MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI SINAVINA BAġVURU KOġULLARI VE SINAV HAKKINDA BĠLGĠLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI SINAVINA BAġVURU KOġULLARI VE SINAV HAKKINDA BĠLGĠLER"

Transkript

1 MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI SINAVINA BAġVURU KOġULLARI VE SINAV HAKKINDA BĠLGĠLER Bankamız MüfettiĢ Yardımcılığı pozisyonu için sınavla eleman alınacaktır. Yazılı mesleki bilgi sınavı ve genel yetenek testinden oluģan ilk aģama tarihinde gerçekleģtirilecektir. Birinci aģamada baģarılı olan adaylar değerlendirme merkezi aktiviteleri ve mülakattan oluģan diğer aģamalara davet edilecektir. Sınava baģvurular tarihleri arasında kabul edilecektir. I - Sınava BaĢvuru KoĢulları : Sınava baģvuruda bulunacak adaylarda aranan koģullar aģağıda belirtilmiģtir. 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaģı olmak. 2. Ġngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden birini çok iyi derecede bilmek, aģağıda yer alan yabancı dil seviye tespit sınavlarından asgari olarak belirtilen sonuçları elde etmiģ ve bu durumu baģvuru süresinin sonu olan tarihine kadar mys@isbank.com.tr adresine ulaģtıracağı sertifika ile belgeleyebilmek (Ġletilecek sertifika muhtemel iģe baģlama tarihi olan itibarıyla da geçerli olmalıdır. Ġlgili e-posta adresine gönderilecek belge ve bilgilere iliģkin açıklamalara II-Sınav BaĢvurusu bölümünde yer verilmiģtir). ĠNGĠLĠZCE ALMANCA FRANSIZCA SINAV / KURUM ADI PUAN / SEVĠYE TOEFL-IBT (1) 85 IELTS (2) 6,5 GOETHE ENSTĠTÜSÜ Fransız Milli Eğitim Bakanlığı (Fransız Kültür Merkezi) TEF (Fransız Kültür Merkezi) ZOP Kleines Deutsches Sprachdiplom Groβes Deutsches Sprachdiplom Goethe Zertifikat C1 (ZMP) DALF C1 DALF C2 699 (1) TOEFL sınavına yeni girecek adaylar, 1239 kod numarasını belirterek sonuçlarını Bankamıza göndermelidir. TOEFL sınavının CBT ve PBT versiyonları kabul edilmeyecektir. (2) Academic ve General Training modüllerinin her ikisi de kabul edilmektedir. 3. Üniversitelerin en az 4 yıl süreyle eğitim veren fakültelerinin ve yine en az 4 yıl süreyle eğitim veren yüksekokulların aģağıda belirtilen bölümleri ile bunların yetkili makamlarca tanınmıģ, Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eģleniklerinin birinden mezun olmak (Bu kapsamda, en geç tarihinde mezun olup, bu durumu aynı tarih itibarıyla belgeleyebilmek gerekmektedir).

2 2 Bölüm Adı Bölüm Adı Aktüerya Makine Mühendisliği (*) Aktüerya Bilimleri Makine ve Ġmalat Mühendisliği (*) Avrupa Birliği ĠliĢkileri Maliye Bankacılık Matematik Mühendisliği(*) Bankacılık ve Finans Mekatronik Mühendisliği (*) Bankacılık ve Finansman Muhasebe Bankacılık ve Sigortacılık Muhasebe Bilgi Sistemleri Bilgisayar Mühendisliği (*) Muhasebe Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Muhasebe ve Denetim Bilgisayar-Enformatik Muhasebe ve Finans Yönetimi BiliĢim Sistemleri Mühendisliği (*) Muhasebe ve Finansal Yönetim ÇalıĢma Ekonomisi ve Endüstri ĠliĢkileri Muhasebe ve Finansman Ekonometri Pazarlama Ekonomi Pazarlama / SatıĢ Yönetimi Ekonomi ve Finans Sermaye Piyasası Ekonomi-Yönetim Bilimleri Sigortacılık Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları Sigortacılık ve Risk Yönetimi Elektrik Mühendisliği(*) Sistem Mühendisliği (*) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (*) Siyaset Bilimi Elektronik Mühendisliği (*) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Elektronik ve HaberleĢme Mühendisliği (*) Siyaset Bilimi ve Uluslararası ĠliĢkiler Endüstri Mühendisliği Uluslararası Finans Endüstri Sistemleri Mühendisliği(*) Uluslararası ĠliĢkiler Enformatik Uluslararası ĠliĢkiler ve Avrupa Birliği Hukuk Uluslararası ĠĢletme Ġktisat Uluslararası ĠĢletme Yönetimi (Almanca) ĠnĢaat Mühendisliği (*) Uluslararası ĠĢletmecilik Ġstatistik Uluslararası ĠĢletmecilik ve Ticaret Ġstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Uluslararası Ticaret ĠĢ Ġdaresi Uluslararası Ticaret ve Finansman ĠĢletme Uluslararası Ticaret ve ĠĢletmecilik ĠĢletme Bilgi Yönetimi Uluslararası Ticaret ve Lojistik ĠĢletme Enformatiği Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi ĠĢletme Mühendisliği Yazılım Mühendisliği (*) ĠĢletme-Ekonomi Yönetim Bilimleri Kamu Yönetimi Yönetim BiliĢim Sistemleri Küresel ve Uluslararası ĠliĢkiler Yönetim ve Organizasyon (*) Söz konusu bölümlerden mezun kiģilerin baģvuruları; iģletme, iktisat, ekonomi, maliye, bankacılık ve dengi dallarında yüksek lisans yapmıģ olmaları ya da aģağıda yer verilen sertifikalardan birine sahip olmaları Ģartı ile kabul edilecektir. Yüksek lisans derecesinin ya da sertifika sahipliğinin en geç tarihi itibarıyla belgelendirilmesi gerekmektedir. o IIA- Institute of Internal Auditors (Uluslararası Ġç Denetçiler Enstitüsü) tarafından verilen: CIA/Certified Internal Auditor (Uluslararası Ġç Denetçi Sertifikası) CCSA/Certification in Control-Self Assessment (Kontrol Özdeğerlendirme Sertifikası)

3 3 CFSA/Certified Financial Services Auditor (Uluslararası Finansal Hizmetler Denetçisi) CGAP/Certified Government Auditing Professional (Uluslararası Kamu Denetçisi) 4. Yazılı sınav tarihi itibarıyla 30 yaģını doldurmamıģ olmak ( ve sonrasında doğanlar baģvurabileceklerdir). 5. Erkek adaylar için askerlik görevini yapmıģ ya da en erken 2014 yılı Haziran ayına kadar erteletmiģ olmak (Sınav tarihinde askerlik görevini yürütmekte olanların en geç tarihi itibarıyla terhis olacak durumda bulunmaları gerekmektedir). 6. Daha önce Bankamızın yaptığı sınavların herhangi birinin mülakat aģamasında ve/veya daha önce gerçekleģtirilen Uzman Yardımcılığı ile MüfettiĢ Yardımcılığı sınavının değerlendirme merkezi aktiviteleri aģamasında baģarısız sayılmamıģ olmak. 7. Daha önce yapılan MüfettiĢ Yardımcılığı sınavlarına bir defadan fazla katılmamıģ olmak. 8. Sağlık durumu seyahat etmeye ve baģvuru yaptığı iģte çalıģmaya elveriģli olmak, (Bu durum, sınavı kazananlardan istenecek tam teģekküllü bir hastaneden alınmıģ sağlık kurulu raporu ile belgelendirilecektir). 9. Kamu haklarından yoksun bulunmamak. 10. Affa uğramıģ olsa bile herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına hüküm giymemiģ olmak. 11. Resmi dairelere, kurum veya kuruluģlara mecburi hizmet yükümlülüğü altında bulunmamak. II - Sınav BaĢvurusu : Sınava katılmak isteyenler baģvurularını sadece Bankamız internet sitesinden yapabilecektir. Bankamız MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına baģvuru süreci; - ik.isbank.com.tr adresinden baģvuru yapılması ve - mys@isbank.com.tr adresine istenen bilgi ve belgelerin yine istenilen format ve isimde gönderilmesi aģamalarından oluģmaktadır. Bu aģamaların herhangi birinde eksik veya hatalı bir iģlem yapılması durumunda baģvuru iģleme alınmamaktadır BaĢvuruda bulunmak için geçerli bir TC Kimlik Numarasına ve e-posta adresine sahip olunması gerekmektedir. Sınav baģvurusunda bulunan adayın mys@isbank.com.tr adresine göndereceği e-postaya; - sınav giriģ koģullarında belirtilen niteliklere sahip yabancı dil sertifika belgesi ile - 6 aydan eski olmayan vesikalık fotoğrafını jpeg uzantılı ve

4 4 - lisans mezuniyet notu ortalamasının da bulunduğu resimli Türkçe öz geçmiģini ise docx uzantılı olmak üzere toplamda üç ayrı dosya olarak ek yapması ve söz konusu e-posta metninde adı, soyadı, TC Kimlik Numarası ve ik.isbank.com.tr adresinden baģvuru yaptığı tarih bilgisine yer vermesi gerekmektedir. mys@isbank.com.tr adresine sınav baģvurusu amacıyla e-posta gönderilirken aģağıda belirtilen hususların göz önünde bulundurulması gerekmektedir. a. e-postanın konu kısmına MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI yazılması, b.1. e-postaya ek yapılan fotoğraf dosyasının AD SOYAD TCKN (Örneğin: AHMET YILMAZ jpeg) Ģeklinde adlandırılması, b.2. e-postaya ek yapılan yabancı dil sertifikası dosyasının AD SOYAD SERTĠFĠKA (Örneğin: AHMET YILMAZ SERTĠFĠKA.jpeg) Ģeklinde adlandırılması, b.3. e-postaya ek yapılan özgeçmiģ dosyasının ise AD SOYAD ÖZGEÇMĠġ (Örneğin: AHMET YILMAZ ÖZGEÇMĠġ.docx) Ģeklinde adlandırılması ve c. e-posta metninde adayın adı, soyadı, TC Kimlik Numarası ve ik.isbank.com.tr adresinden baģvuru yaptığı tarih bilgisine yer verilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili hazırlanmıģ örneğe aģağıda yer verilmiģtir. Ek yapılan dosyalarla birlikte e-posta boyutunun 1 MB nin üzerinde olmaması hususuna dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

5 5 Sınav daveti ve diğer duyurular hem internet sitemizden hem de e-posta aracılığı ile yapılacağından internet sitemizin ve e-posta hesabının sınav öncesinde kontrol edilerek sınava girilecek yer ve salonları belirten mesajın alınması ve diğer duyuruların izlenmesi gerekmektedir. BaĢvuru sırasında belirtilen e-posta adresinde değiģiklik olması halinde, haberleģmenin kesintiye uğramasını engellemek üzere, ik.isbank.com.tr adresinde yer alan BaĢvuru sekmesinden ulaģabileceğiniz ĠĢ BaĢvuru Formu ndan öz geçmiģ bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. III Sınav Hakkında Bilgiler A-) Sınav Yeri: Detaylarına aģağıda yer verilen sınavın ilk aģaması Ġstanbul ve Ankara da, diğer aģamaları Ġstanbul da yapılacaktır. B-) Sınav Kapsamı: 1.AĢama: ( ) a. Mesleki Bilgi Sınavı : Mesleki bilgi sınavı klasik yöntemle yazılı olarak yapılır. Sınav Ekonomi (Genel Esaslar, Makro ve Mikro Ġktisat, Para, Kredi, Banka) ve Türkçe (Kompozisyon) konularını kapsamaktadır. b. Genel Yetenek Sınavı: Adayların sayısal ve sözel kavrama, veri yorumlama, sistemsel düģünme ve problem çözme becerilerinin ölçülmesine iliģkin olan söz konusu sınav test Ģeklinde uygulanmaktadır. 2.AĢama: (2013 yılı Aralık ayı içerisinde daha sonra duyurulacak bir tarihte yapılacaktır.) a. Değerlendirme Merkezi Aktiviteleri: Adaylar Bankamız Değerlendirme Merkezinde yetkinlik bazlı değerlendirmelere ve kiģilik özelliklerini tespit etmeye yönelik teste tabi tutulacaktır. 3.AĢama: (2014 yılı Ocak ayı içerisinde daha sonra duyurulacak bir tarihte yapılacaktır.) a. Mülakat: Sınavın ilk iki aģamasında baģarılı olan adaylar, Bankamız yöneticilerinden oluģan bir kurul tarafından tek tek mülakata alınmaktadır. Adaylar, Sıkça Sorulan Sorular bölümünde yer almayan konulara iliģkin bilgi taleplerini ve sorularını mys@isbank.com.tr e-posta adresine iletebilirler.

6 6 SIKÇA SORULAN SORULAR SINAV BAŞVURULARI İLE İLGİLİ SORULAR - Sınava baģvuru için gerekli belgeleri mys@isbank.com.tr adresine göndermem yeterli mi? - Bankamız MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına baģvuru süreci; ik.isbank.com.tr adresinden baģvuru yapılması ve mys@isbank.com.tr adresine istenen bilgi ve belgelerin yine istenilen format ve isimde gönderilmesi aģamalarından oluģmaktadır. Bu aģamaların herhangi birinde eksik veya hatalı bir iģlem yapılması durumunda baģvuru iģleme alınmamaktadır. - Sistem sınav baģvurumu kabul etmiyor. - Sistem, baģvuru koģullarına uygun olmayan adayların sınav baģvurusu yapmasını engellemektedir. Bu nedenle, öncelikle sınavın internet sitemizde yer alan baģvuru koģullarını tekrar incelemeniz ve öz geçmiģ bilgilerinizin bu Ģartlara uygunluğunu teyit etmeniz önerilmektedir. BaĢvuru koģullarını taģıdığınız halde sınav baģvurusunda bulunamıyorsanız mesai saatleri içinde (0850) numaralı telefondan Ġnsan Kaynakları Yardım Masası ile irtibata geçebilirsiniz. ASKERLİKLE İLGİLİ SORULAR (Erkek Adaylar Ġçin) - Halen askerliğimi yapıyorum. Yazılı mesleki bilgi sınavına girebilir miyim? tarihi itibarıyla, terhis olacak durumda olmanız gerekmektedir. Bu tarihten sonra terhis olacaksanız, sınav hakkınızı kullanmamıģ olmak için sınava katılmamanız önerilmektedir. - Aralık 2013 celbine karar aldırttım. Sınava katılabilir miyim? - En erken 2014 yılı Haziran ayına kadar tecilli olanlar sınava kabul edilirler. Bu durumda baģvursanız bile baģvurunuz değerlendirilmeyecektir. - Yüksek lisans eğitimime devam ediyorum ve iki yıllık tecilim var. Bankaya girdikten sonra ne zaman askere gidebilirim? - Banka içi eğitim süresi sonrasında ve en erken 2014 yılı Haziran ayında askere gidilebilir. Ayrıca, askerlik görevinin Bankaya giriģ tarihinden itibaren bir yıl içinde yapılması beklenmektedir. - Askerlikten muafım. Sınava katılabilir miyim? - Muafiyet nedeniniz, diğer giriģ koģulları ile ve özellikle Türkiye nin her yerinde görev yapmaya elveriģli olmak maddesi ile çeliģki yaratmıyor ise sınava girilebilir. Bunun yanında, Bankamıza kabul koģulları arasında yer alan tam teģekküllü bir hastaneden sağlık raporu alınması hususu da göz önünde bulundurulmalıdır. ÖĞRENİM DURUMU İLE İLGİLİ SORULAR - GiriĢ koģullarında belirtilen bölümlerden mezun değilim/bölümlerde son sınıf öğrencisi değilim. Sınava katılamayacak mıyım? - GiriĢ koģullarında belirtilen bölümlerden mezun ya da bu bölümlerde son sınıf öğrencisi olanların baģvuruları kabul edilecektir. Bu koģullara sahip değilseniz baģvurunuz sistem tarafından engellenecektir. Bu pozisyon dıģında açılacak sınavlarda bölümünüz geçerli

7 7 olabilir. Bu nedenle öz geçmiģ bilgilerinizi baģvuru veri tabanımıza kaydetmeniz diğer pozisyonlar için değerlendirilebilmeniz açısından yararlı olacaktır. - YurtdıĢında bir okuldan mezunum ve/veya yurtdıģında yüksek lisans yaptım. Sınava katılabilir miyim? - Okuduğunuz okulun giriģ koģullarında belirtilen bölümlerle denk olduğuna dair YÖK Denklik Belgesi talep edilecektir. Bu belgeyi temin etmeniz durumunda sınavlara katılmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. - Son sınıf öğrencisiyim. Mezuniyet tarihimi bilmiyorum (belki de uzayabilir). Sınava katılabilir miyim? - Son sınıf öğrencilerinin tarihine kadar mezun olduklarına dair geçici belgeyi / diplomayı getirmeleri istenmektedir. Sınava katılabilirsiniz, ancak bu tarihe kadar anılan belgeyi getirememeniz durumunda iģe alımınız gerçekleģtirilmeyecek ve sınav haklarınızdan birini kullanmıģ olacaksınız. - GiriĢ koģullarında belirtilen Mühendislik bölümlerinden mezunum, ancak yüksek lisans konum ĠĢletme, Ġktisat, Ekonomi, Maliye, Bankacılık ve dengi dallar değil ve yine giriģ koģullarında belirtilen sertifikalardan birisine sahip değilim. Sınava katılamayacak mıyım? - Belirtilen Mühendislik bölümlerinden mezun olan adayların anılan konularda yüksek lisans derecelerinin bulunması veya giriģ koģullarında belirtilen sertifikalardan birisine sahip olması gerekmektedir. Sınava baģvuru yapmanız halinde, baģvurunuz kabul edilmeyecektir. GİRİŞ HAKLARI İLE İLGİLİ SORULAR - Sınava bir kez katıldım ve geçen sene mülakatta elendim. Bu yılki sınava katılabilir miyim? - Mülakatta elenen adaylar sınav haklarını kaybederler. - Uzman Yardımcılığı sınavının Değerlendirme Merkezi Aktiviteleri aģamasında elendim. Bu yılki sınava katılabilir miyim? - Daha önce gerçekleģtirilen Uzman Yardımcılığı ile MüfettiĢ Yardımcılığı sınavının Değerlendirme Merkezi Aktiviteleri aģamasında elenen adaylar sınav haklarını kaybederler. - Uzman Yardımcılığı / Memurluk sınavlarında mülakatta elendim. MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına katılabilir miyim? - BaĢvuru koģullarında da belirtildiği üzere, daha önce Bankamızın yaptığı sınavların herhangi birinin mülakat aģamasında baģarısız sayılmıģ olmanız durumunda baģvurunuz sistem tarafından reddedilecektir. - Uzman Yardımcılığı sınavlarına iki kez girdim ve kazanamadım. MüfettiĢ Yardımcılığı sınavlarına katılabilir miyim? - Mülakat veya Değerlendirme Merkezi Aktiviteleri aģamasında baģarısız sayılmamıģ olmanız durumunda MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına katılabilirsiniz.

8 8 SINAVLARLA İLGİLİ SORULAR - Sınavın ilk aģamasına davet edildim, ancak katılmak istemiyorum. Haklarımdan birini kaybedecek miyim? - Hayır. - Uzman Yardımcılığı MüfettiĢ Yardımcılığı sınavları farklı mı? Bankamız eleman alım sınavları pozisyonların gereklerine göre yapılandırılmaktadır. Bu itibarla her iki pozisyon için farklı sınavlar yapılmaktadır. MüfettiĢ Yardımcılığı pozisyonuna iliģkin sınav türü ve içeriği hakkındaki detaylı bilgiye internet sitemizde yer verilen ilgili baģlıklardan ulaģabilirsiniz. - Mesleki bilgi sınavı cevap kağıtları nasıl değerlendiriliyor? - Sınavı hazırlayan Üniversite eğitmenleri tarafından değerlendirilir. - Mesleki bilgi sınavı ne Ģekilde yapılıyor? Test mi? - Sınav klasik usulde yapılır. Sınav içerikleriyle ilgili bilgiler internet sitemizde bulunmaktadır. - Mülakata kimler katılıyor? - Sınavın ilk iki aģamasında baģarılı olan adaylar, Bankamız yöneticilerinden oluģan bir heyet tarafından mülakata alınır. - Ġstanbul dıģından geliyorum. Yazılı sınav sonrasındaki diğer aģamaları ne zaman yapacaksınız? - Yazılı mesleki bilgi sınavını ve genel yetenek testini geçen adaylar 2013 yılı Aralık ayında II. aģamaya, burada baģarılı olanlar ise 2014 yılı Ocak ayında son aģamaya davet edilecektir. YABANCI DİL SEVİYESİNİN BELGELENDİRİLMESİ İLE İLGİLİ SORULAR - MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına girmek istiyorum, yabancı dil seviyemi nasıl belgeleyebilirim? - Yabancı dil seviyenizi belgeleyebilmek için Bankamızca ilan edilen yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılmanız ve ilan edilen asgari sonuçları elde etmiģ olmanız gerekmektedir. - Yabancı dil sertifikam henüz elime ulaģmadı. Ġnternet üzerindeki sonuç bilgisini göndermem yeterli olur mu? BaĢvuru aģaması için yeterli olmaktadır. - Yabancı dil seviye tespit sınavı belgesi hangi tarihte ibraz edilecek? Yabancı dil seviye tespit sınavı belgesinin en geç baģvuru tarihimizin bitiminde e-posta kanalıyla ibrazı istenmekte olup, aslı ise iģe alım aģamasında talep edilecektir.

9 9 - Ġlanda belirtilen yabancı dil seviye tespit sınavları içerisinde Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) bulunmamaktadır. KPDS belgesi değerlendirmeye alınacak mı? - KPDS belgesi Bankamız tarafından kabul edilen yabancı dil seviye tespit sınavları içerisinde yer almadığından bu sınava iliģkin belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır. - TOEFL Computer Based Test (CBT) belgeleri kabul ediliyor mu? - Ġngilizce diliyle ilgili seviye tespit sınavlarından yalnızca TOEFL IBT ve IELTS sınavlarından Bankamızca ilan edilen asgari sonuçları aldığınızı gösteren belgeler kabul edilmektedir. - IELTS Academic ve General Training modüllerinin her ikisi de kabul ediliyor mu? - Evet. - Yabancı dilde eğitim veren bir bölümde öğrenim görmekteyim/bölümden mezunum. Bankanızın kabul ettiği yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılmalı mıyım? - Yazılı mesleki bilim sınavına katılabilmeniz için Bankamızca ilan edilen yabancı dil seviye tespit sınavlarından belirtilen asgari puanları almanız gerekmektedir. - Fransızca ile ilgili ilan edilen seviye tespit sınavlarından B1, B2, B3 ve B4 seviyelerini almıģ olmak Bankanız MüfettiĢ Yardımcılığı giriģ sınavına katılmak için yeterli midir? - Fransızca dili ile ilgili olarak, Fransız Milli Eğitim Bakanlığı nın (Fransız Kültür Merkezi) düzenlediği sınavlardan DALF C1 ve DALF C2 seviyelerini veya TEF sınavından asgari 699 puan almıģ olmanız gerekmektedir. - Ġlan ettiğiniz yabancı dillere sahip değilim. Bunlardan baģka bir yabancı dil biliyorum. Sınava katılabilir miyim? - Ġngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden herhangi birini iyi derecede bilmek ve belirtilen sertifikalardan herhangi biriyle bu durumu belgelendirmek sınava katılım koģullarından olup, aksi takdirde sınava davet edilmeniz mümkün değildir. Bununla birlikte ihtiyaçlarımız doğrultusunda, yukarıda sayılan yabancı dil koģulunu karģılayan ve sınav sürecimiz sonunda birbirine yakın performans sergileyen adaylardan, ilaveten Rusça bilenler tercih edilecektir. - Rusça bildiğimi bir sertifika ile belgelemem gerekir mi? - Rusçaya sahip olmak, sınava davet edilme koģullarından olmadığından bu dili bildiğinizi herhangi bir sertifika ile belgelendirmenize gerek bulunmamaktadır. Buna karģılık, sahip olunduğu beyan edilen Rusça bilgisinin kaynağı ve düzeyi hakkında sınav sürecimiz sırasında adaylardan bilgi isteneceğinden, imkanı olanların durumunu belgelendirmeleri tavsiye edilmektedir. DİĞER GİRİŞ KOŞULLARI İLE İLGİLİ SORULAR - Hizmet Yükümlülüğü ne demektir? - Bir kurum ya da kuruluģ ile hizmet sözleģmesi ve/veya tazminat zorunluluğu olup olmadığı sorulmaktadır. Örneğin burslu okuyan öğrencilerin, bursu veren kuruluģta belli sürelerle çalıģma zorunluluğu ve bu süre kadar çalıģılmaması durumunda tazminat ödeme yükümlülüğü olabilir.

10 10 - Seyahat etmeyi engelleyici durum ne demektir? - MüfettiĢ Yardımcıları görev gereği yılın en az 5 ayında Türkiye nin çeģitli il ve ilçelerinde bulunan ġubelerimizde denetim yapar ve belli sürelerle konaklarlar. Ayrıca, olağan denetim dıģında da seyahat etmeleri gerekebilir. Bu nedenle, seyahat etmesini engelleyici sağlık sorunları veya ailevi nedenler bulunmaması gerekir. TEFTİŞ KURULU HAKKINDA SORULAR - TeftiĢ Kuruluna katıldıktan sonra istediğim ilde görev yapabilir miyim? - Yukarıda yer verilen TeftiĢ Kurulu Hakkında Bilgiler bölümünde de belirtildiği üzere, Kurul Üyeleri BaĢkanlık tarafından belirlenen ihtiyaca göre Ġstanbul, Ankara ve Ġzmir illerinden birinde ikamet ederler. Mevcut durumda TeftiĢ Kurulu üyelerinin önemli bir bölümü Ġstanbul da görev yapmaktadır. Kurula katılmanız halinde ikametgâhınız TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı tarafından belirlenecektir. Adaylar, bu bölümde yer almayan konulara iliģkin bilgi taleplerini ve sorularını mys@isbank.com.tr e-posta adresine iletebilirler

11 11 TEFTĠġ KURULU BAġKANLIĞI HAKKINDA BĠLGĠLER Türkiye ĠĢ Bankası A.ġ. TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı nın kadrosu, yüksek öğrenim görmüģ, en az bir yabancı dil bilen, Bankamız Yönetim Kurulunca uygun görülen niteliklere sahip MüfettiĢ ve MüfettiĢ Yardımcılarından oluģmaktadır. TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı nın görevleri; Yönetim Kurulu adına, Genel Müdürlük örgütünü, yurtiçi/yurtdıģı Ģubeleri, Bankanın denetimi altındaki kuruluģ ve iģletmeleri denetlemek ve gerektiğinde bu birimlerde soruģturma, inceleme ve ön araģtırma yapmaktır. Kurul üyeleri BaĢkanlık tarafından belirlenen ihtiyaca göre Ġstanbul, Ankara ve Ġzmir illerinden birinde ikamet ederler. Kurula yeni katılan MüfettiĢ Yardımcıları, Ġstanbul da düzenlenen bir eğitimden sonra göreve baģlarlar. Katılacağı ön yeterlik sınavında baģarılı olan ve genel çalıģma performansı itibarıyla görevine devam etmesi uygun bulunan Kurul üyeleri 3 yılın sonunda Kıdemli MüfettiĢ Yardımcısı unvanını alırlar. TeftiĢ Kurulu nda 4,5 yılını dolduran Kıdemli MüfettiĢ Yardımcıları, 6 ay süreyle Bankanın yurtiçi ve yurtdıģı Ģubelerinde, Genel Müdürlük Bölümlerinde veya Banka iģtiraklerinde yöneticilik stajı yaparlar. 5. yılın sonu olan staj bitiminde yapılan yeterlik sınavında baģarılı olan ve çalıģma performansı itibarıyla görevine devam etmesi uygun bulunan Kurul üyeleri MüfettiĢ olarak görevlerini sürdürürler. TeftiĢ programları iki dönemden oluģur. Kasım-Mayıs aylarını kapsayan KıĢ Dönemi Programı 7 ay sürer. Üyeler bu dönemde ikamet ettikleri kentlerde, Ģehir içinde görev yaparlar. Haziran-Ekim aylarını kapsayan Yaz Dönemi Programı 5 ay sürer. Üyeler bu dönemde diğer kentlerde görev yaparlar. Bankamızda ücretler ve diğer parasal haklar, değiģen ekonomik koģullara göre ayarlanır. Tüm personelimizde olduğu gibi MüfettiĢ Yardımcıları da aylık ücretlerine ek olarak yılda 4 kez ikramiye ve Bankamız Ana SözleĢmesi gereğince kâra bağlı olarak yılda bir kez kâr payı alırlar. Kurul üyeleri, Yaz Dönemi Programı nda daha fazla olacak Ģekilde, yıllık izin süreleri de dahil olmak üzere Kurulda görev yaptıkları sürece gündelik alırlar. Görev yolculukları nedeniyle yapılan ulaģım harcamaları ve konaklama giderleri belirli limitler dahilinde Bankaca karģılanır. Tüm çalıģanlarımızın, çocuklarının ve sosyal güvenlik kapsamında olmayan eģlerinin sağlık harcamaları, belirli esaslar çerçevesinde Bankamızca karģılanmaktadır. Ayrıca, bakmakla yükümlü olunan anne, baba ve kardeģler de belirli limitler dahilinde sağlık yardımlarından yararlandırılmaktadır. Seçilerek iģe alınan, özel eğitim gören, kısa sürede tüm bankacılık konularında deneyim kazanan Kurul üyeleri, baģarılarını yöneticilik kademelerinde de sürdürmektedir. Bankamızda yönetim kademelerinde TeftiĢ Kurulu ndan yetiģmiģ çok sayıda yönetici bulunmaktadır.