Dünya artık emek yoğun, malzeme yoğun, enerji yoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır. Peter F. Drucker

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dünya artık emek yoğun, malzeme yoğun, enerji yoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır. Peter F. Drucker"

Transkript

1

2

3 Dünya artık emek yoğun, malzeme yoğun, enerji yoğun değildir; bilgi yoğun olmaktadır. Peter F. Drucker

4 LiSANS SiCiL

5 & E A im EĞiTiM & hedeflemektedir. Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda çalışanların mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini tespit etmek amacıyla lisanslama sınavlarının yapılması, bu sınavlar sonucunda lisansların verilmesi, lisanslarla ilgili eğitim programlarının düzenlenmesi ve lisanslı personelin sicilinin tutulmasına ilişkin işlemlerin yürütülmesi kapsamında Sermaye Piyasası Kurulunun yetkilendirmesiyle 2011 yılında faaliyetlerine başlamıştır. SPL, öncülük ettiği alanlardaki uzmanlığıyla sermaye piyasası çalışanlarının güvenini ve takdirini kazanmayı

6 LiSANSLAMA Bilgiye sahip olmaktan daha önemlisi ona sahip olmayı sürdürebilmektir.

7 Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu, sermaye piyasalarında çalışan insan kaynağının niteliğinin arttırılması, yatırımcıların doğru yönlendirilmesi ve verilen hizmet kalitesinin iyileştirilmesi vizyonu doğrultusunda ilerlemektedir. Bu doğrultuda; sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda çalışanların mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini tespit etmek amacıyla sınavlar yapılmakta olup söz konusu sınavlarda başarılı olan adaylara almaya hak kazandıkları lisans belgeleri verilmektedir. Belirli unvan ve görevde çalışan kişilerin sahip olması gereken lisanslar, Sermaye Piyasası Kurulu nun VII sayılı Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği nde belirtilmiştir.

8 LiSANS TÜRLERi VE LiSANSLAMA SINAVLARI Sermaye piyasası faaliyetleri lisanslama sınavları kapsamında sekiz farklı lisansa ait sekiz sınav türü bulunmakta olup, her bir sınav türü kendi içerisinde farklı sayılarda sınav konusu içermektedir. Lisanslama sınavlarına başvurabilmek için belirlenmiş okul düzeyinde herhangi bir mezuniyet şartı bulunmamaktadır. Sermaye piyasalarında çalışmak isteyen herkes lisanslama sınavlarına başvuruda bulunabilir. Ancak, belirli bir lisansın alınabilmesi için ilgili lisanslama sınavlarından başarılı olunması ve belirlenmiş okul düzeyinde mezuniyet şartının sağlanması gerekmektedir. Lisanslama Tebliği uyarınca sınavlarda başarılı olunması ve diğer lisans alma koşullarının sağlanması halinde alınabilecek lisans türleri yan sayfada belirtilmiştir.

9 LiSANS TÜRLERi Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 2 Lisansı Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı Türev Araçlar Lisansı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı Kredi Derecelendirme Lisansı Konut Değerleme Lisansı Gayrimenkul Değerleme Lisansı

10 Lisans Türleri ve Ders Kodları DÜZEY 1 DÜZEY 2 DÜZEY 3 TÜREV ARAÇLAR KURUMSAL YÖNETiM DERECELENDiRME KREDi DERECELENDİRME GAYRiMENKUL DEĞERLEME KONUT DEĞERLEME Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1001) Sermaye Piyasası Araçları 1 (1003) Yatırım Kuruluşları (1005) Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri (1012) Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1002) Sermaye Piyasası Araçları 1 (1003) Sermaye Piyasası Araçları 2 (1004) Yatırım Kuruluşları (1005) Finansal Piyasalar (1006) Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri (1012) Finansal Yönetim ve Mali Analiz (1007) Ticaret Hukuku (1010) Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1002) Sermaye Piyasası Araçları 1 (1003) Sermaye Piyasası Araçları 2 (1004) Yatırım Kuruluşları (1005) Finansal Piyasalar (1006) Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri (1012) Finansal Yönetim ve Mali Analiz (1007) Ticaret Hukuku (1010) Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1002) Sermaye Piyasası Araçları 1 (1003) Sermaye Piyasası Araçları 2 (1004) Yatırım Kuruluşları (1005) Finansal Piyasalar (1006) Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri (1009) Türev Araçlar, Piyasalar ve Risk Yönetimi (1011) Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1002) Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri (1009) Ticaret Hukuku (1010) Muhasebe ve Finansal Raporlama (1016) Kurumsal Yönetim (1018) Geniş Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1002) Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri (1009) Ticaret Hukuku (1010) Muhasebe ve Finansal Raporlama (1016) Kredi Derecelendirmesi (1017) Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1001) Gayrimenkul Değerleme Esasları (1014) İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi (1015) Gayrimenkul Mevzuatı (1019) Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (1001) Gayrimenkul Değerleme Esasları (1014) Muhasebe ve Finansal Raporlama (1016) Muhasebe ve Finansal Raporlama (1016) Genel Ekonomi (1008) Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Vergilendirme (1013) Temel Finans Matematiği ve Değerleme Yöntemleri (1009) Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Vergilendirme (1013)

11 LiSANSLAMA SINAVLARI Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları; mevcut durumda yılda 2 kez olmak üzere 12 ayrı ilde sınıf tabanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca SPL tarafından Elektronik Sınav Sistemi ne (ESS) geçiş projesi kapsamında çalışmalar yürütülmektedir. ESS ye geçiş ile; adayların gerek yıl içerisinde girebilecekleri sınav sayısının arttırılması, gerekse bilgisayarlı sınav merkezlerinde sınava girebilmelerinin sağlanması hedeflenmektedir. Lisansların iptal edilmesi Sermaye Piyasası Kanunu na dayanılarak yapılan düzenlemelere, belirlenen standart ve formlara ve Kurulca alınan genel ve özel nitelikteki kararlara aykırı hareket ettiklerinin tespit edilmesi halinde lisansların geçici veya sürekli olarak iptal edilmesine ilişkin esaslar Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenir. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisansın iptal statüsüne alınması kararı durumunda kişilerin lisans durumları Lisanslama ve Sicil Tutma Sistemi üzerinden Geçici İptal veya Süresiz İptal statüsüne alınır.

12 SiCiL TUTMA Yalnızca en taze bilgiye sahip olanlar başarılı olabilir.

13 Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) tarafından, sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda çalışan lisansa tabi personelin sicil bilgileri, sahip oldukları lisanslar, mevcut iş bilgisi, geçmiş iş tecrübeleri, eğitim düzeyleri ve lisans belgelerinin yenileme eğitimi ihtiyacına dair bilgilerinin kaydı tutulmaktadır. Kamuya açık sicil sorgulaması ile sicil bilgilerinin paylaşılmasına onay veren kişilerin sahip oldukları lisansların, mevcut iş bilgisinin, geçmiş iş tecrübelerinin, eğitim durumunun, yabancı dil bilgisinin, ilişik kesme bilgilerinin diğer kurumlar veya kişiler tarafından görüntülenebilmesi sağlanmaktadır. Lisansa tabi kişileri istihdam eden sermaye piyasası kurumlarının ve halka açık ortaklıkların, bu kişileri işe giriş tarihinden ve işten ayrılma tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde SPL ye bildirmesi zorunludur. SPL ye yapılacak olan bildirimler Lisanslama ve Sicil Tutma Sistemi üzerinden elektronik olarak yapılmaktadır. Sistem üzerinden üretilen bildirim formlarına kurum imza yetkililerinin adı, soyadı ve unvanı yazılıp imzalandıktan sonra ekleri ile birlikte SPL ye iletilmesi gerekmektedir.

14

15 SiCiL BiLDiRiM TÜRLERi SPL'ye yapılan sicil bildirim türleri aşağıda yer almaktadır.* Personel İşe Başlama Bildirimi Personel İşten Ayrılma Bildirimi Personel Görev/Görev Yeri/Unvan Değişikliği Bildirimi Yatırım Kuruluşlarının Merkez Dışı Örgüt Açılışına İlişkin Bildirim Yatırım Kuruluşlarının Merkez Dışı Örgüt Faaliyetlerinin Sürekli veya Geçici Durdurulmasına İlişkin Bildirimler Sermaye Piyasası Kurumlarının Adres, Telefon ve Diğer İletişim Bilgilerine Dair Değişiklik Bildirimi *Sicil bildirimine konu olan işlemler, çalışanların bireysel olarak gerçekleştirdiği bir işlem olmayıp ilgili sermaye piyasası kurumları ve halka açık ortaklıkların insan kaynakları yetkililerince veya bu konuda yetkilendirilmiş kişilerce yapılması gerekmektedir.

16 EĞiTiM Bilgi değişen, gelişen ve her gün büyüyen bir organizmadır.

17 Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu tarafından gerçekleştirilen eğitim programlarıyla; sermaye piyasası profesyonellerinin mesleki bilgi ve yetkinliklerinin arttırılması, nitelikli iş gücünün dünya standartlarına taşınması hedeflenmektedir. Sermaye piyasası çalışanlarının sahip oldukları lisans belgelerinin geçerliliğini koruyabilmeleri için güncel konuları da kapsayan lisans yenileme eğitimleri, dijital platformda lisans sahiplerine sunulmaktadır. Online Eğitim Platformu (OEP)*: OEP, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu tarafından 2014 yılında en son teknoloji kullanılarak geliştirilen, dünya standartları ile uyumlu online eğitim platformudur. OEP ile lisans sahibi kişiler lisans belgelerine ilişkin yenileme eğitimlerini bu platform üzerinden alarak tamamlayabilmektedir. *OEP ile sadece lisansınıza ait yenileme eğitimini tamamlama işlemi yapılmaktadır. Sahip olunan lisans belgenizin eğitim ihtiyacı durumunun görüntülenmesi veya eğitim tamamlandıktan sonra lisans durumunun güncellenmesi bu platformda gerçekleşmemektedir.

18 EĞiTiM TÜRLERi SPL tarafından verilen eğitim hizmetleri dört başlık altında toplanmaktadır. Lisans Yenileme Eğitimleri Elektronik Genel Kurul Sistemi (EGKS) Eğitimi Mesleki Gelişim Eğitimleri Kurumlara Özel Eğitimler

19 LiSANS YENiLEME EĞiTiMLERi Lisans yenileme eğitimleri, lisans sahibi olan kişilerin gelişen ve değişen piyasa şartlarında bilgilerini güncel tutabilmeleri amacıyla sunulan eğitimlerdir. Sermaye Piyasası Kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda lisansa tabi görevde çalışan kişilerin lisans almaya hak kazandıkları tarihten itibaren her 3 yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılması zorunludur. Lisanslama ve Sicil Tutma sistemi üzerinde Lisans Eğitim İhtiyacı durumu kısmında Lisans Askıya Alındı ibaresinin bulunması, sorgulanan lisansın Lisans Yenileme Eğitim İhtiyacının bulunduğunu ifade etmektedir. Lisans yenileme eğitim tarihinin hesaplanmasında lisans alınmaya hak kazanılan tarih esas alınır. Lisans yenileme eğitimi gerekli olan kredi miktarına ulaşıldığında tamamlanmış olur ve ardından Lisanslama ve Sicil Tutma Sistemi üzerinde gerekli güncelleme işlemi gerçekleşir.

20 MESLEKi GELiŞiM EĞiTiMLERi Mesleki gelişim eğitimleri, sermaye piyasası çalışanlarının finans dünyasındaki dinamik yapısında mesleki bilgi ve yeterliliklerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerdir. Sermaye piyasası çalışanları için süreklilik arz eden, nitelikli ve yararlı eğitimler yapılması, bu sayede Türk sermaye piyasasının gelişmiş ülke piyasaları ile rekabet edebilmesi amaçlanmaktadır. SPL tarafından planlanan eğitim programları resmi internet sitesinden belirli dönemlerde yayımlanmaktadır.

21 KURUMLARA ÖZEL EĞiTiMLER Kurumların eğitim ve gelişim ihtiyacı, gelen talep üzerine tespit edilerek ilgili eğitimin özel olarak tasarlanması kurumsal eğitim çalışmalarının ana prensibidir. Finans eğitimleri, insan kaynakları eğitimleri ve gayrimenkul eğitimleri gibi çeşitli sektörel eğitimler düzenlenerek kurumların ve finans sektörünün eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi hedeflenmektedir. Kurumunuza özel olarak alabileceğiniz eğitim programları ile ilgili olarak daha ayrıntılı bilgi edinebilmek için SPL resmi internet sitesinde bulunan Eğitim Talep Formunu doldurabilir veya eğitim bölümü ile iletişime geçebilirsiniz. EGKS EĞiTiMLERi Borsaya kote şirketler açısından zorunlu olan Elektronik Genel Kurul Sistemi (EGKS) hakkındaki eğitim ihtiyaçları oep.spl.com.tr üzerinden e-öğrenme şeklinde gerçekleştirilmektedir. EGKS Pay sahipleri Temsilcileri Eğitimi ise Online Eğitim Portalı ndan ücretsiz olarak verilmektedir.

22 ULUSLARARASI FAALiYETLER Evrensel bilgi paylaşımı toplumların ufkunu açan yegâne öğedir.

23 CFA INSTITUTE ile GERÇEKLEŞTiRiLEN BURS ANLAŞMASI SPL ile CFA Institute arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında Türkiye'de belirli kamu kurumlarında çalışan kamu personeline CFA, CIPM ve Claritas Yatırım Sertifika sınavlarına yönelik burs imkanı sağlanmıştır.

24 ISLAMIC CAPITAL MARKETS WORKSHOP SPL tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, yurt içi ve yurt dışından gelen değerli konuşmacılar tarafından "Islamic capital markets, Shariah governance system, Sukuk and securitization, Essentials of Islamic fund, Islamic capital markets in Turkey konuları ele alınmıştır. SPL - KOFIA GLOBAL ALTERNATIVE INVESTMENT PROGRAM SPL ve Kore Finansal Yatırımlar Birliği (KOFIA) iş birliğinde, kamusal fon yöneticilerine eğitim düzenlenmiştir.

25 ISLAMIC FINANCE AND SUKUK EDUCATION Islamic Finance and Sukuk Eğitimi, SPL ve INCEIF (The Global University of Islamic Finance, Malaysia) iş birliği ile düzenlenmiştir. EDUCATIONAL MEMORANDUM OF UNDERSTANDING Güney Kore'de bulunan "Korea Institute Of Financial Investment" ve "Korea Council For Investor Education" ile "Eğitim İş Birliği Anlaşması" imzalanmıştır.

26 ISLAMIC RESEARCH AND TRAINING INSTITUTE (IRTI) SPL ve IRTI arasında, İslami Finans ile ilgili eğitim ve etkinliklerin düzenlenmesi üzerine mutabakat zaptı anlaşması yapılmıştır. ALMANYA DA FiNANS VE EĞiTiM ALANLARINDA ÖNDE GELEN KURULUŞLARLA YAPILAN iş BiRLiĞi ANLAŞMASI SPL ile Frankfurt Main Finance, Frankfurt School of Management & Finance, Otto Beisheim School of Management ve The Society of Investment Professionals in Germany arasında iş birliği anlaşması yapılmıştır.

27

28 19 Mayıs Mahallesi Samanyolu Sokak No: Osmanbey Şişli / İstanbul Uzman Danışma Hattı: Tel: Faks: Lisanslama ve Sicil Birimi info@spl.com.tr Eğitim Birimi egitim@spl.com.tr SPLisanslama SPLisanslama Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu

Bilgiyi yönetemeyen dünyayı yönetemez.

Bilgiyi yönetemeyen dünyayı yönetemez. www.spl.com.tr Bilgiyi yönetemeyen dünyayı yönetemez. TUTMA& LiSANS VERME SiCiL & EĞiTiM Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL), Kurulu tarafından sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda

Detaylı

Kâğıt Ortamda Gerçekleştirilen Sınav Faaliyetleri Değerlendirmesi

Kâğıt Ortamda Gerçekleştirilen Sınav Faaliyetleri Değerlendirmesi ÖZET VERİLER ÖZET 2017 yılı sınav, lisanslama ve eğitim faaliyetleri sonucunda gerçekleşen sınav başvuruları, sınav başarı oranları, hak kazanılan lisanslar ve eğitimler hakkında rapor. 1 Kâğıt Ortamda

Detaylı

Hakkımızda. Lisanslama Sınavları. Kimler Lisans Sahibi Olmalı? Lisans Türleri. 12 ilde düzenliyoruz. Kâğıt Ortamda Düzenlenen Lisanslama Sınavları

Hakkımızda. Lisanslama Sınavları. Kimler Lisans Sahibi Olmalı? Lisans Türleri. 12 ilde düzenliyoruz. Kâğıt Ortamda Düzenlenen Lisanslama Sınavları Hakkımızda Lisanslama Sınavları Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) olarak Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) verdiği yetkiyle 2011 yılından itibaren faaliyet göstermekteyiz. Sermaye

Detaylı

TEBLİĞ SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7)

TEBLİĞ SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7) 14 Ağustos 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29088 Sermaye Piyasası Kurulundan: TEBLİĞ SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7)

Detaylı

2016 Yılı Ocak-Eylül Dönemi Özet Veriler

2016 Yılı Ocak-Eylül Dönemi Özet Veriler 2016 Yılı Ocak-Eylül Dönemi Özet Veriler Özet 2016 Ocak-Eylül dönemi sınav, lisanslama ve eğitim faaliyetleri sonucunda gerçekleşen sınav başvuruları, sınav başarı oranları, hak kazanılan lisanslar ve

Detaylı

OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ÖZET VERİLER

OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ÖZET VERİLER 2017 OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ÖZET VERİLER ÖZET 2017 Ocak - Haziran dönemi sınav, lisanslama ve eğitim faaliyetleri sonucunda gerçekleşen sınav başvuruları, sınav başarı oranları, hak kazanılan lisanslar

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR

Detaylı

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

(Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler (Değişik:RG-10/7/2015-29412) Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili

Detaylı

SORULAR CEVAPLAR 1 Yeni Tebliğ ile getirilen yeni not baremi kapsamında oluşturulacak lisanslarımızı ne zaman öğrenebiliriz?

SORULAR CEVAPLAR 1 Yeni Tebliğ ile getirilen yeni not baremi kapsamında oluşturulacak lisanslarımızı ne zaman öğrenebiliriz? SORULAR CEVAPLAR 1 Yeni Tebliğ ile getirilen yeni not baremi kapsamında oluşturulacak lisanslarımızı ne zaman öğrenebiliriz? Yeni lisans türlerine göre lisansların değişimi ne zaman başlayacaktır? 14 Ağustos

Detaylı

A) Lisans Belgeleri için Hangi Modülleri Tamamlamak Gerekmektedir?

A) Lisans Belgeleri için Hangi Modülleri Tamamlamak Gerekmektedir? LİSANS BELGESİ TÜRLERİ ve MODÜLLERE DAİR AÇIKLAMALAR A) Lisans Belgeleri için Hangi Modülleri Tamamlamak Gerekmektedir? Aşağıdaki tablo bir lisans belgesinin alınabilmesi için tamamlanması gereken modülleri

Detaylı

2014 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

2014 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 2014 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 2014 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER II. ORTAKLIĞIN YASAL STATÜSÜ, UNVANI ve DİĞER BİLGİLERİ... 3 III. ORTAKLIĞIN ORGANİZASYON ve SERMAYE YAPISI... 4

Detaylı

Sirküler Rapor 25.08.2014/164-1 SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

Sirküler Rapor 25.08.2014/164-1 SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ Sirküler Rapor 25.08.2014/164-1 SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ ÖZET : Tebliğde sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7) (14/8/2014 tarihli ve 29088 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Tebliğ değişikliklerine

Detaylı

TEBLİĞ. b) Gayrimenkul değerleme şirketi: Kurulca listeye alınan gayrimenkul değerleme şirketlerini,

TEBLİĞ. b) Gayrimenkul değerleme şirketi: Kurulca listeye alınan gayrimenkul değerleme şirketlerini, 14 Ağustos 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29088 TEBLİĞ Sermaye Piyasası Kurulundan: SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7)

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI (TASLAK)

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI (TASLAK) Sermaye Piyasası Kurulundan: SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler Ek-1 Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.)

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLARI VE KONUT DEĞERLEME UZMANLARI İÇİN ARANAN TECRÜBE KOŞULUNUN UYGULAMA ESASLARI

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLARI VE KONUT DEĞERLEME UZMANLARI İÇİN ARANAN TECRÜBE KOŞULUNUN UYGULAMA ESASLARI 2014/19 Kurulumuzun 20.06.2014 tarih ve 19/599 sayılı Kararı ile; Sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık anonim ortaklıklarda lisansa tabi de çalışacak kişilerin yabancı uyruklu olması veya yurtdışında

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7) (14/8/2014 tarihli ve 29088 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Tebliğ değişikliklerine

Detaylı

KISALTMALAR TABLO DİZİNİ. CFA EGKS ESS IFC IFSB INCEIF IRTI İFM KIFIN KOFIA Kurul Lisanslama Tebliği

KISALTMALAR TABLO DİZİNİ. CFA EGKS ESS IFC IFSB INCEIF IRTI İFM KIFIN KOFIA Kurul Lisanslama Tebliği İÇİNDEKİLER Yönetim Kurulu Başkanı ndan Mesaj 6 Genel Müdür den Mesaj 8 Faaliyet Konusu ve Genel Bilgiler 10 Ortaklık Yapısı ve Yönetim 12 Yönetim Organı Üyeleri ile Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

Tecrübe Sürelerine İlişkin Lisans Görev Tablosu

Tecrübe Sürelerine İlişkin Lisans Görev Tablosu Tecrübe Sürelerine İlişkin Lisans Görev Tablosu Kurulunun tebliğlerinde sermaye piyasasında çeşitli unvan ve görevlerde çalışacak personel için çalışma koşulu olarak aranan tecrübe sürelerine ilişkin tablo

Detaylı

SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (VII-128.7)

SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (VII-128.7) Sermaye Piyasası Kurulundan: SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (VII-128.7) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

2012 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

2012 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 2012 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER I. RAPORUN İLGİLİ OLDUĞU HESAP DÖNEMİ... 3 II. ORTAKLIĞIN YASAL STATÜSÜ, UNVANI ve DİĞER BİLGİLERİ... 3 III. ORTAKLIĞIN ORGANİZASYON ve SERMAYE YAPISI...

Detaylı

SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (VII-128.7)

SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (VII-128.7) Sermaye Piyasası Kurulundan: SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (VII-128.7) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor 01 Mart 2011 KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ LOGO KARAMAN Sunum Planı Kısaca Birliğimiz Türkiye Sermaye Piyasasının İnsan Kaynağı Lisanslama Sınavları Birliğimiz

Detaylı

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler

Ek-1. Lisans Gerektiren Unvan ve Görevler UNVAN VE GÖREVLER YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.) Genel Müdür (kısmi veya geniş yetkili

Detaylı

Kilometre Taşları Şirket Faaliyetleri Finansal Bilgiler Faaliyetlere İlişkin Önemli Hususlar KISALTMALAR 2 TABLO DİZİNİ / GRAFİK DİZİNİ 3 MESAJLAR

Kilometre Taşları Şirket Faaliyetleri Finansal Bilgiler Faaliyetlere İlişkin Önemli Hususlar KISALTMALAR 2 TABLO DİZİNİ / GRAFİK DİZİNİ 3 MESAJLAR Genel Bilgiler Kilometre Taşları Şirket Faaliyetleri FAALİYET RAPORU 2017 Finansal Bilgiler Faaliyetlere İlişkin Önemli Hususlar Finansal Tablolar 1 SPL 2017 Faaliyet Raporu Genel Bilgiler Kilometre Taşları

Detaylı

2016 FAALİYET RAPORU

2016 FAALİYET RAPORU 2016 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1 KISALTMALAR 2 TABLO DİZİNİ / GRAFİK DİZİNİ 3 MESAJLAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI MESAJI 4 GENEL MÜDÜR MESAJI 6 I. GENEL BİLGİLER FAALİYET KONUSU VE KURUMSAL BİLGİLER

Detaylı

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER

LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER Unvan ve Görevler YATIRIM KURULUŞLARI Aracı Kurum (Aksi belirtilmedikçe, faaliyet izinleri çerçevesinde dar, kısmi ve geniş yetkili aracı kurumlar için geçerlidir.)

Detaylı

Ayça SANDIKCIOĞLU SPK Uzmanı 14.04.2010 İstanbul

Ayça SANDIKCIOĞLU SPK Uzmanı 14.04.2010 İstanbul SPK Uzmanı 14.04.2010 İstanbul Gündem Pay sahipleri ile ilişkiler birimi İlgili düzenleme Mevcut durum Sorun ve öneriler Halka açık şirketlerin sermaye piyasası mevzuatı ve kurumsal yönetim ilkelerine

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİ KİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİ KİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİ KİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (Seri: VIII, No: 34) (11/8/2001 tarihli ve24490 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Tebliğ

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 8.1.6. SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (Seri: VIII, No: 34) (11/8/2001 tarihli ve24490 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1001 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası www.pwc.com.tr Ocak 2018 SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve yayımı tarihinde

Detaylı

11-12 HAZİRAN 2016 SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ LİSANSLAMA SINAVLARI KILAVUZU( 1 )

11-12 HAZİRAN 2016 SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ LİSANSLAMA SINAVLARI KILAVUZU( 1 ) 11-12 HAZİRAN 2016 SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ LİSANSLAMA SINAVLARI KILAVUZU( 1 ) Sınavlara katılmak isteyen adaylar bu Kılavuz da yer alan bilgi ve açıklamaları dikkatle okumalıdırlar. Sınav ücreti

Detaylı

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7)

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7) Resmi Gazete Tarihi: 14.08.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29088 SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (VII-128.7) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

8.1.6. SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

8.1.6. SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 8.1.6. SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ (Seri: VIII, No: 34) (11/8/2001 tarihli ve24490 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

Detaylı

SPL LİSANSLAMA SINAVLARI ÇALIŞMA KİTAPLARI SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI 2 GÜNCELLEME TABLOSU_2017-1

SPL LİSANSLAMA SINAVLARI ÇALIŞMA KİTAPLARI SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI 2 GÜNCELLEME TABLOSU_2017-1 SPL LİSANSLAMA SINAVLARI ÇALIŞMA KİTAPLARI SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI 2 GÜNCELLEME TABLOSU_2017-1 Rehber Adı Güncellenen Bölüm İsimleri (ve Sayfa Numaraları) Bütün Kitapçık (Sayfa ii-235) KISALTMALAR (Sayfa

Detaylı

VİA GYO ŞİRKET. 5 Mayıs 2016

VİA GYO ŞİRKET. 5 Mayıs 2016 VİA GYO 5 Mayıs 2016 ŞİRKET Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin ( Via GYO ), perakende odaklı entegre konsept gayrimenkul projeleri geliştiren, İstanbul merkezli bir gayrimenkul yatırım ortaklığı

Detaylı

SERMAYE PİYASASI LİSANSLAMA SINAVLARINA İLİŞKİN BİLMENİZ GEREKENLER

SERMAYE PİYASASI LİSANSLAMA SINAVLARINA İLİŞKİN BİLMENİZ GEREKENLER SERMAYE PİYASASI LİSANSLAMA SINAVLARINA İLİŞKİN BİLMENİZ GEREKENLER Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen yetki çerçevesinde lisanslama sınavları Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu

Detaylı

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir.

1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 1) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir.? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir. 2) SPK Temel Düzey Lisansını Alanlar Ne İş Yaparlar.? A- Lise,

Detaylı

SERMAYE P YASASI DÜZENLEMELER

SERMAYE P YASASI DÜZENLEMELER SERMAYE P YASASI DÜZENLEMELER SERMAYE PİYASASI DÜZENLEMELERİ BAKANLAR KURULU KARARLARI 2009/15344 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı: Borçlanma Araçlarının İhraç Limitlerine Dair Karar İhraççılarca sermaye

Detaylı

Nevin İmamoğlu İpek TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Başkanı

Nevin İmamoğlu İpek TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Başkanı İstanbul, 5 Mayıs 2014 Ref: Nİİ/mo: 14-792 Sayın Tülay ZAİMOĞLU Lisanslama ve Sicil Grubu Başkanı T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Konu: Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama

Detaylı

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık...

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... ...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... Deriva İle Tanışın Deriva Danışmanlık ve Eğitim reel ve mali sektör

Detaylı

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015-30.09.2015DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015-30.09.2015DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 HEDEF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015-30.09.2015DÖNEMİ FAALİYET RAPORU I. GİRİŞ 1.Raporun Dönemi : Bu rapor 01 Ocak 2015 30 Eylül 2015 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2.Ortaklığın Unvanı :

Detaylı

Dijital platformlar ile SPK BS mevzuatına uyumu kolaylaştırma. Barış Bağcı, Bilgi Sistemleri Başdenetçisi

Dijital platformlar ile SPK BS mevzuatına uyumu kolaylaştırma. Barış Bağcı, Bilgi Sistemleri Başdenetçisi Dijital platformlar ile SPK BS mevzuatına uyumu kolaylaştırma Barış Bağcı, Bilgi Sistemleri Başdenetçisi SPK Bilgi Sistemleri Düzenlemeleri Konferansı, 13 Nisan 2018 SPK Bilgi Sistemleri Mevzuatı Kapsam

Detaylı

PİRAMİT GAYRİMENKUL DEĞERLEME ve DANIŞMANLIK A.Ş YILI KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRME RAPORU

PİRAMİT GAYRİMENKUL DEĞERLEME ve DANIŞMANLIK A.Ş YILI KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRME RAPORU PİRAMİT GAYRİMENKUL DEĞERLEME ve DANIŞMANLIK A.Ş. 2016 YILI KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRME RAPORU 10.01.2017 Bu rapor, 01 kasım 2006 tarih 26333 tarihli T.C. Resmi Gazete de yayınlanmış Bankalara

Detaylı

Sektörden Haberler. sayfa 5

Sektörden Haberler. sayfa 5 Birlikten Haberler sayfa 1 Sektörden Haberler sayfa 5 Üyelerden Haberler sayfa 5 KASIM 2015 I SAYI 159 I ISSN 1304-8155 aylık bültenidir Ailemiz Biriktiriyor Yarışmasının Kazananları Belli Oldu Değerli

Detaylı

8.1.6. SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ

8.1.6. SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ 8.1.6. SERMAYE PĠYASASINDA FAALĠYETTE BULUNANLAR ĠÇĠN LĠSANSLAMA VE SĠCĠL TUTMAYA ĠLĠġKĠN ESASLAR HAKKINDA TEBLĠĞ (Seri: VIII, No: 34) (11/8/2001 tarihli ve24490 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıģtır.)

Detaylı

TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA

TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA 2 Sunum Planı 1. Finansal Planlamanın Temel Kavramları 2. Financial Planning Standards Board 3. Certified Financial Planner Lisansı 4. Finansal Planlama Derneği 5. Türkiye

Detaylı

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları Gaziantep SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 20 Nisan 2017 Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları 1. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yasası,

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Eylül 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Haziran 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Küçüksu

Detaylı

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI

SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ İLERİ DÜZEY LİSANSLAMA SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI Eğitim programımıza; SPK sınavlarına hazırlananlar; Bankaların Hazine Fon Yönetimi,Risk

Detaylı

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul Basın Sohbet Toplantısı 14 Temmuz 2009, İstanbul Kuruluş : 7 Ocak 2009 Internet Adresi : www.tuyid.org Posta Adresi : Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul Telefon : (212) 278 30

Detaylı

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor

Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor Kurumlar Türkiye Sermaye Piyasasını Anlatıyor 17 Mart 2011 Nevzat Öztangut, Başkanş ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ESKİŞEHİR LOGO Sunum Planı Kısaca Birliğimiz Türkiye Sermaye Piyasasının İnsan Kaynağı ğ Lisanslama

Detaylı

Aracı Kuruluşlarda Mesleki Eğitim ve Kariyer İmkanları. 18 Şubat 2012

Aracı Kuruluşlarda Mesleki Eğitim ve Kariyer İmkanları. 18 Şubat 2012 Aracı Kuruluşlarda Mesleki Eğitim ve Kariyer İmkanları 18 Şubat 2012 İlkay ARIKAN Kısaca TSPAKB Nisan 2001 de faaliyete geçmiş, özdüzenleyici bir meslek kuruluşudur. Temel Amaçları Sermaye piyasasının

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

S e m i n e r. Aday Meslek Mensupları İçin. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 4 Ocak 2017

S e m i n e r. Aday Meslek Mensupları İçin. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 4 Ocak 2017 S e m i n e r Aday Meslek Mensupları İçin Staj ve Sınavlara İlişkin Uygulama Yönergesi Prof. Dr. Ercan BAYAZITLI Merkez Müdürü SMMM Ali Rıza EREN Merkez Müd. Yrd. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU 2003 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

SERMAYE PİYASASI KURULU 2003 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SERMAYE PİYASASI KURULU 2003 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA ARALIK 2002 GİRİŞ Ticaretin serbestleşme olgusu ile birlikte bölgeselleşme ve küreselleşme 1990 lı yılların temel özelliği olmuştur. Teknolojik

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) YAYIMLANDI

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) YAYIMLANDI Sirküler Rapor 30.12.2013/229-1 KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TEBLİĞİ (VII-128.6) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, sermaye piyasası araçları borsada işlem gören veya nitelikli yatırımcılara satılan ortaklıklar,

Detaylı

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız..

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2 Finansal Planlama Derneği (FPD) FPD, 2014 yılında FPSB nin üyesi olarak kabul edilmiştir. FPSB nin eğitim ve lisanslama standartlarını Türkiye

Detaylı

Detaylı Analiz ile Mülkünüz Gerçek Değerinde

Detaylı Analiz ile Mülkünüz Gerçek Değerinde Detaylı Analiz ile Mülkünüz Gerçek Değerinde Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Mülk Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. olarak, profesyonel anlayış ve 81 ilde çalışan

Detaylı

Değişen ve Gelişen Ekonomilerde Raporlamanı n ve Denetimin

Değişen ve Gelişen Ekonomilerde Raporlamanı n ve Denetimin Değişen ve Gelişen Ekonomilerde Raporlamanı n ve Denetimin İstanbul, Ocak 2019 Sunu m 1. Dünya Genelinde Muhasebe Uygulamaları Planı 2. Bağımsız Denetime Duyulan İhtiyaç 3. Ülkemizdeki Muhasebe Uygulamaları

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ KAMU SERMAYELİ KURULUŞ VE İŞLETMELER G.M. 17 Ocak 2015 1 SUNUM PLANI I. MEVZUAT GELİŞİMİ II. III. IV.

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ

FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ FİNANS PORTFÖY AMERİKAN DOLARI YABANCI BORSA YATIRIM FONU İZAHNAME DEĞİŞİKLİĞİ Finans Portföy Amerikan Doları Yabancı Borsa Yatırım Fonu izahnamesinin giriş ve kısaltmalar bölümü ile 1.1, 1.2.1, 1.4, 1.6,

Detaylı

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz,

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz, Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013 Konu : İMKB Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulama Eğitimi. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü Sayın Üyemiz,

Detaylı

İstanbul Finans Merkezi

İstanbul Finans Merkezi İstanbul Finans Merkezi Gayrimenkul Zirvesi Attila Köksal, CFA TSPAKB Başkanı 11 Mayıs 2012 İçindekiler TSPAKB İstanbul Finans Merkezi Projesi Global Finans Merkezleri İstanbul un Potansiyeli İFM ve Gayrimenkul

Detaylı

HİZMETLER BÜLTENİ 1/10

HİZMETLER BÜLTENİ 1/10 HİZMETLER BÜLTENİ 1/10 Başarılarınızı Destekliyoruz! Danışmanlık hizmetinden fazlasını sunuyoruz. Sürdürülebilir sonuçlar için çözüm odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Sizinle çalışmaya başladığımız andan

Detaylı

Alesta Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Alesta Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Alesta Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. FAALİYET RAPORU 01.01.2014-31.03.2014 İÇİNDEKİLER I II III IV V VI VII GENEL BİLGİLER YÖNETİM ORGANI ÜYELERİ İLE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE SAĞLANAN MALİ HAKLAR

Detaylı

BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 31.12.2014

BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 31.12.2014 BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 31.12.2014 *İşbu Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. nin 01.01.2014-30.06.2014 tarihleri arasındaki

Detaylı

Özgeçmiş. Tolunay Kağan Ergin

Özgeçmiş. Tolunay Kağan Ergin Özgeçmiş Tolunay Kağan Ergin Mesleki Gelişim Plato Meslek Yüksek Okulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İngilizce) Programı, Tam Zamanlı Öğretim Görevlisi, Eylül 2012-Halen. (1 yıl) Kariyer Eğitim Kurumları,

Detaylı

MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI MESLEK ELEMANI

MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI MESLEK ELEMANI TANIM Ulusal ve uluslararası sermaye piyasalarını takip ve analiz ederek sermaye piyasalarında müşterisi adına hisse senedi, altın, döviz ve diğer menkul kıymetlerin alım satımını yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

İLGİLİ SPK BÜLTENİNE AŞAĞIDAKİ ADRESTEN ERİŞEBİLİRSİNİZ : http://www.spk.gov.tr/apps/haftalikbulten/displaybulten.aspx?

İLGİLİ SPK BÜLTENİNE AŞAĞIDAKİ ADRESTEN ERİŞEBİLİRSİNİZ : http://www.spk.gov.tr/apps/haftalikbulten/displaybulten.aspx? İLGİLİ SPK BÜLTENİNE AŞAĞIDAKİ ADRESTEN ERİŞEBİLİRSİNİZ : http://www.spk.gov.tr/apps/haftalikbulten/displaybulten.aspx?yil=2014&sayi=30 II) Kurul un i-spk.101.1 (30.10.2014 tarihli ve 31/1080 s.k.) sayılı

Detaylı

II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı

II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı II-14.1 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği Değişiklik Taslağı Mevcut Hali Değişiklik Önerisi Kapsam MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının Kapsam

Detaylı

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Yayın Tarihi: 24.12.2014 Sürüm: 1.0 Doküman No : M.9-YNRG-01 Güncel Sürüm No: 1.0 Onay No: 2014-379 Sayfa No:1/6 Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Merkezi

Detaylı

FAALİYET RAPORU

FAALİYET RAPORU Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. 01.01.2012-30.09.2012 FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER I. GİRİŞ... 3 1- Raporun Dönemi... 3 2- Şirketin Ünvanı... 3 3-30.09.2012 tarihi itibarıyla yönetim kurulunda

Detaylı

EĞİTİMLERİ OCAK - MART 2015. Kurumsal

EĞİTİMLERİ OCAK - MART 2015. Kurumsal TKYD EĞİTİMLERİ OCAK - MART 2015 Kurumsal TAKVİMİNİZE NOT EDİN! 2015 GOVERNANCE AND ANTI-CORRUPTION ISSUES TRAINING PROGRAM ANA HİSSEDARLARA ÖZEL YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ İHTİSAS PROGRAMI OCAK ŞUBAT MART

Detaylı

14. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI. 10 Aralık 2013

14. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI. 10 Aralık 2013 14. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI 10 Aralık 2013 Finans Sektörüne Duyulan Güven CFA Institute un 2013 yılında Edelman şirketine yaptırdığı Güven Barometresi anketi sektörlere duyulan güveni ölçüyor.

Detaylı

KOTASYON ÜCRET TARİFESİ

KOTASYON ÜCRET TARİFESİ KOTASYON ÜCRET TARİFESİ 1. PAYLAR İÇİN KOTA ALMA ÜCRETİ Payların ilk kota alınmasından ücret alınmaz. Payları Gelişen İşletmeler Pazarı (GİP) ve Piyasa Öncesi İşlem Platformu nda (PÖİP) işlem gören ortaklıkların,

Detaylı

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2015-31.12.2015 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU WWW.referansmenkul.com.tr www.primetrade.com.tr Referans Menkul Değerler AŞ. Tescilli Markası İÇİNDEKİLER: A-

Detaylı

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Üyelik Yönergesi Yayın Tarihi: 08.11.2017 Sürüm: 1.1 Sayfa No:1/5 Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Merkezi Kayıt Kuruluşu üyelik şartlarına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yeni Düzenlemeler

Bankacılığa İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yeni Düzenlemeler Bankacılar Dergisi, Sayı 62, 2007 Bankacılığa İlişkin Mevzuat Değişiklikleri ve Yeni Düzenlemeler (1 Temmuz 2007-30 Eylül 2007) I. Bankacılık Kanunu na İlişkin Düzenlemeler 29 Eylül 2007 tarih ve 26658

Detaylı

HALKA ARZ EDİLMEKSİZİN VEYA YURT DIŞINDA BORÇLANMA ARACI İHRACI BAŞVURU FORMU

HALKA ARZ EDİLMEKSİZİN VEYA YURT DIŞINDA BORÇLANMA ARACI İHRACI BAŞVURU FORMU HALKA ARZ EDİLMEKSİZİN VEYA YURT DIŞINDA BORÇLANMA ARACI İHRACI BAŞVURU FORMU A. İHRAÇÇIYA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER 1. İHRAÇÇIYI TANITICI BİLGİLER 1.1. Ticaret Unvanı : Atılım Faktoring A.Ş. 1.2. Merkez

Detaylı

Ve Nihayet Elektronik İmza Sermaye Piyasasına da Girdi

Ve Nihayet Elektronik İmza Sermaye Piyasasına da Girdi Ve Nihayet Elektronik İmza Sermaye Piyasasına da Girdi Elektronik imza kullanımı toplumumuzda da giderek yaygınlaşıyor. Tabi, bu yaygınlaşmadaki temel etkenlerden bir tanesi de çeşitli kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının

Detaylı

İstanbul, 23 Şubat 2010 2010/202. Konu: Aracı Kurumların Ücretlendirme Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağı hk.

İstanbul, 23 Şubat 2010 2010/202. Konu: Aracı Kurumların Ücretlendirme Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağı hk. TSPAKB TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI ARACI KURULUŞLARI BİRLİĞİ Büyükdere Cad. No:173 1. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 1. Levent - İstanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr İstanbul,

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler *

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * Bankacılar Dergisi, Sayı 56, 2006 Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * (Ocak-Mart 2006) 1. Bankacılık Kanununa İlişkin Düzenlemeler 31 Ocak 2006 tarih ve 26066 sayılı Resmi Gazete de; Maden

Detaylı

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. TOBB- Ankara 21 Kasım 2014

Şirket ve Yatırımcılar için. Borsa İstanbul Özel Pazarı. TOBB- Ankara 21 Kasım 2014 Şirket ve Yatırımcılar için Borsa İstanbul Özel Pazarı TOBB- Ankara 21 Kasım 2014 İçerik Özel Pazar nedir? Kimler Üye Olabilir? Özel Pazar nasıl işliyor? Kademeli ve güvenli bilgi paylaşımı Nitelikli yatırımcı

Detaylı

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER I. Genel Bilgiler a) Rapor Dönemi b) Şirket Bilgileri c) Şirketin Sermaye ve Ortaklık

Detaylı

SERMAYE P YASASI DÜZENLEMELER

SERMAYE P YASASI DÜZENLEMELER SERMAYE P YASASI DÜZENLEMELER SERMAYE PİYASASI DÜZENLEMELERİ SERMAYE PİYASASI KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİ 5728 Sayılı Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ayşegül ALTINOK İSG Uzm. Yrd.

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ayşegül ALTINOK İSG Uzm. Yrd. T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ayşegül ALTINOK İSG Uzm. Yrd. VII. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı İSTANBUL 5-7 Mayıs 2014 Sunum Akışı

Detaylı

MÜŞTERİ SINIFLANDIRMASI VE PROFESYONEL MÜŞTERİLERİN YARARLANAMAYACAKLARI

MÜŞTERİ SINIFLANDIRMASI VE PROFESYONEL MÜŞTERİLERİN YARARLANAMAYACAKLARI TEKSTİL YATIRIM MÜŞTERİ SINIFLANDIRMASI VE PROFESYONEL MÜŞTERİLERİN YARARLANAMAYACAKLARI HÜKÜMLER 1 1. AMAÇ VE KAPSAM MÜŞTERİ SINIFLANDIRMASI VE Tekstil Yatırım, tüm müşterilerini ilgili tebliğ hükümleri

Detaylı