Mesleki tecrübemiz ve finansal gücümüzle, tüm dünya ile rekabet edebilecek kapasitedeki teknik ve idari kadrolarımızla çalışmalarımıza değer katıyor;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mesleki tecrübemiz ve finansal gücümüzle, tüm dünya ile rekabet edebilecek kapasitedeki teknik ve idari kadrolarımızla çalışmalarımıza değer katıyor;"

Transkript

1 Mesleki tecrübemiz ve finansal gücümüzle, tüm dünya ile rekabet edebilecek kapasitedeki teknik ve idari kadrolarımızla çalışmalarımıza değer katıyor; Türkiye nin sınırları aşan gücünün bir simgesi olmaktan gurur duyuyoruz.

2 Türkerler İnşaat Türkerler Enerji Altyapı Emaar Libadiye Kayabeyi Barajı ve Akıncı HES Erenköy Regülatörü ve HES Yayla Regülatörü ve HES Angutlu I-II Regülatörü ve HES Demirci Regülatörü ve HES Kanat Regülatörü ve HES Başköy Barajı Ambar Barajı Mucur Kompresör İstasyonu Doğalgaz Boru Hatları Taşoluk İçme Suyu Tasfiye Tesisi Ulus - Keçiören Metrosu Bağcılar - Güneşli TEM Otoyol Kavşağı İzmir Doğalgaz Dağıtım Projesi Ankara Doğalgaz Dağıtım Şehir Girişi Projesi Üstyapı Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Çiftçi Towers Park Yaşam Mavişehir Ankara Westgate Projesi Ankara Arena Çok Amaçlı Spor Kompleksi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası Kuzey Ankara Etap Çarşamba 672 Konut Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adıyaman Devlet Hastanesi Fatih Sultan Mehmet Han Hastanesi Polis Moral Eğitim Merkezi Enerji Üretimi HES (14 Lisans 428 MW) RES (35 Lisans 1.527,5 MW) JEOTERMAL (4 Lisans 150 MW) TERMİK (609 MW) Elektrik Ticareti Türker Grup Elektrik Doğalğaz İzmirgaz (Dağıtım bcm/yıl kapasite) İnci Doğalgaz İthalat ve İhracat İnci Doğalgaz İletim Angoragaz Doğalgaz Toptan İthalat ve İhracat Turga Doğalgaz İhracat İthalat

3 PPP Hastane Projeleri Su Arıtma ve Dağıtım Diğer Grup Şirketleri Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü (Astaldi - Türkerler Ortaklığı) Türkerler Su Dağıtım (Türkerler - Veolia Su Arıtma Ortak Girişimi) Tekstil Selen Giyim Saten Hazır Giyim Selnes Tekstil Danışmanlık Petrol Petsel Petrol Bilişim TG Teknoloji MTG Soft

4

5 Kazım TÜRKER / Yönetim Kurulu Ba kanı Türkerler İnşaat A.Ş., altyapı ve üstyapı konusunda taahhüt işlerini ve gayrimenkul yatırımlarını gerçekleştirmek üzere 1993 yılında kuruldu. Kısa zaman içinde hayata geçirdiği projelerdeki kaliteli hizmet anlayışıyla inşaat sektöründe önde gelen bir marka olmayı başardı. Sektörel çeşitlilik olarak; yenilenebilir enerji üretimi, enerji ticareti, doğalgaz dağıtımı, gayrimenkul geliştirme, kamu özel sektör işbirliği (PPP), petrol, tekstil ve bilişim konularında iştiraklerimiz bulunmaktadır. Kamu ve özel ihaleler, özelleştirmeler, ortaklıklar, doğalgaz, enerji ve taahhüt projeleri konusunda önemli bir bilgi birikimine ve iş deneyimine sahiptir. Türkiye deki elektrik sektörünün lider firmaları arasında olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerleyen şirketimiz; uluslararası finans kuruluşları ve ortakları ile enerji sektöründe proje geliştirici, yatırımcı, yapımcı ve işletmeci firma olarak etkin rol almaktadır. Bu doğrultuda rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve termik enerji alanındaki çalışmalarımız ve yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Ayrıca, yeni enerji kaynaklarına (güneş, biyokütle, vb.) olan ilgimiz de giderek artmaktadır. Faaliyetlerimizdeki en büyük gücü uzman kadromuz, mesleki tecrübemiz ve finansal kabiliyetimizden almaktayız. Küresel ortamda rekabet edebilecek kapasitedeki teknik ve idari kadrolarımıza olan inancım tamdır. Şundan eminim ki, Türk insanının girişimci ruhu, her türlü zorluğu aşarak bütün projeleri başarıyla tamamlayabilecek niteliktedir. İçinde bulunduğumuz son dönemde, bütün dünya ciddi bir değişim sürecinden geçiyor. Tüm dengeler hızla değişiyor ve yeni bir dünya düzeni yaratılıyor. Biz de bu süreçte yenilenerek ve gelişerek emin adımlarla yerimizi alıyoruz. Uzun yıllardır üzerinde çalışılan, dün hayal gibi görünen çok önemli projeleri hayata geçirmiş olup, gündemdekilerin de sonuçlanması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kuruluşumuz itibariyle, sürekli iyileştirme yoluyla daha da güçlenerek, uzun vadeli yatırımlara öncelik tanıyarak, rekabet gücümüzü artırmaya özen gösteriyoruz. Türkerler olarak, küresel ortamda, inşaat ve enerji projelerimizle ülkemize, çalışanlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz. Özveriyle çalışan tüm kadrolarımıza ve ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

6 1993 yılından bu yana inşaat alanında tamamladığımız birçok proje ile en iyisi olduğuna inandığımız hayalleri yeryüzüne işledik. Halen en iyisini yapmaya devam ediyoruz.

7 inşaat ve yatırım Türkerler İnşaat A.Ş., altyapı ve üstyapı konusunda taahhüt işlerini ve gayrimenkul yatırımlarını gerçekleştirmek üzere 1993 yılında kuruldu. Kısa zaman içinde bitirdiği projelerdeki özen ve titizliğin getirdiği kalite ile inşaat sektöründe lider markalardan biri olmayı başardı. Özellikle gayrimenkul geliştirme, kat karşılığı ve hasılat paylaşımlı yatırımlarının büyüklüğü sebebiyle, Türkerler, Türkiye nin kalkınmasına katkı sağlayan önemli inşaat firmaları arasında yer almaktadır. Faaliyet Alanlarımız Hastane, Otel ve Okul Projeleri Konut İnşaatları ve Akıllı Binalar Turistik Tesisler Özelleştirme ve Kamu Özel Ortaklığı Projeleri Gayrimenkul Geliştirme Projeleri Otoyollar, Köprüler ve Kavşaklar Hafif Raylı Sistem, Metro ve Tramvay Sistemleri Deniz Yapıları Barajlar, Hidroelektrik Santralleri ve Sulama Projeleri Doğalgaz Boru Hatları Doğalgaz Şehir Dağıtım Projeleri Su Arıtma Tesisleri Su Dağıtım Projeleri Şehir Şebekeleri (doğalgaz, su, elektrik)

8 çiftçi towers İşveren : Çiftçiler Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık İnş. Tic. A.Ş. -Türkerler Holding A.Ş. Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : İstanbul - Türkiye Başlangıç Tarihi : Haziran 2011 Tamamlama Tarihi : Haziran 2014 Proje Özellikleri: Ortağı olduğumuz Çiftçi Towers Projesi; İstanbul un en değerli lokasyonu olan Zincirlikuyu da, m² tabana oturan zemin altında 10 kat ve zemin üstünde, 45 er katlı iki kuleden oluşmakta olup toplam m² inşaat alanına sahiptir. Projemizde, yaklaşık araçlık otopark, m² rezidans, m² ofis, m² AVM, depo ve teknik kat alanları bulunmaktadır. Projenin tasarımı İngiliz John McAslan tarafından hazırlanmıştır. Dış cephesi alüminyum ve terracotta panel sistemle kaplanacaktır. Isıtma ve soğutma merkezi sistem ve fancoillerle sağlanacaktır.

