DOKTORA PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL HİZMET ANABİLİM DALI KABUL KOŞULLARI MEZUNİYET KOŞULLARI DERSLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOKTORA PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL HİZMET ANABİLİM DALI KABUL KOŞULLARI MEZUNİYET KOŞULLARI DERSLER"

Transkript

1 DOKTORA PROGRAMI KABUL KOŞULLARI Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yer alan koşulları karşılamak gerekmektedir. Sosyal Hizmet Anabilim Dalında doktora programına girebilmek için lisans veya yüksek lisans düzeyinde sosyal hizmet eğitimi almış olmak ya da bu eğitimleri almamış olanlar için bilimsel hazırlık programını tamamlamış olmak gerekir. MEZUNİYET KOŞULLARI Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde yer alan hükümlere ek olarak, aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Programa lisans diploması ile kabul edilen öğrenciler, en az 42 kredilik dersi başarı ile tamamlamak zorundadır. Bu öğrenciler ders yükünün en az 21 kredilik bölümünü yüksek lisans programından alarak başarı ile tamamlamak zorundadır. Programa yüksek lisans diploması ile kabul edilen öğrenciler en az 21 kredilik dersi başarı ile tamamlamak zorundadır. DERSLER KODU ADI STATÜSÜ Kredisi ECTS Z / S T P K SHO700 Özel Konular Z SHO705 Seminer Z SHO706 Alan Çalışması I Z SHO712 Nicel Araştırma Tasarımı S SHO714 Nitel Araştırma Tasarımı S SHO721 Sosyal Bilimler ve Sosyal Hizmet S SHO723 Sosyal Hizmet Eğitimi S SHO724 Sosyal Politika Analizi S SHO725 Sosyal Hizmet Örgütlerinde Yönetim S SHO726 Alan Çalışması II S SHO727 Klinik Sosyal Hizmet Kuramları S SHO728 Toplumla Sosyal Hizmet S SHO729 Bireylerle Sosyal Hizmet S SHO732 Gruplarla Sosyal Hizmet S SHO734 İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet S SHO766 Sosyal Hizmette İleri İstatistik Uygulamaları S SHO736 Kentsel Değişme ve Kentsel Sorunlar S SHO776 Sosyal Hizmette Etik S SHO785 Sosyal Hizmet Araştırma Uygulaması S

2 KUR TANIMLARI SHO 700 Özel Konular Zorunlu Dersin Kredisi Dersin İçeriği Önerilen Kaynaklar ---- (leri) Bölüm sorumluları Öğrencilerin doktora programının teorik ve uygulama derslerini tamamlamış olmaları ve doktora bilimsel yeterlik sınavından başarılı olmaları gerekir. Bir dönem (haftada 5 teorik saat). Anabilim dallarının tez aşamasında bulunan öğrencileri tarafından alınması zorunlu olan bu ders, doktora öğrencilerinin uzmanlık isteyen alanlarda yapacağı çalışmaları içerir. Öğrencilerin sosyal hizmet anabilim dalında doktora tezi olarak bir araştırma yapması. Araştırma, tartışma, bireysel çalışma. Tez sınavı (jüri tarafından).

3 SHO 705 Seminer Zorunlu Dersin Kredisi Bir dönem (haftada 2 pratik saat) Dersin İçeriği Öğrencilerle doktora çalışmalarında yol gösterici olabilecek konularda bir-iki seminer çalışmasının yapılması. Önerilen Kaynaklar (leri) Bu dersin sonunda öğrenci, doktora tezlerine yardımcı olmak üzere kuramsal çalışmalar gerçekleştirebilecektir. Bireysel çalışma yapıldığı için kaynak kullanımında sınırlama bulunmamaktadır. Anlatım, tartışma, bireysel çalışma. 2 teorik ara sınav, proje değerlendirme (% 50) ve teorik final sınavı (% 50).

4 SHO 706 Alan Çalışması I Zorunlu Dersin Kredisi Bölüm sorumluları Bir dönem (haftada 1 teorik ve 4 pratik saat) Dersin İçeriği Bu ders, doktora öğrencilerinin seçtikleri bir alanda/kurumda, bir öğretim elemanının süpervizyonu altında genelci sosyal hizmetin müdahale düzeylerine ve sosyal bilimlerdeki kuramlara/yaklaşımlara göre uygulamaların ve/veya araştırma, proje yürütme gibi akademik becerilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Önerilen Kaynaklar (leri) Dersin sonunda öğrencinin herhangi bir kuram/yaklaşım çerçevesinde bir sosyal hizmet uygulamasını başarıyla yürütebilmesi ve/veya akademik becerilerini geliştirmesi beklenmektedir. Haftalık süpervizyon toplantıları, vaka tartışmaları. Öğrenci raporları, haftalık ve dönem sonu değerlendirme görüşmeleri.

5 SHO 712 Nicel Araştırma Tasarımı Dersin İçeriği Tarihsel gelişimi bağlamında bilim felsefesi Nicel araştırma metodolojileri Nicel araştırmada problem formülasyonu, Veri toplama araçlarının hazırlanması, Ölçme, ölçek değerlendirme, ölçek geliştirme, Örnekleme yöntemleri, Verilerin çözümlenmesi Araştırma raporunun hazırlanması Araştırma sürecinde etik konular Öğrencilerin nicel araştırma tasarımı konusunda ileri düzeyde bilgi ve becerisini geliştirmesi beklenmektedir. Önerilen Kaynaklar Christine R. Marlow. (2001) Research Methods for Generalist Social Work (with InfoTrac), Wadsworth Publishing. Allen Rubin, Earl R. Babbie. (2002) Research Methods for Social Work (with InfoTrac) Wadsworth Publishing. William R. Nugent, Jackie D. Sieppert, Walter Hudson (2001). (leri) Anlatım, sunum, araştırma, tartışma. Sunum (%30), rapor (%30), final Sınavı (%40).

6 SHO 714 Nitel Araştırma Tasarımı Dersin İçeriği Nitel araştırma tasarımının gelişimi Nitel araştırmada veri toplama, veri analizi ve yorumlama teknik ve araçları Nitel araştırmada araştırmacının rolü Farklı nitel araştırma yaklaşımları Nitel araştırmada etik konular Nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin bütünleştirilmesi Bu ders ile öğrenci nitel araştırmanın yöntem ve ilkeleri konusunda derinliğine bilgi edinir. Nitel araştırmanın teorik temelleri ve aynı zamanda bunun program ve politikalarında nasıl uygulanacağı dersin içeriğini oluşturur. Önerilen Kaynaklar Richards, Lyn. Hondling. Qualitative Data A Practical Guide, Sage Publications, 2005 Norrthcutt Norvell Mc.Coy Donny. Interactive Qualitative Analysis A Systems Method For Qualitative Research. Sage Publications, 2004 Herbert J.Rubin. Qualitative Interviewing, Secanond Edalı, Sage Pub.2004 (leri) Anlatım, sunum, araştırma, tartışma, problem çözme. Sunum (%30), rapor (%30), final Sınavı (%40).

7 SHO 721 Sosyal Bilimler ve Sosyal Hizmet Dersin İçeriği Tarihsel bir bakış açısıyla sosyal hizmetin kavramsal çerçevesi Sosyal bilimlerin gelişimi Bilim felsefesinin temel kavramları Kapitalizm ve ataerkil ideoloji, sanayi devrimi ve ardından oluşan işçi hareketleri, Farklı kuramların sosyal hizmetin epistemolojisine ve uygulamasına etkileri Bu ders ile öğrenci sosyal bilimler ve sosyal hizmet ilişkisi kurar. Önerilen Kaynaklar Yıldırım, Cemal (1983). Bilim Tarihi.Remzi Kitabevi,İstanbul. Yıldırım,Cemal (1985). Bilim Felsefesi. Remzi Kitabevi, İstanbul. Cılga, İbrahim (2001). Türkiye de İnsan ve Toplum Sorunları Karşısında Sosyal Hizmet. İnsani Gelişme ve SosyalHizmet. Prof. Dr. Nesrin Koşar a Armağan, (Editor: Kasım Karataş ve Çiğdem Arıkan), H.Ü. SHYO Yayını, No: 09. (leri) Anlatım, sunum, araştırma, tartışma, problem çözme. Sunum (%30), rapor (%30), final sınavı (%40).

8 SHO 723 Sosyal Hizmet Eğitimi Dersin Kredisi Dersin İçeriği Bir dönem (haftada 2 teorik ve 2 pratik saat) Sosyal hizmet eğitiminin tarihçesi, Sosyal hizmet eğitiminde çağdaş yaklaşımlar, Sosyal hizmet eğitiminin özellik, ilke ve standartları, Sosyal hizmet eğitiminde müfredat geliştirme, ölçme ve değerlendirme, Sınıf içi uygulamalar. Sosyal hizmet eğitiminin kuramsal çerçevesi hakkında detaylı bilgi sahibi olunması, akademisyenlik rollerinin tartışılması ve kuramsal bilginin sınıf içi uygulamalarla bütünleştirilmesi. Önerilen Kaynaklar Cılga, İ. (2002). Akademik Yönden Yeniden Yapılanma Önerisi, Sosyal Hizmet Eğitiminde Yeniden Yapılanma I, H.Ü. Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Yayın no:12, s: Cılga, İ. (2004). Bilim ve Meslek Olarak Türkiye de Sosyal Hizmet, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Yayın no:16, Ankara. (leri) Kongar, E. (1978), İnsanı Yönlendirme ve sosyal Hizmetler, 2. Baskı. Hacettepe Üniversitesi yayınları A 25, Ankara. Temel okumalar yapmak ve konuları birlikte tartışmak. Bir ara sınav (%25), bir dönem ödevi (%25) ve final sınavı (%50).

9 SHO 724 Sosyal Politika Analizi Dersin İçeriği Sosyal politikanın gelişimi İdeolojik ve politik hareketler Türkiye de sosyal politika Farklı sosyal politika ve sosyal refah modelleri Sosyal politikaların sosyal hizmet mesleği ve uygulaması üzerine etkileri Sosyal politika geliştirme, çözümleme ve değerlendirme yöntemleri Bu dersin sonunda öğrencinin, tarihsel gelişim süreci içinde sosyal politika ve sosyal politikayı şekillendiren akımları incelenmesi, sosyal politikaların sosyal hizmet mesleği ve uygulamaları üzerindeki etkisinin tartışılması, sosyal politika geliştirme, çözümleme ve değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi ve beceri sahibi olması beklenmektedir. Önerilen Kaynaklar Deacon, Bob (2008). Global Social Policy and Governance, Sage Publications. Adams, Robert (2002). Social Policy for Social Work. New York: Palgrave. Alcock, Pete, Erskine, Angus and Margaret May (eds) (2006). The Students Companion to Social Policy, USA: Blackwell Publishing. (leri) Anlatım, tartışma, rapor hazırlama, bireysel çalışma. Bir ara sınav (% 50) ve bir final sınavı (%50).

10 SHO 725 Sosyal Hizmet Örgütlerinde Yönetim Dersin İçeriği Örgüt ve yönetime ilişkin temel kavram ve kuramlar Sosyal hizmet yönetim sisteminin ve sosyal hizmet örgütlerinin genel yapısı ve esasları Sosyal hizmet alanlarında stratejik yönetim ve planlama Proje yönetimi ve uygulama örnekleri Sivil toplum örgütleri ve sosyal hizmet uygulamalarında gönüllülerin işlevi Sosyal hizmet örgütlerinde yönetici ve lider olarak sosyal hizmet uzmanının rolleri Öğrencilerin, müracaatçıların ihtiyaçlarına yönelik, sosyal hizmet örgütlerinde karar verme, planlama, örgütleme, etkileme, iletişim, eşgüdüm ve değerlendirme süreçlerinin taşıdığı önemi kavraması. Önerilen Kaynaklar Coulshed, V., Mullender, A. (2001). Management in Social Work. Second Edition. BASW Practical Social Work Series Editor: Jo Campling. Austin, D.M. (2002). Human Services Management. Organizational Leadership in Social Work Practice. Colombia University Press. Güncel literatür (Social Work Administration Dergisinin tüm sayıları). (leri) Ders anlatımı, tartışma, aktif katılım. Bir proje ödevi ve sunum (her biri %50) ve bir teorik final sınavı.

11 SHO 726 Alan Çalışması II Dersin Kredisi Bölüm sorumluları Bir dönem (haftada 1 teorik ve 4 pratik saat) Dersin İçeriği Bu ders, doktora öğrencilerinin seçtikleri bir alanda/kurumda, bir öğretim elemanının süpervizyonu altında genelci sosyal hizmetin müdahale düzeylerine ve sosyal bilimlerdeki kuramlara/yaklaşımlara göre uygulamaların ve/veya araştırma, proje yürütme gibi akademik becerilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Önerilen Kaynaklar (leri) Dersin sonunda öğrencinin herhangi bir kuram/yaklaşım çerçevesinde bir sosyal hizmet uygulamasını başarıyla yürütebilmesi ve/veya akademik becerilerini geliştirmesi beklenmektedir. Haftalık süpervizyon toplantıları, vaka tartışmaları. Öğrenci raporları, haftalık ve dönem sonu uygulama değerlendirme görüşmeleri.

12 SHO 727 Klinik Sosyal Hizmet Kuramları Dersin İçeriği Klinik sosyal hizmet uygulaması; Klinik sosyal hizmet uygulamasında meta kuramlar Eleştirel ekolojik sistem bakış açısı Birey ve aile gelişim kuramı, Klinik sosyal hizmet uygulamasında orta boy kuramlar Psikodinamik kuramlar Bilişsel-davranışçı kuramlar Hümanist ve feminist kuramlar Postmodern kuramlar Öyküleme (narratif) terapileri Yapılandırmacı kuram ve uygulaması Kuramları tanımlayıcı ve gelişimsel kavramlar Kuramlara göre değişim kavramları Kuramlarda kullanılan teknikler Klinik sosyal hizmet uygulaması kuramları hakkında öğrencilerin bilgi ve bilinç kazanmaları beklenmektedir. Önerilen Kaynaklar Coady, Nick ve Peter Lehmann. Theoretical Perspectives for Direct Social Work Practice: A Generalist-Eclectic Approach, Second Edition, 2007 (leri) Lambert, Maguire. Clinical Social Work: Beyond Generalist Practice with individuals, groups, and families, Pacific Grove, Brooks/Cole, Payne, Malcom. Modern Social Work Theory. Palgrave Macmillan, Anlatım, makale tartışma ve dönem içi sunumlar. Anlatım (%25), makale tartışma ve dönem içi sunumlar (%25) ve bir yazılı final ödevi (%50).

13 SHO 728 Toplumla Sosyal Hizmet Dersin İçeriği İleri makro sosyal hizmet müdahalesi için gerekli mesleki bilgi ve beceriler Topluluk/toplum/toplumsal değişim ve sosyal sistem kuramları, Makro sosyal hizmet müdahalesi kapsamında geliştirilen farklı yaklaşım ve bakış açıları (radikal/marksist, postmodern, feminist ve güçlendirme yaklaşımı gibi). Öğrencinin, toplumla sosyal hizmet müdahalesi için gerekli mesleki bilgi ve becerileri kazanması. Önerilen Kaynaklar The British Journal of Social Work. Special Issue: Social Work and Social Justice. Edited by: Matthew Colton. Vol: 32, Number: 6, September Dewees Marty. Contemporary Social Work Practice. McGrawHill Comptom, Beulah, Galaway, Burt, Cournoyer, Barry. Social Work Processes. Seventh Edition. Thomson Brooks/Cole, (leri) Anlatım, tartışma, rapor hazırlama, bireysel çalışma. Bir ara sınav (% 50) ve bir final sınavı (%50).

14 SHO 729 Bireylerle Sosyal Hizmet Bir dönem (haftada üç teorik saat) Dersin İçeriği İlişkili sosyal hizmet kuram ve modelleri Mesleki bilgi ve beceriler Uygulama örnekleri Bireylerle sosyal hizmet uygulamasında araştırmanın kullanımı Önerilen Kaynaklar (leri) Öğrencilerin bireylerle sosyal hizmet konusunda bilgi ve beceri kazanması Derezotes, S.D. (2000). Advanced Generalist Social Work Practice. California: Sage Publications. Garvin, C.D., Tropman, J.E. (1992). Social Work in Contemporary Society. Prentice Hall, New Jersey. Payne, M. (1997) Modern Social Work Theory. McMillian Press. Aktif öğrenme yaklaşımı temel alınacaktır. Aktif öğrenme yaklaşımı temeline dayalı olarak iki vize bir final sınavı.

15 SHO 732 Gruplarla Sosyal Hizmet Dersin İçeriği Gruplarla sosyal hizmet uygulaması için bilgi ve beceriler. Gruplarla sosyal hizmet kuramları ve modelleri. Grup sürecinde terapötik faktörler. Sosyal hizmet uzmanının grup oluşturma ve grup sürecini grubu üyelerinin yararına kullanmada gerekli beceri ve teknikler. Grup üyelerinin özel gereksinimlerini karşılama teknikleri. Gruplarla güçlendirme sürecine yardımcı olan uygulama modelleri ve bu modellerin özel gereksinim gruplarıyla uygulanması. Gruplarla sosyal hizmet uygulamasının mikro ve makro düzey müdahaleler ve araştırma ile bütünleştirilmesi. (Öğrenme Çıktıları) Öğrencilerin gruplarla sosyal hizmet konusunda ileri düzeyde bilgi ve becerisini geliştirmesi ve bunu araştırma ile bütünleştirmesi beklenmektedir. Önerilen Kaynaklar Zastrow, C. (2006). Social work with groups: A Comprehensive Workbook (6 th ed.). Pacific Grove, CA: Brooks/Cole. Garvin, C.D., Gutierrez, L.M., & Galinsky, M.J. (Eds.). (2006). Handbook of social work with groups. New York: Guilford. Johnson, D.W., & Johnson, F.P. (2000). Joining together: Group theory and group skills (7 th ed.). Boston: Allyn and Bacon. (leri) Anlatım, makale tartışma ve dönem içi sunumlar, tartışma, grup liderliği becerilerini gösterme, rapor hazırlama. Anlatım (%25), makale tartışma ve dönem içi sunumlar (%25) ve bir yazılı final ödevi (%50).

16 SHO 734 İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet Dersin İçeriği İnsan haklarının sosyal ve felsefi temelleri, Temel insan hakları belgelerinin, kadın hakları, çocuk hakları ve özürlü haklarının incelenmesi, Uygulama sorunları, Sosyal refah ve insan hakları ilişkisi, Sosyal hizmet uygulamasında insan hakları. Sosyal hizmetin insan hakları ve sosyal refah ile ilişkisini kurma. Önerilen Kaynaklar İnsan Haklarının Felsefi Temelleri (1982). Hacettepe Üniversitesi, Yayına Hazırlayan: İonna Kuçuradi, Ankara. Teachhing and Learning about Human Rights (1992). United Nations, New York. İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet (2000). BM Yayın no: 26, Ankara. (leri) Temel okumalar, tartışma. Derse katılım, sunumlar ve dönem ödevi.

17 SHO 766 Sosyal Hizmette İleri İstatistik Uygulamaları Dersin Kredisi Bir dönem (haftada 2 teorik ve 2 pratik saat) Dersin İçeriği Sosyal hizmet araştırmasında başlangıç düzeyde betimleyici ve kanıtlamasal istatistiklerin gözden geçirilmesi. Varyans ve kovarsyans modellerinin analizi, Çoklu doğrusal regresyon ve genel doğrusal model, Çok değişkenli analizlerde özel konular. SPSS, Excel, Word gibi bilgisayar programları. Veri analizinde ve rapor hazırlamada bu istatistikler Öğrencilerin sosyal hizmet araştırması için gerekli ileri düzeydeki istatistikler konusunda bilgi ve becerisini geliştirmesi beklenmektedir. Önerilen Kaynaklar Foster, J.J., Barkus, E., ve Yavorsky, C. Understanding and Using Advanced Statistics: A Practical Guide for Students. Sage, Stephens, L.J. Stepens, L. Advanced Statistics, McGraw Hill, William, E. Using SPSS for Social Statistics and Research Methods. Sage, (leri) Anlatım, makale, tartışma ve dönem içi sunumlar. Anlatım (%25), makale tartışma ve dönem içi sunumlar (%25) ve bir yazılı final ödevi (%50).

18 SHO 736 Kentsel Değişme ve Kentsel Sorunlar Dersin İçeriği Kent ve kentleşmeye ilişkin kuramlar Dünyada ve Türkiye de kentlerin gelişimi ve değişimi Karşılaştırmalı kentsel politikalar, Kalkınma sürecinde kentleşme sorunları ve sosyal hizmet uygulamaları Önerilen Kaynaklar (leri) Kentleşme dinamiklerinin ve günümüz kentlerinin temel özelliklerinin öğrenilmesine katkıda bulunmak ve kentleşme sorunlarına çözüm yollarını birlikte üretmek. Atauz, Sevil. Sanayileşme-Kentleşme Etkileşimine İlişkin Kuramlar ve Türkiye Açısından Bir. H.Ü. Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Dergisi. 6, 1-2-3:33-52, Tekeli, İlhan (1982). Türkiye de Kentleşme Yazıları. Turhan Kitabevi, Ankara. Keleş, Ruşen. Kentleşme Politikası. 7. Baskı. Ankara: İmge Kitabevi Yayınları, Temel okumalar yapmak ve konuları birlikte tartışmak. Bir ara sınav (%25); bir dönem ödevi (%25) ve final sınavı (%50).

19 SHO 776 Sosyal Hizmette Etik Dersin İçeriği Sosyal hizmet uygulamasında etik ilke ve değerlerin anlamı Sosyal hizmet etik ilke ve değerlerinin müracaatçı, toplum ve kurum düzeyinde yapılacak uygulamalar üzerindeki etkisi Uygulamada karşılaşılabilecek etik ikilemler ve çözüm yolları. Küreselleşmenin toplumlarda yarattığı yeni etik sorunlar konusunda bilgi sahibi olma, uluslararası standartlar çerçevesinde sosyal hizmette etik ilke ve değerleri öğrenme, etik sorunlar ve çözümü konusunda bilgi sahibi olma. Önerilen Kaynaklar Kirst Ashman, K. ve G. H. Hull (1999) Understanding Generalist Practice, Second Edition, Chicago, Nelson Hall Publishers, Duyan, Veli. (1993) Sosyal Hizmetin Etik Kuralları, Sosyal Hizmet Sempozyumu 95, 30.Yılında Sosyal Hizmet ve Geleceğe Yöneliş. Ankara. Değişen Türkiye de İnsan Hakları Açısından Sosyal Hizmetler. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi Yayınları. Ankara, 2002 (leri) Anlatım, tartışma, rapor hazırlama, bireysel çalışma. Bir ara sınav (% 50) ve bir final sınavı (%50).

20 SHO785 Sosyal Hizmet Araştırma Uygulaması Dersin Kredisi Bir dönem (haftada 1 teorik, 4 pratik saat) Dersin İçeriği Araştırma problemlerinde istatistiksel uygulamalar Doktora tezinde kullanılabilecek olan istatistiksel işlemler Parametrik ve parametrik olmayan istatistikler Araştırmada nicel ve nitel boyut İstatistik yazılımları (Öğrenme Çıktıları) Önerilen Kaynaklar (leri) Öğrencilerin sosyal hizmette doktora düzeyinde araştırma gerçekleştirebilmesi için gerekli bilgi ve becerisini geliştirmesi. Anlatım, sunum, araştırma, tartışma, problem çözme. Sunum (%30), Rapor (%30), Final Sınavı (%40).

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Sosyal Hizmet Ortamlarında Blok Uygulama I Dersin Kodu Teori Uygulama

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Sosyal Hizmet Ortamlarında Blok Uygulama II Dersin Kodu Teori Uygulama

Detaylı

Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları

Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri (MMR 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Araştırma Metodları ve İletişim Becerileri MMR 501 Her

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İleri Araştırma Yöntemleri MES

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. İleri Araştırma Yöntemleri MES DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İleri Araştırma Yöntemleri MES 661 1 3 + 0 3 10 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Doktora Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Ekonometri II (ECON 302T) Ders Detayları

Ekonometri II (ECON 302T) Ders Detayları Ekonometri II (ECON 302T) Ders Detayları Ders Adı Ekonometri II Ders Kodu ECON 302T Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i ECON 301 Dersin Dili

Detaylı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (2012). 2013-2017 Stratejik Plan. Ankara: ASPB

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (2012). 2013-2017 Stratejik Plan. Ankara: ASPB DERS BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı (a) Sosyal Hizmet Yönetimi Önkoşul(lar)- var ise Dersin dili Dersin Türü Dersin verilme şekli Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin

Detaylı

Okuma: - Karasar, N. (2010). Bilimsel araştırma yöntemi. Ankara Nobel Yayınevi, ss Karasar, N. (2010). Bilimsel araştırma yöntemi.

Okuma: - Karasar, N. (2010). Bilimsel araştırma yöntemi. Ankara Nobel Yayınevi, ss Karasar, N. (2010). Bilimsel araştırma yöntemi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü SHO 217 Sosyal Hizmet Araştırması I Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Anahattı ve Haftalık Planı Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Ercüment

Detaylı

Liderlik Teorileri ve Pratiği II (PR 414) Ders Detayları

Liderlik Teorileri ve Pratiği II (PR 414) Ders Detayları Liderlik Teorileri ve Pratiği II (PR 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Liderlik Teorileri ve Pratiği II PR 414 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Çok Değişkenli İstatistik (PSY 403) Ders Detayları

Çok Değişkenli İstatistik (PSY 403) Ders Detayları Çok Değişkenli İstatistik (PSY 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik PSY 403 Her İkisi 3 2 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Araştırma Tasarımı ve Metodolojisinde İleri Konular MAN

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Araştırma Tasarımı ve Metodolojisinde İleri Konular MAN DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Araştırma Tasarımı ve Metodolojisinde İleri Konular MAN 602 1 1 3 3 7 Ön Koşul - Dersin Dili Ders Tipi İngilizce Zorunlu

Detaylı

Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları

Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kentsel Siyaset KAM 404 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : SAHA ARAŞTIRMA METOD VE TEKNİKLERİ Ders No : 0020090021 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Özürlülerle Sosyal Hizmet Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K / KÇS.604 Kent Kuramları Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K / KÇS.604 Kent Kuramları Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K / KÇS.604 Kent Kuramları Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Tıbbi Sosyal Hizmet Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar KAM 403 Güz 3 0

Detaylı

Psikolojide İstatistiğe Giriş II (PSY 222) Ders Detayları

Psikolojide İstatistiğe Giriş II (PSY 222) Ders Detayları Psikolojide İstatistiğe Giriş II (PSY 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojide İstatistiğe Giriş II PSY 222 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO501 Eğitimde Program Geliştirme 3 0 3 8

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK PROGRAMI DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Hemşirelikte Öğretim Ders Kodu HEM403 Ders Düzeyi Lisans AKTS Kredi 8 İş Yükü

Detaylı

DERS PROFİLİ. POLS 222 Bahar

DERS PROFİLİ. POLS 222 Bahar DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri POLS 222 Bahar 4 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin

Detaylı

Liderlik Teorileri ve Pratiği I (PR 413) Ders Detayları

Liderlik Teorileri ve Pratiği I (PR 413) Ders Detayları Liderlik Teorileri ve Pratiği I (PR 413) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Liderlik Teorileri ve Pratiği I PR 413 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ

İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS DOSYASI İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ 2016-2017 GÜZ Dersin Adı Öğretim Dili DERS BİLGİ PAKETİ İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ Türkçe

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Mimarlık Araştırmaları (MMR 612) Ders Detayları

Mimarlık Araştırmaları (MMR 612) Ders Detayları Mimarlık Araştırmaları (MMR 612) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Mimarlık Araştırmaları MMR 612 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı INTERNATIONAL

Detaylı

Araştırma Yöntemleri (TUR 555) Ders Detayları

Araştırma Yöntemleri (TUR 555) Ders Detayları Araştırma Yöntemleri (TUR 555) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Araştırma Yöntemleri TUR 555 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri (SE 600) Ders Detayları

Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri (SE 600) Ders Detayları Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri (SE 600) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri SE 600

Detaylı

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI GÜZ YARIYILI DERSLERİ Dersin Kodu Dersin Adı T U K Dersin Türü TEA 500* Seminer 020 Zorunlu TEA 501

Detaylı

Yönetim için Sayısal Yöntemler (AVM306) Ders Detayları

Yönetim için Sayısal Yöntemler (AVM306) Ders Detayları Yönetim için Sayısal Yöntemler (AVM306) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Yönetim için Sayısal Yöntemler AVM306 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS PROFİLİ. POLS 303 Güz

DERS PROFİLİ. POLS 303 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Uluslararası İlişkiler Kuramı POLS 303 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Yönetimin Temelleri BBA 102 Bahar 3, 0, 0 3 7

DERS BİLGİLERİ. Yönetimin Temelleri BBA 102 Bahar 3, 0, 0 3 7 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Yönetimin Temelleri BBA 102 Bahar 3, 0, 0 3 7 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

İş Analizi (PSY 321) Ders Detayları

İş Analizi (PSY 321) Ders Detayları İş Analizi (PSY 321) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Analizi PSY 321 Seçmeli 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları

Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası İktisat I IKT 313 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İş Araştırma Metodolojisi BBA 381 Güz

DERS BİLGİLERİ. İş Araştırma Metodolojisi BBA 381 Güz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS İş Araştırma Metodolojisi BBA 381 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 282 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Olasılık ve İstatistik II (IE 202) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistik II (IE 202) Ders Detayları Olasılık ve İstatistik II (IE 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistik II IE 202 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Olasılık

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : UYGULAMALI SAHA ARAŞTIRMALARI Ders No : 0020090028 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 4 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Ders Adı : HEMŞİRELİKTE LİDERLİK Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Genel Bilgiler

Ders Adı : HEMŞİRELİKTE LİDERLİK Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Genel Bilgiler Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : HEMŞİRELİKTE LİDERLİK Ders No : 0350010019 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Seminer MES

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Seminer MES DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Seminer MES 680 2 3+0 0 0 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Doktora Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Doç.

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevre ve Ekonomi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr.

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevre ve Ekonomi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr. Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/KÇS.603 Çevre ve Ekonomi Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İşletmeye Giriş I MGMT 111 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistik IE 220 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Psikolojide Araştırma Yöntemleri II (PSY 214) Ders Detayları

Psikolojide Araştırma Yöntemleri II (PSY 214) Ders Detayları Psikolojide Araştırma Yöntemleri II (PSY 214) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojide Araştırma Yöntemleri II PSY 214 Güz 3 0 0 3 7 Ön

Detaylı

Yöneylem Araştırması I (IE 222) Ders Detayları

Yöneylem Araştırması I (IE 222) Ders Detayları Yöneylem Araştırması I (IE 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yöneylem Araştırması I IE 222 Güz 3 2 0 4 5 Ön Koşul Ders(ler)i Math 275 Doğrusal

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Stratejik Planlama ve Yönetimi (ISE 511) Ders Detayları

Bilgi Teknolojileri Stratejik Planlama ve Yönetimi (ISE 511) Ders Detayları Bilgi Teknolojileri Stratejik Planlama ve Yönetimi (ISE 511) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Bilgi Teknolojileri Stratejik Planlama ve Yönetimi

Detaylı

DERS PROFİLİ. POLS 338 Bahar 6 3+0+0 3 6

DERS PROFİLİ. POLS 338 Bahar 6 3+0+0 3 6 DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Amerikan Dış Politikası POLS 338 Bahar 6 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili HEMŞİRELİKTE YÖNETİM Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklamcılığın Temelleri PR 328 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Motivasyon ve Sosyal Davranış (PSY 413) Ders Detayları

Motivasyon ve Sosyal Davranış (PSY 413) Ders Detayları Motivasyon ve Sosyal Davranış (PSY 413) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Motivasyon ve Sosyal Davranış PSY 413 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇMELİ V: KISA SÜRELİ PSİKOLOJİK DANIŞMA Ders No : 0310360193 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İnsan-bilgisayar Etkileşimi BIL429 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

Halkla İlişkilere Giriş I (PR 201) Ders Detayları

Halkla İlişkilere Giriş I (PR 201) Ders Detayları Halkla İlişkilere Giriş I (PR 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Halkla İlişkilere Giriş I PR 201 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Psikolojide İstatistiğe Giriş I (PSY 221) Ders Detayları

Psikolojide İstatistiğe Giriş I (PSY 221) Ders Detayları Psikolojide İstatistiğe Giriş I (PSY 221) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojide İstatistiğe Giriş I PSY 221 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları

Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro İktisat Teorisi II ECON 210 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KLİNİK ODAKLI SOSYAL HİZMET DOKTORA PROGRAMI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KLİNİK ODAKLI SOSYAL HİZMET DOKTORA PROGRAMI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KLİNİK ODAKLI SOSYAL HİZMET DOKTORA PROGRAMI Sosyal hizmet, toplumun farklı kesimlerinden gelen, kendi kontrolleri dışında ortaya çıkan psikososyal

Detaylı

Dersi Veren Öğretim Doç.Dr. Mihriban ŞENGÜL

Dersi Veren Öğretim Doç.Dr. Mihriban ŞENGÜL Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS KY/KÇS.605 Uluslararası Çevre Politikaları Zorunlu 3+0 3 15 AKTS Kredisi Toplam 15 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl

Detaylı

Sağlık Hizmetinde Bilişim Teknolojileri (ISE 553) Ders Detayları

Sağlık Hizmetinde Bilişim Teknolojileri (ISE 553) Ders Detayları Sağlık Hizmetinde Bilişim Teknolojileri (ISE 553) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Sağlık Hizmetinde Bilişim Teknolojileri ISE 553 Seçmeli

Detaylı

Popüler Kültür ve Medya (PR 335) Ders Detayları

Popüler Kültür ve Medya (PR 335) Ders Detayları Popüler Kültür ve Medya (PR 335) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Popüler Kültür ve Medya PR 335 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERSLERİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERSLERİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERSLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ (saat) SHB101 Sosyal e Giriş Introduction to Social Work Z 3/0 5 SHB103

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Bu ders kapsamında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Alanında kullanılan nicel ve nitel araştırma

Detaylı

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I PR 421 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

İleri Nitel ve Nicel Teknikler (MGMT 601) Ders Detayları

İleri Nitel ve Nicel Teknikler (MGMT 601) Ders Detayları İleri Nitel ve Nicel Teknikler (MGMT 601) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Nitel ve Nicel Teknikler MGMT 601 Güz 3 0 0 3 15 Ön Koşul

Detaylı

Sistem Analizi ve Tasarımı (IE 503) Ders Detayları

Sistem Analizi ve Tasarımı (IE 503) Ders Detayları Sistem Analizi ve Tasarımı (IE 503) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sistem Analizi ve Tasarımı IE 503 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Teorisi (UI501) Ders Detayları

Uluslararası İlişkiler Teorisi (UI501) Ders Detayları Uluslararası İlişkiler Teorisi (UI501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Uluslararası İlişkiler Teorisi UI501 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bilim Tarihi YDA 314 6 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevrenin Ekonomik Tarihi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr.

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Çevrenin Ekonomik Tarihi K/KÇS Zorunlu Yrd. Doç. Dr. Ders Planı - AKTS Kredileri: 1. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/KÇS.503 Çevrenin Ekonomik Tarihi Zorunlu 3+0 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat

Detaylı

Makina Teorisi (MECE 303) Ders Detayları

Makina Teorisi (MECE 303) Ders Detayları Makina Teorisi (MECE 303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Makina Teorisi MECE 303 Güz 2 0 2 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i MECE 204 Dinamik Dersin

Detaylı

Yenilik İktisadı (ECON 442T) Ders Detayları

Yenilik İktisadı (ECON 442T) Ders Detayları Yenilik İktisadı (ECON 442T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yenilik İktisadı ECON 442T Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ-II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora ( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl D+U+L Saat Kredi AKTS FİBER OPTİK EE 426 7/

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl D+U+L Saat Kredi AKTS FİBER OPTİK EE 426 7/ DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl D+U+L Saat Kredi AKTS FİBER OPTİK EE 426 7/8 3 + 0 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri EE426 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler İngilizce

Detaylı

Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları

Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Makro İktisat Teorisi I ECON 207 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i ECON

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

T+U Saat. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Kredisi AKTS. Banka ve Finansal Kurumlar Türkçe Zorunlu

T+U Saat. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Kredisi AKTS. Banka ve Finansal Kurumlar Türkçe Zorunlu Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Banka ve Finansal Kurumlar 7 3 + 0 3 6 Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Türkçe Zorunlu Bankacılığın gelişimiyle birlikte

Detaylı

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-II (STAT 202) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistiğe Giriş-II (STAT 202) Ders Detayları Olasılık ve İstatistiğe Giriş-II (STAT 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistiğe Giriş-II STAT 202 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İşletmeye Giriş I MGMT 111 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Yrd.Doç. Dr. Selma KAHRAMAN, Yrd. Doç. Dr. Fatma ERSİN Dersin Amacı

Yrd.Doç. Dr. Selma KAHRAMAN, Yrd. Doç. Dr. Fatma ERSİN Dersin Amacı HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Halk Sağlığı Hemşireliği 2801801 Bahar 6+12 12 14 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersi

Detaylı

Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları

Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi PSY 204 Bahar 3 0 0 3 6

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANAYASA HUKUKU Ders No : 0020060018 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Kalite Kontrol ve Güvencesi (IE 326) Ders Detayları

Kalite Kontrol ve Güvencesi (IE 326) Ders Detayları Kalite Kontrol ve Güvencesi (IE 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalite Kontrol ve Güvencesi IE 326 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi 7 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri AKTS Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği

Detaylı

İktisat Semineri (ECON 407) Ders Detayları

İktisat Semineri (ECON 407) Ders Detayları İktisat Semineri (ECON 407) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisat Semineri ECON 407 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yazım Kuramları ve Teknikleri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(X) Doktora() Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE LİSANS PROGRAMI 2013-2014 Bahar Yarıyılı. 2. yıl 4. yarıyıl Lisans Zorunlu

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE LİSANS PROGRAMI 2013-2014 Bahar Yarıyılı. 2. yıl 4. yarıyıl Lisans Zorunlu T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE LİSANS PROGRAMI 2013-2014 Bahar Yarıyılı Dersin Adı: Rönesansta Felsefe Dersin Kodu: FEL 202 Dersin Şubesi: 01 AKTS Kredisi 5 2. yıl 4. yarıyıl

Detaylı