Şarap Felsefemiz. Keyifli tadımlar..

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Şarap Felsefemiz. Keyifli tadımlar.."

Transkript

1

2 Şarap Felsefemiz Bu topraklar dünyanın ilk şarabını üretti, yağmurun, güneşin ve rüzgarın büyüttüğü soylu Anadolu üzümleri şarap üreticilerimizin şaraphanelerinde, aromalarına, tananlerine kavuştu ve kadehlere yolculuk başladı. Babil Şarap Evi olarak; unutulmaya yüz tutan Anadolu üzümlerinin yeniden hayat bulmasını desteklemek amacıyla sadece yerli butik üreticiler tarafından üretilen Şarap lara Kav ımızda yer verdik. Sıdalan, Çavuş, Öküzgözü, Narince, Emir, Acıkara, Çal Karası, Kalecik Karası, Urla Karası, Boğazkere, Karalahna, Yapıncak, Karasakız, Adakarası, Misket, Papaskarası, Hasandede ve daha niceleri... Menümüzde Anadolu Üzümü logosu ile bu şarapları takip edebilirsiniz. Keyifli tadımlar..

3

4 Selendi Sarnıç (Organik Üzüm) Pamukkale - L TL TL Merlot Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Akhisar (Manisa) - Organik Selendi Sarnıç butik şarap olarak üretilmiştir. Akhisar ın Seçilmiş parsellerde düşük verimle yetişen üzümleri 4 Sarnıç bağlarımızda, sadece kendi yetiştirdiğimiz organik hafta boyunca süren maserasyonlarından sonra Fransız üzümlerden üretilmiştir. Sıcaklık kontrollü paslanmaz yeni medium toast fıçılarda geçirdikleri malolaktik çelik tanklarda fermantasyon tamamlanmış, 225 litrelik fermantasyonlarını takiben 22 ayı ayrı ayrı kupajladıktan Fransız meşe fıçılarda 14 derece sıcaklık, %75 rutubette sonra da 6 ay beraber olmak üzere toplam 28 ay, 18 ay dinlendirilmiş ve kendi tesislerimizde şişelenmiştir. şişelendikten sonra ise 6 ay daha dinlendirdik. Güney terruarının tüm özelliklerini taşıyan bu özel şarabımızı sadece 6 fıçı yaptık. Urla - Urla Karası & Nero D avola Nif Bagları Reserve Shiraz TL TL Urla Karası & Nero D avola Shiraz Üzüm ün Anavatanı : Urla (İzmir) & Sicilya (İtalya) Üzüm ün Anavatanı : Şiraz (İran) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Urla (İzmir) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kemalpaşa (İzmir) İÖ 7. yüzyıldan itibaren, kendine özgü amforalarla, Nif Batı Akdeniz kıyılarından Karadeniz kıyılarına kadar müdahale» felsefesinin sonucu olarak, kökeni İran a geniş bir coğrafyada talep gören şaraplar, mikro uzandığı düşünülen Shiraz üzümünün Nif Bağları kliması ve toprakları bağcılığa çok elverişli İon kenti topraklarındaki varoluşuna en dürüst hali ile tanıklık Klazomenai (Urla) ürünüydü. Urla Şarapçılık, kendi edecek ve cüretkar doğasını deneyimleyeceksiniz. kontrollü bağlarında geleneksel ve modern yaklaşımları İçtiğiniz her yudumda, bu serüvene ve mutluluğa dahil harmanlayarak Klazomenai nin kaybettiği itibarını geri olmanız dileğiyle.. kazandırma iddiasıyla yola çıktı. Gaye Özcan Selendi Blend Gülor Cot n Şaraphanede TL benimsenmiş olan «minimum TL Cabernet Sauvignon & Merlot & Shiraz & Cabernet Franc Malbec&Petit Verdot & Merlot & İran (Shiraz Üzüm) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Akhisar (Manisa) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Şarköy (Tekridağ) Akhisar ın Sarnıç ve Moralılar köylerindeki bağlarımızda, Ülkemizi uluslararası üzümlerle tanıştıran Türkiye nin sadece kendi yetiştirdiğimiz üzümlerden üretilmiştir. ilk butik şarap üreticisi Gülor un Şarköy deki bağlarından Sıcaklık kısıtlı kontrollü paslanmaz çelik tanklarda verim uygulanarak yetiştirilen ve «micro Fransız terroir» yöntemiyle seçilen üzümlerden üretilmiştir. meşe fıçılarda 14 derece sıcaklık, % 75 rutubette 18 ay Meşe fıçılarda 12 ay dinlendirilmiştir. Yıllandırmaya dinlendirilmiş ve kendi tesislerimizde şişelenmiştir. uygundur. Gülor Bağları denizden 1 km uzaklıkta, 47 m fermantasyonu tamamlanmış, 225 litrelik yüksekliktedir.

5 Yazgan Vodina Lucien Arkas Consensus 320.-TL Cabernet Sauvignon & Syrah & Merlot 320.-TL Sangiovese Üzüm ün Anavatanı : İtalya Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Çepnidere (Turgutlu / Manisa) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Torbalı (İzmir) İzmir in doğusunda kurulan bağlarımız, kumlu-killi toprak Lucien Arkas (LA) tarih ve medeniyetlerin beşiğinde yapısı sayesinde zengin minerallerle beslenmiş ve bunu doğdu, sahip olduğumuz zengin kültürün ve tarihin hasat edilen üzümlere en üst seviyede yansıtarak yüksek izlerini bugüne taşıyor, günümüzde yaşatıyoruz. Ege kaliteye ulaşmamıza olanak vermiştir. Üzümlerden en iyi Bölgesi nin toprağını, suyunu, iklimini; özen, sevgi ve verimi alabilmek adına hasat gece yapılmış ve üzümler sabrımızla birleştirerek kendine özgü bir lezzet dünyası kasalar içerisinde vakit kaybetmeden şaraphaneye sunuyoruz. Kırmızı meyve nüanslarına sahip, canlı, taşınmıştır. 12 ay boyunca Fransız ve Amerikan meşe yuvarlak, zarif, asiditesi güçlü ve dengeli bir şarap olan fıçılarında bekletilmiştir. Consensus Sangiovese; 12 ay boyunca yıllandırılmaktadır. Sevilen - Centum Likya - Acıkara TL Syrah TL Acıkara Üzüm ün Anavatanı : Şiraz (İran) Üzüm ün Anavatanı : Elmalı (Antalya) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Elmalı (Antalya) Centum, 100 rakamının Latince karşılığıdır. Tabiatın, İngilizce iklim-toprak-üzüm üçlüsünün uyumlu beraberliğinin türetilmiştir, daha sonra Liklalı larda Oenoanda olarak sunduğu, Güney İlçe si Aşağıçeşme köyündeki bağlardan adlandırılan şarap kenti, merkezinden yalnızca 16 mil hasat edilen üzümlerle yapılan Centum a ismini veren, kuş uçumu mesafede yeniden bağlara kavuştu. Şato wine kelimesi Hitit dilinde, Wiyana dan eskiden bu köyde bulunan 100 asmalık bağdır. Kısıtlı 1100 mt. rakımda, gündüzleri sıcak, geceleri serin olan Meşe fıçılarda ve 12 ay şişede olgunlaştırılmıştır. mikroklimada geç hasat edilen üzümlerden bu şarabı üretmiştir. Pamukkale - Nodus TL Cabernet Franc & Merlot Corvus Öküzgözü & Bogazkere TL Öküzgözü & Boğazkere Üzüm ün Anavatanı : Elazığ & Diyarbakır Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Elazığ 11 Yaşındaki düşük verimle, titizlikle yetiştirilen Cabernet Anadolu nun üretken topraklarının iki değerli üzümü Franc & Merlot üzümleri, sabah erken saatte hasat Boğazkere ve Öküzgözü, Elazığ dağ köylerinin sulama edilerek bağlara 10 km mesafedeki şaraphanemizde yapılmayan geleneksel bağlarından özenle toplandı özenle işlendi. Klasik Fransız usulü soğutmalı beton ve soğuk zincir ile Bozcaada ya getirildi. Ait olduğu tanklarda maserasyon ile fermantasyonu tamamlandı toprakların tat ve dokusuna, Corvus teknolojisi ile ve 300 litrelik yeni Fransız meşe fıçıda 16 ay daha önologlarımızın tecrübesi eklendi. Özel yapım büyük dinlendirilen NODUS sadece 17 fıçı üretildi. Uzun yıllar meşe fıçılarda 12 ay dinlendirildi. saklamaya elveren asil ve tanene sahip, güçlü gövdeli, uzun bitişli bir şaraptır.

6 Gülor Öküzgözü & Malbec TL Öküzgözü & Malbec Barel Syrah Syrah TL Üzüm ün Anavatanı : Elazığ & Fransa Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Öküzgözü (Elazığ) & Malbec Şarköy (Tekirdağ) Ülkemizi uluslararası üzümlerle tanıştıran Türkiye nin ilk butik şarap üreticisi Gülor un Şarköy deki bağlarında yetiştirilen Malbec ve Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen Öküzgözü üzümlerinden üretilmiştir. Malbec 7 ay meşe fıçılarda dinlendirilmiştir. G Silver serisi Öküzgözü & Malbec meyvemsi, canlı ve yumuşak bir şaraptır. Gülor bağları denizden 1 km uzaklıkta ve 47 m yüksekliktedir. Üzüm ün Anavatanı : Şiraz (İran) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Tekirdağ Tekirdağ ın Eski Bağlar Mevkii nde MÖ 5. yüzyıldan itibaren asırlar boyu şarap üreten Traklar, bu lezzeti kadırgalarla Avrupa ya gönderirdi. Binlerce yıllık bu serüven, Barel Vineyards adıyla tekrar hayat buldu. Gülor Öküzgözü Öküzgözü 230.-TL - Kuzeybag Öküzgözü Öküzgözü 230.-TL Üzüm ün Anavatanı : Elazığ Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Elazığ Üzüm ün Anavatanı : Elazığ Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Elazığ Türkiye nin ilk butik şarap üreticisi Gülor un Elazığ daki kontrollü bağlarından; kısıtlı verim uygulanarak yetiştirilen Öküzgözü üzümlerinden üretilmiştir. Kuzeybağ Şarapları Elazığ Koruk Köyü Başak Bağları nda yetiştirilen Öküzgözü üzümlerinden özenle hazırlanmıştır. Anadolu ya özgü et yemekleri ile veya tek olgunlaştırılabilir. Pasaeli Papazkarası, Yazgan Mahra Papazkarası 220.-TL 220.-TL Boğazkere & Öküzgözü Üzüm ün Anavatanı : Trakya (Edirne - Lüleburgaz) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kırcasalih (Edirne) Üzüm ün Anavatanı : Diyarbakır & Elazığ Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Çepnidere (Turgutlu/Manisa) Edirne ilinin Kırcasalih ilçesinde tek bir bağda yetiştirilen Papaskarası üzümlerinden sınırlı sayıda üretilmiştir. % 10 u 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda, bakiyesi paslanmaz çelik tankta olgunlaştırılmış ve en az 3 ay süre ile şişede dinlendirilmiştir.

7 Corvus Vinium Chamlıja Papazkarası TL TL Karalahna Papazkarası Üzüm ün Anavatanı : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Anavatanı : Papazkarası Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Istranca Dağları Etekleri Vinium, yerel Bozcaada üzümlerinin arasında öne çıkan (Kırklareli) Karalahna nın gövde gösterisi. İri taneleri, kalın kabukları Merhaba, ve yoğun rengiyle Karalahna, kendine özgü karakterini tahmini yaşım 1500 yıldır. Balkan yarımadasının hakim şarabına da yansıtıyor. Geleneksel sık goble bağlardan üzümüyüm. Yeniçeriler beni Macar ovasına kadar taşımış özenle seçilen, sınırlı hasat Karalahna üzümleri, yüksek olmalı ki; bir oğlum (Kadarka) ve bir kızım (Kovidinka) teknolojiyle işlenerek, Ada ya özgü tat ve aromaları hala orada yaşıyorlar. Ben ise Kırklareli nin Istranca yansıtan güçlü bir şaraba dönüştü. eteklerinde doğmuşum.taşların üzümüyüm.ateş kızılı ben Papazkarası. Üzüm çeşidi olarak çekici parlak bir rengim vardır. Şairlere ilham veririm. Büyülübag- Vedat Milör Suvla Karasakız TL TL Öküzgözü & Boğazkere Karasakız Üzüm ün Anavatanı : Elazığ & Diyarbakır Üzüm ün Anavatanı : Gelibolu (Çanakkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Gelibolu (Çanakkale) Denizli nin Güney bölgesindeki anlaşmalı bağlarımızda Suvla adını, tarihi Gelibolu Yarımadası nın kuzey Ege Büyülübağ için özel olarak yetiştirilmiş Öküzgözü ve sahilindeki bir koydan alıyor. Yarımada nın güçlü Boğazkere üzümlerinden üretilmiştir. Anason, taze teruarında yetişen, iyotlu deniz havasını soluyan bütün çekilmiş karabiber ve kuru erik ağırlıklı, aromatik yöreye özgü yerli Karasakız üzümleri hasat sonrası bukesi ve bitiminde uzun süre damakta kalan egzotik karakterlerinin korunmasına özen gösterilerek kendi baharat nüansları ile öne çıkan, belkemiği sağlam, güçlü topraklarında işlenir. Parlak kırmızı renkteki bu varyetel yapılı bir şaraptır. burunda çilek, erik, kuru incir, kekik ve defne notalarının zengin aromasını sunar. Büyülübag- Adakarası Shiluh Turabdin TL TL Adakarası Boğazkere & Öküzgözü Üzüm ün Anavatanı : Avşa Adası Üzüm ün Anavatanı : Diyarbakır & Elazığ Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Avşa Adası Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Midyat (Mardin) Türkiye nin Avşa adasına özgü üstün kaliteli şaraplık üzüm Süryani Şarabı, 6500 yıllık bölge tarihinde uzun yıllar çeşidi Adakarası nın tüm zarafetini yansıtan böğürtlen ve Hristiyan Kültürü nün kutsal içeceği olarak Turabdin de kiraz aromalarının ön burunda yoğun olarak algılandığı üretilen bir değerdir. Midyat-Mardin bölgesindeki canlı diri ve dengeli kırmızı sek şaraptır. Özel bir üretim tesisimizde, Süryani Şarabı Üretim Yöntemi ne mikroklimaya sahip olan Avşa Adasındaki bağlarımızdan bağlı kalınarak modern tekniklerle Süryani Şarabı özenle Fransız üretimini gerçekleştirdik. Mardin Midyat bölgesinde teknolojisinin son örneğini yansıtan gravite sisteminin yetişen ve özen ile seçtiğimiz Boğazkere ve Öküzgözü uygulandığı modern tesislerimizde üretilmiştir. üzümlerinden üretilmiştir. seçilmiş Adakarası üzümlerinden,

8 Yanık Ülke Strabon Yazgan Öküzgözü TL TL Boğazkere & Cabernet Franc & Petit Verdot & Merlot Öküzgözü Üzüm ün Anavatanı : Diyarbakır & Fransa Üzüm ün Anavatanı : Elazığ Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kula (Manisa) Meşhur coğrafyacı Strabon un kitaplarında mitolojik Denizli nin ismi Katakekaumene Yanık Ülke olarak adlandırdığı üretilmiştir. Kırmızı sek şarap. Güney İlçesi Öküzgözü üzümlerinden Manisa (Magnesia) Kula bölgesinin simsiyah lavlarla kaplı topraklarında, antik çağların lezzeti efsaneleşmiş şaraplarını yeniden damaklarda buluşturuyoruz. Volkanik toprağın karakterlerinin hissedildiği Strabon hissedildiği, meyvemsi dengeli bir sek şaraptır. Kısıtlı Vinkara Doruk Talay Halikarnas TL TL Kuntra (Karasakız) Kalecik Karası Üzüm ün Anavatanı : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Anavatanı : Kalecik (Ankara) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kalecik (Ankara) Bozcaada nın Anadolu nun yerli Kalecik Karası üzümünden, ahududu Kuntra (Karasakız) üzümlerinden üretilmiştir. ve frenk üzümü aromalarının eşlik ettiği yumuşak içimli ve ağızda kalıcı yapıya sahip kırmızı sek şarap. Yazgan Casaba Kocabag- Avanos Vadisi TL Cabernet Sauvignon & Merlot TL Kalecik Karası & Öküzgözü Üzüm ün Anavatanı : Kalecik (Ankara) & Öküzgözü Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Ege Bölgesi (Elazığ) Üzüm ün Yetiştiği Bölge :Gülşehir (Nevşehir Kızılırmak Havzası) Avanos Vadisi, Kalecik Karası ve Öküzgözü üzümlerinden üretilen bu şarap, kiraz ve ahududu gibi taze kırmızı meyve aromaları ile yoğun, damakta meyveli, yuvarlak ve dengelidir. Kayadan oyma Kav ın, yaz- kış sabit 1415 derece sabit ortamında üzümler kalitelerini en iyi koruyacak şekilde gelişimini sürdürerek şişelenir.

9 Beyaz Şaraplar

10 Beyaz Şaraplar Beyaz Şaraplar Yazgan Vodina Urla Chardonnay TL TL Chardonnay Chardonnay Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Çepnidere (Turgutlu/Manisa) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Urla (İzmir) İzmir in doğusunda kurulan bağlarımız, kumlu-killi İÖ 7. yüzyıldan itibaren, kendine özgü amforalarla, toprak yapısı sayesinde zengin minerallerle beslenmiş Batı Akdeniz kıyılarından Karadeniz kıyılarına kadar ve bunu hasat edilen üzümlere en üst seviyede geniş bir coğrafyada talep gören şaraplar, mikro yansıtarak yüksek kaliteye ulaşmamıza olanak vermiştir. kliması ve toprakları bağcılığa çok elverişli İon kenti Üzümlerden en iyi verimi alabilmek adına hasat gece Klazomenai (Urla) ürünüydü. Urla Şarapçılık, kendi yapılmış ve üzümler kasalar içinde vakit kaybetmeden kontrollü bağlarında geleneksel ve modern yaklaşımları şaraphaneye taşınmıştır. Fermantasyon meşe fıçılarda harmanlayarak Klazomenai nin kaybettiği itibarını geri gerçekleştirilmiş ve sonrasında 11 ay boyunca tortu kazandırma iddiasıyla yola çıktı. üstünde bekletilmiştir. Nif Bagları Bornova Misket Pasaeli Yapıncak, 220.-TL TL Bornova Misket Yapıncak Üzüm ün Anavatanı : Bornova (İzmir) Üzüm ün Anavatanı : Şarköy (Tekirdağ) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Nif Dağları Kemalpaşa (İzmir) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Şarköy (Tekirdağ) Bu şarap, Dedemiz Ahmet Bey den kalan bağcılık Anadolu nun yerli Kalecik Karası üzümünden, ahududu kültürünü, doğduğu ve doyduğu topraklarda Nif ve frenk üzümü aromalarının eşlik ettiği yumuşak içimli Bağları ile tekrar canlandırmak ve bu toprakların içinde ve ağızda kalıcı yapıya sahip kırmızı sek şarap. barındırdığı mucizeyi herkesle paylaşmak amacıyla üretilmiştir. Düşük verimle yetiştirilen ve elle titizlikle seçilerek küçük kasalarda toplanan üzümler, kendi has özelliklerini koruyabilmek için, bağların içinde bulunan modern tesisimizde Gravity Flow (Yerçekimi akışı) sistemi ile itinayla üretilmiştir. Chamlıja Riesling Gülor Sauvignon Blanc 220.-TL TL Riesling Sauvignon Blanc Üzüm ün Anavatanı : Almanya Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Istıranca Dağları Etekleri Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Şarköy (Tekirdağ) Merhaba, ben Riesling. Istıranca Dağları nın güney Avanos Vadisi, Kalecik Karası ve Öküzgözü üzümlerinden eteklerinde bağında üretilen bu şarap, kiraz ve ahududu gibi taze kırmızı yetişen üzümlerden üretildim. 65 milyon yıllık deniz meyve aromaları ile yoğun, damakta meyveli, yuvarlak fosilleri ve resif kökenli kireç taşı içeren bağımda yetişen ve dengelidir. Kayadan oyma Kav ın, yaz- kış sabit 14- üzümlerdenim. Sabahın erken saatlerinde elle hasat 15 derece sabit ortamında üzümler kalitelerini en iyi edildim. Düşük basınçta yapılan presleme işleminden koruyacak şekilde gelişimini sürdürerek şişelenir. yeralan Chamlıja Kartalkaya sonra çelik tankta mayalandım ve 3 ay yaşlandırıldım.

11 Beyaz Şaraplar Lucien Arkas Mon reve Beyaz Şaraplar Pamukkale Meridies TL TL Narince & Sauvignon Blanc Viognier Üzüm ün Anavatanı : Tokat & Fransa Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Torbalı (İzmir) Mon Reve Viognier, narenciye, ananas ve misket limonu 3 nesildir şarap yaptığımız Güney de, yıl boyu nüanslarına sahip, yuvarlak ve orta gövdeli bir şaraptır. seçtiğimiz düşük verimli parsellere.bağlarımızın hemen yanıbaşındaki şaraphanemizde, Bölgemize çok iyi uyum sağlamış Anadolu nun asil Narince si ile vahşi Sauvignon Blanc ı kupajladık. Narenciye medium tosted yeni Fransız fıçıda 6 ay boyunca hergün batonaj sur lie uyguladık, takriben 6 ay da dinlendirdik ve Sauvignon Blanc ile kupajladık, kupaj sonrası 6 ay da birlikte dinlendirdik. Pasaeli Sıdalan, Corvus Zeleia TL Sıdalan TL Vasilaki (Anadolu Yapıncak) Üzüm ün Anavatanı : Kaz Dağları (Çanakkale) Üzüm ün Anavatanı : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kaz Dağları (Çanakkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Bozcaada (Çanakkale) Çanakkale ili sınırları içinde, Kaz Dağları nın kuzeyinde Zeleia Ada nın varlık hikayelerinin başlangıcını ve tek bir bağda yetiştirilen Sıdalan üzümlerinden sınırlı mitolojik kahramanlarını içinde barındıran Truva nın, sayıda üretilmiştir. 3 ay süre ile paslanmaz çelik günümüze adından başka hiçbir iz bırakmayan antik tankta sur lie tekniği ile tortusu üzerinde bekletilerek şehrinin adı. Bu ad, bizim önemli kahramanlarımızdan olgunlaştırılmış ve 3 ay süre ile şişede dinlendirilmiştir. zarif Vasilaki şarabı için seçildi. Geleneksel sık goble bağlardan özenle toplanan, sınırlı hasat Vasilaki üzümleri, yüksek teknolojiyle işlenerek Ada ya özgü tat ve aromaları yansıtan seçkin bir beyaz şaraba dönüştü. Corvus Teneia. Sevilen Isabey TL Çavuş TL Narince Üzüm ün Anavatanı : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Anavatanı : Tokat Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Bozcaada (Çanakkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Menderes (İzmir) Teneia kökleri yüzlerce yıldır bu toprakları tutmuş, Tek bağda, tek üzüm üretim konsepti dahilinde Narince gerçek bir Bozcaada lı olan Çavuş üzümünün bu ilk üzümlerinden limitli sayıda üretilmiştir. Sevilen Narince, şarabına adını verdi. Geleneksel sık Goble bağlardan Anadolu nun yöresel üzümlerinden, yoğun beyaz olgun özenle seçilen sınırlı hasat Çavuş üzümleri, Ada ya özgü şeftali ve kayısı aromaları ile mineral, baştan çıkarıcı tat ve aromaları yansıtan zarif bir beyaz şaraba dönüştü. ve ferahlatıcı özelliktedir. Ağızda bıraktığı kremli yapı Yüksek teknolojiyle üretilen bu şarap, Corvus un Ada ya ve damakta kalıcılığı ile Sevilen serisinin yeni beyaz ait geleneklerin ve tatların korunması için attığı ilk şarabıdır. adımdır.

12 Beyaz Şaraplar Vinkara Hasandede TL Hasandede Beyaz Şaraplar Yanık Ülke Muscat TL Muscat & Gewürtztraminer Üzüm ün Anavatanı : Hasandede (Kırıkkale) & Almanya Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kalecik (Ankara) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kula (Manisa) Greyfurt ve yeşil elma aromalarının yoğun olarak Meşhur coğrafyacı Strabon un kitaplarında mitolojik hissedildiği Hasandede üzümlerinden beyaz sek şarap, ismi Katakekaumene Yanık Ülke olarak adlandırdığı parlak saman sarısı rengi ve altın tonda yansımaları ile Manisa (Magnesia) Kula bölgesinin simsiyah lavlarla nane, defne, ıhlamur, ayva ve limon yaprağı kokularına kaplı topraklarında, antik çağların lezzeti efsaneleşmiş sahiptir. şaraplarını yeniden damaklarda buluşturuyoruz. Muscat ve Gewürtztraminer üzümlerinden oluşan bu şarap burunda ve damakta yoğun meyve aromalarının hakim Diren - Collection TL Narince Shiluh Kustan TL Mazrona & Kerküş Üzüm ün Anavatanı : Tokat Üzüm ün Anavatanı : Midyat (Mardin) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Tokat Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Midyat (Mardin) Mardin Midyat bölgesine özgü yaşları yüz yılın üstünde olan Mazrona ve Kerküş asmalardan elde edilen üzümlerin birleşmesinden Süryani Şarap Üretim Yöntemi ne bağlı kalınarak modern tekniklerle üretilmiştir. Kocabag- Velvet TL Emir Suvla - Kınalı Yapıncak TL Kınalı Yapıncak Üzüm ün Anavatanı : Nevşehir (Kapadokya) Üzüm ün Anavatanı : Gelibolu (Çanaklkale) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Gülşehir (Nevşehir - Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Gelibolu (Çanakkale) Kapadokya) Suvla adını, tarihi Gelibolu Yarımadası nın kuzey Ege sahilindeki koydan alıyor. Yarımadanın kendine özgü teruarında yetişen iyotlu deniz havasını soluyan yöreye özgü al benekli yapısıyla tanınan Kınalı Yapıncak varyetesi bağbozumundan hemen sonra üretime alınır. Kısmi olarak meşe fıçılarda fermente edilir.

13 Pembe Şaraplar Selendi Gülpembe Pembe Şaraplar. Likya Isinda TL TL Kalecik Karası Grenache & Cinsault & Mourverde & Shiraz Üzüm ün Anavatanı : İspanya & Fransa Üzüm ün Anavatanı : Kalecik (Ankara) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Akhisar (Manisa) - Organik Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Elmalı (Antalya) Selendi Gülpembe butik şarap olarak üretilmiştir. 3 nesildir şarap yaptığımız Güney de, yıl boyu Akhisar daki bağlarımızda, sadece kendi yetiştirdiğimiz organik üzümlerden üretilmiştir. seçtiğimiz düşük verimli parsellere.bağlarımızın hemen yanıbaşındaki şaraphanemizde, Bölgemize çok iyi uyum sağlamış Anadolu nun asil Narince si ile vahşi Sauvignon Blanc ı kupajladık. Narenciye medium tosted yeni Fransız fıçıda 6 ay boyunca hergün batonaj sur lie uyguladık, takriben 6 ay da dinlendirdik ve Sauvignon Blanc ile kupajladık, kupaj sonrası 6 ay da birlikte dinlendirdik. Chamlıja Rose de Stranja Sevilen R TL Syrah & Cabernet Sauvignon TL Papazkarası Üzüm ün Anavatanı : İran & Fransa Üzüm ün Anavatanı : Kırklareli (Trakya) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Denizli & İzmir İl Sınırları Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Istranca Dağı (Kırklareli) Batı Anadolu Bölgesi nde, Deniz ve İzmir il sınırlarında Merhaba, ben Rose de Stranja. Istranca nın incisi Chamlıja yetişen Syrah ve Cabernet Sauvignon üzümlerinin erken Papaskarası bağlarında özenle yetiştirilen Papaskarası hasadı ile gerçekleştirilmektedir. Kırmızı üzümlerden üzümlerinden, kısıtlı miktarda üretildim.mavimsi siyah direkt sıkım tekniği ve soğuk fermantasyon ile rengi olan Papaskarası üzümünün, çok düşük başınç üretilmektedir. altında preslenmesiyle alınan pembe renkli şıram, düşük sıcaklıkta fermente edildi. Lucien Arkas Smyrna Blush Yazgan Roseo TL Grenache & Shiraz TL Syrah Üzüm ün Anavatanı : İspanya & İran (Shiraz üzüm) Üzüm ün Anavatanı : İran Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Torbalı (İzmir) Lucien Arkas Bağları, tarih ve medeniyetlerin beşiğinde Denizli nin Güney ilçesi Syrah üzümlerinden üretilmiştir. doğdu. Binlerce yıldır Metropolis te paylaşılanları şimdi sizlerle buluşturuyoruz.

14 Tatlı Şaraplar Meyve Şarapları Urla Symposium (Dömisek)50 cl Misket TL Üzüm ün Anavatanı : Bornova (İzmir) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Urla (İzmir) Diren Mahlep (Aromatize Sarap) - Mahlep TL İÖ 7. yüzyıldan itibaren, kendine özgü amforalarla, Batı Akdeniz kıyılarından Karadeniz kıyılarına kadar geniş bir coğrafyada talep gören şaraplar, mikro kliması ve toprakları bağcılığa çok elverişli İon kenti Klazomenia nın (Urla) ürünüydü. Mübadele ile bölgeye yerleşen halk şarapçılığı bilmediğinden, bağların yerini tütün, arpa, ve buğday aldı. Urla Şarapçılık, Klazomenia nın kaybettiği itibarını kazandırma iddiasıyla yola çıktı. Yabani bir meyve olan Mahlep, vişne ve kirazın da anacıdır. Diren Şarapları tarafından üretilen bu özel içkide, mahlep özünün kattığı zengin aromanın yanı sıra, vişne ve kiraz bukelerini de rahatlıkla hissedebilirsiniz. ve meyve eşliğinde yudumlayabilirsiniz. Diren Mahlep in, mükemmel eşlik edeceğinden emin olabilirsiniz. Pamukkale Senfoni (Tatlı) TL Sultaniye & Misket Küp Visne, Sarabı, Üzüm ün Anavatanı : Denizli & İzmir Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Denizli - Vişne TL Denizli bölgesi Sultaniye ve Misket üzümlerinden yapılmıştır. Güçlü meyve kokuları olan yuvarlak ve dengeli şaraptır. Aperatif olarak içilir. Meyve, pasta ve bazı peynir çeşitleri ile güzel uyum sağlar. Meyve şaraplarının öncüsü Küp, bu segmentte yepyeni, özel bir ürün daha geliştirerek şarap severlere Vişne Şarabı ile farklı bir lezzet sunuyor. Ege Bölgesi nin vişnelerinden özenle işlenen ve bir yıl dinlendirilerek özel bir lezzete dönüştürülen vişne şarabı soğuk olarak tüketebileceğiniz aperatif bir üründür. Vincent Sirince Diren Vadi (Yarı tatlı), Ahududu Sarabı, TL TL Narince & Gewürztraminer - Ahududu Üzüm ün Anavatanı : Tokat & Almanya Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Tokat Diren Bağları % 50 Narince & % 50 Gewürztraminer üzümünden üretilmiştir.

15 Şampanyalar ve Sıcak Şaraplar Vinkara Yasasın, TL Kalecik Karası Kadeh Şaraplar Pamukkale Trio Kırmızı 37. -TL Shiraz & Kalecik Karası & Cabernet Sauvignon Üzüm ün Anavatanı : İran & Kalecik (Ankara) & Fransa Üzüm ün Anavatanı : Kalecik (Ankara) Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Kalecik (Ankara) Yaşasın, yüksek kalitede köpüklü şarap üretimi için tercih edilen geleneksel yöntem Methode Traditionnelle ile üretilen Türkiye nin ilk doğal köpüren şarabıdır. Vinkara bağlarının yeraldığı Kalecik Bölgesinin yerel üzümü olan Kalecik Karası ndan beyaz şarap olarak üretilmiştir. Pamukkale Trio Beyaz 37. -TL Papazkarası Üzüm ün Anavatanı : Chardonnay & Narince & Sauvignon Blanc Pamukkale Trio Blush 37. -TL Pamukkale Anfora Gold TL Sultaniye Üzüm ün Anavatanı : Denizli Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Denizli Denizli Bölgesi Sultaniye üzümlerinden yapılan bu taze ve kolay içimli şarap, egzotik meyve çiçeksi aromalarıyla kutlamaların vazgeçilmezidir. Meyve ve tatlılarla iyi gider. Kalecik Karası & Shiraz Üzüm ün Anavatanı : Kalecik (Ankara) & İran Üzüm Suyu ve Şıra Kavaklıdere Üzümsuyu Kırmızı Alicante 15. -TL Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Ankara Konsantreden değil, taze üzümlerin kabuk ve çekirdekleriyle birlikte sıkılmasıyla üretilmiştir. Zamanla bulanıklık oluşması doğaldır. Koruyucu ve ilave şeker içermez. Doğal olarak bulunan meyve şekeri içerir. Kavaklıdere Üzümsuyu Beyaz Sevilen Sıcak Sarap, TL Sultaniye 15. -TL Üzüm ün Anavatanı : Denizli Üzüm ün Yetiştiği Bölge : Denizli Konsantreden değil, taze üzümlerin kabuk ve çekirdekleriyle birlikte sıkılmasıyla üretilmiştir. Zamanla İçeriği coğrafyaya göre farklılıklar gösterse de sıcak şarap, (genellikle kırmızı) Şarabın çeşitli baharatlar bulanıklık oluşması doğaldır. Koruyucu ve ilave şeker içermez. Doğal olarak bulunan meyve şekeri içerir. eklenerek ısıtılmasıyla yapılır ve şüphesiz sıcak servis edilir. Dünyanın pek çok yerinde, severek tüketilen geleneksel bir kış içeceğidir. Sevilen Sıcak Şarap özel Rifat Minare Sıra, 13. -TL servis yapınız. Sıcak şarabınızın yanına baharatlı, tatlı kurabiyeler çok yakışacaktır. Meyve parçacıklı kuru üzüm şırası. Çekirdekleriyle beraber sıkılmıştır.

16 ŞARAP YAPMA SÜRECİ SEPAJ (VARIETAL) Fransızca da şarabın yapımında kullanılmış üzüm çeşidi anlamında kullanılmış bir sözcüktür. Sepaj şarap ise varietal da denilen, ağırlıklı olarak tek bir üzüm çeşidinden yapılan şaraba verilen ad. SOMMELIER Sommelier; bir restaurantta ya da otelde, tüm içeceklerin tedariğinden, stoklamasına, menüleştirilmesinden, satışına kadar sorumlu olan kişidir. Bir anlamda içecek direktörüdür. GÖZYAŞI Şarap kadehte iken hafif dairesel hareketlerle çalkalanması sonucu kadehin iç cidarlarında yükselir ve yollar halinde aşağıya doğru süzülürken de Fransızca da bacak(jambes) ya da gözyaşı(larmes) anlamına gelen oluşumlar meydana gelir. Alkol oranı yüksek şaraplarda bu oluşum daha belirgin olacaktır. BUKE Daha çok olgun ya da olgunlaşmakta olan şarapların kokusunu anlamakta kullanılan bir terim. Şarapta, üzümden gelen birincil aromalar ile fermantasyon ve yaşlandırma sırasında oluşan ikincil ve üçüncül aromaların kompleks bileşkesi olarak da tanımlanabilir. CIBRE Üzümün sıkılmasından sonra kalan kabuk, çekirdek ve saptan oluşan atığa verilen ad. DEGÜSTASYON Bir şarabın özelliklerinin değerlendirilmesi, olumlu yönlerinin ya da kusurlarının saptanması amacıyla yapılan tadım işlemi. DEKANTASYON Bir şarabın tortudan arındırılması ya da havalandırılması amacıyla şişeden ayrı bir kaba, bir dekantöre boşaltılması. DÖMİ-SEK Hafif tatlı şaraplar için kullanılan bir terimdir. Şeker oranı genellikle litrede 4,1-12 gr dır. FERMENTASYON Fermantasyon, mayanın sebep olduğu doğal bir süreçtir. Mayalar, üzümle doğal olarak birlikte yaşayan mikro organizmalardır. Bu organizmalar yaşayabilmek için üzüm şırasında bulunan şekerle beslenir. Bu doğal şekerin mayaların yardımıyla alkol ve karbondioksit gazına dönüşmesine fermantasyon denir. SUR LİE Sur lie, Fransızca da tortu üstü anlamına gelir. Bazı şarap etiketlerinin üzerinde görmeniz mümkün. Bir tür şarap olgunlaştırma yönetimidir. Sur lie yöntemi ile üretilen şaraplar fermantasyon işlemi sonunda kendi maya tortusu üzerinde bekletilir. Bu şaraba daha fazla yağlı ve kompleks bir yapı verir. Wineport Lodge Ağva Menüsünde Paşaeli Sıdalan şarabı bu teknik ile üretilmiştir. CHATEAU (ŞATO) ŞARAPÇILIĞI Şato şarapçılığı, bağlar ile şarap üretim tesisinin bir arada olmasını ifade eder. Taşıma üzümü hırpalar, üst düzey şarap yapmak için ise üzüm toplanmalı ve hemen şaraphaneye alınarak, üretim sürecine sokulmalıdır.tabii bu anlatılan üretim yöntemini önceki dönemlerden beri ağırlıklı olarak gerçek şatoların bulunduğu Fransız şarapçıları kullanmaktalar. Yani isim gerçekten de bildiğimiz şatolardan geliyor. Günümüzdeki çoğu modern tesiste bağlar ile iç içe şato şarapçılığı yapıyorlar. ŞİŞE YILLANMASI Şarabın şişelendikten sonra olgunlaşması. Çoğu şaraplar, satışa sunulmadan önce, kısa bir süre şişede bekletilirler. İyi şarapların müşteri tarafından da satın alındıktan sonra bir süre bekletilmesi gerekir. TANEN Üzüm kabuklarında, çekirdeklerinde ve saplarında bulunan ve ağızda burukluk hissi uyandıran madde. Kırmızı şaraplarda daha çok mevcut olan tanenler, bu şarapların gövdesine katkıda bulunurlar ve aynı zamanda yıllanmalarında önemli bir rol oynarlar. Şaraba tanen üzüm dışında yıllandırıldığı fıçıdan da geçebilir. TORTU Fermantasyon sonrasında genel olarak beyaz şarabın dibinde biriken üzüm artıkları ve ölü maya hücreleri. VINTAGE (REKOLTE) Birden fazla anlama sahip olan bir terimdir. Bağbozumu anlamında kullanıldığı gibi, üzümlerin toplanıp şarap üretimine başlanan yıl anlamına da gelebilir. Kimi zaman ise, şampanyada olduğu gibi, bir şarabın tek bir yılın ürünü olduğunu anlatır. KUPAJ Farklı özellikteki şarapların harmanlanması işlemi. Bu işlem ile, bağların farklı kısımlarından elde edilen, değişik yıllara sahip, değişik işlemlerden geçmiş ayrı karakterdeki şarapların ya da farklı sepajların birbiri ile harmanlanması yolu ile, daha kaliteli şarapların üretilmesi hedeflenir. MAYA Üzüm suyunun şaraba dönüşmesini sağlayan tek hücreli canlılardır. YARI - SEK Çok hafif tatlı olan şaraplar için kullanılan terim. YARI TATLI Yarı-sekten daha tatlı olan, fakat tam anlamıyla tatlı olmayan şaraplar için kullanılan terim. ŞARAP İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR ÖNOLOJİ Şaraplarla ilgilenen bilim dalı. POSA Kırmızı şarabın dibinde şarap olgunlaşırken oluşan katı artık. RESERVE Daha fazla yıllanmış ya da normaline göre daha üstün kaliteli şarap. Yanlış - Roze şarap, beyaz şarapla kırmızı şarap karıştırılarak yapılır, siyah üzümden sadece kırmızı şarap yapılır. Doğru - Kırmızı şarap, siyah üzümden yapılır. Ancak beyaz şarap, sadece beyaz üzümden yapılmaz. Kırmızı veya beyaz şarap yapımında önemli olan, üzümün kabuğudur. Kırmızı üzüm olduğu gibi kullanıldığı zaman, kırmızı şarap elde edilir. Kırmızı ya da beyaz olsun, hangi üzüm kullanılırsa kullanılsın, üzümlerin kabukları soyulduğundan, beyaz üzüm elde edilir. Kabukları soyulan üzümle yapılan şarap da, beyaz şarap olur. SEK Tatlılıkları pek fazla algılanamayan şaraplar. Genellikle şeker oranları litrede 0-4 gr olsa da, asiditelerine göre oran litrede 10 gr a kadar çıkabilir. Yanlış - Şarap yıllandıkça güzelleşir. Doğru - Aksine çok az şarap yıllandıkça güzelleşir. Çoğu şarap aslında üretildiği yıldan sadece 2-3 yıl yıllandıktan sonra halen tazeliğini koruyabilir.

17 Anadolu nun Şaraplık Üzüm Haritası

18 BABİL ŞARAP EVİ Ağva Göçe Mahallesi Dolmabahçe Caddesi No: 48 Şile / İSTANBUL 0 (216) info@wineport.com.tr

neolokal şarap wine beyaz / white MARMARA EGE / AEGEAN BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ

neolokal şarap wine beyaz / white MARMARA EGE / AEGEAN BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ beyaz / white BÜYÜLÜBAĞ Sultaniye 2013 AVŞA ADASI ARCADIA GRI Sauvignon Gris, Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ 92 99 ARCADIA Pinot Gris 2012 LÜLEBURGAZ PAŞAELİ Yapıncak 2015 TEKİRDAĞ CHAMLIJA Narince 2014 KIRKLARELİ

Detaylı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı

Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı Vino Daniels Üzüm : %98 Sangıovese Grosso, % 2 Merlot Alkol : 13,6 Yaşlandırma süresi : 12 ay meşe fıçı Tadım Notu : Parlak kırmızı yakut renkli, kırmızı meyve,erik, menekşe notalarını barındırır. Ahşabıngetirdiği

Detaylı

BEYAZ ŞARAP / WHITE WINE

BEYAZ ŞARAP / WHITE WINE BEYAZ ŞARAP / WHITE WINE Sauvignon Blanc İsabey Sevilen, Denizli 2012 75 Terra Kayra, Denizli 2012 85 Sarafin Doluca, Gallipoli 2012 23 115 Chardonnay Seneler Turasan, Cappadocia 2011 110 Vinolus, Kayseri

Detaylı

OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI

OMCADAN KADEHE ŞARAP YAPILIŞI TARİHÇEMİZ Pamukkale şarapçılık, 1962 yılında Denizli nin Güney ilçesinde 100.000 litre/yıl kapasite ile Fevzi Tokat ın önderliğinde üretime başlamıştır. Başlangıçta sadece dökme şaraplar üretirken, 1967

Detaylı

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli

Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli Ezel Şarapçılık Tarım Ürünleri Gıda ve Alkollü Ürünler San. Tic. Ltd. Şti. 2 No'lu Küme Evleri No: 1 Kaş Mevkii Selcen Kasabası Çal / Denizli ezelsarap@mynet.com Tel: 0 258 751 3948 Gsm: 0 532 4715379

Detaylı

Emir Prosecco di Conegliano Extra Dry Vigna del Sole Yaşasın Vinkara, Ankara A Epernay, Perrier Jouèt, Grand Brut 1350

Emir Prosecco di Conegliano Extra Dry Vigna del Sole Yaşasın Vinkara, Ankara A Epernay, Perrier Jouèt, Grand Brut 1350 KÖPÜKLÜ ŞARAP / SPARKLING WINE Emir Prosecco di Conegliano Extra Dry Vigna del Sole 49 189 Yaşasın Vinkara, Ankara 39 169 ŞAMPANYA / CHAMPAGNE A Epernay, Perrier Jouèt, Grand Brut 1350 Epernay, Moet &

Detaylı

Kırmızı Şaraplar / Red Wines

Kırmızı Şaraplar / Red Wines Kırmızı Şaraplar / Red Wines 1. ANGORA KIRMIZI 35cl 70 cl Carignan-Alicante-Cabernet Sauvignon-Merlot, Ege (Aegean) Yoğun kırmızı meyve ve hafif baharat aromaları ile yumuşak tanenli, diri ve dengeli Round,

Detaylı

mandolin terrace specialty aegean sangria beyaz şarap, metaxa, yeşil elma 28 / 125 house tonikler her biri 40

mandolin terrace specialty aegean sangria beyaz şarap, metaxa, yeşil elma 28 / 125 house tonikler her biri 40 specialty aegean sangria beyaz şarap, metaxa, yeşil elma 28 / 125 house tonikler her biri 40 eastern standard tanqueray ya da ketel one, salatalık, nane, misket limon - coupe picante de la casa don julio,

Detaylı

ASMADAN ŞARAP MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN

ASMADAN ŞARAP MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN ASMADAN ŞARAP MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN Bölge ve Toprak mı? Yoksa Üzüm mü? Şarap, güneşin topraktan olma oğludur. der, ünlü Fransız şair Charles Baudelaire. Bunu söyleyerek sorumuza da bir

Detaylı

İçecekler. Alkolsüz İçecekler

İçecekler. Alkolsüz İçecekler İçecekler Alkolsüz İçecekler 1. Su 0,75 l 6, TL 2. Maden suyu 0,25 l 4,- TL. 3. Maden suyu 0,75 l 6,- TL. 4. Coca Cola/ Fanta/ Sprite 0,25 l 6,- TL. 5. Meyva suyu 0,25 l 6,- TL. 6. Taze portakal suyu 0,25

Detaylı

KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR & ŞAMPANYALAR SPARKLING WINE & CHAMPAGNES BEYAZ ŞARAPLAR WHITE WINES YERLİ / LOCAL

KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR & ŞAMPANYALAR SPARKLING WINE & CHAMPAGNES BEYAZ ŞARAPLAR WHITE WINES YERLİ / LOCAL KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR & ŞAMPANYALAR SPARKLING WINE & CHAMPAGNES Altınköpük 77 346 Veuve Clicquot Brut Yellow Label 1061 G.H.Mumm Cordon Rouge 1237 Moët & Chandon Impérial 1232 Dom Pérignon, 2002 2640 BEYAZ

Detaylı

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR PEYNİR TABAKLARI Deluxe Peynir Tabağı / Deluxe Cheese Plate İthal peynirlerin Türk peynirleriyle eşsiz uyumu, Pastırma ve Marine edilmiş Dana eti (Parmesan, Gouda, Rokfor, Van Otlu, Ezine Keçi, Füme Peynir)

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2011 : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Fermente

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Champagne & Sparkling Wines Şampanya & Köpüklü Şaraplar Mumm

Detaylı

Ara Sıcaklar / Starters

Ara Sıcaklar / Starters Kahvaltı / Turkish Breakfast Ezine Beyaz Peynir, Köy Peyniri, Örgü Peynir, Trakya Eski Kaşar, Tel Peyniri, Tulum Peyniri, Domates, Salatalık, zeytinyağı ile marine edilmiş siyah ve yeşil zeytin, kızarmış

Detaylı

TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. ŞARAP SEKTÖR ARAŞTIRMASI SA-05-04-15 Mustafa TOSUN Kd.Uzman ARAŞTIRMA MÜDÜRLÜĞÜ Haziran 2005 ANKARA İÇİNDEKİLER Sayfa No: GİRİŞ... 1 1. SEKTÖRÜN ve ÜRÜNÜN TANIMI... 3 2. SEKTÖRÜN

Detaylı

Çok kıymetli sektör temsilcisi;

Çok kıymetli sektör temsilcisi; Çok kıymetli sektör temsilcisi; Sağlıklı ve dengeli beslenmek sağlıklı yaşamın ilk kuralı olarak bilinmektedir. Yapılan araştırmalar ve incelemeler türümüzün yaklaşık 5 milyon yıllık geçmişinde insanların

Detaylı

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR

PEYNİR TABAKLARI SALATALAR PEYNİR TABAKLARI Deluxe Peynir Tabağı / Deluxe Cheese Plate İthal peynirlerin Türk peynirleriyle eşsiz uyumu, Pastırma ve Marine edilmiş Dana eti (Parmesan, Gouda, Rokfor, Van Otlu, Ezine Keçi, Füme Peynir)

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BİNLERCE YILLIK BİLGELİĞİYLE ÜRETİLEN, NESİLDEN NESİLE AKTARILAN BENZERSİZ TATLARIN PEŞİNDEKİ YOLCULUĞUNA YENİ YILDA DA DEVAM

Detaylı

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ

KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ TÜRKİYE ÜRETİMİ KURU İNCİR DÜNYA ÜRETİMİ İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı Anadolu dan, önce Suriye ve Filistin e sonrasında buradan da Çin ve Hindistan a yayılmıştır. Dünya kuru incir üretimine

Detaylı

Yeryüzünün en uygar içkisi

Yeryüzünün en uygar içkisi Şarap Listesi Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki olmakla

Detaylı

Yeryüzünün en uygar içkisi

Yeryüzünün en uygar içkisi Şarap Listesi Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki olmakla da

Detaylı

ODA SERVİSİ MENÜ YUMURTA(SUCUKLU VEYA PASTIRMALI)PATATES TAVA

ODA SERVİSİ MENÜ YUMURTA(SUCUKLU VEYA PASTIRMALI)PATATES TAVA MENÜ KAHVALTI TÜRK KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, Taze kaşar, Tulum Peyniri, Zeytin, Tereyağ, Reçel, Bal, Dana jambon, Domates, Salatalık, Nutella, Mini Poğaça, Ekmek Çeşitleri, Taze sıkılmış portakal suyu,

Detaylı

ÖZEL FİYAT LİSTESİ. Kavbutik Aksiyonlu ml Fiyatı Fiyatlar KAVAKLIDERE Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 Kırmızı Sek Şarap

ÖZEL FİYAT LİSTESİ. Kavbutik Aksiyonlu ml Fiyatı Fiyatlar KAVAKLIDERE Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 Kırmızı Sek Şarap Atiye sokak no:12/a Teşvikiye ŞİŞLİ ŞARAP ADI ŞARAP TÜRÜ Hacim Etiket Kavbutik Size özel ml Fiyatı Fiyatlar Fiyat KAVAKLIDERE 1929 Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 Kırmızı Sek Şarap 750 270.00 229.50

Detaylı

BEYAZ / WHITE TÜRKİYE / TURKEY

BEYAZ / WHITE TÜRKİYE / TURKEY BEYAZ / WHITE TÜRKİYE / TURKEY Kavaklıdere, Cotes d Avanos Narince-Chardonnay 285 Olgun, beyaz etli meyveler ve vanilya notlarıyla burunda zengin ve kompleks şarap. Dengeli, zarif, yağlı, gövdeli, zengin

Detaylı

MENÜ Pitahaya Mutfak Food & Wine Restaurant Türkbükü / BODRUM

MENÜ Pitahaya Mutfak Food & Wine Restaurant Türkbükü / BODRUM MENÜ BAŞLANGIÇLAR MİDYELİ LAHANA DOLMA (ADET) 10TL DENİZ BÖRÜLCELİ LEVREK MARİN SARMA (ADET) 15TL NAR EKġİLİ USKUMRU 17TL ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR 17TL USKUMRU SUCUK 18TL LAKERDA 25TL SOMON FÜME 25TL LABNELİ

Detaylı

MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU

MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU TÜRK ŞARAPÇILIĞI 2016 RAPORU MEHMET ÖMÜR TÜRK ŞARAPÇILIĞI MEHMET ÖMÜR 2016 RAPORU İ Ç İ N D E K İ L E R ÖNSÖZ GİRİŞ TÜRKİYE

Detaylı

YABANI MEYVELER ve KULLANıM ALANLARı. Araş. Gör. Dr. Mehmet Ramazan BOZHÜYÜK

YABANI MEYVELER ve KULLANıM ALANLARı. Araş. Gör. Dr. Mehmet Ramazan BOZHÜYÜK YABANI MEYVELER ve KULLANıM ALANLARı Araş. Gör. Dr. Mehmet Ramazan BOZHÜYÜK Dünyada kültüre alınıp yetiştirilmekte olan 138 meyve türünden, yaklaşık 16'sı subtropik meyve türü olan 75'e yakın tür ülkemizde

Detaylı

Köpüklü Şaraplar & Şampanyalar / Sparkling Wines & Champagnes

Köpüklü Şaraplar & Şampanyalar / Sparkling Wines & Champagnes Köpüklü Şaraplar & Şampanyalar / Sparkling Wines & Champagnes Bianca 42 210 Doluca, Türkiye, Semillon, Sultaniye Meyvemsi, ferahlatıcı, dengeli ve aromatik Fruity, refreshing, balanced and aromatic Altınköpük

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste

A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, ( ), The Physiology of Taste A meal without wine is like a day without sunshine... Jean Anthelme Brillat-Savarin, French gastronome, (1755-1826), The Physiology of Taste Champagne & Sparkling Wines Şampanya & Köpüklü Şaraplar Mumm

Detaylı

Tablo 1: Dünya Çekirdeksiz Kuru Üzüm Üretimi ( Kuş üzümü ve diğer türler dahil, Bin Ton) Yunanis tan ABD

Tablo 1: Dünya Çekirdeksiz Kuru Üzüm Üretimi ( Kuş üzümü ve diğer türler dahil, Bin Ton) Yunanis tan ABD KURU ÜZÜM ÜRETİM Dünya Üretimi Dünyada, önde gelen üretici ülkeler tarafından üretilen üzümlerin belirli bir kısmı her yıl kurutularak 1,2 milyon tona yakın miktarda kurutulmuş üzüm elde edilmektedir.

Detaylı

BEYAZ ŞARAPLAR/WHITE VINES Kadeh Şişe. Vinkara, Quattro, Narince Chardonnay-Sauvingnon 18 TL 70 TL

BEYAZ ŞARAPLAR/WHITE VINES Kadeh Şişe. Vinkara, Quattro, Narince Chardonnay-Sauvingnon 18 TL 70 TL BEYAZ ŞARAPLAR/WHITE VINES Kadeh Şişe Vinkara, Quattro, Narince Chardonnay-Sauvingnon 18 TL 70 TL Meyveli, güçlü asitli, rahat içimli, yemek öncesi ve yemeklerde içilebilecek zengin bir beyaz sek şarap.

Detaylı

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi KURU ÜZÜM ÜRETİM Dünya Üretimi Dünyada, önde gelen üretici ülkeler tarafından üretilen üzümlerin belirli bir kısmı her yıl kurutularak 1,2 milyon tona yakın miktarda kurutulmuş üzüm elde edilmektedir.

Detaylı

Şarap Listesi un Portugieser QbA * Herxheimer Kobnert

Şarap Listesi un Portugieser QbA * Herxheimer Kobnert SEK Kirmizi Şarap 1. 2010 un Portugieser QbA * 0,75 l RW 0001 Alkol: 12,0% Asetik Asit: 4,5 g/l Artık Şeker: 5,7g/l 2. 2010 un Dornfelder QbA * 1,0 l RWL 001 0,75 l RW 0002 Asetik Asit: 5,1 g/l Artık Şeker:

Detaylı

KÖPÜKLÜ araplarklü ŞKöpü

KÖPÜKLÜ araplarklü ŞKöpü KÖPÜKLÜ 198 HENKELL Dünyaca ünlü köpüklü şarap Henkell in hikâyesi, Adam Henkell in Bordeaux ve Burgonya ya şarap yapımını öğrenmeye gitmesiyle başlıyor. 1832 yılında ülkesine döndüğünde şarap üretime

Detaylı

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

KURU İNCİR. Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Hazırlayan Çağatay ÖZDEN 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KURU İNCİR Türkiye de Üretim İncir, ilk kültüre alınan meyvelerden birisi olarak, anavatanı

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BINLERCE YILLIK BILGELIGIYLE ÜRETILEN, NESILDEN NESILE AKTARILAN BENZERSIZ TATLARIN PESINDEKI YOLCULUGUNA YENI YILDA DA DEVAM

Detaylı

ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN ÖNEMLİ YERLİ VE YABANCI ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN ŞEKER VE ORGANİK ASİT İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ *

ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN ÖNEMLİ YERLİ VE YABANCI ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN ŞEKER VE ORGANİK ASİT İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ * ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN ÖNEMLİ YERLİ VE YABANCI ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN ŞEKER VE ORGANİK ASİT İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ * Determination of The Sugar and Organic acid Composition in important Native and

Detaylı

KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI...

KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI... KALECİK KARASI VE ŞARAPLARI... Anadolu kökenli kırmızı üzüm çeşitleri arasında tartışmasız en değerli üç üzümden biri olan Kalecik Karası nın kökeni İç Anadolu dur... Genellikle Ankara Kızılırmak çevresinde

Detaylı

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE

20,00 TL + kdv. 30,00 TL + kdv. 120,00 TL + kdv. 100 ml TADIM NUMUNESİ. 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 5 LT TENEKE 100 ml TADIM NUMUNESİ 20,00 TL + kdv 500 ml KOYU CAM ŞİŞE 30,00 TL + kdv 5 LT TENEKE 120,00 TL + kdv ÜRÜN KODU: 13100 ÜRÜN KODU: 13500 KOLİ İÇİ ADEDİ: 12 ÜRÜN KODU: 13005 KOLİ İÇİ ADEDİ: 4 NATÜREL SIZMA

Detaylı

1900 lü yılların başından beri Gemlik te zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan bir ailenin mensubuyum. Siyah zeytin, yeşil zeytin, dilimli

1900 lü yılların başından beri Gemlik te zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan bir ailenin mensubuyum. Siyah zeytin, yeşil zeytin, dilimli GEMLİK ZEYTİNİ 1900 lü yılların başından beri Gemlik te zeytin ve zeytinyağı ticareti yapan bir ailenin mensubuyum. Siyah zeytin, yeşil zeytin, dilimli zeytin,zeytinyağı, zeytin ezmesi ve bunlarınçeşitlerini

Detaylı

Tüm alkollü içkilerin en doğal olanlarından biri olarak tanımlanır.

Tüm alkollü içkilerin en doğal olanlarından biri olarak tanımlanır. 101 SORUDA ŞARAP SORU 1 - ŞARAP NEDİR? Taze üzüm suyundan fermantasyon (mayalanma) yöntemiyle üretilen içkiye şarap ismi verilir. Tüm alkollü içkilerin en doğal olanlarından biri olarak tanımlanır. SORU

Detaylı

Şarap Listesi / Wine List

Şarap Listesi / Wine List Şarap Listesi / Wine List Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki

Detaylı

TÜRKĠYE ve DÜNYA BAĞCILIĞI. Dr. Selçuk KARABAT 1

TÜRKĠYE ve DÜNYA BAĞCILIĞI. Dr. Selçuk KARABAT 1 TÜRKĠYE ve DÜNYA BAĞCILIĞI Dr. Selçuk KARABAT 1 Bağcılığın Tarihi Dünya da çok geniş bir alanda yapılmakta olan bağcılıkta asma veya omca (Vitis sp.) denilen bitki yetiştirilmektedir. Milyonlarca yıl öncesine

Detaylı

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Filiz Özçelik. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Filiz Özçelik Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Mayşenin Süzülmesi Mayşelemeden sonra şıranın, katı kısımlardan (küspe) ayrılması ve küspede kalan ekstraktın

Detaylı

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi

KURU ÜZÜM ÜRETİM. Dünya Üretimi KURU ÜZÜM ÜRETİM Dünya Üretimi Dünyada üretilen taze üzümlerin belirli bir kısmı her yıl kurutularak 1,2 milyon tona yakın miktarda kurutulmuş üzüm elde edilmektedir. Dünya kuru üzüm üretiminde ülkemiz

Detaylı

ŞARAPTA MÜŞTERİ MEMNUNİYET DİNAMİKLERİ VE MARKALARARASI REKABET GÜCÜ

ŞARAPTA MÜŞTERİ MEMNUNİYET DİNAMİKLERİ VE MARKALARARASI REKABET GÜCÜ ŞARAPTA MÜŞTERİ MEMNUNİYET DİNAMİKLERİ VE MARKALARARASI REKABET GÜCÜ Dr. Yasemin ORAMAN 1 Dr. E.Recep ERBAY 2 1.Giriş Günümüz rekabet ortamının getirdiği sürekli gelişme olgusu tüm sektörlerde olduğu gibi

Detaylı

SOĞUK İÇECEKLER. 1. Su. 2. Ayran İsteğe göre naneli. 3. Soda. 4. Meyveli Soda. 5. Coca Cola. 6. Lıght Cola. 7. Cola Zero. 8. Fanta. 9.

SOĞUK İÇECEKLER. 1. Su. 2. Ayran İsteğe göre naneli. 3. Soda. 4. Meyveli Soda. 5. Coca Cola. 6. Lıght Cola. 7. Cola Zero. 8. Fanta. 9. SOĞUK İÇECEKLER 1. Su 2. Ayran İsteğe göre naneli. 3. Soda 4. Meyveli Soda 5. Coca Cola 6. Lıght Cola 7. Cola Zero 8. Fanta 9. Sprıte 10. Ice Tea 11. Schweppes 12. Enerji İçeceği 13. Cappy 14. Limonata

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

TADIMLIKLAR PAYLAŞIMLIKLAR

TADIMLIKLAR PAYLAŞIMLIKLAR TADIMLIKLAR ANTEP FISTIKLI ERZİNCAN TULUMU PANE 18 Organik keçi boynuzu pekmezi & kuru incir KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMA 17 Bandırma lor peyiniri ile doldurulmuş PARMAK KABAK DOLMA 19 Kandıra manda yoğurdu PAYLAŞIMLIKLAR

Detaylı

SOFRALIK VE ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ

SOFRALIK VE ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK VE ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİ Kültürel Özellikleri Olgunlaşma : orta erken Budama : kısa Yöre : Ege, Marmara Tane Özellikleri Renk : yeşil-sarı Şekil : uzun eliptik Büyüklük

Detaylı

Doğal Gıdaların Merkezi BALIKESİR

Doğal Gıdaların Merkezi BALIKESİR Doğal Gıdaların Merkezi BALIKESİR -2- Gıda Sektöründe En Güçlü İllerden Biri Olan BALIKESİR Tüm Ülkeye ve Dünyaya Açılıyor Balıkesir birçok gıda üretiminde gerçekten Türkiye yi Doyuran il olma özelliğini

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU 1247

KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU 1247 KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU 1247 KAHRAMANMARAŞ İLİNİN GENEL MEYVECİLİK DURUMU Mehmet SÜTYEMEZ*- M. Ali GÜNDEŞLİ" Meyvecilik kültürü oldukça eski tarihlere uzanan Anadolu'muz birçok meyve türünün anavatanı

Detaylı

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar.

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar. 1- Canlının tanımını yapınız. Organizmaya sahip varlıklara canlı denir. 2-Bilim adamları canlıları niçin sınıflandırmıştır? Canlıların çeşitliliği, incelenmesini zorlaştırır. Bu sebeple bilim adamları

Detaylı

Salamura Asma Yaprağı Üretimi ve Pazarlanmasında Gıda Güvenliğinin Sağlanması

Salamura Asma Yaprağı Üretimi ve Pazarlanmasında Gıda Güvenliğinin Sağlanması Salamura Asma Yaprağı Üretimi ve Pazarlanmasında Gıda Güvenliğinin Sağlanması Dr. Mehmet GÜLCÜ Gıda Yük. Müh. Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü GİRİŞ Asma insanoğluna hem meyve olarak hem

Detaylı

ARAP, CAM. Vural Yiğit

ARAP, CAM. Vural Yiğit ARAP, CAM VE R Vural Yiğit Şarap Nedir? Şarap, üzüm ve bazı meyve sularının fermente edilmesi ile elde edilen alkollü bir içecektir. Tarih boyunca tüketilen en eski içecektir. Şarap içerisinde %87 oranında

Detaylı

The Art of Swiss Ice Cream

The Art of Swiss Ice Cream collectıon 2018 Doğanın sunduğu en iyi malzemelerle kutsanmış ve gastronomi tutkusu ile beslenmiş mükemmel bir dondurma. Mövenpick dondurmanın her bir tadına, özenle seçilmiş dünyanın en kaliteli malzemeleri

Detaylı

Kahvaltı / Breakfast

Kahvaltı / Breakfast Kahvaltı / Breakfast Kahvaltı / Turkish Breakfast Ezine Beyaz peynir, Kandıra Köy Peyniri, Örgü Peynir, Taze Kaşar, Domates, Salatalık, Kurutulmuş domates, zeytinyağı ile marine edilmiş siyah ve yeşil

Detaylı

Yeryüzünün en uygar içkisi

Yeryüzünün en uygar içkisi Şarap Listesi Yeryüzünün en uygar içkisi 20. yüzyılın büyük yazarlarından Ernest Hemingway, unutulmaz Öğleden Sonra Ölüm eserinde şarabı bu kelimelerle tanımlıyor. Şarap, sadece en uygar içki olmakla

Detaylı

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65 Tarım Alanları 1990 2000 2002 2006 2009 2010 2011 2012 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9

Detaylı

Renkli lezzetlerin vazgeçilmez dünyasına hoşgeldiniz.

Renkli lezzetlerin vazgeçilmez dünyasına hoşgeldiniz. En renkli lezzetler Renkli lezzetlerin vazgeçilmez dünyasına hoşgeldiniz. Bir badem tanesi ile başsladı bu renkli hikaye... Hikayemiz; evvel zaman içinde ekilen bir badem tohumuyla başladı. Özveriyle

Detaylı

ÜZÜM TANESİNİN GELİŞİMİ VE YAPISI

ÜZÜM TANESİNİN GELİŞİMİ VE YAPISI ÜZÜM TANESİNİN GELİŞİMİ VE YAPISI Tane sapı Sap çukuru Tane Ekzokarp Mezokarp Endokarp Çekirdek Üzüm tanesinin büyüme dönemleri, renk ve kimyasal değişime göre incelenebilir. Üzüm tanesindeki yeşil rengin

Detaylı

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t

Başlangıçlar. Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Başlangıçlar Keçi peynirli ve kavun soslu dana pastırma...32 t Kırmızı pancarlı somon tartar...70 t Somon, kırmızı pancar, portakal, greyfurt, kapari, salatalık, taze fesleğen, kayısılı hardal sos ile

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK TTS , KG 11,270. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/203 T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.58 0.5750 9,600.00 KG,270.00 ARPA MTS 0.49 0.73 0.5836,207,733.00 KG 6,540,880.60 3258 ARPA TTS 0.55 0.77 0.6230 4,694,597.00 KG

Detaylı

TEKİRDAĞ/2013. Öğr.Gör. Buket SERİN ORHAN T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ŞARKÖY MYO ŞARAP ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

TEKİRDAĞ/2013. Öğr.Gör. Buket SERİN ORHAN T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ŞARKÖY MYO ŞARAP ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ŞARAPLIK ÜZÜMLERDE KALİTE KRİTERLERİ VE FENOLİK OLGUNLAŞMA EVRELERİ Bağda Numune Alma Kriterleri, Duyusal Analiz Laboratuvar: Üzüm Şırasında Temel Analizler Öğr.Gör. Buket SERİN ORHAN T.C. NAMIK KEMAL

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

Kendi Büyükbaş Hayvan Çiſtliğimiz

Kendi Büyükbaş Hayvan Çiſtliğimiz E T & M A N G A L Kendi Büyükbaş Hayvan Çiſtliğimiz Emr-et 'te etlerimiz, siz değerli misafirlerimize daha güvenli ve lezzetli sunulsunlar diye kendi büyükbaş çiſtliğimizde özenle üretilmektedirler. Emr-Et

Detaylı

MEYVE SULARI DÜNYA TİCARETİ. Dünya İhracatı. Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları

MEYVE SULARI DÜNYA TİCARETİ. Dünya İhracatı. Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları 0 MEYVE SULARI Tablo 1. Meyve Suyunun Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları Ürün Adı GTP Portakal Suyu (Dondurulmuş) 2009.11 Diğer Portakal Suları 2009.12, 2009.19 Greyfurt Suyu 2009.21, 2009.29 Diğer

Detaylı

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 EKİM 2014 Saat 20.00 de Ankara dan Kapadokya ya hareket. Otele varış ve serbest zaman. 17 EKİM 2014 TAM GÜN KAPADOKYA TURU - 08:30 17:00 GÖREME PANORAMA Turdaki ilk yer

Detaylı

AVRUPA VE TÜRKİYE DEKİ ŞARAP ÜRETİM TESİSLERİNİN MİMARİ YÖNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ * An Architectural Evaluation About Wineries of Europe and Turkey

AVRUPA VE TÜRKİYE DEKİ ŞARAP ÜRETİM TESİSLERİNİN MİMARİ YÖNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ * An Architectural Evaluation About Wineries of Europe and Turkey AVRUPA VE TÜRKİYE DEKİ ŞARAP ÜRETİM TESİSLERİNİN MİMARİ YÖNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ * An Architectural Evaluation About Wineries of Europe and Turkey Ebru ÇERÇİ Mimarlık Ana Bilim Dalı Erkin ERTEN Mimarlık

Detaylı

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi:

SARAY Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin Tarihçesi: Saray İlçesinin ne zaman ve kimler tarafından hangi tarihte kurulduğu kesin bilinmemekle beraber, bölgedeki yerleşimin Van Bölgesinde olduğu gibi tarih öncesi dönemlere uzandığı

Detaylı

Hakkımızda. Alaçatı muhallebicisi Ege nin kendine özgü doğasından ilham alır. Alaçatı doğallığı temel değer olarak benimsenmiştir.

Hakkımızda. Alaçatı muhallebicisi Ege nin kendine özgü doğasından ilham alır. Alaçatı doğallığı temel değer olarak benimsenmiştir. Hakkımızda Alaçatı Muhallebicisi, Tatlı Bereket Firmasının markalarından biridir. Ülkenin en iyi restoran işletmecisi şirketlerinden birisi olan Özsar tarafından kurulmuştur. Alaçatı muhallebicisi Ege

Detaylı

Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri

Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri Başlıca Kıyı Tipleri, Özellikleri ve Oluşum Süreçleri Dünya da bir birinden farklı kıyı tipleri oluşmuştur. Bu farklılıkların oluşmasında; Dalga ve akıntılar, Dağların kıyıya uzanış doğrultusu, Kıyılardaki

Detaylı

Bornova Misketi Ve Cabernet Sauvignon Üzüm Çeşitlerinde Organik Ve Konvansiyonel Yetiştiriciliğin Asmanın Gelişimine, Üzüm Ve Şarap Kalitesine Etkisi

Bornova Misketi Ve Cabernet Sauvignon Üzüm Çeşitlerinde Organik Ve Konvansiyonel Yetiştiriciliğin Asmanın Gelişimine, Üzüm Ve Şarap Kalitesine Etkisi Türkiye IV. Organik Tarım Sempozyumu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2010, Erzurum, (Sunulu Bildiri) Bornova Misketi Ve Cabernet Sauvignon Üzüm Çeşitlerinde Organik Ve Konvansiyonel Yetiştiriciliğin Asmanın Gelişimine,

Detaylı

Türkiyede Bölgelere Göre Yetişen Ürünler

Türkiyede Bölgelere Göre Yetişen Ürünler On5yirmi5.com Türkiyede Bölgelere Göre Yetişen Ürünler Ülkemizde yetişen başlıca ürünler. Yayın Tarihi : 24 Nisan 2012 Salı (oluşturma : 10/21/2015) TAHILLAR Buğday:İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış

Detaylı

Japon Erik Fidanı -Japon Erik Ağacı ve

Japon Erik Fidanı -Japon Erik Ağacı ve BLACK DIOMAND JAPON ERİĞİ(9 NUMARA) Türkçesi Siyah Elmas demektir.sahil bölgeler için pek uygun değildir.200 metre üstü rakımlar için idealdir.kaliforniya da ıslah edilen Black serisi erikler içerinde

Detaylı

ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ

ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ ANTEP FISTIĞI DÜNYA ÜRETİMİ Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nün en güncel verileri olan 2010 yılı verilerine göre; dünyada Antep fıstığı üretiminde lider durumda bulunan ülke İran dır. Ancak

Detaylı

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ 4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ Ekonomi: İnsanların geçimlerini sürdürmek için yaptıkları her türlü üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim faaliyetlerinin ilke ve yöntemlerini inceleyen bilim dalına ekonomi denir.

Detaylı

Kahve nin yeni tanımı...

Kahve nin yeni tanımı... Kahve nin yeni tanımı... Bir çekirdekle başladı bizim öykümüz... Kahveye olan tutkumuz; işimizi seçmemizde bizlere yol gösterdi. Bu AŞK ile çok kısa bir sürede yeni ailemizi oluşturarak 2015 yılında modern

Detaylı

Beyin Salatası Süt Danası Beyni Zeytinyağı, Limon Ve Maydanoz ile Havuç Tarama. Cevizli Kereviz. Çerkez Tavuğu. Midyeli Lahana Dolma.

Beyin Salatası Süt Danası Beyni Zeytinyağı, Limon Ve Maydanoz ile Havuç Tarama. Cevizli Kereviz. Çerkez Tavuğu. Midyeli Lahana Dolma. SALATALAR Todori Salata Roka, Göbek Salata, Dereotu, Maydanoz, Taze Soğan, Domates, Siyah Zeytin, Zeytinyağı, Limon Sos ile Çoban Salata Domates, Soğan, Sivri Biber, Salatalık, Maydanoz, Zeytinyağı Limon

Detaylı

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086.

T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 44,086. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 20 ARPA YEMLİK MTS 0.74 0.76 0.7500 58,780.00 KG 44,086.80 5 ARPA MTS 0.58 0.8 0.7363 3,922,622.00 KG 2,888,040.40 57 ARPA OFİS-S 0.68 0.75 0.7499 253,720.00 KG 90,27.00

Detaylı

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/08/2017. Tarih: Sayı: 8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. AKŞEHİR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/08/2017. Tarih: Sayı: 8 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2017 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA MTS 0.69 0.91 0.423 2,745,03.00 KG 2,312,112.9 265 ARPA TTS 0.5 0.7 0.52 354,500.00 KG 304,240.30 ARPA YEMLİK ı: 2,616,353.2 273 ARPA ı 2,616,353.2

Detaylı

Dinamik, İstikrarlı, Güvenilir...

Dinamik, İstikrarlı, Güvenilir... Dinamik, İstikrarlı, Güvenilir... Deneyim ve Güvenin sonucu: Bilen Dış Tic. Gaziantep merkezli modern ve dinamik bir aile şirketidir. Gıda sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Ceviz ve Badem

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri proudly Turkish Marka Sahibi Murat Öz Hikayemiz Y eni nesil kahve felsefesinin öncüsü Ayaküstü Kahve, kurulduğu günden bu yana Türkiye nin en büyük 3. nesil

Detaylı

w w w. t i l m e n b i b e r. c o m

w w w. t i l m e n b i b e r. c o m www.tilmenbiber.com Mutluluk veren lezzetleri, hayatınıza tat katsın diye üretiliyor; İslahiye nin biber ve salça sektöründe büyüyen lezzet markası Tilmen Biber, hayatımıza mutluluk katan bu lezzetleri

Detaylı

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish

Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri. proudly Turkish Türkiye nin En Büyük 3. Nesil Kahve Zinciri proudly Turkish Marka Sahibi Murat Öz Hikayemiz Y eni nesil kahve felsefesinin öncüsü Ayaküstü Kahve, kurulduğu günden bu yana Türkiye nin en büyük 3. nesil

Detaylı

Sedirler (Cedrus) Türkiye de doğal olarak yetişen. Türkiye de egzotik (yaygın ya da parklarda)

Sedirler (Cedrus) Türkiye de doğal olarak yetişen. Türkiye de egzotik (yaygın ya da parklarda) Sedirler (Cedrus) Türkiye de doğal olarak yetişen Toros (Lübnan) Sediri (C. libani) Türkiye de egzotik (yaygın ya da parklarda) Himalaya Sediri Atlas Sediri (C. deodora) (C. atlantica) Dünyada Kuzey Afrika,

Detaylı

HAKKIMIZDA. Tarifler. vizyon ve misyonumuz. Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler

HAKKIMIZDA. Tarifler. vizyon ve misyonumuz. Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler HAKKIMIZDA vizyon ve misyonumuz Tarifler Rakılar Votkalar ve aromalılar Cinler Likörler HAKKIMIZDA Tüm süreçlerin otomasyon ile kontrol edildiği, Türkiye deki ilk entegre alkol tesisidir. Türkiye de buğday

Detaylı

TGK-ŞARAP TEBLĐĞĐ (Tebliğ No: 2008/67) Yayımlandığı R.Gazete : 04.02.2009-27131

TGK-ŞARAP TEBLĐĞĐ (Tebliğ No: 2008/67) Yayımlandığı R.Gazete : 04.02.2009-27131 TGK-ŞARAP TEBLĐĞĐ (Tebliğ No: 2008/67) Yayımlandığı R.Gazete : 04.02.2009-27131 Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; şarabın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama,

Detaylı

ASMADAN YEMEK MENÜSÜ

ASMADAN YEMEK MENÜSÜ ASMADAN YEMEK MENÜSÜ İYİ YEMEK, İYİ ŞARAP, İYİ ZAMAN Dünyanın en büyülü topraklarının üzerindeyiz... Tarihin ve doğanın bu kadar cömert davrandığı bir yerde, mutfağa girdiğimizde bunun bilincini ve sorumluluğunu

Detaylı

2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU

2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU 2015 2016 ÜRÜN KATALOĞU DE01TR01TFC Turkish Food Çivril Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Adres: Keriman Kamer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20600 Çivril Denizli Türkiye 20600 İnternet Sitesi: www.turkishfoodcivril.com

Detaylı

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik

Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik Yeni yılda size Anadolu nun sıcak selamını getirdik NAR GOURMET, ANADOLU NUN BINLERCE YILLIK BILGELIGIYLE ÜRETILEN, NESILDEN NESILE AKTARILAN BENZERSIZ TATLARIN PESINDEKI YOLCULUGUNA YENI YILDA DA DEVAM

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

Öküzgözü Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Antosiyanin ve Genel Bileşimleri Üzerine Yöre Etkilerinin Saptanması

Öküzgözü Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Antosiyanin ve Genel Bileşimleri Üzerine Yöre Etkilerinin Saptanması Öküzgözü Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Antosiyanin ve Genel Bileşimleri Üzerine Yöre Etkilerinin Saptanması Haşim Kelebek a, Ahmet Canbaş b, Serkan SELLİ b, Turgut Cabaroğlu b a Adana

Detaylı

LA MAHZEN 100 TL + % 18 KDV MENÜ 2. MOZARELLA CAPRESE Pesto sos, sade mozarella, cherry ile

LA MAHZEN 100 TL + % 18 KDV MENÜ 2. MOZARELLA CAPRESE Pesto sos, sade mozarella, cherry ile MENÜ 1 YEŞİL SALATA Mevsim yeşillikleri, cherry domates ile ISPANAKLI MANTARLI KREP IZGARA KÖFTE Patates kızartması ve pilav ile PANNA COTTA Böğürtlen sos ile 100 TL + % 18 KDV MENÜ 2 MOZARELLA CAPRESE

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ ÇİLEK RAPORU ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AR&GE ŞUBESİ TEMMUZ, 2017 1 İçindekiler 1. DÜNYA ÜRETİMİ VE TİCARETİ... 3 1.1 DÜNYA ÜRETİMİ... 3 1.2 DÜNYA İTHALATI... 4 1.3 DÜNYA İHRACATI...

Detaylı

ILISU KASABASI. Ramazan ÖZDEMİR TC AHİLER KALKINMA AJANSI AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

ILISU KASABASI. Ramazan ÖZDEMİR TC AHİLER KALKINMA AJANSI AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ILISU KASABASI Ramazan ÖZDEMİR TC AHİLER KALKINMA AJANSI AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ILISU KASABASI GÜZELYURT, AKSARAY 1. GENEL TANITIM Ilısu kasabasının kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir ancak

Detaylı