TES - 46 LAN KABLO ÖLÇER KULLANIM KILAVUZU I. GİRİŞ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TES - 46 LAN KABLO ÖLÇER KULLANIM KILAVUZU I. GİRİŞ"

Transkript

1 LAN KABLO ÖLÇER TES - 4 KULLANIM KILAVUZU I. GİRİŞ LAN Kablo Ölçer, kablo bağlantılarındaki hataları belirleek, bağlantıları kontrol etek ve UTP (ekransız bükülü tel çifti), FTP (önleniş bükülü tel çifti) ve COAX (koaksiyal kablo) kablolarının uzunluklarını ölçek için kullanılan kolay ve etkili bir kablo ölçerdir. Bu etre, açık, kısa, ters bağlantıları ve ayrık çift hatalarını gösterenin yanı sıra bir uçta 8 değişik kabloya kadar ölçü yapar. Ġçinde kayıtlı olan kablo kütüphanesi bilinen kablo tiplerine kolay erişi sağlar. TEST ftnf U.S. Pat. No. Des. 44,5 Kablo Ölçer ile Birlikte Gelenler : Bir adet uzaktan tanılayıcı # RID4-4 (#, # & #4 için opsiyonel) RID4-578 (#5, #, #7 & #8 için opsiyonel) RJ-45 ila RJ-45 0 c arasında bir seri kablo. RJ45-RJ45 feale bağlaştırıcı/ konnektör. Kullanı kılavuzu. Taşıa çantası & adet.5v AAA Pil. DİKKAT Metre, yanlızca etkin olayan kablolara bağlanalıdır. Düşük voltajlara karşı girdiler korunaktadır. Uzun süre bağlı kalınan telefon ve ağ bağlantıları etreye zarar verebilir. TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

2 II. ÜRÜN PROFİLİ ftnf 0 4 WIREMAP test tuşu : T0 göstergesi kablo bağlantıları, açık, kısa devreler ve ayrık çiftler. tuşları : Değişik seçenekler veya ekranlar arasından seçi yapak için kullanılır. ENTER tuşu : Test aracına bir seçi girek, daha sonra bir diğer ayara geçek içindir. M (Meory), R (Read) tuşu : Veri hafızalaa ve okua tuşu ( 99 set ). RJ45 prizi : UTP ve FTP kablolarını bağlaak için standart 8-pili odüler priz. Uzaktan tanılayıcılar # ~ #8. TEST 4 Koaksiyall kabloları bağlaak için BNC connect konnektörü LCD Ekran : Geniş boy LCD ekran. Daha fazla bilgi için tuşlarına basın. TEST tuşu : Bağlı bulunan kabloyu test edip, seçilen kablo için belirtiliş paraetrelere göre olulu veya olusuz sonuç gösterir. Aça tuşu : Aça veya kapaa. SET tuşu : Kablo seçii, kalibrasyonu ve diğer test araçlarının ayarlarını yapak için kullanılır. LENGTH ölçü tuşu : Her bir bükülü tel çiftinin veya koaksiyal kablonun uzunluğunu etre veya feet olarak ölçe ve anoaliler için test ete. 8 III. TEKNİK ÖZELLİKLER Kablo Uzunluğu Ölçüleri Eri :.0 ila 50 arasında (-999 ft) Doğruluk : 5% + (5% +ft) 50 etre < Kablolar : 0% + (0% + ft) Çözünürlük : Ölçü Birii Feet Olarak: 00 ft > Kablolar : 0.5 ft, 00 ft < Kablolar : ft Ölçü Birii Metre Olarak: 00 etre > kablolar : 0.5, 00 etre < kablolar : Algılanan Hatalar KISA DEVRELER Kısa devre algılaa erii : 0 ila 50 arasında ( 0-999ft) Kısaya olan esafenin doğruluğu (Kısanın 0Ω olduğu varsayılır) UTP/FTP : 7% + (7% + 0ft)

3 Koaksiyal Kablolar : 0% + 0 (0% + 0ft) AÇIK DEVRELER Açık devre algılaa erii: 0 ila 50 arasında (0-999ft) Açığa olan esafenin doğruluğu : UTP/FTP : 0% + (0% + ft) AYRIK ÇİFTLER Algılaa alanı : ila 50 arasında (-999ft) Kablonun ayrık çift kısının uzunluğu en az etre ( ft) olalı ve kablonun topla uzunluğunun %0 undan fazla olalıdır. Koaksiyal Bağlantı Ucu Ölçüleri 5 ve 50Ω arasındaki herhangi bir döngü rezistans değeri bağlantı ucu rezistansı olarak yorulanır. 5Ω un altındaki rezistans değerleri kısa devre anlaına gelir. 50Ω un üzerindeki değerler ise görüntülenez. Genel Özellikler : Güç Kaynağı : adet.5v AAA pil. Düşük Pil Göstergesi : Ekranda + sebolü çıkar. Pil Örü : 00 saat. Otoatik Kapana : 5 dakika, (Tuş aktivitesi oladığında). Uzaktan Kablo Tanılayıcıları : # (# ila #4 ve #5 ila #8 opsiyoneldir). Giriş Koruası : 50V DC. LAN Giriş Konnektörleri : RJ45, BNC. Çevre Koşulları : Çalıştıra : 0 ila +40 C arasında < %80BN / Saklaa : -0 ila +0 C < %70BN Ebatlar : Kablo Test Cihazı 50 x 7 x 5 Uzaktan tanılayıcı 0 x x Ağırlık : Kablo Test Cihazı 5 g / Uzaktan tanılayıcı 5 g 4 IV. KURULUM SEÇİMLERİ Kurulu odu, kablo özelliklerini seçek ve kalibre etek içindir. Bu ayarlar bir kez kaydedildiğinde, etre kapalı olsa bile kayıtlı kalır. Kurulu öğeleri : Kablo tipini seçin ( UTP, FTP veya COAX ). Bir kablo kategorisi seçin. Bir tel boyutu seçin. Kablo uzunluğunu kalibre edin. Bipleyiciyi, ON (olulu) ve OFF (olusuz) için devreye sokun veya çıkarın. Kurulu prosedürü :. SET tuşuna basın.. Seçenekler arasında seçi yapak için (enter) tuşuna basın.. Ġstenilen kurulu koşullarını seçek için tuşlarını kullanın. 4. Ayarları kaydetek için (enter) tuşuna basın ve bir sonraki kurulu seçiine geçin, veya kurulu odundan çıkak için SET tuşuna basın. Gücü aça seçii : Uzunluk ölçüü biriini feet (ft) veya etre () olarak seçin. Gücü aça kurulu prosedürleri :

4 . Metreyi kapatın, LENGTH tuşuna basın ve tutun. Ekranda göstergesi çıkana kadar tuşuna basın.. Ġstenilen uzunluk birii seçek için ve tuşlarını kullanın.. Birii (ft/) kaydetek için (enter) tuşuna basın ve bu oddan çıkın. 4. Ġstenilen kablo boyu ekranda çıkana kadar tuşlarını kullanın, daha sonra sonra (enter) tuşuna basın. 5 Selecting a Cable Type Procedure. Press SET key to enter setup ode.. Ġstenilen kablo tipiniseçek için tuşlarını kullanın, daha sonra (enter) tuşuna basın. 5. Ölçüün fonksiyonunu takiben veya takip eteden olup olayacağını ölçek için tuşlarını kullanın. Daha sonra (enter) tuşuna basın.. Ġstenilen kategoriyi seçek için tuşlarını kullanın, daha sonra (enter) tuşuna basın.. Ġstenilen I devreye sokak veya çıkarak için tuşunu kullanın. Seçii yapak için (enter) tuşuna basın.

5 7. Bu oddan çıkak için SET tuşuna basın. V. KABLO UZUNLUĞUNUN KALİBRASYONU Kablo özelliklerinin paraetreleri, seçilen kablonun daha önceden tanılanış fabrika ayarlarındadır. Fakat, kablolar değişik serilerden veya ialatçılardan geldikleri için özelliklerindeki değişeler uzunluk ölçülerinde %0 ye kadar varabilecek deviasyonlara neden olabilir. Daha doğru sonuçlar alabilek için etreyi ölçülekte olan kabloya göre kalibre edin. Not :. Gizli kablo uzunluğu kalibrasyon odu Metreyi kapatak için tuşuna basın. ve tuşlarına basın ve tutun. Daha sonra etreyi açak için tuşuna basın v e ekranda göstergesi çıkana kadar tutun. 7 Uygun bir şekilde kalibre etek için ölçülecek olan kabloyu ara kabloya bağlaadan, direkt olarak etreye bağlayın. Metreyi seçilen kabloya göre kalibre etek için aşağıdaki prosedürleri uygulayın:. Test edilecek olan kablonun tipini seçin.. Uygun konnektöre bilinen bir uzunlukta ( > 5 ve 00) iyi bir kablo bağlayın.. SET e basın; daha sonra ekranda CAL CABLE göstergesi çıkana kadar (enter) tuşuna basın. 4. Ekranda sebolü çıkana kadar tuşuna, daha sonra da (enter) tuşuna basın. 5. Kablo uzunluklarını görek için SET tuşuna basın ve etreyi, bağlı olan kablonun gerçek boyuna ayarlaak için tuşlarını kullanın.. tuşuna basın. Böylece bu paraetreler kaydedilir ve test aracı kapalı olsa bile hafızada saklı kalır. Yeni bir kablo seçilene veya yeni bir kalibrasyon yapılana kadar bu kablo tipi için bütün ölçüler bu yeni paraetrelerle karşılaştırılacaktır. ve arasında seçi yapak için tuşun basın. Kalibrasyon oduna girek için i seçin ve tuşuna basın. Aksi takdirde, yu seçin ve çıkış için tuşuna basın. 8. Fabrika ayarları (Sıfırlaa) Metreyi kapatak için tuşuna basın. TEST & tuşlarına basın ve tutun. Daha sonra etreyi açak için tuşuna basın v e ekranda göstergesi çıkana kadar tutun. ve arasında seçi yapak için tuşun basın. Sıfırlaa oduna girek için i seçin ve tuşuna basın.

6 Aksi takdirde, yu seçin ve çıkış için tuşuna basın. VI. KULLANIM TALİMATLARI A). Test Kabloları TEST fonksiyonu, bağlı olan kabloyu etrede seçiliş olan kablonun kayıtlı olan paraetrelerine olan uygunluğuna göre test eder. Kabloyu test etek için aşağıdakileri uygulayınız.. Test edilekte olan kablonun tipini seçin.. Test edilekte olan kabloyu uygun konnektöre bağlayın.. TEST tuşuna basın. Testler, kablonun ucuna uzaktan tanılayıcı biri (ID) bağlanıp bağlanadığı göz önünde bulundurularak yapılır. 9 SAPTANAN HATALAR Uzaktan tanılayıcı birisiz Uzaktan tanılayıcı birili Kısa Açık(yakınuç) Açık (uzakuç) Uzunluk Ayrık çift Hatalı bağlantı Bükülü tel çiftler için etre, kablonun diğer tarafında uzaktan tanılayıcı biri (ID) aradığı zaan ve olulu (geçer) bir duru evcut ise, ekranda aşağıdaki göstergeler çıkar. Eğer bağlantı ucu olan bir koaksiyal kablo test edilekteyse, etre kabloların topla rezistansını ve sonlandırayı gösterir. COAX ST = 49.0 Ω Metrenin kablo uzunluğunu gösteresi için koaksiyal kabloların sonlandırılaış olaları gerekektedir. Eğer koaksiyal bir kablo açık ise sonlandırılaış bir kablo gibi gözükür. Bu duruda, bilinen kablo uzunluğundan daha kısa bir uzunluk kabloda bir açığın olduğuna işarettir. 0 Eğer bir hata belirlenirse / tuşları kullanılarak ek bilgiye ulaşılabilir. Hata esajları kablo çiftleri değil, tek bir adet kablo hakkındadır. TEST odu hata esajları aşağıdaki tabloda gösterilektedir. Test hataları (uzaktan tanılayıcı birisiz) Sağla kablo, kablo uzaktan tanılaa ünitesi ID# saptanıştır. Sağla kablo, uzaktan tanılaa ünitesi bulunaaktadır veya etre üniteyi algılayaaaktadır. HATA EKRAN AÇIKLAMA

7 Kısa (UTP/FTP) Kısa devre yapan kabloları ve kısa devreye olan en uhteel esafeyi gösterir. Kablo bağlantısı hatası Uçtaki konnektörlerin hatalı kablo bağlantılarını gösterir. AÇIK Açık kabloları ve açığın uzak veya yakın uçta olduğunu gösterir. Açık Kırık kabloyu ve kırığa olan uzaklığı gösterir. Ayrık Çift Seçilen kabloya göre hatalı kablo çiftlerini gösterir. Çift Uzunluğu Bir çiftteki kabloların uzunluğunun anoral derecede farklı olduğunu gösterir. 0Ω dan daha büyük bir kısa devre, buna olan uzaklığı noralde olduğundan daha fazla gösterir. Metre, kısa devreye olan uzaklığı hesaplaak için 0Ω u kullanaktadır. Test Hataları (uzaktan tanılayıcı birili) HATA EKRAN AÇIKLAMA Ayrık Çift Kablo ünitesinin bir bölüünde ayrık çift bulunduğunu veya düşük kalitede bir kablo olduğunu gösterir. B). Kablo uzunluğu ölçüü Metre, her iki bükülü tel çiftin de uzunluğunu ölçer. Eğer etre ölçülekte olan kablo için kalibre edileişse, uzunluğu ölçek için önceden tanılanış fabrika ayarları kullanılacaktır.

8 Eğer daha kesin bir uzunluk ölçüü isteniyorsa bu kılavuzun KABLO UZUNLUĞUNUN KALĠBRASYONU bölüünü okuyunuz. Herhangi bir uzunluk ölçüü yapıladan önce, kablo hatalarının uzunluk ölçülerini bozaası için etre, bu kılavuzda anlatıldığı gibi Test Kabloları uygular. Kablo uzunluğu ölçü prosedürleri:. Test edilekte olan kablonun tipini seçin.. Kabloyu etredeki uygun konnektöre bağlayın.. LENGTH tuşuna basın. 4. Ekranlar arasında geçiş yapak için ve tuşlarını kullanın. Ekranda gösterilen bilgiler seçilen kablo tipine bağlıdır. Bükülü tel çifti için her iki telin de ilişkin uzunluk ölçüleri vardır. Çiftler arasında %5 lik uzunluk farkına çok nadir rastlanır. C). KABLO HARİTASI KONTROLÜ Kablonun yakın ve uzak uçlarının kablo bağlantısı statüsünü belirleek için, etrenin kablo haritası fonksiyonunu ve uzaktan tanılayıcı biriini (ID) kullanın. Kablo haritası ölçü prosedürleri:. Test edilekte olan kablonun tipini seçin.. Kabloyu etredeki uygun konnektöre bağlayın.. WIRE MAP tuşuna basın. biri ile Sağla kablo, uzaktan tanılayıcı Kablo Haritası Hataları (Uzaktan Tanılayıcı Birili) HATA EKRAN KABLO BAĞLANTISI AÇIKLAMA 50 UTP için Kısa (yakın uç) Kısa devre yapan her kablonun rakaıyla bir s sırayla gösterilir.

9 Açık Hatalı bağlantı 4 VII. VERİ HAFIZALAMA VE OKUMA İŞLETİMİ Her açık kablonun rakaının yanında bir o gösterilir. Test aracıyla belirlenen kablo bağlantısını gösterir ve anoali olan kabloların rakaları yanıp söner.. MR tuşuna her basıldığında bir set veri hafızaya alınır. Ekranda M işareti ve verinin hafıza nuarası ( ila 99) gösterilir. Eğer elde ediliş veri yoksa bu od kullanılaaz.. Hafıza okua oduna girek için MR tuşuna saniye boyunca basın. Ekranda R işareti ve hafıza nuaraları çıkar. / tuşuyla diğer bilgilere ulaşılabilir.. Kaydediliş verilere bakak için tuşuna basın. 4. READ (okua) odundan çıkak için MR tuşuna tekrar basın. Ekranda Out r EAD göstergesi çıkar. 5. Hafızadaki verileri silek için: Metreyi kapatak için tuşuna basın. MR düğesine basın ve tutun, heen sonra etreyi açak için tuşuna basın. Ekranda del göstergesi çıkar. YES veya NO (EVET veya HAYIR) arasında seçi yapak için tuşunu kullanın ve onaylaak için tuşuna basın. VIII. BAKIM. Teizlik : Kutuyu düzenli olarak kuru veya neli bir bezle, yuuşak bir deterjan kullanarak silin. Aşındırıcı ve çözücü adde kullanayın.. Pil değişii : Pil seviyesi düştüğünde ekranda + sebolü çıkar. Eski pilleri pil bölesinden çıkararak yenileriyle değiştirin. TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. 7F, No., Lane 5, Rui Guang Road, Neihu Dist. Taipei. Taiwan, R. O. C. Tel : (0) Fax : tes@s9.hinet.net Sep-004-7

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

Nem / Sıcaklık Ölçer TES ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. Nem / Sıcaklık Ölçer TES-1364 KULLANIM KILAVUZU 1. ÖZELLİKLER U.S. Pat. No. Des. 446,135 EKRAN : LCD çiftli ekran ve Analog ölçek ekran Ölçüm Sınırı : Nem 10% 95% RH Sıcaklık -20 +60 / - 4 +140 Çözünürlük

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

TES-1306 DİJİTAL TERMOMETRE KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİSİ

TES-1306 DİJİTAL TERMOMETRE KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİSİ DİJİTAL TERMOMETRE TES-1306 KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİSİ Bu cihaz ısı sensörü olarak herhangi bir K/J tipi termokuplajla birlikte kullanım için bir dijital termometredir. Sıcaklık göstergesi K/J

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1313

K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1313 K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1313 KULLANIM KILAVUZU T1 INTERVAL ALM Hi Lo T1 min:sec hour:min TYPE KJTERSN MX- MN AVG F K 1. GĠRĠġ Bu cihaz ısı sensörü olarak herhangi bir J, K, T, E, N, R ve S-tipi termokuplaj

Detaylı

Yazıcılı Rutubet/Isı Ölçer

Yazıcılı Rutubet/Isı Ölçer Yazıcılı Rutubet/Isı Ölçer TES 1362 KULLANIM KILAVUZU I. GÜVENLĠK BĠLGĠLERĠ Metreyi çalıştırmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatlice okuyun. Metreyi, yanlızca bu kılavuzda belirtildiği şekilde

Detaylı

Kızılötesi Termometre Uzaktan Sıcaklık Ölçümü (Temassız) TES-1326S KULLANIM KILAVUZU

Kızılötesi Termometre Uzaktan Sıcaklık Ölçümü (Temassız) TES-1326S KULLANIM KILAVUZU Kızılötesi Termometre Uzaktan Sıcaklık Ölçümü (Temassız) TES-1326S KULLANIM KILAVUZU INTRODUCTION Kızılötesi Termometre kullanımı kolay ve etkili bir cihazdır. Cihaza entegre aydınlatma sistemi ile karanlık

Detaylı

TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. Tes KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1303 DİJİTAL TERMOMETRE TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. DİJİTAL TERMOMETRE İÇİNDEKİLER LİSTESİ BAŞLIK SAYFA I TANITIM... 1 II ÖZELLİKLER... 1 2-1 Elektriksel özellikler...

Detaylı

5. ~V Voltaj Ölçümü. 6. Ω Rezisans ve Devamlılık Ölçümleri. 7. LOΩ Alçak Rezistans Ölçümü. 8. MΩ Yalıtım Rezistansı Ölçümü

5. ~V Voltaj Ölçümü. 6. Ω Rezisans ve Devamlılık Ölçümleri. 7. LOΩ Alçak Rezistans Ölçümü. 8. MΩ Yalıtım Rezistansı Ölçümü YALITIM ÖLÇER TES 3660 KULLANIM KILAVUZU ĠÇĠNDEKĠLER BaĢlık 1. Güvenlik Bilgileri 2. Özellikler 3. Parçalar ve Kullanımı 4. ÇalıĢtırmadan Önce MEM READ DC AC V DC HOLD 5. ~V Voltaj Ölçümü M VG 6. Ω Rezisans

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

2. KULLANIM KILAVUZU: QW-1471

2. KULLANIM KILAVUZU: QW-1471 W 2. KULLIM KILVUZU: QW-1471 GL RHR ir oddan başka bir oda geçek için ()yi kullanınız. Her hangi bir odda herhangi bir işle yaptıktan sonra ()yi basılı tutarak Zaan İşleyişi Moduna dönebilirsiniz. şağıda

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

TES. Kullanma Klavuzu TES 1300 DİJİTAL TERMOMETRE TES ELECTRICAL ELEKTRONIC CORP.

TES. Kullanma Klavuzu TES 1300 DİJİTAL TERMOMETRE TES ELECTRICAL ELEKTRONIC CORP. TES DİJİTAL TERMOMETRE TES 1300 Kullanma Klavuzu TES ELECTRICAL ELEKTRONIC CORP. I.TANITIM Bu cihaz Sıcaklık duyargaçı olarak herhangi bir K-Tipi thermocouple kullanabilen dijital bir termometredir. Sıcaklık

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun.

Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun. Kullanım Talimatı ECON EC-SERİSİ 1. Uyarı ve Güvenlik Önlemleri Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun. Bu cihazı tehlikeli bölgelerde

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S ph Metre PCE-PH20S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel Açıklama / Teknik Özellikler... 3 2.1 ph Ölçümü... 4 2.2 Sıcaklık... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon...

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Pakette şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Pakette şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 1 3 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 K U L L A N I M 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA P I L A N D I R M

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

TES-1327K KULLANIM KILAVUZU

TES-1327K KULLANIM KILAVUZU Kızılötesi / K Tipi Termometre Uzaktan Sıcaklık Ölçümü ( Temassız ) TES-1327K KULLANIM KILAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. GİRİŞ Kızılötesi Termometre K tipi termoçift girdisiyle kullanıla, çift ölçüm

Detaylı

Çift K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1314

Çift K/J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1314 Çift /J/T/E/N/R/S TERMOMETRE TES-1314 ULLANIM ILAVUZU ALM Hi Lo hour:min JTERSN MX- MN AVG F 1. GİRİŞ Bu cihaz herhangi bir J,, T, E, N, R ve S-tipi termoçiftle termosensör görevi görerek çalışabilen dijital

Detaylı

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar.

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. Akıllı zile basıldığında ev içerisindeki zil aksesuarı çalar ve bu sırada

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

Buck Elit. ve Plus 5 CİHAZ CİHAZIN B C D. Not: En. ON/OFF Tuşu SET. Set and Arrows. tuşu. başlar. Tarihi : 01.04.2014 : : 00 : 1/7. Yayın.

Buck Elit. ve Plus 5 CİHAZ CİHAZIN B C D. Not: En. ON/OFF Tuşu SET. Set and Arrows. tuşu. başlar. Tarihi : 01.04.2014 : : 00 : 1/7. Yayın. uck Elit 01.04.2014 1/7 ve Plus 5 TYİNİ I KULLNM TLİMTI 1. IN EVREYE LINMSI VE KONTRULUU ON/OFF Tuşu yrıca alt ekranlardan çıkmak ve ana ekranadönmekk için de kullanılır. SET tuşu Ekrandaki değerleri OK

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu

Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu D4U-BM2L Telefon Kontor Cihazı Kullanım Kılavuzu (Çoklu-port Ankesörlü Telefon Faturalama Sayacı) İthalatçı Firma : Teknocom Elektronik Ltd. Tel: 0212-2923171 www.teknocomelektronik.com.tr destek@teknocomelektronik.com

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU

Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU Dijital Kıskaçmetre TES 3010 KULLANMA KLAVUZU ~ TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. I. TANITIM Pensmetre tamamen protatif 3 ½ dijit çok amaçlı ölçümlere imkan sağlayan bir test cihazıdır. Her tür elektrikli

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123 Avometre PCE- 123 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 GÜVENLİK... 5 4 FONKSİYONLAR... 6 5 ÖLÇÜM / KULLANIM... 6 6 KALİBRASYON / YENİDEN KALİBRASYON...

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Genel Amaçlı Uygulamalı Kalibratör. Model 123 PROVA INSTRUMENTS INC.

Genel Amaçlı Uygulamalı Kalibratör. Model 123 PROVA INSTRUMENTS INC. Genel Amaçlı Uygulamalı Kalibratör Model 123 PROVA INSTRUMENTS INC. ĠĢlevler 1. 4-20mA (1KΩ yük,24v Destek voltajı) 2. 0-100.00mV,0-1000V,0-12.000V 3. K, J,E, T Termokupl ( C ve F) 4. Frekans 1-62500 Hz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-318

Kullanım Kılavuzu PCE-318 PCE-318 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 Güvenlik bilgisi... 3 2 Genel açıklama / Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 EKRAN... 6 5 PİL... 6 6 KALİBRASYON İŞLEMİ... 7 7 Ölçüm...

Detaylı

EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU

EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU EYE CATCHER KULLANIM KILAVUZU Bu makine iç mekanlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Dış mekanlarda, ısı, direkt güneş ışığı, nem ve sıvı temasından koruyunuz. TALİMATLAR : 1. Oyun kabini içerisinde 5

Detaylı

Montaj talimatları 24851301-04_09

Montaj talimatları 24851301-04_09 Montaj talimatları TR 24851301-04_09 Kullanım kılavuzu 203 31 108 1 A 2 2 Kullanım kılavuzu 3 4 3 Kullanım kılavuzu 2 1 5 6 4 Kullanım kılavuzu 1 2 MICRO SD 7 8 RESET 9 5 6 Montaj talimatları Montaj talimatları

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU

STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU STREET BASKETBALL KULLANIM KILAVUZU ÖZEL NOT Street Basketball oyununu tercih ettiğiniz için teşekkür etmek istiyoruz, kullanıcının güvenliği için, lütfen kullanmadan önce talimatları okuyunuz. Bu kılavuzda

Detaylı

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KILAVUZU MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA Setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatle okuyun ve ileride başvurmak için saklayın. AN-MR200 Magic Motion Uzaktan Kumanda (AKB732955) Dongle

Detaylı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı Ürün bilgileri A B C D E F G H I J K L M A: Güç LED göstergesi B: WAN bağlantı noktası için LED göstergesi C: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi D: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi E: LAN

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Sıcaklık Kalibratörü PCE-IC 1

Kullanım Kılavuzu Sıcaklık Kalibratörü PCE-IC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Sıcaklık

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

HT 150 ODA TERMOSTATI

HT 150 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

Leica Lino L360, L2P5, L2+, L2G+, L2, P5, P3

Leica Lino L360, L2P5, L2+, L2G+, L2, P5, P3 Leica Lino L360, L25, L2+, L2G+, L2, 5, 3 Kullana Kılavuzu ürü 757665i Türkçe Leica Lino ürününü satın aldığınız için sizi kutlarız. niyet taliatları, kullana kılavuzundan sonraki bölüde açıklanaktadır.

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1500 DİJİTAL KAPASİTE ÖLÇER TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP.

KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1500 DİJİTAL KAPASİTE ÖLÇER TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. KULLANMA KLAVUZU MODEL TES 1500 DİJİTAL KAPASİTE ÖLÇER TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. 1. Özellikler 1-1 Genel özellikler Çalışma Prensibi Değer aşımı Pil bitmesi Sıfırlama Görüntüleme oranı Güç gereksinimi

Detaylı

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU

TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital izolasyon test aleti TES 1600 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP. GÜVENLĠK BĠLGĠSĠ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 410 Hava Hızı,Nem,Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 410 Hava Hızı,Nem,Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 410 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 410 Hava Hızı,Nem,Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 410 testo kısa kullanım kılavuzu 410

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU İçindekiler Bağlantı... 3 İlk Ayar... 4 MCX kontrol kartı ayarı... 4 Uzak ekranın ayarı... 5 Kontrol... 6 Son Ayar... 7 Hata kodları & Çözümleri... 9 Bağlantı MCX kontrol

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

EXTENT ELEKTRONİK TARTIM TERAZİ ACS-Z SERİSİ KULLANMA KLAVUZU

EXTENT ELEKTRONİK TARTIM TERAZİ ACS-Z SERİSİ KULLANMA KLAVUZU EXTENT ELEKTRONİK TARTIM TERAZİ ACS-Z SERİSİ KULLANMA KLAVUZU EXTENT Elektronik Tartım Sistemleri 1202 sk. No:176/E Yenişehir/Gıdaçarşısı/ İZMİR Tel: ( 0232 ) 449 59 24 Fax : ( 0232 ) 449 54 09 info@extent-tr.com

Detaylı

Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında. Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu. Cihazın Yapısı. 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında

Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında. Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu. Cihazın Yapısı. 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kılavuz Trimble DiNi Elektronik Nivo yu hızlı ve etkin bir şekilde kullanabilmek için hazırlanmıştır. Daha detaylı destek

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

TES. Kullanma Klavuzu TES 1330A DİJİTAL AYDINLANMA ÖLÇER TES ELECTRICAL ELEKTRONIC CORP.

TES. Kullanma Klavuzu TES 1330A DİJİTAL AYDINLANMA ÖLÇER TES ELECTRICAL ELEKTRONIC CORP. TES DİJİTAL AYDINLANMA ÖLÇER TES 1330A Kullanma Klavuzu TES ELECTRICAL ELEKTRONIC CORP. I TANITIM Dijital Aydınlanma ölçer, herhangi bir alandaki aydınlanmayı kesin ölçebilen bir cihazdır. Işığın açılı

Detaylı

IĢıkölçer Pro. TES-1339 ĠÇĠNDEKĠLER

IĢıkölçer Pro. TES-1339 ĠÇĠNDEKĠLER IĢıkölçer Pro. TES-1339 KULLANIM KILAVUZU COMP AVG D-H REF ĠÇĠNDEKĠLER Ana BaĢlık Sayfa 1. Talimatlar 2 2. Özellikler 3 3. Teknik Özellikler 4 4. Parçalar ve Yerleri 5 5. ÇalıĢtırma Talimatları 7 6. Pil

Detaylı

Yıkım Robotu. Yıkım İşlerinde ajınız!

Yıkım Robotu. Yıkım İşlerinde ajınız! Yıkı Robotu Yıkı İşlerinde ajınız! ROBOT 185 Öncü Özellikler Teleskopik kol (bo) 46c ekstra uzunluk sunar ve zorlu uygulaalarda daha fazla uyu sağlar Polikarbon silindirleri koruak için özel kapaklar Sağla

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC

Detaylı

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir.

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir. Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu Apex Pointer + apeks bulucu cihazını aldığınız için tebrik ederiz. Yeni enstrümanınız kök kanal boyunu kesin ve çabuk olarak belirleme imkanı sağlar. Cihazınızdan en

Detaylı

Kullanım Kılavuzu [FMC/FME NEM ÖLÇER]

Kullanım Kılavuzu [FMC/FME NEM ÖLÇER] [FMC/FME NEM ÖLÇER] Versiyon 6.13 30 Kasım 2015 Önsöz PCE Teknik Cihazları ndan bir FMC NEM ÖLÇER satın aldığınız için çok teşekkür ederiz. Bu kullanım kılavuzu FMW Nem Ölçeri daha iyi kullanabilmeniz

Detaylı

MY APPS MAGIC. RF Dongle (AN-MR300C) P/NO : MBM51168845(1204-REV01)

MY APPS MAGIC. RF Dongle (AN-MR300C) P/NO : MBM51168845(1204-REV01) MY APPS MAGIC RF Dongle (AN-MR300C) P/NO : MBM51168845(1204-REV01) Uzaktan Kumanda Açıklaması GÜÇ : TV yi açar veya kapatır. BACK (GERİ): Önceki seviyeye döner. Tekerlek (OK) (Tamam): Menüleri ve opsiyonları

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Dijital Pens Ampermetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Dijital Pens Ampermetre. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Dijital Pens Ampermetre Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz GARANTİ Bu cihazın bir yıl süreyle malzeme ve işçilik hatası bulunmadığı garanti edilir. Teslim tarihinden itibaren

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı

Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı Kullanım Kılavuzu Çok Fonksiyonlu Gerilim Test Cihazı Kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz GENEL AÇIKLAMA Bu test cihazı, AC / DC gerilim testi, süreklilik / diyot testi, direnç ölçümü, tek kutuplu gerilim

Detaylı

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s ELKITABI N I - 7 0 7 5 3 2 T Ü R K Ç E b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Öncelikle bu yönlendiriciyi satın aldığınız

Detaylı

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER

1-)ÖZELLİKLER 2-)TEKNİK ÖZELLİKLER 1-)ÖZELLİKLER *Bu ölçüm cihazı DIN,ASTM ve BS standartlarına uyduğu gibi IOS-2178 ve ISO-2360 standartlarınında tüm koşulları sağlayarak laboratuar ve zor koşullarda kullanılabilir. *F Tipi probe manyetik

Detaylı

SAYIM ND KATÖRÜ. Kullanım Kılavuzu. l NLD-C LCD SERISI

SAYIM ND KATÖRÜ. Kullanım Kılavuzu. l NLD-C LCD SERISI SAYIM ND KATÖRÜ Kullanım Kılavuzu l NLD-C LCD SERISI 1 Ç NDEK LER I. Özellikler...3 II. letim...3 III. A ırlık Kalibrasyonu...4 IV. Sorun Giderme...4 V. Nakliye ve Saklama...4 VI. Aksesuarlar...5 VII.

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

DBN SERĐSĐ KULLANMA KĐTABI. ( 30 Kg ~ 3000 Kg ) ELEKTRONĐK BASKÜL

DBN SERĐSĐ KULLANMA KĐTABI. ( 30 Kg ~ 3000 Kg ) ELEKTRONĐK BASKÜL DBN SERĐSĐ KULLANMA KĐTABI ELEKTRONĐK BASKÜL ĐMALATÇI FĐRMA : DĐKOMSAN ELEKTRONĐK SAN.VE TĐC.LTD.ŞTĐ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No: 19 34418 4. Levent / ĐSTANBUL Tel : 0212-283 37 15 ( Pbx ) Fax

Detaylı

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU POMPALAR ME1 PH OLASI ÇALIŞMA DURUMLARI SABİT FREKANS Sabit Dozlama. Sabit ve programlanabilir akış oranı PH A BAĞLI FREKANS ph dozlamayla bağlı. Bağlılığın sınırı

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

SOĞUTMALI İNKÜBATÖR MODEL: H90S / H130S / H200S KULLANMA KILAVUZU

SOĞUTMALI İNKÜBATÖR MODEL: H90S / H130S / H200S KULLANMA KILAVUZU SOĞUTMALI İNKÜBATÖR MODEL: H90S / H130S / H200S KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 31/01/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 2.1 Uyarı Sembolleri... 3 2.2 Güvenlik Tanımı... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Genel...

Detaylı

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. TP4000 Range Electronic Programmable Room Thermostat. User Guide. Danfoss Heating

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. TP4000 Range Electronic Programmable Room Thermostat. User Guide. Danfoss Heating MAKING MODERN LIVING POSSIBLE TP4000 Range Electronic Programmable Room Thermostat Danfoss Heating User Guide Kullanıcı Talimatları TP4000 Programlanabilir oda termostatınız Indeks 1.0 Temel 1.1 Programlanabilir

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Ürünün Takılması 50 cm 50 100m = x4 50 cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100 m Sert yüzeylere (strüktürel duvar veya kiriş) monte edin 18 50m = x1

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

TPT-8020A Çok İşlevli Kablo Test Cihazı

TPT-8020A Çok İşlevli Kablo Test Cihazı TPT-8020A Çok İşlevli Kablo Test Cihazı GENEL TPT-8020A model nolu Multifonksiyonlu Kablo Test Cihazı, kullanımı kolay bir test setidir. Basit network testleri, kablo tespiti gibi pratik ölçümler yapar.

Detaylı

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe PCH-2016 7025575 PlayStation Vita sisteminizin ilk kez kullanılması 5 saniye basılı tutun PS Vita sisteminizi açın. Sisteminizi ilk kez

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın.

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu tr_pcg_koch_induction_lightslider_se_9001296417.indd 1 06.04.17 17:01 Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanmanız ne güzel * Geleceğin

Detaylı