PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 16.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 16."

Transkript

1 PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 16. dönemi başlıyor

2 Tanıtım Dört yıllık Fakülte ve Yüksekokulların; Gemi İnşaatı ile Gemi Makineleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği veya Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunlarının katılabileceği Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu" nun 16. dönemi 19 Ağustos Kasım 2019 tarihleri arasında açılıyor.

3 Genel Açıklamalar

4 Tanıtım Eğitimler kontenjan ile sınırlıdır. Kursiyerin Makine Stajyeri olmasına yönelik 5 " Temel STCW " ve 2 "Güvenlik Eğitimi" ile "Liderlik ve Ekip Çalışması Eğitimi" sertifikaları kurs süresi içerisinde ücretsiz sağlanmaktadır. (

5 ( Eğitim Süresince ücretsiz sağlanacak Sertifika Eğitimleri Temel STCW Eğitimleri Denizde Kişisel Canlı Kalma Teknikleri Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Eğitimi Personel Emniyeti ve Sosyal Sorumluluk Eğitimi Temel İlk Yardım Eğitimi Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği Eğitimi Güvenlik Eğitimleri Birleştirilmiş Gemi Güvenlik Eğitimleri. TANITIM VE AMAÇ Güvenlik Tanıtım Eğitimi

6 Deniz ve Atölye Stajları Uzakyol vardiya mühendisliğine yönelik A-III/1 eğitiminde öngörülen derslerden öğrenimi esnasında süre ve müfredat olarak eksik aldığı derslerin verileceği fark dersleri kursu sonrasında; 6 Ay'ı liman seferi dışında çalışan 750 kw den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve 6 Ay'ı da İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak. Bkz.Kılavuz Kaptanlar ve Gemiadamları Yönetmeliği MADDE 22 (1) ç)

7 Deniz ve Atölye Stajları ( Atölye stajı Makine Mühendisliği bölümü lisans mezunları için; -6 ay, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları için;. TANITIM VE AMAÇ -3 ay (150 iş günü) dır.

8 Deniz ve Atölye Stajları Eğitim kurumlarının ders müfredatları içinde verdikleri atölye eğitimlerinde geçirilen her 4 ders saatlik süre bir iş günü olarak hesaplanarak 6 ay süreli atölye becerilerini geliştirme eğitiminden ( (stajından) mahsup edilecektir. Ancak bu süre 3 aydan fazla olamaz. Öğrencilerin veya kursiyerlerin işletmelerde atölye veya tersane stajı adı altında yaptıkları stajlar ise stajda geçirilen iş günü. TANITIM sayısı olarak VE doğrudan AMAÇ atölye becerilerini geliştirme eğitimine dâhil edilecektir. (Bkz.Kılavuz Kaptanlar ve Gemiadamları Eğitim ve Sınav Yönergesi Md.61 (4)

9 Deniz eğitimine giden öğrenci ve kursiyerler 6 aylık deniz eğitimi sonrasında aynı ya da farklı bir gemide staj defterine uygun olarak Atölye Becerilerini Geliştirme Eğitimine devam edebilirler. ( Ancak bu süre 3 ayı geçemez. Atölye Becerilerini Geliştirme Eğitimlerinin süresi 6 ay olup, karada yapılan stajlarda her 25 gün 1 ay olarak hesaplanacaktır.. TANITIM VE AMAÇ Deniz ve Atölye Stajları (Bkz.Kılavuz Kaptanlar ve Gemiadamları Eğitim ve Sınav Yönergesi Md.61 (6) ve (7)

10 Kılavuz Kaptanlar ve Gemiadamları Eğitim ve Sınav Yönergesi Madde 62 gereği; İngilizce Başarı Esaslarına göre YDS'den en az 50 (veya eşdeğer kabul edilen İngilizce Sınavı TOEFL ibt en az 60) puan almak. ( İngilizce Başarı Esasları (Uzakyol vardiya zabiti veya uzakyol vardiya mühendisi eğitimi vermek için yetkilendirilmiş. TANITIM lisans düzeyindeki VE AMAÇ eğitim kurumlarında uygulanmakta olan İngilizce hazırlık eğitimini bitiren veya aynı eğitim kurumunun kendi mevzuatında yer alan İngilizce hazırlık sınıfı muafiyet ve başarılı olma esaslarına göre başarılı olanlar, uzakyol vardiya mühendisi İngilizce başarı puanından muaf tutulurlar.)

11 Yabancı dil puanlarına esas alınan YDS veya ÖSYM tarafından YDS nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav sonuçları, sınava girildiği tarihten itibaren beş yıl geçerlidir. ( İngilizce Başarı Esasları Yabancı dil puanı (YDS, TOEFL IBT veya Hazırlık/Hazırlık sınıfı muafiyet) kayıt için gerekli/zorunlu bir belge değildir. Bu belge Eğitimlerin ve stajların tamamlanması sonrasında Uzakyol Vardiya Mühendisliği yeterlik Sınavı (GOSS - Gemiadamları Online Sınav Sistemi) nda girilecek 4 meslek dersinden. TANITIM başarılı VE AMAÇ oldukları taktirde Gemiadamı cüzdanı çıkartmak üzere müracaat edecekleri Liman Başkanlıklarınca istenecektir.

12 Kurs, Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PÜSEM) sorumluluğunda, 14 Hafta süreli (560 Ders saati), Hafta içi her gün saatleri arasında İstasyon Mahallesi, ( Hakim Sk. No : 3 Tuzla/İSTANBUL da bulunan Piri Reis Üniversitesi Hazırlık Kampüsünde icra edilecektir. Kursiyer, 14 günden fazla devamsızlık yapamaz. Devamsızlık süresi 14 günü aştığı takdirde kursiyer, kurstan. TANITIM VE AMAÇ düşecektir. Eğitim Detayları

13 Kayıt için Gerekli Belgeler Diploma Fotokopisi (Geçici mezuniyet belgesi de kabul edilecektir). Nüfus Cüzdan Fotokopisi Sabıka Kaydı ve İkametgâh Belgesi (E-devlet çıktısı da kabul edilecektir). Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgesi ve Fotokopisi (Hudut ve sahiller Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş (Ek-13). 5 Adet vesikalık fotoğraf Biyometrik fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Peşinat ücretinin yatırıldığına dair dekont (Kredi kartı ile ödeme yapmak mümkün olup, internet bankacılığı ve ATM üzerinden yapılacak olan ödemelere ait dekontların çıktı olarak kabul edilecektir). Kurs peşinatı kurs başlangıç tarihinden 10 gün öncesine kadar yatırılmış olmalıdır.

14 Peşin fiyatı : TL (Peşinat TL - 15 gün içerisinde kalan kısmı) ( Taksitli fiyat : TL (Peşinat TL- Kalan miktara 3 taksit uygulanır. Banka Hesap Bilgileri ; Garanti Bankası Altunizade Ticari Şubesi ( ). TANITIM VE AMAÇ Kurs Ücreti IBAN No : (Alacak : Piri Reis Üniversitesi) TR

15 Eğitimlerden Kesitler (

16 Eğitim Başlıkları MESLEK DERSLERİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ GEMİ YÖNETİMİ GEMİ İNŞA VE STABİLİTE GEMİ YARDIMCI MAKİNELERİ GEMİ MAKİNELERİ OPERASYON VE BAKIMI ELEKTRO TEKNİK ULUSLARARASI DENİZCİLİK SÖZLEŞMELERİ DENİZ HUKUKU GÜVENLİK VE KALİTE YÖNETİMİ DİZEL MOTORLARI SÖRVEY İŞLEMLERİ DENİZCİLİK İNGİLİZCESİ LİDERLİK VE EKİP ÇALIŞMASI DENİZ İŞLETMECİLİĞİ DENİZDE ÖRF VE ADETLER STAJ İŞLEMLERİ

17 Eğitim Başlıkları TEMEL STCW EĞİTİMLERİ DENİZDE KİŞİSEL CANKURTARMA TEKNİKLERİ TEMEL İLKYARDIM YANGIN ÖNLEME VE YANGINLA MÜCADELE PERSONEL GÜVENLİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK CAN KURTARMA ARAÇLARINI KULLANMA BELİRLENMİŞ GÜVENLİK GÖREVLERİ GÜVENLİK EĞİTİMLERİ GÜVENLİK TANITIM

18 Eğitim Başlıkları İsteğe bağlı, stajyer ve zabitlik dönemlerinde ihtiyaç duyulabilecek aşağıda belirtilen sertifika kursları, eğitim akışı ve kurs süresini etkilemeksizin ücreti mukabilinde, akşam ve hafta sonu programlı olarak sağlanmaktadır. EĞİTİM TAKVİMİ DIŞINDA SAĞLANAN SERTİFİKA EĞİTİMLERİ YOLCU GEMİLERİNDE ÇALIŞMA EĞİTİMİ YÜKSEK VOLTAJ (1000V ÜZERİ) EĞİTİMİ İLKYARDIM (ZABİTAN) EĞİTİMİ SIVILAŞTIRILMIŞ GAZ TANKERLERİ YÜK İŞLEMLERİ TEMEL EĞİTİMİ YANGINLA MÜCADELE İLERİ EĞİTİMİ (NOT) MAKİNE DAİRESİ KAYNAKLARI YÖNETİMİ (ERM) EĞİTİMİ PETROL VE KİMYASAL TANKERLERİ YÜK İŞLEMLERİ TEMEL EĞİTİMİ (PETROL/KİMYASAL/SIVILAŞTIRILMIŞ GAZ) TANKER YÜK İŞLEMLERİ İLERİ EĞİTİMLERİ (3 AYRI KURS) (NOT) NOT : Bu sertifika eğitimleri Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu sonrasında verilebilmektedir.

19 Uzaktan (online) Başvuru Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu na internet üzerinden ( aşağıdaki link üzerinden uzaktan başvuru yapabilirsiniz.

20 Ulaşım İstanbul un Tuzla ilçesi merkezinde yer alan Piri Reis ( Üniversitesi Sürekli Eğitim Birimi ne, D-100 çevre yolu, sahil yolu ve demiryolu güzergahı üzerinden çeşitli araçlar (otobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçları veya kişisel araçlarla) ulaşım mümkündür. linkinde bulunan harita üzerinden takip edebilirsiniz.

21 Ulaşım (

22 Konaklama Kursiyerlerimiz, genellikle daha ekonomik ve rahat olması dolayısıyla kursa kayıtlı diğer kursiyerler ile birlikte kurs dönemi süresince PÜSEM e yürüme mesafesinde ev kiralamaktadırlar. Geçici veya sürekli olarak Apart, Otel veya pansiyon kiralamak isteyen kursiyerlerimiz için Tuzla ve civarında oldukça fazla barınma imkanı sunan mekanlar bulunmaktadır. Müteakip yansıda bu mekanların bazılarının bilgileri verilmiştir.

23 Konaklama

24 Öğle Yemeği Kursiyerlerimiz, kurs süresince kullanılmak üzere kendilerine teslim edilecek elektronik karta Kampüsümüzün 1. katında mevcut KUBİS makinesinden para yükleyerek Piri Reis Üniversitesi personeli ve öğrencileriyle birlikte yemekhanede öğle yemeği imkanlarından faydalanabilmektedirler..

25 Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Hazırlık Kampüsü İstasyon Mahallesi Hakim Sok. No : 3 Tuzla/İSTANBUL ( İletişim Sabit Telefon : Cep Telefon : Belgegeçer : Web : pusem.pirireis.edu.tr E-posta : pusem@pirireis.edu.tr

26 PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ Eğitimlerde görüşmek dileğiyle

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 15.

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 15. PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 15. dönemi başlıyor Tanıtım Dört yıllık Fakülte ve Yüksekokulların; Gemi İnşaatı

Detaylı

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM)

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Gemi Kiralama ve Brokerlik Kursu Tanıtım En az Lise mezunlarının katılabileceği Gemi Kiralama ve Brokerlik Kursu" nun 8. dönemi

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 İKİNCİ BÖLÜM Yeterlik Şartları Makine Sınıfı Gemiadamı Yeterliklerinin Şartları MADDE 9 (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Makine sınıfı gemiadamlarının

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 İKİNCİ BÖLÜM Yeterlik Şartları Güverte Sınıfı Gemiadamı Yeterliklerinin Şartları MADDE 8 (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Güverte sınıfı gemiadamlarının

Detaylı

Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Kurs Programı

Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Kurs Programı Eski Kurul Kararı Yeni Kurul Kararı Uygulamadan kaldırılan Tarihi Sayısı Tarihi Sayısı Yeni Uygulamaya Konulan 1 01.08.2003 227 Temel İlk Yardım Eğitimi 1 12.02.2018 50 İlkyardım Temel Eğitimi 2 01.08.2003

Detaylı

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ VE DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ KALİTE EL KİTABI ARALIK 2012 İSTANBUL

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ VE DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ KALİTE EL KİTABI ARALIK 2012 İSTANBUL BARBAROS HAYRETTİN PAŞA DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ ARALIK 2012 İSTANBUL İÇİNDEKİLER... 2 BÖLÜM 1 GİRİŞ, KURUMUMUZUN FAALİYET ALANI, KALİTE POLİTİKASI, AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR... 3 1.1 Giriş.. 3

Detaylı

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 8 MART 2018 İÇİNDEKİLER SORU 1: Deniz hizmeti olan bir kişinin yeterlik

Detaylı

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığı (Denizcilik Müsteşarlığı) ndan: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 31/7/2002 tarihli ve 24832 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Gemiadamları

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Değerli Öğrencilerimiz, 2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Üniversitemizi tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılı bir üniversite öğrencisi olmanızı diliyoruz. Üniversiteli olmanın heyecanını

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ 10 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30328 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRANO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Liman Tesislerine yönelik Tanınmış Güvenlik

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ İTÜ DF DİLEKÇE NO-01 KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ.../.../... İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Öğrenci İşleri Bürosu na İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre,..nedeniyle, kaydımı sildirmek istiyorum. BÖLÜMÜ:

Detaylı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928 D U Y U R U ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK OLUŞTURAN BÖLÜMLERİNİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MEZUNLAR İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

SINIRLI VARDİYA ZABİTİ SINAV

SINIRLI VARDİYA ZABİTİ SINAV GEMİADAMLIĞI GÖREVE BAŞLAMA VE GÖREVDE YÜKSELME KLAVUZU 2016 1 LİMAN KAPTANI Yakın Kıyısal Sefer bölgesinde 500 GT den küçük gemilerde Sınırlı vardiya Zabiti olmak için, SINIRLI VARDİYA ZABİTİ Deniz Kuv.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DENİZ ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAMI na ÖĞRENCİ ALIM İLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DENİZ ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAMI na ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTE) MÜHENDİSLİK ve FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (MFBE) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DENİZ ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAMI na ÖĞRENCİ

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde son sınıfta veya önceki

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 23 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28390 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 31/7/2002

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ İTÜ DF DİLEKÇE NO-01 KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ.../.../... İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Öğrenci İşleri Bürosu na İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre,..nedeniyle, kaydımı sildirmek istiyorum. BÖLÜMÜ:

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ DİLEKÇE NO:01 DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ.../../..... İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞINA, İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre, 201...- 201...eğitim öğretim yılı yarıyılında almış

Detaylı

EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ

EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge; gemiadamları eğitimlerinin ve sınavlarının asgari gerekleri ile eğitim kurumlarının Gemiadamları Eğitim

Detaylı

Başvuru Tarihleri 02 Ocak Ocak Ocak Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 16 Ocak Ocak 2017

Başvuru Tarihleri 02 Ocak Ocak Ocak Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 16 Ocak Ocak 2017 TAKVİM Doktora / Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 02 Ocak 2017 08 Ocak 2017 Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin İlanı 13 Ocak 2017 Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 16 Ocak 2017 19 Ocak

Detaylı

ENEZ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ENEZ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ENEZ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 4 5 6 7 HİZMETİN ADI İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadam ı Belgesi Zayiinden Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadam ı Belgesi Gemiadamı Cüzdanı/ Gemiadamı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ SINAV PUANI İLE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

STAJ ESASLARI PROSEDÜRÜ

STAJ ESASLARI PROSEDÜRÜ Sayfa No Sayfa 1 / 5 1. KAPSAM Bu prosedür, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu nda öğrenci stajlarının yürütülmesi ile ilgili konuları kapsar. 2. AMAÇ Bu prosedürün amacı,

Detaylı

Ön Kayıt: Tunceli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri, Tunceli

Ön Kayıt: Tunceli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri, Tunceli D U Y U R U Tunceli Üniversitesinin öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümlerinin son sınıf öğrencileri ile mezunları için 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE ÖNEMLİ DUYURU: Kontenjan sayıları aşağıda belirtilmiştir. Kontenjanlar doldukça

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar,

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında üniversitemizde

Detaylı

Doktora / Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 01 Temmuz Temmuz 2017 Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin 14 Temmuz 2017

Doktora / Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 01 Temmuz Temmuz 2017 Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin 14 Temmuz 2017 TAKVİM Doktora / Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 01 Temmuz 2017-11 Temmuz 2017 Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin 14 Temmuz 2017 İlanı Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 17

Detaylı

EĞĠTĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

EĞĠTĠM VE SINAV YÖNERGESĠ EĞĠTĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge; gemiadamları eğitimlerinin ve sınavlarının asgari gerekleri ile eğitim kurumlarının Gemiadamları Eğitim

Detaylı

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U MEB Talim Terbiye Kurulu nun 20 Şubat 2014 ve 9 Sayılı Kararı ekinde

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU ŞARTLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU ŞARTLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli Yüksek Lisans, Doktora, Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim ) Programlarına

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI Yüksek Lisans ve Doktora GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI 10 EYLÜL 2018 de BAŞLIYOR Y Ü K S E K L İ S A N S V E D O K T O R A P R O G R A M L A R I YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI SOSYAL

Detaylı

8) Uzakyol Kaptanı 8) Unlimited Master. B) Makine Sınıfı B) Engine Department. a) Tayfalar a) Ratings. 1) Yağcı 1) Oiler/Motorman

8) Uzakyol Kaptanı 8) Unlimited Master. B) Makine Sınıfı B) Engine Department. a) Tayfalar a) Ratings. 1) Yağcı 1) Oiler/Motorman 23 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28390 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: YÖNETMELİK GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 31/7/2002

Detaylı

KARASU LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARASU LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARASU LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRANO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 2 3 İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadamı Zayiinden Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadamı Gemiadamı Cüzdanı/

Detaylı

D U Y U R U. 6. Programa Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler: a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi (Kayıt bürosundan temin edilecektir)

D U Y U R U. 6. Programa Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler: a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi (Kayıt bürosundan temin edilecektir) D U Y U R U Üniversitelerin öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümlerinin son sınıf öğrencileri ile mezunlar için 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ BAHAR YARIYILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ (PFE) SERTİFİKA PROGRAMI 2.

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ BAHAR YARIYILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ (PFE) SERTİFİKA PROGRAMI 2. T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 BAHAR YARIYILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ (PFE) SERTİFİKA PROGRAMI 2. İLAN DUYURUSU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Detaylı

KARABİGA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARABİGA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARABİGA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Liman Çıkış Belgesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER (Beyan ve Taahhüt) b) Eski Yola Elverişlilik Belgesi c) Asgari Donatım Belgesi

Detaylı

KTÜ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ GÜZ KONTENJANLARI. Bilgisayar Mühendisliği

KTÜ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ GÜZ KONTENJANLARI. Bilgisayar Mühendisliği KTÜ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2010-2011 GÜZ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALI Lisans Lisanstan Tezli Y.L. Tezsiz Y.L. Yabancı Uyruklu Yabancı Uyruklu Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER KOCAELİ LİMAN BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 2) Döner sermaye ve Maliye hesabına yatırılmış harç dekontu 3)Sağlık

Detaylı

ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI

ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Yüksek Lisans ve Doktora Programları Yüksek Lisans ve Doktora Programları dogus.edu.tr Yüksek Lisans Programları SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz) İletişim Bilimleri

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U MEB Talim Terbiye Kurulu nun 20 Şubat 2014 ve 9 Sayılı Kararı ekinde

Detaylı

----------------------------------------------

---------------------------------------------- T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU 20.01.2015 Tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu

Detaylı

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE

ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE ĠZMĠR KATĠP ÇELEBĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2013-2014 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCĠ ALIMI,KONTENJAN VE BAġVURU KOġULLARI Anabilim / Anasanat Dalı Tezli Yüksek

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI

İŞLETME ANABİLİM DALI Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

Özel Yetenek Sınavı Duyurusu Özel Yetenek Sınavı Duyurusu T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI Beden Eğitimi ve

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU Öğrenci Alım Koşulları 1) Yükseköğretim Kurulu nun konuya ilişkin

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

GENEL BİLGİ. ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES** sınavından alınması gereken puanlar

GENEL BİLGİ. ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES** sınavından alınması gereken puanlar GENEL BİLGİ Yüksek Lisans başvuruları için herhangi bir alanda lisans diplomasına sahip olmaya ek olarak aşağıdaki şartlar aranmaktadır. Doktora başvuruları için herhangi bir alanda lisans ve yüksek lisans

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

AMASRA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

AMASRA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AMASRA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiada mı Belgesi b) T.C. Kimlik

Detaylı

----------------------------------------------

---------------------------------------------- T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU 25.09.2014 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

Mülakat\Yazılı Sınav Tarihi 21 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı 24 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Tarihleri 31 Ağustos 04 Eylül 2015

Mülakat\Yazılı Sınav Tarihi 21 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı 24 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Tarihleri 31 Ağustos 04 Eylül 2015 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına İlişkin Başvuru Koşulları ve Kontenjanlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ

Detaylı

KEFKEN LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KEFKEN LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KEFKEN LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRANO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 2 3 İlk defa Cüzdanı/ Zayiinden Cüzdanı/ Cüzdanı/ Belgesi Değiştirme Talebi 2) Döner sermaye ve Maliye

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ DF DİLEKÇE NO-01 DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ.../.../... DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Öğrenci İşleri Bürosu na Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre,..nedeniyle, kaydımı sildirmek istiyorum.

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME TEKNİKERİ (GÜVERTE TEKNİKERİ/UZAKYOL GÜVERTE ZABİTİ)

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME TEKNİKERİ (GÜVERTE TEKNİKERİ/UZAKYOL GÜVERTE ZABİTİ) TANIM Uzak yola giden gemilerin yönetimi ile ilgili görevleri yapan kişidir. A- GÖREVLER - Deniz taşıt araçları ile yapılan taşımalarda yükün gemiye alınması ve gemiden boşaltılması işlerini yapar, - Alınan

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU (Online kaydını daha önce yapmış olanlar tekrar ön başvuru yapmayacaklardır.

Detaylı

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI ve PROGRAM KONTENJANLARI

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI ve PROGRAM KONTENJANLARI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (BAHAR YARIYILI) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI ve PROGRAM KONTENJANLARI Sevgili Adaylar, 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı Bahar Yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU ŞARTLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU ŞARTLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli, Tezsiz (II. Öğretim) Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı için yüksek lisans

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

Doktora. Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Uyruklu T.C Uyruklu. Yatay Geçiş (Doktora) Başvuru Alanları. Yabancı Uyruklu. T.C Uyruklu.

Doktora. Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Uyruklu T.C Uyruklu. Yatay Geçiş (Doktora) Başvuru Alanları. Yabancı Uyruklu. T.C Uyruklu. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI Tezsiz Yüksek Lisans Anabilim

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı açılacaktır. Programın 1. dönemi Şubat 2019 - Haziran 2019 arasında,

Detaylı

TC İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU

TC İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU PROGRAM DUYURUSU YÖK ün (Yüksek Öğretim Kurulu) Pedagojik Formasyona İlişkin Açıklama ve Duyurularına, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://www.yok.gov.tr/web/guest/pedagojik-formasyonla-ilgili%20-sss

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI VE UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIM İLANI GENEL AÇIKLAMALAR 1. Adaylar başvurularını 28 Haziran 2017 tarihinden

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ 2012-2013 GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DOKTORA Lisans Lisanstan Tezli Y.L. Tezsiz Y.L. Yabancı Uyruklu Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Lütfen online başvuru sistemine giriş yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz. 1. Burslu başvuruda bulunan

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2011 2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı na Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır. Ön kayıt koşulları 2013

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

TEKİRDAĞ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TEKİRDAĞ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TEKİRDAĞ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 2 İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadamı Belgesi Talebi Gemiadamı Cüzdanı/

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

Önemli Tarihler 01 TEMMUZ AĞUSTOS 2018

Önemli Tarihler 01 TEMMUZ AĞUSTOS 2018 T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ-GAZİ ÜNİVERSİTESİ ORTAKLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ VE DİĞER ÜNİVERSİELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLER İLE MEZUN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız.

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA 2013-2014 BAHAR YARIYILI İÇİN ÖĞRENCİ ALIM İLANI VE BAŞVURU

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM- YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI Açıklamalar Adayın; İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor olması, Programa

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜ-CBÜ

Detaylı

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI 20152016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜCBÜ Ortak Yüksek Lisans Programı

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLAR ARASI (NOT ORTALAMASINA İLE) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLAR ARASI (NOT ORTALAMASINA İLE) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLAR ARASI (NOT ORTALAMASINA İLE) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 1. SÜREÇ TAKVİMİ 14-25 Ağustos 2017 Başvuruların alınması 24-25 Ağustos 2017 İngilizce

Detaylı

GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete Tarih ve Sayısı. 22 Nisan 2007 PAZAR 26501

GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete Tarih ve Sayısı. 22 Nisan 2007 PAZAR 26501 GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarih ve Sayısı 22 Nisan 2007 PAZAR 26501 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, gemiadamlarının

Detaylı

KAŞ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAŞ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAŞ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiada mı Belgesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER b) Döner Sermaye hesabına yatırılmış sınav harç dekontu,

Detaylı

KARASU LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARASU LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARASU LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiada mı Belgesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER b) Döner Sermaye hesabına yatırılmış belge dekontu,

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı