NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ"

Transkript

1 NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCĠ Ġġ YÜKÜ HESABI FUNDA NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Ekim, 2011

2 GĠRĠġ Bologna Süreci kapsamında, yükseköğretim kurumlarından eğitim-öğretim programlarının öğrenme çıktılarını tanımlaması ve AKTS kredilerini hesaplamaları beklenmektedir. Buna göre üniversitemizde eğitim-öğretim veren bütün programların; Nasıl bir mezun profili amaçlandığını gösteren Programın Amaçları nı yazmaları, Programın eğitim amaçlarına ulaģabilmek için mezunların ne tür yeterliliklere sahip olmaları gerektiğinin açıklandığı Program Çıktılarını (Bölüm Öğrenme Çıktıları) belirlemeleri, Belirlenen program çıktılarına ulaģmak için hangi derslerin verilmesi gerektiğine karar vermeleri, Eğitim-Öğretim Planlarında yer alan/alacak her bir ders için Ders Öğrenme Çıktıları nı yazmaları, Ders Öğrenme Çıktıları ile Program Çıktıları nı ĠliĢkilendirmeleri, Ders öğrenme çıktılarını dikkate alarak üniversitemizce belirtilen formata uygun AKTS formlarını Türkçe ve Ġngilizce olarak hazırlamaları, Ders öğrenme çıktılarına ulaģabilmek için gerekli iģ yükünü ve AKTS kredilerini hesaplamaları gerekmektedir. Üniversitemiz eğitim öğretim programları, Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Eki konularındaki çalıģmalarını hızla sürdürmektedir. Bu doğrultuda daha önce tüm programlardan yukarıda belirtilen çalıģmaları yapmaları istenmiģtir. Fakat yapılan çalıģmaların incelenmesi sonucunda ek bir çalıģmaya ihtiyaç olduğu tespit edilmiģ ve bu kılavuz hazırlanmıģtır. Kılavuzda öğrenme çıktılarının yazılması ve öğrenci iģ yükünün hesaplaması konularına değinilmiģtir.

3 AĢağıda Bologna uzmanları sunumundan alınan ve program çıktıları, dersler ve öğrenme çıktıları iliģkisini gösteren bir Ģekil verilmiģtir. ġekilden de görüldüğü gibi program çıktılarından hareketle dersler belirlenir ve her bir ders için öğrenme çıktıları hazırlanır. Program çıktıları ve öğrenme çıktıları birbiriyle iliģkilidir. Program çıktıları programı tamamlayan öğrencilere yönelik daha genel ifadeler, öğrenme çıktıları ise program çıktıları doğrultusunda belirlenmiģ bir ders için öğrencilerin neleri yapabileceğinin daha detaylandırılmıģ ifadesidir. Öğrenme Çıktıları Nasıl Yazılmalıdır? Öğrenme çıktısı ders sonunda öğrenciye kazandırılması hedeflenen yetkinlik ve beceriler setidir. Bir baģka deyiģle öğrencinin ders sonunda sergilemesi gereken özelliklerdir. Bu nedenle öğrenme çıktıları, öğretim süreci sonunda baģarılı olmuģ bir öğrencinin; neleri bileceği, neleri kavrayacağı, neleri yapabileceğinin açık, gözlenebilir biçimde tanımlanmasıdır. Kısaca öğrenme çıktısı öğrencinin baģarısını ifade eder.

4 Portal iģlemlerinde AKTS formlarındaki öğrenme çıktılarını yazarken; Dersimi tamamlayan öğrenci hangi becerilere sahip olmalıdır? sorusu ile baģlanmalıdır. Ben bu konuyu anlatarak öğrencinin hangi becerisini geliģtiriyorum? sorusunun cevabı dersin öğrenme çıktısı olacaktır. Her bir öğrenme çıktısı için tek bir fiil kullanılmalıdır. Bilmek, anlamak, öğrenmek gibi ifadelerden kaçınılmalıdır. Kullanılan filler gözlenebilir ve ölçülebilir olmalıdır (açıklayabilme, örnek verebilme, problem çözebilme, iliģki kurabilme, gösterebilme, uygulayabilme, eleģtirebilme, kullanabilme, eleģtirebilme vb.). Öğrenme çıktıları öğretim elemanının yapacakları değil, öğrencinin ders sonunda sahip olacağı yeterlikler, kazanacağı becerilerdir. Bu nedenle öğrenme çıktıları ifade edilirken öğretenin ne anlattığı değil, öğrenenin ne kazandığını belirtmelidir. Ders konularının baģlıkları öğrenme çıktısı olarak ifade edilmemelidir. Hazırlanan öğrenme çıktıları dersin seviyesine ve süresine uygun olmalıdır. 14 hafta süren bir ders için yeterli öğrenme çıktısı yazılmalıdır. Öğrenme çıktılarının dersin amacına uygun olduğundan emin olunmalıdır. Öğrenme çıktıları yazarken Bloom taksonomisi (üç öğrenme alanı: biliģsel, duyuģsal ve psikomotor) dikkate alınmalıdır. Bloom taksonomisindeki üç öğrenme alanına ait filler Ek 1 de verilmiģtir. Verilen filler öğrenme çıktısı yazmada kullanılabilir.

5 Öğrenme çıktıları yazıldıktan sonra, her bir öğrenme çıktısının daha önce belirlenmiģ olan program çıktılarından (PÇ) hangileriyle iliģkili olduğu ders AKTS formunun PÇ kısmında belirtilmelidir. Bu, dersinizin programa katkısını göstermiģ olacaktır. Bu Ģekilde bir bölümün tüm dersleri bölüm program çıktıları ile eģlendiğinde öğrenciye verilen derslerle ilgili bölümün program çıktılarının kazandırılıp kazandırılmadığı belirlenir. Ölçme ve değerlendirme (ÖDY) kısmında ise belirlenen öğrenme çıktısını öğrencinin kazanıp kazanmadığını nasıl değerlendirebilirim? sorusu cevaplandırılmalıdır. Öğrenme Çıktıları Örnekleri Doğru Dersi baģarıyla tamamlayan öğrenciler: Analitik kimyanın temel prensiplerini tanımlayabilir. Vadeli iģlemler piyasasının temel çalıģma prensiplerini sıralayabilir. Akım problemlerini çözebilir. Mali plan oluģturabilir. Mühendislik alanındaki hesaplama araçlarını kullanabilir. Örgütlerin yönetim iģlevlerini ayrıntılı olarak tanımlayabilir. YanlıĢ Analitik kimyanın temel prensiplerinin görülmesi. Vadeli iģlemler piyasasının temel çalıģma prensiplerini öğretebilme. Akım problemlerini anlatma. Mali planı anlama. Mühendislik alanındaki hesaplama araçları Örgütlerin yönetim iģlevlerini anlar.

6 Yukarıda da belirtildiği ve örneklerle de gösterildiği gibi öğrenme çıktıları öğretim elemanının yapacakları değil, öğrencinin ders sonunda sahip olacağı yeterliklerdir. Öğrenci ĠĢ Yükü Nasıl Hesaplanır? ĠĢ yükü, öğrencinin öğrenme çıktılarına ulaģabilmek için dersle ilgili yaptığı tüm çalıģmaları kapsamaktadır. AKTS kredileri öğrenci iģ yüküne dayalı olarak belirlenir. Öğrenci iģ yükünün belirlenmesinde ise öğrencinin ilgili dersi baģarıyla tamamlayabilmesi için ders kapsamında gerekli olan teorik ve uygulama ders saati, öğrencinin sınıf dıģında yaptığı çalıģmalar, ödevler ve sınavlar dikkate alır. AKTS kredileri tam sayı olarak verilmelidir. Her bölümün bir yarıyıldaki derslerinin toplam AKTS kredisi 30 olmalıdır. Ortak derslere aynı AKTS verilmelidir. Stajlara, tüm kredisiz derslere, bitirme çalıģmalarına AKTS verilmesi Ģarttır. Uygulama ders saatleri, teorik ders saatleri gibi iģ yükü hesabına katılmalıdır. ĠĢ yükü hesabı ders planınızla ilgili olan tüm etkinlikleri kapsamalıdır. ÖRNEK Haftalık 2 saat teorik, 1 saat uygulamalı bir ders için iģ yükü hesabı aģağıda verilmiģtir. (Akademik takvimde 14 hafta ders, 1 hafta ara sınav haftası ve 1 hafta final haftası bulunmaktadır.)

7 Öğrenci ĠĢ Yükü ĠĢlem Adı Haftalık Saat Sayı ĠĢ Yükü Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) Sınıf DıĢı ÇalıĢma a) Okuma b) Ġnternette/Kütüphanede Tarama c) Performans Ödevi 0 d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0 e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama Sözlü Sınav 0 Kısa Sınav (Quiz) 0 Laboratuvar Sınavı 0 Ara Sınav Ġçin Hazırlık Ara Sınav Final Sınavı Ġçin Hazırlık Final Sınavı Toplam ĠĢ Yükü; 120 Yukarıdaki tabloda iģ yükü sütunu aģağıdaki gibi hesaplanmaktadır. Verilen örnek 2 saat teorik 1 saat uygulamalı ders olduğundan Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama)=3 Tablodaki sayı kısmına ise akademik takvimde olduğu gibi kaç hafta ders yapılacağı (14) yazılmalıdır. Haftalık saat ve sayı değerlerinin çarpımı o satır için iģ yükü olarak hesaplanacaktır. (3x14=42)

8 Dersim kapsamında sözlü sınav, laboratuar sınavı yapmıyorsam bu alanlar boģ bırakılacaktır. Fakat tablodaki haftalık ders saati, ara sınav için hazırlık, ara sınav, final sınavı için hazırlık, final sınavı kısımları mutlaka doldurulmalıdır. Ara sınav satırı Ģu Ģekilde doldurulur. Formu doldururken ölçme yöntemi kısmında ara sınav için saat cinsinden süre ne kadar gösterilmiģse haftalık saat sütununa o yazılmalıdır. Sayı sütunu ise öğrenci o ders için 1 ara sınava girdiğinden 1 yazılmalıdır. Aynı durum final sınavı içinde geçerlidir. 1 AKTS kredisi 30 iģ yüküdür. Toplam iģ yükü: ĠĢ yükü sütunundaki değerlerin toplamıdır. Bir dersin AKTS Kredisi= Toplam ĠĢ Yükü/ 30 olarak hesaplanır. Örnekteki dersin AKTS kredisi 120/30=4 AKTS dir.

9 EK 1 BLOOM TAKSONOMĠSĠ EYLEMSĠLER LĠSTESĠ

10

11 Kaynak: Demirel, Ö. (2007). Kuramdan Uygulamaya Eğitimde Program GeliĢtirme. Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara.

ABANT İZZET BAYSAL ÜNIVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI BOLOGNA/AKTS KOMİSYONU

ABANT İZZET BAYSAL ÜNIVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI BOLOGNA/AKTS KOMİSYONU ABANT İZZET BAYSAL ÜNIVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI BOLOGNA/AKTS KOMİSYONU 1 İÇİNDEKİLER Bologna Süreci Nedir Yapılması Gereken Çalışmalar Programın Eğitim Amacı ve Program Çıktıları Nasıl

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ

DERS TANITIM BİLGİLERİ DERS TANITIM BİLGİLERİ DERSİN ADI (tr : DERSİN ADI (en: Akademik Birim : Bölüm : Dersin Kodu : Zorunlu/Seçmeli : Sınıf : Yarıyıl ( 1 / 2 : ÇOMÜ Kredisi : AKTS Kredisi : Dersin Dili : H.Ders Saati : Teorik

Detaylı

Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci

Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci AKTS FORMLARINDA YAPILAN HATALAR Funda NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Nevşehir, 2012 1 Yükseköğretim sistemimizin yeniden yapılandırılması ihtiyacı

Detaylı

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) Dr. Öğr. Üyesi Funda İfakat TENGİZ İKÇÜ Bologna Koordinatörü

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) Dr. Öğr. Üyesi Funda İfakat TENGİZ İKÇÜ Bologna Koordinatörü AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) Dr. Öğr. Üyesi Funda İfakat TENGİZ İKÇÜ Bologna Koordinatörü 12.10.2018 1 İçerik Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) Nedir? Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS)

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ

TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ Temel Kavramlar Program: Bağımsız diploma veren eğitim-öğretim birimi Ör: Tıp Doktorluğu Programı Program Eğitim Amaçları: Tıp doktorluğu programının eğitsel misyonunu nasıl

Detaylı

PROGRAM ÇIKTILARI ve DERS ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA

PROGRAM ÇIKTILARI ve DERS ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA PROGRAM ÇIKTILARI ve DERS ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA Prof. Dr. Süheyda Atalay Prof. Dr. Müfit Kömleksiz Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Yurdakul Yrd. Doç. Dr. Alper Başbay SUNU İÇERİĞİ Programın Eğitim Amacı ve

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Ders Öğrenme Çıktıları) Öğrenme çıktıları öğrenme deneyiminden sonra öğrencinin yeni davranışlarının neler olacağını ortaya koyar. Öğrenme çıktıları, bir öğrenme sürecini

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Program Tanıtımı ve Program Çıktıları)

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Program Tanıtımı ve Program Çıktıları) BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Program Tanıtımı ve Program Çıktıları) Program Eğitim amaçları, bir programın eğitsel misyonunu nasıl planlamayı sağladığını ve paydaşlarının gereksinimlerini nasıl

Detaylı

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS ECTS) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS ECTS) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS ECTS) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu Avrupa Kredi Transfer Sistemi AKTS Avrupa yükseköğrenim alanında Bologna sürecine üye tüm ülkelerde kullanılan

Detaylı

gerçekleme becerisine sahip olabilir.

gerçekleme becerisine sahip olabilir. Kodu: OBLG212 Adı: Görsel Programlama III Teorik+Uygulama: 3 + 1 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2/ Bahar Ön lisans Seçmeli Bilgisayar Programcılığı

Detaylı

Kodu: OCGL210 Adı: Çocuk Edebiyatı ve Medya Teorik+Uygulama: AKTS: 3

Kodu: OCGL210 Adı: Çocuk Edebiyatı ve Medya Teorik+Uygulama: AKTS: 3 Kodu: OCGL210 Adı: Çocuk Edebiyatı ve Medya Teorik+Uygulama: 2 + 0 AKTS: 3 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Güz Önlisans Mesleki Çocuk Gelişimi

Detaylı

Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci

Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci BĠLGĠ PAKETĠNDE YAPILAN HATALAR Yrd. Doç. Dr. Funda NALBANTOĞLU YILMAZ AKTS/DE Koordinatörü Nevşehir, 2013 1 Neden Bilgi Paketi Hazırlıyoruz? 1 Yasal Zorunluluk 2 Öğretmenlik

Detaylı

Kodu: OLOJ208 Adı: Lojistik Bilgi Sistemleri Teorik+Uygulama: AKTS: 3

Kodu: OLOJ208 Adı: Lojistik Bilgi Sistemleri Teorik+Uygulama: AKTS: 3 Kodu: OLOJ28 Adı: Lojistik Bilgi Sistemleri Teorik+Uygulama: 2 + 1 AKTS: 3 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Bahar Ön lisans Seçmeli Lojistik

Detaylı

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları 27 Eylül 2016 2006-2015 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Süreci - Bologna Süreci 2015---- YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE SÜRECİ 2 DEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM ÇIKTILARI DERS B

AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM ÇIKTILARI DERS B ÖĞRETİMDE DÖNÜŞÜM 1 AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM ÇIKTILARI DERS A DERS B DERS C ÖĞRENME ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI İŞ

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMI VE DONANIM ÖLÇME

Detaylı

Kodu: OCGL202 Adı: Okul Öncesi Kurumlarda Uygulama II Teorik+Uygulama: 0+ 6 AKTS:5

Kodu: OCGL202 Adı: Okul Öncesi Kurumlarda Uygulama II Teorik+Uygulama: 0+ 6 AKTS:5 Kodu: OCGL202 Adı: Okul Öncesi Kurumlarda Uygulama II Teorik+Uygulama: 0+ 6 AKTS:5 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Bahar Önlisans Mesleki Çocuk

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOLOGNA SÜRECİ ve AKTS BİLGİLENDİRME SUNUMU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOLOGNA SÜRECİ ve AKTS BİLGİLENDİRME SUNUMU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOLOGNA SÜRECİ ve AKTS BİLGİLENDİRME SUNUMU Bologna Süreci Nedir? Avrupa'da ortak, karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir yükseköğretim yaratmak fikrinden gelişmiştir.

Detaylı

İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü AVRUPA KREDİ TRANSFER VE SİSTEMİ (AKTS) AKTS Avrupa yükseköğrenim alanında Bologna

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KARŞILAŞTIRMALI

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERS BİLGİ FORMU MESLEKİ YABANCI DİL I TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLERİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 2000

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 2000 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: MESLEK STAJI I Dersin Orjinal Adı: MESLEK STAJI I Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: JEO 00 Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KİŞİSEL

Detaylı

Fen Tek. Prog. Planlama

Fen Tek. Prog. Planlama Fen Tek. Prog. Planlama Dersin Adı Fen Tek. Prog. Planlama Dersin Kodu 1206.4305 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 58,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 3 Haftalık Uygulama Saati 0

Detaylı

AKTS KREDİ BELİRLEME KILAVUZU

AKTS KREDİ BELİRLEME KILAVUZU SAYFA 1 / 5 1. AKTS Kredilerinin Hesaplanması Bu kılavuz, Kapadokya Meslek Yüksekokulu tarafından, öğretim üyelerinin verdikleri derslerin AKTS kredilerini hesaplamalarına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı BASIC CONCEPTS

Detaylı

Fen Öğretimi Lab. Uyg. I

Fen Öğretimi Lab. Uyg. I Fen Öğretimi Lab. Uyg. I Dersin Adı Dersin Kodu 1206.5102 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 6,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama Saati 2 Haftalık Laboratuar Saati 0 Dersin

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Dersin Adı Bilimsel Araştırma Yöntemi Dersin Kodu BİL30 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 4 Haftalık

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı TÜKETİCİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Bitirme Tezi EKO426 Bahar Ön Koşul Dersin Dili. Prof.Dr.Mehmet GÜNGÖR

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Bitirme Tezi EKO426 Bahar Ön Koşul Dersin Dili. Prof.Dr.Mehmet GÜNGÖR DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Bitirme Tezi EKO426 Bahar 2+0 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı INTERNATIONAL

Detaylı

BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU AKTS KATALOG HAZIRLAMA SAYFASI

BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU AKTS KATALOG HAZIRLAMA SAYFASI BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU AKTS KATALOG HAZIRLAMA SAYFASI bys.ibu.edu.tr web sitesine kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılır. Açılan sayfada Bologna Süreci butonu tıklanır. Ders Öğretim Planları (İlgili

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı TÜRK CEZA

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı VERGLEICHENDE

Detaylı

AKTS. Tasarımı. Zorunlu Lisans Türkçe Yok Yok Yok

AKTS. Tasarımı. Zorunlu Lisans Türkçe Yok Yok Yok GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati (Kuramsal) Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Banka İşlemleri ve Teknikleri. MAN 428 8 Bahar 3+0+0 3 6.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Banka İşlemleri ve Teknikleri. MAN 428 8 Bahar 3+0+0 3 6. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Banka İşlemleri ve Teknikleri MAN 428 8 Bahar 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi İngilizce Seçmeli Dersin Okutmanı

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı REKABET

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KABAHATLER

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 27.1.2017 Diploma Program Adı : SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı INTRODUCTION

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI Döne Teori+Prati Ders ismi Ders kodu Kredi AKTS m k TEMEL MATEMATİK I SNF101 1 2+0 2 4 Ön Şartlı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı SERMAYE

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı ULUSLARARASI

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI. Kredi AKTS BİLGİSAYAR SNF109 1 2+2 3 3

HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI. Kredi AKTS BİLGİSAYAR SNF109 1 2+2 3 3 HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ ANABĠLĠM DALI DERSĠN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Prati k Kredi AKTS BİLGİSAYAR SNF109 1 2+2 3 3 Ön Şartlı Ders(ler)

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 3.4.2017 Diploma Program Adı : ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl :

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4705

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4705 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ Dersin Orjinal Adı: MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 217-218 Ders Adı INTERNATIONAL

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 3.4.2017 Diploma Program Adı : ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl :

Detaylı

Program Yeterlilikleri hazırlama Ders Öğrenme Çıktıları Yazma AKTS Hesaplama. Fahri YAVUZ 1 Nisan 2010, Kültür Merkezi Mavi Salon Erzurum

Program Yeterlilikleri hazırlama Ders Öğrenme Çıktıları Yazma AKTS Hesaplama. Fahri YAVUZ 1 Nisan 2010, Kültür Merkezi Mavi Salon Erzurum Program Yeterlilikleri hazırlama Ders Öğrenme Çıktıları Yazma AKTS Hesaplama Fahri YAVUZ 1 Nisan 2010, Kültür Merkezi Mavi Salon Erzurum Neden? Bilişimsel, eğitimsel ve teknolojik gelişmeler yüksek öğretim

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ LĠSANS PROGRAMI 2010-11 Güz Yarıyılı

T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ LĠSANS PROGRAMI 2010-11 Güz Yarıyılı T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ LĠSANS PROGRAMI 2010-11 Güz Yarıyılı VERĠ TABANI VE YÖNETĠMĠ BIL301 6 AKTS Kredisi 3. yıl 5. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 saat/hafta

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 3.DÖNEM DERS İZLENCESİ. Yok DERSİN İÇERİĞİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 3.DÖNEM DERS İZLENCESİ. Yok DERSİN İÇERİĞİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 3.DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu:FTR205 Ders Adı:Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme Teorik + Uygulama: 1+2 AKTS:

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı CORPORATE

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı ADALET

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Dönem 2 Koordinatörlüğü: Koordinatör: Doç. Dr. Mustafa TÖZÜN, Halk

Detaylı

Özel Öğretim Yöntemleri I

Özel Öğretim Yöntemleri I Özel Öğretim Yöntemleri I Dersin Adı Dersin Kodu 1206.6306 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama Saati 2 Haftalık Laboratuar Saati 0 Dersin

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesi Ġngilizce hazırlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı BİLANÇO

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı MİRAS HUKUKU

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı EŞYA HUKUKU

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KLAVUZU EĞİTİM VE ÖĞRETİM MODÜLÜ

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KLAVUZU EĞİTİM VE ÖĞRETİM MODÜLÜ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU HAZIRLAMA KLAVUZU EĞİTİM VE ÖĞRETİM MODÜLÜ Doç. Dr. Abdullah ADIGÜZEL İÇ VE DIŞ PAYDAŞLARDAN YARARLANMA DÜZEYİ İç paydaşlar: Öğrenciler, öğretim elemanları, yöneticiler,

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS YÖNEYLEM ARAŞTIRMA - EN-3 3/ 3+0 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ FORMU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ FORMU EK-2 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ FORMU Bölüm Çevre Mühendisliği Yıl/yarıyıl 3/2 Dersin adı Ders düzeyi (önlisans, lisans,vb) Dersin türü (Z/S)

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU BAHAR DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 3028 FİZYOTERAPİ II

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU BAHAR DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 3028 FİZYOTERAPİ II DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU BAHAR DÖNEMİ DERS TANITIM FORMU FZR 3028 FİZYOTERAPİ II Dersi Veren Birim(ler): Bölüm Adı: Dersin Düzeyi: Lisans Formun Düzenlenme/Yenilenme

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İSİMSİZ

Detaylı

Kodu:ANA102 Ders Adı: Anatomi II Teorik + Uygulama: 2+2 AKTS: 5. Yok

Kodu:ANA102 Ders Adı: Anatomi II Teorik + Uygulama: 2+2 AKTS: 5. Yok İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2.DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu:ANA102 Ders Adı: Anatomi II Teorik + Uygulama: 2+2 AKTS: 5 Sınıf/Yarıyıl Ders

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar Destekli Tasarım-I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Uzaktan Eğitim Türkçe Yok

Uzaktan Eğitim Türkçe Yok Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İş Sağlığı ve Güvenliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı DROIT TURC

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 7.3.2017 Diploma Program Adı : İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ FORMU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ FORMU EK-2 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ FORMU Bölüm Çevre Mühendisliği Yıl/yarıyıl 4/2 Dersin adı Ders düzeyi (önlisans, lisans,vb) Dersin türü (Z/S)

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ LİSANS DERS BİLGİ FORMU ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ LİSANS DERS BİLGİ FORMU ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DERSİN ADI ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ LİSANS DERS BİLGİ FORMU ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ DERSİN KODU PM 430 DERSİN TÜRÜ Zorunlu (Zorunlu/Seçmeli) ÖN KOŞUL DERSİN DÖNEMİ

Detaylı

Mühendislik Eğitimi ve 21. Yüzyıl

Mühendislik Eğitimi ve 21. Yüzyıl Mühendislik Eğitimi ve 21. Yüzyıl Prof. Dr. Süheyda Atalay Ege Üniversitesi 30. Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı 21-22 Mayıs 2015, Karabük Üniversitesi Mühendislik Eğitimi : Değişimler 1950 Yılı

Detaylı

Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi

Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi Dersin Adı Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi Dersin Kodu 1200.9319 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 4,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4805

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4805 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: SONDAJ TEKNİĞİ Dersin Orjinal Adı: SONDAJ TEKNİĞİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: JEO 05 Dersin

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı Dersin Kodu ve Adı DERS TANIMLAMA FORMU 1060041 / Hakas Türkçesi Dersin Yarıyılı 1 Dersin Katalog Tanımı (İçeriği) Hakas Türkçesin ses ve şekil özelliklerini öğrenme ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi,

Detaylı

EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ FARMAKOLOJĠ ANABĠLĠM DALI DERS BĠLGĠLERĠ FORMU

EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ FARMAKOLOJĠ ANABĠLĠM DALI DERS BĠLGĠLERĠ FORMU EK-2 CUMHURĠYET ÜNĠVERSĠTESĠ TIP FAKÜLTESĠ FARMAKOLOJĠ ANABĠLĠM DALI DERS BĠLGĠLERĠ FORMU Bölüm Yıl/yarıyıl Dersin adı Ders düzeyi (önlisans, lisans,vb) Dersin türü (Z/S) Dersin dili FARMAKOLOJĠ DÖNEM

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ARAŞTIRMA PROJESİ II DERSİ ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Araştırma Projesi II Dersin Kodu OKÖ 404 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 2 Haftalık Ders Saati

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 2406

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 2406 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: OPTİK MİNERALOJİ Dersin Orjinal Adı: OPTİK MİNERALOJİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: JEO 06 Dersin

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersin Adı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersin Kodu 1200.9312 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal)

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Uluslararası İktisadi Kuruluşlar

DERS ÖĞRETİM PLANI. Uluslararası İktisadi Kuruluşlar Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 80 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ

BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖZEL EĞİTİM DERSİ ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Yok. Türkçe Yok DERSİN AMACI Friksiyon masajı, mobilizasyon ve manipulasyon hakkında teotik ve uygulama becerisi kazandırılması amaçlanmıştır.

Yok. Türkçe Yok DERSİN AMACI Friksiyon masajı, mobilizasyon ve manipulasyon hakkında teotik ve uygulama becerisi kazandırılması amaçlanmıştır. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 4.DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu:FTR208 Ders Adı: Manipulatif Tedavi II Teorik + Uygulama: 2+2 AKTS: 5 Sınıf/Yarıyıl

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4094

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4094 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: BİTİRME PROJESİ Dersin Orjinal Adı: BİTİRME PROJESİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: JEO 4094 Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4173

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4173 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: JEOKİMYASAL TERMODİNAMİK Dersin Orjinal Adı: JEOKİMYASAL TERMODİNAMİK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 13.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı HAVA TAŞIMA

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İZLENCESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İZLENCESİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYOTERAPİ PROGRAMI DERS İZLENCESİ Kodu: ANA105 Adı: Anatomi Teorik + Uygulama: 3+0 AKTS: 6 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Türev Piyasalar ve Araçlar. Dersin Kodu. Seçmeli

DERS ÖĞRETİM PLANI. Türev Piyasalar ve Araçlar. Dersin Kodu. Seçmeli Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYGULANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYGULANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYGULANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR I.GENEL BİLGİ Avrupa Yükseköğretim Alanı nı oluşturmak ve bu kapsamda Avrupa boyutunda yükseköğretim kurumlarının yeniden

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 1. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 1. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 1. SINIF 1. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: EKO111 Adı: Genel Matematik ve İstatistiğe Giriş Teorik + Uygulama:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli

Detaylı