TC GEDİK ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNETİM VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TC GEDİK ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNETİM VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ"

Transkript

1 TC GEDİK ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNETİM VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu yönergenin amacı, Gedik Üniversitesi öğrencileri, mensupları ve diğer konuklarının konaklama hizmetlerini uygun bedelle ve sağlıklı bir şekilde karşılayabilecekleri, Konukevinin yönetilmesi ve işletilmesi ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. Kapsam Madde 2- (1)Bu yönerge, Üniversiteye bağlı Konukevinde barındırılacak öğrenci, mensup ve konuklarla ilgili kriterlerin saptanması, Konukevinin yönetimi, işletilmesi, öğrenci disiplin işlemleri ile Konukevinin denetimine ait usul ve esasları kapsar. Dayanak Madde 3- (1)Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4- (1)Bu yönergede geçen; a) Üniversite: Gedik Üniversitesi ni, b) Mütevelli Heyet Başkanı: Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı nı, c) Rektör: Gedik Üniversitesi Rektörü nü, d) Birim: Gedik Üniversitesi Konukevi ni, e) Yönetim Kurulu: Gedik Üniversitesi Konukevi Yönetim Kurulu nu (KYK), f) Yönerge: Gedik Üniversitesi Konukevi Yönergesi ni, g) Birim Sorumlusu: Gedik Üniversitesi Konukevi Müdürü nü, h) Konuk: Birinci maddede tanımlanan konaklama hizmeti verilen kişiyi, ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Konukevinin Yönetimi, Yöneticilerin Yetki ve Sorumlulukları Yönetim Organları Madde 5- (1)Konukevinin yönetim organları Konukevi Yönetim Kurulu, Müdürü, Konukevi Müdür Yardımcıları ve Konukevi Gece Sorumluları dır. Konukevi Konukevi Yönetim Kurulu Madde 6- (1) KYK; Rektör tarafından üç (3) yıl süre ile görevlendirilen bir idari yetkili (Başkan), Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Müdürü, Konukevi Müdürü ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi yöneticisinden oluşur. Süresi dolan başkan yeniden görevlendirilebilir. Öğrenci Konseyi Başkanı toplantılara davetüzerine katılır. KYK her ay toplanır. Gereği halinde Başkan KYK yi toplantıya çağırabilir. Konukevi Yönetim Kurulu nun Yetki ve Sorumlulukları; a) Konukevinin genel yönetimi, gelişme ve düzenlenmesi ile ilgili konularda kararlar alır. b) Konukevinde uygulanacak genel kural ve ilkeler ile yerleşim önceliklerini saptar ve Rektörün onayına sunar. c) Gereği halinde Konukevi Disiplin Kurulu olarak görev yapar.

2 Konukevi Müdürü, Görev ve Sorumlulukları Madde 7- (1)Konukevi Müdürü KYK Başkanı na bağlıdır. Görev ve sorumlulukları: a) Kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve emirlere uygun olarak Konukevini yönetmek, b) İlgili mercilerce Konukevi hakkında istenen bilgilerin ve belgelerin doğru bir şekilde ve zamanında gönderilmesini sağlamak, c) Konukevinde kayıt/kabul işlemi tamamlanmamış kişilerin barındırılmasını önlemek, d) Hizmet satın alınması suretiyle sürdürülen görevlerin sözleşme hükümlerine ve amaçlarına göre yürütülmesi için KYK ye bilgi vermek, e) Konukevi ücretleri ile depozitoların zamanında tahsilini sağlamak, f) Konukevi kitaplığının, internet odasının ve tüm Konukevi tesislerinin amacına uygun hizmet vermesini sağlamak, g) Konukevinde sağlık hizmetlerinin uygun şekilde yürümesini ve bu konuda gerekli kayıtların tutulmasını takip etmek, h) Konukevinin, yatakhane, yemekhane ve diğer hizmet alanlarının açılış ve kapanış saatlerini ilgililere duyurmak ve bunlara uyulmasını sağlamak, i) Sivil savunma ve koruyucu güvenlikle ilgili görevler bakımından Konukevinin afetlerden korunması için gerekli tedbirleri almak ve bu husustaki talimat ve usulleri uygulamak, j) Başkanla birlikte KYK gündemini hazırlamak, sekretaryasını yürütmek, kararlarını uygulamaya koymak, k) KYK nin önerisi ve Rektörün onayı ile kesinleşen öğrenci listesini esas alarak öğrenci ve konukların kaydını yapmak ve oluşturulan dosyaları saklamak, l) Konukevinin disiplinini korumak için her türlü önlemi almak ve gerektiğinde Konukevi Disiplin Kurulu nu göreve davet etmek, m) Konukevi personelini yönetmek ve denetlemek, n) Konukevi personelinden ve/veya Konukevinde kalan öğrencive konuklardan kendisine intikal eden sorunları gidermek için önlemler almak, o) Konukevinde, görevliler tarafından saptanan hasarların bedellerinin, öğrenciler veya konuklardan tahsil edilmesini ve oluşan hasarların onarılmasını sağlamak, p) Konukevi birimlerini denetlemek, Konukevinin demirbaş eşya ve kullanılan malzemenin korunması ve bakımı için gerekli önlemleri almak, kayıtlarının tutulmasını sağlamak, r) Bu yönergede belirlenen ve KYK Başkanı tarafından kendisine Konukevi ile ilgili olarak verilen diğer görevleri yapmak. Konukevi Müdür Yardımcıları / Konukevi Gece Sorumlularının Görev ve Sorumlulukları Madde 8- (1)Müdür Yardımcıları / Gece Sorumluları Konukevi Müdürü ne karşı sorumludurlar. a) Konukevi Müdürü ne çalışmalarında yardımcı olmak, b) Bu yönergede belirlenen ve Konukevi Müdürü tarafından kendisine Konukevi ile ilgili olarak verilen diğer görevleri yapmak, c) Konukevi Gece Sorumluları görev sürelerince uyumaksızın, titizlikle sorumluluklarını yerine getirirler. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Konukevinin Açılma ve Kapanma Süreleri Madde 9- (1)Konukevi öğrencilere akademik yılın başlamasından 5 gün önce açılır, yılsonu sınavlarının bitimini izleyen 5 gün içinde kapatılır. Yaz okulu süresince Konukevinin öğrencilere açılış ve kapanış tarihleri KYK tarafından belirlenir ve ilan edilir.

3 Madde 10- (1)Zorunlu nedenler ve doğal afetler söz konusu olduğunda Rektör, Konukevini kapatmaya yetkilidir. Bu durumlarda Konukevi, rektörlükçe verilen süre içinde öğrenciler tarafından boşaltılır. 15 günü aşan süre ile Konukevinin kapatılmasının gerekli olduğu hallerde, karar Rektörlük önerisi ve Mütevelli Heyeti Başkanı onayı ile kesinleşir. Konukevinin kapalı olduğu süre içinde öğrenciler tarafından kullanılması halinde, bu öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılır. Konukevinin yeniden açılışı için gerekli düzenlemeler, KYK önerisi, Rektör ve Mütevelli Heyeti Başkanı onayı ile gerçekleşir. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Konukevinde Kalanların Yükümlülükleri, Kalma Süreleri ve Öncelikler Yükümlülükler Madde 11- (1)Konukevinde kalan öğrenci ve konuklar, bu yönergeye, verdikleri taahhütnameye ve Konukevi yaşam koşullarına uymakla yükümlüdürler. Kalma Süreleri Madde 12- (1)Öğrencilerin Konukevinde kalabilecekleri azami süre hazırlık süresi dahil 10 yarıyıldır. Doğrudan lisans öğrenimine başlayanlar için bu süre, 8 yarıyıldır. Ara sınıflarda Konukevine girenlerin Konukevinde kalma süreleri, geriye kalan eğitim-öğretim süreleri kadardır. Lisansüstü öğrencilerin Konukevinde kalma süreleri, eğitim-öğretim süreleri kadardır. Konukevinde boş yer varsa yukarıda belirtilen öğretim süreleri içinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilerden, Konukevinde kalmaları gerekli görülenlerle, öğrenim süresince Konukevinde iyi hali tespit edilenlerin bir eğitim-öğretim yarıyılı daha Konukevinde kalmaları, Konukevi Müdürlüğü nün teklifi,kyk kararı ve Rektörün onayı ile mümkün olur. ÇAP nedeniyle öğrenimi uzayan öğrencilerin Konukevinde kalma süreleri, en fazla iki yarıyıl uzatılır. (2)Konukların kalış süreleri 15 günden fazla olamaz. Bu süreden fazla kalışlar KYK nin iznine tabidir. Öncelikler Madde 13- (1)Gedik Üniversitesi Konukevinde kalmak isteyen öğrencilerin Gedik Üniversitesi öğrencisi olmaları ve KYK tarafından saptanan ve duyurulan şekil, süre ve kurallara uygun olarak Konukevi Müdürlüğü ne başvurmaları gerekir. Gedik Üniversitesi öğrencisi olmayıp Konukevinden yararlanmak için başvuruda bulunan diğer üniversite öğrencilerinin Konukevine kabulleri Rektörün teklifi, Mütevelli Heyet Başkanı nın onayına bağlıdır. Konukevine kabul yapılırken, mevcut kapasite ve başvuru durumuna göre; a) Öğrencinin engelli olup olmadığı, b) Disiplin cezası alıp almadığı, c) Öğrencinin ikametgâhının kampüse uzaklığı (istenilen belgelerle saptanır) göz önüne alınır. Bu veya buna benzer durumların mevcudiyeti halinde aşağıdaki sırayla öncelikler saptanır: 1) Hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri (Bu öğrencilerin üniversite yaşamına çabuk uyum sağlayabilmeleri için Konukevinde kalmaları özendirilir), 2) Başarı bursu alan öğrenciler, 3) Okul takımlarında ve kulüp çalışmalarında etkin olarak yer alan öğrenciler, 4) Lisans öğrencileri, 5) Daha önce Konukevinde kalmış olan öğrenciler (Konukevinden geçerli bir neden göstermeksizin ayrılmış olan öğrencilere öncelik tanınmaz).

4 BEŞİNCİ BÖLÜM Konukevinde Kalma - Konukevinden Çıkarılma Madde 14- (1)Gedik Üniversitesi Konukevi nde; a) Herhangi bir suçtan hüküm giymiş ya da hakkında kovuşturma açılmış bulunan öğrencilerin başvuruları, affa uğramış olsalar bile KYK önerisi ile Rektörlük tarafından karara bağlanır. b) Rektörlük, Konukevinde kalmaları yetkili ve ilgili makamlarca sakıncalı görülen öğrencilerin Konukevine alınmalarını yasaklayabilir. c) Mezun olan öğrenciler mezuniyet tarihinden itibaren beş gün içinde Konukevi ile ilişkilerini kesmek zorundadırlar. d) Yaz öğretimi, staj vs. gibi gerekçelerle Konukevinde kalmaları gereken öğrencilerin, koşullar uygun ise Rektörlük tarafından önerilen ve Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan ücreti ödemek şartı ile Konukevinden yararlanabilirler. e) Konukevine kayıtlı olan öğrencilerin kabul edilebilir bir sebep göstermeksizin Üniversiteden 1 ayı geçen süre ile ayrılmaları halinde Konukevi ile ilişikleri kesilir. ALTINCI BÖLÜM Konukevi Ücretleri ve Ödeme Durumları Konukevi Ücretleri Madde 15- (1)Konukevi ücretleri ve depozito miktarı, her yıl KYK nin önerisi, Rektörlüğün ve Mütevelli Heyet Başkanı nın onayı ile tespit ve ilan edilir. Ücretlerin Ödenmesi Madde 16- (1)Konukevine yerleşmek isteyen öğrenciler: a) Yıllık Konukevi ücretini peşin ya da taksitle güz yarıyılı başında, depozitoyu Konukevine girişte bir kereye mahsus olmak üzere ödemek zorundadırlar. b) Konukevi ücretlerinin yatırılacağı tarihler, her yarıyıl başında Konukevi Müdürlüğü tarafından öğrencilere duyurulur. Belirlenen ve ilan edilen tarihlerde Konukevi ücretlerini ödemeyen öğrencilerin Konukevi ile ilişiği kesilir, depozitosu iade edilmez ve bu durumdaki öğrencilerin yeniden Konukevine başvuruları kabul edilmez. c) Konukevinden çıkarma cezası almış olan öğrencilerin ödemiş oldukları Konukevi ücreti ve depozitosu iade edilmez. d) Bir sonraki akademik yıl için Konukevi talebinde bulunan öğrencilerin depozitoları iade edilmez, Konukevinde kalmaya devam etmesi ve herhangi bir borcu bulunmaması halinde depozitoları geçerli olur. e) Konukların ücret ödemelerine ilişkin hususlar Rektörlükçe belirlenir. f) Ödeme şekilleri ve tarihleri gerek duyulduğu takdirde, Mütevelli Heyeti tarafından değiştirilebilir. Hasarın Ödenmesi Madde 17- (1)Konukevinde kalan; a) Öğrenciler, Konukevi yönetiminden teslim aldıkları ve kullandıkları tüm eşyayı korumakla sorumludurlar. Konukevinden ayrılırken teslim aldıkları malzemeleri, odalarında kullandıkları demirbaşları eksiksiz olarak teslim etmek ve eğer varsa sebep oldukları hasarların karşılığını, ödeme günündeki maliyet üzerinden ödemekle yükümlüdürler. Depozitonun yeterli olmaması halinde kalan miktar öğrenci tarafından ödenir. Öğrencilerin ödemeleri gereken miktarı ödememeleri halinde haklarında disiplin soruşturması açılır.

5 b) Konukevi depozitosu; Öğrenci Konukevi odasını eksiksiz teslim ettiğinde Konukevinden Ayrılma Formu, Konukevi Müdürü tarafından onaylanır ve öğrenciye iade edilebileceğine dair Rektörlüğe bilgi iletir. İadeler Mali İşler Birimi tarafından yapılır. c) Konukların hasar ödemesine ilişkin hususlar Rektörlük tarafından belirlenir. Ayrılma Halinde Konukevi Ücretleri Madde 18- (1)Konukevine kaydı yapılan öğrencilerin Konukevinden ayrılmaları halinde: a) Öğrencinin, derslerin başladığı tarihten itibaren 15 gün içinde Konukevinden ayrılması halinde, dönemlik olarak yatırılan Konukevi ücretinin % 75'i, 30 gün içinde ayrılması halinde % 50'si iade edilir. Bu süreden sonra Konukevi ücreti iadesi yapılmaz. b) Yaz okulu için Konukevi ücretini yatıranların Konukevinden ayrılmaları halinde, Konukevi ücreti iadesi yapılmaz. c) Öğrencilerin kabul edilebilir nedenlerle geç başvurmaları veya başvuru sürelerinde yer bulunmayıp, derslerin başlamasını takiben 30 günü geçen süre içinde başvuru sahibine yer tahsis edilmesi halinde, dönemin geri kalan süresi aylık olarak hesaplanmak suretiyle tahsil edilir. YEDİNCİ BÖLÜM Öğrencilere İlişkin Disiplin İşlemleri, Suçlar ve Cezalar Disiplin İşlemleri Madde 19- (1)Bu yönergede yer alan hükümlere aykırı davranışları görülen öğrencilerin durumları, Konukevi Müdürü tarafından yazılı savunmaları alınarak, görüşülmek üzere Konukevi Disiplin Kurulu na sevk edilir. Disiplin cezaları şunlardır: a) Uyarma: Öğrencinin Konukevi içindeki davranışlarında daha dikkatli olması hususunda yazılı olarak uyarılmasıdır. b) Kınama: Öğrenciye Konukevi içindeki davranışlarında kusurlu bulunduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. c) Konukevinden Geçici veya Kesin Çıkarma: Madde 25 ve 26 da belirtilen davranışlarda bulunan öğrencilerin, Konukevinden bir hafta, bir veya iki yarıyıla kadar geçici ya da kesin olarak çıkartılmalarıdır. (2)Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir eylemin tekerrürü halinde bir üst derecedeki ceza uygulanır. Uyarma Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller Madde 20- a) Öğrencilik sıfatının gerektirdiği vakara yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, b) Kişilerle olan ilişkilerde kaba ve saygısız davranmak, c) Çevresini temiz tutmamak. d) Gürültü etmek, ses ve görüntü aletlerini çevreyi rahatsız edecek şekilde kullanmak, e) Öğrenci Konukevi Taahhütnamesi nde belirtilen hususlara uymamak, f) Ziyaretçilerini, bu maksatla ayrılmış yer ve zaman dışında kabul etmek, g) Duyuru yazılarını, Konukevi yönetimi tarafından belirlenen yerlerden başka yerlere asmak ve/veya yerlerini değiştirmek, Kınama Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller Madde 21- a) Konukevi Müdürü ve görevli yetkililerce kendisinden istenen açıklamaları geçerli bir neden olmadan zamanında yapmamak, çağrı yazılarını almaktan kaçınmak, zamanında cevap vermemek ve Konukevi yöneticilerinin çalışmalarını güçleştirmek,

6 b) Öğrencilik sıfatının gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak, c) Duvarlara, kapılara, demirbaş eşya üzerine yazı yazmak, işaret ve benzeri şekiller çizmek, yapıştırmak, bunlara zarar vermek, d) Konukevi odalarını, tesislerini, çevresini amacı dışında kullanmak, e) Konukevi yönetiminin astığı ya da asılmasına izin verdiği duyuruları koparmak, yırtmak, f) Konukevi Müdürlüğü tarafından kendisinden istenen bilgileri eksik veya yanlış vermek veya hiç vermemek, g) Konukevi odalarında alkollü içki bulundurmak, h) Konukevi içinde başkalarına hakaret/küfür etmek, i) Odalarda yemek pişirmek ve bu amaçla elektrikli alet kullanmak. Geçici Çıkarma Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller Madde 22- Aşağıda belirtilen davranışlarda bulunan öğrenciler Konukevinden bir hafta, bir veya iki yarıyıla kadar geçici olarak çıkarılabilir. a) Kavgaya sebebiyet vermek ve kavga etmek, b) Konukevinde, çevresinde ve yerleşke içinde alkollü içki içmek, c) Yaşadığı çevreyi tahrip etmek, d) Konukevinin mallarına ve tesislerine zarar vermek, e) Konukevi öğrencisi olmayan kişileri Konukevi yönetiminin bilgisi ve/veya izni dışında Konukevinde barındırmak, f) Yönetici ve görevlilere müdahale etmek, uyarı ve ihtarları dinlememek, g) Konukevi Müdürlüğü ve diğer yetkili organlarca konulan kural ve esaslara kendisine uyarı yapılmasına rağmen uymamaya devam etmek, h) Yukarıda sözü edilenlerin dışında, ahlâk ve adaba aykırı ve öğrencilikle bağdaşmayan davranışlarda bulunmak, i) Kasıtlı olarak yanlış bilgi vererek yönetimi yanıltmak, yalan beyanda bulunmak. Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Fiil ve Haller Madde 23- (1)Aşağıda belirtilen davranışlarda bulunan öğrenciler Konukevinden kesin olarak çıkarılır. a) Konukevinde silah, patlayıcı, yanıcı, yaralayıcı ya da zedeleyici araç ve gereç bulundurmak, kullanmak, b) Kumar oynamak ve oynatmak, c) Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, satmak veya Konukevine sokmak, d) Hırsızlık yapmak, e) Konukevi öğrencisi olmayan kişileri Konukevi yönetiminin bilgisi ve/veya izni dışında Konukevinde barındırmak, f) Yönetici ve görevlilere müdahale etmek, hakaret etmek, uyarı ve ihtarları dinlememek. Üniversiteden Uzaklaştırma Cezası Alan Öğrenciler Madde 24- (1)Üniversiteden Uzaklaştırma Cezası alan öğrenciler, ceza süresi içerisinde Konukevinde kalamazlar. Disiplin Cezası Onay Mercii Madde 25- (1)Disiplin cezalarının onay mercii şunlardır: a) Uyarma, kınama cezaları Konukevi Disiplin Kurulu tarafından verilir. b) Konukevinden geçici ve kesin çıkarma cezası, Konukevi Disiplin Kurulu önerisi ve Rektörün onayı ile verilir.

7 SEKİZİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 26- (1)Konukevi Müdürü, gerekli hallerde öğrencinin odasını değiştirmekle yetkilidir. Madde 27- (1)Yönergede yer almayan öğrenci disiplinine ilişkin konularda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 54. maddesi ve aynı kanunun 65. madde a/9 bendine göre yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği nin ilgili maddeleri uygulanır. DOKUZUNCU BÖLÜM Son Hükümler Yürürlük Madde 28- Bu yönerge, Gedik Üniversitesi Senatosu nda kabul edildiği ve Mütevelli Heyeti tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Madde tarihli 2013/14 sayılı Senato kararıyla yürürlüğe giren TC Gedik Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi yürürlükten kaldırılmıştır. Yürütme Madde 30- Bu yönerge hükümlerini Gedik Üniversitesi Rektörü yürütür. (Yönerge tarihli, 2014/10 sayılı Senatoda kabul edilmiştir.)

Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi

Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi AMAÇ Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi yurtlarını işletmek, yönetmek ve denetlemek, yurtlarda kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak,

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-2547 sayılı kanunun 47. Maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmış olan bu Yönetmeliğin amacı Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı öğrenci

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Öğrenci Köyünde kalan öğrencilere sağlıklı, güvenli, çağdaş ve huzurlu bir ortam

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 9 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi,

Detaylı

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile diğer üniversitelerden başvuruda bulunan öğrencilerin

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine olanak

Detaylı

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve TanımlarAmaç MADDE. 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ordu Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine olanak

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları Amaç Madde 1. Bu kuralların amacı; yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması

Detaylı

ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği

ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği Kapsam MADDE 1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrenci yurtları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir. Amaç MADDE 2 Bu yönetmeliğin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi,

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ. I. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ. I. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ EK-1 I. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencilerinin, Öğrenci

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel,

Detaylı

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Antalya AKEV Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel, sanatsal,

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ UFUK ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YARIYIL İÇİ UYGULAMALARI VE YAZ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Hemşirelik Yüksekokulunun Üniversite

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrenci evlerini işletmek, yönetmek ve denetlemek, bu evlerde kalan öğrencilerin ihtiyaçlarını

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda yürütülen

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı kültürel, sanatsal,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Yurtların işletilmesi, yönetimi

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCĠ YURTLARI KONAKLAMA ve KULLANMA YÖNERGESĠ Amaç 1. Yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilere

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilere

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNGİLİZCE DİL OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin İngilizce Dil Okulu nda

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKRAN DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge; Mevlana Üniversitesi nde Akran danışmanı olarak görevlendirilebilecek öğrencilerin

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1.Bu Yönetmeliğin amacı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam Madde 1- Bu yönerge Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Yüksek İhtisas Üniversitesinde lisans ve ön lisans

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ AMAÇ: MADDE 1. Bu yönergenin amacı, Beykent Üniversitesi Adem Çelik Spor Oyunlarını düzenleme ve yürütme esaslarını belirlemektir. KAPSAM: MADDE

Detaylı

T.C. MANAVGAT BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YÖNETMELİĞİ

T.C. MANAVGAT BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YÖNETMELİĞİ T.C. MANAVGAT BELEDİYESİ KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde:1 Bu yönetmeliğin amacı, Manavgat Belediyesi Kız Öğrenci Misafirhanesinde kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek, etkili

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek ve seçkinlerini ödüllendirmek suretiyle eğitim-öğretimin

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI VE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrenci evlerini işletmek, yönetmek ve denetlemek,

Detaylı

ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 20 KARAR TARİHİ : 18 EKİM 2017 KARAR NO : 2017/9a ÖĞRENCİ EVLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi öğrenci evlerini işletmek,

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine özel öğrenci kabulüne

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu UNVANI BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEYA 1 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her türlü satın alma ve ayniyat işlemlerinin yerine getirilmesi. Sağlık

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Özyeğin Üniversitesi yurtlarında kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak, öğrencilere düzenli

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönerge Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü Konukevi nin yönetimi, yararlanma usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin diğer hususları tespit

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ve DEĞER EĞİTİMİ ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47 nci maddesi uyarınca

Detaylı

SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 27 TEMMUZ 2017 KARAR NO : 2017/4 SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kapadokya Üniversitesi Sürekli

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar SAYFA 1 / 15 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrenci evlerini işletmek, yönetmek ve denetlemek, bu evlerde kalan öğrencilerin

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28531 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun 07.07.2009 gün ve 80 sayılı kararında

Detaylı

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE VE YABANCI DİLLER ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE VE YABANCI DİLLER ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 1 Amaç ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE VE YABANCI DİLLER ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Engelli Öğrenciler Biriminin çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, verilen burslarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri daha fazla çalışmaya

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; İstanbul Arel Üniversitesi nin önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarındaki

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI VE T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI PROTOKOLÜ

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ 24 Ekim 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28094 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Uludağ Üniversitesinde

Detaylı

ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ

ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 9 KARAR TARİHİ : 18 AĞUSTOS 2017 KARAR NO : 2017/5 ÇİFT ANADAL VE YANDAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi nde

Detaylı

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773)

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) İpek Üniversitesinden: İPEK ÜNİVERSİTESİ DİL EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

Yurtlar Yönetmeliği. Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrenci yurtları bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir.

Yurtlar Yönetmeliği. Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrenci yurtları bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir. Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Đstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (245) Ek ve değişiklikler

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 YÖNETMELİK İzmir Demokrasi Üniversitesinden: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi nde lisans düzeyindeki diploma programları arasında çift ana

Detaylı

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA, REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA, REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 7 Aralık 2009 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27425 İstanbul Arel Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA, REHBERLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama yönergesinin amacı;

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ TANIMLAR Madde 1. Bu Yönergede yer alan: Üniversite : Kadir Has Üniversitesi ni, Mütevelli Heyeti : Kadir Has Üniversitesi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1)Bu yönerge, İnönü Üniversitesi nde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde özel öğrenci

Detaylı

Çift Ana Dal Programı

Çift Ana Dal Programı T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge; 24/4/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans

Detaylı

15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 Gedik Üniversitesinden: YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesinin

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı