YURT DIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERDE PEYZAJ MİMARLIĞI MÜFREDATLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YURT DIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERDE PEYZAJ MİMARLIĞI MÜFREDATLARI"

Transkript

1 YURT DIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERDE PEYZAJ MİMARLIĞI MÜFREDATLARI Nilüfer KART AKTAŞ İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

2 Bu çalışma kapsamında, Japonya, Avusturalya Güney Kore Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç Yeni Zelanda araştırılmıştır.

3 JAPONYA Japonya da Peyzaj Mimarlığı Bölümleri Ziraat, Hortikültür ve Çevre Bilimleri Fakülteleri altında bulunmaktadır. Ancak Ziraat Fakülteleri içinde bir bölüm olarak yer almamakla birlikte, Orman Bilimleri ve Orman ve Biomateryal Bilimleri Bölümlerinde bir alt birim olarak yer almaktadır. Peyzaj Mimarlığı, özellikle Hortikültür ve Çevre Bilimleri Fakültelerinde bölüm olarak yer almıştır.

4 JAPONYA Peyzaj Mimarlığı nın Bölüm olarak yer aldığı bir üniversite olan Tokyo Ziraat Üniversitesi nde (Tokyo University of Agriculture, Faculty of Regional Environment of Science, Department of Landscape Architecture Science) çalışma alanlarından ikisi grubumuzun konusu alan «tasarım» konusunu kapsamaktadır. Laboratory of Landscape Policy Studies Laboratory of Garden Design Laboratory of Urban Open Space Planning Laboratory of Landscape Design Laboratory of Nature Conservation Studies Laboratory of Tourism and Recreation Studies Landscape Dendrology Laboratory of Landscape Ecology Laboratory of Lawn and Ground Cover Plant Studies Laboratory of Urban Green Technology Laboratory of Landscape Engineering Laboratory of Landscape Material Studies

5 JAPONYA Japonya da ağırlıklı olarak Hortikültür konusu ile birlikte yer alan Peyzaj Mimarlığı Bölüm dersleri değerlendirildiğinde bitki materyaline yönelik derslerin ağırlık kazandığı ve tasarım konusunun geri planda kaldığı saptanmıştır.

6 JAPONYA Bu kapsamda incelenen üniversitelerin müfredat formlarına göre yer alan tasarım dersleri; Design of Landscape Architecture (2 kredi) General Theory of Garden Design (2 kredi) Fundamental Landscape Drawing (2 kredi) General Theory of Garden Design (2 kredi) Environmental Design Basic Exercises (2 kredi) Specialization exercises (1) (Environmental Design) (4 kredi) Specialization exercises (2) (Architectural Design) (4 kredi) Landscape facility design (2 kredi) şeklindedir.

7 JAPONYA Buna göre; incelenen üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümü müfredat formlarındaki ders kredilerine göre tasarım içerikli derslerin kredileri toplamlarının, tüm derslerin kredisine göre oranı, % 3.3 olurken, tasarım destekli derslerin oranı ise % 3.6 olarak belirlenmiştir.

8 KORE Kore de Peyzaj Mimarlığı Bölümü, üniversitelerin çeşitli fakülte ve kolejlerinde bulunmaktadır. Bunlar; Doğal Kaynaklar Koleji, Doğal Kaynaklar ve Yaşam Bilimleri Koleji gibi çeşitlilik göstermektedir.

9 KORE Bu kapsamda incelenen üniversitelerin müfredat formlarına göre yer alan tasarım dersleri; Landscape Drawing And Graphic Techniques Landscape Design I Landscape Design Ⅱ Landscape Design III Public Space Design Integrated Environmental Design Theories and Methods in Urban Design Theories on Environmental Design şeklindedir.

10 KORE Buna göre; incelenen üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümü nde okutulan derslerin dağılımı şu şekilde olmaktadır. Tasarım içerikli derslerin, tüm derslere göre oranı, % olurken, tasarım destekli derslerin oranı ise % 8.86 olarak belirlenmiştir. Kalan diğer derslerin ağırlığı ise 73,42 olarak belirlenmiştir.

11 KORE Tasarım derslerinin dönemlere göre dağılımına bakılacak olursa; Tasarım içerikli derslerin %17,14 ü 1. yıl, % 28,57 si 2. yıl, % 35,71 si 3. yıl, % 28,57 si 4. yıl

12 KORE Tasarım destekli derslerin % 42,85 i 1. yıl % 28, 57 i 2. yıl % 14,28 i 3. yıl % 14,28 i 4. yıl okutulmaktadır.

13 YENİ ZELANDA Yeni Zelanda da Peyzaj Mimarlığı Bölümü üniversitelerin çeşitli fakültelerinin (Çevre, Toplum ve Tasarım Fakültesi vb.) yanında, Teknoloji Enstitülerinde de bulunmaktadır.

14 YENİ ZELANDA Bu kapsamda incelenen üniversitelerin müfredat formlarına göre yer alan tasarım dersleri; Studio 1,2,3,4,5,6,7 Site Design Design Theory Design Details Innovative Design Major Design Complex Design Advanced Site Design, vb. şeklinde çeşitlilik göstermektedir.

15 YENİ ZELANDA Buna göre; incelenen üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümü nde okutulan derslerin dağılımı şu şekilde olmaktadır. Tasarım içerikli derslerin, tüm derslere göre oranı, % olurken, tasarım destekli derslerin oranı ise % olarak belirlenmiştir. Kalan diğer derslerin ağırlığı ise 53,98 olarak belirlenmiştir.

16 YENİ ZELANDA Yeni Zelanda da inceleme yapılan üniversitelerde öğrenciler Peyzaj Mimarlığı eğitimi boyunca 7 adet stüdyo dersleri görmektedirler. Bu derslerin içinde stüdyo dersleri kredi ağırlığına göre değerlendirildiğinde; stüdyo dersleri kredilerinin diğer tüm zorunlu derslerin kredilerine oranı % 50 olarak belirlenmiştir.

17 YENİ ZELANDA İnceleme yapılan üniversiteler içerisinde stüdyo dersleri, ders sayısına göre değerlendirildiğinde ise; stüdyo dersleri sayısı diğer tüm zorunlu derslerin sayısına göre oranı ortalama % olarak belirlenmiştir.

18 AVUSTRALYA Yeni Zelanda da Peyzaj Mimarlığı Bölümü üniversitelerin çeşitli fakülte ve okulunda bulunmaktadır. Bunlar; Çevre Planlaması Fakültesi, Mimarlık, Peyzaj ve Görsel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Okulu, Çevre ve Mühendislik Fakültesi vb. gibi çeşitlilik göstermektedir.

19 AVUSTRALYA Bu kapsamda incelenen üniversitelerin müfredat formlarına göre yer alan tasarım dersleri; Landscape Studio 1,2,3,4,5,6,7,8 Landscape Design for WellBeing Urban Landscape Design Urban and Regional Design vb. şeklinde çeşitlilik göstermektedir.

20 AVUSTRALYA Buna göre; incelenen üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümü nde okutulan derslerin dağılımı şu şekilde olmaktadır. Tasarım içerikli derslerin, tüm derslere göre oranı, % olurken, tasarım destekli derslerin oranı ise % olarak belirlenmiştir. Kalan diğer derslerin ağırlığı ise 51,88 olarak belirlenmiştir.

21 AVUSTRALYA Fakülte ve kredilere göre bir dağılım yapılacak olursa; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi nde derslerin % ü tasarım içerikli dersler olarak belirlenirken, Çevre Fakültesi (Built Environment Faculty) nde tasarım içerikli dersler % 32,75, tasarım destekli dersler %12,06 olarak belirlenmiştir.

22 BENELUX ÜLKELERİ (HOLLANDA,BELÇİKA&LUKSEMBURG) Benelux ülkelerindeki incelenen Peyzaj Mimarlığı Bölümü üniversitelerin çeşitli fakültelerinin (Mimarlık ve Çevre Tasarımı Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, vb.) yanında, Sanat Okullarında da bulunmaktadır. Bu fakültelerin altında da çeşitli isimlerdeki departmanlarda (Peyzaj Mimarlığı ve Bölgesel Planlama, Şehircilik, Peyzaj ve Bahçe Mimarlığı, vb.) yer almaktadır.

23 BENELUX ÜLKELERİ Bu kapsamda incelenen üniversitelerin müfredat formlarına göre yer alan tasarım dersleri; Studio Design Basics Studio Site Design Studio Urban Design Design 1 House and Settlement Design 2 Design and Engineering Design 3 City and Public Space Design 4 Dwelling and Dwelling Environment Design 5 Area Development şeklinde çeşitlilik göstermektedir.

24 BENELUX ÜLKELERİ Buna göre; incelenen üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümü nde okutulan derslerin dağılımı şu şekilde olmaktadır. Tasarım içerikli derslerin, tüm derslere göre oranı, % 18,23 olurken, tasarım destekli derslerin oranı ise % 21,54 olarak belirlenmiştir. Kalan diğer derslerin ağırlığı ise 60,23 olarak belirlenmiştir.

25 BENELUX ÜLKELERİ Fakülte ve kredilere göre bir dağılım yapılacak olursa; Şehircilik Fakültesi nde derslerin % ü tasarım içerikli dersler, %13,44 ü tasarım destekli dersler, diğer derslerin oranı ise % 43,55 olarak belirlenirken, Peyzaj ve Bahçe Mimarlığı Fakültesi nde ise tasarım içerikli dersler % 13,26, tasarım destekli dersler %13,97 olarak belirlenmiştir. Diğer derslerin oranı ise %72,77 olarak belirlenmiştir.

26 İSKANDİNAV ÜLKELERİ (DANİMARKA&İSVEÇ&NORVEÇ) İskandinav ülkelerindeki incelenen Peyzaj Mimarlığı Bölümleri, üniversitelerin çeşitli fakültelerinin (Sosyal Bilimler Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı ve Hortikültür Fakültesi vb.) yanında Mimarlık ve Tasarım Okulu, Bilim ve Teknoloji Okulu gibi okullarda da da bulunmaktadır. Bu fakültelerin altında da çeşitli isimlerdeki departmanlarda (Yer bilimleri ve Doğal Kaynaklar; Peyzaj Mimarlığı, Planlama ve Yönetim; Peyzaj Mimarlığı ve Mekansal Planlama; Mimarlık vb.) yer almaktadır.

27 İSKANDİNAV ÜLKELERİ (DANİMARKA&İSVEÇ&NORVEÇ) Bu kapsamda incelenen üniversitelerin müfredat formlarına göre yer alan tasarım dersleri; Project 1 - Landscape designed, reality and idea Project 2 - The settlement Project 3 Design Project - Site, Concept and Theory Plan&design Landscape Design and Construction Housing Design Urban Planning and Design şeklinde çeşitlilik göstermektedir.

28 İSKANDİNAV ÜLKELERİ (DANİMARKA&İSVEÇ&NORVEÇ) Buna göre; incelenen üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı Bölümü nde okutulan derslerin dağılımı şu şekilde olmaktadır. Tasarım içerikli derslerin, tüm derslere göre oranı, % 21,73 olurken, tasarım destekli derslerin oranı ise % 8,69 olarak belirlenmiştir. Kalan diğer derslerin ağırlığı ise %69,58 olmaktadır.

29 İSKANDİNAV ÜLKELERİ (DANİMARKA&İSVEÇ&NORVEÇ) Fakülte ve kredilere göre bir dağılım yapılacak olursa; Bilim Fakültesi nde (Yer Bilimleri ve Doğal Kaynaklar Yönetimi Bölümü) derslerin % 33.3 ü tasarım içerikli dersler, % 4,1 ü tasarım destekli dersler, diğer derslerin oranı ise % 62,6 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin alması gereken 180 kredinin 60 kredisi tasarım dersleri olmakla birlikte, birinci yıl alınan derslerin % 50 si, ikinci yıl alınan derslerin % 50 si ve üçüncü yıl alınan derslerin %25 i tasarım içerikli olmaktadır.

30 İSKANDİNAV ÜLKELERİ (DANİMARKA&İSVEÇ&NORVEÇ) Peyzaj Mimarlığı ve Hortikültür Fakültesi nde (Faculty of Landscape Architecture, Horticulture and Crop Production Science) Peyzaj Mimarlığı, Planlama ve Yönetim Bölümü nde (The Department of Landscape Architecture, Planning and Management) ise tasarım içerikli dersler % 24,5, tasarım destekli dersler % 2,94 olarak belirlenmiştir. Diğer derslerin oranı ise %72,56 olarak belirlenmiştir. Birinci yıl alınan derslerin 25 i, ikinci yıl alınan derslerin % 33.3 ü ve üçüncü yıl alınan zorunlu derslerin % 20 si tasarım içerikli olmaktadır. Üçüncü yıl ve dördüncü yılda alınacak olan seçimlik derslerin toplam kredisi 315 olmakta ve bu derslerin %28,57 sini tasarım içerikli dersler oluşturmaktadır.

31 Teşekkürler..

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T+U / T+A KREDİ / CREDITS Z / C Introduction touniversity Life TOPLAM / TOTAL YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T+U / T+A KREDİ / CREDITS Z / C Introduction touniversity Life TOPLAM / TOTAL YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI : MİMARLIK FAKÜLTESİ : ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ

ÖĞRETİM PLANI : MİMARLIK FAKÜLTESİ : ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI Fakülte/MYO/YO Adı : Bölüm/Program Adı : MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 1. SINIF GÜZ DEMİ... 2 1. SINIF BAHAR DEMİ... 3 2. SINIF GÜZ DEMİ... 5 2. SINIF BAHAR DEMİ... 7

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ ( )

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ ( ) YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ (2014-2015) ZORUNLU DERSLER Yürürlükteki programdaki tüm zorunlu derslerin adı ve/veya kodu ve/veya kredisi değişmiş olduğundan

Detaylı

ORNEMENTAL HORTİKÜLTÜR &ÇİÇEK TASARIMI

ORNEMENTAL HORTİKÜLTÜR &ÇİÇEK TASARIMI ORNEMENTAL HORTİKÜLTÜR &ÇİÇEK TASARIMI ORNAMENTAL HORTIKULTUR DERS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL T U K T U K Dersin Adı Dersin Adı Matematik I 2 0 2 Matematik II 2 0 2 Genel Kimya 2 2 3 Türk Dili II

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY (HATAY) 1 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 0 1

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY (HATAY) 1 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 0 1 Programın Adı Name of Programme Öğretim Süresi Duration Diploma puanına göre tercih edecekler için KONTENJAN YÖS puanına göre tercih edecekler için Özel Koşullar Requirements & Explanations MUSTAFA KEMAL

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİ VE EĞİTİM-ÖĞRETİME İLİŞKİN MEVCUT DURUM

TÜRKİYE DEKİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİ VE EĞİTİM-ÖĞRETİME İLİŞKİN MEVCUT DURUM TÜRKİYE DEKİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMLERİ VE EĞİTİM-ÖĞRETİME İLİŞKİN MEVCUT DURUM INFORMATION ABOUT THE LANDSCAPE ARCHITECTURE SCHOOLS AND EDUCATION IN TURKEY Ülkemizdeki Peyzaj Mimarlığı Bölümleri Landscape

Detaylı

Arkeoloji Archaeology 4 5 46 Coğrafya Geography 4 2 46 Kimya Chemistry 4 5 46 Matematik Mathematics 4 8 46 Tarih History 4 10 46

Arkeoloji Archaeology 4 5 46 Coğrafya Geography 4 2 46 Kimya Chemistry 4 5 46 Matematik Mathematics 4 8 46 Tarih History 4 10 46 Sayfa 1 / 4 SÜRE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Faculty of Marine Sciences and Technologies Su Ürünleri Mühendisliği Marine Science Engineering 4 2 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) MUSTAFA

Detaylı

Diğerleri, Mühendislik, Teknoloji Other, Engineering, Technology (Computer Engineering, IT)

Diğerleri, Mühendislik, Teknoloji Other, Engineering, Technology (Computer Engineering, IT) Diğerleri, Mühendislik, Teknoloji Other, Engineering, Technology (Computer Engineering, IT) HAFTA - WEEK - 5 7 9 5 7 9 0 Diller ve Fileloji Bilimleri Languageas and Philological Sciences İlköğretim Öğretmenliği

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI TEZ AŞAMASI DERS AŞAMASI ANABİLİM DALI BİLİM DALI / PROGRAMI Yüksek Lisans Programı 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI I. YARIYIL / GÜZ II. YARIYIL / BAHAR Kodu Dersin Adı Türü T U L Kredi AKTS

Detaylı

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU KODU Programın Adı BOŞ KONTENJAN Adalet Meslek Yüksekokulu 105350875 Adalet 2 105370313 Adalet (İÖ) 2 Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 105350293 Anestezi 1 105350309 Çocuk Gelişimi 2 105350893 Eczane Hizmetleri

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Grup Gün Ders Saatleri Başlangıç Ders Saati Bitiş Ders No Sınıf 1 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1000 1050 3.

Ders Kodu Ders Adı Grup Gün Ders Saatleri Başlangıç Ders Saati Bitiş Ders No Sınıf 1 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1000 1050 3. Ders Kodu Ders Adı Grup Gün Ders Saatleri Başlangıç Ders Saati Bitiş Ders No Sınıf 1 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1000 1050 3.DERS B123 2 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1100 1150

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMI. ACP Communications Systems Design Eng. + Internship. ACP International Business Operations and Management

EĞİTİM PROGRAMI. ACP Communications Systems Design Eng. + Internship. ACP International Business Operations and Management ACP Business Administration 6 Ocak,2 Nis, 30 Haz,17 Eylül 3 Ay TOEFL 71,IELTS 6.0 6,500 ACP Business Administration + Internship 6 Ocak,2 Nis, 30 Haz,17 Eylül 3 Ay + (3 Ay) TOEFL 71,IELTS 6.0 8,150 ACP

Detaylı

MIM113 Tasarımcılar için Matematik / Mathematics for Designers Tr AZ. ING101E Advanced English I / İleri İngilizce I En ÜZ

MIM113 Tasarımcılar için Matematik / Mathematics for Designers Tr AZ. ING101E Advanced English I / İleri İngilizce I En ÜZ 1. Yıl / I. Dönem (First Year First Semester) MIM101E Basic Design / Temel Tasarım 4 4 9 En AZ MIM103 Mimari Anlatım Dili / Architectural Communication Skills 2 2 4 Tr AZ MIM111 Mimarlığa Giriş / Introduction

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI-2015 SELCUK UNIVERSITY 2015 QUOTAS FOR ADMISSION OF FOREIGN STUDENTS

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI-2015 SELCUK UNIVERSITY 2015 QUOTAS FOR ADMISSION OF FOREIGN STUDENTS SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI-2015 SELCUK UNIVERSITY 2015 QUOTAS FOR ADMISSION OF FOREIGN STUDENTS Programın Adı LİSANS PROGRAMLARI - UNDERGRADUATE PROGRAMS Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI ALAN KODU HAFTALIK DERS SAATİ ALAN FAALİYET ADI GÖNDEREN KABUL EDEN DÖNEM OLARAK TOPLAM SÜRE NO KURUM ADI ÜLKE

ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI ALAN KODU HAFTALIK DERS SAATİ ALAN FAALİYET ADI GÖNDEREN KABUL EDEN DÖNEM OLARAK TOPLAM SÜRE NO KURUM ADI ÜLKE NO KURUM ADI ÜLKE ALAN KODU ALAN FAALİYET ADI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI GÖNDEREN KABUL EDEN DÖNEM OLARAK TOPLAM SÜRE HAFTALIK DERS SAATİ 5 7 9 5 7 9 0 5 BEYAZ RUSYA. BEYAZ RUSYA 0. BEYAZ RUSYA. BEYAZ RUSYA

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 5 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10

Özel Koşullar Requirements & Explanations Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 5 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 5 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) English Language and Literature

Detaylı

1.SINIFLAR Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

1.SINIFLAR Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma MİMARLIK BÖLÜMÜ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK PROGRAMI 1.SINIFLAR Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Drawing Drawing Drawing Drawing History I Sec. 1 History I Sec. 1 History I Sec. 2 History I Sec.

Detaylı

T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T.

T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T. T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri Doktoralarını Bitirmek Suretiyle Kadronun Büyümesinde Alt Yapıyı Oluşturmaya Başladılar.

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri Doktoralarını Bitirmek Suretiyle Kadronun Büyümesinde Alt Yapıyı Oluşturmaya Başladılar. Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri Doktoralarını Bitirmek Suretiyle Kadronun Büyümesinde Alt Yapıyı Oluşturmaya Başladılar. Almanya dan Bir Doktora Sınavı ve Kazanım (Dortmund Teknik

Detaylı

Ek Kontenjan Additional Quota. Süre Duration. Özel Koşullar Requirements&Explanations SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) SELCUK UNIVERSITY (KONYA)

Ek Kontenjan Additional Quota. Süre Duration. Özel Koşullar Requirements&Explanations SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) SELCUK UNIVERSITY (KONYA) Programın Adı SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) SELCUK UNIVERSITY (KONYA) Name of Programme Süre Duration Ek Kontenjan Additional Quota Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 4 Edebiyat Fakültesi Faculty

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL D. KODU DERSİN ADI T+U+L KREDİ ÖNŞART AKTS 3503151 Planlama Stüdyosu 1

Detaylı

ÖĞRETİM YILI MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ1

ÖĞRETİM YILI MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ1 2018-2019 ÖĞRETİM YILI MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI MIM101 - Bina Bilgisi-I (**) 1. SINIF GÜZ DEMİ1 Zorunlu Dersler ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS Building Design, Theory and Methodology I 2 2 4 MIM103

Detaylı

ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS

ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS NO KURUM ADI ÜLKE ALAN KODU ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN KABUL EDEN DEĞİŞİM SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Belarus Devlet Üniversitesi

Detaylı

KABUL EDEN ÖN LİSANS DEĞİŞİM SÜRESİ ALAN KODU YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN ALAN ADI LİSANS IBU

KABUL EDEN ÖN LİSANS DEĞİŞİM SÜRESİ ALAN KODU YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN ALAN ADI LİSANS IBU NO KURUM ADI ÜLKE ALAN KODU ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN KABUL EDEN DEĞİŞİM SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Uluslararası Balkan International Balkan Uluslararası

Detaylı

AKTS/ ECTS KREDĠ/ CREDITS

AKTS/ ECTS KREDĠ/ CREDITS T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) GAZI UNIVERSITY (ANKARA) 104110015 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 104110024 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 11 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters

Detaylı

2nd SEMESTER REQUIRED COURSES. Prerequisite Name of the course in Turkish Name of the course T* S* AKTS

2nd SEMESTER REQUIRED COURSES. Prerequisite Name of the course in Turkish Name of the course T* S* AKTS MIMAR SINAN FINE ARTS UNIVERSITY FACULTY of ARCHITECTURE DEPARTMENT OF URBAN AND REGIONAL PLANNING 2017-2018 CURRICULUM 2nd SEMESTER REQUIRED COURSES Code Prerequisite Name of the course in Turkish Name

Detaylı

Endüstri Mühendisliği - 1. yarıyıl. Academic and Social Orientation. 441000000001101 Fizik I Physics I 3 0 1 4 4 6 TR

Endüstri Mühendisliği - 1. yarıyıl. Academic and Social Orientation. 441000000001101 Fizik I Physics I 3 0 1 4 4 6 TR - - - - - Bölüm Seçin - - - - - Gönder Endüstri Mühendisliği - 1. yarıyıl 141000000001101 Akademik ve Sosyal Oryantasyon Academic and Social Orientation 1 0 0 1 0 1 TR 441000000001101 Fizik I Physics I

Detaylı

URBAN AND REGIONAL PLANNING ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ARCHITECHTURE MİMARLIK ACADEMIC AKADEMİK GRAPHIC DESIGN GRAFİK TASARIM SKETCHES ÇİZİMLER

URBAN AND REGIONAL PLANNING ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ARCHITECHTURE MİMARLIK ACADEMIC AKADEMİK GRAPHIC DESIGN GRAFİK TASARIM SKETCHES ÇİZİMLER URBAN AND REGIONAL PLANNING ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ARCHITECHTURE MİMARLIK ACADEMIC AKADEMİK GRAPHIC DESIGN GRAFİK TASARIM SKETCHES ÇİZİMLER MODEL OF THE CITY OF TAVILDARA TAVİLDARA ŞEHRİN MODELİ (Tavildara

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Elektrik Mühendisliği. Kontrol Mühendisliği. Telekomünikasyon Müh. Bilgisayar Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği. Kontrol Mühendisliği. Telekomünikasyon Müh. Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Elektrik Mühendisliği Program Elektrik Mühendisliği Kontrol Mühendisliği Kontrol Mühendisliği Elektronik ve Haberleşme Müh. Elektronik Müh. Telekomünikasyon Müh. Biyomedikal Müh. Bilgisayar

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI DERS AŞAMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015 2016EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI EK: 1/7 ANABİLİM DALI BİLİM DALI / PROGRAMI Mimarlık Yüksek Lisans Programı I. YARIYIL / GÜZ II. YARIYIL

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101. English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I

Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101. English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) Ön

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL D. KODU DERSİN ADI T+U+L KREDİ ÖNŞART AKTS 3503151 Planlama Stüdyosu 1

Detaylı

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I I I. YIL HAFTALIK DERS SAATI FBÖ 101 Z Genel Fizik I General Physics I (4+0) -4 6 FBÖ 151 Z Genel Fizik Lab. I General Physics Lab. I (0+2) -1 2 FBÖ 103 Z Genel Kimya I General Chemistry I (4+0) -4 6 FBÖ

Detaylı

1. YARIYIL 2. YARIYIL. No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YARIYIL 2. YARIYIL. No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS No Ders Kodu Ders Adı T U Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği (İngilizce) - 2015 Genel Toplam Ortalama Yarıyıl Ders = [57 / 8 = 7,12] + 3 = 10 T = 134 U = 46 Toplam Saat = 180 Kredi = 260 ECTS = 260 Atatürk İlkeleri ve Atatürk

Detaylı

MİMARLIK TÜRKÇE VE İNGİLİZCE BÖLÜMÜ Bahar Yarıyılı Final Takvimi / Güncelleme:

MİMARLIK TÜRKÇE VE İNGİLİZCE BÖLÜMÜ Bahar Yarıyılı Final Takvimi / Güncelleme: Tarih Sınıf 1 Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf 4 Seçmeli Dersler 15.30 14 Mayıs 2018 Pazartesi MAT 154 / 01+02 CALCULUS II (İlkun Orbak, Sibel Ersan) Derslik: Mühendislik Fakültesi MAT 154 / 03+04+05 MATEMATİK II

Detaylı

MIM113 Tasarımcılar için Matematik / Mathematics for Designers 2 0 3 Tr AZ. ING101E Advanced English I / İleri İngilizce I 2 0 3 En ÜZ

MIM113 Tasarımcılar için Matematik / Mathematics for Designers 2 0 3 Tr AZ. ING101E Advanced English I / İleri İngilizce I 2 0 3 En ÜZ 1. Yıl / I. Dönem (First Year First Semester) MIM101E Basic Design / Temel Tasarım 4 4 9 En AZ MIM103 Mimari Anlatım Dili / Architectural Communication Skills 2 2 4 Tr AZ MIM111 Mimarlığa Giriş / Introduction

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI 204 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: DÖNEM: GÜZ AİİT 0 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I PRINCIPLES OF ATATURK AND REVOLUTIONARY HISTORY-I ÇM 0 MATEMATİK-I MATHEMATICS-I

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2016 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2016 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510094 Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (Ücretli) / English Translation and Interpretation ( English) DİL-1 252,14758 43600 334,98005 203510101

Detaylı

Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences 4 - Okul Öncesi Öğretmenliği Teacher Training at Pre-School Level 4 -

Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences 4 - Okul Öncesi Öğretmenliği Teacher Training at Pre-School Level 4 - FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKULU ADI- NAME OF FACULTY/ SCHOOL/ VOCATIONAL SCHOOL DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ/ FACULTY OF DENTİSTRY EĞİTİM FAKÜLTESİ/ FACULTY OF EDUCATION PROGRAM ADI NAME OF PROGRAM

Detaylı

Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies. Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences

Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies. Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKULU ADI- NAME OF FACULTY/ SCHOOL/ VOCATIONAL SCHOOL PROGRAM ADI NAME OF PROGRAM EĞİTİM SÜRESİ/ DURATION OF EDUCATION KONTENJAN / QUOTAS ŞARTLAR/ INFORMATION DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2015 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2015 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510094 Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (Ücretli) / English Translation and Interpretation ( English)) DİL-1 264,18889 34.900 323,58081 203510101

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI ALTINBAS UNIVERSITY FALL SEMESTER SCHEDULE

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI ALTINBAS UNIVERSITY FALL SEMESTER SCHEDULE ARCH101/4:Basic Design I DB-1-Mimarlık Ofisi 08:40-12:30-13:40-17:30 - - - ARCH101/8:Basic Design I DB-1-Teknoloji Uygulama Ofisi 08:40-12:30-13:40-17:30 - - - ARCH101/1:Basic Design I D203:30-Çizim Atölyesi

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

FAKÜLTELER = FACULTIES. Eğitim Fakültesi = Faculty of Education

FAKÜLTELER = FACULTIES. Eğitim Fakültesi = Faculty of Education FAKÜLTELER = FACULTIES Eğitim Fakültesi = Faculty of Education Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü = Department of Computer Education and Educational Technology Eğitim Bilimleri Bölümü = Department

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YIL

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YIL I. YIL I II FİZ-101 Z FİZİK PHYSICS (3+0)-3 4 KİM-101 Z KİMYA I CHEMISTRY I (2+2)-3 5 MAT-101 Z MATEMATİK I MATHEMATICS I (3+0)-3 4 CM-101 Z ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL ENGINEERING

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Faculty of Dentistry ECZACILIK FAKÜLTESİ Faculty of Pharmacy 5 5 -

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Faculty of Dentistry ECZACILIK FAKÜLTESİ Faculty of Pharmacy 5 5 - PROGRAM ADI NAME OF THE PROGRAM SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR INFORMATION (*) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ERCIYES UNIVERSITY (KAYSERI) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ FACULTY OF DENTISTRY DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : 02.08.2013 Toplantı Sayısı : 019 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2013/019-01: Enstitümüz disiplinler arası İş Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL) Programın Adı BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Meslek Yüksekokulu Adalet Adalet (İÖ) Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı (İÖ) Ameliyathane Hizmetleri Anestezi Anestezi (İÖ) Aşçılık Aşçılık (İÖ) Bankacılık

Detaylı

Arkeoloji Archaeology 4 5 46 Coğrafya Geography 4 2 46 Kimya Chemistry 4 5 46 Matematik Mathematics 4 8 46 Tarih History 4 10 46

Arkeoloji Archaeology 4 5 46 Coğrafya Geography 4 2 46 Kimya Chemistry 4 5 46 Matematik Mathematics 4 8 46 Tarih History 4 10 46 PROGRAMIN ADI MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi NAME OF PROGRAMME MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY Faculty of Education SÜRE DURATİON KONTENJAN QUOTA ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS&EXPLANATİONS Fen Bilgisi

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi PSK 102 PSİKOLOJİYE GİRİŞ II ING 104 PSK 208 ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ PSK 302 KLİNİK PSİKOLOJİ II PSK 304 PSİKOLOJİK TESTLER VE ÖLÇME II PSK104 FİZYOLOJİK PSİKOLOJİ TAR 101 UYGARLIK TARİHİ

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Lisans Öğretim Planı (Türkçe) - 8 YARIYILLIK LİSANS MÜFREDATI I. SEMESTER MAT111 Matematik I Calculus I 4 0 4 5 FİZ101 Fizik I Physics I 3

Detaylı

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. YIL

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. YIL I. YIL I II (ECTS) Fİ-101 FİİK PHYSICS (3+0)-3 4 KİM-101 KİMYA I CHEMISTRY I (2+2)-3 5 MAT-101 MATEMATİK I MATHEMATICS II (3+0)-3 4 CM-101 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL ENGINEERING

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları (Ek Yerleştirme)

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları (Ek Yerleştirme) T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program ları (Ek Yerleştirme) Eczacılık Fakültesi (Faculty of Pharmacy ) Faculty of Pharmacy 5 2 11 Eğitim Fakültesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ DERS PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ DERS PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER BİRİNCİ SINIF GÜZ YARIYILI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ DERS PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DEĞİŞİKLİK FORMU COM101 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

Detaylı

FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİMİZ

FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİMİZ www.izu.edu.tr 1 2 3 4 FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİMİZ Eğitim Fakültesi - İngilizce Öğretmenliği - Okul Öncesi Öğretmenliği - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık - Türkçe Öğretmenliği - Üstün Zekalılar Öğretmenliği

Detaylı

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ Kemal Gürüz Atılım Üniversitesi 12 Mart 2012 Yirmi beş yaş üstü nüfus içinde ortaöğrenim görmüş olanların oranı, %. 2007.

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDATI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDATI SINIF-DÖNEM : 1. Sınıf - Güz DERS KODU MATH 101 PHYS 101 CHEM 101 MCE 101 MCE 103 ENG 101 TDL 101 Matematik I Calculus I Z 4 0 6 Fizik I Physics I Z 3 2 6 Genel Kimya General Chemistry Z 3 0 5 Makina Mühendisliğine

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program ları Eczacılık Fakültesi (Faculty of Pharmacy ) Faculty of Pharmacy 5 5 11 Eğitim Fakültesi (Faculty of

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2017 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2017 OSYS BASE SCORES

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2017 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2017 OSYS BASE SCORES Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences / 203511541 Fizik (İngilizce) (%50 Burslu) / Physics (English) (50% MF-2 227,57191 227,57191 203511532 Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) / Physics (English)

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2018 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2018 OSYS BASE SCORES

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2018 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2018 OSYS BASE SCORES Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences / 203511541 Fizik (İngilizce) (%50 İndirimli) / Physics (50% tuition SAY 232,06787 232,06787 203511532 Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) / Physics (100%

Detaylı

EDCON YURTDISI EGITIM Kanada Sertifika Programları. BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı

EDCON YURTDISI EGITIM Kanada Sertifika Programları. BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı ALGONQUIN CENTENNIAL OTTAWA Marketing Research and Business Intelligence, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15724 Marketing Management, Ocak, Mayıs 1 yıl IELTS 6.5 (her bantta min 14260 Paralegal 1 yıl 6.0) veya TOEFL

Detaylı

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday ISTANBUL KULTUR UNIVERSITY Faculty of Architecture Department of Architecture 2015-2016 Summer Semester, Architectural Program (English) 1 st -2 nd Semesters Hours Days Monday Tuesday Wednesday Thursday

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK - İÇ MİMARLIK BÖLÜMLERİ 2015-2016 BAHAR BÜTÜNLEME PROGRAMI 1.Dönem Dersleri Müfredatı Kodu Dersin Adı T U AKTS Z/S Dil Öğretim

Detaylı

Kanada Sertifika Programları. Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15600

Kanada Sertifika Programları. Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15600 ALGONQUIN COLLEGE CAPILANO UNIVERSITY CENTENNIAL COLLEGE Kanada Sertifika Programları BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak,

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ- GALATASARAY UNIVERSITY Communication Faculty 2015-2016 Autumn Semester First Year

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ- GALATASARAY UNIVERSITY Communication Faculty 2015-2016 Autumn Semester First Year GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ- GALATASARAY UNIVERSITY Faculty First Year DAY/HOUR MONDAY TUESDAY WEDNESDAY THURSDAY FRIDAY 09:00 09:50 COM 171 Economics 10:00 10:50 COM 133 Political Science 11:00 11:50 COM

Detaylı

ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange

ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange Alan kodu Field code Derece Degree Yükseköğretim Kurumu Higher Education Institution Toplam Total Kod Code Ad Field Name Ön Lisans Associate Degree Lisans Bachelor

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fitnat CİMŞİT 2. Doğum Tarihi: 15.04.1975 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fitnat CİMŞİT 2. Doğum Tarihi: 15.04.1975 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fitnat CİMŞİT 2. Doğum Tarihi: 15.04.1975 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Karadeniz Teknik Üniversitesi 1997 Y.Lisans Mimarlık-Mimari

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Eskişehir Meslek Yüksek Okulu

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Eskişehir Meslek Yüksek Okulu MAKİNE PROGRAMI 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 241311001 Türk Dili I 2 0 0 2 241011001 AİİT- I 2 0 2 2 241311003 İngilizce I 2 0 0 2 241311004 Matematik I 3 0 3 3 241311014 Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

PLANLAMA STÜDYOSU II. Önerilen kaynaklar: Araştırma yapılması önerilen web sayfaları: Yrd.Doç.Dr.Işıl Kaymaz DERSTE KULLANILACAK KAYNAKLAR

PLANLAMA STÜDYOSU II. Önerilen kaynaklar: Araştırma yapılması önerilen web sayfaları: Yrd.Doç.Dr.Işıl Kaymaz DERSTE KULLANILACAK KAYNAKLAR Yrd.Doç.Dr.Işıl Kaymaz PLANLAMA STÜDYOSU II DERSTE KULLANILACAK KAYNAKLAR Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü nde 7. Yarıyılda verilmekte olan Planlama Stüdyosu II dersi kapsamında;

Detaylı

SÜRE DURATI ON KONTENJ AN QUOTAS

SÜRE DURATI ON KONTENJ AN QUOTAS AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ AFYON KOCATEPE UNIVERSITY (AFYONKARAHISAR) FACULTY OF EDUCATION SÜRE DURATI ON BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Computer

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) 1.SINIF /1.YARIYIL* 1 COM101 COMPUTER PROGRAMMING I - - 4 2 6 5 9 2 COM113 INTRODUCTION TO COMPUTER SCIENCE - - 3 0 3 3 5 3 PHY0101 PHYSICS I - - 3 0 3

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ, ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI I. SINIF

ORMAN FAKÜLTESİ, ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI I. SINIF I. SINIF 01. Yarıyıl Dersleri 02. Yarıyıl Dersleri AIT181 Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 AIT182 Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I 2 0 2 2 TUR182 Türk Dili II

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ & REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ & REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ & REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ GÖRSEL İLETİŞİM VE TASARIM BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ MEZUNİYET KREDİSİ :131 REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ MEZUNİYET KREDİSİ:131

Detaylı

Bankacılık & Finans / Banking & Finance. Uluslararası İlişkiler / International Relations. Bankacılık & Finans / Banking & Finance

Bankacılık & Finans / Banking & Finance. Uluslararası İlişkiler / International Relations. Bankacılık & Finans / Banking & Finance Sayı / Number Üniversite / University Fakülte / Faculty Bölüm / Department Ülke / Country Lisans Kontenjan / BA Qoata Doktora Kontenjan / Phd Qoata Yüksek Lisans Kontenjan / MA Qoata Öğretim Elemanı Hareketliliği

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2016 2017EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL D. KODU DERSİN ADI T+U+L KREDİ ÖNŞART AKTS 3503151 Planlama Stüdyosu 1 4+4+0

Detaylı

ÇİN (ŞANGHAY) EĞİTİM SİSTEMİ

ÇİN (ŞANGHAY) EĞİTİM SİSTEMİ İÇİNDEKİLER ÇİN (ŞANGHAY) EĞİTİM SİSTEMİ Ayşen Bakioğlu & Mehmet Özcan...1 Genel Durum...1 Çin Eğitim Sistemine Giriş...4 Eğitim Yönetimi...5 Eğitim Sistemine Yön Veren Temel İlkeler...6 Öğretim Programı...9

Detaylı

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır.

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. HUKUK EKDALI (Aşağıdaki derslerden 4/5 adet) LAW250 Main Concepts of Turkish Law/IR 263 Fundamental

Detaylı

GALATASARAY UNIVERSITY Communication Faculty Autumn Semester First Year

GALATASARAY UNIVERSITY Communication Faculty Autumn Semester First Year GALATASARAY UNIVERSITY Faculty 2018-2019 Autumn Semester First Year DAY/HOUR MONDAY TUESDAY WEDNESDAY THURSDAY FRIDAY 09:00 09:50 COM 135 Basic Design COM 105 Atatürk s Principles & History of Turkish

Detaylı

Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı İlkeleri

Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı İlkeleri Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı İlkeleri TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Tezli yüksek lisans programında öğrencinin 60 ECTS kredilik Lisansüstü ders alması ve 60 ECTS kredilik tez çalışması

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi 1997-2001 ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Serhan GÖKÇAY 2. Doğum Tarihi : 23.05.1979 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Hidrodinamik, Gemi Model İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

2013-2014 YAZ ÖĞRETİMİNDE AÇILABİLECEK DERSLER

2013-2014 YAZ ÖĞRETİMİNDE AÇILABİLECEK DERSLER FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Matematik-Bilgisayar 2013-2014 YAZ ÖĞRETİMİNDE AÇILABİLECEK DERSLER MCS 102 01 Mathematics for International Trade II 4 0 4 Dr. Nurgül GÖKGÖZ KÜÇÜKSAKALLI (Part-Time) MCS 108 01

Detaylı

COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS

COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS Department : Computer Engineering 152111001 CALCULUS I 3 2 4 5 152111005 PHYSICS I 3 0 3 3 152111006 PHYSICS I LAB 0 2 1 2 152111007 CHEMISTRY 3 0 3 3 152111008

Detaylı

Kredisi. Dersin Sorumlusu (Course Code) (Credit)

Kredisi. Dersin Sorumlusu (Course Code) (Credit) MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (Mechanical Engineering) ME 502 Advanced Numerical Methods for Engineers Yrd.Doç.Dr.Ender YILDIRIM ME 506 Advanced Heat Transfer Prof.Dr. Nevzat ONUR and Applications

Detaylı

TABLO-3 Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları Süre Duration

TABLO-3 Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları Süre Duration TABLO-3 Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları Duration Adalet Meslek Yüksekokulu Vocational School of Justice KONTENJANLARI Adalet Justice 2 5 Adalet (İÖ) Justice

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2011 2012 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2011 2012 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2011 2012 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem (Güz) 25 saat 2. Dönem (Bahar) 26 saat Kodu Ders T U K AKTS Kodu Ders T U K AKTS

Detaylı

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır.

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. HUKUK EKDALI (Aşağıdaki derslerden 4/5 adet) LAW250 Main Concepts of Turkish Law/IR 263 Fundamental

Detaylı

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA YAPILARI EDUCATION AND RESEARCH CENTERS. Üniversite Yerleşkeleri Ar-Ge Yapıları ve Enstitüler Okullar

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA YAPILARI EDUCATION AND RESEARCH CENTERS. Üniversite Yerleşkeleri Ar-Ge Yapıları ve Enstitüler Okullar Üniversite leşkeleri Ar-Ge Yapıları ve Enstitüler Okullar EĞİTİM VE ARAŞTIRMA YAPILARI EDUCATION AND RESEARCH CENTERS University Campuses Research Institutes Schools 47 EĞİTİM ve ARAŞTIRMA YAPILARI REFERANS

Detaylı

PEYZAJ MĠMARLIĞINDA BĠLĠMSEL SUNU Z PYM5002 PLANLAMASI VE DEĞERLENDĠRME YÖNTEMLERĠ

PEYZAJ MĠMARLIĞINDA BĠLĠMSEL SUNU Z PYM5002 PLANLAMASI VE DEĞERLENDĠRME YÖNTEMLERĠ TEZ AġAMASI DERS AġAMASI FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI DERS PLANLARI ANABĠLĠM DALI PEYZAJ MĠMARLIĞI BĠLĠM DALI / PROGRAMI Yüksek Lisans Programı I. YARIYIL / GÜZ II. YARIYIL / BAHAR

Detaylı

AKUS-2017 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ

AKUS-2017 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ AKUS-2017 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ LİSANS PROGRAMLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota 1. Yerleştirme 2. Yerleştirme En Küçük Puan En Büyük Puan En

Detaylı

2. YARIYIL / SEMESTER 2

2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

TÜRKÇE KİTAP İSİMLERİ İNGİLİZCE KİTAP İSİMLERİ

TÜRKÇE KİTAP İSİMLERİ İNGİLİZCE KİTAP İSİMLERİ KİTAP İSİMLERİ VE TEMEL ALANLAR Eğitim Bilimleri İlahiyat Spor Bilimleri Fen Bilimleri Mimarlık Planlama ve Tasarım Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Filoloji Mühendislik Güzel Sanatlar Sosyal, Beşeri ve İdari

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ DERGİSİ. Yılda iki kez yayınlanan hakemli bir dergidir.

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ DERGİSİ. Yılda iki kez yayınlanan hakemli bir dergidir. ISSN : 2147-6683 HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ DERGİSİ Yılda iki kez yayınlanan hakemli bir dergidir. ARTiUM (ISSN : 2147-6683),, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi'nin

Detaylı

TABLO 17. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASINA GÖRE LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI,

TABLO 17. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASINA GÖRE LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI, TOPLAM TOTAL BEŞERİ BİLİMLER VE SANAT HUMANITIES & ARTS BEŞERİ BİLİMLER HUMANITIES ANADİL MOTHER TONGUE DİN RELIGION FELSEFE VE ETİK PHILOSOPHY & ETHICS TARİH VE ARKEOLOJİ HISTORY & ARCHAEOLOGY YABANCI

Detaylı

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Ahmet BENLİAY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Cinsiyetiniz Kadın 28 68,3 Erkek 13 31,7 Üniversiteniz Adet Yüzde

Detaylı