T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI"

Transkript

1 Karar No :164 KARAR 164 : Bir sonraki Meclis birleģiminin 08 Mayıs 2015 Cuma günü saat da yapılmasına iģaret oylamayla oybirliği ile arar verildi.

2 Karar No :163 KARAR 163 : Ġmar ve ġehircilik Müdürlüğünün hizmetlerinden alınacak 2015 yılı ücret tarifeleri baģlığı altında Tadilat ve Tamirat Ruhsatı Ücret Tarifeleri ile hemģerilerimizden ruhsat harcı alınmaktadır sayılı imar kanununun 21. Maddesinde, Yapı ruhsatiyesi: Madde 21 - Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 26 ncı maddede belirtilen istisna dıģında belediye veya valiliklerden (...) (1) yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir. Ruhsat alınmıģ yapılarda herhangi bir değiģiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değiģmiyorsa ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz. Ancak; derz, iç ve dıģ sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döģeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taģıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi değildir. Belediyeler veya valilikler mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dıģ cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin etmeye yetkilidir. Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce yapılmıģ olan yapılar da bu hükme tabidir. denilmektedir. Ġmar kanununun 21.Maddesi dikkate alınarak Tadilat ve Tamirat ruhsat harçlarının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Ġmar ile Plan ve Bütçe Komisyonuna Havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

3 Karar No :162 KARAR 162 : HemĢerilerimizin ruhsat iģlemlerinde parselin birden çok yola cephesi olması durumunda ön cephesiyle ilgili sıkıntılar yaģanmaktadır. Ön Cephelerimizi tanımlayan Plan notlarımızın 8. Maddesi sadece bitiģik düzen yapı adalarına hitap etmektedir. DeğiĢtirilecek ifadeyle diğer yapı adalarının da bu ifadeden faydalanması sağlanacaktır. Belediyemiz 1/1000 ölçekli Ġmar planları plan notlarının 8. Maddesi "İki Yada Daha Çok Yola Cepheli ve Bitişik Düzen Meskun Alanlardaki Parsellerde:" Ġfadesinin Zeytinalanı Kıyı Arkası (2.Etap) Revizyon Ġmar Planı Plan Notlarına, Zeytinalanı Kıyı Kesimi (1.Etap) Revizyon Ġmar Planı Plan Notlarına, ÇeĢmealtı Revizyon Ġmar Planı Plan Notlarına ve Urla Merkez Revizyon Ġmar Planının Plan Notlarına; "İki Yada Daha Çok Yola Cepheli ve Ayrık Düzen, Bitişik Düzen, Blok Düzen Meskun ve Gelişme Alanlardaki Parsellerde:" olarak değiģtirilmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Ġmar Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

4 Karar No :161 KARAR 161 : Ġlçenin Kalabak Mahallesi 3302 Sokak üzerindeki Park a Üç Fidan adının verilmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Hukuk Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

5 Karar No :160 KARAR 160 : Muhtarlıkların talebi üzerine elektrik, su vb. giderlerin Belediyemiz tarafından karģılanması ile ilgili konunun incelenmek üzere Hukuk ile Plan ve Bütçe komisyonlarına havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

6 Karar No :159 KARAR 159 : Zabıta Müdürlüğü nün, 2015 yılı yaz sezonu boyunca kurulacak olan ÇeĢmealtı Gece Pazarı tezgah ücret tespitinin yapılması ve gece pazarı kaldırım kenarında satıģ yapacak el arabalarının yer kullanım bedelinin belirlenmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

7 Karar No :158 KARAR 158 : SözleĢmeli personellerin toplu iģ sözleģmesinden yararlandırılmalarına iliģkin ek protokol imzalanması için belediye baģkanına yetki verilmesi ve sosyal denge tazminatı dahil ödenecek sözleģmeli personel ücretlerinin kadro karģılığı bedelinin belirlenmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

8 Karar No :157 KARAR 157 : tarih ve 153 sayılı Meclis Kararı ile birleģtirilmek üzere sürekli iģçi dolu-boģ kadro durumu ve memur dolu-boģ kadro durumunu gösterir cetveller ile ilgili konunun incelenmek üzere Hukuk komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

9 Karar No :156 KARAR 156 : Dolu kadro derece değiģikliği ile ilgili konunun incelenmek üzere Hukuk Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oy birliği ile karar verildi.

10 Karar No :155 KARAR 155 : Mülkiyeti Belediyemize ait Ġlçenin Ġskele Mahallesi1077 ada 9 parselinde bulunan taģınmazın, Ali Rıza Mete Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin talebi üzerine spor kulübünün kullanımına verilmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Ġmar ve Hukuk Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oy birliği ile karar verildi.

11 Karar No :154 KARAR 154 : Ünibel Özel Eğitim Bilgi Teknolojiler, Kültür Tanıtım ve Yayıncılık Sanayi Ticaret A.ġ. tarafından alınan sermaye azaltımı ile ilgili kararın değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

12 Karar No :153 KARAR 153 : Ġzmir BüyükĢehir Belediyesi Ege ġehir Planlaması Enerji ve Teknolojik ĠĢbirliği Merkezi A.ġ. tarafından alınan sermaye azaltımı ile ilgili kararın değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

13 Karar No :152 KARAR 152 : 2014 yılı Bütçesinin Kesin Hesabı ile ilgili konunun incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

14 Karar No :151 KARAR 151 : Ġlçenin Gülbahçe Mahallesi 161 numaralı parselde 1/1000 ölçekli Uygulama Ġmar Planına yapılan itirazın değerlendirilmesi ile ilgili konunun incelenmek üzere Ġmar Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

15 Karar No :150 KARAR 150 : Ġlçenin Ġskele Mahallesi 2137 ada 13 parsel ile 2138 ada 11 parsellerde teklif üzerine plan değiģikliği yapılması ile ilgili konunun incelenmek üzere Ġmar Komisyonuna havale edilmesine iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

16 Karar No :149 KARAR 149 : Mahalleye dönüģen köylerimizin yerleģik alanlarda imar planı yapılıncaya kadar yol geniģliklerinin belirlenmesi ile ilgili konu olumlu karģılanmakla beraber köy yerleģik alanlarındaki farklı yapılaģma olmasından dolayı ileride telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere mahal vermemek için köy yerleģik alanlarının ayrı ayrı analiz edilerek doku ve sokak karakterleri de göz önünde bulundurularak yapılacak olan çalıģmanın sonucunda konunun tekrar değerlendirilmesine Ġmar Komisyon Raporu doğrultusunda iģaret oylamayla oy birliği karar verilmiģtir.

17 Karar No :148 KARAR 148 : Mülkiyeti Urla Belediyesine ait Ġlçenin Denizli Mahallesi Yalı Caddesinde tapunun 1980 ada 3 parselinde bulunan arsanın ve Yalı Caddesi tapunun 21D1B paftasında bulunan deniz kenarındaki kıyı rekreasyon alanının Ankara Üniversitesine tahsis edilmesi incelenmiģ, söz konusu alanların üzerinde yapılacak yapıların projeleri onaylanıp inģaat ruhsatlarının alınmasını takiben 1 yıl içerisinde inģaatlara baģlanması ve 4 yıl içerisinde bitirilmesi, belirtilen süre içerisinde inģaatların tamamlanmaması halinde tahsisin iptal edilmesi kaydıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e ve 75/d maddesine göre baģvuru sahibine ait yetki belgesi eklenerek; Urla Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında iģbirliği protokolü yapılması konusunda Belediye BaĢkanına yetki verilmesine ve bu iģbirliği protokolü kapsamında yukarıda belirtilen yerin 25 yıllık süre ile Ankara Üniversitesine tahsis edilmesine, Ġmar ve Hukuk Ortak Komisyon Raporu doğrultusunda ayrıca Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU nun görüģüne istinaden bu iģbirliği protokolünde yer alan esaslara uygun olarak ibaresinin eklenerek kabulüne iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

18 Karar No :147 KARAR 147 : Meclis Üyesi A.Muzaffer TUNÇAĞ ve Zeki ALDI nın mazeretinin kabulüne iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.