AMASYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KILAVUZU. uzem.amasya.edu.tr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AMASYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KILAVUZU. uzem.amasya.edu.tr"

Transkript

1 AMASYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KILAVUZU uzem.amasya.edu.tr Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

2 SAYFA 2 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM İçindekiler Tablosu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4 Öğrenci 6 Ders İşlemleri 6 Ders Ana Sayfası 7 Ders İçeriği 8 Ders İzleme ve Değerlendirme Esasları 9 Danışman Bilgisi 10 Ödev ve Projeler 10 Ayrıntılı Proje Bilgileri 11 Sınav Listesi 11 Sınav Alma Ekranı 11 Eğitim Değerlendirme Bilgileri 11 Ders Materyalleri 11 Dosyalar 12 Hatırlatmalar 12 Öğrenci İşlemleri 12 Belge ve Formlar 13 Dilekçeler 13 Dilekçe Gönderme ve Takip Sayfası 13 Mezuniyet Takip Çizelgesi 13 Karne 13 Not Dökümü 13 Ders Kayıt İşlemleri 13 Sınav Başlangıç, Bitiş ve Soru Görüntüleme Tarihi 14

3 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 3 İletişim 15 Akademik Takvim 15 Duyurular 15 Duyuru Bilgileri 15 Mesajlar 16 Kullanıcı Arama / Listeleme 17 Tartışma Grupları 17 Tartışma Konuları 17 Tartışma Grubu Mesaj Listesi 18 Tartışma Grubu Mesaj Ekleme Sayfası 18 Tartışma Konu Ekleme 18 Sohbet 18 Sohbete Giriş 18 Sohbet Arşivi 19 Kişisel Takvim 19 Ayarlar 20 Kişisel Bilgiler 20 Kişisel Bilgi Güncelleme 20 Parola Güncelleme 21 Sistem Araçları 21 Sıkça Sorulan Sorular 21 Geri Bildirim Formu 21 Gelişmiş Arama 21 Canlı Ders 22 Canlı Ders Arşivi 24 Ara Sınav 27

4 SAYFA 4 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Öğrenci Kılavuzu Kayıtlı olduğunuz programın ders içeriklerine ve ders materyallerine ulaşabilirsiniz. Ödevlerinizi görüntüleyerek ödev teslimi yapabilir, sınavlarınıza girebilir ve ders danışmanlarınızın bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Bunun yanında, bölüm sekreterine ve öğrenci işlerine dilekçe gönderebilir, bu kullanıcıların sisteme yüklediği belge ve formları bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Aynı zamanda not dökümü, karne ve mezuniyet takip çizelgesi gibi belgelere ulaşabilirsiniz. Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Sisteme giriş yapmak için uzem.amasya.edu.tr web adresinden aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi Sisteme Giriş sekmesine tıklanır. Açılan pencereden Pedagojik Formasyon butonuna tıklanır.

5 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 5 Öğrenci Kılavuzu Bir önceki sayfadaki şekilden de görüldüğü gibi Pedagojik Formasyon Programı için Giriş butonuna tıklandıktan sonra aşağıdaki uzaktan eğitim yönetim sistemi kullanıcı giriş bilgileri penceresine ulaşılır. NOT: Bu pencereye linkini tıklayarak da ulaşılabilir. Size verilen kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

6 SAYFA 6 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Öğrenci Kılavuzu Kullanıcı kodu ve parolanızla sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ana sayfaya yönlendirilirsiniz. Bir öğrencinin sistem üzerinde yapabileceği işlemlerin ana hatlarıyla gruplandığı ekran burasıdır. Öğrenci, bu ekrandaki linkleri kullanarak öğrenci bilgilerine, derslerine ve sınavlarıyla ilgili işlemlere ulaşabilir. Ders İşlemleri Öğrenci, almakta olduğu derslerin listesini bu sayfada görebilir, derslerin ana sayfalarına bu ekrandan ulaşabilir. Bunun için derslerin bulunduğu tablodaki 'Aç' linkine basması yeterlidir. Bu link yardımıyla, ulaşmak istediğin dersin ana sayfasına yönlendirilir.

7 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 7 Ders Ana Sayfası Bu sayfa, öğrencinin aktif olan dersiyle ilgili tüm işlemleri yapabildiği ve tüm bilgileri görüntülemek istediği sayfalara erişebildiği ders ana sayfasıdır. Öğrenci bu sayfada, ders içeriğine, müfredatına, danışman bilgisine, ödev ve projelerine, sınavlarına, sohbet saati bilgilerine, materyallere, ek dosyalara ve dersteki durumunun özetlendiği değerlendirme bilgileri sayfasına ulaşabilir. Ayrıca, alması gereken sınavların sayısını ve teslim etmesi gereken ödev ya da projelerin sayısını da ilgili sayfalara giden köprülerin hemen altlarında, turuncuyla yazılmış olarak, görebilir. Dersle ilgili duyuruların başlıklarını ise sayfanın sağ tarafında bulabilir. Bu kısımdaki başlıklara tıklayarak da duyuru metinlerine ulaşabilir. Ders sayfasından çıkarak ders listesine ulaşmak ve başka bir dersi açmak için öncelikle sayfanın sağ altında bulunan 'Ders Sayfasından Çıkış' linkine tıklaması gerekmektedir.

8 SAYFA 8 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Ders İçeriği Dersin interaktif içeriğine, ilgili dersi seçtikten sonra Ders İçerikleri menüsünden haftalık ders içeriklerine ulaşabilir ve içeriğe tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

9 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 9 Ders İzleme ve Değerlendirme Dönem içinde, dersin gidişatını belirleyecek olan ders izlence ve esaslarına (müfredat) bu sayfadan ulaşılabilir. Bu sayfada; danışmanın hazırladığı ders tanımı, dersin haftaları (üniteleri), vereceği ödevlerin ve hazırlayacağı sınavların listesi ve sunduğu ek kaynak bilgileri bulunur. Bu sayfa, danışman tarafından dönem başında hazırlanmış olup, sayfada bulunan sınav ve ödevler henüz hazırlanmamış olabilir. Danışman, dönem içinde bu sayfada değişiklik yapabilir..

10 SAYFA 10 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Danışman Bilgisi Danışmanın özlük ve akademik bilgilerini bu sayfada bulabilirsiniz. Ödevler Projeler Bu sayfa, öğrencinin ödevlerinin ve projelerinin listelendiği sayfadır. Sayfadaki listede öğrenciye atanmış ya da atanacak olan ödev ve projeler, danışmanlarının bu ödevler için gönderdikleri ödev dosyaları, ödevlere yanıt olarak öğrencinin gönderdiği dosyalar, (varsa) öğrencinin aldığı puanlar görüntülenir. Danışman bir ödevin dosyasını sisteme yüklemiş olsa dahi bu dosya ödevin ilan tarihinden önce görüntülenemez. Eğer öğrenci bir ödevden henüz bir puan almamış ise ödev dosyası tekrar tekrar yüklenebilir.

11 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 11 Ayrıntılı Proje Bilgileri Ders danışmanı tarafından gönderilen projenin hedefi, amacı, aşama sayısı vb. bilgilerin gösterildiği sayfadır. Sınav Listesi Öğrencinin girmiş olduğu ya da girmesi gereken sınavların listesi bu sayfa- da bulunabilir, henüz girmemiş olduğu sınavlar 'Başlat' köprüsüne tıklanarak başlatılabilir. Bu sayfada, müfredata bağlı sınavlar ve öğrenciye özel hazırlanmış sınavlar tek bir listede görüntülenir. Öğrencinin girmiş olduğu sınavlar için, azami tekrar talebi sayısını aşmadığı sürece, tekrar talebi yapılabilir. Tekrar talepleri danışman tarafından değerlendirilir. Eğer kabul edilirse öğrencinin tüm sınav bilgileri sıfırlanarak, sınavı tekrar alması sağlanır. Sınav Alma Ekranı Bu ekran, öğrencinin sınav alma işlemini gerçekleştirdiği arayüzdür.arayüz, eş zamanlı loglama, klavye ve fare kısıtlamaları, sınav tekrar talebi gibi çeşitli özellikleri içermektedir. Öğrencinin herhangi bir sebepten dolayı yarım kalan sınavı öğrenci tarafından danışmanına bildirmesiyle danışmanın değerlendirmesi doğrultusunda sınavın sisteme tekrar yüklenebilmesi sağlanabilmektedir. Eğitim Değerlendirme Bilgileri Öğrencinin sınavları, ödevleri ve projeleri ile ilgili değerlendirme bilgileri bu sayfada bulunur. Dönem içinde bu sayfa hem öğrencinin gerçekleştirdiği işlemlerle (sınav almak, sohbete katılmak vb.) hem de danışmanın verdiği puanlarla otomatik olarak güncellenir. Ders Materyalleri Danışmanın derse ünite ya da hafta bazında yüklemiş olduğu ders materyalleri bu sayfada listelenir. Ders materyalleri bir web linki (köprüsü) ya da bir dosya olabilir. Eğer bir köprü ise, tıklandığında yeni bir pencerede açılacaktır. Ders materyali eğer bir dosya ise, tıklandığında sistem kullanıcıya bu dosyayı bilgisayarına kaydetmesi için bir kaydetme menüsü çıkaracaktır.

12 SAYFA 12 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Dosyalar Danışmanın derse ek olarak sisteme yüklemiş olduğu dosyaların listesine bu sayfadan ulaşılabilir, bu dosyalar bu şekilde kullanıcının bilgisayarına indirilebilir. Bunun için kullanıcının dosya adının üzerine tıklaması yeterli olacaktır. Hatırlatmalar Dersle ilgili önemli olayların başlıkları öğrenci ana sayfasının sağ tarafında bulunabilir. Bu kısımdaki başlıklara tıklanarak duyuru metinlerine ulaşılabilir. Öğrenci İşlemleri Öğrenci bilgileri, mezuniyet takip çizelgesi gibi bilgilere ulaşmak için gerekli olan köprüler bu sayfada bulunabilir.

13 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 13 Belge ve Formlar Üniversite veya ders danışmanları ile ilgili resmi yazışmalar ve/veya başvurularda kullanılabilecek dosyalar bu sayfada görüntülenebilir ve kullanıcının bilgisayarına indirilebilir. Bunun için dosya adına tıklamak yeterlidir. Dilekçeler Bu sayfada üniversiteye resmi olarak değerlendirilmek üzere öğrencinin gönderdiği dilekçeler listelenmektedir. Dilekçe Gönderme ve Takip Sayfası Bu sayfa ile öğrenci, yeni bir dilekçe hazırlayıp gönderebilir ya da göndermiş olduğu dilekçeyi takip edebilir. Dilekçe göndermek için, dilekçe bilgilerini doldurup <Gönder> düğmesine basar. İsterse dilekçesine dosya da ekleyebilir. Dilekçelerini Öğrenci İşleri Başkanlığı'na ya da Bölüm Sekreterliği'ne gönderebilir. Mezuniyet Takip Çizelgesi Mezuniyet takip çizelgesi, öğrencinin mezuniyeti için aldığı ve alması gereken derslerin listesini bir arada görüntüler. Bu listede öğrencinin bağlı olduğu programın program yapısı (müfredatı) görüntülenir. Bu müfredat üzerinde, eğer bir dersi almış ise, aldığı dönem ve harf notu görünür. Müfredat üzerinde '-' işareti ile görünen dersler, henüz alınmamış anlamına gelir. Programı dışında aldığı dersler ise (varsa) sayfanın en altında bulunan diğer dersler tablosunda yer alır. Karne Öğrenci, bu sayfa ile almış olduğu dersleri dönem bazlı olarak listeleyebilir. Bunun için listenin hemen sol üstündeki çoklu seçme kutusundan notlarını listelemek istediği dönemi seçmesi yeterli olacaktır. Not Dökümü öğrenci, bu sayfada not dökümünü bulabilir. Almış olduğu tüm dersler tek bir sayfada ve dersleri aldığı dönemlere göre gruplanmış ve sıralanmış şekilde görüntülenir. Ders Kayıt İşlemleri Öğrencinin dönem başında yapacağı ders ekleme-bırakma işlemleri bu ekrandan yürütülür.

14 SAYFA 14 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Sınav Başlangıç, Bitiş ve Soru Görüntüleme Tarihi Sınav başlangıç ve bitiş tarihleri öğrencilerin bir sınava giriş yapabilecekleri tarih aralıklarını belirtir. Soruları görüntüleme tarihi ise öğrencinin sınavında cevapladığı soruları görüntüleyebileceği tarihtir. Bu tarihlerle ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir; Sınavın bitiş tarihi geçtikten sonra sınavın bitiş tarihi güncellenebilir. Sınavın bitiş tarihi geçtikten sonra öğrenci tekrar talebi yapamaz. Danışman soru görüntüleme tarihi kısmını doldurmak zorunda değildir. Bu durumda öğrenci sınavını bitirdiği andan itibaren sınav sorularını (cevapları ile birlikte) görebilir. Danışman sınav sorularını görüntüleme tarihini istediği şekilde belirtebilir. Belirtilen tarihten itibaren öğrenci sınavını tamamladıktan sonra sınav sorularını, verdiği cevapları ve doğru yanıtları görebilir. Soruları görüntüleme tarihi istenildiği zaman güncellenebilir.

15 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 15 İletişim Akademik Takvim Bu sayfada, üniversite tarafından belirlenen akademik takvim bilgileri listelenir. Duyurular Kullanıcı, kendisine yapılmış duyuruların listesine bu sayfadan ulaşabilir. Duyuruları başlangıç ya da bitiş tarihleri belirli bir tarih aralığında olacak şekilde filtre edebilir. Eğer başlangıç ve bitiş tarihleri aynı tarihi gösterecek şekilde seçilmiş ise filtreleme, verilen tarih duyuru başlangıç ve bitiş tarihlerinin arasında kalacak şekilde yapılır. Duyuru Bilgileri Bir duyurunun ayrıntılarının görüntülenebildiği sayfadır.

16 SAYFA 16 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Mesajlar Gelen Mesajlar Listesi Bu sayfada kullanıcılar, kendilerine gönderilen ve kendi göndermiş oldukları tüm mesajları listeleyebilirler. Silinmiş Mesajlar Sayfa başlığının hemen altında bulunan çoklu seçme kutucuğunda silinmiş mesajlar listelenir. Gönderilen Mesajlar Sayfa başlığının hemen altında bulunan çoklu seçme kutucuğunda gönderilen mesajlar seçilir ise kullanıcının diğer kullanıcılara gönderdiği mesajlar listelenir.

17 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 17 Yeni Mesaj Bu sayfa aracılığıyla sistemdeki kullanıcılara sistem içi mesaj ve e- posta gönderilebilir. Mesaj gönderebilmek için 'Kime', 'Konu', 'Önem Seviyesi' alanları ve mesaj metni doldurulmuş olmalıdır. Mesajın gönderileceği kullanıcı ya da birimlerin daha rahat bulunup seçilebilmesi amacıyla 'Kullanıcı Ara / Ekle' köprüsü kullanılabilir. Yayın tarihi alanı mesajın gönderileceği kullanıcılarda ne zaman görüntülenebileceğini belirtir. Bu alan boş bırakılırsa mesaj, gönderildiği anda listelenebilir olur. Son gönderme tarihi alanı, yazılacak olan mesaja istinaden cevap yazılabilecek son tarihi belirtir. E-posta gönderimi alanı, eğer işaretlenirse, mesajın bir kopyasının da kullanıcılara e-posta olarak gönderilmesini sağlar. Kullanıcı Arama / Listeleme Bu sayfada sistemde kayıtlı kullanıcılar tek tek ya da kısayollar aracılığıyla seçilerek mesajınız kime kısmına eklenebilir. Tartışma Grupları Derslerle ilgili ya da genel konuların tartışıldığı tartışma gruplarının listesi bu sayfada bulunmaktadır. Sayfada her kullanıcı kendi yetkisi dahilindeki tartışma gruplarını görebilir. Tartışma Konuları Bir tartışma grubuna ait konular bu sayfada listelenir. Her konunun mesajlarına yine bu sayfadan ulaşılabilir. Mesajlara ulaşabilmek için konu adının üzerine tıklamak gerekmektedir.

18 SAYFA 18 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Tartışma Grubu Mesaj Listesi Tartışma grubundaki bir konuya gönderilen mesajlar bu sayfada listelenir. Gönderilen mesajlar tarih sıralamasına göre ve alt alta sıralanmış olarak görüntülenirler. Tartışma Grubu Mesaj Ekleme Sayfası Bu sayfa ile tartışma grubuna mesaj eklenilebilir. Bunun için, mesaj bilgileri doldurulup sayfanın hemen sağ altındaki gönder düğmesine basılır. Tartışma Konu Ekleme Tartışma konusunun adı ve açıklaması girilerek tartışma grubuna konu eklenebilir ya da varolan bir konu güncellenebilir. Bunun için grup bilgileri yazılarak sayfanın hemen altındaki Ekle ya da Güncelle düğmesine basılması yeterli olacaktır. Sohbet Sohbet, danışmanlarının belirledikleri saatlerde o şubedeki öğrencilerin, danışmanıyla ders hakkında bilgi alışverişi yaptıkları platformdur. Ayrıca öğrenciler günün herhangi bir saatinde de kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunabilirler. Yalnız, öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları mesajlaşma sistem tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır. Sohbete Giriş Formüllerin Gösterilmesi Bunun için MathType yazılımının Translators seçeneğinin altındaki ekranda "Translation to other language seçeneği seçilir. Translator olarak da: "MathML 2.0 (m namespace)" seçeneği seçilir. Formül yazıldıktan sonra formül seçilir ve clipboard a kopyalanır. Daha sonra, formül sohbet ekranındaki mesaj kutusuna yapıştırılır. Kopyalama işlemi sırasında MathType formülü bir xml formatına dönüştürür. Mesaj kutusuna yapıştırıldığında da bu xml formatı yapıştırılır. Mesaj gönderildiğinde ise, gelen mesaj penceresinde mesajın orjinal hali görüntülenir.

19 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 19 Danışman Penceresi Sohbet sırasında, danışmanın gönderdiği mesajların diğer mesajlar ile karışmaması için istenirse, danışman penceresi açılabilir. Bunun için menüdeki danışman penceresi düğmesine basmak yeterlidir. Bu durumda sohbet gelen mesajlar penceresi ikiye bölünür ve üst tarafta sadece danışmanın gönderdiği mesajlar listelenir. El Kaldırma Danışmana soracağınız bir soru olduğunda, el kaldır düğmesine basarak danışmanın size söz vermesini kolaylaştırabilirsiniz. Sohbet Portu Sohbet sistemi 1863 TCP portunu kullanmaktadır. Bu port firewall yazılımları sebebi ile kapalı ise ayarlar seçeneğine gidip bu portun lokal makinada açılması gerekebilir. Sohbet Arşivi Danışmanlar için mevcut şubelerindeki belirledikleri saatlerde yapılan sohbetlerin logları, öğrenciler için almış oldukları derslerin danışmanların belirledikleri saatlerde yapılan sohbetlerin loglarını görüntüleyebileceği sayfadır. Kişisel Takvim Panoramik Takvim Kullanıcıların kişisel notlarını tutabileceği, kendilerine yapılan duyuruları ve akademik takvimi görüntüleyebileceği panoramik takvim bu sayfada bulunur. Sayfanın sağ üst tarafında duyurular ve kendi notlarım adlı iki kutucuktan işaretlenmiş olanlar, takvim alanında hangi tip notların görüntüleneceğini belirlerler. Notların üzerlerine tıklanarak, eğer kullanıcının kendi notu ise, not listesi sayfasına, duyuru ise duyuru listesine ve akademik takvim notu ise akademik takvim sayfasına ulaşılır. Takvim Notları Bu sayfada belirli bir güne ait takvim notları listelenir. Bu takvim notları 'Sil' köprülerine basılarak silinebilir. Takvim Not Ekleme Bu sayfa ile belirli bir gün için takvim notu eklenebilir ya da var olan bir not güncellenebilir. Bunun için not bilgileri girilip Ekle ya da Güncelle düğmelerine basılması yeterli olacaktır.

20 SAYFA 20 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Ayarlar Kullanıcının tüm sistem bilgilerine ulaşması, ayarlarını güncellemesi ve sistem içinde arama yapmak gibi fonksiyonları kullanabilmesi için bu sayfaları kullanması gerekir. Kişisel Bilgiler Kullanıcı, kişisel bilgilerini bu sayfada görebilir. Kişisel bilgilerini güncellemek için 'Bilgileri Güncelle' köprüsüne tıklayabilir. Kişisel Bilgi Güncelleme Bu sayfada kullanıcı, kişisel bilgilerini güncelleyebilir. Bunun için, güncellemek istediği bilgileri doldurarak Güncelle düğmesine basar.

21 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 21 Parola Güncelleme Kullanıcılar parolalarını bu sayfa ile güncelleyebilirler. Bunun için kullanmakta oldukları geçerli parolalarını bir kere, yeni parolalarını ise olası hataları engellemek amacıyla iki kere girip, Güncelle düğmesine basarlar. Parola politikası sayfa açıklamasının hemen altında yer alır. Bu politikaya aykırı bir parola seçilemez. Parolalar sistem veritabanında tek yönlü bir şifreleme mekanizmasından geçirilerek korunur ve hiçbir yetkili personel tarafından bilinemez. Bu nedenle parolanın kaybedilmesi durumunda bu bilginin kullanıcıya sağlanması mümkün değildir. Bu tür durumlarda kullanıcılar Parolamı Unuttum işlemiyle ya da sistem yöneticisine e-posta adresinden mail yoluyla başvurarak otomatik olarak bir parola üretebilirler. Sistem Araçları Sistem araçları ile sistemin kullanılışına yönelik ayarlar ve sıkça sorulan sorular, geri bildirim formları gibi sayfalara ulaşılabilir. Temel olarak bu sayfanın işlevi, kullanıcıların bu sayfalara ulaşabilecekleri köprüleri içermektir. Sıkça Sorulan Sorular Sistemin kullanımı sırasında karşılaşılan genel sorunlarla ilgili sorular ve yanıtları bu sayfada bulunabilir. Sıkça sorulan sorular sayfasında gösterilen sorular ve cevapları sistem yöneticisi tarafından düzenlemiştir. Kullanıcılar, bu sorular arasından sadece yetkileri dahilinde olanları listeleyebilirler. Geri Bildirim Formu Kullanıcıların, sistem yöneticisine olan mesajlarını iletebildikleri sayfadır. Geri bildirim formları, sistemdeki teknik ya da görsel eksiklikleri bildirmek ya da bu konularda düşünce belirtmek için kullanılabilir. Gelişmiş Arama Sistemde bulunan bölümler, dersler, müfredat bilgileri, programlar, tartışma grupları ve kullanıcılar üzerinde gelişmiş arama aracını kullanarak arama yapılabilir. Gelişmiş arama sayfasına sayfanın sağ üstündeki arama kutusunu kullanarak da ulaşılabilir. Arama işlemini kullanmak için arama yapılacak söz öbeği en az 3 karakter olmalıdır.

22 SAYFA 22 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Canlı Ders Öncelikle sisteminizde Adobe Flash Player ( ) kurulu olduğundan emin olunuz. Google Chrome tarayıcısını kullanarak sisteme giriş yapınız. Hatırlatmalar bölmesinden katılmak istediğiniz Canlı Oturumu seçiniz. Oturumu Aç linkini tıklayarak Canlı Oturuma katılabilirsiniz.

23 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 23 Eğer sayfa açılmaz ise Google Chrome Pop-up engelleyici sayfayı engellemiş olabilir. Bunun için Sağ üst köşedeki işareti tıklayarak engellemeyi kaldırabilirsiniz

24 SAYFA 24 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Canlı Ders Arşivi Katılamadığınız veya tekrar izlemek istediğiniz Canlı Dersleri aşağıdaki şekilde takip edebilirsiniz. Öncelikle sisteminizde Adobe Flash Player ( ) kurulu olduğundan emin olunuz. Google Chrome tarayıcısını kullanarak sisteme giriş yapınız. Canlı Ders Arşivini Görüntülemek

25 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM SAYFA 25 Sanal Sınıf Oturum Listesi linkini tıklayınız. Oturum Arşivi Linkini Tıklayınız.

26 SAYFA 26 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM Arşivi Aç linkini tıklayarak oturum arşivini görüntüleyebilirsiniz. Eğer sayfa açılmaz ise Google Chrome Pop-up engelleyici sayfayı engellemiş olabilir. Bunun için Sağ üst köşedeki işareti tıklayarak sitesindeki popup lara her zaman izin ver seçeneğini seçerek Bitti butonunu tıklayınız. Tekrar Arşivi Aç linkini tıkladığınızda oturum açılacaktır

27 SAYFA 27 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM Ara Sınav Öğretim elemanı tarafından size ara sınav ataması yapıldığında aşağıyı izleyiniz Ara sınavlara katılabilmek için Ders Listesinden sınavına katılacağınız dersi açınız. Ders ana sayfasında sınavlar bölümünü açınız.

28 AMASYA Ü N İVER Sİ TESİ U ZEM SAYFA 28 Daha sonra sınav saati geldiğinde Başlat butonunu tıklayarak sınava başlayabilirsi -niz. Amasya Üniversitesi - UZEM Akbilek Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:7 PK: Merkez/AMASYA Telefon: 0 (358) Dahili:3391 Faks: 0 (358) E-posta: uzem@amasya.edu.tr

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi- Öğrenci Klavuzu

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi- Öğrenci Klavuzu Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi- Öğrenci Klavuzu 2012 A MASYA Ü NİVERSİTESİ- UZEM[UZEM. AMASYA. EDU. TR] İçindekiler Uzaktan Eğitim Yönetim

Detaylı

Öğrenci Kılavuzu. İletişim. Kullanıcı Arayüzleri. İletişim Ana Sayfası

Öğrenci Kılavuzu. İletişim. Kullanıcı Arayüzleri. İletişim Ana Sayfası Öğrenci Kılavuzu Kayıtlı olduğunuz program çerçevesinde kaydolduğunuz şubelerin ders içeriklerine, ilave ders malzemeleri ve dosyalarına ulaşabilir, ödevlerinizi görüntüleyerek ödev teslimi yapabilir,

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yürütülmektedir. Öğretim Yönetim Sisteminde,

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Admin. w w w. e n o c t a. c o m

Admin. w w w. e n o c t a. c o m Admin w w w. e n o c t a. c o m H ı z l ı v e e t k i n ö ğ r e n m e y o l u! Akademik e.mobil Tanıtım Sunumu Neler Anlatacağız? Akademik Uygulamaya Genel Bakış Hakkında Ekranı Öğrenci Ekranları Dersler

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik - Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 12.11.2015 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Not Uyarı *Program kullanımı için Adobe Flash Player programının son sürümünün yüklenmesi ve gerekli izinlerin verilmesi gerekmektedir. *Teknik problemlerin çözümü için ziya.aksu@kapadokya.edu.tr

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu Enformatik Bölüm Başkanlığı 2014 Uzaktan Eğitim Sistemine Giriş 1. Tarayıcınızın adres

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

SIK SORULAN SORULAR (SSS) Ayarlar Menüsüyle Çalışmak İletişim Menüsünü Tanımak... 8

SIK SORULAN SORULAR (SSS) Ayarlar Menüsüyle Çalışmak İletişim Menüsünü Tanımak... 8 İçindekiler SIK SORULAN SORULAR (SSS)... 2 1. Uzaktan Eğitim Platformuna giriş yaparken kullanacağım kullanıcı adı ve şifrem nedir?... 2 2. Sisteme giriş şifremi unuttuğum zaman ne yapmalıyım?... 2 3.

Detaylı

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu enocta Profilo İş Merkezi, Cemal Şahir Sok. No:26-28 34394 Mecidiyeköy / İstanbul T 0 212 356 13 00 F 0 212 356 13 09 www.enocta.com 1 İ çindekiler GIRIŞ...

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri...

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri... İÇİNDEKİLER Sisteme Giriş...1 Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2 Genel Rapor...3 Kullanıcı Bilgileri... 4 Sistem Bilgileri...4 İletişim Bilgileri...5 Ayarlar...6 Soru Sistemi...6

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM. Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4. Öğrenci 6. Ders İşlemleri 6

AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM. Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4. Öğrenci 6. Ders İşlemleri 6 SAYFA 2 AMASYA ÜNİVERSİ TESİ UZEM İçindekiler Tablosu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 4 Öğrenci 6 Ders İşlemleri 6 Ders Ana Sayfası 7 Ders İçeriği 8 Ders İzleme ve Değerlendirme Esasları 9 Danışman

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... ŞEKİL LİSTESİ... II İTİCUUEP'E GİRİŞ...1 Ayarlar Menüsüyle Çalışmak...6 İletişim Menüsünü Tanımak...8

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ / KATILIMCI KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 İçindekiler Tablosu Webokul a Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Webokul da Neler Bulunmaktadır? 5 Nasıl Eğitim / Seminer / Sınav Satın Alırım? 8 Satın Aldığım

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Sisteme Giriş Yapılması... 2 2- Canlı Derslere Katılma... 4 3- Kaynakları Görüntüleme... 5 4- Ödevleri Görüntüleme... 7 5- Ders Tartışma

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Uzaktan eğitim sistemi giriş

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

1 Ders İşlemleri. 1.1 Slotlar

1 Ders İşlemleri. 1.1 Slotlar Öğrenci Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1 Ders İşlemleri... 3 1.1 Slotlar... 3 1.2 Genel Ders Programı... 4 1.3 Ders Seçme... 4 1.4 Hazırlık Yaz Okulu Derse Yazılma... 6 2 Belgeler... 6 2.1 Transkript... 6 2.2 Karne...

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... ŞEKİL LİSTESİ... II İTİCUUEP'E GİRİŞ...1 Ayarlar Menüsüyle Çalışmak...8 İletişim Menüsünü Tanımak...10

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu 1. Sistem Özellikleri Sampaş Akademi ye istikrarlı erişim ve uzaktan eğitim aktivitelerine katılabilmek için kullanıcı bilgisayarının aşağıdaki özellikleri

Detaylı

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini değişik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma,

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemizde ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları dersleri ile Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Bu dersler, haftalık ders programına

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU (ÖĞRENCİ) 01 Tarayıcınızın adres çubuğuna http://uzem.ogu.edu.tr yazıp açılan sayfada Giriş (Log in) bağlantısına tıklayınız. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi yazıp Giriş yap butonuna tıklayın. 02 Kullanıcı

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk girişlerde; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranız olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU 1 I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 3 2. GİRİŞ EKRANI... 3 3. KAYIT VE

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu

e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu e-öğrenme ortamı kullanma kılavuzu Genel Açıklama Ders ve çalışma alanı sekmeleri Ulaşmak istediğiniz dersin sekmesine tıklamanız yeterlidir. Aktif olan diğerlerinden farklı olarak öne çıkar. Ekranda yer

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (UEYS) ÖĞRENCİ KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... II ŞEKİL LİSTESİ... III SIK SORULAN SORULAR (SSS)...1 Ders Uygulama Usulleri...6

Detaylı