FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK"

Transkript

1 FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK 1

2 BU YIL OKUTULACAK DERSLER Bu yıl haftada; 6 saat, Türkçe 3 saat, Sosyal Bilgiler 3 saat, Fen ve Teknoloji 4 saat, Matematik 2 saat, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 saat Trafik Güvenliği dersi yapılacaktır. 5. sınıflarda haftada 4 saat serbest etkinlik saati yapılacaktır. Okuma - Yazma Etkinlikleri 1 saat, Rehberlik 1 saat, Fen ve Bilimsel Proje Etkinliği 1 saat, Matematik Etkinliği 1 saat

3 ÖDEVLER Konuları pekiştirici ve hazırlık amaçlı hafta sonu ödevleri verilecektir. hafta içi ve Hafta içi ödevleri ders veya kaynak kitaplarından seçilecektir. Hafta sonu ödevleri ise hazırlanan çalışma kağıtları şeklinde olacaktır. Her akşam yapılacak pekiştirici tekrar çalışmaları, öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkileyecektir. E-IŞIK KULLANIMI Gelmeyen öğrenciler sizlere daha önce verdiğimiz e ışık şifrelerini kullanarak ders notu, ödev gibi bilgilere e - ışık yolu ile ulaşacaklardır. Hafta içi ödevler e-işık a konulmayacaktır.

4 ÖLÇME DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI Bu yıldan itibaren MEB in sınav yönergelerine göre haftada 3 ve daha az ders saati olan derslerden her dönemde 2,haftada 4 saat ve üstü olan derslerden her dönemde 3 sınav yapılacaktır. Buna göre her dönemde ; Türkçe: 3 Matematik: 3 Fen ve Teknoloji: 2 Sosyal Bilgiler: 2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 2 Trafik Güvenliği :1 sınav yapılacaktır.

5 ÖLÇME DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI Sınavlar ; Ölçme değerlendirme birimi ile ortaklaşa hazırlanır, gönderilen sınav takvimine göre uygulanır. Her sınıfta farklı öğretmenler gözetmenlik yapar. Sınav sonuçlarına 15 gün sonra e - okuldan ulaşılabilir. Sınav 2. derste yapılır ve sınav süresi 40 dakikadır. Hastalığı dolayısıyla sınava girmeyen öğrenci; okul idaresine rapor yada mazeret dilekçesi( 3 güne kadar devamsızlıklarda veli mazeret dilekçesi kabul edilir ) getirdiğinde, 5 gün içinde telafi sınavına alınır.

6 ÖLÇME DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI Hasta olan öğrenciler için sınava girip, izin alıp eve gitme uygulaması yoktur. Sınav günü öğrenci hastaysa okula gelmemelidir. Her dersin son sınavı, test tekniği ile yapılır. Öğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel yada grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Projeler ve performans görevleri, önceden belirlenen ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilir. Performans görevleri sınıf ortamında yapılır. Performans görevi için evde de inceleme, araştırma, pekiştirme, veri toplama çalışmaları yapılabilir.

7 ÖLÇME DEĞERLENDİRME PUAN NOT DERECE BAŞARISIZ GEÇER ORTA İYİ PEKİYİ

8 ÖLÇME DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI Bir dersin yıl sonu puanı, birinci ve ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır. Bir dersin yıl sonu notu ise; birinci ve ikinci dönem notlarının aritmetik ortalamasıdır.

9 ÖLÇME DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI Dönem puanı hesaplama: Sınav 1 : 85 Sınav 2 : 72 Sınav 3 : 93 Proje : 85 Performansı belirlemeye yönelik çalışmalar(pbyç): Ders ve etkinliklere katılım : 90, 95 Performans görevi : 90 Dönem puanı: (S1+S2+S3 + proje +( performansı belirlemeye yönelik çalışmaların ortalaması)/5 ( (( )/3)) /5 = 85,33 = 5

10 TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGELERİ Bir dönemde aritmetik not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler takdir ;70 üstü öğrenciler teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. Türkçe dersi 54 olan öğrencilerin matematik ortalaması ne olursa olsun takdir ve teşekkür alamazlar. Yani ; Türkçe ders ortalaması en az 3 olmalıdır.( ) Takdir ve teşekkür belgeleri;öğrencilerin dönem içinde aldığı puanlar e - Okul (MEB ) tarafından hesaplanarak verilir. DERSE KABUL VE ZAMAN ÇİZELGESİ İlk ders saatinin başlaması : Okulumuzda ilk ders saati 08:20 de başlar. Öğrenciler 08:30 a kadar derse katılabilir.bu saatten sonra gelen öğrenci derse girmeden önce ilgili müdür yardımcısına derse kabul kağıdı alması için gönderilir. İlk derse bu saatten sonra gelen öğrenci okul kütüphanesinde dersin bitimini bekler ve teneffüste sınıfa gelir.

11 GEZİLER Yıl içinde ünitelere bağlantılı olarak düşünülen ve organizasyonu yapılan geziler: 1.Ankara-Anıtkabir 2.Cam Atölyesi 3.Tiyatro 4. Bir üretim merkezi 5.Şişli Bilim Merkezi. 6. Sosyal kurum. 7.İstanbul Turu 8.Cam Atölyesi 9.Panorama 1453 Fetih Müzesi 10.Turkuazoo Akvaryum Gezisi

12 SERBEST KIYAFET UYGULAMASI Her yıl olduğu gibi çarşamba günleri serbest kıyafet uygulaması devam edecektir. Bu günlerde öğrencilerimizin yaş grubuna uygun giysilerle gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. KANTİN KULLANIMI Bu yıl,yemekhanede kartlı sisteme geçilecektir.aynı karta yapılacak para yüklemesiyle kantinden alışveriş yapılacaktır. 1.dönem sistemin başlaması programlanmaktadır. Kartlı sisteme geçişe kadar, kantinden para ile alışveriş yapılabilir.