Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI"

Transkript

1 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Yılanların Arasında Gezinti isimli oyun etkinliği Yararlı Yiyecekler Tekerlemesi isimli Türkçe etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

2 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 10: Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. Nesnenin mekândaki konumunu söyler. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir. Mekânda konum alır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Belli bir yükseklikten atlar. Belli bir yüksekliğe zıplar. Engelin üzerinden atlar. Belirlenen noktadan çift ayakla ileriye doğru atlar. YILANLARIN ARASINDA GEZİNTİ Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. Nesneleri sıkar. Malzemelere elleriyle şekil verir. Gazete kâğıtlarından yılan yapılacağı söylenir ve çocuklara ikişer kat gazete kâğıdı dağıtılır. İkili gruplar oluşturarak her grubun gazeteleri uzunlamasına (bir çocuk bir uçtan, diğer çocuk diğer uçtan) tutarak kıvırmaları istenir. Çocuklar oluşturulan yılanları sınıfa gelişi güzel dağıtır ve yılanlarla dolu bir yolda yürüyüşe çıkarlar. Verilen yönergeler doğrultusunda yılanlara basmamak için zıplarlar ve yürüyüşlerini tamamlarlar. Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla çocuklarla sohbet edilir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. Gazete kâğıtları, 7. Etkinlik Kitabı (s ) Korkmuş Gazete, yılan Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Oynadığımız oyunu beğendiniz mi? Oyunun adı neydi? Sohbetimizde nelerden bahsettik? İlk yardımda yapılması gerekenlerden aklınızda kalanları söyler misiniz?

3 Etkinlik Türü : Türkçe (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2: Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Nesne/durum/olayın ipuçlarını söyler. İpuçlarını birleştirerek tahminini söyler. DİL GELİŞİMİ Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. YARARLI YİYECEKLER TEKERLEMESİ Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 8: Sağlığı ile ilgili önlemler alır. Sağlığını korumak için yapması gerekenleri söyler. Sağlığına dikkat etmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçları açıklar. Çocukları hilal şeklinde dizilmiş minderlere oturmaları için yönlendirilir. "Hasta olduğumuzda nereye gideriz?", "Hastalıklardan korunmak için nerede aşı vuruluruz?", "Hasta olmamak için neler yapmalıyız?" soruları sorulur ve cevap alındıktan sonra sağlık kuruluşları hakkında sohbet edilir. Lahana, patates, kiraz bilmeceleri sorulur. Yararlı yiyecekler tekerlemesi birkaç kez tekrar edilir ve çocukların katılmaları istenir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. BİLMECELER Bir kızım var, kat kat çeyizi var. (Lahana) Yer altında sarı top. (Patates) Karşıdan baktım al; ağzıma attım bal. (Kiraz) YARARLI YİYECEKLER (TEKERLEME) Süt içerim, Meyve yerim, Sebzeleri çok severim. Eti, yoğurdu ve kaymağı İhmal etmem asla. Böylece hiçbir zaman, Olmam hasta. (Nuray BAKACAK) 7. Etkinlik Kitabı (s ) Lahana, kiraz, patates, et, yoğurt Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (47. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Sağlık kuruluşlarından hangilerini tanıyorsunuz? Hangi bilmeceleri öğrendik? Hangi tekerlemeyi söyledik? Tekerleme hoşunuza gitti mi?

4 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Mayıs 2. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Meyve Sepeti isimli sanat etkinliği Acaba Şimdi Ne Yapsam? isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve drama etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

5 Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 14: Nesnelerle örüntü oluşturur. Nesnelerle özgün bir örüntü oluşturur. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. MEYVE SEPETİ ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 6: Günlük yaşam becerileri için gerekli araç ve gereçleri kullanır. Çevre temizliğiyle ilgili araç ve gereçleri kullanır. Çocuklar makaslarını alarak masalara geçmeleri için yönlendirilir. A4 kâğıtlar ve önceden fon kartonuna çizilen sepet resimleri çocuklara dağıtılır. Çocuklardan sepet resimlerini kesmeleri istenir. Kesilen sepetler boş A4 kâğıdına yapıştırılır. Ardından renkli kartonlara çizilmiş meyve resimleri kesilmek üzere dağıtılır. Kesilen meyveler sepetin içine yapıştırılır ve meyve sepeti oluşturulur. Tamamlanan ürünler panoda sergilenir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. A4 kâğıdı, fon kartonu, makas, yapıştırıcı, 7. Etkinlik Kitabı (s ) Meyve sepeti Ailelere, evde çocuklarıyla birlikte çeşitli meyveleri sıkarak meyve suyu elde etmeleri önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Meyve sepeti etkinliğini beğendiniz mi? Etkinlikte hangi meyve şekillerini kestiniz? Kestiğin meyve şekillerinden en çok hangi meyveyi seviyorsun?

6 ACABA ŞİMDİ NE YAPSAM? Etkinlik Türü : Türkçe ve Drama (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 19: Problem durumlarına çözüm üretir. Problemi söyler. Probleme çeşitli çözüm yolları önerir. DİL GELİŞİMİ Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşmayı başlatır. Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini başkalarına anlatır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Çocuklara minderleri alıp çember biçiminde dizerek oturmaları söylenir. Bir minder alınarak çemberin ortasına oturulur. Çocuklardan bir problem durumunda ne yapabileceklerini düşünmeleri ve cevap vermeleri istenir. Bunun için şu tarz bir örnek olay anlatılır: Diyelim ki bir tiyatro oyununda oyuncusunuz. Oyun sırasında bir arkadaşınızın ayağı yanlışlıkla kıyafetinizin ucuna takılıyor ve kıyafetiniz yırtılıp zarar görüyor. Tam da oyunun sonuna yaklaşmışsınız ve rolünüzün öneminden dolayı sahneden ayrılmanız da mümkün değil. Oyunun sonuna kadar sahnede kalmanız gerekiyor. Ne yapardınız? Nasıl bir çözüm bulurdunuz? Her çocuk bulduğu çözümü söyler ve arkadaşlarıyla çözümü hakkında görüş alışverişinde bulunur. Sohbet bittikten sonra örnek olaya ilişkin çocukların en beğendikleri çözüm önerisini yansıtan bir drama yapılır. Drama değerlendirilerek etkinlik sonlandırılır. Minder Tiyatro, sahne, rol, kıyafet Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (57. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi dramayı yaptık? Problem hakkında nasıl çözümler budunuz? Kıyafetinizin yırtıldığını düşünün. Ne hissederdiniz ve ne yapardınız?

7 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 3. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Sıcak-Soğuk isimli hareket etkinliği Çizgi Çalışması isimli okuma yazmaya hazırlık etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

8 Etkinlik Türü : Hareket (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Belli bir yükseklikten atlar. Belli bir yüksekliğe zıplar. Çift ayak sıçrayarak belirli mesafe ilerler. SICAK-SOĞUK Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. Atlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Tebeşirle yere düz bir çizgi çizilir. Çizginin bir tarafı sıcak, diğer tarafı soğuk olarak kabul edilir. Sınıftaki çocuklar iki gruba ayrılır. Önce birinci gruptaki çocuklar oyuna başlar. Sıcak denildiğinde tüm çocuklar sıcak; soğuk denildiğinde tüm çocuklar soğuk tarafa geçer. Bazen hızlı ve arka arkaya yönerge verilerek çocuklar şaşırtılır; yanan çocuklar oyundan çıkar. Grupta tek bir çocuk kalana kadar etkinliğe devam edilir. Sonra ikinci gruba geçilir, ikinci grupta da tek bir çocuk kalana kadar oyuna devam edilir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. Tebeşir, 7. Etkinlik Kitabı (s ) Sıcak-soğuk, hızlı-yavaş İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 1. Hafta / 1. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi oyunu oynadık? Sıcak-soğuk oyununu beğendiniz mi? Şaşırdığınızda ve oyundan çıktığınızda ne hissettiniz?

9 ÇİZGİ ÇALIŞMASI Etkinlik Türü : Okuma Yazmaya Hazırlık (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. DİL GELİŞİMİ Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşmayı başlatır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Çocuklar etkinlik için sandalyelerini alıp masalara oturmaları için yönlendirilir. Günlük yaşamda, çevremizde tehlikeli olabilecek durumlar, aletler, araçlar hakkında sohbet edilir. Çocukların soru sormasına ve özgün düşüncelerini söylemelerine fırsat verilir. Önceden hazırlanan çizgi çalışması etkinlik kâğıtları çocuklara dağıtılır. Etkinlik kâğıdındaki çizgilere uygun yönergeler verilir. Çocukların kalem tutuş şekliyle ilgili ve çizgileri doğru yönde çizmeleri için rehberlik edilir. Kurşun kalem, etkinlik kâğıdı Tehlike, güvenlik, önlem Kaza, alet, araç Ailelere, evde çocuklarıyla, tehlikeli durumlar, aletler ve araçlar" hakkında sohbet etmeleri önerilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Sohbetimizin konusu neydi? Hiç tehlikeli bir durumla karşılaştınız mı? Çevrenizde tehlikeli olabilecek şeyler nelerdir? Kendimizi tehlikelerden korumak için almanız gereken önlemleri biliyor musunuz?

10 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Mayıs 4. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Balık Toplama isimli oyun etkinliği Bana Kim Yardım Eder? isimli Türkçe etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

11 Etkinlik Türü : Oyun (Küçük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 4: Nesneleri sayar. İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın miktarını söyler. BALIK TOPLAMA DİL GELİŞİMİ Kazanım 10: Görsel materyalleri okur. Görsel materyalleri inceler. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar. Nesneleri çıkarır. Etkinlik alanı önceden hazırlanır: Değişik renkte mandallar tutturulan balık ağı tahtaya asılır. Çocuklar ikişerli gruplara ayrılır. Çocukların dikkati tahtaya asılan ağa doğru çekilir ve oyun hakkında bilgi verilir. Çocuklar "Başla" komutuyla birlikte ağdan mandalları sökerek kendi gruplarına ait sepete atacaklardır. Sepette en çok mandalı olan grup oyunun ilk aşamasını kazanır. İkinci aşamada gruplardan ağa mandalları tutturmaları istenir. Çocuklar "Başla" komutuyla birlikte sepetteki mandalları ağa tuttururlar. Sepetindeki mandalları en kısa sürede bitiren grup oyunun ikinci aşamasını kazanır. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. Balık ağı, mandal, sepet, 7. Etkinlik Kitabı (s ) Grup, mandal, ağ İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 1. Hafta / 2. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi oyunu oynadık? "Balık toplama oyunu hoşunuza gitti mi? Hangi grup daha az mandal topladı? Hangi grup daha çok mandal tutturdu?

12 Etkinlik Türü : Türkçe (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 3: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Düz cümle kurar. Olumsuz cümle kurar. Soru cümlesi kurar. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Kazanım 17: Başkalarıyla sorunlarını çözer. Başkaları ile sorunlarını onlarla konuşarak çözer. Arkadaşlarıyla sorunlarını çözemediği zamanlarda yetişkinlerden yardım ister. Gerekli zamanlarda uzlaşmacı davranır. BANA KİM YARDIM EDER? ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 7: Kendini tehlikelerden ve kazalardan korur. Tehlikeli olan durumları söyler. Kendini tehlikelerden ve kazalardan korumak için yapılması gerekenleri söyler. Herhangi bir tehlike ve kaza anında yardım ister. Çocuklara, Düşme ya da çarpma sonucunda yaralandığımızda ne yapmalıyız?, Okulda böyle bir durumla karşılaşırsak nasıl hareket etmeliyiz?", "Kimden yardım istemeliyiz? gibi sorular sorulur. Bu durumlarda ilk müdahale için kullanılacak ilk yardım malzemeleri ana hatlarıyla tanıtılır ve kullanımları hakkında sohbet edilir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. 7. Etkinlik Kitabı (s ) İlk yardım çantası, düşme, çarpma, ilk yardım malzemeleri Ailelere, çocuğunuzla birlikte fasulyelerden rakamlar oluşturunuz, önerisi iletilir. Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (58. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi etkinliği yaptık? Sohbetimizin konusu neydi? Düştüğümüzde ve yaralandığımızda gerekli olan sağlık malzemelerinden hangilerini hatırlıyorsunuz? Daha önce bu malzemeleri görmüş müydünüz?

13 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 5. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Güzel - Çirkin Poz Ver isimli oyun etkinliği Sporcular isimli müzik etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

14 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini müzik yoluyla sergiler. Dinledikleri/izlediklerini drama yoluyla sergiler. GÜZEL-ÇİRKİN POZ VER MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Basit dans adımlarını yapar. Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar. Çocuklara "Güzel-Çirkin Poz Ver" oyunu oynanacağı söylenir ve oyun anlatılır: "Müzik açıldığında dans etmeye başlayacaksınız. Müzik kapandığında ve 'Çirkin ol!' dediğimde çirkin poz; 'Güzel ol!' dediğimde güzel poz vereceksiniz." Müzikle beraber çocuklar özgün dans ederler. Belirli bir anda müzik durdurulur ve Güzel ol! ya da Çirkin ol! denir. Çocukların poz verme anları fotoğraflanır. Hızlı ve sık aralıklarla verilen komutlarla yanılan çocuk oyundan elenir. Oyun çocuklar sıkılana kadar devam eder. Çekilen fotoğraflar kâğıda basılarak sınıf panosunda sergilenir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. Ses sistemi, fotoğraf makinesi, 8. Etkinlik Kitabı (s. 2-3) Güzel-çirkin Aileler aynı oyunu evde çocuklarıyla birlikte oynamaları için öneride bulunulur. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi oyunu oynadık? Güzel poz vermek kimlerin hoşuna gitti? Çirkin poz vermek kimlerin hoşuna gitti?

15 Etkinlik Türü : Müzik (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 2: Sesini uygun kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Nesneleri kullanarak ritim çalışması yapar. Vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. SPORCULAR SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Kazanım 15: Kendine güvenir. Grup önünde kendini ifade eder. Çocuklar müzik merkezine davet edilir. DVD'de yer alan "Sporcular" isimli şarkı (Mehmet Ali Özdemir) dinlenir. Şarkı çocuklarla birlikte tekrar edilir. Çocuklar müzik enstrümanlarını alarak ritim tutarlar. İsteyen çocuk şarkıyı tek başına arkadaşlarının önünde söyler. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. SPORCULAR Sporu çok severiz Hey ya, hey ya, hey ya hey, Hepimiz bir değeriz Hey ya, hey ya, hey hey hey, Vücudumuz çalışır Hey ya, hey ya, hey ya hey, Zekamızla yarışır Hey ya, hey ya, hey hey hey DVD, ses sistemi, müzik enstrümanları, 8. Etkinlik Kitabı (s. 4) Spor, zekâ, renkler İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 1. Hafta / 3. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Şarkımızın adı neydi? Şarkıda ne diyordu? Şarkıyı söylerken eğlendin mi?

16 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 6. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Balonla Dans isimli oyun etkinliği Pinpon Topu Toplama isimli oyun etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

17 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın rengini söyler. Kazanım 10: Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir. Mekânda konum alır. BALONLA DANS MOTOR GELİŞİM Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. Bireysel ve eşli olarak denge hareketleri yapar. Kazanım 3: Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Bireysel ve eşli olarak nesneleri kontrol eder. Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Basit dans adımlarını yapar. Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Renk renk balonlar şişirilerek çocukların dikkati çekilir. Her çocuk bir arkadaşıyla eş olur. Eşler ortak karar alarak istedikleri renkte bir balonu seçerler ve aralarına yerleştirirler. Çocuklar, hareketli bir müzik parçası eşliğinde dansa başlarlar ve önce yüz yüze sonra sırt sırta dansa devam ederler. Balonu düşen ya da patlayan çift oyundan çıkar. Oyundan çıkan çiftler balonu hiç düşürmeden oyuna devam eden arkadaşlarına alkışla destek verirler. Oyun son çift kalana kadar devam eder. Çocuklara Anneler Günü hakkında bilgi verilerek anneler için bir tebrik kartı hazırlanacağı söylenir. Her çocuk "anne" konulu serbest bir resim çalışması yapar. Tamamlanan çalışmalar renkli zarflara konularak çocuklarla birlikte annelere verilmek üzere eve gönderilir. 8. Etkinlik Kitabı (5. Syf.) balon, ses sistemi Denge İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 1. Hafta / 4. Etkinlik) Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (59. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Bu oyunu sevdiniz mi? Balonlarla başka nasıl oyunlar oynayabiliriz? Bir balonla gökyüzünde uçmak ister miydiniz?

18 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. PİNPON TOPU TOPLAMA MOTOR GELİŞİM Kazanım 3: Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 4: Nesneleri sayar. Küçük top ile omuz üzerinden atış yapar. Koşarak duran topa ayakla vurur. İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Raket/sopa ile sabit topa vurur. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Topu olduğu yerde ritmik olarak sektirir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. İp atlar. Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar. Nesneleri kaptan kaba boşaltır. Çok miktarda pinpon topu bahçedeki etkinlik alanına yerleştirilir. Çocuklar iki gruba ayrılır ve "Başla!" komutuyla oyuna başlanır. Çocuklar topladıkları pinpon toplarını sepetlere doldururlar. Belirli bir süre sonunda "Durun!" komutuyla oyun bitirilir. Sepetlerdeki toplar sayılır ve en çok top toplayan grup oyunu kazanır. Etkinlik, çocukların dikkat sürelerine göre devam ettirilir. Sınıfa dönüldükten sonra çocuklar masalara oturmaları için yönlendirilir. Sepet, pinpon topu Başlangıç-bitiş Toplamak Ailelere evde çocuklarıyla en sık oynadıkları oyunun hangisi olduğu sorulur. Elde edilen bilgiler doğrultusunda diğer ailelere farklı oyun önerileri iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi oyunu oynadık? Çocukları Desteklemede Dikkat Edilmesi Gere- Etkinliği bahçede yapmak hoşunuza gitti mi? ken Sepette kaç tane top vardı?

19 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 7. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı At Koşusu isimli drama etkinliği Pipet ile Üfleme isimli sanat etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

20 Etkinlik Türü : Drama (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini drama yoluyla sergiler. AT KOŞUSU MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar. Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. Başlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Durma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Öğrencilere minderlerini yarım daire olacak şekilde dizerek oturmaları söylenir. Etkinliğe giriş için şöyle bir yönerge verilir: Bir at çiftliğinde her birimiz bir at olduğumuzu hayal edelim. Birazdan kır gezintisine çıkacağız ama önce karnımızı doyuralım, önümüzdeki otları yiyelim. Minderler toplanır ve hep beraber kır gezintisine çıkıldığı hayal edilir. "Atlar yavaş yavaş yürüyorlar, atlar bir süre sonra hızlanmaya başlıyor, hızlı yürüyen atlar öne geçiyorlar. Biraz daha hızlanıyorlar, biraz daha hızlanıyorlar, atlar koşmaya başlıyor, hızlı koşuyorlar, en hızlı koşan atlar öne geçiyor." şeklinde yönergeler verilerek yavaş-hızlı kavramı işlenir. 8. Etkinlik Kitabı (6. ve 7. syf.) Hızlı-yavaş At, ot, kır gezintisi İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 2. Hafta / 1. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Atlar kır gezintisinde nasıl yürüyorlardı? Sonra nasıl yürümeye başladılar? Atlar kır gezintisinde nasıl koşuyorlardı? Sonra nasıl koşmaya başladılar?

21 Etkinlik Türü : Sanat (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. PİPET İLE ÜFLEME MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. "Şimdi çok zevkli bir etkinlik yapacağız." denilerek çocuklar masalarına oturmaları için yönlendirilir. Büyük boy bir fon kartonu ve pipetler masanın ortasına konulur. Çocuklardan birine görev verilir ve sulu boyalar dağıtılır. Çocuklara, sulu boyanın renklerini sulandırdıktan sonra fırçayı bandırıp kartona büyük bir damla olacak şekilde bırakılacağı sonra da pipetle damlanın üzerine üfleneceği söylenir. Hareket birkaç kez gösterilir ve çocuklardan da aynı şeyi yapmaları istenir. Tamamlanan ürünler panoya asılır ve sergilenir. Masalar çocukların yardımıyla temizlendikten sonra etkinlik kitapları dağıtılır. Büyük boy beyaz fon kartonu, sulu boya, fırça, pipet Pipet, fon kartonu, sulu boya Ailelere bugün sınıfta yapılan sanat etkinliğine ilişkin bilgi verilip evde de uygulamaları önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Sanat çalışmasını yaparken eğlendiniz mi? Çalışmayı birlikte yapmak hoşunuza gitti mi? Ortaya çıkan şekilleri herhangi bir varlığa benzettiniz mi?

22 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 8. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Büyük - Küçük isimli hareket etkinliği Çizgi Çalışması isimli okuma yazmaya hazırlık etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

23 Etkinlik Türü : Hareket (Büyük Grup Etkinliği) BÜYÜK-KÜÇÜK DİL GELİŞİMİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan yükseklikten iner. Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. Başlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Durma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Çocuklar sınıfın ortasında yarım daire şeklinde ayakta durmaları için yönlendirilir. Engelliler Haftası dolayısıyla engelli kavramı hakkında bilgi verilir ve çocukların görüşleri alınır. Yönergelere göre hareket edilmesi gerektiği söylenir ve aşağıdaki yönergeler verilir: "Büyük ol, kollarını yukarı kaldır." "Daha çok kaldır, daha çok kaldır, tırmanma hareketi yap." "Ayak parmaklarının ucuna bas." "Daha çok yüksel, daha çok yüksel." "Büyük ol, kocaman ol, büyü büyü kocaman ol " Çocuklar tamamen yükseldiklerinde, ara vermeden küçük ol denir. "Küçük ol, küçük ol. Kollarını indir. Çömelerek küçük ol, Küçük ol, minicik ol." Etkinlik çocuklar sıkılana kadar devam eder. 8. Etkinlik Kitabı (8., 9. Ve 10. syf.) Küçük-büyük Kocaman, minicik Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (60. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi hareketleri yaptık? Büyük olmak nasıldı? Küçük olmak nasıldı?

24 ÇİZGİ ÇALIŞMASI Etkinlik Türü : Okuma Yazmaya Hazırlık (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Çocuklar sandalyelerini alarak masalara oturmaları için yönlendirilir. Bir çocuk kalemleri dağıtması için görevlendirilir. Önceden hazırlanan çizgi çalışmalarının olduğu etkinlik kâğıtları dağıtılır. Çocuklara çizgi çalışmalarını yaparken kalemi doğru şekilde tutmaları ve çizgi çizmeye başlama yönü konusunda tek tek rehberlik eder. Kalem, etkinlik kâğıdı "u" sesi İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 2. Hafta / 2. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Çizdiğimiz çizgiler hangi varlıklara benziyordu? Çizgileri çizerken zorlandınız mı? Öğretmeninden yardım istedin mi?

25 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 9. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Deniz, Sahil isimli oyun etkinliği Çift Hörgüçlü Deve isimli sanat etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

26 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Belli bir yüksekliğe zıplar. Engelin üzerinden atlar. Çift ayak sıçrayarak belirli mesafe ilerler. DENİZ, SAHİL Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. Atlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Başlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Durma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Etkinlik alanının ortasına tebeşirle büyük bir daire çizilir. Çocuklar, yüzleri daireye dönük biçimde aralıklarla dairenin dışında yan yana dizilirler. Şu şekilde yönerge verilir: "Çocuklar ortada bir deniz var. Ben 'Denize!' dersem herkes denizin içine çift ayakla ya da tek ayakla atlayacak. 'Sahile!' dediğim zaman da çizgiye basmadan sahile sıçrayacaksınız, yani çizginin dışına çıkacaksınız. Yanılanlar elenecektir." Bir kaç kez deneme yapılır ve oyuna geçilir. Çocukların reflekslerini geliştirmeleri için çocuklar sahilde iken tekrar sahile, denizde iken tekrar denize denir ve yanılan çocuklar daireden çıkarlar. Oyun tek bir çocuk kalana kadar devam eder. Oyun tamamlandıktan sonra değerlendirmesi yapılır ve bir süre dinlenilir. Masalara geçilir ve etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. Tebeşir, kurşun kalem, boya kalemleri Hızlı-yavaş Deniz, sahil, fiyonk İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 2. Hafta / 3. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi oyunu oynadık? Deniz denildiğinde ne yaptınız? Sahil denildiğinde ne yaptınız? Yüzmeyi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız öğrenmek ister misiniz?

27 Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. ÇİFT HÖRGÜÇLÜ DEVE MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. Çocuklar kâğıtlarını ve yapıştırıcılarını alarak masalara geçmeleri için etkinliğe davet edilir. Plastik tabaklar ortadan ikiye bölünür. Tabak parçalarından birinin oval tarafı aşağıya gelecek şekilde kâğıda yapıştırılması istenir. Bu sayede, devenin karnı oluşturulur. Diğer tabak parçası ikiye ayrılır ve biraz kısaltılarak hörgüçler oluşturulur. Daha sonra iplerle boyun, bacak ve kuyruk oluşturulur. Plastik kapaklarla devenin kafası tamamlanır. Çocuklar kâğıdın boş kısımlarına istedikleri şekilde resim yaparak ürünlerini tamamlarlar. Tamamlanan ürünler sınıf panosunda sergilenir. Plastik tabak, plastik kapak, ip, makas, A4 kâğıdı, yapıştırıcı, boya kalemleri, 8. Etkinlik Kitabı (11. ve 12. syf.) Deve, hörgüç, deniz canlıları Yön bulma Ailelere çocuklarıyla birlikte develer hakkında araştırma yaparak sohbet etmeleri önerisi iletilir. Sınıfta Üstün Yetenekli Bir Çocuk Varsa; Etkinliğimizi yaparken hangi malzemeleri kullandık? Önceden gerekli hazırlığı yaparak arkadaşlarına tek hör-güçlü develerle çift hörgüçlü develer arasındaki farkları Devenizin çevresine çizdiğiniz resmi anlatır mısınız? kısaca anlatması istenerek etkinliğe katılımı sağlanır.

28 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 10. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Sağlık Şarkısı isimli müzik etkinliği Suyun Buharlaşmasını Gözlemleme isimli fen etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

29 Etkinlik Türü : Müzik (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 2: Sesini uygun kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. SAĞLIK ŞARKISI MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Nesneleri kullanarak ritim çalışması yapar. Müzik merkezine davet edilen çocuklara ritim tutmak için marakas, tef ve zilleri almaları söylenir. Çocuklar, hilal şeklinde dizilmiş sandalyelerine oturmaları için yönlendirilir. Etkinliğe önceden öğrenilen şarkılarla başlanır. Çocuklar ritim eşliğinde şarkıları söylerler. Şimdi sizinle yeni bir şarkı öğreneceğiz. denilir ve Sağlık isimli şarkı söylenir. Çocuklardan tekrar etmeleri istenen şarkı, birkaç kez söylendikten sonra ritim eşliğinde söylenir. SAĞLIK Temiz olmalı, Mikropları kovmalı, Bir bardak süt içip, Güneşe çıkmalı. Seçmeden yemeli, Meyveyi sebzeyi, Sağlıklı olmalı, Neşeyle dolmalı. (Nuray BAKACAK) Marakas, tef, zil Mikrop, meyve, sebze, sağlık İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 2. Hafta / 4. Etkinlik) Neşe Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Bugün hangi şarkıyı öğrendik? Sağlıklı olmak için ne yapılması gerekiyormuş? Sağlıklı olmak için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

30 Etkinlik Türü : Fen (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Sözel yönergeleri yerine getirir. MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Engelin üzerinden atlar. Belirlenen noktadan çift ayakla ileriye doğru atlar. SUYUN BUHARLAŞMASINI GÖZLEMLEME SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 7: Bir işi ya da görevi başarmak için kendini güdüler. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir. Çocuklarla birlikte iki plastik bardağa eşit miktarda su doldurulur. Suyun seviyesini belirlemek için bardakların etrafına paket lastikleri geçirilir. Daha sonra bardaklardan bir tanesi pencere kenarına, güneş alan bir yere; diğeri güneş görmeyen, serin bir yere bırakılır. Çocuklardan birkaç gün sonra bardaktaki sularda nasıl bir değişim olabileceğine ilişkin tahminde bulunmaları istenir. Bu tahminler hakkında sohbet edilir ve çocuklara tahminlerinin resmini çizmeleri söylenir. Birkaç gün sonra su dolu bardaklar gözlemlenir ve su miktarındaki değişim incelenir. Değişimin sebebi tartışılır. İki adet plastik bardak, paket lastiği, a4 kâğıdı, boya kalemleri Sıcak-soğuk, az-çok Ailelere, deneyi tanıtan bilgi notu gönderilip aynı deneyi evde de uygulayabilecekleri notu iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi deneyi yaptık? Güneş gören suda ne gibi değişiklikler oldu? Gölgedeki suda ne gibi değişiklikler oldu?

31 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 11. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Yerden Yüksekte isimli oyun etkinliği El Kuklası ile Sunum isimli bütünleştirilmiş drama ve Türkçe etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

32 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan yükseklikten iner. Kazanım 2: Denge hareketleri yapar. Başlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Durma ile ilgili denge hareketlerini yapar. YERDEN YÜKSEKTE ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 4: Yeterli ve dengeli beslenir. Öğün zamanlarında yemek yemeye çaba gösterir. Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. Çocuklara oyun oynamak için bahçeye çıkılacağı söylenir ve gerekli hazırlıklar tamamlanıp bahçeye çıkılır. Oyunun amacı ve kuralları anlatılır. Çocuklar arasından sayışarak bir ebe seçilir. Bütün çocuklar oyun alanının ortasında durur ve ebenin yerden yüksekte demesiyle oyun başlar. Oyuncular kaçar, ebe de oyuncuları kovalar ve onlara dokunarak ebelikten kurtulmaya çalışır. Ebe yalnızca ayakları yere basan oyuncuları ebeleyebilir. Çocuklar ebelenmemek için yere oturup ayaklarını havaya kaldırabilir ya da bir taşın üzerine çıkabilir. Ebelenen çocuk yeni ebe olur ve oyun çocuklar sıkılana kadar devam eder. 8. Etkinlik Kitabı 13. syf. Yüksek Ebe Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (41. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Hangi oyunu oynadık? Ebe olunca ne hissettiniz? Ebelenince ne hissettiniz?

33 EL KUKLASI İLE SUNUM Etkinlik Türü : Drama ve Türkçe (Bütünleştirilmiş Bireysel ve Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 3: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Düz cümle kurar. Olumsuz cümle kurar. Soru cümlesi kurar. Bileşik cümle kurar. Cümlelerinde öğeleri doğru kullanır. Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Kukla Sahnesi uygun şekilde konumlandırılarak etkinliğe hazır hâle getirilir. Çocuklar el kuklalarını seçmeleri için yönlendirilir. Çocuklar sırayla Kukla Sahnesi'nin arkasına geçerek istedikleri bir konu ya da olayı kuklaları ile sunarlar. Diğer çocuklar Kukla Sahnesi'nin önünde minderler üzerinde oturup sıralarını beklerler. Bu arada sunum yapan arkadaşlarına sorular sorarlar. Öğrencilerin tamamı sunumunu yapana kadar etkinlik devam eder. Sunumların ardından en ilgi çekici sunum hep birlikte seçilir. Kukla Sahnesi, el kuklası Sunum, bayraklar, ülkeler, Saray Bosna, Kore, Pakistan, rakamlar Ailelere çocuklarıyla birlikte farklı ülkeler ve bu ülkelerin halkları hakkında sohbet etmeleri önerisi iletilir. Sınıfta Ortopedik Yetersizliği Olan Bir Çocuk Varsa; Sunumun için hangi kuklayı tercih ettiniz? Çocuğun engel durumu ve bireysel özellikleri göz önünde Hangi konuda sunum yaptınız? bulundurularak Kukla Sahnesi'nin ardına geçmeden yapabileceği bir sunum çeşidi En ilgi çekici sunumu hangi arkadaşınız yaptı? seçilmelidir.

34 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Mayıs 12. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklar geçici olarak hazırlanan iletişim merkezine yönlendirilir. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Ayak İzleri isimli sanat etkinliği Yalancı Çoban isimli müzik etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

35 AYAK İZLERİ Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 5: Dinlenmenin önemini açıklar. Dinlenmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçları söyler. Çocuklar sulu boyalarını alarak masalara geçerler. A4 kâğıtlar ve farklı hayvanların ayak izlerinin olduğu süngerler çocuklara dağıtılır. Her çocuk kendi seçtiği süngerlerle hayvanların ayak izlerini kâğıda yansıtır. Hazırlanan resimlerde hangi hayvanların ayak izleri olduğu konuşulur ve hayvanların yürüyüşleri taklit edilir. A4 kâğıdı, sulu boya, sünger Pati, pençe, toynak İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 3. Hafta / 1. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi hayvanların ayak izleri vardı? Sence sulu boya baskısı başka hangi malzemeler kullanılarak yapılabilir?

36 YALANCI ÇOBAN Etkinlik Türü : Müzik (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini müzik yoluyla sergiler. MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. Çocuklar Müzik Merkezi'ne davet edilir. DVD'de yer alan "Yalancı Çoban" isimli şarkı dinlenir. Her çocuk seçtiği vurmalı müzik enstrümanıyla yeni öğrenilen şarkıyı söyler ve ritim tutar. YALANCI ÇOBAN Evvel zaman içinde kalbur saman içinde Bir küçük çoban varmış yalancılık yaparmış Yalancı yalancı sana kimse inanmaz Yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz Sürüsünü alarak kavalını çalarak Çıkmış bir gün kırlara çiçekli bayırlara Yalancı yalancı sana kimse inanmaz Yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz Kurt var! diye bağırmış köy halkını çağırmış Sopayı alan koşmuş fakat kurt falan yokmuş Yalancı yalancı sana kimse inanmaz Yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz Herkes kızmış söylenmiş çoban gülmüş eğlenmiş Hepinizi aldattım kurt falan yoktur. demiş Yalancı yalancı sana kimse inanmaz Yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz Günler geçmiş aradan kurt anlar mı şakadan Bir kocaman kurt dalmış çobanı korku almış Yalancı yalancı sana kimse inanmaz Yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz Kurt var! diye bağırmış köy halkını çağırmış Fakat kimse gelmemiş yalancıyı kurt yemiş Yalancı yalancı sana kimse inanmaz Yalancı yalancı sözüne kimse kanmaz DVD, ses sistemi Kalbur, bayır, kaval, sürü, çoban, kurt Ailelere çocuklarıyla birlikte bir şarkı kurgulamaları önerisi iletilir. Kurgulanan şarkılar sınıfta söylenir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Şarkı söylerken eğlendin mi? Şarkıda geçen varlıkların isimlerini söyler misiniz? Yalan söylemek neden yanlış bir davranıştır?

37 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 13. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Sesler ve Sözcükler isimli Türkçe etkinliği Solucan Makarnalar isimli fen etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

38 Etkinlik Türü : Türkçe (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 1: Sesleri ayırt eder. Sesler arasındaki benzerlik ve farklılıkları söyler. Verilen sese benzer sesler çıkarır. SESLER VE Kazanım 9: Sesbilgisi farkındalığı gösterir. Sözcüklerin başlangıç seslerini söyler. Sözcüklerin sonunda yer alan sesleri söyler. Aynı sesle başlayan sözcükler üretir. Aynı sesle biten sözcükler üretir. Çocuklar etkinlik için davet edilir ve hep birlikte minderlere oturulur. Şimdiye kadar öğrenilen sesler tekrar edilir. Çocuklar verilen kelimelerin başındaki ve sonundaki sesleri söylerler. Çocuklardan söylenen seslerle başlayan sözcükler üretmeleri istenir. Çocuklardan söylenen seslerle biten sözcükler üretmeleri istenir. Müzeler Haftası dolayısıyla müzeler hakkında sohbet edilir. Elips Sesler Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (62. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi sesler söylendi? Etkinlikte hangi kelimeleri buldunuz? Hangi sesi söylemek daha fazla hoşunuza gidiyor? Söylemekte zorlandığınız bir ses var mı?

39 Etkinlik Türü : Fen (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 17: Neden-sonuç ilişkisi kurar. Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler. SOLUCAN MAKARNALAR DİL GELİŞİMİ Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Dinledikleri/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar. Pişmiş çubuk makarna, kâse, sirke, su ve kabartma tozundan oluşan deney malzemeleri masaya yerleştirilir. Çocuklara, "Makarnayla solucan yapalım mı?" diye sorulur ve etkinliğe geçilir. Sirke ve su kâsenin içinde karıştırılır. Kabartma tozu yavaşça karışıma eklenip son olarak da solucan büyüklüğünde kesilen makarnalar karışımın içine konur. Makarnaların hareket etmesi incelenir. Çocuklar deneye ilişkin gözlemlerini ve yorumlarını arkadaşlarıyla paylaşırlar. Makarna, kâse, sirke, su ve kabartma tozu Hareketli-hareketsiz Solucan, makarna İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 3. Hafta / 2. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinliği beğendiniz mi? Sizce makarnalar solucan şekline nasıl dönüştü? Bu etkinliği ailenizle birlikte yapmak ister misiniz?

40 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 14. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Öğrenme merkezini seçen çocuk ilgisi doğrultusunda etkinliğini sürdürür. Oyun Zamanı Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı Siyah Resim isimli sanat etkinliği Yolu Takip Et isimli bütünleştirilmiş oyun ve sanat etkinliği Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

41 SİYAH RESİM Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Çocuklar masalara otururlar. Çocuklara A4 kâğıtlar dağıtılarak pastel boyalarla farklı renklerin kullanıldığı çizgiler çizmeleri istenir. Çizgiler çizildikten sonra siyah renkle tüm kâğıt boyanır. Bir pipet yardımıyla kâğıdın üzerinde şekiller oluşturulur. Tamamlanan ürünler sınıf panosunda sergilenir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler doğrultusunda uygulanır. A4 kâğıdı, pastel boya, Pipet, 8. Etkinlik Kitabı (s. 14) Siyah İnteraktif Etkinlikler (Mayıs 3. Hafta / 3. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi renkleri kullandınız? Siyah boyanın altında renkler nasıl gözüküyor? Siyah size neler hatırlatıyor? Siyah diğer renklerin üzerini nasıl kapatabiliyor?

42 YOLU TAKİP ET Etkinlik Türü : Oyun ve Sanat (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. Çocuklar sıra olarak bahçeye çıkarlar. Zemine, birbirine 20 cm uzaklığında iki çizgi çizilerek bir yol oluşturulur ve çocuklara bu yolda nasıl yürüyecekleri anlatılır. Çocuklar bu yolu çizgilerin üzerine basmadan tamamlar. Sınıfa dönülünce Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili etkinlik sayfası ile el işi kâğıtları, makaslar ve yapıştırıcılar çocuklara dağıtılır. Tamamlanan palyaço resimleri sınıf panosunda sergilenir. Tebeşir, el işi kâğıdı, makas, yapıştırıcı, Sanat Etkinlikleri Dosyası (56. Etkinlik) Palyaço, elişi kâğıdı Ailelere, çocuklarıyla sağlığımızı korumamız için nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda sohbet etmeleri önerisi iletilir. Aile Katılımlı Etkinlik Kitabı (47. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlik eğlenceli miydi? Yolu tamamlarken nelere dikkat etmeniz gerekti? Hangi sanat etkinliğini yaptık?

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler.

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler. BİLİŞSEL GELİŞİM K1 K2 K3 K4 K5 0 1 2 K6 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR ARALIK KAZANIM

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR EKİM KAZANIM VE

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KASIM KAZANIM VE

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Zıt: Aynı Benzer-Farklı, Canlı- Cansız, Hareketli-Hareketsiz, Dağınık-Düzenli, Çalışkan Tembel, Önde-Arkada, İçinde-Dışında, Hızlı-Yavaş,Sıcak- Soğuk, Eskiyeni,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul : Öğretmen : Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : ralık Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı Mİİ EĞİTİM BNĞ OU ÖNCESİ EĞİTİM POGM Y EĞİTİM PN ZNM VE GÖSTEGEEİ BİİŞSE GEİŞİM azanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Sayı Sayma Sayılar (0-10 rakamı) Büyük-Küçük Dağınık- Düzenli Uzun-kısa Sesli-Sessiz, Geometrik şekiller (Üçgen, kare, dikdörtgen, daire) Yavaş-Hızlı Mor, Sarı, Turuncu,

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ EYLÜL Okul Adı Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu : 60 72 Ay : Tuğba Pektezel Bilişsel Gelişim: Kazanım

Detaylı

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ E Y L Ü L MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul dı : Tarih : K Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı YLK EĞİTİ PLN KZNLR VE GÖTERGELERİ K BİLİŞEL GELİŞİ Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI Okul dı :...... Tarih :... /... /... Yaş Grubu (y) : 48-66 Öğretmen dı :... YLR MLLÎ EĞTM BKLIĞI OKUL ÖCE EĞTM PROGRMI YI EĞTM PLI BLŞEL GELŞM Kazanım 1: esne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar sıcak bir şekilde karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Tarih: 14 Kasım 2016 Güne Başlama Zamanı Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Yaş Grubu (Ay): 48-66 Ay Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik edilir.

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. tahmini ile gerçek

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA . SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA TEMA : SORUMLULUK YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "Zıplayan Para" isimli bütünleştirilmiş fen ve sanat

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay): 48-66 Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Kahvaltı - Temizlik "Mesleklerimiz" isimli bütünleştirilmiş Türkçe, sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri:

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul: Öğretmen: Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ KATEGORİLER KAVRAMLAR Kırmızı Kırmızı Kırmızı Kırmızı Yeşil Kahverengi

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI YARIM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar sıcak bir şekilde karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Telefon Yapıyoruz" isimli bütünleştirilmiş sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "İlk Yardım Çantamız" isimli bütünleştirilmiş Türkçe

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocukların okuldaki ilk günü için sınıfta gerekli düzenlemeler ve hazırlıklar

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 16 Eylül 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı, Temizlik Etkinlik Zamanı

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara

Detaylı

Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL. eğiten kitap. 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL. eğiten kitap. 11 Eylül 2013 eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EYLÜL i TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 16 Eylül 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Topu

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU:48-66 ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Telefon Yapıyoruz" isimli bütünleştirilmiş sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN ÖĞRETMEN ADI: AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 KÜÇÜK DİNOZOR DOBİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 01/06/2018 Yaş grubu (Ay): Öğretmen

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay): 48-66 Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce her çocuğun masasının üzerine farklı ülkelerin çocuklarına

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI

GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI GÜLÇİN İLE ORÇUN MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANLARI Okul Adı: AY: EYLÜL Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı : AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1. Yer değiştirme

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce her çocuğun masasının üzerine farklı ülkelerin çocuklarına ait çeşitli maskeler

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

EŞLEŞEN REHBERLİK YETERLİK ALANLARI

EŞLEŞEN REHBERLİK YETERLİK ALANLARI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI 2012 EK3 SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, KAZANIM VE GÖSTERGELERİ İLE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMININ YETERLİK ALANLARININ EŞLEŞTİRİLMESİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Sarı Elmam" isimli bütünleştirilmiş sanat ve müzik etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Aile nedir? *Ailemizi tanıyalım. *Ailemizdeki büyüklerin isimlerini öğrenelim. *Akraba ne demek öğrenelim. *Arkadaşlık nedir?

Detaylı

MUTLU ÇOCUKLAR SOKAĞI EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

MUTLU ÇOCUKLAR SOKAĞI EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI MUTLU ÇOCUKLAR SOKAĞI EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE TAM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 28 /09/2015 Yaş grubu (Ay): Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı

Detaylı

SABIRLI KELEBEKLER HAFTA

SABIRLI KELEBEKLER HAFTA SABIR ŞUBAT 2017 1. SABIRLI KELEBEKLER YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar.

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Çiçeğim" isimli bütünleştirilmiş müzik ve sanat etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik

Detaylı

Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Dikdörtgenim" isimli bütünleştirilmiş müzik ve okuma yazmaya hazırlık etkinliği

Detaylı

Kasım 5. Gün EĞİTİM AKIŞI

Kasım 5. Gün EĞİTİM AKIŞI Tarih: 7 Kasım 2016 Pazartesi Güne Başlama Zamanı Kasım 5. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar, Günaydın denilerek karşılanır. Daha sonra hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorularak yönlendirilir. Çocuklar

Detaylı

Uyum Haftası 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Uyum Haftası 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı Tarih Öğretmen Adı :... :... /... / 20... :... Uyum Haftası 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Çocuklara sorularak hangi öğrenme merkezlerinde oynamak istediklerine karar verilir.

Detaylı

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) "Çocuğun gelişimini takip edin."

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) Çocuğun gelişimini takip edin. GELİŞİM MR (60-72 AY) Hareket Gelişimi Sosyal-Duygusal Gelişim Dil Gelişimi Bilişsel Gelişim Özbakım Becerileri Gelişimi KOD xxxxx xxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxx Doğum Tarihi

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap. 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS. eğiten kitap. 11 Eylül 2013 eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS 394 TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 2 Mayıs 2014 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı

Detaylı

AYLAR ŞUBAT. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler.

AYLAR ŞUBAT. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 1. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (Göstergeleri: Duyuşsal özelliklerini söyler. AYLAR ŞUBAT MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı