MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU"

Transkript

1

2 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU Tel: (236) Adres: Baklacı Mevkii Alaşehir MANİSA web sayfası:

3 YÖNETİM Prof.Dr. Şenay AYDIN Müdür Dr. Öğr. Üyesi E.Dilşat YEĞENOĞLU-Müdür Yrd. Öğr. Gör. Dr. Ummahan ÖZ Musa AK - Yüksekokul Sekreteri Amaç Ülkemizin tarım sektörünün gereksinim duyduğu nitelikli ara elemanı yetiştirmek ve bu konularda araştırma yaparak bunu yöre halkının ve toplumun hizmetine sunmaktır. Hedef Öğrencilerin tercih ettiği, yeterli bilgi ve beceriye sahip iş bulabilen, girişimci meslek elemanın yetiştirildiği, yöre halkının tarımsal sorunlarına çözüm bulduğu, güven duyduğu, bir kurum haline gelmektir.

4 PROGRAMLAR Yüksekokulumuzda Bağcılık, Kooperatifçilik, Laboratuar Teknolojisi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Organik Tarım ve Bitki Koruma programları olmak üzere 6 programda örgün öğretim; Laboratuar Teknolojisi programları olmak üzere 1 programda ise ikinci öğretim olmak üzere eğitim öğretim verilmektedir.

5 AKADEMİK KADRO Prof. Dr. Şenay AYDIN (Müdür) Prof. Dr. Emin ONAN Doç. Dr. Sinan ANLAŞ Doç. Dr. Ersen Aydın YAĞMUR Dr. Öğr. Üyesi Hasan KÖSE Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin YENER Dr. Öğr. Üyesi Tamer KUŞAKSIZ Dr. Öğr. Üyesi Esen KUTLU KUŞAKSIZ Dr. Öğr. Üyesi Tuncay DEMİRER Dr. Öğr. Üyesi A. Nuray CEBECİ Dr. Öğr. Üyesi Tülay ÖRS Dr. Öğr. Üyesi E. Dilşat YEĞENOĞLU (Müdür Yrd) Dr. Öğr. Üyesi Rifat KARAKURT Öğr.Gör. Dr. Arzu KARAÇANCI Öğr. Gör. Hüseyin ATABAY Öğr. Gör. Dr. Funda ANKAYA Öğr. Gör. Ayşen COŞKUN Öğr. Gör. Bengü TÜRKYILMAZ Öğr. Gör. Dr. Ummahan ÖZ (Müdür Yrd) Öğr. Gör. Cuma ARIK Öğr. Gör. Semih DERELİOĞLU

6

7

8

9

10

11 PROGRAMLARIMIZ

12

13 Bağcılık programında dünyadaki modern bağcılığın gereği olan bağ tesis teknikleri, sağlıklı fidan ve bağ üretimi teknikleri, gübreleme, sulama, drenaj, toprak, yaprak ve su analizleri ile toprak işleme, yabancı ot mücadelesi, bağ hastalık ve zararlılarına karşı erken uyarı, entegre kontrol ve ilaçlama teknikleri, bağda modern mekanizasyon gibi konularda eğitim verilmektedir. Bağcılık Programında İş Yeri Uygulama Eğitimi verilmektedir.

14 Bağcılık mezunları kamu ve özel sektöre ait bağlar, sofralık üzüm işleyen soğuk depolar, kuru üzüm işletmeleri, şarap ve sirke işletmeleri, yaprak salamura işletmeleri, zirai ilaç firmaları, gübre firmaları, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bağcılık Araştırma Enstitülerinde çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımız, kendi bağlarını yetiştirerek çok iyi bir gelir de elde edebilir. Mezunlar; Dikey Geçiş sınavı ile Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Organik Tarım İşletmeciliği, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerine Dikey Geçiş yapabilirler.

15

16

17 Kooperatifçilik programının amacı, tarımsal ve tarım dışı kooperatiflerin; halkla, kamu ve özel kuruluşlarla ilişkilerini, kooperatifin amacı doğrultusunda düzenleyen, görev yaptığı kooperatifte mali ve idari işlemleri, ilgili kanun ve ana sözleşmelere uygun olarak yürüten tarım ve tarım dışı tüm kooperatiflerde memurluk ve yöneticilik görevini üstlenecek ara eleman yetiştirmektir.

18 Kooperatifçilik Programı mezunları ülkemizde faaliyette bulunan tarımsal kooperatiflerde (tarım kredi kooperatifleri, tarım satış kooperatifleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri, pancar ekicileri kooperatifleri vd.) aşan tarım dışı kooperatifte (konut yapı kooperatifleri, esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri vd.) ve kooperatif birlik ve merkez birliklerinde istihdam edilebilmektedir. Mezunlar ayrıca ziraat odaları ve tarımsal üretici birlikleri gibi mesleki üretici örgütlerinde ve bankalarda da çalışabilmektedir. Kooperatifçilik Bölümü mezunları dikey geçiş sınavındaki başarılarına göre İşletme, İşletme Yönetimi, İşletme- Ekonomi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Tarım Ekonomisi bölümlerine Dikey Geçiş yapabilirler.

19

20

21

22 Laboratuvar teknolojisi programı; farklı alanlarda kurulan laboratuvarlarda, Laboratuvar Teknikeri olarak çalışabilecek düzeyde genel Laboratuvar eğitiminin verildiği bir programdır. Öğrencilere uygulamalı olarak genel laboratuvar yöntemlerini öğretilmekte ve 2 yıllık eğitim sonrasında bu yöntemleri uygulayabilir hale gelmektedirler. Genel laboratuvar dersleri ile beraber daha özel, değişik laboratuvarlarda çalışma olanakları sağlayacak analiz dersleri uygulamalı olarak verilmektedir. Laboratuvar ortamlarında 40 gün yaz stajı ile pratik bilgileri arttırılmaktadır.

23 Mezunlar; Tarım ve Orman Bakanlığı nın ilgili birimlerinde, Gıda Kalite Kontrol Müdürlükleri, Toprak Mahsulleri Ofisinin ilgili birimlerinde, Gümrük Müsteşarlığına bağlı laboratuvarlarda, Devlet Su İşleri, Ziraat Odaları, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Çevre ve Orman Müdürlüklerinde ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarında Laboratuvar Teknikeri olarak çalışabilmektedirler. Toprak-su-bitki, gübre analizleri yapan laboratuvarlar, atık su arıtma tesisleri, zirai mücadele enstitüleri, gıda, ilaç, yem, tarımsal girdi üreten fabrikalar, belediye bünyesinde kurulan laboratuvarlar, üniversitenin ilgili bölüm laboratuvarlarında, ya da kendi kuracakları özel laboratuvarlarda çalışabilmektedir.

24 Mezunlar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile; Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım İşletmeciliği, Genetik ve Biyomühendislik, Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Kimya lisans programlarına geçiş yapabilirler.

25

26

27 Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, gıda, ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi Bitkilerimizin korunması, kültüre alınması, özelliklerinin tespiti için gerekli yardımcı teknik personelin yetiştirilmesi düşüncesi ile açılmıştır. Konusunda eğitim veren ilk program olma özelliğine sahiptir. Bu programda, tarım kuruluşlarının tamamında; bitkisel materyal üretim ve değerlendirilmesinde, sentetik ve doğal ilaç endüstrisinde, kozmetik sektörde, baharat bitkisel çay sektöründe hem açık alan hem de laboratuvar ortamında görev alacak nitelikli insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

28

29

30 Organik Tarım Programı nın amacı, kamu ve özel sektör kurumlarında istihdam edilmek üzere; organik bitkisel ve hayvansal ürün üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası, pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip nitelikli ara eleman yetiştirmektir. Tarımsal üretime ilişkin geniş bir mesleki yelpazede çalışma imkanına sahiptir. Bu kapsamda; organik tarım işletmelerinde, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında yardımcı eleman olarak,

31 Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe teşkilatlarında, tohumculuk, fidancılık, ilaç vb. araştırma merkezlerinde ve danışmanlık bürolarında, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler, organik tarımsal (bitkisel ve hayvansal) üretim ve pazarlama işletmeleri ile sürdürülebilir tarım (organik tarım ve iyi tarım uygulamaları) kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında iş bulma imkanına sahiptirler. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açılan Bitki Koruma Ürünleri Bayi Veya Toptancılık Sınavı na girme hakkına sahiptirler.

32 Organik Tarım programı mezunları; Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Organik Tarım İşletmeciliği, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Tarla Bitkileri, Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarım Ekonomisi, Zootekni, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerine Dikey Geçiş yapabilirler.

33

34 Programın amacı bol, kaliteli ve sağlıklı bitkisel ürün elde edebilmek için bitkilerin hastalıklardan, zararlılardan ve yabancı otlardan korunması konusunda ziraat mühendisleri ile tarım işçileri arasında uygulayıcı statüde çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Bitki koruma program mezunları, kamu ve özel sektöre ait işyerlerinde, tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgeler de çalışabilirler, danışmanlık yapabilirler. Tarım ilaçları firma ve bayilerinde iş bulabilirler. Tarım ilacı satılan marketlerde çalışabilirler. Bitki koruma ön lisans programı, bitkisel üretimin her aşamasında her zaman gereksinim duyulan bir meslektir.

35 Bitki Koruma programı mezunları; Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Organik Tarım İşletmeciliği, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Tarla Bitkileri, Orman Mühendisliği bölümlerine Dikey Geçiş yapabilmektedirler.

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56 YÜKSEKOKULUMUZ FİZİKİ MEKAN DURUMU Yüksekokulumuz kendine ait binasında Eğitim Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Kullanım Alanı: m2 Ana Bina Laboratuar Alanı: 4 Adet 605m2 Bilgisayar Laboratuarı: 2 adet Eğitim Öğretim Binası : m2 İdari Bina: 800 m2 Kantin : 1 adet 70 kişilik Yemekhane : 1 adet 160 kişilik Ayrıca 1 adet 500 m2. Sera, 20 dekar deneme arazisi, 4 dekar uygulama amaçlı bağımız bulunmaktadır.

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70 Tiyatro topluluğu-provalar

71 ORGANİK TARIM SEMİNERİ

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

ÖĞRETİM ELEMANI. PROGRAM KODU DERS Vize Tarihi Final Tarihi. Bütünlem e Tarihi

ÖĞRETİM ELEMANI. PROGRAM KODU DERS Vize Tarihi Final Tarihi. Bütünlem e Tarihi PROGRAM KODU DERS Vize Tarihi Final Tarihi Bütünlem e Tarihi Saat ÖĞRETİM ELEMANI Bağcılık-1 BAG 1127 Asma Islahı 06.11.2018 02.01.2019 14.01.2018 13:30 Esen KUTLU KUŞAKSIZ Bağcılık-1 BAG 1129 Matematik

Detaylı

PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİ FİNAL TARİHİ BÜTÜNLEME TARİHİ SAAT

PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİ FİNAL TARİHİ BÜTÜNLEME TARİHİ SAAT PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİ FİNAL TARİHİ BÜTÜNLEME TARİHİ SAAT BAĞCILIK 1 BİTKİ KORUMA ALTTAN ERSEN A. YAĞMUR 04.01.2018 18.01.2018 14:00 Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ 14.11.2017

Detaylı

Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ :30. Bağcılık-1 Asma Morfolojisi R.KARAKURT

Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ :30. Bağcılık-1 Asma Morfolojisi R.KARAKURT PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİFİNAL TARİHİ SAAT Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ 14.11.2017 02.01.2018 10:30 Bağcılık-1 Asma Morfolojisi R.KARAKURT 17.11.2017 05.01.2018 10:30 Bağcılık-1

Detaylı

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI 09:00-09: BAĞCILIK SINIFI DERS PROGRAMI Asma Islahı Bağ Ekolojisi 09:- 0:0 0:0-: Asma Islahı Asma Islahı Asma Morfolojisi Asma Morfolojisi :- :0 Bağ Zararlıları Bağ Ekolojisi Asma Morfolojisi :- :00 :0-:

Detaylı

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI 09:00-09: BAĞCILIK SINIFI DERS PROGRAMI Asma Islahı Bağ Ekolojisi 09:- 0:0 0:0-: Asma Islahı Asma Islahı Asma Morfolojisi Asma Morfolojisi :- :0 Bağ Zararlıları Bağ Ekolojisi Asma Morfolojisi :- :00 :0-:

Detaylı

ÖRGÜN ÖĞRETİM Vize Final Bütünleme Saat

ÖRGÜN ÖĞRETİM Vize Final Bütünleme Saat ÖRGÜN ÖĞRETİM Vize Final Bütünleme Saat Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi Toprak Bilgisi Genel Botanik L.DÜZDEMİR BAĞCILIK 1 16.11.2015 04.01.2016 18.01.2016 10:30 H.YENER BAĞCILIK 1 17.11.2015 05.01.2016 19.01.2016

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı C.ARIK BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR :00

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı C.ARIK BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR :00 DERS ÖĞRETİM ELEMANI SINIF VİZE FİNAL BÜTÜNLEME SAAT C.ARIK BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR. 21.11.2016 02.01.2017 16.01.2017 16:00 İYİ TARIM UYGULAMALARI (SEÇMELİ) E. KUSAKSIZ BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR. 22.11.2016 03.01.2017

Detaylı

ASMA FİZYOLOJİSİ BAG :30 E. KUTLU KUŞAKSIZ

ASMA FİZYOLOJİSİ BAG :30 E. KUTLU KUŞAKSIZ DERS SINIF VİZE FİNAL BÜTÜNLEME SAAT ÖĞRETİM ELEMANI Asma Anatomisi BAG 1 20.04.2018 08.06.2018 29.06.2018 10:30 C. ARIK ASMA FİZYOLOJİSİ BAG 1 10.04.2018 29.05.2018 19.06.2018 10:30 E. KUTLU KUŞAKSIZ

Detaylı

ASMA FİZYOLOJİSİ BAG :30 E. KUTLU KUŞAKSIZ

ASMA FİZYOLOJİSİ BAG :30 E. KUTLU KUŞAKSIZ DERS SINIF VİZE FİNAL BÜTÜNLEME SAAT ÖĞRETİM ELEMANI Asma Anatomisi BAG 1 20.04.2018 08.06.2018 29.06.2018 10:30 C. ARIK ASMA FİZYOLOJİSİ BAG 1 10.04.2018 29.05.2018 19.06.2018 10:30 E. KUTLU KUŞAKSIZ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI 09:00-09: BAĞCILIK SINIFI DERS PROGRAMI Asma Islahı Bağ Ekolojisi 09:- 0:0 0:0-: Asma Islahı Asma Islahı Asma Morfolojisi Asma Morfolojisi :- :0 Bağ Zararlıları Bağ Ekolojisi Asma Morfolojisi :- :00 :0-:

