EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ"

Transkript

1

2 KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis süreçlerinden başlayıp, yasal takibe kadar olan tüm süreçlerin yönetilmesine ilişkin bilgilerin aktarılması amaçlanmıştır. #Kredi #Mevzuata hakimiyet #Yasal otorite yaptırımları #uyum #kredi süreçlerini yönetme #kredi müşterisini yönetme Bilir:Kredi verilmesi ve teminatlandırılması ile ilgili Bankacılık Kanunu ve ilgili diğer mevzuatı, keza banka içi kredi prosesinde dikkate alınacak hususları bilir. Anlar:Yasal düzenlemeler ile bunlara uyum gösterilmesi gereğini, kredinin geçirdiği aşamaları, kredi nevilerini, aralarındaki farkları, firma değerliliğinin nasıl anlaşılacağını, teminatlandırmanın sonuçlarını, kredi tahsisinden kredi izlemeye kadar olan tüm süreçlerin etkin yönlerini, anlar. Yapar:Kredi tahsis operasyonlarını, kredi süreçlerinin yönetimini, izleme fonksiyonlarının yönetimini yapar, kredi pazarlamasının daha bilinçli yönetilmesini sağlar. Kredi Türleri, Nakit ve Gayrinakit Krediler, Özellikli Krediler, Teşvikli Krediler, İhracat, Yatırım ve Döviz Kredileri, Birbirlerinden Farklılıkları Bankacılık Kanunu nun Kredilere Yönelik Kısıtlamaları İstihbarat Süreci, Kredi Türlerinin Tahsis Özellikleri, Müşteriye Göre Farklılıkları Kredi Tahsisinde Müşteri Taleplerinin Değerlendirilmesi ve Sektörleri ve Faaliyet Döngüleri İtibariyle Dikkat Edilecek Hususlar Kredi Teminatları, Özellikleri, Birbirlerinden Farklılıkları, Kuvvetli ve Zayıf Yönleri İle Tüm Bu Süreçlerde Dikkat Edilecek Hususlar Karşılık Yönetmeliği ve Buna Bağlı Olarak Kredi İzleme Kriterleri ile Uygulamaları Teknik i Mesleki Gelişim ve Yenilenme, Güven Yaratma Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, İç sistemler ve Denetim, Operasyonel Verimlilik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Salih Semih Kortel Baş. Tarihi : Bitiş T.: Eğtiime şube ve genel müdürlükte konuya ilgi duyan her seviyedeki tüm çalışanlar katılabilir.

3 MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt Analizi #Rasyo Analizi #Nakit Akım #Kredi Komitesi #Risk Analizi Bilir:Mali Analiz Yöntemlerini Bilir. Firmalara Doğru Soruları Sormayı Bilir. Firmanın Faaliyet Değişikliğinin Mali Tablolara Etkisini Bilir. Müşterilerde Güven Yaratmayı Bilir. Anlar:Merak Ve Keşfetmenin Firma Analizindeki Önemini Anlar. Firmaların Faaliyet Döngüsünü Anlar. Firmaların Taşıdığı Riskleri Anlar. Rasyoların Nasıl Okunacağını Ve Ne Anlam Taşıdığını, Firmanın Mali Tablolarına Dayanarak Ne Kadar Kredi İhtiyacı Olduğunu Anlar. Kredi Komitesi Nezdinde Önemli Konuları Anlar. Yapar:Analitik Düşünme Ve Kredi Bilgisini Bir Araya Getirir. Firma Ve Sektörde Kıyaslama Yapar. Bankanın Kredi Prosedürüne Uygun Rapor Yazar. Banka Ve Firmaya En Uygun Kredi Teklifini Hazırlar. Konu ile ilgili yetkililer katılabilir. Finansal Tabloların Tanımı Özellikleri Bilanço Gelir Tablosu Aktarma Arındırma İşlemleri Krizin Mali Tablolara Etkisi -Yorumlanması İnşaat Firmaları Finansal Tablolarının Özellikleri ve İnceleme Farklılıkları Konsolide Mali Tabloların Hazırlanma Özellikleri Finansal Tablolar Analiz Yöntemleri Statik Analiz Dinamik Analiz Trend Analizi Yüzdesel Analiz Oran Analizi Öz Kaynak Değişim Tablosu Net İşletme Sermayesi Değişim Tablosu Fon Akım Tablosu Analizi Nakit Akım Tablosu Analizi Kredi Paketi Hazırlama Süreci Standart Kredi Paketi Hazırlanması Temel Bilgi Formu Müşteri Tanıtım Raporu (Müşteri Profili) İstihbarat Banka İlişkileri Raporu Sektör ve Finansal Analiz Raporu (Yorum) Risk Analizi Raporu Krizin Firmanın Faaliyetlerine ve Finansal Tablolarına Etkileri Açık Pozisyon Taşıyan Firmaların Değerlendirilmesi Teknik i Öğrenme İştahı, Güven Yaratmak, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, Kurumsal Farkındalık ve Etik Bilinci Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon ve Denetleme Mevzuat, İç Sistemler ve Denetim, İkna, Kıyaslama, Global Zeka Değişimi Okumak ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 3 gün Nurten Düzgün Sönmemiş Baş. Tarihi : Bitiş T.: TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: 960

4 KREDİ LİMİT VE TEMİNAT YAPILANDIRMA SÜRECİ (LİNE STRUCTURE) Seminerde, mevcut ve potansiyel kredi müşterilerimizin, kredi teklifinin hazırlanması ve değerlendirilmesi, limit ve teminat oluşturma aşamasında önemli konulara dikkati çekmek, tartışmak amaçlanmaktadır. Bilir: Anlar: Yapar: Seminere kredi limit önerisinde bulunan şube pazarlama, krediler çalışanları ve bu önerileri inceleyen bölge - genel müdürlük çalışanları katılabilir. Özellikle yeni başlayan bankacılar için önerilir. Kredinin sağlığı açısından bu süreç çok önemlidir. Teknik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Nurten Düzgün Sönmemiş Baş. Tarihi : Bitiş T.:

5 BAŞARILI KREDİ YÖNETİMİ Eğitimin amacı, kurum ve bireylere tahsis edilmiş ve kullandırılmış kredilerin geri dönüşümlerini maksimum kılacak, kredi pazarlama, tahsis, izleme ve takip süreçleri ile ilgili politika ve strateji oluşturmak suretiyle kredi portföyünün yönetimi ile ilgili ilkeleri katılımcılarla paylaşmaktır. #Mevzuat #Kredi #Politika #Strateji #Yönetme ve Uygulama Bilir:Bankanın kredi politikası doğrultusunda kredilendirme sürecini bilir Anlar:Kredi sürecinin doğru uygulanmasının bankaya olumlu katkı sağlayacağını anlar Yapar:Kredilendirme sürecine yetkileri doğrultusunda uyum sağlar Eğitime, bankaların kredi pazarlama, tahsis, izleme ve takip bölümlerinde çalışanlar, stajyer müfettiş yardımcıları, müfettiş yardımcıları ve konu hakkında bilgi sahibi olmak çalışanlar katılabilir. Bankaların Kredi Politika ve Stratejisi Pazarlama Tahsis İzleme Takip Kredi Pazarlama Süreçlerinin Yönetimi Ürünleri Tanıma ve Pazarlama Müşteri Seçimi İhtiyaç Tespiti Kredi Tahsis Süreçlerinin Yönetimi Değerlendirme Müşteri Kredi Değerliliği Ölçüsünde Tahsis Müşteri Riskini Belirleme Teminat ve Garanti Alma Limit Belirleme ve Kullandırım Kriz Dönemlerinde Kredi Kullandırımı Kredi İzleme Süreci Yönetimi Kredi Riski ve İçsel Derecelendirme Kredi Portföy Riski Kapsamında İzleme Kredi Takip Süreçlerinin Yönetimi Kredinin Yeniden Yapılandırılması Kredilerden Doğan Alacakların Sınıflandırılması ve Karşılık Ayırma Kanuni Takip Yolu İle Alacağın Tahsili Teknik Mesleki Gelişim ve Yenilenme, İletişim, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Performans Değerlendirme (geri-ileri-eş zamanlı bildirim), Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Kıyaslama i Vizyon ve Değerlerle Liderlik TBB Eğitim Merkezi 2 gün Nahit Özen Baş. Tarihi : Bitiş T.:

6 İNŞAAT TAAHHÜT SEKTÖRÜ KREDİ WORKSHOP İnşaat taahhüt sektörü değerlendirilmesi özellik gösteren bir sektördür. Bu sektörde ki vakalar da diğer firma vakalarına göre farklılık gösterir. Bu eğitimde bu sektörde faaliyet gösteren gerek taahhüt gerekse özel inşaat firmalarının vakaları incelenerek katılımcılara farklı bir bakış açısının getirilmesi hedeflenmektedir. İncelenecek her bir vaka farklı durumları yansıtacak böylelikle katılımcılar hangi durumlarda nasıl bir aksiyon alarak karar verecekleri konusunda bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca iş koşullarında karşılarına çıkmış olan sorunları da burada gündeme getirerek bir çözüm bulacaklardır. #Taahhüt sektörü #muhasebe sistemi #inşaat taahhüt sektöründeki bilanço makyajları #inşaat taahhüt sektörü aktarma arındırma teknikleri #inşaat taahhüt sektörü riskleri #inşaat taahhüt sektörü kredi ihtiyacı Bilir:Sektörün özelliklerini, yasal zeminini, muhasebe tekniğini bilir. Anlar:Mali tablolarını ve bilanço makyajlarını, geçici kar/zararın nasıl hesaplanacağını, kredi ihtiyacının nasıl tespit edileceğini ve proje statü raporunun nasıl okunması gerektiğini anlar. Yapar:İnşaat ve taahhüt firmalarının kredibilitesini ve kullandırılabilecek ürünleri tespit eder. Geciçi Kar Zarar, Kredi İhtiyacının Tespiti ve Proje Statü Raporunun Analizine Yönelik Vaka İncelemesi İnşaat Taahhüt Sektörüne Özgü Aktarma ve Arındırmaların Yapıldığı Vaka Analizi Kısmi Tamamlama Yöntemine (IFRS) Yönelik Bir Çalışma İnşaat Taahhüt Sektörüne Özgü Oranların Kullanılarak Kredibilitenin Tespit Edildiği Vaka İncelemesi Faaliyet Risklerinin İncelendiği Vaka Analizi Uzun Vadeli Kredi İhtiyacının Olduğu Bir İnşaat Sektörü Vakası İnşaat Sektörüne Yönelik Bir Ratingleme Modeli Kullanılarak Yapılan Vaka Analizi Teknik i Mesleki Gelişim, Güven Yaratma, Müşteri Duyarlılığı, Analitik Düşünme ve İşbirliği Sonuç Odaklılık Fiyatlama, Kıyaslama, Esneklik Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak TBB Eğitim Merkezi 2 gün Uğur Özarslan Baş. Tarihi : Bitiş T.: Genel Müdürlük ve şube satış ve kredi kadrolarında çalışanların katılımına uygundur.

7 BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi hedeflenmiştir. #Kredi kaynakları #Risk yönetimi #Erken uyarı sinyalleri #Temel kredilendirme kriterleri #Teşhis ve sonuçlandırma Bilir:Sorunlu kredilerin yönetimini bilir, Anlar:Sorunlu kredilerin teşhisi ve erken uyarı sinyallerinin etkisini ve gereğini anlar Yapar:Kredi yönetiminin kullandırım öncesi ve sonrası nasıl yapılmasına uyum sağlar. Seminer, bankaların genel müdürlük kredi tahsis, risk yönetimi ve şubelerde çalışan portföy yöneticilerine yöneliktir. BÖLÜM I Kredi İle İlgili Tanımlar ve Kavramlar Kredinin Bünyesinde Taşıdığı Unsurlar Bankaların Fon Kaynakları Bankacılıkta Plasmanın Önemi Kredilerin Sınıflandırılması Kredi Organizasyonu ve Süreci Müşteri Risk Sınıflandırılması BÖLÜM 2 Sorunlu Kredilerin Tanımı Sorunlu Kredileri Yaratan Etkenler Sorunlu Kredileri Yaratan Nedenler Sorunlu Kredilerin Bankalara ve Ekonomiye Getirdiği Zararlar Sorunlu Kredilerin Bankalara Getirdiği Maliyet BÖLÜM 3 Sorunlu Kredilerde Erken Uyarı Sinyalleri Erken Uyarı Sistemi Erken Uyarı Sistemleri Ana Başlıkları Yönetim konularında Erken Uyarı Sistemleri Firma Faaliyetlerinde Erken Uyarı Sistemleri Finansal konularda Erken Uyarı Sistemleri Banka Firma İlişkilerinde Erken Uyarı Sinyalleri Sorunlu Kredilerin Banka İçindeki Nedenleri Kredi kullanana (borçluya) İlişkin Nedenler BÖLÜM 4 Sorunlu Kredilerin Yönetimi Bankanın Durumu Diğer Kreditörlerin Durumu Firmanın Analizi Likiditasyon Analizi Kredinin Yeniden Yapılandırılması İzleme Sorunlu Kredilerin Sınıflandırılması Sorunlu Kredilere Aday Firmaların Tespitinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Tasfiye Edilmesi Gereken Firmalarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yapılması Gerekenler Teknik Güven Yaratma, Analitik Düşünme ve Yaratıcılık Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip, Hızlı Karar Alma ve Çeviklik, Planlama ve Organizasyon, Sonuç Odaklılık, Koordinasyon, Denetleme Mevzuat, Operasyonel Takip ve Bilinç, Maliyet, Fiyatlama, Operasyonel Verimlilik, İkna, İlişki Yönetimi, Stratejik İlişkiler ve Kilit Ortaklıklar Kurma i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Zafer Mustafa Savaşal Baş. Tarihi : Bitiş T.:

8 SİMÜLASYONLA HIZLI VE DOĞRU KREDİLENDİRME TEKNİKLERİ Kredi kararı veren birimlerin hızlı, doğru ve karlı karar vermelerinin geliştirilmeleri hedeflenmektedir.eğitim farklı içeriğe sahip firmaların kredibilitelerinin ve faaliyet döngülerinin tespit edilerek, kredi ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve şube karlarının artırılmasına yönelik olarak simülasyon üzerinden yapılmaktadır. Katılımcıların kredilendirme yaparken doğru firmaları bulmalarının yanı sıra, firmaların nakdi ve gayri nakdi kredi türlerini tespit etmeleri ve doğru fiyatlama yaparak kredi vermeleri amaçlanmaktadır. #risk nosyonu #doğru karar verme# doğru firma ihtiyacının tespiti #hız Bilir: Anlar: Teknik i TBB Eğitim Merkezi 2 gün Uğur Özarslan Baş. Tarihi : Bitiş T.: TBB Üyeleri İçin Seminer Ücreti: Diğer Kurumlar İçin Seminer Ücreti: 860 Yapar: Seminer, banka ve finans kurumlarında ticari ve kobi şube satış portföyleri, ticari ve KOBİ tahsis ve izleme departmanlarında çalışanlara yöneliktir. Seminer bilgisayar uygulamalıdır.

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Eğitimde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde; kredi nev`ileri, özellikleri, ticari nitelikli kredi tahsis

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Eğitimde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİNDEN TASFİYESİNE KADARKİ SÜRECE HUKUKİ YAKLAŞIM Seminerde, katılımcılara koruyucu hukuk bakış açısından kredilerin tahsisi

Detaylı

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLER (KRD) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. KREDİLERİN TAHSİSİ, TEMİNATLANDIRILMASI, İZLENMESİNE İLİŞKİN TÜM SÜREÇLER Seminerde, gerek yasal mevzuat, gerekse pratik uygulamalar çerçevesinde;

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ UYGULAMA AĞIRLIKLI İNŞAAT TAAHHÜT FİRMALARININ KREDİ DEĞERLİLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ Seminerde, inşaat taahhüt firmalarının mali yapılarının incelenmesi ve kredilendirmede diğer sektörlere göre farklılıkların

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ VE KREDİLENDİRME SÜRECİ Seminerde finansal tabloların analiz yöntemleri ve kredi paketi hazırlama süreci konularında bilgi verilmesi amaçlanmıştır. #Bilanço #Mali Analiz #Taahhüt

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIKTA SORUNLU KREDİLERİN YÖNETİMİ VE ERKEN UYARI SİNYALLERİ Seminerde bankacılık sektörünün en önemli gündem konularından biri olan problemli kredilerin teşhisi ve yönetimi hakkında katılımcıların

Detaylı

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir.

KATILIMCILAR Konuyla ilgili bankacıların katılımına yöneliktir. 1. İŞ MÜKEMMELLİĞİ Seminerde basarılı, etkili, istenen sonuçları üreten mükemmel ve profesyonel olmak için gerekli, bilgi, beceri, tutum, bakıs açısı ve davranıslar hakkında bilgi aktarılması amaçlanmaktadır.

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILIK MUHASEBESİNDE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ: REESKONTLAR VE KARŞILIKLAR Seminerde, katılımcıların krediler ile ilgili olarak ayrılması gereken genel ve özel karşılıklar ile aktif ve pasif hesaplarla

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ SATIŞIN GÜCÜ Müşterilerin ürünleri etkin kullanarak kuruma bağlılığının artması temel amaçtır. Bu süreçte farklı ürünlerin etkin kullanımı için verilen hizmetin ihtiyacı karşılaması ve potansiyel ihtiyaçları

Detaylı

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar

Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar Kimler Katılmalı: Kurumsal veya kurumsallaşmakta olan bir organizasyonda Hazine veya Finans departmanlarında çalışanlar veya yöneticileri, Banka veya finansal kurumlarda çalışan ve müşteri gözüyle hazine

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TEMEL BANKA MUHASEBESİ Seminerin amacı, katılımcılara, temel muhasebe kavramlarını, süreçlerini, kayıt yöntemlerini örnek çalışmalarla açıklamak, muhasebe evrakları, kanuni defterler ve finansal tablolar

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. DÜNYADA VE TÜRKİYE`DE EKONOMİ VE PİYASALARLA İLGİLİ SON GELİŞMELER Seminerin amacı, makroekonomik göstergeleri yorumlayarak

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ BANKACILAR İÇİN TEMEL GÖSTERGELERİN, RAPORLARIN İZLENMESİ VE OKUNMASI Eğitimde bankacıların ulusal ve uluslararası boyutta yayınlanan temel göstergeleri ve raporları irdelemeleri ve yorumlamalarına yardımcı

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO)

GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) GENEL BANKACILIK - EKONOMİ (EKO) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. TÜM EKONOMİK VERİLERİ İYİ ANLAMAK VE DOĞRU YORUMLAMAK Seminer, Türkiye`de ve dünya piyasalarında açıklanan ekonomik verilerin

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel göstergelere bakar ve bu verilere göre o işletme hakkında ana

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MALİ TABLOLARIN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİ, SÖYLEYEMEDİKLERİ Mali tabloları inceleyen bir kişi genelde, karlılık veya likidite ile ilgili çok temel

Detaylı

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ifecomtr/public_html/plugins/sy stem/rokcandy_system.php on line 144 Tarih : 28-29 Haziran 2016 Salı/Çarşamba (09:30-17:00) Yer : Hilton ParkSa-Maçka

Detaylı

TKBB 2015-2016 DÖNEMİ EĞİTİM ÇİZELGESİ

TKBB 2015-2016 DÖNEMİ EĞİTİM ÇİZELGESİ A - GENEL BANKACILIK HUKUK - KATILIM BANKACILIĞI KİŞİSEL GELİŞİM EKİM 2015 1-2- 3- Bankacılık Kanunu (1. grup) Bankacılığı (1.grup KONYA) Faizsiz Bankacılıkta Hazine ve Sermaye Piyasası Ürünleri Eğitimi

Detaylı

Türkiye Bankalar Birliği eğitim kataloğu nun, yayın dahil her türlü yasal hakları Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ne aittir.

Türkiye Bankalar Birliği eğitim kataloğu nun, yayın dahil her türlü yasal hakları Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ne aittir. KENDİNİ EKİBİNİ İŞİNİ GELECEĞİ Davranışsal yetkinlikler Yönetsel yetkinlikler Bankacılık Teknik / Fonksiyonel Türkiye Bankalar Birliği eğitim kataloğu nun, yayın dahil her türlü yasal hakları Türkiye Bankalar

Detaylı

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir.

KATILIMCILAR İç kontrol birimi çalışanları ve müfettişler katılabilir. 1. Risk Odaklı İç Denetim Gerek uluslararası düzenlemeler ile yurt içi düzenlemelere uyum, gerekse de bankaların risk profillerinin önceliklendirilerek denetim kaynaklarının bu amaçlara göre yönlendirilmesi

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

STK LAR İÇİN. Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik

STK LAR İÇİN. Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik STK LAR İÇİN Gönüllülük Kurumsallık Verimlilik Süreklilik Başkandan İLKE (İlim Kültür Eğitim Derneği) uzun yıllardır sivil toplum alanında gönüllü çalışmalar yapmakta ve bu tür faaliyetlere destek vermektedir.

Detaylı

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız.

MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. MUHASEBE (MUH) İçindekiler sayfasına gitmek için tıklayınız. ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI`NA (UFRS) GÖRE HAZIRLANMIŞ MALİ TABLOLARIN ANALİZİ Seminerin amacı, Uluslararası Finansal Raporlama

Detaylı

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları

Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Türkiye Bankalar Birliği - Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği IV. Dönem Eğitim Konuları Seminer Adı Eğitmen Adı Seminer Tarihi Finansal Risk Yönetimi Oğuz Kemal Bulut 26-27 Şubat 2009 Banka Muhasebesi Prof.Dr.

Detaylı

TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi

TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi TBB-KKBB Eylül-Aralık 2008 Eğitim Takvimi Seminer Adı Eğitmen Tarih Temel Satış Becerileri Prof.Dr.Erdoğan Taşkın 18-19 Eylül 2008 Haliç Ünv. Grup Çalışmalarında Grup Prof. Dr. Cavide Uyargil 25-26 Eylül

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Bankacılık Etiği. KATILIMCILAR Bankacılık kariyeri yapmakta olan her düzey ve bölümden şube ve genel müdürlük personeli katılabilir.

Bankacılık Etiği. KATILIMCILAR Bankacılık kariyeri yapmakta olan her düzey ve bölümden şube ve genel müdürlük personeli katılabilir. Bankacılık Etiği Seminerde, bankacıların birbirleri, kurumları, diğer bankalar, resmi makamlar ve müşteriler ile ilişkilerinde nasıl davranması gerektiği anlatılacak ve ortak bankacılık kültürüne ilişkin

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ DİJİTALLEŞEN DÜNYAYLA BERABER BANKACILIK VE SİZ Seminerde dijitalleşen dünyayla beraber değişen pazarlama yönetim süreçleri anlatılacaktır. Offline kitlesel pazarlamadan online bireysel pazarlamaya geçişle

Detaylı

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI. Varis Yetiştirme Programı Program Süresi: 6 Gün Amacı: Aile şirketlerinde; aile sadakatini ve kimliğini güçlendirmek, aile duygularını beslemek, birlik ve beraberliğini geliştirmek,

Detaylı

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ----

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- Neden Finans Eğitimi? Günümüzün iş dünyasında, tüm yönetici ve çalışanlardan finansal verileri göz önünde bulundurarak hızlı ve doğru karar

Detaylı

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu Prof. Dr.

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ Dr. Emre BALIBEK Genel Müdür Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü E-posta: emre.balibek@hazine.gov.tr İÇERİK Hazinede

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Yönetişim ve Denetim Konferansı BTYD 2010

Bilgi Teknolojileri Yönetişim ve Denetim Konferansı BTYD 2010 Bilgi Teknolojileri Yönetişim ve Denetim Konferansı Türkiye BT Yönetişiminin Neresinde? Barış Bağcı, Deloitte Kurumsal Risk Hizmetleri, Kıdemli Müdürü Kurumsal Yönetişim Kurumsal Yönetim, şirketlerin kurumsal

Detaylı

Exit Plan Çıkış Stratejisi

Exit Plan Çıkış Stratejisi Exit Plan Çıkış Stratejisi 2 İçindekiler Proje yaklaşımı ve kapsamı Projeye genel bakış Proje adımları ve ürünler Aksiyon planı ve performans kriterleri Proje organizasyonu 3 Proje yaklaşımı ve kapsamı

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Türkiye

Detaylı

DERS PROFİLİ. Stratejik Pazarlama MAN382 Güz

DERS PROFİLİ. Stratejik Pazarlama MAN382 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Stratejik Pazarlama MAN382 Güz 1 3 3 6 Ön Koşul - Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları Dersin

Detaylı

1 İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI

1 İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI ÖN SÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 İŞLETMENİN TEMEL KAVRAMLARI 11 1.1 İş 12 1.2 İşgören 12 1.3 İşveren 13 1.4 Yönetim ve Yönetici 13 1.5 İhtiyaç 14 1.6 Tüketim ve Tüketici 14 1.7 Bir Sistem Olarak İşletme

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMANI Seminerde, uluslararası ticaret işlemlerinin nasıl yapılacağı, nelere dikkat edileceği ve hangi ödeme şekillerinin kullanılacağı incelenirken, aynı zamanda bu işlemlerin

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ GENEL BANKACILIK EĞİTİMİ Eğitimde, bankacılığın tarihi, gelişimi, fonksiyonları ve tüm bankacılık enstrümanları ile ilgili olarak bilgi aktarılması amaçlanmaktadır. #Kaynak temini #Kredi politikaları #Fiyatlama

Detaylı

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri

28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri 28.06.2012 tarihli Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik in Risk Yönetimine İlişkin Düzenlemeleri Yönetici Özeti: 28.06.2012 tarihinde yayımlanan Bankaların İç Sistemleri Hakkında Yönetmelik ile

Detaylı

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM

PAZARLAMA FİNANS KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL CHECK UP PAZARLAMA FİNANS ÜRETİM KURUMSAL CHECK UP İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM Kurumsal Check-Up uygulaması ile firmanızın güçlü ve geliştirilmesi gerekli alanlarını, yeteneklerini analiz ederek,

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI

VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI VARİS YETİŞTİRME PROGRAMI. Varis Yetiştirme Programı Program Süresi: 6 Gün Amacı: Aile şirketlerinde; aile sadakatini ve kimliğini güçlendirmek, aile duygularını beslemek, birlik ve beraberliğini geliştirmek,

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Turkey

Detaylı

9 201 Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi Profesyonel Satışın Temel eri Takım Çalışması ve Problem Çözme Teknikleri Kataloğu

9 201 Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi Profesyonel Satışın Temel eri Takım Çalışması ve Problem Çözme Teknikleri Kataloğu Eğitim Kataloğu 2019 Tüm eğitim detayları için bize brisaakademi@brisa.com.tr adreslerden ulaşabilirsiniz. Eğitimin Amacı: Bu eğitim, direkt finans yönetimi ile ilgili olmasa da finansal okur yazarlığının

Detaylı

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ

DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ DENETİM KOÇLUĞU EĞİTİM SERİSİ Sayın İlgili: İç denetim teknik bir uzmanlık alanı olmanın ötesinde çok temel bir yönetim aracıdır. Yönetim sürecinin temel bir unsuru olan kontrol ve izleme rolü iç denetim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

FİNANSAL RİSK YÖNETİMİ

FİNANSAL RİSK YÖNETİMİ FİNANSAL RİSK YÖNETİMİ 21. yy risk yönetimi yüzyılıdır. Ulrich Beck Ateşan Aybars (CTA) Neden Risk Yönetimi Başarılı bir şirket aynı zamanda risklerini de iyi yönetebilen bir şirkettir. Bu kapsamda; Firmanızın

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Bankacılıkta Kredi Tahsisi

Bankacılıkta Kredi Tahsisi Bankacılıkta Kredi Tahsisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet YAZICI BANKACILIKTA KREDİ TAHSİSİ Tüm Yönleri İle Uygulamada Kredi Tahsisi Müşteri Ziyaretinden İzlemeye Kredi Süreci Ziyaret, İstihbarat, Mali Analiz,

Detaylı

TKBB DÖNEMİ EĞİTİM ÇİZELGESİ

TKBB DÖNEMİ EĞİTİM ÇİZELGESİ A - GENEL BANKACILIK HUKUK - KATILIM BANKACILIĞI KİŞİSEL GELİŞİM EKİM 2015 1-2- 3-4- Bankacılık Kanunu (1. grup) Bankacılığı (1.grup KONYA) Katılım Bankalarında Hazine ve Sermaye Piyasası Ürünleri İletişim

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006

Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları. 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları 4 Mayıs 2006 Basel II: Bankacılık sektöründe değişim rüzgarları İçsel Derecelendirme Modeli Kurulumu KOBİKredileri Açısından Skorkart Uygulamaları Derecelendirme

Detaylı

Bankacılık ve Finans Eğitimleri

Bankacılık ve Finans Eğitimleri Bankacılık ve Finans Eğitimleri Aralık 2007 Programı Perpa Ticaret Merkezi B Blok K.12 No.2095 Şişli/İst. Tel: 0212 221 28 35 Fax: 0212 221 28 84 06 ARALIK 2007 1 GÜN FİNANSÇILAR İÇİN VERGİ Finansal Ürünlerden

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

YAVUZ YETER Bankacı, SMMM, Bağımsız Denetçi

YAVUZ YETER Bankacı, SMMM, Bağımsız Denetçi YAVUZ YETER Bankacı, SMMM, Bağımsız Denetçi Doğum Tarihi ve Yeri: 10.03.1974 / Antalya Medeni Durum: Evli / 2 çocuk İŞ DENEYİMİ Bölüm Başkanı Yurtdışı Şube Bölüm Başkanı, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Aralık

Detaylı

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014

e-mikro MBA Sertifika Programı Eğitim Fiyatları ve Bilgilendirme Broşürü 2014 Mikro MBA Sertifika Eğitim Fiyatları 1. Kategori Perfect Eğitim Paketi (10 Eğitim) 279,00 TL! 2. Kategori Plus Eğitim Paketi (5 Eğitim) 159,00 TL! 3. Kategori Pro Eğitim Paketi (3 Eğitim) 109,00TL! 4.

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı

TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı TÜRK EXIMBANK İHRACATıN FINANSMANı 1 Tarihçe Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. 1987 Resmi İhracat Destek Kurumu Türk Eximbank işletme adıyla Yılında Bakanlar Kurulu kararıyla olarak kurulmuştur. 2 Amaç

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ YALIN DENETİM (LEAN AUDİTİNG) Eğitimin amacı, iç denetim faaliyetlerinin iyileştirilerek denetim etkinliğinin artırılması çalışmalarına katkı sağlamaktır. #Denetim performansının geliştirilmesi #Katma

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013

Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 Basel II ve III nedir Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 Basel II ve Türk Eximbank Semineri 2013 İçerik 1. Basel uzlaşısı Basel ve tarihçesi Basel II kapsamı Basel III ün getirdiği yenilikler 2. Basel

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

BİLGİ BİRİKİMİ ALANLARI İşi yapmak için bilinmesi gereken bilgiler

BİLGİ BİRİKİMİ ALANLARI İşi yapmak için bilinmesi gereken bilgiler MALİ MUHASEBE VE FİNANS Çeşitli mali tabloların (Bilanço, Gelir Tablosu, vb.) yapısı, terminoloji ve ilişkiler Tipik işlevleri, yaygın kullanılan muhasebe kayıtları, mali tablolarla ilişkileri ve kritik

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE EKONOMİSİ VE FİNANSAL PİYASALAR Seminerde, makro iktisat kavramları ve araçları kullanılarak Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve bu gelişmelerin finansal piyasalara etkilerinin değerlendirilmesi

Detaylı

R PFD. Pena Finansal Danışmanlık

R PFD. Pena Finansal Danışmanlık R Güven ve başarı elinizin altında... Finansal Danışmanlık Hizmetlerimiz Yönetim ve Eğitim Danışmanlığı Satış ve Satın Alma Danışmanlığı Güven ve başarı elinizin altında. Giriş Rekabetin yoğun olarak yaşandığı

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Haziran 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Küçüksu

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ ÇEVRE POLİTİKASI GLOBAL YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ Revizyon Yayın Tarihi V.1 Haziran 2016 1. AMAÇ ve KAPSAM GİRİŞ ve AMAÇ İşbu Çevre Politikası nın ( Politika ) amacı Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ( GYH ) ve

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ YORUMLARLA HER BANKACIYA GEREKLİ 100 TEMEL RASYO Eğitim, katılımcılara gerekecek en önemli 100 temel rasyoyu ortak bir platformda aktarmayı ve bu rasyoları doğru yorumlama tekniklerini öğretmeyi amaçlamaktadır.

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2011 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

E LVAN E B İ NÇ İ N Ö ZGEÇMİŞİ

E LVAN E B İ NÇ İ N Ö ZGEÇMİŞİ E LVAN E B İ NÇ İ N Ö ZGEÇMİŞİ PROJEDE ÖNERİLEN ROL: KURUMSAL YÖNETİM VE ORGANİZASYONEL ROLLER KİŞİSEL BİLGİLER Adı ELVAN EBİNÇ Adresi Çınarlı Mah. Ziyapaşa Bul. Fatih Terim Sok. Nevrezoğlü Apt. Kat 5,

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

UZUN BİR YOLDA SOLUKSUZ KALMAMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM Geçmişten Geleceğe Güven İnşa Ediyoruz Sloganı ile çıktığımız bu yolda, EGEA Danışmanlık olarak firmalar üzerindeki ortak tespitimiz, FİRMANIN Geçmişi

Detaylı

EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU

EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU EĞİTİM VE SEMİNER KATALOĞU 2016 Kimdir? Türkiye'nin ilk ve tek KPI odaklı Satış, Pazarlama, Yönetim ve Liderlik, İş Dünyasında Hukuk, Koçluk ve Kişisel Gelişim Eğitimleri noktasında, sınıf içi ve online

Detaylı

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ

KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ KALİTE BİRİM SORUMLULARI EĞİTİMİ 2018/I (05.09.18) Ülkü SU BİLGİN CICP-MHU Stratejik Yönetim ve Planlama Birimi Yöneticisi TANIŞMA.. EĞİTİM PLANI Eğitimin amacı Kalite Yönetim Sistemi o Nedir? o Sistem:

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ Çağıl Hale Özel GİRİŞ... 1 OTELCİLİK ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ... 3

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ Çağıl Hale Özel GİRİŞ... 1 OTELCİLİK ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ... 3 İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ Çağıl Hale Özel GİRİŞ... 1 OTELCİLİK ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ... 3 OTEL İŞLETMELERİNİN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI... 7 Konaklama Amacı Bakımından Otel İşletmeleri...

Detaylı

2018 Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi Profesyonel Satışın Temel eri Takım Çalışması ve Problem Çözme Teknikleri Kataloğu

2018 Finansçı Olmayanlar için Finans Eğitimi Profesyonel Satışın Temel eri Takım Çalışması ve Problem Çözme Teknikleri Kataloğu Eğitim Kataloğu 2018 Finansçı Olmayanlar için Eğitimin Amacı: Bu eğitim, direkt finans yönetimi ile ilgili olmasa da finansal okur yazarlığının geliştirilmesi ve şirketin sonuçlarına yansıyacak kendi alanlarındaki

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi TARİH : / /20 NASIL BİR SİSTEM UYGULANACAK? Performans değerlendirmesinde açık değerlendirme sistemi uygulanacaktır. Bu nedenle önce personel kendisini değerlendirecek, sonrada aşağıda belirtilen şekliyle

Detaylı

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI OKYANUS Okyanus İnsan Kaynakları Eğitimleri İş Analizleri, İş Tanımları Mülakat Teknikleri Yetkinlik Yönetimi Performans Yönetimi Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynaklarına Geçiş İŞ ANALİZLERİ

Detaylı