Tesise Özel İleri Düzey Yangın Müdahale Ekip Eğitimi TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tesise Özel İleri Düzey Yangın Müdahale Ekip Eğitimi TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI."

Transkript

1 Tesise Özel Yangın Güvenliği Hizmetlerimiz Tesise Özel İleri Düzey Yangın Müdahale Ekip Eğitimi Arama ve Kurtarma Ekip Eğitimi Detay için Tıklayınız... Kapalı Alan Operasyonları ve Beceri Kazandırma Eğitimi Detay için Tıklayınız... Temel Afet Bilinci Eğitimi Kimyasal Kazalara Müdahale Ekip Eğitimi Detay için Tıklayınız... Detay için Tıklayınız... Temiz Hava Solunum Cihazı Kullanma Eğitimi Temel Yangın Eğitimi Yangın Aracı Operatörlüğü Eğitimi (İtfaiye Aracı Şoför Eğitimi) Detay için Tıklayınız... twitter.com/metemegitim Detay için Tıklayınız... Acil Durum Planı Hazırlama Hizmeti Detay için Tıklayınız... Detay için Tıklayınız... Tatbikat ve Senaryo Planlama Hizmeti Detay için Tıklayınız... Detay için Tıklayınız... Yangın Güvenliği Mevcut Durum Değerlendirme Raporlama Hizmeti Detay için Tıklayınız...

2 Tesise Özel İleri Düzey Yangın Müdahale Ekip Eğitimi

3 Tesise Özel İleri Düzey Yangın Müdahale Ekip Eğitimi EĞİTİMİN AMACI Tesisinizde olabilecek yangınlarda görev alacak ve yangınlara müdahale edecek yangın ekiplerinin yetiştirilmesidir. Tesisin yangın müdahale araç, malzeme ve donanımlarını kullanarak test etmek ve acil durum planındaki müdahale operasyonlarını fiilen gerçekleştirmektir. Ekibin yangın organizasyonundaki rol ve sorumluluklarını olay ve senaryo üzerinde uygulamak, tecrübe kazandırmaktır. EĞİTİM SÜRESİ Eğitim beş tam gün uygulama eğitimidir. Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, YANGIN MÜDAHALE EKİP EĞİTİMİ verilecektir. ÖĞRENİM HEDEFİ Yanma ve yangını kimyasal açıdan tanıyabilecek, Yangın sınıflarını ve yangın tehlikelerini tanıyacak, Katı, sıvı ve gaz yangınlarını özelliklerini ve mücadele tekniklerini bilecek, Yangın söndürme araçlarının özelliklerini tanıyacak, Yangın söndürme maddelerini bilecek, Tesiste kullanılan tüm söndürme maddelerinin özelliklerini ve kullanma çeşitlerini bilecek, Tesisin Acil Durum Planı incelenerek plan üzerinde sorumluluklar ve görevleri öğrenecek, Yangında kullanması gereken söndürme maddelerini bilecek, Yangın anında tehlikeleri bilecek, kendisini koruması gereken alanları tanıyacak, Yangın ekip organizasyonunu tanıyacak, Yangın ekip organizasyonundaki rolünü kavrayacak, Olaylarda haberleşme ve iletişimi sağlayacak, Yangın müdahale malzemelerini tanıyacak ve kullanabilecek, Temiz hava solunum setini kullanabilecek, Temiz hava solunum setin temizliğini, dolumu ve bakımını yapabilecek, Yangın hortumu serebilecek, toplayabilecek olay anında hat kurabilecek, Hidrant ve rekor bağlantılarını yapabilecek, Basınçlı olarak su ve köpük çalışması uygulayacak, Tesisindeki tüm yangın riski olan noktalara yangın müdahale senaryolarını görecek ve uygulayacak, İşletmenin tüm su kaynaklarından su alabilmeyi, suyu kullanabilmeyi bilecek, Tesiste varsa İtfaiye aracının pompa çalışmasını bilecek, uygulayacak,. Yangın anında olası mahsur kalmalara müdahale edebilmeyi, Yaralı ve can kayıplarına müdahale edebilmeyi bilecek, Yaralı taşıma tekniklerini bilecek ve uygulayacaktır.

4 Arama ve Kurtarma Ekip Eğitimi

5 Arama ve Kurtarma Ekip Eğitimi EĞİTİMİN AMACI Arama ve Kurtarma ekip üyelerine ekipman ve organizasyonlarını tanıtmak ve uygulamaktır. Tesiste arama ve kurtarma faaliyetlerine katılacak olan ekiplerin yetiştirilmesini, olası afet, acil durum ve iş kazalarında kaza alanına ve yaralıya müdahale edebilmek amacıyla arama ve kurtarma ekibinin yetkinlik ve becerilerini arttırmayı ve gerekli reflekslerinin oluşturulmasını amaçlamaktadır. Bu vesile ile olası bir acil durumla karşılaşıldığında, acil durum ekip üyelerinin tanımlanması ile işbölümünün koordineli bir şekilde yürütülmesi ve ekipmanlarının doğru kullanımı, zaman yönetiminin öneminin algılatılması amaçlanmaktadır. EĞİTİM SÜRESİ 1 gün Teorik Eğitim, 2 gün Uygulama Eğitimi, Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Deprem, doğal afetler, iş kazaları, göçme, çökme ve iş kazası gibi durumları tanıyabilecek, Arama ve Kurtarmanın temel kurallarını bilecek, Stresli ortamlarda çalışma ve iletişim tecrübesini yaşayacak, Olaylarda kullanılan malzemeleri tanıyacak, kullanacak, Ekiple birlikte uygulamalı senaryoları hayata geçirebilecek, İple ve düğümlerle çalışma yapabilecek, İple iniş ve çıkışlar yapabilecek, Temiz hava cihazını kullanabilecek, Tripod ve Sedye kullanabilecek, sedye ile birlikte uygulama yapabilecek, Tesiste olabilecek riskleri önceden bilecek, bunlara karşı olası teknik çalışmaları yapabilecek, Tesis içinde iş kazalarında nasıl hareket etmesi gerektiği ve müdahaleleri uygulayabilecek, Tesise özel kurtarma ve mahsur kalma olayları üzerine çalışma yapabilecektir. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, ARAMA VE KURTARMA EKİP EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ verilecektir.

6 Kapalı Alan Operasyonları ve Beceri Kazandırma Eğitimi

7 Kapalı Alan Operasyonları ve Beceri Kazandırma Eğitimi EĞİTİMİN AMACI Tamamen veya kısmen sınırlı bir hacmi olan, içinde sınırlı miktarda hava bulunan ve çalışma yeri olarak tasarlanan alanlar kapalı ortam olarak adlandırılmaktadır. Sürekli çalışmaya göre tasarlanmamış, girişleri ve çıkışları kısıtlı olan alanlardır. Eğitimde, kapalı ortam ve alanlarda çalışacak ve bu alanlarda meydana gelebilecek acil durumlarda görev alacak çalışanların eğitilmesi ve yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Tripod ve sedye kurulumu ve uygulamasını, Halat, düğüm ve makaralarla çalışmayı, Kapalı alanda mahsur kalmış veya yaralanmış çalışana müdahale etmeyi, Kapalı alanlarda yaralının yatay ve dikey çıkarılmasını, Kapalı alandan yaralının sedyeye sabitlenmesini, Temiz hava cihazı ile kurtarma yapabilmeyi gerçekleştireceklerdir. EĞİTİM SÜRESİ Eğitim bir tam gün uygulama eğitimidir. Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, KAPALI ALAN OPERASYONLARI VE BECERİ KAZANDIRMA EĞİTİMİ BELGESİ verilecektir.

8 Kimyasal Kazalara Müdahale Ekip Eğitimi

9 Kimyasal Kazalara Müdahale Ekip Eğitimi EĞİTİMİN AMACI İşletmelerde kullanılan veya herhangi bir şekilde işlem gören patlayıcı, alevlenebilir, kanserojen, tahriş edici gibi kimyasal maddelerin depolanması, taşınması ve kullanılması esnasında oluşacak olası bir kimyasal döküntüye ilk müdahaleyi yapacak ve acil durum planındaki görevli Kimyasal Maddelere Müdahale Ekibi nin işletmede oluşturulması, Bu ekibin kimyasal döküntü ve saçıntıları temizleyebilmesini, uygun ekipman ve kişisel koruyucu donanımları tanıyabilmesi ve kullanabilmesini amaçlamaktadır. EĞİTİM SÜRESİ Eğitim bir tam gün uygulama eğitimidir. Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Dekontaminasyon operasyonu ve prosedürleri, Kişisel koruyucu donanımların kullanımı ve seçilmesinde dikkat edilecek hususlar, Temiz hava cihazının kullanmayı, Kimyasal madde dökülmelerine müdahale, Kimyasal maddenin dökülmesi esnasında yaralı ve mahsur kalmış kişinin olay yerinden alınması ve taşınması operasyonu, Kimyasal maddelerin saçılması sonucu işletme genelinde çoklu yaralanma vakalarına müdahale ve kontrol altına alma operasyonlarının uygulanmasını içermektedir. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, KİMYASAL MADDELERE MÜDAHALE EKİP EĞİTİMİ BELGESİ verilecektir.

10 Temel Afet Bilinci Eğitimi

11 Temel Afet Bilinci Eğitimi EĞİTİMİN AMACI Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik tüm tehlikelerin belirlenmesi ve riskin meydana gelme ihtimalini minimize etmek veya şiddetini düşürmek, afet öncesi, esnası ve sonrasında yapılacak doğru davranış ve yaklaşımların Temel Afet Bilinci Kültürü nün çalışanlara kazandırılmasıdır. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Afet ve acil durumları bilmek, Afet yönetimi ve planlamayı Planlamanın adımlarını bilmek, Afet öncesi ekiplerin oluşturulması, Zarar azaltma yaklaşımlarını planlayabilmek Acil durum planı prosedürlerini tanımak, Eğitim ve tatbikatları tanımak, özelliklerini bilmek, Acil durum malzeme ve ekipmanlarını tanımak. Acil durumlarda yaralı ve mahsur kalmalara müdahale uygulamaları yapmak (Yaralı taşıma teknikleri uygulanması). EĞİTİM SÜRESİ Yarım gündür. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİM BELGESİ verilecektir.

12 Temel Yangın Eğitimi

13 Temel Yangın Eğitimi EĞİTİMİN AMACI Çalışanların, yanma ve yangın konusunda bilgilenmeleri, yangına başlangıç anında müdahale edebilmek için gerekli olan müdahale ekipmanlarını tanıyarak, doğru yöntem ile kullanabilmelerinin sağlanmasıdır. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Yanma ve yangın bileşenlerini, Yangın türlerini, Yangın söndürme maddelerini, Uygun söndürücü seçimini, Portatif Yangın söndürücü kullanmayı, Yangın söndürme yöntem ve stratejilerini, Yangın yerindeki tehlikeleri, Yangın tavasında başlangıç yangınını söndürebilmeyi gerçekleştireceklerdir. EĞİTİM SÜRESİ Yarım gündür, Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, TEMEL YANGIN EĞİTİMİ BELGESİ verilecektir.

14 Temiz Hava Solunum Cihazı Kullanma Eğitimi

15 Temiz Hava Solunum Cihazı Kullanma Eğitimi EĞİTİMİN AMACI Ülkemizdeki mevcut yasalar gereği oluşturulan acil durum ekiplerinin (Yangınla Mücadele, Arama ve Kurtarma, Tahliye ve İlk yardım), kapalı alanlara giriş yapan bu alanlarda çalışan personel ve solunum yapılması zor veya imkânsız olan gazlı ve tozlu ortamlarda çalışan personelin kullanmak zorunda olduğu Temiz Hava Cihazı kişisel koruyucu ekipmanını tanıtmak, kullanımını tecrübe etmektir. EĞİTİM SÜRESİ Bir tam gün Yarım gün Teorik Eğitim, Yarım gün Uygulama Eğitimi, Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Temiz Hava Solunum Cihazının tanıtımı ve özellikleri Temiz Hava Solunum Cihazının kullanım alanları Temiz Hava Solunum Cihazını kullanırken dikkat edilecek hususlar Temiz Hava Solunum Cihazının sökülmesi ve montajının yapılması Temiz Hava Solunum Cihazının tüp dolumu ve değişiminin yapılması Temiz Hava Solunum Cihazının bakım ve kontrolü Yüz maskesinin sağlığa uygun kullanımı ve bakımı Temiz Hava Solunum Cihazı ile uygulama yapılması. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, TEMİZ HAVA SOLUNUM CİHAZI KULLANMA EĞİTİMİ BELGESİ verilecektir.

16 Yangın Aracı Operatörlüğü Eğitimi (İtfaiye Aracı Şoför Eğitimi)

17 Yangın Aracı Operatörlüğü Eğitimi (İtfaiye Aracı Şoför Eğitimi) EĞİTİMİN AMACI İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afetler gibi müdahale gerektiren olaylarda malzeme, ekipman ve personel taşıyabilen, basınçlı su ve köpük atabilen müdahale araçlarını kullanacak şoför personellerin eğitilmesi, yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. EĞİTİM SÜRESİ 1 gündür. Yarım gün teorik Eğitim, Yarım gün Uygulama Eğitimi, Uygulama eğitimleri işletme sahası içinde iş güvenliği uzmanı ve eğitmen tarafından uygun görülen alanlarda verilecektir. ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; Yanma ve yangın bileşenlerini, Yangın türlerini, Yangın söndürme maddelerini, Uygun söndürücü seçimini, Söndürme maddeleri ve özelliklerini, Yangın yerindeki ve anındaki tehlikeleri, Yangın müdahale araçları ve ekipmanlarını, Yangın müdahale araçları ve özelliklerini (İtfaiye araçları), Yangın yerinde araç tabyalamayı, Yangın araçlarının trafikte güvenliği, Yangın araçlarında pompa sistemleri, Yangın araçlarında basınçlı köpük ve su sistemleri, Yangın araçlarında monitörle su ve köpük çalışması, Yangın araçlarıyla su ve köpük çalışması, İşletmeye ait aracın tanıtımı ve araç ile uygulama yapılması. BELGELENDİRME Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara, YANGIN ARACI OPERATÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ BELGESİ verilecektir.

18 Acil Durum Planı Hazırlama Hizmeti

19 Acil Durum Planı Hazırlama Hizmeti EĞİTİMİN AMACI Tasarım ve kuruluş aşaması da dahil olmak üzere, çeşitli nedenlerle mevcut acil durum eylem planının revize edilmesi gereken işletmelerde, işletme için acil durum yaratacak olayların belirlenmesi, acil durumların oluşturacağı olumsuz etkilerin belirlenmesi, önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, ekiplerin belirlenmesi ve tahliye yöntemlerini içeren Acil Durum Eylem Planı nın hazırlanması, bu planın çalışanlara ve ekiplere anlatılarak uygulamalı tatbikatlar yapılması amaçlanmaktadır. HİZMET SÜRESİ İşletmenin Acil durumlarla mücadele için büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alınarak işletmenin 3 5 gün içinde risklerin belirlenmesi Acil durum planının en az 1 ay içinde teslim edilmesi HİZMETİN HEDEFİ İşletmenin acil durum planı yazıldıktan sonra ilgili çalışanlarla acil durum planı eğitimi yapılır. Bu eğitimin sonunda katılımcıların, interaktif grup çalışmaları ile kazanacakları bilgi ve beceriler, İşletme içi İSG Kurulu oluşturulması risk ve tehlikelerin paylaşımı, Acil durum müdahale yöntemlerini belirlenmesi, Acil durumlara karşı müdahale ekipman ve malzeme kontrolü, Acil durum eylem planına göre arama, kurtarma, ilkyardım ve söndürme ekip üyelerinin oluşturulması, Ekiplerin görev, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi, Acil durumlarda haberleşme, iletişim ve koordinasyonun sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılması, Acil durum yönetim merkezinin oluşturulması, Eylem planlarının oluşturulması, Acil durum toplanma alanı ve tahliye yollarının belirlenmesi, Acil durum senaryolarının oluşturulması, İşletmenin ACİL DURUM PLANININ HAZIRLANMASI

20 Tatbikat ve Senaryo Planlama Hizmeti

21 Tatbikat ve Senaryo Planlama Hizmeti EĞİTİMİN AMACI Yasal mevzuat çerçevesinde, İşletmedeki mevcut tehlikelere göre tatbikatların planlanması, acil durumlara karşı hazırlanmış olan ekiplerdeki sorumlu ve görevli çalışanların acil durum planı çerçevesinde senaryolarının yazılması ve bu senaryonun işletme ve çalışanlar tarafından mevzuatlara uygun olarak uygulama becerisi kazandırılmasıdır. Tatbikat sonuç raporunun hazırlanması ve işletme yöneticileri ile paylaşılması bu hizmete dahildir. EĞİTİM SÜRESİ ÖĞRENİM HEDEFİ Eğitim sonunda katılımcıların kazanacakları beceriler; İşletme dışından konusunda uzman eğitmen ve danışman kadromuzun, işletmenin emniyet ve güvenlik uzman kadrosuyla birlikte ortak hareket ederek tatbikat senaryolarının oluşturulması, Senaryo ve uygulamaların güvenli ve emniyetli geçmesinin sağlanması, Gözlemci ve hareket pusulalarının hazırlanması ve doldurulması, Tatbikatın değerlendirilmesi ve raporlanması, Tatbikat ve senaryo hizmet raporunun hazırlanması ve işletme yetkililerine sunulması, yenilik ve önerilerinin paylaşılması içeriği oluşturmaktadır. Tatbikat uygulaması 1 tam gündür.

22 Yangın Güvenliği Mevcut Durum Değerlendirme Raporlama Hizmeti

23 Yangın Güvenliği Mevcut Durum Değerlendirme Raporlama Hizmeti EĞİTİMİN AMACI İşletmenizin tüm süreçlerini ve bölümlerini özellikle acil durum ve kazalarına ilişkin uygunsuzlukların dışarıdan uzman gözüyle tespiti, fotoğraflanması ve işletmeniz özelinde risklerinizin temel mevzuatlar çerçevesinde uygun düzeltici ve önleyici önerilerin hazırlanmasını içerir. Hazırlanan rapor, yönetime sunumu yapılarak işletmenin mevcut durumunu ve öneri / kontrol çalışması şeklinde organize edilmiştir. Tesiste doğal afetler, iş kazaları ve üretim riskleri sebebiyle oluşabilecek yanma, yangın, kaza ve olayların oluşmaması, tesisin mevcut durumda olası risklerinin ve uygunsuzluklarının tespit edilmesi, gözlemlenmesi ve mevzuatlar çerçevesinde belirlenmesine yönelik çalışmanın yapılması, Tesisin olası acil durumlarda personel, güvenlik talimatları, acil durum planları, malzeme, ekipman, gibi konuların incelenmesi, belirlenmesi ve işletmenin mevcut durumunun sorumlu çalışan ekiple paylaşılmasıdır. ÖĞRENİM HEDEFİ Bu çalışmanın sonunda; Yasal mevzuatlar doğrultusunda işletmede olması gerekenlerin belirlenmesi, Tesisin mevcut durumunun gözlemlenmesi, Mevcut risk ve tehlikelerin belirlenmesi, Öncelik sırası ve planlamasının yapılması, Tüm verilerin raporlanması, sunulması sağlanacaktır. HİZMET SÜRESİ 1- Saha çalışması: 3-4 günlük bir çalışma planlanmaktadır. (İşletmenin mimari, coğrafi konum ve şartlarına göre saha çalışması süresi değişkenlik gösterecektir.) 2- Raporun Sunumu: 1 ay içerisinde rapor yazımı tamamlanarak raporun işletme yönetimine sunumu gerçekleştirilir. Sunum sonrası öncelikli yapılacaklarla ilgili işletmede aksiyon planı oluşturulur. 3- Resim, video ve ses kayıtları ile çalışma gerçekleştirilir. Çalışma raporunda bu materyaller kullanılır.

Ders No: 29 Hoş Geldiniz

Ders No: 29 Hoş Geldiniz Acil Durum Planları Ders No: 29 Hoş Geldiniz Eğitimimizin Amacı Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Öğrenim

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde acil

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Gizem Naz DÖLEK İSG Uzman Yardımcısı / Çevre Yüksek Mühendisi EYLÜL 2014, ANKARA İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 tarih ve 28681

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ

1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ Esenyurt Üniversitesi, Yangın Eğitim Okulu ve Tüyander işbirliği ile düzenlenmektedir. YER; İSTANBUL TARİH; 05-06-07 Kasım 2016 1. EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ: 1. SEVİYE YANGIN

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR Yusuf Ziya BOLAT İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi 2014, ANKARA İçerik Acil Durum

Detaylı

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex)

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) 1- TEMEL İTFAİYE ER EĞİTİMİ ( 720 SAAT) 1. Kademe 416 saat Temel İtfaiye Er Eğitimi 2. Kademe 56 saat Temel Yüzme Eğitimi 3. Kademe 72 saat İtfaiye Araçları

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI 6331 Sayılı Kanun: Madde:11-12 Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal

Detaylı

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6 XXIII İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik b) Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. c) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik. Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681.

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik. Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681. MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681 İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 1 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 3

Detaylı

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz?

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz? ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak siz değerli danışanlarımızın İş güvenliği Uzmanı,

Detaylı

T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL SAVUNMA ve İTFAİYECİLİK PROGRAMI 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ

T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL SAVUNMA ve İTFAİYECİLİK PROGRAMI 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL SAVUNMA ve İTFAİYECİLİK PROGRAMI 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ TEKİRDAĞ 2013 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ 1. EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ:

Detaylı

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28681 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER 2 GENEL BİLGİ Amaç:

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL SAVUNMA ve İTFAİYECİLİK PROGRAMI 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL SAVUNMA ve İTFAİYECİLİK PROGRAMI 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL SAVUNMA ve İTFAİYECİLİK PROGRAMI 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ 1.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ 1. EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ: Kamu Kurum ve Kuruluşları

Detaylı

Prosedür No:004 ACİL DURUMLARDA BAGFAŞ LİMANINDA YAPALACAK İŞLEMLER VE ACİL TAHLİYE PROSEDÜRÜ

Prosedür No:004 ACİL DURUMLARDA BAGFAŞ LİMANINDA YAPALACAK İŞLEMLER VE ACİL TAHLİYE PROSEDÜRÜ ACİL DURUMLARDA BAGFAŞ LİMANINDA YAPALACAK İŞLEMLER VE ACİL TAHLİYE PROSEDÜRÜ 1. Amaç: Acil durumlarda; acil durumun sınıflandırılması, İnsan ve çevre sağlığının ve güvenliğinin kontrol altına alınması,

Detaylı

www.gorkemerdogan.com

www.gorkemerdogan.com IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER SORULAR 2 GENEL BİLGİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILIKALABA ANADOLU LİSESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILIKALABA ANADOLU LİSESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1 1 A İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI / EKİPLERİ 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun / nin Oluşturulması İş Sağlığı ve Kurulları Hakkında (İş veren Vekili ) Oluşturuldu. 2 İşverenin sağlık ve güvenlik

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI 2018 YILI HİZMET İÇİ HİZMET İÇİ EĞİTİM Tarihi Süresi Konusu Alt Konuları/İçeriği cisi Yeri Materyalleri Değerlendirme Verilecek Adı Soyadı Görev/Ünvan 01.01.2018 31.12.2018 1 Hafta Uyum leri 1-Genel Uyum

Detaylı

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ACİL EYLEM PROSEDÜRÜ REVİZYON REVİZYON NO AÇIKLAMA TARİH 0 YENİ YAYIN 27.12.2013 FİRMA GENEL BİLGİ Konum: Bölge: Üretim kapasitesi: Personel: Erkek Kadın Toplam ACİL DURUM EYLEM

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ. Eğitimin Amacı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ. Eğitimin Amacı 1 ISO EĞİTİMLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ İş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması amacıyla iş kanunu gereği tüm çalışanların bu konuda bilgilendirilmesi İSG kanunu, yasal ve mevzuat şartları

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 Sayfa GÜVENLİ OKULLAR... 1 Giriş... 1 Güvenli Okulların Bileşenleri... 3 Acil Durumlarda Okullar... 8 Okulların Acil Durum Yönetimine İlişkin Araştırmalar... 10 Okullarımızda Acil Durum

Detaylı

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM

CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, işverenlerce, işyerlerinde

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 5) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 5) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ A2: MAKİNE KURULUMU A2: Makine Kurulumu Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı 2016 İş Güvenliği Eğitim Programı Eğitmen Kemal ÜÇÜNCÜ,Mak.Müh.MSc. 1984 Yılında İ.T.Ü Makine Fakültesinden mezun oldu. Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği,Beuth Üniversitesi-Berlin de

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ORTAK BİRİM VE ÖĞRENME KAZANIMLARININ ORTAK ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ORTAK BİRİM VE ÖĞRENME KAZANIMLARININ ORTAK ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1. AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) 2. BOYA DOLUM OPERATÖRÜ(SEVİYE-3) 3. BOYA RENK AYAR ELEMANI (SEVİYE-3) 4. BOYA ÜRETİM SORUMLUSU (SEVİYE-4) 5. BOYA ÜRETİM OPERATÖRÜ (SEVİYE-3) 6.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİMLER. Sağlıklı ve güvenl b r yaşam ç n

UZAKTAN EĞİTİMLER. Sağlıklı ve güvenl b r yaşam ç n UZAKTAN EĞİTİMLER Sağlıklı ve güvenl b r yaşam ç n 2 Biz Kimiz? İşe bağlı hastalık ve kazaların önlenmesi için Uzaktan Eğitim Çözümleri Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, işyerlerinde sağlığın ve güvenliğin

Detaylı

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni Yasal Süreç İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği: RG 09.12.2003/25311

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ GENEL DEĞERLENDİRME...9. iii

SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ GENEL DEĞERLENDİRME...9. iii İçindekiler SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ...1 1.1. Sağlık Programları... 5 1.2. Güvenlik Programları... 5 1.3. Eğitim Programları... 6 2. GENEL DEĞERLENDİRME...9

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 4) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 4) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ B1: ÖNLEYİCİ BAKIM B1: Önleyici Bakım Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ Ali Kaan ÇOKTU İSG Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi Giriş Genel

Detaylı

SONDAJLA MADEN ÇIKARILAN İŞLERİN YAPILDIĞI İŞYERLERİNDE UYGULANACAK ASGARİ ÖZEL HÜKÜMLER

SONDAJLA MADEN ÇIKARILAN İŞLERİN YAPILDIĞI İŞYERLERİNDE UYGULANACAK ASGARİ ÖZEL HÜKÜMLER SONDAJLA MADEN ÇIKARILAN İŞLERİN YAPILDIĞI İŞYERLERİNDE UYGULANACAK ASGARİ ÖZEL HÜKÜMLER Denizler ve Karalarda Yapılacak Çalışmalar İçin Ortak Hükümler 1. Acil durumlarda uzaktan kumanda 1.1. Sağlık ve

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 24.10.2013 İÇERİK İSG Açısından Devletin Sorumlulukları 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşverenlerin Yükümlülükleri

Detaylı

İşçi sağlığı ve güvenliğine (İSAGÜ) yönelik önlemlerin alınması ve etkin bir şekilde uygulanması, İSAGÜ bilincinin oluşması ile ilgilidir.

İşçi sağlığı ve güvenliğine (İSAGÜ) yönelik önlemlerin alınması ve etkin bir şekilde uygulanması, İSAGÜ bilincinin oluşması ile ilgilidir. 1. GİRİŞ İşçi sağlığı ve güvenliğine (İSAGÜ) yönelik önlemlerin alınması ve etkin bir şekilde uygulanması, İSAGÜ bilincinin oluşması ile ilgilidir. 1 Limanlar, Türkiye ekonomisinin en önemli destek üniteleridir.

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY İçindekiler 1. GİRİŞ... 2 2. AMAÇ... 2 3. METOT... 2 4. TANIMLAR... 2 5. RİSK ANALİZİNİN YAPILMASI... 4 5.1. Bilgilendirme... 5.2. Tehlike Kaynaklarının Belirlenmesi... 4 5.2.1. İşin Düzenlenmesi ve Organizasyona

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

MADENCİLİK VE MADEN ÇIKARMA TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YERALTI MEKANİZE KÖMÜR MADENİ MEKANİK EKİPMAN VE DONANIMLARIN TAMİR VE BAKIMCILIĞI

MADENCİLİK VE MADEN ÇIKARMA TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YERALTI MEKANİZE KÖMÜR MADENİ MEKANİK EKİPMAN VE DONANIMLARIN TAMİR VE BAKIMCILIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MADENCİLİK VE MADEN ÇIKARMA TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YERALTI MEKANİZE KÖMÜR MADENİ MEKANİK EKİPMAN VE DONANIMLARIN TAMİR VE BAKIMCILIĞI

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ ZORUNLU DERSLER İş Sağlığı Epidemiyolojisi ISG701 1 3 + 0 6 İş sağlığı ve epidemiyoloji kavramlarının

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİMLER. Sağlıklı ve güvenl b r yaşam ç n

UZAKTAN EĞİTİMLER. Sağlıklı ve güvenl b r yaşam ç n UZAKTAN EĞİTİMLER Sağlıklı ve güvenl b r yaşam ç n 2 Biz Kimiz? İşe bağlı hastalık ve kazaların önlenmesi için Uzaktan Eğitim Çözümleri Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin

Detaylı

Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu

Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu Hafta 10 Yrd. Doç. Dr. Asude Ateş Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine

Detaylı

ACİL DURUMLAR VE AFET YÖNETİMİ

ACİL DURUMLAR VE AFET YÖNETİMİ ACİL DURUMLAR VE AFET YÖNETİMİ Eğitimci: Yrd. Doc. Dr. Hacer KAYHAN 1 Kayhan Akademi Genel Müdürü A sınıfı ISG Uzmanı /ISG uzman ve işyeri hekimi eğitmeni TMGD Eğitmeni/TMGD Uzmanı Entegre Yönetim Sistemi

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ MEVZUATI DANIŞMANLIĞI İŞYERİ TEHLİKE SINIFININ TESPİTİ RİSK ANALİZİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ACİL DURUM PLANI RİSK ANALİZİ - Tesisin tüm çalışma

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ 2. KAPSAM Nazilli Devlet Hastanesinde bölüm bazında risk değerlendirmeleri yaparak çalışanların çalıştıkları alanlardan kaynaklı risklerini belirlemek ve gerekli önlemlerin alınmasını

Detaylı

PATLAMA VE YANGINLARA MÜDAHALE YÖNTEMLERİ EMERGENCY RESPONSE AND FIRE FIGHTING FOR EXPLOSIVE ATMOSPHERES

PATLAMA VE YANGINLARA MÜDAHALE YÖNTEMLERİ EMERGENCY RESPONSE AND FIRE FIGHTING FOR EXPLOSIVE ATMOSPHERES PATLAMA VE YANGINLARA MÜDAHALE YÖNTEMLERİ EMERGENCY RESPONSE AND FIRE FIGHTING FOR EXPLOSIVE ATMOSPHERES Bölümler Süreç Yönetimi Acil Durum Planının Hazırlanması Müdahale Süreci Kişisel Korunma Ekipmanları

Detaylı

EĞ İ Tİ M İ ÇERİ KLERİ

EĞ İ Tİ M İ ÇERİ KLERİ EĞ İ Tİ M İ ÇERİ KLERİ 1 Eğitimlere, Türkiye deki yerel yönetim birimlerinde çalışan tüm yöneticiler ve eğitim konusu ile ilgili personel katılabilir. Yerel Yönetimlerde Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM EYLEM PLANI PROSEDÜRÜ DOK NO. P.1.6.2 SAYFA 1/5 GENEL ESASLAR 1. AMAÇ Bilgi Teknolojileri Acil Durum Eylem Planı nın amacı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) nda meydana gelebilecek herhangi bir olağanüstü durum sonrasında,

Detaylı

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir.

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ Eğitimin Amacı Çalışma ortamı gözetiminin tanımı ve kapsamı, İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi;

Detaylı

ACİL DURUM PLANLARI AHMET GÖKTAŞ

ACİL DURUM PLANLARI AHMET GÖKTAŞ ACİL DURUM PLANLARI AHMET GÖKTAŞ -Uzman Büyük Endüstriyel Kazalar Şubesi Müdürlüğü Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü HİZMETİÇİ EĞİTİM 30 KASIM 2012 ANTALYA İÇERİK ACİL

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Çalışma Yönetmeliği

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI. İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Çalışma Yönetmeliği T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Çalışma Yönetmeliği Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

A1.H1: Doğal afetler sonucu oluşacak kazalar, yangınlar, trafik kazaları ve diğer tüm acil durumlara daha etkin müdahalelerin sağlanması.

A1.H1: Doğal afetler sonucu oluşacak kazalar, yangınlar, trafik kazaları ve diğer tüm acil durumlara daha etkin müdahalelerin sağlanması. 4. İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ A1: İtfaiye ve acil yardım hizmetlerini daha etkin yürütmek. Tüm insan ve diğer canlıların, yangınlar başta olmak üzere felaket bazlı olaylarla ilgili, olay anı, öncesi ve sonrası

Detaylı

YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ (1.SEVİYE)

YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ (1.SEVİYE) YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ (1.SEVİYE) Programın Amacı Aşağıda belirtilen kanun ve yönetmelikler baz alınarak mevzuata uygun şekilde işletmelerde çalışan tüm personelin zorunlu alması gereken Temel Yangın Eğitimi

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05.

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05. MESGEMM İSG/Mevzuat/ler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç Madde 2 - Kapsam Madde 3 - Dayanak Madde 4 - Tanımlar İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 5 -İşverenin Yükümlülükleri

Detaylı

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 1 GÜNDEM Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 2 RİSK ANALİZİNDE YASAL DURUM 6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Risk değerlendirmesi, kontrol,

Detaylı

6331 Sayılı İSG Kanunu ve 29 Temmuz 2015 Tarihli Sayılı İlkyardım Yönetmeliği

6331 Sayılı İSG Kanunu ve 29 Temmuz 2015 Tarihli Sayılı İlkyardım Yönetmeliği TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ Vira Akademi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılmasına katkı sağlamak, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi,

Detaylı

Öncelikli amacı, firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında onların yanında olmaktır.

Öncelikli amacı, firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği tüm hizmet alanlarında onların yanında olmaktır. biz kimiz? Hekimpark Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında firmalara çözüm ortağı olmak üzere kurulmuştur. Öncelikli amacı, firmaların İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında

Detaylı

NFPA 13, 14, 20 & 25 Eğitimi Duyurusu

NFPA 13, 14, 20 & 25 Eğitimi Duyurusu NFPA 13, 14, 20 & 25 Eğitimi Duyurusu İngilizce - Türkçe Simultane Tercüme ile 9-13 Mart 2015 İstanbul 1. Eğitim Programı 5 günlük eğitimin programı aşağıdadır: Pazartesi Çarşamba (9-11 Mart 2015) Sprinkler

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 15.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28648 Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? CEVAP: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin Temel Amacı Nedir? 1 İş Sağlığı ve Güvenliğinin Tanımı. 2 İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi.

Detaylı

ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ EĞİTİM PLANI ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ PLANI KOD EY.PL.01 YAYIN TARİHİ 20.03.2013 REVİZYON TARİHİ 20.02.2018 REVİZYON NO 8 SAYFA NO 1 / 5 İN AMAÇ VE HEDEFİ HİZMET SUNUMUNA YÖNELİK LER KALİTE BİLİNCİNİ OLUŞTURMA HASTA

Detaylı

İş Güvenliği Eğitim Danışmanlık ve Endüstriyel Çözümler

İş Güvenliği Eğitim Danışmanlık ve Endüstriyel Çözümler İş Güvenliği Eğitim Danışmanlık ve Endüstriyel Çözümler 1 Avrasya Safety Avrasya Safety olarak, on yıllık iş ve mühendislik bilgimizin ışığında, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki deneyim ve uzmanlığımızı

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 İstanbul, 16.05.2013 Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu

Detaylı

SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ

SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ SECURITAS İTFAİYE, KURTARMA VE ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ Securitas İtfaiye Hizmetleri A.Ş. Ceyhun Atıf Kansu Cad. Cevat Muratal İş Mrk. Kat:2 No: 15 06520 Balgat / Ankara / Türkiye www.securitasitfaiye.com

Detaylı

www.ankaraisguvenligi.com

www.ankaraisguvenligi.com İş sağlığı ve güvenliği temel prensiplerini ve güvenlik kültürünün önemini kavramak. Güvenlik kültürünün işletmeye faydalarını öğrenmek, Güvenlik kültürünün oluşturulmasını ve sürdürülmesi sağlamak. ILO

Detaylı

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 1 / 14 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti kurumsal 2001 yılından beri kurumsal firmalara Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri başta olmak üzere Eğitim, Yönetim ve Danışmanlık hizmetleri sunduk. MEB onaylı mesleki eğitimler verdik.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersin Adı Öğretim Dili İtfaiye Araç Malzeme Bilgisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ Çalışanların Eğitimi, Bilgilendirilmesi ve Katılımların Sağlanması Yükümlülüğü Çalışanların bilgilendirilmesi (m. 16) (1) İşyerinde iş sağlığı ve

Detaylı

Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz

Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz Mühendislik Demontaj da Neden Bizi Tercih Etmelisiniz Demontaj İşlerimizin Aşamaları 1-Yerinde İnceleme ve Keşif 2-Risk Değerlendirmesi 3-Alanında Uzman Kadro Oluşturulması 4-Demontaj Personelinin İSG

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

Dayandığı Mevzuat. Resmî Gazete No. İlgili Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Tebliğ 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu. Risk Değerlendirme Yönetmeliği

Dayandığı Mevzuat. Resmî Gazete No. İlgili Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Tebliğ 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu. Risk Değerlendirme Yönetmeliği İş Hizmetleri Page 1/5 Sayın Yetkili, 30.06.2012 Tarihli 28339 sayılı Resmî Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş ile ilgili 2.08.2013 tarihli 28726 sayılı Resmî Gazete de yayınlanan 6495

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İş Yerlerinde Yangın ve Güvenlik Sistemleri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Eğitim Öğretim Sistemi Yüksek Lisans( x) Doktora( ) Örgün Öğretim

Detaylı

ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ EĞİTİM PLANI ÖZEL RETİNA GÖZ HASTANESİ PLANI KOD EY.PL.01 YAYIN TARİHİ 20.03.2013 REVİZYON TARİHİ 09.03.2016 REVİZYON NO 6 SAYFA NO 1 / 5 İN AMAÇ VE HEDEFİ KATEGORİ Sİ ZAMANI İ VERECEK KİŞİ E KATILACAKLAR YÖNTEMİ YERİ

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

15 Mayıs 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

15 Mayıs 2013 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 15 Mayıs 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28648 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü. Güvenlik ve Sağlık İşaretlerinin Kullanımı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü. Güvenlik ve Sağlık İşaretlerinin Kullanımı İstanbul Sağlık Müdürlüğü Güvenlik ve Sağlık İşaretlerinin Kullanımı İkaz ve Uyarı İşaretleri Parlayıcı madde veya yüksek ısı Toksik (Zehirli) madde IŞIKLI İŞARET : Saydam veya yarı saydam malzemeden

Detaylı

PKD DEĞERLENDİRME FORMU

PKD DEĞERLENDİRME FORMU Tarih: PKD DEĞERLENDİRME FORMU Değerlendiren Kişi: 1 Kuruluşun Unvanı 2 Kuruluşun Adresi 3 İşveren/Vekili 4 Kuruluşun SGK Sicil No. 5 Kuruluşun Vergi No. 6 Kuruluşun Telefon ve faks Tel: Faks: 7 E-mail

Detaylı

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SABOTAJ ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ 2014 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ PARS DANIŞMANLIK 20.02.2014 5763 Sayılı Kanun ( İş Kanunu ve bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun) Kabul Tarihi:15.05.2008 İçerik 4857 sayılı İş kanunu dahil

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi Toplam 120 birim var: 27 birim > 50 (50 den çok çalışanlı) 50 birim 10 < < 50 (10 50 arası çalışanlı)

Detaylı

GK SELEN İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ

GK SELEN İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ GK SELEN İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ En makbul yardım en çok ihtiyaç duyulan anda yapılandır. "Keşke" dememek için siz de ilkyardım Öğrenin! İlkyardım Öğretin! Misyonumuz Birey ve kurumlara ilkyardım alanında,

Detaylı