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. BAĞCILIK 09:00-09: 09:-0:0 Asma Islahı Asma Islahı Asma Islahı Terbiye ve Budama Terbiye ve Budama C. ARIK C. ARIK 0:0-: MATEMATIK B. TURKYILMAZ Terbiye ve Budama Bağ Ekolojisi :-:0 MATEMATIK B. TURKYILMAZ

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. BAĞCILIK 09:-0:0 Asma Islahı Asma Islahı Asma Islahı Terbiye ve Budama Terbiye ve Budama C. ARIK C. ARIK 0:0-: MATEMATIK B. TURKYILMAZ Terbiye ve Budama Bağ Ekolojisi :-:0 MATEMATIK B. TURKYILMAZ Bağ Zararlıları

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. BAĞCILIK 09:-0:0 Asma Islahı Asma Islahı Asma Islahı Terbiye ve Budama Terbiye ve Budama C. ARIK C. ARIK 0:0-: MATEMATIK B. TURKYILMAZ Terbiye ve Budama Bağ Ekolojisi :-:0 MATEMATIK B. TURKYILMAZ Bağ Zararlıları

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. :00-: :0-:0 :0-: :-:00 :-:0 0:0-: 09:-0:0 09:00-09: BAĞCILIK Terbiye ve Budama Asma Islahı C. ARIK Terbiye ve Budama Asma Islahı C. ARIK MATEMATIK Terbiye ve Budama Asma Islahı Bağ Ekolojisi B. TURKYILMAZ

Detaylı

ALAŞEHİR MYO MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAĞCILIK 1 ÖRGÜN DERS PROGRAMI

ALAŞEHİR MYO MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAĞCILIK 1 ÖRGÜN DERS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAĞCILIK 1 ÖRGÜN DERS PROGRAMI 09:45 Toprak Bilgisi H.YENER Genel Botanik T.ORS Toprak Bilgisi H.YENER Genel Botanik T.ORS Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi BAG1-SECMELİ İYİ TARIM

Detaylı

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 09:45

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 09:45 ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF TAMER KUŞAKSIZ TAMER KUŞAKSIZ İNKILAP TARİHİ UZAKTAN İLKER KULBİLGE İNKILAP TARİHİ UZAKTAN İLKER KULBİLGE YABANCI DİL UZAKTAN FATMA MUSLUOĞLU YABANCI DİL UZAKTAN FATMA

Detaylı

ALAŞEHİR MYO MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAĞCILIK 1 ÖRGÜN DERS PROGRAMI

ALAŞEHİR MYO MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAĞCILIK 1 ÖRGÜN DERS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAĞCILIK 1 ÖRGÜN DERS PROGRAMI Genel Botanik Genel Botanik Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi BAG1-SECMELİ İYİ TARIM UYG, Yabancı Dil (İng) BAG L.DÜZDEMİR GENEL SERACILIK A. KARACANCI

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri adı ile

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Gıda ve gıda dışı amaçlı tarla ve bahçe bitkilerinin üretiminden, verimliliğinin artırılmasından, ürünlerinin değerlendirilmesinden ve satışından sorumlu ara meslek elemanıdır. A- GÖREVLER Bitkisel

Detaylı

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF Biyomedikal Cihazlar Toprak Bilgisi UZAKTAN Tıbbi Terminoloji LAB1 Toprak Bilgisi UZAKTAN j BiyomedikalCihazlar Tıbbi Terminoloji LAB1 ILKYARDIM (Seçmeli) LAB1 Mesleki

Detaylı

BİTKİ KORUMA TEKNİKERİ

BİTKİ KORUMA TEKNİKERİ TANIM Bitkisel üretimin her aşamasında, ürünün ortaya çıkabilecek olumsuz etkilerden (hastalıklar, böcekler, yabancı otlar vb.) korunması ve üretimde kalitenin yükseltilmesi konusunda çalışan teknik ara

Detaylı

Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay Geçiş Kontenjanları (Merkezi Yerleştirme Puanına Göre)

Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay Geçiş Kontenjanları (Merkezi Yerleştirme Puanına Göre) LİSANS PROGRAMLARI Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği - - - - - Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - - - - - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - - 2 2 - Çalışma Ekonomisi

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE - Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri 251311001 kodlu Zooloji dersinin yerine Tarla Bitkileri Bölümünde açılan 251211010 kodlu Zooloji dersini. - Bahçe Bitkileri Bölümü

Detaylı

Kontenjan Sayısı Programı Adı Hazırlık 1.sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf 4.Sınıf Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği

Kontenjan Sayısı Programı Adı Hazırlık 1.sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf 4.Sınıf Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Kontenjan Sayısı Programı Adı Hazırlık 1.sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf 4.Sınıf Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği - 2-2 5 Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 09:45

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 09:45 ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF İNKILAP TARİHİ İLKER KULBİLGE İNKILAP TARİHİ İLKER KULBİLGE İLK YARDIM İLK YARDIM TOPRAK BİLGİSİ TOPRAK BİLGİSİ ANALİTİK KİMYA-I A. COŞKUN ANALİTİK KİMYA-I A. COŞKUN Mesleki

Detaylı

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 09:45

ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:00 09:45 ÖRGÜN ÖGRETİM LABORATUVAR 1.SINIF BiyomedikalCihazlar Tıbbi TerminolojiE.D. YEGENOGLULAB1 İNKILAP TARİHİ UZAKTAN BiyomedikalCihazlar Tıbbi TerminolojiE.D. YEGENOGLULAB1 İNGİLİZCE UZAKTAN İNKILAP TARİHİ

Detaylı

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TEKNİKERİ

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TEKNİKERİ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TEKNİKERİ TANIM Süs Bitkileri, Gıda, boya ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi, etkin madde elde edilmesi, korunması, kültüre alınması,

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 4 4 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 2 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 8

Detaylı

BAĞCILIK TEKNİKERİ TANIM

BAĞCILIK TEKNİKERİ TANIM TANIM Kaliteli üzüm yetiştirilmesi ve üzümden şarap, sirke vb. ürünlerin üretilmesinde ziraat mühendisine yardımcı olarak çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Yetiştirilecek

Detaylı

ZİRAAT MÜHENDİSİ (BİTKİSEL ÜRETİM)

ZİRAAT MÜHENDİSİ (BİTKİSEL ÜRETİM) TANIM İyi kaliteli tahıl, sebze, meyve, endüstri ve süs bitkilerinin bilimsel ve ekonomik yöntemlerle yetiştirilmesi alanında çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Bulunduğu

Detaylı

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) MANTARCILIK PAZARLAMA SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI Çarşamba

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI Çarşamba S/G BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ rtesi Mikrobiyoloji Toprak Bilgisi Tar.Meteoroloji ve Ekoloji Ekonomi Minör Meyveler Hayvan Yetiştirme Bitki Biyoteknolojisi ZF 302-306 Sert Çek. Meyveler Üzümsü Meyveler Beden

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 1

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 1 BAHÇE TARIMI 1 27.11.2013 09:30 Tarımsal Meteoroloji Öğr.Gör.M.ERDEN CİBD2 30.11.2013 09:30 Tarım Ekonomisi ve İşletmesi Öğr.Gör.B.SEZENER CİBD2 BAHÇE TARIMI 2 24.11.2013 09:30 Ölçme Bilgisi Öğr.Gör.M.ERDEN

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 7

Detaylı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2018 YKS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans)

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2018 YKS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans) Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2018 YKS Yükseköğretim larının ve ları Listesi (Tablo 4 Lisans) Adı Türü Kont. Yerleşen 102510017 Fen Bilgisi Öğretmenliği SAY 60 9 250,93445 262,53435 102510608 İlköğretim

Detaylı

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR ARICILIK ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ (İkinci Öğretim) ORGANİK TARIM SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ TARIMSAL

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL 14BTK101 Botanik Yrd. Doç. Dr. Arda AKÇAL 06.01.2017 10:00 102+103 14BTK103 Tarımsal Ekoloji Öğr.Gör. Mustafa Onur ÜNAL 09.01.2017 10:00 +1 07 14BTK105 Entomoloji Öğr.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programlar Kontenjanlar Özel Koşul Yıllık Öğrenim Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği 1 0 *Bu Ana Bilim Dalında Yabancı Dil zorunludur. Bitki Koruma 2 1 Biyoloji

Detaylı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2016 ÖSYM Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans)

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2016 ÖSYM Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans) Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2016 ÖSYM Yükseköğretim larının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans) Eğitim Fakültesi Adı Kontenjan Yerleşen 102510017 Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 90

Detaylı

Celal Bayar Üniversitesi 2014 ÖSYM Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4)

Celal Bayar Üniversitesi 2014 ÖSYM Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Celal Bayar Üniversitesi 2014 ÖSYM Yükseköğretim Programlarının ve ları Listesi (Tablo 4) Eğitim Fakültesi Küçük Büyük 102510017 Fen Bilgisi Öğretmenliği MF 2 134 134 233,52915 274,72374 102510459 Rehberlik

Detaylı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans)

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4 Lisans) Manisa Celal Bayar Üniversitesi 017 ÖSYS Yükseköğretim larının En Küçük ve En Büyük ları Listesi (Tablo 4 Lisans) 0 Kontenjan Yerleşen En Küçük En Büyük 10510689 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI Fitopatoloji D:206 Entomoloji D:108 Fitopatoloji D:206 Entomoloji D:108 Toprak Bilgisi D:102 Fitopatoloji D:206 Entomoloji D:108 Toprak Bilgisi D:102 Fitopatoloji D:206

Detaylı

http://www.mu.edu.tr

http://www.mu.edu.tr http://www.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu http://www.koycegizmyo.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu KÖYCEĞİZ «Anadolu Sığlalarının Diyarı» BİLGİNİN SEVGİYLE BÜTÜNLEŞTİĞİ ÜNİVERSİTE * Yüksekokul

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI 30.03.2016 Çarşamba

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI 30.03.2016 Çarşamba S/G BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ Mikrobiyoloji Toprak Bilgisi Tar.Meteoroloji ve Ekoloji Ekonomi Minör Meyveler Hayvan Yetiştirme Bitki Biyoteknolojisi ZF 302-306 Sert Çek. Meyveler Üzümsü Meyveler ZF 302-306

Detaylı

Mart Üniversitesi Taban Puanları

Mart Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

S.Ü. SARAYÖNÜ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM ÇEVRE KORUMA VE KONTROL PROGRAMI ARA SINA TARİH SAAT DERS ADI

S.Ü. SARAYÖNÜ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM ÇEVRE KORUMA VE KONTROL PROGRAMI ARA SINA TARİH SAAT DERS ADI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL PROGRAMI ARA SINA 22.11.2014 11:30 İçme Suyu Arıtımı (Su Kirliliği ve Kontrolü) 22.11.2014 13:00 Kimya 24.11.2014 10:00 Fizik 24.11.2014 11:30 Çevre Hukuku 24.11.2014 14:30 Çevre

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 8:30-9:45 Genel Sebzecilik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama II Toprak Bilgisi Bitki Koruma Mikrobiyoloji Hayvan Yetiştirme Tar. Meteoroloji ve Ekoloji Genetik Ekonomi 10:00-11:15

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI Bahçe Bitkileri D:202 Bitki Fizyolojisi Bahçe Bitkileri D:202 Yabancı Dil İngilizce II Bitki Fizyolojisi Matematik Bahçe Bitkileri D:202 Yabancı

Detaylı

Biyosistem mühendisi bir sistem mühendisidir. Sistem mühendisi, doğa ve

Biyosistem mühendisi bir sistem mühendisidir. Sistem mühendisi, doğa ve Biyosistem Mühendisliği Tarımsal üretimin gerçekleşmesi için sadece toprak, su ve hava gibi etmenlerin bir arada olması yeterli olmamakta, bunlarla beraber bitki ve hayvanlarla olan ortak yapılanma en

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU - Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri 251311008 kodlu Türk Dili I dersinin yerine Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünde açılan 251511008 kodlu Türk Dili I dersini

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ AÇILAN BAHÇE BİTKİLERİ I KAYITLANAN ÖĞRENCİ SAYISI Meyve Sebze Kurutma Tekniği 19 AÇILDI Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması 12 AÇILDI

Detaylı

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ?

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? Öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi

Detaylı

BAHÇE TARIMI TEKNİKERİ

BAHÇE TARIMI TEKNİKERİ TANIM Sebze ve meyve kısmen de süs bitkilerinin üretimi ve ürünlerin pazarlaması alanında çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Bahçe teknikeri, bahçe tarımı alanında uzmanlaşmış

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik Bafra Meslek okulu / 11.3 Bilgisayar Programcılığı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Organik Tarım 04. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bafra Turizm Meslek okulu /

Detaylı

ŞARAP ÜRETİM TEKNİKERİ

ŞARAP ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. ürünlerin imali konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Şarap üretiminde çalışır, - Bağ bakımı ve kontrolünü yapar, - Şarap kalite kontrolü

Detaylı

Öğr. Gör. Zafer ŞANLI Müdür a.

Öğr. Gör. Zafer ŞANLI Müdür a. BAHÇE TARIMI 2 30.05.2014 13.06.2014 11:00 Pazarlama Öğr.Gör.B.SEZENER AHBD2 06.06.2014 20.06.2014 09:00 Seminer Öğr.Gör.B.SEZENER CİBD2 FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ 1 26.05.2014 09.06.2014 09:00 Fidan Yetiştirme

Detaylı

ARABAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİ KORUMA PROGRAMI 1.SINIF AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI

ARABAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİ KORUMA PROGRAMI 1.SINIF AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI BİTKİ KORUMA PROGRAMI 1.SINIF ABK102 TOPRAK VE BİTKİ ANALİZ TEKNİKLERİ ÖĞR. GÖR. ABK106 FİTOPATOLOJİ ÖĞR. GÖR. ABK108 ÖRTÜALTI ABK102 TOPRAK VE BİTKİ ANALİZ TEKNİKLERİ ÖĞR. GÖR. ABK106 FİTOPATOLOJİ ÖĞR.

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans HEMŞİRELİK FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ Fakülte/ Yüksekokul Bölümler Yeni kayıt olan Mezun Olan Öğrenci Sayısı öğrenci sayısı 2014-2015 2015-2016

Detaylı

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ YETİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME 2014-2015 BAHAR YARIYILI SINAV PROGRAMI (IV. YARIYIL)

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ YETİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME 2014-2015 BAHAR YARIYILI SINAV PROGRAMI (IV. YARIYIL) Sıra No Ders Kodu 1 EBY212 2 EBY216 Bitki Islahı Ders Adı Tohumluk Kontrolü ve Sertifikasyon ENDÜSTRİ BİTKİLERİ YETİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME 2014-2015 BAHAR YARIYILI SINAV PROGRAMI (IV. YARIYIL) 08.04.2015

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI SINAVI AÇILACAK LER ENF101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Dersi Yükseltme ve Tekrar Alan Öğrencileri için) Tarih Saat Sınav Yeri 01.04.2017 TBB306 TARIMDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 07.04.2017 10:30 TYS408

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Enstitüsü 206-207 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları, özel şartlar ve başvuruda

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 2

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 2 BAHÇE TARIMI 2 15.04.2014 13:15 Pazarlama Öğr.Gör.B.SEZENER AHBD5 FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ 1 08.04.2014 09:30 Fidan Yetiştirme Teknikleri Doç.Dr.O.DOLGUN CİBD6 08.04.2014 15:15 Tarımsal Yayım ve İletişim

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Güvenliği Teknolojisi C Programlama Öğr.Gör. SEYİT AKPANCAR 1 25/05/2015 Pazartesi 11:00 SNF301 SNF302 Bilgi Güvenliği Teknolojisi Veri Tabanı Öğr.Gör. Faruk ÇALIŞKAN

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I Genel Ekonomi Öğr.Gör.Nermin Çelik Genel Entomoloji Öğr.Gör.Birsen Erincik Arıcılığa Girişi 09:30 10:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

Detaylı

Oklun Öğrenci Mevcudu

Oklun Öğrenci Mevcudu Oklun Öğrenci Mevcudu Sınıfların mevcutları 34 kiģiden oluģmaktadır. Pansiyon mevcudu 132 kiģiliktir. Okulumuzda 2015 2016 eğitim öğretim yılında Laboratuvar Hizmetleri alanında 96, Hayvan YetiĢtiriciliği

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I 09:30 10:15 Arıcılığa Girişi 11:30 12:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Genel Entomoloji Prof.Dr.Mehmet Karagöz Türkçe İletişim Genetik Kalite Güvencesi ve Standartları

Detaylı

TARİH SAAT DERS DERSİN HOCASI DERSLİK

TARİH SAAT DERS DERSİN HOCASI DERSLİK BAHÇE BİTKİLERİ 1. SINIF 2014-2015 BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 22 Mart 09:00-09:50 Botanik II Doç. Dr. Yusif ZEYNALOV Z1-Z2 23 Mart 09:00-09:50 Biyokimya Öğr. Gör. Fikret TÜRKAN Z1 24 Mart 09:00-09:50

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI GENEL BİLGİLER Genel Bilgi ve Programın Tarihçesi 2002-2003 Akademik Yılında

Detaylı

TABLO-4. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları 100110266 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) / Bolu Sağlık Yüksekokulu / Hemşirelik YGS-2 2 2 339,89654 383,57907 100110487 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) / Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

FİDAN YETİŞTİRME TEKNİKERİ

FİDAN YETİŞTİRME TEKNİKERİ TANIM Süs bitkileri ve meyve ağaçlarını aşı, tohum, çelik, kök sürgünü, yumru gibi yöntemlerle fidan olarak (küçük yaştaki bitki ve ağaç) yetiştiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

EĞİTİM YILI ORGANİK TARIM I.SINIF II.YARIYIL HAFTALIK DERS PROGRAMI EK: 2/1

EĞİTİM YILI ORGANİK TARIM I.SINIF II.YARIYIL HAFTALIK DERS PROGRAMI EK: 2/1 2016-2017 EĞİTİM YILI ORGANİK TARIM I.SINIF II.YARIYIL HAFTALIK DERS PROGRAMI EK: 2/1 ORT-118 (B2) Köy Sosyolojisi ORT-118 (B2) Köy Sosyolojisi ORT-108 (B2) Hayvan Yetiştirme İlkeleri Yrd.Doç.Dr.Altül

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL Ders Kodu Dersin Adı Adı Soyadı Sınav Tarihi S. Saati Sınav Yeri 14BTK101 Botanik Yrd. Doç. Dr. Arda AKÇAL 25.01.2017 13:00 103 14BTK103 Tarımsal Ekoloji Öğr.Gör. Mustafa

Detaylı

Program Adı Puan. Türü

Program Adı Puan. Türü 2013-ÖSYS 0,12 başarı sırası ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Aydın İktisat Fakültesi 100310688 Ekonomi ve Finans TM-1 103 103-243,50607 421,30871 100330286 Ekonomi ve Finans (İÖ) TM-1 103 103-231,87006

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi (ZF 301) Matematik (ZF 301) Toprak Bilgisi Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik (ZF

Detaylı

SAYISAL PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROĞRAMLARI

SAYISAL PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROĞRAMLARI 1 Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Fakülte) 2 Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul) 3 Adli Bilimler 4 Adli Bilişim Mühendisliği 5 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 6 Aktüerya (Fakülte) 7 Aktüerya (Yüksekokul)

Detaylı

Puan. Türü. Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan. Puan.

Puan. Türü. Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan Kontenjan Taban Puan. Puan. LİSANS -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU Tıp Fakültesi 2013 2012 2013 2012 Kontenjan Taban Kontenjan Taban Kontenjan Taban Kontenjan Taban

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları - üstü Öğrenci Kontenjanları Anabilim Dalları Astronomi ve Astrofizik Bahçe Bitkileri Bitki Koruma

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI ( itibariyle)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI ( itibariyle) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI (31.10.2017 itibariyle) GENEL I.ÖĞRETİM II.ÖĞRETİM TOPLAM AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ E K T E K T TOPLAM Ekonometri 55 65 120 49 35 84 204 Ekonomi ve Finans 194

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci İlanı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci İlanı Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PRG Öğr.Sayısı BAŞVURU

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT TARİHLERİ VE YERLERİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT TARİHLERİ VE YERLERİ Eğitim Fakültesi Kayıt Tarihi Adres Fen Bilgisi Öğretmenliği 31 Ağustos - 4 Eylül Eğitim Fakültesi Demirci / MANİSA Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 31 Ağustos - 4 Eylül Eğitim Fakültesi Demirci / MANİSA

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Kontenjanlar Yıllık Programlar Özel Koşul Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Ücreti BAĞIMLILIK VE ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Adli Bilimler

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Taban Puanları

Çukurova Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ. SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 12:15 Anfi 2 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013

DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ. SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 12:15 Anfi 2 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013 DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ Ders Havuzu Dr. R.ÖZÇELİK R.ÖZÇELİK Yard. O ATAY/ L.SAYGILI A.SARI SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 SHD148 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013 SHD200 Satranç

Detaylı

2019 DGS Taban Puanları ve Kontenjanları

2019 DGS Taban Puanları ve Kontenjanları 2019 yılında DGS ye hazırlanacak öğrenciler için alt bölmede sizler için hazırladığımız en güncel ÖSYM verileriyle kendinize ait bir tercih listesi oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki veriler ÖSYM nin 2018 DGS

Detaylı

FINDIK EKSPERİ. A- GÖREVLER Fındık eksperi, fındığın tarımsal işlemlerinden başlayarak pazarlama aşamasına kadar;

FINDIK EKSPERİ. A- GÖREVLER Fındık eksperi, fındığın tarımsal işlemlerinden başlayarak pazarlama aşamasına kadar; TANIM İyi kalitede fındık üretimi için toprağın bakımı, fidanların dikilmesi ve bakımı, ürünün toplanması konularında çalışan, üreticilere bilgi veren, ziraat mühendisleri denetiminde fındığın depolanması,

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI İNSAN KAYNAKLARI 1 (ÖÖ) 08:30-09:15 Yönetim ve Organizasyon (T) 761802İKY102 09:30-10:15 (AHBD2) 10:30-11:15 Çalışma İlişkileri (T) 761802İKY116 (AHBD2) İnsan Kaynakları Yönetimi (T) Öğr. Gör. Özgül SARILI

Detaylı

DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS. Yüksek Lisans

DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS. Yüksek Lisans DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS ENSTİTÜ/İSTASYON ADI BÖLÜMÜ ENSTİTÜ/İSTASYON ADI UNVANI BÖLÜMÜ EĞİTİM Y. DİL ANKARA TARLA BİTKİLERİ MERKEZ 1 Yüksek Lisans Çayır Mera İslahı ve Yem Bitkileri Alanı ve Baklagil

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ SAYISI DR - DR - DR - DR 2 Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak YL 1 DR - YL 3 DR -

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ SAYISI DR - DR - DR - DR 2 Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapmış Olmak YL 1 DR - YL 3 DR - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PRG ÖĞRENCİ SAYISI BAŞVURU KOŞULLARI BAHÇE BİTKİLERİ Meyvecilik Sebzecilik Bağcılık Süs Bitkileri Yetiştiriciliği YL 3 Bahçe Bitkileri Bölümü Mezunu Meyvecilik

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN) Tarih Saat D. Kodu Dersin Adı Sınav Salonu 08-10 BB-306 BAHÇE BİT. FİZYOLOJİK ESAS. FTSS 10-12 BB-202 BAHÇE BİTKİLERİ KM-8,9 06.06.2011 07.06.2011 08.06.2011 09.06.2011 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI -3-4 AYNI PUAN TÜRÜ BÖLÜM/PROGRAM

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI -3-4 AYNI PUAN TÜRÜ BÖLÜM/PROGRAM -1 - ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 015-016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ENJANLARI -3-4 AYNI FARKLI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 4 4 8 8 1 1 Maliye 1 1 Kamu Yönetimi İktisat TM-1

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI BİTKİ KORUMA 4BTK02 Bahçe Bitkileri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa SAKALDAŞ 06.06.208 :00/202+203 4BTK04 Tarla Bitkileri Dr. Öğr. Üyesi Yalçın COŞKUN 0.06.208 0:00/206+207 4BTK06 Bitki Fizyolojisi Dr. Öğr. Üyesi

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / Kabul eden/ 10.0 alet Bafra Meslek okulu Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı Tıbbi ve Aromatik

Detaylı