T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI"

Transkript

1 T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU *BEBL3NFDB* Toplantı Tarihi :19/04/2018 Konu :2018/1 No.lu Toplantı KOMİSYON KARARLARI Gündem: 1. Üniversitemiz 2017 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlıklarının değerlendirilmesi. 2. Kalite Koordinatörlüğünce hazırlanmış bulunan Öğrenci Memnuniyet Anketi ve Öz Değerlendirme Anketlerinin değerlendirilmesi. Karar: 1. Kurum İç Değerlendirme raporuna esas olmak üzere akademik ve idari birimlerce cevaplandırılacak sorular Yükseköğretim Kalite Kurulunun hazırlamış olduğu kılavuz uyarınca Komisyonumuzca değerlendirilerek ek-1/14 belirtildiği şekilde hazırlanmıştır. Söz konusu soruların ilgili birimlerce cevaplandırılarak Komisyonumuza iletilmek üzere en geç 11 Mayıs 2018 Cuma gününe kadar Rektörlüğümüze (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı) gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. 2. Kalite Koordinatörlüğünce hazırlanmış olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öz Değerlendirme ve Öğrenci Memnuniyet Anketi Komisyonumuzca değerlendirilmiştir. Buna göre akademik personele ek-15'te belirtildiği şekilde, idari personele ek-16'da belirtildiği şekilde, öğrencilere ek-17'de belirtildiği şekilde Nisan ayı içerisinde e-anket uygulaması yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 3. Kalite Güvencesi Sistemleri kapsamında komisyonumuzca belirlenecek konu başlıkları doğrultusunda yıl içerisinde anket uygulamalarına devam edilmesine, anketlerin hazırlanması ve değerlendirilmesi safhasında Rektörlük makamınca oluşturulmuş olan Anket Hazırlama ve Değerlendirme Ekibinden yardım alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir. e-imzalıdır Prof. Dr. İbrahim TAŞ Komisyon Başkanı Prof. Dr. Bülent YILMAZ Doç. Dr. Cihan KARAKUZU Prof. Dr. Hakan ÇELİK Doç. Dr. Mehmet ÖZDEMİR Dr. Öğr. Üyesi Nurdan SEVİM Dr. Öğr. Üyesi Fadime ÖZDEMİR KOÇAK Mevcut Elektronik İmzalar Alper YILDIRIM FADİME ÖZDEMİR KOÇAK (Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü - Yüksekokul Müdürü) 19/04/ :28 ALPER YILDIRIM (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı - Daire Başkanı) 19/04/ :32 HAKAN ÇELİK (İşletme Bölüm Başkanlığı - Öğretim Üyesi) 19/04/ :52 İBRAHİM TAŞ (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü - Rektör) 19/04/ :31 MEHMET ÖZDEMİR (Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü - Meslek Yüksekokul Müdürü V.) 19/04/ :37 CİHAN KARAKUZU (Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı - Bölüm Başkan Yardımcısı) 20/04/ :52 NURDAN SEVİM (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölüm Başkanlığı - Bölüm Başkanı) 24/04/ :14 BÜLENT YILMAZ (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanlığı - Bölüm Başkanı) 24/04/ :42 Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

2 (EK-1) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE AKADEMİK BİRİM KALİTE KURULLARINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Programların Tasarımı ve Onayı - Kurumda eğitim-öğretim programları nasıl tasarlanmaktadır? - Bu sürecin sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Programların tasarımında paydaş görüşleri hangi yöntemlerle alınmaktadır? - Bunlar program tasarımlarına nasıl yansıtılmaktadır? - Tasarlanan programlar konusunda paydaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? - Eğitim-öğretimin her seviyesinde öğrencilere araştırma yetkinliğini kazandırmak üzere projelerle desteklenen faaliyetler bulunmakta mıdır? - Her seviyede öğretim programı için hazırlanmış olan program ve ders bilgi paketleri ile programların eğitim amaçları ve kazanımlarının kurum içinde/dışında hangi ortamlarda/araçlarla paylaşılmaktadır? - Programların çıktılarının TYYÇ ile uyumu nasıl sağlanmaktadır? - Programlarda öğrencilerin yurt içinde ve yurt dışındaki iş yeri ortamlarında gerçekleşen mesleki uygulama/alan çalışması ve stajlarının iş yükleri programlara nasıl yansıtılmaktadır? Programların Sürekli İzlenmesi ve Güncellenmesi - Programların gözden geçirilmesi ve güncellenmesi hangi sıklıkta yapılır? - Ne tür yöntemler kullanılarak yapılmaktadır? - Program güncelleme çalışmalarına paydaşlar nasıl katkı vermektedir? - Paydaş katkısının nasıl alındığını açıklayan tanımlı bir süreci var mıdır? - Kurum, tüm programlarında eğitim amaçlarına ve öğrenme çıktılarına ulaşılmasını nasıl güvence altına almaktadır?

3 - Program çıktılarına ulaşılıp ulaşılmadığının izlenmesi amacıyla hangi mekanizmalar kullanılmaktadır? - Program çıktılarına ulaşılamadığı durumlarda iyileştirme çalışmaları nasıl gerçekleştirilmektedir? - Yapılan iyileştirmeler ve değişiklikler konusunda tüm paydaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? - Akredite olmak isteyen programlar nasıl desteklenmektedir? Öğrenci Merkezli Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme - Kurumda öğrenci merkezli öğrenme (aktif) konusunda uygulanan politikalar nelerdir? - Kurumun öğrenci merkezli eğitim konusundaki politikası nedir? - Öğrenci merkezli eğitim politikası doğrultusunda yapılan uygulamaların yayılımı nasıl sağlanmaktadır? - Bu politikanın kurumdaki bilinirlik düzeyi nedir? - Kurumda öğrenci merkezli eğitim modeli ve/veya aktif öğrenme konusunda öğretim üyelerinin yetkinliklerinin geliştirilmesi nasıl sağlanmaktadır? - Ders bilgi paketlerinde öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerleri nasıl belirlenmektedir? - Öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerlerinin belirlenmesinde öğrenci görüşleri nasıl alınmaktadır? - Öğrenci iş yükü esaslı kredi transfer sistemi uluslararası hareketlilik programlarında nasıl kullanılmaktadır? - Staj ve işyeri eğitimi gibi kurum dışı deneyim kazanma programları nasıl yürütülmektedir? - Tanımlı süreçleri bulunmakta mıdır? - Paydaşların katılımı nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kültürel derinlik kazanımına yönelik ve farklı disiplinleri tanıma fırsatı veren seçmeli dersler bulunmakta mıdır ve öğrenciler bu derslere yönlendirilmekte midir? - Kurumda seçmeli derslerin yönetimi nasıl sağlanmaktadır? - Bu hususta kurumda uygulanan mekanizmalar nelerdir? - Kurumda öğrenci danışmanlık sistemi uygulamaları ne şekilde yürütülmektedir?

4 - Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği nasıl değerlendirilmektedir? - Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre ne yapılmaktadır? - Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmede (BDY) tanımlı süreçler nelerdir? - Bu süreçler öğrencilere nasıl ilan edilmektedir? - Tüm programlarda bu süreçlerin uygulanması nasıl güvence altına alınmaktadır? - Öğrencinin mezuniyet koşulları tanımlı mıdır? - Program ve ders öğrenme çıktıları BDY yoluyla nasıl ölçülmektedir? - BDY konusunda kurumda bilgilendirme ve eğitimler nasıl yapılmaktadır? - Kurumda, öğrencinin devamsızlığı veya sınava girmeyi engelleyen haklı ve geçerli nedenlerin oluşması durumunu kapsayan açık düzenlemeler nelerdir? - Öğrenci şikâyetleri hangi mekanizmalarla nasıl alınmaktadır? - Bu şikâyetleri gidermek için uygulanan politika nedir? - Öğrencilerin genel (alana özgü olmayan) program öğrenme çıktılarını kazanmaları nasıl güvence altına alınmaktadır? Eğitim-Öğretim Kadrosu - Eğitim-öğretim kadrosunun mesleki gelişimlerini sürdürmek ve öğretim becerilerini iyileştirmek için sağlanan imkanlar nelerdir? - Bu uygulamalara tüm öğretim üyelerinin katılımı nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurumdaki ders görevlendirmelerinde eğitim-öğretim kadrosunun yetkinlikleri ile ders içeriklerinin örtüşmesi nasıl sağlanmakta ve nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurumdaki eğiticinin eğitimi programı, kurumun hedefleri doğrultusunda nasıl güncellenmektedir? - Kuruma dışarıdan ders vermek üzere öğretim elemanı seçimi ve davet edilme usullerinde tanımlı kurallar nelerdir? - Bu kurallar nasıl ilan edilmektedir?

5 Kurumun Araştırma Stratejisi ve Hedefleri - Kurumun araştırma stratejisi ve hedefleri ile bunlar doğrultusunda izlediği araştırma politikası bulunmakta mıdır? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile eğitim-öğretim süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve bu alanlarda izlenen politikalar nelerdir? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile toplumsal katkı süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve buralarda izlenen politikalar nelerdir? - Yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri, kurumun araştırma ve geliştirme stratejilerine etkisi nasıl yansıtılmaktadır? - Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik kültürel dokuya katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkı nasıl teşvik edilmektedir? Kurumun Araştırma Kaynakları - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerine paydaşların katılımını nasıl sağlamaktadır? - Bu katılımın sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sonuçlarını izleme sistemi/yöntemi nasıldır? - Bu sonuçları nasıl kullanmaktadır? - Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik izlediği stratejileri nelerdir? - Kurum dışı fonları kullanmaları için araştırmacıları teşvik etmek üzere gerçekleştirilen faaliyetler nelerdir? - Kurumun dış kaynaklardan sağladığı destekler (proje desteği, bağış, sponsorluk vb.) stratejik hedeflerine ne oranda katkı sağlamaktadır?

6 Kurumun Araştırma Kadrosu - Kurumda araştırma kadrosunun araştırma yetkinlikleri ve bu yetkinlikler bazında beklenen seviyeleri nasıl tanımlanmaktadır? - Araştırma kadrosunun bu yetkinlikleri başarma düzeyleri nasıl, hangi sıklıkta ve hangi yöntemlerle ölçülmektedir? - Araştırma kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için hangi olanaklar, imkânlar ve destekler bulunmaktadır? - Bu destek ve imkânların ve etkililiği nasıl ölçülmekte ve sonuçları nasıl değerlendirilmektedir? - Araştırma kadrosu; araştırma, teknoloji geliştirme veya sanat faaliyetleri nasıl teşvik edilmektedir? - Bu teşviklere nasıl karar verilmektedir? - Sağlanan bu teşviklerin ve etkililiği nasıl ölçülmekte ve sonuçları nasıl değerlendirilmektedir? Kurumun Araştırma Performansının İzlenmesi ve İyileştirilmesi - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları nasıl yayımlanmaktadır? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkıların nasıl değerlendirilmektedir? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine ne şekilde ve düzeyde katkı sağlamaktadır (Ranking sistemleri-qs, Times Higher Education URAP vb.) Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler - Kurumda öğretim elemanları tarafından sağlanan rehberlik ve destek hizmetleri nelerdir?

7 (EK-2) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNCE CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kurumun Araştırma Stratejisi ve Hedefleri - Kurumun araştırma stratejisi ve hedefleri ile bunlar doğrultusunda izlediği araştırma politikası bulunmakta mıdır? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile eğitim-öğretim süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve bu alanlarda izlenen politikalar nelerdir? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile toplumsal katkı süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve buralarda izlenen politikalar nelerdir? - Yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri, kurumun araştırma ve geliştirme stratejilerine etkisi nasıl yansıtılmaktadır? - Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik kültürel dokuya katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkı nasıl teşvik edilmektedir? Kurumun Araştırma Kadrosu - Kurumda araştırma kadrosunun araştırma yetkinlikleri ve bu yetkinlikler bazında beklenen seviyeleri nasıl tanımlanmaktadır? - Araştırma kadrosunun bu yetkinlikleri başarma düzeyleri nasıl, hangi sıklıkta ve hangi yöntemlerle ölçülmektedir? - Araştırma kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için hangi olanaklar, imkânlar ve destekler bulunmaktadır? - Bu destek ve imkânların ve etkililiği nasıl ölçülmekte ve sonuçları nasıl değerlendirilmektedir? - Araştırma kadrosu; araştırma, teknoloji geliştirme veya sanat faaliyetleri nasıl teşvik edilmektedir? - Bu teşviklere nasıl karar verilmektedir?

8 - Sağlanan bu teşviklerin ve etkililiği nasıl ölçülmekte ve sonuçları nasıl değerlendirilmektedir? Kurumun Araştırma Performansının İzlenmesi ve İyileştirilmesi - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları nasıl yayımlanmaktadır? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkıların nasıl değerlendirilmektedir? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine ne şekilde ve düzeyde katkı sağlamaktadır (Ranking sistemleri-qs, Times Higher Education URAP vb.) Kurumun Araştırma Kaynakları - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerine paydaşların katılımını nasıl sağlamaktadır? - Bu katılımın sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sonuçlarını izleme sistemi/yöntemi nasıldır? - Bu sonuçları nasıl kullanmaktadır? - Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik izlediği stratejileri nelerdir? - Kurum dışı fonları kullanmaları için araştırmacıları teşvik etmek üzere gerçekleştirilen faaliyetler nelerdir? - Kurumun dış kaynaklardan sağladığı destekler (proje desteği, bağış, sponsorluk vb.) stratejik hedeflerine ne oranda katkı sağlamaktadır?

9 (EK-3) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE BİLİM İNSANI DESTEKLEME KOORDİNATÖRLÜĞÜNCE CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kurumun Araştırma Stratejisi ve Hedefleri - Kurumun araştırma stratejisi ve hedefleri ile bunlar doğrultusunda izlediği araştırma politikası bulunmakta mıdır? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile eğitim-öğretim süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve bu alanlarda izlenen politikalar nelerdir? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile toplumsal katkı süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve buralarda izlenen politikalar nelerdir? - Yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri, kurumun araştırma ve geliştirme stratejilerine etkisi nasıl yansıtılmaktadır? - Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik kültürel dokuya katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkı nasıl teşvik edilmektedir? Kurumun Araştırma Performansının İzlenmesi ve İyileştirilmesi - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları nasıl yayımlanmaktadır? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkıların nasıl değerlendirilmektedir? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine ne şekilde ve düzeyde katkı sağlamaktadır (Ranking sistemleri-qs, Times Higher Education URAP vb.)

10 Kurumun Araştırma Kaynakları - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerine paydaşların katılımını nasıl sağlamaktadır? - Bu katılımın sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sonuçlarını izleme sistemi/yöntemi nasıldır? - Bu sonuçları nasıl kullanmaktadır? - Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik izlediği stratejileri nelerdir? - Kurum dışı fonları kullanmaları için araştırmacıları teşvik etmek üzere gerçekleştirilen faaliyetler nelerdir? - Kurumun dış kaynaklardan sağladığı destekler (proje desteği, bağış, sponsorluk vb.) stratejik hedeflerine ne oranda katkı sağlamaktadır?

11 (EK-4) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNCE CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kurumun Araştırma Stratejisi ve Hedefleri - Kurumun araştırma stratejisi ve hedefleri ile bunlar doğrultusunda izlediği araştırma politikası bulunmakta mıdır? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile eğitim-öğretim süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve bu alanlarda izlenen politikalar nelerdir? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile toplumsal katkı süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve buralarda izlenen politikalar nelerdir? - Yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri, kurumun araştırma ve geliştirme stratejilerine etkisi nasıl yansıtılmaktadır? - Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik kültürel dokuya katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkı nasıl teşvik edilmektedir? Kurumun Araştırma Performansının İzlenmesi ve İyileştirilmesi - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları nasıl yayımlanmaktadır? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkıların nasıl değerlendirilmektedir? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine ne şekilde ve düzeyde katkı sağlamaktadır (Ranking sistemleri-qs, Times Higher Education URAP vb.)

12 Kurumun Araştırma Kaynakları - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerine paydaşların katılımını nasıl sağlamaktadır? - Bu katılımın sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sonuçlarını izleme sistemi/yöntemi nasıldır? - Bu sonuçları nasıl kullanmaktadır? - Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik izlediği stratejileri nelerdir? - Kurum dışı fonları kullanmaları için araştırmacıları teşvik etmek üzere gerçekleştirilen faaliyetler nelerdir? - Kurumun dış kaynaklardan sağladığı destekler (proje desteği, bağış, sponsorluk vb.) stratejik hedeflerine ne oranda katkı sağlamaktadır?

13 (EK-5) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNCE CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kurumun Araştırma Stratejisi ve Hedefleri - Kurumun araştırma stratejisi ve hedefleri ile bunlar doğrultusunda izlediği araştırma politikası bulunmakta mıdır? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile eğitim-öğretim süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve bu alanlarda izlenen politikalar nelerdir? - Kurumdaki araştırma-geliştirme süreçleri ile toplumsal katkı süreçlerinin bütünleştirildiği alanlar ve buralarda izlenen politikalar nelerdir? - Yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleri, kurumun araştırma ve geliştirme stratejilerine etkisi nasıl yansıtılmaktadır? - Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik kültürel dokuya katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkı nasıl teşvik edilmektedir? Kurumun Araştırma Performansının İzlenmesi ve İyileştirilmesi - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Kurumun araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performansı nasıl ölçülmekte ve değerlendirilmektedir? - Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları nasıl yayımlanmaktadır? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı nasıl ölçülmektedir? - Bu katkıların nasıl değerlendirilmektedir? - Kurum, bölge, ülke ve dünya ekonomisine ne şekilde ve düzeyde katkı sağlamaktadır (Ranking sistemleri-qs, Times Higher Education URAP vb.)

14 Kurumun Araştırma Kaynakları - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerine paydaşların katılımını nasıl sağlamaktadır? - Bu katılımın sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurum araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sonuçlarını izleme sistemi/yöntemi nasıldır? - Bu sonuçları nasıl kullanmaktadır? - Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik izlediği stratejileri nelerdir? - Kurum dışı fonları kullanmaları için araştırmacıları teşvik etmek üzere gerçekleştirilen faaliyetler nelerdir? - Kurumun dış kaynaklardan sağladığı destekler (proje desteği, bağış, sponsorluk vb.) stratejik hedeflerine ne oranda katkı sağlamaktadır?

15 (EK-6) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜNCE CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kamuoyunu Bilgilendirme - Kurum, topluma karşı sorumluluğunun gereği olarak, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetlerini de içerecek şekilde tüm faaliyetleri ile ilgili güncel verileri kamuoyuyla nasıl ve hangi ortamlarda paylaşılmaktadır? - Kurum, kamuoyuna sunduğu bilgilerin tarafsızlığını ve nesnelliğini nasıl güvence altına almaktadır?

16 (EK-7) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR 1. Kurumun misyon, vizyon, stratejik hedefleri ve performans göstergelerini belirlemek, izlemek ve iyileştirmek üzere kullandığı tanımlı bir süreci bulunmalıdır Kurumun misyon, vizyon ve hedefleri kurumsal duruşunu, önceliğini ve tercihlerini nasıl yansıtmaktadır? 1.2. Kurumun stratejileri ve bu stratejileriyle ilişkili hedefleri misyon ve vizyonu ile ilişkili midir? 1.3. Kurumda misyon farklılaşması odaklı yaklaşım benimsenmekte midir? 1.4. Kurumsal kaynakların paylaşımında birimler arası denge nasıl kurulmaktadır? 1.5. Kurumun tüm süreçlerini kapsayacak şekilde tanımlı ve ilan edilmiş bir Kalite Politikası bulunmakta mıdır? 1.6. Kurum, Kalite Politikasını tüm paydaşlarına nasıl duyurmaktadır? Kurum içi ve dışında yayılımını nasıl sağlamaktadır? 1.7. Kurumda Kalite Politikasının benimsendiğini gösteren uygulamalar nelerdir? 1.8. Kalite Politikası kurumun tercihini yansıtmakta mıdır? (standartlara uygunluk, amaca uygunluk ya da her ikisi birlikte vb.) 1.9. Stratejik Yönetim ile kurumda geçerli olan Kalite Yönetimi uygulamaları nasıl entegre edilmektedir? Bu entegrasyonun sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? Kurumda uygulanan stratejik yönetim ile bütçe izleme, iç kontrol, iç denetim gibi uygulamalar nasıl entegre edilmektedir? Kurumun stratejik planıyla uyumlu olarak izlemesi gereken performans göstergeleri tanımlı mıdır? Bu göstergeleri nasıl izlemektedir? Göstergeler hangi birimleri (akademik, idari ve eğitimöğretim, ARGE, topluma katkı) kapsamakta ve hangi seviyelere (kurum, birey) kadar inmektedir? Kurum, izlediği performans göstergeleri içerisinde anahtar performans göstergelerini belirlemekte midir? Kurumun tarihsel geçmişi ve alışkanlıkları kalite güvence sistemi ile nasıl entegre edilmektedir? Kurum uluslararasılaşma konusunda bir strateji belirlemekte midir? Kurum bu stratejisini başarmak üzere hedeflerini ve izlemesi gereken performans göstergelerini belirlemiş midir? Bu göstergeleri nasıl izlemektedir? Sonuçlarına göre neler yapılmaktadır? Uluslararası protokoller ve işbirliklerinin sonuçları nasıl izlenmekte ve değerlendirilmektedir?

17 2. Kurumun kalite güvencesi sisteminin kurulması ve işletilmesi kapsamında Kalite Komisyonunun yetki, görev ve sorumlulukları açık şekilde tanımlanmalıdır Kurumda tanımlı, periyodik olarak gerçekleştirilen ve sürekli iyileştirme bakış açısıyla yürütülen Kalite Yönetim süreçleri (sistemi, yaklaşımı, mekanizması vb.) bulunmakta mıdır? 2.2. Kalite komisyonunun yansıra, kuruma özgü kalite odaklı komisyon/danışma grupları bulunmakta mıdır? 2.3. Kurumda Kalite Yönetiminden sorumlu birim/birimler Kalite Komisyonu ile nasıl ilişkilendirilmektedir? 2.4. Kurumda Kalite Yönetimi çalışmalarına tüm birimlerin katılımı/temsiliyeti nasıl sağlanmaktadır? 2.5. Kurumun geçmişten bugüne kadar geçirmiş olduğu ve devam eden kurumsal dış değerlendirmeler, program ve laboratuvar akreditasyonları, sistem standartları konusundaki deneyimleri nelerdir? Bu deneyimlerden öğrenimleri ve kazanımları nelerdir? 2.6. Kurum içinde kalite kültürünün yaygınlaşması ve benimsenmesi için neler yapılmaktadır? 2.7. Kurumdaki liderler çalışanların kurumun amaçları ve hedefleri doğrultusunda hedef birliğini nasıl sağlamaktadırlar? 2.8. Eğitim-öğretim süreçlerinde PUKÖ döngüsü nasıl sağlanmaktadır? 2.9. Araştırma-geliştirme süreçlerinde PUKÖ döngüsü nasıl sağlanmaktadır? Toplumsal katkı süreçlerinde PUKÖ döngüsü nasıl sağlanmaktadır? Yönetsel/idari süreçlerde PUKÖ döngüsü nasıl sağlanmaktadır? 3. İç paydaşlar (akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler) ve dış paydaşların (işverenler, mezunlar, meslek örgütleri, araştırma sponsorları, öğrenci yakınları vb.) kalite güvencesi sistemine katılımı ve katkı vermeleri sağlanmalıdır Kurumda paydaş analizi nasıl yapılmaktadır? Kurumun paydaşları arasındaki önceliklendirmeyi nasıl belirlemektedir? Öncelikli paydaşları kimlerdir? 3.2. Kurum, iç paydaşlarının karar alma ve iyileştirme süreçlerine katılımını nasıl, hangi ortamlarda ve hangi mekanizmalarla sağlamaktadır? 3.3. Kurumdaki kararlar ve uygulamalar konusunda iç paydaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? 3.4. Kurumda iç paydaşların görüş ve önerilerini almak üzere düzenli olarak kullanılan geri bildirim mekanizmaları nelerdir? 3.5. Kurum dış paydaşlarının karar alma ve iyileştirme süreçlerine katılımını nasıl, hangi ortamlarda ve hangi mekanizmalarla sağlamaktadır? 3.6. Kurumdaki kararlar ve uygulamalar konusunda dış paydaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? 3.7. Kurumda dış paydaşların görüş ve önerilerini almak üzere düzenli olarak kullanılan geri bildirim mekanizmaları nelerdir? 3.8. Kalite komisyonu çalışmalarına dış paydaşların katılımının nasıl sağlanmaktadır? 3.9. Mezunlarla ilişkilerin yönetilmesi amacıyla kurumda geçerli olan yaklaşım, süreç ve sistemler nelerdir? Bunlarla elde edilen geri bildirimler tüm süreçlerde nasıl kullanılmaktadır? Öğrencilerin karar alma süreçlerine katılımı hangi ortamlarda, hangi araçlarla ve mekanizmalarla sağlanmaktadır? Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, ilgili bakanlıklar gibi kurumlar, kurumsal gelişime nasıl katkıda bulunmaktadır?

18 Kurumun Araştırma Kaynakları - Kurumun araştırma-geliştirme strateji ve hedefleri doğrultusunda araştırma-geliştirme faaliyetleri için gerekli kaynakların nasıl planlamakta, tedarik etmekte ve kullanmaktadır? - Bu hususta izlenen politikalar nelerdir? Yönetim ve İdari Birimlerin Yapısı - Kurumun, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı süreçlerinin yönetimi dâhil olmak üzere yönetim ve idari nasıl yönetilmektedir? - İç kontrol eylem planı hazırlama süreci nasıldır? - Bu eylem planlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi süreçleri nasıl yürütülmektedir? - Akademik ve İdari konulardaki yetki kullanma ve karar alma dengesi nasıl gözetilmektedir? Kaynakların Yönetimi - Mali kaynakların yönetimi nasıl ve ne kadar etkin olarak gerçekleştirilmektedir? - Taşınır ve taşınmaz kaynakların yönetimi nasıl ve ne kadar etkin olarak gerçekleştirilmektedir? Yönetimin Etkinliği ve Hesap Verebilirliği - Kurum, topluma karşı sorumluluğunun gereği olarak, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetlerini de içerecek şekilde tüm faaliyetleri ile ilgili güncel verileri kamuoyuyla nasıl ve hangi ortamlarda paylaşmaktadır? - Kurum, kamuoyuna sunduğu bilgilerin tarafsızlığını ve nesnelliğini nasıl güvence altına almaktadır? - Kurum yöneticilerinin liderlik özellikleri nasıl ölçülmekte ve izlenmektedir? - Bu yetkinliklerin geliştirilmesi için ne gibi uygulamaları bulunmaktadır? - Kurumun hesap verebilirlik ve şeffaflık konusunda izlediği politikası ve uygulamaları nelerdir?

19 (EK-8) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Programların Tasarımı ve Onayı - Kurumda eğitim-öğretim programları nasıl tasarlanmaktadır? - Bu sürecin sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? - Programların tasarımında paydaş görüşleri hangi yöntemlerle alınmaktadır? - Bunlar program tasarımlarına nasıl yansıtılmaktadır? - Tasarlanan programlar konusunda paydaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? - Eğitim-öğretimin her seviyesinde öğrencilere araştırma yetkinliğini kazandırmak üzere projelerle desteklenen faaliyetler bulunmakta mıdır? - Her seviyede öğretim programı için hazırlanmış olan program ve ders bilgi paketleri ile programların eğitim amaçları ve kazanımlarının kurum içinde/dışında hangi ortamlarda/araçlarla paylaşılmaktadır? - Programların çıktılarının TYYÇ ile uyumu nasıl sağlanmaktadır? - Programlarda öğrencilerin yurt içinde ve yurt dışındaki iş yeri ortamlarında gerçekleşen mesleki uygulama/alan çalışması ve stajlarının iş yükleri programlara nasıl yansıtılmaktadır? Programların Sürekli İzlenmesi ve Güncellenmesi - Programların gözden geçirilmesi ve güncellenmesi hangi sıklıkta yapılır? - Ne tür yöntemler kullanılarak yapılmaktadır? - Program güncelleme çalışmalarına paydaşlar nasıl katkı vermektedir? - Paydaş katkısının nasıl alındığını açıklayan tanımlı bir süreci var mıdır? - Kurum, tüm programlarında eğitim amaçlarına ve öğrenme çıktılarına ulaşılmasını nasıl güvence altına almaktadır?

20 - Program çıktılarına ulaşılıp ulaşılmadığının izlenmesi amacıyla hangi mekanizmalar kullanılmaktadır? - Program çıktılarına ulaşılamadığı durumlarda iyileştirme çalışmaları nasıl gerçekleştirilmektedir? - Yapılan iyileştirmeler ve değişiklikler konusunda tüm paydaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? - Akredite olmak isteyen programlar nasıl desteklenmektedir? Öğrenci Merkezli Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme - Kurumda öğrenci merkezli öğrenme (aktif) konusunda uygulanan politikalar nelerdir? - Kurumun öğrenci merkezli eğitim konusundaki politikası nedir? - Öğrenci merkezli eğitim politikası doğrultusunda yapılan uygulamaların yayılımı nasıl sağlanmaktadır? - Bu politikanın kurumdaki bilinirlik düzeyi nedir? - Kurumda öğrenci merkezli eğitim modeli ve/veya aktif öğrenme konusunda öğretim üyelerinin yetkinliklerinin geliştirilmesi nasıl sağlanmaktadır? - Ders bilgi paketlerinde öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerleri nasıl belirlenmektedir? - Öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerlerinin belirlenmesinde öğrenci görüşleri nasıl alınmaktadır? - Öğrenci iş yükü esaslı kredi transfer sistemi uluslararası hareketlilik programlarında nasıl kullanılmaktadır? - Staj ve işyeri eğitimi gibi kurum dışı deneyim kazanma programları nasıl yürütülmektedir? - Tanımlı süreçleri bulunmakta mıdır? - Paydaşların katılımı nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kültürel derinlik kazanımına yönelik ve farklı disiplinleri tanıma fırsatı veren seçmeli dersler bulunmakta mıdır ve öğrenciler bu derslere yönlendirilmekte midir? - Kurumda seçmeli derslerin yönetimi nasıl sağlanmaktadır? - Bu hususta kurumda uygulanan mekanizmalar nelerdir?

21 - Kurumda öğrenci danışmanlık sistemi uygulamaları ne şekilde yürütülmektedir? - Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği nasıl değerlendirilmektedir? - Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre ne yapılmaktadır? - Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmede (BDY) tanımlı süreçler nelerdir? - Bu süreçler öğrencilere nasıl ilan edilmektedir? - Tüm programlarda bu süreçlerin uygulanması nasıl güvence altına alınmaktadır? - Öğrencinin mezuniyet koşulları tanımlı mıdır? - Program ve ders öğrenme çıktıları BDY yoluyla nasıl ölçülmektedir? - BDY konusunda kurumda bilgilendirme ve eğitimler nasıl yapılmaktadır? - Kurumda, öğrencinin devamsızlığı veya sınava girmeyi engelleyen haklı ve geçerli nedenlerin oluşması durumunu kapsayan açık düzenlemeler nelerdir? - Öğrenci şikâyetleri hangi mekanizmalarla nasıl alınmaktadır? - Bu şikâyetleri gidermek için uygulanan politika nedir? - Öğrencilerin genel (alana özgü olmayan) program öğrenme çıktılarını kazanmaları nasıl güvence altına alınmaktadır? Öğrencinin Kabulü ve Gelişimi, Tanıma ve Sertifikalandırma - Kurum, öğrenci kabullerinde açık ve tutarlı kriterler uygulanmakta mıdır? - Özellikle merkezi yerleştirmeyle gelen öğrenci grupları dışında kalan yatay geçiş, YÖS, ÇAP, yandal öğrenci kabullerinde uygulanan kriterler nelerdir? - Kurumda önceki formal öğrenmelerin tanınması için tanımlı süreçler bulunmakta mıdır? - Kurumda önceki non-formal ve informal öğrenmelerin tanınması için tanımlı süreçler bulunmakta mıdır? (yönerge, senato kararı vb.)

22 Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler - Kurumda öğretim elemanları tarafından sağlanan rehberlik ve destek hizmetleri nelerdir? - Kurumda özel yaklaşım gerektiren öğrenciler (Mülteciler, engelli veya uluslararası öğrenciler gibi) için mevcut düzenlemeler ile sağlanan özel hizmetler nelerdir?

23 (EK-9) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Eğitim-Öğretim Kadrosu - Eğitim-öğretim kadrosunun mesleki gelişimlerini sürdürmek ve öğretim becerilerini iyileştirmek için sağlanan imkanlar nelerdir? - Bu uygulamalara tüm öğretim üyelerinin katılımı nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurumdaki ders görevlendirmelerinde eğitim-öğretim kadrosunun yetkinlikleri ile ders içeriklerinin örtüşmesi nasıl sağlanmakta ve nasıl güvence altına alınmaktadır? - Kurumdaki eğiticinin eğitimi programı, kurumun hedefleri doğrultusunda nasıl güncellenmektedir? - Kuruma dışarıdan ders vermek üzere öğretim elemanı seçimi ve davet edilme usullerinde tanımlı kurallar nelerdir? - Bu kurallar nasıl ilan edilmektedir? Kurumun Araştırma Kadrosu - Kurumda araştırma kadrosunun araştırma yetkinlikleri ve bu yetkinlikler bazında beklenen seviyeleri nasıl tanımlanmaktadır? - Araştırma kadrosunun bu yetkinlikleri başarma düzeyleri nasıl, hangi sıklıkta ve hangi yöntemlerle ölçülmektedir? - Araştırma kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için hangi olanaklar, imkânlar ve destekler bulunmaktadır? - Bu destek ve imkânların ve etkililiği nasıl ölçülmekte ve sonuçları nasıl değerlendirilmektedir? - Araştırma kadrosu; araştırma, teknoloji geliştirme veya sanat faaliyetleri nasıl teşvik edilmektedir? - Bu teşviklere nasıl karar verilmektedir?

24 - Sağlanan bu teşviklerin ve etkililiği nasıl ölçülmekte ve sonuçları nasıl değerlendirilmektedir? Kaynakların Yönetimi - İnsan kaynaklarının yönetimi nasıl ve ne kadar etkin olarak gerçekleştirilmektedir? - Kurum, işe alınan/atanan personelinin (alındığı alanla ilgili olarak) gerekli yetkinliğe sahip olmasını nasıl güvence altına almaktadır? - İdari ve destek birimlerinde görev alan personelin eğitim ve liyakatlerinin üstlendikleri görevlerle uyumunu sağlamak üzere tanımlı süreçler nelerdir?

25 (EK-10) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler - Öğrencilerin kullanımına yönelik tesis ve altyapılar nelerdir? - Öğrenci gelişimine yönelik sosyal, kültürel, sportif faaliyetler nelerdir ve nasıl desteklenmektedir? - Kurumda öğrencilere sunulan rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri nelerdir? - Kurumda öğretim elemanları tarafından sağlanan rehberlik ve destek hizmetleri nelerdir? - Kurumda özel yaklaşım gerektiren öğrenciler (Mülteciler, engelli veya uluslararası öğrenciler gibi) için mevcut düzenlemeler ile sağlanan özel hizmetler nelerdir? - Kurumda öğrenciye sunulan hizmet ve desteklerin kurumsal planlaması nasıl yapılmaktadır? - Yıllık Bütçenin öğrenim kaynakları ve öğrencilere sunulan destekler açısından % dağılımına nasıl karar verilmektedir? Kurum Dışından Tedarik Edilen Hizmetlerin Kalitesi - Kurum dışından alınan idari ve/veya destek hizmetlerinin tedarik sürecine ilişkin kriterler nelerdir? - Kurum dışından alınan bu hizmetlerin uygunluğu ve kalitesi nasıl sağlanmakta ve sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır?

26 (EK-11) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Bilgi Yönetimi Sistemi - Kurumun her türlü faaliyeti ve süreçlerine ilişkin verileri toplamak, analiz etmek ve raporlamak üzere kullandığı bilgi yönetim nasıl işletilmektedir? - Kurumun izlemesi gereken anahtar performans göstergelerinin değerleri nasıl toplanmakta ve paylaşılmaktadır? - Bilgi Yönetim Sistemi nasıl desteklemektedir? - Kurumda kullanılan bilgi sistemi, başta kalite yönetim süreçleri olmak üzere diğer tüm süreçleri nasıl desteklemektedir? - Kurumsal iç ve dış değerlendirme surecine yönelik bilgiler önceden planlanmış ve ilan edilmiş sıklıkta toplanmakta mıdır? - Toplanan verilerin güvenliği ve gizliliği ve güvenilirliği nasıl sağlanmakta ve güvence altına alınmaktadır? - Kurumsal hafızayı korumak ve sürdürülebilirliğini güvence altına almak üzere ne tür uygulamalar yapılmaktadır?

27 (EK-12) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kurum Dışından Tedarik Edilen Hizmetlerin Kalitesi - Kurum dışından alınan idari ve/veya destek hizmetlerinin tedarik sürecine ilişkin kriterler nelerdir? - Kurum dışından alınan bu hizmetlerin uygunluğu ve kalitesi nasıl sağlanmakta ve sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır?

28 (EK-13) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞINCA CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Kurum Dışından Tedarik Edilen Hizmetlerin Kalitesi - Kurum dışından alınan idari ve/veya destek hizmetlerinin tedarik sürecine ilişkin kriterler nelerdir? - Kurum dışından alınan bu hizmetlerin uygunluğu ve kalitesi nasıl sağlanmakta ve sürekliliği nasıl güvence altına alınmaktadır? Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler - Kurumda özel yaklaşım gerektiren öğrenciler (Mülteciler, engelli veya uluslararası öğrenciler gibi) için mevcut düzenlemeler ile sağlanan özel hizmetler nelerdir?

29 (EK-14) İÇ DEĞERLENDİRME RAPORUNA ESAS OLMAK ÜZERE ENGELLİ ÖĞRENCİLER BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNCE CEVAPLANDIRILACAK SORULAR Öğrenme Kaynakları, Erişilebilirlik ve Destekler - Kurumda özel yaklaşım gerektiren öğrenciler (Mülteciler, engelli veya uluslararası öğrenciler gibi) için mevcut düzenlemeler ile sağlanan özel hizmetler nelerdir?

30 (EK-15) Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Personel Özdeğerlendirme Anketi (Anket uygulaması: Nisan 2018) Amaç: İç paydaşların üniversite hakkındaki algılarını saptamak ve sonuçlara göre birimlerin sürekli iyileştirme planları yapmalarını sağlamaktır. Hedefler: BŞEÜ nin özdeğerlendirme sonuçlarına göre, a) Eğitim-Öğretim Süreçlerinin b) Araştırma ve Geliştirme Süreçlerinin c) Uygulama ve Hizmet Süreçlerinin d) İdari Süreçler ve Destek Süreçlerinin e) Yapısal Özelliklerin f) Davranışsal Özelliklerin g) Yükseköğretim Misyonunu Başarma Performansının Değerlendirilmesi ve sürekli kalite iyileştirmenin sağlanması için bilgi toplamak amacı ile her yıl 1 kez anket çalışması yapmaktır. Sorumlu Birim: BŞEÜ Kalite Koordinatörlüğü Kapsam: Anket ilgili birimlere e-anket olarak gönderilir ve birim yöneticileri doldurma oranından sorumludur. Uygulama: Anketler; akademik personel tarafından doldurulur. Birim kalite kurulları tarafından değerlendirilir ve Kalite Koordinatörlüğü için bir rapor hazırlanır. Referanslar: Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği İçerik: Akademik personele iletildi. Değerlendirmeler tüm üniversite ve her akademik birim için hazırlanacaktır.

31 Kimlik bilgileri: Anket tarihi : BŞEÜ hizmet süresi : Görevi : Akademik personel Akademik birim : Anket Soruları Değerlendirmeler Uygunluk ve yeterlilik durumlarına göre yapılacaktır. Algı ve tecrübe durumunuza göre aşağıda belirtilen anlamlara uygun numaraları işaretleyiniz. Değerlendirmeler, aşağıda belirlenen her bir değerlendirme konusu için beklenen seviyesine verilen 5 li (beşli) gösterge üzerinden puanlanacaktır. Bunlar: çok altı altı düzey üstü çok üstü : 1 puan : 2 puan : 3 puan : 4 puan : 5 puan

32 Değerlendirme Konuları A. Eğitim-Öğretim Süreçlerinin Değerlendirilmesi 1. Programların ulusal ve çevre ihtiyaçlarına uygunluğu çok altında altında düzeyde çok 2. Programların eğitim hedeflerinin 3. Programların kapsamı ve niteliklerinin (ders çeşitliliği, ders yükleri ve uyumluluğu) 4. Programların anlaşılabilirliği ve hedeflerinin açıklığı 5. Programların bütünlüğünün ve devamlılığının 6. Programların çıktılarının (programın kazandırması beklenen nitelikler) 7. Program kaynaklarının (öğretim elemanı, ders notları vb.) 8. Programların diğer programlarla ilişkilerinin 9. Öğrencilere sunulan rehberlik/danışmanlık hizmetlerinin 10. Engelli öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinin 11. Öğrenci değerlendirme prosedür ve araçlarının (sınav, ödev, proje vb.) 12. Yeni öğrencilerin programlara hazırlama prosedür ve uygulamalarının 13. Öğrencilere sunulan eğitimin etkinliğini arttıracak eğitsel destek hizmetlerinin (yabancı dil, IT teknolojileri ve bilgisayar donanımı vb.) 14. Programların ilgili ulusal ve uluslararası programlarla uyumundaki 15. Uluslararası öğrenci değişimi programlarına öğrenci katılımının

33 B. Araştırma ve Geliştirme Süreçlerinin Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Araştırma ve geliştirme çalışmalarının ulusal ve çevre ihtiyaçlarına uygunluğu 2) Araştırma ve geliştirme olanak ve kaynakların 3) Araştırma ve geliştirme çalışmalarının 4) Araştırma ve geliştirme önceliklerinin belirginliği 5) Araştırma ve geliştirme çalışmalarının bütünlüğü ve devamlılığı 6) Araştırma ve geliştirme çalışmalarının disiplinler arası yapılabilmesindeki yeterlilik 7) Uluslararası araştırma ve geliştirme çalışmalarının 8) Uluslararası araştırma ve geliştirme çalışmalarına akademik personelin katılımının 9) Araştırmayı özendiren ve destekleyen araçların 10) Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin önceliklere uygunluğu 11) Araştırma ve geliştirme çalışmalarının hedeflerine ulaşıp ulaşmadığının 12) Araştırma ve geliştirme çalışmaları ile eğimöğretim faaliyetleri arasındaki ilişkinin 13) Araştırma ve geliştirme sonuçlarının duyurulması ve paylaşılması ile ilgili araç, ortam ve mekanizmaların 14) Araştırma ve geliştirme çalışmalarının oluşturulmasında ve yürütülmesinde paydaşlarla (endüstri, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları vb.) kurulan yapısal ilişkilerin 15) Araştırma ve geliştirme sonuçlarının topluma faydaya dönüşmesindeki 16) Araştırma ve geliştirme sonuçlarının kuruma/birime fayda olarak (ekonomik, itibar vb.) dönmesindeki

34 C. Uygulama ve Hizmet Süreçlerinin Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin ulusal ve çevre ihtiyaçlarına uygunluğu 2) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin olanak ve kaynaklarının 3) Uygulama ve hizmet faaliyetleri düzeylerinin 4) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin önceliklerinin belirginliği 5) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin disiplinler arası yapılabilmesindeki 6) Uluslararası uygulama ve hizmet faaliyetlerinin 7) Uygulama ve hizmet faaliyetlerini özendiren ve destekleyen araçların 8) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin hedeflerine ulaşıp ulaşmadığının 9) Eğitim-Öğretim ile uygulama ve hizmet faaliyetleri arasındaki ilişkinin 10) Araştırma ve geliştirme çalışmaları ile uygulama ve hizmet faaliyetleri arasındaki ilişkinin 11) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin sonuçlarının duyurulması ve paylaşılması ile ilgili araç, ortam ve mekanizmaların 12) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin oluşturulmasında ve yürütülmesinde paydaşlarla (endüstri, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları vb.) kurulan yapısal ilişkilerin 13) Yaşam Boyu Eğitim faaliyetlerinin 14) Topluma yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin 15) Topluma yönelik sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin 16) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin topluma faydaya dönüşmesindeki yeterlilik 17) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin kuruma/birime fayda olarak (ekonomik, itibar vb.) dönmesindeki yeterlilik

35 C. Uygulama ve Hizmet Süreçlerinin Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 18) Bilgisayar, yazıcı ve internet gibi teknik donanımların 19) Masa, sandalye gibi ofis ekipmanlarının 20) Yapılan etkinliklerin zamanında haberdar edilmesi 21) Sanatsal ve kültürel etkinliklerin 22) Kafeterya ve kantinlerin 23) Yemekhanenin 24) Üniversitemiz web sayfası bilgi akışının 25) İletişimde pano ve e-posta araçlarının

36 D. İdari ve Destek Süreçlerinin Değerlendirilmesi 1) Personel Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 2) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 3) ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 4) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 5) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 6) Bilgi İşlem Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 7) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 8) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 9) Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün işleri ilgili hizmetlerin 10) Bilimsel Araştırma Projeler kapsamında verilen idari süreç ve hizmetlerin 11) Uluslararası ofis hizmetlerinin 12) Öğrenci bilim, kültür ve sanat topluluklarının 13) Öğrenci Konseylerine sağlanan hizmetlerin 14) Güvenlikle ilgili süreç ve hizmetlerin 15) Temizlikle ilgili süreç ve hizmetlerin çok altında altında düzeyde çok

37 E. Yapısal Özelliklerin değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Organizasyonel yapının 2) Görev ve sorumluluk tanımlarının açıklığı 3) Görev yetkilerinin 4) Stratejilerin varlığı ve 5) Karar verme süreçlerinin 6) İş Süreçleri (akademik ve idari) 7) Stratejik planlama ve izleme süreçlerinin 8) Kalite geliştirme süreçlerinin 9) Bilgi yönetimi süreçlerinin 10) İnsan kaynakları süreçlerinin 11) performans ölçütlerinin 12) Görev ve sorumluluklardan zamanında haberdar olunma 13) Etkili işleyen iletişim ağının 14) Öğrenci katılım süreçlerinin

38 F. Davranışsal Özelliklerin Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Ortak kültür ve değerlerin paylaşımındaki yeterlilik 2) Akademik personelin memnuniyetinin 3) İdari personelin memnuniyetinin 4) Öğrenci memnuniyetinin 5) Liderlik yaklaşımlarının 6) Yönetici yaklaşımlarının (yönetim tarzı, tanıma ve takdir, insan ilişkileri, yetki paylaşımı vb.) 7) Akademik personelin idari ve yönetsel özelliklerinin 8) İdari personelin özelliklerinin 9) Çalışanlar arasındaki iş birliği ortamının 10) İş arkadaşlığı ve sosyal ortamın

39 G. Yükseköğretim Misyonunu Başarma Performansının Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Evrensel yükseköğretim kurumu olma misyonuna uygunluğu 2) Türk yükseköğretim kurumu olma misyonuna uygunluğu 3) Kendi misyonuna uygunluğu

40 (EK-16) Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İdari Personel Özdeğerlendirme Anketi (Anket uygulaması: Nisan 2018) Amaç: İç paydaşların üniversite hakkındaki algılarını saptamak ve sonuçlara göre birimlerin sürekli iyileştirme planları yapmalarını sağlamaktır. Hedefler: BŞEÜ nin özdeğerlendirme sonuçlarına göre, a) Uygulama ve Hizmet Süreçlerinin b) İdari Süreçler ve Destek Süreçlerinin c) Yapısal Özelliklerin d) Davranışsal Özelliklerin e) Yükseköğretim Misyonunu Başarma Performansının Değerlendirilmesi ve sürekli kalite iyileştirmenin sağlanması için bilgi toplamak amacı ile her yıl 1 kez anket çalışması yapmaktır. Sorumlu Birim: BŞEÜ Kalite Koordinatörlüğü Kapsam: Anket ilgili birimlere e-anket olarak gönderilir ve birim yöneticileri doldurma oranından sorumludur. Uygulama: Anketler idari personel tarafından doldurulur. Birim kalite kurulları tarafından değerlendirilir ve Kalite Koordinatörlüğü için bir rapor hazırlanır. Referanslar: Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği İçerik: İdari personele iletildi. Değerlendirmeler tüm üniversite için hazırlanacaktır.

41 Kimlik bilgileri: Anket tarihi : BŞEÜ hizmet süresi : Görevi : İdari personel İdari birim : Anket Soruları Değerlendirmeler Uygunluk ve yeterlilik durumlarına göre yapılacaktır. Algı ve tecrübe durumunuza göre aşağıda belirtilen anlamlara uygun numaraları işaretleyiniz. Değerlendirmeler, aşağıda belirlenen her bir değerlendirme konusu için beklenen seviyesine verilen 5 li (beşli) gösterge üzerinden puanlanacaktır. Bunlar: çok altı altı düzey üstü çok üstü : 1 puan : 2 puan : 3 puan : 4 puan : 5 puan

42 Değerlendirme Konuları A. Uygulama ve Hizmet Süreçlerinin Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin ulusal ve çevre ihtiyaçlarına uygunluğu 2) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin olanak ve kaynaklarının 3) Uygulama ve hizmet faaliyetleri düzeylerinin 4) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin önceliklerinin belirginliği 5) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin disiplinler arası yapılabilmesindeki 6) Uluslararası uygulama ve hizmet faaliyetlerinin 7) Uygulama ve hizmet faaliyetlerini özendiren ve destekleyen araçların 8) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin hedeflerine ulaşıp ulaşmadığının 9) Eğitim-Öğretim ile uygulama ve hizmet faaliyetleri arasındaki ilişkinin 10) Araştırma ve geliştirme çalışmaları ile uygulama ve hizmet faaliyetleri arasındaki ilişkinin 11) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin sonuçlarının duyurulması ve paylaşılması ile ilgili araç, ortam ve mekanizmaların 12) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin oluşturulmasında ve yürütülmesinde paydaşlarla (endüstri, kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları vb.) kurulan yapısal ilişkilerin 13) Yaşam Boyu Eğitim faaliyetlerinin 14) Topluma yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin 15) Topluma yönelik sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin 16) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin topluma faydaya dönüşmesindeki yeterlilik 17) Uygulama ve hizmet faaliyetlerinin kuruma/birime fayda olarak (ekonomik, itibar vb.) dönmesindeki yeterlilik

43 A. Uygulama ve Hizmet Süreçlerinin Değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 18) Bilgisayar, yazıcı ve internet gibi teknik donanımların 19) Masa, sandalye gibi ofis ekipmanlarının 20) Yapılan etkinliklerin zamanında haberdar edilmesi 21) Sanatsal ve kültürel etkinliklerin 22) Kafeterya ve kantinlerin 23) Yemekhanenin 24) Üniversitemiz web sayfası bilgi akışının 25) İletişimde pano ve e-posta araçlarının

44 B. İdari ve Destek Süreçlerinin Değerlendirilmesi 1) Personel Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 2) İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 3) ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 4) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının işleri ile ilgili hizmetlerin 5) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 6) Bilgi İşlem Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 7) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 8) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının işleri ilgili hizmetlerin 9) Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün işleri ilgili hizmetlerin 10) Bilimsel Araştırma Projeler kapsamında verilen idari süreç ve hizmetlerin 11) Uluslararası ofis hizmetlerinin 12) Öğrenci bilim, kültür ve sanat topluluklarının 13) Öğrenci Konseylerine sağlanan hizmetlerin 14) Güvenlikle ilgili süreç ve hizmetlerin 15) Temizlikle ilgili süreç ve hizmetlerin çok altında altında düzeyde çok

45 C. Yapısal Özelliklerin değerlendirilmesi çok altında altında düzeyde çok 1) Organizasyonel yapının 2) Görev ve sorumluluk tanımlarının açıklığı 3) Görev yetkilerinin 4) Stratejilerin varlığı ve 5) Karar verme süreçlerinin 6) İş Süreçleri (akademik ve idari) 7) Stratejik planlama ve izleme süreçlerinin 8) Kalite geliştirme süreçlerinin 9) Bilgi yönetimi süreçlerinin 10) İnsan kaynakları süreçlerinin 11) performans ölçütlerinin 12) Görev ve sorumluluklardan zamanında haberdar olunma 13) Etkili işleyen iletişim ağının 14) Öğrenci katılım süreçlerinin

EK- 2 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU

EK- 2 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU EK- 2 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU Bu form, Kurumun dış değerlendirme ölçütlerine uygunluğunun belirlenmesi amacıyla hazırlanmış olup dış değerlendirme sürecinde değerlendirme takımı tarafından doldurulur.

Detaylı

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eylül 2018 Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Sunum planı Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini (üniversiteye giriş puanlarını ve yüzdelik dilimlerini)

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA 13 Nisan 2016- ANKARA KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) İÇERİĞİ Kurum Kalite Güvence Sistemi Eğitim ve Öğretim Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi Kurum Hakkında Bilgiler KİDR Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri belgesi ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulu Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri belgesi ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulu Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum

Detaylı

1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME

1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 1.1. ÖZDEĞERLENDİRME Bu raporda yer alan özdeğerlendirme çalışmaları Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Rehberi nin 2007 yılında yayınlanan

Detaylı

KALİTE İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) YAZIMI Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Komisyonu Ocak 2018

KALİTE İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) YAZIMI Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Komisyonu Ocak 2018 KALİTE İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) YAZIMI Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kalite Komisyonu Ocak 2018 NE YAPACAĞIZ? Her yıl bir önceki yılın iç değerlendirme raporu hazırlanmakta ve Yükseköğretim Kalite

Detaylı

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU *BE6E3E981* Toplantı Tarihi :24/10/2018 Konu :2018/6 No'lu Toplantı KOMİSYON KARARLARI Komisyonumuz; bir önceki toplantıda alınan kararların

Detaylı

ÖLÇÜTLE BULUŞMA DÜZEYİ DOKÜMAN İNCELEME

ÖLÇÜTLE BULUŞMA DÜZEYİ DOKÜMAN İNCELEME ÖLÇÜTLER ÖLÇÜTLE BULUŞMA DÜZEYİ KURUM HAKKINDA BİLGİLER DOKÜMAN İNCELEME SAHA ZİYARETİ AÇIKLAMA Kurumun tarihsel gelişimi, misyonu, vizyonu, değerleri, hedefleri, organizasyon yapısı ve iyileştirme alanları

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI STRATEJİK PLAN AKREDİTASYON Nasıl bir insan? Nasıl bir işgücü? Nasıl bir mezun? KALİTE GÜVENCESİ 1 KALİTE GÜVENCESİ & AKREDİTASYON NEDİR VE NASIL SAĞLANIR? KALİTE GÜVENCESİ,

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU ANKARA- 13 /04/2016 1 Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi 2 Araştırma ve Geliştirme Araştırma Stratejisi ve Hedefleri Araştırma Kaynakları Araştırma

Detaylı

Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Yeni Gelişmeler (1.3 versiyon)

Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Yeni Gelişmeler (1.3 versiyon) Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Yeni Gelişmeler (1.3 versiyon) Prof. Dr. Sultan TAŞCI Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu Koordinatör Yardımcısı 18 Nisan 2018 Sunum Planı KİDR hazırlamada yeni

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli 9.6.4.1.1. Girdiler (Kaynaklar ve İlişkiler) Lise sistemindeki Hazırlık sınıflarının kalkması yönündeki değişiklik öğrenci niteliğini olumsuz etkilemektedir.

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yükseköğretim Kalite Kurulu NİSAN, 2016 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Yükseköğretim Kalite Kurulu 06539 Bilkent/ANKARA İçindekiler Kurumsal Dış Değerlendirme İlkeleri... 3 A.

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri belgesi ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulu Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum

Detaylı

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite Göstergeleri. Bölüm I. Akademik Kalite Göstergeleri

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite Göstergeleri. Bölüm I. Akademik Kalite Göstergeleri T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite Göstergeleri Bölüm I Akademik Kalite Göstergeleri Madde 1. Eğitim-Öğretimin niteliğinin izlenmesi ve ölçülmesi: 1.1. Öğretim programlarının sürekli iyileştirilmesi

Detaylı

Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Raporu

Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Raporu Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Raporu 2015 İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ 3 SUNUŞ 4 KALİTE KOMİSYONU 5 1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 6 1.1 ÖZDEĞERLENDİRME 6 1.1.1. Girdilerin Değerlendirilmesi

Detaylı

2017 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Sinop Üniversitesi. Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No: SİNOP

2017 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Sinop Üniversitesi. Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No: SİNOP 2017 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Sinop Üniversitesi Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No:36 57000-SİNOP 29/03/2018 ÖNSÖZ 23Temmuz 2015 tarihli ve 29423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

Detaylı

Kalite Çalışmaları: Gözlemler

Kalite Çalışmaları: Gözlemler Kalite Çalışmaları: Gözlemler Dış değerlendirme sürecinin öneminin anlaşılamaması Kalite çalışmaları sadece dış değerlendirme için yapılmıyor hayatlarımıza temas etmeli, sürekli gelişmeli YÖKAK başkanı

Detaylı

EK- 1 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU

EK- 1 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU EK- 1 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU Bu form, Kurumun dış değerlendirme ölçütlerine uygunluğunun belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Ziyaret öncesi Kurumsal iç değerlendirme raporlarının(kidr) dış değerlendirme

Detaylı

...BİRİMİ ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU

...BİRİMİ ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU ...BİRİMİ ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU 5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU KAPSAMINDA HAZIRLANAN RAPOR VE DOKÜMANLAR: Tüm birimler tarafından yanıtlanmalıdır. 2015-2019 Stratejik Planı - Biriminiz

Detaylı

EK- 2 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU

EK- 2 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU EK- 2 KURUM DEĞERLENDİRME FORMU Bu form, Kurumun dış değerlendirme ölçütlerine uygunluğunun belirlenmesi amacıyla hazırlanmış olup dış değerlendirme sürecinde değerlendirme takımı tarafından doldurulur.

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey 4. Beklenen düzeyin üstü 5. Beklenen düzeyin çok üstü Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

Detaylı

- Programlarımızın yeterlilikleri belirlenirken Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesiyle (TYYÇ) uyumu göz önünde bulundurulmaktadır.

- Programlarımızın yeterlilikleri belirlenirken Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesiyle (TYYÇ) uyumu göz önünde bulundurulmaktadır. C. EĞİTİM ÖĞRETİM 1) Programların Tasarımı ve Onayı: Programların tasarımında paydaş görüşleri hangi yöntemlerle alınmaktadır? Katılımcılık ve kapsayıcılık nasıl sağlanmaktadır? (anketler, toplantı tutanakları

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ. Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ Dr. Öğr. Üyesi Suna ERTUNÇ Ankara Üniversitesi Kalite Komisyonu Üyesi 25 Temmuz 2018 KAPSAM Ankara Üniversitesi nin Kalite Güvencesi Süreçlerine İlişkin 1.

Detaylı

hizmetlerinin değerlendirilmesi, kalitelerinin geliştirilmesine ilişkin çalışma usul ve

hizmetlerinin değerlendirilmesi, kalitelerinin geliştirilmesine ilişkin çalışma usul ve DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Düzce Üniversitesi Kalite Komisyonunun oluşumu ile iç değerlendirme, bağımsız dış değerlendirme ve eğitim, öğretim, araştırma

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU. Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz BATMAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU Kurumsal Değerlendirme Süreci Toplantısına Hoş geldiniz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 24 Mart 2017 İç değerlendirme raporlarının kapsamı Bir yükseköğretim

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME KILAVUZU 05.12.2016 1 KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ Kurumsal dış değerlendirme süreci, kurumun kendi

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı

Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli. 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 1. Beklenen düzeyin çok altı 2. Beklenen düzeyin altı 3. Beklenen düzey 4. Beklenen düzeyin üstü 5. Beklenen düzeyin çok üstü Yükseköğretim Kurumlarında Özdeğerlendirme Modeli ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

Detaylı

Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR)Hazırlama Yeni Gelişmeler (sürüm 1.4/ )

Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR)Hazırlama Yeni Gelişmeler (sürüm 1.4/ ) Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR)Hazırlama Yeni Gelişmeler (sürüm 1.4/26.12.2018) Prof. Dr. Sultan TAŞCI Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu Koordinatör Yardımcısı Erciyes Üniversitesi Kalite Komisyonu

Detaylı

[Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi istatistik Bölümü Teknikokullar/ANKARA]

[Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi istatistik Bölümü Teknikokullar/ANKARA] 1 1.1. BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü] [Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi istatistik Bölümü 06500 Teknikokullar/ANKARA] 2 İçindekiler İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU...

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Bartın Üniversitesi nde Yükseköğretim Kalite

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Konuralp / DÜZCE 15/06/2016 2 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. Yükseköğretim Kalite Kurulu

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. Yükseköğretim Kalite Kurulu KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yükseköğretim Kalite Kurulu İçindekiler Kurumsal Dış Değerlendirme İlkeleri......3 A. Kurum Hakkında Bilgiler..3 B. Kalite Güvencesi Sistemi....3 C. Eğitim ve Öğretim...

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi AKADEMİK BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Birimin Adı] [Adres] [Tarih]

İstanbul Ticaret Üniversitesi AKADEMİK BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. [Birimin Adı] [Adres] [Tarih] İstanbul Ticaret Üniversitesi AKADEMİK BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Birimin Adı] [Adres] [Tarih] 1 A. Birim Hakkında Bilgiler Bu bölümde, birimin tarihsel gelişimi, misyonu, vizyonu, değerleri, hedefleri,

Detaylı

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ EĞİTİM AMAÇLARINDA YAPILAN GÜNCELLEMELER BİR ÜST KOMİSYONA EN GEÇ BİR HAFTA İÇERİSİNDE İLETİLİR Eğitim Amaçları Güncelleme Bölüm / Program Kalite

Detaylı

İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu (Sürüm 1.3.. /.. /.) 2 İçindekiler A. KURUM HAKKINDABİLGİLER... 5 İletişim Bilgileri... 5 Tarihsel Gelişimi...

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kalite Güvencesi Değerlendirme Süreçleri. baskent.edu.tr

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kalite Güvencesi Değerlendirme Süreçleri. baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kalite Güvencesi Değerlendirme Süreçleri Sunum İçeriği Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Kurumsal İç Değerlendirme Süreci Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Yükseköğretim

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir. HARRAN ÜNİVERSİTESİ 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi; 2074 Personeli, 26.662 Öğrencisi, 482.817 Metre Kareden Oluşan Yerleşkeleri, 13 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitüsü, 5 Yüksekokulu, 14 Fakültesi

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ Prof. Dr. Belma Gümüşel belmagumusel@yahoo.com ECZACILIK FAKÜLTELERİ n=12 Öğrenci Alan Öğrenci alması onaylanan Öğrenci almayan

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜLT UYGULA KONTROL Bilgi Akışı EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜREÇLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İYİLEŞTİRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ YÖNETSEL SÜREÇLER

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri belgesi ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama

Detaylı

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) - TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr.

ORION Otomasyon Birim Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Levent ÇUHACI (Kalite Koordinatör Yrd.) - TPDB Yürütücü Sekreteri Prof. Dr. T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYON TOPLANTISI Toplantı No: 2018/1001 Toplantı tarihi: 04 Ekim 2018 Toplantı Yeri: İKÜ Senato Odası Toplantıya katılanlar: Rektör Prof. Dr. Erhan GÜZEL (Başkan)

Detaylı

1/5. WEB dosyası veya başlangıç KİDR

1/5. WEB dosyası veya başlangıç KİDR 1/5 WEB dosyası veya başlangıç KİDR WEB dosyası veya başlangıç KİDR yıllık raporun konusu PLANLAMA -plan UYGULAMA-do KONTROL-check ÖNLEM- act KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ 1 Misyon, vizyon, hedefler ifadeler,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu Yönergenin amacı Bülent Ecevit Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemi

Kalite Yönetim Sistemi Kalite Yönetim Sistemi 1 1 Kalite Güvence Süreçlerinin Yönetimine İlişkin, Organizasyonel Yapılanma 2 Kalite Yönetim Sistemi Üniversitemizin; misyon, vizyon ve hedeflerine ulaşmak için bu değerleri kalite

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU ÇİLİMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİLİMLİ YERLEŞKESİ ÇİLİMLİ

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU ÇİLİMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİLİMLİ YERLEŞKESİ ÇİLİMLİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU ÇİLİMLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇİLİMLİ YERLEŞKESİ-81750 ÇİLİMLİ 15.06.2016 1 A. Kurum Hakkında Bilgiler Düzce Üniversitesi bünyesinde; Çilimli Meslek Yüksekokulu ve diğer 4 Meslek

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EK-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONURALP YERLEŞKESİ KONURALP MERKEZ / DÜZCE 14.06.2016 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Ordu Üniversitesi'nin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerinin

Detaylı

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU *BE6E3HJLA* Toplantı Tarihi :27/12/2018 Konu :2018/8 No'lu Toplantı KOMİSYON KARARLARI Komisyonumuz; bir önceki toplantıda alınan kararların

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USULLERİ VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu usul ve esasların amacı, Kafkas Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

KALĠTE KOMĠSYONU ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ

KALĠTE KOMĠSYONU ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ 1 1 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu usul ve esasların amacı, Okan Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına, faaliyet alanlarına, çalışma gruplarına ve çalışma şekline

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

2017 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu 1. KURUMSAL BİLGİLER 2 2. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ 7 3. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 29

2017 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu 1. KURUMSAL BİLGİLER 2 2. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ 7 3. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME 29 MAYIS İçindekiler Tablosu 1. KURUMSAL BİLGİLER 2 1.1. KURUM HAKKINDA BİLGİLER 2 2. KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ 7 2.1. KURUMUN MİSYON, VİZYON, STRATEJİK HEDEFLERİ VE PERFORMANS GÖSTERGELERİNİ BELİRLEMEK, İZLEMEK

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Yabancı Diller Yüksekokulu

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Yabancı Diller Yüksekokulu 1 BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Yabancı Diller Yüksekokulu bilgi@ydyo.erciyes.edu.tr 38280 Kayseri / Türkiye Ocak / 2018 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER..... 3-6 İletişim Bilgileri......

Detaylı

PROGRAM TASARIM SÜRECİ ÖRNEĞİ

PROGRAM TASARIM SÜRECİ ÖRNEĞİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PROGRAM TASARIM SÜRECİ ÖRNEĞİ TARİH BÖLÜMÜ A. PROGRAMIN KURULMASI Programın kuruluş kararı için bkz. Ek-1 B. PROGRAMIN TASARIMI VE ONAYI Programımız;

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRMEYE GENEL BİR BAKIŞ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRMEYE GENEL BİR BAKIŞ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİNE GİRECEK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRMEYE GENEL BİR BAKIŞ 30 Kasım 2016 ANKARA Sunum İçeriği Kurumsal Dış Değerlendirmenin;

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Dokuz Eylül Üniversitesinde

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 2009 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu. Sürüm no. 2.0

Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 2009 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu. Sürüm no. 2.0 Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 2009 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm no. 2.0 Tekirdağ, Ocak 2010 İçindekiler 4. Giriş... 5 5. Yönetici Özeti... 6 6. Kurumsal Değerlendirme

Detaylı

Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporu 2014

Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporu 2014 Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporu 2014 İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ 3 SUNUŞ 4 AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KURULU 5 1. KURUMSAL DEĞERLENDİRME 6 1.1 ÖZDEĞERLENDİRME

Detaylı

2017 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Sinop Üniversitesi. Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No: SİNOP

2017 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Sinop Üniversitesi. Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No: SİNOP 2017 YILI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Sinop Üniversitesi Korucuk Köyü Trafo Mahallesi No:36 57000-SİNOP 29/03/2018 ÖNSÖZ 23 Temmuz 2015 tarihli ve 29423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 1 Ek-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı] [KonuralpYerleşkesi 81620 Merkez-DÜZCE] [15/06/2016] 7 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler Bu bölümde, kurumun

Detaylı

(Üniversite Senatosunun tarihli ve 2019/05 No lu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

(Üniversite Senatosunun tarihli ve 2019/05 No lu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (Üniversite Senatosunun 08.01.2019 tarihli ve 2019/05 No lu Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRİCİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRMEYE GENEL BİR BAKIŞ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRİCİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRMEYE GENEL BİR BAKIŞ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRİCİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRMEYE GENEL BİR BAKIŞ 29 Kasım 2016 ANKARA Sunum İçeriği Kurumsal Dış Değerlendirmenin; Mevzuattaki Yeri, Tanımı, Temel Özellikleri ve

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

KURUMSAL ÖZ DEĞERLENDİRME VE KALİTE ÇALIŞMALARI. Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK) Koordinatörlüğü

KURUMSAL ÖZ DEĞERLENDİRME VE KALİTE ÇALIŞMALARI. Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK) Koordinatörlüğü KURUMSAL ÖZ DEĞERLENDİRME VE KALİTE ÇALIŞMALARI Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme (ADEK) Koordinatörlüğü BOLOGNA SÜRECİ: AVRUPA YÜKSEKÖĞRETİM REFORMU Süreç: Bologna Deklarasyonu, 1999 (29 ülke)

Detaylı

TC. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (2017)

TC. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (2017) TC. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (2017) A1. İletişim Adres: Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Kuzeykent Külliyesi Kuzeykent Mahallesi

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çiftlikköy Kampüsü

SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çiftlikköy Kampüsü SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çiftlikköy Kampüsü [05.12.2016] KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Bölüm Hakkında Bilgiler

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN 2009 2013 Sürüm 1.4 Amaçlar Hedefler Faaliyetler 03 Mayıs 2010 1 VİZYON, MİSYON VE TEMEL DEĞERLER Vizyon Yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak. Misyon

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİİRT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönerge'nin amacı; Siirt Üniversitesinde Yükseköğretim

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ http://kalite.marmara.edu.tr Şubat 2017 İstanbul İçindekiler 1. Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi... 3 a. Yükseköğretimin

Detaylı

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2)

1- Eğitim alanları (Derslik vb.) miktarı (m2) 2015 2016 2017 Kuruma ait bilgiler 1. Birim sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 1 1 1 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 18.04.2019 2015 2016 2017 2018 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı - - - 1 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu

Yükseköğretim Kalite Kurulu Yükseköğretim Kalite Kurulu KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME PROGRAMI-2018 Prof.Dr.Sibel Aksu YILDIRIM Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı V. sibelaksuyildirim@yokak.gov.tr 1 YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU-MENTÖRLÜK

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi. Yenidoğan Mahallesi, Ahmet El Biruni Caddesi Talas / KAYSERİ

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi. Yenidoğan Mahallesi, Ahmet El Biruni Caddesi Talas / KAYSERİ BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yenidoğan Mahallesi, Ahmet El Biruni Caddesi 38280 Talas / KAYSERİ 2017 İçindekiler A. Kurum Hakkında Bilgiler.... 1 İletişim Bilgileri.....

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 18.09.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/6 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlama Kılavuzu

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlama Kılavuzu KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlama Kılavuzu Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri belgesi ile birlikte kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Yükseköğretim Kalite Kurulu NİSAN, 2016 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı Dok.No: AU KYS EK Bölüm 9 Performans değerlendirme

Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı Dok.No: AU KYS EK Bölüm 9 Performans değerlendirme İzleme, ölçme, analiz ve değerlendirme Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı Performans değerlendirme Altınbaş Üniversitesinde idari ve destek hizmetler kapsamında uygulanan ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ Hiç yeterli değil Yeterli değil Kararsızım Oldukça yeterli Tamamen yeterli KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAYDAŞ ANALİZİ ANKETİ AKADEMİK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler

Detaylı

Atılım Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Atılım Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (12.10.2011 gün ve 08 sayılı Senato Kararı) Atılım Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Atılım

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Esentepe Kampüsü, Serdivan, Sakarya Mayıs 2017 Sakarya Üniversitesi İç Değerlendirme Raporu (Mayıs 2017) 1 İçindekiler İçindekiler... 2 GİRİŞ... 3 A.Kurum

Detaylı

STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ. Mezun ( ) Veli ( ) Şirket ( ) STK ( ) Üniversite ( ) Kamu Kuruluşu ( ) Diğer ( )

STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ. Mezun ( ) Veli ( ) Şirket ( ) STK ( ) Üniversite ( ) Kamu Kuruluşu ( ) Diğer ( ) 2018-2022 STRATEJİK PLANI DIŞ PAYDAŞ ANKETİ Bu anket Üniversitemiz 2018-2022 Stratejik Planına temel olacak durum analiz raporunda kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Üniversitemiz 2018-2022 stratejik planının

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Düzce Üniversitesi

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Düzce Üniversitesi KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Osmaniye Mahallesi, Atatürk Caddesi No:221 81650 Akçakoca/Düzce 15 / 06 / 2016 1 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU SAĞLIK YÜKSEKOKULU Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü [15.02.2018] KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler İletişim Bilgileri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr.

Detaylı

AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK DEĞERLENDĠRME VE KALĠTE GELĠġTĠRME YÖNERGESĠ

AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK DEĞERLENDĠRME VE KALĠTE GELĠġTĠRME YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Akdeniz Üniversitesinin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin değerlendirilmesi, kalitelerinin

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı