EURODESK TEMAS NOKTASI OLMAK İSTEYEN KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN TEKLİF ÇAĞRISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EURODESK TEMAS NOKTASI OLMAK İSTEYEN KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN TEKLİF ÇAĞRISI"

Transkript

1 T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı EURODESK TEMAS NOKTASI OLMAK İSTEYEN KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN TEKLİF ÇAĞRISI 23 Mayıs 2012

2 GENEL HUSUSLAR EURODESK BİLGİ AĞI Gençlerin beceri ve yeteneklerini geliştirmelerini; hizmet, imkan ve fırsatlardan yararlanmalarını, sorunlarını çözmelerini, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin roller almalarını hedefleyen Gençlik Bilgilendirmesi ülkemizde Avrupa Gençlik Bilgilendirmesi Şartı kapsamında yürütülmektedir. Buna göre, herhangi bir gencin ihtiyaç duyduğu bilgiye tarafsız, anlaşılır, güncel, güvenilir ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilmesi demokrasi, insan hakları ile temel hak ve özgürlüklere saygı çerçevesinde ele alınmaktadır. Ülkemizde Gençlik Bilgilendirmesi konusunda pek çok kurum ve kuruluş dolaylı olarak hizmet vermekte ise de, tek görevi gençleri yararlanabilecekleri imkân ve fırsatlardan haberdar etmek, onlardan gelen sorulara cevap verme hizmeti sunmak olan Eurodesk Türkiye Birimi, 2008 yılından beri AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans), Gençlik Programı Genel Koordinatörlüğü bünyesinde görevini sürdürmektedir. Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Aktarım Ağı dır. Eurodesk aşağıda belirtilen hizmetleri sunmaktadır: - Ücretsiz soru cevaplama hizmeti (e-posta, faks, telefon ve ziyaretle) - Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, - Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, - Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, - Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, - Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, - Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması. Başkanlığımız tarafından 2010 yılı başından itibaren Eurodesk Temas Noktası olarak seçilen kurum ve kuruluşlarla Eurodesk Türkiye Ağı oluşturulmuştur. Başkanlığımızca, var olan temas noktası kuruluş sayısının artırılması amacıyla yeni bir teklif çağrısı açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu çağrı açık çağrı niteliğinde olup sürekli olarak ilan halindedir. BAŞVURU USULÜ 1- Öncelikle Ulusal Ajans Online Başvuru Sistemi olan TURNA sistemine başvuru yapılacak kurum/kuruluş adına kayıtlı olunması gerekmektedir. 2- Kayıt olunduktan sonra Başvuru Formları Listesi seçeneğinden Gençlik Programı nı ve ardından açılan alt menüde Eurodesk dosyasının seçilmesi gerekmektedir. 3- Başvuru formunu bilgisayarınıza kayıt ederek de doldurabilirsiniz. Ancak başvuru formu tamamen doldurulduktan sonra sisteme yüklenilmediği takdirde yazıcı çıktısı alınamamaktadır. 4- Başvuru formunu tamamladıktan sonra formu sisteme geri yükleyiniz ve çıktısını alınız. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve çıktısı alınmış başvuru formunun Mevlana Bulvarı No:181 TR Balgat/Ankara adresine, zarf üzerine EURODESK TEMAS NOKTASI BAŞVURUSU yazmak suretiyle posta ile gönderilmiş olması veya elden teslim edilmesi gerekmektedir. SON BAŞVURU TARİHİ Duyuru açık çağrı şeklinde olduğu için son başvuru tarihi bulunmamaktadır.

3 KİMLER BAŞVURABİLİR? Aşağıdaki kuruluşlar Eurodesk Türkiye Temas Noktası olmak üzere başvuruda bulunabilir: Dernekler (ilk genel kurulunu toplamış ve zorunlu organlarını teşekkül ettirmiş olmak kaydıyla), Vakıflar, Tüzüklerinde açıkça yetki tanımlaması yapılmış olmak ya da Merkez den Eurodesk Temas Noktası olmak konusunda yetkilendirilmek kaydıyla Dernek ve Vakıfların şubeleri, Üniversite, belediye, Valilik ya da Kaymakamlıkların AB Birimleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin AB Birimleri (İlgili üniversite, belediye, valilik, kaymakamlık ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünü re sen yükümlülük altına sokmaya yetkili kişinin yasal temsilci olması kaydıyla), Belediye ya da Gençlik Spor İl Müdürlüklerine bağlı gençlik merkezleri (ilgili gençlik merkezini re sen yükümlülük altına sokmaya yetkili kişinin yasal temsilci olması kaydıyla), Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları (odalar, barolar ), Kalkınma Ajansları. KİMLER BAŞVURAMAZ? Kâr amacı güden işletmeler, kâr amacı gütmeyen şirketler, okullar, gençlik grupları, öğrenci kulüpleri ve yukarıda Kimler Başvurabilir? başlığı altında belirtilenlerin haricindeki diğer yapıların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. EK BELGELER İrtibat Kişisine ait CV Dernek, vakıf gibi kuruluşlara ait ilgili makamlarca verilmiş iletişim bilgilerinin de yer aldığı resmi kayıt belgesi (kamu kuruluşlarında aranmaz) (Asil amir dışındaki kişilerce imzalanması durumunda) Yetkilendirme Belgesi Sorularınız için: Lütfen bu belgenin devamındaki Sıkça Sorulan Sorular kısmını okuyunuz.

4 -SIKÇA SORULAN SORULAR- S. Ulusal Ajans tarafından Eurodesk temas noktalarına herhangi bir bütçe sağlanıyor mu? Ofis, bilgisayar, internet erişimi, personel maaşı gibi işletim masraflarımıza yönelik herhangi bir katkı olacak mı? C. Eurodesk temas noktalarına herhangi bir bütçe verilmemektedir. Eurodesk faaliyetleri için gerekli olan ofis, bilgisayar ve internet erişiminin sağlanması, personel maaşı gibi masraflar temas noktasının sorumluluğundadır. S. Yerelimizde tanıtım toplantısı yapmak istediğimizde, toplantı masrafları kim tarafından karşılanıyor? C. Söz konusu masraflar yine ilgili kuruluşlar tarafından karşılanmaktadır. Benzer toplantıların temas noktası olmaya aday kuruluşlarca yapılageldikleri öngörülmektedir. Bununla birlikte Başkanlığımız tarafından her yıl bütün masrafları karşılanmak üzere düzenlenen il bilgilendirme toplantıları, ilgili temas noktalarının koordinasyonunda gerçekleştirilebilmektedir. S. Eurodesk temas noktası olarak görevlendirilecek personelin özellikleri neler olmalıdır? C. Eurodesk e ait merkezi ve yerel işlemleri yürütebilecek düzeyde bilgi teknolojileri ve İngilizce yeterliliği olan ve gençlik alanında tecrübesi olan en az bir personeli yarı zamanlı olarak çalıştırmanız beklenmektedir. S. Kişi ya da kurumlara danışmanlık yaptığımızda karşılığında herhangi bir ücret talep edebilir miyiz? C. Kuruluşlar Eurodesk Temas Noktası sıfatıyla bilgiyi hiçbir ücret talep etmeden sunmakla yükümlüdür. Bu tür bir durumun ispatlandığı kuruluşların akreditasyonları iptal edilir. S. Eurodesk temas noktası seçildiğimizde AB Gençlik ve Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında projeler yapmaya devam edebilir miyiz? C. Eurodesk temas noktası seçildiğinizde çalışmalarınıza aynı şekilde devam edebilirsiniz. Temas noktası olmak, söz konusu projeleri yapmaya engel değildir. S. Eurodesk temas noktası seçildiğimizde Avrupa Gönüllü Hizmeti için de akredite kuruluş sayılıyor muyuz?

5 C. Hayır. Eurodesk temas noktası seçilmeniz, Gençlik ya da diğer AB programlarında akredite olduğunuz anlamına gelmez. Söz konusu başvuruların kendilerine ait ayrı bir başvuru süreci vardır. S. Eurodesk temas noktası olmak, aynı zamanda Ulusal Ajans ın da yerel temsilcisi olmak anlamına geliyor mu? C. Kesinlikle hayır. Ulusal Ajans ın böyle bir yetkilendirme yapması söz konusu değildir. Burada yapılmak istenen, sadece Eurodesk adına gençler için Avrupa fırsatları hakkında bilgilendirme yapma yetkisidir. S. Eurodesk temas noktalarının mutlaka internet siteleri olmalı mıdır? C. Günümüzde sosyal medyanın ve internet erişiminin gençlere ulaşmada en hızlı ve kolay olduğu göz ardı edilemez. Bu nedenle, kurumunuzun güncel olarak duyurularının yayınlandığı bir internet sitesi olması gerekmektedir. S. Yetişkin bireylerle ve yetişkin eğitimi projeleri üzerine çalışıyoruz. Hedef kitlemiz olarak genç sayımız oldukça az, yine de Eurodesk temas noktası olmak istiyoruz. Başvuruda bulunabilir miyiz? C. Başvuruda bulunabilirsiniz, ancak Eurodesk gençlere yönelik fırsatları sunduğundan, gençlik alanında aktif çalışan kurumlara öncelik verilecektir. S. Seçilmemiz durumunda yerelimizdeki diğer kurum ya da kuruluşlardan aldığımız destekle Eurodesk etkinliği düzenleyebilir miyiz? C. Yerelinizde bulunan kurum ya da kuruluşlarla işbirliği yaparak herhangi bir etkinlik gerçekleştirebilirsiniz. Eğer öncesinde, böyle işbirlikleri sağlayarak gençlik bilgilendirmeleri yaptıysanız, bu durum başvurunuz açısından olumlu değerlendirilecektir. Ayrıca, Eurodesk temas noktası olduğunuzda yerelinizdeki diğer temas noktaları ve diğer kurum ya da kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirmeniz beklenecektir. S. Başvuru formunda yer alan Kurum/Kuruluş Yetkilisi kimdir? C. Başvurunun kabul edilmesi halinde Başkanlığımızla sözleşme imzalamaya yetkili olacak kişidir. Kamu kurumları için, Valilikler ayrı tutulmak kaydı ile, en üst düzeyde yetkili kişi (veya doğrudan kendisi tarafından yetkilendirilmiş ve belge ile ispatlamak kaydı ile bir başka kişi); sivil toplum kuruluşları için başkan; üniversiteler için rektör; gençlik meclisleri için ilgili belediye başkanı; gençlik merkezleri için kurumun bağlı olduğu il müdürü. S. Başvurular posta ile olmak zorunda mıdır? Elden teslim yapılamaz mı?

6 C. Yapılabilir. Mevlana Bulvarı No: 181 TR Balgat/Ankara adresindeki Başkanlığımıza elden de teslim edebilirsiniz. S. Başvuru için tüzel kişi olma şartı var mıdır? İstisnai durum olamaz mı? C. Başvuran kurum veya kuruluş tüzel kişiliğe sahip olmalıdır. Bunun tek istisnası, kent konseyleri altında faaliyet yürüten gençlik meclisleridir. S. Resmi kurumlara mı öncelik veriliyor? C. Önceliğimiz gençliğe bilgi aktarım tecrübesi olan kurum ve kuruluşlardır. Bu bakımdan kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında bir öncelik sıralaması söz konusu değildir. S. Başvurulardan sonraki süreç nasıl olacaktır? C. Başvurular sürekli olarak alınacağı için belirli aralıklar ile Akreditasyon Komitesi toplanacak ve nihai kararı verecektir. Komite toplanmasından önce kurumunuza Akreditasyon Ziyareti de gerçekleştirilebilir. Bu durumda sizlere önceden haber verilecektir. Komite kararını açıklamasının ardından başvurusu kabul edilen kurumların, irtibat kişilerine yönelik tüm masrafları tarafımızca karşılanmak üzere katılımı zorunlu bir eğitim düzenlenecek ve Eurodesk Temas Noktası olarak çalışmalarınız başlayacaktır.

http://www.cedefop.europa.eu/en/publication s/19373.aspx bağlantısında yer alan katalogda bulunan çalışma ziyaretlerinden,

http://www.cedefop.europa.eu/en/publication s/19373.aspx bağlantısında yer alan katalogda bulunan çalışma ziyaretlerinden, 2012-2013 Akademik Yılı 2. Dönem Başvuru Duyurusu Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) / Ortak Konulu (Transversal) Program içinde yer alan "Genel ve Mesleki Eğitim Yönetici ve Uzmanlarının Çalışma Ziyaretleri"

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

Sivil Toplum Kuruluşları Başvuru Rehberi 2019

Sivil Toplum Kuruluşları Başvuru Rehberi 2019 Sivil Toplum Kuruluşları Başvuru Rehberi 2019 Esas Sosyal ve İlk Fırsat Hakkında Esas Grubu'nun kurucuları olan Şevket Sabancı, Hayırlı Sabancı, Emine Sabancı Kamışlı (Kurucular Kurulu Başkanı), Ali Sabancı,

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI EURODESK TEMAS NOKTALARI GENÇLİK BİLGİLENDİRMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI EURODESK TEMAS NOKTALARI GENÇLİK BİLGİLENDİRMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI EURODESK TEMAS NOKTALARI GENÇLİK BİLGİLENDİRMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI 2014 Yılı Teklif Çağrısı Başvuru Rehberi Son Başvuru Tarihi: 31/01/2014 İÇİNDEKİLER 1. GENÇLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

Detaylı

sivil toplum kuruluşları başvuru rehberi

sivil toplum kuruluşları başvuru rehberi sivil toplum kuruluşları başvuru rehberi bir programıdır İlk Fırsat Nedir? Esas Sosyal tarafından geliştirilen ve uygulanan İlk Fırsat, üniversite eğitimini yeni tamamlamış, başarılı ve iş aramakta olan

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Avrupa Birliği Koordinatörlüğü İlan Tarihi: 03.11.2015 Sevgili öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Koordinatörlüğümüz tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Eğitim Kursları ve Gençlik

Detaylı

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Projeler Birimi

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Projeler Birimi Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Projeler Birimi İlan Tarihi: 02.09.2015 Sevgili öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Koordinatörlüğümüz tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Eğitim Kursları

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI Gül Özcan Mesleki Eğitim Programı Programa dahil ülkelerin, mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır.

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN)

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) 2011 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI JEOTERMAL VE MADENCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ Referans No: TR72-11-İKP-02 İÇİNDEKİLER. Sayfa 1. JEOTERMAL ve MADENCİLİK

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA2: İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

AB HİBELERİ. A. Şükran KARADAYI Uzman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı

AB HİBELERİ. A. Şükran KARADAYI Uzman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı AB HİBELERİ A. Şükran KARADAYI Uzman Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı AB mali yardımları Avrupa Komisyonu (European Commission) tarafından, tüm aday ülkeler için olduğu gibi, her yıl Türkiye ye tahsis edilen

Detaylı

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından MYK YETKİLENDİRMESİ MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilir. Yetkilendirilmiş

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE 1 / 2 Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 03/10/2018-E.80570 T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı Sayı Konu :96393232-772.99-E.4984 :Avrupa Koleji Yüksek

Detaylı

TÜZEL ÜYELİK BAŞVURU FORMU İKAYDER 2019 Kuruluş Adı: ---------------------------------- info@ikayder.org ikayder www.ikayder.org ikayder Tüzel Üyelik Başvuru Formu Revizyon Tarihi: 01.02.2019 İKAYDER KİMDİR?

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24

TOPLANTI GÜNDEMİ ANKARA KALKINMA AJANSI 2 /24 TOPLANTI GÜNDEMİ 09:45 10:00 Kayıt 10:00 10:30 2013 Teknik Destek Programı 10:30 11.00 2013 Doğrudan Faaliyet Destek Programı 11:00 11:15 Çay/kahve arası 11:15 12:15 DFD KAYS Başvuru Eğitimi 12:15 12:30

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

TR www.gencyasaminsesleri.org

TR www.gencyasaminsesleri.org 2014 YILI FAALİYETLERİ GENÇ YAŞAMIN SESLERİ DERNEĞİ 2014 YILI FAALİYETLERİ TR www.gencyasaminsesleri.org BİZ KİMİZ? 2009 yılında kurulan derneğimiz Kastamonu gençliğinin ufkunu genişletmek, özgüvenlerini

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

2014-2020 Erasmus+ Programı. Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği

2014-2020 Erasmus+ Programı. Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği 2014-2020 Erasmus+ Programı Key Action 2 (KA2) İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği (Cooperation & Innovation for Good Practices) 21 Kasım 2013 ELAZIĞ Bütçe dağılımı Anahtar Faaliyet 1 (KA1) % 63

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖĞRENCİ DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; öğrencilerin

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BİLGİ NOTU

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BİLGİ NOTU YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU BİLGİ NOTU Yükseköğretim Kalite Kurulunun Kurulma Nedeni Yükseköğretimde yapısal değişikliği gerçekleştirecek ilk husus Kalite Kuruludur. Yükseköğretim Kurulu girdi ile ilgili

Detaylı

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013 Onaylandığı tarih: 13/06/2013 TürkING-AG Tüzüğü 1. Topluluğun adı 1.1. Topluluğun adı Türkische Ingenieure Arbeitsgemeinschaft olarak belirlenmiştir. Kısaltma olarak Türk-ING AG kullanılır. 1.2. Topluluk

Detaylı

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi

T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi T.C. ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şubesi SERA GAZI EMİSYON AZALTIMI SAĞLAYAN PROJELERE İLİŞKİN

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

COMENIUS ASİSTANLIĞI 2010 YILI BİREYSEL BAŞVURU YÖNERGESİ

COMENIUS ASİSTANLIĞI 2010 YILI BİREYSEL BAŞVURU YÖNERGESİ HAYATBOYU ÖĞRENME/COMENIUS PROGRAMI COMENIUS ASİSTANLIĞI 2010 YILI BİREYSEL BAŞVURU YÖNERGESİ Nasıl Başvurulabilir? Başvuru formu doldurulmadan önce 2010 yılı Ulusal Teklif Çağrısı (http://www.ua.gov.tr/index.cfm?k=1691)

Detaylı

Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ PDY EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRCİ EĞİTİMİ HİZMET TEKLİFİ

Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ PDY EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRCİ EĞİTİMİ HİZMET TEKLİFİ Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ PDY EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRCİ EĞİTİMİ HİZMET TEKLİFİ 2012, İzmir Bu teklif kurumların talep ve ihtiyaçlarına göre yeniden

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3.

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ASO 2. ve 3. Revizyon 06 Sayfa 1 / 8 Revizyon 06 Sayfa 2 / 8 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan,

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri 1 Eylül 2014 1. KESİN KAYIT HAKKINDA GENEL BİLGİLER Üniversitemizde 2014 2015 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları,

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi. Sayı : / /. Konu : Yılı TDP Projeleri

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi. Sayı : / /. Konu : Yılı TDP Projeleri Evrak ve Sayısı: 06/09/2017-46039 T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi *BD4580282511* Sayı :87841438/730.06.02/. Konu :2017-2018 Yılı TDP Projeleri MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Toplumsal

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim 2013-2014 Proje Döngüsü Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı Ege Üniversitesi, Üniversitesi, İzmir 6-7 Mayıs 2013 Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinde

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ DESTEKLERİ Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 Okul Eğitimi Personeline Yönelik Öğrenme Hareketliliği Projeleri Hareketlilik projesi: Okulun ihtiyaçlarına

Detaylı

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü İlan Tarihi: 19 Haziran 2015 Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Sevgili öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Koordinatörlüğümüz tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Eğitim Kursları ve Gençlik

Detaylı

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı 9.000.000 TL Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı 5.000.000 TL Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU *Tüm bilgilerin doldurulması zorunludur. KİŞİSEL BİLGİLER T.C.Kimlik No Adı Soyadı Mesleği İş Telefonu Ev Telefonu Cep Telefonu İş E-Posta Adresi Kişisel

Detaylı

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen;

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen; KALKINMA BAKANLIĞI AVRUPA BĐRLĐĞĐ REKABET EDEBĐLĐRLĐK VE YENĐLĐK ÇERÇEVE PROGRAMI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ POLĐTĐKA DESTEK PROGRAMI YURTDIŞI TOPLANTI DESTEĞĐ ÖDENEĞĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR Amaç

Detaylı

MÜDÜR. Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara. başkanlık eder.

MÜDÜR. Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara. başkanlık eder. MÜDÜR SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÜST BİRİM REKTÖR İŞ ÜNVANI MÜDÜR ALT MÜDÜR YARDIMCISI YÜKSEKOKUL SEKRETERİ TEMEL GÖREV Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara başkanlık eder. Eğitim-öğretim

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi PROGRAMIN DAYANAĞI Bu mali destek programı, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Çalışma Programı ile Ajans uzmanlarının il ve ilçe merkezlerinde yapmış

Detaylı

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi:

Hibe Başvuru Formu. Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: Başvuran kuruluşun adı: Proje adı: Proje süresi (başlangıç tarihi sona eriş tarihi): Talep edilen hibe miktarı: Başvuru tarihi: 1) Proje irtibat bilgisi a) Başvuran kuruluşun adı b) Başvuran kuruluşun

Detaylı

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2012-2013 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve 2011-2012 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu Öğrenci Seçim Takvimi 20 Şubat 8 Mart 2012: Adayların online başvuru sürecini

Detaylı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı 2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa 1- Sunuş... 2 2- Misyon ve Vizyon... 3 3- Teşkilat Şeması... 3 4- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 4 5- Fiziksel Yapı... 7 6- Taşınır

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MALKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1-

Detaylı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞVURULARININ ANALİZİ Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı Ocak, 2014 Diyarbakır İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI... 4 2.1. Diyarbakır/Şanlıurfa Dağılımı...

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ AÇILIŞ TOPLANTISI Planlı Kalkınma döneminin kazandırdığı tecrübeler, küreselleşen dünyada kalkınmada yerel faktörlerin ihmal edilemeyeceği gerçeği ve Avrupa Birliği

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU 2016 2017 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ-I DUYURUSU Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliği çerçevesinde 2016 2017 Akademik Yılında programdan yararlanmak isteyen Hitit Üniversitesi

Detaylı

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar Hamburg Uyum Meclisi Genel bilgiler Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar 1. Uyum Meclisi ne için gereklidir? Entegrasyon; örneğin politika, ekonomi, iş piyasası, eğitim, sosyal işler, kültür, din,

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

Değerli Öğrencilerimiz,

Değerli Öğrencilerimiz, Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim, Staj ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyum (EPO) Hareketliliklerinden ve Mevlana Değişim Programından yararlanmak üzere başvuruda bulunmayı planlayan

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren Yükseköğretim Kurumları ile yurt dışında eğitim veren Yükseköğretim Kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ EĞİTİM VE KARİYER GELİŞTİRME, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi

Fakülteler. Enstitüler. Yüksekokullar. Meslek Yüksekokulları. Koordinatörlükler. Engelli Öğrenci Birimi ANA SĠTE Yatay Eksen Ana BaĢlıkları Ana Sayfa Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci ġü de YaĢam ĠletiĢim Yatay Eksen Alt BaĢlıkları Hakkımızda Yönetim Akademik Ġdari Öğrenci Rektör Fakülteler Genel

Detaylı

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİYET BEYANI (EXPRESSION OF INTEREST) KILAVUZU

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİYET BEYANI (EXPRESSION OF INTEREST) KILAVUZU AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİYET BEYANI (EXPRESSION OF INTEREST) KILAVUZU Başlarken... Bir Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi Niyet Beyanı (Eylem 2) doldurmaya başladınız. Bu niyet beyanı ile birlikte

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI 4 Mart 2013 - ANKARA İÇERİK Erasmus Proje Türleri Proje Döngüsü Erasmus Hareketlilik Projelerinde Genel Kurallar ERASMUS PROJE TÜRLERİ Hareketlilik Yoğun Programlar

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar.

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Tanımı Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Amacı Personelin çalıştığı ülke dışındaki bir program ülkesinde altı haftaya kadar eğitim almasını sağlayarak,

Detaylı

Hasarda Haksızlıktan Korkmayın Çünkü TAHKİM KOMİSYONU Yanınızda Cuma, 01 Nisan :24

Hasarda Haksızlıktan Korkmayın Çünkü TAHKİM KOMİSYONU Yanınızda Cuma, 01 Nisan :24 Sigorta Tahkim Komisyonu hızlı bir şekilde çözmeyi amaçlamaktadır. Komisyona bir başvurunun ne kadar etkili bir şekilde sunulduğu değil, özü önemlidir. Dolayısıyla Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapılacak

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ Amaç DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

ORDU ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TAHAKKUK BİRİMİ ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 GÖREVDEN AYRILMA 2 YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİ a. Ayrılış Yazısı(Anabilim Dalı Başkanlığınca Hazırlanan) b. İlişik Kesme Formu c. Devir Teslim

Detaylı

Gençlik Programları Merkezi Başkanl. kanlığı. YOĞUN PROGRAMLAR Intensive. Programmes. 27 Ekim 2008

Gençlik Programları Merkezi Başkanl. kanlığı. YOĞUN PROGRAMLAR Intensive. Programmes. 27 Ekim 2008 Avrupa Birliği i Eğitim E ve Gençlik Programları Merkezi Başkanl kanlığı YOĞUN PROGRAMLAR Intensive Programmes (IP) Tanıtım m ve Yaygınla nlaştırma Toplantısı 27 Ekim 2008 KISACA Socrates II Döneminde;

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- (1) Bu Talimatın amacı; yüzme, atlama, senkronize yüzme ve açık su dallarında; Müsabakalarda, Kamplarda,Antrenmanlarda,

Detaylı

IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler

IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler 24 Aralık 2015 Türkiye nin AB ye Üyelik Süreci Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı SAMSUN IPA Kapsamında STK lara Sağlanan Destekler Merkezi Düzeyde Yürütülen Projeler

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU Bütçe kalemi : İlgi: EuropeAid MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI Son başvuru tarihi : HĠBE BAġVURU FORMU BaĢvuru Sahibinin Adı: Dosya No I. PROJE 1. TANIM 1 1.1. PROJENĠN ADI 1.1.1. ÖNCELĠK ALANI 1.2. YER 1.3

Detaylı

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Uygulama Modalitesi IPA 2015 Programlaması içinde AB tarafından desteklenen Yerel Örgütler için

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı