ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ"

Transkript

1 ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ

2 2 ROBONİK YERLİ ÜRETİM VE TECRÜBE Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak insansız hava sistemleri konusunda 10 yıllık tecrübemiz ile endüstriyel ve askeri uygulama alanlarında insansız hava aracı, görüntüleme ve ölçüm sistemleri, planlama ve değerlendirme yazılımları gibi hava aracı odaklı konularda profesyonel çözümler sunmaktayız. Bu kapsamda tarım, haritalama, gözlem, güvenlik ve askeri kullanım alanlarına özel uyglamalar ve çözümler kapsamında kolay kullanım, eğitim ve destek, tamir ve bakım, hızlı teslimat, stoklu yedek parça, faydalı yük ve uygulama seçenekleri, gelişmiş görüntü aktarım sistemi, tablet ve PC desteği, güvenlik önlemleri gibi çeşitli avantajlar sunmaktayız. TurkUAV serisi insansız hava sistemlerimizde, tecrübemiz ve yerli üretim yeteneklerimizle geliştirdiğimiz çalışmalar ve projeler sonunda T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarı ödülü ile onurlandırıldık. Robonik Mekatronik bir ZNT Global iştirakidir. TurkUAV insansız hava sistemleri 10 yılı aşkın süredir farklı sektörlerde faaliyet göstermektedir.

3 3 İSTİKAMET VE DURUM BİLGİSİ VEREN SİSTEM (AHRS) İvmeölçer, jiroskop ve manyetik kumpas algılayıcıları kullanılarak, hassas durum ve yönelim bilgisi üreten algılayıcı birimidir. Firmamız tarafından yürütülen Kosgeb Ar-Ge İnovasyon Destek Programı tarafından desteklenen proje tarihinde başarı ile tamamlanmıştır. Proje tamamlanma tarihinden itibaren İHA, gimbal gibi ürünlerimizde aktif olarak kullanılmaktadır. Algılayıcı birimi aşağıdaki bileşenlerden oluşmaktadır; MEMS Teknolojisine Sahip Algılayıcılar İvmeölçer Jiroskop Manyetik pusula GNSS Barometrik Yükseklik Algılayıcı

4 4 ROBONİK TURKUAV QUADRO V3 TurkUAV Quadro V3, TurkUAV insansız hava sistemleri serisinin en yeni ve gelişmiş ürünüdür. Çevresel faktörlere uyumluluk (yağmurda uçuş yapabilme, çalışma sıcaklık aralığı vb.), 60 dakikaya kadar uçuş süresi, 3 kg faydalı yük taşıma kapasitesi gibi özellikleri sayesinde sektörel rakiplerinin bir adım önündedir. Yerli Ar-Ge, tasarım ve üretim aşamaları ile geliştirilmiş olan TurkUAV Quadro birçok farklı kullanım alanı ve hizmet için çözümler sunmaktadır. TeKNİK ÖZELLİKLERİ Boyutları Sistem Ağırlığı Faydalı Yük Kapasitesi Maksimum Kalkış Ağırlığı Pervane Çapı Çalışma Sıcaklığı Batarya Uçuş Süresi (faydalı yüksüz) Uçuş Süresi (standart faydalı yük) GNSS Hassasiyeti Maksimum Yatma Açısı Maksimum Yatay Hız Maksimum Dikey Hız: Maksimum İrtifa: Rakım Limiti Rüzgar Dayanımı Çevresel Faktörler Maksimum Menzil 180x180x50 cm 8400 gr (yüksüz) 3000 gr 11,4 kg 75 cm -20 ile 50 derece 6S mah Lipo x2 60 dk. 50 dk. <1 m 20 derece 40 km/s 12 km/s 250 m 5000 m 36 km/s yağmurda uçabilir 9000 m TurkUAV Quadro V3 gün ışığı, termal, kızıl ötesi ve çok bantlı faydalı yükler ile operasyon gerçekleştirebilir.

5 5 ROBONİK KABLOLU İHA ÇÖZÜMÜ Robonik Mekatronik, İHA sistemlerinin çeşitli endüstriyel ve güvenlik uygulamalarında kullanılmasını engelleyen sınırlı uçuş süresi engelini aşmak için yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan kablolu İHA çözümü limitsiz uçuş süresi, sinyal boğuculardan (jammer) etkilenmeyen uçuş yeteneği ve kablolu operasyonda hareket edebilme gibi özellikleri sayesinde eşsiz operasyon çözümleri sunmaktadır. Kablolu İHA çözümü: Kolay ve hızlı mevzilenme Güvenli ve sinyal boğuculardan (jammer) bağımsız iletişim Hareketli araçlara entegre edilebilen modüler mimari Akıllı araç takip sistemi Otonom kalkış ve iniş Acil durumlar için yedek batarya sistemi Gerekli durumlarda kablosuz uçuş yeteneği Kablo üzerinden veri aktarımı Faydalı yük seçenekleri Su ve toz geçirmez mimari ile zorlu koşullarda operasyon yeteneği 150 metreye kadar kablo mesafesi gibi yenilikçi özellikleri ile hem askeri, hem endüstiyel kalite standartlarına uygun şekilde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. TurkUAV kablolu İHA çözümü endüstriyel ve askeri uygulamalar için sınırsız süreli uçuş imkanı sunmaktadır.

6 6 KABLOLU İHA ÇÖZÜMÜ TEKNİK ÖZELLİKLERİ Robonik Mekatronik olarak sunduğumuz kablolu İHA çözümü teknik özellikleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Uyumlu İHA Acil Batarya Kullanım Süresi Faydalı Yük Kapasitesi Kablo Uzunluğu Çalışma Sıcaklığı Uçuş Süresi Yatay Takip Hızı Rüzgar Dayanımı Kablolu Veri Aktarım Özelliği Hareketli Platform Entegrasyonu Kablolu Akıllı Takip Çevresel Faktörler TurkUAV, DJI, Yuneec vb. 20 dakika* 2500 gr* 150 metre* -20 ile 50 derece Sınırsız 40 km/s* 40 km/s* Opsiyonel Mevcut* Mevcut* Su ve Toz Koruması * TurkUAV İHA için geçerlidir, diğer markalar için farklılık gösterebilir.

7 7 ROBONİK TURKUAV YER KONTROL İSTASYONU TurkUAV Yer Kontrol İstasyonu, TurkUAV serisi insansız hava sistemleri için geliştirilmiş tamamen yerli uçuş yazılımıdır. Yazılım ile uçuş esnasında insansız hava aracının uçuş süresi, batarya durumu, pozisyonu gibi verileri anlık takip edebilir, altlık harita üzerinden konumu gözlemleyebilir, uçuş öncesi otonom ya da manuel olarak güzergah oluşturabilir, hava aracı ile çektiğiniz fotoğrafları düzenleyebilir, koordinat verisi yazdırabilirsiniz, notlar tutabilir ve haberlere ulaşabilirsiniz, kısacası insansız hava aracınızı kullanmanız için gerekli tüm özellikler TurkUAV Yer Kontrol İstasyonu yazılımında mevcuttur. TurkUAV yer kontrol istasyonu temel özellikleri aşağıda beliritlmiştir: Uçuş verilerini anlık takip etme Manuel güzergah, odak noktası ve acil iniş noktası tanımlama Otonom alan tarama ve bindirme hesaplama Uçuş süresi hesaplama Toplu ya da tekli güzergah değiştirme Geniş alanlar için otonom uçuş bölme Bing, Google, Yandex altlık harita seçim Fotoğraf düzenleme ve koordinat yazdırma Uygulama esnasında not tutabilme Haberler ve yardım menülerine erişebilme PC, tablet ve akıllı telefon kullanım seçenekleri Uçuş veri kaydı Araziye göre güzergah uçuşu düzenleme

8 8 TurkUAV Yer Kontrol İstasyonu yazılımı ile uçuş esnasında anlık takip edilen veriler aşağıda listelenmiştir: Veri durumu Uçuş modu Bağlantı süresi Batarya gerilimi Toplam harcanan güç Batarya göstergesi Yükseklik Bağlanılan GNSS uydu sayısı Uçuş süresi Yatay hız Eve olan uzaklık Manyetik alan ölçümü Kamera tetikleme durumu Çekilen fotoğraf sayısı Yüklenen güzergah noktası sayısı Aktif güzergah noktası Eve dönüş yüksekliği Motor sıcaklıkları Motor güç tüketimleri Hava aracı pozisyonu (enlem-boylam) Hava aracı pozisyonu (harita üzerinden takip) Robonik olarak yerli insansız hava sistemleri yazılımları geliştirmekteyiz.

9 9 ETÜT VE HARİTACILIK TurkUAV insansız hava sistemleri, TurkUAV yer kontrol yazılım ile birlikte haritacılık uygulamaları için hazır çözümler sunmaktadır. Arazinin hava fotoğraflarının çekimi, fotoğraflarının işlenmesi ve haritaya dönüştürülmesi aşamalarından oluşan çözüm 3D nokta bulutu, 3D dijital yüzey haritası (DSM), 2D ortofoto sonuçları üretebilmektedir. Yerbilim çalışmaları, çevre teknolojileri, kamu hizmetleri, madencilik, arama ve kurtarma çalışmaları gibi uygulama alanlarında heyelan, deprem gibi doğal afet tahmin ve hasar tespit çalışmaları, kıyı tahribat gözlemi, röleve çalışmaları, kentsel dönüşüm uygulamaları, arazi haritaları ve su baskın analizleri, orman ve yeşil alan gözlem ve takibi gibi birçok farklı uygulamada kullanılmaktadır. 2D ORTOFOTO HARİTA TurkUAV Mapper ile cm çözünürlüğünde ve hassasiyetinde ortofoto haritalar üretebilirsiniz. Üretilen haritaları GeoTIFF formatında diğer GIS yazılımlarına aktarabilirsiniz. 2D DTM/DSM YÜZEY HARİTASI TurkUAV Mapper ile kot ve yükseklik bilgisi veren dijital yüzey haritaları üretebilirsiniz. Üretilen haritaları diğer GIS yazılımlarına aktarabilirsiniz. 3D NOKTA BULUTU HARİTA TurkUAV Mapper ile 3D haritalar ve modeller üretmek artık çok kolay. Üretilen 3D nokta bulutu modelleri grafik yazılımları ve GIS yazılımlarına rahatlıkla aktarabilirsiniz.

10 10 ROBONİK GÜVENLİK UYGULAMALARI TurkUAV insansız hava sistemleri askeri, kolluk kuvvetleri ve güvenlik amaçlı kullanımlarda organizasyon güvenliği, toplumsal olaylara müdahale, petrol ve doğalgaz hattı, elektrik hattı kontrolü, arazi, tesis, yerleşim yeri kontrolü gibi uygulamalarda termal, kızılötesi ve günışığı kamera seçenekleriyle çözümler sunmatadır. Askeri Operasyonlar Askeri kara kuvvetleri operasyonları esnasında birliklere bilgi, güvenlik, daha geniş bir görüş açısı ve iletişim imkânı sunmaktadır. Organizasyon Güvenliği Kalabalık insan topluluklarının katıldığı organizasyonlarda, kalabalık kontrolü, arazi doluluk durumları, altyapı çözümleri, araç ulaşılabilirliği, güvenlik risk analizleri ve yangın kaçış prosedür oluşturma gibi faaliyetlerde kullanılmaktadır. Kolluk Kuvvetleri Operasyon esnasında ihtiyaç duyulan hava desteği İHA lar ile sağlanabilmektedir. Helikopterlere oranla daha az maliyetli ve kolaylıkla erişebilir olması bu alanda İHA ların avantajlarıdır. Deniz Savunması Kontra korsanlık faaliyetleri, korsan gemi gözetimi ve analizi gibi faaliyetlerde faydalanılmaktadır. Trafik Yönetimi Karayollarının ne denli verimli kullanıldığı verisinin toplanması ve ileriki projeler için bir referans bilgi noktası oluşturmak amacıyla en verimli ve düşük maliyetli prosedür İHA lar ile gerçekleştirilebilmektedir. Kaçakçılık Ülke sınırları üzerinden yapılan yasa dışı mal ürün veya insan ticaretleri ve kaçakçılıklarla mücadelede, özellikle ulaşılması zor arazi şartları olan bölgelerde kolay, güvenli ve düşük maliyetli gözetim imkânı sağlanmaktadır. İnşaat Şantiyeleri Çoğunlukla kırsal alanlarda, merkezi noktalardan uzak alanlarda gerçekleştirilen endüstriyel yoğunluktaki inşaat sahalarının güvenliği için pratik ve düşük maliyetli bir çözüm önerisi sunar.

11 11 ROBONİK ENDÜSTRİYEL UYGULAMALAR TurkUAV insansız hava sistemi çözümleri, petrokimya, doğal gaz, inşaat, iletişim, kamu hizmetleri, üretim ve fabrika gibi endüstriyel alanlarda izolasyon kontrolü, verici ve anten birimleri arıza tespiti, güneş paneli arıza tespiti, sızıntı tespiti, aşınma tespiti, arıza etüdü gibi birçok farklı uygulama alanlarında kullanılmaktadır. Rüzgar Türbinleri Türbin kuleleri ve kanatlarına dışarıdan yapılan gözle gözlem işlemini daha iyi (efektif), normal şartlarda tırmanarak veya vinç ile yapılan detaylı teftiş işlerini ise daha kolay, güvenli ve az maliyetle yapmaya olanak sağlar. Boru Hatları Yüzlerce kilometre uzanan boru hatları üzerinde herhangi bir sızıntı veya aşınma tespitinin yanı sıra güvenlik denetimleri de daha hızlı, organize ve düşük maliyetle gerçekleştirilebilir. Güneş Panelleri Binlerce panelin bulunduğu güneş enerjisi tarlalarında her bir panelin arıza tespiti, verimlilik oranı (termal kameralar ile) ve üzerinin toz kaplama durumunun tespiti için hem hızlı, hem de düşük maliyetli bir yöntemdir. Soğutma Kuleleri Üretim fabrikalarının soğutma kulelerinin herhangi bir bakım ve/veya onarıma ihtiyaç duymasının tespiti gibi süreçlerin güvenli ve düşük maliyetle gerçekleştirilmesi adına kullanılmaktadır. Yüksek Gerilim (Enerji Nakil Hatları) Yüksek gerilim hatlarının barındırdığı enerji miktarı ve kimilerinin bulundukları zorlu arazi şartları nedeniyle bakım ve arıza tespiti çalışmaları güvenlik ve yapabilirlik açısından oldukça meydan okuyucu şartları bulunmaktadır. İHA kullanımı ile bu riskler minimum düzeye indirilmektedir. Güvenli bir yöntem olan helikopter kullanımına oranla ise de çok daha az maliyetli olacaktır. Altyapı Şehirlerin altyapısını oluşturan yolların, köprülerin, suyollarının, demiryollarının, havaalanlarının ve üst yapıların izlenmesi ve kontrolünü düşük maliyetlerle ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için kullanılır. Maden ve Ocak TurkUAV İHA çözümü ile elde edilen 3D nokta bulutu model üzerinden kübaj, hacim ve alan hesapları gerçekleştirebilir, kontur çizgileri atayabilir, demiryolu, boru hattı, elektrik hattı gibi kolidor uygulamalarının işlemleri gerçekleştirilebilir.

12 12 ROBONİK KARGO VE TAŞIMACILIK TurkUAV Quadro V3 3 kg taşıma kapasitesi ile kargo ve taşımacılık uygulamaları için ideal bir çözüm sunmaktadır. Endüstiyel, toplumsal ve askeri operasyonlarda kullanım alanları mevcuttur. Kargo: Kalabalık şehirlerde yoğunluktan ötürü ve şehir dışlarında ulaşımı zor olan noktalara paketlerin taşınması işlemleri için kolay çözümler sağlamaktadır. Şantiyeler: Ulaşımın zorlu olduğu saha çalışmalarında ihtiyaç duyulan belirli ölçekli ürünlerin ve malzemelerin taşınmasında hızlı ve kolay bir yöntem sağlamaktadır. Askeri: Zorlu koşullarda önceliği olan yüklerin hızlı teslimatının sağlanması amacıyla kullanılabilir. Kolluk Kuvvetleri: Bomba imha çalışmalarında, robotun ulaşamadığı noktalara (hendek vb.) fünye bırakma operasyonlarında hassas çözümler sunmaktadır. Arama Kurtarma / Sağlık: Arama kurtarma çalışmalarında, yaralı ya da mahsur kalan kişilere ilk yardım ve sağlık ekipmanları temini sağlanabilir.

13 13 AFET VE ARAMA KURTARMA Turkuav havadan görüntüleme ve ölçüm sistemleri arama ve kurtarma çalışmalarında özellikle termal, kızıl ötesi ve gün ışığı kamera seçenekleri ile çözümler sunmaktadır. Dağlık ve ormanlık arazide gündüz ve gece koşullarında insan, araç ve hayvan tespiti sağlayabilir, kişinin konumu hakkında bilgi alabilir ve otonom alan tarama özelliği ile harita üzerinden çeşitli arazilerin tarama uçuşunu otonom olarak gerçekleştirebilirsiniz. Havadan görüntüleme sistemi sahip olduğu gece aydınlatma sistemi ile kayıp kişi tarafından rahatlıkla tespit edilebilir, sahip olduğu 3,6 kg taşıma kapasitesiyle erzak, ilaç taşıma işlemlerinde kullanılabilir, deniz uygulamalarında can simidi vb. faydalı yükler taşıyabilir ve bu yükleri hedefe bırakabilir. TurkUAV Yer Kontrol İstasyonu yazılımı üzerinden kameranın baktığı noktanın ve hava aracının bulunduğu noktanın koordinatları anlık olarak gözlemlenebilir, görsel tespit sağlandıktan sonra ekipler bu koordinatlara yönlendirilebilir. Kablolu İHA çözümü ile araç takibi özelliği kara ve deniz ortamlarında arama çalışmalarında İHA uçuş süresi limitlerinen kaynaklanan eksikleri gidermek için uygun çözüm sunmaktadır.

14 14 ROBONİK NDVI ölçüm ile tarım arazisinde hatalı sulama, stres, ve diğer zararlı unsurları rahatlıkla tespit edebilirsiniz. HASSAS TARIM UYGULAMALARI Tarım uygulamalarında havadan görüntüleme ve ölçüm sistemleri yeni ufuklar ve uygulamalar sunmaktadır. Tarım arazisi kontrolü ve gözlemi, haritalama, parselleme, alan hesaplama gibi uygulamaların yanında NDVI ölçüm gerçekleştirebilen kameralar ile bitki sağlığı ve stres ölçümü imkanı tanımaktadır. NDVI bir bitki örtüsü indeksidir. Bu indeks kullanıcılara bitkilerdeki stres, verim ve bitki sağlığı konularında bilgiler verir. Tarım arazisinde hangi bölgenin yeterli sulanmadığını, hangi bölgede zararlı bir unsur olduğunu bu görüntü sistemi ile rahatlıkla gözlemleyebilir ve verimliliği arttırabilirsiniz.

15 15 ÇOK BANTLI KAMERA (NDVI) Tarım faydalı yükü sahip olduğu çok bantlı kamera ve ışık algılayıcı ile güneş ışığı altında, bitkilerin canlılıklarını, emdiği ve yansıttığı ışık miktarını yakalayarak analiz eder. Bu verileri toplama, hassas tarım konusunda yüksek verimlilik anlamına gelmektedir. Çok bantlı kameradan elde edilen Kırmızı (Red), Yeşil (Green), Mavi (Blue), Yakın Kızılötesi (NIR) ve Kırmızı Kenar (Red Edge) görüntüler kullanarak, tarım yazılımlarımız bitki sağlığı ve gelişimi hakkında sonuçlar verir. Bitkiler ve toprak diğer tüm maddeler gibi ışığı ve enerjiyi yansıtırlar. Sezon içinde bitkilerin gelişimine, sağlık durumuna ve dinçliğine bağlı olarak yansıttıkları görünür ve yakın kızılötesi ışın dalga boylarında sürekli olarak değişim meydana gelmektedir. Bitki endeksi yansıma yoğunluğunu ve değişken dalga boylarını ölçümleyerek bitki sağlığı açısından anlamlı bir hale getirmektedir. Tarım uygulamaları için geliştirilen çok bantlı kamera; Kırmızı (Red), Yeşil (Green), Mavi (Blue), Yakın Kızılötesi (NIR) ve Kırmızı Kenar (Red Edge) ölçümü Anlık NDVI vb. görüntü üretimi 12 mp çözünürlük Saniyede 1 fotoğraf çekebilme GNSS ile konum bilgisi ölçme ve işaretleme Akıllı tetikleme sistemi özelliklerine sahiptir.

16 ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ Dan. San. ve Tİc. Ltd. Ştİ. Teknopark Ankara Cad. E Blok Zemin Kat Yenimahalle / Ankara Telefon Web Eposta info@robonik.com.tr Robonik Mekatronik bir ZNT Global iştirakidir. Web

ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEME VE ÖLÇÜM SİSTEMLERİ

ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEME VE ÖLÇÜM SİSTEMLERİ ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLEME VE ÖLÇÜM SİSTEMLERİ 2 ROBONİK MEKATRONİK TEKNOLOJİLERİ HAVA ARAÇLARINDA YENİ STANDARtLAR Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak sizlere profesyönel

Detaylı

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Tarim Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü

TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı

Detaylı

HAVA ARACI EĞİTİMLERİ

HAVA ARACI EĞİTİMLERİ R O B O N İ K M E K AT R O N İ K T E K N O L O J İ L E R İ S H G M O N AY L I İ N S A N S I Z HAVA ARACI EĞİTİMLERİ 2 ROBONİK HAKKIMIZDA Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak insansız hava sistemleri

Detaylı

TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü

TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü TurkUAV Mapper İnsansız Hava Aracı Destekli Harita Çözümü HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı

Detaylı

DRONMARKET. Türkiye nin Drone Teknolojileri Sitesi.

DRONMARKET. Türkiye nin Drone Teknolojileri Sitesi. DRONMARKET Türkiye nin Drone Teknolojileri Sitesi www.dronmarket.com 1 - Drone nedir? 2 - Tarım Çözümleri 3 - Termal Uygulamalar 4-3D Haritalama 5 - Güvenlik Çözümleri 6 - Afet ve Arama Kurtarma 7 - Fotoğrafçılık

Detaylı

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları FLI MAP Çeşitli helikopterlere monte edilebilen Fli Map in geliştirdiği taşınabilir lazer altimetre sistemi pazardaki hızlı, detaylı ve doğru veri toplama ihtiyaçlarını gidermek için geliştirilmiştir.

Detaylı

raycloud özelligi sayesinde en yüksek dogruluk ile tüm nesneleri tanımlayın ve proje doğruluğunu en üst seviyeye taşıyın.

raycloud özelligi sayesinde en yüksek dogruluk ile tüm nesneleri tanımlayın ve proje doğruluğunu en üst seviyeye taşıyın. Profesyonel ve yenilikçi özellikleriyle CAD ve GIS çözümlemelerinizde en büyük yardımcınız! Kullanıcı dostu basit ara yüzü sayesinde en zor Ortofoto, Ortomozaik, Nokta Bulutu ve DSIM gibi verilerinizi

Detaylı

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2)

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) 3000 m Uçuş Tavanı 80 Km Uçuş Menzili 10 + Saat Uçuş Zamanı 10 Kg Yük Kapasitesi 50 Km Canlı Video Aktarımı Burkut çok

Detaylı

FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI. Prof. Dr. Ferruh YILDIZ

FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI. Prof. Dr. Ferruh YILDIZ FOTOGRAMETRİ ANABİLİM DALI Prof. Dr. Ferruh YILDIZ LİDAR TEKNİKLERİ LIGHT Detection And Ranging RADAR a benzer ancak elektromanyetik dalganın kızıl ötesi boyunu kullanır. LIDAR: Konumlama ( GPS ) Inersiyal

Detaylı

TÜBİTAK BIT-MNOE

TÜBİTAK BIT-MNOE TÜBİTAK 1511 1511-BIT-MNOE-2015-2 Havacılık ve Uzay Sektörlerine Yönelik MEMS Tabanlı Sistemlerin, Alt Bileşenlerin ve Devrelerin Geliştirilmesi Programın Amacı Nedir? Havacılık ve uzay sektörleri için

Detaylı

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti.

LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. LAPİS Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Ltd.Şti. www.lapisteknoloji.com info@lapisteknoloji.com LAPİS Havacılık Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman

Detaylı

ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KARALOĞU

ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KARALOĞU ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KARALOĞU 2017 www.ataymuhendislik.com ATAY MÜHENDİSLİK İHA ÜRÜN KATALOĞU 2017 HAKKIMIZDA Savunma Sanayi, Jeodezi, Fotogrametri, Uzaktan Algılama ve Havacılık Entegrasyonu konularında

Detaylı

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi

Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Drone ve Kara Tehditlerine Karşı Retinar Radar Sistemi METEKSAN SAVUNMA SANAYİİ A.Ş. Türkiye nin Teknoloji Geliştirme Merkezi Retinar

Detaylı

SPS ZOOM 300. 3D Lazer Tarayıcı SPS ZOOM 300

SPS ZOOM 300. 3D Lazer Tarayıcı SPS ZOOM 300 3D Lazer Tarayıcı 3D Lazer Tarayıcı 3D lazer tarayıcı çevredesindeki nesnelerin konumsal verilerini hassas bir şekilde ölçen bir cihazdır. Toplanan nokta bulutu verileri daha sonra dijital üç boyutlu modeller

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ TERMAL GÖRÜNTÜLEME FLIR ONE PRO KAMERA ANLIK GÖRÜNTÜ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD FREEFLIGHT THERMAL 25 DK UÇUŞ SÜRESİ BİR

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projesi Hazırlama

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projesi Hazırlama Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projesi Hazırlama İçerik Giriş Proje nedir? Sorun ve hedef analizi Örnek 2 Giriş 3 Proje nedir? Proje, Bir sorunu

Detaylı

9 HAZIRAN Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi

9 HAZIRAN Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi Mehmet KOCAMANOĞLU (Genel Müdür / Harita Mühendisi) 9 HAZIRAN 2017 Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi Trimble MX7 Sistem İçeriği Karmaşık Olmayan Yapı Kurulumu Kolay Kullanımı Kolay Portatif

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman kişiler tarafından 2015 yılında kurulmuştur.

Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç Teknolojileri Limited Şirketi, alanlarında uzman kişiler tarafından 2015 yılında kurulmuştur. HAKKIMIZDA Lapis Havacılık ve Elektrikli Araç, alanlarında uzman kişiler tarafından 2015 yılında kurulmuştur. İnsansız Sistemler ve Elektrikli Araçlar sektörlerinde ortalama 8 yıllık teknik altyapıya sahip

Detaylı

IBAK Panoramo Serisi 3D Optik Boru Hattı Tarayıcılar

IBAK Panoramo Serisi 3D Optik Boru Hattı Tarayıcılar IBAK Panoramo Serisi 3D Optik Boru Hattı Tarayıcılar Son yıllarda boru hattı kontrol teknolojisinde en büyük yenilik, Panoramo sistemi, mühendisler daha iyi veri sağlayan operatörler için stresi azaltarak,

Detaylı

Ormancılıkta Uzaktan Algılama. 4.Hafta (02-06 Mart 2015)

Ormancılıkta Uzaktan Algılama. 4.Hafta (02-06 Mart 2015) Ormancılıkta Uzaktan Algılama 4.Hafta (02-06 Mart 2015) Hava fotoğrafı; yeryüzü özelliklerinin kuşbakışı görüntüsüdür. Hava fotoğrafları, yersel fotoğraf çekim tekniğinde olduğu gibi ait oldukları objeleri

Detaylı

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi VIERO Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı olarak,

Detaylı

1-Yetkili petrol ofisi acentamız ile müşterilerimize Automatic sistemi kullanımıyla indirimli akaryakıt alımı yapa bilmesini sağlanmaktadır.

1-Yetkili petrol ofisi acentamız ile müşterilerimize Automatic sistemi kullanımıyla indirimli akaryakıt alımı yapa bilmesini sağlanmaktadır. ONTO FİLO YÖNETİMİ AUTOMATİC,GPS SATIŞ HİZMETLERİ 1-Yetkili petrol ofisi acentamız ile müşterilerimize Automatic sistemi kullanımıyla indirimli akaryakıt alımı yapa bilmesini sağlanmaktadır. Automatic

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGABİS İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGDAŞ * 12 milyonluk bir Mega Kent te * 1,7 milyonu bulan abonesiyle * İstanbul un %55 ine ulaşan * Hızla büyüyen ve gelişen bir DOĞALGAZ DAĞITIM kuruluşudur. İGDAŞ IN

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Plaka Tanıma Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş alanındaki tüm araçların

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

HAKKIMIZDA DEVLET DESTEKLİ MULTİKOPTER ÜRETİM PROJESİ; GEO V2

HAKKIMIZDA DEVLET DESTEKLİ MULTİKOPTER ÜRETİM PROJESİ; GEO V2 GEO V2 HAKKIMIZDA Teknomer Mekatronik Mühendislik Ltd. Şti. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Geomatics Group ortaklığında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark bünyesinde Üniversite-Özel sektör

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA. Fatih DÖNER

KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA. Fatih DÖNER KONUMSAL VERİNİN ELDE EDİLMESİNDE MOBİL CBS OLANAKLARI: GELENEKSEL YÖNTEMLERLE KARŞILAŞTIRMA Fatih DÖNER TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri CBS'2007 Kongresi, 30

Detaylı

DCS DCS ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ & YAZILIM

DCS DCS ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ & YAZILIM DCS RF İLE UZAKTAN KONTROL SİSTEMLERİ UZAKTAN MOTOR KONTROL SİSTEMLERİ SU DEPOSU & KUYU OTOMASYONU VERİ AKTARIM ÜNİTELER ( DATA TRANSFER ) RF ISM 433 / 868 /915 Mhz Alıcı & Verici ünitesi ( Etki alanı

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Çözüm ORTAĞINIZ. Tanıtım Katalogu ÇEVRE, BİLİŞİM, İNŞAAT, TURİZM, MİMARLIK, ARAÇ KİRALAMA, TAŞIMACILIK, İLETİŞİM SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Çözüm ORTAĞINIZ. Tanıtım Katalogu ÇEVRE, BİLİŞİM, İNŞAAT, TURİZM, MİMARLIK, ARAÇ KİRALAMA, TAŞIMACILIK, İLETİŞİM SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Çözüm ORTAĞINIZ Tanıtım Katalogu Harİta MühendİslİĞİ 2012 HAKKIMIZDA: Kuruluşumuz; Şirketimiz kurucusu ve Genel Müdürü Ufuk POLAT 1999 yılında POLAT Harita Mühendislik Bürosunu kurmuş olup 2004 yılında

Detaylı

Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. (DMS) Değişken Mesaj Sistemleri (DMS); trafik amaçlı LED ler kullanılarak grafik tabanlı yazı, şekil ve resim

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

MapCodeX Web Client ELER, AKOM Modülleri

MapCodeX Web Client ELER, AKOM Modülleri MapCodeX Web Client ELER, AKOM Modülleri İçerik MapCodeX Web Client? Kullanım Alanları AKOM ELER MapCodeX Web Client MapCodeX Web Client uygulaması, MapCodeX GIS ailesinin görüntüleme, sorgulama ve gelişmiş

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI

ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI ONLINE İŞE ALIM & ADAY VERİTABANI TANITIM DOKÜMANI EXECUSELECT - ONLİNE İŞE ALIM VE ADAY VERİTABANI SİSTEMİ Hızlı ve doğru kararlar almanın giderek önem kazandığı günümüz piyasa şartlarında, iş akışının

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNİN İNŞAAT ALANINDAKİ UYGULAMALARI

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNİN İNŞAAT ALANINDAKİ UYGULAMALARI COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİNİN İNŞAAT ALANINDAKİ UYGULAMALARI Ali Baran AKGÜN Egemen ÇAKIR Melike ERSOY Özlem PALABIYIK Danışman: Y. Doç. Dr. Esin ERGEN 1 İçerik CBS nedir? CBS nin inşaatta kullanım alanları

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için

İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için İŞ SAĞLIĞI GÖZETİMİ YAZILIMI Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için 2 Biz Kimiz? Artı Metrik Bilişim Teknolojileri, iş yerlerinde sağlığın ve güvenliğin korunması, geliştirilmesi, işe bağlı hastalık ve kazaların

Detaylı

Yeraltı Personel Takip ve Güvenlik Sistemi

Yeraltı Personel Takip ve Güvenlik Sistemi Yeraltı Personel Takip ve Güvenlik Sistemi www.mine-mesh.com MINE Nedir? MineMesh, Yer altında çalışan personellerin sağlığını ve güvenliğini sağlamak için, madenler içerisindeki yapıya uygun haberleşme

Detaylı

Doğal ve doğal olmayan yapı ve tesisler, özel işaretler, çizgiler, renkler ve şekillerle gösterilmektedir.

Doğal ve doğal olmayan yapı ve tesisler, özel işaretler, çizgiler, renkler ve şekillerle gösterilmektedir. HARİTA NEDİR? Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün, istenilen ölçeğe göre özel işaretler yardımı ile küçültülerek çizilmiş örneğidir. H A R İ T A Yeryüzü şekillerinin, yerleşim

Detaylı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON 2011 yılında; bariyer montajı, solar enerji montajı ve çelik konstrüksiyon üzerine faaliyet göstermek amacıyla

Detaylı

Teknik Katalog [Çevre Ölçüm Cihazı]

Teknik Katalog [Çevre Ölçüm Cihazı] [PCE-FWS 20-1] Teknik Katalog [Çevre Ölçüm Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Teknik Katalog [Nem Ölçer]

Teknik Katalog [Nem Ölçer] Teknik Katalog [Nem Ölçer] [PCE-FWS 20-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

YEŞİL FİLO Filo Yönetim Sistemleri. http://www.yesilfilo.com/ http://www.yesilgps.com/ http://www.8gdop.com/

YEŞİL FİLO Filo Yönetim Sistemleri. http://www.yesilfilo.com/ http://www.yesilgps.com/ http://www.8gdop.com/ YEŞİL FİLO Filo Yönetim Sistemleri http://www.yesilfilo.com/ http://www.yesilgps.com/ http://www.8gdop.com/ HAKKIMIZDA; Araç Filo Yönetim sektöründe hizmet veren Yeşil Filo Yönetim Hizmetleri,eşsiz filo

Detaylı

Teknik Katalog [Anemometre]

Teknik Katalog [Anemometre] Teknik Katalog [Anemometre] [PCE-FWS 20-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation Analysis & Reports Coldstore east 14.09.2014 to 16.09.2014 Graphical presentation 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabular presentation Alarms Tüm

Detaylı

Data Sheet [BAROMETRE]

Data Sheet [BAROMETRE] Data Sheet [BAROMETRE] [PCE-FWS 20-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90 (0)

Detaylı

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY KOMPAKT OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ CONTROLLED BY TYPE #1 Tek makine uygulamaları için mükemmel çözüm Yüksek hızda yükleme & boşaltma 4 kg parça yükleme & boşaltma kapasitesi Torna, freze ve taşlama tezgahları

Detaylı

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler SENSOSTAR 2 SSTAR Elektromekanik Isı Sayacı Qp: 0,6-2,5 m 3 /h Ölçüm kapsüllü tasarımı sayesinde kolay montaj imkanı sağlar. Çok hüzmeli debimetresi

Detaylı

Uzaktan Algılamanın. Doğal Ekosistemlerde Kullanımı PROF. DR. İ BRAHİM ÖZDEMİR SDÜ ORMAN FAKÜLTESI I S PARTA

Uzaktan Algılamanın. Doğal Ekosistemlerde Kullanımı PROF. DR. İ BRAHİM ÖZDEMİR SDÜ ORMAN FAKÜLTESI I S PARTA Uzaktan Algılamanın Doğal Ekosistemlerde Kullanımı PROF. DR. İ BRAHİM ÖZDEMİR SDÜ ORMAN FAKÜLTESI I S PARTA 1 Uzaktan Algılama Nedir? Arada fiziksel bir temas olmaksızın cisimler hakkında bilgi toplanmasıdır.

Detaylı

BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ

BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ ENERJİ GİDERLERİNİZİ AZALTMAYA, OPERASYON GELİRLERİNİZİ ARTTIRMAYA, KESİNTİSİZ,TEMİZ ve BAĞIMSIZ KENDİ ENERJİLERİNİZİ SAĞLAMAYA, GELECEĞE HAZIR MISINIZ?... Tres Enerji Üretim

Detaylı

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAHASININ İNSANSIZ HAVA ARACI YARDIMI İLE TRUE ORTOFOTO VE HALİHAZIR HARİTASININ YAPIMI

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAHASININ İNSANSIZ HAVA ARACI YARDIMI İLE TRUE ORTOFOTO VE HALİHAZIR HARİTASININ YAPIMI İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAHASININ İNSANSIZ HAVA ARACI YARDIMI İLE TRUE ORTOFOTO VE HALİHAZIR HARİTASININ YAPIMI B. GENÇ 1, Ö. GÖKDAŞ 2, G.TAFTALI 3, S. EROĞLU 4 1 İSKİ, Harita İşleri Şube Müdürlüğü, İstanbul,

Detaylı

Termal Nişangah Sistemleri.

Termal Nişangah Sistemleri. Termal Nişangah Sistemleri www.aselsan.com.tr Tanksavar Termal Nişangahı Termal Nişangah Sistemleri SAGER füze sistemi lançerleri için modern, kompakt, hafif ve maliyet etkin bir termal görüntüleme sistemi

Detaylı

MARİNER MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Gaziakdemir Mh. Çiğdem Sk. No:30 16190 Osmangazi / BURSA Tel: (224) 249 19 17 www.poseidonsat.

MARİNER MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Gaziakdemir Mh. Çiğdem Sk. No:30 16190 Osmangazi / BURSA Tel: (224) 249 19 17 www.poseidonsat. MARİNER MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Gaziakdemir Mh. Çiğdem Sk. No:30 16190 Osmangazi / BURSA Tel: (224) 249 19 17 www.poseidonsat.com info@poseidonsat.com Otuzdan fazla uyduya sahip, Dünyadaki

Detaylı

sintra Sintra

sintra Sintra sintra 2 Sintra bir Asy a Trafik A.Ş. ma rka sıdır. 2017 www.asyatrafik.com.tr ÜRÜN KATALOĞU 2017 Üretim Kapasitemiz Sintra markalı sinyalizasyon sistemlerimiz, trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun

Detaylı

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF Uyumlu Cephe İskele Sistemi v2014/12tr Çok sayıda faydalı ekipman ve ek bileşenlerle FRAMESCAFF cephe yapı iskele sistemi, her şart altında değerini kanıtlar.

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Güvenli Trafik Yönetim Sistemleri

Ekin SAFE TRAFFIC Güvenli Trafik Yönetim Sistemleri Ekin SAFE TRAFFIC Güvenli Trafik Yönetim Sistemleri Leader in Safe City Technologies Ekin Safe Traffic, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak şehrin tüm trafik sistemlerini

Detaylı

Etkileyici kenarlar: InnoTech Atira çekmece sistemi. Detaylara genel bakış

Etkileyici kenarlar: InnoTech Atira çekmece sistemi. Detaylara genel bakış Etkileyici kenarlar: InnoTech Atira çekmece sistemi Detaylara genel bakış InnoTech Atira: Etkileyici kenarlar InnoTech Atira, farklılık arayanlara hitap eden bir çekmece sistemidir. Sade, köşeli çizgileri,

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası Güvenli En son ve yüksek güvenlik seviyesine sahip güvenlik standartlarına uygunluk. Kolay Kullanım Alüminyum şanzıman kutuları sayesinde hafif ve kolay kullanım. Yüksek Kalite Kaliteli hammaddeler ile

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü TOPOGRAFYA (HRT3351) Yrd. Doç. Dr. Ercenk ATA

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü TOPOGRAFYA (HRT3351) Yrd. Doç. Dr. Ercenk ATA Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Ders Adı Kodu Yerel Kredi ECTS Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuvar (saat/hafta) Topografya HRT3351 3 4 3 0 0 DERSİN

Detaylı

SDA ENERJİ TELEKOMÜNİKASYON

SDA ENERJİ TELEKOMÜNİKASYON SDA ENERJİ TELEKOMÜNİKASYON VİZYONUMUZ SDA Enerji Telekomünikasyon Elektronik İnşaat San. Tic. Ltd. Şti, kuruluş tarihinden itibaren sektörün ileri gelen markaları ile işbirliğine giderek Enerji, Telekomünikasyon

Detaylı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşudur 1/32 Organizasyon YÖNETİM KURULU İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI YÖNETİM KURULU DİREKTÖRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR BİLİM VE TEKNOLOJİ DANIŞMA KURULU STRATEJİ

Detaylı

Güvenlik Arama Kurtarma İstihbarat. hakkımızda. Infrared, Kızılötesi, gece görüş vb. özellikli kameralar takılarak özel üretimler yapılabilir.

Güvenlik Arama Kurtarma İstihbarat. hakkımızda. Infrared, Kızılötesi, gece görüş vb. özellikli kameralar takılarak özel üretimler yapılabilir. hakkımızda Teknomer Mühendislik Ltd. Şti. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Harita Mühendisliği öğretim Üyeleri ve Geomatics Grup ortaklığında Tokat Teknopark AŞ bünyesinde kurulmuştur. İnsansız hava araçları

Detaylı

Teknik Katalog [Rüzgar Ölçüm Cihazı]

Teknik Katalog [Rüzgar Ölçüm Cihazı] [PCE-FWS 20-1] Teknik Katalog [Rüzgar Ölçüm Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

1309 Serisi 1354 Serisi

1309 Serisi 1354 Serisi 1309 Serisi 1354 Serisi Ekonomik Seri Arka Park Sensörü 1309 1354 Sensör Tip 09 Sensör Tip 54 Ø 18 mm Ø 18.5 mm Engele olan mesafeyi 1.7 metreden itibaren sesli olarak bildirir. 4 kademeli sesli uyarı

Detaylı

GeoSLAM. GPS ihtiyacı olmadan; 3D mobil veri elde etme

GeoSLAM. GPS ihtiyacı olmadan; 3D mobil veri elde etme GeoSLAM GPS ihtiyacı olmadan; 3D mobil veri elde etme GeoSLAM 2012 yılında İngiltere de yenilikçi bir sicili bulunan iki organizasyonun ortak girişimi olarak kurulmuştur : Avusturalya Ulusal Bilim Ajansı

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Hız İhlal Tespit Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Hız İhlal Tespit Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Hız İhlal Tespit Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Hız İhlal Tespit Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş alanındaki hız

Detaylı

MIC 550 Serisi Sağlam, dış mekan hareketli pan-tilt-zoom kamera

MIC 550 Serisi Sağlam, dış mekan hareketli pan-tilt-zoom kamera MIC 550 Serisi Sağlam, dış mekan hareketli pan-tilt-zoom kamera 2 MIC 550 Serisi Video güvenlik sektöründe standartları belirler Video güvenlik sistemleri içerisinde bulunduğu ortamla uyumlu görünümde

Detaylı

Araç Takip Sistemi DIT Paket

Araç Takip Sistemi DIT Paket Araç Takip Sistemi DIT Paket FiloWay Araç Takip Sistemleri, sürekli gelişen teknolojiyi, rekabetçi fiyat ve eksiksiz destek hizmeti ile sunmaktadır. FiloWay in sunduğu en önemli maliyet avantajı entegre

Detaylı

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera]

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] [PCE-TC 9] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Akademi. Denetim Kalite Kontrol. Danışmanlık

Akademi. Denetim Kalite Kontrol. Danışmanlık Akademi GO Denetim Kalite Kontrol Danışmanlık G-SEC Akademi, uzman eğitim kadrosu ile, sınıf eğitimleri gerçekleştirmekte ve bunları, düzenlediği işbaşı ve saha eğitimleri ile desteklemektedir. Güvenlik

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Bosch'tan AEGIS Aydınlatıcılar Güvenlik Aydınlatması

Bosch'tan AEGIS Aydınlatıcılar Güvenlik Aydınlatması Bosch'tan AEGIS Aydınlatıcılar Güvenlik Aydınlatması 2 AEGIS Aydınlatıcılar AEGIS Aydınlatıcılar Güvenlik Aydınlatması Patent bekleyen Constant Light teknolojisi, LED verim kaybını dengeler. Black Diamond

Detaylı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2012) 07-08 Kasım 2012 İstanbul

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2012) 07-08 Kasım 2012 İstanbul Rüzgar Türbinleri Taşıması ve Montajı Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2012) 07-08 Kasım 2012 İstanbul Gündem Giriş ve Amaç Bulgular ve Tartışma Planlama

Detaylı

Android Telefonlarla Yol Bozukluklarının Takibi: Kitle Kaynaklı Alternatif Çözüm

Android Telefonlarla Yol Bozukluklarının Takibi: Kitle Kaynaklı Alternatif Çözüm Galatasaray Üniversitesi Android Telefonlarla Yol Bozukluklarının Takibi: Kitle Kaynaklı Alternatif Çözüm Mustafa Tekeli, Özlem Durmaz İncel İçerik Giriş Literatür Özeti Sistem Mimarisi / Metodoloji Öncül

Detaylı

Hitit Prefabrik Hakkında

Hitit Prefabrik Hakkında İÇERİK Hitit Prefabrik ile ilgili kurumsal bilgiler, ürün ve hizmetler için özet bilgilere bu dokümanda bulabilirsiniz. Detaylı bilgiler için doküman üzerindeki bağlantıları izleyerek web sitemizin ilgili

Detaylı

HAKKIMIZDA AFA TEKNOLOJİ ARGE MÜHENDİSLİK OLARAK;

HAKKIMIZDA AFA TEKNOLOJİ ARGE MÜHENDİSLİK OLARAK; S a y f a 1 HAKKIMIZDA OLARAK; 2015 yılında KÜTAHYA TASARIM TEKNOKENT YÖNETİCİ A.Ş bünyesinde kurulan ARGE MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Bir KOSGEB projesi ile faaliyetlerine başladı. Madencilik

Detaylı

Ufuk TÜRKER* * A.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü, Ankara uturker@agri.ankara.edu.tr

Ufuk TÜRKER* * A.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü, Ankara uturker@agri.ankara.edu.tr HASSAS TARIM TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Ufuk TÜRKER* * A.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü, Ankara uturker@agri.ankara.edu.tr HASSAS TARIM NEDİR? Tarımda hedeflere ulaşmak 3 anahtar unsur gereklidir.

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

Ekin BIKE PATROL Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti

Ekin BIKE PATROL Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti Ekin BIKE PATROL Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti Leader in Safe City Technologies Hareket halindeyken plaka tanıma ve park ihlal tespiti yapabilen Dünya nın ilk ve tek akıllı devriye bisikleti

Detaylı

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir.

Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ. İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Çözümleri İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ İSBAK A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. i-sign İçerik Yönetim Yazılımı İçerik yönetim yazılımı LCD ve LED tabanlı bilgilendirme sistemlerinde ekranlarda

Detaylı

SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü

SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü www.satlab.com.tr SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü Sınırsız Uygulama Desteğine Sahip, 6G Uydu İzleme Kapasiteli GNSS Alıcısı İsveç Tasarımı Hafif Bluetooth

Detaylı

Türkiye de Rüzgar Enerjisi. Hakan Şener AKATA ETK Uzm. Yard.

Türkiye de Rüzgar Enerjisi. Hakan Şener AKATA ETK Uzm. Yard. Türkiye de Rüzgar Enerjisi Hakan Şener AKATA ETK Uzm. Yard. Akış Ülkemizde rüzgar enerjisi Destekleme Mekanizmaları Lisanslı Elektrik Üretim Tesisleri Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri Ülkemizde Rüzgar

Detaylı

1_ Dingil Sayım Sistemi l

1_ Dingil Sayım Sistemi l 1_ Dingil Sayım Sistemi l Manyetik algılama prensibine dayalı dingil sayımı ile hat üzerinde herhangi bir izolasyon ve kesme işlemi gerektirmeden algılama gerçekleştirilir. Böylelikle, raylar üzerinden

Detaylı

Su ve atıksu tesisleri için radar seviye sensoru

Su ve atıksu tesisleri için radar seviye sensoru Su ve atıksu tesisleri için radar seviye sensoru En zor şartlarda güvenilir ölçüm VEGA nın yeni radar sensoru VEGAPULS WL 61, su ve atıksu arıtma tesislerinde seviye veya seviyeye bağlı debi ve hacim ölçümünde

Detaylı

Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus

Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus Yüksek kapasiteli boyler Modul-plus Temiz kullanım sıcak suyu için doğru seçim 1 Neden Modul-plus? Modul Plus, tüm dünyada otel renovasyonları için temiz sıcak su üretiminde ilk tercihtir. Spor tesislerinde,

Detaylı