı TC. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞE BAŞVURAN ÖĞRENCİLER Anadolu Üniversitesi Hukuk Taban Puanı Öğrencinin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.5 Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

ÖZGEÇMİŞ. 7.5 Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler ÖZGEÇMİŞ 1. AdıSoyadı: Zeki Akçam 2. DoğumTarihi :14.07.1979 3. Ünvanı : Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Doktora (Devam ediyor) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Doğu Akdeniz

Detaylı

Derece Üniversite Alan Yıl Lisans Selçuk Ü. Mim. Fak. Mimarlık Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler

Derece Üniversite Alan Yıl Lisans Selçuk Ü. Mim. Fak. Mimarlık Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler ÖZGEÇMİŞ Adı- Soyadı: Müjgan Semra ÇINAR Doğum Tarihi: 05.03.1960 Unvanı: Öğretim Görevlisi Öğrenim Durumu: Lisans/Mimar Derece Üniversite Alan Yıl Lisans Selçuk Ü. Mim. Fak. Mimarlık 1982 5.Akademik Ünvanlar

Detaylı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 10.19.1. Ek: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına 24.10.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Detaylı

YEŞİLTEPE MAHALLESİ 469 ADA 10 VE 11 PARSELLER İLE 3531, 3532 VE 3533 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

YEŞİLTEPE MAHALLESİ 469 ADA 10 VE 11 PARSELLER İLE 3531, 3532 VE 3533 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU YEŞİLTEPE MAHALLESİ 469 ADA 10 VE 11 PARSELLER İLE 3531, 3532 VE 3533 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene

Detaylı

ANKARA'DA KENTLEŞME VE YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU

ANKARA'DA KENTLEŞME VE YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU tmmob makina mühendisleri odası ANKARA'DA KENTLEŞME VE YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU bildiriler kitabl Aralık 2001 / Ankara Yayın No E/2001/281 tmmob makina mühendisleri odası Sümer Sok. 36/1-A 06440 Demirtepe

Detaylı

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Ü.-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye)

Dergi Tasarım Mert Ekşi (İstanbul Ü.-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Teknikleri Anabilim Dalı, İstanbul, Türkiye) Avrasya Terim Dergisi ISSN: 2147-7507 İmtiyaz Sahibi Eurasscience Journals Dergi Grubu Yayın Kurulu Başkanı Orhan Sevgi (İstanbul Ü.-Cerrahpaşa, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü, Toprak İlmi

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı SIRA 696 SAYILI KANUN KAPSAMINDA 15/03/2018 TARİHİNDE YAPILAN İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇİŞİ YAPACAK PERSONELE AİT UYGULAMALI SINAV

Detaylı

YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI

YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI tmmob makina mühendisleri odası YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI Yalova ARALIK 1997 mmo yayın no : 208 tmmob makina mühendisleri odası Sümer Sok. No:36/1-A Demirtepe-ANKARA

Detaylı

Sahibi. Afyon Kocatepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali ALTUNTAŞ. Editörler Prof. Dr. A.İrfan AYPAY Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ

Sahibi. Afyon Kocatepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali ALTUNTAŞ. Editörler Prof. Dr. A.İrfan AYPAY Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ 1992 SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ Cilt IX, Sayı 2, Aralık 2007 Afyon Kocatepe University Journal of Social Sciences Vol. IX, Issue 2, December 2007 Sahibi adına Rektör Prof. Dr. Ali ALTUNTAŞ Editörler Prof.

Detaylı

2014 2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE 2014 2015 AKADEMİK YILI STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

2014 2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE 2014 2015 AKADEMİK YILI STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 2014 2015 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ VE 2014 2015 AKADEMİK YILI STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI ÖNEMLİ NOT: ÖĞRENCİLER İÇİN 1 KASIM 2014 TARİHİ SAAT

Detaylı

Karar No : 4098 Karar Tarihi : 18/10/2014

Karar No : 4098 Karar Tarihi : 18/10/2014 Karar No : 4098 Karar Tarihi : 18/10/2014 Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 18/10/2014 tarihli yazıda aynen; Kurulumuzun 12/10/2014 tarihli, 2014/4087 sayılı kararı ile, 18 Ekim 2014 Cumartesi günü

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Muharrem KESİK İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : muharremkesik@gmail.com 2. Doğum -

Detaylı

Etkinlikler T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi. Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN. (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR

Etkinlikler T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi. Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN. (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR Etkinlikler ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi nin düzenlediği Kurtuluş tan Cumhuriyet e etkinlik serisinin 8. sinde Öğr. Gör. Osman Kara,

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2013 22 MAYIS 2014-BURSA

FAALİYET RAPORU 2013 22 MAYIS 2014-BURSA FAALİYET RAPORU 2013 22 MAYIS 2014-BURSA SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ HİZMET BİNASI ÜYELER NÜFUS 1. Abana Belediyesi/ Kastamonu (Nüfus:2889) 2. Adalar Belediyesi/İstanbul (Nüfus:14.552) 3. Akçay Belediyesi/

Detaylı