Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak Ocak 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016"

Transkript

1 Akademik Teşvik Ödeneği Sıklıkla Sorulan Sorular

2 1

3 2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine görevlendirilenler, vakıf üniversitelerindeki görevlendirmeleri devam ettiği sürece gerçekleştirdikleri faaliyetlerden dolayı teşvik başvurusu gerçekleştiremezler. 3. Vakıf Üniversitelerinden Devlet üniversitelerine geçen öğretim elemanları, sadece devlet üniversitelerinde görev yaptıkları sürede gerçekleştirdikleri faaliyetleri için teşvik başvurusu gerçekleştirilebilir. 4. Başvuruda sunulması zorunlu olan form ve belgeler aşağıda listelenmiştir: Tüm başvuru sahipleri tarafından yüklenmesi zorunlu olan belgeler a. YÖKSİS Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Formu: Bu formun tüm başvuru sahipleri tarafından sunulması zorunludur. YÖKSİS Başvuru formunun en geç 22 Ocak 2016 tarihine kadar YÖKSİS üzerinden üretilmiş olması zorunludur. ATÖSİS üzerinden başvurusunu tamamlayan araştırmacıların bu formun aslını imzalamış olarak ilgili ön inceleme heyetine teslim etmeleri zorunludur. b. Akademik Teşvik Ödeneği Araştırmacı Beyan Formu: Bu formun tüm başvuru sahipleri tarafından sisteme yüklenmesi zorunludur. ATÖSİS üzerinden başvurusunu tamamlayan araştırmacıların bu formun aslını imzalamış olarak ilgili ön inceleme heyetine teslim etmeleri zorunludur. c. Faaliyet Kanıtlayıcı Belgeler: Teşvik başvurularında ayrıca duyurulmuş olan kanıtlayıcı bilgi ve belgelerin sisteme yüklenmesi zorunludur. Başvuruda bulunulan faaliyetlere ilişkin belgelerin ilgili Yönetmelikte belirtilen ve Üniversitemiz tarafından belirlenen koşullara uygun olması ve ilgili faaliyetin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için yeterli düzeyde bilgi ihtiva etmesi gereklidir. Özel durumu olan başvuru sahipleri tarafından yüklenmesi zorunlu olan belgeler d. Araştırma Alanı Beyan ve Uygunluk Formu: Görev yapmakta olduğu bölümde temel alanına uygun Ön İnceleme Heyeti bulunmayan araştırmacıların, alanına uygun Ön İnceleme Heyeti bulunan farklı bir bölüme başvuru yapabilmesi için ilgili formun bölüm veya birim yetkilisine onaylatılarak sisteme yüklenmesi ve aslının imzalanmış olarak Ön İnceleme Heyetine teslim edilmesi zorunludur. e. Kurum Değişikliği Beyan Formu: Teşvik başvurusunda beyan edilen faaliyetler arasında devlet üniversitesi dışındaki kurumlarda görevliyken gerçekleştirilen herhangi bir faaliyeti bulunan araştırmacıların, ATÖSİS başvurusunda bu formu sisteme yüklemesi ve aslını Personel Daire Başkanlığına onaylatarak Ön İnceleme Heyetine teslim etmesi zorunludur.

4 3 (1) PROJE 1. Hangi BAP Projeleri Teşvik kapsamına dâhil edilmelidir? Akademik teşvik ödeneği kapsamında değerlendirilecek proje türleri: a. Normal Araştırma Projesi b. Çok Disiplinli Araştırma Projesi c. Öncelikli Alan Araştırma Projesi d. Uluslararası Araştırma İşbirliği Projesi e. Yüksek Lisans Tez Projesi f. Tıpta Uzmanlık Tez Projesi g. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Tez Projesi h. Doktora Tez Projesi i. Sanayi İşbirliği Projesi 2. TÜBİTAK Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Bursları proje kapsamında değerlendirilir mi? Teşvik kapsamında değerlendirilmesi uygun değildir. 3. TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Programları proje kapsamında değerlendirilir mi? İlgili yönetmelikteki proje tanımına uygun olmak ve yeterli düzeyde kanıtlayıcı bilgi ve belge sunmak kaydıyla teşvik kapsamında değerlendirilmesi uygundur. 4. TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Destek Programları kapsamında sonuçlanan öğrenci projelerinde danışman olan öğretim üyesi bu faaliyetini teşvik kapsamında kullanabilir mi? Teşvik kapsamında değerlendirilmesi uygun değildir. 5. TAGEM vb projeler teşvik kapsamında mıdır? Yönetmelikteki proje tanımına giren araştırma projelerinin tümü teşvik kapsamında değerlendirilmelidir. 6. Araştırmacıların Teknopark ta yürüttüğü projeler kapsamında aldığı proje görevleri teşvik kapsamına dâhil midir? Teşvik kapsamında değerlendirilmesi uygun değildir. 7. TÜBİTAK Tekno Girişim ve TEYDEB Projeleri teşvik kapsamında mıdır? İlgili yönetmelikteki proje tanımına uygun olmak ve yeterli düzeyde kanıtlayıcı bilgi ve belge sunmak kaydıyla teşvik kapsamında değerlendirilmesi uygundur. 8. Sanayi Bakanlığı ve Kosgeb Projeleri Teşvik kapsamında mıdır? Bu projeler kapsamında akademisyenlerin araştırmacı ve danışmanlık görevlerinin teşvik kapsamında değerlendirilmesi mümkündür. 9. YÖKSİS te BAP Projelerindeki yönetici görevleri için puan verilmiyor. BAP Projelerinde yönetici görevi yürütücü ile eşdeğerde kullanılmaktadır. Bu kapsamdaki görevlerin YÖKSİS e Yürütücü olarak girilmesi uygundur.

5 4 10. YÖKSİS te AB Projeleri için yürütücü ve araştırmacı görevi dışındakiler için YÖKSİS puan vermemektedir. Yönetmelik kapsamına girdiğine göre hocalar başvurularında bu puanları nasıl ekleyeceklerdir. Yönetmelik yalnızca yürütücü, araştırmacı ve danışmanlık görevlerini teşvik kapsamında tanımlamaktadır. 11. TÜBİTAK Projelerinde bursiyer olarak görev alan araştırma görevlileri teşvikten faydalanabilir mi? Yönetmelikte bursiyerlik görevi için puan öngörülmediğinden teşvik kapsamında değerlendirilmesi uygun değildir. (2) ARAŞTIRMA 1. Çalışma üniversite ve araştırmanın ilgili olduğu kurumlarca önceden onaylanmış olmalı ve başvuruda sunulacak kanıtlayıcı belgelerde araştırmanın başlangıcı açıkça belirtilmiş olmalıdır. 2. Çalışma en az 3 ay süre ile yürütülmüş olmalıdır. 3. Çalışma YÖK ve Üniversite değişim programları kapsamında veya bir proje kapsamında yürütülmüş olmamalıdır yılı içerisinde kurum tarafından planlanmış olup kişinin katıldığı kurs/eğitim faaliyeti araştırma kapsamına girer mi? Eğitim, Kurs vb faaliyetler teşvik kapsamında yer almamaktadır. (3) YAYIN 1. Senior isim olabilmek için araştırmacı son isim olmalı ve türüne bakılmaksızın aynı alanda daha eski tarihli 10 adet uluslararası yayını olmalıdır. 2. Correspondence yazarlık için yayımlanan makalede/yayında ilgili yazarın Correspondence yazar olarak belirtilmiş olmalıdır. 3. Birden çok basımı bulunan kitaplar veya kitap bölümleri için yalnızca birinci basım dikkate alınır. 1. Elektronik ortamda yayımlanan Makale, Kitap, Ansiklopedi vb yayınlar ile bildiriler nasıl değerlendirilmelidir. Basılı yayınlarla aynı koşulları sağlayan elektronik ortamda yayımlanmış yayınların tümü teşvik kapsamındadır. 2. Yayın Hakemlikleri teşvik kapsamında mıdır? Dergi, kitap, proje vb faaliyetler için gerçekleştirilen hakemlik görevleri teşvik kapsamı dışındadır.

6 5 3. Daha önce YÖKSİS e hakemlik görevleri girilebiliyor ve puan alınabiliyordu, sonradan hakemlik puanı YÖKSİS te kapatıldı. Önceden çıktı alan araştırmacıların başvurularındaki ilgili bileşenlerin durumu nasıl değerlendirilecek. Önceden bu görevleri başvurularına dahil ederek YÖKSİS ten form üreten araştırmacılar bu bileşenleri çıkardıktan sonra tekrar başvuru formu üretmeli ve başvuruda yeni formları kullanmalıdır. 4. BAP, TÜBİTAK veya Diğer kurumlar için yapılan hakemlik veya panelistlik görevleri teşvik kapsamına girer mi? Projeler için yapılan hakemlik görevleri teşvik kapsamı dışındadır. 5. Yayın Kurulu Üyeliği Teşvik Kapsamında mıdır? Teşvik kapsamında Editörler Kurulu Üyeliği olarak değerlendirilir. 6. Baş Editör görevi Hangi teşvik kategorisinde değerlendirilmelidir. Baş Editör görevleri Editör olarak teşvik kapsamında değerlendirilebilir. 7. Yardımcı Editör, Misafir Editör ve Makale Editörlüğü teşvik kapsamında mıdır? Teşvik kapsamında değildir. 8. Geçmiş yıllarda farklı bir kurumda gerçekleştirilen bilimsel yayına 2015 yılında ERÜ de görev yapıyorken atıf yapılmış ise, ilgili atıf teşvik değerlendirmesine dahil edilebilir mi? Teşvik kapsamında değerlendirilebilir. 9. Akademik kadrolara atama ve yükseltme jüri görevleri değerlendirmeye dahil edilecek mi? Bu mahiyetteki faaliyetler teşvik kapsamı dışındadır. 10. Aynı kitapta iki bölüm olması durumunda puanlama nasıl olmalıdır. Her bölüm için ayrı teşvik başvurusu yapılmalıdır. 11. Alan indekslerinin hangileri olduğu konusunda liste yayımlanabilir mi? Alan indeksleri konusunda kesin bir liste bulunmamaktadır. Bir yayının aktif olan bir alan indeksinde tarandığının belgelenmesi yeterli kabul edilecektir. 12. Yabancı yazarlarında yer aldığı yayınlarda yalnızca Türk yazarlar dikkate alınarak puanlama yapılabilir mi? Yayınlardaki yazarların Türk veya yabancı olmasına yönelik ayırım söz konusu değildir. Tüm yazarlar dikkate alınmalıdır. 13. TÜBİTAK vb dergilerde Yayın editörlüğü teşvik kapsamına dahil midir? Yayın editörlüğü görevleri teşvik kapsamında değildir. 14. Tam metnine ulaşılamayan makaleler için web sayfalarındaki bilgiler yeterli kabul edilebilir mi?

7 6 İlgili faaliyet için Yönetmelikte belirtilen koşulların sağlandığını açıkça ortaya koyabilecek düzeyde bilgi içeren internet sayfası ekran görüntüleri yeterli kabul edilebilir. Ancak, başvuruda ekran görüntüsünün alındığı ilgili internet sayfası adresleri belirtilmelidir. 15. Yayımlanan kitap veya makalelerdeki atıf yapılan sayfalara ulaşmak mümkün olmadığında, Google akademik, web of science veya scopus gibi veritabanlarında arama sonucu elde edilen web sayfası ekran görüntüleri kanıtlayıcı belge olarak yeterli sayılır mı? İlgili faaliyet için Yönetmelikte belirtilen koşulların sağlandığını açıkça ortaya koyabilecek düzeyde bilgi içeren internet sayfası ekran görüntüleri yeterli kabul edilebilir. Ancak, başvuruda ekran görüntüsünün alındığı ilgili internet sayfası adresleri belirtilmelidir. 16. Derleme makaleler özgün makale olarak değerlendirilir mi, derleme makaleler nasıl değerlendirilecek. Bu mahiyetteki faaliyetler Diğer kategorisi altında teşvik kapsamına dahil edilebilir. 17. Yabancı Diller ve Edebiyatına yönelik bölümlerde Edebi Çevirisi yayın olarak teşvik kapsamına dahil edilecek midir? İlgili yönetmelikte belirtilen bileşenlere uygun nitelikte ise ve gerekli koşullar sağlanıyor ise teşvik kapsamındadır. 18. Uluslararası bildiri aynı anda bir dergide de makale olarak yayımlanmış ise ayrı başvuru yapılabilir mi? Mümkün değil ise makale olarak başvuru yapılması uygun mudur? Aynı faaliyet hem tebliğ hem de makale olarak yayımlanmış ise yalnızca bir başvuru yapılabilir. Araştırmacı hangi kategoride başvuru yapacağına kendisi karar verebilir yılı sonunda basılması planlanan ancak 2016 yılında basılabilen makale nasıl değerlendirilmelidir. Yalnızca 2015 yılında basılmış/yayımlanmış yayınlar teşvik kapsamındadır. 20. Dergi editörlükleri için de derginin 5 yıldır yayımlanıyor olması şartı var mıdır? Evet gereklidir. (4) TASARIM 1. Başka bir eserde kullanılmış olan fotoğrafların her biri ayrı ayrı tasarım olarak puanlanabilir mi? Teşvik kapsamında değerlendirilmez. (5) SERGİ 1. Serginin dikkate alınan yıl içerisinde gerçekleştirilmiş veya başlamış olması zorunludur. 2. Tekrar eden sergiler için yalnızca bir kez teşvik başvurusu/değerlendirmesi yapılır.

8 7 3. Uluslararası sergiler için, serginin uluslararası nitelikte olduğuna dair bölüm, anabilimdalı veya anasanatdalı kurulu kararı sunulmalıdır. 1. Sempozyum/Sanat etkinliğinde yapılan sergilerde puanlama nasıl olmalıdır. Sergilerin teşvik kapsamında değerlendirilebilmesi için yönetmelikte belirtilen şartları karşılaması zorunludur. 2. Festival aktivitelerinde yapılan atölye çalışmaları sergi olarak kabul edilebilir mi? Yönetmelikte belirtilen koşulları sağlayan faaliyetler teşvik kapsamında değerlendirilir. (6) PATENT (7) ATIF 1. Araştırmacının atıf yapılan çalışmasının yayınlandığı yıldaki unvanı dikkate alınacak. 2. Lisansüstü tezlere yapılan atıflarda değerlendirmeye alınacak. 3. Yalnızca Yönetmelikte belirtilen yayın türlerindeki çalışmalarda yapılan atıflar dikkate alınacak. 1. Lisansüstü tezler tarafından yapılan atıfların puanlama durumuna ilişkin belirsizlik mevcuttur. YÖKSİS Teşvik Ödeneği kapsamında Atıf verilerinin girildiği ekranda mevcut atıf türleri dışındaki atıfların teşvik kapsamında belirtilmesi mümkün değildir. Bu nedenle, tezlerde yapılan atıflar teşvik kapsamı dışındadır. 2. Tezlere yapılan atıflar için puan veriliyor mu? Tezlere yapılan atıflar teşvik kapsamındadır. 3. Geçmiş yıllardaki çalışmalara yapılan atıflar girilirken hangi yıldaki unvan dikkate alınmalıdır. Araştırmacının atıf yapılan çalışmasının gerçekleştirildiği dönemdeki unvanı dikkate alınmalıdır. 4. Vakıf Üniversitelerinde görev yaptığımız dönemde gerçekleştirilen bir yayına 2015 yılı içerisinde yapılan bir atıf teşvik kapsamında değerlendirilir mi? Teşvik kapsamında değerlendirilir. 5. Yayımlanmış olmasına rağmen Web Of Sicence da henüz taranmayan yayınlara yapılan atıflar değerlendirmeye alınır mı? Araştırmacının teşvik kapsamında yeterli düzeyde kanıtlayıcı belge ve bilgi sunması durumunda değerlendirmeye alınabilir.

9 8 (8) TEBLİĞ 1. Tebliğin çalışmada ismi yer alan en az bir araştırmacı tarafından sunulması zorunludur 2. Etkinliğin yurtiçinde veya yurtdışında yapılması önemli değildir. Bilim kurulunda en az beş yabancı akademisyen bulunması zorunludur. 3. Katılım Belgesi veya yazarlardan en az birisinin ilgili etkinliğe katıldığını gösteren belge 3. Yurtiçinde yapılan uluslararası kongre bildirilerine puan verilmemektedir. Yurtiçinde veya yurt dışında olmasına bakılmaksızın yönetmelikte belirtilen şartları sağlayan tebliğler teşvik kapsamında değerlendirilir. 4. Tebliğlerde katılım belgesi ve bildiri özetinin sunulması yeterli olur mu, kabul yazısı yüklenmesine gerek var mı? Katılım belgesi veya yazarlardan en az birisinin etkinliğe katıldığını gösteren bir belgenin yüklenmesi yeterlidir. Ayrıca kabul yazısı sunulması zorunlu değildir. (9) ÖDÜL 1. Öğretim elemanının kadrosunun bulunduğu kurum tarafından verilenler hariç olmak üzere, akademik faaliyet alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere karşılık olarak verilmiş akademik ve sanatsal ödüller teşvik kapsamındadır. 2. Aynı faaliyetten dolayı birden fazla ödül alınmış ise, her bir ödül için ayrı başvuru yapılmalıdır. 3. Yayın teşvik ödülleri, çalışma ve proje ödülleri destek kapsamı dışındadır. 4. Bilim ve sanat kurulu olan kongre, kurultay, sempozyum, konferans ve festival gibi etkinlikler tarafından verilen ödüller teşvik kapsamındadır. 1. Özel sektör tarafından verilen ödüller teşvik kapsamında değerlendirilecek mi? Yalnızca alanındaki özel kurum ve kuruluşlar tarafından araştırmacının alanında yaptığı çalışmalara yönelik bilimsel ve sanatsal ödüller teşvik kapsamındadır. 2. Çeviri kitap için TÜBA dan ödül alınmış ve kitapta iki yazarlı bölümü çevirmiş kişilerin ödül değerlendirmesinde puan değeri 2 ye mi bölünmelidir, yoksa kitabın tüm bölümlerinde görev alan toplam yazar sayısı olan 19 a mı bölünmelidir. Ödül kitap çevirisi için verilmiş ise kitap çevirisinde görev alan tüm araştırmacıların sayısı dikkate alınmalıdır. GENEL SORULAR VE GÖRÜŞLER 1. Teşvik ödenekleri yabancı uyruklu öğretim elemanlarını kapsamakta mıdır? Yabancı Uyruklu öğretim elemanlarının çalıştırılması ile ilgili mevzuat hükümlerine göre, sözleşmede belirtilen ücretler dışında herhangi bir ödeme yapılması mümkün değildir. Bu nedenle yabancı uyruklu öğretim elemanlarının akademik teşvik ödeneğinden faydalanmaları mümkün değildir.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR-

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- 2016 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMASI GENEL İLKELERİ 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR-

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- 2017 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMASI GENEL İLKELERİ 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AALİYET TÜRLERİBE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) Dünya Bankası 100 Uluslararası Avrupa Birliği

Detaylı

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER 1 FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE 1. Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin sonuçlandığını (kapatıldığını) gösteren belge. 2. Üniversitemizde yürütülerek kapatılmış

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Akademik Teşvik Komisyonu. Toplantı No: 2016/ 1 12/01/2016

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Akademik Teşvik Komisyonu. Toplantı No: 2016/ 1 12/01/2016 T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Akademik Teşvik Komisyonu Toplantı No: 2016/ 1 12/01/2016 Üniversitemiz Akademik Teşvik Komisyonu Prof.Dr.Murat DOĞAN başkanlığında toplanarak akademik personelin 2015

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI*

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* *Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarihli ve 13271644 sayılı yazısı üzerine,11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER Faaliyet/Alt Faaliyet Türü HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER 1 İstenen Belgeler Proje - Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEKLERİNİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRİLME VE HESAPLANMASINDA AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ ESAS ALINIR.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEKLERİNİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRİLME VE HESAPLANMASINDA AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ ESAS ALINIR. NOT: GENEL İLKELER - AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEKLERİNİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRİLME VE HESAPLANMASINDA AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ ESAS ALINIR. - BAŞVURUDA BULUNACAK ÖĞRETİM ELEMANLARININ BAŞVURU YAPMADAN

Detaylı

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Aralık-2017 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2. Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Detaylı

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU İŞLEMLERİ 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU İŞLEMLERİ YÖKSİS Üzerinden Başvuru İşlemleri https://yoksis.yok.gov.tr/ Adresinden YÖKSİS Ana Sayfasına Ulaştıktan Sonra Özgeçmiş Oluşturma Bağlantı Sayfasına

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI TEŞVİK BAŞVURU TAKVİMİ 1. 2015 yılına ait akademik teşvik başvuruları, 6-20 Ocak 2016

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER Faaliyet/Alt Faaliyet Türü Proje Araştırma Araştırma kitabı, ders kitabı, kitapta editörlük, kitap bölümü,

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 FAALİYET YILI UYGULAMA USUL VE İLKELERİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 FAALİYET YILI UYGULAMA USUL VE İLKELERİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 FAALİYET YILI UYGULAMA USUL VE İLKELERİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İÇİNDEKİLER 1. 2017 yılı Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Faaliyet Türlerine Göre Kanıtlayıcı Belgeler

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve Esasları

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve Esasları 1 Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve Esasları 1 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler / Formlar 4. Faaliyet

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje FAALİYET TABLOSU FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler PROJE (Tanım: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ HAZIRLAYAN: EKREM AYDIN FAKÜLTE SEKRETERİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ HAZIRLAYAN: EKREM AYDIN FAKÜLTE SEKRETERİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ HAZIRLAYAN: EKREM AYDIN FAKÜLTE SEKRETERİ Madde 1 AMAÇ VE KAPSAM Bu Yönetmelik; Devlet yükseköğretim kurumları kadrolarında

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje FAALİYET TABLOSU FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler PROJE (Tanım: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı. Uygulama Usul ve İlkeleri. 29 Aralık Aralık 2017

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı. Uygulama Usul ve İlkeleri. 29 Aralık Aralık 2017 2018 1 Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri. 25 Aralık Aralık 2017

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri. 25 Aralık Aralık 2017 2018 1 Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İçindekiler GENEL İLKELER... 1 FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER... 3 (1) PROJE... 3 Proje;...

Detaylı

BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER

BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER AKADEMİK FAALİYET TÜRÜ FAALİYET BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TÜBİTAK 1001, 1003,

Detaylı

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri OCAK-2019 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2. Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Detaylı

KTMÜ MEVZUATI KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ. Genel Hususlar

KTMÜ MEVZUATI KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ. Genel Hususlar KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi kadrosunda tam zamanlı olarak

Detaylı

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE a. Proje künyesinin (projenin adı, tamamlanma tarihi, katılımcıların isimleri, rapor tarihi, vb.)

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ I. PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU 1. Profesörlük başvurularında adayın, başvuru tarihinde ilgili alanın doçentlik başvurusu için Üniversitelerarası Kurulun

Detaylı

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK TEġVĠK KOMĠSYONU KARARI

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK TEġVĠK KOMĠSYONU KARARI EGE ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK TEġVĠK KOMĠSYONU KARARI Toplantı Tarihi:20.01.2016 Toplantı Sayısı:3 Ege Üniversitesi AkademikTeşvik Komisyonu Toplantısı, 20.01.2016 Çarşamba günü Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yeşim

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği. Uygulama Usul ve İlkeleri. 02 Ocak Ocak 2017

Akademik Teşvik Ödeneği. Uygulama Usul ve İlkeleri. 02 Ocak Ocak 2017 2017 1 Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri 1 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler / Formlar 4. Faaliyet

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Devlet üniversitelerinden

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2017 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2017 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

1.Teşvik ödemesi 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır.

1.Teşvik ödemesi 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. GENEL ĠLKELER 1.Teşvik ödemesi 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. 2016 yılına ait akademik teşvik başvuruları, 5-13 Ocak 2017 tarihleri arasında, öğretim

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI 2017 ELAZIĞ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından hazırlanmıştır. FIRAT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ TAKVİMİ

Detaylı

1. Teşvik ödemesi 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır.

1. Teşvik ödemesi 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. 2018 yılına ait akademik teşvik başvuruları, 02-12 Ocak 2019 tarihleri arasında,

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2018 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2018 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. Alanında uluslararası yayımlanan araştırma kitabı Alanında ulusal yayımlanan araştırma kitabı

FAALİYET TABLOSU. Alanında uluslararası yayımlanan araştırma kitabı Alanında ulusal yayımlanan araştırma kitabı FAALİYET TABLOSU FAALİYET PROJE TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Uluslararası destekli sonuçlandırılmış Ulusal destekli ARAŞTIRMA Yurtdışı YAYIN sonuçlandırılmış Yurtiçi Araştırma

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik. Dağıtım

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik. Dağıtım Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2016-292 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik *BE6PJE2Y* Sayı :39633678/108.04/ Konu :Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları GÜNLÜ EVRAK Dağıtım 18.12.2015 tarihli

Detaylı

BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Başvuruda mutlaka bulunması gereken belgeler: 1. Başvuru Dilekçesi (matbu dilekçe üniversite internet sayfasından indirilecektir) 2. YOKSIS Akademik

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN VE PUAN TABLOSU Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenmiş proje (Yalnızca

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ FAALİYETLERE İLİŞKİN SUNULACAK BELGELER

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ FAALİYETLERE İLİŞKİN SUNULACAK BELGELER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ FAALİYETLERE İLİŞKİN SUNULACAK BELGELER 14 Mayıs 2018 tarihli ve 11834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLK VE YENİDEN ATAMA VE PERFORMANS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLK VE YENİDEN ATAMA VE PERFORMANS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLK VE YENİDEN ATAMA VE PERFORMANS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ 247 Sayılı Kanun un 23,2 ve 26. Maddesi gereğince hazırlanmış olup, yardımcı doçentlik, doçentlik ve

Detaylı

BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 ARALIK 2017

BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 ARALIK 2017 BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 ARALIK 2017 Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarih ve 13271644 sayılı

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Akademik teşvik ödeneğinin

Detaylı

KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ. Genel Hususlar

KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ. Genel Hususlar KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ Genel Hususlar Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi kadrosunda tam zamanlı olarak

Detaylı

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER Araştırmacıların öncelikle ilgili yönetmeliği dikkatle incelemeleri ve faaliyetler için yönetmelikte belirtilen hususların şüpheye düşmeyecek şekilde değerlendirilmesine

Detaylı

- Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademik Etkinlik Puanları Formu, (Üniversitemiz web sayfasında

- Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademik Etkinlik Puanları Formu, (Üniversitemiz web sayfasında BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER - Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Öğretim Elemanı Başvuru Formu ve Dilekçesi, - Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademik Etkinlik ları Formu, (Üniversitemiz web

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU

BOZOK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU BOZOK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU İÇİN VE PUAN TABLOSU destekli sonuçlandırılmış Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenmiş (Yalnızca Ar- Ge niteliğindeki ler) Diğer

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER)

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı, belirlenen akademik ilkeler ve kriterler ile Dumlupınar Üniversitesi öğretim

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU BİLGİ NOTU 2019

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU BİLGİ NOTU 2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU BİLGİ NOTU 2019 İçindekiler GENEL İLKELER...22 FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER...4 (1) PROJE...5 Proje;...5 Koşullar:...5 Kanıtlayıcı Belgeler...5

Detaylı

14 Mayıs 2018 tar hl ve sayılı Bakanlar Kurulu Kararı le yürürlüğe konulan Akadem k Teşv k Ödeneğ Yönetmel ğ n n 4. Maddes n n 3.

14 Mayıs 2018 tar hl ve sayılı Bakanlar Kurulu Kararı le yürürlüğe konulan Akadem k Teşv k Ödeneğ Yönetmel ğ n n 4. Maddes n n 3. 14 Mayıs 2018 tar hl ve 11834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı le yürürlüğe konulan Akadem k Teşv k Ödeneğ Yönetmel ğ n n 4. Maddes n n 3. Fıkrasında Akadem k Teşv k Düzenleme, Denetleme ve İt raz Kom syonu,

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TABLOSU VE KANITLAYICI BELGELER. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli

BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TABLOSU VE KANITLAYICI BELGELER. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TABLOSU VE KANITLAYICI BELGELER FAALİYET TÜRÜ PROJE ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Uluslararası destekli Dünya Bankası, Avrupa Birliği 1)

Detaylı

TODAİE AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 YILI BAŞVURULARINDA FAALİYET TÜRÜNE GÖRE SUNULMASI GEREKEN BELGELER 1

TODAİE AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 YILI BAŞVURULARINDA FAALİYET TÜRÜNE GÖRE SUNULMASI GEREKEN BELGELER 1 TODAİE AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 YILI BAŞVURULARINDA FAALİYET TÜRÜNE GÖRE SUNULMASI GEREKEN BELGELER 1 FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda Sunulacak Belgeler 1)PROJE 2 Uluslararası destekli

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı kapsamında olması

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU Müracaat Eden Adayın Adı Soyadı : Adayın Şu andaki Başvurduğu Unvanı Kadrosu Fakülte/Yüksekokul/MYO

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ 1. Akademik teşvik ödeneği, yalnızca 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen bilimsel faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Akademik teşvik

Detaylı

Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci Prof. Dr. Bektaş TEPE @tepebektas 2 Yasal dayanak Akademik teşvik yönetmeliği 11/10/1983 tarih ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4. maddesine

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla;

Detaylı

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROFESÖRLÜK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ( AĞUSTOS 2012) (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı

Detaylı

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI Hazırlayan: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Sekreterya: Abdullah ÜNAL Genel Sekreterlik

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1 Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi (İBÜ) Fakülte,

Detaylı

PUAN TABLOSUNDA YER ALAN PUANLARIN UYGULAMADAKİ KISA HESAPLAMA YÖNTEMİ; AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TÜRÜ PUANLANDIRMA TABLOSU:

PUAN TABLOSUNDA YER ALAN PUANLARIN UYGULAMADAKİ KISA HESAPLAMA YÖNTEMİ; AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TÜRÜ PUANLANDIRMA TABLOSU: PUAN TABLOSUNDA YER ALAN PUANLARIN UYGULAMADAKİ KISA HESAPLAMA YÖNTEMİ; a. Bir öğretim elemanının bir faaliyet türünden aldığı puan şu şekilde hesaplanır: b. Bu faaliyet türünden aldığı puan, toplam puanının

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU Ocak 2018 1 İÇİNDEKİLER A. GENEL İLKELER B. FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER 1. PROJE 2. ARAŞTIRMA 3. YAYIN 4. TASARIM 5. SERGİ

Detaylı

2017 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2017 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK DÜZENLEME DENETLEME İTİRAZ KOMİSYONU [AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ] AKADEMİK FAALİYETLERE İLİŞKİN İN HAZIRLANMASI 1 31 Aralık 2016 tarihli ve 29935

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE PROFESÖR KADROSUNA ATANMA İLKELERİ ** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde profesör kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547

Detaylı

Kafkas Üniversitesi. Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Kafkas Üniversitesi. Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Kafkas Üniversitesi Akademik ve Bilimsel/Sanatsal Etkinlikleri Teşvik Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge; Kafkas Üniversitesi nde görevli öğretim elemanları

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK Milli Eğitim Bakanlığının 13.12.2015 tarih ve 12813099 sayılı yazısı üzerine, 11. 10.1983 tarih ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü maddesi

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Osmaniye, 2014 AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla; a) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ Genel Bilgiler Başvurunuzun işleme alınabilmesi için istenen belgelerin eksiksiz olarak PDF formatında

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ Genel Bilgiler Başvurunuzun işleme alınabilmesi için istenen belgelerin eksiksiz olarak PDF formatında AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ Genel Bilgiler Başvurunuzun işleme alınabilmesi için istenen belgelerin eksiksiz olarak PDF formatında sisteme girilmesi gerekmektedir. Impact faktörü girilirken

Detaylı

FAALİYET PUAN TABLOSU VE İSTENEN BELGELER

FAALİYET PUAN TABLOSU VE İSTENEN BELGELER FAALİYET PUAN TABLOSU VE İSTENEN BELGELER Puan tablosunda yer alan Akademik Faaliyetler öncelikle YÖKSİS ten alınacak ve eklenecek ÖZGEÇMİŞ çıktısı ile uyumlu olmalıdır. Teşvik kapsamındaki faaliyetlerin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığı (Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu)

BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığı (Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu) BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığı (Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu) FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Dünya Bankası,

Detaylı

3. Aşağıdaki şartlardan en az birini gerçekleştirmiş olmak: puanları yeniden almış olmak. I- Yardımcı Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma:

3. Aşağıdaki şartlardan en az birini gerçekleştirmiş olmak: puanları yeniden almış olmak. I- Yardımcı Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma: T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 4.01.017 - Karar No: 017-03-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 8.0.017) Ankara Yıldırım Beyazıt

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2018 Faaliyet Dönemi Yönetmelik ve Uygulama İlkeleri. Ocak 2019

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2018 Faaliyet Dönemi Yönetmelik ve Uygulama İlkeleri. Ocak 2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2018 Faaliyet Dönemi Yönetmelik ve Uygulama İlkeleri Ocak 2019 Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği 0 Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği revize edilmiş ve 14/05/2018 tarih ve 2018/11834

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKDEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU *

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKDEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU * AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKDEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU * * Bu kılavuzdaki Genel İlkeler ile her bir Faaliyet Türü için koşullar ve kanıtlayıcı belgeler 31 Aralık 2016 tarihinde 29935 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu

Yükseköğretim Kurulu Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı AKADEMİK TEŞVİK YÖNETMELİĞİ Akademik Özgeçmiş Sistemi ve Başvuru İşlemleri Bilişim Uzmanı Aynur GÜNAY: aynur.gunay@yok.gov.tr Bilişim Uzmanı Emre CEVİZ

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1.0.014 SENATO 014/-XXII BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitim, bilimsel

Detaylı

FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi destekli proje

FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi destekli proje BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK MADDELENDİRİLMİŞ FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu program, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

III- Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma 1. ÜAK tarafından verilen doçentlik unvanını almış olmak.

III- Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma 1. ÜAK tarafından verilen doçentlik unvanını almış olmak. T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 19.07.2017 - Karar No: 2017-25-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 03.08.2017) Ankara Yıldırım

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği 2018 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve Esasları

Akademik Teşvik Ödeneği 2018 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve Esasları 2018 1 Akademik Teşvik Ödeneği 2018 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve Esasları AKADEMİK TEŞVİK DÜZENLEME, DENETLEME VE İTİRAZ KOMİSYONU Komisyon Üyeleri 1. Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ Rektör Yrd. (Başkan)

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ MADDE 7- (1) Başvuru sahiplerinin sadece kendi alanı ile ilgili yapmış olduğu faaliyetler akademik teşvik kapsamında değerlendirilir, (2) Proje faaliyetinin

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR 1- Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak 2018-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2- Akademik

Detaylı

GENEL (GSF ve ADK Hariç) (27.11.2014) (Son Taslak)

GENEL (GSF ve ADK Hariç) (27.11.2014) (Son Taslak) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ TASLAĞI GENEL (GSF ve ADK Hariç) (27.11.2014) (Son Taslak) Hacettepe Üniversitesi tarafından ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

Akademik Faaliyet Türü. Ek: Puana esas FAALİYETLERLE ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuruya eklenmesi gereken belgeler;

Akademik Faaliyet Türü. Ek: Puana esas FAALİYETLERLE ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuruya eklenmesi gereken belgeler; Akademik Faaliyet Türü Ek: Puana esas FAALİYETLERLE ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuruya eklenmesi gereken belgeler; PROJE 1. Araştırma ve Proje adı altındaki etkinliklerde adı proje olan

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE AMAÇ VE KAPSAM Bu yönerge; akademik personelin yükseltilme ve atanmalarında, Üniversitelerde

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) TÜBİTAK Türkiye Adresli

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, ATAMA, YÜKSELTME VE YENĠDEN DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ (Kabulü: 05/03/2014 tarih ve 02/8 sayılı Senato Kararı) Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ 2017 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi 2017 Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Hazırlayan; DEÜ Akademik Teşvik Düzenleme,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. SÜLEYAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ BİLİSEL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAI UYGULAA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜ AAÇ, KAPSA, GÖREV, SORULULUKLAR VE DAYANAK Amaç ve Kapsam ADDE 1- (1) Bu Uygulama Yönergesi nin amacı;

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Tarihler Açıklama 31.12.2018-04.01.2019 Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonunun Oluşturulması 07.01.2019-14.01.2019

Detaylı

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA KRİTERLERİ EK-1. Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Akademik Yükseltilme ve Atamada Değerlendirmeye

Detaylı

2018 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU REHBERİ

2018 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU REHBERİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU REHBERİ Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından uygulama usul ve ilkelerine ilişkin başvuru rehberi olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1- Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi ( İBÜ ) Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli. Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) projesi Diğer kamu kuruluşları

FAALİYET TABLOSU. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli. Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) projesi Diğer kamu kuruluşları FAALİYET TABLOSU FAALİYET PROJE TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Uluslararası destekli Dünya Bankası, Avrupa Birliği 1) Sonuç raporunda, proje sonuçlandırılmış proje ve Avrupa Konseyi

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ .0.0 SENATO 0 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE - () Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için aranacak

Detaylı

EK-1 ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ

EK-1 ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ EK-1 ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ 7 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ İÇİN BİLİMSEL ALANLAR GENEL PUANLAMA

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ GENEL ESASLAR (*) Çok isimli yayın (makale, derleme, kitap veya kitap bölümü), tebliğ ve patent için oranlar belirlenirken faaliyetteki kişi sayısına göre farklı değerler alan

Detaylı

Doktora /Sanatta Yeterlik sonrası A.1 kategorisinde en az iki etkinlik

Doktora /Sanatta Yeterlik sonrası A.1 kategorisinde en az iki etkinlik HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ 2019 GENEL KRİTERLER (Bu kriterleri sağlayamayan adayın başvurusu dikkate alınmayacaktır) ÖN KOŞUL Yardımcı

Detaylı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 602 Felsefe ve Din Bilimleri 61 603 İslam Tarihi ve Sanatları 61 604 Temel İslam Bilimleri 61 Koşul No Başvuru Şartları Puan 61 İlahiyat temel alanında başvurulan doçentlik bilim

Detaylı

Dayanak Madde 2. Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 2. Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Stratejik Planı amaç ve hedeflerinde

Detaylı

KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. : Bilimsel Etkinlikleri Teşvik Yönergesi

KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ. : Bilimsel Etkinlikleri Teşvik Yönergesi KIBRIS SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Etkinlikleri Teşvik Yönergesi Amaç ve kapsam Madde 1- Bu yönerge; Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi nde görevli öğretim elemanları ve araştırmacıların, patent,

Detaylı