9 09

10 park yaşam mavişehir İşveren : Emlak GYO Yüklenici : Türkerler - Durmaz - İzka Ortaklığı Yer : İzmir - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Proje Özellikleri: m² alanda, sahile ve hafif raylı metro istasyonuna 2 dakika uzaklıktaki Park Yaşam Mavişehir, m² inşaat alanı içerisine kurulu 521 konut, 184 ofis ve AVM den oluşmaktadır. Konutlar; 7 blokta 27 farklı tip daireden oluşmaktadır. Proje içerisinde bir adet açık ve bir kapalı yüzme havuzu, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası ve çocuk oyun alanları bulunmaktadır.

11 11

12 emaar libadiye İşveren : Emaar Turkey Yüklenici : Makyol - Türkerler Adi Ortaklığı Yer : İstanbul - Türkiye Sözleşme Tarihi : Planlanan Bitiş Tarihi : Sözleşme Bedeli : USD Proje Özellikleri: Yeni İstanbul adıyla faaliyete geçmesi planlanan projede 52 m. derin temel kazısı ve iksa işleri yapılmıştır m³ hafriyat yapılan projede m. lik ankraj çalışması yapılıp m. fore kazık çakılmıştır.

13 13

14 ankara westgate projesi İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Proje Özellikleri: m² arazi üzerinde m² inşaat alanı olan proje, Ankara nın hızla gelişen en değerli aksı Eskişehir Yolu üzerindedir. Metroya 2 dakika mesafede olan Ankara Westgate, m² konut ve rezidans (495 adet), m² ofis, 180 odalı business otel ( m²) ve m² lik ticaret birimlerinden oluşacaktır.

15 15

16 ankara etlik entegre sağlık kampüsü İşveren : Sağlık Bakanlığı - Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı Yatırımcı ve Yüklenici : Astaldi - Türkerler Ortaklığı Yer : Ankara - Türkiye Sözleşme İmza Tarihi : Yatırım / İşletme Süresi : 42 Ay / 25 Yıl Yatırım Bedeli : TL Proje Özellikleri: Dünyanın en büyük entegre hastane kampüsü olan Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, m² lik bir arazi üzerinde inşa edilecektir m² kapalı alanlı ve yatak kapasiteli hastanelerden oluşmaktadır. Kamu özel ortaklığı (PPP) modelinin Türkiye deki en büyük uygulamasıdır. Proje kapsamında ana hastane, rehabilitasyon hastanesi, yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü binası, oteller, alışveriş merkezleri ve ticari alanlar bulunacaktır. Ana hastane içinde; genel branşlar, ortopedi ve nörolojik bilimler, kalp damar, çocuk, kadın doğum ve onkoloji hastaneleri ile 100 ü aşkın ameliyathane hizmet verecektir. Projenin nihai hedefi; ülkemize ve çevre ülkelere uluslararası kalitede ve kesintisiz bir sağlık hizmetini en son teknolojiyi kullanarak sunmaktır.

17 17

18 samsun 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Samsun - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: Toplam m² inşaat alanı üzerine kurulu 400 yataklı hastanede hava acil hizmeti verilmekte olup 1 yoğun bakım ünitesi, 16 ameliyathane ve 3 konferans salonu mevcuttur. Proje; TOKİ tarafından örnek gösterilen bir uygulama olarak seçilmiş ve En İyi Çalışma Ödülü almıştır.

19 19

20 kayabeyi barajı ve akıncı hes projesi İşveren : Pelin Enerji A.Ş. Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ardahan - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Yatırım Bedeli : USD Proje Özellikleri: Türkerler Holding yapım ve yatırımı olan RCC gövdeli ( m³) hidroelektrik santrali 145 m yüksekliğinde olacaktır. Projede toplam 77,5 MW kurulu güç ile 344 GWh/yıl enerji üretimi gerçekleştirilecektir.

21 yayla regülatörü ve hes projesi İşveren : Egeli Enerji A.Ş. Yükyenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Artvin - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Yatırım Bedeli : USD 21 Proje Özellikleri: Türkerler Holding yapım ve yatırımı olan Nehir tipi hidroelektrik santrali projesinde toplam 5,1 MW kurulu güç ile 22,26 GWh/yıl enerji üretimi gerçekleştirilecektir.

22 başköy barajı İşveren : Devlet Su İşleri Yüklenici : ASKA - Türkerler Ortaklığı Yer : Erzurum - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: Müteahhitliğini Türkerler İnşaat A.Ş nin üstlendiği Erzurum un Başköy Çayı üzerinde kurulacak sulama projesi kapsamında, m 3 kil dolgusu çekirdekli, kaya dolgulu 101 m. yüksekliğinde baraj inşaatı yapımı gerçekleştirmektedir.

23 ambar barajı İşveren : Devlet Su İşleri Yüklenici : Yöntaş - Türkerler Ortaklığı Yer : Diyarbakır - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL 23 Proje Özellikleri: Taahhüdünü Türkerler İnşaat A.Ş nin üstlendiği sulama projesi kapsamında gövdesi m 3 kil dolgusu çekirdekli, m 3 kum çakıl dolgulu olan 45 m. yüksekliğinde baraj inşaatı yapımı gerçekleştirmektedir.

24 ankara arena çok amaçlı spor kompleksi İşveren : Ankara Büyükşehir Belediyesi Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: Dünya Basketbol Şampiyonası na da ev sahipliği yapan, FIBA onaylı çok amaçlı spor kompleksi, m² inşaat alanı üzerine kurulu i protokol koltuğu olmak üzere; toplam seyirci kapasitesine sahiptir. Cityscape Global 2011 kapsamında Mies van der Rohe ödüllerine aday gösterilen Ankara Arena Çok Amaçlı Spor Salonu projesi; Community Built - Kamusal Yapılar kategorisinde Highly Commended statüsünde ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

25 ankara büyükşehir belediyesi başkanlık hizmet binası İşveren : EGO Genel Müdürlüğü Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL 25 Proje Özellikleri: Akıllı bina teknolojilerinin üst düzeyde kullanıldığı proje, m² inşaat alanı üzerine kurulu 26 katlı hizmet binası ve ek binalardan oluşmaktadır.

26 erenköy regülatörü ve hes projesi İşveren : Nehir HES A.Ş. Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Artvin - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Yatırım Bedeli : USD Proje Özellikleri: Nehir tipi hidroelektrik santral inşaatının yapım ve yatırımını üstlendiğimiz projede toplam 22,5 MW kurulu güç olmak üzere, 87 GWh/yıl enerji üretimi gerçekleştirilmektedir.

27 angutlu I-II regülatörü ve hes İşveren : T.G. Elektrik A.Ş. Yükyenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Giresun - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Yatırım Bedeli : USD Proje Özellikleri: 27 Yapım ve yatırımını üstlendiğimiz Angutlu HES projesi, Giresun ili Dereli ilçesi sınırları içindeki Aksu Deresi üzerine iki kademeli olarak inşa edilmektedir. Angutlu I HES; bir regülatör, m. tünel, 3 kademeli Francis tipi türbin ve santral binasından oluşacaktır. Angutlu II HES ise bir regülatör, m. tünel, 3 üniteli Francis tipi türbin ve santral binasından oluşmaktadır.

28 demirci regülatörü ve hes İşveren : Demirci Enerji A.Ş. Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Kastamonu - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Yatırım Bedeli : USD Proje Özellikleri: Yapım ve yatırımını üstlendiğimiz, Kastamonu ilindeki Gökırmak üzerine inşa edilen Demirci Regülatörü ve HES üretim tesisi; talvegden 5 m., temelden 8 m. yüksekliğinde ve dolgu gövdeli regülatör tipindedir m. uzunluğunda iletim kanalı, yükleme havuzu, 220 m. uzunluğunda cebri boru, 3 üniteli Francis yatay eksenli türbin ve santral binasından oluşmaktadır.

29 kanat regülatörü ve hes İşveren : Türkerler Enerji Yatırım Üretim İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Giresun - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Yatırım Bedeli : USD 29 Proje Özellikleri: Giresun ili, Dereli ilçesi sınırlarında bulunan, Aksu Deresi ve onun bir kolu olan Dereli Deresi üzerinde inşa edilmekte olan Kanat Reg. ve HES üretim tesisi; bir regülatör, m. uzunluğunda enerji tüneli, m. uzunluğunda bir iletim tüneli ve santral binasından oluşacaktır yılında lisansı alınmış bulunan projenin kurulu gücü 13,3 MW olup yıllık 49,2 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. Projenin inşaat çalışmaları devam etmektedir.

30 adıyaman 400 yataklı devlet hastanesi İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Adıyaman - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: m² inşaat alanı üzerine kurulu olan 400 yataklı hastane, 4 yoğun bakım ünitesi, 20 ameliyathane ve 1 konferans salonuna sahiptir.

31 mucur kompresör istasyonu İşveren : BOTAŞ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Mucur, Kırşehir - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : USD 31 Proje Özellikleri: Mevcut Gebze Kompresör İstasyonunun sökülmesi ve Doğu Anadolu dan gelen iletim hattı üzerine taşınması neticesinde yeni bir kompresör istasyonu kurulmasıdır.

32 taşoluk içme suyu tasfiye tesisi İşveren : İSKİ Genel Müdürlüğü Yüklenici : Türkerler - Güriş Ortaklığı Yer : İstanbul - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Tamamlanma Bedeli : ,42 TL Proje Özellikleri: Toplam m² inşaat alanı üzerine kurulu olan projenin kapasitesi m³/gün dür.

33 kuzey ankara 11. etap İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL 33 Proje Özellikleri: m² inşaat alanı üzerine kurulu 610 konut ve sosyal altyapı ünitelerini içeren proje; 13 blok, ticaret merkezi, otopark, spor tesisleri, cami ve yeşil alanlardan oluşmaktadır.

34 kuzey ankara 16. etap İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: m² inşaat alanı üzerine kurulu 512 konut ve sosyal altyapı ünitelerini içeren proje; 13 blok, otopark, ilköğretim okulu, spor tesisleri, cami ve yeşil alanlardan oluşmaktadır. bağcılar-güneşli tem otoyol kavşağı İşveren : İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüklenici : Limak - Türkerler Ortaklığı Yer : İstanbul - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : ,93 TL Proje Özellikleri: Anayol ve bağlantılarının yapıldığı projede dere ıslahıyla birlikte 3 köprü, 1 üst geçit, 2 alt geçit köprüsü yapılarak mevcut 2 köprünün iyileştirilme çalışmaları ve yol gövdesinde mevcut olan tesislerin deplasmanı yapılmıştır.

35 ulus-keçiören metrosu İşveren : Ankara Büyükşehir Belediyesi Yüklenici : Türkerler - Limak Ortaklığı Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : USD Proje Özellikleri: m. hat uzunluğuna sahip m. lik tünel delme çalışması, 6 istasyon kazısı, 490 m. aç kapa m. tbm m. konvansiyonel sistem yapılmıştır. 35

36 çarşamba 672 konut İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Samsun - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: Toplam m² inşaat alanı üzerine kurulu projede 672 konut ve sosyal altyapı tesislerinin inşaatı gerçekleştirilmiştir.

37 kuzey ankara 2. etap İşveren : TOKİ Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : TL Proje Özellikleri: Toplam m² inşaat alanı üzerine kurulu 755 konut ve sosyal altyapı ünitelerinin gerçekleştirildiği proje; 6 adet 13 katlı, 7 adet 6 katlı blok ve 1 adet anaokulundan oluşmaktadır. 37

38 fatih sultan mehmet han hastanesi İşveren : Keçiören Belediyesi Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Proje Özellikleri: Tüm gerekli servis sistemlerinin yapıldığı proje, 1 yoğun bakım ünitesi, 3 ameliyathane, doğum odalarıyla birlikte 5 adet hasta ve misafir asansöründen oluşmaktadır. polis moral eğitim merkezi İşveren : İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yer : İstanbul - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Proje Özellikleri: 5 yıldızlı otel standardında hazırlanan proje, 200 yatak kapasiteli olup 3 spor merkezi, 3 restoran ve 2 adet konferans salonundan oluşmaktadır.

39 izmir doğalgaz dağıtım projesi İşveren Yüklenici Yer : İzmirgaz A.Ş. : Türkerler İnşaat A.Ş. : İzmir - Türkiye Proje Özellikleri: Proje kapsamında yer alan İzmir Merkez, Konak, Karşıyaka, Bornova, Buca, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Aliağa, Kemal Paşa, Menemen, Torbalı, Menderes ve Tire ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için İzmir Doğalgaz Dağıtım Lisansı Türkerler in de ortak olduğu İzmirgaz Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ye tarihinde 30 yıllık bir süre için verilmiştir. 300 milyon dolarlık bir yatırım öngörülen proje çerçevesinde; mühendislik ve tasarım hizmetleri, altyapı inşaatları, regülatör tesislerinin yapımı Türkerler İnşaat A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 240 km çelik boru hattı, km polietilen ana hat, adet servis hattı ve 90 adet bölge regülatörü yapımı tamamlanmıştır. 39

40 ankara doğalgaz dağıtım şehir girişi projesi İşveren : EGO Genel Müdürlüğü Yüklenici : Türkerler İnşaat A.Ş. Yer : Ankara - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Sözleşme Bedeli : ,51 USD Proje Özellikleri: 90 km. doğalgaz boru hattı çalışmasının yapıldığı projede m³/s ve m³/s kapasiteli Ankara şehir girişi basınç düşürme istasyonları kurulmuştur.

41 anadolu (95) ümraniye doğalgaz iletim hattı İşveren Yer : İGDAŞ : İstanbul - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Proje Özellikleri: Yukarı Dudullu kentsel dağıtım şebekesi ve konut bağlantılarının yapıldığı projede 90 km. doğalgaz bağlantı hattıyla birlikte doğalgaz altyapı inşaatı yapılmıştır. 41 anadolu (106) beykoz çelik hattı İşveren Yer : İGDAŞ : İstanbul - Türkiye Başlangıç Tarihi : Tamamlama Tarihi : Proje Özellikleri: 20 km. lik çelik boru hattından oluşan projede doğalgaz altyapı inşaatı gerçekleştirilmiştir.

42 su arıtma ve dağıtım Dünyanın en büyük su arıtma firmalarından Veolia ile 2011 de aldığımız ortak girişim kararıyla Türkiye deki su arıtma ve su dağıtım projelerini beraber gerçekleştiriyoruz. Avrupa Birliği Farmakopisi nde belirtilen kimyasal ve bakteriyolojik limitlerle uyumlu arıtılmış su için belirlenen standartlar çerçevesinde, çevreci bakış açımızla doğru kaynak seçimi yaparak zamanla ortaya çıkabilecek telafi edilemez sonuçların önüne geçiyor, yüksek teknoloji ve kaliteyi yerel fiyat avantajıyla sunuyoruz.

43 43

44 Yenilenebilir, sürdürülebilir, ekonomik, çevre dostu ve yerli enerjinin izinden gidiyor, Ar-Ge faailyetlerimizle enerji alanındaki çalışmalarımıza hareket kazandırıyoruz.

45 enerji Ekonomimizin büyümesiyle birlikte gerçekleşen enerji talebindeki artış ve enerji üretiminde yerli, yenilenebilir kaynaklara öncelik verilmesi; sektörün lider firmaları arasında olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerleme istekliliğimizi artırıyor. Hayata geçirdiğimiz yenilenebilir enerji projelerinde uluslararası finans kuruluşları ve ortakları ile enerji sektöründe etkin bir rol üstleniyoruz. Uluslararası bağlantıları güçlü olan bir enerji ticareti ağı kurmak için çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz. Faaliyet Alanlarımız Enerji Üretimi Rüzgar Enerjisi Hidroelektrik Enerjisi Jeotermal Enerji Termik Enerji Elektrik Ticareti Doğalgaz İletim İthalat İhracat

46 Bir yelkenlinin hareket ettirilmesiyle başlayan yıllık serüveni sürdürüyor, son teknolojik trendlerin izinden giderek en uygun yerlerde rüzgara hükmediyor, onu enerjiye dönüştürüyoruz. rüzgar enerjisi Dünya ve özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de rüzgar enerjisi sektörünün sağlıklı oluşumu ve hızlı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, kapsamlı çalışmalarla hazırlanan 67 proje için 1 Kasım 2007 tarihinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu na (EPDK) farklı bölgelerde yer alan yaklaşık MW kapasiteli başvuru yapılmıştır. EPDK ile diğer kurumların teknik ve idari değişiklik kararları neticesinde; 59 proje, toplam 3.432,5 MW için detaylı geliştirme çalışmaları devam etmiştir. Bu projelerden tekli başvuru olarak lisanslananlar ve yarışmalar sonucu uygun bulunanların portföy dahilinde toplamı MW a yaklaşmıştır. Lisanslama ve yatırım süreci devam ederken yatırım ve ortaklık görüşmelerine konu olan portföyümüzdeki 1.527,5 MW lık rüzgar enerjisi projeleri, Türkiye rüzgar enerjisi pazarının yaklaşık % 18 ini oluşturmaktadır. Türkiye nin elektrik enerjisi ihtiyacını güvenilir ve doğayla uyumlu şekilde karşılamak için, yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan rüzgar enerjisi yatırımlarımızla sektörün önde gelen enerji firmalarından biri olmayı hedefliyoruz. (* tarih itibariyle EPDK web sayfasında yayınlanan RES lisans ve uygunluk bilgileri uyarınca)

47 Rüzgar Enerjisi Projeleri Lisanslı Projeler Uluborlu RES Isparta 60 MW Gölmarmara RES Manisa 45 MW Zonguldak RES Zonguldak 120 MW Gölyaka RES Düzce 15 MW Meryem RES Bilecik 30 MW Türkeli RES Sinop 30 MW İncesu RES Afyon 10 MW Afyon 2 RES Afyon 88 MW Sandıklı RES Afyon 12 MW Kandıra RES Kocaeli 49 MW Çakıl RES İstanbul 52,5 MW TEKLİ BAŞVURULAR 511,5 MW Kirazlı RES İzmir 50 MW Söke RES Aydın 104 MW Gökdağ RES Kocaeli 10 MW Bozüyük RES Bilecik 90 MW Geyve RES Sakarya 50 MW Ömerli RES İstanbul 100 MW Yenihisar RES Aydın 20 MW TEİAŞ YARIŞMALARINDAN KAZANILAN: TOPLAM: Yuvacık RES Kocaeli 120 MW Pamukova RES Sakarya 20 MW M. Şevket Paşa-2 RES İstanbul 100 MW Tire RES İzmir 50 MW Kalfaköy RES Balıkesir 10 MW Şapdağı RES Balıkesir 55 MW M. Şevket Paşa-1 RES İstanbul 8 MW Korudağı RES Tekirdağ 3 MW YARIŞMADAN ALINAN 790 MW Uygunluk Onaylı Projeler Şile RES İstanbul 50 MW Adapazarı RES Sakarya 80 MW Çandır RES Edirne 10 MW Pazarköy RES Balıkesir 44 MW Gelibolu RES Çanakkale 30 MW Barbaros RES Tekirdağ 12 MW UYGUNLUK KARARI 226 MW MW 1.527,5 MW 47

48 Nehirler boyunca akan suyu takip ediyor, aktığı yerde enerjiye çeviriyoruz.

49 hidroelektrik enerjisi 49 Türkiye nin yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi sürecinde işletmede olan, inşaatı devam eden ve lisans çalışmaları süren 428 MW kapasiteli hidroelektrik santral projelerinin sahibi olarak, Türkiye deki elektrik sektörünün lider firmaları arasında olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerliyoruz. Uluslararası finans kuruluşları ve ortaklarımız ile enerji sektöründe proje geliştirici, yatırımcı, yapımcı ve işletmeci olarak etkin bir rol üstleniyoruz. Artvin deki Erenköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali 22,5 MW kurulu güçle Ekim 2010 da üretime başladı. İnşaatı devam eden projelerle birlikte 150 MW a yakın güçteki yeni hidroelektrik tesislerimizi de kısa bir süre içerisinde devreye almayı hedefliyoruz.

50 erenköy regülatörü ve hes İlk enerji üretim tesisimiz olan Erenköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santral projesi 2010 yılında hayata geçirildi. Proje, Türkiye nin elektrik arzına katkı sağlarken, inşasında kullanılan yenilikçi yöntemler ile dikkat çekicidir. Artvin ili Borçka ilçesindeki Murgul Çayı üzerinde 2 yıldan kısa sürede tamamlanan ve 22,5 MW gücünde tesis edilen Erenköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santral projesinin her yıl ortalama 87 GWh elektrik üretmesi planlanmaktadır. Projenin inşaatı aşamasında, Türkerler, müteahhitlik tecrübesini de başarıyla sahaya yansıtmıştır. Projenin inşaatı kapsamında; m. tünel, regülatör inşaatı, yükleme havuzu, cebri boru hattı, santral binası, 9 km. enerji nakil hattı inşaatı yapılmıştır. kayabeyi barajı ve akıncı hes Proje, Ardahan ili Çıldır ilçesi sınırları içinde, Kura Nehri üzerinde yer almaktadır. Tesis; talvegden 145 m. yüksekliğinde, m³ dolgu hacminde ve silindirle sıkıştırılmış beton baraj olup, 6 m. çapında ve 360 m. uzunluğunda derivasyon tüneli, m. uzunluğunda ve 4 m. çapında enerji tüneli, denge bacası ve santral binasından oluşmaktadır. Kurulu gücü 77,5 MW olan tesiste, yıllık 343,7 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. İnşaatı devam eden projenin, 2013 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

51 yayla regülatörü ve hes Proje, Artvin ili Murgul ilçesinde yer almaktadır. Tesis; Murgul Çayı üzerine inşa edilecek bir regülatör, m. uzunluğunda enerji tüneli, denge bacası ve santral binasından oluşmaktadır. Kurulu gücü 5,1 MW olan tesiste, yıllık 22,26 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır yılında lisansı alınan projenin inşaatı devam etmekte olup, 2012 yılında tamamlanması planlanmaktadır. 51 angutlu I-II regülatörü ve hes Angutlu HES projesi; Giresun ili Dereli ilçesi sınırları içinde, Aksu Deresi üzerinde bulunmaktadır. Angutlu HES iki kademeli olarak inşa edilmektedir. Angutlu I HES; bir regülatör, m. tünel, 3 üniteli Francis tipi türbin ve santral binasından oluşmaktadır. 15 MW kurulu gücünde olup, yıllık 54,47 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. Angutlu II HES ise bir regülatör, m. tünel, 3 üniteli Francis tipi türbin ve santral binasından oluşmaktadır. 9,25 MW kurulu gücünde olup, yıllık 34,07 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır yılında lisansı alınan projenin inşaatına başlanmıştır.

52 çayırlı regülatörü ve hes Çayırlı Regülatörü ve HES projesinin; Ardahan ili, Merkez ilçesi sınırlarında bulunan Kura Nehri üzerinde inşası planlanmaktadır. Proje; m. uzunluğunda bir iletim kanalı, regülatör ve santral binasından oluşacaktır. Tesisin kurulu gücü 5,5 MW olup, yıllık 13,6 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. taşköprü regülatörü ve hes 2008 yılında lisansı alınmış olan Taşköprü Regülatörü ve HES üretim tesisi; Artvin ili Borçka ilçesi Aralık Deresi üzerinde inşa edilecek bir regülatör, m. uzunluğunda tünel, 748 m. uzunluğunda iletim kanalı ve santral binasından oluşacaktır. Kurulu gücü 16,4 MW olan tesiste, yıllık 56,8 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır.

53 demirci regülatörü ve hes Kastamonu ilinde, Gökırmak üzerine inşa edilmekte olan Demirci Regülatörü ve HES üretim tesisi; talvegden 5 m., temelden 8 m. yüksekliğinde ve dolu gövdeli regülatör tipindedir m. uzunluğunda iletim kanalı, yükleme havuzu, 220 m. uzunluğunda cebri boru, 3 üniteli Francis yatay eksenli türbin ve santral binasından oluşacaktır. Tesisin kurulu gücü 12,06 MW, yıllık 59,1 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır yılında lisansı alınan projenin inşaatına başlanmış olup inşaat çalışmaları devam etmektedir. 53 kanat regülatörü ve hes Giresun ili, Dereli ilçesi sınırlarında bulunan, Aksu Deresi ve onun bir kolu olan Dereli Deresi üzerinde inşa edilmekte olan Kanat Reg. ve HES üretim tesisi; bir regülatör, m. uzunluğunda enerji tüneli, m. uzunluğunda bir iletim tüneli ve santral binasından oluşacaktır yılında lisansı alınmış bulunan projenin kurulu gücü 13,3 MW olup yıllık 49,2 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. Projenin inşaat çalışmaları devam etmektedir.

54 dilektaşı I-II barajı ve hes Projenin iki kademeli inşa edilmesi planlanmaktadır. Hakkari ilinde, Zap Suyu havzasında ve Nehil Çayı üzerinde inşa edilecektir. Dilektaşı-I Barajı ve HES projesi, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu bir baraj olup barajın gövde hacmi m³, talvegden yüksekliği 73 m. olacaktır. 304 m. uzunluğunda, 7 m. çapında derivasyon tüneli, 3,5 m. çapında m. uzunluğunda enerji tüneli bulunacaktır. Dilektaşı-I Barajı ve HES projesi 30 MW kurulu gücünde olup projenin yıllık 85,6 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. Dilektaşı-II Barajı ve HES projesinde ise; talvegden 21 m. yüksekliğinde bir regülatör, 3,60 m. çapında, m. uzunluğunda bir iletim tüneli olacaktır. Dilektaşı-II Barajı ve HES projesi 100 MW kurulu gücünde olup pojenin yıllık 255,4 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. mut barajı ve hes Mersin ili, Mut ilçesi sınırları içerisinde bulunan, Göksu Nehri üzerinde inşası planlanan proje; kil çekirdekli kaya dolgu gövde ve baraj mansabına can suyu verilmesi amacıyla tesis edilecek olan bir etek santrali ve ana santral binasından oluşacaktır. Tesisin kurulu gücü 92 MW olup, yıllık 229,4 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır.

55 hidronehir I regülatörü ve hes Hidronehir I Regülatörü ve HES projesi, Kastamonu iline bağlı, Tosya ilçesinin doğusunda yer almaktadır. Devrez Çayı üzerinde inşa edilmesi planlanan proje; m. ve m. uzunluklarında iki iletim kanalı, 352 m. ve 300 m. uzunluğunda iki iletim tüneli, regülatör ve santral binasından oluşacaktır. Tesisin kurulu gücü 10,1 MW olup, yıllık 29,4 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır. 55 hidronehir II regülatörü ve hes Hidronehir II Regülatörü ve HES projesi, Çorum iline bağlı, Kargı ilçesinin güneybatısında yer almaktadır. Devrez Çayı üzerinde inşa edilmesi planlanan proje; m. ve m. uzunluklarında iki iletim kanalı, 66 m. uzunluğunda iletim tüneli, regülatör ve santral binasından oluşacaktır. Tesisin kurulu gücü 15 MW olup, yıllık 44,7 GWh elektrik üretilmesi planlanmaktadır.

56 Yer altında kalan ısıyı en güvenilir yöntemleri kullanarak, son gelişmelerin izinden giderek yeryüzüne çıkarıyor; enerjiye çeviriyoruz.

57 jeotermal enerji Temiz, çevre dostu, yenilenebilir bir enerji kaynağı olması nedeniyle ülkemiz jeotermal enerji açısından şanslı ülkelerden biridir. Türkiye, dünyanın en yüksek 7. jeotermal potansiyeline sahip olup yaklaşık MW potansiyel kapasitesi ile Avrupa da 1. sıradadır. Türkerler, çalışma kapasitesi ile en verimli kaynak olan jeotermal enerji alanında; Manisa Alaşehir sınırlarında yer alan dört farklı jeotermal arama ruhsatı ile Şubat 2011 tarihinde sondajlı arama faaliyetine başlamıştır. İlk kuyularda elde edilen başarılı sonuçları takiben, binary tesislerle enerji üretim yatırımları için çalışmalara devam edilmektedir. Bu bölgelerde 150 MW lık kurulu güce erişilmesi, yıllık 1,26 milyon kwh enerji üretilmesi ve projenin ilk aşamasının 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

58 termik enerji Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 04 Nisan 2012 tarihli kararı ile ES-ES Elektrik Üretim A.Ş. nin tesisine 49 yıl süre ile lisans verilmesini uygun bulmuştur. Eskişehir ili, Merkez İlçesi, Muttalip Köyü nde kurulacak olan doğalgaza dayalı kombine çevrim santrali, 609 MW kurulu gücünde ve yılda yaklaşık 4,8 milyar kwh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacaktır. Projeyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme Uygunluk Belgesi nin alınması ile birlikte mühendislik ve makine-ekipman tedarik faaliyetleri eş zamanlı yürütülmektedir. Tesisin 2016 yılında ticari işletmeye başlaması planlanmaktadır.

59 elektrik ticareti Türkerler Elektrik Toptan Satış Şirketi, 2011 yılında edinmiş olduğu lisansıyla elektrik piyasasında pazarın lider firmaları arasında olmayı hedeflemektedir. 59 Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi ne iletilen üretiminin yanı sıra, serbest tüketicilerin ihtiyaçlarına da cevap verebilmek arzusuyla, yenilikçi ve güvenilir bir biçimde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede Türkerler; yenilenebilir enerji üretimindeki geniş kabiliyetiyle, karbon emisyonu hassasiyeti olan tüketicilerin öncelikli tercihi haline gelmektedir.

60 Doğalgaz dağıtım ve temin projelerimizle yuvalara sıcak mutluluklar katıyor, ülke üretimine hız kazandırıyoruz.

61 doğalgaz Türkiye nin komşu olduğu ülkelerin zengin doğalgaz rezervlerine sahip olması, çevresel faktörler ve birincil enerji kaynaklarını çeşitlendirme politikaları, doğalgazın Avrupa ya taşınmasında ve ticaretinde ülkemizin önemli bir ülke konumuna gelmesine katkı sağlamıştır. Türkerler, doğalgaz sektörünün serbestleştirilmesi politikalarına paralel olarak doğalgazın ithalat, depolama, ihracat, satış ve dağıtımında çalışmalarını sürdürmektedir.

62 izmirgaz Proje kapsamında yer alan İzmir Merkez, Konak, Karşıyaka, Bornova, Buca, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Aliağa, Kemal Paşa, Menemen, Torbalı, Menderes ve Tire ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için İzmir Doğalgaz Dağıtım Lisansı Türkerler in de ortak olduğu İzmirgaz Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ye tarihinde 30 yıllık bir süre için verilmiştir. 300 milyon dolarlık bir yatırım öngörülen proje çerçevesinde; mühendislik ve tasarım hizmetleri, altyapı inşaatları, regülatör tesislerinin yapımı dahil tüm doğalgaz şebekesinin işletmesi, abone, satış ve servis hizmetleri sunulmaktadır. Yatırım süresinin tamamlanmasıyla birlikte, gaz tüketiminin 6,5 milyar m³/yıl a ve 1 milyondan fazla müşteriye ulaşması hedeflenmektedir.

63 inci doğalgaz Ülkemizin doğalgaz ihtiyacının karşılanabilmesi için Türkerler İnşaat A.Ş. ve Crescent Petroleum tarafından İnci Doğalgaz İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş. ve İnci Doğalgaz İletim Sanayi ve Ticaret A.Ş. kurulmuştur. İnci Doğalgaz İthalat İhracat ve İletim Şirketleri tarafından, doğalgaz piyasasında faaliyette bulunmak üzere EPDK ya 30 yıl süre ile İthalat Lisansı ve İletim Lisansı için başvuruları yapılmıştır. İnci Doğalgaz İthalat İhracat ve İletim Şirketlerinin, EPDK tarafından lisanslandırılmaları neticesinde Türkiye ye, Nabucco, ITGI ve TAP projelerine ve komşu ülkelere gaz temini mümkün hale gelecektir. turga doğalgaz 63 TURGA Doğalgaz İthalat Sanayi Ticaret A.Ş.; enerji köprüsü olma yolunda ilerleyen ülkemizde; ilk etapta Türk-Yunan boru hattıyla, Nabucco ve diğer ihraç boru hatları ile Türkiye den doğalgaz ve LNG tedarik, ihraç edilmesine yönelik faaliyet gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur.

64 Şirketimizin başlangıç ve gelişme aşamalarında kurulmuş olan tekstil, petrol ve bilişim alanlarındaki şirketlerimizle gücümüze güç katıyoruz.

65 grup şirketleri

66 tekstil Türker Ailesi, tekstil alanıyla ticarete ilk adımı atmış olup bünyesinde 3 ayrı firma ile faaliyetlerini sürdürmektedir yılında Ankara da kurulan Selen Giyim, aylık parça üretim kapasitesi ve bilgisayarlı dikiş makinelerinden oluşan imalat parkı ile faaliyetlerine devam etmektedir. Selen Giyim ürünleri Türkiye de 50 farklı şehirde, yurt dışında ise Rusya ve B.A.E. de bulunan seçkin mağazalarda satılmaktadır yılında Ankara da kurulan Saten Giyim, bayan dış giyimi konusunda hizmet vermektedir. Firma aylık parça üretim kapasitesine sahiptir yılında faaliyete başlayan Selnes, Advansa işbirliği ile özel üretim kumaşlarını yurt dışından ithal ederek Türkiye deki kurumlara kıyafet dikimi ve tasarımı yapmaktadır.

67 petrol bilişim 2003 yılında Ankara da kurulan Petsel Petrol İnşaat Turizm Gıda Maden İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti., petrol ve petrol ürünleri başta olmak üzere enerji piyasasında hizmet vermektir yılında Ankara da kurulan TG Teknoloji Sistemleri A.Ş., firmalara uygun sistem seçimi ve entegrasyonu başta olmak üzere çağın gereklerine uygun danışmanlık ve dış kaynak kullanımı hizmetlerini sunmaktadır. 67

68 Sosyal sorumluluk bilinciyle eğitime kesintisiz destek veriyoruz.

69 sosyal sorumluluk

70 Eğitime kesintisiz destek kapsamında, Aydınlık bir gelecek için tam destek! sloganıyla inşa ettiğimiz 1000 ve 800 öğrenci kapasiteli ilköğretim okullarında yeni nesillere eğitim olanağı sağladık. Türkiye genelindeki okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 100 temel eser içerisinde yer alan kitaplardan adet bastırarak bu kitapların ülkemizin çeşitli bölgelerindeki okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilere ulaşmasını sağladık. Türkiye nin kalkınmasında en önemli etken olan eğitim alanında sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, inşa edilmiş Türker ve Türkerler İlköğretim Okullarına ek olarak Azizli Bağlar Köyü ilköğretim okulunun yapımına başlanmıştır.

71 71

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü

Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı Göl Alanı Genel Görünümü Ermenek Barajı nın Konumu Ermenek Barajı tamamlanma tarihi itibari ile Türkiye deki en yüksek barajdır. Ermenek Barajı Avrupa nın en yüksek 6. barajıdır. Ermenek

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

ÇORUH NEHRİ GENEL GELİŞME PLANI BOYKESİTİ

ÇORUH NEHRİ GENEL GELİŞME PLANI BOYKESİTİ TMMOB 2. Su Politikaları Kongresi 33 ÇORUH HAVZASI PROJELERİ Sezai SUCU Bölge Müdürü DSİ 26. Bölge Müdürlüğü, Artvin Talha DİNÇ İnşaat Mühendisi ÖZET Ülkemiz sınırları içerisinde Bayburt ilinde doğan ve

Detaylı

Geleceğe sözümüz var!

Geleceğe sözümüz var! Geleceğe sözümüz var! Bilgi ve deneyim, dört dörtlük koordinasyonun yanı sıra kusursuz zamanlama ile birleştiğinde sonuç mükemmeldir! ENERJİSİNİ BİZDEN ALTINDAĞ İNŞ. TAAH. TİC. İTH. İHR. LTD. ŞTİ. KAYA

Detaylı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı Kocaeli nde 3 bin 505 kilometrekarelik alanda yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa ve 596 bin aboneye hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü nün tamamen öz kaynaklarıyla yapacağı Kandıra

Detaylı

Geleceği İnşa Ediyoruz

Geleceği İnşa Ediyoruz Geleceği İnşa Ediyoruz ARD HOLDİNG bünyesinde bulunan ARD İNŞAAT, İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım alanında faaliyet göstermektedir. ARD HOLDİNG şirketler grubunun diğer faaliyet alanları arasında Bilişim,

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR MAYIS Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat mayıs ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 513 milyon sm3, %15,92 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

NOKTASAL PROJE MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK İNŞAAT MİMARLIK EĞİTİM SAN.. VE TİC. LTD. ŞTİ. NOKTASAL PROJE su mühendisliği ve enerji alanında kadrosu ve deneyimi ile hem kamu, hem de özel sektör müşterilerine

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yasal Uyarı İşbu Belge deki bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve güncelliği hakkında (gerekli özen gösterilmiş olmakla birlikte) hiçbir garanti verilmemektedir. İlgili yasal

Detaylı

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010 halka arz 1 Özet Bilgiler HALKA ARZ VE ORTAKLIK YAPISI Afken Holding in altyapı yatırımları konularında uzmanlaşmış tecrübesi 1976 yılına dayanmaktadır. Günümüzde ana

Detaylı

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ .HAKKIMIZDA 1999 yılında kurulan İHK İNŞAAT TİCARET LTD.ŞTİ projeden anahtar teslimine kadar gerek kamu binaları gerekse özel sektöre taahhüt edilen işlerde işverenlerinin ihtiyaçlarını koşulsuz işveren

Detaylı

FORE KAZIK - MİNİ KAZIK - KUYU PERDE - SHOTCRETE - ANKRAJ - ZEMİN ÇİVİSİ - JET GROUT

FORE KAZIK - MİNİ KAZIK - KUYU PERDE - SHOTCRETE - ANKRAJ - ZEMİN ÇİVİSİ - JET GROUT FORE KAZIK - MİNİ KAZIK - KUYU PERDE - SHOTCRETE - ANKRAJ - ZEMİN ÇİVİSİ - JET GROUT www.temelkon.com.tr Temelkon 2017 www.temelkon.com.tr 1989 yılında kurulan Temelkon Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR HAZİRAN Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat Haziran ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 434 milyon sm3, %13,76 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

TÜRKİYE İLETİM SİSTEMİ RÜZGÂR SANTRALİ BAĞLANTILARI

TÜRKİYE İLETİM SİSTEMİ RÜZGÂR SANTRALİ BAĞLANTILARI TÜRKİYE İLETİM SİSTEMİ RÜZGÂR SANTRALİ BAĞLANTILARI Kazım ŞENOCAK Elektrik Mühendisi Planlama ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı 08/05/2015 www.teias.gov.tr Kurulu Güç Bilgileri Rüzgar Kurulu Güç

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ Kemal YILDIR Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı TÜREK, İstanbul Kasım 2013 ANA FAALİYET KONULARI Türkiye Elektrik Sistemini yönetmek Türkiye

Detaylı

Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede!

Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede! Enerjimiz Türkiye ye, Geleceğiniz Güvencede! BATI ANADOLU GRUBU BATI ANADOLU GRUBU nun temelleri, 1966 yılında %100 Türk Sermayesi ile kurulan Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. ile atılmıştır. Grubun ilk

Detaylı

Popüler Bölgeler 2017

Popüler Bölgeler 2017 Popüler Bölgeler 2017 TÜRKİYE VE İSTANBUL DA ARZ VE TALEP AÇISINDAN ÖN PLANA ÇIKAN LOKASYONLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Türkiye de gayrimenkul piyasasında arz ve talebi oluşturan dinamikler; Sosyal - ekonomik

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Temmuz/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Temmuz/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

ZORLU ENERJİ Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2016

ZORLU ENERJİ Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2016 ZORLU ENERJİ 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2016 İÇİNDEKİLER Zorlu Enerji Bağlı Ortaklık ve İştirakler Bölgesinde ve Türkiye de Zorlu Enerji 2015 Faaliyet Sonuçları ve 2016 Hedefleri

Detaylı

İzmir Bergama. Adapazarı Kandıra. Kocaeli Kandıra. Aydın Denizli. İzmit Yalova. Eskişehir Bilecik. Bandırma Bursa

İzmir Bergama. Adapazarı Kandıra. Kocaeli Kandıra. Aydın Denizli. İzmit Yalova. Eskişehir Bilecik. Bandırma Bursa 1 SU-YAPI Mühendislik Mişavirlik A.. 1999 Bergama Altı Adet Köprüye Ait Temellerin Tasarımı Ve Geoteknik 2 Alaçatı Turizm Ve Yatırım A.. 1999 Alaçatı İstinat Duvarları Hakkında Değerlendirme 3 ESER Müşavirlik

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Kasım/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Kasım/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ağustos/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ağustos/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Aralık/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Aralık/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği TEMMUZ Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat 4.5, 4., Temmuz ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 915,37 milyon sm 3, %28,43 lük bir artış meydana

Detaylı

Hakkımızda Misyon ve Vizyon, Yönetim Yaklaşımı Faaliyet Alanları Enerji Güneş Enerjisi Santrali (GES) Hidroelektrik Santrali (HES) Rüzgar Enerjisi

Hakkımızda Misyon ve Vizyon, Yönetim Yaklaşımı Faaliyet Alanları Enerji Güneş Enerjisi Santrali (GES) Hidroelektrik Santrali (HES) Rüzgar Enerjisi Hakkımızda Misyon ve Vizyon, Yönetim Yaklaşımı Faaliyet Alanları Enerji Güneş Enerjisi Santrali (GES) Hidroelektrik Santrali (HES) Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) EPC (Mühendislik, Satın alma ve İnşaat)

Detaylı

AVCIBAŞOĞLU İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

AVCIBAŞOĞLU İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. AVCIBAŞOĞLU İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Şirketimiz Hakkında 2014 Hakkımızda Dönemin şartlarına ve tercihlerine uygun konut projeleri üreten Avcıbaşoğlu İnşaat 2000'li yıllardan itibaren

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ekim/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ekim/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ

12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ 12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ 12.1. 12.1.1. Üretim Santral ve Kurulu Güç 2007-2011 Türkiye TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Toplam Santral 612 21 14 4 3 Toplam Kurulu Güç (MW) 49515,4 3132,9 2671,5 319,4 142,0

Detaylı

Orman İzinleri ve RES ler

Orman İzinleri ve RES ler Orman İzinleri ve RES ler Hulusi KARA GENEL MÜDÜR TÜREK 2013 / 6-7 Kasım 2013 WOW Convention Center İÇERİK Şirket Faaliyet Alanları Türkiye deki RES Ortamına Genel Bakış RES Yatırım Ortamı Değerlendirilmesi

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ TEŞVİK BELGELERİ 1//2010-31//2010 TARİHLERİ ARASINDA VERİLEN TEŞVİK BELGELERİ () Sn Belge No Belge Tarihi Firmanın Adı Yatırımın Sektörü Yatırımın Yeri Firmanın Adresi Yatırımın Belge Türü Cinsi 1 2 3

Detaylı

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ŞİRKET KATALOĞU 1 HAKKIMIZDA BOZO İNŞAAT 2000 yılında İzmit e 896 konut güçlendirme projesi ile inşaat sektöründe faaliyete başlamıştır. Kurulduğu günden bu zamana kadar birçok yurt içi ve yurt dışı, inşaat

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Eylül/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Eylül/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ enerjinin şifresi HAKKIMIZDA EKSENAR, her biri kendi branşlarında deneyimli ve dinamik mühendisler tarafından Ankara da kurulmuş olup, Enerji Teknolojileri, Madencilik, Çevre ve Mühendislik Müşavirlik

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ ALİ BÜLENT KAPCI Elektrik-Elektronik Mühendisi ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (YEGM) Muhtelif sektör/alanlarda gelişimin takip

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Mayıs/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Mayıs/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi

Detaylı

ENERJİ. KÜTAHYA www.zafer.org.tr

ENERJİ. KÜTAHYA www.zafer.org.tr ENERJİ 2011 yılı sonu itibarıyla dünyadaki toplam enerji kaynak tüketimi 12.274,6 milyon ton eşdeğeri olarak gerçekleşmiştir. 2011 yılı itibarıyla dünyada enerji tüketiminde en yüksek pay %33,1 ile petrol,

Detaylı

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI. Ayber M Ü H E N D İ S L İ K

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI. Ayber M Ü H E N D İ S L İ K ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI Ayber M Ü H E N D İ S L İ K Ayber Mühendislik; Ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ve yapılar sunan, insanların yaşam kalitesini artıran ve kendini sürekli geliştiren, girişimci,

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Haziran/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Haziran/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI Ayber Mühendislik; Ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ve yapılar sunan, insanların yaşam kalitesini artıran ve kendini sürekli geliştiren, girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

BGT MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. 8,566 MW SUKENARI HİDROELEKTRİK SANTRALI PROJE BİLGİ NOTU

BGT MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. 8,566 MW SUKENARI HİDROELEKTRİK SANTRALI PROJE BİLGİ NOTU BGT Mavi Enerji Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret SU KENARI HİDROELEKTRİK SANTRALİ BGT MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİC. A.Ş. 8,566 MW SUKENARI HİDROELEKTRİK SANTRALI PROJE BİLGİ NOTU

Detaylı

HİSAR REG. VE HES BİLGİ NOTU

HİSAR REG. VE HES BİLGİ NOTU HİSAR REG. VE HES BİLGİ NOTU ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SAN. TİC. A.Ş. 2015 ŞUBAT HİSAR HİDRO ELEKTRİK SANRALİ PROJE BİLGİ NOTU : Hisar Regülatörü ve HES projesi Marmara bölgesinde Sakarya Nehri üzerinde Bilecik

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI T.C. B A Ş B A K A N L I K YENİ TEŞVİK K SİSTEMS STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI MEVCUT TEŞVİK SİSTEMİ Genel Teşvik Uygulamaları Bölgesel Teşvik Uygulamaları Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki KDV

Detaylı

YUSUFELİ BARAJI ve HES

YUSUFELİ BARAJI ve HES YUSUFELİ BARAJI ve HES Projenin Tanımı Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi; Doğu Karadeniz Bölgesi nde, Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır. Çoruh Türkiye sınırları içinde 390 km lik bir

Detaylı

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi)

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi) Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu (2016-2026 Dönemi) 13.04.2016 Yönetici Özeti Bu rapor, Türkiye elektrik iletim sistemi mevcut durumu, TEİAŞ tarafından planlanan iletim sistemi yatırımları

Detaylı

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır 1 ASİSTEK YAPI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Deneyimli yönetici kadrosu, uzman ekip ve yüksek

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU 1 TOPLAM NÜFUS, 2007 2013 NÜFUSUN GELİŞİMİ, 1927-2013 YILLIK NÜFUS ARTIŞ HIZI, 1927 2013 NÜFUS YOĞUNLUĞU NÜFUSUN CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI YAŞ GRUPLARINA GÖRE NÜFUS MEDYAN YAŞ NÜFUSU EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU MART 2018 Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır. EPDK Mart 2018 i Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak

Detaylı

Mars Enerji Hakkında

Mars Enerji Hakkında Mars Enerji Hakkında Mars Enerji International Hollanda Üretim Planı ; RES Servis ve kurulumda, Hollanda lı partner Avrupalı yatırımcıları TR ye gelmesinde köprü Üreticiler ile hızlı işbirlikleri Mars

Detaylı

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı haklara, gayrimenkul projelerine

Detaylı

Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri

Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri 5 Kasım 2015 Ekonomi Bakanlığı 1 Enerji Sektöründe Düzenlenen Teşvik Belgeleri V - 20.06.2012-30.06.2014 Döneminde Düzenlenen Yatırım Teşvik Belgelerinin Kaynaklarına

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Nisan/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Nisan/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER...

İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER... İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER...4 1.Yönetici Özeti... 11 2.Giriş... 12 3.Sektörel Analiz... 13 3.1 Birincil Enerji Kaynaklarına Bakış...13 3.1.1 Kömür... 13 3.1.1.1 Dünya da Kömür... 14 3.1.1.1.1 Dünya

Detaylı

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI

YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI YATIRIM VE İNŞAAT DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMALARI İzmir Büyükşehir Belediyesi Sınırları içinde 2004-2008 Döneminde Aşağıda Özet Olarak Verilen Yatırımlar Yapılmıştır. 208,600 m uzunlukta değişik çaplarda

Detaylı

Hidroelektrik Enerji. Enerji Kaynakları

Hidroelektrik Enerji. Enerji Kaynakları Hidroelektrik Enerji Enerji Kaynakları Türkiye de kişi başına yıllık elektrik tüketimi 3.060 kwh düzeylerinde olup, bu miktar kalkınmış ve kalkınmakta olan ülkeler ortalamasının çok altındadır. Ülkemizin

Detaylı

ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER

ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER TÜRKİYE BİRİNCİL ENERJİ TALEBİ Türkiye Birincil Enerji Talebi (Milyon TEP) 61% Son 13 yılda: Politik istikrar 77 124 İsikrarlı ekonomik büyüme İyileşen

Detaylı

Türkiye de Rüzgar Enerjisi. www.euas.gov.tr 1

Türkiye de Rüzgar Enerjisi. www.euas.gov.tr 1 Türkiye de Rüzgar Enerjisi www.euas.gov.tr 1 Enerjinin Önemi Günümüz dünyasında bir ülkenin sürdürülebilir kalkınma hamlelerini gerçekleştirmesi, toplumsal refahı yükseltmesi ve global ölçekte rekabet

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU EKİM 2018 EPDK 2018 Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır. Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU ARALIK 2017 Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır. EPDK Aralık 2017 i Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ 1/5/2010-31/5/2010 TARİHLERİ ARASINDA VERİLEN YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ () Sn Belge No Belge Tarihi Firmanın Adı Yatırımın Sektörü Yatırımın Yeri Firmanın Adresi Yatırımın Belge

Detaylı

Bağcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 280.

Bağcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 280. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bağcılar da Toplam Yatırım 280.000 Milyon YTL (İkiyüz Seksen Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Satılık Endüstriyel Tesis Yatırım Fırsatı

Satılık Endüstriyel Tesis Yatırım Fırsatı Satılık Endüstriyel Tesis Yatırım Fırsatı TİRE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İZMIR - TÜRKİYE Fiziki Tarif Söz konusu Gayrimenkul 125.000 m² lik bir arsa üzerinde 20.922,75 m² lik bir kapalı alana sahiptir. Gayrimenkul,

Detaylı

ÜLKEMİZDE VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HİDROELEKTRİK ENERJİ POTANSİYELİ

ÜLKEMİZDE VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HİDROELEKTRİK ENERJİ POTANSİYELİ ÜLKEMİZDE VE DOĞU KARADENİZ HİDROELEKTRİK ENERJİ POTANSİYELİ Prof. Dr. Hızır ÖNSOY K.T.Ü. İnş. Müh. Hidrolik Anabilim Dalı Öğr. Üyesi honsoy@ktu.edu.tr Dünya, ileri teknoloji ve sanayide, baş döndürücü

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU NİSAN 2018 EPDK 2018 i Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır. Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden

Detaylı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı II Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ANKARA 2018 Önemli

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU AĞUSTOS Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır.

ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU AĞUSTOS Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır. ELEKTRİK PİYASASI SEKTÖR RAPORU AĞUSTOS 2018 Bu rapor, Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlanmaktadır. EPDK 2018 Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden

Detaylı

Ülkesine değer katmayı amaçlayan kuruluşumuz, sektöründe sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerleyişine devam etmektedir.

Ülkesine değer katmayı amaçlayan kuruluşumuz, sektöründe sağlam ve istikrarlı adımlarla ilerleyişine devam etmektedir. Firmamız, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Mehmet MEÇİN ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu kardeşi Mansur MEÇİN ortaklığı ile kamu ve özel sektöre her türlü

Detaylı

AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ

AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ Altıntepe Mahallesi, Sırmakeş Sokak, No:13/10 Maltepe-İSTANBUL Tel : 0216 518 0280 Fax : 0216 518 5316 Web : www.aktifgd.com e-posta : info@aktifgd.com Aktif

Detaylı

TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ POTANSİYEL MEVZUAT VE DESTEK MEKANİZMALARI MEVCUT DURUM SONUÇ Türkiye Enerji

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat Hulusi KARA Grup Başkanı Sunum Planı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyelimiz ve Mevcut Durum İzmir ve Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin

Detaylı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı II Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ANKARA 2018 Önemli

Detaylı

METAŞ ELEKTROMEKANİK TAMAMLANAN PROJELER. ve grup firmalarıdır.

METAŞ ELEKTROMEKANİK TAMAMLANAN PROJELER. ve grup firmalarıdır. METAŞ ELEKTROMEKANİK TAMAMLANAN PROJELER ve grup firmalarıdır. İstanbul Silivri'de inşa edilen 3.200 m² kapalı alana sahip hastanenin; Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Sıhhi Tesisat, Yangın Tesisatı, Teknolojik

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 3M Yapı Gayrimenkul Yat. İnş.Tur. Nak. Ve Tic. A.Ş. 24-01-2015 // 04-02-2016 Toplam : 25.472 m² T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çatalca İlçesi,

Detaylı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı II Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ANKARA 2018 Önemli

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu / Ekim / 2017

Elektrik Piyasası Sektör Raporu / Ekim / 2017 I Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ANKARA 2017 Önemli

Detaylı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı II Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ANKARA 2018 Önemli

Detaylı

İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. BESA İNŞAAT KATALOG 2013. www.besainsaat.net

İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. BESA İNŞAAT KATALOG 2013. www.besainsaat.net İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. BESA İNŞAAT KATALOG 2013 www.besainsaat.net İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. İÇİNDEKİLER 1- Besa İnşaat Hakkında 2- Hizmetlerimiz 3- Yapılan işler 4- Biten Projeler 7- Devam

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Mart/2016

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Mart/2016 Elektrik Piyasası Sektör Raporu I GİRİŞ Bu rapor, elektrik piyasasında faaliyette bulunan lisans sahibi şirketlerin Kurumumuza sunmuş oldukları bildirimler esas alınarak hazırlanmıştır. Rapordaki lisanslı

Detaylı

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI SONUÇ RAPORU-EKLER Mühendislik Anonim

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ocak 2018

Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ocak 2018 Elektrik Piyasası Sektör Raporu Ocak 2018 I II Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme

Detaylı

Elektrik Piyasası Sektör Raporu / Kasım / 2017

Elektrik Piyasası Sektör Raporu / Kasım / 2017 I Bu raporda yer alan tüm bilgi, tablo ve şekillerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ANKARA 2017 Önemli

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Mart 2015

Yatırımcı Sunumu Mart 2015 Yatırımcı Sunumu Mart 2015 Yasal Uyarı İşbu Belge deki bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve güncelliği hakkında (gerekli özen gösterilmiş olmakla birlikte) hiçbir garanti verilmemektedir. İlgili yasal

Detaylı

PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.

PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized PRESTİJ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ÇEVRE YÖNETİM PLANI GİRESUN İLİ, ÇAMOLUK İLÇESİ ANKARA

Detaylı

Mustafa Serdar ATASEVEN TÜREB Başkanı

Mustafa Serdar ATASEVEN TÜREB Başkanı Mustafa Serdar ATASEVEN TÜREB Başkanı TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ BİRLİĞİ (TÜREB) HAKKINDA; Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), kar gayesi gütmeden, rüzgar enerjisi ile ilgili bilimsel, teknik ve uygulamalı

Detaylı

Düzce nin Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 04 Aralık 2012, Düzce

Düzce nin Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 04 Aralık 2012, Düzce Düzce nin Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 04 Aralık 2012, Düzce İÇERİK Enerji Kaynakları HES Faaliyetlerinin Aşamaları Düzce İlindeki HES Faaliyetleri Karşılaşılan Çevresel Sorunlar Çözüm

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu Kasım 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu Nüfus Yapısı Hızlı Kentleşme Hızlı Nüfus Artışı Göç

Detaylı

Taxim Hill Hotel İstanbul 20 Ocak 2012

Taxim Hill Hotel İstanbul 20 Ocak 2012 GENSED Güneşin Güçbirliği Prof. Dr. Engin TÜRE GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Taxim Hill Hotel İstanbul 20 Ocak 2012 Kuruluş Tarihi 01 Ekim 2009 Kuruluş Tarihi 01 Ekim 2009 Kuruluş Amacı Türkiye de güneş

Detaylı

Park Elektrik Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Mart 2010. www.parkelektrik.com.tr www.cinergroup.com.tr

Park Elektrik Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Mart 2010. www.parkelektrik.com.tr www.cinergroup.com.tr Park Elektrik Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Mart 2010 www.parkelektrik.com.tr www.cinergroup.com.tr 1 Gündem Tarihçe Birleşme Tesisler Dünya Piyasalarında Bakır Fiyatları Finansal Yapı Faaliyetlerin

Detaylı

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU FİRMA TANITIMI HAKKIMIZDA Düzey İnşaat, mimari tasarım ve projelendirme, genel müteahhitlik, proje ve tesis yönetimi, üst yapı, çevre düzenlemesi vb. alanlarda

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU CEYHAN TİCARET ODASI CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU 2013 YILI Ceyhan Ticaret Odası 2013 CEYHAN T İ CARET ODASI BAŞKANDAN; Değerli Ceyhanlılar, Bilindiği gibi Ceyhan Adana nın en eski ilçelerindenn birisi

Detaylı

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Halk GYO) gayrimenkule, gayrimenkule dayalı haklara, gayrimenkul projelerine ve

Detaylı

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı