İçindekiler 1. Genel bakış 1.1 Giriş 1.2 Çalışma 1.3 Uygulamalar 2. Montaj 2.1 Bilgisayar gereksinimleri 2.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.genplaza.com İçindekiler 1. Genel bakış 1.1 Giriş 1.2 Çalışma 1.3 Uygulamalar 2. Montaj 2.1 Bilgisayar gereksinimleri 2."

Transkript

1

2 İçindekiler 1. Genel bakış 1.1 Giriş 1.2 Çalışma 1.3 Uygulamalar 2. Montaj 2.1 Bilgisayar gereksinimleri 2.2 Yazılım yükleme 3. Genel Çalışma 3.1 Örnek büyüklüğü (tavsiye): 3.2 Genel ölçüm protokolü 3.3 Ölçüm sonuçlarını etkileyen faktörler 4. Ölçüm 4.1 Nükleik Asitler 4.2 Protein A Hücre Kültürleri 4.4 UV-VIS 5. Işık Şiddetini ayarlayın ve kontrol edin 5.1 Giriş 5.2 Çalışma 5.3 Işık yoğunluğu kontrolü 5.4 Işık yoğunluğu ayarı 5.5 Özel Uygulama

3 6. Sorun Giderme 6.1.Açılmayan USB aygıtı bulmak için 6.2 Örnek doğruluğu ve tekrarlanabilirliliği 6.3 Olağandışı spectrum 7. Bakım ve Garanti 7.1 Temizleme 7.2.Gerekli ürünlerin parçaları 7.3.Dalga boyunun kalibrasyonu 7.4.Çözücü uyumluluğu 7.5.Ölçüm ve optik yüzeylerin zararlı maddelerden arındırılması 8. Ekler 8.1 Enstrüman özellikleri 8.2 Absorbans hesaplama 8.3 Konsantrasyon Hesaplama (Beer-Lambert Kanunu) 8.4 Floresan Boyaların Ölçümü

4 1. Genel bakış 1.1 Giriş UVS-99 yüksek doğruluk ve tekrarlanabilirlik ile birlikte 1 ul örneği ölçen tam spektrum spektrofotometre (200 ~ 850 nm) 'dir. Bu örneği yerinde tutmak için tek başına yüzey gerilimi kullanan yeni bir numune tutma teknolojisini kullanır. Hiçbir Küvet ya da kapiler veya diğer konumlandırma araçları gerekli değildir. Bu bir labaratuvar silmekle birlikte kaydırarak temizlemek gibi kullanımı basit ve kolaydır. Ayrıca, UVS-99 seyreltme (50 daha yüksek konsantrasyonu genel bir spektrofotometre ölçebilir) olmaksızın yüksek konsantrasyon örneklerini ölçebilirsiniz.

5 1.2 Çalışma Şekil.1.1 Basit bir şekilde pipetleme ile 1 ~2.5 ul örneği ölçüm tabanı üzerine ve sonra sıvı örnek ile temas için örneğin ucuna bırakın..sıvı numune optik fiberler arasında da köprü olacaktır.hem 1 mm hem de 0.2 mm yolları kontrol edilir. UVS-99 ile otomatik olarak 10 saniye içinde tüm ölçüm işlemi tamamlayabilirsiniz.örnek geçtikten sonra ışığı analiz etmek için kullanılan bir doğrusal CCD dizisini kullanan bir spektrometre, ışık kaynağı ve pulslu Xenon flaş lambası içerir.cihaz özel bir yazılım tarafından kontrol edilir ve bir bilgisayara yüklenir. Açma Damlatma Ölçme 1.3 Uygulamalar Şekil.1.2 Seyreltilmemiş nükleik asit (2 ~ 3700 ng / ml) Saflaştırılmış proteinin A280 ( 100 mg / ml) Lowry ve Bradford Hücre yoğunluğu Genel UV / VIS spektrofotometre

6 2. Montaj 2.1 Bilgisayar gereksinimleri İşletim Sistemi: XP / Vista / Windows 7 ve üzeri Office 2003 (Excel) / Office 2007 (Excel) ve üzeri CPU: 400MHz veya üzeri 64MB RAM USB bağlantı noktası Monitör: 1024x Yazılım yükleme USB kablosu bağlanmadan önce sistem yazılımının bilgisayara yüklenmesi gerekir.uvs-99 CD-rom kurulum programları vardır.kurulum prosedürleri aşağıdaki gibidir: CDROM ünitesine ASP-3700 CD-rom unu takın. Bilgisayara CD-rom kopyalayın. Kurulum programını çift tıklatın ve yüklemeye devam etmek için "Tamam" a tıklayın.

7 Eğer dizin değiştirmek gerekirse, devam etmek için "Yükle" butonuna tıklayınız. Burada dikkat ediniz. Vista veya Windows 7 İşletim Sistemi veya üzeri için, lütfen "Sistem Yürüt",, C Yürüt altında yazılımı yüklemeyiniz. Şekil 2.2 Şekil 2.3 Kurulumu bitirmek için "TAMAM" I tıklayın.

8 Yükleme tamamlandıktan sonra, bilgisayar ile UVS-99 bağlayın ve sonra "Yeni Donanım Bulundu Sihirbazı" aşağıda gösterildiği gibi başlatmalısınız. Şekil.2.4 Sürücü aramak için sihirbazını çalıştırın. "Yazılımı otomatik olarak Kur" (Önerilen) seçeneğini seçin. "İleriyi" tıklayın ve kurulum otomatik olarak tamamlanacaktır. Şekil.2.5 Sizin UVS-99 çalışmaya hazır olmalıdır Önlemler 1.UVS-99 yazılımı bilgisayara yüklenmeden önce, güç düğmesini (1 ve 0 kapalı) açmayın. Ve bilgisayara USB kablosunu bağlamayın.

9 2.Bilgisayar USB kablosunu çıkarmadan ya da bağlamadan önce cihazı kapatıpilk olarak güç düğmesine basın. (0 kapalı) 3.Bilgisayarı başlattığınızda ya da kapattığınızda, USB kablosunu bağlamayın ya da bilgisayarı ile USB kablosu arasında bağlantıyı kesin. 4. Gücü kapatın ve UVS-99 kullanılmadığı zaman bilgisayarın USB kablosunun bağlantısını çıkarın. 5. Gücü kapatın ve bilgisayarda her türlü yazılım çeşidini yüklemeden önce bilgisayarı USB kablosunun bağlantısını kesin. 6. Yukarıdaki tüm önlemlerin ihlali amacı dışında kullanılması durumunda garanti hakkına sahip değildir. 7. Her bir ölçüm arasındaki aralığk 10 ~ 15 saniyeden fazla olması gerekir. 8. Örnekleme kolu geri sıçrama yoksa, derhal güç düğmesine kapatın ve yazılımı yeniden başlatın.

10 3. Genel Çalışma 3.1 Örnek büyüklüğü (tavsiye): Nükleik asit örnekleri: 1 ~ 2.5 ul Protein örnekleri: 1 ~ 2.5 ul Asma hücre örnekleri: 1 ~ 2.5 ul Diğer örnekler: 2.5 ul 3.2 Genel ölçüm protokolü UVS-99 ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı kontrol edin.açma/kapatma düğmesini açın. Örnekleme kol yazılım kapalı olduğundan emin olun ve yazılımı çalıştırın.uvs-99 otomatik kontrol işlemi gerçekleştirecektir. Örnek tipi (Şekil 3.1) göre ana menüden bir modül seçin ve UVS-99 tekrar kendi kontrol işlemini gerçekleştirecektir.

11 Karartma Her zaman bir yazılım modülü açıldığında (başlatılan), "Tedbir" düğmesi aktif değildir."tedbir" butonu aktif hale gelmeden önce ilk olarak boşluk ölçülmelidir. Örnekleme kolunu kaldırın, sonra ölçüm platformu üzerine 1 ~ 2.5μl boş örnek (numune ile kullanılan çözücü tampon, veya taşıyıcı sıvı) pipetleyin. Örnekleme koluna uzanın ve her iki optik fiberler ile başlık arasındaki köprüyü kurduğunuzdan emin olun. "Boş" düğmesini tıklayın. UVS-99 hem 1 mm hem de 0.2 mm yol uzunlukları ölçecek, ve sonra sistem otomatik olarak her iki sonuç kaydedecektir. Örnekleri farklı çözümler olmadığı sürece yeniden boş bırakmamak gerekir. Ölçüm tamamlandığında, örnekleme kolunu açın ve bir laboratuvar sileceği kullanarak (örneğin Kimwipe) her iki kaidelerden gelen boşluk tampon ile silin. Örnek ölçüm "Örnek kimlik" yazın ve "Örnek Tipi" seçeneğini seçin. 1 ~2.5μl örneği ölçüm platformu üzerine örnekleme kol açılır iken pipetleyin.

12 Örnekleme koluna uzanın ve her iki optik fiberler ile başlık arasındaki köprüyü kurduğunuzdan emin olun. "Tedbir" düğmesini tıklayın ve ölçüm sonucu 10 saniye içinde ekranda belirecektir. Otomatik kaydetme: Sistem ölçümleri kaydedecektir ve otomatik kaydetme olacaktır. En fazla kayıt sayısı 1000'dir. Ölçüm tamamlandığında, örnekleme kolunu açın ve bir laboratuvar sileceği kullanarak tabandaki örneklerin ikisini de silin. Tüm örnekler ölçülür kadar ölçümü tekrarlayın. "Rapor" düğmesine tıklayın ve tüm veriler yeni bir Excel tablosuna taşınmış olacaktır. Hızlı düğmeleri UVS-99 üzerinde iki düğme vardır. "MEA" operasyon yazılımındaki "Ölçme" simgesi gibi aynıdır. "BLA" operasyon yazılımındaki "Boş" simgesi gibi aynıdır. Şekil Ölçüm sonuçlarını etkileyen faktörler

13 Ertelenmiş örnekler Ölçüm platformundan geçmeyen kalıntı örnek ölçüm sonucunda küçük bir hata ya neden olur. Ölçüm genellikle örnek taşınmasını önlemek için yeterlidir hemen sonra bir laboratuar sileceği ile tabanları temizleyin. Genellikle gerekli olmamasına rağmen 2μl sıvı alikotlar özellikle yüksek konsantrasyonda örneklerden sonra her iki tabanı temizlemek için de kullanılabilir. Örneklerin, çok sayıda ölçümünden sonra, ancak, bu üst ve alt tabanları etrafında alanları iyice temizlenmesi gerektiği tavsiye edilir. Homojenik örnekler Homojen olmayan solüsyonda örnekler, küçük hakim kullanıldığındaki partiküller, spektrofotometre dahil olmak üzere tüm ölçüm teknolojileri kullanılarak küçük hacimlerde kullanarak, özellikle oluşturulan veride önemli ölçüde sapmaya neden olur. Buharlaşma etkisi Ölçüm sırasında numunenin buharlaşması % 1-2 örnek konsantrasyonundaki artış açıklamış olacaktır. Heksan gibi yüksek uçucu solventler, büyük olasılıkla ölçüm tamamlanmasından önce buharlaşmış olacaktır. DMSO gibi daha az uçucu çözücüler ise başarılı bir şekilde kullanılabilir.

14 4. Ölçüm 4.1 Nükleik Asitler Numune Hacmi Koşullar: 1 ~ 2.5μl; 1.5 ul tavsiye edilir Aralığı: 0.1 ~ 75 Abs. Tekrarlanabilirlik: 0.1 ~ 5 Abs. ± ~ 75 Abs. ±% 2 Ölçüler: UVS-99 hem 1 mm hem de 0.2 mm yol uzunluklarını her bir örnekte ölçecektir ve daha sonra 10 mm yoluna normalleştirmek için otomatik olarak uygun bir seçim olacaktır.

15 Şekil.4.1 "Örnek kimlik" yazın ve "Örnek Tipi" seçeneğini seçin. Örnek ID: Örnek adını tanımlamak için kullanılır. Örnek Cinsi: dsdna, ssdna, RNA ve diğerleri dahil olmak üzere, ölçülen nükleik asit türünü seçmek için kullanılır. Nm / Abs: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Not: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve absorbans herhangi bir hesaplamada kullanılmamaktadır.

16 A260: Geleneksel bir 10 mm yol olarak ölçülürse 260 nm'de temsil edilmiş örneğin absorbansı Not: Bu aslında 1 mm yol uzunluğu ile ölçülen 10X absorbansdır ve 0.2 mm yol uzunluğu ile ölçülen absorbans 50X dir. A280: Geleneksel bir 10 mm yol olarak ölçülürse 280 nm'de temsil edilmiş örneğin absorbansı Not: Bu aslında 1 mm yol uzunluğu ile ölçülen 10X absorbansdır ve 0.2 mm yol uzunluğu ile ölçülen absorbans 50X dir.. 260/280: 260 ve 280 nm örnek absorbans oranı. 260 ve 280 nm 'de absorbans oranı, DNA ve RNA'nın saflığı değerlendirmek için kullanılır. A ~ 1.8 oranı genellikle DNA için "saf" olarak kabul edilir; ~ 2.0 oranında genel RNA için "saf" olarak kabul edilir. Bu oran her iki durumda da kayda değer ölçüde daha düşük ise, bu proteini, fenol ya da diğer kirletici maddelerin varlığını ya da 280 nm'de yakınındaki kuvvetle absorbe varlığını gösterebilir. 260/230: 260 ve 230 nm dalga boyunda örnek absorbans oranı. Bu nükleik asit saflığının ikincil bir ölçüsüdür. "Saf" nükleik asit için 260/230 değerleri genellikle ilgili 260/280 değerlerinden daha yüksektir. Bunlar 1.8 ~ 2.2 aralığında yaygın olarak bulunmaktadır.oran kayda değer ölçüde daha düşük ise, bu ikinci kez arıtılmış kirletici maddelerin varlığını gösterebilir. Konsantrasyon: ng / ul - dsdna konsantrasyon = 260 nm Abs 50 - ssdna konsantrasyon = 260 nm Abs 33

17 - RNA konsantrasyonu = 260 nm Abs 40 - Diğer konsantrasyon = 260 nm Abs Sabit Otomatik kaydetme: Sistem ölçümleri kaydedecektir ve otomatik olarak ölçecektir. En fazla kayıt sayısı 1000'dir. Grafik Kaydetme: Gerekirse grafik kaydetmek için "Grafik Kaydet" tıklayın. Rapor: "Rapor" tıklayın. Tüm sonuçlar bir Excel dosyası olarak ihraç edilecek şekilde kaydedildi.absorbans veri temsil edilen dosyalarda yazılım ekranında görüntülenen dosyalar göründüğü gibi gösterilir. Şekil 4.2

18 4.2 Protein A280 Gereken numune hacmi: 1 ~ 2.5 ul, 2μl en az tavsiye edilir. Aralığı: 0.1 ~ 75 Abs. Tekrarlanabilirlik: 0.1 ~ 5 Abs ± ~ 75 Abs. ±% 2 Ölçüm: UVS-99 hem 1 mm hem de 0.2 mm yol uzunlukları ile her bir örneği ölçecektir ve daha sonra otomatik olarak normalleştirmek için uygun bir yol 10 mm seçimi olacaktır.

19 Şekil.4.3 "Örnek kimlik" yazın ve "Örnek Tipi" seçeneğini seçin. Numune ID: Örnek bir isim tanımlamak için kullanılır. Örnek Cinsi: Ölçülen protein türünü seçmek için kullanılır. - 1 Abs = 1 mg / ml: Genel bir referans ayarı 1.0 A nın 280 nm'de absorbans üreten bir % 0.1 (1 mg / ml) bir protein solüsyonu göre (yol uzunluğu 10 mm) olabilir. - BSA: Sığır Serum Albumin referansı. Bilinmeyen (örnek) protein konsantrasyonları, % 1 (10 mg / ml) BSA solüsyonu için, 280 nm'de 6.7 'lik kütle

20 imha edilme katsayısı kullanılarak hesaplanmıştır. - IgG: IgG referans. Bilinmeyen (örnek) protein konsantrasyonları,% 1 (10 mg / ml), IgG çözeltisi için, 280 nm'de 13.7 kütlesinin yok olma katsayısı kullanılarak hesaplanmıştır. - Lizozim: Lizozim referans. Bilinmeyen (örnek) protein konsantrasyonları,% 1 (10 mg / ml) Lizozim solüsyonu için ise 280 nm'de 26.4 kütlesinin yok olma katsayısı kullanılarak hesaplanmıştır. - Diğer: Kullanıcı tarafından girilen kütle yok olma katsayısı (L gm-1 cm-1). İlgili referans proteinin % 1 (10 mg / ml) solüsyonu için -Nm / Abs: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Not: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve absorbans herhangi bir hesaplamada kullanılmamaktadır. A280: Geleneksel bir 10 mm yol olarak ölçülürse 280 nm'de temsil edilmiş örneğin absorbansı A260: Geleneksel bir 10 mm yol olarak ölçülürse 260 nm'de temsil edilmiş örneğin absorbansı A260/280: 260 ve 280 nm örnek absorbans oranı Konsantrasyon: mg / ml - Konsantrasyon (1Abs = 1 mg / ml) = A280 x 10 - Konsantrasyon (BSA) = A / Konsantrasyon (IgG) = A / 13.7

21 - Konsantrasyon (Lizozim) = A / 26.4 Otomatik kaydetme: Sistem ölçümleri kaydedecek ve otomatik olarak ölçecektir. En fazla kayıt sayısı 1000'dir. Grafik Kaydet: Gerekirse grafik kaydetmek için "Grafik Kaydet" tıklayın. Rapor: "Rapor" tıklayın. Tüm sonuçlar bir Excel dosyası olarak ihraç edilecek şekilde kaydedildi.absorbans veri temsil edilen dosyalarda yazılım ekranında görüntülenen dosyalar göründüğü gibi gösterilir. Şekil Hücre Kültürleri "Hücre Kültürleri" modülü 200 nm 850 nm arasında örnek spektrum gösterir. İki imleçler ilgili dalga boylarına ayarlanabilir. Numune Hacmi Koşullar: 1 ~ 2.5 ul; en az 2 ul önerilir Ölçüm: UVS-99 hem 1 mm hem de 0.2 mm yol uzunlukları ile her bir örneği ölçecektir ve daha sonra otomatik olarak normalleştirmek için uygun bir yol 10 mm seçimi olacaktır.

22 Şekil 4.5

23 "Örnek Kimliği" yazın. Numune ID: örnek bir isim tanımlamak için kullanılır. Λ1 / Abs: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Λ2 / Abs: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Maksimum Absorbans: Y ekseninin üst sınırını yeniden ölçmek için kullanılır. Otomatik kaydetme: Sistem ölçümleri kaydedecektir ve otomatik olarak ölçecektir. En fazla kayıt sayısı 1000'dir. Grafik Kaydet: Gerekirse grafik kaydetmek için "Grafik Kaydet" tıklayın. Rapor: "Rapor" tıklayın. Tüm sonuçlar bir Excel dosyası olarak ihraç edilecek şekilde kaydedildi.absorbans veri temsil edilen dosyalarda yazılım ekranında görüntülenen dosyalar göründüğü gibi gösterilir.

24 4.4 UV-VIS "UV-VIS" modülü UVS-99 spektrofotometrenin geleneksel bir spektrofotometre olarak çalışmasını sağlar. Örnek absorbans 200 nm 850 nm ekranda görüntülenir ve imleçler bireysel zirvelerin ölçümüne izin verir. Numune Hacmi Koşullar: 1 ~ 2.5 ul; en az 2 ul önerilir. Ölçüm: Şekil 4.6

25 "Örnek kimlik" yazın ve "Örnek Tipi" seçeneğini seçin. Numune ID: Örnek bir isim tanımlamak için kullanılır. 1 mm eğrisi: 1 mm yol ile ölçülen absorbansların eğrisini gösterir. 0.2 mm eğrisi: 0.2 mm yolu ile ölçülen absorbansların eğrisini gösterir. Λ1 / Abs: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Eğriyi göstermek için seçilen absorbans ile ilgilidir. Λ2 / Abs: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Eğriyi göstermek için seçilen absorbans ile ilgilidir. Not: Gösterilen her iki eğri, absorbans ve eğri 1 mm yol ile ilgisini ekranda gösterdi. Maksimum Absorbans: Y ekseninin üst sınırını yeniden ölçmek için kullanılır. Otomatik kaydetme: Sistem ölçümleri kaydedecektir ve otomatik olarak ölçecektir. En fazla kayıt sayısı 1000'dir. Grafik Kaydet: Gerekirse grafik kaydetmek için "Grafik Kaydet" tıklayın. Rapor: "Rapor" tıklayın. Tüm sonuçlar bir Excel dosyası olarak ihraç edilecek şekilde kaydedildi.absorbans veri temsil edilen dosyalarda yazılım ekranında görüntülenen dosyalar göründüğü gibi gösterilir.

26 Numune Konsantrasyonun hesaplanması: Bilinen örneklerin konsantrasyon eğrisini çizerek ve kurarak aynı tip diğer örneklerle diğer örneklerin'konsantrasyon değerini hesaplamak için kullanıcının izin verdiği UV-VIS modülünde bir işlevi vardır. Şekil 4.7 ile gösterildiği gibi, sol üst simge, "standart" tıklayın, daha sonra Şekil 4.8 görülmektedir. Şekil.4.7 Şekil 4.8.

27 Şekil 4.8 in sol tarafında, farklı absorbans yolu için ve aynı anda XY eksen şemasının sol tarafında uygun konsantrasyon değerlerini girmek için kullanıcılar için yedi satır vardır.absorbans ve konsantrasyon değeri kilitlendikten sonra, Şekil 4.9 görülen "OK" simgesini tıklatın. Şekil 4.9 Kullanıcı konsantrasyonu bilinen örnekleri belirli oranlarda sulandırabilir ve daha sonra onların bireysel absorbansını ölçebilir.kullanıcı için maksimum satır yedi tanedir..kullanıcı ölçülen konsantrasyonu ve absorbansı tuşlamayı tamamladıktan sonra Şekil 4.10 görüldüğü gibi "Tamam" a tıklayın,

28 Şekil 4.10 Standart eğri kurduktan ve çizdikten sonra, kullanıcı aynı örnekleri ölçtüğü zaman, çizilen sonra, kullanıcı Şekil 4.10 'da sağ alt kısmında "Örnek" çerçeve "Abs" kısmına bir absorbans değeri girebilir. Daha sonra konsantrasyon değeri otomatik olarak çizilen standart eğriye göre, "Örnek" çerçeve açacak ve "Konsantrasyon" gösterilecektir.

29 4.5 Protein Lowry Kit protokolüne göre, örneğin Protein Lowry kit alarak,lütfen yedi standartları kullanın ve büyük dalga boyu olarak dalga boyu 1 ayarlayın. Şekil 4.11 de gösterildiği gibi UVS-99 tarafından her numunenin absorbans değerini ölçün ve giriş yapın. Daha sonra "standart" ve "Tamam" simgesine tıklayın. Şekil 4.11 Ayrıca, gerçek örnekler için,lütfen büyük dalga boyu olarak dalga boyu 1 ayarlayın. Büyük dalga boyundan gelen ölçüm değeri standart eğri için ileri yapılacaktır. Örneğin konsantrasyon değeri "standart" bir modülünde "Konsantrasyon" şeklinde gösterilecektir.

30 Şekil 4.12 Numune ID: Örnek bir isim tanımlamak için kullanılır. Dalga boyu 1: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Eğriyi göstermek için seçilen absorbans ile ilgilidir.. Dalga boyu 2: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Eğriyi göstermek için seçilen absorbans ile ilgilidir. Maksimum Absorbans: Y ekseninin üst sınırını yeniden ölçmek için kullanılır. Grafik Kaydet: Gerekirse grafik kaydetmek için "Grafik Kaydet" tıklayın. Rapor: "Rapor" tıklayın ve bir iletişim kutusu açılacaktır.

31 4.5 Protein Bradforn Bradford için dalga boyu aralığı 575 nm ve 750 nm arasındadır. 575 nm büyük dalga boyudur. Yazılımda varsayılan dalga boyu 595 nm ve 725nm dir. Kullanıcı kendi dalga boyunu seçebilir. Gerekli Numune Hacmi: 1 ~ 2.5 ul; en az 2 ul önerilir. Ölçüm: Kit protokolüne göre, örneğin Protein Lowry kit alarak,lütfen yedi standartları kullanın ve büyük dalga boyu olarak dalga boyu 1 ayarlayın. Şekil 4.13 de gösterildiği gibi UVS-99 tarafından her numunenin absorbans değerini ölçün ve giriş yapın. Daha sonra "standart" ve "Tamam" simgesine tıklayın. Şekil 4.13

32 Ayrıca, gerçek örnekler için,lütfen büyük dalga boyu olarak dalga boyu 1 ayarlayın. Büyük dalga boyundan gelen ölçüm değeri standart eğri için ileri yapılacaktır. Örneğin konsantrasyon değeri "standart" bir modülünde "Konsantrasyon" şeklinde gösterilecektir. Şekil 4.13 Numune ID: Örnek bir isim tanımlamak için kullanılır. Dalga boyu 1: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Eğriyi göstermek için seçilen absorbans ile ilgilidir.. Dalga boyu 2: Kullanıcı tarafından seçilen dalga boyu ve ilgili absorbans.dalga boyu yazarak veya dalga boyu kutusunun solu için yukarı / aşağı okları kullanarak seçilebilir. Eğriyi göstermek için seçilen absorbans ile ilgilidir. Maksimum Absorbans: Y ekseninin üst sınırını yeniden ölçmek için kullanılır. Grafik Kaydet: Gerekirse grafik kaydetmek için "Grafik Kaydet" tıklayın. Rapor: "Rapor" tıklayın ve bir iletişim kutusu açılacaktır.

33 5. Işık Şiddetini ayarlayın ve kontrol edin 5.1 Giriş Eğer"düzgün olmayan" veya "dağınık" emme spektrumu hala iki tabanı temizlendikten sonra görünürse, ışık yoğunluğunu kontrol etmelisiniz.işık şiddetini yazılımda "Kontrol" modülü kullanılarak kontro edebilil ve ayarlayabilirsiniz. Bu prosedürü uyguladığınızda bir örnek gerekli değildir. 5.2 Çalışma Aşağı örnekleme kolu ile, ana menüden "Kontrol" modülünü seçin. Pencere aşağıdaki şekildeki görünür. Şekil 5.1 Birlikte çalıştığınız örnek tipini seçin. Örneğin, "Nükleik Asit" tıklandığında şekil 5.1 deki gibi pencere görünecektir.

34 Yol uzunluğu (0.2 mm veya 1 mm) seçildikten sonra, kırmızı bir referans spektrumu görünecektir. Şekil 5.2 Boş alana pozitif bir tam sayı girdikten sonra (1 ~ 20, genellikle 4 iyi bir başlangıçtır.) ve daha sonra "Veri Okuma" butonuna tıklayınız. Yazılım sizin sahip olduğunuz giriş katsayısı altında siyah bir spektrum hazırlayacaktır. Işık yoğunluğu tespit sınırı UVS-99 için 10 olmasına rağmen ışık yoğunluğu daha iyi güvenilirlik ve istikrar için 100 ~ 3500 içinde tutulmalıdır.spektrum yoğunluğu referans spektrumu yakın ve biraz daha düşük olmalıdır. Spektrum yoğunluğu için katsayıyı arttırabilirsiniz.kaydet" düğmesine tıklayarak uygun katsayıyı kaydedebilirsiniz. Ayarı kaydettikten sonra UVS-99 yazılımını yeniden başlatın.

35 Yazılımda dört ölçüm modülü vardır. Her bir modül 0.2 mm ile 1 mm yol için iki katsayı içermektedir. Ayarlamalısınız ve sırasıyla tüm sekiz katsayıları kaydetmelisiniz. 5.3 Işık yoğunluğu kontrol Işık yoğunluğu tekrarlanabilirliği spektrumlara göre kontrol edilebilir. Birkaç spektrumları elde etmek için aynı katsayı altında sürekli olarak " Tarihi Oku " butonuna tıklayınız. Tüm yoğunluk spektrumları neredeyse birbirine denk ise, gösteriyor ki yüksek tekrarlanabilirlik ile bu cihaz çalışır. Şekil 5.3 Aynı katsayısı altında 10 spektrumları (siyah) gösterir, ve tüm yoğunluk spektrumları iyi örtüşmektedir. Şekil 5.3

36 Spektrumları iyi denk getiremiyorsanız (Şekil 5.4), fotoğraf kaynak veya optik fiberlerde bazı sorunlar vardır. Bu sorunu çözmek için her iki pedestallerde deiyonize su ile fırçalanabilir.spektrumları temizlendikten sonra iyi denk getiremiyorsanız,lütfen yerel distribütöre başvurun. Şekil Işık yoğunluğu ayarı Sürekli düzgün yoğunluk spektrum almak için katsayısı ayarlanmalıdır ve ışık yoğunluğu 100 ~ 3500 içinde tutulmalıdır. Gösteriyor ki ışık kaynağının iyi çalışıyor olması referans spektrumu için yoğunluk spektrumuna spektrum yakın tutmak için de önemlidir. Şekil 5.7, 1 den 7 ye kadar katsayısı ile 7 yoğunluğunun spektrumunu göstermektedir. referans spektrumu ve biraz daha düşüğü için spektruma yakın olduğundan, katsayısı 4 de, bu durumda daha fazla uyguna ayarlayın.

37 Şekil 5.5 Işık yoğunluğunda sürekli bir düzgün bir eğri elde etmek için ışık yoğunluğu çok yüksek ise, bu çentikli bir emme spektrumuna yol açacaktır. Aksine, düşük ışık yoğunluğu yüksek konsantrasyon örnekleri ile absorbans ölçümünü etkileyecektir. 5.5 Özel Uygulama Özel bir ölçüm ışık yoğunluğunun katsayısı ayarlanarak yapılabilir. Burada UV-VIS ölçümü bir örnektir. "UV-VIS" modülünün her iki de referans spektrumu ve yoğunluk spektrumu (katsayısı = 1) aşağıda gösterilmiştir. (Şekil 5.6)

38 ŞEKİL 5.6 Şekil 5.6 da, öyle görünüyor ki katsayısı 1 den fazla olmamalıdır ya da yoğunluğu 470~ 550 nm de devamlı bir eğri almak için çok yüksek olacaktır. Ancak, örnek, K 2Cr 2O 7, bir 350 nm'de ve düşük ışık yoğunlukta (<1000) bir absorbans vardır.yüksek konsantrasyon örneklerinin algılama aralığı sınırlı olacaktır. Bu 350 nm ışık yoğunluğunu artırmak için katsayı ayarlamada gereklidir.katsayı 4 ayarlandığında, ışık şiddeti artar (Şekil 5.7) ve emme spektrumu 350 nm de düzgün hale gelir. (Şekil 5.8) Not: Katsayıyı arttırmak bazı dalga boylarında yoğunluğun soğurmasına öncülük edebililr ve absorbans ölçümünü etkileyebilir. Bu durumda,yoğunluk doymuştur (Şekil 5.7) ve 430~ 550 nm de pürüzlü bir emme eğrisine yol açar. (Şekil 5.8)

39 Şekil 5.7 Şekil 5.8

40 6. Sorun Giderme 6.1.Açılmayan USB aygıtı bulmak için Şekil 6.1 Bu hata başlangıçta yazılımda görünebilir ve genellikle bu USB kablosunun düzgün bağlanmamasına veya yazılımın düzgün yüklenmemesine işaret olabilir. Lütfen kontrol etmek için aşağıdaki adımları çift tıklayarak takip edin. USB kablosunu kontrol edin, ve hem bilgisayara hem de UVS-99 a takılı olduğundan emin olun. Güç adaptörü kontrol edin. Lütfen adaptörde üzerindeki ışık var mı diye kontrol edin. Yazılımı yeniden başlatın. Orjinal bilgisayardan merkez bağlantı noktası olan hatalı bir USB ekarte etmek için başka bir bilgisayarda spektrofotometre yükleyin ve daha sonra yazılımı çalıştırın.eğer aynı şey olursa, cihaz onarım hizmeti gerekebilir. 6.2 Örnek doğruluğu ve tekrarlanabilirliliği Sonuçlar görünüşte hatalı ya da tekrarlanamıyorsa, nedenleri örnek olabilir ya da homojen olmayan aliquat, ya da sıvı sütunun kırılması olabilir. Temsilci sonuçları elde etmek için aşağıdakileri deneyin yararlı olabilir:

41 Yazılım modülü başlamadan önce örnekleme yüzeylerinin temiz olduğundan emin olun. Kirli bir örnek pedestal hatalı absorbans (hatta negatif değerler) ve sinyal doygunluğuna neden olabilir. Her hangi bir artığı ortadan kaldırmak için de-iyonize su ile yüzeyleri temizlemek için herzaman iyi bir uygulamadır. Sıvı sütun kırılması anormal bir sonuca neden olabilir. Yeterli örnekleri (1 ~ 2.5ul) sıvı sütunu sağlam olduğunda güvence altına alabilirsiniz. Genel olarak, protein çözeltisinin yüzey gerilimini başka çözeltilere göre daha düşük olduğundan, sıvı sütunu kolayca oluşmaz.sorun gidermek için biraz de-iyonize su pedestal altı üzerine pipetleyin ve çözelti içine pedestal üstüne daha düşük pipetleyin ve yaklaşık 2 ila 3 dakika oturmasına izin verin. Temiz bir laboratuar sileceği ile her iki pedestal kuruması için silin. Temiz ve kuru bir laboratuvar sileceği ile kalınlığı artırmak için birkaç kez silin. laboratuvar sileceğine basın, sıkıca pedestal aşağısına ve "ovmak" katlanmış bir laboratuvar sileceği ile çok agresif olarak yaklaşık en az kez silin üzerinde silin. DNA örneklerini 55 C de ısıtın ve ölçümden önce vorteksleyin.uvs-99 ile ilgili olarak gerekli küçük hacimler nedeniyle, ölçülen numunenin homojen olmasını sağlamak için son derece önemlidir. Saha deneyimi bu fenomen özellik için genomik veya lambda DNA gibi büyük moleküller içeren örneklerin duyarlı olduğunu göstermiştir. Not: Küvet tabanlı spektrofotometre tarafından kullanılan büyük hacimler homojen olmayan örneğin etkisini maskeler ya da en aza indirgeyecektir.

42 Referans (boş) çözelti ve çözücünün aynı malzeme olduğunu onaylayın. Tamponlar sıklıkla UV aralığında emer. Bu nedenle, tam olarak aynı malzeme ile aletin boş olması içinörneklerin içeride askıda olması kritiktir. Örneğin çok sulandırılmadığını onaylayın. Ölçüm örneklerinde ya da algılama sınırı yakınında önemli bir miktarda değişebilir ölçümleri ile sonuçlanacaktır. Kullandığınız uygulama modülünün geçerli ölçüm aralığına bakın. 6.3 Olağandışı spektrum Pürüzlü emme spektrumu sergileyen örnek, ama normal bir şekil, dedektör doygunluk sonucu olabilir. Bu başlangıçta bir kirli örnek pedestal üstü nedeniyle olabilir. İyice her iki örnek pedestali temizlemeye çabalayın ve yazılımı yeniden başlatmayı deneyin. Çok "dağınık" veya "düzensiz" olan bir spektrum da spektrometre ulaşan yetersiz ışık yoğunluğu yetersizliliğinden olabilir. Bunun oluşmasından şüphelenilirse, Bölüm 5.Işık yoğunluğunun ayarlanması ve kontrolü ve ışık katsayısının ayarlanması na bakınız.

43 7. Bakım ve Garanti 7.1 Temizleme Örnek taşınmasını önlemek için, en önemli şey örnekleme kol ve ölçüm pedestalini temiz tutmaktır. Herbir ölçüm tamamladıktan sonra, sadece sıradan bir kuru laboratuvar sileceği kullanarak örnekleme kolu ve ölçüm pedestalin her ikisinden örneği silin. De-iyonize su ile her iki pedestallerin son bir temizliğinin de kullanıcının son ölçümünden sonra yapılması tavsiye edilir. 7.2 Gereken değişim parçaları Genel olarak, flaş lambası periyodik olarak değiştirilmesi gerekli bir parçadır. Kalan ömrünü onaylamak için flaş lambası test etmek için bir yol yoktur.flaş lambası başarısız olduğunda, ışık çıkışı çok düzensiz olacaktır ya da tamamen durur. Bu olursa lütfen yerel distribütörü başvurun. 7.3 Dalga boyunun kalibrasyonu Dalga boyu yazılım her başlatıldığında xenon lamba spektrumları bilinen inişçıkışlara dayalı otomatik kalibredir. normal kullanım koşullarında kalibrasyon gerekli değildir; gerekirse lütfen yerel distribitöre başvurun.

44 7.4 Çözücü Uyumluluğu UVS-99 yaşam bilimleri laboratuvarlarında örnek çözücü içinde kullanılan.tipik çoğu çözücü ile uyumludur. Ancak, Hidroflorik Asit (HF) lerin tüm formları bağdaşmaz,florid iyonu olarak kuvars fiber optik kablo eriyecektir. 7.5.Ölçüm ve optik yüzeylerin zararlı maddelerden arındırılması Dekontaminasyon gerekli ise, bir dezenfektan çözeltisi, sodyum hipoklorit çözeltisinin % 5.25 (taze hazırlanmış ağartıcı) biyolojik olarak ölçüm pedestalleri üzerinde aktif materyallerin mevcut olduğundan emin olmak için kullanılabilir.metal örneğin pedestalleri paslanmaz çelikten yapılmıştır ve en yaygın laboratuar çözücülere karşı dirençlidir.

45 8. Ekler 8.1 Enstrüman özellikleri Standart yol uzunluğu 1 mm Kısa yol uzunluğu (yüksek konsantrasyon örneği için) 0.2 mm Örnek hacmi 1 ~ 2.5 ul Işık kaynağı Xenon flaş lambası Detector 3072-eleman lineer silikon CCD dizi detektörü Dalgaboyu aralığı 200 ~ 850 nm Dalga boyu doğruluğu 1 nm Dalgaboyu çözünürlüğü 3 nm (Hg 'de FWHM 546 nm) Absorbans hassas absorbans Absorbans doğruluğu % 2 (257 nm 'de absorbans 0.76' da) Ölçüm hassasiyeti 0.1 ~ 5 Abs. ± ~ 75 Abs. ±% 2 Ölçüm çevrim süresi 10 saniye Boyut W20 * D15 * H12 cm Örnek kaide malzemesi paslanmaz çelik Fiber optik kablo malzeme kuvars Gerilim 12 VDC Güç 6 W DsDNA algılama aralığı 2 ~ 3700 ng / ul Protein tespit miktarı 100 mg / ml Ağırlık 1,4 kg

46 8.2 Absorbans hesaplama UVS-99 Spektrofotometre "Kapalı" olduğu zaman, bir spektrum bir referans malzeme (boş) alınır ve dalga boyu tarafından ışık şiddeti bir dizi olarak saklanır. Işık numunesinin bir ölçümü alındığında,örnek üzerinden aktarılan ışığın yoğunluğu kaydedilir.(i sample) boş bir yoğunluk (I blank) ile birlikte, örnek hesaplamak için aşağıdaki denkleme göre absorbans (ABS) kullanılır: Böylelikle, her iki örneğin ışık yoğunluğu ve absorbans hesaplanması gerekmektedir. boşluğun belirli dalga boyunda 8.3 Konsantrasyon Hesaplama (Beer-Lambert Kanunu) Beer-Lambert denklemi konsantrasyon ile hesaplanan absorbansı ilişkilendirmek için kullanılır: A = E * b * c Bir absorbans birimi (A) 'de temsil edilen absorbans olduğunda, E, litre / mol cm birimleri ile dalga boyu bağımlı molar absorptivite katsayısı (ya da yok olma katsayısı), B yol uzunluğu cm dir ve mol / litre ya da molarite (M) içinde örneğin c konsantrasyonudur.

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

idealab Kullanım Bilgileri

idealab Kullanım Bilgileri idealab Kullanım Bilgileri Hızlı Başlangıç 1. idea kontrol kartını bilgisayara bağlayın. 2. Kartın gücünü açıp Bağlan tuşuna tıklayarak Modüller Ekranı na geçin. 3. Modüller Ekranı nda kart üzerindeki

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe. DİKKAT: Bu ürünü şimşekli havalarda kurmayın ya da elektrik kablosu gibi bağlantılar yapmayın

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe. DİKKAT: Bu ürünü şimşekli havalarda kurmayın ya da elektrik kablosu gibi bağlantılar yapmayın Bu kılavuzun içindekiler: Güvenlik bilgileri sayfa 53. Kurulum sorunlarını giderme sayfa 54. Daha geniş bilgi edinme sayfa 58. Güvenlik bilgileri Yalnızca bu ürünle birlikte verilen Lexmark güç kaynağını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Basic Renk ölçümüne en ekonomik başlangıç KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Plus isimli Renk ölçme, karşılaştırma yazılımın kullanımını açıklar.

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Ürünün Takılması 50 cm 50 100m = x4 50 cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100 m Sert yüzeylere (strüktürel duvar veya kiriş) monte edin 18 50m = x1

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır.

Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır. Adobe Connet Öğrenci Rehberi (v1.0) Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır. Sanal Sınıfa Katılmak 1. Moodle sistemine giriş yaptıktan sonra ders içerikleri

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV

KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV KULLANIM KILAVUZU Mikroskop PCE-MM 200 UV Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 14/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1 Teslimat İçeriği:... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolü... 3 2.2 Önlemler... 3

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın.

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU

Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Giriş...1 2. Olması gerekenler...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yükleme...2 3.1 Yüklemeden önce...2 3.2

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Hızlı Yükleme Kılavuzu Doküman ID: Synology_QIG_2BayCL_20090901 GÜVENLiİK TALiİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak

Detaylı

İşlem Terminali (TW) Kurulum Kılavuzu BIST Sürüm: 4.0.1006

İşlem Terminali (TW) Kurulum Kılavuzu BIST Sürüm: 4.0.1006 İşlem Terminali (TW) Kurulum Kılavuzu BIST Sürüm: 4.0.1006 Belge Kimliği: Belge Sürümü: TW_IG_80 GENIUM_Product_a1135 Sürüm Tarihi: 2014-06-25 Yayın Tarihi: 2014-06-25 Yayımlandıklarında detayların doğru

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 600QSG.qxd 05.04.2004 0: Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte aşağıdaki verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

TURKÇE KULLANIM KİTABI

TURKÇE KULLANIM KİTABI TURKÇE KULLANIM KİTABI İlk Kullanım; 1.1 PAKET İÇERİĞİ 1- Taşıma Çantası 2-2 adet 2mt yüksek-gerilim dayanıklı uçlu bağlantı kablosu ( bir kırmızı ve bir mavi) 3-1 adet yüksek-gerilim dayanıklı uçlu 2mt

Detaylı

Kalibrasyon için iki yöntem vardır, 1. Hesaplama yöntemi

Kalibrasyon için iki yöntem vardır, 1. Hesaplama yöntemi Kalibrasyon Bir eksendeki hareket miktarının standart ünitelerden biri veya spesifik bir öğe uyum sağlaması işlemine kalibrasyon denir. Endüstriyel makinelerde en çok görülen üniteler, kullanım şekillerine

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Laboratuvar Çalışması 1.3.2 Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Hedefler PC'deki RAM miktarını (MB cinsinden) belirleme. PC de takılı olan sabit diskin boyutunu (GB cinsinden) belirleme. Sabit diskteki

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM'da yüklü olan Kullanıcı Kılavuzu dikkatle okuyun. 1.

Detaylı

Elektrik sahaları ve levhalı kapasitör içindeki potansiyeller

Elektrik sahaları ve levhalı kapasitör içindeki potansiyeller Elektrik Elektrik sahası Öğrenebilecekleriniz... Kapasitör Elektrik sahası Potansiyel Voltaj Eş potansiyel hatları Kural: Bir bütün halindeki elektrik sahası bir levhalı kapasitörün şarjlı levaları arasında

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri:

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri: BenQ projektör ile 3D içerik nasıl izlenir: BenQ projektörünüz D-Sub, Komponent, HDMI, Video ve S-Video olarak aktarılan üç boyutlu (3D) içeriğin oynatılmasını destekler. Ancak BenQ projektör ile 3D içeriği

Detaylı

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme 1 ISATPHONE 2 AYGIT YAZILIMI GÜNCELLEME ARACININ KURULUMU Zaman zaman, işlevselliğini ve işleyişini geliştirmek için telefon yazılımınızı

Detaylı

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER 1-)ÖZELLİKLER *Bu ölçüm cihazı DIN,ASTM ve BS standartlarına uyduğu gibi IOS-2178 ve ISO-2360 standartlarınında tüm koşulları sağlayarak laboratuar ve zor koşullarda kullanılabilir. *F Tipi probe manyetik

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Yapılandırma Kılavuzu A-61732_tr 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration İçindekiler Farklılıklar... 1 Yükleme... 2 İş ayarları

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Sunucu ve istemci için farklı işletim sistemi ve mimari kullanırken kullanım kılavuzunun Yazıcı Yazılımı kısmında anlatılan işlemler kullanılırsa bağlantı

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM da yüklü olan Kullanım Kılavuzunu dikkatle okuyun.

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK

ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK ÜRÜN RESMİ SİP. NO. ÜRÜN ADI ve ÖZELLİĞİ ARALIK KALEM TİPİ ph METRE; OTOMATİK KALİBRASYON, TUTMA FONKSİYONU, OTOMATİK SICAKLIK TELAFİSİ (ATC), DEĞİŞTİRİLEBİLİR ELEKTROT, OTO-KAPANMA, SU GEÇİRMEZ ÖZELLİK

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Model: P2715Q/P2415Q Regulatory model: P2715Qt/P2415Qb NOT: NOT, bilgisayarınızdan daha iyi yararlanmanız için yardımcı olan önemli bilgileri

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Spectroquant Prove 100

Spectroquant Prove 100 Spectroquant Prove 100 Teknik bilgi dökümanı www.merckmillipore.com/prove100 Merck Millipore is a business of Ölçüm teknolojisi Dalgaboyu aralığı Lamba tipi Ölçüm modları Spektral bant genişliği Dalgaboyu

Detaylı

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ ARTESIS ENTERPRISE SERVER Dök. No: PS.01 KL.04 REV.02 I Table of Contents Part I Giriş 1 Part II Sistem Gereksinimleri 1 Part III Kurulum 3 Part IV Ana Menü 11 Part V Destek 13 Part VI Sorun Giderme 13

Detaylı

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ

GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ GÜÇ HATTI YÜKSEK HIZLI AĞ KÖPRÜSÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Talimatları Bu ürünün, AC güç hattına bağlanması amaçlanmıştır. Ürün kullanılırken aşağıdaki önlemler alınmalıdır: Ürünü kurmadan

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ADOBE CONNECT SANAL SINIF UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU (http://sanalsinif.hku.edu.tr)

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ADOBE CONNECT SANAL SINIF UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU (http://sanalsinif.hku.edu.tr) HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ADOBE CONNECT SANAL SINIF UYGULAMASI ÖĞRENCİ KILAVUZU (http://sanalsinif.hku.edu.tr) 2014 0 Adobe Connet Öğrenci Rehberi (v1.0) Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

MILKANA SUPERIOR PLUS

MILKANA SUPERIOR PLUS MILKANA SUPERIOR PLUS inek ve koyun sütünde 6 parametreyi hızlı, hassas ve güvenilir bir şekilde ölçen Ultrasonik Süt Analiz cihazıdır. Ultra-sound teknolojisine dayalı olarak ölçüm yapan bu cihazda, ölçüm

Detaylı