.. ALT YÜKLENICI POLITIKASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ".. ALT YÜKLENICI POLITIKASI"

Transkript

1 .. ALT YÜKLENICI. POLITIKASI.

2 FUV Mühendislik, alt yüklenicilik hizmeti alması gereken durumlarda kendi çalışma prensiplerini paylaşan firmaları tercih eder. Alt yüklenici firma seçimi, kalite yönetim sistemimizde tanımlanmış olan güvenli tedarikçi listesi, alt yüklenici ilişkileri belgesi ve performans denetim uygulama esasları dokümanlarında belirlenmiş esaslara göre gerçekleştirir. Alt yüklenici firma seçim kriterlerimizde önemli gördüğümüz hususlar aşağıda belirtilmiştir Firmanın şantiye güvenlik politikası ve uygulamalarına ilişkin taahhütler, talimatlar ve kayıtlar, firma çalışanlarının şantiyelerde göreve başlamadan önce aldıkları iş sağlığı ve güvenliği eğitim içerikleri ve kayıtları FUV Mühendislik tarafından hizmet alınan saha müşavirliği ve iş güvenliği denetim hizmetlerine karşı şeffaflık Güvenlik ilkemiz ve Hayat Kurtarıcı Prensiplerimiz uyarınca, gerçekleştirdiğimiz Olay İncelemeleri faaliyetimize uygunluk, tespit edilen aksaklıkların giderilmesi hususuna çözüm odaklı yaklaşım Proje süresince, ekip yöneticilerinin ilgili projeye yönelik kişisel deneyim kaybının yaşanmaması adına rotasyonlarının kısıtlı olması Alt yüklenicinin gerçekleştirilecek projeye yönelik risk analizi çalışması, çalıştırdığı personellerin iş için gereken güvenlik eğitimleri ve oryantasyonlarının yapılması

3 Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠNE ĠLĠġKĠN ALT YÜKLENĠCĠ FĠRMALARDAN ĠSTENĠLENLER İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu - Madde 75 - ĠĢveren çalıģtırdığı her iģçi için bir özlük dosyası düzenler. ĠĢveren bu dosyada, iģçinin kimlik bilgilerinin yanında, bu kanun ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır. İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu - Madde 4 (1) ĠĢveren, çalıģanların iģle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede; a)mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değiģen Ģartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileģtirilmesi için çalıģmalar yapar. İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu - Madde 19 (1) ÇalıĢanlar, iģ sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim ve iģverenin bu konudaki talimatları doğrultusunda, kendilerinin ve hareketlerinden veya yaptıkları iģten etkilenen diğer çalıģanların sağlık ve güvenliklerini tehlikeye düģürmemekle yükümlüdür. (2) ÇalıĢanların, iģveren tarafından verilen eğitim ve talimatlar doğrultusunda yükümlülükleri Ģunlardır: a) ĠĢyerindeki makine, cihaz, araç, gereç, tehlikeli madde, taģıma ekipmanı ve diğer üretim araçlarını kurallara uygun Ģekilde kullanmak, bunların güvenlik donanımlarını doğru olarak kullanmak, keyfi olarak çıkarmamak ve değiģtirmemek. b) Kendilerine sağlanan kiģisel koruyucu donanımı doğru kullanmak ve korumak.

4 1. İşçilerin Özlük Dosyaları İçin İstenilen Belgeler a- Tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfta yer alan iģyerlerinde çalıģacakların yapacakları iģe uygun olduklarını belirten sağlık raporu b- SGK iģe giriģ bildirgesi c- ĠĢçilerin mesleki uzmanlık belgeleri ( Vinç, JCB vb. operatör belgesi, kaynakçı belgesi, elektrikçi belgesi vb.) d- ĠĢ sağlığı ve güvenliği talimatı e- Görev yetki ve sorumluluklar f- Yapılan iģ ile ilgili talimatlar g- KiĢisel koruyucu malzeme tutanağı h- Fazla çalıģma onay formu 2. İşçilerin Kişisel Koruyucu Donanımları a- Baret ( TS EN 397:2012+A1 ) b- ĠĢ ayakkabısı ( EN 345 ) c- Reflektörlü yelek (TS EN 471 :2006) d- Kaynakçılar için kaynakçı eldiveni ( EN 421 ) e- Kaynakçılar için gaz kaynağı gözlüğü ( EN 169 ) f- Kaynakçılar için kaynakçı yüz siperi ( EN 175 ) g- Yüksekte ( en az 2 metre) çalıģanlar için paraģüt tipi emniyet kemeri ( EN 361 ) h- Yüksekte ( en az 2 metre) çalıģanlar için emniyet kemeri tutma halatı ve kancası ( EN 353, EN362 ) i- Yüksekte (en az 2 metre ) uygun yüksekliği sağlayacak çift ayaklı merdiven.

5 j- Yüksekte ( en az 2 metre ) emniyet kemerinin bağlanabileceği uygun yerin bulunmadığı iģlerde sabit noktalara lifeline halatı. k- Gürültülü iģlerde çalıģanlar için kulaklık ( EN 352-1) veya kulak tıkacı (EN ) ĠĢverenin yükümlülükleri 3. Kullanılacak İş Makineleri İçin İstenilen Belgeler a- Kaldırma araçları için periyodik bakım belgeleri. b- ĠĢ makinelerinin envanterleri. c- ĠĢ makinelerinin geri vites ikaz sirenlerinin (sesli ve ıģıklı) bulunuyor ve çalıģıyor olması. d- ĠĢ makinelerinde yangın söndürme tüpü ve ilkyardım çantası bulunmalı. 4. Diğer a- Kullanılacak el aletlerinin koruyucusu mutlaka bulunmalı. b- Elektrik kabloları hasarsız ve ek yapılmamıģ olmalı. c- Kaldırma aparatları (sapan, çelik, bez halat ve zincir halat), caraskal, trifor CE sertifikalı üzerlerinde etiketleri olmalı. Kompresör ve jeneratör gibi makinelerin yıllık periyodik bakım belgeleri ve üzerlerinde kullanma talimatları bulunmalı.