DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞI ŞEMALARI (DİYAGRAM) 2017

2 İş Akış Şeması Listesi SÜREÇ NO ŞEMA (DİYAGRAM) ADI 1 DOĞRUDAN TEMİN (MAL/MALZEME ALIMI) İŞ AKIŞ ŞEMASI 2 DOĞRUDAN TEMİN (HİZMET ALIMI) İŞ AKIŞ ŞEMASI 3 EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI 4 BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI 5 EK BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI 6 ÖDENEK AKTARIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI 7 SATINALMA EVRAKLARININ KONTROLÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI 8 KATKI PAYI, EK ÖDEME EVRAKLARININ KONTROLÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI 9 YOLLUK ÖDEME EVRAKLARININ KONTROLÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI 10 PERSONELE DAYALI HİZMET ALIMI EVRAKLARININ KONTROLÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI 11 PERSONELE DAYALI HİZMET ALIMI EVRAKLARININ HAZIRLANMASI İŞ AKIŞ ŞEMASI 12 YOLLUK VE GÖREVLENDİRME EVRAKLARININ HAZIRLANMASI İŞ AKIŞ ŞEMASI 13 BİRİMLERİN ALACAKLARININ KONTROLÜ İŞ AKIŞ ŞEMASI 14 AÇIK İHALE USÜLÜ İLE PERSONELE DAYALI HİZMET ALIMI İHALESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 15 AYLIK VERGİLERİN HAZIRLANMASI VE MAHSUP EDİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 16 MALİ AKADEMİK TAKVİM HAZIRLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI 17 FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI

3 18 PERSONEL MAAŞI HAZIRLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI 19 PERSONEL SGK PRİMİ HAZIRLAMA İŞ AKIŞ ŞEMASI 20 EK ÖDEME USUL ESASLARININ BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 21 GÖREVLENDİRME VE KOMİSYON ÜYELERİNİN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 22 YETKİLENDİRME ÜYELERİNİN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 23 HARCAMA YETKİLİLERİNİN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

4 Doğrudan Temin Süreci (Mal/Malzeme Alımları) İş Akış Şeması Gelen Mal/Malzeme Alımı İstem Yazısı Yazılar elektronik ortamda Döner Sermaye İşletme Birimine ulaşır veya birim kendi ihtiyacı için alım yapabilir. Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Piyasa Fiyat Araştırma Görevlileri Mal/Malzeme Alımı için Onay Alımı Mal/Malzeme Alımı için Piyasa Fiyat Araştırması Yapılması Alınan istem yazıları kaynak alınarak birim evrak sorumluları tarafından onay belgesi hazırlanır. Hazırlanan onay belgesi gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. Harcama Yetkilisinden ilgili alım için onay belgesi alındıktan sonra ilgili kalemler için sözlü veya yazılı olarak teklifler alınır ve piyasa fiyat araştırma tutanağına girilir. Hazırlanan tutanak döner sermaye işletme biriminin piyasa fiyat araştırma görevlileri tarafından imzalanır. Gerçekleştirme Görevlisi Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi Muayene Kabul Komisyon Görevlileri Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Makul Bulunan Teklifi Belirleme ve Firmayla İletişime Geçme Firmanın Malı/Malzemeyi Teslim Etmesi ve Kurumun Teslim Alması Tutanak ve/veya Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Ödeme Emri Düzenleme Piyasa fiyat araştırması sonucunda uygun bulunan fiyat ve firma belirlenir ve firmayla iletişime geçilir. Piyasa Fiyat Araştırması sonucu uygun bulunan firma malı kuruma getirir. Taşınır kayıt kontrol yetkilisi veya Gerçekleştirme Görevlisi tarafından teslim alınır. tarafından tutanak ve/veya taşınır işlem fişi hazırlanır. Hazırlanan tutanak ve/veya taşınır işlem fişi taşınır kayıt kontrol yetkilisi, gerçekleştirme görevlisi ve muayene kabul komisyon görevlileri tarafından imzalanır. Döner Sermaye İşletme biriminin birim evrak sorumluları veya gerçekleştirme görevlisi tarafından (dmiste veri giriş yetkisi olan personel) DMİS (Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi) programında ilgili muhasebe hesap kodları kullanılarak ödeme emri düzenlenir. Hazırlanan evrak birimin gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. Ödeme emri 4 adet diğer nüshalar 2 Teslim Tutanağı Hazırlama ve Evrakları Ayırma adet düzenlenir. 1 adet nüsha muhasebe birimine verilir, 1 adet nüsha ise söz konusu alım işletme

5 birimine ait ise döner sermaye işletme biriminde dosyalanır. Muhasebe birimine teslim edilecek olan evrak tutanak hazırlanıp imzalanarak verilir. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Döner Sermaye İşletme biriminde kalan nüsha dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

6 Doğrudan Temin Süreci (Hizmet Alımı) İş Akış Şeması Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Piyasa Fiyat Araştırma Görevlileri Gelen Hizmet Alımı İstem Yazısı Hizmet Alımı için Onay Alımı Hizmet Alımı için Piyasa Fiyat Araştırması Yapılması Yazılar elektronik ortamda Döner Sermaye İşletme Birimine ulaşır veya birim kendi ihtiyacı için alım yapabilir. Alınan istem yazıları kaynak alınarak birim evrak sorumluları tarafından onay belgesi hazırlanır. Hazırlanan onay belgesi gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. Harcama Yetkilisinden ilgili alım için onay belgesi alındıktan sonra ilgili kalemler için sözlü veya yazılı olarak teklifler alınır ve piyasa fiyat araştırma tutanağına girilir. Hazırlanan tutanak döner sermaye işletme biriminin piyasa fiyat araştırma görevlileri tarafından imzalanır. Makul bulunan teklif belirleme ve firmayla iletişime geçme Piyasa fiyat araştırması sonucunda uygun bulunan fiyat ve firma belirlenir ve firmayla iletişime geçilir. Gerçekleştirme Görevlisi Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi Muayene Kabul Komisyon Görevlileri Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Firmanın Hizmeti Teslim Etmesi ve Kurumun Teslim Alması Muayene Kabul Komisyon Tutanağı Düzenleme Ödeme Emri Düzenleme Teslim Tutanağı Hazırlama ve evrakları ayırma Piyasa Fiyat Araştırması sonucu uygun bulunan firma mal veya hizmeti kuruma getirir. Gerçekleştirme Görevlisi tarafından teslim alınır. tarafından tutanak hazırlanır. Hazırlanan tutanak muayene kabul komisyon görevlileri tarafından imzalanır. Döner Sermaye İşletme biriminin birim evrak sorumluları veya gerçekleştirme görevlisi tarafından (dmiste veri giriş yetkisi olan personel) DMİS (Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi) programında ilgili muhasebe hesap kodları kullanılarak ödeme emri düzenlenir. Hazırlanan evrak birimin gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. Ödeme emri 4 adet diğer nüshalar 2 adet düzenlenir. 1 adet nüsha muhasebe birimine verilir, 1 adet nüsha ise söz konusu alım işletme birimine ait ise döner sermaye işletme biriminde dosyalanır.

7 Muhasebe birimine teslim edilecek olan evrak tutanak hazırlanıp imzalanarak verilir. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Döner Sermaye İşletme biriminde kalan nüsha dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

8 Evrak İş Akışı Gelen Evrak Yazılar elektronik ortamda döner sermaye işletme birimine ulaşır. Gelen Evrak ve ekleri tamam Hayır Evrak ve eklerin uygunluğu kontrol edilir. Evet Evrak İade İşlemi Evrak ve ekleri tamamlanmak üzere uygunsuzluk formuyla iade edilir. (Karar:Döner Sermaye İşletme Müdürü) (Kayıt:Birim Evrak Sorumlusu) Evrak ile ilgili işlem yapılacak mı? Hayır Evrakla ilgili işlem yapılıp yapılmayacağına karar verilir ve Evrak kaydedilir. Evet İşlem sonuçlandırılır. İşlem yapılmayacaksa evrak dosyaya kaldırılır ve işlem sonuçlandırılır. Evrakın yönlendirilmesi İşlem yapılacaksa evrak birim evrak sorumlularına sevk edilir. Evrak İşlem Süreci Birim evrak sorumluları tarafından evrak belirtilen şekilde işlemden geçer. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Birim evrak sorumluları tarafından evrak ile ilgili işlem sonuçlanır ve arşive alınarak süreç sonuçlandırılır.

9 Bütçe Hazırlama İş Akışı Bütçe Çağrısı Ekim ayında Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından bütçe çağrısı yapılır. Bütçe Çağrısı Üzerine Birimlerin Bütçe Tekliflerini Hazırlaması Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan bütçe çağrısı üzerine birimler tarafından bütçe teklifleri hazırlanır. Hazırlanan Tekliflerin Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne Gönderilmesi Birimler tarafından hazırlanan bütçe teklif ve tasarıları Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne gönderilir. Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu Üniversite Yönetim Kurulu Bütçe Hazırlık Süreci Bütçe Tasarısının Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna Sunulması Bütçe Tasarısının Üniversite Yönetim Kuruluna Sunulması Süreç, Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür. Bütçe teklifleri ve bütçe gerçekleşmeleri dikkate alınarak İşletme Müdürlüğü ve Saymanlık Müdürlüğünce hazırlanan bütçe tasarısı, Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna sunulur. Hazırlanan bütçe tasarısı Üniversite Yönetim Kuruluna sunulur. Rektör Bütçe Tasarısının Rektörün Onayına Sunulması Bütçe Tasarısı Rektörün Onayına Sunulur. Üniversite Yönetim Kurulu Rektör Bütçenin Yürürlüğe Girmesi Bütçe, Üniversite Yönetim Kurulunca kabul edilmesi ve rektörün onaylamasıyla yürürlüğe girer. Onaylanan ve Yürürlüğe Giren Bütçenin Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne Bağlı Birimlere ve Saymanlık Müdürlüğüne Bildirilmesi ve Sürecin Sona Ermesi Yürürlüğe giren bütçe döner sermaye işletme müdürlüğüne bağlı birimlere ve saymanlık müdürlüğüne bildirilir ve süreç sona erer.

10 Ek Bütçe Hazırlama İş Akışı Ödenek Yetersizliğinin Ortaya Çıkması Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Personeli veya ödeneği yetersiz kalan birimin personeli tarafından ödenek yetersizliği tespit edilir. Ek Bütçe Tasarısı Hazırlama Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü tarafından Ek Bütçe Tasarısı hazırlanır. Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu Hazırlanan Ek Bütçe Tasarısının Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna Sunulması Hazırlanan Ek Bütçe tasarısı Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna sunulur. Rektör Ek Bütçe için Rektör Oluru Alınması Hazırlanan Ek Bütçe tasarısı için Rektörden olur (onay) alınır. Rektör Ek Bütçenin Yürürlüğe Girmesi Ek Bütçe için Rektörden olur alındıktan sonra Ek Bütçe yürürlüğe girer. Onaylanan ve Yürürlüğe Giren Bütçenin Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne Bağlı Birimlere Bildirilmesi ve Sürecin Sona Ermesi Yürürlüğe giren ek bütçe, ek bütçesi yapılan ilgili birime bildirilir ve süreç sona erer.

11 Ödenek Aktarma İş Akışı Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu Bütçe Kalemlerinde Ödenek Yetersizliğinin Ortaya Çıkması Kalemler Arasında Ödenek Aktarımı Hazırlanan Ödenek Aktarımı Tasarısının Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna Sunulması Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Personeli veya bütçe kalemlerinde ödeneği yetersiz kalan birimin personeli tarafından ödenek yetersizliği tespit edilir. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü tarafından ilgili birimin ödenek kalmayan kalemleri ile ödeneği fazla olan kalemleri arasında ödenek aktarılır. Hazırlanan Ödenek Aktarımı tasarısı Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna sunulur. Rektör Ödenek Aktarımı için Rektör Oluru Alınması Hazırlanan Ödenek Aktarımı tasarısı için Rektörden olur (onay) alınır. Rektör Ödenek Aktarımının Yürürlüğe Girmesi Ek Bütçe için Rektörden olur alındıktan sonra Ek Bütçe yürürlüğe girer. Onaylanan ve Yürürlüğe Giren Ödenek Aktarımının Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne Bildirilmesi ve Sürecin Sona Ermesi Yürürlüğe giren Ödenek Aktarımı, Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne Bildirilir ve süreç sona erer.

12 Satın alma Evraklarının Kontrolü İş Akışı Gelen Satın Alma Evrakları Birimlerin mal ve hizmet satın alma evraklarını döner sermaye işletme birimine getirip birim evrak sorumlusuna teslim eder. Gelen Evrak ve ekleri tamam mı? Hayır Birim Evrak Sorumlusu tarafından evrak ve eklerin uygunluğu kontrol edilir. Evet Evrak İade İşlemi Evrak ve eklerindeki eksiklikler ilgili kişilere izah edilerek tamamlanmak üzere uygunsuzluk formuyla iade edilir. Birim Evrak Sorumlusu Evrak ve eklerinin bütün unsurları tamam mı? Hayır Satınalma ile ilgili evrakların bütün unsurları tekrar tam olarak kontrol edilir. Evet İşlem sonuçlandırılır. Ödeme emri 3 adet, diğer nüshalar 1 adettir. Evrakın Teslimi Teslim tutanağı yapılarak satın alma evrakları muhasebe birimine teslim edilir. Teslim ve Süreç Sonu Evrakın teslimi ile süreç sonlandırılır.

13 Katkı Payı, Ek Ödeme Evraklarının Kontrolü İş Akışı Gelen Katkı Payı, Ek Ödeme Evrakları Birimler katkı payı ve ek ödeme evraklarını döner sermaye işletme birimine getirip birim evrak sorumlusuna teslim eder. Gelen Evrak ve ekleri tamam mı? Hayır Birim Evrak Sorumlusu tarafından evrak ve eklerin uygunluğu kontrol edilir. Evet Evrak İade İşlemi Evrak ve eklerindeki eksiklikler ilgili kişilere izah edilerek tamamlanmak üzere uygunsuzluk formuyla iade edilir. Birim Evrak Sorumlusu Evrak ve eklerinin bütün unsurları tamam mı? Katkı Payı ve Ek Ödeme ile ilgili evrakların bütün unsurları tekrar tam olarak kontrol edilir. Hayır Evet İşlem sonuçlandırılır. Evraklar iki nüsha olarak ayrılır. Bir nüsha işletme biriminde kalır ve bir adet nüsha ise muhasebe birimine teslim edilir. Evrakın Teslimi Teslim tutanağı yapılarak katkı payı ve ek ödeme evraklarının bir nüshası muhasebe birimine teslim edilir. Evrak İşlem Süreci İşletme birimine kalan evrak ise tarih sırasına konur. Ek Ödeme ve Katkı Payı evrakı eki olan bordroda yer alan kişilerin bilgileri sisteme kaydedilir. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Evrak arşivlenmek üzere dosyaya kaldırılır.

14 Yolluk Ödeme Evraklarının Kontrolü İş Akışı Gelen Yolluk Ödeme Evrakları Birimler yolluk ödeme evraklarını döner sermaye işletme birimine getirip birim evrak sorumlusuna teslim eder. Gelen Evrak ve ekleri tamam mı? Birim Evrak Sorumlusu tarafından evrak ve eklerin uygunluğu kontrol edilir. Hayır Evet Evrak İade İşlemi Evrak ve eklerindeki eksiklikler ilgili kişilere izah edilerek tamamlanmak üzere uygunsuzluk formuyla iade edilir. Birim Evrak Sorumlusu Evrak ve eklerinin bütün unsurları tamam mı? Hayır Yolluk Ödeme ile ilgili evrakların bütün unsurları tekrar tam olarak kontrol edilir. Evet İşlem sonuçlandırılır. Ödeme emri 3 nüsha diğer ekler 1 er nüshadır. Bu nüshalar muhasebe birimine teslim edilir. Evrakın Teslimi Teslim tutanağı yapılarak yolluk ödeme evrakları muhasebe birimine teslim edilir. Teslim ve Süreç Sonu Evrakın teslimi ile süreç tamamlanır.

15 Personele Dayalı Hizmet Alımı Evraklarının Kontrolü İş Akışı Gelen Personele Dayalı Hizmet Alımı Evrakları Birimler, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün yapmış olduğu personele dayalı hizmet alım ihalesi sonucu istihdam ettikleri personelin dosyalarını hazırlayıp işletme birim evrak sorumlularına teslim eder. Gelen Evrak ve ekleri tamam mı? Hayır Birim Evrak Sorumlusu tarafından evrak ve eklerin uygunluğu kontrol edilir. Evet Evrak İade İşlemi Evrak ve eklerindeki eksiklikler ilgili kişilere izah edilerek tamamlanmak üzere uygunsuzluk formuyla iade edilir. Evrak ve eklerinin bütün unsurları tamam mı? Hayır Personele dayalı hizmet alımı ile ilgili evrakların bütün unsurları (damga vergisi, tevkifat vb.) tekrar tam olarak kontrol edilir. Evet İşlem sonuçlandırılır. Evraklar iki nüsha olarak ayrılır. Bir nüsha işletme biriminde kalır ve bir adet nüsha ise muhasebe birimine teslim edilir. Evrakın Teslimi Teslim tutanağı yapılarak personele dayalı hizmet alımı evraklarının bir nüshası muhasebe birimine teslim edilir. Evrak İşlem Süreci İşletme birimine kalan evrak ise tarih sırasına konur. Personele dayalı hizmet alımı evrakı eki olan bordroda yer alan kişilerin bilgileri sisteme kaydedilir. İşletme birimine ayrılan evrak Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu arşivlenmek üzere dosyaya kaldırılır ve süreç sonlandırılır.

16 Personele Dayalı Hizmet Alımı Evraklarının Hazırlanması İş Akışı Bordro, Fatura ve SGK Evraklarının İşletme Birimine Gelmesi Şirket tarafından kesilen fatura, bordro ve SGK evrakları döner sermaye işletme biriminin birim evrak sorumlularına teslim edilir. Puantaj Hazırlama Döner Sermaye İşletme biriminin birim evrak sorumluları tarafından kesilen bordro göz önüne alınarak puantaj hazırlanır. Muayene Kabul Teklif Belgesi Hazırlama Muayene Kabul Tutanağı Hazırlama Döner Sermaye İşletme biriminin birim evrak sorumluları tarafından yapılan hizmet için muayene kabul teklif belgesi hazırlanır. Döner Sermaye İşletme biriminin birim evrak sorumluları tarafından yapılan hizmet için muayene kabul tutanağı hazırlanır. Hakediş Raporu (Belgesi ) Hazırlama Döner Sermaye İşletme biriminin birim evrak sorumluları tarafından yapılan hizmet için hakediş belgesi hazırlanır. İnsan Kaynakları Birimi Muayene Kabul Komisyon Görevlileri Kontrol Teşkilatı Gerçekleştirme Görevlisi Harcama yetkilisi DMIS Programından Ödeme Emri Belgesi Hazırlama Belgelerin İmzaya Sunulması Muhasebe Birimine Teslim Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu DMIS Programında veri giriş yetkisi olan birim evrak sorumlusu tarafından ödeme emri belgesi hazırlanır. Hazırlanan bütün evraklar insan kaynakları birimi, muayene kabul komisyon görevlileri, kontrol teşkilatı, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. İmzalanan belgelerin bir nüshası imza karşılığı tutanakla muhasebe birimine teslim edilir. Döner Sermaye İşletme biriminde kalan nüsha dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

17 Yolluk ve Görevlendirme Evraklarının Hazırlanması İş Akışı Harcama Yetkilisi Gelen Eğitim veya Görevlendirme Harcama Yetkilisinden İzin Onay Alımı Yazılar elektronik ortamda Döner Sermaye İşletme Birimine ulaşır. Alınan istem yazıları birimin harcama yetkilisine sevkedilir. Onay (İzin) alındıktan sonra evrak hazırlanmasına geçilir. Harcama Yetkilisi Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi İlgili Yere Göreve Gidileceği ve İzinli Sayılmasına Dair Bilgi Yazısı Yazılması Harcama Talimatı Hazırlanması ve İmzaya Sunulması DMİS Programında Muhasebe İşlem Fişi Hazırlanması ve İmzaya Sunulması Avans Evraklarının Muhasebe Servisine Teslim Edilmesi Harcama Yetkilisinden ilgili onay ve izin alındıktan sonra eğitim verilecek olan ilgili tarih aralığı için, eğitime gidecek olan kişiler nerede görevli ise o birime tarih aralığı için eğitime gideceği ve o tarih aralığında izinli sayılması gerektiği bildirilir. Harcama Yetkilisinden izin alındıktan sonra eğitim zamanı yapılacak olan harcamalarda kullanılmak üzere gidecek kişilere avans verilmesi için harcama talimatı düzenlenir. Belge, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. DMIS programında veri giriş yetkisine sahip olan birim evrak sorumlusu tarafından muhasebe işlem fişi hazırlanır. Hazırlanan evrak gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. Avans evrakları iki nüsha halinde hazırlanır. Bir nüsha işletme biriminde kalır. Diğer nüsha ise tutanak hazırlanarak ekleriyle birlikte muhasebe servisine teslim edilir. Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Eğitim Sonrası Avans Kapama İşlemlerine Başlama Yolluk Bildirimi Evrağı Hazırlama ve İmzaya Sunulması DMIS Programında Ödeme Emri Belgesi Düzenleme ve İmzaya Sunulması Eğitimden dönen kişilerden fatura vb. evraklar teslim alınır. Eğitime giden kişiler için yolluk bildirimi hazırlanır. Bildirimde eğitim sırasında yapılan harcamalara dair beyanlar yer alır. Daha sonra hazırlanan belgeler imzaya sunulur. Eğitim için önceden verilen avansı kapamak için yolluk bildirim evrağı baz alınarak veri giriş yetkisine sahip olan birim evrak sorumlusu tarafından ödeme emri belgesi düzenlenir.

18 Hazırlanan belge gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. Evrakların Muhasebe Birimine Teslimi Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Birim evrak sorumlusu tarafından hazırlanan ve ilgili kişiler tarafından imzalanan evrak ekleriyle birlikte tutanak hazırlanarak imza karşılığı teslim edilir. Döner Sermaye İşletme biriminde kalan nüsha dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

19 Birimlerin Alacaklarının Kontrolü İş Akışı Gelir Kontrolü Yetkilisi Gelir Kontrolü Yetkilisi Alacak Doğduğu Anda Tespitinin Yapılması İlgili Hesapların Dökümünün Alınması Birim tarafından kesilen faturalar sisteme yüklenip muhasebe servisi onay verince alacak doğmuş sayılır. Onay verilip sisteme yüklenince alacak takibi başlar. Alacaklarla ilgili (127,128 ) hesaplarının DMIS programı üzerinden dökümü alınır. Gelir Kontrolü Yetkilisi Birimin Muhasebe Yetkilisi Gelir Kontrolü Yetkilisi İlgili Birimin Muhasebe Yetkilisi ile İrtibat Kurulması Birimin Uyarılması Alacağın tespiti sonrası tahsilat zamanı uzun sürmüşse birimin muhasebe yetkilisi ile irtibata geçilir. Muhasebe Yetkilisi ile irtibat kurulmasına rağmen alacak hala tahsil edilmemiş ise yetkili uyarılır. Gelir Kontrolü Yetkilisi Sürecin Sonu Hesabın tekrar dökümü alınır. Alacak tahsil edildikten sonra süreç sona erer.

20 Açık İhale Usulüne Göre Personele Dayalı Hizmet İhalesi Yapımı İş Akışı İhtiyacın Ortaya Çıkması Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve bağlı birimlerde personel ihtiyacının ortaya çıkması ile süreç başlar. İhtiyaç Miktarının Tespit Edilmesi İhtiyacın doğduğu birimlerde birim evrak sorumluları tarafından hangi birimde ne kadar ihtiyaç olduğu tespit edilir. Rektör Personel İstihdam Edecek Birimlerin Harcama Yetkilileri Rektörden Olur Alınması Teknik Şartname Hazırlanması ve İmzaya Sunulması Miktar tespit edildikten sonra kurumun en üst harcama yetkilisi olan rektörden olur alınır. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü birim evrak sorumluları tarafından ihalenin teknik şartnamesi hazırlanır ve imzaya sunulur. Piyasa Fiyat Araştırma Görevlileri İhalenin Unsurları ile ilgili Yaklaşık Maliyet Hesabının Yapılması ve İmzaya Sunulması İhale ile ilgili bütün unsurların yaklaşık maliyeti tek tek yaklaşık maliyeti hesaplanır ve imzaya sunulur. İhale Yetkilisi Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi İhale İçin Onay Alınması ve İmzaya Sunulması İlan için Kamu İhale Kurumuna Avans Çıkılması Verilerin EKAP Platformuna yüklenmesi ve İhale Kayıt Numarası Alınması Yaklaşık maliyet cetveli hazırlanan ihale için ihale yetkilisinden onay alınır. İhalenin ilanı için DMIS programından muhasebe işlem fişi kesip muhasebe servisine verilerek avans çıkılır. İşletme biriminin birim evrak sorumluları tarafından hazırlanan veriler EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) a yüklenir ve İhale kayıt numarası alınır. İhale Yetkilisi İhale Komisyonunun Oluşturulması ve Komisyon için İhale Yetkilisinden Olur Alınması Veriler yüklendikten sonra ihale komisyonu oluşturulur ve komisyon için ihale yetkilisinden olur (onay) alınır. Komisyon Üyelerine İhale Tarih ve Saati Konusunda Bilgilendirme Yazısı Yazılması Komisyon Üyelerine ihale tarih ve saati için bilgilendirme yazısı yazılır. Yüklenen verilerde değişiklik varsa zeyilname düzenleme ve firmalara bildirme EKAP a yüklenen verilerde ihale tarihine kadar değişiklik olması durumunda zeyilname düzenlenerek firmalara bilgi verilir.

21 Valiliğe İhale İle İlgili Bilgilendirme Yazısı Yazılması Yapılacak olan ihale için Konya Valiliği ne bilgilendirme yazısı yazılır. İhale Komisyonu İhalenin Gerçekleştirilmesi Belirlenen tarih ve saatte ihale kanuna uygun bir şekilde gerçekleştirilir. İhale Komisyonu İhale Yetkilisi İhaleyi Kazanan Firma İhale Komisyon Kararının İmzaya Sunulması Firmalara Bildirilmesi Sözleşme İmzalanması Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu İhale gerçekleştikten sonra komisyonun verdiği karar imzaya sunulur. Daha sonra komisyon kararı ilgili firmalara bildirilir. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanır. Sözleşme imzalandıktan sonra sözleşmenin asıl sureti Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünde arşivlenir, ve süreç sonlanır.

22 Açık İhale Usulüne Göre Personele Dayalı Hizmet İhalesi Yapımı İş Akışı İlgili Ayın Hesaplarının Kapanması ve KESİN MİZAN Alınması Vergileri hesaplanacak ayın bütün hesapları kapanır ve kesin mizan alınır. Bütün Birimler için Ayrı Ayrı YARDIMCI MİZANLARIN Alınması Mizan kesinleştikten sonra bütün birimler için ayrı ayrı yardımcı mizanlar alınır. Birimler için Tek Tek Tevkifat Dökümlerinin Çıkarılması DMIS Programı kullanılarak ilgili ay için bütün birimlerin tek tek tevkifat dökümleri çıkarılır. Birimlerin Tek Tek 191 ve 391 KDV Dökümlerinin Çıkarılması DMIS Programı kullanılarak ilgili ay için bütün birimlerin tek tek 191 (1,8,18) ve 391 (1,8,18) hesaplarının dökümü çıkarılır. Birimler için Tek Tek Tevkifat Kesen Firmaların Tespiti Tevkifat dökümleri göz önüne alınarak ilgili birim için hangi firmaların tevkifat kestiği tespit edilir. Alınan Dökümlerle KESİN MİZAN 360 hesabının tutturulması Beyanname Hazırlanması Bütün birimler için alınan dökümler ile KESİN MİZANda yer alan 360 hesabının tutturulması gerekir. Hazırlanan vergi dökümleri göz önüne alınarak beyanname hazırlanır. Hazırlanan Bütün Verilerin Beyanname Düzenleme Programı (BDP) ile sisteme yüklenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Web Sayfasından Giriş Yapılarak Verilerin Tahakkuk Ettirilmesi Alınan dökümler ile KESİN MİZANDA yer alan 360 hesap bakiyesi tutturulduktan sonra veriler beyanname düzenleme programı ile sisteme yüklenir. Veriler sisteme yüklendikten sonra gelir idaresi başkanlığının web sitesinden giriş yapılarak tahakkuk işlemi gerçekleştirilir ve tahakkuk fişlerinin çıktısı alınır. Tahakkuk Fişlerinin Çıktı Alımı ve Muhasebe Birimi ve Bankaya Gönderilmesi Çıktısı alınan tahakkuk fişlerinin bir nüshası bankaya diğer nüshası ise ödenmesi amacıyla Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne gönderilir.

23 Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Döner Sermaye İşletme biriminde kalan nüsha dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

24 Mali Akademik Takvim Hazırlama İş Akışı Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü Yıl Sonu Hesaplarının Kapanması, Mizan ve Yardımcı Mizanların Alınması Bilgi Formunun (Form 1) Hazırlanması Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü tarafından bütün birimlerin hesapları yıl sonu kapatılır. Birim Evrak Sorumluları tarafından mizan ve yardımcı mizanlar alınır. tarafından bilgi formu 1 (form 1) hazırlanır. Evrak iki nüsha olarak hazırlanır. Harcama Yetkilisi Strateji Daire Başkanlığı Bilgi Formunun (Form 2) Hazırlanması A Cetvelinin (Form 3) Hazırlanması B Cetvelinin (Form 4) Hazırlanması Hazırlanan Formların İmzaya Sunulması Hazırlanan Formların Strateji Daire Başkanlığına Gönderilmesi Birim evrak sorumluları tarafından bilgi formu 2 (form 2) hazırlanır. Evrak iki nüsha olarak hazırlanır. tarafından akademik takvimin A cetveli (form 3) hazırlanır. Evrak iki nüsha olarak hazırlanır. tarafından akademik takvimin B cetveli (form 4) hazırlanır. Evrak iki nüsha olarak hazırlanır. tarafından imzalanan formlar Harcama Yetkilisi tarafından imzalanır. İki nüsha olarak hazırlanan formların bir nüshası Strateji Daire Başkanlığına Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden gönderilir. Diğer nüsha ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu arşivlenir, ve süreç sonlanır.

25 Faaliyet Raporu Hazırlama İş Akışı Bağlı Birimlerin Birim Evrak Sorumluları İlgili Mali Yılın Sonu İtibariyle Bağlı Birimlerden Bilgi Alınması Toplanan Verilerin Rapor Haline Getirilmesi ve Birimlerin Faaliyetlerinin Belirlenmesi tarafından Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden bağlı olan bütün birimlere veri talebi yazısı yazılır. Tıp ve Diş Hekimliği fakültesinden 10 aylık gerçekleşen gerçekleşen gelir ve giderler ile yapılan sunum(ameliyat vs.) sayıları, yatak sayısı vb. istatistiki bilgiler istenir. Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri dışındaki birimlerden ise sadece 10 aylık gerçekleşen gelir ve giderler istenir. tarafından toplanan veriler rapor haline getirilir. Birimlerin faaliyetleri belirlenir. Faaliyette Bulunan Birimler İçin Faaliyet Raporunun Hazırlanması Birim evrak sorumluları tarafından toplanan veriler ışığında Faaliyet Raporu hazırlanır. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Diğer nüsha ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

26 Personel Maaşı Hazırlama İş Akışı Bordro Programından Bordroların Alınması tarafından bordro programına giriş yapılarak ayrıntılı bordro ve diğer bordronun 2 şer adet çıktısı alınır. Bordro Programından Asgari Geçim İndirimine Ait Bordronun Alınması tarafından bordro programından asgari geçim indirimine ait bordro 2 nüsha olarak alınır. Personel İcmal Bordrosunun Hazırlanması Birim evrak sorumluları tarafından alınan bordrolar ışığında 2 nüsha personel icmal bordrosu hazırlanır. Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Personel Bildiriminin Hazırlanması DMIS Programında Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması Hazırlanan Belgelerin İmzaya Sunulması Evrakların Muhasebe Birimine Teslim Edilmesi Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu tarafından 3 nüsha olarak personel bildirimi hazırlanır. İki nüshası muhasebe birimine teslim edilir. DMIS veri giriş yetkisine sahip personel tarafından DMIS programında 4 nüsha ödeme emri belgesi hazırlanır. tarafından hazırlanan belgeler gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. tarafından hazırlanan evrakların bir nüshası tutanak karşılığında muhasebe birimine teslim edilir. Diğer nüsha ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

27 Personel SGK Primi Hazırlama İş Akışı Bordro Programından Kesenek Bildirim Dosyasını İndirme ve Bildirim Yapma SGK Web Sitesinden Bildirim Yapma Bildirge Numarası Alma tarafından bordro programına giriş yapılarak kesenek dosyası bilgisayara indirilir. tarafından SGK Web Sitesine giriş yapılarak kesenek bildirim bölümünden bildirim yapılır. tarafından kesenek bildiriminden sonra sistem tarafından bildirge numarası verilir. Web Sitesinden Aylık Kesenek Bildirimi Dökümü Alma Birim evrak sorumluları tarafından 2 nüsha halinde Kesenek Bildirimi dökümü alınır. tarafından 2 Web Sitesinden Kesenek Detay Bilgileri Dökümü Alma nüsha olacak şekilde Kesenek Detay Bilgileri dökümü alınır. Alınan Belgeler Işığında SGK Döküm Listesi Hazırlama tarafından SGK Döküm Listesi hazırlanır. Gerçekleştirme Görevlisi Harcama Yetkilisi Hazırlanan Belgelerin İmzaya Sunulması Muhasebe Birimine EBYS Üzerinden Üst Yazı Yazılması Muhasebe Birimine Evrakların Teslim Edilmesi hazırlanan bütün belgeler gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından imzalanır. tarafından EBYS Üzerinden Muhasebe birimine üst yazı yazılır. tarafından hazırlanan evrakların bir nüshası yazılan üst yazıya eklenerek muhasebe birimine teslim edilir. Diğer nüsha ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu arşivlenir, ve süreç sonlanır.

28 Ek Ödeme Usul Esaslarının Belirlenmesi İş Akışı Bağlı Olan Birimlere Yönetim Kurulu Kararı İçin Yazı Gönderilmesi Yönetim Kurulu Kararlarının İşletme Birimine Gönderilmesi İşletme Müdürlüğüne bağlı olan birimlere ek ödeme dağıtılıp dağıtılmayacağı, dağıtılacaksa yönetim kurulu kararı almaları için yazı gönderir. Bağlı olan birimlerin Birim Evrak Sorumluları, birimlerinin yönetim kurulu kararlarını işletme birimi birim evrak sorumlularına gönderir. Bütün Bağlı Olan Birimlerin Kararlarının Toplanması Bütün bağlı olan birimlerin yönetim kurulu kararları bir arada toplanır. Bütün Kararların Personel Daire Başkanlığına Gönderilmesi Toplanan bütün evraklar birim evrak sorumluları tarafından üst yazı ile personel daire başkanlığına gönderilir. Personel Daire Başkanlığı Birim Evrak Sorumlusu Personel Daire Başkanlığının Gönderilen Yönetim Kurulu Kararlarını Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna Sunması Personel Daire Başkanlığı, gönderilen yönetim kurulu kararlarını Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kuruluna sunar. Yürütme Kurulu Birim Evrak Sorumlusu Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu Kararının İşletme Müdürlüğüne Gönderilmesi Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu almış olduğu kararı Döner Sermaye İşletme Birimine ulaştırır. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne Gelen Yürütme Kurulu Kararının Bağlı Olan Birimlere Bildirilmesi İşletme birimine gelen kararlar birimlere tek tek bildirilir. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Döner Sermaye İşletmesi Yürütme Kurulu Kararının Bir Nüshası Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

29 Görevlendirme ve Komisyon Üyelerinin Belirlenmesi İş Akışı Birimlere Görevlendirme ve Komisyon Üyelerinin Belirlenmesi Konusunda Ekinde Örnek Form Olan Bir Üst Yazı Gönderilmesi tarafından bağlı olan birimlere Görevlendirme ve Komisyon Üyelerinin belirlenmesi konusunda ekinde örnek bir form olan üst yazı yazılarak üyelerin belirlenmesi istenir. Bağlı Birimlerin Birim Evrak Sorumluları Birimlerin Formu Hazırlayarak İmzalı Şekilde İşletme Birimine Göndermesi Bağlı olan birimlerin birim evrak sorumluları formu hazırlayarak imzalı şekilde işletme birimine gönderir. Bütün Birimlerin Listelerinin Toplanması tarafından gönderilen bütün listeler bir arada toplanır. Birimlerin Listelerinin Muhasebe Birimine Bildirilmesi Birim evrak sorumluları tarafından toplanan bütün listeler bir üst yazı yazılarak muhasebe birimine bildirilir. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Bir nüshası ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

30 Yetkilendirme Üyelerinin Belirlenmesi İş Akışı Birimlere Yetkili Kişilerin (Yetkilendirme) Belirlenmesi Konusunda Ekinde Örnek Form Olan Bir Üst Yazı Gönderilmesi tarafından bağlı olan birimlere yetkili kişilerin belirlenmesi konusunda ekinde örnek bir form olan üst yazı yazılarak üyelerin belirlenmesi istenir. Bağlı Birimlerin Birim Evrak Sorumluları Birimlerin Formu Hazırlayarak İmzalı Şekilde İşletme Birimine Göndermesi Bağlı olan birimlerin birim evrak sorumluları formu hazırlayarak imzalı şekilde işletme birimine gönderir. Bütün Birimlerin Listelerinin Toplanması tarafından gönderilen bütün listeler bir arada toplanır. Birimlerin Listelerinin Muhasebe Birimine Bildirilmesi Birim evrak sorumluları tarafından toplanan bütün listeler bir üst yazı yazılarak muhasebe birimine bildirilir. Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu Bir nüshası ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak arşivlenir, ve süreç sonlanır.

31 Harcama Yetkililerinin Belirlenmesi İş Akışı Bağlı Birimlerin Harcama Yetkilileri Listesinin Yapılması tarafından işletme birimine bağlı olan birimlerin harcama yetkililerinin listesi yapılır. Rektörlüğe Üst Yazı Yazılması tarafından Rektörlüğe konu ile ilgili üst yazı yazılır. Harcama Yetkilisi Üst Yazı ve Listenin İşletme Müdürü Tarafından İmzalanması tarafından hazırlanan üst yazı ve Harcama Yetkilisi Listesi İşletme Müdürü tarafından imzaanır. Rektör Gönderilen Liste ve Üst Yazının Rektör Tarafından Onaylanması tarafından hazırlanan üst yazı ve Harcama Yetkilisi Listesi Rektör tarafından onaylanır. Onaylanan Evrağın Muhasebe Birimine Bildirilmesi tarafından 2 nüsha olacak hazırlanan ve Rektör tarafından onaylanan evrakların bir nüshası muhasebe birimine bir üst yazı ile teslim edilir. Diğer nüsha ise Döner Sermaye İşletme biriminde dosyaya kaldırılarak Arşiv Hizmeti ve Süreç Sonu arşivlenir, ve süreç sonlanır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Ders Yükü Formlarının Alınması Kontrol Edilmesi Formların Programa Girişlerinin Yapılması Ayın Bitmesi İle Birlikte Ders Yükü Formları Teslim Alınır., 9, 9, 88 Sayılı

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ. Hazırlık T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVANS KREDİ İŞLEMİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Hazırlık Talep Yazılır, Değerlendirmeye Alınır. Harcama Talimatı Hazırlanır. Piyasa

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

SATINALMA İŞLEMLERİ ( ) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda

SATINALMA İŞLEMLERİ ( ) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda SATINALMA İŞLEMLERİ (15.12.2015) 7 gün 120 dk Periyodu: İhtiyaç Oluştuğunda 1 gün 3 Gün 1 gün 1 gün 1 saat 10 Dakika 10 Dakika 1 gün Satın alınacak malzemenin cinsini özelliğini (veya teknik bilgilerini)

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ ANALİZİ ŞEMALARI AVANS VE MAHSUP İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DESTEK HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ DEKANLIK HARCAMA YETKİLİSİ DEKAN YARDIMCILIĞI GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU Birimin Adı Sürecin Adı Evrak İşlemleri Süreci Kod: 232 Fakülte Sekreteri tarafından Resmi Yazının havalesi Cevap yazısı gerekli EVET Havale edilen personelin cevap yazısının yazılması

Detaylı

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI

AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI AÇIK İHALE YÖNTEMİYLE MAL VEYA HİZMET ALIMI İŞ AKIŞI Başkanlığımızın ihtiyacı olan veya Başkanlığımıza gelen taleplere göre Kamu İhale Kurumu adresinden EKAP Platformunda ihale raporu oluşturulur. İhale

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MALİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI MALİ İŞLERİ SÜREÇ ŞEMALARI 1. Avans ve Mahsup İşlemleri Süreç Şeması... 2 2. 4734 Sayılı 19. Madde Açık İhale Tüzel Kişiler Satınalma İşlemleri Süreç Şeması... 3 3. 4734 Sayılı

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili bilgilerin (katalog, resim, teknik

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI DÖNER SERMAYE BİRİMİ DENGE TAZMİNATI ÖDEMELERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın başında belirli tarihler arasında Denge Tazminatı işlemleri yapılır. İlgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem v.b. terfi

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi ğitim Bilimleri nstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri TOPLAM SÜR 1 saat 2 İŞ SÜRCİ mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Dekana sevk edilir.

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması. Alım şekline karar verilmesi

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması. Alım şekline karar verilmesi ŞEMA NO: 78080085/1 ŞEMA ADI: SATINALMA YÖNTEMİ BELİRLEME İŞ AKIŞ ŞEMASI İhtiyaç talep yazısı Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması Alım şekline karar verilmesi İhaleye tabi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması Bütçe Hazırlama İMİD/001 Rektörlük Makamında Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalışmalarıyla ilgili yazının ulaşması Bir önceki yılda yapılan harcamalarla ilgili dosyalar incelenir Daire Başkanı bütçeyle ilgili

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ T.C SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI HARCAMA YETKİLİSİ GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ SATINALMAVE TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BÜROLARI TAHAKKUK BÜROSU TKKY BÜROSU BÜRO 1 BÜRO 2 MÜBAYAA Gülcay ÇALIŞKAN

Detaylı

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İş Akış Şemaları: Ek Çalışma Bordrosunun Hazırlanması İşlemleri

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İş Akış Şemaları: Ek Çalışma Bordrosunun Hazırlanması İşlemleri Ek Çalışma Bordrosunun Hazırlanması İşlemleri DOSYA NO: 25549607-11-3 Nöbet çizelgesi kapsamında Fazla Çalışma Yapan Personelin isimlerinin ve çalışma günleri ile saatlerinin Fakülte Sekreterliğinden alınması

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN İŞ AKIŞ SÜRECİ

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN İŞ AKIŞ SÜRECİ EVE İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN İŞ AKIŞ SÜRECİ Birimlere Ait Satın Alma İstek/Talep Yazılarının Gelmesi Birimleri İlgili Birime Geri Gönderilir. Gelen Satın Alma İsteği Yazıları

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması. 30 dk. İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) 30 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması. 30 dk. İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) 30 dk. Maaş İşlemleri 17 Rektörlük ve Birimler Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) İdari ve akademik personelin maaşlarının KBS tarafından

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I.İHALE ÖNCESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I.İHALE ÖNCESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İHALE BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI I. İHALE ÖNCESİ II. İHALE AŞAMASI III. İHALE SONRASI I.İHALE ÖNCESİ A. TALEPLERİN ALINMASI VE İHTİYACIN BELİRLENMESİ

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ İDARİ ve MALİ İŞLER İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ İDARİ ve MALİ İŞLER İŞ AKIŞ ŞEMASI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ŞEMA ADI: Bütçe Hazırlama İş Akış Şeması ŞEMA NO: 01 Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalışmalarıyla ilgili süreç Maliye Bakanlığı tarafından çağrının yapılması ve Rektörlük Makamı nca

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5 Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci Öğretim Elemanı Bölüm lık Mali İşler / Satınalma Birimi Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Ek ders ücreti alacak öğretim üyeleri

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ - İlgili birim Birimin ihtiyacının ortaya çıkması ve gerekli ödeneğin olması - 5434 sayılı ihale kanunu 22 d maddesi - Müdür Harcama yetkilisi piyasa araştırılması için görevlileri

Detaylı

GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI

GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI Başkanlığımıza evraklar gelir. Görevli personel tarafından alınır. İlgili personel tarafından evrak kayıt defterine işlenir. Yazının ekleri tama mı? Yazının ekleri tamamsa Başkana

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası Gündem tekliflerinin alınması Birimlerden gelen teklifler tarafından değerlendirilir ve Rektöre arz edilir. Gelen evrak Gündemin yazılması in incelemesinden

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI M.ALİ İŞLEMLER SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI I-İHTİYACIN ORTAYA ÇIKMASI Devlet Konservatuvarı birimlerinde ihtiyaç duyulan mal veya hizmet alımına ilişkin talep, birim çalışanlarınca harcama yetkilisine bildirilir.yılı

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu Süreç İçerisinde Tanımlananlar; 10- BÜTÇE HAZIRLAMA İŞLEMLERİ SÜRECİ 11- MALZEME SATIN ALIMI İŞLEMLERİ SÜRECİ 12- AYLIK EK DERS ÜCRETLERİ ÖDEME SÜRECİ 13-

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç akış şemasının amacı, Galatasaray Üniversitesi

Detaylı

KTÜ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1-BÜTÇE HAZIRLAMA İŞLEMLERİ SÜRECİ

KTÜ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ 1-BÜTÇE HAZIRLAMA İŞLEMLERİ SÜRECİ İŞ SÜREÇLERİ 1-BÜTÇE HAZIRLAMA İŞLEMLERİ SÜRECİ Yayın Tarihi 18.07.2016 MAÇKA MYO İK-22 Rev. Tarihi 29.07.2016 İç Kontrol Mali İşler İş Akış Süreçleri Rev. No: 1 Sayfa No: 17 SÜREÇ ADI: Bütçe Hazırlama

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SÜREÇLERİ TANIM FORMU Adı : Gelen Evrak Süreci No / Tarih : 1 / 11.04.2017 SÜREÇ BİLGİLERİ Sorumlular : Paydaşları : Amacı : Sınırları : Yüksekokul Sekreteri, Şef, Bilg. İşletmeni, Memur Yüksekokul

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır.

BAŞLANGIÇ. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır. Ömer alisdemir Üniversitesi Bor alil Zöhre Ataman eslek Atanan Personel İşlemleri 25 Dk. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır. 0

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Atanan Personel İşlemleri 40 Dk. Rektörlük Makamı (Personel D.Başkanlığı) tarafından açıktan veya naklen atanan personelin atama kararnamesi üst yazı ile Müdürlüğe gönderilir. 5 Dk. Birime açıktan veya

Detaylı

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ GELEN EVRAK İŞ AKIŞ ŞEMASI Genel Sekreterlik Evrak Kayıt Bölümüne evraklar gelir. Görevli personel tarafından alınır. İlgili personel tarafından evrak kayıt sistemine

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Yönetim ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.Maddesine

Detaylı

İşlev İşlev Sorumlular

İşlev İşlev Sorumlular İş Akış Şemaları: Hurdaya Ayırma İş Akış Süreci DOSYA NO : 27668066-12.5 İşlev İşlev Sorumlular Ekonomik ömrünü tamamlamış malzemelerin rapor altına alınması Taşınır Kayıt Kontrol yetkilisince hurdaya

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Bir önceki yıl yapılan harcamaların tüm tertip kodlarına göre hesaplanması

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Bir önceki yıl yapılan harcamaların tüm tertip kodlarına göre hesaplanması Ömer alisdemir Üniversitesi İLTİŞİM FAKÜLTSİ Alma Birimi Bütçe Planlama işlemleri TOPLAM SÜR gün 6 İŞ SÜRCİ Rektörlük Makamının Mali Yıl Bütçe azırlık çalışmalarıyla ilgili yazının alınması Bir önceki

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur. Ömer alidemir Üniversitesi ĞİTİM FAKÜLTSİ Akademik/İdari Personel Nakil Bildirimi İşlemleri TOPLAM SÜR 47 dakika İŞ SÜRCİ Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Taşınır Talep Karışılama Çalışması

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Taşınır Talep Karışılama Çalışması İş Akış Şemaları: Taşınır Talep Karışılama Çalışması DOSYA NO : 49800447-12.3 Taşınır İstek Belgesi Düzenlenir Olmayan malzemeler Enstitü Sekreterine bildirilir. Satın alma süreci başlar. İlgili birime

Detaylı

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V.

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V. n Adı: Sürecin Adı ve Kodu Ek Ders İşlemleri İş Akışı 48-8.2 EK DERS İŞLEMLERİ Akademik takvime uygun olarak dönem başında Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.2.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: YAYIN SEÇİM SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, yayın seçim işlemleri için standart

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Niğde Üniversitesi ÖMR ALİSDMİR ÜNİVRSİTSİ İŞİN İŞİN ADI ADI Atanan n Atanan Kuruma Personel Başlama İşlemleri İşlem Süreci TOPLAM SÜR 4 32 Dakika Dk. İŞ SÜRCİ Personel İşleri Personel Daire ndan ilgili

Detaylı

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör

Harcama Birimi. Düzenleyen Mustafa DOĞAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı. Onaylayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Rektör 4734 sayılı KAMU İHALE KANUNUNA TABİ MAL VE HİZMET ALIMI İLE YAPIM İŞLERİNDE, İHALE YOLUYLA YAPILACAK ALIM İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Harcama Birimi İhtiyaca göre ihtiyaç talep formu veya yazı ile varsa

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SÜREÇLERİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SÜREÇLERİ 1- EVRAK AKIŞ İŞLEMLERİ SÜREÇ ADI : EVRAK AKIŞ SÜRECİ SÜREÇ NO 1 TARİH 20.01.2015 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI Birim Evrak Sorumlusu,

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

Doküman Kodu: ODTÜ.İMİD.İSM.SRC.01 Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No:01

Doküman Kodu: ODTÜ.İMİD.İSM.SRC.01 Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No:01 Satın Alma Doküman Kodu: ODTÜ.İMİD.İSM.SRC.01 Yayın Tarihi: 02.04.2018 Revizyon Tarihi: 26.09.2018 Revizyon No:01 in Kendi Ödeneği Bölüm ve Birimler Tarafından İhtiyaçlar Belirlenir Ödenek Kime Ait İMİD

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme

Kamu Hizmet Standartları Tablosu. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1. 1- Fatura 2- Malzeme İstek Fişi 3- Zimmet Fişi 4- Teklif Verme Hizmetin Ortalama

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (ENSTİTÜ) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (ENSTİTÜ) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri 06.10.2017 Rev 01 1/9 Sürecin Tanımı Satın Alma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-03-01.01 Sürecin Amacı nstitü idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (FAKÜLTE) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (FAKÜLTE) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri 06.10.2017 Rev 01 1/8 Sürecin Tanımı Mal/izmet Alımı Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-02-01.01 Sürecin Amacı Fakülte idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir.

1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar belirlenir. İŞ AKIŞ ANALİZİ TAŞINIR MAL YÖNETİMİ İŞLEMLERİ 1- Satın Alınan Taşınırın Giriş İşlemi 1.1- İhtiyaç Tespiti ve Satın Alınması İşlemi 1. Birim deposunda fiili sayım yapılmak suretiyle İhtiyaç duyulan taşınırlar

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM (Müdürlük) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri

YÜKSEK ÖĞRENİM (Müdürlük) SÜRECİ. Doküman Akış Sorumlu. Sürecin Amacı. Süreç Performans Göstergeleri 4. İlgili Kanun/Standart Maddeleri (lük) SÜRCİ 06.10.2017 Rev 01 1/9 Sürecin Tanımı Satın Alma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 arcama Yetkilisi 08-01-02-01.01 Sürecin Amacı lük idari büro ve bölümlerinden gelen satın alma taleplerinin değerlendirildiği

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 1 / 5 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 2 / 5 1. Amaç: Bu süreç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Strateji

Detaylı

MAAŞ EKDERS VE NÖBET ÜCRETLERİ

MAAŞ EKDERS VE NÖBET ÜCRETLERİ MAAŞ EKDERS VE NÖBET İŞLEMLERİ ❶ MAAŞ EKDERS VE NÖBET ÜCRETLERİ Birime gelen maaş evrakları(nakil gelen, ayrılan, istifa, icra vb..), ek ders çizelgeleri, nöbet ücreti çizelgeleri incelenerek ilgili birime

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE VE YAZI İŞLERİ Maaş Bilgi sisteminde personel bilgileri kontrol edilir ve güncellenir. Kesintiler girilir, hesaplama işlemi

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Raporu biten personelin göreve başlama yazısının hazırlanması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Raporu biten personelin göreve başlama yazısının hazırlanması. Sıhhi İzin Dönüşü 2 Raporu biten personelin göreve başlama yazısının hazırlanması. azırlanan üst yazıya Rektörlük Makamından gelen rapor olurunun ek yapılması. 3 2 azırlanan üst yazı ve ekinin kontrol

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Evrak Kaydı Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 22/d DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL VE HİZMET ALIMI İŞ AKIŞ ŞEMASI SORUMLULAR İŞ AKIŞI FAALİYET DAİRE BAŞKANI, ŞUBE MÜDÜRÜ, BİRİM PERSONELİ

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

HARCAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ

HARCAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ HARCAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ DOK. NO: BİD-İ-11 YÜRÜRLÜK TARİHİ:23.02.2015 REVİZYON NO: 00/- İşlem Sorumlusu Bilgi Teknolojileri,İnsan Kaynakları Ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü İşlem Amacı Harcama ve

Detaylı

Memur Bayram KARAKURT. Memur Bayram. Paraf Fakülte Sekreteri Nur SUSOY. İmza Dekan Prof.Dr.Sefa TARHAN

Memur Bayram KARAKURT. Memur Bayram. Paraf Fakülte Sekreteri Nur SUSOY. İmza Dekan Prof.Dr.Sefa TARHAN SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI (20.11.2015) Toplam Süre : gün 3 saat Gerektiğinde Evrak Kayıt ve Yazı İşleri Evrak Kayıt ve Yazı İşleri Evrak Kayıt ve Yazı İşleri 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize

Detaylı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mali İşlemlerin Süreç Akış Şeması BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mali İşlemlerin Süreç Akış Şeması BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Mali İşlemlerin Süreç Akış Şeması BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Malî işlemlerin süreç ve akış şemasının amacı, Strateji Geliştirme

Detaylı

İÜ Dil Merkezi DİL MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ. Bu prosedürün amacı, Dil Merkezi nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır.

İÜ Dil Merkezi DİL MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ. Bu prosedürün amacı, Dil Merkezi nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır. Sayfa No : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, nde süreç ve faaliyetlerin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür Kurs Takviminin Oluşturulması Süreci, Öğrencilerin Ön Kayıtlarının

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

OSMANİYE DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İ Ş L E M Y Ö N E R G E S İ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

OSMANİYE DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İ Ş L E M Y Ö N E R G E S İ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak OSMANİYE DEFTERDARLIĞI MUHASEBE MÜDÜRLÜĞÜ İ Ş L E M Y Ö N E R G E S İ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam : Madde 1- (1) Bu Yönerge, Osmaniye Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünün İş ve

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci

Doğrudan Temin Satınalma İşlem Süreci Doğrudan Temin İşlem Süreci Talimatının Mal/Hizmet İhtiyaç Listesinin Mal/Hizmet İhtiyaç Listesi Ödenek Kontrolünün SGB/KBS Ödenek Yeterli Ödenek Yetersiz Ödenek Talebi SGB Talebinin Reddedilmesi Talebi

Detaylı

YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Talebin Başkanlık Yazı İşleri Birimince kayda alınıp

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu Süreç İçerisinde Tanımlananlar; 4- AKADEMİK-İDARİ PERSONEL MAZERET- YILLIK İZİN ALMA SÜRECİ 5- AKADEMİK PERSONEL ALIMI İŞLEMLERİ SÜRECİ 6- EVRAK AKIŞI İŞLEMLERİ

Detaylı

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ

1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ 2. RESMİ MÜHÜR YAPTIRMA SÜRECİ 1. RESMİ YAZIŞMA SÜRECİ BAŞLAMA Gelen yazının içeriğine göre gerekli cevabı yazıp metnini hazırlamak İlgililerin paraflarını ve imza aşamalarını sağlamak Giden evrak zimmet

Detaylı

Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması

Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması SATINALMA YÖNTEMİ BELİRLEME İŞ AKIŞ ŞEMASI İhtiyaç talep yazısı Birimlerden gelen ihtiyaç talep yazılarının ilgili birime ulaşması Alım şekline karar verilmesi İhaleye tabi Doğrudan temin İhale yönteminin

Detaylı

Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ

Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ İMİD Standart 8 Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa Yapısı DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI SÜRECİ PROSEDÜR: Doğrudan temin yönetimi,kamu İhale

Detaylı

PROJE KESİN RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ PROJENİN SONLANDIRILMASI

PROJE KESİN RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ PROJENİN SONLANDIRILMASI PROJE BAŞVURUSU PROJENİN HAVUZA KOMİSYON TOPLANTISI GÜNDEM HAZIRLANMASI KOMİSYON TOPLANTISI SATIN ALMA İŞLEMLERİ PROTOKOL İMZALANMASI PROJENİN KABUL EDİLMESİ GÜNDEMİN KOMİSYONDA VE PROJEYE UYGUN ONAY BELGESİ

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SGDB MUHASEBE, KESİN HESAP VE RAPORLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SGDB MUHASEBE, KESİN HESAP VE RAPORLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ ÖDENEK ONAYLAMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Bütçe ve Performans Programı Şube Müdürlüğü tarafından Muhasebata Gönderilen ödenek işlemlerine ilişkin Olarak say2000i sistemine kayıtların düşmesi Say2000i sistemi

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci

Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Yıl Sonu Terkin ve Mal Sayımı İş Akış süreci Akış No:1 Her Yılın son ayında sayım komisyonunda yer alacak personelin Dekan tarafından belirlenmesi Harcama Yetkilisi belirlenen personeli onaylaması ile

Detaylı

Muş Defterdarlığı Personel Müdürlüğü

Muş Defterdarlığı Personel Müdürlüğü Talep yazısının Gelmesi (İhtyacın ortaya çıkması) Gelen Evrak İhale türünün belirlenmesi (MAL/HİZMET/YAPIM) Alım için bütçe tertiplerinde ödenek olup olmadığının kontrol edilmesi ve ödeneğin olup olmadığı

Detaylı